Tilladelse til tilslutning af dræn- og overfladevand fra kunstgræsbane i

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tilladelse til tilslutning af dræn- og overfladevand fra kunstgræsbane i"

Transkript

1 Herlev Bygade Herlev Herlev Idrætscenter Herlev Kommune Skinderskovvej Herlev 24. august 2015 Journalnr CVR Att.: Jakob Ludvigsen Tilladelse til tilslutning af dræn- og overfladevand fra kunstgræsbane i Nordconsult, Wessberg har den 2. juli 2015, på vegne af Herlev Kommune, Center for Ejendomme og intern service (CEIS) ansøgt om tilladelse til at aflede dræn- og overfladevand fra en ny kunstgræsbane ved Elverhøjen. Sagen er behandlet på baggrund af ansøgning om tilslutningstilladelse af 2. juli 2015, VVM-anmeldelse af 29. maj 2015, samt supplerende oplysninger fra telefonsamtale med Jakob Ludvigsen. Afgørelse og vilkår I henhold til 28, stk. 3 i Miljøbeskyttelsesloven meddeler Herlev Kommune, Center for Teknik og Miljø tilladelse til at aflede dræn- og overfladevand fra en kunstgræsbane ved Elverhøjen til almen regnvandsledning. Tilslutningen meddeles på nedenstående vilkår. Vilkår for indretning og drift 1. Denne tilslutningstilladelse skal til enhver tid være tilgængelig og kendt af de personer, der har ansvaret for drift og vedligeholdelse af kunstgræsbanen. 2. Der må ikke ændres på udledningen, tilhørende anlæg eller andre fysiske eller driftsmæssige forhold, som kan have betydning for indholdet i dræn- og overfladevandet uden Herlev Kommunes forudgående tilladelse. 3. Der må maksimalt afledes 10 l/s. Afløbet skal neddrosles således at det ikke er muligt, at aflede mere end dette ved rørdimensioneringen eller vandbremse. 4. Dræn- og overfladevand fra kunstgræsbanen på Elverhøjen skal afledes til almen regnvandsledning. Der må ikke afledes vand til de omkringliggende ejendomme. 5. Dræn- og overfladevandet fra kunstgræsbanen skal inden afledning ledes via sandfangs- og prøvetagningsbrønd, hvor det er muligt at udtage prøver af vandet fra en frit faldende stråle. Prøvetagningsbrønden skal være tilgængelig for tilsyn. Placering af prøvetagningsbrønden skal ske efter aftale med HOFOR.

2 6. Kunstgræsbanen skal opbygges med en membran, som sikrer, at drænvandet ikke kan nedsive i jorden. 7. Sne og is fra kunstgræsbanen skal primært fjernes manuelt eller maskinelt uden brug af tømidler. Ryddet sne skal så vidt muligt holdes indenfor kunstgræsbelægningen. 8. Brug af tømidler skal begrænses mest muligt, og forbruget må som udgangspunkt ikke overstige 3 tons pr. år fordelt på spredninger af ca. 250 kg. 9. Der må ikke anvendes ukrudtsbekæmpelsesmidler eller andre kemikalier på banen. 10. Der skal føres en driftsjournal, hvor forbrug af salt noteres. Driftsjournalen skal kunne fremvises til tilsynsmyndigheden på forlangende. 11. Gummigranulat må tilføres banen i det omfang, det er nødvendigt for vedligeholdelsen af banen. Opfyldning af spreder til udlægning af granulat, skal ske direkte fra den emballage granulatet leveres i. 12. Gummigranulat som kommer uden for banen, skal indsamles og bortskaffes som affald, eller tilbageføres til banen. 13. Sandfangsbrønden skal tilses og oprenses jævnligt og mindst 1 gang årligt, så det sikres, at der er kapacitet i brønden. Bortskaffelse af sand fra sandfang skal ske i henhold til den til enhver tid gældende Affaldsbekendtgørelse og Herlev Kommunes til enhver tid gældende Erhvervsaffaldsregulativ. Klagevejledning Denne afgørelse kan jævnfør 91 i Miljøbeskyttelsesloven påklages til Natur- og Miljøklagenævnet inden 4 uger efter at afgørelsen er offentliggjort. Klageberettigede er afgørelsens adressat, Sundhedsstyrelsen, Danmarks Naturfredningsforening, Friluftsrådet, Danmarks Sportsfiskerforbund, Danmarks Fiskeriforening, Ferskvandsfiskeriforeningen for Danmark og enhver, der har en individuel, væsentlig interesse i sagens udfald. Klagen skal indgives til Natur- og Miljøklagenævnet via klagenævnets klageportal. Du finder link til klageportalen på Natur- og Miljøklagenævnets hjemmeside, Natur- og Miljøklagenævnet opkræver et gebyr på 500 kr. for behandling af sagen. Gebyret tilbagebetales, hvis klagen gives medhold i klagenævnets afgørelse. Natur- og Miljøklagenævnet afviser som udgangspunkt klager, der ikke indgives via klageportalen. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til Herlev Kommune, Stab for Kultur, Ejendomme og Teknik, Herlev Bygade 90, 2730 Herlev eller ket@herlev.dk. Herlev Kommune videresender din anmodning til Natur- og Miljøklagenævnet, som afgør, om din anmodning kan imødekommes. For yderligere oplysninger se Natur- og Miljøklagenævnets hjemmeside på

3 Hvis afgørelsen ønskes indbragt for domstolene, skal dette ske senest 6 måneder efter at afgørelsen er truffet jævnfør 101 i Miljøbeskyttelsesloven dvs. senest d. 24. februar Følgende har modtaget besked om afgørelsen: - Sundhedsstyrelsen, sst@sst.dk - Danmarks Naturfredningsforeningen, dnherlev-sager@dn.dk - Friluftsrådet, fr@friluftsraadet.dk - Danmarks sportsfiskerforbund, post@sportsfiskerforbundet.dk - Danmarks Fiskeriforening, mail@dkfisk.dk - Ferskvandsfiskeriforeningen for Danmark, gun@ferskvandsfiskeriforeningen.dk - HOFOR, hofor@hofor.dk Miljøteknisk beskrivelse Herlev Kommune, CEIS og B73 ønsker at etablere en ny kunstgræsbane på et areal ved Elverhøjen, som i dag er udlagt som almindelig græsbane. Kunstgræsbanen har et areal på maksimalt 77 x 126 meter svarende til m 2. Banen opbygges som en 3. generations kunstgræsbane. Der afgraves ca. 40 cm af hele arealet hvorpå kunstgræsbanen etableres. Banen opbygges med en membran, som opsamler drænvandet fra banen og leder det til regnvandskloak. Nederst etableres et geonet, herefter membran til opsamling af regnvand samt tekstildug, over dette lægges stabilgrus og stenmel. Herefter lægges enten en gummipad eller selve kunststofbelægningen med en højde på kunstgræsfibrene på mm, med et infill af quartzsand og gummigranulat (se tegning). Tegning 1. Opbygning af banen i profil. Banen opbygges med sort SBR (Styren-butandien-rubber) som infill. SBR infill skal dokumentere et maksimalt indhold frit metal på 0,005%, frit fiberindhold på 0,005%, frit mineralindhold på 0,005%, samt en maksimal tilladt mængde partikler <0,5 mm på 1%.

4 Banen tilføres ny granulat efter behov og i alt ca. 250 kg ny granulat pr. år. Der anvendes ikke ukrudtsbekæmpelsesmidler på banen. Ved snefald skrabes banen i ca. 4 cm højde og eventuelt afskrabet granulat fordeles ud over banen igen når sneen er smeltet. Når der ligger under 5 cm sne, spredes ca. 250 kg calcium klorid i temperaturer over 6-7 grader. Under denne temperatur behandles banerne ikke. Erfaringsmæssigt er det mellem 3 og 6 gange pr. vinter. Dog kan varigheden af vinterperioden variere meget afhængig af temperatur- og vejrforhold. Der vil således være vintre hvor der saltes meget lidt og vintre hvor saltningen er mere intensiv. Der køres ca. 400 timer pr. år på banen med diesel traktor som forbruger 3 l pr. time, svarende til et forbrug af diesel på 1200 l/år. Afløbsforhold I forbindelse med etableringen af banen, udlægges der en membran som opsamler og bortleder overfladevand fra banen. Arealet anlægges med fald mod syd, så overfladevand ikke strømmer til boligerne nord for banen. Banen anlægges med tværfald/kuvertfald fra nordvest mod sydøst og afvandes via brønd i det sydøstlige hjørne af banen. Der må afledes 10 l/s fra banen og dette sikres ved drosling af rørdimensionerne. Vandet afledes via kombineret sandfangs- og spulebrønd samt prøvetagningsbrønd til den almene regnvandsledning. Brønden forsynes med højvandslukke, for at sikre mod tilbageløb. Der etableres ikke deciderede rørbassiner, da det forudsættes at banen kan opmagasinere regnvandet indtil afledning. Miljøfremmede stoffer Der kan udvaskes en række stoffer fra kunstgræsbaner, herunder metaller som kobber, nikkel, zink, bly, cadmium, krom, kviksølv og kobolt. Samt phtalater og nonyl- og octylphenoler. Miljøstyrelsen har kortlagt emissioner fra kunstgræsbaner i rapporten Kortlægning, emissioner samt miljø- og sundhedsmæssig vurdering af kemiaske stoffer i kunstgræs nr Af rapporten fremgår det, at der ved udvaskningsforsøg på infill materialer og kunstgræsmåtter er fundet varierende koncentrationer af phtalater og andre miljøfremmede stoffer, afhængig af materiale. DHI har på vegne af det tidligere Lynettefællesskab ligeledes undersøgt drænvandet fra kunstgræsbaner i rapporten Miljø- og sundhedsskadelige stoffer i drænvand fra kunstgræsbaner Denne rapport konkluderer yderligere, at koncentrationer af miljø- og sundhedsskadelige stoffer i drænvand fra kunstgræsbaner kan variere meget, og at koncentrationen af bl.a. zink, DEHP og nonyl- og octylphenoler kan ligge over kvalitetskravene for ferske vandområder. Yderligere afledes der høje koncentrationer af salt i vinterperioden, hvor banerne saltes, hvorved kunstgræsbaner udgør en punktkilde i forhold til salttilførslen.

5 Miljøteknisk vurdering I det følgende vurderes afledningen af drænvand fra kunstgræsbanen ved Elverhøjen ud fra de lokale forhold, samt kommunens forventninger til indholdet af miljøfremmede stoffer i drænvandet. Området er fælleskloakeret og spildevand ledes til Renseanlæg Damhusåen. Der er etableret en regnvandsledning, som løber syd om kunstgræsbanen og udledes til Kagså ca. 250 meter fra kunstgræsbanen. Miljøfremmede stoffer Rapporter har vist, at der kan udvaskes en række miljøfremmede stoffer fra kunstgræsbaner. Der er flest erfaringer med brugen af sort SBR-infill, men analyseresultater fra forskellige anlæg viser store variationer i koncentrationen af miljøfremmede stoffer. Det er således afhængigt af de lokale forhold på hver enkelt bane, hvorvidt der afledes miljøfremmede stoffer i problematiske koncentrationer. Det anbefales, at der foretages en konkret vurdering i forhold til det enkelte vandområde, samt lokale forholdt overfor følsomhed, øvrig belastning og fortynding i vandområdet. I DHI-rapporten er det angivet, at man skal være særligt opmærksom på følgende parametre og stoffer, da de vurderes at kunne udgøre et problem i forhold til recipienten: Suspenderet stof, COD, BOD, bundfældeligt stof, zink, Bly, Kobber, Nikkel, Cadmium, Kobolt, Arsen, Krom, Sulfat, Klorid, DEHP samt nonyl- og octylphenol. Koncentrationen af bl.a. zink, DEHP og nonyl- og octylphenoler kan ligge over kvalitetskravene for både marine og ferske vandområder samt grundvandskvalitetskriteriet i drænvand fra baner med sort SBR-infill. Regnvand fra området ledes til Kagså. Kagså er et 4,8 km langt vandløb som løber fra Klausdalsbrovej langs den østlige kommunegrænse mellem Herlev og Gladsaxe. Kagså udmunder i Harrestrup Å. Vandløbet har et opland på 7 km 2, og den nuværende tilstand er dårlig, udtrykt ved en faunaklasse 1. Kagså indgår ikke med miljømålsætninger i den statslige vandplan Kagså modtager i dag overfladevand som, i sammensætning og indhold af miljøfremmede stoffer, forventes at være sammenligneligt med drænvand fra kunstgræsbanen. Det er Herlev Kommunes vurdering, at det er miljømæssigt forsvarligt, at aflede drænvand fra kunstgræsbanen til Kagså. Herlev Kommune vil stille vilkår om, at drænvandet fra kunstgræsbanen afledes til regnvandskloakken. HOFOR har oplyst, at der kan afledes 10 l/s til regnvandsledningen. Herlev Kommune vil stille vilkår om, at der maksimalt må afledes 10 l/s til den almene regnvandsledning. HOFORs udledning i Kagså vil være indeholdt i eksisterende udledningstilladelse. Med henblik på dokumentation og kontrol af drænvandets kvalitet vil miljømyndigheden forestå et måleprogram.

6 Nedsivning Kunstgræsbanen etableres indenfor indvindingsopland til kildeplads XIII, og området er defineret som Nitratfølsomt Indvindingsområde, NFI område, hvilket bevirker at grundvandet har ringe beskyttelse i de overliggende jordlag. Grundvandsstanden i området er højt og på det specifikke areal står grundvandet 1-2 meter under terræn. Da kunstgræsbanen ved Elverhøjen etableres i Nitratfølsomt Indvindingsområde, med høj grundvandsstand, vil Herlev Kommune stille vilkår om, at kunstgræsbanen etableres med en tæt membran, som forhindrer nedsivning af miljøfremmede stoffer til grundvandet. Der er på nuværende tidspunkt ikke fyldestgørende viden om koncentrationerne af miljøfremmede stoffer i drænvandet og der kan således ikke gives tilladelse til nedsivning af drænvandet. DHI-rapporten fremhæver, at traditionelle dræningssystemer i kunstgræsbaner er konstrueret for at holde banen tør, ikke for at forhindre nedsivning af drænvand. Samt at det kan overvejes, at etablere kunstgræsbaner med en membran, for at forhindre nedsivning i områder med særlige drikkevandsinteresser. Vintervedligehold I forbindelse med vintervedligehold af kunstgræsbaner, anvendes der salt for at gøre banen spilbar i perioder med sne og is. Analyser af drænvand fra kunstgræsbaner har vist, at der i nogen tilfælde er afledet høje koncentrationer af salt. Der er således eksempler på koncentrationer op til mg/l. Til sammenligning er den typiske maksimale klorid koncentration i vejvand ifølge Orcicon mg/l. 1 Normalt saltes kunstgræsbaner i vinterperioden i forbindelse med nedbør og frostvejr. Typisk vil det være i perioden december til marts, dog kan længden af saltningssæsonen variere fra år til år. Der anvendes ca. 250 kg salt pr. saltning. Ifølge DMI svarer 1mm nedbør som tommelfingerregel til 1 cm sne. Banen skrabes i 4 cm s højde og saltes. Med et samlet maksimalt areal af banen på m2, kan koncentrationen af salt som afledes med de 4 cm sne beregnes til en snemængde 38,8 m3, svarende til liter smeltevand, som indeholder ca. 250 kg salt. Dette vil give en koncentration af salt i smeltevandet på ca mg/l. Denne koncentration forudsætter, at al sne smelter på samme tid og salten opløses jævnt. Dette vil næppe være situationen i praksis og beregningen kan derfor alene bruges til at få en indikation af koncentrationen. Der saltes erfaringsmæssigt 3-6 gange pr. år á ca. 250 kg, hvilket svarer til et forbrug af salt på kg salt pr. år. Dog kan disse mængder variere betydeligt som følge af varierende vejrforhold. DBU har en vejledende mængde på 3 tons salt pr. år fordelt på mindre spredninger. 1 Aalborg Universitet, DTU, Teknologisk institut og Orbicon: Risiko ved nedsivning og udledning af separatkloakeret regnvand, Baggrundsrapport, udkast oktober 2012.

7 For at mindske mængden af salt der udledes til Kagså, vil Herlev Kommune stille vilkår om, at snerydning fortrinsvis foretages manuelt og maskinelt. Herudover stilles der vilkår til mængden af anvendt salt, samt procedurer for udspredning af salt. Natur Herlev Kommune vurderer, at afledningen af drænvand fra kunstgræsbanen ved Elverhøjen ikke vil have negativ indflydelse på Natura 2000-områder eller arter omfattet af Habitatdirektivets Bilag IV. Vandafledningsafgift Som udgangspunkt skal der betales vandafledningsafgift for vand som har en væsentlig anden sammensætning end almindeligt tag- og overfladevand. HOFOR afventer analyseresultaterne af vandprøverne, og vil på baggrund af de første 2 års analyseresultater tage stilling til, om der skal betales vandafledningsafgift for kunstgræsbanen. Konklusion Herlev Kommune vurderer på baggrund af ovenstående, at der kan meddelelse tilslutningstilladelse til den ansøgte afledning, på de i tilladelsen angivne vilkår. Du er velkommen til at kontakte mig på tlf eller sende en mail til mette.henningsen@herlev.dk. Venlig hilsen Mette Henningsen Miljømedarbejder i Dette brev er udarbejdet efter procedure S-01 i Herlev Kommunes kvalitetsstyringssystem, og kvalitetssikret af LLJ.

8 Bilag 1. Oversigtstegning over kunstgræsbanen

9 Bilag 2. Placering af kunstgræsbanen, samt kloakforhold

Tilslutningstilladelse til afledning af dræn- og overfladevand ved anlæggelse af kunstgræsbane på Herlev Stadion, Tvedvangen 198 i

Tilslutningstilladelse til afledning af dræn- og overfladevand ved anlæggelse af kunstgræsbane på Herlev Stadion, Tvedvangen 198 i Herlev Bygade 90 2730 Herlev Herlev Kommune Center for Ejendomme og Intern Service Herlev Bygade 90 2730 Herlev 26. februar 2016 Journalnr. 163-2016-3513 CVR 63640719 Att.: Maiken Z. L. Andersen Tilslutningstilladelse

Læs mere

Tilslutningstilladelse til afledning af byggegrubevand ved renovering af vandledninger ved Herlev Torv 1-7 samt Herlev Hovedgade 104, 136 og 140 i

Tilslutningstilladelse til afledning af byggegrubevand ved renovering af vandledninger ved Herlev Torv 1-7 samt Herlev Hovedgade 104, 136 og 140 i Herlev Bygade 90 2730 Herlev HOFOR A/S, Vand Ørestads Boulevanrd 35 2300 København S Att.: Bibi Shabeer Sendt til miljøafdelingen miljoe@hofor.dk 10. august 2015 Journalnr. 163-2015-46506 CVR 10073022

Læs mere

Tilladelse til nedsivning af overfladevand fra kunstgræsbane på Herlev Stadion, Tvedvangen 198, 2730 Herlev i

Tilladelse til nedsivning af overfladevand fra kunstgræsbane på Herlev Stadion, Tvedvangen 198, 2730 Herlev i Herlev Bygade 90 2730 Herlev Herlev Kommune Center for Ejendomme og Intern Service Herlev Bygade 90 2730 Herlev 26. februar 2016 Journalnr. 163-2015-53580 CVR 63640719 Att.: Maiken Z. L. Andersen Tilladelse

Læs mere

Tilladelse til kunstgræsbane oplag på jord

Tilladelse til kunstgræsbane oplag på jord Tilladelse til kunstgræsbane oplag på jord efter 19 i Lov om miljøbeskyttelse (lovbekendtgørelse nr. 966 af 23. juni 2017) Tilladelsen meddeles den 16. marts 2018 til: Skive Kommune Torvegade 10 7800 Skive

Læs mere

Tilladelse til nedsivning af drænvand fra kunstgræsbane

Tilladelse til nedsivning af drænvand fra kunstgræsbane Tilladelse til nedsivning af drænvand fra kunstgræsbane efter 19 i Lov om miljøbeskyttelse (lovbekendtgørelse nr. 966 af 23. juni 2017) Tilladelsen meddeles den 16. marts 2018 til: Skive Kommune Torvegade

Læs mere

Tilladelse til udledning af skyllevand og byggegrubevand i forbindelse med renovering af vandledninger

Tilladelse til udledning af skyllevand og byggegrubevand i forbindelse med renovering af vandledninger Herlev Bygade 90 2730 Herlev HOFOR Vand, Ørestads Boulevard 35, 2300 København S Att: Bibi Iqbal Shabeer, e-mail: bish@hofor.dk Tina Baastrup Damgaard, e-mail: tiba@hofor.dk 16. september 2013 Journalnr.

Læs mere

EG Kommuneinformation A/S Side 1 af 6

EG Kommuneinformation A/S Side 1 af 6 Titel Afgørelse i sag om nedsivning af overfladevand ved [...] ( Status Gældende Ikrafttrådt 23-02-2016 Type Afgørelse Publiceret 23-02-2016 Udgiver Natur- og Miljøklagenævnet Udskrevet af Louise Moestrup

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 19 og 28 i lov om miljøbeskyttelse 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 19 og 28 i lov om miljøbeskyttelse 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 05. februar 2016 J.nr.: NMK-10-00815 Ref.: BJENS/JCH AFGØRELSE i sag om nedsivning af overfladevand ved Gørlevhallen Natur-

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Nr. Herlev-Freerslev Vandværk til Havelse Å

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Nr. Herlev-Freerslev Vandværk til Havelse Å Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Nr. Herlev-Freerslev Vandværk til Havelse Å Sagsnr.: 219-2013-42519 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Vandværk: Tilladelse til udledning

Læs mere

Tilslutningstilladelse til vaskeplads hos HOFOR A/S, Smedeholm 1 og 4

Tilslutningstilladelse til vaskeplads hos HOFOR A/S, Smedeholm 1 og 4 til vaskeplads hos HOFOR A/S, Smedeholm 1 og 4 1 Stamdata for HOFOR A/S Smedeholm 1 og 4 Virksomhedens navn og adresse HOFOR A/S Smedeholm 1+4 2730 Herlev Kommune CVR nr. og p nr. CVR nr. 10073022 P-nr.

Læs mere

Afgørelse VVM Etablering af kunstgræsbane ved Gl. Viborgvej 50, 8920 Randers NV i Over Hornbæk

Afgørelse VVM Etablering af kunstgræsbane ved Gl. Viborgvej 50, 8920 Randers NV i Over Hornbæk 1 - Afgørelse VVM Etablering af kunstgræsbane ved Gl Randers Kommune Kultur og Fritid att Jesper Jakobsen (jesper.jakobsen@randers.dk) Udvikling, Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 8900 Randers

Læs mere

Tilladelse til udledning af regnvand til Sallinge Å via udløb N21U02R.

Tilladelse til udledning af regnvand til Sallinge Å via udløb N21U02R. Tilladelse til udledning af regnvand til Sallinge Å via udløb N21U02R. Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af overfladevand fra ny offentlig regnvandskloak via rørbassin til

Læs mere

Miljø- og sundhedsskadelige stoffer i drænvand fra kunstgræsbaner

Miljø- og sundhedsskadelige stoffer i drænvand fra kunstgræsbaner Miljø- og sundhedsskadelige stoffer i drænvand fra kunstgræsbaner Halinspektørforeningen Nordsjællands kunstgræs seminar D. 18.9.2014 Kristina Buus Kjær, Afdeling for By & Industri (kbm@dhigroup.com) Miljø-

Læs mere

Revideret tilslutningstilladelse, for vand fra. fra kunstgræsbane og andre boldbaner, Kalvøvej 9 og 11, 3600 Frederikssund

Revideret tilslutningstilladelse, for vand fra. fra kunstgræsbane og andre boldbaner, Kalvøvej 9 og 11, 3600 Frederikssund Sagsnr. 06.11.00-K08-2-10 Revideret tilslutningstilladelse, for vand fra Kunstgræsbane og andre boldbaner, Kalvøvej 9 og 11 Revideret tilslutningstilladelse for spildevand fra kunstgræsbane og andre boldbaner,

Læs mere

Revideret tilslutningstilladelse for spildevand. fra kunstgræsbane, Hovedgaden 96, 4050 Skibby. 4050 Skibby

Revideret tilslutningstilladelse for spildevand. fra kunstgræsbane, Hovedgaden 96, 4050 Skibby. 4050 Skibby Sagsnr. 06.11.00-K08-2-10 Revideret tilslutningstilladelse, for spildevand fra kunstgræsbane, Hovedgaden 96 Revideret tilslutningstilladelse for spildevand fra kunstgræsbane, Hovedgaden 96, Frederikssund

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg II) til Æbelholt Å

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg II) til Æbelholt Å Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg II) til Æbelholt Å Sagsnr.: 36832 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Tilladelse til udledning af renset

Læs mere

Tilslutningstilladelse til vask af biler hos TDC A/S, Snehvidevej 2

Tilslutningstilladelse til vask af biler hos TDC A/S, Snehvidevej 2 til vask af biler hos TDC A/S, Snehvidevej 2 1 Stamdata for TDC Virksomhedens navn og adresse TDC A/S Herlev Central Snehvidevej 2 2730 Herlev Kommune CVR nr. og p nr. CVR nr. 14773908 P-nr. 1013874960

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Store Lyngby Vandværk til vandløb sydøst for vandværk

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Store Lyngby Vandværk til vandløb sydøst for vandværk Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Store Lyngby Vandværk til vandløb sydøst for vandværk Sagsnr.: 219-2013-33737 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Vandværk: Tilladelse til

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Stenholt Vandværk til vandløb

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Stenholt Vandværk til vandløb Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Stenholt Vandværk til vandløb Sagsnr.: 219-2013-2741 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Vandværk: Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand

Læs mere

Helsingør Kommune, Center for Økonomi og Ejendomme, Bjarne Johansen

Helsingør Kommune, Center for Økonomi og Ejendomme, Bjarne Johansen Helsingør Kommune, Center for Økonomi og Ejendomme, Bjarne Johansen Center for Kultur, Idræt og byplanlægning, Snekkersten Idrætsanlæg, Hans Henrik Schmidt Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsoplandene

Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsoplandene Sagsnr.: 13/42617 KS: thgr Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsoplandene 11006 og 11037 versionsnr.: 1.5 09-03-2013,

Læs mere

Stenslund Odder Sags Id. S

Stenslund Odder Sags Id. S Stenslund 6 8300 Odder Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Tilladelse til tilslutning til regnvandskloak Odder Kommune meddeler hermed tilladelse til afledning af regnvand til spildevandsforsyningsselskabets

Læs mere

TILLADELSE udarbejdet af mfjel, Plan, Vej og Miljø. Nedsivningstilladelse for overfladevand fra kunstgræsbane, Dalby

TILLADELSE udarbejdet af mfjel, Plan, Vej og Miljø. Nedsivningstilladelse for overfladevand fra kunstgræsbane, Dalby TILLADELSE udarbejdet af mfjel, Plan, Vej og Miljø Nedsivningstilladelse for overfladevand fra kunstgræsbane, Dalby Datablad Nedsivningstilladelse for overfladevand fra kunstgræsbane, jævnfør Bekendtgørelse

Læs mere

Dispensation til udledning af drænvand fra kunstgræsbane til 3 beskyttede vandløb

Dispensation til udledning af drænvand fra kunstgræsbane til 3 beskyttede vandløb Miljø og Natur Tønder Kommune Teknik og Plan Wegners Plads 2 6270 Tønder Direkte tlf.: +4574929295 Mail: cb1@toender.dk Sags id.: 01.05.08-P19-10-18 Ks: grbr 12. juli 2018 Dispensation til udledning af

Læs mere

Udledningstilladelse ifm etablering af kunstgræsbane, Stadionvej 1C, Koldby, 7700 Thisted. Til Trædholm Bæk

Udledningstilladelse ifm etablering af kunstgræsbane, Stadionvej 1C, Koldby, 7700 Thisted. Til Trædholm Bæk Koldby Hørdum Idrætsforening Att: Morten Frøkjær Smed Plan- og Miljøafdelingen 3. februar 2017 BrevID.: 2461896 Medarbejder: KKN Udledningstilladelse ifm etablering af kunstgræsbane, Stadionvej 1C, Koldby,

Læs mere

Tilslutningstilladelse

Tilslutningstilladelse VIRKSOMHED OG MILJØ Januar 2018 Tilslutningstilladelse AFLEDNING AF SANITÆRT SPILDEVAND og REGNVAND fra BEFÆSTET P- PLADS TIL OFFENTLIG KLOAK L.M. Huse A/S Ringstedvej 27A, 4440 Mørkøv matr.nr. 23a Syvendekøb

Læs mere

I har regnet ud, at sandfanget skal kunne rumme 1200 l, men da kravet i DS858 er mindst 5.000 l, planlægger I at etablere det.

I har regnet ud, at sandfanget skal kunne rumme 1200 l, men da kravet i DS858 er mindst 5.000 l, planlægger I at etablere det. Falken og Co post@falkenco.dk flemming@kps-as.dk Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 4928 2454 mka55@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 03.03.2015 Sagsnr.

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand fra Møllevang, del af spildevandsopland 11027, til Mølledammen

Tilladelse til udledning af overfladevand fra Møllevang, del af spildevandsopland 11027, til Mølledammen Sagsnr.: 15/23622 ks: bscr Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Tilladelse til udledning af overfladevand fra Møllevang, del af spildevandsopland 11027, til Mølledammen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Frederiksgade Vandværk til Pøle Å

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Frederiksgade Vandværk til Pøle Å Dato 28. 01. 2019 Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Frederiksgade Vandværk til Pøle Å Sagsnr.: 13/33736 Sagsbehandler: Maj Brit Fisker Emne: Vandværk: Tilladelse til udledning af

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg I) til Mejerigrøften

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg I) til Mejerigrøften Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg I) til Mejerigrøften Sagsnr.: 219-2013-36832 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Tilladelse til udledning

Læs mere

Tilladelse til nedsivning af drænvand fra kunstgræsbane

Tilladelse til nedsivning af drænvand fra kunstgræsbane Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 26. juni 2014 BGI Gabelsvej 12 6740 Bramming Sagsbehandler Torben Bergmann Telefon direkte 76 16 13 83 Sags id 14/14403 Tilladelse til nedsivning af drænvand fra kunstgræsbane

Læs mere

Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra Dømmestrupvej.

Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra Dømmestrupvej. Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra Dømmestrupvej. Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af overfladevand fra ny offentlig regnvandskloak til Kohaverenden,

Læs mere

Tilladelse til udledning af regnvand til Byrenden

Tilladelse til udledning af regnvand til Byrenden Tilladelse til udledning af regnvand til Byrenden Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af overfladevand fra ny offentlig regnvandskloak via regnvandsbassin til Byrenden i Nr.

Læs mere

Center for Park, Vej og Miljø

Center for Park, Vej og Miljø Center for Park, Vej og Miljø Vallensbæk Idrætscenter Idræts Allé 2 2625 Vallensbæk Karsten Rene Hee, khr@vallensbaek.dk Thomas Brose, thb@vallensbaek.dk Sagsbehandler: Karin B. Jensen Telefon: 43577520

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Bilag 1 Placering af pumpeanlæg og tilslutningsbrønde Herlev Kommune Side 1 af 7

Indholdsfortegnelse. Bilag 1 Placering af pumpeanlæg og tilslutningsbrønde Herlev Kommune Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2 2. Afgørelse og vilkår. 2 2.1 Generelt.. 2 2.2 Krav til indretning og drift. 2 3. Generelle oplysninger og klagevejledning.. 4 4. Spildevandsteknisk redegørelse. 5 5.

Læs mere

Center for Park, Vej og Miljø

Center for Park, Vej og Miljø Center for Park, Vej og Miljø Ishøj Forsyning, Vand Baldersbækvej 6 2635 Ishøj Email: tibra@ishoj.dk Dato 2. oktober 2019 Sagsbehandler: Karin Blendstrup Jensen Telefon: 43577 520 E-mail: pvm@ishoj.dk

Læs mere

Varde Kommune giver hermed tilladelse til udledning af tag- og overfladevand. Udledningen skal ske på følgende vilkår:

Varde Kommune giver hermed tilladelse til udledning af tag- og overfladevand. Udledningen skal ske på følgende vilkår: DIN Forsyning A/S Ravnevej 10 6705 Esbjerg Ø Naturcenteret Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 7994 6800 Tilladelse til udledning af tag- og overfladevand til Ålunde-Agerbæk- Debel Bæk via rørlagt regnvandsbassin

Læs mere

Tilladelse til midlertidig udledning af spildevand fra bassiner ved Kærsmindebadet til Svejstrup Bæk

Tilladelse til midlertidig udledning af spildevand fra bassiner ved Kærsmindebadet til Svejstrup Bæk Randers Kommune Ejendomsservice Att. Lars Ole Markvardsen Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89 15 16 81 jakob.aarup@randers.dk www.randers.dk 21-03-2018

Læs mere

Tilladelse til midlertidig ændring af udledning af opspædet spildevand fra PU07.01 ved Jennum til Køllebæk

Tilladelse til midlertidig ændring af udledning af opspædet spildevand fra PU07.01 ved Jennum til Køllebæk Randers Spildevand A/S E-mail: mail@randersspildevand.dk Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89 15 16 81 jakob.aarup@randers.dk www.randers.dk 11-05-2016

Læs mere

Tilladelse til nedsivning af overfladevand fra kunstgræsbane

Tilladelse til nedsivning af overfladevand fra kunstgræsbane Tilladelse til nedsivning af overfladevand fra kunstgræsbane efter 19i Lov om miljøbeskyttelse (lovbekendtgørelse nr. 1189 af 27. september 2016) Tilladelsen meddeles den 22. juni 2017 til: Nr. Søby Skole

Læs mere

Tilladelse til nedsivning af vand fra kunstgræsbane på boldbane på Marienhoffvej 13 C matrikel nr. 3cq Ryomgård Hgd.

Tilladelse til nedsivning af vand fra kunstgræsbane på boldbane på Marienhoffvej 13 C matrikel nr. 3cq Ryomgård Hgd. IF Midtdjurs 09-10-2017 Marienhoffvej 13 C Sagsnummer.: 17/28086 8550 Ryomgård Sagstype: KLE: 06.01.05 Lars.N.Thomsen@lokalavisen.dk Sagsbehandler: Vibe Bertelsen Tlf.: 87 53 54 10 Tilladelse til nedsivning

Læs mere

Vand og Natur Naja Panduro Telefon 72 56 5945 napj@fredensborg.dk. Lisbeth og Torben Roug Egevej 8 3480 Fredensborg. Sagsnr. 15/8562 17.

Vand og Natur Naja Panduro Telefon 72 56 5945 napj@fredensborg.dk. Lisbeth og Torben Roug Egevej 8 3480 Fredensborg. Sagsnr. 15/8562 17. Lisbeth og Torben Roug Egevej 8 348 Fredensborg and og Natur Naja Panduro Telefon 72 56 5945 napj@fredensborg.dk Sagsnr. 15/8562 17. marts 215 Tilladelse til udledning af tag- og overfladevand til sø og

Læs mere

#split# 5. Bundfældningstanken skal tømmes for slam efter behov. Slammet skal bortskaffes efter gældende regler.

#split# 5. Bundfældningstanken skal tømmes for slam efter behov. Slammet skal bortskaffes efter gældende regler. #split# MANNA VANDVÆRK Kilden 7 9700 Brønderslev Plan og Miljø Dato: 29-03-2017 Sags. nr.: 06.11.01-P19-1-17 Sagsbeh.: Jes Rose Nielsen Lokaltlf.: +4599455519 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Telefon

Læs mere

Tilladelse til midlertidig udledning af beluftet og sandfiltreret grundvand til Kagsåen

Tilladelse til midlertidig udledning af beluftet og sandfiltreret grundvand til Kagsåen Naturteam Gladsaxe Kommune Rådhus Allé 7, 2860 Søborg Telefon: 39 57 59 24 E-mail: natur@gladsaxe.dk Rambøll Danmark A/S Hannemanns Allé 53 2300 Københavns S Att. Judith Wood 13. juni 2016 Tilladelse til

Læs mere

Midlertidig tilladelse til tilslutning af rejektvand fra slamafvanding til Mølleåen/Vallensbæk

Midlertidig tilladelse til tilslutning af rejektvand fra slamafvanding til Mølleåen/Vallensbæk TMC - Natur og Miljø Høje-Taastrup Kommune Bygaden 2 2630 Taastrup Tlf: 43591000 www.htk.dk Banedanmark Den nye bane København-Ringsted Ringager 4 B 2605 Brøndby Dir.tlf.: 1277 Email: KristineTh@htk.dk

Læs mere

Tillæg til tilladelse til udledning af grundvand til Vindinge Å.

Tillæg til tilladelse til udledning af grundvand til Vindinge Å. Tillæg til tilladelse til udledning af grundvand til Vindinge Å. Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af oppumpet grundvand til Vindinge Å. Tilladelsen er et tillæg til udledningstilladelsen

Læs mere

Tilslutningstilladelse for tilslutning af vand fra grundvandssænkning i Karlstrup Kalkgrav til det eksisterende regnvandssystem

Tilslutningstilladelse for tilslutning af vand fra grundvandssænkning i Karlstrup Kalkgrav til det eksisterende regnvandssystem TEKNIK OG MILJØ Solrød Center 1 2680 Solrød Strand Telefon +4556182000 www.solrod.dk Naturstyrelsen Gjøddinggård, Førstballevej 2 7183 Randbøl Att.: Jens Peter Simonsen Tilslutningstilladelse for tilslutning

Læs mere

Veje og Grønne Områder Roskilde Kommune Rådhusbuen Roskilde. Att: Bjørn Viinblad Mikkelsen

Veje og Grønne Områder Roskilde Kommune Rådhusbuen Roskilde. Att: Bjørn Viinblad Mikkelsen Veje og Grønne Områder Roskilde Kommune Rådhusbuen 1 4000 Roskilde Att: Bjørn Viinblad Mikkelsen By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Tilladelse

Læs mere

Tilladelse til tilslutning af overfladevand mv. til Rebild Vand og Spildevands A/S

Tilladelse til tilslutning af overfladevand mv. til Rebild Vand og Spildevands A/S Center Natur og Miljø Bane Danmark Amerika Plads 15 2100 København Ø Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 06.01.15-P19-5-14 Ref.: Agnieszka Gieraltowska

Læs mere

Tilladelse til udledning af tag- og overfladevand og tilslutning til regnvandskloak

Tilladelse til udledning af tag- og overfladevand og tilslutning til regnvandskloak Returadresse: Team Natur og Miljø Holbækvej 141B, 4400 Kalundborg NOVO Nordisk A/S Att.: ISC Rådgivende Ingeniører A/S v. Thomas Oppdal toj@isc.dk DATO 11. november 2016 SAGS NR. 326-2016-54579 BETJE N

Læs mere

SPILDEVAND UDLEDNINGS- OG NEDSIVNINGSTILLADELSE

SPILDEVAND UDLEDNINGS- OG NEDSIVNINGSTILLADELSE SPILDEVAND UDLEDNINGS- OG NEDSIVNINGSTILLADELSE KUNSTGRÆSBANE KIRKEVEJ 19, 4872 IDESTRUP GULDBORGSUND KOMMUNE CENTER FOR TEKNIK & MILJØ 24-05-2017 SAG NR 17/12148 Nedsivnings- og udledningstilladelse meddelt

Læs mere

Vandkvalitet og mængder Det vand der ønskes udledt er grundvand. Udledningen vil være opdelt i tre faser, hvor der udledes en forskellig mængde vand:

Vandkvalitet og mængder Det vand der ønskes udledt er grundvand. Udledningen vil være opdelt i tre faser, hvor der udledes en forskellig mængde vand: Per Hardenberg Slangerup Overdrev 13 3550 Slangerup Kopi af afgørelsen sendt til Thomas Brøker. Midlertidig tilladelse til udledning af oppumpet grundvand til Arresø via grøftesystem, Amtsvejen 16, 3310

Læs mere

Tilladelse til udledning af tagvand fra nybyggeri på ejendommen Værftskaj 2, 9970 Strandby til Strandby Havn. Indholdsfortegnelse

Tilladelse til udledning af tagvand fra nybyggeri på ejendommen Værftskaj 2, 9970 Strandby til Strandby Havn. Indholdsfortegnelse Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Jobi Værft A/S Værftskaj 2 9970 Strandby Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Via mail: jfj@jobigroup.dk

Læs mere

Lovliggørelse af udledning af overfladevand til Juelstrup sø - Truck & Parts Center Støvring ApS Hjedsbækvej 24, 9530 Støvring

Lovliggørelse af udledning af overfladevand til Juelstrup sø - Truck & Parts Center Støvring ApS Hjedsbækvej 24, 9530 Støvring Center Natur og Miljø Truck & Parts Center Støvring ApS Hjedsbækvej 24 9530 Støvring Mail: mail@tpc24.dk Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 06.00.00-P19-3-14

Læs mere

Afgørelse om vilkårsændringer til udledningstilladelse af 19/6-2015

Afgørelse om vilkårsændringer til udledningstilladelse af 19/6-2015 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Den nye bane Kbh-Ringsted, BANEDANMARK Relevante underentreprenører Afgørelse om vilkårsændringer til udledningstilladelse af 19/6-2015

Læs mere

Notat. Kunstgræsbaner og miljø. Elin Christophersen og Olav Bojesen. Dato: 12. august 2013. Version nr.:

Notat. Kunstgræsbaner og miljø. Elin Christophersen og Olav Bojesen. Dato: 12. august 2013. Version nr.: Notat Kunstgræsbaner og miljø Udarbejdet af: Elin Christophersen og Olav Bojesen Dato: 12. august 2013 Sagsid.: 09.08.26-P22-1-13 Version nr.: Kunstgræsbaner Opbygning metoder dræn afledning af vand Kunstgræsbaner

Læs mere

Søndre Skole Tinghusgade Grindsted. Att.: Serviceleder Henrik Dam.

Søndre Skole Tinghusgade Grindsted. Att.: Serviceleder Henrik Dam. Søndre Skole Tinghusgade 3 7200 Grindsted Att.: Serviceleder Henrik Dam e-mail: hda@billund.dk 31. oktober 2017 Tilslutnings- og udledningstilladelse - afledning af drænvand til Engsøkanalen Billund Vand

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand fra Stationsvej.

Tilladelse til udledning af overfladevand fra Stationsvej. Tilladelse til udledning af overfladevand fra Stationsvej. Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af overfladevand fra ny offentlig regnvandskloak i Stationsvej til Vindinge Å,

Læs mere

Hillerød kommune Trollesmindealle Hillerød

Hillerød kommune Trollesmindealle Hillerød Hillerød kommune Trollesmindealle 27 3400 Hillerød Tilladelse til tilslutning af overfladevand fra tag og befæstede arealer (p-pladser) til regnvandsledning på ejendommen Milnersvej 39 C, 3400 Hillerød

Læs mere

KUNSTGRÆSBANER HÅNDTERING AF DRÆNVAND

KUNSTGRÆSBANER HÅNDTERING AF DRÆNVAND KUNSTGRÆSBANER HÅNDTERING AF DRÆNVAND Heidi Heeschen Maria Benavent Industri og Klima Odense Kommune HÅNDTERING AF DRÆNVAND Nedsivning Tilslutning til kloak Udledning til recipient LOVGRUNDLAG Miljøbeskyttelsesloven

Læs mere

Tilladelse til udledning af tag- og overfladevand til Vardegårdsløbet, Greve food stop, Mosede landevej 56

Tilladelse til udledning af tag- og overfladevand til Vardegårdsløbet, Greve food stop, Mosede landevej 56 Greve Kommune Teknik & Miljø Klar forsyning Vasebækvej 40 4600 Køge Tilladelse til udledning af tag- og overfladevand til Vardegårdsløbet, Greve food stop, Mosede landevej 56 På baggrund af ansøgning modtaget

Læs mere

Kunstgræsbaner og miljøproblematikker GAD seminar 2018 Onsdag den 10. januar. DJ Miljø & Geoteknik P/S Noelle Kehli Miljørådgiver

Kunstgræsbaner og miljøproblematikker GAD seminar 2018 Onsdag den 10. januar. DJ Miljø & Geoteknik P/S Noelle Kehli Miljørådgiver Kunstgræsbaner og miljøproblematikker GAD seminar 2018 Onsdag den 10. januar DJ Miljø & Geoteknik P/S Noelle Kehli Miljørådgiver Om os Miljørådgivning i samarbejde med andre anlægsrådgivere Holistisk tilgang

Læs mere

3. Der skal etableres sandfang på de 2 nye ledningsstrenge inden afledning til grøften. Udformning og placering skal godkendes af Herlev Kommune.

3. Der skal etableres sandfang på de 2 nye ledningsstrenge inden afledning til grøften. Udformning og placering skal godkendes af Herlev Kommune. Herlev Bygade 90 2730 Herlev H/F Syvendehus Gl. Klausdalsbrovej 587 2730 Herlev 27. november 2018 Journalnr. 163-2010-71887 CVR 35712305 Godkendelse af regulering af drænsystem i H/F Syvendehus i Herlev

Læs mere

3. Der må maksimalt afledes 750 m 3 til Moserenden med et maksimalt flow på 10 m 3 /time (svarende til ca. 2,78 l/s).

3. Der må maksimalt afledes 750 m 3 til Moserenden med et maksimalt flow på 10 m 3 /time (svarende til ca. 2,78 l/s). ORBICON A/S Ringstedvej 20 4000 Roskilde Att: Sandra Roost 26. NOVEMBER 2018 JOURNALNUMMER 06.11.01-P19-1-18 KS SIAGUDMU MIDLTERTIDIG UDLEDNINGSTILLADELSE AF GRUNDVAND FRA PRØVE- PUMPNING PÅ TROMMESLAGERVEJ

Læs mere

Tillæg til midlertidig tilladelse til udledning af oppumpet grundvand til Lerbæk og Grindsted Å

Tillæg til midlertidig tilladelse til udledning af oppumpet grundvand til Lerbæk og Grindsted Å VARDE KLOAK OG SPILDEVAND A/S Gl Kærvej 15 6800 Varde Att.: Mette Skov Hansen, mesk@dinforsyning.dk og Claus A. Nielsen, clan@dinforsyning.dk. Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 7994 6800 Tillæg til

Læs mere

Tilladelser på strækning Helsinge - Tisvilde

Tilladelser på strækning Helsinge - Tisvilde Lokaltog A S Jættevej 50 4100 Ringsted Sag: 06.00.00-G01-100-18 10. april 2019 Tilladelser på strækning Helsinge - Tisvilde Rambøll har på Lokaltog A/S vegne ansøgt om tilladelse til afvanding af 4 delstrækninger

Læs mere

Baggrund Lyngby Taarbæk Forsyning har ansøgt Lyngby-Taarbæk Kommune om tilladelse til at udlede vand fra prøvetagning til Mølleå.

Baggrund Lyngby Taarbæk Forsyning har ansøgt Lyngby-Taarbæk Kommune om tilladelse til at udlede vand fra prøvetagning til Mølleå. Lyngby-Taarbæk Forsyning A/S Att.: Marianne Jeppesen og Aksel Olsen Hjortekærbakken 12 2800 Kgs. Lyngby Sendt til forsyning@ltf.dk Dato: 21-10-2015 Ref: PERH J.nr.: 20150330179 Udledningstilladelse for

Læs mere

Billund Vand A/S Grindsted Landevej Grindsted

Billund Vand A/S Grindsted Landevej Grindsted Billund Vand A/S Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted Dato: 25.1. 2016 Tilladelse til udledning af drænvand via eksisterende regnvandsudløb til Kanalen i Kanalbyen med udløb til Grindsted Engsø Orbicon

Læs mere

Rebild Kommunes grundvandsafdeling har den 18. juni 2019 meddelt accept af grundvandssænkningen.

Rebild Kommunes grundvandsafdeling har den 18. juni 2019 meddelt accept af grundvandssænkningen. Center Natur og Miljø REBILD VAND & SPILDEVAND A/S Sverriggårdsvej 3 9520 Skørping Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 06.01.15-P19-7-19 Ref.: Rune

Læs mere

Midlertidig tilladelse til udledning af grundvand til Bangsbo Å fra ejendommen Søndergade 206, 9900 Frederikshavn. Indholdsfortegnelse

Midlertidig tilladelse til udledning af grundvand til Bangsbo Å fra ejendommen Søndergade 206, 9900 Frederikshavn. Indholdsfortegnelse Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Torstein Fjordbak Vestbanegade 5 9800 Hjørring Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Via mail: tf@bundgaard-ark.dk

Læs mere

Rønde Fjernvarme Udledningstilladelse, overfladevand

Rønde Fjernvarme Udledningstilladelse, overfladevand Rønde Fjernvarme a.m.b.a. 28-03-2017 Skrejrupvej 9c Sagsnr.: 17/10426 8410 Rønde Sagsbehandler: Steen Ravn Christensen Tlf.: 87 53 54 10 natur.miljoe@syddjurs.dk Rønde Fjernvarme Udledningstilladelse,

Læs mere

Spildevandstilladelse

Spildevandstilladelse Vedsted Menighedsråd Aaby-Vedsted Kirkekontor Hjorthsvej 16 9440 Aabybro Byg & Industri Toftevej 43, 9440 Aabybro industri@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Inger Hebsgaard Direkte 7257 7354 inh@jammerbugt.dk

Læs mere

Tilladelse til afledning af dræn- og regnvand til drængrøft med udledning til mose 26. januar 2016

Tilladelse til afledning af dræn- og regnvand til drængrøft med udledning til mose 26. januar 2016 Kristoffer Jarl Kristensen Rugbjergvej 43 7250 Hejnsvig Tilladelse til afledning af dræn- og regnvand til drængrøft med udledning til mose 26. januar 2016 Billund Kommune meddeler hermed tilladelse til

Læs mere

NordGroup A/S Lindholmsvej 3 5800 Nyborg. Tilladelse til etablering af nedsivningsanlæg for overfladevand. 4. februar 2014

NordGroup A/S Lindholmsvej 3 5800 Nyborg. Tilladelse til etablering af nedsivningsanlæg for overfladevand. 4. februar 2014 NordGroup A/S Lindholmsvej 3 5800 Nyborg Byg, Plan og Erhverv Ramsherred 5 5700 Svendborg Tlf.: 62 23 30 00 industrimiljoe@svendborg.dk www.svendborg.dk Tilladelse til etablering af nedsivningsanlæg for

Læs mere

NOTAT. Miljømæssig og økonomisk redegørelse for en kunstgræsplæne på Bjæverskov Stadion(BAT-vurdering)

NOTAT. Miljømæssig og økonomisk redegørelse for en kunstgræsplæne på Bjæverskov Stadion(BAT-vurdering) NOTAT Teknik- og Miljøforvaltningen Miljøafdelingen Miljømæssig og økonomisk redegørelse for en kunstgræsplæne på Bjæverskov Stadion(BAT-vurdering) Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge www.koege.dk I dette notat

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsopland og enkelte ejendomme nordøst i opland til Nordborg Sø

Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsopland og enkelte ejendomme nordøst i opland til Nordborg Sø Sagsnr.: 18/26410 ks: bkru Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsopland 41040 og enkelte ejendomme nordøst i opland

Læs mere

- Tilladelse efter miljøbeskyttelseslovens 28 2 til udledning af oppumpet grundvand til Horsbækken.

- Tilladelse efter miljøbeskyttelseslovens 28 2 til udledning af oppumpet grundvand til Horsbækken. Jammerbugt Kommune Toftevej 43 9440 Aabybro Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Heidi Højriis Poulsen Direkte

Læs mere

Tilladelse til udledning af tagvand til privat sø

Tilladelse til udledning af tagvand til privat sø Tilladelse til udledning af tagvand til privat sø Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. Jacob Bjerre Balling Glyngørevej 36 Trustrup 7800 Skive

Læs mere

Tilladelse til udledning af processpildevand i forbindelse med udsyring af boring , tilhørende Lolland Forsyning

Tilladelse til udledning af processpildevand i forbindelse med udsyring af boring , tilhørende Lolland Forsyning Brøndboringsfirmaet Brøker A/S Spånnebæk 7 4300 Holbæk 20. december 2016 Brevid: 3890181 Sagsnr.: 347049 Lolland Kommune Teknik- og Miljømyndighed Postadresse Jernbanegade 7 4930 Maribo Tlf.: 54 67 67

Læs mere

Udledningen sker i overensstemmelse med den fremsendte ansøgning.

Udledningen sker i overensstemmelse med den fremsendte ansøgning. Slangerupgård Aps Alex og Michael Buchardt Petersen Ejlstrupvej 140 4100 Ringsted Dato: 3. november 2016 Tilladelse til udledning af overfladevand fra Slangerupgård, Ejlstrupvej 140, matr.1a, Ejlstrup,

Læs mere

TILLADELSE TIL TIDSBEGRÆNSET AT UDLEDE LÆNSE- OG OVERFLADEVAND TIL STATION 2160 I SØRUP Å, KVL 92

TILLADELSE TIL TIDSBEGRÆNSET AT UDLEDE LÆNSE- OG OVERFLADEVAND TIL STATION 2160 I SØRUP Å, KVL 92 MJ Eriksson A/S Att.: Steen Holm Jørgensen 10-02-2017 TILLADELSE TIL TIDSBEGRÆNSET AT UDLEDE LÆNSE- OG OVERFLADEVAND TIL STATION 2160 I SØRUP Å, KVL 92 MJ Eriksson A/S har den 6. februar 2017 søgt om tilladelse

Læs mere

Udledningstilladelse til udledning af vejvand til Horsbækken, 9440 Aabybro

Udledningstilladelse til udledning af vejvand til Horsbækken, 9440 Aabybro JAMMERBUGT FORSYNING A/S Lundbakvej 5 9490 Pandrup Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Mariane Eduardsen Direkte

Læs mere

Planforhold Park og Vej søger om tilladelse til at sprede det komposterede tang på fire kommunale

Planforhold Park og Vej søger om tilladelse til at sprede det komposterede tang på fire kommunale Helsingør Kommune Center for Teknik, Miljø og Klima Anders Koustrup Sørensen Helsingør Kommune, Center for Kultur, Idræt og Byudvikling, Hans Henrik Schmidt Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø

Læs mere

1. Det midlertidige oplag skal placeres inden for det areal, som er angivet som oplagsplads i bilaget til ansøgningen.

1. Det midlertidige oplag skal placeres inden for det areal, som er angivet som oplagsplads i bilaget til ansøgningen. Entreprenørfirmaet Ollerup Assensvej 100 5771 Stenstrup Teknik Nørregade 4, 5600 Faaborg Tlf. 72 530 530 Fax 72 530 531 fmk@fmk.dk www.fmk.dk 19-tilladelse til midlertidigt oplag af jord Afgørelse Faaborg-Midtfyn

Læs mere

Tilladelse til nedsivning af spildevand fra vaskeplads

Tilladelse til nedsivning af spildevand fra vaskeplads Kaas Maskinstation og Landbrug - v/henrik Højer Lundergaardsvej 8 9490 Pandrup Vækst og Udvikling Industri Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk

Læs mere

GGS GRUPPEN A/S Bomvej Løsning

GGS GRUPPEN A/S Bomvej Løsning GGS GRUPPEN A/S Bomvej 11 8723 Løsning Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Lene Nielsen Dir: +4579755624 Mob: +4561629560 e-mail: Lene.Nielsen @Hedensted.dk Sagsnr. 06.01.05-P19-42-15 28.2.2019 Tilladelse

Læs mere

1 Vilkår. 1.1 Denne tilladelse omfatter: 1.2 Generelt. COOP Danmark A/S Roskildevej Albertslund

1 Vilkår. 1.1 Denne tilladelse omfatter: 1.2 Generelt. COOP Danmark A/S Roskildevej Albertslund Center Natur og Miljø COOP Danmark A/S Roskildevej 65 2620 Albertslund Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 06.11.01-P19-5-14 Ref.: Agnieszka Gieraltowska

Læs mere

Hjørring Kommune. Daniel Overgaard Pedersen Rakkebyvej 380. Hjørring den

Hjørring Kommune. Daniel Overgaard Pedersen Rakkebyvej 380. Hjørring den Hjørring Kommune Daniel Overgaard Pedersen Rakkebyvej 380 9800 Hjørring Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk

Læs mere

Udledningstilladelse Afværgevand til Varde Å

Udledningstilladelse Afværgevand til Varde Å DIN Forsyning A/S Ravnevej 10 6705 Esbjerg Ø Att.: Camilla L. H. Jørgensen, clhj@dinforsyning.dk Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 7994 6800 Udledningstilladelse Afværgevand til Varde Å Varde Kommune

Læs mere

Tilladelse til 2 midlertidig udledning af op til 3000 m 3 grundvand til grøftesystem med udledning til Lindenborg Å i forbindelse med udskiftning

Tilladelse til 2 midlertidig udledning af op til 3000 m 3 grundvand til grøftesystem med udledning til Lindenborg Å i forbindelse med udskiftning Center Natur og Miljø Rebild Vand & Spildevand A/S Sverriggårdsvej 3 9520 Skørping Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 06.11.01-P19-7-18 Ref.: Rune

Læs mere

Godkendelse af regulering af Obovej-vandløbet ved nedlæggelse af vandløbets underføring af Herlev Ringvej samt etablering af bygværk i Kantatevej i

Godkendelse af regulering af Obovej-vandløbet ved nedlæggelse af vandløbets underføring af Herlev Ringvej samt etablering af bygværk i Kantatevej i Herlev Bygade 90 2730 Herlev HOFOR A/S Ørestads Boulevard 35 2300 København S 01-07-2019 Journalnr. 06.02.03P19-1-19 CVR 10073022 Godkendelse af regulering af Obovej-vandløbet ved nedlæggelse af vandløbets

Læs mere

Vilkår Tilladelsen meddeles på baggrund af sagens oplysninger og på følgende vilkår:

Vilkår Tilladelsen meddeles på baggrund af sagens oplysninger og på følgende vilkår: Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Allé 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Låstrupgård ApS Vievej 24 8832 Skals Sendt til: viegaard@viegaard.dk viborg@viborg.dk www.viborg.dk Tilladelse til nedsivning

Læs mere

Midlertidig tilladelse til udledning af oppumpet vand fra nyt Vihøj Vandværk under indkøring

Midlertidig tilladelse til udledning af oppumpet vand fra nyt Vihøj Vandværk under indkøring Midlertidig tilladelse til udledning af oppumpet vand fra nyt Vihøj Vandværk under indkøring Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. Tilløb til

Læs mere

Påvirkning af grundvand ved nedsivning af tømidlerfra kunstgræsbaner

Påvirkning af grundvand ved nedsivning af tømidlerfra kunstgræsbaner Påvirkning af grundvand ved nedsivning af tømidlerfra kunstgræsbaner Miljøstyrelsen, Miljøprojekt nr. 1935, dec. 2016 Jens Asger Andersen og Thomas Larsen (Orbicon) Kristina Buus Kjær (DHI) Claus Frydenlund

Læs mere

Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej Skanderborg. Tilladelse til udledning af vejvand fra motorvej E45 ved Rødekro

Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej Skanderborg. Tilladelse til udledning af vejvand fra motorvej E45 ved Rødekro Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato:15-05-2018 Sagsnr.: 17/4772 Kontakt: Kenneth Lund Direkte tlf.: 7376 7351 E-mail: kelu@aabenraa.dk

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsoplandene 19004, og i Gråsten by

Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsoplandene 19004, og i Gråsten by Sagsnr.: 18/31810 ks:bkru Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsoplandene 19004, 42010 og 42010 i Gråsten by Indholdsfortegnelse

Læs mere

Tilladelse til udledning af regn- og overfladevand fra vej- og stianlæg Vejledalen til Fløbæk via udløb VE573U

Tilladelse til udledning af regn- og overfladevand fra vej- og stianlæg Vejledalen til Fløbæk via udløb VE573U Vejle Kommune Anlæg & Infrastruktur Kirketorvet 22 7100 Vejle ATT: Claus Weng Petersen Sendt på mail: clwpe@vejle.dk 14-07-2017 Tilladelse til udledning af regn- og overfladevand fra vej- og stianlæg Vejledalen

Læs mere

Tilladelse til udledning af tag- og overfladevand fra Toppen i Trekroner Øst, til Himmelev Bæk, via mindre vandhul

Tilladelse til udledning af tag- og overfladevand fra Toppen i Trekroner Øst, til Himmelev Bæk, via mindre vandhul Rambøll A/S Ny Østergade 7 4000 Roskilde Att.: Michael Simonsen By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Tilladelse til udledning af tag- og overfladevand

Læs mere

Tilladelse til udledning af regnvand til Øresund

Tilladelse til udledning af regnvand til Øresund Gentofte Kommune Park og Vej Att.: Kasper Nielsen Ørnegårdsvej 19 2820 Gentofte 9. november 2015 Sagsnr. EMN-2015-17137 Tilladelse til udledning af regnvand til Øresund Gentofte Kommune Park og Vej har

Læs mere

Ekokem A/S Lindholmsvej Nyborg. 29. februar 2016

Ekokem A/S Lindholmsvej Nyborg. 29. februar 2016 Ekokem A/S Lindholmsvej 3 5800 Nyborg Erhverv, Bolig og Kultur Ramsherred 5 5700 Svendborg Tlf.: 62 23 30 00 industrimiljoe@svendborg.dk www.svendborg.dk Tilladelse til nedsivning af drænvand fra etape

Læs mere