REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE. 08 feb 2000 på Hotel Ansgar, Odense.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE. 08 feb 2000 på Hotel Ansgar, Odense."

Transkript

1 REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE 08 feb 2000 på Hotel Ansgar, Odense. Deltagere : KDA's Miljøudvalg - Finn Larsen - Formand Richard Matzen Bjørn Stephensen Michael Fog Dan Vendelbo Afbud Miljøamtsrepresentanter: Nordjyllands amt Flemming Kallehave Afbud Viborg Amt Bjarne Jensen Ringkøbing amt Peer Bak Århus amt Jens Ole Willumsen Afbud Vejle amt Lars R. Petersen Ribe amt Bent Holgersen Sønderjyllands amt Dagmar Skov Afbud Fyns amt Jørgen Ærenlund Olsen Vestsjællands amt Richard Matzen Storstrøms amt Donald E. Thestrup Afbud Bornholms amt Kai Munch Roskilde amt Dan Vendelbo Afbud Frederiksborg amt Christian Zilstorff Afbud Københavns amt Henrik N. Knudtzon København/Frederiksberg Bjørn Stephensen KDA s sekretariat Jørn Vinther Generalsekretær Mødet indledtes kl Formanden for KDA's Miljøudvalg, Finn Larsen bød velkommen til det femte møde i KDA s amtsrepræsentantorganisation. Finn Larsen bragte en hilsen fra KDA's formand Aksel C. Nielsen. der var forhindret i at give møde.

2 1. Godkendelse af referat fra sidste møde den Forsamlingen godkendte det udsendte referat fra sidste møde den Præsentation af spørgeskema til flyvepladser og klubber Spørgeskemaer var blevet udarbejdet af et udvalg bestående af Peer Bak, Richardt Matzen, Henrik Knudtzon og Jens Ole Willumsen. Udvalgets arbejde på 18 A4 sider var blevet tilsendt alle medlemmer i god tid inden mødet og de enkelte skemapunkter blev gennemgået af Richardt Matzen. Efter en principiel drøftelse af detaljeringsgrad og de enkelte punkters udformning blev mødet enig om ændringer til flyvepladsskemaets pkt. 20 og 31 samt klubskemaets pkt Mødet fandt det vigtigt, at det indledende brev som skulle introducere skemaerne blev udformet med stor omhu, så skemaerne ikke havnede på hylden. Alle klubber og flyvepladser bør kontaktes også selvom de ikke har tilknytning til KDA. Skemaerne bør være tilgængelige på KDA hjemmeside, og flyvepladser/klubber skal opfordres til at sende svarene på med skemaerne vedhæftede. Adressen kan være jv@kda.dk og den videre bearbejdning af data ind i en database koordineres med Jens Ole Willumsen. Bjørn Stephensen gav tilsagn om hjælp i forbindelse med indtastninger m.v. Målsætning er at have hjemmesiden klar med skemaerne i uge 10, og formanden lovede en introduktion i FLYV af projektet. 3. Nyt fra amterne Herefter fulgte en runde med nyt fra amterne som kort refereret lyder således: Nordjyllands amt. Flemming Kallehave havde på grund af afbud fremsendt følgende: Der har været meget fredeligt her i det nordjyske siden de sidste par møder, og jeg er ikke blevet kontaktet i forbindelse med, at nogen havde problemer eller spørgsmål. Jeg har heller ikke selv fået kendskab til, at der skulle være sådanne situationer i amtet. Den sidste henvendelse, som jeg har haft, var fra svæveflyveklubben på Ferslev flyveplads, der ønskede en udvidelse af de tildelte motorflyoperationer, som skulle bruges i forbindelse med flyslæb. Udvidelsen blev dog sat i bero, da ejeren af pladsen ikke ønskede mere trafik med motorfly.

3 Viborg amt. Bjarne Jensen fortalte om sit arbejde i DIF, hvor han var formand for støjgruppen som ligger under miljø og planlægning. Der var mange lighedspunkter i forhold til KDA arbejdet. I amtet ligger 2 lufthavne og 3 flyvepladser. Lokalplanerne og miljøgodkendelsen var på plads og i Viborg var man i gang med en baneudviddelse. Ringkøbing amt. Per Bak er stadig i friluftsrådets arbejdsgruppe for Ringkøbing Amt samt blevet formand for et nedsat udvalg der skal behandle "støjende aktiviteter" Oplægger til regionsplanen for Ringkøbing Amt nævner flyvning. Herning flyveplads risikerer nu at miste sit offentlige tilskud. Lejemål og personale er opsagt. Erhvervsrådet og Messecenter Herning forsøger dog at finde en løsning så det sidste ord er ikke sagt endnu. Karup modtager al trafik med helikopter og forventer nye arbejdspladser etableret. Århus amt. Jens Ole Willumsen havde sendt sit omfattende materiale til spørgeskemaer, som var blevet behandlet under pkt. 2. Finn Larsen supplerede med at oplyse om Storlufthavnen, som nu var død. Den midlertidige miljøgodkendelse for Tirstrup gjorde livet svært for mindre fly og tværbanen var blevet lukket. Ingen spilstarter for svævefly. Ryanair havde startet flyvning til Stansted til meget lave priser. DFU havde store problemer med faldskærmsfly idet den totale støjramme skulle overholdes og operationerne stoppes klokken Randers flyveplads skulle udviddes til 1200 m bane med ILS selvom der i øjeblikket var underskud. Svæveflyvepladsen Århus var vist på plads nu. Vejle amt. Lars R. Petersen, formand i amtets arbejdsudvalg, kunne meddele at i forbindelse med nedlægning af Vandel flyveplads var der nu planer om at bruge området til fængsel. Han var i øvrigt blevet medlem af "Det grønne Råd" som består af 27 medlemmer. Det regionale friluftsoplæg 1999 er færdigt, og flyvning er nævnt heri. DIF havde kontaktet Lars R Petersen for at etablere samarbejde. Ribe amt. Bent Holgersen kunne meddele at det regionale oplæg i Ribe Amt nu var færdigt, og at vort fingeraftryk kunne findes heri.

4 I øvrigt ingen særlige problemer. Sønderjyllands Amt. Dagmar Skov havde på grund af afbud sendt følgende: Der er desværre ikke så meget nyt at berette, dog er en ny flyveplads ved Skærbæk blevet godkendt, og der er godt gang i Haderslev Flyveplads. Jeg følger amtets teknik- og miljøudvalg tæt, for at give vort besyv med, hvis der er noget vedr. flyvning, men det er ikke det, de bruger mest tid på. Flyvestaion Skrydstrup holder åbent hus d. 18. juni. Haderslev Flyveklub samt evt. også drageflyveklubben OP 87 deltager. Fyns amt. Jørgen Ærenlund Olsen meddelte at miljøseminaret med KDA samt alle klubberne på Fyn ikke var blevet til noget. Han var nu medlem af DIF miljøudvalg. Friluftsrådets arbejde havde resulteret i et Regionalt Friluftsoplæg, hvor vor indflydelse havde været meget stor. Ét af de fremtidige møder ville foregå på hans svæveflyveplads.det ville komme til at påvirke amtets oplæg til regionsplan. En aktiv indsats i friluftsrådet kunne absolut anbefales. Beldringe lufthavn var blevet kontaktet af et engelsk selskab som var interesseret i at flyve på pladsen. Vestsjællands amt Richard Matzen meddelte at der havde været afholdt møde hos KDA med 4 mindre flyvepladser for at koordinere det videre forløb af klage til myndighederne over størrelsen af gebyret. Størrelsen af miljøsynsgebyret og amtets frie skøn var blevet forelagt miljøstyrelsen. Svaret var, at Styrelsen ikke havde mulighed for at blande sig amternes skøn, men arbejdede på en ny vejledning, og med en opdeling af taksterne. Arbejdsgruppens arbejde kunne dog tidligst få effekt år Derfor blev det besluttet, at vi bør kontakte politikerne i amtets miljø og teknikudvalg for at søge en politisk påvirkning overfor embedsværket i amtet. Ringsted overholder fint sin miljøkvote med ca % udnyttelse af kvoten. Storstrøms amt Donald E. Thestrup kunne ikke være tilstede, men havde sendt følgende: Siden sidste møde har jeg deltaget i Friluftsrådets amtsrepræsentantskabsmøde, hvor jeg kort redegjorde for de store årlige gebyrer selv små flyvepladser pålægges for årlige miljøtilsyn. Endvidere er friluftsoplægget for Storstrøms Amt udsendt af Friluftsrådet i

5 amtet her i januar. Det er ikke de store spor af det arbejde, som "Ad hoc gruppe de støjende aktiviteter" udførte, men flyvning er dog nævnt og det påpeges, at de områder, der er udlagt til disse aktiviteter bliver fastholdt. Jeg har ikke haft kontakt til klubber eller flyvepladser i amtet i denne periode. Bornholm amt Kai Munch meddelte at aktiviteterne er for nedadgående. Der havde ikke været problemer med amt eller kommune med undtagelse af klager over flyvning for faldskærmsspringere. Dette var nu løst ved hjælp af ændrede udflyvningsprocedurer for flyene. Roskilde amt. Dan Vendelbo havde meldt afbud, men sendt følgende: Aktiviteterne i Roskilde amt har for vores vedkommende koncentreret sig om, at få vore synspunkter accepteret i Regionsplan Som det kan ses, er bemærkningerne medtaget i Høringsbogen, så det kræver nok tæt opfølgning. Vi har deltaget meget aktivt i arbejdet i "Dialog gruppen vedr. Roskilde Lufthavn". Gruppen er nedsat af beboere og brugere uden officiel godkendelse. Vi har for første gang i min tid som "miljøaktivist" oplevet en virkelig positiv dialog med beboerne. Vi har fået ryddet en hel del fordomme af vejen, og har gennemført en "FLYVEDAG" med det formål at få beboerne til at rapportere specifikke flyvninger, der så senere er blevet sammenholdt med radarudskrifter og kommentarer fra beboerrepræsentanter, der var med på flyvningerne. Vi har for faldskærmsflyvningens vedkommende flere gange forsøgt at få taget faldskærmsflyvningens vilkår op til revurdering. Vi støder dog hele tiden på gamle fordomme og ulyst til at tvivle på Miljøstyrelsens fortolkninger. Det gælder både amtet og CPH. Derimod er beboerrepræsentanterne positive. Da hovedparten af luftsport er koncentreret omkring Roskilde Lufthavn, er det naturligt at vi prøver at tage udgangspunkt her! Jeg har deltaget i 3 møder i Friluftsrådet, men føler nok, at der ikke er megen forståelse for en "støjende minoritet".

6 Frederiksborg amt. Fra Christian Zilstorff er modtaget følgende : Miljøsagen på Allerød flyveplads ligger fortsat til afgørelse hos Miljøstyrelsen, idet pladsen har anket miljøgodkendelsen fra Amtet som pålagde pladsen at reducere til operationer i år. Pladsen har lavet en støjberegning via Cowi som viser at med de årlige operationer man har p.t. er kravene i Miljøstyrelsens vejledning overholdt og derfor ser man ingen grund til at reducere antallet af operationer. Grønholdt flyveplads - her afventer man at sagen bliver afgjort i Miljøklagenævnet, hvortil sagen er anket af såvel borgere som af pladsen. Siden sidste status i August har der dog været fredeligt hvad angår klager, så de "frivillige" restriktioner man har indført på pladsen ser ud til at have hjulpet. Fra Amtet forlyder det at man er igang med at godkende de flyvepladser man mangler at godkende bla. Sandal og Grønnæssegård. Hvad angår Regionsplanen, så er der fortsat ingen flyvemæssige begrænsinger på ved ind i Amtets nye Regionsplan. Københavns amt. Henrik N Knudtzon meddelte, at der intet nyt var at berette fra amtet. Bjørn Stephensen fortalte, at beboerne klagede over Lynx helikopterstøjen, men også over fly, som var på vej til landing i CPH!! København/Frederiksberg. Bjørn Stephensen havde intet nyt at berette. 4. Afgifter Finn Larsen omtalte en gebyrsag fra Randers, hvor alle klubmedlemmer var blevet pålagt et gebyr til dækning af pladsens underskud. Det var efter nogen besvær med korrekt mødereferat fra kommunens side blevet stoppet lige før sagen kom op til afgørelse. I stedet var fly på pladsen blevet pålagt et årsgebyr. 5. Miljøkrav Finn Larsen berettede om at landsdækkende organisationer i forbindelse med ændringer i miljøloven ville blive klageberettigede. Dette ville give KDA en helt formel indflydelse. Desuden omtalte Finn et system med BLÅ FLAG på flyvepladser i lighed med de eksisterende blå flag på vore strande. Amt eller kommune skulle stå som garant for at betingelserne blev overholdt. 73 lande involverede i alt.

7 Lars R Petersen vil undersøge de nærmere muligheder med Friluftsrådet. Næste møde blev aftalt til tirsdag den 10. oktober 2000 klokken 1730 i Odense hotel Ansgar. Formanden afsluttede mødet med at takke deltagerne for fremmødet og takke for det store og meget fine arbejde der udføres på frivillig basis. Formanden mente klart at denne miljøorganisation er af stor betydning for KDA og for luftsporten i Danmark Jørn Vinther Bilag: KDA s Amtsrepræsentant Organisation som vist på under "UDVALG". Fordeling: KDA miljøudvalg + KDA amtsrepræsentanter miljø doc

REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE. Tirsdag den 07 oktober 2003 på Hotel Ansgar, Odense.

REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE. Tirsdag den 07 oktober 2003 på Hotel Ansgar, Odense. REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE Tirsdag den 07 oktober 2003 på Hotel Ansgar, Odense. Deltagere : KDA's Miljøudvalg - Ricard Martzen - Formand Bent Holgersen Peter Andersen Jørn Vinther - Referent

Læs mere

REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE. Tirsdag den 10 oktober 2000 på Hotel Ansgar, Odense.

REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE. Tirsdag den 10 oktober 2000 på Hotel Ansgar, Odense. REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE Deltagere : KDA's Miljøudvalg - Tirsdag den 10 oktober 2000 på Hotel Ansgar, Odense. Finn Larsen - Formand Richard Matzen Bjørn Stephensen Michael Fog Dan Vendelbo

Læs mere

REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE. Tirsdag den 02 oktober 2001 på Hotel Ansgar, Odense.

REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE. Tirsdag den 02 oktober 2001 på Hotel Ansgar, Odense. REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE Tirsdag den 02 oktober 2001 på Hotel Ansgar, Odense. Deltagere : KDA's Miljøudvalg - Finn Larsen - Formand Richard Matzen Bjørn Stephensen Afbud. Miljøamtsrepresentanter:

Læs mere

REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE. Tirsdag den 05 oktober 2004 på Hotel Ansgar, Odense. Århus amt Jens Ole Willumsen Afbud

REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE. Tirsdag den 05 oktober 2004 på Hotel Ansgar, Odense. Århus amt Jens Ole Willumsen Afbud REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE Tirsdag den 05 oktober 2004 på Hotel Ansgar, Odense. Deltagere : KDA's Miljøudvalg - Bent Holgersen - Formand Claus Rose Andresen Peter Andersen Jørn Vinther

Læs mere

Referat af amtsrepræsentationsmøde. Tirsdag den 8. oktober 2002 på hotel Ansgar, Odense. Ribe amt Bent Holgersen. Sønderjyllands amt Peter Andersen

Referat af amtsrepræsentationsmøde. Tirsdag den 8. oktober 2002 på hotel Ansgar, Odense. Ribe amt Bent Holgersen. Sønderjyllands amt Peter Andersen I denne sag Bent Holgersen, Hvedevænget 30 6600 Vejen Tlf. 75360825 Mail holgersen@private.dk Referat af amtsrepræsentationsmøde Til stede Fraværende efter afbud: Tirsdag den 8. oktober 2002 på hotel Ansgar,

Læs mere

Amt Ansøgere 2004 Dimensionering 2004 Optag 2004 Amt Ansøgere 2003 Dimensionering 2003 Optag 2003

Amt Ansøgere 2004 Dimensionering 2004 Optag 2004 Amt Ansøgere 2003 Dimensionering 2003 Optag 2003 Statistik for social- og sundhedsassistentuddannelsen 1993-2004 Følgende oversigt viser ansøgere, dimensionering og optag baseret på social- og sundhedsassistentuddannelsen i perioden 1993-2004. Tallene

Læs mere

Strukturkommissionen. Totalrapport. PDF created with FinePrint pdffactory Pro trial version

Strukturkommissionen. Totalrapport. PDF created with FinePrint pdffactory Pro trial version Strukturkommissionen Totalrapport 1 Er du Kvinde 639 72% Mand 245 28% Total 884 100% Base 884 2 Hvilken faglig organisation er du medlem af? Dansk Socialrådgiverforening 73 8% Dansk Sygeplejeråd 205 23%

Læs mere

Notat vedrørende Forskning og udviklingsarbejde i sundhedssektoren, Forskningsstatistik 1997 med særligt henblik på beregningerne vedr.

Notat vedrørende Forskning og udviklingsarbejde i sundhedssektoren, Forskningsstatistik 1997 med særligt henblik på beregningerne vedr. Notat vedrørende Forskning og udviklingsarbejde i sundhedssektoren, Forskningsstatistik 1997 med særligt henblik på beregningerne vedr. sygehusene Analyseinstitut for Forskning, 1999/2 1 Forskning og udviklingsarbejde

Læs mere

Referat. Gentofte Ejendomsselskab 3401-7/0050 Mosegårdsparken helhedsplan. Følgegruppemøde nr. 14

Referat. Gentofte Ejendomsselskab 3401-7/0050 Mosegårdsparken helhedsplan. Følgegruppemøde nr. 14 Referat Dato: 21. august 2014 kl. 9.30 Sted: bestyrelseslokalet, Stolpehøj 61 (over vuggestuen - ned ad gangen på 1. sal) 2. september 2014 KAB Vester Voldgade 17 1552 København V T 33 63 10 00 F 33 63

Læs mere

Åbent høringsmøde om Aarhus Lufthavn på rådhuset. 9. juni 2015

Åbent høringsmøde om Aarhus Lufthavn på rådhuset. 9. juni 2015 Åbent høringsmøde om Aarhus Lufthavn på rådhuset. 9. juni 2015 - Luftrumsudvalget Per Givskov Kristensen per.givskov@lenticularis.dk Formand for Luftrumsudvalget i (www.dsvu.dk) Formand for Vejle Svæveflyveklub

Læs mere

Københavns Fodbold-Dommerklub

Københavns Fodbold-Dommerklub København, 11. oktober 2007 REFERAT MØDE: Bestyrelsesmøde i Københavns Fodbold-Dommerkub DATO: Den 4. oktober 2007 kl. 18:00 STED: KFIU-Hallen, Knuthenborgvej 24, 2500 Valby DELTAGERE: Michael Poulsen

Læs mere

Lægepopulationen og lægepraksispopulationen

Lægepopulationen og lægepraksispopulationen PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Lægepopulationen og lægepraksispopulationen 1977 2017 Nøgletal fra medlemsregisteret 1 Indholdsfortegnelse Indledning...4 Antal praktiserende læger...4 Alder og køn...4

Læs mere

REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub. Mandag den 5. juli 2010, kl. 17.00 KDA-huset, Lufthavnsvej 28, 4000 Roskilde

REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub. Mandag den 5. juli 2010, kl. 17.00 KDA-huset, Lufthavnsvej 28, 4000 Roskilde REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub Mandag den 5. juli 2010, kl. 17.00 KDA-huset, Lufthavnsvej 28, 4000 Roskilde Fremmødt: Afbud: Referent: Hans Havsager, formand (HH) Helge Hald (HE)

Læs mere

REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub. Mandag den 18. oktober 2010, kl KDA huset, Lufthavnsvej 28, 4000 Roskilde

REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub. Mandag den 18. oktober 2010, kl KDA huset, Lufthavnsvej 28, 4000 Roskilde REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub Mandag den 18. oktober 2010, kl. 17.30 KDA huset, Lufthavnsvej 28, 4000 Roskilde Fremmødt: Afbud: Referent: Helge Hald, formand (HH) Arne Panduro (AP)

Læs mere

Dansk Faldskærms Union

Dansk Faldskærms Union Dansk Faldskærms Union DANISH PARACHUTE ASSOCIATION Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 DK-2605 Brøndby Tlf. +45 43 26 26 26 Fax +45 43 43 03 45 Email: DFU@DFU.dk Brøndby den 26. juni 2008 REFERAT Bestyrelsesmøde,

Læs mere

HVIDBOG FOR LOKALPLAN NR. 187 HELIPORT V. ÆRTEBJERGVEJ SYD FOR LYDERSLEV. Afsender Høringssvarets indhold Emner Forvaltningens vurdering

HVIDBOG FOR LOKALPLAN NR. 187 HELIPORT V. ÆRTEBJERGVEJ SYD FOR LYDERSLEV. Afsender Høringssvarets indhold Emner Forvaltningens vurdering HVIDBOG FOR LOKALPLAN NR. 187 HELIPORT V. ÆRTEBJERGVEJ SYD FOR LYDERSLEV Emner/kategorisering af høringssvarenes indhold T: Tidshorisont / tidsbegrænsning A: Adgangsforhold/vej S: Støjgener F: Flyveruter/flyvetider/antal

Læs mere

Dødsårsager Aldersstandardiserede rater pr indbyggere med befolkningen i 2000 som standard

Dødsårsager Aldersstandardiserede rater pr indbyggere med befolkningen i 2000 som standard Dødsårsager 2005. Aldersstandardiserede rater pr. 100.000 indbyggere med befolkningen i 2000 som standard Københavns Kommune Frederiksberg Kommune Københavns Frederiksborg Roskilde Vestsjællands Storstrøms

Læs mere

Referat af møde i Styregruppen for Gerda-systemet.

Referat af møde i Styregruppen for Gerda-systemet. STYREGRUPPEN Referat af møde i Styregruppen for Gerda-systemet. Tid og sted: Mødet afholdtes d. 3. september 2003 på GEUS. Deltagere: Kurt Sørensen (KIS), Århus Universitet Martin Skriver (MASK), Miljøstyrelsen

Læs mere

Kongelig g Dansk Aeroklub eo Miljøudvalg. Dalum Landbrugsskole 22. januar 2011

Kongelig g Dansk Aeroklub eo Miljøudvalg. Dalum Landbrugsskole 22. januar 2011 Kongelig g Dansk Aeroklub eo Miljøudvalg Dalum Landbrugsskole 22. januar 2011 Medlemmer Hans Vixø Ricard Matzen Bent Holgersen Søren Pedersen Anders Madsen (Sekretær) Status Sager i alt: 14 Afsluttede:

Læs mere

Referat fra Entreprenørudvalgsmødet

Referat fra Entreprenørudvalgsmødet Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 28. oktober 2008 1-15-0-75-1-08 Lone Winther Jensen lwj@midttrafik.dk 87 40 82 21 Referat fra Entreprenørudvalgsmødet Sted Mødetidspunkt Mødedeltagere Afbud

Læs mere

Elev, mandag den 13. august 2007. Høringssvar til BL 7-16, udgave 3 Bestemmelser om særligt følsomme naturområder.

Elev, mandag den 13. august 2007. Høringssvar til BL 7-16, udgave 3 Bestemmelser om særligt følsomme naturområder. Statens Luftfartsvæsen Ellebjergvej 50 2450 København SV Elev, mandag den 13. august 2007 Høringssvar til BL 7-16, udgave 3 Bestemmelser om særligt følsomme naturområder. Dansk Motorflyver (DMU) har følgende

Læs mere

Aldersgruppe 20,00 18,00 16,00 14,00 12,00 10,00 8,00 6,00 4,00 2,00 0,00. PA København K PA Denmark F KøFenhavn K F Denmark

Aldersgruppe 20,00 18,00 16,00 14,00 12,00 10,00 8,00 6,00 4,00 2,00 0,00. PA København K PA Denmark F KøFenhavn K F Denmark Procent 2 18,00 16,00 14,00 1 1 8,00 6,00 4,00 Procentvis fordeling af alle kvinder med provokeret abort (PA) eller med mindst et barn (F) ved alder for indgreb eller fødsel 1990-2001 København K og Danmark

Læs mere

Hospitalskontakter på grund af akut alkoholforgiftning Knud Juel

Hospitalskontakter på grund af akut alkoholforgiftning Knud Juel Hospitalskontakter på grund af akut alkoholforgiftning 1995-2004 Knud Juel 18. November 2005 Hospitalskontakter på grund af akut alkoholforgiftning 1995-2004 Dette notat beskriver hospitalskontakter i

Læs mere

Satser for egenbetaling i den 5-årige overgangsperiode (Trafikselskabernes endelige struktur og høringssvar fra DSB)

Satser for egenbetaling i den 5-årige overgangsperiode (Trafikselskabernes endelige struktur og høringssvar fra DSB) Uddannelsesudvalget L 186 - Bilag 6 Offentligt Styrelsen for Statens Uddannelsesstøtte SU-kontoret NOTAT Satser for egenbetaling i den 5-årige overgangsperiode (Trafikselskabernes endelige struktur og

Læs mere

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Tirsdag den 29. marts 2011 kl. 9.30-16. 2. maj 2011 Tilstede

Læs mere

Sted: Hotel Hedegaarden A/S, Vald. Poulsensvej 4, 7100 Vejle.

Sted: Hotel Hedegaarden A/S, Vald. Poulsensvej 4, 7100 Vejle. REFERAT FRA MØDE 03-15 I SCHWEISSUDVALGET Tid: Mandag den 14. september 2015 kl. 13.00 17.00 Sted: Hotel Hedegaarden A/S, Vald. Poulsensvej 4, 7100 Vejle. Deltagere: Claus Lind Christensen Danmarks Jægerforbund

Læs mere

Monitorering af rygevaner, 2003 Krydstabeller - mænd

Monitorering af rygevaner, 2003 Krydstabeller - mænd Monitorering af rygevaner, 2003 Krydstabeller - mænd Monitorering af danskernes rygevaner, 2003 - Mænd Side 1 5. Ryger du? 5. Ryger du? Ja, hver dag Ja, mindst en gang om ugen Ja, men sjældnere end hver

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmødet er udsendt og findes på hjemmesiden (www.kda.dk > OM KDA > BESTYRELSESREFERATER).

Referat fra bestyrelsesmødet er udsendt og findes på hjemmesiden (www.kda.dk > OM KDA > BESTYRELSESREFERATER). Fremmødt: Afbud: Referent: Hjalmar Nielsen, formand (HNI) Per Wistisen (PEW) Lisette S. Bertelsen (LSB) Jørgen Mouritzen (MOU) Jacques Johsman (JAJ) Jan Andersen (JAN) Per Horn (PHO) Morten Munkesø (MMU)

Læs mere

Protokol over DMU s Ekstraordinære Repræsentantskabsmøde Søndag den 26. juni 2011 Odense Lufthavn

Protokol over DMU s Ekstraordinære Repræsentantskabsmøde Søndag den 26. juni 2011 Odense Lufthavn Protokol over DMU s Ekstraordinære Repræsentantskabsmøde Søndag den 26. juni 2011 Odense Lufthavn Dagsorden: 1. Forslag til vedtægtsændringer, jf. vedlagte bilag 1. 2. Forslag fra DMU s bestyrelse: Repræsentantskabet

Læs mere

Boligselskabet Futura Fredericia 99

Boligselskabet Futura Fredericia 99 Boligselskabet Futura Fredericia 99 Referat for ordinært organisationsbestyrelsesmøde den 16. juni 2010 kl. 17.00, mødet fandt sted i fælleshuset på Thygesmindevej. 1. Velkomst ved formanden 2. Godkendelse

Læs mere

FSD generalforsamling 2011. FSD s 62. ordinære generalforsamling, afholdt på Hotel Pejsegården i Brædstrup, onsdag den 5. oktober 2011, kl.16.00.

FSD generalforsamling 2011. FSD s 62. ordinære generalforsamling, afholdt på Hotel Pejsegården i Brædstrup, onsdag den 5. oktober 2011, kl.16.00. FSD generalforsamling 2011. FSD s 62. ordinære generalforsamling, afholdt på Hotel Pejsegården i Brædstrup, onsdag den 5. oktober 2011, kl.16.00. Der var mødt 42 personer op til generalforsamlingen heraf

Læs mere

Referat møde med indbudte og andre borgere vedr. havneprojekt d. 14 jan. 2014.

Referat møde med indbudte og andre borgere vedr. havneprojekt d. 14 jan. 2014. PRÆSTØ LOKALRÅD. Referat møde med indbudte og andre borgere vedr. havneprojekt d. 14 jan. 2014. 1. Velkomst ved lokalrådets formand Henny Jørgensen Henny Jørgensen bød velkommen til de over 30 fremmødte

Læs mere

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 6. december 2011 kl Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 6. december 2011 kl Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Maibrit Lykkegaard 13.12.2011 Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 6. december 2011 kl. 15.00 Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Adresse ved personlig henvendelse: Lundbakvej 5, 9490 Pandrup

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub 26. november 2o15

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub 26. november 2o15 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub 26. november 2o15 Dato 26. november 2o15, klokken 16oo 2ooo Sted KDA-huset, Roskilde Fremmødt Hjalmar Nielsen, formand (HNi) Per Wistisen (PEW) Bonni

Læs mere

Oversigt over BL s indlæg og DN s svar

Oversigt over BL s indlæg og DN s svar Dato: 19. august 2015 Til: Afdelingerne og HB Skrevet af: Vibeke Lyngse, vl@dn.dk Oversigt over BL s indlæg og DN s svar Nedenstående er en samlet oversigt over de næsten 150 indlæg, Bæredygtigt Landbrug

Læs mere

FORRETNINGSUDVALGET FU/4 den 6. juni 2012 REFERAT

FORRETNINGSUDVALGET FU/4 den 6. juni 2012 REFERAT FORRETNINGSUDVALGET: FORRETNINGSUDVALGET FU/4 den 6. juni 2012 REFERAT Stig Glent-Madsen (SGM), formand Bent Nicolajsen (BN), næstformand Jan Østergaard Bertelsen (JØB) Bent Lexner (BL) Birgit Buddegård

Læs mere

Bestyrelsens kontaktoplysninger er indsat her i brevet, og I er altid velkomne til at kontakte os.

Bestyrelsens kontaktoplysninger er indsat her i brevet, og I er altid velkomne til at kontakte os. Kære tillidsrepræsentant! VUC sektionens generalforsamling er overstået og den nyvalgte bestyrelse er gået i gang med arbejdet. Bestyrelse har fastlagt indsatsområder og har for det kommende år fordelt

Læs mere

Side 1/5. Pkt. 1. af dirigent. Valg

Side 1/5. Pkt. 1. af dirigent. Valg og Peter Seehausen blev valgt. Formanden for grundejerlauget Anne-Birgitte Bruskin (nr. 16) bød velkommen til 37 deltagere og foreslog på bestyrelsens vegne Peter Seehausen (nr. 84) til dirigent. Der var

Læs mere

Afgørelse i sagen om etablering af en privat landingsbane, Ry Kommune.

Afgørelse i sagen om etablering af en privat landingsbane, Ry Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk Den 28. september 2004 J.nr.: 03-33/700-0159 THA Afgørelse i

Læs mere

Svagt stigende ledighed. Bygningsbestanden. Om Oline-Lokalebørs Statistikken. Nr. 5 Januar 1. Kvartal 2008 SÅ SKAL DU KUN SØGE ET STED

Svagt stigende ledighed. Bygningsbestanden. Om Oline-Lokalebørs Statistikken. Nr. 5 Januar 1. Kvartal 2008 SÅ SKAL DU KUN SØGE ET STED Oline-Lokalebørs Statistikken Nr. 5 Januar 1. Kvartal 28 SÅ SKAL DU KUN SØGE ET STED Svagt stigende ledighed Gennem det seneste år har ledigheden på kontorlokaler været svagt stigende. Således er ledigheden

Læs mere

Frank blev formand i efteråret grundet Jørn havde fået nye udfordring på arbejde.

Frank blev formand i efteråret grundet Jørn havde fået nye udfordring på arbejde. Generalforsamling d 12/3-16 i Viborg Flyveklub 23 deltagere Dirigent Christian Gravesen Formandens beretning ved Frank Nielsen Frank blev formand i efteråret grundet Jørn havde fået nye udfordring på arbejde.

Læs mere

Dansk Ledningsejerforum Fællesudvalget (FU) Til stede: Afbud fra: Dagsorden

Dansk Ledningsejerforum Fællesudvalget (FU) Til stede: Afbud fra: Dagsorden Dansk Ledningsejerforum Fællesudvalget (FU) Ref: HS Referat af mødet den 3. maj 2011 Dato: 23. maj 2011 Til stede: Afbud fra: Fmd. Finn Bruus, KE (Dansk Fjernvarme) Næstfmd. Bjarne H Jensen, Naturgas Midt-Nord

Læs mere

Uoplyst E 4. Uoplyst A 3. Uoplyst A 1. Uoplyst A 2. Uoplyst A 2. Uoplyst A 2. Hel fisk uden hoved eller haler

Uoplyst E 4. Uoplyst A 3. Uoplyst A 1. Uoplyst A 2. Uoplyst A 2. Uoplyst A 2. Hel fisk uden hoved eller haler Blåhvilling Blæksprutte Jomfruhummer Nordjyllands Frederiksborg Nordjyllands Ribe Ringkøbing Viborg Frederiksborg Uoplyst E 4 Uoplyst A 3 Uoplyst Uoplyst A 2 Uoplyst A 2 Uoplyst A 2 Hel fisk uden haler

Læs mere

Den Centrale Videnskabsetiske. Før du beslutter dig. Forsøgspersoner til sundhedsvidenskabelige forsøg. Videnskabsetiske

Den Centrale Videnskabsetiske. Før du beslutter dig. Forsøgspersoner til sundhedsvidenskabelige forsøg. Videnskabsetiske Den Centrale Videnskabsetiske Komité Før du beslutter dig Forsøgspersoner til sundhedsvidenskabelige forsøg De Videnskabsetiske Komitéer i Danmark FØR DU BESLUTTER DIG - Forsøgspersoner til sundhedsvidenskabelige

Læs mere

Statistik for. erhvervsgrunduddannelsen (egu)

Statistik for. erhvervsgrunduddannelsen (egu) Statistik for erhvervsgrunduddannelsen (egu) 2002 November 2003 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning og resumé... 2 2. Indgåede aftaler... 2 3. Gennemførte og afbrudte aftaler... 5 4. Den regionale aktivitet...

Læs mere

Juni 10 2015. Bestyrelsen for Egense Nord Digelag

Juni 10 2015. Bestyrelsen for Egense Nord Digelag Referatet på de næste sider er fra mødet arrangeret af Egense Nord Fællesforening sammen med Landsforeningen af Fritidshusejere. Det var dette referat som der blev henvist til på generalforsamlingen i

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen d. 28.03 2015

Referat fra generalforsamlingen d. 28.03 2015 Referat fra generalforsamlingen d. 28.03 2015 Valg af dirigent: Christian Gravesen Valg af referent: Frank Nielsen Ingen indsigelser. Lovlig varslet Bestyrelsens Beretning for 2014 Viborg Flyveklub Lør.

Læs mere

Referat fra møde nr. 29 i DVC's certificeringsudvalg

Referat fra møde nr. 29 i DVC's certificeringsudvalg Referat fra møde nr. 29 i DVC's certificeringsudvalg Tid og sted: 26. februar 2008, kl. 10.00 IdealCombi A/S, Hurup Til stede: Jens Erik Gram (JE) Michael Vesterløkke (MV) Johny Jensen (JHJ) Per Møller

Læs mere

Referat : Beboerudvalgsmøde hos: Sove - torsdag d. 10. februar, kl 19:30-2011-01

Referat : Beboerudvalgsmøde hos: Sove - torsdag d. 10. februar, kl 19:30-2011-01 Referat : Beboerudvalgsmøde hos: Sove - torsdag d. 10. februar, kl 19:30-2011-01 1. Evt fraværende: Ole Konge 2. Godkendelse af referat fra : Torsdags den 30 sep. 2010 Ok. Vi aftaler referat fremover skal

Læs mere

Anvendelse af klubbens fly er underlagt betingelser, som den enkelte pilot skal skrive under på.

Anvendelse af klubbens fly er underlagt betingelser, som den enkelte pilot skal skrive under på. Pilotaftale 2015 Mellem Aeronautisk Aktivitetscenter Avedøre og nedenstående pilot er følgende aftalt. Anvendelse af klubbens fly er underlagt betingelser, som den enkelte pilot skal skrive under på. Følgende

Læs mere

AVIATOR Aalborg Svæveflyveklub Forhandlingsprotokol dokument 0132

AVIATOR Aalborg Svæveflyveklub Forhandlingsprotokol dokument 0132 Referat fra ordinær generalforsamling, 12. marts 2011 på EKVH kl. 10:00. Side 1 af 5 Erik Nørskov byder velkommen til generalforsamling. 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen foreslår Frank Sandeløv. Valgt

Læs mere

Deltagere. Boligforeningen Fyn-Bo. Bestyrelsen

Deltagere. Boligforeningen Fyn-Bo. Bestyrelsen Boligforeningen Fyn-Bo Bestyrelsen Referat fra møde i organisationsbestyrelsen tirsdag den 6. september 2016, kl. 16.30, på kontoret hos Boligkontoret Danmark, Sivlandvænget 27B, 5250 Odense S. Deltagere

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Hjørring Golfklub den 22. oktober 2013

Referat fra bestyrelsesmøde i Hjørring Golfklub den 22. oktober 2013 Referat fra bestyrelsesmøde i Hjørring Golfklub den 22. oktober 2013 Til stede var: Benny Larsen John Friis Henrik Leth Michael Svendsen Peter Norskov Jens Erik Poulsen Afbud: Henrik Jørgensen Dagsorden:

Læs mere

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU.

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU. Danmark er et monarki, hvor der bor ca. 5,4 millioner mennesker. Mere end en million er under 17 år. Ligeledes er mere end en million over 60 år. Med andre ord er der ca. 3 millioner mennesker i den erhvervsaktive

Læs mere

Fortsat stigende ledighed. Bygningsbestanden. Om Oline-Lokalebørs Statistikken. Nr. 7 August 3. Kvartal 2008 SÅ SKAL DU KUN SØGE ET STED

Fortsat stigende ledighed. Bygningsbestanden. Om Oline-Lokalebørs Statistikken. Nr. 7 August 3. Kvartal 2008 SÅ SKAL DU KUN SØGE ET STED Oline-Lokalebørs Statistikken Nr. 7 August 3. Kvartal 28 SÅ SKAL DU KUN SØGE ET STED Fortsat stigende ledighed Ledigheden for kontorlokaler fortsætter den stigende tendens på landsplan. Således ligger

Læs mere

REFERAT fra. Kongelig Dansk Aeroklubs ordinære repræsentantskabsmøde lørdag den 30. april 2005 klokken i KDA huset, Roskilde Lufthavn.

REFERAT fra. Kongelig Dansk Aeroklubs ordinære repræsentantskabsmøde lørdag den 30. april 2005 klokken i KDA huset, Roskilde Lufthavn. REFERAT fra Kongelig Dansk Aeroklubs ordinære repræsentantskabsmøde lørdag den 30. april 2005 klokken 10.30 i KDA huset, Roskilde Lufthavn. Tilstede var KDA s bestyrelse samt repræsentanter fra direkte

Læs mere

Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet

Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Side 1/5 Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet Før selve referatet

Læs mere

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 13. maj 2007 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg.

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 13. maj 2007 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg. REGION HOVEDSTADEN Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 13. maj 2007 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg. Tilstede: Carsten Lind Olsen, Hanne Buchholdt, Carsten W.

Læs mere

Helge Hald, formand (HH) Søren Pedersen (SP) Per Wistisen (PW) Paul Harrison (PH) Regnar Petersen (RP) Ole Kobberup (OKO) Palle J.

Helge Hald, formand (HH) Søren Pedersen (SP) Per Wistisen (PW) Paul Harrison (PH) Regnar Petersen (RP) Ole Kobberup (OKO) Palle J. Fremmødt: Afbud: Referent: Helge Hald, formand (HH) Søren Pedersen (SP) Per Wistisen (PW) Paul Harrison (PH) Regnar Petersen (RP) Ole Kobberup (OKO) Palle J. Christensen (PC) Anders Madsen (AM) Inden mødet

Læs mere

Jkf Faaborg-Midtfyn kommune.

Jkf Faaborg-Midtfyn kommune. Referat JKF møde d. 29. august 2012. Sted: Flemmings Fiskehytte Horne Strandvej. Tilstede: Ejgil Jensen (EJ), Peter Reitz (PR), Jerrik Andersen (JA), Jesper Langfeldt (JL), Flemming Sørensen (FS) og Jens

Læs mere

Referat Hjortevildtudvalgsmøde Den 24. august 2015 kl. 17.00-20.00

Referat Hjortevildtudvalgsmøde Den 24. august 2015 kl. 17.00-20.00 Referat Hjortevildtudvalgsmøde Den 24. august 2015 kl. 17.00-20.00 Sted Hotel Hedegaarden, Vald. Poulsensvej 4, 7100 Vejle Mødedeltagere Lars Jensen, (HB) Formand Claus Lind Christensen (Formand DJ) Knud

Læs mere

Referat, Bestyrelsesmøde

Referat, Bestyrelsesmøde Referat, Bestyrelsesmøde Tid: 10. marts 2015 kl. 16:30-18:30 Sted: Forskerparken, mødelokale 2 Dagsorden 1. Velkomst, v/formanden 2. Underskrivning af referat fra bestyrelsesmødet den 11/11-14. Beslutning:

Læs mere

IDA Nordvestsjællands Afdeling

IDA Nordvestsjællands Afdeling IDA Nordvestsjællands Afdeling Referat af Generalforsamlingen 24. februar 2011. Laugstuen, Alleen 1, Sorø Antal deltagere 10. (deltagerliste se bilag 2) Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Forelæggelse

Læs mere

REFERAT. Klubsamarbejdsmøde forår 2014. Klubsamarbejdsmøde Dato: 12. marts 2014

REFERAT. Klubsamarbejdsmøde forår 2014. Klubsamarbejdsmøde Dato: 12. marts 2014 Møde: REFERAT Klubsamarbejdsmøde forår 2014 Klubsamarbejdsmøde Dato: 12. marts 2014 Sted: Deltagere: Kopi til: Dagsorden Nyborg Hallerne, Nyborg Kenn Brandenburg, Nyborg Tennisklub, Curt Grann, Nyborg

Læs mere

Referat fra generalforsamling i De Blå Baretter onsdag, den 25. feb. 2015

Referat fra generalforsamling i De Blå Baretter onsdag, den 25. feb. 2015 Referat fra generalforsamling i De Blå Baretter onsdag, den 25. feb. 2015 Der er afholdt generalforsamling i DBB Midtjylland. Bestyrelsen og Anders Bang mødte kl. 16.00 for at gøre alt klar til spisning

Læs mere

NYHED S BREV. Folketallets bevægelser i Odense Kommune i 2003. Nr. 1 marts 2004

NYHED S BREV. Folketallets bevægelser i Odense Kommune i 2003. Nr. 1 marts 2004 NYHED S BREV Odense Kommune Borgmesterforvaltningen Erhvervs- og Planlægningskontoret Resume Pr. 1.1. 24 var der over 5. indbyggere i Odense Kommune Folketallets bevægelser i Odense Kommune i 2. Nr. 1

Læs mere

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU.

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU. Danmark er et monarki, hvor der bor ca. 5,4 millioner mennesker. Mere end en million er under 17 år. Ligeledes er mere end en million over 60 år. Med andre ord er der ca. 3 millioner mennesker i den erhvervsaktive

Læs mere

Årsrapport 2005. Dansk Hjertestopregister. Hjertestopbehandling udenfor hospital i Danmark

Årsrapport 2005. Dansk Hjertestopregister. Hjertestopbehandling udenfor hospital i Danmark Årsrapport 2005 Dansk Hjertestopregister Hjertestopbehandling udenfor hospital i Danmark 1 FORORD... 4 2 GENERELT OM DANSK HJERTESTOPREGISTER... 6 3 BAGGRUND... 8 4 DATAINDSAMLING OG METODE... 10 5 DEMOGRAFI...

Læs mere

Evaluering af Animerede enkeltlyde, dialoger og udtaleværksted

Evaluering af Animerede enkeltlyde, dialoger og udtaleværksted af Animerede enkeltlyde, dialoger og udtaleværksted I. Baggrund... 2 II. Formål... 2 III. ens udformning... 2 III.1. Succeskriterier... 2 III.2. Indsamling af data... 2 IV. Resultater... 3 IV.1 Respondenter

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om landsdækkende produktivitetsmåling på sygehussektoren. til Regionsrådets møde den 7.

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om landsdækkende produktivitetsmåling på sygehussektoren. til Regionsrådets møde den 7. Region Midtjylland Orientering om landsdækkende produktivitetsmåling på sygehussektoren Bilag til Regionsrådets møde den 7. februar 2007 Punkt nr. 0 # $% & ' # # ( % % % ' ( ' % $ ) * + $,--./ /( &0 2

Læs mere

Referat fra HK Trafik og Jernbane. Jernbanekredsens ordinære generalforsamling. Dato/tid: tirsdag den 26. marts 2015 kl

Referat fra HK Trafik og Jernbane. Jernbanekredsens ordinære generalforsamling. Dato/tid: tirsdag den 26. marts 2015 kl Referat fra HK Trafik og Jernbane Jernbanekredsens ordinære generalforsamling Dato/tid: tirsdag den 26. marts 2015 kl. 16.00 Sted: Mødecenter Odense Buchwalds gade 48 5000 Odense C Dagsorden: 1. Åbning

Læs mere

Referat fra formands- og medlemsmøde 26. januar 2005

Referat fra formands- og medlemsmøde 26. januar 2005 Referat fra formands- og medlemsmøde 26. januar 2005 Ole Olsen (OO) indledte mødet med forklaring om, at mødet blev afholdt, så sektionsbestyrelsen kunne være bedst mulig forberedt til forårets generalforsamling.

Læs mere

www.ikast-brande.dk Sendt pr. mail - jf. mailliste 3. juni 2014 Referat af møde i Grønt Forum - landbrug den 22. maj 2014

www.ikast-brande.dk Sendt pr. mail - jf. mailliste 3. juni 2014 Referat af møde i Grønt Forum - landbrug den 22. maj 2014 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Sendt pr. mail - jf. mailliste 3. juni 2014 Referat af møde i Grønt Forum - landbrug den 22. maj 2014 Deltagere: Fra landbruget: Helle Borum, Heden & Fjorden;

Læs mere

Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal.

Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal. Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal. Dagsorden: 1: Valg af dirigent 2: Bestyrelsens beretning 3: Det reviderede regnskab forelægges

Læs mere

Referat af hovedbestyrelsesmøde Dansk Døve-Idrætsforbund

Referat af hovedbestyrelsesmøde Dansk Døve-Idrætsforbund Referat af hovedbestyrelsesmøde Dansk Døve-Idrætsforbund Dato: Onsdag den 13. juni 2018 kl. 16.00 19.00 Sted: Deltagere: Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 2605 Brøndby Mødelokale: Ole Olsen Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Offentligt referat Statikeranerkendelsesudvalget mandag den 11. juni 2018 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Offentligt referat Statikeranerkendelsesudvalget mandag den 11. juni 2018 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Offentligt referat Statikeranerkendelsesudvalget mandag den 11. juni 2018 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Jeppe Jönsson, Aase Marie Hou,

Læs mere

Referat af generalforsamling i Hørsholm Skakklub den 9. maj 2011

Referat af generalforsamling i Hørsholm Skakklub den 9. maj 2011 Referat af generalforsamling i Hørsholm Skakklub den 9. maj 2011 1. Valg af dirigent Palle Bratholm blev valgt til dirigent. Dirigenten konstaterede at indkaldelsen (som opslag og på hjemmesiden) var sket

Læs mere

Dansk Faldskærms Union

Dansk Faldskærms Union Referat Bestyrelsesmøde lørdag 18. april 2015 Bestyrelsen: Flemming Olsson, Ina Nielsen, Katrine Eriksen, Peter Krogh og Anne Mine Møller Petersen Michael Riber deltog via Skype Administrationen: Helle

Læs mere

Stabile forhold i ledigheden på erhvervslokaler. Bygningsbestanden. Oline-Lokalebørs Statistikken i fremtiden. Om Oline-Lokalebørs Statistikken

Stabile forhold i ledigheden på erhvervslokaler. Bygningsbestanden. Oline-Lokalebørs Statistikken i fremtiden. Om Oline-Lokalebørs Statistikken Oline-Lokalebørs Statistikken Nr. 2 Juli 2. Kvartal 27 SÅ SKAL DU KUN SØGE ET STED Stabile forhold i ledigheden på erhvervslokaler Ledigheden for kontorlokaler er siden sidste kvartal stort set uforandret

Læs mere

Greve Boligselskab Afdelingsbestyrelsen i Tjur - Tejstgården Afd. 11.

Greve Boligselskab Afdelingsbestyrelsen i Tjur - Tejstgården Afd. 11. Indkaldelse til Tjur- Tejstgårdens afdelingsbestyrelsesmøde nr. 250 Torsdag den 9. marts 2017 kl. 18.00 i bestyrelseslokalet. Sendt til: Formand: Svend Aage Larsen (SL) Næstformand: Birgit Elouni (BE)

Læs mere

Screening for livmoderhalskræft et tværsektorielt kvalitetsudviklingsprojekt

Screening for livmoderhalskræft et tværsektorielt kvalitetsudviklingsprojekt Cancer i Kvalitetsudvikling & vidensdeling Screening for livmoderhalskræft et tværsektorielt kvalitetsudviklingsprojekt Patient Læge Hospital Kommune Læge Patient Flemming Bro CiP Cancer i enheden, Århus

Læs mere

RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 3. SAGSTYPE: Referat. MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO:

RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 3. SAGSTYPE: Referat. MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 3 SAGSTYPE: Referat MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 19.01.2018 MØDESTED: Rådhuset, Bjarkesvej 2, 3450 Allerød mødelokale H. MØDETID: Kl. 11.00-14.00 TILSTEDE: Kjel Bording Johansen,

Læs mere

Erhvervsakademi MidtVest, Vald. Poulsens Vej, Holstebro. Gæst revisor Klaus Grønbæk Jakobsen

Erhvervsakademi MidtVest, Vald. Poulsens Vej, Holstebro. Gæst revisor Klaus Grønbæk Jakobsen Referat bestyrelsesmøde i Erhvervsakademi MidtVest 2017-1 Mødedato: 4. april 2017 Kl. 14.00-16.00 Mødested: Erhvervsakademi MidtVest, Vald. Poulsens Vej, Holstebro Mødedeltagere: Formand Tage Hjortkjær

Læs mere

KONSEKVENSERNE AF AT SÆNKE EJENDOMSVÆRDISKATTEN

KONSEKVENSERNE AF AT SÆNKE EJENDOMSVÆRDISKATTEN 14. Oktober juni 2006 2001 Journal 0203 Af Thomas V. Pedersen ad pkt. Resumé: KONSEKVENSERNE AF AT SÆNKE EJENDOMSVÆRDISKATTEN De konservative forslag om at nedsætte ejendomsværdiskatten må betegnes som

Læs mere

Menighedsrådsmøde. Herefter åbent møde. Dagsorden. Ad pkt. 2. LUKKET MØDE. Pkt. 1. Pkt. 2. Ad pkt. 2. Holbæk den. 11. december 2012.

Menighedsrådsmøde. Herefter åbent møde. Dagsorden. Ad pkt. 2. LUKKET MØDE. Pkt. 1. Pkt. 2. Ad pkt. 2. Holbæk den. 11. december 2012. Holbæk den. 11. december 2012. 1 Der indkaldes herved til Menighedsrådsmøde Tirsdag den 11. december 2012 kl. 19.00 Referat. Fraværende med afbud; Vita Yvonne Fischer Ole Frank Jørgensen Michael Rosendal

Læs mere

Kontakter til praktiserende læger under sygesikringen 1997

Kontakter til praktiserende læger under sygesikringen 1997 Kontakter til praktiserende læger under sygesikringen 1997 Kontaktperson: Peter Kystol Sørensen, lokal 6207 I Sundhedsstyrelsen findes data fra Det fælleskommunale Sygesikringsregister for perioden 1990-1998.

Læs mere

Svar på spørgsmål 39 (Alm. Del) 17. januar 2005 I brev af 6. januar 2005 har udvalget stillet mig følgende spørgsmål:

Svar på spørgsmål 39 (Alm. Del) 17. januar 2005 I brev af 6. januar 2005 har udvalget stillet mig følgende spørgsmål: Uddannelsesudvalget UDU alm. del - Offentlig Folketingets Uddannelsesudvalg Svar på spørgsmål 39 (Alm. Del) 17. januar 2005 I brev af 6. januar 2005 har udvalget stillet mig følgende spørgsmål: Spørgsmål

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 28. januar 2015 i Aarhus

Bestyrelsesmøde den 28. januar 2015 i Aarhus Bestyrelsesmøde den 28. januar 2015 i Aarhus Til stede: Hanne, Patricia, Michael, Bente Fraværende: Allan og Pia skulle have været med på Skype, men internettet fungerede ikke. Linda blev i København,

Læs mere

Fortsat stigende ledighed. Bygningsbestanden. Om Oline-Lokalebørs Statistikken. Nr. 9 Januar 1. Kvartal 2009 SÅ SKAL DU KUN SØGE ET STED

Fortsat stigende ledighed. Bygningsbestanden. Om Oline-Lokalebørs Statistikken. Nr. 9 Januar 1. Kvartal 2009 SÅ SKAL DU KUN SØGE ET STED Oline-Lokalebørs Statistikken Nr. 9 Januar 1. Kvartal 9 SÅ SKAL DU KUN SØGE ET STED Fortsat stigende ledighed Det seneste kvartal er ledigheden for kontorlokaler fortsat steget. Således er ledigheden på

Læs mere

Dragør Bevaringsnævn Referat fra møde i Dragør Bevaringsnævn kl. 17 i Lokalarkivet, Stationsvej. Alle medlemmer deltog:

Dragør Bevaringsnævn Referat fra møde i Dragør Bevaringsnævn kl. 17 i Lokalarkivet, Stationsvej. Alle medlemmer deltog: 1 Referat fra møde i torsdag den 22. marts 2012 kl. 17 i Lokalarkivet, Stationsvej 5. Alle medlemmer deltog: David Rehling, formand Birgitte Rinhart Hanne Stockbridge Kenneth Gøtterup Axel Bendtsen Martin

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I DANSK GYROKOPTER UNION, DGU

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I DANSK GYROKOPTER UNION, DGU REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I DANSK GYROKOPTER UNION, DGU Dato: 11. februar 2012 Sted: Philip Nathansen, Aarhus Deltagere: Brian Mollerup, Mikkel Palmbo, Philip Nathansen, Carsten Svendsen, Peter Palmbo,

Læs mere

0,4 1,1 9,4 6,9 13,8 12,6 7,6 3,0 6,1 3,9 2,5 3,3 8,9 2,6 3,8 14,2

0,4 1,1 9,4 6,9 13,8 12,6 7,6 3,0 6,1 3,9 2,5 3,3 8,9 2,6 3,8 14,2 Gazellevirksomheder i Danmark Det er nu 1. gang, at dagbladet Børsen i samarbejde med Greens Analyseinstitut og D&B Danmark sætter fokus på de hurtigst voksende virksomheder i Danmark, de såkaldte gazeller.

Læs mere

FOLKETALLETS BEVÆGELSER, 1994-1996

FOLKETALLETS BEVÆGELSER, 1994-1996 Nr. 1.05 April 1997 FOLKETALLETS BEVÆGELSER, 1994-1996 Folketallet i Århus Kommune steg fra 1. januar 1996 til 31. december 1996 med 1.637 personer. Dette er en fremgang på 0,6 %. Tilvæksten i Århus har

Læs mere

Lægepopulationen og lægepraksispopulationen

Lægepopulationen og lægepraksispopulationen PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION April 2012 Lægepopulationen og lægepraksispopulationen 1977-2012 Nøgletal fra medlemsregisteret (Populationspyramide - 1993 og 2012) Resume Denne statistik vedrører den

Læs mere

Referat. af hovedbestyrelsesmøde afholdt den 28. marts 2017.

Referat. af hovedbestyrelsesmøde afholdt den 28. marts 2017. Politiets Sprogforbund, H.C. Andersens Boulevard 38, 3. th. 1553 København V. Telefon 45 15 20 88. Telefax 33 14 81 15. E-mail: mail@politiets-sprogforbund.dk * www.politiets-sprogforbund.dk Den 30. marts

Læs mere

Bestyrelsesmøde, den Referat

Bestyrelsesmøde, den Referat Bestyrelsesmøde, den 15.04.2019 Referat Tid/sted Mandag, den 15.04.2019 Kl. 18.00 i klubhuset Deltagere Gerhard Bertelsen Formand John Larssen John Senger Bjarne P. Wulf Claus P. Christensen Tove A. Zanchetta

Læs mere

MIDT- OG VESTSJÆLLANDS

MIDT- OG VESTSJÆLLANDS MIDT- OG VESTSJÆLLANDS 4. DECEMBER 2008 LEDELSESSEKRETARIATET Skovbogade 3 4000 Roskilde Jour.nr.: 1200-10219-00061-08 Telefon: 46 35 14 48 Beslutningsreferat af møde nr. 4-2008 i Kredsrådet for Midt-

Læs mere

Forslag. Kommuneplantillæg 34. Ophævelse af Kommuneplanramme 360-O4 Offentligt område Bjergeskov Hvilested

Forslag. Kommuneplantillæg 34. Ophævelse af Kommuneplanramme 360-O4 Offentligt område Bjergeskov Hvilested Forslag Kommuneplantillæg 34 Ophævelse af Kommuneplanramme 360-O4 Offentligt område Bjergeskov Hvilested September 2014 Offentlig høring fra den 13. september til den 8. november 2014. HØRING AF FORSLAG

Læs mere

Bekendtgørelse om delegation af miljøministerens beføjelser i miljøskadeloven til styrelser og miljøcentre under Miljøministeriet

Bekendtgørelse om delegation af miljøministerens beføjelser i miljøskadeloven til styrelser og miljøcentre under Miljøministeriet Miljø- og Planlægningsudvalget, Miljø- og Planlægningsudvalget (2. L 118 - Bilag 13,L 119 - Bilag 13 Offentligt UDKAST til Bekendtgørelse om delegation af miljøministerens beføjelser i miljøskadeloven

Læs mere

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat 1. november 2018 Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat Tid og sted Deltagere 22. oktober 2018, kl. 17:00 19:00 Ishøj Rådhus Brugerråd Wagn Jensen Bjarne Børgesen Martin Guldager Henrik Kjølberg

Læs mere