Bestyrelsesmøde den 12. december 2012 Udskrift af beslutningsprotokol

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bestyrelsesmøde den 12. december 2012 Udskrift af beslutningsprotokol"

Transkript

1 Bestyrelsesmøde den 12. december 2012 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: Til orientering/efterretning Regnskab for 3. kvartal 2012 Fremtidens dagrenovionsordning Opfølgning på Arbejdstilsynets påbudssag Samarbejdsaftale med KARA/NOVEREN Affaldsforbrænding i fremtiden Myndighedsbehandling af deponeringsanlæggets kommende udvidelse Nedgravede affaldscontainere Overskudsaffald fra loppemarkeder Lukket dagsorden: En personalesag Evt. Tillægsdagsorden: Virksomheders brug af genbrugsstioner Afbud: Flemming Hansen Tom Bytoft

2 2 Sag nr Til orientering/efterretning Vedlagte bilag: Bilag 26: Not med orienterings- og efterretningssager Der foreligger not med orienterings- og efterretningssager.

3 3 Sag nr Regnskab for kvartal 2012 Vedlagte bilag: Bilag 27: Resumé af regnskab for 3. kvartal 2012 Resumé: Der foreligger regnskab for 3. kvartal Der foreligger regnskab for perioden 1. januar 30. september 2012 for Reno Djurs I/S Basisydelser Dagrenovion Genbrugsstioner Tømningsordning for bundfældningstanke Kvartalsregnskabet, som direktionen anser for tilfredsstillende, giver ikke anledning til særlige bemærkninger eller korrigerende handlinger. regnskabet for 3. kvartal 2012 tages til efterretning.

4 4 Sag nr Fremtidens dagrenovionsordning Vedlagte bilag: Bilag 28.1: Overvejelser om et nyt dagrenovionssystem Bilag 28.2: Indsamling af emballager Resumé: Der foreligger not med administrionens overvejelser om et nyt dagrenovionssystem samt et not med vurdering af økonomi og genanvendelse ved indsamling af emballager. Bestyrelsen besluttede på møde den 21. marts 2012 (sag nr. 7-12), der skal arbejdes videre med en systemløsning for organisk dagrenovion. Administrionen har siden arbejdet videre i tilrettelæggelsen af et nyt dagrenovionssystem. Der foreligger to noter: Et not med en række overvejelser og synspunkter om et nyt dagrenovionssystem samt et not med vurdering af økonomi og genanvendelse ved indsamling af emballager. Hovedpunkterne i de gjorte overvejelser er følgende: - Uanset, om en kommende genanvendelsesløsning skal have fokus på våde eller tørre fraktioner, anbefales det bygge videre på et beholdersystem svarende til det nuværende. - Der foreligger ikke dokumention for, det er en miljømæssig fordel behandle organisk dagrenovion ved bioforgasning frem for forbrænding. Derfor kan administrionen ikke anbefale, det organiske affald udgør første skridt i en videreudvikling af Reno Djurs dagrenovionssystem, hvis opderingen skal begrundes i positive miljøeffekter. - Administrionen har i stedet vurderet konsekvenserne af supplere den nuværende ordning med en særskilt beholder til ressourcer dvs. emballager af glas, plast og metal. Ordningen vurderes medføre en positiv miljøeffekt, som imidlertid må vurderes som meget sparsom set i forhold til de forbundne omkostninger. Efter administrionens vurdering bør proportionaliteten mellem indss og resulter vurderes nøje. - Hvis der som led i ministerens endnu ukendte ressourcestregi bliver fasts krav om obligorisk indsamling af organisk affald, kan indsamlingen tilrettelægges ved bygge videre på det eksisterende beholderkoncept, evt. ved en 2-deling af den nuværende restaffaldsbeholder. - Kommunerne skal vedtage en ny affaldsplan senest den 1. januar Det bør i den forbindelse overvejes bruge planprocessen til fremlægge planerne om et nyt dagrenovionssystem i offentlig høring. en fremtidig opdering af dagrenovionssystemet baseres på et beholdersystem svarende til det nuværende, samt øvrige beslutninger om et nyt dagrenovionssystems tilrettelæggelse udskydes, indtil miljøministerens ressourcestregi er kendt.

5 5 Sag nr Opfølgning på Arbejdstilsynets påbudssag. Vedlagte bilag: Bilag 29.1: Opfølgning på Arbejdstilsynets påbud Bilag 29.2: Procesplan Resumé: Der foreligger opfordring fra et flertal i Norddjurs Kommunes miljø- og teknikudvalg samt stusrapport for aktiviteter til efterkommelse af Arbejdstilsynets påbud. På baggrund af Arbejdstilsynets påbud af 12. juli 2012 til Norddjurs Kommune og Syddjurs Kommune besluttede bestyrelsen på møde den 19. september 2012 (sag nr ) sende et forslag til løsningskalog til interessenterne med anbefaling, løsningskaloget anvendes som tilbagemelding til Arbejdstilsynet om påbuddets efterkommelse. Norddjurs Kommunes miljø- og teknikudvalg behandlede på møde den 22. oktober 2012 Reno Djurs forslag. Udvalget besluttede følgende: Et flertal i miljø- og teknikudvalget (Tom Bytoft, Niels Basballe og Allan G. Jørgensen) mener, Reno Djurs skal overveje processen med tidsplan 2014, da den synes for lang. Endvidere er de nuværende værnemidler ikke rimelige for medarbejderne. Bestyrelsen besluttede på møde den 13. juni 2012 (sag nr ) planlægge et nyt dagrenovionssystem, som udfaser renovionssækkene som en del af basisrenovionssystemet, til idriftsættelse i Til grund for beslutningen indgik blandt andet en procesplan for idriftsættelse af et nyt dagrenovionskoncept, som oprindeligt indgik som bilag til bestyrelsesmødet den 21. marts Bilaget er genudsendt som bilag Reno Djurs har i samarbejde med blandt andet renovørerne, som bakker op om kaloget, arbejdet videre med udmønte løsningskalogets anbefalinger. Der henvises til stusnot, som er vedlagt dagsordenen som bilag Notet er fremsendt til Arbejdstilsynet. Det kan i øvrigt oplyses, Arbejdstilsynet har indbudt kommunerne og MiljøTeam til møde om påbuddets efterkommelse. tidsplanen for udfasning af sække, jf. bestyrelsens beslutning i mødet den 13. juni 2012, fastholdes, samt de hidtil gennemførte aktiviteter til efterkommelse af Arbejdstilsynets påbud tages til efterretning.

6 6 Sag nr Samarbejdsaftale med KARA/NOVEREN Vedlagte bilag: Bilag 30.1: Anmodning fra KARA/NOVEREN Bilag 30.2: Redegørelse fra KARA/NOVEREN Resumé: Reno Djurs indgik sidste efterår en et-årig samarbejdsaftale med KARA/NOVE- REN om modtagelse af shredderaffald fra Stena Recycling i Roskilde. KARA/NOVEREN anmoder nu om forlængelse af aftalen. Bestyrelsen besluttede på møde den 28. september 2011 (sag nr ) tilbyde Roskilde Kommune og/eller Københavns Kommune en samarbejdsaftale om modtagelse af op til tons shredderaffald fra Stena Recycling i en tidsbegrænset periode på 1 år. Samarbejdsaftalen blev indgået med I/S KARA/NOVEREN den 15. november I aftalens etårige løbetid har Reno Djurs modtaget tons shredderaffald fra Stena Recycling. KARA/NOVEREN har den 30. oktober 2012 fremsendt anmodning til Reno Djurs om, aftalen forlænges et halvt år, dvs. frem til den 15. maj I direktionens sagsfremstilling fra september 2011 indgik følgende synspunkt: I spørgsmålet om åbne porte er det direktionens opftelse, Reno Djurs deponeringsydelse primært skal stilles til rådighed for kommuner i regionen, som ikke med rimelighed selv er i stand til tilvejebringe deponering inden for eget opland. I forhold til kommunerne i hovedstadsområdet er det direktionens vurdering, kommunerne bør være i stand til tilvejebringe deponeringskapacitet i eget opland. Da der imidlertid er tale om en ekstraordinær situion, anbefales det yde førstehjælp for en afgrænset affaldsmængde/-periode. Administrionen har bedt KARA/NOVEREN redegøre for, i hvilket omfang og med hvilket tidsperspektiv der er igangs initiiver med henblik på sikre behandlingskapacitet for shredderaffald i KARA/NOVERENs opland, herunder, om der vil kunne etableres et alterniv til Reno Djurs-løsningen inden 1. maj Redegørelse forventes foreligge til mødet. samarbejdsaftalen med KARA/NOVEREN forlænges tidsmæssigt med uændret mængdegrænse på i alt tons. Samarbejdsaftalen forlænges til 1. juli 2013 med uændret mængdegrænse.

7 7 Sag nr Affaldsforbrænding i fremtiden Resumé: Grenaa Forbrændingsanlæg lukkes i Som følge af samarbejdet med Aarhus Kommune forventes Reno Djurs behov for affaldsforbrænding være dækket efter Bestyrelsen for Grenaa Forbrændingsanlæg har besluttet lukke forbrændingsanlægget i Reno Djurs samarbejdsaftale med Grenaa Forbrændingsanlæg udløber i maj Reno Djurs bestyrelse har ved flere lejligheder drøftet Reno Djurs position og samarbejdsrelioner i forhold til fremtidens affaldsforbrænding. Seneste bestyrelsesbeslutning blev truffet den 16. marts 2011 (sag nr. 6-11) på baggrund af den daværende regerings rapport Forbrænding af affald. Bestyrelsen besluttede ved den lejlighed, det tværministerielle udvalgs anbefalinger i rapporten Forbrænding af affald tages til efterretning, samt bindende beslutninger i Reno Djurs om fremtidig håndtering af forbrændingsegnet affald udsættes, indtil der foreligger udfald af den politiske proces vedrørende forbrændingssektorens fremtidige organisering. Den omtalte tværministerielle arbejdsgruppe anbefaler et såkaldt licitionsscenarium som grundlag for fremtidig organisering af forbrændingssektoren. Grundpillen i licitionsscenariet er, virksomhederne får ansvar for håndtering af deres eget forbrændingsegnede affald, mens kommunerne forts skal stå for organisere indsamling og håndtering af husholdningsaffald. Licitionsscenariet vil endvidere kræve, kommunerne udbyder opgaven med forbrænde husholdningsaffaldet, så der opstår fri konkurrence om de samlede affaldsmængder. Der er imidlertid endnu ikke truffet politiske beslutning om den fremtidige affaldsforbrændings struktur. Reno Djurs har et gensidigt samarbejde med Aarhus Kommune, hvor Aarhus kommune brænder affald fra Reno Djurs, mens Reno Djurs deponerer affald fra Aarhus. Med skyldig hensyntagen til de forts uafklarede rammebetingelser for fremtidens affaldsforbrænding har Aarhus Kommune tilkendegivet, man er indstillet på brænde Reno Djurs samlede affaldsmængder fra Det er administrionens vurdering, en eventuel mængdemæssig udvidelse af samarbejdet mellem Reno Djurs og Aarhus Kommune vil være undtaget fra udbudspligt, jf. EUdomstolens praksis med udgangspunkt i den udvidede in-house-regel. Som følge af samarbejdet med Aarhus Kommune forventes Reno Djurs behov for affaldsforbrænding efter 2015 være dækket. oplysningen om Grenaa Forbrændingsanlægs lukning i 2015 tages til efterretning.

8 8 Sag nr Myndighedsbehandling af deponeringsanlæggets kommende udvidelse Resumé: Reno Djurs har fremsendt ansøgning til Norddjurs Kommune om udvidelse af deponeringsanlægget i form af en ny etape III. Administrionen har sendt en samlet ansøgningspakke til Norddjurs Kommune som grundlag for kommunens godkendelse af en udvidelse af deponeringsanlægget. Ansøgningspakken omfter forslag til VVM-redegørelse, forslag til lokalplan samt ansøgning om miljøgodkendelse. Den samlede ansøgning kan ses via dette link: Reno Djurs I/S forventer, Norddjurs Kommune vil træffe afgørelse om godkendelse af udvidelsen i Til grund for kommunens godkendelse skal der udarbejdes et kommuneplantillæg med tilhørende VVM-redegørelse, en ny lokalplan samt en miljøgodkendelse. Inden Norddjurs Kommune kan træffe endelig afgørelse i sagen, skal sagen i offentlig høring i minimum 8 uger. Efter høringsfasen forholder Norddjurs Kommune sig til de indkomne forslag og træffer endelig afgørelse i sagen. Administrionen forventer, etablering af det nye anlæg kan igangsættes i Reno Djurs ansøgning til Norddjurs Kommune tages til efterretning.

9 9 Sag nr Nedgravede affaldscontainere Vedlagte bilag: Bilag 33: Not fra Møller & Grønborg Resumé: Møller & Grønborg, Arkitekter og planlæggere AS, har foretaget en vurdering af, hvorledes forskellige typer af undergrundcontainere bedst muligt tilpasses forskellige miljøer ud fra funktionelle og æstetiske hensyn. Bestyrelsen besluttede på møde den 21. marts 2012 (sag nr. 8-12) udvide Reno Djurs ydelser med et koncept for nedgravede affaldsbeholdere (undergrundscontainere). For fremme løsninger, hvor funktion og æstetik går op i en højere enhed, har administrionen bedt Møller & Grønborg, Arkitekter og planlæggere AS, om vurdere, hvorledes forskellige typer af undergrundcontainere bedst muligt tilpasses forskellige miljøer ud fra funktionelle og æstetiske hensyn. Møller & Grønborgs vurderinger fremgår af en rapport, som er vedlagt som bilag 33. Rapporten vil blive fremlagt på mødet. Møller & Grønborgs rapport tages til efterretning.

10 10 Sag nr Overskudsaffald fra loppemarkeder. En borger fra Norddjurs (Kai Hansen) har rettet nedenstående henvendelse til bestyrelsesformanden: Affald til Reno Djurs. Her er du jo formand, men kender måske ikke til, rigtig mange foreninger holder loppemarkeder. Efter endt salg køres flere foreninger til Glved og betaler voldsomme penge - set i forhold til de mange små penge pr. solgt genstand. Gennem flere år kender jeg personligt til Åstrup Idrætsforening. Her kostede det i 2012 ca kr. Vognmændene havde endda sponsoreret kørsel. Beløbet har gennem flere år været mellem kr. Tingene afleveres alle helt korrekt sorterede. Fritidsrådet (afløseren for Folkeoplysningsudvalget) er jeg formand for. Her hører vi også, spejdere har samme problem. (Nogle vælger køre pendulkørsel med alm. trailere til containerpladserne, men dette er en umulig opgave for de store loppemarkeder). FORSLAG/Ønske: Bestyrelsen beslutter, de frivillige foreninger gris kan aflevere sorteret af- a fald 1 gang årligt i Glved. Dette gælder nurligvis også Syddjurs, hvor foreningerne har samme problem. Vi mener, det er godt få ryddet op og godt, der bliver taget hånd om affaldet, men det er rigtigt træls med de store afgiftsbeløb. henvendelsen drøftes. Forslaget imødekommes, idet der lægges vægt på, der skal være tale om ikkekommercielt affald.

11 11 Sag nr Evt. Mads Nikolajsen orienterede om dels DUR-samarbejdet, dels om nyligt afholdt bestyrelsesmøde i Dansk Affaldsforening.

12 12 Tillægsdagsorden i bestyrelsesmødet den 12. december 2012 Sag nr Virksomheders brug af genbrugsstioner Resumé: Der foreligger forslag til administrionspraksis i sagen om virksomheders betaling for brug af genbrugssstioner. Bestyrelsen besluttede på møde den 19. september 2012 (sag nr ) justere ordningen for virksomheders brug af genbrugsstioner. Bestyrelsen besluttede, den nuværende abonnementsordning justeres i 2013, således - der indføres et årligt enhedsgebyr for virksomheders brug af genbrugsstionerne, som for 2013 er identisk med det godkendte 2013-gebyr for husholdninger (dvs. 680 kr. excl. moms pr. år), - der indføres en årlig mængdebegrænsning på 2 tons affald (herunder max 50 kg farligt affald) for alle brugere, abonnementsordningen suppleres med en betaling-pr-besøg-ordning, som etableres som en del af Reno Djurs behandlingsanlæg i Glved, betaling-pr-besøg-ordningen i 2013 baseres på et enhedsgebyr pr. tons leveret affald, som er identisk med 2013-gebyret for aflevering af usorteret affald i Glved (dvs. 795 kr./ton). I 2012 er virksomheder tilmeldt den gældende abonnementsordning. Heraf råder 400 virksomheder over mere end én bil. Ca. 90 virksomheder har 4 eller flere biler med vignet. Som følge af, der ikke har været mængdebegrænsning for den enkelte virksomheds aflevering af affald, har det været uproblemisk udlevere mere end én vignet til virksomheder med flere køretøjer. Med 2013-ordningens mængdebegrænsning vil det efter administrionens vurdering ikke være hensigtsmæssigt udlevere gris vignetter til virksomheder med flere køretøjer. Derfor anbefales det fastlægge en praksis, hvorefter virksomheder kan købe vignetter svarende til antallet af biler, hvorefter ordningens mængdebegrænsning således gælder den enkelte bil. Vignetterne sælges for den godkendte pris på 680 kr. ekskl. moms pr. stk. Med en sådan praksis vil det således ikke være muligt for en virksomhed få udleveret mere end én vignet pr. betalt gebyr. Til gengæld får den enkelte virksomhed mulighed for mod betaling løfte den generelle mængdebegrænsningen på 2 tons affald. der godkendes en administrionspraksis, hvorefter virksomheder kan tilmelde mere end ét køretøj til abonnementsordningen mod betale et abonnementsgebyr pr. køretøj, der ønskes benytte ordningen.

13 13 Underskrevet: Jens Meilvang Mads Nikolajsen Kai Pedersen Carsten Bech

Bestyrelsesmøde den 13. juni 2012 Udskrift af beslutningsprotokol

Bestyrelsesmøde den 13. juni 2012 Udskrift af beslutningsprotokol Bestyrelsesmøde den 13. juni 2012 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 12-12 13-12 14-12 15-12 16-12 17-12 Til orientering/efterretning Regnskab for 1. kvartal 2012 Arbejdsmiljø ved håndtering af

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 24. SEPTEMBER 2014 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 24. SEPTEMBER 2014 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 24. SEPTEMBER 2014 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 23-14 Regnskab for 2. kvartal 2014 24-14 Forslag til affaldsplan indkomne høringssvar 25-14 Fremme af direkte genbrug på genbrugsstionerne

Læs mere

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 23. september 2015 kl. 9.00 hos Reno Djurs

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 23. september 2015 kl. 9.00 hos Reno Djurs DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 23. september 2015 kl. 9.00 hos Reno Djurs Dagsorden: 15-15 Regnskab for 2. kvartal 2015 16-15 Øget genanvendelse af dagrenovion via optisk sortering 17-15 Forslag om ændring

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 18. september 2013 Udskrift af beslutningsprotokol

Bestyrelsesmøde den 18. september 2013 Udskrift af beslutningsprotokol Bestyrelsesmøde den 18. september 2013 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 19-13 Til orientering/efterretning 20-13 Regnskab for 2. kvartal 2013 21-13 Udbud af indkøb af renovationsbeholdere 22-13

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 15. maj 2014 Udskrift af beslutningsprotokol

Bestyrelsesmøde den 15. maj 2014 Udskrift af beslutningsprotokol Bestyrelsesmøde den 15. maj 2014 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 14-14 Regnskab for 1. kvartal 2014 15-14 Optagelse af anlægslån 16-14 Håndtering af shredderaffald nu og i fremtiden 17-14 Samarbejdsaftale

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 18. MAJ 2016 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 18. MAJ 2016 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 18. MAJ 20 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 12- Regnskab for 1. kvartal 20 13- Interessenternes ejerstregi for Reno Djurs 14- Stus for gennemførelse af affaldsplanen 15- Effektivisering

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 19. juni 2013 Udskrift af beslutningsprotokol

Bestyrelsesmøde den 19. juni 2013 Udskrift af beslutningsprotokol Bestyrelsesmøde den 19. juni 20 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 11- Til orientering/efterretning 12- Regnskab for 1. kvartal 20 - Reno Djurs likviditet 20-2016 14- Anlægsbudget for deponeringsanlæggets

Læs mere

Dagsorden for bestyrelsesmøde den 19. september 2012 kl hos Reno Djurs I/S

Dagsorden for bestyrelsesmøde den 19. september 2012 kl hos Reno Djurs I/S Dagsorden for bestyrelsesmøde den 19. september 2012 kl. 9.00 hos Reno Djurs I/S Dagsorden: 18-12 19-12 20-12 21-12 22-12 23-12 24-12 25-12 Til orientering/efterretning Regnskab for 2. kvartal 2012 Påbud

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 19. marts 2013 Udskrift af beslutningsprotokol

Bestyrelsesmøde den 19. marts 2013 Udskrift af beslutningsprotokol Bestyrelsesmøde den 19. marts 2013 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 1-13 Til orientering/efterretning 2-13 Årsregnskab for 2012 3-13 Revisionsprotokol 4-13 Administrionsgebyr for virksomheder

Læs mere

Dagsorden for bestyrelsesmøde den 19. marts 2014 kl. 9.00

Dagsorden for bestyrelsesmøde den 19. marts 2014 kl. 9.00 Dagsorden for bestyrelsesmøde den 19. marts 2014 kl. 9.00 Dagsorden: 1-14 Mødeplan 2014 2-14 Årsrapport 2013 3-14 Revisionsprotokol 4-14 Valg af revisor for 2014 5-14 Budget 2015 6-14 Udpegning af repræsentanter

Læs mere

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 16. maj 2016 kl hos Reno Djurs

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 16. maj 2016 kl hos Reno Djurs DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE. maj 20 kl. 9.00 hos Reno Djurs Dagsorden: 12- Regnskab for 1. kvartal 20 13- Interessenternes ejerstregi for Reno Djurs 14- Stus for gennemførelse af affaldsplanen 15- Effektivisering

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 19. marts 2014 Udskrift af beslutningsprotokol

Bestyrelsesmøde den 19. marts 2014 Udskrift af beslutningsprotokol Bestyrelsesmøde den 19. marts 2014 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 1-14 Mødeplan 2014 2-14 Årsrapport 2013 3-14 Revisionsprotokol 4-14 Valg af revisor for 2014 5-14 Budget 2015 6-14 Udpegning

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 13. SEPTEMBER 2017 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 13. SEPTEMBER 2017 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 13. SEPTEMBER 2017 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 23-17 Regnskab 1. halvår 2017 24-17 Opdering af genbrugsstioner (lukket dagsordenpunkt) 25-17 Erhverv på genbrugsstioner Business

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 21. MARTS 2018 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 21. MARTS 2018 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 21. MARTS 20 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 9- Årsregnskab 2017 10- Revisionsprotokol 11- Valg af revisor for 20 12- Budget 20 13- Udbud af afsætning af flasker, glas og dåser

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 31. JANUAR 2018 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 31. JANUAR 2018 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 31. JANUAR 2018 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 1-18 Orientering om Reno Djurs 2-18 Mødeplan 2018 3-18 Valg til Dansk Affaldsforenings bestyrelse 4-18 Affaldsplan 2019-2024 5-18

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 9. MARTS 2016 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 9. MARTS 2016 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 9. MARTS 2016 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 1-16 Årsregnskab 2015 2-16 Revisionsprotokol 3-16 Valg af revisor for 2016 4-16 Budget 2017 5-16 Reguliv for tømningsordning for

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 14. SEPTEMBER 2016

BESTYRELSESMØDE 14. SEPTEMBER 2016 BESTYRELSESMØDE 14. SEPTEMBER 2016 Dagsorden: 20-16 Stus for affaldsforebyggelse og skoletjeneste 21-16 Regnskab for 2. kvartal 2016 22-16 Fremtidens dagrenovionssystem nyt udbud? 23-16 Opfølgning på ejerstregi

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 14. DECEMBER 2016 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 14. DECEMBER 2016 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 14. DECEMBER 2016 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 33-16 Regnskab for 3. kvartal 2016 34-16 Mødeplan 2017 35-16 Indkaldelse af idéer til offentligt/priv samarbejde 36-16 Dialogmøde

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 15. AUGUST 2018 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 15. AUGUST 2018 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 15. AUGUST 2018 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 32-18 Temadrøftelse 33-18 Regnskab for 1. halvår 2018 34-18 Proces for affaldsplan 35-18 Henlæggelser til fremtidige investeringer

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 23. MAJ 2018 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 23. MAJ 2018 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 23. MAJ 2018 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 19-18 Regnskab for 1. kvartal 2018 20-18 Affaldsplan 21-18 Bestyrelsesseminar 22-18 Udbud af indsamling af dagrenovion 23-18 Henlæggelser

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 10. DECEMBER 2014 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 10. DECEMBER 2014 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 10. DECEMBER 2014 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 32-14 Regnskab for 3. kvartal 2014 33-14 Mødeplan 2015 34-14 Anlægsbudget for deponeringsanlæggets etape III 35-14 Genbrugsstionernes

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 15. MARTS 2017 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 15. MARTS 2017 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 15. MARTS 2017 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 1-17 Årsregnskab 2016 2-17 Revisionsprotokol 3-17 Valg af revisor for 2017 4-17 Personalemæssig normering af genbrugsstionerne

Læs mere

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 12. december 2018 kl hos Reno Djurs

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 12. december 2018 kl hos Reno Djurs DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 12. december 2018 kl. 9.00 hos Reno Djurs Dagsorden: 39-18 Oplæg fra DTU 40-18 Regnskab for 3. kvartal 2018 41-18 Mødeplan 2019 42-18 Fælleskommunalt udbud af genanvendelse

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 18. MARTS 2015 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 18. MARTS 2015 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 18. MARTS 2015 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 1-15 Årsregnskab 2014 2-15 Revisionsprotokol 3-15 Valg af revisor for 2015 4-15 Budget 2016 5-15 Udbud af anlæg af deponeringsanlæggets

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 9. DECEMBER 2015 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 9. DECEMBER 2015 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 9. DECEMBER 2015 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 23-15 Regnskab for 3. kvartal 2015 24-16 Mødeplan 2016 25-15 Prisstigning på affaldsforbrænding 26-15 Kommunal ejerstregi for

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 13. MARTS 2019 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 13. MARTS 2019 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 13. MARTS 2019 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 1-19 Årsregnskab 2018 2-19 Revisionsprotokol 3-19 Henlæggelser til fremtidige investeringer 4-19 Udbud af indsamling af dagrenovion

Læs mere

estyrelsesmøde den 21. marts 2012 Udskrift af beslutningsprotokol

estyrelsesmøde den 21. marts 2012 Udskrift af beslutningsprotokol Bestyrelsesmøde estyrelsesmøde den 21. marts 2012 20 Udskrift af beslutningsprotokol beslutning Dagsorden: 1-12 2-12 3-12 4-12 5-12 6-12 7-12 8-12 9-12 10-12 11-12 Til orientering/efterretning Årsregnskab

Læs mere

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) 2015 2014 Genanvendelse 1 Haveaffald 140 140

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) 2015 2014 Genanvendelse 1 Haveaffald 140 140 Gebyrblad 2015 1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser Kr./tons (excl. 2015 2014 Genanvendelse 1 Haveaffald 140 140 Forbrændingsegnet affald 2 Småt brændbart 515 560 3 Stort brændbart 615 660 Deponeringsegnet

Læs mere

Notat. Henlæggelser til fremtidige investeringer

Notat. Henlæggelser til fremtidige investeringer Not Do: 18. juli 2018 Til: Fra: Bestyrelsen Administrionen Henlæggelser til fremtidige investeringer Formål Bestyrelsen besluttede på møde den 23. maj 2018 (sag nr. 23-18), der skal fremlægges konkret

Læs mere

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) Genanvendelse 1 Haveaffald 140

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) Genanvendelse 1 Haveaffald 140 Gebyrblad 2014 1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser Kr./tons (excl. ) 2014 2013 Genanvendelse 1 Haveaffald 140 100 Forbrændingsegnet affald 2 Småt brændbart 560 560 3 Stort brændbart 660 660 Deponeringsegnet

Læs mere

Drøftelse af lokale perspektiver på ressourcestrategien

Drøftelse af lokale perspektiver på ressourcestrategien Teknik og Miljø Veje og Grønne Områder Sagsnr. 204045 Brevid. 1932920 Ref. ANSE Dir. tlf. 46 31 37 88 Anettesej@roskilde.dk Drøftelse af lokale perspektiver på ressourcestrategien 12. august 2014 Den endelig

Læs mere

FORSLAG TIL AFFALDSPLAN Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder

FORSLAG TIL AFFALDSPLAN Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder FORSLAG TIL AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder 1 Indhold 1 Formål og baggrund... 3 2 Datakilder... 3 2.1 Husholdningsaffald... 3 2.2 Erhvervsaffald... 3 2.3 Import og eksport...

Læs mere

AFFALDSPLAN

AFFALDSPLAN AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder Ishøj Kommune 1 Indhold 1 Formål og baggrund... 3 2 Datakilder... 3 2.1 Husholdningsaffald... 3 2.2 Erhvervsaffald... 3 2.3 Import og eksport...

Læs mere

Nye elementer i dagrenovationsordningen - procesplan

Nye elementer i dagrenovationsordningen - procesplan Notat Dato: 8. marts 2012 Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Nye elementer i dagrenovationsordningen - procesplan Indledning Såfremt der træffes principbeslutning om at arbejde videre mod indførelse

Læs mere

AFFALDSPLAN Bilag 1 KORTLÆGNING af affaldsmængder

AFFALDSPLAN Bilag 1 KORTLÆGNING af affaldsmængder AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag 1 KORTLÆGNING af affaldsmængder 1 Indhold 1 Formål og baggrund...3 2 Datakilder...3 2.1 Husholdningsaffald...3 2.2 Erhvervsaffald...3 2.3 Import og eksport...3 3 Husholdningsaffald...4

Læs mere

Resume af En effektiv affaldssektor anbefalinger fra arbejdsgruppen om organisering af affaldssektoren

Resume af En effektiv affaldssektor anbefalinger fra arbejdsgruppen om organisering af affaldssektoren MILJØstyrelsen 14. december 2004 Jord & Affald CFM; MHY Resume af En effektiv affaldssektor anbefalinger fra arbejdsgruppen om organisering af affaldssektoren Baggrunden for arbejdsgruppen gennemgås kort

Læs mere

AFFALDSPLAN Bilag Kortlægning af affaldsmængder

AFFALDSPLAN Bilag Kortlægning af affaldsmængder AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag Kortlægning af affaldsmængder 1 Indhold 1 Formål og baggrund... 3 2 Datakilder... 3 2.1 Husholdningsaffald... 3 2.2 Erhvervsaffald... 3 2.3 Import og eksport... 3 3 Husholdningsaffald...

Læs mere

Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling og håndtering af affald i Gladsaxe Kommune

Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling og håndtering af affald i Gladsaxe Kommune GLADSAXE KOMMUNE Forsyningsafdelingen Bilag 1 - Introduktion NOTAT Dato: 9. maj 2011 Af: Gorm Falk Miljøudvalget 26.05.2011 Sag nr. 38, bilag 1 Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling

Læs mere

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (ekskl. moms) Genanvendelse

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (ekskl. moms) Genanvendelse Gebyrblad Gebyrer, der i ændrer sig i forhold til 2016, er neden for angivet med rød skrift. 1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser Kr./tons (ekskl. moms) 2016 Genanvendelse nvendelse 1 Haveaffald 140 140

Læs mere

Evaluering af ordning for virksomheders brug af genbrugsstationerne

Evaluering af ordning for virksomheders brug af genbrugsstationerne Notat Dato: 5. september 2012 Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Evaluering af ordning for virksomheders brug af genbrugsstationerne Forhistorien Gennem de seneste fire år har virksomheders brug af

Læs mere

NYE HENTEORDNINGER PÅ DJURSLAND?

NYE HENTEORDNINGER PÅ DJURSLAND? NYE HENTEORDNINGER PÅ DJURSLAND? STATUS OG MULIGHEDER DEBATOPLÆG Denne folder belyser i kort form affaldsordningerne og genanvendelsen for husholdningerne i den nuværende situation og effekter ved at indføre

Læs mere

Til orientering/efterretning.

Til orientering/efterretning. Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Dato: 15. september 2015 Til orientering/efterretning. 1. Status Feldballe Genbrugsstation Bestyrelsen meddelte på møde den 19. september 2012 (sag nr. 24-12) bevilling

Læs mere

Danmark uden affald. Genanvend mere. forbrænd mindre

Danmark uden affald. Genanvend mere. forbrænd mindre Danmark uden affald Genanvend mere forbrænd mindre Indsatsområder Mere genanvendelse af materialer fra husholdninger og servicesektor Mere genanvendelse af materialer fra elektronikaffald og shredderaffald

Læs mere

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2014 Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillingsområde 10.26. 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2014 har der været en stabil bortskaffelse af alle former for affald fra

Læs mere

Fra affald til ressourcer

Fra affald til ressourcer Fra affald til ressourcer Oplæg til et nyt affaldssystem bedre sortering Mindre CO2 Ren energi bæredygtig Omlægning Affald er en del af løsningen i omstillingen til et bæredygtigt samfund. Kommunerne i

Læs mere

KORTLÆGNING & PROGNOSE

KORTLÆGNING & PROGNOSE KORTLÆGNING & PROGNOSE 2 FORORD Affaldsbekendtgørelsens 13, stk. 2, punkt 1 om kortlægning opfyldes med denne rapport. Rapporten rummer kortlagte affaldsmængder fra 2009 samt en prognose for affaldsmængderne

Læs mere

Inden endelig vedtagelse skal planen i offentlig høring i 8 uger. Kommunalbestyrelsen skal vedtage affaldsplanen senest den 1. oktober 2014.

Inden endelig vedtagelse skal planen i offentlig høring i 8 uger. Kommunalbestyrelsen skal vedtage affaldsplanen senest den 1. oktober 2014. Bilag 1 Rebild Kommunes Affaldsplan 2014-24: udkast til målsætninger og handlingsplaner Affaldsplanen skal udarbejdes i henhold til reglerne i affaldsbekendtgørelsen. Affaldsplanen skal bestå af 3 dele:

Læs mere

Årshjul for større og principielle udbud

Årshjul for større og principielle udbud Dato: 22. januar 2018 Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Årshjul for større og principielle udbud Nærværende årshjul giver et overblik over tidsmæssige milepæle for større og principielle udbud, der

Læs mere

Affaldsreformens fase 2 skal give mere miljø og teknologiudvikling i affaldssektoren

Affaldsreformens fase 2 skal give mere miljø og teknologiudvikling i affaldssektoren Miljøudvalget 2011-12 MIU alm. del Bilag 340 Offentligt 7. oktober 2010 hjo/j.nr. 02.01.0011-12 Affaldsreformens fase 2 skal give mere miljø og teknologiudvikling i affaldssektoren Der har længe været

Læs mere

Anbefaling: Aalborg uden affald

Anbefaling: Aalborg uden affald Punkt 3. Anbefaling: Aalborg uden affald 2014-2025. 2011-41668. Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at byrådet godkender forslag til Aalborg uden affald 2014-2025 med henblik på en 8-ugers offentlighedsperiode,

Læs mere

Beslutningsprotokol for Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 29. april 2016 kl Skottenborg Viborg

Beslutningsprotokol for Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 29. april 2016 kl Skottenborg Viborg sprotokol for Åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 29. april 2016 kl. 11.00 Skottenborg 26 8800 Viborg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Årsregnskab 2015 samt revisionsberetning 1

Læs mere

Den nationale affaldsplan Hvor langt er vi og hvor skal vi hen?

Den nationale affaldsplan Hvor langt er vi og hvor skal vi hen? Den nationale affaldsplan Hvor langt er vi og hvor skal vi hen? Mette Marie Nielsen & Alan Sørensen Miljøstyrelsen De 4 tog - Input til ny affaldsplan Advisory board for CØ EU s CØpakke Evaluering af RS1

Læs mere

På Miljø- og Teknikudvalgets møde den 2. december 2015 blev handleplan for øget sortering af husholdningsaffald i Rudersdal Kommune fremlagt.

På Miljø- og Teknikudvalgets møde den 2. december 2015 blev handleplan for øget sortering af husholdningsaffald i Rudersdal Kommune fremlagt. NOTAT Projekt Handleplan for øget sortering af husholdningsaffald Kunde Rudersdal Kommune Notat nr. 2 Dato 215-12-16 Til Fra Kopi til Tanja Ladefoged Dorte Hvid-Jacobsen 1. Klimaeffekt ved øget sortering

Læs mere

Bilag 2. Baggrund for koncept for gebyropkrævning

Bilag 2. Baggrund for koncept for gebyropkrævning Bilag 2 Baggrund for koncept for gebyropkrævning Indledning Bilag 1 Koncept for gebyrstruktur på affaldsområdet beskriver hvordan alle gebyrer på affaldsområdet bliver fastsat. Konceptet er udarbejdet

Læs mere

Reno Djurs tilvejebringelse af forbrændingskapacitet

Reno Djurs tilvejebringelse af forbrændingskapacitet Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Dato: 15. april 2015 Reno Djurs tilvejebringelse af forbrændingskapacitet 1. Formål og indhold i Formålet med notatet er at belyse en række aspekter i forholdet mellem

Læs mere

Notat. Muligheder for skærpelse af genanvendelsesmål og sammenligning med regeringens ressourcestrategi

Notat. Muligheder for skærpelse af genanvendelsesmål og sammenligning med regeringens ressourcestrategi Notat Muligheder for skærpelse af genanvendelsesmål og sammenligning med regeringens ressourcestrategi 14. oktober 2013 Dok.nr.: 2013/0000200-95 1. Muligheder for skærpelse af genanvendelsesmål Genanvendelsesmål

Læs mere

Referat. Økonomiudvalget. Møde nr.: 5/2007 Mødedato: mandag den Mødetidspunkt: 17:30-17:40

Referat. Økonomiudvalget. Møde nr.: 5/2007 Mødedato: mandag den Mødetidspunkt: 17:30-17:40 Referat Økonomiudvalget Møde nr.: 5/2007 Mødedato: mandag den 12-03-2007 Mødetidspunkt: 17:30-17:40 Mødested: Byrådssalen Medlemmer Niels Ulrich Hermansen (NUH) V Bent Pedersen (BP) O Poul Erik Madsen

Læs mere

Status 2013 for Affald

Status 2013 for Affald 2013 for Affald I 2013 har Teknik- og miljøudvalget truffet store beslutninger på affaldsområdet i Ballerup Kommune. Den ene er et forsøg med et helt nyt affaldssystem, hvor der i 2014 igangsættes forsøg

Læs mere

PROTOKOL. til bestyrelsesmøde i KARA/NOVEREN. Tirsdag d. 17. marts 2015 kl. 8.30. Administrationsbygningen, Håndværkervej 70, 4000 Roskilde

PROTOKOL. til bestyrelsesmøde i KARA/NOVEREN. Tirsdag d. 17. marts 2015 kl. 8.30. Administrationsbygningen, Håndværkervej 70, 4000 Roskilde PROTOKOL til bestyrelsesmøde i KARA/NOVEREN Tirsdag d. 17. marts 2015 kl. 8.30 Administrationsbygningen, Håndværkervej 70, 4000 Roskilde 1. Formanden orienterer 2. Formandskabet orienterer 3. Administrationen

Læs mere

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (ekskl. moms) Genanvendelse 1 1 Haveaffald Rent træaffald

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (ekskl. moms) Genanvendelse 1 1 Haveaffald Rent træaffald Gebyrblad 1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser Kr./tons (ekskl. moms) 2019 Genanvendelse 1 1 Haveaffald 190 190 2 Rent træaffald 240 240 Forbrændingsegnet affald 2 Småt brændbart 555 605 3 Stort brændbart

Læs mere

Status for gennemførelse af Affaldsplan

Status for gennemførelse af Affaldsplan Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Dato: 28. april 2016 Status for gennemførelse af Affaldsplan 2014-2024 Reno Djurs ejerkommuner godkendte i efteråret 2014 1 den fælles Affaldsplan 2014-2024. I henhold

Læs mere

Notat HØRING AF ODDER OG SKANDERBORG KOMMUNERS FORSLAG TIL AFFALDSPLAN

Notat HØRING AF ODDER OG SKANDERBORG KOMMUNERS FORSLAG TIL AFFALDSPLAN Notat HØRING AF ODDER OG SKANDERBORG KOMMUNERS FORSLAG TIL AFFALDSPLAN 2014 2018 Dato 30. oktober 2014 Til Fra Opsamling og anbefalinger Odder og Skanderborg Kommuner har fremlagt et forslag til affaldsplan

Læs mere

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (ekskl. moms) Genanvendelse 1 1 Haveaffald Rent træaffald - 240

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (ekskl. moms) Genanvendelse 1 1 Haveaffald Rent træaffald - 240 Gebyrblad Gebyrer, der i ændrer sig i forhold til 2018, er neden for angivet med rød skrift. 1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser Kr./tons (ekskl. moms) 2018 Genanvendelse 1 1 Haveaffald 140 190 2 Rent

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Affaldsmængder Temadrøftelse 1 - Farligt affald og storskrald. Forsyningsafdelingen

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Affaldsmængder Temadrøftelse 1 - Farligt affald og storskrald. Forsyningsafdelingen GLADSAXE KOMMUNE Forsyningsafdelingen Temadrøftelse 1 - Farligt affald og storskrald NOTAT Dato: 18. september 2015 Af: Anja Hoff Hansen og Lenette Møller Jensen Gladsaxe Kommunes affaldsordninger skal

Læs mere

NOTAT. Oversigt over planlagte affaldsordninger i nærliggende kommuner. Dato: 27. juni Bestyrelsen. Administrationen

NOTAT. Oversigt over planlagte affaldsordninger i nærliggende kommuner. Dato: 27. juni Bestyrelsen. Administrationen NOTAT Dato: 27. juni 2016 Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Oversigt over planlagte affaldsordninger i nærliggende kommuner Om oversigten Dette notat giver et kort overblik over nuværende og planlagte

Læs mere

Revideret fælles ejerstrategi for Reno Djurs I/S

Revideret fælles ejerstrategi for Reno Djurs I/S Revideret fælles ejerstrategi for Reno Djurs I/S 1. Baggrund Reno Djurs I/S (herefter "Reno Djurs") blev stiftet den 1. juli 1996 som et interessentskab mellem de daværende 8 kommuner på Djursland. Efter

Læs mere

749 Husholdningsaffald - fraktionsopdeling

749 Husholdningsaffald - fraktionsopdeling Udskrift af forhandlingsprotokollen for Kommunalbestyrelsen Mødet den 22. december 2016 side 1 af 5 749 Husholdningsaffald - fraktionsopdeling 07.18.00-G00-5-16 BerBur Resumé Kommunen har i sin affaldsplan

Læs mere

NOTAT (PTU) Affald i Stevns Kommune. Maj Affald i Stevns Kommune

NOTAT (PTU) Affald i Stevns Kommune. Maj Affald i Stevns Kommune NOTAT (PTU) Maj 2015 1 INDLEDNING Stevns Kommune samarbejder med KaraNoveren omkring udvikling af nye affaldsløsninger. Hvordan får vi borgerne i Stevns Kommune til at være mere bevidste omkring affald

Læs mere

Ressourcestrategi - Genanvendelse af dagrenovation kan betale sig

Ressourcestrategi - Genanvendelse af dagrenovation kan betale sig Ressourcestrategi - Genanvendelse af dagrenovation kan betale sig Jette Skaarup Justesen Miljøstyrelsen Ressourcestrategien kommer! Strategi for affaldshåndtering den vil komme i høring. Vi har en god

Læs mere

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 314. Affaldsgebyrer gældende for erhverv i 2012 683 2 Medlemmer Knud Kristensen Jens Lauritzen

Læs mere

RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1

RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Notat til Statsrevisorerne om Rigsrevisionens adgang til Indenrigsog Sundhedsministeriets udredningsarbejde i 2008-2009 om afregning med de private sygehuse Oktober 2010 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE

Læs mere

Viborg kommunes affaldsplan 2010-2012. resumé

Viborg kommunes affaldsplan 2010-2012. resumé Viborg kommunes affaldsplan 2010-2012 resumé Indhold 1. Mål og visioner for affaldsplanen... side 4 2. Indsamling af affald fra private, boligforeninger og erhverv... side 6 - nuværende og nye tiltag

Læs mere

Reno Djurs, Norddjurs Kommune og Syddjurs Kommune sætter gang i arbejdet med at udvikle en ny, fælles og ambitiøs affaldsplan for Djursland.

Reno Djurs, Norddjurs Kommune og Syddjurs Kommune sætter gang i arbejdet med at udvikle en ny, fælles og ambitiøs affaldsplan for Djursland. Notat Dato: 16. juli 2018 Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Procesbeskrivelse for Affaldsplan 2020-2026 Indledning Reno Djurs bestyrelse besluttede på møde den 23. maj 2018, at Der iværksættes affaldsplanproces

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 26. februar Tønder Vandværk Starttidspunkt for møde 8.00 Sluttidspunkt for møde 11.00

Beslutningsprotokol. Mødedato: 26. februar Tønder Vandværk Starttidspunkt for møde 8.00 Sluttidspunkt for møde 11.00 Mødedato: 26. februar 2019 Mødelokale: Murervej 1, Tønder Tønder Vandværk Starttidspunkt for møde 8.00 Sluttidspunkt for møde 11.00 Deltager: Bestyrelse: Preben Linnet (mødeleder), Lisbeth Oxholm Andersen,

Læs mere

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) Genanvendelse 1 Haveaffald 100

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) Genanvendelse 1 Haveaffald 100 Gebyrblad 2013 1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser Kr./tons (excl. ) 2013 2012 Genanvendelse 1 Haveaffald 100 100 Forbrændingsegnet affald 2 Småt brændbart 560 560 3 Stort brændbart 660 660 Deponeringsegnet

Læs mere

Danmark uden affald. Genanvend mere forbrænd mindre

Danmark uden affald. Genanvend mere forbrænd mindre Danmark uden affald Genanvend mere forbrænd mindre Indsatsområder Mere genanvendelse af materialer fra husholdninger og servicesektor Mere genanvendelse af materialer fra elektronikaffald og shredderaffald

Læs mere

Notat. Evaluering af Affaldsplan status for initiativer

Notat. Evaluering af Affaldsplan status for initiativer Notat Evaluering af Affaldsplan 2009-2012 status for initiativer Affaldsplan 2009-2012 indeholder 41 initiativer, hvoraf 16 er gennemført, mens yderligere 16 er delvist gennemført. De resterende 9 initiativer

Læs mere

Bekendtgørelse om affald

Bekendtgørelse om affald Fornyet høring over tilmeldeordning for virksomhedernes adgang til genbrugspladser samt nye gebyrbestemmelser Bekendtgørelse om affald. Etablering af og krav til visse ordninger for virksomheder 39. Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Affaldsplanlægning - Aalborg uden affald (1. behandling)

Affaldsplanlægning - Aalborg uden affald (1. behandling) Punkt 4. Affaldsplanlægning - Aalborg uden affald (1. behandling) 2011-41668 Miljø- og Energiudvalget indstiller, at byrådet godkender forslag til Aalborg uden affald 2014-2025 med henblik på en 8-ugers

Læs mere

Kultur- og udviklingsudvalget REFERAT

Kultur- og udviklingsudvalget REFERAT Sted: Mødelokale 250 Rådhuset, Grenaa Dato: Fredag den 29. april 2016 Start kl.: 16:00 Slut kl.: 17:15 REFERAT Medlemmer: Fraværende: Else Søjmark (A) Olaf Krogh Madsen (L) Bente Hedegaard (A) Allan Gjersbøl

Læs mere

Bilag 8. Hovedpunkter i ejeraftalen fra 2012 og de to tillægsaftaler

Bilag 8. Hovedpunkter i ejeraftalen fra 2012 og de to tillægsaftaler KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 15. maj 2018 Bilag 8. Hovedpunkter i ejeraftalen fra 2012 og de to tillægsaftaler Sagsnr. 2018-0130766 I følgende skema fremgår de

Læs mere

AFSÆTNING AF FLASKER, GLAS OG DÅSER. Tilbudsliste

AFSÆTNING AF FLASKER, GLAS OG DÅSER. Tilbudsliste AFSÆTNING AF FLASKER, GLAS OG DÅSER Tilbudsliste Januar 2018 Afsætning af flasker, glas og dåser, tilbudsliste 1 Indholdsfortegnelse 1. VEJLEDNING 2 2. MODTAGEANLÆG 3 3. MILJØFORHOLD 3 4. ARBEJDSMILJØ

Læs mere

Tilmeldeordning for erhverv på genbrugspladser

Tilmeldeordning for erhverv på genbrugspladser Notat Dato: 20. september 2011 Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Tilmeldeordning for erhverv på genbrugspladser Indledende bemærkninger Forligskredsen bag aftalen om ny organisering af affaldssektoren

Læs mere

Referat (åben dagsorden)

Referat (åben dagsorden) Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 17. juni 2009 /LISPOU Refer (åben dagsorden) fra mødet i Samarbejdsudvalget på kiropraktorområdet 27. maj 2009 !"# $"%!"&! $"%!# # $"% '(" $"% Indholdsfortegnelse

Læs mere

Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager, opdatering

Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager, opdatering Notat Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Dato: 2. december 2013 Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager, opdatering Indledning Administrationen fremlagde 12. december 2012 notat

Læs mere

Den nye skolestruktur skal gælde fra skoleåret 2019/20 og træder således i kraft fra august 2019.

Den nye skolestruktur skal gælde fra skoleåret 2019/20 og træder således i kraft fra august 2019. Høring i forbindelse med ny skolestruktur 17.01.04A26 18/16528 Åben sag Sagsgang BUU, ØK, KB, høring, BUU, ØK, KB Sagsfremstilling I forbindelse med vedtagelsen af budget 2019 den 9. oktober 2018 blev

Læs mere

Offentlig høring af affaldsplan 2015 2018, gældende for Aarhus Kommune.

Offentlig høring af affaldsplan 2015 2018, gældende for Aarhus Kommune. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. november 2014 Høring af affaldsplan 2015 2018 Offentlig høring af affaldsplan 2015 2018, gældende for Aarhus Kommune. 1. Resume

Læs mere

Redegørelse/indstilling

Redegørelse/indstilling Sagsnr.: 2009/02983 Dato: 01-12-2009 Sag: Affaldsgebyrer for erhverv 2010 Sagsbehandler: Per Hauge Teksten i kursiv er identisk med teksten i sagsfremstillingen Sagens kerne Ny lovgivning betyder, at der

Læs mere

Indstilling. Høring - Regulativer for husholdnings- og erhvervsaffald. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter

Indstilling. Høring - Regulativer for husholdnings- og erhvervsaffald. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 3. februar 2014 Høring - Regulativer for husholdnings- og erhvervsaffald Offentlig høring af regulativer for husholdnings- og erhvervsaffald

Læs mere

Forvaltningen har udarbejdet forslag til ny gebyrstruktur og nye gebyrer for husholdningernes deltagelse i de kommunale affaldsordninger 2017.

Forvaltningen har udarbejdet forslag til ny gebyrstruktur og nye gebyrer for husholdningernes deltagelse i de kommunale affaldsordninger 2017. Klima- og Miljøudvalget Veje og Grønne Områder Sagsnr. 282826 Brevid. 2389498 Ref. ANSE Dir. tlf. 46 31 37 88 Anettesej@roskilde.dk Notat til vedtagelse af ny gebyrstruktur og gebyrer på affaldsområdet

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 27. august 2008 Lokale: Kraftvarmeværket Tidspunkt: Kl. 11:00-13:00 Jens Fjendbo Jensen, Formand (V) Uffe Sørensen (J) Johannes Trudslev Pedersen (A) Martin

Læs mere

Din nye affaldsordning. Etageejendomme og rækkehuse med fælles beholdere

Din nye affaldsordning. Etageejendomme og rækkehuse med fælles beholdere Din nye affaldsordning Etageejendomme og rækkehuse med fælles beholdere Sammen om genbrug I Rudersdal Kommune ønsker vi at tage ansvar og være med til at bevare de værdifulde ressourcer i affaldet. Derfor

Læs mere

Høring regulativer for husholdnings- og erhvervsaffald

Høring regulativer for husholdnings- og erhvervsaffald Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 29. april 2016 Høring regulativer for husholdnings- og erhvervsaffald Offentlig høring af regulativerne for husholdnings- og erhvervsaffald.

Læs mere

Årsrapport 2012. Basisydelser Dagrenovation Genbrugsstationer Bundfældningstanke

Årsrapport 2012. Basisydelser Dagrenovation Genbrugsstationer Bundfældningstanke Årsrapport Basisydelser Dagrenovation Genbrugsstationer Bundfældningstanke Reno Djurs Årsrapport 2 Indholdsfortegnelse 1. Selskabsoplysninger.................................................. 3 2. Ledelsespåtegning...................................................

Læs mere

Forbrændingsegnet affald 13 Småt brændbart Stort brændbart 650

Forbrændingsegnet affald 13 Småt brændbart Stort brændbart 650 Kr./tons (excl. moms) 2009 Genanvendelse 1 Dæk 45 2 Beton 95 3 Tegl 95 4 Blandet beton og tegl 95 5 Asfalt 95 6 Asfalt og beton 95 7 Jern og metal 95 8 Haveaffald 165 9 Pap 400 10 Papir 400 11 Plastfolie

Læs mere

Den enkelte grundejer kan selv vælge beholderstørrelse (140 liter eller 240 liter) samt tømningshyppighed som i den nuværende situation.

Den enkelte grundejer kan selv vælge beholderstørrelse (140 liter eller 240 liter) samt tømningshyppighed som i den nuværende situation. Notat Dato: 11. marts 2013 Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Procesplan for udfasning af sækkestativer Resumé Det foreslås at igangsætte proces med køb af spande i EU-licitation med henblik på udfasning

Læs mere

Kommunens nuværende affaldsordninger

Kommunens nuværende affaldsordninger 7 Kommunens nuværende affaldsordninger Ordninger for private husstande Lejre Kommune er forpligtet til, at etablere indsamlingsordninger for affald fra private husstande. De private husstande er samtidig

Læs mere

Dragør Kommune DRAGØR KOMMUNE - AFFALD Udsortering af 20 % forbrændingsegnet fra husholdninger. I det følgende tages der udgangspunkt i følgende:

Dragør Kommune DRAGØR KOMMUNE - AFFALD Udsortering af 20 % forbrændingsegnet fra husholdninger. I det følgende tages der udgangspunkt i følgende: Notat Dragør Kommune DRAGØR KOMMUNE - AFFALD Udsortering af 20 % forbrændingsegnet fra husholdninger I forbindelse med indgåelse af aftale om etablering af nyt forbrændingsanlæg på Amagerforbrænding, skal

Læs mere

Den nye affaldsbekendtgørelse - hvad betyder den for din virksomhed?

Den nye affaldsbekendtgørelse - hvad betyder den for din virksomhed? Den nye affaldsbekendtgørelse - hvad betyder den for din virksomhed? Morten Therkildsen Peter L. Madsen Reno Djurs I/S Disposition Baggrund for de nye regler Ny ansvarsfordeling i forhold til genanvendeligt

Læs mere

Affaldsplan Udkast til høring af affaldsplan UNMK

Affaldsplan Udkast til høring af affaldsplan UNMK Affaldsplan 2015-2024 Udkast til høring af affaldsplan UNMK 17.2.2015 Affaldsplan 2015-2024 Affaldsbekendtgørelsen fastsætter, at kommunerne skal udarbejde en affaldsplan for håndtering af affald. Planperioden

Læs mere