Forslag til besparelser til budget Trafik og Park, Vej-, Park- og Havneservice og Kommunale Bygninger. Renholdelse Forslag Alternativ

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forslag til besparelser til budget Trafik og Park, Vej-, Park- og Havneservice og Kommunale Bygninger. Renholdelse Forslag Alternativ"

Transkript

1 Forslag til besparelser til budget Trafik og Park, Vej-, Park- og Havneservice og Kommunale Bygninger Renholdelse Forslag Alternativ Spareforslag nr. 1 - Renhold overdrages til idrætsforeningerne 150 I Vordingborg Kommune findes ca. 60 hektar sportsarealer. Tallet dækker både egentlige stadioner/boldbaner og mere uformelle sportspladser. Renhold beløber sig til 0,36 kr./m 2 årligt Et spareforslag kan være, at på ca. 40 hektar af sportsarealerne ophører Vordingborg Kommune med at opsamle og bortskaffe affald, og ansvaret for renhold overdrages til den sportsklub, som er tilknyttet og benytter anlægget. Undtaget er arealer, som i høj grad også anvendes af skoler o. lign., eller som ikke anvendes af en sportsklub. Brugerne vil sandsynligvis opleve det som en serviceforringelse, og man risikerer mere henkastet affald på arealerne. Spareforslag nr. 2 - Reduktion i antallet af affaldsbeholdere 150 Kommunen tømmer årligt omkring 600 affaldsbeholdere rundt omkring i kommunen. Et spareforslag kan være at reducere antallet af affaldsbeholderne med 50 stk. Generelt har renholdelse stor bevågenhed hos borgerne, og fjernelsen af affaldsbeholdere vil givetvis opleves som en serviceforringelse. Borgerne skal så selv sørge for bortskaffelse af affaldet, og man risikerer en øget mængde af henkast affald rundt omkring i det offentlige rum. Fjernelsen af affaldsbeholderne kan eventuelt følges op af skiltning, der opfordrer til, at brugerne ikke henkaster affald, men selv søger for bortskaffelsen på korrekt vis.

2 Offentlige toiletter Forslag Alternativ Vordingborg Kommune har i alt 39 offentlige toiletter. Heraf har 18 åbnet året rundt, de øvrige er sæsonåbne. Generelt er toiletterne i så ringe stand, at det bliver vanskeligere at lave reparationer efter hærværk. Det er ikke fremmende for renholdelsen og det æstetiske udtryk. Den årlige udgift til drift og vedligeholdelse er på ca. 1,2 mio. kr. I budgettet er der ikke afsat midler af til renovering af de offentlige toiletter. Administration er pt. (maj) i gang med at lave et oplæg til en strategi for de offentlige toiletter. Oplægget er administrationens forslag til den fremtidige prioritering, drift og vedligeholdelse af de offentlige toiletter i Vordingborg Kommune. Oplægget forventes klar til politisk behandling i juni måned. Spareforslag nr. 3 - Nedlægning af toiletter ved Askeby og Viemose rastepladser Fire af toiletterne er placeret ved rastepladserne ved Græsbjerg, Udby, Askeby og Viemose. Toiletter er åbent året rundt og der udføres renholdelse tre gange pr. uge året rundt. 100 Et spareforslag kan være at nedlægge toiletterne ved rastepladserne ved Askeby og Viemose, som er de mindst benyttede af de fire toiletter. Spareforslag nr. 4 - Nedlægning af toiletter 200 Et spareforslag kan være at nedlægge de 5-6 mest nedslidte eller mindst benyttede toiletter. Spareforslag nr. 5 - Reduktion i åbningstiden 180 Alternativt aflåses halvdelen af helårstoiletterne i vinterhalvåret og åbnes kun i perioden primo april til ultimo september. En lukning af toiletter eller reduktion i åbningsperioden vil højst sandsynligt opleves som en serviceforringelse af borgerne. Borgerne vil være henvist til at anvende toiletfaciliteter andre steder, med risiko for at de omkringliggende områder anvendes som toilet i stedet.

3 Springvand Forslag Alternativ Spareforslag nr. 6 Reduceret drift 75 Vordingborg Kommunen står for driften af syv springvand og vandkunst fordelt på fire i Præstø, to i Vordingborg og et i Stege. Flere af vandkunstværkerne er skabt af anerkendte kunstnere som f.eks. vandpavillonen ved Præstø Havn, skabt af den sydsjællandske kunstner Jeppe Hein. Drifts- og vedligeholdelsesopgaverne omfatter opstart af springvandene i maj og lukning i okt., bekæmpelse af algevækst ved sæsonstart og afslutning samt vandforbrug, generel renholdelse og aflæsning af vandmålerne 2-3 gang pr. uge i sæsonen. Den årlige udgift til drift og vedligeholdelse er på ca kr. Derudover har der de senere år været udgifter på op til kr. til større reparationer på nogle af springvandene. Et spareforslag kan være at kun at igangsætte springvandene i turistsæsonen i juli og august, hvilket hovedsageligt reducerer udgifterne til renholdelse, tilsyn, el- og vandforbrug. Springvandene og vandkunsten fungerer som dekorative og æstetiske elementer i byrummet. Springvandene og vandkunsten er med til at skabe ro og inspiration som EOS i Vordingborg, men også som opfordring til leg som vandpavillonen i Præstø.

4 Blomsterprogrammet Forslag Alternativ Vordingborg Kommune er kendt for sine blomster, og blomsterudsmykningen er efterspurgt både blandt borgere, de handlende og turisterne. Blomsterkummer tilfører farver og frodighed til de smalle gader i bymidterne, og bidrager til at gøre købstæderne hyggelige og attraktive at besøge, at handle og leve i. Vordingborg Kommunes blomsterprogram består af ca. 650 enheder (kummer, kuber, ampler, altankasser, tilplantede bede mv.) årligt. Programmet er opdelt i en forårs- og en sommer etape, hvoraf sommerudsmykningen den mest omfattende. Blomsterprogrammet er siden kommunesammenlægningen reduceret i flere omgange, og er nu skåret ind til kun at omfatte de centrale pladser og handelsstrøg i de tre købstæder. Blomsterprogrammet koster ca. 1 mio. kr. årligt, hvilket dækker produktion og tilplantning af kummerne i eget væksthus, transporten til de tre købstæder, samt pasning og vanding af blomsterne i al den tid de står ude. Spareforslag nr. 7 - Nedlægning af forårsprogrammet 150 Et spareforlag kan være at afskaffe forårsetapen. Blomsterprogrammet vil fremover kun udgøres af en sommeretape fra omkring Grundlovsdag og frem til slutningen af oktober. Ved kun at fjerne forårsetapen undgås en udvanding af sommeretapen, som nok er den del, som ses af flest turister. Men kummerne med forårsblomster kommer på gaden på et tidspunkt, hvor mange glæder sig over de første forårstegn. Spareforslag nr. 8 - Nedlægning af blomsterprogrammet Et alternativ kan være nedlægning af hele blomsterprogrammet. Nedlægges hele blomsterprogrammet vil det betyde et mere trist gadebillede og en forringelse af de oplevelser, man kan få ved at færdes og opholde sig i handelsgaderne i de tre købstæder, hvilket givetvis vil medføre protester fra borgere og handelsforeninger i de berørte byer.

5 Festlige arrangementer Forslag Alternativ Spareforslag nr. 9 - Arrangørerne afholder selv udgifterne 250 I forbindelse med afholdelse af Vordingborg Festuge, Tirsdagsmarked i Stege og Fransk Forår i Præstø udfører Vordingborg Kommune en del aktiviteter uden beregning for arrangørerne. Aktiviteterne omfatter bl.a. kørsel af materiel, såsom lysmaster, festivalhegn og betonfødder samt levering, opsætning og nedtagning af skilte og afspærringer. Derudover udlåner kommunen mobile toiletvogne, betonfødder og vandtank uden beregning. Udgifterne beløber sig årligt til ca kr. Derudover er der ekstraordinære udgifter til afspærring af gader, fejning med fejemaskine, manuel opsamling af affald, opstilling og tømning af affaldsbeholdere samt tømning af toiletter med slamsuger. Udgifter som afholdes af Vordingborg Kommune. Arrangementerne har hvert år mange tusinde besøgende, lokale såvel som turister, og afvikles i høj grad på frivillig ulønnet basis. Et spareforslag kan være at arrangørerne selv afholder udgifterne til ovenstående aktiviteter. Flere af arrangementerne er afhængige af de ressourcer, de får af Vordingborg Kommune uden beregning til de forskellige aktiviteter. Som alternativ finansiering til den forslåede besparelse kan arrangørerne søge om midler gennem Udviklings- og markedsføringspuljen. Spareforslag nr Arrangørerne afholder selv udgifterne til flagellér 65 Vordingborg Kommune opstiller hvert år flagalléer i forbindelse med flagdage og forskellige arrangementer i de tre købstæder. Kommunen står for transport, opsætning og nedtagning af flagstænger samt hejsning af flag. Derudover afholder kommunen udgifterne til vedligeholdelse og indkøb af stænger og flag. Udgifterne beløber sig til ca kr. pr. år. Er spareforslag kan være at arrangørerne afholder udgifterne til transport, opsætning og nedtagning af flagalléer i forbindelse med arrangementer som kommunen ikke er arrangør af. Det vil eksempelvis være i forbindelse med Vordingborg Festuge, Kulturnat i Vordingborg, Tirsdagsmarkederne i Stege og Fransk Forår i Præstø. Kommunen afholder fortsat udgifterne til opstilling og nedtagning i forbindelse med officielle flagdage, samt udgifterne til indkøb og vedligeholdelse af flagstænger og flag. Arrangørerne skal selv sørge for transport, opsætning og nedtagning af flagalléer i forbindelse med arrangementer som kommunen ikke er arrangør af.

6 Juletræer Forslag Alternativ Spareforslag nr De fire små juletræer væk 80 Vordingborg Kommune opstiller hvert år i alt 7 juletræer på torve og pladser rundt omkring i kommunen. På Slotstorvet i Vordingborg, på Store Torv i Stege og på Svend Gønges Torv i Præstø opstilles store træer, som matcher pladsernes størrelse, mens der ved Køng Museum, midt i Lundby, ved Kirkepladsen i Ørslev og på Nyråd Torv opstilles mindre træer. Den samlede årlige udgift til indkøb af træer, opstilling, opsætning af lyskæder, tilsyn og nedtagning udgør ca kr. Et spareforslag kan være, at de fire mindste juletræer spares væk, således at der for fremtiden kun opstilles juletræer i Vordingborg, Stege og Præstø. Spareforslag nr.12 - Alle juletræerne spares væk 200 Alternativt spares alle juletræer væk. En gennemførelse af et af de to forslag vil uden tvivl afføde protester fra borgere, lokalråd og handelsforeninger i de berørte byer.

7 Græsklipning Forslag Alternativ Spareforslag nr Harmonisering af klippehøjde 100 Vordingborg Kommune klipper i dag græsarealer på idrætsanlæg, i parker og de kommunale grønne arealer, som beskrevet i Kvalitetsbeskrivelser for grønne områder. Græsset klippes typisk efter tilstandskrav angivet som en bestemt højde alt efter ønsket plejeniveau. Bl.a. er klippehøjden for hhv. sportsplæne og brugsplæne på 4 cm og 5 cm. Klipning i to forskellige højder kræver to forskellige græsklippere, hvilket medfører ekstra udgifter til transport, når begge græsklipperne skal slå sportsplæner og brugsplæner i samme område. Et spareforslag kan være at harmonisere klippehøjden så sportsplænerne og brugsplænerne klippes i én højde, hvis græsarealerne ligger i nærheden af hinanden. Brugerne vil givetvis opleve et lidt grovere udtryk. Endvidere risikerer man et større ukrudtstryk. Spareforslag nr Kosmetisk klipning afskaffes 75 Nogle arealers anvendelse kræver, at græsset er så kort, at man kan færdes/opholde sig/spille bold på det. På andre arealer klippes græsset hovedsageligt af kosmetiske årsager, for at opretholde hvad mange vil kalde et pænt og ordentligt udseende. Et spareforslag kan være at afskaffe den kosmetiske klipning, og kun de arealer(eller dele heraf) som har en praktisk funktion, klippes fortsat som græsplæne. Arealernes kanter klippes, så langt græs ikke lægger sig ud over fortove, stier o. lign. Evt. klippes stier gennem græsset, hvis arealet har funktion af gennemgangsområde. Enkelte arealer kan efter aftale klippes op til større arrangementer, men gro frit resten af året. Modellen er testet på plænerne ved Langebæk administrationsbygning fra 2012 og fremad, og de langhårede plæner fik meget forskelligartede reaktioner. Nogle syntes at det lange græs er smukt, når det vajer for vinden, og de glædede sig over, at der opstod levested for flere urter, insekter og sommerfugle, og dermed andre og mere varierede oplevelser end den klassiske græsplæne kan byde på. Andre mente at det lange græs så fuldstændigt forfærdeligt ud - som om huset var gået på tvangsauktion. Gennemføres forslaget, er omlægningen er reversibel, så arealerne nemt kan ændres til klippede plæner igen, hvis der skulle blive råd til at genoptage denne driftform. Er jorden meget næringsrig, kan der opstå problemer med især tidsler og brændenælder. Eventuel bortkørsel af det afklippede græs er relativt kostbart, så hvis det ikke kan blive liggende, er besparelsen tilsvarende lille. Det vil kræve en nærmere analyse af hvilke arealer der kan omlægges.

8 Rabatslåning Forslag Alternativ Spareforslag nr Effektivisering af rabatslåning 100 Rabatterne langs de kommunale veje i det åbne land slås i dag efter Arbejdsbeskrivelser for drift af vejarealer. Udgifterne til rabatklipning langs de kommunale veje i det åbne land udgør ca. 2 mio. kr. pr. år. Græsslåningen udføres i perioderne medio maj til ultimo juni, samt medio august til ultimo oktober. Der er 4 rabatklippere i gang på samme tid for at nå slåningen indenfor de fastsatte perioder. Derudover er der allokeret en del mandskab til slåning omkring faste genstande i samme periode. Et spareforslag kan være at definere hvilke rabatstrækninger og arealer det nødvendigt at slå af hensyn til trafiksikkerheden. Strækninger som ikke skal slås af hensyn til trafiksikkerheden, kan så slås hvert år for at hindre træopvækst. Rabatslåningen er det seneste år blev effektiviseret, og det vurderes at der kan spares yderligere 5 % ved kun at klippe for trafiksikkerhed. Dele rabatstrækningerne vil fremstå med et groft udtryk, og op til 1 meter højt græs. Der må forventes borgerhenvendelser, når dele af rabatterne fremstår udslåede. Spareforslag nr Brug af skiveskærer 100 Rabatslåning sker traditionelt ved brug af slagleklipper. Slagleklipperen knuser græsafklippet, der efterfølgende synker ned i græsset. Et spareforslag kan være at bruge skiveskærer i forbindelse med rabatslåning på udvalgte strækninger. Ved brug skiveskærer er fremkørselshastigheden dobbelt så hurtig. Ulempen er, at afklippet skæres af, og slås ikke i stykker, og ligger sig dermed sig ovenpå jorden, hvorfor der er risiko for, at afklippet blæser ud på kørebanen ved kraftig blæst. Risiko for græsafklip på kørebanen i forbindelse med blæsevejr.

9 Borde og bænke Forslag Alternativ Spareforslag nr Reduktion i antallet af borde og bænke 50 Hvert år opsætter og nedtager Vej-, Park- og Havneservice omkring borde- og bænkesæt rundt omkring i kommunen. En stor del af borde og bænkene hjemtages i vintermånederne, hvor de istandsættes og klargøres til næste års udsætning. Udgifterne til vedligeholdelse, opsætning og hjemtagning beløber sig årligt til ca kr. Et sparforslag kan være at reducere antallet af borde og bænke med 25 %. Borgerne vil sandsynlig vis opleve det som en serviceforringelse, at man ikke kan gøre ophold, eksempelvis ved træthed, til samvær o. lign. Man har tidligere forsøgt at fjerne borde og bænke i forbindelse med besparelser. Dette medførte en del opmærksomhed hos borgerne, hvilket også må forventes i denne omgang. I forbindelse med besparelsen kan man eventuelt udarbejde principper for, hvor kommunen ønsker at opstille borde og bænke.

10 Ukrudtsbekæmpelse Forslag Alternativ Spareforslag nr Ukrudtsbekæmpelse ved sprøjtning 240 Ukrudt på løse og faste belægninger bekæmpes med fejning og brænding med gasbrænder, hvilket er meget arbejdskrævende metoder. Bekæmpelsen udføres 8-10 gange i ukrudtsplanternes vækstsæson. Udgifterne til gas og bekæmpelse beløber sig årligt til ca kr. Det vurderes at frekvensen for bekæmpelse kan reduceres med 50 % ved brug af sprøjtemidler. Et spareforslag kan være at benytte sprøjtemidler til ukrudtsbekæmpelse på løse og faste belægninger i stedet for gasbrænding. Miljøministeriet, Danske Regioner og Kommunernes Landsforening indgik i 2007 Aftale om fortsat afvikling af brugen af plantebeskyttelsesmidler på offentlige arealer. Vordingborg kommune er således omfattet af aftalen og har forpligtet sig til frivilligt at sænke forbruget af sprøjtemidler. Vi anvender i dag kun meget små mængder sprøjtemiddel, hovedsageligt i bekæmpelsen af den invasive Kæmpe-Bjørneklo. Forslaget forudsætter, at Vordingborg Kommune kan træde ud af ovennævnte aftale. Kommunen vil derved modarbejde regeringens strategi Beskyt vand, natur og sundhed - sprøjtemiddelstrategi En eventuel udtrædelse vil være meget kontroversielt og sandsynligvis skabe stor opmærksomhed i de landsdækkende medier.

11 Skolebusser Forslag Alternativ Forslag nr Opstrammet visiteringspraksis eller nedlæggelse af ruter Kommunens udgift til befordring af elever i folkeskolen udgjorde i 2013 ca. 9,4 mio. kr. Heraf udgjorde alene skolebusdriften ca. 7,9 mio. kr. Omkostningerne til skolebusdriften er igennem de seneste år øget grundet et øget befordringsbehov i forbindelse med ny skolestruktur. For at kompensere for dette, blev der i 2013 overflyttet et årligt budget på kr. fra skolesekretariatet til kørselskontoret. Kommunens befordringsregulativ for skoleelever tillader alle skoleelever at påstige skolebusserne, hvorfor de også benyttes af mange SFO-børn, elever på private skoler samt af elever i folkeskolerne, som ikke er befordringsberettige. Det forventes, at der kan spares et betydeligt beløb, såfremt der indføres skolebuskort til kun befordringsberettigede elever i folkeskolen eller såfremt nogle af de nuværende busafgange nedlægges. For øjeblikket udføres med en ekstern konsulent en undersøgelse af dette. Resultatet forventes at foreligge medio maj Da en ændret og opstrammet visiteringspraksis til skolebusserne eller nedlæggelse af hele ruter, vil få betydelige konsekvenser for skolevejen for mange børn i kommunen, vil en evt. beslutning om dette, også skulle forelægges politisk i skoleudvalget, hvilket senest skal ske på møderne i juni 2014.

12 Renholdelse Forslag Alternativ Spareforslag nr. 1 Ejendomscenterfunktion etape Etablering af og opstart af en ejendomscenterfunktion, hvor al bygningsdrift, herunder udvendig og indvendig bygningsvedligehold, forbrug, serviceaftaler m.m. styres centralt. Løst inventar og specielle installationer er undtaget. For at få en naturlig sammenhæng med øvrige serviceydelser, herunder den centrale rengøringsordning, er det bygningsområderne, skoler, daginstitutioner, sundhedscentre og administrationsbygninger der kunne indgå i enejendomscenterfunktion. I 2015 forventes projektet at blive implementeret og der vil, når effektiviseringspotentialet er gennembearbejdet, foreligge forventede yderligere besparelsesforslag til budget : Opstart af en Ejendomscenterfunktion kræver politisk behandling og godkendelse inden projektet kan realiseres.

Forslag til besparelser til budget 2015-2018. Teknik- og Miljøudvalget. Renholdelse 2015 2016 2017 2018 Alternativ

Forslag til besparelser til budget 2015-2018. Teknik- og Miljøudvalget. Renholdelse 2015 2016 2017 2018 Alternativ Forslag til besparelser til budget 2015-2018 Teknik- og Miljøudvalget Alle beløb er i hele 1.000 kr. Renholdelse 2015 2016 2017 2018 Alternativ Spareforslag nr. 1 - Renhold overdrages til idrætsforeningerne

Læs mere

Serv. Kom. vicekatalog. som

Serv. Kom. vicekatalog. som Serv vicekatalog Kom mmunale vejee Servicekataloget for kommunale veje er enn beskrivelse af de opgaver, som Vej & Park udførerr i forbindelse med drift og vedligeholdelse. Indledning Servicekataloget

Læs mere

Veje, Grønne områder og kollektiv trafiks samlede budgetramme 2020 i kr.

Veje, Grønne områder og kollektiv trafiks samlede budgetramme 2020 i kr. Fordeling af MTP s Driftsudgifter i 1.000 kr. Miljø og Natur 8.588 kr. Kommunale bygninger 9.666 kr. Veje, Grønne områder og kollektiv trafik 82.538 kr. Miljø og Natur Veje, Grønne områder og kollektiv

Læs mere

Plan- og Teknikudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget

Plan- og Teknikudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget Plan- og Teknikudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget 2018-2021 Ændringer Regnskab 2016 Opr. 2017 Basisb 2018 BF 2018 BO 2019 BO 2020 BO 2021 PTU's Beslutning - - - -906-906 -906-906 Kollektiv trafik

Læs mere

Drift af grønne områder ved skoler

Drift af grønne områder ved skoler Drift af grønne områder ved skoler Park & Natur har ansvaret for vedligeholdelse af alt det grønne omkring institutionerne i Aalborg kommune. For at brugernes forventninger svarer til det, der udføres

Læs mere

FORSLAG FRA MILJØ- OG PLANUDVALGET

FORSLAG FRA MILJØ- OG PLANUDVALGET Oversigt: M01. Udvendig bygningsvedligeholdelse (930.000 kr.)...2 M02. Administrationsbygninger (300.000 kr.)...2 M03. Offentlige toiletter (311.000 kr.)...2 M04. Grønne områder og naturområder (692.000

Læs mere

Balancekatalog PTU den 9. juni 2015:

Balancekatalog PTU den 9. juni 2015: IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Plan og Teknikudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget BF BO BO BO - serviceudgifter 2014 PTU den : 50.000 Materielgården af gadekær, herunder

Læs mere

Vælg bloktypevælg blok nr.

Vælg bloktypevælg blok nr. Grønne områder - Badebroer nedlægge badebroen ved Aborg Strand -40-40 -40 Badebroen ved Aborg Strand kræver inden for en kort årrække en større renovering med udskiftning af pæle med mere, udgiften vil

Læs mere

Græsslåningselementer

Græsslåningselementer Vejdirektoratet, Driftsområdet Side 1 af 5 Græsslåningselementer Græsslåning omfatter følgende elementer: Element Langs kørebanen Brugsplæne Naturgræs Fælledgræs Overdrev Strandeng Græsarmering Oversigter

Læs mere

Miljø, Teknik og Plan

Miljø, Teknik og Plan Oversigt pr. 01.04.19 Medtagne blokke Netto i hele 1000 kr. 2020 2021 2022 Grønne områder badebroer nedlægge badebroen ved Aborg Strand -40-40 -40 Vejområdet hegnsklipning -200-200 -200 Idrætsanlæg driftsopgave

Læs mere

Evaluering af Materielgården Analyse gennemført blandt et repræsentativt udsnit af borgerne i Egedal kommune

Evaluering af Materielgården Analyse gennemført blandt et repræsentativt udsnit af borgerne i Egedal kommune Evaluering af Materielgården 2014 Analyse gennemført blandt et repræsentativt udsnit af borgerne i Egedal kommune 1 Indhold 1. Metode 2. Snerydning, saltning og asfalt 3. Fejning, bekæmpelse af ukrudt

Læs mere

Årsregnskab 2013. Bygningsvedligeholdelsesområdet udviser samlet et netto mindreforbrug på i alt 0,6 mio. kr.

Årsregnskab 2013. Bygningsvedligeholdelsesområdet udviser samlet et netto mindreforbrug på i alt 0,6 mio. kr. Resultat på drift, Byfornyelse Årsregnskab 2013 Bygningsvedligeholdelse Opr. Budget Korr. budget Regnskab 2013 Mer- /mindre forbrug (i f.t. korr. budget) (tal i 1.000 kr.) Samlet resultat: -2.701-458 -521-63

Læs mere

Trafik- og Teknikudvalget Punkt 26, bilag 1 By- og Miljøforvaltningen Driftsafdelingen

Trafik- og Teknikudvalget Punkt 26, bilag 1 By- og Miljøforvaltningen Driftsafdelingen By- og Miljøforvaltningen Driftsafdelingen Organisationsplan Ledelse Sekretariat- Projektkontor Vejområdet Grønne områder Kommunale Autoværksted Genbrugsstation ejendomme Driftsafdelingens hovedområder

Læs mere

MPU 5 12 Driftsbesparelse på miljøområdet I alt

MPU 5 12 Driftsbesparelse på miljøområdet I alt Miljø- og Planlægningsudvalget er Nr. Politikområde Bestilling MPU 1 11 Reduktion af aktiviteter vedrørende trafiksikkerhed -45.000-45.000-45.000-45.000 MPU 2 11 Mindre service på veje og mindre forskønnelse

Læs mere

Oversigt over udmøntning af reduktion i servicerammen. Udvalg: Teknik- og Miljøudvalget Budget 2017

Oversigt over udmøntning af reduktion i servicerammen. Udvalg: Teknik- og Miljøudvalget Budget 2017 Oversigt over udmøntning af reduktion i servicerammen 18-08-2016 Udvalg: Budget 2017 Nr Projektnavn Basis 2017 2017 2018 2019 2020 Prioritet 1 Tilsyn, vandløbsvæsen 0,124-0,075-0,075-0,075-0,075 2 Bekæmpelse

Læs mere

krav til driftsvenlig udformning af anlæg, ver Sagsnr

krav til driftsvenlig udformning af anlæg, ver Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Drift NOTAT 32 krav til driftsvenlig udformning af anlæg, ver. 1.0 Byens Drift drifter og vedligeholder byens rum og parker. Det indebærer renhold

Læs mere

Grundejerforeningen Lundegårdsparken

Grundejerforeningen Lundegårdsparken Hermed fremsendes som aftalt materiale vedrørende licitation for vedligeholdelse af foreningens grønne områder m.v. Materialet indeholder: 1. Beskrivelser 2. Tilbudsliste 3. Almindelige betingelser 4.

Læs mere

Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune

Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune UDKAST Emne: Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune Dato: November 2017 Udarb. Af: Vækst og Bæredygtighed Byg, Vej og Trafik Vedtaget: Byrådet den xx. Yyyy 2017 Formål Formålet med denne

Læs mere

Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune

Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune UDKAST Emne: Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune Dato: April 2017 Udarb. Af: Vækst og Bæredygtighed Byg, Vej og Trafik Vedtaget: Byrådet den xx. Juni 2017 Formål Formålet med denne

Læs mere

Bilag 4 UDBUDSKONTROLPLAN

Bilag 4 UDBUDSKONTROLPLAN Bilag 4 UDBUDSKONTROLPLAN Udbudskonplan Renhold : 1 SAB 3.3.3 Renhold af befæste arealer Kørebaner og bef. rabatter 2 SAB 3.3.3 Kommunale fortove, befæste heller, spærreflar, busholpladser, sivejstilslut%

Læs mere

Boldbaner og idrætsanlæg 2009

Boldbaner og idrætsanlæg 2009 Boldbaner og idrætsanlæg 2009 Dialogmøde mellem boldklubberne, Børne- og kulturforvaltningen og Park & Vejforsyningen. Torsdag den 25. juni 2009 kl. 19.00 21.00 Side 1 Pleje og vedligehold af boldbaner

Læs mere

Grundejerforeningen Lundegårdsparken

Grundejerforeningen Lundegårdsparken Hermed fremsendes som aftalt materiale vedrørende licitation for vedligeholdelse af foreningens grønne områder m.v. Materialet indeholder: 1. Beskrivelse 2. Tilbudsblanket 1,2 og 3 3. Almindelige betingelser

Læs mere

2. Hvor bor du? 3. Hvordan oplever du niveauet for snerydning og saltning på kommunale veje og stier i dit lokalområde?

2. Hvor bor du? 3. Hvordan oplever du niveauet for snerydning og saltning på kommunale veje og stier i dit lokalområde? 1 2. Hvor bor du? 3. Hvordan oplever du niveauet for snerydning og saltning på kommunale veje og stier i dit lokalområde? 4.. Hvordan oplever du niveauet for de forskellige fortovsbelægninger? 5. Hvordan

Læs mere

FAKTA OM: 11. Infrastruktur, trafik, forsyning og kommunale ejendomme

FAKTA OM: 11. Infrastruktur, trafik, forsyning og kommunale ejendomme FAKTA OM: 11. Infrastruktur, trafik, forsyning og kommunale ejendomme FAKTA OM: Infrastruktur Alle som færdes i Ikast-Brande Kommune på veje, og stier. Drift og vedligeholdelse af de kommunale veje og

Læs mere

Hv. Sande Stadion

Hv. Sande Stadion Ejerlav: Matr.nr: Klit Søgård Hgd, Holmsland del af 14b, del af 16l 500102 - Hv. Sande Stadion Klippefrekvens: 42x Tidsfaktor: 6 t Budgettal/år: 163411 + ekstra indsats Totalareal: 6,9900 ha Græsareal:

Læs mere

Evaluering af driftstiltag 2018 Differentieret drift

Evaluering af driftstiltag 2018 Differentieret drift Evaluering af driftstiltag 2018 Differentieret drift Opsummering fra TKU seminaret den 24. maj 2018; De arealer, som Vej & Park drifter og administrerer, er kortlagt i GIS og elementerne er registreret

Læs mere

2 Asfaltbelægninger 2.459.200. 3 Grusbelægninger 140.000. 4 Sten- og flisearealer 3.800.000. 5 Rabatter 1.900.000. 6 Vejafvanding 2.700.

2 Asfaltbelægninger 2.459.200. 3 Grusbelægninger 140.000. 4 Sten- og flisearealer 3.800.000. 5 Rabatter 1.900.000. 6 Vejafvanding 2.700. side 1 Faaborg - Midtfyn Kommune Park- og vejdrift mv. Drift og vedligeholdelse af veje Prisliste Samlet pris 2 Asfaltbelægninger 2.459.200 3 Grusbelægninger 140.000 4 Sten- og flisearealer 3.800.000 5

Læs mere

Notat. Viborg Kommune Drift og vedligeholdelse af grønne områder, veje m.v. Reference Nr. Spørgsmål / svar RETTELSESBLAD NR. 3

Notat. Viborg Kommune Drift og vedligeholdelse af grønne områder, veje m.v. Reference Nr. Spørgsmål / svar RETTELSESBLAD NR. 3 Notat Viborg Kommune Drift og vedligeholdelse af grønne områder, veje m.v. 24. april 2013 RETTELSESBLAD NR. 3 Reference Nr. Spørgsmål / svar ØV pkt. 4.4 72 Spørgsmål: Følgende vilkår er gældende for entreprenøren.

Læs mere

Første udkast til Regulativ for gader, torve og pladser i Vordingborg Kommune

Første udkast til Regulativ for gader, torve og pladser i Vordingborg Kommune Første udkast til Regulativ for gader, torve og pladser i Vordingborg Kommune 1 Kapitel 1 Hvorfor skal der være et regulativ? Regulativet er med til at sikre, at der skabes indbydende byrum i kommunens

Læs mere

Budgetoverblik. Teknik- og Miljøudvalg DRIFT OG STATSREFUSION. 15. december 2016

Budgetoverblik. Teknik- og Miljøudvalg DRIFT OG STATSREFUSION. 15. december 2016 Budgetoverblik Teknik- og Miljøudvalg 15. december 2016 DRIFT OG STATSREFUSION Vedtaget budget Teknik- og Miljøudvalg 172.363.563 169.173.008 167.798.630 167.133.020 Trafik og Park 79.781.976 78.713.087

Læs mere

Korr. budget. Ingen overførsel 7.489 7.489 2.026 7.489 0 100% Vintertjeneste 6 7.489 7.489 2.026 7.489 0 100% Merforbrug (+) Mindreforbrug (-)

Korr. budget. Ingen overførsel 7.489 7.489 2.026 7.489 0 100% Vintertjeneste 6 7.489 7.489 2.026 7.489 0 100% Merforbrug (+) Mindreforbrug (-) Trafik, Park og Havne Budget s- Samlet resultat: 73.206 74.078 12.466 75.023 945 101 Budgetramme 1 65.717 66.589 10.440 67.534 945 101 Vejdrift: 28.757 29.853 1.134 29.453-400 99 Kolonihaver -16-16 2-16

Læs mere

2008 Aftalehåndbog vedrørende Hyrdeengens fællesarealer

2008 Aftalehåndbog vedrørende Hyrdeengens fællesarealer 2008 Aftalehåndbog vedrørende Hyrdeengens fællesarealer Indhold G1 - Græsarealer... 4 G2 - Regnvandsbrønde... 5 G3 Træer... 6 G4 - Buskads... 7 G5 Hække... 8 G6 Snerydning... 9 G7 Oprydning... 10 G8 Ukrudtsbekæmpelse...

Læs mere

Sparekatalog Teknik- og Ejendomsudvalget

Sparekatalog Teknik- og Ejendomsudvalget TEU O1 Busdrift: Nedlæggelse af linje 103-1.300-1.300-1.300-1.300 TEU O2 Bortfald af "Køge - en ren fornøjelse" og forskønnelsespulje: Bortfald af midler til kvalitetsløft -1.000-1.000-1.000-1.000 TEU

Læs mere

Fodboldbaner Pleje og vedligehold. Kultur og Fritid

Fodboldbaner Pleje og vedligehold. Kultur og Fritid Fodboldbaner Pleje og vedligehold Kultur og Fritid Forord En dårlig fodboldbane kan ødelægge selv den bedste fodboldkamp. I Haderslev Kommune ønsker vi at holde vores fodboldbaner på et niveau, hvor der

Læs mere

Handlingskatalog - Budgetproces 2019

Handlingskatalog - Budgetproces 2019 BUDGET 2019-2022 Handlingskatalog - Budgetproces 2019 Indholdsfortegnelse 001 Ændring af græspleje fra Naturgræs B til Naurgræs A...2 002 Ændring af græspleje fra brugsplæne til græsflader og fælledgræs...3

Læs mere

Evt. høringssvar sendes til bkch@vordingborg.dk senest den 11. december 2015

Evt. høringssvar sendes til bkch@vordingborg.dk senest den 11. december 2015 Til skolebestyrelserne for Valdemarsgade 43 folkeskoler, private skoler 4760 Vordingborg samt Tlf. 55 36 36 36 ungdomsuddannelserne i www.vordingborg.dk Vordingborg kommune Sagsnr.: 15/24263 Dokumentnr.:

Læs mere

2. Hvor bor du? 3. Hvordan oplever du niveauet for snerydning og saltning på kommunale veje og stier i dit lokalområde?

2. Hvor bor du? 3. Hvordan oplever du niveauet for snerydning og saltning på kommunale veje og stier i dit lokalområde? 1 2. Hvor bor du? 3. Hvordan oplever du niveauet for snerydning og saltning på kommunale veje og stier i dit lokalområde? 4.. Hvordan oplever du niveauet for de forskellige fortovsbelægninger? 5. Hvordan

Læs mere

Bilag til: Vild Med Vilje i Kolding Kommune.

Bilag til: Vild Med Vilje i Kolding Kommune. Bilag : Vild Med Vilje i Kolding Kommune. Projekter igangsat i 2016 Hidtidig drift Driftsændring Effekt (værdiskabelse) på hhv. biodiversitet og oplevelsespotentiale og eventuelle reaktioner fra interessenter

Læs mere

Bilag 1 Status for første vækstsæson med HedeDanmark fra 1.5.2012 samt plan for 2013.

Bilag 1 Status for første vækstsæson med HedeDanmark fra 1.5.2012 samt plan for 2013. Bilag 1 Status for første vækstsæson med HedeDanmark fra 1.5.2012 samt plan for 2013. Statusplan HedeDanmark, havde kun én måned til at starte op i efter kontrakt indgåelse. Det betød at HedeDanmark fik

Læs mere

Katalog. Ideer til forskønnelse af kommunens strande

Katalog. Ideer til forskønnelse af kommunens strande Katalog Ideer til forskønnelse af kommunens strande Byrådet har i perioden 2020 til 2022 afsat i alt 3 mio. kr. til forskønnelse af Nivå Strandpark og kommunens andre strande. Nordsjællands Park og Vej

Læs mere

Revideret regulativ for Birkerød Hovedgade og Stiholmsvej

Revideret regulativ for Birkerød Hovedgade og Stiholmsvej Revideret regulativ for Birkerød Hovedgade og Stiholmsvej Formål Formålet med dette reviderede regulativ er at understøtte et godt og aktivt byliv i Birkerødbymidte gennem klare og enkle regler for, hvordan

Læs mere

LSC Ejendomsservice. et fornuftigt valg

LSC Ejendomsservice. et fornuftigt valg LSC Ejendomsservice et fornuftigt valg Indholdsfortegnelse Hvem er LSC Ejendomsservice................................... 3 Skift lejer på kun en uge.......................................... 4 Hvad tilbyder

Læs mere

Bymidteprojekter 2015-2018

Bymidteprojekter 2015-2018 Bilag 2, 24.11.2014 1 Bymidteprojekter 2015-2018 På følgende sider, findes en nærmere beskrivelse af udvalgte projekter. Foreslåede anlægsprojekter - Bredgade - Torvet - Søndergade - Nørregade Foreslåede

Læs mere

Nyt redskab i driftsstyringen Brug af det nye beskrivelsessystem

Nyt redskab i driftsstyringen Brug af det nye beskrivelsessystem Sektion for Landskabsarkitektur og Planlægning Nyt redskab i driftsstyringen Brug af det nye beskrivelsessystem Christian Philip Kjøller Dias 1 Sektion for Landskabsarkitektur og Planlægning Indhold Udvikling

Læs mere

Evaluering af Materielgården Analyse gennemført blandt et repræsentativt udsnit af borgerne i Egedal Kommune

Evaluering af Materielgården Analyse gennemført blandt et repræsentativt udsnit af borgerne i Egedal Kommune Evaluering af Materielgården 2016 Analyse gennemført blandt et repræsentativt udsnit af borgerne i Egedal Kommune 1 Indhold 1. Metode 2. Konklusion 3. Snerydning, saltning og asfalt 4. Fejning, bekæmpelse

Læs mere

Gladsaxe Kommune Supplerende kvalitetsbeskrivelser for drift af grønne områder

Gladsaxe Kommune Supplerende kvalitetsbeskrivelser for drift af grønne områder Gladsaxe Kommune 22.12.2009 Supplerende kvalitetsbeskrivelser for drift af grønne områder 1 Indholdsfortegnelse 1. Græs 4 2. Udstyr. 5 Saltværn... 5 3. Renholdelse.. 6 Almindelig renholdelse... 6 Glatførebekæmpelse.8

Læs mere

Bilag 2: Oversigt Frihedsgrader og bindinger på Teknisk Udvalgs område 17. Trafik og Grønne områder

Bilag 2: Oversigt Frihedsgrader og bindinger på Teknisk Udvalgs område 17. Trafik og Grønne områder Bilag 2: Oversigt Frihedsgrader og bindinger på Teknisk Udvalgs område 17. Trafik og Grønne områder Politikområdet Trafik og Grønne områder består af følgende delområder: 1. Udenfor selvforvaltning 1.1.

Læs mere

Første udkast til. Regulativ for gader, torve og pladser i Vordingborg Kommune

Første udkast til. Regulativ for gader, torve og pladser i Vordingborg Kommune Første udkast til Regulativ for gader, torve og pladser i Vordingborg Kommune Oktober 2013 1 Kapitel 1 Hvorfor skal der være et regulativ? Regulativet er med til at sikre, at der skabes indbydende byrum

Læs mere

Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget (KFIU) Selvejende institutioner 4 % reduktion (50)... 3

Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget (KFIU) Selvejende institutioner 4 % reduktion (50)... 3 Indhold Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget (KFIU)... 2 Selvejende institutioner 4 % reduktion (50)... 3 Reduktion af pulje til folkeoplysende voksenundervisning (51)... 4 Nedjustering af den betjente

Læs mere

Teknik og Miljøudvalget Budget 2009 Udgiftsbaseret Mio. kr.

Teknik og Miljøudvalget Budget 2009 Udgiftsbaseret Mio. kr. Teknik og Miljøudvalget Budget 2009 Udgiftsbaseret Mio. kr. Samlet resultat 60,7 Driftsafdelingen 38,0 Gartnerafdelingen 8,5 Driftsbygninger og materiel 5,7 Vej 23,8 Kollektiv trafik 10,0 Fælles formål

Læs mere

Tarm Idrætscenter

Tarm Idrætscenter Ejerlav: Matr.nr: Tarm by, Egvad del af 7nø + del af 7 da 500080 - Tarm Idrætscenter Klippefrekvens: 42x Tidsfaktor: 3,5 Budgettal/år: 117451 Totalareal: 6,0900 ha Græsareal: 3,4700 ha Kunstbane: 0,9520

Læs mere

FORSIDE TILBUDSLISTE, Rev 1.0

FORSIDE TILBUDSLISTE, Rev 1.0 Side 1 af 18 FORSIDE TILBUDSLISTE, Rev 1.0 Drifts af regionale kommuneveje 2018-2021 Den 5. september 2017 Undertegnede tilbyder herved at udføre driften på de regionale kommuneveje i Ikast-Brande Kommune

Læs mere

Odense Kommune, Drift og Anlæg Tlf Rabatslåning SAB Græsslåning på veje Side 1

Odense Kommune, Drift og Anlæg Tlf Rabatslåning SAB Græsslåning på veje Side 1 SAB Græsslåning på veje Side 1 GRÆSSLÅNING PÅ VEJE 1. Alment Græsslåning på veje - SAB er supplerende arbejdsbeskrivelse til Græsslåning på veje AAB, april 2011. 1.1 Alment Arbejdet omfatter rabatslåning

Læs mere

Plejeplan for Harevænget

Plejeplan for Harevænget Plejeplan for Harevænget Indledning Denne plejeplan er lavet til andelsboligforeningen Harevænget 3. Formålet er at kunne vejlede hver andelshaver i pleje af udearealer, så foreningen ser præsentabel ud

Læs mere

Bilag 2: Oversigt Frihedsgrader og bindinger på Teknisk Udvalgs område 17. Trafik og Grønne områder

Bilag 2: Oversigt Frihedsgrader og bindinger på Teknisk Udvalgs område 17. Trafik og Grønne områder Bilag 2: Oversigt Frihedsgrader og bindinger på Teknisk Udvalgs område 17. Trafik og Grønne områder Politikområdet Trafik og Grønne områder består af følgende delområder: 1. Udenfor selvforvaltning 1.1.

Læs mere

NOTAT. Oplæg om offentlige toiletter i Vordingborg Kommune. Sagsbehandler: Thomas Eglin Oprettet: 18-08-2015

NOTAT. Oplæg om offentlige toiletter i Vordingborg Kommune. Sagsbehandler: Thomas Eglin Oprettet: 18-08-2015 NOTAT Sagsbehandler: Thomas Eglin Oprettet: 18-08-2015 Sagsnr.: 15/18407 Dokumentnr.: 117164/15 Oplæg om offentlige toiletter i Vordingborg Kommune Nærværende notat er et oplæg om Vordingborg Kommunes

Læs mere

HABITATS ApS September 2015. Philip Hahn-Petersen Partner i Habitats Danske Parkdage Oplæg 10/9 2015

HABITATS ApS September 2015. Philip Hahn-Petersen Partner i Habitats Danske Parkdage Oplæg 10/9 2015 Philip Hahn-Petersen Partner i Habitats Danske Parkdage Oplæg 10/9 2015 Status for naturen i DK Hvilken natur skal med? Overskud af næringstoffer Naturpleje af græsland Naturpleje af overset natur Integrer

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015

Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015 Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015 Indstillede effektiviserings- og omstillingsforslag til fagudvalgsbehandling april 2015, 1.000 kr. Nr. Emne 2016 2017

Læs mere

Vinter- og renholdelsesregulativ

Vinter- og renholdelsesregulativ Vinter- og renholdelsesregulativ 1. Alment I henhold til "Lov om offentlige veje, 62, har kommunen pligt til at sørge for snerydning, at træffe foranstaltning mod glat føre og at sørge for renholdelse

Læs mere

Retningslinjer for udendørsservering supplement til eksisterende vilkår.

Retningslinjer for udendørsservering supplement til eksisterende vilkår. Punkt 9. Retningslinjer for udendørsservering supplement til eksisterende vilkår. 2014-21716. By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender nedenstående udkast til regler

Læs mere

Silkeborg Kommune ønsker derudover at parkområderne, i det omfang de er egnede, benyttes til afvikling af egentlige arrangementer.

Silkeborg Kommune ønsker derudover at parkområderne, i det omfang de er egnede, benyttes til afvikling af egentlige arrangementer. Retningslinier for benyttelse af Silkeborg Kommunes parkområder til arrangementer, gældende fra 01.01.2008 1) Politik Alle borgere har fri adgang til kommunens parkområder. Silkeborg Kommune ønsker derudover

Læs mere

Vinter- og renholdelsesregulativ GÆLDENDE FOR VEJE OG STIER

Vinter- og renholdelsesregulativ GÆLDENDE FOR VEJE OG STIER Vinter- og renholdelsesregulativ GÆLDENDE FOR VEJE OG STIER Indhold 1. Indledning... 3 2. Offentlige veje og stier... 4 3. Vejmyndighedens forpligtigelser på offentlige veje og stier... 4 3.1 Snerydning...

Læs mere

Græs klippet. MATERIELGÅRDEN Innovative, effektive, gode til at lytte

Græs klippet. MATERIELGÅRDEN Innovative, effektive, gode til at lytte Græs klippet 2016 - plejeniveau 3 Græsset er i god vækst og ikke højere end 8 cm med 3,5 cm klippehøjde, dog 15 cm tæt ved genstande og øvrige elementer. Plænen fremstår som en overordnet jævn flade. Der

Læs mere

Gader & Pladser. Til glæde for alle. Vejledning

Gader & Pladser. Til glæde for alle. Vejledning Gader & Pladser Til glæde for alle Vejledning Spilleregler 3 Gadeindretning og trafik 5 Udstilling 6 Fortovsrestaurenter 8 Facadeudstyr 9 Arrangementer 10 Rene gader og pladser 12 Der skal altid søges

Læs mere

Strategi for offentlige toiletter

Strategi for offentlige toiletter Strategi for offentlige toiletter Rev. august 2015 Indhold Indledning... 3 Målsætning... 4 Principper... 5 Tryghed, ren- og vedligeholdelse...5 Geografisk placering...5 Toilettyper... 6 Offentlige toiletter

Læs mere

Tilladelse til udendørsarrangement

Tilladelse til udendørsarrangement Sparta Løbskontor Gunnar Nu Hansens Plads 11 2100 København Ø Att: Lars Nissen Mail: lars@sparta.dk Tlf: 22492454 Cvr: 10050979 København 19/05 2015 Bookingnr: KK030762 Tilladelse til udendørsarrangement

Læs mere

Notat. Udgifter ved omklassificering af veje. Økonomi. Nedklassificering

Notat. Udgifter ved omklassificering af veje. Økonomi. Nedklassificering Notat Udgifter ved omklassificering af veje Byrådet vedtog på møde 25. august 2015, at der skal foretages en omklassificering af en række veje, for at opnå en harmonisering i kommunen. Beslutningen er

Læs mere

Regulativ for vintertjeneste på og renholdelse af veje, stier og pladser

Regulativ for vintertjeneste på og renholdelse af veje, stier og pladser Regulativ for vintertjeneste på og renholdelse af veje, stier og pladser Randers Kommune Indholdsfortegnelse: 1 ALMENT 4 2 KOMMUNENS PLIGTER KOMMUNEVEJE OG -STIER MV. 5 2.1 Snerydning 5 2.2 Glatførebekæmpelse

Læs mere

TEKNIK- OG MILJØUDVALGET BEVILLINGSOMRÅDE 10.12

TEKNIK- OG MILJØUDVALGET BEVILLINGSOMRÅDE 10.12 Bevillingsområde 10.12 Fritidsområder mv. Ansvarligt udvalg Teknik- og Miljøudvalget Sammendrag Det samlede regnskabsresultat for bevillingsområdet viser en nettoudgift på 13,0 mio. kr., hvilket svarer

Læs mere

I forhold til Budgetforslag for , som blev sendt til høring, indeholder Aftale om budget følgende præciseringer og ændringer:

I forhold til Budgetforslag for , som blev sendt til høring, indeholder Aftale om budget følgende præciseringer og ændringer: 2. Budgetaftalen I forhold til Budgetforslag for 2013-16, som blev sendt til høring, indeholder Aftale om budget 2013-16 følgende præciseringer og ændringer: Drift U-320 Styrkelse af kvaliteten i dagtilbud

Læs mere

Opfølgning på Budget Pr. 31. maj Udvalget for Miljø og Teknik

Opfølgning på Budget Pr. 31. maj Udvalget for Miljø og Teknik Regnskab Opfølgning på Budget 2010 Pr. 31. maj 2010 Udvalget for Miljø og Teknik Indholdsfortegnelse 1 Opsamling... 3 2 Veje, grønne områder og miljø... 3 3 Kommunale ejendomme... 7 2 1 Opsamling 1.1 Budgetramme

Læs mere

tavler og vejinventar kan ses af trafikanterne, vegetation ikke hænger ud og er til gene for trafiksikkerheden,

tavler og vejinventar kan ses af trafikanterne, vegetation ikke hænger ud og er til gene for trafiksikkerheden, TEKNISK FORVALTNING Drifts- og Anlægsafdelingen Standard for pleje af græsarealer langs veje i Thisted Kommune Standarden omhandler vedligehold af vejarealer, som ikke tjener som færdselsareal, det vil

Læs mere

Lundbyportalen Situationskort

Lundbyportalen Situationskort Lundbyportalen Situationskort 4 sæt Infotavle 4 sæt 5 sæt Tulipbod 3 sæt Lundbyportalen Projektforslag 2) MOtorik og oplevelsessti Etableres 3) Bålplads Etableres 6) Infotavle Opdateres 5) Fodhegn Genetableres

Læs mere

Teknik og Miljøudvalget Budget 2009 Udgiftsbaseret Mio. kr.

Teknik og Miljøudvalget Budget 2009 Udgiftsbaseret Mio. kr. Teknik og Miljøudvalget Udgiftsbaseret Mio. kr. Samlet resultat 63,4 Driftsafdelingen 40,0 Gartnerafdelingen 8,9 Driftsbygninger og materiel 5,8 Vej 25,3 Kollektiv trafik 10,0 Fælles formål 0,3 Busdrift

Læs mere

Kollektiv trafik - Trafikbestilling 2018

Kollektiv trafik - Trafikbestilling 2018 Kollektiv trafik - Trafikbestilling 2018 Høringsmateriale til lokalråd, seniorråd, handicapråd og uddannelsesinstitutioner Høringsfrist: Mandag den 13. marts 2017 BKCH / 14.2.2017 Tilskud mio. kr. 35,0

Læs mere

Bilag 1: Opfølgning på budgetaftalens elementer for Plan- og Miljøudvalget og Teknisk Udvalg

Bilag 1: Opfølgning på budgetaftalens elementer for Plan- og Miljøudvalget og Teknisk Udvalg Bilag 1: Opfølgning på budgetaftalens elementer for Plan- og Miljøudvalget og Teknisk Udvalg Budgetaftalen 2014-2017 Tema 1: Strategisk byudvikling 0,433 mio. kr. Aftaleparterne ønsker at være på forkant

Læs mere

Betingelser for tilladelse til opsætning af bannere på vejareal i Københavns Kommune

Betingelser for tilladelse til opsætning af bannere på vejareal i Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Center for veje og renhold Bilag A - Retningslinier Betingelser for tilladelse til opsætning af bannere på vejareal i Københavns Kommune Om brugen af offentligt vejareal Center

Læs mere

Gågaderegulativ for Fredericia Kommune

Gågaderegulativ for Fredericia Kommune Gågaderegulativ for Fredericia Kommune Indhold 3 Regulativets område 4 Fredericia for alle 5 Almindelige bestemmelser 5 Administration 5 Vareudstilling 6 Gadesælgere 7 Ledeliniesystemet 8 Skilte 8 Parasoller

Læs mere

Natur & Miljø Økonomisk balance på Aarhus grønne områder. Økonomisk balance på Aarhus områder

Natur & Miljø Økonomisk balance på Aarhus grønne områder. Økonomisk balance på Aarhus områder 1 Økonomisk balance på Aarhus grønne områder 2 Skal Aarhus fortsat være en smuk, grøn, ren og sund by? Aldrig før har så mange borgere og turister brugt de grønne områder i Aarhus. Fra 2005 til 2015 fordobles

Læs mere

Kollektiv trafik - Trafikbestilling 2018

Kollektiv trafik - Trafikbestilling 2018 Kollektiv trafik - Trafikbestilling 2018 Høringsmateriale til lokalråd, seniorråd, handicapråd og uddannelsesinstitutioner Høringsfrist: Mandag den 13. marts 2017 BKCH / 8.3.2017 1 Tilskud mio. kr. 35,0

Læs mere

TEMA// Unge & uddannelse. 8 gode råd om samarbejdsaftaler med borgere og eksempler på samarbejder fra Vej og Park //december 2016

TEMA// Unge & uddannelse. 8 gode råd om samarbejdsaftaler med borgere og eksempler på samarbejder fra Vej og Park //december 2016 TEMA// Unge & uddannelse 8 gode råd om samarbejdsaftaler med borgere og eksempler på samarbejder fra Vej og Park //december 2016 Gode råd - og eksempler på samarbejder Der findes mange gode eksempler på

Læs mere

Pensionist- og nyttehaver

Pensionist- og nyttehaver Pensionist- og nyttehaver Herlev Kommune 2014 Et aktivt og socialt samvær I Herlev Kommunes 118 pensionisthaver og 272 nyttehaver, kan borgerne leje en have og dyrke blomster, urter og frugt. I haverne

Læs mere

Effektiviserings- og prioriteringskatalog

Effektiviserings- og prioriteringskatalog 23. maj 2017 Effektiviserings- og prioriteringskatalog Indhold PT1. Ophør med Blå Flag ved strandene i Varde Kommune IKKE MEDTAGET... 29 PT2. Ophør med kystsikring ved Blåvand INDGÅR I BUDGETTET 2018-2021...30

Læs mere

ODDER KOMMUNES Praksis for vedligeholdelse af grøftekanter

ODDER KOMMUNES Praksis for vedligeholdelse af grøftekanter ODDER KOMMUNES Praksis for vedligeholdelse af grøftekanter side 1 Godkendt af Miljø- og Teknikudvalget 24-6- 2014 Dokument nr. : 2014-71464 Indhold Indledning... 3 Fokus på grøftekanter... 3 Planens indhold...

Læs mere

Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Hedensted Kommune pr. 1. august 2016

Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Hedensted Kommune pr. 1. august 2016 Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Hedensted Kommune pr. 1. august 2016 Indholdsfortegnelse 1 ALMENT...3 1 Kommunens pligter kommuneveje og offentlige stier

Læs mere

Regulativ for gågaden i Hørsholm. Kapitel 1 Indledning. 1. Dette regulativ vedrører Hørsholm Kommunes del af Hovedgaden, som er en kommunal gågade.

Regulativ for gågaden i Hørsholm. Kapitel 1 Indledning. 1. Dette regulativ vedrører Hørsholm Kommunes del af Hovedgaden, som er en kommunal gågade. Gågaden i Hørsholm Kommune - regler for indretning, anvendelse og vedligeholdelse Velkommen til gågaden i Hørsholm. Her skal være plads til et levende handelsog byliv, sikker og tryg færdsel for alle og

Læs mere

BELLAHØJ FÆLLES HAVE. Møde om evt. udlicitering af pleje og drift af grønne arealer Peter Juhl Landskabsarkitekt, mdl

BELLAHØJ FÆLLES HAVE. Møde om evt. udlicitering af pleje og drift af grønne arealer Peter Juhl Landskabsarkitekt, mdl BELLAHØJ FÆLLES HAVE Møde om evt. udlicitering af pleje og drift af grønne arealer 18.04.2016 Peter Juhl Landskabsarkitekt, mdl 1. Møde med driftspersonale for gennemgang af processen 2. Gennemgang af

Læs mere

Udgifter til cross border leasing skal indarbejdes; 19 kommuner har sparet 35 mio. kr. i forhold til DUT

Udgifter til cross border leasing skal indarbejdes; 19 kommuner har sparet 35 mio. kr. i forhold til DUT Budget 2011 Busdrift budgettet er foreløbigt fordi: Udgifter til cross border leasing skal indarbejdes; 19 kommuner har sparet 35 mio. kr. i forhold til DUT Regionens effektiviseringer; besparelser hos

Læs mere

De efterfølgende faner, hvis navn er et vejnr rummer mængderne af hver type element på hver vej.

De efterfølgende faner, hvis navn er et vejnr rummer mængderne af hver type element på hver vej. PILOT FYN 2010 - vejdrift side 1 af 10 GENERELT I tilbudsliste-filen er kun følgende faner egentlig tilbudsliste: TBL-FORSIDE TBL-Styring Tilstandskrav-strækninger tilstandskrav-sideanlæg Udførelseskrav-Regningsarb

Læs mere

Status på resultatet af og konsekvenser ved reduceret brug af pesticider i kommunens miljøindsats

Status på resultatet af og konsekvenser ved reduceret brug af pesticider i kommunens miljøindsats 02-08-2018 Sagsnummer.: 18/32652 Sagstype: KLE: 05.07.01 Sagsbehandler: Bo Worsøe/Rune Asmussen Tlf.: 87535424 Status på resultatet af og konsekvenser ved reduceret brug af pesticider i kommunens miljøindsats

Læs mere

F A X E K O M M U N E

F A X E K O M M U N E F A X E K O M M U N E VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse 1 Indledning...3 2 Kommunens pligter Offentlige veje og stier mv., der administreres af kommunen...4 2.1 Snerydning...4

Læs mere

Dette gælder dog ikke, hvis du har en tilladelse på en af byens torve og pladser her skal du selv aktivt ansøge hvert år.

Dette gælder dog ikke, hvis du har en tilladelse på en af byens torve og pladser her skal du selv aktivt ansøge hvert år. Bi l a g4 Gyldighed Tilladelsen har gyldighed i ét kalenderår, dvs. fra udstedelsestidspunktet og frem til den 31. december i det år, hvor den udstedes, medmindre andet er anført i tilladelsen. Automatisk

Læs mere

Græs. Brugsplæne. Referencebilleder:

Græs. Brugsplæne. Referencebilleder: Græs Brugsplæne Brugsplæner findes i haver, parker og boligområder, og kan anvendes til ophold, leg og boldspil. Brugsplæner har typisk stor slidstyrke og brugsværdi. Brugsplæner er ensartede i deres udtryk

Læs mere

1. Etape. Vi vil gerne skabe

1. Etape. Vi vil gerne skabe Projektbeskrivelse Askov lokalråd ønsker at skabe et attraktivt område omkring Torvet, Brugsen og Dammen. Formålet er en byfornyelsen som skal skabe et fælles holdepunkt for befolkningen i Askov. Et sted,

Læs mere

Nyborg Kirkegårde. Gravstedssydelser. Pleje og vedligeholdelse af individuelle gravsteder:

Nyborg Kirkegårde. Gravstedssydelser. Pleje og vedligeholdelse af individuelle gravsteder: Pleje og vedligeholdelse af individuelle gravsteder: Individuelle gravsteder er små afgrænsede arealer med forskellige anlægstyper, der er sammensat af delelementer. Kistegravsteder er typisk 3 eller 6

Læs mere

Reduktionskatalog til Budget Teknik- og Miljøudvalgets område

Reduktionskatalog til Budget Teknik- og Miljøudvalgets område Reduktionskatalog til Budget 2019-2022 Teknik- og Miljøudvalgets område Reduktion/navn mio. kr. 2019 2020 2021 2022 Reduktion/beskrivelse Reduktionsmål i alt 1,123 3,047 4,971 4,971 Reduktion i årsværker:

Læs mere

Omstilling, effektivisering og innovation

Omstilling, effektivisering og innovation Nr. 29 Område: Indsatsområde: Emne: Fagudvalg: Funktion: Forslagsstiller: Omstilling, effektivisering og innovation Plan og kultur Indkøb, udbud og konkurrenceudsættelse Udbud af vandløbsvedligeholdelse

Læs mere

Boldbaner I Vejle Kommune. Januar 2017

Boldbaner I Vejle Kommune. Januar 2017 Boldbaner I Vejle Kommune Januar 2017 1 Forord En dårlig boldbane kan ødelægge selv den bedste kamp. I Idræt & Faciliteter har vi et ønske om at holde vores boldbaner på et niveau, hvor der kan spilles

Læs mere

GÅGADEREGULATIV. for Fredericia Kommune

GÅGADEREGULATIV. for Fredericia Kommune GÅGADEREGULATIV for Fredericia Kommune REGULATIVETS OMRÅDE INDHOLD 3 Regulativets område 4 Fredericia for alle 5 Almindelige bestemmelser 5 Administration 5 Vareudstilling 6 Gadesælgere 7 Ledeliniesystemet

Læs mere

Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer og besparelser på Udvalget for Klima og Miljø

Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer og besparelser på Udvalget for Klima og Miljø Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer og besparelser på Udvalget for Klima og Miljø Nr. Effektiviseringer 2019 2020 2021 2022 VBAF 1 Asfaltkontrakt -2,0-2,0-2,0-2,0 I alt -2,0-2,0-2,0-2,0

Læs mere