Evalueringsskema for projekter gennemført med støtte fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikters Landdistriktspulje.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Evalueringsskema for projekter gennemført med støtte fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikters Landdistriktspulje."

Transkript

1 Evalueringsskema for projekter gennemført med støtte fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikters Landdistriktspulje. 1. Projektets titel og j. nr.: Nyt lys i Mørke, j.nr Projektets formål: I et tæt strategisk sammenspil med den igangværende områdefornyelse af Mørke, ønsker Syddjurs Kommune at udvikle et nyt image og brand for byen, der har behov for tegne et nyt ansigt udadtil, som en attraktiv bosætningsby. Områdefornyelsens mere fysiske ændringer vil anvendes aktivt som led i en strategisk markedsføring, på baggrund af det nye image og brand, og en efterfølgende handlingsplan, der skal udvikles i tæt samspil med byens borgere, erhvervsliv og foreningsliv. Projektet har til formål at sikre, at byens image og brand løftes i samme omfang som byens hovedgade, stationsområde og de grønne områder, og at den ny bymidte, der bliver resultatet af områdefornyelsen, synliggøres gennem kommunikation og markedsføring, så det overordnede mål med områdefornyelsen sikres og understøttes; nemlig at tiltrække nye tilflyttere og gøre Mørke mere attraktiv at bo i. Det er projektets konkrete mål at: Kortlægge Mørkes potentialer som bosætningsby Definere målgrupperne af potentielle tilflyttere på baggrund af byens kvaliteter og potentialer Konceptudvikle et stærkt og lokalt forankret image og brand for Mørke byggende på dels byens stedbundne og eksisterende potentialer, dels på lokalområdets egne visioner for byen Udarbejde en implementeringsklar kommunikations- og markedsføringsplan indeholdende forslag til konkrete handlinger samt økonomi Sikre at den udarbejdede vision og brand for Mørke afspejler sig direkte i rækkefølgen af valget af de enkelte nedslag i områdefornyelsesprogrammet Gennemføre en egentlig markedsførings- og brandingkampagne Projektet vil samtidig styrke allerede eksisterende og danne nye netværk mellem borgere, foreninger og erhvervsliv, ligesom processen i sig selv vil være identitetsskabende og dermed forankre imaget og brandet yderligere. Egentlig markedsføring foregår i en efterfølgende fase i henhold til den udarbejdede markedsføringsplan. I denne forbindelse har lokale kræfter i Mørke allerede nu sat sig i spidsen for at tilvejebringe en markedsføringspulje via lokale fonde og sponsorater, der kan sikre implementeringen af indsatserne i planen. I det hele taget er projektet kendetegnet ved en markant lokal opbakning.

2 Side 2 3. Projektets forventede forløb og resultater: Beskrivelsen kan f.eks. omfatte projektets forventede aktiviteter, deltagere og tidsforløb. Projektet opdeles i to faseforløb: Fase 1: Denne fase forløber fra april til og med august 2014 og omfatter følgende af projektets elementer: Kortlægning af Mørkes stedbundne potentialer Målgruppedefinition på baggrund af potentialer og kvaliteter Konceptudvikling af image og brand for Mørke Denne fase sker under ledelse af erfaren proceskonsulent og med en stærk inddragelse af lokalområdets aktører. Et stærkt og levedygtigt brand forudsætter et stærkt ejerskab hos lokalområdets borgere, foreninger og erhvervsliv og det kræver borgernes aktive deltagelse og engagement i udformningen af brandet og imaget for byen. Det lokale ejerskab er derfor helt afgørende for projektets succes. Den eksterne proceskonsulent gennemfører og tilrettelægger dialogprocesser og workshops og sikrer samspillet med lokalsamfundets relevante aktører med henblik på at sikre den nødvendige lokale forankring. Fase 2: Denne fase forløber fra september til og med november 2014 og omfatter følgende af projektets aktiviteter: Udarbejdelse af implementeringsklar kommunikations- og markedsføringsplan med udgangspunkt i kortlægningen af potentialer, definitionen af målgrupper samt det udarbejdede brand/image. Denne fase sker under ledelse af erfarne fagkonsulenter med speciale inden for såkaldt sted-branding og place-marketing. Igen er det et selvstændigt formål at sikre den nødvendige lokale opbakning. TIDSPLAN Projektet forventes gennemført i tidsrammen otte måneder med opstart 1. april 2014, afslutning 30. november 2014 og med følgende tidsplan: 1: Kortlægning af potentialer (April 2014 August 2014) 2: Definition af målgruppe (April 2014 August 2014) 3: Konceptudvikling af image og brand (April 2014 August 2014) 4: Udarbejdelse af kommunikations- og markedsføringsplan (September 2014 November 2014). BUDGET Proceskonsulent fase 1 kr Fagkonsulent fase 2 kr Mini-bosætningsanalyse kr Fokusgruppeinterviews kr Byvandring kr

3 Side 3 Studietur kr Tryk af bykatalog samt kommunikationsog markedsføringsplan kr Formidling og evaluering kr Diverse forplejning mm. kr Efterfølgende markedsføringskampagne lokalt finansieret kr Budget i alt kr Projektets faktiske forløb og resultater: Beskrivelsen kan f.eks. omfatte projektets forventede aktiviteter, deltagere og tidsforløb. På baggrund af mange gennemførte interviews, samtaler og drøftelser og borgermøder har Mørkes borgere formuleret følgende vision for Mørke: Mørke er et usnobbet sted at leve og bo, et sted fyldt med foretagsomhed og plads til forskellighed. Vi vil bevare, styrke og videreudvikle Mørkes små og store fællesskaber, båret af interessen for vores by, for hinanden og for naturen. Sammen vil vi bevare og skabe et levedygtigt lille samfund præget af åbenhed, glæde og liv. Visionen udgør grundlaget for den strategiske handlingsplan som er udarbejdet i dialog med byens distriktsråd, brandinggruppen og de øvrige foreninger og institutioner i byen. Visionen blev præsenteret på et borgermøde og blev positivt modtaget. De mange foreninger i byen samt institutionerne har taget visionen til sig og har igangsat arbejdet med at implementere byens vision i institutionernes egne mål. Visionen bygger på to rapporter: Mørkes DNA og Stedsbundne potentialer samt en stakeholder analyse, som brandingkonsulenterne har udarbejdet på baggrund af en registrering og byanalyse, arkivundersøgelser og kvalitative interviews med udvalgte nøglepersoner. Rapporterne og de værdiord som dannede afsæt for visionen, blev præsenteret for arbejdsgrupperne i områdefornyelsesprojektet ved et fællesspisningsarrangement i Solgården, som er et sted, hvor man før i tiden ofte mødtes til fællesspisninger. De oprindelige stifterede af Solgården var inviteret med og fortalte indlevet om dengang de var de aktive i byen. Rapporterne og særligt værdiordene blev herefter præsenteret for byens borgere ved den årlige byfest. Brandinggruppens medlemmer fortalte her om rapporterne og uddelte 300 flyere, der i en populær form præsenterede de udsagn om byen, som brandinggruppen sammen med brandingkonsulenterne var nået frem til, og som brandinggruppen gerne ville have byens reaktion på. Kopi af rapporterne kunne bestilles og blev efterfølgende personligt leveret af brandinggruppens medlemmer, så man samtidig kunne få en medfølgende snak.

4 Side 4 Materialet er samlet til en brandingstrategi, der udgør køreplanen for den kommende markedsføringsplan, som distriktsrådet og brandinggruppen har taget initiativ til. Visionen og Brandingstrategien udgør det egentlige slutprodukt for projektet. Rapporterne, flyere og de øvrige præsentationer udgør bilag til brandingstrategien og er derfor vedlagt. Processen blev tilrettelagt i samarbejde med CityDesign og på baggrund af deres erfaring. Der er valgt den samme konsulent til fase 1 og fase 2. Målet blev nået, selvom processen blev noget anderledes end den der var udtænkt fra starten. Til gengæld skred tidsplanen næsten fra projektets start. OM TIDSPLANEN Tidsplanen, som den fremgår af ansøgningen, er ikke fulgt. Det skyldes at det fra starten var vanskeligt for brandinggruppen og kommunens projektleder at finde de brandingkonsulenter, som begge parter havde tillid til og følte sig trygge ved. Brandinggruppen og kommunen havde møder med min. 5 forskellige konsulenter og reklamebureauer før valget faldt på Steffen Gulmann og Susse Fischer fra CityDesign. Processen med en gruppe af borgere, som i deres fritid skal deltage i mange møder og hvor alle gerne vil have mulighed for at deltage, og at deltage i en proces, som ingen i virkeligheden har prøvet før, og som derfor kræver mange møder, før man bliver enige om, hvad city-branding er og hvad brandinggruppens egens rolle r i forhold til resten af byen, gjorde at processen blev meget lang. Det første møde i brandinggruppen blev afholdt den 24. juni De første møder med konsulenter blev afholdt i november Der blev indgået kontrakt med CityDesign i marts Visionen blev præsenteret for byen den 10. november Brandingstrategien blev godkendt af distriktsrådet i marts Den egentlige markedsføring ligger uden for dette projekt, og de konkrete initiativer skal ske for midler, der indsamles lokalt. 5. Årsager til eventuelle afvigelser mellem projektets forventede forløb og resultater og projektets faktiske forløb og resultater: Beskrivelsen kan f.eks. omfatte baggrunden for eventuelle ændringer i projektets indhold og forløb. Tilskuddet fra Landdistriktspuljen reducerede fra starten budgettet med kr. Reduktionerne er fundet ved tage byvandring og studietur ud af budgettet. Byvandringer har der imidlertid været flere af. Bl.a. i forbindelse med byfesten i juni 2015, hvor aktive fra det lokalhistoriske arkiv havde arrangeret en guidet bytur i hestevogn. De er finansieret uden for projektet. Studieturen er erstattet af research og gruppedrøftelser og deltagelse i netværksmøder, f.eks. om De Syv Sogne, Rødding Æblet By m.fl. Endelig er posterne til Tryk, Formidling og Evaluering samt Diverse reduceret hhv. med kr. / kr. / kr.

5 Side 5 Kommunikations- og markedsføringsplanen, som vi har opdøbt til Brandingstrategien, har vi valgt ikke at trykke, men at beholde som en digital strategi, der kan justeres i takt med at nye projekter opstår. En væsentlig besparelse er fundet ved at tage konferencen ud af projektet. Erfaringerne fra brandingprojektet og områdefornyelsen i øvrigt til dels genstand for en evaluering som ministeriet har igangsat for forsøgsprojektet Bymidter under pres, som Mørke er en del af med projektet Genbyg Hovedgaden, ligesom Mørke har sit eget filmhold, der følger områdefornyelsesprojektet, og som producerer en udsendelse i 6 afsnit for Danmarks Radio om borgerinddragelse og byomdannelse, når områdefornyelsen i Mørke er gennemført. 6. Erfaringer fra projektet som kan være til gavn for andre projekter: Beskrivelsen kan f.eks. omfatte praktiske erfaringer fra projektets forberedelse, gennemførelse samt erfaringer fra formidling af projektets resultater. Den største udfordring for projektet var at finde de brandingkonsulenter, som kunne dokumentere erfaring med city-branding og som havde erfaring med borgerinddragelse og borgerinvolvering. At brande og markedsføre en by er absolut ikke det samme som at brande og markedsføre et produkt En by har ikke på samme måde som en virksomhed, en bestyrelse eller en direktør, der kan definere det virksomheden gerne vil kendes for eller hvordan et produkt skal markedsføres, og som herefter implementere det. En by er de mennesker der bebor den og det liv, de skaber sammen. Man kan ikke på forhånd definere, hvilken by man gerne vil fremstå som, eller hvem man gerne vil være, hvis sandheden, det stedsbunde, viser noget helt andet. Brandinggruppens sammensætning afspejlede ikke nødvendigvis hele byens diversitet, og nogle af city-branding konsulenternes analyseresultater stemmede ikke nødvendigvis overens med det billede, brandinggruppens medlemmer selv havde (eller gerne ville have) af deres by. Brandinggruppen var derfor meget opmærksomme på at teste, om de billeder og værdiord, som de tillagde Mørke også sagde resten af byen noget og var billeder, de også kunne føle sig hjemme i. Et opmærksomhedspunkt som brandinggruppen gerne vil give videre til kommende projekter er, at der er stor forskel på, om man arbejder med branding af en storby eller en kommune, hvor beslutningstagerne er direktioner og politiske udvalg, som har mulighed for at justere på rammevilkår eller tilføre ressourcer, og hvor brandingkonsulenterne måske er mere trænede til at navigere, end i en mindre provinsby, hvor det er de lokale ildsjæle, der er drivkraften, og mulighederne for at gennemføre strukturelle ændringer ligger uden for deres umiddelbare råderum, f.eks. at udlægge nye erhvervsområder, som en driver for vækst, eller at placere større kommunale investeringer, som erstatning for biblioteket og plejehjemmet, der blev lukket i forrige byrådsperiode. Der skal man være opmærksom på om de brandingkonsulenter, man vælger, er klar over forskellen, og om de har erfaring med og/eller lyst til at arbejde med helt andre samarbejdspartnere; frivillige borgere, der gør det af lyst og engagement, men i deres fritid, og hvor de virkemidler, der er til rådighed, er

6 Side 6 dem borgerne selv er i stand til at skabe. Byrådet kommer ikke automatisk med gaver eller retter hele kommunens strategi til efter os. 7. Eventuelle initiativer til opfølgning på projektet: Beskrivelsen kan f.eks. omfatte de planlagte eller igangsatte aktiviteter, tidsplanen og budgettet for projektets gennemførelse. Brandingstrategien vil skulle efterses i takt med at byen udvikler sig. Distriktsrådet, der er paraplyorganisationen for alle foreninger og organisationer i byen, har tovholderfunktionen i forhold til at holde visionen op som et spejl, og igangsætte en ny proces, når visionen er nået. Som stationsby er Mørke en af de kommende letbanebyer i Syddjurs Kommune som sammen med nærheden til Århus forventes at få en stor betydning for Mørkes muligheder for at tiltrække nyt tilflyttere, herunder børnefamilier fra Århus. Letbanen indvies i oktober Syddjurs Kommune har i foråret 2016 præsenteret kommunens nye brandingstrategi og der er også fra direktionssekretariat interesse for den proces, der har været gennemført i Mørke, i forhold til at igangsætte lignende processer lokalt i kommunens øvrige hovedbyer med det formål at fremkalde de øvrige byers særkende og potentiale. For Mørke har brandingprocessen været en lejlighed til at italesætte det skel, der i byen mellem byens gamle befolkning, hvis familiehistorie kan føres langt tilbage i Mørke, og så de nye, tilflytterne, så skellet ikke vokser til en dyb kløft, men at man forstår og respekterer forskellighederne og fortsat bygger broer. 8. Projektets beskæftigelsesmæssige effekt Beskrivelsen skal redegøre for den beskæftigelsesmæssige effekt af projektet, såfremt projektet havde et egentligt beskæftigelsesmæssigt sigte Projektet har ikke en haft et beskæftigelsesmæssigt sigte. 9. Projektets kontaktperson ved evt. fremtidige henvendelser: Navn: Alette Lena Skov-Hansen, Udviklingskonsulent Adresse: Syddjurs Kommune, Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft Telefonnummer: / adresse: alsh@syddjurs.dk Evalueringsskemaet sendes sammen med det reviderede regnskab til: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Puljeenheden Gammel Mønt København K puljer@mbbl.dk

7 Side 7 NB. Der skal kun indsendes et eksemplar af hhv. evalueringsskema og revideret regnskab (enten pr. e-post eller alm. post). Af hensyn til journalisering af materialet foretrækkes e-post.

1 of 7 NYT LYS I MØRKE

1 of 7 NYT LYS I MØRKE 1 of 7 NYT LYS I MØRKE 1 2 of 7 BAGGRUNDEN FOR PROJEKTET Langs det grønne bånd, der snor sig langs med jernbanen ind i det indre af Syddjurs Kommune, finder man fire jernbanebyer bundet sammen af Grenaabanen

Læs mere

Ansøgning om tilskud til forsøgsprojekter i Landdistrikterne fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Landdistriktspulje for 2012

Ansøgning om tilskud til forsøgsprojekter i Landdistrikterne fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Landdistriktspulje for 2012 Ansøgning om tilskud til forsøgsprojekter i Landdistrikterne fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Landdistriktspulje for 2012 Læs venligst vejledningen, inden ansøgningsskemaet udfyldes. For

Læs mere

Udvikling af landdistriktspolitik i Haderslev Kommune. Mere liv på landet

Udvikling af landdistriktspolitik i Haderslev Kommune. Mere liv på landet Udvikling af landdistriktspolitik i Haderslev Kommune Mere liv på landet Mere liv på landet Haderslev Kommune ønsker en helhedsorienteret sammenhæng mellem visioner og strategier, kommuneplan, politikker,

Læs mere

Branding- og markedsføringsstrategi

Branding- og markedsføringsstrategi Branding- og markedsføringsstrategi for Assens Kommune 1. Indledning: Assens Kommunes vision Vilje til vækst realiserer vi gennem tre indsatsområder: Flere vil bo her, Vækst og udvikling og Alle får en

Læs mere

POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING UDKAST

POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING UDKAST POLITIK POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING indledning I Thisted Kommune udarbejdes styringsdokumenter ud fra dette begrebshierarki Hvad er en politik? Kommunalbestyrelsen fastsætter, fordeler

Læs mere

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA NDLAG U R G S G IN N T E FORR FOR EVENTS I SØNDERBORG Indhold 1. Formål med et forretningsgrundlag for events 2. Politisk og strategisk sammenhæng 3. Formål og mål for arbejdet med event 4. Organisering

Læs mere

Informationsmøde og workshop om hvordan vi kommer videre. Idestrup Forsamlingshus den 8. februar 2012

Informationsmøde og workshop om hvordan vi kommer videre. Idestrup Forsamlingshus den 8. februar 2012 Informationsmøde og workshop om hvordan vi kommer videre Idestrup Forsamlingshus den 8. februar 2012 Formålet med de+e møde/punkt: 1. At præsentere den reviderede ansøgning og budget og hvad der mangler

Læs mere

Hovedbyer på forkant Ansøgningsskema

Hovedbyer på forkant Ansøgningsskema 2. oktober 2018 Hovedbyer på forkant Ansøgningsskema Side 1 6 Den samlede ansøgning må højst fylde 10 sider (A4), dertil kan vedlægges bilag. Under hvert enkelt punkt er det forventede indhold og omfang

Læs mere

Politik for erhverv, natur og infrastruktur. - rammebetingelser

Politik for erhverv, natur og infrastruktur. - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur rammebetingelser er en af tre politikker

Læs mere

Stevns Kommune: Visionsprojekt STEVNS 2020: aktører, 10 styrker, 4 handlinger. - opsamling på kick off på det politiske spor, juni 2014

Stevns Kommune: Visionsprojekt STEVNS 2020: aktører, 10 styrker, 4 handlinger. - opsamling på kick off på det politiske spor, juni 2014 1 Stevns Kommune: Visionsprojekt STEVNS 2020: 22.000 aktører, 10 styrker, 4 handlinger - opsamling på kick off på det politiske spor, juni 2014 Baggrund Stevns Kommunes Kommunalbestyrelse afholdt den 17.

Læs mere

Brandingstrategi Udgivet af Vordingborg Kommune 2011. Udarbejdet af: Udviklingsstaben

Brandingstrategi Udgivet af Vordingborg Kommune 2011. Udarbejdet af: Udviklingsstaben Brandingstrategi Brandingstrategi Udgivet af Vordingborg Kommune 2011 Udarbejdet af: Udviklingsstaben Vordingborg Kommune Valdemarsgade 43 4760 Vordingborg Tlf. 55 36 36 36 www.vordingborg.dk 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Vi gør det - sammen. Politik for det aktive medborgerskab

Vi gør det - sammen. Politik for det aktive medborgerskab Vi gør det - sammen Politik for det aktive medborgerskab 2017-2021 Kære læser Du har netop åbnet den nordfynske politik for det aktive medborgerskab. Jeg vil gerne give denne politik et par ord med på

Læs mere

Oplæg om etablering af et kommunalt BID-netværk

Oplæg om etablering af et kommunalt BID-netværk UDKAST December 2016 Oplæg om etablering af et kommunalt BID-netværk 1. Baggrund I England, Tyskland, USA og Canada har man god erfaring med at etablere forpligtigende BID s (Business Improvement Districts)

Læs mere

Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter i landdistrikterne fra Landdistriktspuljen 2015

Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter i landdistrikterne fra Landdistriktspuljen 2015 Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter i landdistrikterne fra Landdistriktspuljen 2015 Indhold Indledning... 3 1. Formålet med Landdistriktspuljen... 3 2. Hvilken type af forsøgsprojekter kan der ydes

Læs mere

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Sammen skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Med Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 ønsker Byrådet at sætte retningen for arbejdet

Læs mere

Ny drift. Opgaven forankres i HR & Innovation.

Ny drift. Opgaven forankres i HR & Innovation. Nummer 230 Det gode møde med borgerne Fagudvalg udvalget Funktion Ny drift Vores omdømme skabes blandt andet i vores møde med borgerne. Derfor er vores medarbejderes tilgang til deres opgaver og ikke mindst

Læs mere

1. Bosætning. 2 stevns kommune

1. Bosætning. 2 stevns kommune Vision Stevns Kommune vil være kendt som et stærkt lokalsamfund i Øresundsregionen - i storslået natur, en alsidig kultur og med god plads til både at bo og leve i. 1 stevns kommune 1. Bosætning Stevns

Læs mere

Politik for frivilligt socialt arbejde. Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune

Politik for frivilligt socialt arbejde. Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune Politik for frivilligt socialt arbejde Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune Forord I Solrød Kommune er vi privilegerede. Vi har et alsidigt og stærkt frivilligt socialt engagement.

Læs mere

Submission #50 Roskilde Kommune

Submission #50 Roskilde Kommune Side 1 af 5 OPLYSNINGER OM ANSØGER Navn på ansøger Lisa Mailand / Frivilligcenter Roskilde Ansøgers adresse Jernbanegade 21A Vejnavn og nr. Postnummer og by 4000 Roskilde Telefonnummer 21169026 Mail frivilligcenter@roskilde.dk

Læs mere

I Byrådets overordnede vision lægges der vægt på botilbud og stærk sammenhæng mellem by og land.

I Byrådets overordnede vision lægges der vægt på botilbud og stærk sammenhæng mellem by og land. Landdistriktspolitik Vision I Byrådets overordnede vision lægges der vægt på botilbud og stærk sammenhæng mellem by og land. I Byrådets vision for en landdistriktspolitik indebærer dette, at Ringsted Kommune

Læs mere

Hvor stor en procentdel af projektets samlede budget udgør ovenstående beløb? 70 %

Hvor stor en procentdel af projektets samlede budget udgør ovenstående beløb? 70 % Journalnummer (udfyldes af Vordingborg Kommune) 1. Projektets titel Erhvervsmesse 2015 i Køng-Lundby 2. Beløb der søges finansieret af LUP-puljen Hvilket beløb søges fra LUP-puljen: ca. 32.000 kr. Hvor

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Civilsamfundsstrategi for Syddjurs Kommune

Civilsamfundsstrategi for Syddjurs Kommune Civilsamfundsstrategi for Syddjurs Kommune Civilsamfundsstrategi for Syddjurs Kommune Civilsamfundet hvem er det? Civilsamfundet er en svær størrelse at få hold på. Civilsamfundet er foreninger, interesseorganisationer,

Læs mere

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020 Kulturpolitisk Handleplan 2019 Frem mod 2020 Godkendt i Udvalget for plan, udvikling og kultur 6. februar 2018 Kulturpolitisk handleplan 2019 Syddjurs Kommune vedtog i foråret 2015 en ny kulturpolitik

Læs mere

Er du frivillig i Thisted Kommune?

Er du frivillig i Thisted Kommune? Er du frivillig i Thisted Kommune? Produceret af Thisted Kommune April 2015 Forord Der skal lyde en tak for din indsats som frivillig i Thisted Kommune. Et stærkt frivilligmiljø med aktive og engagerede

Læs mere

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen SAMMEN skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Vision Politikkens omdrejningspunkt tager afsæt i Egedal Kommunes vision om: Hverdag

Læs mere

Frivillighedspolitik i Ballerup Kommune

Frivillighedspolitik i Ballerup Kommune marts 2006 Frivillighedspolitik i Ballerup Kommune Forord 2 1. Visionen 4 2. Værdierne 5 3. Frivillighedspolitikkens indsatsområder 6 3.1 Synlighed og tilgængelighed. 7 3.2 Samarbejde mellem de frivillige

Læs mere

Forord. På vegne af Byrådet

Forord. På vegne af Byrådet Sammen er vi bedst - Politik for aktivt medborgerskab Forord Mange borgere bidrager personligt til fællesskabet i Assens Kommune. Det er en indsats, vi i kommunen værdsætter højt, og som vi gerne vil værne

Læs mere

VÆRDIPROGRAM FOR SENIORBOFÆLLESSKAB I ROHOLMPARKEN I ALBERTSLUND

VÆRDIPROGRAM FOR SENIORBOFÆLLESSKAB I ROHOLMPARKEN I ALBERTSLUND 14.11.17 VÆRDIPROGRAM FOR SENIORBOFÆLLESSKAB I ROHOLMPARKEN I ALBERTSLUND Introduktion Det følgende er et revideret oplæg til proces for udvikling af værdiprogram for et nyt bofællesskab, som KAB og Boligselskabet

Læs mere

Et godt og aktivt ældreliv. Dragør Kommunes ældrepolitik

Et godt og aktivt ældreliv. Dragør Kommunes ældrepolitik Et godt og aktivt ældreliv Dragør Kommunes ældrepolitik Udgivet af: Social, Børn og Kulturudvalget Ansvarshavende redaktør: Mette Brinch, direktør Tekst og redaktion: Pernille Dørr Kjær og Johannes Bo

Læs mere

LIVEABLE CITY LAB KONCEPTUDVIKLING

LIVEABLE CITY LAB KONCEPTUDVIKLING LIVEABLE CITY LAB KONCEPTUDVIKLING HVORFOR ETABLERE ET LIVEABLE CITY LAB (LCL)? Det går godt for Aarhus. Byen oplever betydelig vækst og udvikling som det erhvervsmæssige, uddannelsesmæssige og kulturelle

Læs mere

Landsbyklynger. Pilotprojektet 2015-2016

Landsbyklynger. Pilotprojektet 2015-2016 Landsbyklynger Pilotprojektet 2015-2016 Baggrund I en situation hvor ændrede erhvervsmæssige og demografiske strukturer i yderområderne øger presset på tilpasning af den kommunale servicestruktur, er det

Læs mere

Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2013

Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2013 November 2012 Forslag til Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2013 Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2013 Hovedindsatsområder 2011 2013 Markedsføringsgruppen arbejder med en overordnet plan for

Læs mere

Samlet regnskab vedr. projekt "Nyt Lys i Mørke" i perioden 1. april april 2016

Samlet regnskab vedr. projekt Nyt Lys i Mørke i perioden 1. april april 2016 of Analyserapport (FIB4) Skæringsdato 9..2 Samlet regnskab vedr. projekt "Nyt Lys i Mørke" i perioden. april 24 -. april 2 Udgiftstype / finansering Udgift Indtægt kr. kr. Konsulenter 32.4 Diverse.2 Kommunikation.

Læs mere

Forslag. til udviklingsarbejde i lokalsamfundene - proces for projekt Udvikling i en hel kommune

Forslag. til udviklingsarbejde i lokalsamfundene - proces for projekt Udvikling i en hel kommune Teknik- og Miljøforvaltningens sekretariat Middelfart Kommune Østergade 21 5580 Nørre Aaby www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 4798 Fax +45 8888 5501 Dato: 24. maj 2011 Sagsnr.: 201103042-12

Læs mere

Indsatsbeskrivelse. Social balance i Høje Gladsaxe 14. januar Indsats for unge +17 år i Høje Gladsaxe

Indsatsbeskrivelse. Social balance i Høje Gladsaxe 14. januar Indsats for unge +17 år i Høje Gladsaxe Social balance i Høje Gladsaxe 14. januar 2014 Indsatsbeskrivelse 1. Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel? 2. Baggrund Hvad er baggrunden for at indsatsen iværksættes nu? Hvilke eventuelle udfordringer

Læs mere

! "# $ Projekt: Landsbyfornyelse det samlede projekt. Initiativets titel. J.nr Resume. Baggrund og indhold. Version

! # $ Projekt: Landsbyfornyelse det samlede projekt. Initiativets titel. J.nr Resume. Baggrund og indhold. Version Version 27-04-2007 Initiativets titel J.nr. 1-30-76-20-07 Projekt: Landsbyfornyelse det samlede projekt Samlet projektbeskrivelse detaljerede projektbeskrivelser for de enkelte delprojekter er vedlagt

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Revidering foretaget 8. november 2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 3 VISION 4 Formål 4 Vision 4 MÅLSÆTNINGER 6 Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 6 Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

Viborg Kommune i bevægelse

Viborg Kommune i bevægelse Viborg Kommune i bevægelse politik for idræt og motion UDKAST Indhold Indledning....................................................3 Politikkens opbygning....................................... 4 Politikkens

Læs mere

BORGERPROCES FOR EN VISION FOR KALVØEN INDHOLD. Baggrund og proces. Mål for borgerprocessen. Borgerinddragelsen. Form og indhold.

BORGERPROCES FOR EN VISION FOR KALVØEN INDHOLD. Baggrund og proces. Mål for borgerprocessen. Borgerinddragelsen. Form og indhold. BORGERPROCES FOR EN VISION FOR KALVØEN INDHOLD Baggrund og proces Mål for borgerprocessen Borgerinddragelsen Form og indhold BAGGRUND OG PROCES BAGGRUND Byrådet beslutter 29. marts 2017 at anmode administrationen

Læs mere

Projekt Social balance i Værebro Park : Beskrivelse af indsatsforslag

Projekt Social balance i Værebro Park : Beskrivelse af indsatsforslag Økonomiudvalget 18.06.2013 Punkt nr. 140, 20. bilag juni 2013 1 Projekt Social balance i Værebro Park : Beskrivelse af indsatsforslag 1. Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel? 2. Baggrund Hvad er baggrunden

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 22. november 2018 Indhold 3 4 4 4 6 6 8 9 10 11 12 13 Forord Vision Formål Vision Målsætninger Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde

Læs mere

DET HOLDBARE PROJEKT DEN GODE PROJEKTBESKRIVELSE. Thomas Martinsen, Direktør, Dansk Bygningsarv Udviklingsworkshop, Vejle, 19.

DET HOLDBARE PROJEKT DEN GODE PROJEKTBESKRIVELSE. Thomas Martinsen, Direktør, Dansk Bygningsarv Udviklingsworkshop, Vejle, 19. e DET HOLDBARE PROJEKT DEN GODE PROJEKTBESKRIVELSE Thomas Martinsen, Direktør, Dansk Bygningsarv Udviklingsworkshop, Vejle, 19. april 2012 FORMALIA FOR ANSØGNING ØKONOMISK RAMME Den samlede økonomiske

Læs mere

Ansøgningsvejledning

Ansøgningsvejledning September 2016 Ansøgningsvejledning Landdistrikter landet over står midt i den største omstilling i nyere tid. Befolkningstilvæksten til de større byer er accelereret, og det har efterladt især de mindre

Læs mere

Fagudvalg Økonomiudvalget Funktion Stab Fællessekretariatet Indsatsområde Styrket omdømme - flere borgere (strategisk kommunikation)

Fagudvalg Økonomiudvalget Funktion Stab Fællessekretariatet Indsatsområde Styrket omdømme - flere borgere (strategisk kommunikation) Ny drift Nummer Borgertilfredshed Fagudvalg udvalget Funktion 06.45.51 Beskrives inden budgetseminar Løbende driftsudgifter 0 0 0 0 I alt 0 0 0 0 1 Side 1 Nummer Borgerbudgettering Fagudvalg udvalget Funktion

Læs mere

Strategi for frivillighed og civilsamfund. Lemvig Kommune

Strategi for frivillighed og civilsamfund. Lemvig Kommune Strategi for frivillighed og civilsamfund Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

Notat. Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015

Notat. Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015 Notat Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015 Faaborg-Midtfyn kommune overtager den tidligere Polymerfabrik på Stationsvej

Læs mere

Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag

Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag Effektivitet Udvikling Kommunikation Strategi Middelfart Kommune 2015 Oplag: 4.000 stk. Layout og produktion: vielendank.dk MIDDELFART KOMMUNE 2-3 Indhold

Læs mere

Kravspecifikation, byrumsanalyse og masterplan Campus Slagelse 2013. Kravspecifikation. Byrumsanalyse og masterplan for Campus Slagelse

Kravspecifikation, byrumsanalyse og masterplan Campus Slagelse 2013. Kravspecifikation. Byrumsanalyse og masterplan for Campus Slagelse Kravspecifikation Byrumsanalyse og masterplan for Campus Slagelse 7. oktober 2013 Side 1 af 7 Udviklingssekretariat www.slagelse.dk 20. september 2013 Sagsid.: 330-2013-57751 Kontaktperson: Linda Choe

Læs mere

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 30. april Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel?

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 30. april Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel? Projekt Social balance i Værebro Park 30. april 2014 Indsatsbeskrivelse 1. Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel? 2. Baggrund Hvad er baggrunden for at indsatsen iværksættes nu? eventuelle udfordringer

Læs mere

notat Boligsocial strategi for fsb Udfordringerne i de udsatte boligområder Hvorfor en boligsocial strategi for fsb?

notat Boligsocial strategi for fsb Udfordringerne i de udsatte boligområder Hvorfor en boligsocial strategi for fsb? notat Boligsocial strategi for fsb Udfordringerne i de udsatte boligområder fsb har i lighed med de øvrige almene boligorganisationer ansvar for at etablere og drive velfungerende boligområder, hvor beboerne

Læs mere

Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave)

Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave) Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave) Medborgerskab og samspil med frivillige Hvordan bringer vi det aktive medborgerskab i spil og styrker samspillet med de frivillige kræfter

Læs mere

Strategi for Lokal Udvikling Thisted Kommune, Asylgade 30, 7700 Thisted

Strategi for Lokal Udvikling Thisted Kommune, Asylgade 30, 7700 Thisted Strategi for Lokal Udvikling 2018-2020 Thisted Kommune, Asylgade 30, 7700 Thisted 99171717 - lese@thisted.dk - www.thisted.dk - CVR 2918 9560 Indhold Forord... 3 Sammenhængskraft...4 Strategi for Thisted

Læs mere

Ansøgning om tilskud til forsøgsprojekter i Landdistrikterne fra Indenrigs- og Sundhedsministeriets Landdistriktspulje for 2011

Ansøgning om tilskud til forsøgsprojekter i Landdistrikterne fra Indenrigs- og Sundhedsministeriets Landdistriktspulje for 2011 Ansøgning om tilskud til forsøgsprojekter i Landdistrikterne fra Indenrigs- og Sundhedsministeriets Landdistriktspulje for 2011 Læs venligst vejledningen, inden ansøgningsskemaet udfyldes. For at ansøgningen

Læs mere

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen VISION VEJEN Din holdning - Jeres By - Vores Vejen Byerne driver fremtidens vækst. Befolkningstilvæksten foregår fortrinsvis omkring de større byer. Her sker også den største vækst i arbejdspladser, service,

Læs mere

Ny drift Nummer Projektnavn Fagudvalg Funktion Aftaleenhed Indsatsområde Område Beskrivelse af forslag

Ny drift Nummer Projektnavn Fagudvalg Funktion Aftaleenhed Indsatsområde Område Beskrivelse af forslag Nummer 130 Udvidelse af landdistriktspujen Indsatsområde Nye initiativer i øvrigt Område Hele kommunen Landdistriktspuljen er idag på 309.000 kr om året. Puljens formål er at støtte lokale udviklingsprojekter

Læs mere

Mere i gang flere i gang! Erhvervs- og vækststrategi for Jammerbugt Kommune

Mere i gang flere i gang! Erhvervs- og vækststrategi for Jammerbugt Kommune Mere i gang flere i gang! Erhvervs- og vækststrategi for Jammerbugt Kommune 2017-2020 1 Udgangspunktet Vækst og arbejdspladser i det lokale erhvervsliv er nøglen til at fastholde og udvikle Jammerbugt

Læs mere

Præsentation af. FastholdelsesTaskforce

Præsentation af. FastholdelsesTaskforce Præsentation af FastholdelsesTaskforce Præsentation Modelskoler FastholdelsesTaskforcen samarbejder med mindst ti erhvervsskoler om øget kvalitet i den pædagogiske ledelse og den pædagogiske praksis i

Læs mere

MODEL 4: POTENTIALEVALIDERING

MODEL 4: POTENTIALEVALIDERING MODELLER FOR STRATEGISK AKTIVERING AF INDUSTRIKULTURARV MODEL 4: POTENTIALEVALIDERING INDUSTRIKULTURENS GRØNSEL±SE KULTURARV I BYFORNYELSEN BYFORNYELSE MODELLER FOR STRATEGISK AKTIVERING AF INDUSTRIKULTURARV

Læs mere

Fritids- og friluftspolitisk handleplan Frem mod 2020

Fritids- og friluftspolitisk handleplan Frem mod 2020 Fritids- og friluftspolitisk handleplan 2018 Frem mod 2020 Godkendt af Udvalget for plan, udvikling og kultur 7. februar 2018 Fritids- og friluftspolitisk handleplan 2018 Syddjurs Kommune vedtog i 2016

Læs mere

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES VISION VEJEN Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES Byerne driver fremtidens vækst. Befolkningstilvæksten foregår fortrinsvis omkring de større byer. Her sker også den største vækst

Læs mere

OMRÅDEFORNYELSE KLEJTRUP BORGERMØDE 01, 22. SEPTEMBER 2016

OMRÅDEFORNYELSE KLEJTRUP BORGERMØDE 01, 22. SEPTEMBER 2016 // OMRÅDEFORNYELSE KLEJTRUP BORGERMØDE 01, 22. SEPTEMBER 2016 // DAGENS GANG 17:30-18:30 Byvandring 18:30-19:00 Fællesspisning og info 19:00-20:00 Workshop og opsamling // INFO Områdefornyelse i Klejtrup

Læs mere

HURRA - store julegaver til nyt mødested i Knebel.

HURRA - store julegaver til nyt mødested i Knebel. Mols, 19. december 2018 Pressemeddelelse HURRA - store julegaver til nyt mødested i Knebel. Julen nærmer sig med hastige skridt, men allerede nu har Mols i Udvikling fået to gaver i million-klassen, der

Læs mere

Velkommen til Fællesmøde 10 DEC 2015

Velkommen til Fællesmøde 10 DEC 2015 Velkommen til Fællesmøde 10 DEC 2015 Agenda 1) Formandens årsberetning. 2) Fremlæggelse og godkendelse af regnskab for Mørke Distriktsråd. 3) Valg til forretningsudvalget for Mørke Distriktsråd. Følgende

Læs mere

Kursus i Fundraising K U R S U S

Kursus i Fundraising K U R S U S Kursus i Fundraising Om Fundraising Mange donorer Der er heldigvis mange muligheder for at få finansieret de gode idéer. Og i DUI-LEG og VIRKE er vi begunstiget af at kunne vende os mod flere potentielle

Læs mere

Udkast: Projektoplæg vedrørende visionsproces for Aalborg Kommune MAR18

Udkast: Projektoplæg vedrørende visionsproces for Aalborg Kommune MAR18 #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Borgmesterkontoret Sagsnr./Dok.nr. 2018-004065 / 2018-004065-32 Borgmesterens Forvaltning Boulevarden 13 9000 Aalborg Init.: LBS 22-03-2018

Læs mere

Projektplan Syddjurs Smart Community

Projektplan Syddjurs Smart Community Projektplan Syddjurs Smart Community Dokument: Projektplan Version: 1.1 Udgivelsesdato: 9. marts 2016 Udarbejdet af: MC Kontrolleret af: JT Godkendt af: MC Indhold 1 Indledning... 3 1.1 Projektets titel...

Læs mere

BOLIGDAG 2011 BOSÆTNINGSINDSATSER I RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE

BOLIGDAG 2011 BOSÆTNINGSINDSATSER I RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE BOLIGDAG 2011 BOSÆTNING OG BOLIGFORHOLD I YDERKOMMUNERNE BOSÆTNINGSINDSATSER I RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE Strategikonsulent - landdistriktsudvikling Suzanne Eben Ditlevsen En bosætningsindsats på tre ben

Læs mere

HØRINGSUDKAST HØRINGSUDKAST

HØRINGSUDKAST HØRINGSUDKAST Sammen er vi bedst - Politik for aktivt medborgerskab Forord Mange borgere bidrager personligt til fællesskabet i Assens Kommune. Det er en indsats, vi værdsætter højt, og som vi gerne vil værne om. Vi

Læs mere

Jobbeskrivelse. Kreativ & rummelig Partnerskabschef

Jobbeskrivelse. Kreativ & rummelig Partnerskabschef Jobbeskrivelse Kreativ & rummelig Partnerskabschef 1. Indledning Muskelsvindfonden søger en Partnerskabschef, som kan hjælpe virksomheder med at styrke deres værdi ved at styrke vores arrangementer. Vi

Læs mere

Sekstanten søger 1-2 projektmedarbejdere til storytelling

Sekstanten søger 1-2 projektmedarbejdere til storytelling Sekstanten søger 1-2 projektmedarbejdere til storytelling Eventkommunikation og udarbejdelse af image-strategi I Fællessekretariatet Sekstanten står vi sammen med fem almene boligorganisationer og fire

Læs mere

Der er planlagt Stiftende Generalforsamling for den nye forening torsdag d. 15/

Der er planlagt Stiftende Generalforsamling for den nye forening torsdag d. 15/ Ikast-Brande Kommune Att.: Lone Jager Neldeberg Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Brande, den 17/10-2018 Ansøgning om tilskud til Brande City for 2018, 2019 og 2020 Brande Handelsstandsforening samt Brande Borgerforening

Læs mere

REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger:

REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger: REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger: Næstved Kommune Kultur og Borgerservice Projekttitel: Åben

Læs mere

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune UDKAST Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune 2019-2022 Indhold Forord... 5 Ikast-Brande Kommune har en god beliggenhed. 7 Indbyggertallet vokser... 8 Vision... 9 2022-mål... 10 Målgrupper... 12 Indsatsområder...

Læs mere

UDVIKLINGSPOLITIK

UDVIKLINGSPOLITIK UDVIKLINGSPOLITIK 2018-2021 3 FORORD INDHOLD FORORD Forord 3 Vision 4 Bæredygtighed og cirkulær kommune 5 Demokrati og borgerinddragelse 6 Erhvervslivets herunder turisterhvervets - vilkår 7 Helhedssyn

Læs mere

Organisering erfaringer fra Viborg Kommune

Organisering erfaringer fra Viborg Kommune Organisering erfaringer fra Formand for Landdistriktsudvalget Mette Nielsen Det jeg gerne vil fortælle om Den politiske ramme - Baggrunden - Den ramme Landdistriktsudvalget arbejder indenfor Et grundlag

Læs mere

Lokalområde Holme-Olstrup / Toksværd

Lokalområde Holme-Olstrup / Toksværd Lokalråd og Toksværd Lokalområde / Toksværd Vi ønsker et stærkt lokalsamfund bygget på sammenhold, omsorg og gensidig respekt! Vi vil være synlige Lokalråd og Toksværd Forord: Hvad og hvorfor har vi sat

Læs mere

Det aktive byrum Status 2014

Det aktive byrum Status 2014 Det aktive byrum Status 2014 KMØ Det aktive byrum er et ud af 9 projekter under kulturaftalen KulturmetropolØresund, der er indgået mellem 26 kommuner, Region Hovedstaden og Kulturministeriet. Aftalen

Læs mere

FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område

FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område Forord...4 Den overordnede vision...6 Bærende principper...8 Understøttelse af frivilligheden...10 Mangfoldighed og respekt...12 Synliggørelse af det frivillige

Læs mere

City Development Group

City Development Group PRÆSENTATION City Development Group INDHOLD Hvem er City Development Group? Albæk Kommunikation Realise Hvordan arbejder vi? Økonomi og marked Planprocessen Branding, kommunikation, PR og markedsføring

Læs mere

Aktører i og organisering af bosætningsstrategier i Varde Kommune

Aktører i og organisering af bosætningsstrategier i Varde Kommune Aktører i og organisering af bosætningsstrategier i Varde Kommune Eller: Ildsjæle sætter lys på lokale herligheder! Oplæg til Boligdag 2011 Torsdag den 5. maj 2011 på Esbjerg Højskole Lokalsamfundskonsulent

Læs mere

Kultur og Fritidsudvalget. Referat. Mødedato: 20. februar Mødetidspunkt: 21:40. Mødested: Udvalgsværelse 2. Deltagere: Fraværende: Bemærkninger:

Kultur og Fritidsudvalget. Referat. Mødedato: 20. februar Mødetidspunkt: 21:40. Mødested: Udvalgsværelse 2. Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Referat Mødetidspunkt: 21:40 Mødested: Udvalgsværelse 2 Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Sidetal: 2 Sidetal: 3 Indholdsfortegnelse Sidetal: 4 30. Fortsat udvikling under Bispeengbuen Åbent - 01.11.20-P20-6-17

Læs mere

ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI Mere i gang flere i gang!

ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI Mere i gang flere i gang! ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE 2017-2020 ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI 2017-2020 Mere i gang flere i gang! Udgangspunktet Vækst og arbejdspladser i det lokale erhvervsliv er nøglen til at

Læs mere

Task Force - Kvinder og virksomheder i samarbejde (Navn for projektet udadtil, defineres sammen med virksomhedslederne ved første møde)

Task Force - Kvinder og virksomheder i samarbejde (Navn for projektet udadtil, defineres sammen med virksomhedslederne ved første møde) Task Force - Kvinder og virksomheder i samarbejde (Navn for projektet udadtil, defineres sammen med virksomhedslederne ved første møde) I samarbejdet mellem Holstebro kommune og jobcenter, PNVJ, virksomheder/organisationer

Læs mere

Politik for støtte til frivilligt socialt arbejde 2011-2013

Politik for støtte til frivilligt socialt arbejde 2011-2013 Politik for støtte til frivilligt socialt arbejde 2011-2013 Indhold Fokus i det frivillige sociale arbejde... 4 Samarbejdet om det frivillige sociale arbejde... 5 Tilskudsfordeling... 8 Ansøgning om midler

Læs mere

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020 Kulturpolitisk Handleplan 2019 Frem mod 2020 Udkast til godkendelse i Udvalget for plan, udvikling og kultur 6. februar 2018 1 Kulturpolitisk handleplan 2019 Syddjurs Kommune vedtog i foråret 2015 en ny

Læs mere

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan 2016+ Indledning Holbæk står, som mange andre kommuner i Danmark, overfor både økonomiske og komplekse samfundsudfordringer. Det klare politiske budskab

Læs mere

KOMMUNIKATIONSSTRATEGI. Analyse af organisationers udvikling og anvendelse af kommunikationstrategier

KOMMUNIKATIONSSTRATEGI. Analyse af organisationers udvikling og anvendelse af kommunikationstrategier KOMMUNIKATIONSSTRATEGI Analyse af organisationers udvikling og anvendelse af kommunikationstrategier Februar 2014 INDHOLD KONKLUSION............................................ 3 OM ANALYSEN...........................................

Læs mere

Planstrategi 2015 Den 4. november 2015, Langeskov

Planstrategi 2015 Den 4. november 2015, Langeskov Fællesskab i Kerteminde Kommune Velkommen til Dialogmøde Planstrategi 2015 Den 4. november 2015, Langeskov Aftens program 18.30-19.30 Kommunernes planlægning, ved Jesper Hempler, Formand for Teknik- og

Læs mere

Vejledning om tilskud til forsknings- og informationsprojekter fra Landdistriktspuljen 2014

Vejledning om tilskud til forsknings- og informationsprojekter fra Landdistriktspuljen 2014 Vejledning om tilskud til forsknings- og informationsprojekter fra Landdistriktspuljen 2014 Indhold 1. Forsknings- og informationsprojekternes formål og karakter... 3 1.1. Hvad kan der ydes tilskud til?...

Læs mere

VÆGGEN DIT BIDRAG. Vi har bedt lokalrådene fortælle med 200 anslag, hvad der er vigtigt at arbejde med lige nu og i 2019.

VÆGGEN DIT BIDRAG. Vi har bedt lokalrådene fortælle med 200 anslag, hvad der er vigtigt at arbejde med lige nu og i 2019. VÆGGEN Vi har bedt lokalrådene fortælle med 200 anslag, hvad der er vigtigt at arbejde med lige nu og i 2019. VÆGGEN er en del af den gensidige orientering mellem kommune og lokalråd om, hvilken udvikling

Læs mere

Byforum Vordingborg De Røde Løbere. Forslag til rammer, organisering og proces ropb 6/17

Byforum Vordingborg De Røde Løbere. Forslag til rammer, organisering og proces ropb 6/17 Byforum Vordingborg De Røde Løbere Forslag til rammer, organisering og proces ropb 6/17 1 Indledning Som en del af forsøgsprojektet Områdefornyelsen De Røde Løbere 2016 2018, er der arbejdet med etableringen

Læs mere

Effektiviseringsstrategi

Effektiviseringsstrategi Allerød Kommune Effektiviseringsstrategi 2017-20 Maj 2016 1 Indledning Med afsæt i Allerød Kommunes vision Fælles udvikling i Balance, præsenteres hermed kommunens effektiviseringsstrategi. Fælles - ved

Læs mere

Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter i landdistrikterne fra Landdistriktspuljen 2016, 2. runde

Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter i landdistrikterne fra Landdistriktspuljen 2016, 2. runde Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter i landdistrikterne fra Landdistriktspuljen 2016, 2. runde Indhold Indledning... 3 1. Formålet med Landdistriktspuljen... 3 2. Hvilken type af forsøgsprojekter

Læs mere

Bilag 3. Center for Frivilligt Socialt Arbejdes ti gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler

Bilag 3. Center for Frivilligt Socialt Arbejdes ti gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling NOTAT Bilag 3. Center for Frivilligt Socialt Arbejdes ti gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler 19. november 2018 Center

Læs mere

POLITISK IMPLEMENTERING AF VISIONEN: Forslag til fokusområder for Fritids- og Idrætsområdet

POLITISK IMPLEMENTERING AF VISIONEN: Forslag til fokusområder for Fritids- og Idrætsområdet POLITISK IMPLEMENTERING AF VISIONEN: Forslag til fokusområder for Fritids- og Idrætsområdet Fysiske rammer Hvordan udvikler vi bygninger og offentlige rum, så de understøtter og bidrager til fritids- og

Læs mere

Et grønt område hos jer!

Et grønt område hos jer! Et grønt område hos jer! Tænkt på et sted hjemme tæt ved jer, hvor I synes der mangler friluftsfaciliteter som shelter, bålhytte bedre stier etc Evt. skriv det det på jeres papir foran jer. Frivillige

Læs mere

gladsaxe.dk Fælles om Gladsaxe Gladsaxe Kommunes medborgerskabsstrategi

gladsaxe.dk Fælles om Gladsaxe Gladsaxe Kommunes medborgerskabsstrategi gladsaxe.dk Fælles om Gladsaxe Gladsaxe Kommunes medborgerskabsstrategi Forsidefoto: I 2018 har foreningen Lokal Agenda 21 med hjælp fra Gladsaxe Kommune startet et høslætlaug. Lauget slår med le en gang

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Til ansøgningsskema Øget brug af videotolkning

Til ansøgningsskema Øget brug af videotolkning VEJLEDNING Til ansøgningsskema Øget brug af videotolkning Skema 1 Generelle oplysninger om projektet 1.1 Projektets titel anføres i rubrik 1.1 1.2 Ansøgerorganisationens navn, adresse og CV-nummer. Projektleders

Læs mere