Referat. Byrådet. Tid Onsdag den 29. januar 2014 kl. 17:00. Byrådssalen. Fraværende

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat. Byrådet. Tid Onsdag den 29. januar 2014 kl. 17:00. Byrådssalen. Fraværende"

Transkript

1 Referat Byrådet Tid Onsdag den 29. januar 2014 kl. 17:00 Sted Afbud Byrådssalen Rie Nielsen Fraværende Indholdsfortegnelse: 66. Godkendelse af dagsorden / behandling af ændring af Assens Byråds forretningsorden /1854 Godkendelse af strategi for Velfærdsteknologi /287 Udbud af ledige byggegrunde i Assens Kommune /1396 Eventuel tilladelse til mageskifte i tilfælde af afslag på belåning til opførelse af fast ejendom pga beliggenhed /29184 Udtalelse til Statsforvaltningen, Tilsynet Syddanmark i anledning af klage /151 Repræsentant fra byrådet til Pilehaveskolens bestyrelse /3579 Forslag til indsatsplan for grundvandsbeskyttelse Odense Vest /700 Opkøb og salg af ejendomme finansieret via Pulje til Landsbyfornyelse /1842 Anmodning fra byrådsmedlem Malene Rye Andersen forslag om lokalaftaler på folkeskoler Orientering fra samt forespørgsel til stående udvalg og bestyrelser Orientering Spørgetid /1108 Ekspropriation (Lukket sag)...14

2 66. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen godkendt / behandling af ændring af Assens Byråds forretningsorden Indstilling: Borgmesteren indstiller, at forslag til ændret forretningsorden for Assens Byråd oversendes til 2. behandling på Byrådets ordinære møde den 26. februar Beslutningstema: En lovændring af den kommunale styrelseslov pr. 1. januar 2014 vedrørende frister for udsendelse af dagsordener til Byrådets møder skal indarbejdes i Byrådets forretningsorden. Forslag til ajourført forretningsorden forelægges til Byrådets 1. behandling med henblik på oversendelse til 2. behandling på Byrådets februar-møde. Sagsfremstilling: Folketinget vedtog den 17. november 2013 en ændring af den kommunale styrelseslov til ikrafttræden 1. januar Ændringen indebærer blandt andet en skærpelse af fristerne for udsendelse af dagsordener til byrådets møder. Dagsordener og bilag til byrådets møder skal udsendes til byrådets medlemmer senest 4 hverdage inden mødet. Ifølge den tidligere lovgivning var der forskellige frister for udsendelse af henholdsvis dagsordener (4 hverdage) og bilag (3 hverdage). Assens Byråds forretningsorden gengiver på dette område den tidligere lovgivning. Med lovændringen følger derfor også et krav om ændring af forretningsordenen. Ændringen er indarbejdet i forslag til forretningsorden 3, stk. 2. Praksis i Assens Kommune har også tidligere været, at såvel dagsordener som bilag udsendes senest 4 hverdage før byrådets møder. Med ændringen af styrelsesloven indføres i relation til sagers behandling på Byrådets møde en ny mindrebeskyttelsesregel. Reglen i lovens 8, stk. 5 betyder, at hvis en sag eller et bilag ikke kan udsendes til byrådet inden for fristen, skal dette angives i dagsordenen med angivelse af, hvorfor sagen ikke tåler udsættelse. I givet fald kan et flertal af Byrådet beslutte at behandle sagen uanset den forsinkede udsendelse af sagsmateriale. Denne lovændring er indarbejdet i forslag til ajourført forretningsorden i 3, stk. 3.

3 Det bemærkes, at et enigt byråd altid kan behandle en sag uanset at denne er udsendt uden for tidsfristen og uanset om sagen tåler udsættelse. Endeligt er der i forretningsordenens 10 foreslået en ajourføring af beskrivelsen af, hvorledes byrådet foretager afstemninger, således det er i overensstemmelse med de faktiske forhold med elektronisk afstemning. Assens Byråds forretningsorden anvendes efter fast praksis også som guideline for de stående udvalgs mødeafholdelse. Lovgrundlag: Lov om kommunernes styrelse 8, stk. 4 og 5. Beslutningskompetence: Byrådet Bilag: Forslag til forretningsorden pr 1. januar 2014 Indstillingen godkendt /1854 Godkendelse af strategi for Velfærdsteknologi Indstilling: Innovation- og Medborgerskabsudvalget anbefaler Byrådet at godkende strategien for velfærdsteknologi. Beslutningstema: Godkendelse af strategi for Velfærdsteknologi. Sagsfremstilling: Den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi, Den fælleskommunale digitaliseringsstrategi og Den fællesoffentlige strategi for digital velfærd lægger retningslinjerne for, hvordan det offentlige skal anvende digitale løsninger i velfærden i de kommende år. Assens Kommunes strategi for arbejdet med Velfærdsteknologi følger linjerne i disse strategier og reformer, samt tager højde for diverse regionale og lokale aftaler. Velfærdsteknologi er én af vejene til at nå målet i Vision Derfor er Vision 2018 også med til at definere, hvordan vi arbejder med Velfærdsteknologi.

4 Lovgrundlag: Det overordnede grundlag er Den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi, Den fælleskommunale digitaliseringsstrategi og Den fællesoffentlige strategi for digital velfærd. Økonomi: Der er afsat 1,5 mio. kr. i budget 2014 samt i overslagsårene. Beslutningskompetence: Byrådet. Bilag: Vi fornyer velfærden - strategi Kommentarer til Velfærdsteknologi i Assens Kommune.pdf Beskrivelse af velfærdsteknologiprojekter Beslutning Innovation- og Medborgerskabsudvalget den : Udvalget anbefaler Byrådet at godkende strategien for velfærdsteknologi. Indstillingen godkendt /287 Udbud af ledige byggegrunde i Assens Kommune Indstilling: Økonomiudvalget indstiller, At Assens Kommunes byggegrunde udbydes offentligt til salg til mindstepris At kommunaldirektøren bemyndiges til at indgå købsaftaler på grunde i det omfang, købsprisen svarer til mindsteprisen. Beslutningstema: En gang årligt skal alle kommunens byggegrunde udbydes offentligt til salg. Grundene kan herefter sælges i fri handel til de mindstepriser, som er fastsat af Assens Byråd Sagsfremstilling: Kommunens byggegrunde blev senest udbudt omkring årsskiftet 2012/2013.

5 I forbindelse med en daværende bosætningskampagne samt på grund af de seneste års finanskrise nedsatte byrådet jordprisen med 33 % på langt de fleste byggegrunde. I 2013 har Assens kommune solgt 3 byggegrunde samt 5 mindre arealer fra indsatspuljen. Assens Kommune er forpligtet til at sælge byggegrunde til markedspris. På baggrund af ovenstående, vurderes situationen og dermed markedsprisen ikke at have ændret sig det seneste år. Byggegrundene indstilles derfor solgt til mindstepris jfr. bilag, svarende til prisen i Den nyeste udstykning på Højsletten er udbudt til salg i perioden fra 2. januar til 21. januar De resterende grunde på Højsletten skal derfor først udbydes offentligt til salg igen i januar Grundene på Højsletten vil derfor ikke indgå i det samlede udbud af kommunens øvrige byggegrunde. De øvrige byggegrunde udbydes i perioden 4. februar 2014 til 19. februar Særligt om Ebberupvej 4, 5620 Glamsbjerg. Ebberupvej 4 er en af nedrivningsejendommene fra indsatspuljen. Grunden skal vejreguleres, idet ejendommen i dag ligger helt ud til Ebberupvejen. Som et led i trafiksikringen er der ligeledes drøftelser om mageskifte med Ebberupvej 10, så der også her bliver en grøft langs vejen. Der mageskiftes med den nordligste del af Ebberupvej 4. Ebberupvej 4 skønnes at blive ca. 730 m2 efter endt vejregulering. Grunden sælges som haveareal og må ikke bebygges med selvstændig beboelse eller erhverv. Grunden er prisfastsat som de øvrige havearealer til kr. 25,- pr. m2 mindstepris kr ,-. Prisen efterreguleres når endelig opmåling er foretaget af landmåler. Lovgrundlag: Lov om kommunernes styrelse 68. Bekendtgørelse nr af 1. november 2010 vedrørende udbud af kommunens faste ejendomme. Beslutningskompetence: Byrådet Bilag: Ledige byggegrunde med mindstepriser Beslutning Økonomiudvalget den : Indstillingen anbefales.

6 Indstilling godkendt /1396 Eventuel tilladelse til mageskifte i tilfælde af afslag på belåning til opførelse af fast ejendom pga beliggenhed Indstilling: Økonomiudvalget indstiller, at Assens Kommunes salgsvilkår for salg af byggegrunde til private tilføjes et vilkår om, at såfremt en køber ikke kan opnå finansiering til opførelse af et hus på grunden på grund af dennes beliggenhed, kan grunden mageskiftes med en anden byggegrund i Assens Kommune. Beslutningstema: Finanskrisen har medført, at det i nogle områder er vanskeligt at få finansiering til fast ejendom med henvisning til den geografiske placering. Økonomiudvalget anmodes om stillingtagen til om Assens Kommune i sådanne tilfælde skal tilbyde købere af kommunale byggegrunde at mageskifte med en anden byggegrund i kommunen. Sagsfremstilling: Finanskrisen har medført, at det i nogle områder af Danmark, herunder også i Assens Kommune, er svært og næsten umuligt at opnå finansiering til opførelse af fast ejendom alene med henvisning til ejendommens beliggenhed. Også i Assens Kommune kendes tilfælde, hvor købere af en kommunal byggegrund ikke har kunne få realkreditfinansiering til opførelse af et hus på den købte grund. I 2013 besøgte ministeren for by, bolig og landdistrikter Assens Kommune. Under besøget drøftedes også denne problemstilling og ministeren tilkendegav at ville drøfte eksemplerne fra Assens Kommune med realkreditrådet. Pt har én borger, som i 2010 har købt en ejendom af Assens Kommune, måttet opgive at finansiere et hus på den købte grund på grund af grundens beliggenhed og på den baggrund henvendt sig til Assens Kommune. Køberen har forespurgt om kommunen vil købe grunden tilbage eller alternativt mageskifte grunden med en anden byggegrund i kommunen, hvortil der kan opnås realkreditfinansiering på 80 %. Det er fast praksis i Assens Kommune, at kommunen ikke køber byggegrunde tilbage, hvis køberen uanset årsag ikke ønsker/kan opføre et hus på grunden. I sådanne tilfælde gives altid godkendelse af videresalg af ejendommen. Muligheden for at mageskifte byggegrunde som ikke kan belånes pga beliggenheden kan ses som et lokalt initiativ i forhold til at modvirke fraflytning fra kommunen. Den tilbagetagne grund indgår derefter i kommunens byggegrunde til salg og kan omsættes, hvis finansieringsmulighederne bedres.

7 Mageskiftet vil kunne ske med værdien af de to ejendomme dels i forhold til oprindelig købspris og dels nuværende salgspris på den ønskede ejendom. En sådan mulighed for mageskifte har ikke tidligere været behandlet i Assens Kommune. Økonomi: En ændring af praksis vil over år være budgetneutral. Beslutningskompetence: Byrådet. Beslutning Økonomiudvalget den : Indstillingen anbefales. Indstillingen godkendt /29184 Udtalelse til Statsforvaltningen, Tilsynet Syddanmark i anledning af klage Indstilling: Direktøren for By, Land og Kultur indstiller, at udkast til udtalelse til Statsforvaltningen i anledning af klage fra Kurt Larsen godkendes. Beslutningstema: Godkendelse af svarbrev til Statsforvaltningen, Tilsynet. Sagsfremstilling: Statsforvaltningen Syddanmark har igennem længere tid haft henvendelser fra Kurt Larsen vedrørende Ebberup Rideskole under behandling. Statsforvaltningen Syddanmark har tidligere behandlet sagen vedrørende Ebberup Rideskole, men har grundet en omstrukturering, på foranledning af Kurt Larsen, genoptaget sagen til fornyet behandling. Statsforvaltningen Syddanmark har således modtaget alle relevante akter til sagen. Tilsynet har anmodet Assens Byråd om en udtalelse til henvendelserne fra Kurt Larsen.

8 Borgmesteren har foranlediget udarbejdelse af udkast til besvarelse af Statsforvaltningens henvendelse. Lovgrundlag: Lov om kommunernes styrelse Beslutningskompetence: Byrådet Bilag: Udkast til svarbrev. Statsforvaltningen, Tilsynet Udtalelse januar 2014.pdf Henvendelse fra Statsforvaltningen Bilag 1. Udtræk af tilsynsoversigt. Udtalelse til Statsforvaltningen januar Bilag 2. Udtræk af byggesagsregister. Udtalelse til Statsforvaltningen januar 2014.pdf Bilag 3. Samlet kronologisk oversigt. Udtalelse til Statsforvaltningen januar 2014.pdf Indstillingen godkendt /151 Repræsentant fra byrådet til Pilehaveskolens bestyrelse Indstilling: Børne- og Uddannelsesudvalget indstiller, at der ikke udpeges en repræsentant fra byrådet til Pilehaveskolens bestyrelse. Beslutningstema: Pilehaveskolen anmoder om at få en repræsentant fra byrådet i skolebestyrelsen i den kommende byrådsperiode som tilforordnet uden stemmeret. I forbindelse med kommunesammenlægningen blev der taget stilling til spørgsmålet om byrådsrepræsentanter i skolebestyrelser. Det blev vedtaget, at der ikke skulle være politisk deltagelse i skolebestyrelserne. Pilehaveskolen ansøgte i forrige byrådsperiode om at få en repræsentant fra byrådet i skolens bestyrelse. Det blev imødekommet gældende for den byrådsperiode. Administrationen anbefaler, at der ikke laves en særstatus i forhold til Pilehaveskolen.

9 Sagsfremstilling: Pilehaveskolen har i brev af 28. november 2013 anmodet om at få en repræsentant fra byrådet i skolebestyrelsen i den kommende byrådsperiode som tilforordnet uden stemmeret. I forbindelse med kommunesammenlægningen blev der taget stilling til spørgsmålet om byrådsrepræsentanter i skolebestyrelser. Det blev vedtaget, at der ikke skulle være politisk deltagelse i skolebestyrelserne. Mødet mellem repræsentanter fra byrådet og skolebestyrelserne bliver arrangeret gennem årlige dialogmøder, samt når der er problemstillinger, der kræver en tættere drøftelse af udfordringen. Byrådet repræsenteres af det udvalg, hvorunder folkeskolen hører. Pilehaveskolen ansøgte i forrige byrådsperiode om at få en repræsentant fra byrådet i skolens bestyrelse. Det blev imødekommet gældende for den byrådsperiode. Pilehaveskolen fremhæver følgende begrundelse for, at der skal være en repræsentant fra byrådet i Pilehaveskolens bestyrelser fremover: Til forskel fra andre folkeskoler bruges Pilehaveskolen også af andre kommune, hvilket også har været og fortsat må være en væsentlig begrundelse for at fastholde nuværende praksis. Der er pt. 26 elever på Pilehaveskolen fra andre kommuner. Kommunens øvrige skoler modtager ligeledes elever fra andre kommuner både gennem frit skolevalg over kommunegrænsen og ved eksempelvis plejeanbragte børn. I alt er der pr. 5. september elever, der går i Assens Kommunes folkeskoler, hvor andre kommuner opkræves for undervisningen. Assens Kommune har pr. 5. september elever i andre kommuner, hvor Assens Kommune betaler for undervisningen. I forbindelse med visitering af elever til specialskoler i andre kommuner anser administrationen det ikke for afgørende betydning, at der er byrådsrepræsentation i de specialskoler, som Assens Kommune benytter sig af. Administration anser Pilehaveskolen som en skole på lige fod med kommunens øvrige skoler, hvor der løftes en opgave i forhold til den ramme, som byrådet har givet den enkelte skole og dermed skolebestyrelsen. Administrationen anbefaler derfor, at der ikke laves en særstatus i forhold til Pilehaveskolen. I forbindelse med implementeringen af folkeskolereformen skal der vedtages en ny styrelsesvedtægt for folkeskolen, hvor der vil blive lejlighed til at revidere byrådets repræsentation i forhold til de enkelte bestyrelser. Beslutningskompetence: Byrådet Bilag: VS: anmodning - anmodning om bestyrelsesrep 2013.docx

10 Beslutning Børne- og Uddannelsesudvalget den : Udvalget følger indstillingen. Indstillingen godkendt /3579 Forslag til indsatsplan for grundvandsbeskyttelse Odense Vest Indstilling: Miljø- og Teknikudvalget indstiller, at forslag til Indsatsplan for grundvandsbeskyttelse for Odense Vest med tilhørende miljøvurdering fremsendes til Byrådet med indstilling om, at planforslaget sendes i offentlig høring i 12 uger. Økonomiudvalget anbefaler indstillingen. Beslutningstema: Der skal tages beslutning om forslag til Indsatsplan for grundvandsbeskyttelse for Odense Vest med tilhørende miljøvurdering skal fremsendes til Byrådet med indstilling om, at planforslaget sendes i offentlig høring i 12 uger. Sagsfremstilling: Indsatsplanen omfatter 24 private almene vandværker samt 2 vandværker tilhørende VandCenter Syd A/S. Tilsammen blev der i 2012 indvundet m 3 grundvand til drikkevand på de 26 vandværker. Odense Vest kortlægningsområde dækker ca. 260 km² i Assens Kommunes østlige del. Vand fra kortlægningsområdet forsyner både områdets beboere og store dele af Odense by. Kortlægningsområdets grundvandsforekomster udgør en væsentlig ressource for den nuværende og fremtidige vandforsyning i Assens og Odense Kommuner. Forslaget til indsatsplan omfatter en redegørelse for indvinding af grundvand til drikkevand, grundvandets sårbarhed, forureningstruslerne mod grundvandet og indsatser til beskyttelse af grundvandet i fremtiden. Indsatserne inddeles i foranstaltninger og retningslinjer. Foranstaltninger er handlingsorienterede og de ansvarlige er både vandværker og myndigheder, men hvor vandværkerne har den betydeligste rolle. Retningslinjerne beskriver, hvorledes Assens kommune i den daglige sagsbehandling skal forholde sig ved gennemførelse af planlægning og når der behandles godkendelser og tilladelser, der har betydning for grundvandet. Planen er udarbejdet i samarbejde med de berørte vandværker og koordinationsforum for grundvand. Planen skal efter bekendtgørelsen sendes i høring i mindst 12 uger. Herefter skal koordinationsforum for grundvand orienteres

11 om en revideret plan, og efterfølgende godkendes endeligt af Byrådet. Den endelige godkendte plan vil derfor forventes at kunne offentliggøres medio Lovgrundlag: Lovbekendtgørelse nr af 30. september 2013, lov om vandforsyning. Bekendtgørelse nr af 31. december 2011 om indsatsplaner. Økonomi: Indsatsplanen finansieres af særskilt gebyr, der opkræves af skat. Beslutningskompetence: Byrådet. Bilag: VVM Screening Forslag til indsatsplan for grundvandsbeskyttelse_odense_vest_20dec2013.pdf Beslutning Miljø- og Teknikudvalget den : Administrationens indstilling anbefales. Beslutning Økonomiudvalget den : Indstillingen anbefales. Indstillingen godkendt /700 Opkøb og salg af ejendomme finansieret via Pulje til Landsbyfornyelse Indstilling: Økonomiudvalget indstiller at ejendommen Turupvej 70, 5610 Assens (købspris kr.), opkøbes til den anførte pris med henblik på nedrivning i forbindelse med Assens Kommunes projekt Pulje til Landsbyfornyelse. Beslutningstema: Det skal besluttes, hvorvidt Assens Kommune vil bruge midler fra puljen til Landsbyfornyelse på at købe og nedrive ejendommen Turupvej 70, 5610 Assens.

12 Sagsfremstilling: Opkøbet af nedenstående ejendom er en del af landsbyfornyelsespuljen, hvor der med henblik på forskønnelse af det fysiske miljø kan ske opkøb af erhvervsejendomme i byer med under 3000 indbyggere. Ejendomsfakta: Matr. nr. 58d Turup By, Turup beliggende Turupvej 70, 5610 Assens (købspris kr.), Bygningerne på grundene vil blive revet ned, og grunden vil forsøges solgt som tillægsjord til naboejendomme. Lovgrundlag: Byfornyelseslovens kap. 5a og den kommunale styrelseslov. Økonomi: Assens Kommune er blevet tildelt kr i forbindelse med Pulje til Landsbyfornyelse som skal anvendes til opprioritering af det fysiske miljø i Assens Kommune. Assens Byråd forventes den 20. januar 2014 at frigive kr til projektet, som en betingelse for den statslige tildeling. Beslutningskompetence: Byrådet Bilag: Bilag 1 - Ejendomsoplysninger om Turupvej 70 Beslutning Økonomiudvalget den : Indstillingen anbefales. Indstillingen godkendt /1842 Anmodning fra byrådsmedlem Malene Rye Andersen forslag om lokalaftaler på folkeskoler Sagsfremstilling: Byrådsmedlem Malene Rye Andersen anmoder om, at følgende forslag/punkt drøftes på Byrådets møde onsdag den 29. januar 2014:

13 Det er afgørende at kommune og lærere i fællesskab genopbygger den tillid som lockouten brød ned. Et godt samarbejde med lærerne vil skabe de bedste muligheder for at implementere den nye folkeskolereform. Derfor foreslås det, at kommunen indgår lokalaftaler for at genoprette tilliden og samtidig skabe et ensartet serviceniveau på alle folkeskoler i kommunen, og på den måde understøtte kvaliteten i undervisningen, inklusionen og chanceligheden. En kommunal aftale med få fællesforståelser med lærerne vil sikre borgerne en ensartet grundydelse i vore folkeskoler uden, at der gives køb på de lokale udviklingsmuligheder på skolerne. Malene Rye Andersen blev erklæret inhabil og forlod mødet under sagens behandling. Kaj Alstrup indtrådte som stedfortræder under sagens behandling. Kaj Alstrup trak det fremsatte forslag og stillede nedenstående ændringsforslag; Assens Byråd anerkender den gode dialog mellem forvaltningen og den lokale lærerkreds. Byrådet ønsker, at dialogen fortsætter med henblik på at nå en fælles forståelse. Ændringsforslaget blev godkendt. 76. Orientering fra samt forespørgsel til stående udvalg og bestyrelser Intet. 77. Orientering Bilag: Udpegning af suppleant til Beboerklagenævnet Orientering fra møde i Region Syddanmark vedrørende udbredelse af bredbånd. Orientering fra nytårskur i Udvikling Fyn. Orientering om spørgsmål/svar vedrørende campingplads i Assens på Assens Kommunes hjemmeside.

14 Naturgas Fyns bestyrelse konstitueres i næste uge. Orientering om arbejde vedrørende bevarelse af togstationer i Assens Kommune. 78. Spørgetid Intet /1108 Ekspropriation (Lukket sag)

15 Underskriftsside Søren Steen Andersen Dan Gørtz Lars Kristian Pedersen Tanja Møllegaard Løvgren Leif Wilson Laustsen Rie Nielsen Henrik Mott Frandsen Ole Knudsen Erik Klindt Andersen Henning Jensen Bodil Boesgaard Jens Henrik W. Thulesen Dahl Hans Bjergegaard Betina Signe Stick Tage Kiltang Bartholin Finn Viberg Brunse Charlotte Christiansen Leif Rothe Rasmussen Henrik Hansen Charlotte Vincent Petersen Elmer Philipsen Lars Søgaard Lone Akselsen Sara Emil Baaring Arno Termansen Mogens Mulle Johansen Malene Rye Andersen Poul Poulsen Ena Nørgaard

16

1. Godkendelse af dagsorden /13296 Den kirkelige ligning / behandling af budget Orientering...

1. Godkendelse af dagsorden /13296 Den kirkelige ligning / behandling af budget Orientering... Referat Byrådet Tid Onsdag den 17. september 2014 - kl. 17:00 Sted Byrådssalen Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 14/13296 Den kirkelige ligning 2015...1 3. 14/8880

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Referat Økonomiudvalget Tid Mandag den 20. januar 2014 kl. 13:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 13/31499 Årshjul og budgetproces 2014 vedr. budget

Læs mere

Referat. Byrådet. Tid Onsdag den 11. december 2013 kl. 19:00. Byrådssalen. Afbud. Fraværende

Referat. Byrådet. Tid Onsdag den 11. december 2013 kl. 19:00. Byrådssalen. Afbud. Fraværende Referat Byrådet Tid Onsdag den 11. december 2013 kl. 19:00 Sted Byrådssalen Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...3 2. Valg af borgmester...3 3. Valg af 1. og 2. viceborgmester...3

Læs mere

1. Godkendelse af dagsordenen...1. 2. 12/14541 Finansrapport pr. 31. juli 2014...1

1. Godkendelse af dagsordenen...1. 2. 12/14541 Finansrapport pr. 31. juli 2014...1 Referat Økonomiudvalget Tid Mandag den 15. september 2014 - kl. 13:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsordenen...1 2. 12/14541 Finansrapport pr. 31. juli 2014...1

Læs mere

Ekstraordinær dagsorden

Ekstraordinær dagsorden Ekstraordinær dagsorden Økonomiudvalget Tid Onsdag den 27. maj 2015 - kl. 15:40 Sted Møde udenfor rådhuset, Skallebølle skole Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsordenen...1 2.

Læs mere

Innovation- og Medborgerskabsudvalget. Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1

Innovation- og Medborgerskabsudvalget. Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 Referat Innovation- og Medborgerskabsudvalget Tid Mandag den 6. januar 2014 kl. 15:30 Sted Mødelokale 4 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 13/30889 Perspektiver i

Læs mere

1. 15/2278 Ansøgning om støtte til forprojekt for Edvard Munch Galleri, Helnæs...1. 2. 15/7448 Udbud af erhvervsejendom (Lukket sag)...

1. 15/2278 Ansøgning om støtte til forprojekt for Edvard Munch Galleri, Helnæs...1. 2. 15/7448 Udbud af erhvervsejendom (Lukket sag)... Tillægsdagsorden Byrådet Tid Onsdag den 28. oktober 2015 - kl. 17:00 Sted Byrådssalen Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. 15/2278 Ansøgning om støtte til forprojekt for Edvard Munch Galleri, Helnæs...1

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden...1. 2. 14/8541 Social- og Sundhedsudvalget - 3. budgetopfølgning pr. 30. september - DRIFT...1

1. Godkendelse af dagsorden...1. 2. 14/8541 Social- og Sundhedsudvalget - 3. budgetopfølgning pr. 30. september - DRIFT...1 Referat Social- og Sundhedsudvalget Tid Onsdag den 5. november 2014 - kl. 10:00 Sted Mødelokale 2 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 14/8541 Social- og Sundhedsudvalget

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Referat Social- og Sundhedsudvalget Tid Onsdag den 8. januar 2014 kl. 16:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 13/30939 Overordnet introduktion til

Læs mere

Referat med temadrøftelserne er publiceret. 1. Godkendelse af dagsorden...1

Referat med temadrøftelserne er publiceret. 1. Godkendelse af dagsorden...1 Referat Social- og Sundhedsudvalget Tid Onsdag den 12. august 2015 - kl. 16:00 Sted Mødelokale 1 Bemærkning Referat med temadrøftelserne er publiceret Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse

Læs mere

1. 15/23687 Udpegning af medlem til Museum Vestfyns bestyrelse /23687 Udpegning af medlem til Museum Vestfyns bestyrelse

1. 15/23687 Udpegning af medlem til Museum Vestfyns bestyrelse /23687 Udpegning af medlem til Museum Vestfyns bestyrelse Tillægsdagsorden Byrådet Tid Onsdag den 16. december 2015 - kl. 17:00 Sted Byrådssalen Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. 15/23687 Udpegning af medlem til Museum Vestfyns bestyrelse...1 1. 15/23687

Læs mere

1. Godkendelse af dagsordenen /32720 Kirkelig ligning / behandling af budget Orientering...

1. Godkendelse af dagsordenen /32720 Kirkelig ligning / behandling af budget Orientering... Referat Økonomiudvalget Tid Mandag den 28. september 2015 - kl. 13:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsordenen...1 2. 14/32720 Kirkelig ligning 2016...1 3.

Læs mere

Ekstraordinær dagsorden

Ekstraordinær dagsorden Ekstraordinær dagsorden Økonomiudvalget Tid Onsdag den 27. maj 2015 - kl. 15:40 Sted Møde udenfor rådhuset, Skallebølle skole Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsordenen...1 2.

Læs mere

Charlotte Vincent Petersen, Leif Wilson Laustsen. 1. Godkendelse af dagsorden...1

Charlotte Vincent Petersen, Leif Wilson Laustsen. 1. Godkendelse af dagsorden...1 Referat Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Tid Tirsdag den 14. juni 2016 - kl. 16:00 Sted Mødelokale 1 Afbud Charlotte Vincent Petersen, Leif Wilson Laustsen Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse

Læs mere

1. Godkendelse af referat fra sidste møde Godkendelse af dagsorden Rammeaftalen Budget 2016/

1. Godkendelse af referat fra sidste møde Godkendelse af dagsorden Rammeaftalen Budget 2016/ Referat Handicaprådet Tid Torsdag den 25. august 2016 - kl. 15:30 Sted Mødelokale 2 Bemærkning Afbud fra Erik Klindt Andersen. Afbud fra Kirsten Grove i stedet deltog Ingemann Jensen. Afbud fra Rie Nielsen.

Læs mere

1. Godkendelse af dagsordenen...1. 2. 15/5115 Ansøgning om henstand fra Jordløse Friskole...1. 3. 14/30669 Status campingplads (Lukket sag)...

1. Godkendelse af dagsordenen...1. 2. 15/5115 Ansøgning om henstand fra Jordløse Friskole...1. 3. 14/30669 Status campingplads (Lukket sag)... Referat Økonomiudvalget Tid Mandag den 2. marts 2015 - kl. 12:30 Sted Mødelokale 2 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsordenen...1 2. 15/5115 Ansøgning om henstand fra Jordløse

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden...1. 2. 14/11848 Flishåndtering på Assens Havn...1. 3. Eventuelt...3

1. Godkendelse af dagsorden...1. 2. 14/11848 Flishåndtering på Assens Havn...1. 3. Eventuelt...3 Referat Miljø- og Teknikudvalget Tid Tirsdag den 19. august 2014 - kl. 16:00 Sted Mødelokale 4, Mødet starter kl. 16.00 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 14/11848

Læs mere

Forretningsorden for SOSU Uddannelses- og efteruddannelsesudvalg

Forretningsorden for SOSU Uddannelses- og efteruddannelsesudvalg Forretningsorden for SOSU Uddannelses- og efteruddannelsesudvalg Side 1 af 5 Indholdsfortegnelse: Forretningsorden for SOSU Uddannelses- og efteruddannelsesudvalg:... Baggrund... 2 Formål... 2 Sammensætning,

Læs mere

REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN

REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN Udvalget For Kultur og Fritid Forretningsorden for fagudvalgene i Rebild Kommune 1. januar 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE Konstituering...3 Udvalgets møder...3 Dagsorden, fremlæggelse...3

Læs mere

Byrådssekretariatet. Statsforvaltningen Tilsynet Storetorv Aabenraa. Att. Maiken Christensen

Byrådssekretariatet. Statsforvaltningen Tilsynet Storetorv Aabenraa. Att. Maiken Christensen Statsforvaltningen Tilsynet Storetorv 10 6200 Aabenraa Att. Maiken Christensen 22. marts 2017 Sagsnr. 17/6439 Redegørelse til Statsforvaltningen - henvendelse ang. inhabilitet ved Assens Byråds behandling

Læs mere

Innovations- og Medborgerskabsudvalget

Innovations- og Medborgerskabsudvalget Referat Innovations- og Medborgerskabsudvalget Tid Mandag den 3. februar 2014 kl. 15:30 Sted Mødelokale 4 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 13/27117 Proces for kortlægning

Læs mere

Forretningsorden for PGU Uddannelses- og efteruddannelsesudvalg

Forretningsorden for PGU Uddannelses- og efteruddannelsesudvalg Forretningsorden for PGU Uddannelses- og efteruddannelsesudvalg Konsekvenstilrettet forretningsorden for PGU Uddannelses- og efteruddannelsesudvalg Sosu Fyn 2008 02 14.docSide 1 af 5 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Modtagestation Syddanmark I/S

Modtagestation Syddanmark I/S Side nr.: 1 Mødedato: Den 20 september 2012 Mødetidspunkt: Kl. 11.30 Sluttidspunkt Ca. 13.00 Mødelokale: Motas, Vejlbyvej 21, 7000 Fredericia Afbud: DAGSORDEN SIDE PKT. 1: GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDEN....

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: 09.08.24-P16-1-11

Læs mere

Forretningsorden. for. Nærdemokratiudvalget

Forretningsorden. for. Nærdemokratiudvalget Forretningsorden for Nærdemokratiudvalget Nærdemokratiudvalget er nedsat under Økonomi- og Erhvervsudvalget i henhold til 10, stk. 10, nr. 3 i Styrelsesvedtægt for Silkeborg Kommune, jfr. Styrelseslovens

Læs mere

REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN

REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN FOR ØKONOMIUDVALGET INDHOLDSFORTEGNELSE Konstituering... 3 Udvalgets møder... 3 Dagsorden, fremlæggelse... 3 Beslutningsdygtighed, mødeledelse og sagernes forelæggelse...

Læs mere

1. 14/25202 Forslag til Lokalplan 4.2-3 og Kommuneplantillæg nr. 12 forcampingplads og fritidsområde ved Løgismose Strand...1

1. 14/25202 Forslag til Lokalplan 4.2-3 og Kommuneplantillæg nr. 12 forcampingplads og fritidsområde ved Løgismose Strand...1 Tillægsdagsorden Økonomiudvalget Tid Mandag den 19. januar 2015 - kl. 13:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. 14/25202 Forslag til Lokalplan 4.2-3 og Kommuneplantillæg nr. 12 forcampingplads

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Referat Social- og Sundhedsudvalget Tid Onsdag den 2. april 2014 kl. 16:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Bodil Boesgaard Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 13/31305 Introduktion

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: 01.11.00-P00-1-14

Læs mere

Ejendommen matr. Nr. 1cr. Skørpinge by, Havnelev, beliggende Plushøj 3-29.

Ejendommen matr. Nr. 1cr. Skørpinge by, Havnelev, beliggende Plushøj 3-29. Sag Lokalplanpligtigt projekt ved opførelsen af ældreboliger på grønt areal, Lokalplan 19 Rødvig Sagsnr. 13/111 Initialer EriKnu Åben sag Resumé Ejendommen matr. Nr. 1cr. Skørpinge by, Havnelev, beliggende

Læs mere

2007-03-28 Helsingør Kommune. Ændringsforslag til 2. behandling af budgettet.

2007-03-28 Helsingør Kommune. Ændringsforslag til 2. behandling af budgettet. 2007-03-28 Helsingør Kommune. Ændringsforslag til 2. behandling af budgettet. Resumé: Udtalt, at et byrådsmedlem var berettiget til at fremsætte og få behandlet ændringsforslag ved 2. behandlingen af budgettet.

Læs mere

1. Præsentation af ny referent Godkendelse af dagsorden Godkendelse af referat fra sidste møde God sagsbehandling...

1. Præsentation af ny referent Godkendelse af dagsorden Godkendelse af referat fra sidste møde God sagsbehandling... Referat Handicaprådet Tid Torsdag den 11. februar 2016 - kl. 15:30 Sted Mødelokale 2 Bemærkning Poul Poulsen er indtrådt som medlem af Handicaprådet i stedet for Malene Rye Andersen. Afbud fra Bodil Boesgaard

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i Danmarks Frie Forskningsfond

Forretningsorden for bestyrelsen i Danmarks Frie Forskningsfond Forretningsorden for bestyrelsen i Danmarks Frie Forskningsfond Forretningsordenen har hjemmel i 20, stk. 1, i lov nr. 384 af 26. april 2017 om Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd og Danmarks

Læs mere

Vedr. Deres henvendelse vedrørende formand for Børneog Ungdomsudvalget i Viborg Kommune, Søren Pape Poulsens habilitet.

Vedr. Deres henvendelse vedrørende formand for Børneog Ungdomsudvalget i Viborg Kommune, Søren Pape Poulsens habilitet. A 22-07- 2008 Vedr. Deres henvendelse vedrørende formand for Børneog Ungdomsudvalget i Viborg Kommune, Søren Pape Poulsens habilitet. De har ved brev af 31. august 2007 rettet henvendelse til Statsforvaltningen

Læs mere

Ældre- og Handicapudvalgets forretningsorden

Ældre- og Handicapudvalgets forretningsorden 11. december 2013 Init.: lkj Ældre- og Handicapudvalgets forretningsorden Kap. 1 Konstituering Udvalget afholder konstituerende møde efter byrådets konstituerende møde. På det konstituerende møde vælger

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden. Konstituerende møde

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden. Konstituerende møde Forside Dagsorden Konstituerende møde Tirsdag den 19. april 2016 kl. 16.00 Medlemmer Justus Hansen (D) Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S) Udtrædende medlemmer Mille Søvndahl Pedersen (IA) Allan

Læs mere

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Vand A/S. Onsdag, den 3. maj 2017 kl Nordvej 11, Slagelse

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Vand A/S. Onsdag, den 3. maj 2017 kl Nordvej 11, Slagelse Side 1 af 7 P R O T O K O L fra bestyrelsesmøde i SK Vand A/S Onsdag, den 3. maj 2017 kl. 17.00 Nordvej 11, Slagelse Bestyrelsen: Ole Drost (Formand), Bodil Knudsen (Næstformand), Anders Nielsen, Henrik

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 10. februar 2009 til et byrådsmedlem

Statsforvaltningens brev af 10. februar 2009 til et byrådsmedlem Statsforvaltningens brev af 10. februar 2009 til et byrådsmedlem 10-02- 2009 TILSYNET Du har som byrådsmedlem af Svendborg Byråd klaget over den proceduremæssige behandling af spørgsmålet om aflysning

Læs mere

Charlotte Vincent Petersen, Leif Wilson Laustsen. 1. Godkendelse af dagsorden...1

Charlotte Vincent Petersen, Leif Wilson Laustsen. 1. Godkendelse af dagsorden...1 Referat Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Tid Tirsdag den 14. juni 2016 - kl. 16:00 Sted Mødelokale 1 Afbud Charlotte Vincent Petersen, Leif Wilson Laustsen Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse

Læs mere

1. Godkendelse af dagsordenen / status på Assens Kommunes mål samlet...2

1. Godkendelse af dagsordenen / status på Assens Kommunes mål samlet...2 Referat Byrådet Tid Onsdag den 29. april 2015 - kl. 17:00 Sted Byrådssalen Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsordenen...1 2. 14/7975 1. status på Assens Kommunes mål 2015 - samlet...2

Læs mere

Referat af Beredskabskommissionens møde. Mandag d. 24. august 2015 Kl. 13.00. Mødested: Skibevej 2, 4930 Maribo

Referat af Beredskabskommissionens møde. Mandag d. 24. august 2015 Kl. 13.00. Mødested: Skibevej 2, 4930 Maribo Referat af Beredskabskommissionens møde Mandag d. 24. august 2015 Kl. 13.00 Mødested: Skibevej 2, 4930 Maribo Afbud: Ej mødt: Holger Schou Rasmussen, Niels Henriksen, Peter Bring-Larsen, Steffen Bigum

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

FynBus bestyrelse. Referat. Torsdag, den 16. januar 2014 kl. 16.30-18.00. Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9, Odense

FynBus bestyrelse. Referat. Torsdag, den 16. januar 2014 kl. 16.30-18.00. Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9, Odense FynBus bestyrelse Referat Torsdag, den 16. januar 2014 kl. 16.30-18.00 Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9, Odense Deltagere: Anders W. Berthelsen, Odense Birger Jensen, Svendborg Hans Bjergegaard, Assens

Læs mere

Næstformand Henrik Hansen overtog mødeledelsen. Punkt 6 blev behandlet efter punkt 2. 1. Godkendelse af dagsorden...1

Næstformand Henrik Hansen overtog mødeledelsen. Punkt 6 blev behandlet efter punkt 2. 1. Godkendelse af dagsorden...1 Referat Social- og Sundhedsudvalget Tid Onsdag den 30. september 2015 - kl. 16:00 Sted Mødelokale 1 Bemærkning Udvalgsformand Betina Signe Stick var fraværende fra punkt 5. Næstformand Henrik Hansen overtog

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Køge Kommunes Skolevæsen 2015

Styrelsesvedtægt for Køge Kommunes Skolevæsen 2015 Styrelsesvedtægt for Køge Kommunes Skolevæsen 2015 Indhold Kapitel 1: Indledning... 2 Kapitel 2: Skolebestyrelsen... 2 1. Skolebestyrelsens sammensætning... 2 1.a. Sammensætning af skolebestyrelsen ved

Læs mere

Forslag til forretningsorden for Sundheds- og Kulturudvalget.

Forslag til forretningsorden for Sundheds- og Kulturudvalget. Punkt 1. Forslag til forretningsorden for Sundheds- og Kulturudvalget. 2013-46831. Forvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender forslag til Forretningsorden for Sundheds- og Kulturudvalget.

Læs mere

Vedtægt. for. Folkeoplysningsudvalget. Assens Kommune

Vedtægt. for. Folkeoplysningsudvalget. Assens Kommune Vedtægt for Folkeoplysningsudvalget i Assens Kommune 1. Formål med folkeoplysning. Stk. 1. Med respekt for forskellige holdninger at sikre offentligt tilskud med videre til den frie folkeoplysende virksomhed,

Læs mere

Forretningsorden for Bevillingsnævnet i Ringsted Kommune

Forretningsorden for Bevillingsnævnet i Ringsted Kommune Forretningsorden for Bevillingsnævnet i Ringsted Kommune Side 1 af 5 Hjemmel og formål I henhold til lov om restaurationsvirksomhed og alkoholbevilling m.v. 10 stk. 3 er der nedsat et Bevillingsnævn til

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3 Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3 Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jeppe Mouritsen, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

DAGSORDEN FYNBUS REPRÆSENTANTSKAB. Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9. Torsdag den 18. januar 2018 kl Sags nr.:

DAGSORDEN FYNBUS REPRÆSENTANTSKAB. Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9. Torsdag den 18. januar 2018 kl Sags nr.: DAGSORDEN FYNBUS REPRÆSENTANTSKAB Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9 Torsdag den 18. januar 2018 kl. 16.00 18.00 Sags nr.: 201801-18107 Deltagere: Morten Andersen, Nordfyn Anders W. Berthelsen, Odense

Læs mere

Forretningsorden for xxx udvalget i Gladsaxe med virkning fra xx.xx.xxxx

Forretningsorden for xxx udvalget i Gladsaxe med virkning fra xx.xx.xxxx Forretningsorden for xxx udvalget i Gladsaxe med virkning fra xx.xx.xxxx J. nr. 00.22.02A30 Sags nr. 2017/08143 009 Side 1 af 7 Valg af formand og næstformand 1 stk. 1. Det første møde i udvalgets funktionsperiode

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Referat Social- og Sundhedsudvalget Tid Onsdag den 5. marts 2014 kl. 16:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 11/40589 Sundhedspolitik 'Sammen om

Læs mere

Referat. til Kommunalbestyrelsen

Referat. til Kommunalbestyrelsen Referat til Kommunalbestyrelsen Mødedato: Tirsdag den 26. februar 2013 Mødetidspunkt: 18:30 Mødelokale: Kommunalbestyrelsens mødesal Medlemmer: Henrik Zimino, Allan S. Andersen, Arne Hansen, Brian Franklin,

Læs mere

Kultur-og Fritidsudvalget

Kultur-og Fritidsudvalget Referat Mødedato: Tirsdag den 7. januar 2014 Mødetidspunkt: 15:00 Sluttidspunkt: 17:30 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.11/rådhuset Per Møller Jensen, Gudrun Bjerregaard, Anders Bertel, Mads Panny,

Læs mere

Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde

Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde Dagsorden Dato: Torsdag den 06. august 2015 Mødetidspunkt: 08:00 Særlige forhold: Mødelokale: Medlemmer: Ekstraordinært møde Hvidovreværelset Helle M. Adelborg, Mikkel Dencker, Finn Gerdes, Niels Ulsing,

Læs mere

Referat Miljø- og Naturudvalget's møde Tirsdag den Kl. 15:00 Udvalgsværelse 2

Referat Miljø- og Naturudvalget's møde Tirsdag den Kl. 15:00 Udvalgsværelse 2 Referat Miljø- og Naturudvalget's møde Tirsdag den 16-01-2018 Kl. 15:00 Udvalgsværelse 2 Deltagere: Bruno Hansen, Henrik Nielsen, Søren Kongegaard, Pia Dam, Birger Jensen, Jens Munk, Stina Sølvberg Thomsen

Læs mere

Stk. 4 Formanden skal sørge for, at medlemmerne får forelagt de nødvendige oplysninger til bedømmelse af sagerne.

Stk. 4 Formanden skal sørge for, at medlemmerne får forelagt de nødvendige oplysninger til bedømmelse af sagerne. DEFF 15/334 Forretningsorden for DEFF s styregruppe Fastsat i henhold til vedtægter for DEFF af 15. august 2014. Ordinære og ekstraordinære møder, skriftlig behandling 1 Styregruppen udøver sin virksomhed

Læs mere

Juridisk Kontor. Referat. til mødet i. Byrådet juni 2008 i Regionshuset

Juridisk Kontor. Referat. til mødet i. Byrådet juni 2008 i Regionshuset Juridisk Kontor Referat til mødet i Byrådet 2007-2009 25. juni 2008 i Regionshuset Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 154 Indførelse af spørgetid i Vejle Byråd 388 388 00.01.00-A10-32-08 154. Indførelse

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for den selvejende institution U/Nord

Forretningsorden for bestyrelsen for den selvejende institution U/Nord Forretningsorden for bestyrelsen for den selvejende institution Iht. 14 i Vedtægt for den selvejende institution af 1. januar 2019 er følgende forretningsorden fastsat: 1. Bestyrelsens konstituering 1.1.

Læs mere

Forretningsorden for Bevillingsnævnet i Skanderborg Kommune i perioden

Forretningsorden for Bevillingsnævnet i Skanderborg Kommune i perioden Forretningsorden for Bevillingsnævnet i Skanderborg Kommune i perioden 2018-2021 Indledning I henhold til 10, stk. 3 i lovbekendtgørelse nr. 135 af 18. januar 2010 om restaurations- og hotelvirksomhed

Læs mere

Forretningsorden. for. Det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg (LUU) ved Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Forretningsorden. for. Det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg (LUU) ved Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Forretningsorden for Det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg (LUU) ved Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Social- og Sundhedsskolen Esbjerg, den 20. februar 2014 Side 1 af 5 Forretningsorden for

Læs mere

FORRETNINGSORDEN DANMARKS INNOVATIONSFOND

FORRETNINGSORDEN DANMARKS INNOVATIONSFOND CVR Nr. 29 03 5695 Forretningsordenen er udfærdiget af bestyrelsen for Danmarks Innovationsfond (i det følgende kaldet Fonden ) med hjemmel i 11, stk. 1 i lov nr. 306 af 29. marts 2014 om Danmarks Innovationsfond

Læs mere

Hedensted Kommune. Byrådet. Referat

Hedensted Kommune. Byrådet. Referat Referat Mødetidspunkt: Kl. 17:00 17.30 Mødested: Korning Kro, Korningvej 143, 8700 Horsens Deltagere:, Henrik Alleslev, Lars Poulsen, Hans Kristian Bundgaard-Skibby, Lene Tingleff, Kasper Glyngø, Ole Vind,

Læs mere

DAGSORDEN FOR KONSTITUERING AF NY SKOLEBESTYRELSE

DAGSORDEN FOR KONSTITUERING AF NY SKOLEBESTYRELSE RØNBJERG/DALGASSKOLEN SKOLEBESTYRELSEN Fælles møde Referat af mødet ONSDAG DEN 9. APRIL 2008 PÅ LÆRERVÆRELSET Jeg vil foreslå at vi todeler mødet. Et for den nye bestyrelse og i forlængelse heraf et fællesmøde.

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. Bestyrelsen for Professionshøjskolen UCC

FORRETNINGSORDEN. Bestyrelsen for Professionshøjskolen UCC FORRETNINGSORDEN Bestyrelsen for Professionshøjskolen UCC FORRETNINGSORDEN Bestyrelsen for Professionshøjskolen UCC Forretningsorden for Professionshøjskolen UCC's bestyrelse I medfør af 14 i vedtægt for

Læs mere

Retningslinjer for Centerrådene for botilbuddene ved de socialpsykiatriske centre i Københavns Kommune

Retningslinjer for Centerrådene for botilbuddene ved de socialpsykiatriske centre i Københavns Kommune 1 April 2011 Retningslinjer for Centerrådene for botilbuddene ved de socialpsykiatriske centre i Københavns Kommune Disse retningslinjer tager afsæt i den gældende pårørendepolitik for borgere med sindslidelser

Læs mere

Som medlem af Enhedslisten i Vordingborg Kommunalbestyrelse har De rettet henvendelse til Statsforvaltningen Sjælland, Det kommunale Tilsyn.

Som medlem af Enhedslisten i Vordingborg Kommunalbestyrelse har De rettet henvendelse til Statsforvaltningen Sjælland, Det kommunale Tilsyn. Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at Vordingborg Kommunes borgmester har handlet i overensstemmelse med styrelseslovens 8, stk. 4 ved at sammenskrive et forslag til dagsordenen 24-09- 2008 Som medlem

Læs mere

Afbud fra Bodil Boesgaard i stedet deltog Lars Søgaard. 1. Godkendelse af dagsorden... 2. 2. Godkendelse af referat fra sidste møde...

Afbud fra Bodil Boesgaard i stedet deltog Lars Søgaard. 1. Godkendelse af dagsorden... 2. 2. Godkendelse af referat fra sidste møde... Referat Handicaprådet Tid Torsdag den 11. juni 2015 - kl. 15:30 Sted Mødelokale 2 Bemærkning Afbud fra Bodil Boesgaard i stedet deltog Lars Søgaard. Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse

Læs mere

Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen

Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Indholdsfortegnelse 049. Orientering fra Ældrerådets formand 78 050. Orientering fra Knud

Læs mere

Referat fra ekstraordinært møde fra. Byrådet. Onsdag den , kl. 18:00. i Byrådssalen, Rådhusvej 1

Referat fra ekstraordinært møde fra. Byrådet. Onsdag den , kl. 18:00. i Byrådssalen, Rådhusvej 1 Referat fra ekstraordinært møde fra Byrådet Onsdag den 09-08-2017, kl. 18:00 i Byrådssalen, Rådhusvej 1 Praktiske oplysninger i forbindelse med mødet: Andre deltagere i mødet: Byrådet består af: Parti:

Læs mere

Referat Handicaprådet

Referat Handicaprådet Referat : Mandag den 27. januar 2014 Mødetidspunkt: Kl. 8:15 Sluttidspunkt: Kl. 11:15 Mødested: Rød 2, Prøvestenen Bemærkninger: Medlemmer: Per Christensen (A) Morten Westergaard (C) Henrik Møller (A)

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 1 Mødedato: 7. februar 2014 Tidspunkt: Kl. 11.00 til 16.20 Sted: Lokale 8, stuen

REFERAT. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 1 Mødedato: 7. februar 2014 Tidspunkt: Kl. 11.00 til 16.20 Sted: Lokale 8, stuen 10. februar 2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 1 Mødedato: 7. februar 2014 Tidspunkt: Kl. 11.00 til 16.20 Sted: Lokale 8, stuen REFERAT Til stede fra udvalget: Bente Dahl, Henrik

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur og Planlægning's møde Mandag den Kl. 13:30 Udvalgsværelse 2

Referat Udvalget for Kultur og Planlægning's møde Mandag den Kl. 13:30 Udvalgsværelse 2 Referat Udvalget for Kultur og Planlægning's møde Mandag den 13-12-2010 Kl. 13:30 Udvalgsværelse 2 Deltagere: Bruno Hansen, Flemming Madsen, Gert Rasmussen, Bo Hansen Afbud: Morten Petersen, Ulrik Sand

Læs mere

FORRETNINGSORDEN 26/3 2010

FORRETNINGSORDEN 26/3 2010 26/3 2010 Revideret 3/6 2014 Forretningsorden for Centerråd ved VEU Center Fyn 1 - Sammensætning Centerrådet sammensættes af et bestyrelsesmedlem fra hver udbyder af arbejdsmarkedsuddannelser og et fra

Læs mere

I henhold til 22 i Lov om kommunernes styrelse vælger udvalgene selv deres formand.

I henhold til 22 i Lov om kommunernes styrelse vælger udvalgene selv deres formand. Dagsorden Dato: 07-01-2014 15:00:00 Udvalg: Miljø- og Planudvalget Sted: Mødelokale 8, Skanderborg 1 Valg af formand Sagsnr.: 14/32 Miljø- og Planudvalget er nedsat i henhold til Styrelsesvedtægten for

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet

Referat. Folkeoplysningsrådet Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Møde i Folkeoplysningsrådet Dannet den: Onsdag den 17-01-2018 Mødedato: Tirsdag den 16-01-2018 Mødetidspunkt: 16:30-17:15 Mødested: Møderum 5 Medlemmer Erik Schaumann

Læs mere

Grundvandsrådet. 6. februar 2008 Kl. 16:00 i Mødelokale, TF. Deltagere: Gæster: Afbud: Bo Jensen, Byrådet, Formand for Grundvandsrådet

Grundvandsrådet. 6. februar 2008 Kl. 16:00 i Mødelokale, TF. Deltagere: Gæster: Afbud: Bo Jensen, Byrådet, Formand for Grundvandsrådet 6. februar 2008 Kl. 16:00 i Mødelokale, TF Deltagere: Grundvandsrådet Bo Jensen, Byrådet, Formand for Grundvandsrådet Benny Christensen, Byrådet Arne Hastrup Larsen, Danmarks Naturfredningsforening Hans-Kurt

Læs mere

Hedensted Kommune. Byrådet Referat. Byrådssalen Juelsminde Rådhus

Hedensted Kommune. Byrådet Referat. Byrådssalen Juelsminde Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 17:00-19:45 Mødested: Byrådssalen Juelsminde Rådhus Deltagere:, Kirsten Terkilsen, Henrik Alleslev, Lars Poulsen, Hans Kristian Bundgaard-Skibby, Lene Tingleff, Ole Vind, Erling

Læs mere

Forretningsorden for Bevillingsnævnet i Skanderborg Kommune

Forretningsorden for Bevillingsnævnet i Skanderborg Kommune Forretningsorden for Bevillingsnævnet i Skanderborg Kommune Indledning I henhold til 10, stk. 3 i lovbekendtgørelse nr. 135 af 18. januar 2010 om restaurationsog hotelvirksomhed m.v. består Bevillingsnævnet

Læs mere

FORRETNINGSORDEN for Byrådet i Hillerød Kommune

FORRETNINGSORDEN for Byrådet i Hillerød Kommune FORRETNINGSORDEN for Byrådet i Hillerød Kommune Indholdsfortegnelse: Byrådets møder 3 Udsendelse af dagsorden og sagernes fremlæggelse 4 Beslutningsdygtighed, mødeledelse og sagernes forelæggelse 4 Udvalg

Læs mere

Stk. 2 Centerrådet kan udpege tilforordnede til at deltage i rådets møder uden stemmeret.

Stk. 2 Centerrådet kan udpege tilforordnede til at deltage i rådets møder uden stemmeret. Forretningsorden for Centerrådet 1 Sammensætning: Centerrådet sammensættes af et bestyrelsesmedlem fra hver udbyder af arbejdsmarkedsuddannelser og et fra hvert VUC, som har hjemsted i VEU-centrets geografiske

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. Skoleudvalget. Mødet den , kl. 09:00. Godthåbsgade 8, mødelokale 2 AALBORG BYRÅD

Referat. Aalborg Byråd. Skoleudvalget. Mødet den , kl. 09:00. Godthåbsgade 8, mødelokale 2 AALBORG BYRÅD Referat AALBORG BYRÅD Mødet den 07.01.2014, Godthåbsgade 8, mødelokale 2 1. s medlemmer 2014-2017.... 2 2. Konstituering, herunder valg af næstformand.... 3 3. Introduktion til Skoleforvaltningen.... 4

Læs mere

Referat for møde i Velfærdsudvalget 2018

Referat for møde i Velfærdsudvalget 2018 Referat for møde i Velfærdsudvalget 2018 Mødedato 14. december 2017 Mødetidspunkt 16:00 Konstituerende møde. Mødelokale F 6 Mødedeltagere Anne Sofie Uhrskov (V) Morten Skovgaard (V) Charlotte Drue (V)

Læs mere

Forretningsorden. for. Det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg (LUU) ved Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Forretningsorden. for. Det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg (LUU) ved Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Forretningsorden for Det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg (LUU) ved Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Social- og Sundhedsskolen Esbjerg, den 23.november 2016 Side 1 af 5 Forretningsorden for

Læs mere

Marianne Kamp Bogfinkevej 30 Rindum 6950 Ringkøbing. Vedr. Din henvendelse om Ringkøbing-Skjern Kommune.

Marianne Kamp Bogfinkevej 30 Rindum 6950 Ringkøbing. Vedr. Din henvendelse om Ringkøbing-Skjern Kommune. Marianne Kamp Bogfinkevej 30 Rindum 6950 Ringkøbing 23-02- 2009 TILSYNET STATSFORVALTNINGEN MIDTJYLLAND Vedr. Din henvendelse om Ringkøbing-Skjern Kommune. Du har ved brev af 27. august 2007 rettet henvendelse

Læs mere

Godkendelse af forslag til revison af indsatsplan for OSD 1475, Hammer Bakker og Tylstrup

Godkendelse af forslag til revison af indsatsplan for OSD 1475, Hammer Bakker og Tylstrup Punkt 11. Godkendelse af forslag til revison af indsatsplan for OSD 1475, Hammer Bakker og Tylstrup 2018-062490 Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at byrådet godkender forslag til revision af indsatsplan

Læs mere

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 17. februar 2014 kl. 16.00 i Lunden, Rådhuset Medlemmer Gitte Hemmingesen ( ) Morten Fenger ( ) Birgit Mortensen ( ) Hans-Henrik Blom ( )

Læs mere

Mogens Mulle Johansen, Tanja Møllegaard Løvgren, Henrik Mott Frandsen. 1. Godkendelse af dagsorden...1

Mogens Mulle Johansen, Tanja Møllegaard Løvgren, Henrik Mott Frandsen. 1. Godkendelse af dagsorden...1 Referat Børne- og Uddannelsesudvalget Tid Torsdag den 12. juni 2014 Sted Mødelokale 2 Bemærkning Afbud Fællesmøde BUU/KFU Mogens Mulle Johansen, Tanja Møllegaard Løvgren, Henrik Mott Frandsen Fraværende

Læs mere

Referat Godkendelse af dagsorden. Indholdsfortegnelse:

Referat Godkendelse af dagsorden. Indholdsfortegnelse: Referat Handicaprådet Tid torsdag den 8. maj 2014 kl. 15:30 Sted Mødelokale 2 på Assens Rådhus Afbud: Lis Lund i stedet indkaldt suppleant Anette Rejnholdt Sørensen. Afbud: Betina Signe Stick, i stedet

Læs mere

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den Kl. 15:30 udvalgsværelse 1

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den Kl. 15:30 udvalgsværelse 1 Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 10-04-2007 Kl. 15:30 udvalgsværelse 1 Deltagere: Lars Erik Hornemann, Svend Rosager, Jesper Ullemose, Finn Olsen, Bruno Hansen, Arne Ebsen, Flemming Madsen, Christian

Læs mere

Forretningsorden for Børne- og Uddannelsesudvalget

Forretningsorden for Børne- og Uddannelsesudvalget Forretningsorden for Børne- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 I henhold til lov om kommunernes styrelse, 20, stk. 3, fastsættes følgende forretningsorden for Børne- og Uddannelsesudvalget. 1 Børne- og Uddannelsesudvalget

Læs mere

8. 15/12827 Lovliggørelse af tagterrasse på Blomstervænget 1A, 5610 Assens

8. 15/12827 Lovliggørelse af tagterrasse på Blomstervænget 1A, 5610 Assens 8. 15/12827 Lovliggørelse af tagterrasse på Blomstervænget 1A, 5610 Assens Indstilling: Direktøren for By, Land og Kultur indstiller til Miljø- og Teknikudvalget, at der gives lovliggørende byggetilladelse

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Referat Dato: Onsdag den 2. april 2014 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 405 mødelokale på Rådhuset Jytte Bendtsen, Kenneth Kristensen Berth, Erdal

Læs mere

Børn & Ungeudvalget. Sammenlægningsudvalget for Viborg Kommune. Referat

Børn & Ungeudvalget. Sammenlægningsudvalget for Viborg Kommune. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 13.30 Til kl.: 16.25 Mødested: Kulturprinsens store mødelokale Mødenr.: 6 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 17 Præsentation af de nye chefer i Børn og Ungeforvaltningen

Læs mere

Godkendelse af 2. behandling af revision af indsatsplan for OSD 1476, Hvorup

Godkendelse af 2. behandling af revision af indsatsplan for OSD 1476, Hvorup Punkt 4. Godkendelse af 2. behandling af revision af indsatsplan for OSD 1476, Hvorup 2018-062489 Miljø- og Energiudvalget indstiller, at byrådet godkender, at at revision af indsatsplan for OSD 1476,

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Teknik- og Miljøudvalget. Mødedato: Torsdag den Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Teknik- og Miljøudvalget. Mødedato: Torsdag den Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:20 Fraværende: Ingen Indholdsfortegnelse Side 1. Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 202 for Byens

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen REFERAT Beredskabskommissionen Mødedato: Onsdag den 30-07-2008 Mødested: Solsikkevej 2 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Peter Rosendahl, Svend Erik Larsen Fraværende:

Læs mere

Referat Lukkede punkter Kommunalbestyrelsen 27. juni 2013 kl. 18:00 Byrådssalen, Jammerbugt Rådhus Jammerbugt Kommune

Referat Lukkede punkter Kommunalbestyrelsen 27. juni 2013 kl. 18:00 Byrådssalen, Jammerbugt Rådhus Jammerbugt Kommune Referat Lukkede punkter Kommunalbestyrelsen 27. juni 2013 kl. 18:00 Byrådssalen, Jammerbugt Rådhus Jammerbugt Kommune 76. Lukket punkt: Evt. salg af areal til Saltum Vandværk til opsætning af solcelleanlæg

Læs mere

Byrådet 2014. Referat fra møde Onsdag den 4. december 2013 kl. 19.00 i Byrådssalen

Byrådet 2014. Referat fra møde Onsdag den 4. december 2013 kl. 19.00 i Byrådssalen Byrådet 2014 Referat fra møde Onsdag den 4. december 2013 kl. 19.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 19.45 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Emilie

Læs mere