Kultur- og Fritidsudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kultur- og Fritidsudvalget"

Transkript

1 Kultur- og Fritidsudvalget Mandag den 7. maj 2007 kl i mødelokale 7 Medlemmer: Lone Rytter Holm (A) Brian Hemmingsen (A) Hanne Iversen (A) Anne Marie Lyduch (V) Kai Nielsen (V)

2 Side 101 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side K1. Meddelelser fra formanden/gensidig orientering K2. Meddelelser fra administrationen K3. Ramme for Folkeoplysning, budget 2007 Overførsler fra K4. Regnskab for tilskud til voksenundervisning K5. Idrætspuljen fordeling, forår K6. Greve Teater - Tilskud K7. Kulturaftale København Syd K8. Karlslunde-Huset Klager over støj K9. Karlslunde-Huset - Regnskab K10. Tune Borgerhus - Regnskab K11. Greve Svømmehal Årsrapport K12. Portalen i Greve Årsrapport K13. Teater Hedeland - Årsrapport K14. Kalender Kultur- og Fritidsudvalget...123

3 Side 102 Ikke til stede: Hanne Iversen, der er offentlig tilgængelig K1. Meddelelser fra formanden/gensidig orientering edoc sagsnummer: Orkestergrav og scene i Hedeland edoc sagsnummer: var året, hvor der blev tilvejebragt midler til en ny, permanent orkestergrav, hvis hydrauliske tag desuden kan anvendes som sceneplatform for andre arrangementer i amfiteatret. Betydelige donationer fra Oticon Fonden, Velux Fonden og A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney-Møllers Almenfond - samlet 5,4 mio. kr. betød, at Teater Hedelands stiftere, Københavns og Roskilde Amter samt Roskilde, Høje Taastrup og r, indskød godt 2,8 mio. kr. til byggeriets gennemførelse. Der kunne således holdes 1. spadestik den 5. december 2006 med forventet færdiggørelse sommeren En række omstændigheder - blandt andet vejrlig - har medført, at der er løbet ekstraomkostninger til projektet med etableringen af orkestergrav og scene udover de afsatte midler i størrelsesorden kr. Det forventes, at Teater Hedeland vil sende ansøgning til de tre interessentkommuner, Høje-Taastrup, Roskilde og Greve om dækning af merudgifterne. Den Politiske Følgegruppe vedtog den 13. april 2007 at sagen tages op, når endeligt regnskab foreligger i august Udgiften ventes anbefalet fordelt ligeligt mellem de tre kommuner. Taget til efterretning Anne-Marie Lyduch og Hanne Iversen deltog ikke i sagens behandling på grund af fravær.

4 Side 103 K2. Meddelelser fra administrationen Tune Idrætsforening har fremsendt anke vedrørende fordeling af lokaler. Sag optages på Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 4. juni Anne-Marie Lyduch og Hanne Iversen deltog ikke i sagens behandling på grund af fravær.

5 Side 104 K3. Ramme for Folkeoplysning, budget 2007 Overførsler fra 2006 edoc sagsnummer: K4/ , K4 / Baggrund Kultur- og Fritidsudvalget besluttede på mødet den 28. marts 2007, at udsætte sagen om fordeling af overførsler fra I forbindelse med afslutning af regnskab 2006 er der overført følgende beløb fra 2006 til 2007 inden for budgetrammen af Folkeoplysning og fritidsaktiviteter m.v.: Fælles formål Start- og Udviklingspuljen Folkeoplysende voksenundervisning Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde: Idrætsfritidsordning og klub Greveordningen Sommerferiearrangementer Lokaletilskud Kursustilskud til aftenskoler og foreninger I alt inden for Folkeoplysning og fritidsaktiviteters ramme, merforbrug (- = merforbrug + = mindreforbrug) kr kr kr kr kr kr kr kr kr. Beslutningsgrundlag Det overførte merforbrug på kr. anbefales finansieret således i 2007: Lokaler i Hundige Storcenter Start- og Udviklingspuljen 2007 Materialetilskud til aftenskoler Andre tilskud til aftenskoler Idrætsfritidsordning og klub Greveordningen Kursustilskud til aftenskoler og foreninger I alt kr kr kr kr kr kr kr kr. Yderligere beskrivelse fremgår af vedlagte bilag. Tidsplan De foreslåede budgetreduktioner udmøntes i Konsekvenser I henhold til Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning på mødet den 5. marts 2007, ønskede udvalget en beskrivelse af mulighederne for at imødegå et tilsvarende merforbrug i Ønsket indgår i budgetbehandlingen for Øvrige forhold Fra 2005 til 2006 godkendte Byrådet en overførsel til Grøn Kontrakt, og det resterende beløb på kr. tilgik kommunekassen.

6 Side 105 Bilag Ramme for Folkeoplysende virksomhed Administrationen indstilling: Administrationen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget anbefaler over for Økonomi- og Planudvalget og Byrådet, at det overførte merforbrug finansieres således: Lokaler i Hundige Storcenter Start- og Udviklingspuljen 2007 Materialetilskud til aftenskoler Andre tilskud til aftenskoler Idrætsfritidsordning og klub Beløbet overføres fra budgetområde 3.01 Greveordningen Kursustilskud til aftenskoler og foreninger I alt kr kr kr kr kr kr kr kr. Kultur- og Fritidsudvalget anbefaler overfor Økonomi- og Planudvalget og Byrådet, at administrationens indstilling godkendes. Udvalget ønsker en sag på dagsordenen vedrørende regelsæt for lokaletilskud generelt. Sagen tages op på udvalgets augustmøde. Anne-Marie Lyduch og Hanne Iversen deltog ikke i sagens behandling på grund af fravær.

7 Side 106 K4. Regnskab for tilskud til voksenundervisning 2006 edoc sagsnummer: Baggrund I henhold til Folkeoplysningslovens 2, stk. 2 kan folkeoplysende foreninger søge tilskud til undervisning, studiekredse, foredragsvirksomhed og debatskabende aktiviteter. Tilskuddet til de enkelte aftenskoler i til ovennævnte aktiviteter er beregnet ud fra den lønsum, som det daværende Folkeoplysningsudvalg har godkendt for hver aftenskole, inden for Byrådets godkendte budgetramme. Alle aftenskoler har indsendt ansøgning i november 2005 med et budget for de forventede udgifter i Tilskuddet er således beregnet ud fra nogle budgetforudsætninger og udbetalt á conto. Det endelige tilskud beregnes først, når man kender de faktiske afviklede undervisningstimer og regnskabet for disse. Center for Kultur & Fritid har modtaget aftenskolernes regnskabsskemaer for tilskud til undervisning mv. i år 2006, hvori der redegøres for aftenskolernes lederhonorar og lærerløn til undervisning og studiekredse, undervisning af handicappede og instrumentalundervisning. Centeret har i lighed med tidligere praksis ikke udbedt sig regnskab for tilskud til debatskabende aktiviteter. Center for Kultur & Fritid er desuden, i forbindelse med tildeling af tilskud til voksenundervisning i 2007, blevet kontaktet af Greve Musikskole, som mener at tilskudstilsagnet til Musikskolen er forkert beregnet. Centeret har efterfølgende holdt møde med Musikskolen, og det viser sig, at det lave tilskudstilsagn til Musikskolen for 2007 skyldes indberetningsfejl vedr. Musikskolens undervisningsniveau i 2005, opstået i forbindelse med Musikskolens aflæggelse af regnskab for Denne fejl er gået igen ved Musikskolens ansøgning om tilskud for Greve Musikskole har således fået tilskudstilsagn på kr. for Hvis Musikskolen havde opgivet de korrekte tal i regnskab 2005 og i ansøgningen til 2007, ville Musikskolen have modtaget tilsagn om tilskud på kr. I alt en difference på kr. for Beslutningsgrundlag Ifølge regnskaberne skal aftenskoler, som har fået udbetalt den tildelte ramme á conto, tilbagebetale nedenstående beløb: Aftenskole A conto tilskud Faktisk max. tilskudsberettiget løn i 2006 Tilbagebetaling AOF kr. FOF kr. Cambridge kr. MOF x) kr. I alt kr. x) Musisk Oplysnings Forbund Center for Kultur & Fritid anbefaler, at tilbagebetalingen fra AOF og Cambridge indgår i den samlede ramme til folkeoplysning i 2007.

8 Side 107 For de aftenskoler, hvor kommunen forestår lønudbetalingen, har der været følgende undervisningsaktivitet: Aftenskole Tilskudstilsagn Faktisk max. tilskudsberettiget Forbrugsdifference løn i 2006 Musikskolen Væveskolen Square Dance KIT x) I alt x) Knipling i Tune Da kommunen forestår lønudbetaling for alle fire aftenskoler, er der kun udbetalt tilskud tilsvarende den undervisningsaktivitet som aftenskolerne har haft i løbet af 2006, dog max. svarende til tilskudstilsagn. Da Væveskolen, Square Dance og KIT har haft en undervisningsaktivitet, som berettiger dem til et lavere tilskud end tilskudstilsagnet, er forbrugsdifferencen for disse tre ikke udbetalt. Greve Musikskole, som har haft en højere aktivitet end tilskudstilsagnet for 2006, har løbende indbetalt beløb, som skulle have tilsvaret Musikskolens del af lønudgifterne. Revision heraf viser dog, at Musikskolen mangler at indbetale kr. Center for Kultur & Fritid anbefaler, at indbetalingen fra Greve Musikskole indgår i den samlede ramme til folkeoplysning i Det er aftalt med Greve Musikskole, at de løbende indbetalinger til udligning af lønudgifter i 2007 reguleres således, at de modsvarer det forventede forbrug. Herudover anbefaler Center for Kultur & Fritid, at det for lavt beregnede tilskudstilsagn for 2007 reguleres i henhold til korrekt opgjorte regnskabstal for 2005 og således forhøjes med kr.. Konsekvenser AOF og Cambridge, som har fået udbetalt et højere a conto beløb end deres undervisningsaktivitet berettiger dem til, vil modtage besked om, at differencen skal tilbagebetales. Greve Musikskole oplyser, at såfremt tilskuddet for 2007 ikke opreguleres, så vil skolen ikke kunne holde aktivitetsniveauet i efteråret Bilag Skema over regnskab for tilskud til aftenskolerne i 2006.

9 Side 108 Administrationens indstilling: Administrationen anbefaler, at Kultur- og Fritidsudvalget godkender: 1. at regnskab for tilskud til voksenundervisning i 2006 tages til efterretning 2. at tilbagebetalt tilskud fra AOF og Cambridge på kr. indgår i den samlede ramme til folkeoplysning for at Greve Musikskoles indbetaling på kr. vedr. løn for 2006 indgår i den samlede ramme til folkeoplysning i at tilskudstilsagn for 2007 for Greve Musikskole forhøjes med kr. i henhold til korrekt opgjorte regnskabstal for Indstillingen godkendt. Lone Rytter Holm deltog ikke i sagens behandling, da udvalget besluttede, at Lone Rytter Holm var inhabil. Hanne Iversen deltog ikke i sagens behandling på grund af fravær.

10 Side 109 K5. Idrætspuljen fordeling, forår 2007 edoc sagsnummer: J.nr S05 K10/ Baggrund I kommissorium for Idrætsrådet fremgår, at Idrætsrådet skal indstille til Kultur- og Fritidsudvalget i forbindelse med udmøntning af midler fra Idrætspuljen. Idrætsrådet nedsatte på baggrund af dette en arbejdsgruppe med kompetence til at indstille forslag til fordeling af midlerne over for Kultur- og Fritidsudvalget. Der er til udmøntning i 2007 ca. to millioner kroner, som skal fordeles over to ansøgningsrunder i henholdsvis foråret og efteråret Som hovedregel udmøntes størstedelen af midlerne i forårets ansøgningsrunde. Beslutningsgrundlag Ansøgningsfristen til Idrætspuljen er annonceret og formidlet via nettet. Ansøgningsfristen til Idrætspuljen, forår 2007, var den 3. april. Arbejdsgruppen holdt møde den 19. april, og fremkom med en samlet indstilling til Kultur- og Fritidsudvalget. Der er modtaget 47 ansøgninger fordelt på 20 foreninger og idrætsanlæg. Der er indkommet ansøgninger for i alt kr. Arbejdsgruppen anbefaler Kultur- og Fritidsudvalget at godkende 23 ansøgninger for i alt kr. ekskl. moms. Arbejdsgruppens indstilling er primært baseret på to forhold: Mål og visioner fra s Idrætsplan , der også er gældende for 2007 Retningslinierne for ansøgning til Idrætspuljen. Tidsplan Den maj 2007 modtager ansøgerne svar vedrørende deres ansøgning til Idrætspuljen. Den 29. maj 2007 orienteres Byrådet. Konsekvenser Følger Kultur- og Fritidsudvalget arbejdsgruppens indstilling, vil der blive brugt kr. ekskl. moms. De resterende ca kr. overføres til Idrætspuljen, efterår 2007.

11 Side 110 Bilag Oversigtsskema over ansøgninger til idrætspuljen, forår 2007 Retningsliner for ansøgning til idrætspuljen Ansøgninger, forår 2007 ligger på sagen og vedlægges særskilt til udvalgets medlemmer. Administrationen indstilling: Administrationen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget godkender, at de ansøgere, der er indstillet i oversigtsskemaet, tildeles et beløb på i alt kr. Sagen sendes til orientering for Byrådet. Et flertal af udvalget Brian Hemmingsen og Lone Rytter Holm - godkender med følgende ændringer: Tilskudspct. for elite beregnes med 65 pct. af det ansøgte. 9.e: tilskud til ansættelse af salgs- og pressechef godkendes ikke. Kai Nielsen godkender indstillingen fra Idrætsrådet, idet retningslinierne er under revision. Kultur- og Fritidsudvalget ønsker retningslinier for idrætsplanen til politisk behandling med henblik på anvendelse ved efterårsrunden Anne-Marie Lyduch deltog ikke i sagens behandling, da udvalget besluttede, at Anne Marie Lyduch var inhabil. Hanne Iversen deltog ikke i sagens behandling på grund af fravær.

12 Side 111 K6. Greve Teater - Tilskud edoc sagsnummer: J.nr Ø40 K7/ , K13/ Baggrund Greve Teater sender ansøgning af 18. april 2007 om udbetaling af underskudsdækning på kr. vedrørende sæsonen 2006/07 samt om muligheden for at få konverteret kommunens underskudsdækning til fast tilskud fra sæson 2007/08 på kr. Kommunen har afsat op til kr. i 2007 til underskudsdækning. Et eventuelt fast driftstilskud på kr. til teatret søges fra budgetåret Kultur- og Fritidsudvalget er tidligere blevet orienteret om teatrets situation senest den 28. marts 2007, hvor administrationen redegjorde for forholdene for teatret efter ændring af den hidtidige teaterabonnementsordning. Udvalget besluttede at genoptage sagen, når der foreligger nye oplysninger senest i forbindelse med budget Beslutningsgrundlag Sæson 2006/07 Med Greve Teaters ansøgning følger et foreløbigt regnskabssammendrag for sæson 2006/07, som viser et underskud på ca kr. Teatret ønsker at høre om muligheden for at få udbetalt underskudsdækningen forlods, inden det reviderede regnskab foreligger i september Center for Kultur & Fritid foreslår, at kommunen udbetaler underskudsdækningen op til kr., når udkast til regnskabet til revisor er kommunen i hænde i juli/august har den 28. marts 2007 modtaget tilsagn fra Kulturministeriet om markedsføringstilskud på kr., som tidligere er udbetalt af Roskilde Amt til Greve Teater. Tilskuddet er indregnet i teatrets driftsunderskud på kr. for sæson 2006/07 Sæson 2007/08 Med Greve Teaters ansøgning følger revideret budget af 18. april 2007 for sæsonen 2007/08. Kunststyrelsen meddeler den 18. april 2007, at tilskuddet til Greve Teater i sæsonen 2007/08 bliver kr. pr. opførelse. Det er lagt ind i budgettet. Teatret har også lagt ekstraordinære prisforhøjelser på billetter ind. Mere ind 10 % i almindelighed. Herudover er priserne hævet for voksne til børneforestillingerne, og løssalgspriserne er øget markant. Der er indført særpris for særligt dyre forestillinger. Resultatet er et forventet underskud på kr. Men teatret mener ikke at billetprisen kan hæves yderligere. Teatret har bestilt 10 forestillinger med et forventet salg af i alt 4000 billetter. Center for Kultur & Fritid har tidligere tilkendegivet overfor KFU, at det er vigtigt for Greve Teater, at der er et økonomisk fundament i form af en passende

13 Side 112 egenkapital som sikkerhed ved sæsonudsving. Underskudsdækning, som er tilskudsmodellen i dag, giver ikke teatret mulighed for at sikre en egenkapital, som er nødvendig for at turde indgå aftaler for en sæson. Derfor foreslår Center for Kultur & Fritid, at der fra sæson 2007/08 bevilges et fast driftstilskud til Greve Teater som afløsning for gældende underskudsdækningsmodel. På grund af de nye forhold, hvor det er vanskeligt at forudsige virkningen af teatrets tiltag til forøgelse af indtægterne, foreslås det, at driftstilskuddet til sæsonen 2007/08 bliver samme beløb som underskuddet i sæson 2006/07 på kr. Driftstilskuddet tages op igen i forbindelse med sæson 2008/09. Greve Teater 40 års jubilæum Greve Teater har oplyst, at teatret har 40 års jubilæum i år, som de ønsker at markere særligt i forbindelse med forestillingen Jesus Christ Superstar, onsdag den 14. november Greve Teater har spurgt, om kommunen har mulighed for at yde støtte til jubilæet. Center for Kultur & Fritid beder Greve Teater om at sende specificeret ansøgning, der vil blive forelagt Kultur- og Fritidsudvalget. Bilag Foreløbigt regnskab sæson 2006/07 Budget sæson 2007/08. Administrationens indstilling: Administrationen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget godkender: 1. at kommunen udbetaler underskudsdækningen vedrørende sæson 2006/07 op til , når udkast til regnskabet til revisor er kommunen i hænde i juli/august at spørgsmålet om at fast driftstilskud på kr. tages med i behandlingen af budget 2008, og at driftstilskuddet tages op igen ved behandlingen af budget 2009 og overslags-år. Ad 1. Godkendt. Endeligt regnskab fremsendes til kommunen efter endt revision. Ad 2. Godkendt Anne-Marie Lyduch og Hanne Iversen deltog ikke i sagens behandling på grund af fravær.

14 Side 113 K7. Kulturaftale København Syd edoc sagsnummer: J.nr I02 K1/ , K1/ Baggrund Kulturudvalgsformændene for Stevns, Køge, Solrød og Greve besluttede på møde den 9. februar 2007 at arbejde videre med en kulturaftale efter forslag til kommissorium for København Syd som Kulturregion. Sagen har herudover været behandlet på et møde den 12. marts 2007, hvor de fire kommuners borgmestre har tilsluttet sig denne beslutning. Beslutningsgrundlag I Kulturminister Brian Mikkelsens Strategi for Kultur i hele landet spiller kulturaftaler en central rolle. Aftalerne lægger vægt på at underbygge samarbejdet mellem kommuner og underbygge en strategisk udvikling på kulturområdet inden for centrale satsningsområder f.eks. talentudvikling, bevaring og formidling af kulturarven og nye former for kulturelle samarbejder. Aftalerne kan også koordinere centrale satsningsområder, emnesamarbejder, samarbejde kultur og erhverv og samarbejde med statslige institutioner m.m. Incitamentet for kommunerne til at indgå i en kulturaftale er, dels at få udlagt de statslige bevillinger til en kulturregions egen forvaltning, dels at få andel i ministeriets kulturpuljemidler, som er afsat primært til fremme af udviklingsprojekter inden for rammerne af en kulturaftale. (Det er administrationens forventning at der samlet til de 4 kommuner kan opnås et tilskud i størrelsesordenen kr.) Der har været meget stor interesse fra landets kommuner i kulturaftalekonceptet, og Kulturministeriet forventer, at 3/4-del af kommunerne deltager i en kulturaftale fra 1. januar Kulturaftalerne er frivillige og kan indgås mellem Kulturministeriet og flere kommuner, normalt for en 4-årig periode. Kommissorium for København Syd som kulturregion Kommissorium for København Syd som kulturregion er afsæt til en beskrivelse af principper, temaer, organisering og tidsplan for at udarbejde en kulturaftale mellem Greve, Solrød, Stevns og Køge og Kulturministeriet. I den sammenhæng udgør museumsområdet og musikskoleområdet grundstammen i en kommende kulturaftale. Områderne indgår i kulturaftalens temaer, som i kommissoriet er foreslået at være: Museumsområdet, Børne- og Ungekultur, Kultur, Erhverv & Turisme, Kultur i by og områdeudviklingen og Biblioteksområdet. Herudover vil der, med udgangspunkt i tilbagemeldinger fra Kulturministeriet, blive arbejdet hen imod at Idræt indarbejdes som tema. I tilknytning hertil skitseres en række eksempler på udviklingsprojekter. Endelig foreslås det, at der arbejdes videre med mulighederne for en projektpulje, som kan målrettes ét eller flere formål, som ikke er indeholdt i ovennævnte. Med en vedtagelse af Kommissorium for København Syd som Kulturregion giver kommunerne i

15 Side 114 København Syd således deres tilslutning til, at der arbejdes videre med indgåelsen af en kulturaftale med Kulturministeriet efter de beskrevne principper. For temaernes udviklingsprojekter gælder, at de er beskrevet på et overordnet niveau, og det kræves, at de indholdsudfyldes, ligesom der kan komme nye/andre udviklingsprojekter til under det videre arbejde, bl.a. under inddragelse af kulturinstitutioner og foreninger. Samtidig understreges det, at kommissoriet rummer mulighed for at indgå samarbejder for eksempel med den øvrige Region Sjælland og/eller med enkelte kommuner. Formålet med at etablere en kulturregion for København Syd, er gennem arbejdsog vidensdeling samt fælles udviklingsprojekter: At underbygge en strategisk udvikling på kulturområdet, bl.a. med henblik på at opnå højere kvalitet og bredere udbud på kulturområdet At manifestere og markedsføre sig som en kulturelt stærk og spændende region for bl.a. at understøtte regionens bosætning og turisme At opnå en størrelse/volumen som vil optimere mulighederne for at hente økonomisk støtte i Kulturministeriet, Kunstrådet samt i Region Sjællands vækstog udviklingspuljer At understrege regionens tilknytning til Hovedstadsregionen At definere regionen som en del af Øresundsregionen At supplere og videreudvikle regionens samarbejde på erhvervs- og turismeområdet At opnå opbakning til kulturområdet på højeste niveau såvel politisk som ledelsesmæssigt og samtidig sikre den lokale forankring. Tidsplan Der arbejdes på, at kulturaftalen for København Syd er gældende fra 1. januar 2008 til 31. december De fire deltagerkommuner skal have godkendt aftalen inden 1. oktober Forløbet inden da er: Maj: Principiel godkendelse fra de fire deltagerkommuner af, at der arbejdes videre med kulturaftalen inden for rammerne af kommissoriet. Stevns, Køge og r forelægger sagen til politisk godkendelse i maj måned, mens Solrød Kommune afventer politisk behandling til august måned. Kulturinstitutioner og -foreninger i regionen inddrages til at kvalificere kulturaftalen med konkrete indsatser. Juni: August: Senest 15. maj - 2. udkast til aftale sendes til udtalelse i Kulturministeriet. (1. udkast, som var kommissoriet, blev sendt i marts 2007). Forberedelse til 3. udkast til aftale. Seminar for København Syds Kulturudvalg. Politisk godkendelse af oplæg til 3. udkast til aftale i de fire deltagerkommuner. (Kulturudvalgene). Senest 15. august 3. udkast til aftale sendes til Kulturministeriet. September: Politisk godkendelse af Kulturaftale for København Syd som Kulturregion.

16 Side 115 Bilag Forslag til kommissorium for København Syd som Kulturregion. Administrationens indstilling: Administrationen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget anbefaler over for Økonomi- og Planudvalget og Byrådet, at det godkendes, at der arbejdes videre med at etablere en kulturaftale for kommunerne i København Syd inden for rammerne af kommissoriet for København Syd som Kulturregion. Et flertal af udvalget Lone Rytter Holm og Brian Hemmingsen anbefaler overfor Økonomi- og Planudvalget og Byrådet, at administrationens indstilling godkendes. Kai Nielsen afventer stillingtagen til Byrådet. Anne-Marie Lyduch og Hanne Iversen deltog ikke i sagens behandling på grund af fravær.

17 Side 116 K8. Karlslunde-Huset Klager over støj edoc sagsnummer: J.nr K02 Baggrund Kommunen har modtaget flere klager over støj i forbindelse med private fester i Karlslunde-Huset på Hovedgaden i Karlslunde By. Huset ejes af. Naboer til huset har gennem de seneste 10 år med mellemrum påtalt problemet over for husets bestyrelse, og i nyere tid er kommunen inddraget kulminerende med flere klager over problemer med støj og andre gener i 2006 og Bestyrelsen for Karlslunde-Huset har gennem tiden iværksat flere foranstaltninger til løsning af problemet. Der er installeret et ventilationsanlæg som dæmper støjniveauet. Vinduer er låst fast og håndtag er afmonteret, så musik for åbne vinduer er udelukket. Dørpumpe til dørene i huset sørger for, at dørene holdes lukket. Regler for at benytte lokalerne er fastsat med henblik på at sikre mindst mulig ulempe for beboerne omkring huset. Bl.a. har bestyrelsen krævet, at 4 forældre skal være til stede ved ungdomsfester. I lejekontrakt og på skiltning i huset er det indføjet, at musik skal dæmpes senest kl Ud fra de seneste reaktioner har nævnte tiltag ikke løst problemet, og derfor er der behov for at tage sagen op til nærmere vurdering. I henhold til lov om miljøbeskyttelse har kommunen hjemmel til at give påbud om, at støj fra borgerhuset ved udleje skal nedbringes, hvis der er væsentlige støjulemper. Center for Kultur & Fritid holdt møde med husets bestyrelse den 14. september Bestyrelsen vedtog, at det er nødvendigt at klarlægge karakteren af problemet før støjdæmpende foranstaltninger iværksættes, og ønskede, at der i samarbejde med kommunen blev foretaget en måling af støjniveauet fra Karlslunde-Huset. Huset vil sørge for støjdæmpende foranstaltninger alt efter hvilken løsningsmodel, en rådgivende myndighed leverer. Der er flere løsningsmuligheder, og det der blev nævnt på mødet var: Begrænsning af lydstyrke: Musikanlæg med indbygget plombe, som automatisk begrænser lydstyrken. Ved levende musik afbrydes strømmen i lokalet, hvis lyden bliver for kraftig. Opbygning af støjdæmpning på væg/mur ind mod nabo Ophør med udlejning til ungdomsfester med deltagere op til 18 år. Ophør med udlejning til ungdomsfester er iværksat fra 2007 efter aftale med Center for Kultur & Fritid. Beslutningsgrundlag modtager klager over støj, men har ikke et nærmere kendskab til problemet. Husets er jævnligt i brug til private fester - næsten hver weekend - og derfor er risikoen for at støj kan opfattes forulempende stor.

18 Side 117 Kommunen har forpligtelsen til at sørge for, at der ikke er borgere, som bliver udsat for væsentlige støjulemper. Men hvor meget støj drejer det sig om? Og hvad er det for en type støj? I tilfældet med Karlslunde-Huset kan der foretages flere støjdæmpende foranstaltninger. Som tidligere nævnt kan begrænsning af lydstyrken være det, der skal til i forhold til de plagede naboer. Festdeltagerne vil formentlig være knapt så tilfredse med løsningen, og det kan så betyde et fravalg af Karlslunde-Huset med tab af indtægter til følge. Bygningsmæssig isolering er måske en anden mulighed. En tredje mulighed er elastisk ophængning af højttalere. Huset har som nævnt allerede sørget for, at der ikke kan åbnes vinduer og dørene holdes lukket, samt at der er installeret et støjhæmmende ventilationsanlæg. En støjmåling kan bidrage til at belyse sagen, således at der kan foretages en vurdering af, om der er et problem, og hvis der er, yderligere foretage en vurdering af, hvad der er den rigtige løsning. Konsekvenser Det bliver dokumenteret, i hvilken grad Karlslunde-Huset er ansvarlig for væsentlige støjulemper. Karlslundehuset får en udgift på fra kr. og op til kr. til støjmåling samt yderligere udgifter til den eventuelle støjdæmpende foranstaltning, som den rådgivende myndighed måtte anbefale i henhold til støjmålingens resultat. I yderste tilfælde kan et stop for udleje til private fester blive udfaldet med den konsekvens, at huset mister en væsentlig indtægt på ca kr. årligt. Administrationens indstilling: Administrationen indstiller, at sagen sendes til Center for Teknik & Miljø med henblik på at afdække støjproblemer og anvise løsningsforslag. Udgiften til støjmåling afholdes over Kalslundehusets budget. Indstillingen godkendt med bemærkning om, at Center for Teknik & Miljø foretager en let undersøgelse. Anne-Marie Lyduch og Hanne Iversen deltog ikke i sagens behandling på grund af fravær.

19 Side 118 K9. Karlslunde-Huset - Regnskab 2006 edoc sagsnummer: J.nr S55 Baggrund Bestyrelsen for Karlslunde-Huset sender revideret regnskab for Beslutningsgrundlag Regnskabet udviser et resultat på kr. og en egenkapital på kr. Husets nettoomsætning er på kr., hvoraf kr. er driftstilskud fra, og kr. er indtægt vedrørende lokaleudlejning. Center for Kultur & Fritid har ikke øvrige bemærkninger til regnskabet. Den udførte revision har ikke givet anledning til bemærkninger. Regnskabet ligger i sagen. Administrationens indstilling: Administrationen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget godkender regnskabet. Indstillingen godkendt. Udvalget beder om, at regnskabet fremover bliver udsendt. Hanne Iversen deltog ikke i sagens behandling på grund af fravær.

20 Side 119 K10. Tune Borgerhus - Regnskab 2006 edoc sagsnummer: J.nr S55 Baggrund Bestyrelsen for Tune Borgerhus sender revideret regnskab for Beslutningsgrundlag Regnskabet udviser et resultat på kr. og en egenkapital på kr. Husets nettoomsætning er på kr., hvoraf kr. er driftstilskud fra, og kr. er indtægt vedrørende lokaleudlejning til private fester. Center for Kultur & Fritid bemærker, at der er en mindre fejl i regnskabet, som vedrører s bidrag til lokaleleje i henhold til driftsaftalen. I regnskabet er bidraget anført til kr. Det rigtige beløb er kr. Herefter er resultatet kr., egenkapitalen er på kr., og indtægten vedrørende lokaleudlejning er på kr. Center for Kultur & Fritid har ikke øvrige bemærkninger til regnskabet. Den udførte revision har ikke givet anledning til bemærkninger. Regnskabet ligger i sagen. Administrationens indstilling: Administrationen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget godkender regnskabet, og at berigtigelsen indarbejdes i forbindelse med næste regnskabsaflægning. Indstillingen godkendt. Udvalget beder om, at regnskabet fremover bliver udsendt. Hanne Iversen deltog ikke i sagens behandling på grund af fravær.

21 Side 120 K11. Greve Svømmehal Årsrapport 2006 edoc sagsnummer: J. nr Ø54 K3/ Baggrund Som led i kontraktstyringskonceptet i, skal kontraktstyrede institutioner udarbejde en årsrapport som opfølgning på den indgåede kontrakt. Center for Kultur & Fritid sender Årsrapport 2006 for Greve Svømmehal til orientering. Årsrapporten følger op på den indgåede kontrakt gældende for Kontrakten er efterfølgende forlænget til og med Beslutningsgrundlag Afrapporteringen er alene en afrapportering i forhold til kontrakten for Greve Svømmehal. Det med kursiv skrevne i rapporten er afskrift af kontrakten, og den resterende tekst er den egentlige afrapportering. Driften af Greve Svømmehal har i 2006 været præget af, at svømmehallen har været lukket i tre måneder, hvor der blev gennemført nødvendige reparationer. Dette har naturligt påvirket svømmehallens besøgstal og dermed billetindtægter. Det skal dog bemærkes, at der - hvis man ser bort fra lukkeperioden - har været et stort set uændret besøgstal i forhold til Et besøgstal som ligger over det kontraktfastsatte succeskriterie på gæster årligt. Det er Center for Kultur & Fritids vurdering, at driften af Greve Svømmehal er sket i overensstemmelse med kontrakten. Bilag Årsrapport Administrationens indstilling: Administrationen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget tager Greve Svømmehals Årsrapport 2006 til efterretning. Indstillingen godkendt. Hanne Iversen deltog ikke i sagens behandling på grund af fravær.

22 Side 121 K12. Portalen i Greve Årsrapport 2006 edoc sagsnummer: J.nr S55 Baggrund I henhold til Portalens vedtægter sender bestyrelsen årsrapport for 2006 til orientering. Årsrapporten blev gennemgået for Byrådet på Portalens årsmøde i marts Beslutningsgrundlag Årets resultat viser et driftsunderskud på kr. og en positiv egenkapital på kr. Portalens omsætning er på kr. Center for Kultur & Fritid har ikke bemærkninger til regnskabet Den udførte revision har ikke givet anledning til bemærkninger. Årsrapporten ligger i sagen. Administrationens indstilling: Administrationen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget tager Portalens Årsrapport 2006 til efterretning. Indstillingen godkendt. Hanne Iversen deltog ikke i sagens behandling på grund af fravær.

23 Side 122 K13. Teater Hedeland - Årsrapport 2006 edoc sagsnummer: J.nr S55 Baggrund Teater Hedelands bestyrelse sender årsrapport Rapporten er aflagt efter årsregnskabslovens bestemmelser, og er blevet godkendt af Den Politiske Følgegruppe for Teater Hedeland den 13. april Beslutningsgrundlag Årsrapporten skal sendes til Kunststyrelsen inden 1. maj 2007 og forelægges de tre interessentkommuner til orientering. Regnskabsresultatet viser et underskud på kr., hvilket Teatret ikke selv finder tilfredsstillende. Det har nødvendiggjort en reduktion af omkostningerne i Teatret har derfor valgt et ændret koncept for infrastruktur og fysisk produktion, hvor arbejdet i høj grad baseres på frivillig, foreningsforankret arbejdskraft, hvorved produktion og infrastruktur forventes realiseret til en pris, der ligger betydeligt under de omkostninger, der afholdtes i 2006 til denne opgave. Det har også medført, at det scenografiske koncept for 2007 er bygget op omkring tydelig inddragelse af de landskabelige kvaliteter og uden nævneværdigt brug af tilvirkede scenografiske elementer. Det forventes, at der kan opnås en betydelig reduktion i produktionsudgifterne med den nye orkestergrav og scene. Teatret budgetterer med et overskud for 2007, der vil reducere teatrets negative egenkapital betydeligt, og teatret regner med at være i økonomisk balance ved udgangen af I kraft af en samarbejdsaftale med FDB/Samvirke for 2007 om formidling af en særaften for kunder herfra, har teatret forøget antallet af opførelser fra tre i 2006 til fire i Årsrapport 2006 ligger i sagen. Administrationens indstilling: Administrationen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget tager orienteringen til efterretning. Indstillingen godkendt. Kultur- og Fritidsudvalget ønsker fremover årsrapporten udsendt. Hanne Iversen deltog ikke i sagens behandling på grund af fravær.

24 Side 123 K14. Kalender Kultur- og Fritidsudvalget edoc sagsnummer: Aktiviteter i 2007 * Bemærkning Dato Tidspunkt Kultur- og Fritidsudvalget 07. maj Kl Formanden kursus i Konstruktiv konfliktløsning, COK maj Kultur- og Fritidsudvalget 04. juni Kl Inspirationstur 11. og 12. juni Kulturaftaleseminar for København Syd 13. juni Kl Fritidsråd 14. juni Kl Idrætsråd 21. juni Kl Kultur- og Fritidsudvalget 13. august Kl Fritidsråd 23. august Kl Idrætsråd 06. september Kl Kultur- og Fritidsudvalget 10. september Kl Kultur- og Fritidsudvalget 08. oktober Kl Fritidsråd 11. oktober Kl Idrætsråd 25. oktober Kl Kultur- og Fritidsudvalget 05. november Kl Kultur- og Fritidsudvalget 03. december Kl Idrætsråd 06. december Kl Fritidsråd 13. december Kl Til efterretning. Udvalgets møde den 10. september er flyttet til kl Fremtidig kalender indeholder datoer for møder med kontraktstyrede og selvejende institutioner. Hanne Iversen deltog ikke i sagens behandling på grund af fravær.

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget Referat af ekstraordinært møde Fredag den 21. september 2007 kl. 15:30 i Biblioteket Medlemmer: Lone Rytter Holm (A) Brian Hemmingsen (A) Hanne Iversen (A) Anne Marie Lyduch

Læs mere

Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Solrød Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven. 1 Formål

Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Solrød Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven. 1 Formål Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Solrød Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven 1 Formål Formålet med folkeoplysende voksenundervisning er med udgangspunkt i undervisningen

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune Initialer: bhh Sag: 306-2012-16511 Dok.: 306-2012-286990 Oprettet: 28. november 2012 Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Baggrund Byrådet fastsætter og fordeler jf. Folkeoplysningslovens

Læs mere

Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget. Budgetopfølgning pr. 31.8.2015. Dok. nr.: 143026/15

Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget. Budgetopfølgning pr. 31.8.2015. Dok. nr.: 143026/15 Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget Budgetopfølgning pr. 31.8. Dok. nr.: 143026/15 1 Drift UDVIKLING I VIST PÅ HOVEDOMRÅDER - = overskud 30/4 31/8 1 2 3 4 4-2 Bibliotek og Borgerservice 129.724

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008 Referat fra møde i onsdag den 21. maj 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Jesper Kejlhof Peter Walsøe Lena Holm Jensen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU

Læs mere

FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED

FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED KULTUR OG FRITID RETNINGSLINJER FOR TILSKUD TIL FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED GODKENDT I BYRÅDET DEN 27. NOVEMBER 2012 1 BAGGRUND Byrådet fastsætter og fordeler jf. Folkeoplysningslovens 6 en årlig beløbsramme

Læs mere

DRAGØR KOMMUNE Folkeoplysningsudvalget

DRAGØR KOMMUNE Folkeoplysningsudvalget DRAGØR KOMMUNE Folkeoplysningsudvalget Retningslinier for tilskud m.m. til den folkeoplysende voksenundervisning i Dragør Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven gældende pr. 1. januar 2008 1 Formål

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 31-10-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 31-10-2018 17:00 1 (Åben) Regnskab

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning Lov om støtte til Folkeoplysning Allerød Kommune

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning Lov om støtte til Folkeoplysning Allerød Kommune Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning Lov om støtte til Folkeoplysning Allerød Kommune Vedtaget i Folkeoplysningsudvalget den 2. december 2010, i forbindelse med budget 2011

Læs mere

1 Formål. 2 Virksomhedens omfang

1 Formål. 2 Virksomhedens omfang Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Vallensbæk kommune i henhold til Folkeoplysningsloven 1 Formål Formålet med folkeoplysende voksenundervisning er med udgangspunkt i undervisningen

Læs mere

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 23. APRIL 2007 KL I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 23. APRIL 2007 KL I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 23. APRIL 2007 KL. 17.00 I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR Indholdsfortegnelse 12. Tilskud til voksenundervisning 2007 3 13. Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, serviceudgifter

Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Korr. Budget 2018 Forbrug september 2018 3. FR 2018 Afvigelse 2018 Kultur- og Fritidsudvalget

Læs mere

Principper for Folkeoplysende voksenundervisning i Svendborg Kommune

Principper for Folkeoplysende voksenundervisning i Svendborg Kommune Principper for Folkeoplysende voksenundervisning i Svendborg Kommune Formålet med folkeoplysende voksenundervisning Med udgangspunkt i undervisningen at øge den enkeltes almene og faglige indsigt og færdigheder

Læs mere

Fritidsrådet. Onsdag den kl. 17:00 i møderum 6 og 7 på rådhuset

Fritidsrådet. Onsdag den kl. 17:00 i møderum 6 og 7 på rådhuset Fritidsrådet Onsdag den 29.08.2012 kl. 17:00 i møderum 6 og 7 på rådhuset Medlemmer Pernille Beckmann - KFU Jette Andersen - KFU Inge Wulff - AOF Arne Ipsen - FOF Leif Jørgensen Tune Borgerhus Jytte Schou

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget Referat 9. november 2017 kl. 08:15 Udvalgsværelse 1 Indkaldelse Hanne Agersnap Finn Riber Rasmussen Søren P. Rasmussen Henrik Bang Ib Carlsen Mette Schmidt Olsen Dorthe la Cour

Læs mere

Kultur- og Fritids- udvalget

Kultur- og Fritids- udvalget Kultur- og Fritids- udvalget Mandag den 13. august 2007 kl. 16:00 i mødelokale 7 Medlemmer: Lone Rytter Holm (A) Brian Hemmingsen (A) Hanne Iversen (A) Anne Marie Lyduch (V) Kai Nielsen (V) Side 181 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Regler. for. tilskud til aftenskoler i. Halsnæs Kommune

Regler. for. tilskud til aftenskoler i. Halsnæs Kommune Regler for tilskud til aftenskoler i Halsnæs Kommune Indholdsfortegnelse Afsnit Emne Side 1. Formål 2 2. Undervisningens omfang 2 3. Begrænsninger 2 4. Foreningskrav 3 5. Ansøgning og tilskudstilsagn 4

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Ballerup Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven.

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Ballerup Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven. 1 Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Ballerup Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven. 1 Formål Formålet med folkeoplysende voksenundervisning er med udgangspunkt i undervisningen,

Læs mere

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Pkt. Gældende aftale: Forslag fra ny aftale: Bemærkninger til forslagene: Tekst med sort: Bemærkninger til Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 3.

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. Ekstraordinært møde 1. Meddelelser 2. Ansøgning fra Musikteatret Holstebro om tilskud til udvidelse

Læs mere

Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3

Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Lars Møller Pedersen Mødet hævet kl.: 17.50 Pkt. Tekst Side 90 Orientering 1 91 Den Selvejende institution

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget 5. november 2007 kl. 16:00 i Hundigehuset Medlemmer: Til stede: Anne Marie Lyduch (V) Brian Hemmingsen (A) Hanne Mercedes Iversen (A) Kai Nielsen (V) Lone Rytter Holm (A) 05.11.2007 kl. 16:00 i Hundigehuset

Læs mere

Tilskudsregler for folkeoplysende voksenundervisning og debatskabende aktiviteter

Tilskudsregler for folkeoplysende voksenundervisning og debatskabende aktiviteter 1. HVEM KAN FÅ TILSKUD Foreninger der er godkendt af Folkeoplysningsudvalget og som tilbyder folkeoplysende voksenundervisning er tilskudsberettiget og har adgang til lokaler. For at blive godkendt og

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende foreninger, der tilbyder voksenundervisning i Ballerup Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven.

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende foreninger, der tilbyder voksenundervisning i Ballerup Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven. 1 Gældende Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende foreninger, der tilbyder voksenundervisning i Ballerup Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven. Forslag til nye (Ændringer er med kursiv og rødt)

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 18 ONSDAG DEN 17. JUNI 2009, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 17. juni 2009 Side: 2 Fraværende: Pia Longet,

Læs mere

Fritidsrådet. Referat. Greve Kommune. Onsdag den kl. 17:00 i mødelokale 1. Medlemsoversigt

Fritidsrådet. Referat. Greve Kommune. Onsdag den kl. 17:00 i mødelokale 1. Medlemsoversigt Fritidsrådet Onsdag den 28.01.09 kl. 17:00 i mødelokale 1 Medlemsoversigt Hanne Iversen (A) Kai Nielsen (V) Inge Wulff Arne C Ipsen Steen Mærkelund Ernst Seiling Olsen Palle Stentoft Leif Jørgensen Jan

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Hedensted Kommune i henhold til lov om støtte til folkeoplysning.

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Hedensted Kommune i henhold til lov om støtte til folkeoplysning. Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Hedensted Kommune i henhold til lov om støtte til folkeoplysning. 1 Formål. Formålet med folkeoplysende voksenundervisning er med udgangspunkt

Læs mere

Reviderede. retningslinier for. tilskud til foreninger. i henhold til. Folkeoplysningsloven

Reviderede. retningslinier for. tilskud til foreninger. i henhold til. Folkeoplysningsloven Reviderede retningslinier for tilskud til foreninger i henhold til Folkeoplysningsloven 2008 1 Godkendelse af folkeoplysende foreninger...3 1.1 Der ydes tilskud til...3 1.2 Der ydes ikke tilskud til...3

Læs mere

RETNINGSLINIER FOR TILSKUD TIL DET FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE I GENTOFTE KOMMUNE. GENTOFTE-ORDNINGEN

RETNINGSLINIER FOR TILSKUD TIL DET FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE I GENTOFTE KOMMUNE. GENTOFTE-ORDNINGEN GENTOFTE KOMMUNE Børn, Unge og Fritid Fritid RETNINGSLINIER FOR TILSKUD TIL DET FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE I GENTOFTE KOMMUNE. GENTOFTE-ORDNINGEN Vedtaget i Underudvalget vedr. Aktiviteter

Læs mere

Folkeoplysende voksenundervisning. Retningslinjer for tilskud i henhold til Folkeoplysningsloven

Folkeoplysende voksenundervisning. Retningslinjer for tilskud i henhold til Folkeoplysningsloven Folkeoplysende voksenundervisning Retningslinjer for tilskud i henhold til Folkeoplysningsloven Udkast 15.12.2016 Gældende fra 01.01.2008 Vedtaget af Kommunalbestyrelsen xx.xx.2017 Indhold INDLEDNING...3

Læs mere

Regler for tilskud til voksenundervisning i Næstved Kommune gældende fra 1. januar 2015

Regler for tilskud til voksenundervisning i Næstved Kommune gældende fra 1. januar 2015 Regler for tilskud til voksenundervisning i Næstved Kommune gældende fra 1. januar 2015 1. Folkeoplysningsloven. Disse regler fastsættes efter lov om Folkeoplysning. 2. Undervisningens formål. Formålet

Læs mere

Aftenskoler Roskilde 1. Revision 2012. december 2013

Aftenskoler Roskilde 1. Revision 2012. december 2013 Aftenskoler Roskilde 1 Revision 2012 december 2013 Indholdsfortegnelse Indledning/Kommissorium 4 2. Sammenfatning 5 2.1 Generelle anbefalinger/forslag til ændringer til Roskilde Kommunes tilskudsregler

Læs mere

Referat af møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 01. december 2008 kl. 17:00 i Aars udvalgsværelse 4

Referat af møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 01. december 2008 kl. 17:00 i Aars udvalgsværelse 4 Referat af møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 01. december 2008 kl. 17:00 i Aars udvalgsværelse 4 Indholdsfortegnelse 001. Ansøgninger om tilskud til voksenundervisning for 2009 3 002. Mødekalender

Læs mere

Bilag 5. Udkast til. Tilskudsregler. for voksenundervisning. i henhold til. Folkeoplysningsloven

Bilag 5. Udkast til. Tilskudsregler. for voksenundervisning. i henhold til. Folkeoplysningsloven Bilag 5 Udkast til Tilskudsregler for voksenundervisning i henhold til Folkeoplysningsloven 2008 2012 Disse tilskudsregler er gældende for godkendte foreninger i Frederikssund Kommune, der ønsker at søge

Læs mere

Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning og anvisning af lokaler i Brøndby Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven

Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning og anvisning af lokaler i Brøndby Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven Brøndby Kommune Børne-, Kultur- og Idrætsforvaltningen Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning og anvisning af lokaler i Brøndby Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven 1. Ansøgningsfrist

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune

Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune Regler for tilskud til Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune Godkendt i EKFU120814 (dok 480-2014-901417) 1 INDHOLD: Formål... 3 Hvem kan få tilskud... 3 Hvad ydes der tilskud til...

Læs mere

Udkast til. Tilskudsregler. for voksenundervisning. i henhold til. Folkeoplysningsloven

Udkast til. Tilskudsregler. for voksenundervisning. i henhold til. Folkeoplysningsloven Bilag 5 Udkast til Tilskudsregler for voksenundervisning i henhold til Folkeoplysningsloven 2012 Disse tilskudsregler er gældende for godkendte foreninger i Frederikssund Kommune, der ønsker at søge om

Læs mere

Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget. Budgetopfølgning pr Dok. nr.: 77755/15

Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget. Budgetopfølgning pr Dok. nr.: 77755/15 Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget Budgetopfølgning pr. 30.04. Dok. nr.: 77755/15 1 Drift UDVIKLING I VIST PÅ HOVEDOMRÅDER - = overskud 30/4 31/8 1 2 3 4 3-2 Bibliotek og Borgerservice 128.168

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget

Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: Onsdag den Mødetid: 18:00-18:55 Mødelokale: Mødelokale B105 Medlemmer: Daniel Donoso (F), Ekrem Günbulut (A), Frederik A. Hansen (V), Jesper Kirkegaard (C), Merete Scheelsbeck (C), Steffen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 21. november 2012 kl. 17.00 i F7 Mødet slut kl. 19.15 MØDEDELTAGERE Kristian Moberg (V) Alice Linning Annelise Hansen Kenneth Jensen (A) Ruth Rasmussen

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Dagsorden åben Mødedato 10. december 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale D Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget den 10.

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Herlev Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Herlev Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Herlev Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven Indhold: Formål Virksomhedens omfang Ansøgningsfrist Begrænsning Beregning af tilskud

Læs mere

Udkast til. Tilskudsregler. for voksenundervisning. i henhold til. Folkeoplysningsloven. Slettet: 2008

Udkast til. Tilskudsregler. for voksenundervisning. i henhold til. Folkeoplysningsloven. Slettet: 2008 Udkast til Tilskudsregler for voksenundervisning i henhold til Folkeoplysningsloven 2012 Slettet: 2008 Disse tilskudsregler er gældende for godkendte foreninger i Frederikssund Kommune, der ønsker at søge

Læs mere

Referat Fritidsrådet. Dato: 27. november Starttidspunkt: 17:00. Nymarksvej 3, Grindsted

Referat Fritidsrådet. Dato: 27. november Starttidspunkt: 17:00. Nymarksvej 3, Grindsted Referat Fritidsrådet Dato: 27. november 2017 Starttidspunkt: 17:00 Sted: Nymarksvej 3, Grindsted Medlemmer: : Jørgen Clement, Inge Ib Pedersen, Lars Hansen, Jan Skovgaard, Hanne Lorenz, Karsten Westergaard,

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2017

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2017 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 & 32 Faste ejendomme og fritidsfaciliteter budget 3.003.897 2.851.754 2.784.181 2.594.787 Forskel 219.716 256.967 Overført til kommende budgetår 270.064

Læs mere

Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune

Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune Regler for tilskud til Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune Folkeoplysende Voksenundervisning godkendt i KB 201108 1 INDHOLD: Formål... 3 Hvem kan få tilskud... 3 Hvad ydes der tilskud

Læs mere

Sektorredegørelse for Kultur- og Fritidsudvalget

Sektorredegørelse for Kultur- og Fritidsudvalget Sektorredegørelse for Kultur- og Fritidsudvalget Kapitel 1 beskrivelse af området Kultur- og Fritidsudvalgets område omfatter kultur- og idrætsinstitutioner, folkeoplysningsområdet, fritids- og ungdomsklubber

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011 Referat torsdag den 27. januar 2011 Kl. 18:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 19. november 2014 kl. 16.00 i F2 Mødet slut kl. 18:45 MØDEDELTAGERE Kenneth Jensen (A) Alice Linning Jens Jørgen Andersen Kristian Moberg Kristensen

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. marts 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. marts 2007 Referat fra møde i onsdag den 21. marts 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Efterretningssager... 1 2. FOU - DGI Roskilde... 2 3. FOU - Godkendelse af Forældreforeningen

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 21-04-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget PROTOKOL Onsdag den 21 april 2010 kl 08:30 afholder Kultur- og Fritidsudvalget møde i Byhistorisk Samling,

Læs mere

Retningslinier for tilskud til Den Folkeoplysende Voksenundervisning i Lejre Kommune.

Retningslinier for tilskud til Den Folkeoplysende Voksenundervisning i Lejre Kommune. Retningslinier for tilskud til Den Folkeoplysende Voksenundervisning i Lejre Kommune. 1. Folkeoplysende foreninger, der tilbyder folkeoplysende voksenundervisning. Følgende krav skal opfyldes for at modtage

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2018

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2018 Udvalg: Hovedkonto: Hovedfunktion: Udvalg for Kultur og Fritid 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 & 32 Faste ejendomme og fritidsfaciliteter Samlet regnskab: 2017 Korrigeret budget 2.851.754

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Gladsaxe Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Gladsaxe Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Gladsaxe Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven 1 Formål Formålet med folkeoplysende voksenundervisning er med udgangspunkt i undervisningen

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. april 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. april 2009 Referat fra møde i onsdag den 22. april 2009 Mødet fandt sted hos Missionsforbundets Børn og Unge, Missionskirken, Hovedvejen 219, Osted, kl. 19.00. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 6 TORSDAG DEN 26. APRIL 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 26. april 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 19 TIRSDAG DEN 20. OKTOBER 2009, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 20. oktober 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

FOLKEOPLYSNING I VESTHIMMERLANDS KOMMUNE. Tilskudsordning for Den folkeoplysende voksenundervisning

FOLKEOPLYSNING I VESTHIMMERLANDS KOMMUNE. Tilskudsordning for Den folkeoplysende voksenundervisning FOLKEOPLYSNING I VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Tilskudsordning for Den folkeoplysende voksenundervisning INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1. Indledning 3 2. Formål 3 3. Foreningen 3 4. Tilskudstilsagn 4 4.1. Motionsgymnastik,

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TORSDAG DEN 28. FEBRUAR 2008, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 28. februar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget 08.10.2007 kl. 16:00 i mødelokale 6 og 7 Medlemmer: Til stede: Anne Marie Lyduch (V) Brian Hemmingsen (A) Hanne Mercedes Iversen (A) Kai Nielsen (V) Lone Rytter Holm (A) Ikke til stede: 08.10.2007 kl.

Læs mere

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen: i Karlslunde-Hallerne

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen: i Karlslunde-Hallerne Side 1 af 6 Idrætsrådet Referat 23.02.2015 i Karlslunde-Hallerne 19.30-21.30 (Forplejning 18.30-19.30) Medlemmer: Knud Høyer, formand Ole Nielsen, næstformand Jørgen Nielsen Peter Roslev Sven Edelmann

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Erhvervs- og Kulturudvalget. Drift. Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice. Område/1.000 kr.

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Erhvervs- og Kulturudvalget. Drift. Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice. Område/1.000 kr. Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/5-2016 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse

Læs mere

Regnskabs- og revisionsbestemmelser. for det folkeoplysende foreningsarbejde & folkeoplysende voksenundervisning

Regnskabs- og revisionsbestemmelser. for det folkeoplysende foreningsarbejde & folkeoplysende voksenundervisning Regnskabs- og revisionsbestemmelser for det folkeoplysende foreningsarbejde & folkeoplysende voksenundervisning Indhold Regnskabs- og revisionsbestemmelser... 3 Bestemmelser gældende for alle tilskud...

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, Rådhuset Allerslev Dato: Torsdag den 11. oktober 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2014

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2014 Referat onsdag den 21. maj 2014 Kl. 18:00 i Kantinen, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:00

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Mødedato: tirsdag den 13-12-2011 Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Mødested: Mødelokale C Afbud til Marianne Olesen, maro@ringsted.dk eller på 5762

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser

Udkast til Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser 10. oktober 2012 Udkast til Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser I medfør af 24, stk. 3, i lov om scenekunst, jf. lovbekendtgørelse nr. 529 af 4. juni 2012, fastsættes:

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 09.00 Til kl.: 09.45 Mødested: Horsens Mødenr.: 4 Fraværende: Mette Nielsen;Flemming Lund;Hans Feddern Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 26 Meddelelser og gensidig orientering

Læs mere

Overførsler Ved Økonomi- og Aktivitetsrapport 1 søges om at overføre uforbrugte budgetbeløb fra 2009 til 2010. Der søges om tre typer overførsler:

Overførsler Ved Økonomi- og Aktivitetsrapport 1 søges om at overføre uforbrugte budgetbeløb fra 2009 til 2010. Der søges om tre typer overførsler: Overførsler Ved Økonomi- og Aktivitetsrapport 1 søges om at overføre uforbrugte budgetbeløb fra 2009 til 2010. Der søges om tre typer overførsler: 1. Overførsler vedrørende Én pose penge 2. Formålsbestemte

Læs mere

Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Gribskov Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven

Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Gribskov Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Gribskov Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven 1 Formål Formålet med folkeoplysende voksenundervisning er med udgangspunkt i undervisningen

Læs mere

Retningslinjer for Tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Køge Kommune

Retningslinjer for Tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Køge Kommune Retningslinjer for Tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Køge Kommune Retningslinjerne er udarbejdet i overensstemmelse med reglerne i Folkeoplysningsloven og bekendtgørelser hertil samt de politiske

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge samt handicappede uanset alder i henhold til Folkeoplysningsloven.

Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge samt handicappede uanset alder i henhold til Folkeoplysningsloven. Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge samt handicappede uanset alder i henhold til Folkeoplysningsloven. GENERELLE OPLYSNINGER Afleveringsfrister: Ansøgning om aktivitetstilskud Aflevering

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Byrådet besluttede på sit møde den 21. november 2016, at igangsætte et analysearbejde af den fremtidige organisering af hele folkeoplysningsområdet.

Byrådet besluttede på sit møde den 21. november 2016, at igangsætte et analysearbejde af den fremtidige organisering af hele folkeoplysningsområdet. Analyse af fremtidig organisering af Folkeoplysningsområdet. Byrådet besluttede på sit møde den 21. november 2016, at igangsætte et analysearbejde af den fremtidige organisering af hele folkeoplysningsområdet.

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15.30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3-

Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Forbrug pr. 31/3-2018 incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret

Læs mere

Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, samlet oversigt

Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, samlet oversigt Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægs-bevillinger Afvigelse efter

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 34 TORSDAG DEN 10. SEPTEMBER 2009, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 10. september 2009 Side:

Læs mere

Egnsteateraftale 1. januar 2012 31. december 2015

Egnsteateraftale 1. januar 2012 31. december 2015 Egnsteateraftale 1. januar 2012 31. december 2015 mellem Helsingør Kommune og den selvejende institution HamletScenen Aftalen er indgået i henhold til lovbekendtgørelse nr. 1003 af 29. november 2003, som

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TORSDAG DEN 20. DECEMBER 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 20. december 2007 Side: 2

Læs mere

Bekendtgørelse om egnsteatre

Bekendtgørelse om egnsteatre Bekendtgørelse om egnsteatre I medfør af 15 a, stk. 9, 15 b, stk. 2, og 15 c, stk. 3, i lov om teater, jf. lovbekendtgørelse nr. 1003 af 29. november 2003, som senest ændret ved lov nr. 460 af 23. maj

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til voksenundervisning

Retningslinjer for tilskud til voksenundervisning KULTUR OG FRITID 30. november 2016 Retningslinjer for tilskud til voksenundervisning Disse tilskudsregler er gældende for godkendte foreninger i Frederikssund Kommune, der ønsker at søge om tilskud eller

Læs mere

Indsamling af kommunale nøgletal på folkeoplysningsområdet

Indsamling af kommunale nøgletal på folkeoplysningsområdet Indsamling af kommunale nøgletal på folkeoplysningsområdet Formålet med skemaet er at indsamle detaljerede oplysninger om tilskud, aktiviteter og deltagere i den folkeoplysende voksenundervisning og det

Læs mere

EFTER FOLKEOPLYSNINGSLOVEN UNDERVISNING, STUDIEKREDSE, FOREDRAGSVIRKSOMHED OG DEBATSKABENDE AKTIVITETER REGLER FOR

EFTER FOLKEOPLYSNINGSLOVEN UNDERVISNING, STUDIEKREDSE, FOREDRAGSVIRKSOMHED OG DEBATSKABENDE AKTIVITETER REGLER FOR EFTER FOLKEOPLYSNINGSLOVEN UNDERVISNING, STUDIEKREDSE, FOREDRAGSVIRKSOMHED OG DEBATSKABENDE AKTIVITETER REGLER FOR TILSKUD, ANSØGNING OG REGNSKAB MV. Struer Kommune Folkeoplysningsudvalget Under revision

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014. Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter.

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014. Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter. Dagsorden onsdag den 17. december 2014 Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering - December...

Læs mere

Principper og retningslinjer for tilskud m.v. til Kultur- og Folkeoplysende virksomhed i Læsø Kommune.

Principper og retningslinjer for tilskud m.v. til Kultur- og Folkeoplysende virksomhed i Læsø Kommune. Principper og retningslinjer for tilskud m.v. til Kultur- og Folkeoplysende virksomhed i Læsø Kommune. Læsø Kommune afsætter i sit budget beløb til Kultur- og Folkeoplysende virksomhed samt tilskud til

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Plan & Kulturudvalget. Drift. Plan & Kultur- udvalget i alt

Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Plan & Kulturudvalget. Drift. Plan & Kultur- udvalget i alt Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 CFKFOB-overblik 1 Drift Tabel 1:, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår incl. overførsler Forbrug pr. 31/3-2019 Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget Mandag den 10. september 2007, kl. 19:00 på Greve Idrætscenter Medlemmer: Lone Rytter Holm (A) Brian Hemmingsen (A) Hanne Iversen (A) Anne Marie Lyduch (V) Kai Nielsen (V) Side

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 25. august 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 25. august 2011 Referat torsdag den 25. august 2011 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Afregninger og statistik for den folkeoplysende

Læs mere

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 001. Aars BMX Klub - foretræde om indkøb af Safe-gate 3 002. Dans for børn - workshop

Læs mere

TØNDER KOMMUNE Kongevej Tønder Tlf Mail: Åbningstider: Mandag-tirsdag kl Torsdag kl.

TØNDER KOMMUNE Kongevej Tønder Tlf Mail:  Åbningstider: Mandag-tirsdag kl Torsdag kl. Kultur- og Fritidsudvalget Halvårsregnskab - pr. 30. juni 2013 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag

Læs mere

Økonomiudvalgets møde 11. september 2000 Punkt 21: Anbefales godkendt af Kommunalbestyrelsen som indstillet af Kultur- og Fritidsudvalget.

Økonomiudvalgets møde 11. september 2000 Punkt 21: Anbefales godkendt af Kommunalbestyrelsen som indstillet af Kultur- og Fritidsudvalget. Pkt.nr. 27 Ny lov principiel afgørelse vedrørende lokaletilskud. 281516 Indstilling: Skole og Kulturforvaltningen indstiller: 1. at Kultur og Fritidsudvalget anbefaler Folkeoplysningsudvalgets indstilling

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 8 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 7 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 14. august 2008 kl. 14:00 Fraværende : INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBEN DAGSORDEN Nr.

Læs mere

Referat af møde i. Folkeoplysningsudvalget. torsdag, den 15. februar 2007, kl. 17.30 på. Pandrup Rådhus, mødelokale 1

Referat af møde i. Folkeoplysningsudvalget. torsdag, den 15. februar 2007, kl. 17.30 på. Pandrup Rådhus, mødelokale 1 Ad hoc - Folkeoplysningsudvalg J.NR.: Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget torsdag, den 15. februar 2007, kl. 17.30 på Pandrup Rådhus, mødelokale 1 Ad hoc - Folkeoplysningsudvalg 6 J.NR.: 18.14.00

Læs mere

Sektorredegørelse for Kultur- og Fritidsudvalget

Sektorredegørelse for Kultur- og Fritidsudvalget Sektorredegørelse for Kultur- og Fritidsudvalget Kapitel 1 beskrivelse af området Kultur- og Fritidsudvalgets område omfatter kultur- og idrætsinstitutioner, folkeoplysningsområdet, fritids- og ungdomsklubber

Læs mere

PRIORITERINGSKATALOG BUDGET Forslagsnr. Tekst, der beskriver forslaget

PRIORITERINGSKATALOG BUDGET Forslagsnr. Tekst, der beskriver forslaget PRIORITERINGSKATALOG BUDGET 2018-2021 Forslagsnr. Tekst, der beskriver forslaget 2018 2019 2020 2021 4.01 Kultur 4.02 Fritid 402.08.01.18 Tilpasning af til Sportsrideklub 100 100 100 100 402.08.02.18 Greve

Læs mere