Version 2.0. Skoleidrættens Forårsfestival er en del af projektet Ny Skole i Bevægelse, som Dansk Skoleidræt arrangerer med støtte fra Nordea-fonden.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Version 2.0. Skoleidrættens Forårsfestival er en del af projektet Ny Skole i Bevægelse, som Dansk Skoleidræt arrangerer med støtte fra Nordea-fonden."

Transkript

1 Version 2.0 Skoleidrættens Forårsfestival er en del af projektet Ny Skole i Bevægelse, som Dansk Skoleidræt arrangerer med støtte fra Nordea-fonden.

2 Side 2 af 12 Kære festivalarrangør! Denne guide er på ingen måde udarbejdet for at den skal følges slavisk, men i et forsøg på at hjælpe dig som festivalarrangør med at holde styr på de løse tråde der vil opstå i arbejdet med Skoleidrættens Forårsfestival, i det følgende kaldet SKOFF. Enkelte punkter vil være meget relevante for nogle festivalarrangører, mens andre vil kunne springe dem over. Det afhænger helt af de lokale forhold. Guiden er udviklet på baggrund af erfaringer fra de tidligere afviklede Skoleidrættens Forårsfestivaler. Skulle du have tilføjelser på baggrund af jeres erfaringer, må du endelig kontakte os. På under punktet Inspiration og materialer kan guiden mm. downloades. Festivalchefen: Festivalchefen har det overordnede overblik over festivalen og er bindeleddet til projektledelsen i Dansk Skoleidræt. Det anbefales, at festivalchefen ikke har ansvaret for klasser eller aktiviteter på dagen, hvilket dermed giver plads til ad-hoc opgaver som modtagelse af presse, håndtering af nøgler og evt. skadede elever etc. Festivalchefen er desuden ansvarlig for, at få sendt billeder og/eller film til projektledelsen. Andre omkring festivalen: Det er en god idé at inddrage andre lokale ressourcepersoner omkring planlægning, afvikling og evaluering af festivalen. Dette kan være kredsmedlemmer, kommunale kontaktpersoner, elever fra skolens 7. og 8. klasse, lokale foreninger, høj- og efterskoler, kollegaer eller andre.

3 Side 3 af 12 Planlægning Afvikling Evaluering Festivalchefen uddelegerer gerne afgrænsede og præcise opgaver og er tydelig og præcis i sine forventninger til fx deadlines. Lokalitet: Hvor er det muligt at afholde festivalen? Hvor bookes lokaliteterne? Er der plads nok både inde og ude? Er der personer i kommunen, der skal orienteres om arrangementet? Ofte er der tendens til at bruge for meget plads. På én 11- mands fodboldbane kan der oftest, og uden problemer, være elever, dog vil dette selvfølgelig afhænge af aktiviteterne der skal foregå. Transport: Overvej om eleverne kan transportere sig til og fra festivalen. Er der sikre cykelveje? Er det muligt for nogle skoler at gå? Man kan også opfordre til forældrekørsel. Derudover kan det være en god idé, at oplyse om mulighederne for offentlig transport, som dog i de fleste kommuner skal bestilles i god tid. Fastsæt en dato: Få fastsat datoen så tidligt i processen som muligt. Mange kommuner, idrætscentre m.fl. ser med positive øjne på langtidsplanlægning. Selve festivalen vil desuden blive opfattet mere seriøs og professionel, når dato kendes i god tid, og ikke kun én måned før. Afgræns målgruppen: Hvilke(n) årgang(e) er festivalen rettet mod? Hvor mange kan deltage? Hvem, og hvor mange, forventes at deltage i festivalen? Tilmeldingsprocedure: Hvem skal forestå tilmeldingsproceduren? Kredsen, kommunen eller projektledelsen? Det vil være en god ide at sætte deadline for tilmelding senest en måned før selve festivalen.

4 Side 4 af 12 Festival-aktører: Foreninger: Hvilke foreninger er der i lokalområdet? Er der partnerskabsaftaler mellem kommune og foreninger? Findes der en foreningskonsulent i kommunen, som kunne være en ressource? Er der i kommunen afsat økonomi til mødet mellem skole og forening? Hvis der indgås samarbejde med et specialforbund under DIF eller med DGI, så SKAL dette knyttes an til en lokal forening, da festivalen på den måde kan være med til at skabe mødet mellem skole og forening samt lærer og træner. Høj- og efterskoler: Ligger der en højskole eller efterskole i lokalområdet eller i nærheden, som kunne være en ressource i forhold til SKOFF? Har høj- eller efterskolen en linje/et hold med instruktøruddannelse, Teambuilder, Fremtidens idrætsleder-elever der kan stå for dagen? Stor-lille relation: Er der idrætsvalghold, Junioridrætsledere, Gameboosters, Legepatruljer eller en utrolig god 7. eller 8. årgang, som kunne være en ressource i forhold til SKOFF? Det kan være en god ide, at få involveret en gruppe ældre elever i planlægningen og afviklingen af festivalen. Se eventuelt video her. Samarbejdspartnere: Vi har indgået samarbejdsaftaler med mange DIF-forbund, DGI-idrætter og andre organisationer. Det er tanken, at samarbejdspartnerne kan være med til at skabe kontakt til lokale foreninger, som kan blive aktører på SKOFF. Se liste med samarbejdspartnere på

5 Side 5 af 12 Foreningsguide: For de fleste foreninger vil foreningsguiden give god mening i forberedelsen til festivalen. Hent nedenstående foreningsguide på

6 Side 6 af 12 Aktivitetsbeskrivelser: Alle festival-aktører skal udfylde dokumentet aktivitetsbeskrivelser og sendes til festivalchefen senest én måned før festivalen. Skabelonen til aktivitetsbeskrivelsen kan hentes HUSK, at være tydelig omkring hvilke forventninger der er til aktørernes aktivitetsindhold på dagen.

7 Side 7 af 12 Lydudstyr: Højttalere, headset, trådløse mikrofoner er vigtige i forbindelse med fælles opstart og/eller afslutning. Tjek altid, om teknikken virker, og om fx musik og tale kan afspilles samtidig. Tag forbi og afprøv det. Lydudstyr kan ofte lejes til omkring kr ,- + levering. Toiletforhold, affaldsspande og førstehjælpskasse: Er der adgang til toiletter eller skal der opstilles toiletvogne? Og hvad med affaldsspande? Mange gange vil kommune, halinspektør eller lign. være behjælpelig med at finde affaldsspande eller blot nogle sorte affaldsposer, der kan hænges op. Derudover er det vigtigt, at festivalchefen har en velassorteret førstehjælpskasse tilgængelig. Skitse over området Småt er godt : Et festivalområde behøver ikke være kæmpestort. Et mindre festivalområde giver en mere intens, livlig og stemningsfyldt atmosfære. Udarbejd et kort over området. Se tre forskellige eksempler på eller direkte her: Hillerød, Tommerup, Dalum.

8 Side 8 af 12 Program/tidsplan for dagen: I udarbejdelsen af tidsplanen for dagen, er det vigtigt at overveje hvor mange aktiviteter eleverne skal igennem. Erfaringerne viser, at eleverne mindst skal prøve tre aktiviteter (max. én time/aktivitet) i løbet af festivalen. Det er vigtigt, at pauserne ikke er for lange. Det er en god idé, at starte dagen med en fælles velkomst og opvarmning. Samtidig opfordrer vi til, at man laver en fælles afslutning, hvor man får sagt tak for i dag. Her er der også mulighed for at få sagt tak til og klappet af festival-aktørerne. Det er ikke meningen, at man prøver alle aktiviteter, når man er på festival. Derfor kan der godt være fx otte aktiviteter på festivalen, men eleverne prøver kun de fire. Eksempel på tidsplan: Ankomst foreninger og klargøring Ankomst og tjek ind skoler/elever Fælles velkomst og opvarmning Aktivitetsrunde Aktivitetsrunde Frokost Aktivitetsrunde Aktivitetsrunde Fælles afslutning og tak for i dag! Informér lærere og klasser: Send oversigtskort, aktivitetsbeskrivelser og programmet for dagen til alle klasser og lærere for at give et godt overblik over festivalens aktiviteter. Præcisér om eleverne selv skal medbringe specielt udstyr, frugt, vand (drikkedunk) og madpakke, da mange ellers forventer at kunne købe frokost. Man skal som festivalarrangør derudover sørge for, at det er muligt at fylde drikkedunke op. På kan du hente udkast til informationsbreve til elever og lærere. Desuden er det godt at henvise til hjemmesiden med billeder og film.

9 Side 9 af 12 Planlægning Afvikling Evaluering Beachflag: Synligheden på festivalen er vigtig, og derfor prioriteres projektledelsens deltagelse højt. På dagen opstilles beachflag, i stil med nedenstående eksempler. Informér pressen: Projektledelsen udsender pressemeddelelse umiddelbart inden festivalen. Festivalchefen modtager fakta-ark om Ny Skole i Bevægelse, Skoleidrættens Forårsfestival og Bevægelse på Tværs, så man er bedst muligt klædt på til interviews og udtalelser. Velkomst: Velkommen; at få sagt velkommen og få fortalt hvorfor vi er her i dag. Foreningerne, kommunen, højskolen, efterskolen eller junioridrætslederne; at få nævnt dem der er med til at gøre dagen mulig. Praktiske informationer; at få nævnt ang. toiletforhold, affaldsspande og andre væsentlige oplysninger for deltagerne. Fælles opvarmning; det er en god ide, at starte dagen med en fælles opvarmning. Det giver deltagerne en fornemmelse af, at de er en del af et større arrangement. Ud til aktiviteterne; eleverne sendes sammen med deres lærer/holdleder ud til 1. aktivitetsrunde. Husk evt. at minde eleverne om, at de passe på hinanden, trafikken Find bud på velkomsttale på

10 Side 10 af 12 Lærerguide/holdlederguide: For de fleste lærere eller pædagoger er nedenstående råd en naturlig forberedelse til Skoleidrættens Forårsfestival. Dog har vi oplevet, at lærere/vikarer som tiltræder i sidste øjeblik inden festivalen, efterspørger denne guide. Hent nedenstående lærerguide/holdlederguide på

11 Side 11 af 12 Planlægning Afvikling Evaluering Evaluering: Det er af meget stor interesse at få evalueret alle festivaler. Nedenstående link giver adgang til evaluering for både instruktører og lærere der har været med på forårsfestival. Link til evaluering: Dansk Skoleidræt kan efterfølgende lave et udtræk for netop jeres festival.

12 Side 12 af 12 DET HURTIGE OVERBLIK!! Planlægning Afvikling Evaluering Lokalitet/Sted Transport Festivaldato Målgruppe Tilmeldingsprocedure Festival-aktører Foreningsguide Aktivitetsbeskrivelser fra aktører Opslag på kredshjemmeside Lydudstyr Toiletforhold Affaldsspande Skitse/kort over området Program/tidsplan for dagen Invitation Beachflag Informér pressen Velkomst Lærerguide/holdlederguide Praktisk info til skolerne + kort Praktisk info til aktører + kort Vigtige mails og telefonnumre: Kommunen Halinspektøren Deltagende lærere Festivalaktører Ressourcepersoner Andre Planlægning Afvikling Evaluering Synlighed opstille beachflag hvor? Pressen modtagelse Førstehjælpskasse Isposer Udstyr til aktører Kaffe/the til lærerne? Aflønning af aktører/gaver? Planlægning Afvikling Evaluering Evaluering

På under punktet Inspiration og materialer kan guiden mm. downloades.

På   under punktet Inspiration og materialer kan guiden mm. downloades. Side 2 af 12 Kære festivalarrangør! Denne guide er på ingen måde udarbejdet for at den skal følges slavisk, men i et forsøg på at hjælpe dig som festivalarrangør med at holde styr på de løse tråde der

Læs mere

Vejledning til ansøgningsprocedure

Vejledning til ansøgningsprocedure Vejledning til ansøgningsprocedure Foreninger i Sønderborg Kommune har nu mulighed for at søge økonomisk kompensation for samarbejde med kommunens skoler om motionsfremmende aktiviteter. Målet er at styrke

Læs mere

Forventningsafstemning i centrum

Forventningsafstemning i centrum Forventningsafstemning i centrum Kommunen spiller en afgørende rolle i skole-foreningssamarbejdet og er med til at etablere det første møde mellem skole og foreninger. Der bliver lagt klare rammer for,

Læs mere

GODE RÅD TIL MØDELEDER

GODE RÅD TIL MØDELEDER GODE RÅD TIL MØDELEDER Dette dokument er beregnet til dig som mødeleder. Dokumentet giver dig alle de nødvendige oplysninger og gode råd, så du bedst muligt kan forberede og afholde mødet. Det forventes

Læs mere

ARRANGØRGUIDE. Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag.

ARRANGØRGUIDE. Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag. D O F S N O I T O M 2018 DAG guide r ø g n Arra S N E D L O B ARRANGØRGUIDE Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag.

Læs mere

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk Roskilde Kommunes foreningskurser Kurser for foreningsledere 2015-16 Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget www.roskilde.dk 2 Velkommen til alle frivillige i Roskilde Kommune Roskilde kommune er nu klar

Læs mere

CSR Speed Dating. Partnerskaber mellem foreninger og virksomheder. Opskrift for CSR-Partnerskaber Speed Dating

CSR Speed Dating. Partnerskaber mellem foreninger og virksomheder. Opskrift for CSR-Partnerskaber Speed Dating CSR Speed Dating Partnerskaber mellem foreninger og virksomheder Opskrift for CSR-Partnerskaber Speed Dating Hvem er målgruppen? Hvad går metoden ud på? Hvilke forudsætninger beror metoden på? Trin 1 Trin

Læs mere

Vi håber, I har lyst til at være med.

Vi håber, I har lyst til at være med. ENIGMA MØDER ENIGMA MØDER JER? ENIGMA møder er et live-koncept på ENIGMA Museum for post, tele og kommunikation. Kort fortalt går det ud på, at vi på ENIGMA åbner vores arrangementsprogram og lader andre

Læs mere

HANDS-ON TOUR HÅNDBOG

HANDS-ON TOUR HÅNDBOG HANDS-ON TOUR HÅNDBOG FORORD Danske produktionsvirksomheder har brug for dygtige faglærte. Men erhvervsuddannelserne, som skal uddanne de dygtige industriteknikere, plastmagere, tekniske designere og

Læs mere

Vurdering og Handleplan

Vurdering og Handleplan Vurdering og Handleplan I kan bruge Vurdering og Handleplan til at vurdere jeres resultater af jeres trivselsmåling og/eller kortlægning af jeres undervisningsmiljø. Dette værktøj hjælper jer til: 1. at

Læs mere

UMV Sådan! er et værktøj, som kan bruges til at udarbejde den lovpligtige undervisningsmiljøvurdering

UMV Sådan! er et værktøj, som kan bruges til at udarbejde den lovpligtige undervisningsmiljøvurdering UMV Sådan! til ungdomsuddannelser UMV Sådan! er et værktøj, som kan bruges til at udarbejde den lovpligtige undervisningsmiljøvurdering (UMV). Skabelonen kan bruges af den gruppe, som er nedsat til at

Læs mere

Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk ÅBENT HUS. Guide til at bruge markedsføringsmaterialer til jeres. Åbent hus-arrangement

Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk ÅBENT HUS. Guide til at bruge markedsføringsmaterialer til jeres. Åbent hus-arrangement Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk Guide til at bruge markedsføringsmaterialer til jeres Åbent hus-arrangement Markedsføringsmaterialer For at sikre at I får så mange deltagere til jeres Åbent

Læs mere

CSR Speed Dating. Partnerskaber mellem foreninger og virksomheder. Opskrift for CSR-Partnerskaber Speed Dating

CSR Speed Dating. Partnerskaber mellem foreninger og virksomheder. Opskrift for CSR-Partnerskaber Speed Dating CSR Speed Dating Partnerskaber mellem foreninger og virksomheder Opskrift for CSR-Partnerskaber Speed Dating Hvem er målgruppen? Hvad går metoden ud på? Hvilke forudsætninger beror metoden på? Trin 1 Trin

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering for

Undervisningsmiljøvurdering for Undervisningsmiljøvurdering for Fuglsanggårdsskolen Dato: August 2016 Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til: August 2017 UMV en indeholder de fire faser, som tilsammen udgør en hel

Læs mere

Lederens guide til introduktion af nye medarbejdere

Lederens guide til introduktion af nye medarbejdere Lederens guide til introduktion af nye medarbejdere Juni 2016 Indhold Indledning... 3 Målgruppe... 3 Ansvar... 3 Mentorrollen... 3 Introduktionens faser... 3 Før tiltrædelse... 3 Første arbejdsdag... 4

Læs mere

Projekt Styrket fokus på børns læring Informationsmateriale til projektkommuner

Projekt Styrket fokus på børns læring Informationsmateriale til projektkommuner Projekt Styrket fokus på børns læring Informationsmateriale til projektkommuner TAK FOR JERES DELTAGELSE I PROJEKTET! Kære projektleder Vi glæder os til samarbejdet om udviklingsprojektet: Styrket fokus

Læs mere

Standard for store møder

Standard for store møder Standard for store møder Formål med standarden for store møder Når der holdes møder med mange deltagere, er det en stor investering for organisationen. Der bliver brugt mange timer på at forberede mødet,

Læs mere

Instruktørhåndbog. NBSIF Gymnastik & NBSIF Dans

Instruktørhåndbog. NBSIF Gymnastik & NBSIF Dans Instruktørhåndbog NBSIF Gymnastik & NBSIF Dans Dette er en praktisk guide til dig, som er instruktør eller ønsker at være instruktør i foreningen. Den fortæller om opgaverne som instruktør, forhold og

Læs mere

Vejledning til FORENINGEN: Kommunikation om Rigtige Mænd

Vejledning til FORENINGEN: Kommunikation om Rigtige Mænd Vejledning til FORENINGEN: Kommunikation om Rigtige Mænd Tak, fordi I vil være en del af Rigtige Mænd-projektet og fordi I vil være med til at arrangere Rigtige Mænd Løbet, som er det første mandeløb,

Læs mere

Modtagelse af ny medarbejder i BUF - guiden

Modtagelse af ny medarbejder i BUF - guiden Modtagelse af ny medarbejder i BUF - guiden Indledning En god modtagelse øger motivationen og engagementet i arbejdet og har betydning i forhold til fastholdelse. Modtagelse begynder allerede når medarbejderen

Læs mere

DET RULLENDE UNIVERSITET Aarhus Universitet

DET RULLENDE UNIVERSITET Aarhus Universitet Aftalereferat af planlægningsmødet på Aarhus Katedralskole, torsdag d. 26. oktober 2019 Tilstedeværende ved mødet Anders Ølsgaard, uddannelsesleder Aarhus Katedralskole Stinne Faldborg Jørgensen, Projektleder

Læs mere

Instruktørmappe. Mejdal-Halgård Gymnastik

Instruktørmappe. Mejdal-Halgård Gymnastik Instruktørmappe Gymnastikbestyrelsen Formand Laila Poulsgaard 61664557 poulsgaard@sport.dk Næstformand Mette Johansen 29785886 mette_k_johansen@hotmail.com Kasserer Aase Nørgaard 22739613 aasenoergaard@webspeed.dk

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

Foreningen i Skolen. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle

Foreningen i Skolen. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle Foreningen i Skolen Case rapport Evaluering af Idræt for Alle 44 Indhold 1. Introduktion....... 45 2. Projektets aktiviteter......... 46 3. Projektets resultater..... 46 4. Projektets virkning..........

Læs mere

Afholder TeamGym Efterskole DM I samarbejde med

Afholder TeamGym Efterskole DM I samarbejde med Afholder TeamGym Efterskole DM I samarbejde med 22. maj 2015 I Arena Randers 1 Indhold Tilmelding... 3 Tilmeldingsfrist og betalingsfrist:... 3 Entre inkl. program... 3 Cafeteria... 3 Kontakter:... 3 Praktiske

Læs mere

HANDS-ON TOUR HÅNDBOG

HANDS-ON TOUR HÅNDBOG HANDS-ON TOUR HÅNDBOG FORORD Der er mange myter om erhvervsuddannelser blandt unge i folkeskolens afgangsklasser, der skal til at vælge uddannelse. Myter, der påvirker de unges uddannelsesvalg og derved

Læs mere

Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler

Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler Forår 2019 Efterskoleforeningen administrerer på vegne af Undervisningsministeriet en årlig pulje til forsøgsog udviklingsarbejde

Læs mere

Guide til årsplanlægning med forenklede Fælles Mål

Guide til årsplanlægning med forenklede Fælles Mål Guide til årsplanlægning med forenklede Fælles Mål Årsplanen er et redskab til at skabe overblik over, hvilke kompetence-, færdigheds- og vidensmål forenklede Fælles Mål for det enkelte fag, der inddrages

Læs mere

Invitation til DUSK-netsamling i Mariagerfjord d. 1. til 3. april 2011

Invitation til DUSK-netsamling i Mariagerfjord d. 1. til 3. april 2011 Invitation til DUSK-netsamling i Mariagerfjord d. 1. til 3. april 2011 Mariagerfjord Ungdomsråd og UngMariagerfjord byder alle velkommen til DUSKnetsamling i Hadsund, fredag d. 1. til søndag d. 3. april

Læs mere

Karin Lage, Afdelingsleder Odense Tekniske Gymnasium. Laura Munk Petersen, Projektleder DrU

Karin Lage, Afdelingsleder Odense Tekniske Gymnasium. Laura Munk Petersen, Projektleder DrU Aftalereferat af planlægningsmødet på Odense Tekniske Gymnasium, 24. juni 2019. Tilstedeværende ved mødet Karin Lage, Afdelingsleder Odense Tekniske Gymnasium Laura Munk Petersen, Projektleder Kontaktperson

Læs mere

Vejledning til planlægning af Havnens Dag Til alle deltagende aktører. Snarest muligt og helst inden 1. februar:

Vejledning til planlægning af Havnens Dag Til alle deltagende aktører. Snarest muligt og helst inden 1. februar: Vejledning til planlægning af Havnens Dag Til alle deltagende aktører Snarest muligt og helst inden 1. februar: Aktivitet: Afhold et opstart og planlægningsmøde i udvalget. Vi foreslår, at I udvider deltagerlisten

Læs mere

Kontaktpersonvejledning

Kontaktpersonvejledning 2014 Kontaktpersonvejledning KONTAKTPERSONVEJLEDNING 2014 1 Indhold Sådan samarbejder du med din lokale SFO/fritidshjem Vejledning til hele forløbet Udgivet af: Dansk Boldspil-Union Redaktion: Tina Enestrøm,

Læs mere

1. FØR I KONTAKTER OS:

1. FØR I KONTAKTER OS: - planlægning - 1. FØR I KONTAKTER OS / 2. DEADLINE / 3. EFTER I HAR KONTAKTET OS / 4. MENTORER / 5. HVAD ER TALENT? 6. FORVENTNINGER / 7. BESKRIVELSE / 8. OMTALE / 9. AFLYSNING / 10. FAQ 1. FØR I KONTAKTER

Læs mere

Skab en SucceSfuld. fodboldklub. få et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI og DIF

Skab en SucceSfuld. fodboldklub. få et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI og DIF Skab en SucceSfuld fodboldklub få et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI og DIF NÅ I MÅL MED TO STÆRKE MEDSPILLERE! 2 DGI og DIF har en fælles drøm. Vi drømmer om, at flere danskere vil dyrke motion.

Læs mere

Gode råd til samarbejdet med ambassadører

Gode råd til samarbejdet med ambassadører Gode råd til samarbejdet med ambassadører Guide til landsdelskonsulenter Marts 2016 Denne guides indhold Formål Din opgave som landsdelskonsulent Ambassadøren Ambassadøren Ambassadørens opgave Tre eksempler

Læs mere

Håndbog for Skolesportsledere. Gode råd og inspiration til arbejdet med Skolesport.

Håndbog for Skolesportsledere. Gode råd og inspiration til arbejdet med Skolesport. Håndbog for Skolesportsledere Gode råd og inspiration til arbejdet med Skolesport. Håndbog for Skolesportsledere Denne håndbog er udarbejdet af Skolesports projektledere Rikke Lindskov Simonsen Lise Sohl

Læs mere

Kontaktpersonvejledning

Kontaktpersonvejledning 2015 Kontaktpersonvejledning KONTAKTPERSONVEJLEDNING 2015 1 Indhold Sådan samarbejder du med din lokale SFO/fritidshjem: 3 Vejledning til hele forløbet 7 Vagtplan 8 Checkliste Fremsendes i marts: Kontaktpersonvejledning

Læs mere

Sådan bruger du planlæggeren

Sådan bruger du planlæggeren Først skal skolen oprettes Når du kommer fra temaugen.dk eller direkte ind via app.temaugen.dk, ser du denne side. Her kan du se om din skole er blevet oprette af en kollega - hvis ikke kan du gå videre

Læs mere

Til EFTERSKOLERNES DM 2013

Til EFTERSKOLERNES DM 2013 Danmarks Gymnastik Forbund Byder Fredag d.17 maj 2013 Velkommen i Odense Idrætspark Højstrupvej 5, 5200 Odense V Til EFTERSKOLERNES DM 2013 Stævnet arrangeres i samarbejde med BolbroGymnasterne Entre:

Læs mere

Til medarbejdere på virksomhederne med opgaver og ansvar i forhold til elever og deres læring. praktikvejledning.dk

Til medarbejdere på virksomhederne med opgaver og ansvar i forhold til elever og deres læring. praktikvejledning.dk Til medarbejdere på virksomhederne med opgaver og ansvar i forhold til elever og deres læring Vejledning og forslag til anvendelse af materialet på praktikvejledning.dk 1 På hjemmesiden praktikvejledning.dk

Læs mere

Haderslev Frivillighedsakademi, Træner og Lederuddannelse

Haderslev Frivillighedsakademi, Træner og Lederuddannelse E N U M M O K V E L S 17-18 0 R 2 i E m e D HA ig for livet - Lederakaat dblive en endnu bedre leder l Bevæg d ste nye skridt ti ør Tag det f Haderslev Frivillighedsakademi, Træner og Lederuddannelse 2

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Støttet af Undervisningsmateriale Naja Rosa - En musikalsk rejsefortælling Indeholder: Mobil-app til elev Lynintroduktion (klasselærer/vikar) Skolekoncert for udskolingen Præsentations-app til elev (mobil/pc/mac/tablet)

Læs mere

Aftalereferat af planlægningsmødet på Det Blå Gymnasium Sønderborg 12. juni Dorthe Milling Stjernholm. Kenneth Frank Wellan,

Aftalereferat af planlægningsmødet på Det Blå Gymnasium Sønderborg 12. juni Dorthe Milling Stjernholm. Kenneth Frank Wellan, Aftalereferat af planlægningsmødet på Det Blå Gymnasium Sønderborg 12. juni 2019 Tilstedeværende ved mødet Dorthe Milling Stjernholm Kenneth Frank Wellan Sine Bækgaard Madsen Kontaktperson Dorthe Milling

Læs mere

Sådan bruger du planlæggeren

Sådan bruger du planlæggeren Først skal skolen oprettes Når du kommer fra temaugen.dk eller direkte ind via app.temaugen.dk, ser du denne side - Her kan du se om din skole er blevet oprette af en kollega, hvis ikke kan du gå videre

Læs mere

Løb og eksistentielle samtaler

Løb og eksistentielle samtaler Drejebog: Løb og eksistentielle samtaler Løb, podcastlytning og samtaler om livet Forberedelsestid: Kræver et minimum af forberedelse ud over pr. Udgifter: Indkøb af øl/vand Varighed: Ca. 1 time Person-ressourcer:

Læs mere

EN PRAKTISK GUIDE TIL EVENTS

EN PRAKTISK GUIDE TIL EVENTS EN PRAKTISK GUIDE TIL EVENTS INDHOLD OM DENNE GUIDE... 3 FØR-UNDER-EFTER... 3 DBf KAN HJÆLPE... 3 ORGANISERING: OPGAVE I DE LOKALE KLUBBER... 4 FØR EVENTET... 6 INTERNT... 6 EKSTERNT... 6 UNDER EVENTET...

Læs mere

Projektskema. Vanløse Lokaludvalg Før projektet påbegyndes skal nedenstående skema udfyldes.

Projektskema. Vanløse Lokaludvalg Før projektet påbegyndes skal nedenstående skema udfyldes. Projektskema Vanløse Lokaludvalg 2019 Før projektet påbegyndes skal nedenstående skema udfyldes. Skemaet udarbejdes i samarbejde med sekretariatet og afleveres senest 2 uger før det ordinære møde, hvorpå

Læs mere

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 TE/30.11.15 Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 Hotel Park Middelfart Viaduktvej 28 5500 Middelfart 2. november 2015 Velkomst og opfølgning på mødet i juni Tina og Kristian bød

Læs mere

Spørgeskema Til foreningsledere om digital hjælp til drift og udvikling

Spørgeskema Til foreningsledere om digital hjælp til drift og udvikling Direktionsmøde den 16. december 2015 Bilag 7.1 Spørgeskema Til foreningsledere om digital hjælp til drift og udvikling Mailtekst Kære foreningsformand DGI vil være en kompetent og værdifuld samarbejdspartner

Læs mere

Netværks- WORKSHOP. 20. november Sinatur Hotel Storebælt Østerøvej 121, 5800 Nyborg

Netværks- WORKSHOP. 20. november Sinatur Hotel Storebælt Østerøvej 121, 5800 Nyborg Netværks- WORKSHOP 20. november 2018 Sinatur Hotel Storebælt Østerøvej 121, 5800 Nyborg MASTERCLASS#1 Sæt Skolen i Bevægelse (Dansk Skoleidræt) inviterer til netværksworkshop for bevægelsesvejledere og

Læs mere

Guide til arrangører fra idé til udførelse

Guide til arrangører fra idé til udførelse Guide til arrangører fra idé til udførelse Har du planer om at afholde et arrangement eller en event men i tvivl om hvad og hvordan? Vi har lavet en lille hjælpeguide, som kan hjælpe dig godt i gang og

Læs mere

Elevguide Innovations-brobygningsopgave

Elevguide Innovations-brobygningsopgave Elevguide Innovations-brobygningsopgave IBO opgavebeskrivelse: 1. Opgaven går ud på at udvikle en ide til en modtager uden for skolen. 1. Det kan være en virksomhed, organisation, forening, kommune, borgergruppe,

Læs mere

2. Natur/teknik skal inspirere i Vores Skole

2. Natur/teknik skal inspirere i Vores Skole 2. Natur/teknik skal inspirere i Vores Skole Vores undervisere i natur og teknik skal inspirere og motivere vores elever Natur og teknik undervisningen har behov for en vitaminindsprøjtning. Undervisningen

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Fodboldudvalg 3. Kampfordeler 3. Oversigt fodboldhold og træningstider 4. Nøgler 5. Spillerlister 5.

Indholdsfortegnelse. Fodboldudvalg 3. Kampfordeler 3. Oversigt fodboldhold og træningstider 4. Nøgler 5. Spillerlister 5. Hals Forenede Sportsklubber Fodbold Trænerhåndbog Tilhører: 1 Indholdsfortegnelse Fodboldudvalg 3 Kampfordeler 3 Oversigt fodboldhold og træningstider 4 Nøgler 5 Spillerlister 5 Kontingent 5 Sæsonopstart

Læs mere

Aftalereferat af planlægningsmødet på IBC International Business College, 27. juni Birgitte S. Madsen Haase, Lektor

Aftalereferat af planlægningsmødet på IBC International Business College, 27. juni Birgitte S. Madsen Haase, Lektor Aftalereferat af planlægningsmødet på IBC International Business College, 27. juni 2019. Tilstedeværende ved mødet Birgitte S. Madsen Haase, IBC Laura Munk Petersen, Kontaktperson Birgitte S. Madsen Haase,

Læs mere

Manual INDHOLD: Foto Tinus Buu

Manual INDHOLD: Foto Tinus Buu Manual Foto Tinus Buu INDHOLD: 1. INDLEDNING... 2 2. KONKURRENCENS FORMAT... 2 3. FORBEREDELSE OG PLANLÆGNING... 3 4. POINT... 4 5. PROGRAM... 4 6. BUDGET... 5 7. AFVIKLING AF ARRANGEMENTET... 5 8. EFTER

Læs mere

Før arrangementet. - Få rammerne på plads. Tjeklister: Få styr på rammerne Udvælg lokation Kommunikationsplan Planlægning af fagligt indhold

Før arrangementet. - Få rammerne på plads. Tjeklister: Få styr på rammerne Udvælg lokation Kommunikationsplan Planlægning af fagligt indhold Før arrangementet - Få rammerne på plads Få styr på dato og afholdelsessted, og gør jer helt klart hvor stort arrangementet skal være, hvem der skal deltage, og hvad de økonomiske rammer tillader. Skal

Læs mere

Skab en SucceSfuld. forening. med et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI og DIF

Skab en SucceSfuld. forening. med et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI og DIF Skab en SucceSfuld forening med et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI og DIF NÅ I MÅL MED TO STÆRKE MEDSPILLERE! 2 DGI og DIF har en fælles drøm. Vi drømmer om, at flere danskere vil dyrke motion. Derfor

Læs mere

Skab en SucceSfuld Skytteklub. få et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI og DIF

Skab en SucceSfuld Skytteklub. få et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI og DIF Skab en SucceSfuld Skytteklub få et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI og DIF RAM RIGTIGT MED TO STÆRKE HOLD- KAMMERATER 2 DGI og DIF har en fælles drøm. Vi drømmer om, at flere danskere vil dyrke motion.

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2014 SÅDAN DELTAGER DU I IDÉKONKURRENCEN KORTE OG MELLEMLANGE UDDANNELSER SAMT KUNSTNERISKE DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD Regler for deltagelse Alle elever og studerende,

Læs mere

Efterskole DM - TeamGym

Efterskole DM - TeamGym Arrangerer Efterskole DM - TeamGym 2019 I samarbejde med 24. maj 2019 I Arena Randers Indhold Velkomst: 2 Anmeldelse af deltagere, spring og rytmeserier samt musikupload: 3 Musik: 3 Sygesikringsbevis:

Læs mere

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow version 1.0 maj 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Definer budskabet

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering for

Undervisningsmiljøvurdering for Undervisningsmiljøvurdering for Fuglsanggårdsskolen Dato: August 2017 Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til: August 2018 UMV en indeholder de fire faser, som tilsammen udgør en hel

Læs mere

Procedure for etablering af nye aktiviteter

Procedure for etablering af nye aktiviteter Procedure for etablering af nye aktiviteter Styregruppen for døgninstitutioner Indholdsfortegnelse 1. Formål.... 1 2. Første kontakt.... 1 3. Samarbejdsaftalen... 2 4. køreplan... 3 5. rekruttering af

Læs mere

Netværkshåndbog for JA

Netværkshåndbog for JA Netværkshåndbog for JA Peter Bangs Vej 30, 2000 Frederiksberg Alle netværk under JA kan holde møder og gennemføre arrangementer Når netværk under JA afholder et arrangement eller anden aktivitet, kan de

Læs mere

Målmandsskole i Nakskov

Målmandsskole i Nakskov Målmandsskole i Nakskov Velkommen til Nakskov og MÅLMANDSSKOLEN Et fodboldhold består - på banen - af 11 mand. Det er ingen i tvivl om. Der er også kun 1 målmand på ethvert hold (god eller dårlig). I Nakskov

Læs mere

FRISETEKSTER. Det kan være en god ide, at få jeres navn på standen, så det er lettere for de besøgende at finde jer.

FRISETEKSTER. Det kan være en god ide, at få jeres navn på standen, så det er lettere for de besøgende at finde jer. KÆRE UDSTILLER Vi ser frem til at byde jer velkommen på Ud i Fremtiden i Sydjylland, Vejle. Her følger informations- og bestillingsmateriale i forbindelse med jeres deltagelse på Ud i Fremtiden i Østjylland,

Læs mere

UDSTILLER INFORMATION AARHUS

UDSTILLER INFORMATION AARHUS UDSTILLER INFORMATION AARHUS 2015 KÆRE UDSTILLER Vi ser frem til at byde jer velkommen på Ud i Fremtiden i Østjylland, Aarhus. Her følger informations- og bestillingsmateriale i forbindelse med jeres deltagelse

Læs mere

Projektbeskrivelse projekt: Sundhed for pengene

Projektbeskrivelse projekt: Sundhed for pengene Notat Fællescenter HR og Udvikling Journalnr: 00.16.00-P20-2-14 Ref.: Charlotte Grøn Andersen Dato: 14-11-2014 Projektbeskrivelse projekt: Sundhed for pengene jeres penge, jeres sundhed, jeres beslutninger

Læs mere

Pressemeddelelser til nytårsmarcherne

Pressemeddelelser til nytårsmarcherne Pressemeddelelser til nytårsmarcherne Planlægningen af nytårsmarcherne i starten af det nye år er i fuld gang. Mange af jer sender pressemeddelelser ud forud for turene for at tiltrække mange deltagere

Læs mere

Guide for studerende Mentorordningen på Biologisk Institut

Guide for studerende Mentorordningen på Biologisk Institut Guide for studerende Mentorordningen på Biologisk Institut 1 Kære studerende! Du sidder nu med en Guide for studerende, som gerne skulle give dig et godt overblik over, og forståelse af, mentorordningen

Læs mere

Deltagermanual - DGI Gadeidræt. Vi uddanner forbilleder. Event Maker. dgi.dk/gadeidræt

Deltagermanual - DGI Gadeidræt. Vi uddanner forbilleder. Event Maker. dgi.dk/gadeidræt Deltagermanual - DGI Gadeidræt Vi uddanner forbilleder Event Maker dgi.dk/gadeidræt Event Maker-uddannelse - Deltagermanual Udgiver: DGI Gadeidræt Tekst: DGI Gadeidræt Foto: DGI Arkiv Layout: DGI Marketing

Læs mere

Med Døden til Middag Med Døden til Kaffe Med Døden til Frokost

Med Døden til Middag Med Døden til Kaffe Med Døden til Frokost Med Døden til Middag Med Døden til Kaffe Med Døden til Frokost Kom tabuet om døden til livs Danmark Spiser Sammen i uge 17 I sidste uge af april spiser hele Danmark sammen for at bekæmpe ensomhed. Danmark

Læs mere

Aftale om strategiforløb vedr.: Bæredygtig udvikling af bedriften. For: XX landmand

Aftale om strategiforløb vedr.: Bæredygtig udvikling af bedriften. For: XX landmand Aftale om strategiforløb vedr.: Bæredygtig udvikling af bedriften For: XX landmand Resultat: Dit udbytte: Indhold: Resultatet er en situationsanalyse, og en vision og målsætning for udvikling af bedriften/virksomheden,

Læs mere

Når du gerne vil præsentere bedriften og lære naboerne bedre at kende. Læs om hvordan du planlægger og gennemfører gårdbesøg for naboerne.

Når du gerne vil præsentere bedriften og lære naboerne bedre at kende. Læs om hvordan du planlægger og gennemfører gårdbesøg for naboerne. Invitér på gårdbesøg Når du gerne vil præsentere bedriften og lære naboerne bedre at kende. Læs om hvordan du planlægger og gennemfører gårdbesøg for naboerne. Rigtig mange mennesker uden for erhvervet

Læs mere

Udvikling Fyns Mentorordning. - introduktion og inspiration til Mentee

Udvikling Fyns Mentorordning. - introduktion og inspiration til Mentee Indholdsfortegnelse: 1. Introduktion til og formål med mentorordningen 2. Gode råd og vejledning til mentorforløbet 3. Udvikling Fyn samarbejde m.v. Bilag: - Samarbejdsaftaleskabelon (Bilag 1) - Fortrolighedsaftale

Læs mere

Skoler, Lejre, Træf & Camps Drejebog

Skoler, Lejre, Træf & Camps Drejebog Skoler, Lejre, Træf & Camps Drejebog -------------------------------------------------- Inspiration til planlægning af gymnastikskoler & -lejre i DGI Vestjylland Leg Sjov Aktivitet Udfordringer - Venskab

Læs mere

First Lego League turnering Lørdag d. 10. november 2012

First Lego League turnering Lørdag d. 10. november 2012 First Lego League turnering Lørdag d. 10. november 2012 Information til holdvejlederne og holdsupporterne om forberedelse til og afvikling af turneringen. Formålet med First Lego League er at skabe en

Læs mere

Afvikling af Boulder DM

Afvikling af Boulder DM Dansk Klatreforbund Afvikling af Boulder DM Indhold: 1. Indledning... 2 2. Konkurrencens format... 2 3. Dommere... 2 4. Forberedelse og planlægning... 3 5. Point... 3 6. Program... 4 7. Tilmelding... 4

Læs mere

Klædt på til. Hjertestier

Klædt på til. Hjertestier Klædt på til Hjertestier Kort om hjertestier En hjertesti er en afmærket motionsrute, hvor der langs ruten er opsat skilte med Hjerteforeningens logo. Stien kan anvendes hele døgnet og af alle. Mange lokalforeninger

Læs mere

Checklister. Version 1: 30/8-2017

Checklister. Version 1: 30/8-2017 Checklister Når du skal i gang med at forberede dit kursus, er der en række helt praktiske ting som du skal have styr på. Du er dog ikke alene. Alle kursusledere har en kursuskoordinator i PLO-E som tager

Læs mere

alle drenge fra 6-13 år til drengelejr

alle drenge fra 6-13 år til drengelejr Drengelejr 2009 Drengeudvalget i DGI Sydvest indbyder alle drenge fra 6-13 år til drengelejr Hvad er drengelejr? 24 timer, hvor du laver gymnastik og prøver en masse andre forskellige ting. På lejren skal

Læs mere

Hvad får ildsjælen frem i dig? Vallensbæk Kommunes RISK-dag 2019

Hvad får ildsjælen frem i dig? Vallensbæk Kommunes RISK-dag 2019 Vallensbæk Kommunes RISK-dag 2019 Hvad får ildsjælen frem i dig? Vi dyster den 21. juni kl. 13 omkring Vallensbæk idrætscenter, Idræts Alle 2, 2625 Vallensbæk www.dgi.dk/201917997002 RISK-dagen er en tradition,

Læs mere

En god sæsonstart. Inspirationsfolder

En god sæsonstart. Inspirationsfolder En god sæsonstart Inspirationsfolder Indholdsfortegnelse FORORD 2 HUSKELISTE 4 Hvilke målgrupper har vi fokus på? 5 Hvilke hold tilbyder vi i næste sæson? 5 Har vi styr på alle træningstider? 6 Har vi

Læs mere

KONFERENCENS ABC TJEKLISTE. At nå det hele til tiden! til Business events

KONFERENCENS ABC TJEKLISTE. At nå det hele til tiden! til Business events KONFERENCENS ABC At nå det hele til tiden! TJEKLISTE til Business events INDHOLD 3 4 5 6 7 8 8 Forberedelse 3 6 måneder inden 1-3 måneder inden 1 måned inden 1 uge inden Lige inden Bagefter Den succesfulde

Læs mere

KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS

KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS Alle taekwondoklubber under DTaF har mulighed for at lave et klubudviklingsprojekt i samarbejde med forbundets konsulenter. Et klubudviklingsprojekt kan f.eks. bestå

Læs mere

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER INDEN FOR REGIONAL UDVIKLING OG VÆKSTFORUM

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER INDEN FOR REGIONAL UDVIKLING OG VÆKSTFORUM ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER INDEN FOR REGIONAL UDVIKLING OG VÆKSTFORUM Skemaet udfyldes elektronisk og indsendes på mail:tilskud@regionsjaelland.dk Det er vigtigt, at alle felter er besvaret

Læs mere

Forberedelse Fællesmøder

Forberedelse Fællesmøder Læringsreformen Idræt, motion og bevægelse skal sikres kvalitet i den nye læringsreform ved at sikre bevidsthed om hvilke kvaliteter forskellige aktører kan bidrage med. Den nye folkeskolereform lægger

Læs mere

FOLKEMØDEARRANGØR SÅDAN

FOLKEMØDEARRANGØR SÅDAN OPDATERET 09.12.14 FOLKEMØDEARRANGØR SÅDAN Bornholms Regionskommune står for Folkemødets praktiske rammer. Men det politiske indhold selve festivalens substans bliver leveret af partier, organisationer,

Læs mere

Skolelederen juni 2014... s. 2. Løsnings Skoles legepatrulje på kursus... s. 6. Hilsen fra Skolebestyrelsen juni 2014... s. 7

Skolelederen juni 2014... s. 2. Løsnings Skoles legepatrulje på kursus... s. 6. Hilsen fra Skolebestyrelsen juni 2014... s. 7 Indhold Skolelederen juni 2014... s. 2 Løsnings Skoles legepatrulje på kursus... s. 6 Hilsen fra Skolebestyrelsen juni 2014... s. 7 Legepatruljen på tur på Vejle Idrætshøjskole 15. maj 2014 Skolenyt jul

Læs mere

Nyrernes Dag inspirationskatalog. Indhold

Nyrernes Dag inspirationskatalog. Indhold Nyrernes Dag inspirationskatalog Nyrernes Dag er en fast tradition i Nyreforeningen. Siden starten i 2006 har dagen udviklet sig og markeres i dag på forskellig vis rundt om i landet. Dette katalog er

Læs mere

Design Thinking i den daglige praksis. 21. September 2018

Design Thinking i den daglige praksis. 21. September 2018 Design Thinking i den daglige praksis 21. September 2018 Plan for dagen 09.00 09.15: Velkomst og opstart 09.15 10.00: Intro til teorien bag Design Thinking 10.00 10.15: Pause 10.15 12.00: Ane Schjødt Koch

Læs mere

Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler

Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler Forår 2018 Efterskoleforeningen administrerer på vegne af Undervisningsministeriet en årlig pulje til forsøgsog udviklingsarbejde

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Støttet af Undervisningsmateriale Indeholder: Mobil-app til elev Lyn-introduktion (klasselærer/vikar) Skolekoncert for udskolingen Præsentations-mobil app til eleverne Brug af dette materiale tilgodeser

Læs mere

bliv rustet til en god dag

bliv rustet til en god dag Til ko n ta k tper son en praktisk GUIDE bliv rustet til en god dag en del af noget større praktisk GUIDE bliv rustet til en god dag Denne vejledning er til dig som kontaktperson på Pigeraketten, så du

Læs mere

INDHOLD Sådan bruger du aktivitetsbeskrivelserne Oversigt over aktiviteter på de fem trin... 3

INDHOLD Sådan bruger du aktivitetsbeskrivelserne Oversigt over aktiviteter på de fem trin... 3 INDHOLD INDHOLD... 0 Sådan bruger du aktivitetsbeskrivelserne... 1 Oversigt over aktiviteter på de fem trin... 3 Trin 1: Intro-forståelse for de fire kategorier... 5 Trin 2 Udvikling af bevægelsesaktiviteter...

Læs mere

Store Kursusdag - 7. januar 2012 i Dronninglund hallerne.

Store Kursusdag - 7. januar 2012 i Dronninglund hallerne. Her kan alle klubbens trænere få inspiration på samme kursus - og samtidig give hinanden sparring på hverdagens udfordringer. Store Kursusdag - 7. januar 2012 i Dronninglund hallerne. Håndboldens Store

Læs mere

Drejebog. Udarbejdet af Forum for Mænds Sundhed Projekt Far for Livet, der er støttet af Nordea-Fonden

Drejebog. Udarbejdet af Forum for Mænds Sundhed Projekt Far for Livet, der er støttet af Nordea-Fonden Drejebog Udarbejdet af Forum for Mænds Sundhed Projekt Far for Livet, der er støttet af Nordea-Fonden 0 Indhold Indledning... 1 Baggrund... 1 Formål... 1 Målgruppe... 1 Start en Fars Legestue... 2 Tid

Læs mere

Manual. Udarbejdet august 2018 Aabybro Efterskole. DM i Dans for efterskoler

Manual. Udarbejdet august 2018 Aabybro Efterskole. DM i Dans for efterskoler Manual Udarbejdet august 2018 Aabybro Efterskole DM i dans er en konkurrence, der søger at fremhæve dans, danseverdenens kvaliteter og dansens æstetik. Regler og grundlæggende rammer for konkurrencen og

Læs mere

Inspirationsbrev. udsendt af udviklingskonsulenten den 22. juni 2016.

Inspirationsbrev. udsendt af udviklingskonsulenten den 22. juni 2016. Inspirationsbrev udsendt af udviklingskonsulenten den 22. juni 2016. Kære klubber. Det var dejligt at se så mange af jer til sektionernes årsmøder og få talt med mange af jer og hørt hvordan det går ude

Læs mere