AKTUELLE SAGER. nr. 1/ november januar Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AKTUELLE SAGER. nr. 1/ november januar Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse..."

Transkript

1 AKTUELLE SAGER nr. 1/ november januar 2009 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 5 Medbestemmelse... 8 Personalepolitik... 9 Andet... 9 KTO Adresse: Løngangstræde 25, 1., 1468 København K. Telefon: Telefax: Website: kto@kto.dk. Ud for hvert emne er angivet initialerne på den eller de sagsbehandlere i KTO, der arbejder med det pågældende område: JH Jørgen Holst, sekretariatschef, tlf HC Henrik Carlsen, chefkonsulent, tlf HKB Helle K. Basse, vicesekretariatschef tlf LD Lars Daugaard, chefkonsulent, tlf HW Henrik Würtzenfeld, seniorchefkonsulent tlf HH Henrik Højrup Hansen, chefkonsulent, tlf EA Eva Agerlin, konsulent, tlf VP Vibeke Pedersen, chefkonsulent, tlf HEB Henning Bickham, chefkonsulent, tlf HV Henrik Vittrup, chefkonsulent, tlf

2 - 2 -

3 - 3 - Løn- og pensionsvilkår Lønjusteringsaftale VP KTO s forhandlingsudvalgs sekretariatsudvalg godkendte den 26. november 2008 udkast til aftale om lønninger for ansatte i regionerne. Efterfølgende er aftalen underskrevet. Når aftalen er underskrevet af begge parter vil den blive udsendt til medlemsorganisationerne. Lønjusteringsaftalen indeholder bestemmelser om de generelle lønninger, reguleringsordningen m.v. Lønjusteringsaftalen blev gennembearbejdet ved OK-05, og den nye aftale er derfor en ajourføring af denne på basis af det aftalte ved OK-08. Lønjusteringsaftalen for det kommunale område blev udsendt til medlemsorganisationerne den 1. juli Udsendt til medlemsorganisationerne den 2. december 2008: Lønjusteringsaftalen samt løntabeller for det regionale område. Udsendt til medlemsorganisationerne den 18. december 2008: Underskrevet lønjusteringsaftale for det regionale område Statistik VP I skrivelse af den 14. november 2008 orienterede KTO s sekretariat om den Aftale om statistikgrundlag for de lokale lønforhandlinger, som hhv. RLTN/KTO og KL/KTO var enige om på baggrund af det aftalte ved OK- 08. Aftalerne er nu underskrevet. I forbindelse med implementeringen af den nye aftale inviterede RLTN den 8. januar 2009 de største organisationer på det regionale arbejdsmarked til en teknisk introduktion til de muligheder, som arbejdsgiverne har for at udarbejde den aftalte forhandlerstatistik. Det Fælleskommunale Løndatakontor (FLD) har offentliggjort deres webbaserede fraværsstatistik for hele den kommunale og regionale sektor 2007 på deres hjemmeside Udsendt til medlemsorganisationerne den 4. december 2008: Forhandlerstatistik.

4 - 4 - Udsendt til medlemsorganisationerne den 15. december 2008: Underskrevet aftale om statistikgrundlag for de lokale lønforhandlinger på KL-området. Udsendt til medlemsorganisationerne den 16. januar 2009: Fraværsstatistik Pris- og lønskøn VP Vurderingen af hvorvidt de ved OK-08 aftalte generelle lønstigninger incl. reguleringsordningen kan sikre reallønnen kan jævnligt revurderes bl.a. på baggrund af offentliggjorte faktiske lønstigninger fra Danmarks Statistik (DS) og på baggrund af de tilgrundliggende skøn for hhv. pris- og lønudviklingen fra DØR og FM. På baggrund af de nyeste offentliggjorte tal må det nu vurderes, at de aftalte generelle lønstigninger incl. reguleringsordningen, personalegoder og særlig feriegodtgørelse vil medføre en positiv reallønsudvikling på ca. 0,5 %. Udsendt til medlemsorganisationerne den 15. december 2008: Reviderede pris- og lønskøn for OK-08-perioden. Pension HEB KTO har udsendt den underskrevne Aftale om Pensionsordning for visse ansatte i regioner (opsamlingsordningen). I forhold til den tidligere fælles aftale fra 2005 indeholder den nye aftale alene redaktionelle ændringer som følge af dels at der nu er tale to selvstændige aftaler på henholdsvis RLTN s og KL s områder, dels at tidligere nu forældede (overgangs)bestemmelser er fjernet. Udsendt til medlemsorganisationerne den 6. januar 2990: Pensionsordning for visse ansatte i regioner (opsamlingsordningen).

5 - 5 - Øvrige ansættelsesvilkår AKUT-udbetaling VP I forbindelse med den ordinære udbetaling af AKUTmidler pr. 1. august 2008 noterede sekretariatet, at beløbet var mindre end det der kunne forventes på grund af den aftalte øreforhøjelse. AKUT-sekretariatet blev anmodet om at undersøge dette nærmere, og det viste sig, at Silkeborg Data ikke havde implementeret den aftalte forhøjelse. Derfor udbetales der nu 5,2 mio. kr. i supplerende AKUT-midler pr. 1. august Udsendt til medlemsorganisationerne den 15. december 2008: Supplerende AKUT-udbetaling pr. 1. august Transportgodtgørelse VP Transportgodtgørelsessatsene pr. 1. januar 2009 er udsendt til medlemsorganisationerne orientering. Udsendt til medlemsorganisationerne den 28. november 2008: Transportgodtgørelsessatser pr. 1. januar Seniorpolitik HH Der foreligger nu en underskrevet Rammeaftale om seniorpolitik på det regionale område. På baggrund af det ved OK-08 aftalte om seniorinitiativer (KTO/RLTN forligets punkt 3) er der foretaget ændringer i rammeaftalen, som med de fornødne tilpasninger er identisk med ændringerne i den kommunale rammeaftale om seniorpolitik (udsendt den 1. juli 2008). Bilag 1 og 2 pr. 1. oktober 2008 til rammeaftale om seniorpolitik på KL-området er udsendt. Udsendt til medlemsorganisationerne den 19. december 2008: Underskrevet rammeaftale om seniorpolitik det regionale område. Udsendt til medlemsorganisationerne den 14. januar 2009: Bilag 1 og 2 pr. 1. oktober 2008 til rammeaftale om seniorpolitik - KL.

6 - 6 - Ferie HH Der foreligger nu en underskrevet version af KL-KTO aftalen om ferie for personale ansat i kommuner. I aftalen er der fortaget følgende ændringer på baggrund af det ved OK-08 aftalte: Det følger nu af aftalens 26 a, at den enkelte medarbejder med virkning fra optjeningsåret 2009 før optjeningsårets begyndelse - kan kræve feriegodtgørelse med 12,45 pct. af lønnen i optjeningsåret i stedet for ferie med løn og særlig feriegodtgørelse. For medarbejdere, som vælger at holde ferie med feriegodtgørelse, udbetales eller afholdes 6. ferieuge i henhold til reglerne om 6. ferieuge. Dette følger af 26 a, stk. 2. Forhøjelsen af den særlige feriegodtgørelse med 0,45 procentpoint med virkning fra udbetalingen i 2010 er indarbejdet i ferieaftalens 28. Forhøjelsen omfatter tillige de grupper, der har aftalt en forhøjet særlig feriegodtgørelse. Bilag 3 til aftalen er således også opdateret. Med henvisning til forligsteksten For de grupper af kommunalt ansatte, der ikke holder/kan komme til at holde ferie med løn, forhøjes feriegodtgørelsen på 12,5 pct. forholdsmæssigt som følge af den aftalte forhøjelse af den særlige feriegodtgørelse, er der i forbindelse med implementeringen aftalt en forhøjelse af feriegodtgørelsen med 0,45 procentpoint for følgende grupper: Dem, der vælger feriegodtgørelse i stedet for ferie med løn og særlig feriegodtgørelse, jf. aftalens 26 a. Praktikanter og studerende i lønnet praktik, jf. aftalens 43, stk. 2, 2. led Timelønnede, jf. aftalens 45, stk. 2, 2.led Vinterhjemsendte, jf. aftalens 30, stk. 2a. Det følger nu tillige af aftalens 19 a, at såfremt en kommune vælger det, og generelt tilkendegiver det overfor medarbejderne, kan kommunen af budget og planlægningsmæssige hensyn beslutte, at medarbejdere, der ønsker 6. ferieuge udbetalt, skal give sin arbejdsgiver besked herom inden den 1. oktober i ferieåret, eller en eventuelt senere dato, som kommunen selv fastlægger. De medarbejdere, der ikke ønsker den 6. ferieuge udbetalt, skal, hvis kommunen har valgt at benytte sig af denne mulighed, så tidligt som muligt give besked om tidspunktet for afvikling af den 6. ferieuge.

7 - 7 - Muligheden for denne lokale særregel om 6. ferieuge har virkning fra ferieåret 2009/2010. Det indebærer, at en ansat tidligst inden den 1. oktober 2009 kan blive bedt om at oplyse om vedkommende ønsker 6. ferieuge for ferieåret 2009/2010 udbetalt. Der foreligger nu tillige en underskrevet version af aftale om ferie for personale ansat i regioner. For en gennemgang af ændringerne i aftalen henvises til beskrivelsen ovenfor af ændringerne i den kommunale ferieaftale. Udsendt til medlemsorganisationerne den 4. december 2008: Underskrevet aftale om ferie for personale ansat i kommuner. Udsendt til medlemsorganisationerne den 15. januar 2009: Underskrevet aftale om ferie for personale ansat i regioner. Tjenestemandshovedaftale KL HKB Der er indgået en revideret tjenestemandshovedaftale på KL s område. Hovedaftalen er revideret som konsekvens af Københavns Kommunes og Frederiksberg Kommunes indmeldelse i KL, således at hovedaftalen også gælder tjenestemænd ansat i disse to kommuner. Aftalen er endvidere revideret som konsekvens af, at der er indgået en selvstændig tjenestemandshovedaftale på det regionale område, idet der forud for kommunalreformen var tale om en fælles tjenestemandshovedaftale på det kommunale og det amtslige område. Udsendt til medlemsorganisationerne den 5. januar 2009: Underskrevet tjenestemandshovedaftale på KL s område. Tjenestemandshovedaftale - RLTN HKB Der er udsendt et revideret bilag til hovedaftalen. Bilag 1 indeholder en oplistning af de underskrivende tjenestemandsorganisationer. Ved en beklagelig fejl fremgik det ikke af det tidligere bilag 1, at Dansk Socialrådgiverforening også har underskrevet aftalen. Udsendt til medlemsorganisationerne den 5. januar 2009: Tjenestemandshovedaftale på RLTN s område revideret bilag 1 med underskrivende tjenestemandsorganisationer.

8 - 8 - Generelle ansættelsesvilkår HEB KTO har udsendt det underskrevne Protokollat om generelle ansættelsesvilkår indgået mellem RLTN og KTO. I lighed med de tidligere indgåede og udsendte protokollater indeholder protokollatet en oplistning af de generelle aftaler, som i altovervejende grad er ens for alle personalegrupper i regionerne. Som hidtil stifter protokollatet ikke i sig selv nogle rettigheder. Udsendt til medlemsorganisationerne den 6. januar 2009: Generelle ansættelsesvilkår. Medbestemmelse Rammeaftale om medindflydelse og medbestemmelse LD/EA For at sikre at MED-udvalgene er klædt bedst muligt på til at kunne tilrettelægge og gennemføre processen vedr. de nye opgaver, der er aftalt ved OK-08, og da der har været erfaringer med, at den aftalte uddannelse af ledelses- og medarbejderrepræsentanter i MED-udvalgene ikke tilbydes i alle kommuner/regioner og på alle niveauer i MED-systemet, anbefaler KTO: At hovedudvalget en gang årligt drøfter status på MED-uddannelsen i kommunen/regionen og At kommunen/regionen anvender PUF s uddannelser Udsendt til medlemsorganisationerne den 14. januar 2009: Uddannelse af ledelses- og medarbejderrepræsentanter i medindflydelses- og medbestemmelsessystemet.

9 - 9 - Personalepolitik Det Personalepolitiske Forum HC Det Personalepolitiske Forum skal have ny formand efter Mads Lebechs fratræden i KL. Det planlagte møde i Det Personalepolitiske Forum den 14. januar 2009 er aflyst og afholdes på et senere tidspunkt, når den nye formand er udpeget. Det personale- og uddannelsespolitiske samarbejde med KL ( 5-styregruppen) HV Som afslutning på et personalepolitisk samarbejdsprojekt mellem KL og KTO er bogen 11 kvinders vej til topledelse kommunale karrierespor udarbejdet. Projekt om effektiv projektstyring er afsluttet, og den udviklede værktøjskasse er gjort tilgængelig på Udsendt til medlemsorganisationerne den 7. januar 2009: Ny bog: 11 kvinders vej til topledelse kommunale karrierespor. Udsendt til medlemsorganisationerne den 13. januar 2009: Værktøjskasse til effektiv styring af projekter i kommunerne. Andet Høringssvar HW KTO har den 12. januar 2009 afgivet høringssvar på forslag om lov om ændring af sygedagpengeloven mv. samt lov om ændring af adoptionsloven, barselsloven mv. Udsendt til medlemsorganisationerne den 12. januar 2009: Høringssvar vedrørende forslag om lov om ændring af sygedagpengeloven samt lov om ændring af adoptionsloven, barselloven mv.

10 Repræsentantskabsmøde JH KTO afholdt den 17.demcember 2008 KTO s 23. ordinære repræsentantskabsmøde. Udsendt til medlemsorganisationerne den 11. december 2008: Materiale til KTO s 23. ordinære repræsentantskabsmøde den 17. december Udsendt til medlemsorganisationerne den 19. december 2008: Referat af KTO s 23. ordinære repræsentantskabsmøde den 17. december Overførsel af jobcentre pr. 1. august 2009 HKB Af aftalen om finansloven 2009 følger, at der med virkning fra 1. august 2009 etableres et enstrenget kommunalt beskæftigelsessystem. Det har blandt andet som konsekvens, at de statslige medarbejdere i jobcentrene samt en række medarbejdere fra driftsregionerne, de statslige regnskabsenheder og Arbejdsmarkedsstyrelsen med virkning fra denne dato overgår til kommunal ansættelse. KL og KTO ønsker at sikre afklaring af ansættelsesvilkårene og har derfor ultimo december 2008 udsendt et fælles brev om, at forhandlinger om indgåelse af en generel aftale om vilkårene for medarbejdernes overførsel til kommunal ansættelse nu er i gang. CFU deltager også i forhandlingerne. Når den generelle aftale er på plads, vil der blive indledt forhandlinger med de enkelte personalegruppers forhandlingsberettigede organisationer om vilkår ved overgangen til kommunal ansættelse på de enkelte overenskomstområder. Forhandlingerne har baggrund i, at KL har tilkendegivet, at man ikke vil indtræde i generelle aftaler, overenskomster, kutymer lokale aftaler mv. indgået mellem de forhandlingsberettigede parter i staten, jf. virksomhedsoverdragelseslovens 4 a. Udsendt til medlemsorganisationerne den 19. december 2008: Etablering af et enstrenget beskæftigelsessystem pr. 1. august 2009 forhandlinger mellem KL og KTO om vilkår for overførsel af statsligt ansatte er nu i gang.

AKTUELLE SAGER. nr. 2/ januar 13. februar Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 2/ januar 13. februar Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.54 AKTUELLE SAGER nr. 2/2009 17. januar 13. februar 2009 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 4 Medbestemmelse... 6 Personalepolitik... 6 Andet... 7 KTO Adresse: Løngangstræde 25,

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 5/ oktober 28. november Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 5/ oktober 28. november Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.48 AKTUELLE SAGER nr. 5/2008 25. oktober 28. november 2008 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 4 Medbestemmelse... 7 Personalepolitik... 7 Andet... 8 KTO Adresse: Løngangstræde

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 3/ marts 18. april Løn- og pensionsvilkår Medbestemmelse Personalepolitik Kommunalreformen...

AKTUELLE SAGER. nr. 3/ marts 18. april Løn- og pensionsvilkår Medbestemmelse Personalepolitik Kommunalreformen... 110.13 AKTUELLE SAGER nr. 3/2006 14. marts 18. april 2006 Løn- og pensionsvilkår... 3 Medbestemmelse... 4 Personalepolitik... 4 Kommunalreformen... 7 Andet...10 KTO Adresse: Løngangstræde 25, 1., 1468

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 3/2013 17. august 11. oktober 2013 OK-13... 3. Løn- og pensionsvilkår... 3. Personalepolitik... 6. Andet... 9

AKTUELLE SAGER. nr. 3/2013 17. august 11. oktober 2013 OK-13... 3. Løn- og pensionsvilkår... 3. Personalepolitik... 6. Andet... 9 AKTUELLE SAGER nr. 3/2013 17. august 11. oktober 2013 OK-13... 3 Løn- og pensionsvilkår... 3 Personalepolitik... 6 Andet... 9 KTO Adresse: Løngangstræde 25, 1., 1468 København K. Telefon: 33 11 97 00.

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 4/ juni august Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 4/ juni august Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... bilag 3.1 AKTUELLE SAGER nr. 4/2005 11. juni 2005 19. august 2005 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 5 Medbestemmelse... 6 Personalepolitik... 7 Kommunalreformen... 7 Andet...10 KTO

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 4/ april juni Løn- og pensionsvilkår Medbestemmelse Personalepolitik Kommunalreformen...

AKTUELLE SAGER. nr. 4/ april juni Løn- og pensionsvilkår Medbestemmelse Personalepolitik Kommunalreformen... 110.14 AKTUELLE SAGER nr. 4/2006 19. april 2006 9. juni 2006 Løn- og pensionsvilkår... 3 Medbestemmelse... 3 Personalepolitik... 4 Kommunalreformen... 7 Andet... 9 KTO Adresse: Løngangstræde 25, 1., 1468

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 5/ juni 14. september Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 5/ juni 14. september Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.29 AKTUELLE SAGER nr. 5/2007 13. juni 14. september 2007 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 5 Medbestemmelse... 8 Personalepolitik... 9 OK-08... 10 Andet... 12 KTO Adresse: Løngangstræde

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 5/2006 10. juni 2006 18. august 2006. Løn- og pensionsvilkår... 3. Øvrige ansættelsesvilkår... 4. Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 5/2006 10. juni 2006 18. august 2006. Løn- og pensionsvilkår... 3. Øvrige ansættelsesvilkår... 4. Medbestemmelse... 110.17 AKTUELLE SAGER nr. 5/2006 10. juni 2006 18. august 2006 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 4 Medbestemmelse... 5 Personalepolitik... 6 Kommunalreformen... 8 Andet...11 KTO Adresse:

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 7/ oktober 7. december Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 7/ oktober 7. december Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.34 AKTUELLE SAGER nr. 7/2007 20. oktober 7. december 2007 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 4 Medbestemmelse... 7 Personalepolitik... 8 OK-08... 9 Kommunalreform... 10 KTO Adresse:

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 3/ marts - 8. juni 2012 OK Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 3/ marts - 8. juni 2012 OK Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.105 AKTUELLE SAGER nr. 3/2012 10. marts - 8. juni 2012 OK-13... 3 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 6 Medbestemmelse... 6 Personalepolitik... 7 Andet... 9 110.105 KTO Adresse:

Læs mere

Vedr.: OK-08 placering af KTO-aftaler ved henholdsvis KTO-forhandlingerne og organisationernes forhandlinger

Vedr.: OK-08 placering af KTO-aftaler ved henholdsvis KTO-forhandlingerne og organisationernes forhandlinger Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 236.123 HKB Direkte tlf.nr.: 3347 0621 23. september 2007 Vedr.: OK-08 placering af KTO-aftaler ved henholdsvis KTO-forhandlingerne og organisationernes forhandlinger

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 1/2006 26. november 2005 13. januar 2006. Løn- og pensionsvilkår... 3. Øvrige ansættelsesvilkår... 4. Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 1/2006 26. november 2005 13. januar 2006. Løn- og pensionsvilkår... 3. Øvrige ansættelsesvilkår... 4. Medbestemmelse... 110.9 AKTUELLE SAGER nr. 1/2006 26. november 2005 13. januar 2006 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 4 Medbestemmelse... 6 Personalepolitik... 6 Kommunalreformen... 9 Andet...14 KTO

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 2/2007 13. januar 19. februar 2007. Løn- og pensionsvilkår... 3. Øvrige ansættelsesvilkår... 4. Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 2/2007 13. januar 19. februar 2007. Løn- og pensionsvilkår... 3. Øvrige ansættelsesvilkår... 4. Medbestemmelse... 110.24 AKTUELLE SAGER nr. 2/2007 13. januar 19. februar 2007 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 4 Medbestemmelse... 5 Personalepolitik... 6 Kommunalreformen... 8 Andet... 10 KTO Adresse:

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 3/ februar 20. april Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 3/ februar 20. april Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.26 AKTUELLE SAGER nr. 3/2007 20. februar 20. april 2007 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 3 Medbestemmelse... 5 Personalepolitik... 6 Kommunalreformen... 8 Andet... 10 KTO Adresse:

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 3/ maj 25. august 2008 OK Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 3/ maj 25. august 2008 OK Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.41 AKTUELLE SAGER nr. 3/2008 15. maj 25. august 2008 OK-08... 3 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 7 Medbestemmelse... 13 Personalepolitik... 14 Andet... 15 KTO Adresse: Løngangstræde

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 1/ november januar Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 1/ november januar Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.22 AKTUELLE SAGER nr. 1/2007 25. november 2006 12. januar 2007 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 5 Medbestemmelse... 6 Personalepolitik... 8 Kommunalreformen... 9 Andet...11 KTO

Læs mere

Vedr.: OK-08 køreplansaftale med KL samt frist for indsendelse af KTO-krav

Vedr.: OK-08 køreplansaftale med KL samt frist for indsendelse af KTO-krav Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 236.49 HKB Direkte tlf.nr.: 3347 0621 3. maj 2007 Vedr.: OK-08 køreplansaftale med KL samt frist for indsendelse af KTO-krav I dette brev omtales tre forhold i

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 4/ april 12. juni Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 4/ april 12. juni Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.28 AKTUELLE SAGER nr. 4/2007 20. april 12. juni 2007 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 3 Medbestemmelse... 6 Personalepolitik... 7 Kommunalreformen... 9 OK-08... 10 Andet... 14

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 1/ december 14. marts 2008 OK Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Personalepolitik...

AKTUELLE SAGER. nr. 1/ december 14. marts 2008 OK Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Personalepolitik... 110.36 AKTUELLE SAGER nr. 1/2008 8. december 14. marts 2008 OK-08... 3 Løn- og pensionsvilkår... 5 Øvrige ansættelsesvilkår... 8 Personalepolitik... 10 Kommunalreform... 13 Andet... 13 KTO Adresse: Løngangstræde

Læs mere

Sagsnr.: VP Direkte tlf.nr.: august Til KTO s medlemsorganisationer. Tastefejl er korrigeret pr

Sagsnr.: VP Direkte tlf.nr.: august Til KTO s medlemsorganisationer. Tastefejl er korrigeret pr KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE LØNGANGSTRÆDE 25, 1 1468 KØBENHAVN K TLF. 33 11 97 00 www.kto.dk - E-mail: kto@kto.dk Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 3451.15 VP Direkte tlf.nr.:

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 6/ august 6. november Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Personalepolitik Andet...

AKTUELLE SAGER. nr. 6/ august 6. november Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Personalepolitik Andet... 110.66 AKTUELLE SAGER nr. 6/2009 21. august 6. november 2009 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 3 Personalepolitik... 6 Andet... 11 KTO Adresse: Løngangstræde 25, 1., 1468 København

Læs mere

KOMMUNALE TJENESTEMÆND OVERENSKOMSTANSATTE

KOMMUNALE TJENESTEMÆND OVERENSKOMSTANSATTE KL KOMMUNALE TJENESTEMÆND OVERENSKOMSTANSATTE Dato: 5. maj 2010 2062.35 AFTALE mellem KL og Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte (KTO) om plan for forhandlingerne om fornyelse pr. 1. april 2011

Læs mere

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2011 af aftaler m.v. Den 18. november 2010 inden for KTO's forhandlingsområde Jnr

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2011 af aftaler m.v. Den 18. november 2010 inden for KTO's forhandlingsområde Jnr KTO Løngangsstræde 25, 1. 1468 København K Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2011 af aftaler m.v. Den 18. november 2010 inden for KTO's forhandlingsområde Jnr 08.08.00 P26 Vedlagt fremsendes krav

Læs mere

Vedr.: Lønudviklingen i den kommunale og regionale sektor

Vedr.: Lønudviklingen i den kommunale og regionale sektor KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE LØNGANGSTRÆDE 25, 1 1468 KØBENHAVN K TLF. 33 11 97 00 - FAX 33 11 97 07 www.kto.dk - E-mail: kto@kto.dk Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 3547.10 VP

Læs mere

KOMMUNALE TJENESTEMÆND OVERENSKOMSTANSATTE

KOMMUNALE TJENESTEMÆND OVERENSKOMSTANSATTE KL KOMMUNALE TJENESTEMÆND OVERENSKOMSTANSATTE 4. oktober 2012 AFTALE mellem KL og Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte (KTO) om plan for forhandlingerne om fornyelse pr. 1. april 2013 af aftaler

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 2/ april maj Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 2/ april maj Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... AKTUELLE SAGER nr. 2/2005 9. april 2005 6. maj 2005 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 3 Medbestemmelse... 6 Personalepolitik... 7 Andet... 7 KTO Adresse: Løngangstræde 25, 1., 1468

Læs mere

Vedr.: OK-08 placering af KTO-aftaler ved henholdsvis KTO-forhandlingerne og organisationernes forhandlinger

Vedr.: OK-08 placering af KTO-aftaler ved henholdsvis KTO-forhandlingerne og organisationernes forhandlinger Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 236.123 HKB Direkte tlf.nr.: 3347 0621 23. september 2007 Vedr.: OK-08 placering af KTO-aftaler ved henholdsvis KTO-forhandlingerne og organisationernes forhandlinger

Læs mere

KTO-forlig / RLTN-området - 2. marts april marts 2011

KTO-forlig / RLTN-området - 2. marts april marts 2011 KTO-forlig / RLTN-området - 2. marts 2008 1. april 2008-31. marts 2011 Indhold Hovedelementer i KTO-forliget Økonomisk oversigt Generelle lønstigninger Seniorinitiativer Barsel mv. Kompetenceudvikling

Læs mere

9.3.C. Hovedaftale om fremgangsmåden ved indgåelse af aftaler og regler for udøvelse af forhandlingsret for tjenestemænd inden for KL s

9.3.C. Hovedaftale om fremgangsmåden ved indgåelse af aftaler og regler for udøvelse af forhandlingsret for tjenestemænd inden for KL s INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Løn generelt.... 1 2. Pension..... 3 3. Kompetenceudvikling.. 4 4. Seniorinitiativer 4 5. Tillidsrepræsentanter 4 6. Trivsel og sundhed 5 7. Fravær af familiemæssige årsager... 6

Læs mere

PROTOKOLLAT B Side 1 TAKSTNÆVN

PROTOKOLLAT B Side 1 TAKSTNÆVN Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORHANDLINGSFÆLLESSKABET PROTOKOLLAT På baggrund af -ferieaftalerne sammenholdt med den nye ferielovgivning om samtidighedsferie er parterne blevet enige om at

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 7/ september november Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 7/ september november Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.20 AKTUELLE SAGER nr. 7/2006 16. september 2006 24. november 2006 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 5 Medbestemmelse... 7 Personalepolitik... 8 Kommunalreformen...11 Andet...15

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 2/ januar marts Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 2/ januar marts Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.11 AKTUELLE SAGER nr. 2/2006 14. januar 2006 13. marts 2006 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 6 Medbestemmelse...10 Personalepolitik...10 Kommunalreformen...12 Andet...15 KTO

Læs mere

Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005

Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005 Til KTO's medlemsorganisationer J.nr.: 7.01.03-02 JH/jb Direkte tlf.nr.: 3347 0621 17. november 2011 Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005 Ved den første forhandling

Læs mere

Til J.nr.: KTO's medlemsorganisationer Direkte tlf.nr.: juni 2004

Til J.nr.: KTO's medlemsorganisationer Direkte tlf.nr.: juni 2004 Til J.nr.: 7.01.01-1 KTO's medlemsorganisationer HKB Direkte tlf.nr.: 3347 0625 17. juni 2004 Vedr.: Overenskomstforhandlingerne i 2004/2005 Medlemsorganisationerne blev i et brev af 17. maj 2004 orienteret

Læs mere

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2018 af aftaler og overenskomster inden for Forhandlingsfællesskabets forhandlingsområde

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2018 af aftaler og overenskomster inden for Forhandlingsfællesskabets forhandlingsområde REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Forhandlingsfællesskabet post@forhandlingfaellesskabet.dk Krav til fornyelse/ændring

Læs mere

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2008 af aftaler m.v. inden for KTO s forhandlingsområde

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2008 af aftaler m.v. inden for KTO s forhandlingsområde Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2008 af aftaler m.v. inden for KTO s forhandlingsområde KL finder, at en vigtig udfordring på det kommunale arbejdsmarked er, at de kommunale arbejdspladser er attraktive

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS OG TAKSTNÆVN FOA FAG OG ARBEJDE LEDERNE SOCIALPÆDAGOGERNE

REGIONERNES LØNNINGS OG TAKSTNÆVN FOA FAG OG ARBEJDE LEDERNE SOCIALPÆDAGOGERNE Side 1 REGIONERNES LØNNINGS OG TAKSTNÆVN DANSK METAL FOA FAG OG ARBEJDE LEDERNE SOCIALPÆDAGOGERNE FORHANDLINGSPROTOKOL VEDRØRENDE FORNYELSE AF OVERENSKOMSTER OG AFTALER PR. 1. APRIL 2018 FOR LEDENDE VÆRKSTEDSPERSONALE

Læs mere

KTO-forlig / KL-området - 1. marts 2008. 1. april 2008-31. marts 2011

KTO-forlig / KL-området - 1. marts 2008. 1. april 2008-31. marts 2011 KTO-forlig / KL-området - 1. marts 2008 1. april 2008-31. marts 2011 Indhold Hovedelementer i KTO-forliget Økonomisk oversigt Generelle lønstigninger Seniorinitiativer Barsel mv. Kompetenceudvikling TR-vilkår

Læs mere

Delforliget svarer til delforliget fra den 25. januar 2008 på KL s område for så vidt angår kompetenceudvikling og fravær af familiemæssige årsager.

Delforliget svarer til delforliget fra den 25. januar 2008 på KL s område for så vidt angår kompetenceudvikling og fravær af familiemæssige årsager. KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE LØNGANGSTRÆDE 25, 1 1468 KØBENHAVN K TLF. 33 11 97 00 - FAX 33 11 97 07 www.kto.dk - E-mail: kto@kto.dk Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 1215.1 JH/jb

Læs mere

Vedr.: Forbud mod diskrimination på grund af alder - orientering om de gældende regler i lov om forbud mod forskelsbehandling på arbejdsmarkedet

Vedr.: Forbud mod diskrimination på grund af alder - orientering om de gældende regler i lov om forbud mod forskelsbehandling på arbejdsmarkedet Medlemsudsendelse 21. august 2007 Organisationsudsendelse Til KTO's medlemsorganisationer Sagsnr.: 732.12 HKB Direkte tlf.nr.: 3347 0621 20. august 2007 Vedr.: Forbud mod diskrimination på grund af alder

Læs mere

Vedr.: Udkast til svar på høring vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik mv.

Vedr.: Udkast til svar på høring vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik mv. KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE LØNGANGSTRÆDE 25, 1 1468 KØBENHAVN K TLF. 33 11 97 00 www.kto.dk - E-mail: kto@kto.dk Arbejdsmarkedsstyrelsen Att.: Birgitte S. Staffeldt Njalsgade 72A 2300

Læs mere

Sagsnr.: VP Direkte tlf.nr.: november Til medlemsorganisationerne. Vedr.: Lønudvikling 3.

Sagsnr.: VP Direkte tlf.nr.: november Til medlemsorganisationerne. Vedr.: Lønudvikling 3. Til medlemsorganisationerne Sagsnr.: 16-0331.5 VP Direkte tlf.nr.: 3347 0626 30. november 2016 Vedr.: Lønudvikling 3. kvartal 2015-2016. /. KRL offentliggjorde den 20. oktober 2016 deres seneste lønstatistik,

Læs mere

Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005

Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005 Til KTO's medlemsorganisationer J.nr.: 7.01.03-02 JH Direkte tlf.nr.: 3347 0621 7. januar 2005 Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005 Ved den anden forhandling fredag

Læs mere

Sagsnr.: HW Direkte tlf.nr.: maj Til. KTO s medlemsorganisationer. Vedr.: OK-11 - Køreplansaftale med KL

Sagsnr.: HW Direkte tlf.nr.: maj Til. KTO s medlemsorganisationer. Vedr.: OK-11 - Køreplansaftale med KL Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 2062.40 HW Direkte tlf.nr.: 3347 0621 20. maj 2010 Vedr.: OK-11 - Køreplansaftale med KL./. KL og KTO er blevet enige om vedlagte aftale om plan for forhandlingerne

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 6/ august 15. september Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 6/ august 15. september Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.19 AKTUELLE SAGER nr. 6/2006 19. august 15. september 2006 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 3 Medbestemmelse... 4 Personalepolitik... 5 Kommunalreformen... 8 Andet...12 KTO Adresse:

Læs mere

En pressemeddelelse hvor KTO s formand kommenterer delforliget.

En pressemeddelelse hvor KTO s formand kommenterer delforliget. KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE LØNGANGSTRÆDE 25, 1 1468 KØBENHAVN K TLF. 33 11 97 00 - FAX 33 11 97 07 www.kto.dk - E-mail: kto@kto.dk Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 1349.1 JH/jb

Læs mere

Forhandlingsplanen svarer til den, der blev aftalt på KL s område, jf. KTO s udsendelse af 12. december 2007.

Forhandlingsplanen svarer til den, der blev aftalt på KL s område, jf. KTO s udsendelse af 12. december 2007. Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 1202.10 JH/jb Direkte tlf.nr.: 3347 0611 18. december 2007 Vedr.: 1. politiske forhandling mellem RLTN og KTO. /. Også ved den første politiske forhandling på det

Læs mere

Side 1 af 5. ANBEFALET Regionernes Lønnings- og takstnævn Dampfærgevej København Ø

Side 1 af 5. ANBEFALET Regionernes Lønnings- og takstnævn Dampfærgevej København Ø ANBEFALET Regionernes Lønnings- og takstnævn Dampfærgevej 22 2100 København Ø Ref. LRH Dok.nr. 304181 9. oktober 2007 Krav til fornyelse af overenskomster og aftaler pr. 1. april 2008 Hermed indsendes

Læs mere

Forslag til Kongresdokument 1 Frikøbtes løn og ansættelsesvilkår

Forslag til Kongresdokument 1 Frikøbtes løn og ansættelsesvilkår Forslag til Kongresdokument 1 Frikøbtes løn og ansættelsesvilkår Motivering I henhold til vedtægternes 14, stk. 2 b er hovedbestyrelsen forpligtet til at fremsætte forslag således, at kongressen fastsætter

Læs mere

Djøf Gothersgade København K Telefon: djoef.dk. Teknisk gennemgang. Regioner. Tænk længere

Djøf Gothersgade København K Telefon: djoef.dk. Teknisk gennemgang. Regioner. Tænk længere Djøf Gothersgade 133 1123 København K Telefon: 3395 9700 djoef.dk Teknisk gennemgang Regioner Tænk længere 4 Teknisk gennemgang Regioner Teknisk gennemgang Regioner 5 Regioner Indhold Indledning 6 Rammen

Læs mere

Hovedelementerne i forliget på RLTN s område. Den 28. april 2018 er der opnået enighed mellem RLTN og Forhandlingsfællesskabet om et 3-årigt forlig.

Hovedelementerne i forliget på RLTN s område. Den 28. april 2018 er der opnået enighed mellem RLTN og Forhandlingsfællesskabet om et 3-årigt forlig. FORHANDLINGSFÆLLESSKABET Sekretariatet 28. april 2018 17-0310.5 Hovedelementerne i forliget på RLTN s område Den 28. april 2018 er der opnået enighed mellem RLTN og Forhandlingsfællesskabet om et 3-årigt

Læs mere

BESLUTNINGSREFERAT. Hovedudvalget. Møde nr. : 02/2011 Sted : Kysthotellet, Grenaa Dato : 07.04.11 Start kl. : 10:00 Slut kl.

BESLUTNINGSREFERAT. Hovedudvalget. Møde nr. : 02/2011 Sted : Kysthotellet, Grenaa Dato : 07.04.11 Start kl. : 10:00 Slut kl. Hovedudvalget Møde nr. : 02/2011 Sted : Kysthotellet, Grenaa Dato : 07.04.11 Start kl. : 10:00 Slut kl. : 12:00 BESLUTNINGSREFERAT Medlemmer (Ledelse) Deltog Medlemmer (Medarbejdere) Deltog Jesper Kaas

Læs mere

Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005

Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005 Til KTO's medlemsorganisationer J.nr.: 7.01.03-02 og 10 JH/jb Direkte tlf.nr.: 3347 0621 21. januar 2005 Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005 Ved den tredje forhandling

Læs mere

Forhandlingsfællesskabet

Forhandlingsfællesskabet KL Forhandlingsfællesskabet 8. oktober 2014 AFTALE mellem KL og Forhandlingsfællesskabet om plan for forhandlingerne om fornyelse pr. 1. april 2015 af aftaler og overenskomster om løn- og ansættelsesvilkår

Læs mere

Oversigt over aftaler mv. indgået mellem de (amts)kommunale arbejdsgivere og KTO. 1. Lønaftaler

Oversigt over aftaler mv. indgået mellem de (amts)kommunale arbejdsgivere og KTO. 1. Lønaftaler Oversigt over aftaler mv. indgået mellem de (amts)kommunale arbejdsgivere og Aftalenr. Titel Parter 1. Lønaftaler 1_1_1 Aftale om lønninger for kommunalt ansatte pr. 1. april 2002 KL og 1_1_2 Aftale om

Læs mere

De generelle forlig De generelle lønstigninger i perioden udgør 5,39 % inkl. udmøntning fra reguleringsordningen Prisudviklingen skønnes i

De generelle forlig De generelle lønstigninger i perioden udgør 5,39 % inkl. udmøntning fra reguleringsordningen Prisudviklingen skønnes i RLTN OK15 Alle aftaler er 3-årige Der er indgået generelt forlig på RLTNområdet den 20. februar 2015 Der er indgået aftale om Den regionale kompetencefond den 24. februar 2015 DS har indgået forlig med

Læs mere

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2015 af aftaler og overenskomster inden for Forhandlingsfællesskabets forhandlingsområde

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2015 af aftaler og overenskomster inden for Forhandlingsfællesskabets forhandlingsområde REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Forhandlingsfællesskabet post@forhandlingsfaellesskabet.dk Krav til fornyelse/ændring

Læs mere

Der er vedlagt et bilag med alle generelle aftaler. Bilaget indeholder endvidere en oversigt over generelle bestemmelser vedrørende tjenestemænd.

Der er vedlagt et bilag med alle generelle aftaler. Bilaget indeholder endvidere en oversigt over generelle bestemmelser vedrørende tjenestemænd. KL Forhandlings fællesskabet 22. juni 2017 AFTALE mellem KL og Forhandlingsfællesskabet om plan for forhandlingerne om fornyelse pr. 1. april 2018 af aftaler og overenskomster om løn- og ansættelsesvilkår

Læs mere

Djøf Gothersgade København K Telefon: djoef.dk. Teknisk gennemgang. Kommuner. Tænk længere

Djøf Gothersgade København K Telefon: djoef.dk. Teknisk gennemgang. Kommuner. Tænk længere Djøf Gothersgade 133 1123 København K Telefon: 3395 9700 djoef.dk Teknisk gennemgang Kommuner Tænk længere 4 Teknisk gennemgang Kommuner Teknisk gennemgang Kommuner 5 Kommuner Indhold Indledning 6 Rammen

Læs mere

Reguleringsordningen i det offentlige

Reguleringsordningen i det offentlige Reguleringsordningen i det offentlige aftalesystem Fakta Jesper Due, Jørgen Steen Madsen og Nana Wesley Hansen Formålet med reguleringsordningen er at sikre en tilnærmelsesvis parallel lønudvikling i den

Læs mere

Hovedelementerne i. KTO-forliget 2013 på KL s område

Hovedelementerne i. KTO-forliget 2013 på KL s område KTO Sekretariatet 16. februar 2013 3211.2 Hovedelementerne i KTO-forliget 2013 på KL s område Den 16. februar 2013 er der opnået enighed mellem KL og KTO om et 2-årigt forlig. Desuden er der opnået enighed

Læs mere

Forslag til frikøbtes løn- og ansættelsesvilkår

Forslag til frikøbtes løn- og ansættelsesvilkår Dagsordenspunkt: 7.1 Udsendt: 9.11.2016 Forslag til frikøbtes løn- og ansættelsesvilkår Kongresdokument 1 Motivering I henhold til vedtægternes 14, stk. 2b er hovedbestyrelsen forpligtet til at fremsætte

Læs mere

VEJLEDNING OM BEHANDLING AF SAGER VEDR. PÅSTÅET BRUD PÅ MED-RAMMEAFTALERNE MED KL OG RLTN

VEJLEDNING OM BEHANDLING AF SAGER VEDR. PÅSTÅET BRUD PÅ MED-RAMMEAFTALERNE MED KL OG RLTN KTO sagsnr.: 2604.35 VEJLEDNING OM BEHANDLING AF SAGER VEDR. PÅSTÅET BRUD PÅ MED-RAMMEAFTALERNE MED KL OG RLTN Formål med vejledningen Formålet med vejledningen er at: beskrive proceduren for behandling

Læs mere

O.18 10/2018 Side 1. Aftale vedrørende tjenestemandsansat personale ved kommunale døgninstitutioner mv. i Københavns Kommune

O.18 10/2018 Side 1. Aftale vedrørende tjenestemandsansat personale ved kommunale døgninstitutioner mv. i Københavns Kommune Side 1 Aftale vedrørende tjenestemandsansat personale ved kommunale døgninstitutioner mv. i Københavns Kommune KL FOA Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side Side 2 1. Hvem er omfattet... 3 2. Generelle

Læs mere

KL :54 Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Sundhedskartellet

KL :54 Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Sundhedskartellet KL 13-03-06 21:54 Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Sundhedskartellet Tid Den 13. marts 2006 Sted Emne Deltagere KL Tilpasningsforhandlinger amter til kommuner Repræsentanter for Kommunale

Læs mere

Aftale for tjenestemandsansatte pædagoger ved kommunale daginstitutioner, skolefritidsordninger eller klubber inden for BUPL s forhandlingsområde

Aftale for tjenestemandsansatte pædagoger ved kommunale daginstitutioner, skolefritidsordninger eller klubber inden for BUPL s forhandlingsområde Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte pædagoger ved kommunale daginstitutioner, skolefritidsordninger eller klubber inden for BUPL s forhandlingsområde KL BUPL - Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund

Læs mere

Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder

Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder Side 1 Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder KL Dansk Metal FOA Fag og Arbejde Ledernes Hovedorganisation Indholdsfortegnelse Side Side 2 1. Hvem er omfattet

Læs mere

Overlægeforeningens redegørelse om OK 18 resultatet på det regionale område.

Overlægeforeningens redegørelse om OK 18 resultatet på det regionale område. OK 18 resultatet Overlægeforeningens redegørelse om OK 18 resultatet på det regionale område. Overenskomstforhandlingerne på overlægeområdet blev afsluttet med indgåelse af aftale på det generelle område

Læs mere

05.12 O.02 13/2003 Side 1. Administrativ Information Den 13. marts 2003 Info nr. 2023

05.12 O.02 13/2003 Side 1. Administrativ Information Den 13. marts 2003 Info nr. 2023 Administrativ Information Den 13. marts 2003 Info nr. 2023 Side 1 Overførsel af ferie Generelt om overførsel af ferie Ferieaftalens 5 giver mulighed for, at arbejdsgiveren og månedslønnede ansatte kan

Læs mere

KTO s generelle overenskomstkrav pr. 1. april 2008 med bemærkninger til Kommunernes Landsforening (KL)

KTO s generelle overenskomstkrav pr. 1. april 2008 med bemærkninger til Kommunernes Landsforening (KL) KTO Sekretariatet 10. oktober 2007 Sagsnr.: 1127.27 KTO s generelle overenskomstkrav pr. 1. april 2008 med bemærkninger til Kommunernes Landsforening (KL) Idet KTO s formål for forhandlingerne ved OK-08

Læs mere

Køreplansaftale mellem RLTN og KTO, SUNDHEDSKARTELLET, AC OG FOA for OK-13

Køreplansaftale mellem RLTN og KTO, SUNDHEDSKARTELLET, AC OG FOA for OK-13 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE SUNDHEDSKARTELLET AC FOA FAG OG ARBEJDE Køreplansaftale mellem RLTN og KTO, SUNDHEDSKARTELLET, AC OG FOA for OK-13 Regionernes

Læs mere

Nyhedsbrev for offentligt ansatte maskinmestre

Nyhedsbrev for offentligt ansatte maskinmestre Nyhedsbrev for offentligt ansatte maskinmestre Maskinmestrenes Forening Nr. 1 april 2010 Indhold 1. Lønudvikling i den kommunale og regionale sektor 1. 4. kvartal 2008-2009 2. KONZENS - Fokus på de tre

Læs mere

KL KTO s generelle overenskomstkrav pr. 1. april 2011 med bemærkninger - KL s område

KL KTO s generelle overenskomstkrav pr. 1. april 2011 med bemærkninger - KL s område KTO Sekretariatet 1. november 2010 HKB/jb Sagsnr.: 2157.61 KL KTO s generelle overenskomstkrav pr. 1. april 2011 med bemærkninger - KL s område Idet KTO s formål for forhandlingerne ved OK-11 er at skabe

Læs mere

Hvor mange er omfattet af resultatet?

Hvor mange er omfattet af resultatet? 1 2 3 Hvor mange er omfattet af resultatet? IDAforhandler for 2.320 årsværk i kommunerne. Ét årsværk svarer til en fuldtidsansat med 37 timer om ugen. IDA og DdLhar indgået en forhandlingsaftale vedrørende

Læs mere

42.02 O.18 50/2018 Side 1. Aftale for tjenestemandsansat maritimt personale

42.02 O.18 50/2018 Side 1. Aftale for tjenestemandsansat maritimt personale Side 1 Aftale for tjenestemandsansat maritimt personale KL FOA Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side Side 2 1. Aftalens område... 3 2. Generelle bestemmelser... 3 3. Personlig løn- og pensionsgaranti

Læs mere

OK-15. Forlig med RLTN. Den 20. februar 2015

OK-15. Forlig med RLTN. Den 20. februar 2015 Forlig med RLTN Den 20. februar 2015 Sikring af reallønnen De samlede generelle lønstigninger i overenskomstperioden udgør 4,81 %. Hertil kommer en skønnet udmøntning fra reguleringsordningen på 0,58 %.

Læs mere

44.02 O.18 10/2019 Side 1. Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder

44.02 O.18 10/2019 Side 1. Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder Side 1 Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder KL Indholdsfortegnelse Side Side 2 1. Hvem er omfattet... 3 2 Generelle bestemmelser... 3 3. Supplerende

Læs mere

Introduktion til nye ferieregler. Ny ferieaftale OK-18

Introduktion til nye ferieregler. Ny ferieaftale OK-18 Introduktion til nye ferieregler Ny ferieaftale OK-18 Kilde: Ferielovsudvalget Kilde: Ferielovsudvalget Kilde: Ferielovsudvalget Kilde: Ferielovsudvalget Eksempel: optjening og afholdelse af ferie i overgangsperioden

Læs mere

Rammeaftale om personalepolitiske samarbejdsprojekter i amterne

Rammeaftale om personalepolitiske samarbejdsprojekter i amterne AMTSRÅDSFORENINGEN 11.16.1 Side 1 KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE Rammeaftale om personalepolitiske samarbejdsprojekter i amterne 2002 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OMRÅDE... 3 2. FORMÅL...

Læs mere

Bestyrelsens. skriftlige beretning. Redaktionen er afsluttet den 19. november 2008

Bestyrelsens. skriftlige beretning. Redaktionen er afsluttet den 19. november 2008 Bestyrelsens skriftlige beretning 2008 Redaktionen er afsluttet den 19. november 2008 - 2 - - 3 - Indholdsfortegnelse 1. OK-08 FORLØB, RESULTAT OG EVALUERING... 5 1.1 Forhandlingsforløb... 5 1.2 Løn...

Læs mere

44.02 O.15 22/2016 Side 1. Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder

44.02 O.15 22/2016 Side 1. Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder Side 1 Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder KL Indholdsfortegnelse Side 44.02 Side 2 1. Hvem er omfattet... 3 2 Generelle bestemmelser... 3 3. Supplerende

Læs mere

KL's overordnede målsætninger for forhandlingerne i 2018 er, at de Dok. ID: fornyede aftaler og overenskomster bidrager til, at:

KL's overordnede målsætninger for forhandlingerne i 2018 er, at de Dok. ID: fornyede aftaler og overenskomster bidrager til, at: 1(1 Til Forhandlingsfællesskabet KL's kravsbrev til 0.18 med kommentarer KL's overordnede målsætninger for forhandlingerne i 2018 er, at de fornyede aftaler og overenskomster bidrager til, at: sikre et

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FOA FAG OG ARBEJDE

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FOA FAG OG ARBEJDE Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FOA FAG OG ARBEJDE FORHANDLINGSPROTOKOL VEDRØRENDE FORNYELSE AF OVERENSKOMSTER/AFTALER PR. 1. APRIL 2008 INDEN FOR FOA FAG OG ARBEJDE s FORHANDLINGSOMRÅDE VEDRØRENDE

Læs mere

PROTOKOLLAT. Forhandlingsfællesskabet og KL. Tid Den 18. december Emne

PROTOKOLLAT. Forhandlingsfællesskabet og KL. Tid Den 18. december Emne KL Forhandlingsfællesskabet Tid Den 18. december 2018 Sted KL Emne Håndtering af feriebetaling i forbindelse med overgangen til samddighedsferie pr. 1. september 2020 Deltagere Forhandlingsfællesskabet

Læs mere

Vejledning om overførsel af ferie ved Aalborg Universitet

Vejledning om overførsel af ferie ved Aalborg Universitet HR-afdelingen Fredrik Bajers Vej 7F 9220 Aalborg Øst Tlf. 9940 9940 www.aau.dk Vejledning om overførsel af ferie ved Aalborg Universitet Regelgrundlag 6 og 7 i Finansministeriets og Centralorganisationernes

Læs mere

Vedr.: Høringssvar til Strukturkommissionens betænkning nr. 1434

Vedr.: Høringssvar til Strukturkommissionens betænkning nr. 1434 Til: Indenrigsministeriet og Sundhedsministeriet Slotsholmsgade 10-12 1216 København K J.nr.:9.02.01-01 17. februar 2004 UDKAST Vedr.: Høringssvar til Strukturkommissionens betænkning nr. 1434 Med henvisning

Læs mere

Illustration I det kalenderår den ansatte fylder 60 2 61 3 62 og derover 4

Illustration I det kalenderår den ansatte fylder 60 2 61 3 62 og derover 4 Seniordage 2. oktober 2008 Ved trepartsaftalerne indgået mellem Regeringen, KL, LO, FTF og AC blev der afsat 538 mio. kr. til seniorpolitiske initiativer i kommunerne. Midlerne er et engangsbeløb til brug

Læs mere

Hovedelementerne i. KTO-forliget 2008 på RLTN s område

Hovedelementerne i. KTO-forliget 2008 på RLTN s område KTO Sekretariatet 2. marts 2008 1196.4 Hovedelementerne i KTO-forliget 2008 på RLTN s område Den 2. marts 2008 er der opnået enighed mellem RLTN (Danske Regioner) og KTO om et 3-årigt forlig. KTO-forliget

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Den Bilag 2

Skatteministeriet J.nr Den Bilag 2 Skatteudvalget L 130 - Bilag 4 Offentlig Skatteministeriet J.nr 2004-711-0030 Den Bilag 2 Til Folketingets Skatteudvalg L 130/131 Forslag til Lov om Skatteforvaltningsloven og Lov om ændring af en række

Læs mere

44.02 O.13 51/2013 Side 1. Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder

44.02 O.13 51/2013 Side 1. Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder Side 1 Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder KL Dansk Metal FOA Fag og Arbejde Lederne Socialpædagogernes Landsforbund Side 2 Indholdsfortegnelse Side

Læs mere

Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte. Aftale om løngaranti for ansatte omfattet af opgave- og strukturreformen. med KTO's kommentarer

Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte. Aftale om løngaranti for ansatte omfattet af opgave- og strukturreformen. med KTO's kommentarer KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Aftale om løngaranti for ansatte omfattet af opgave- og strukturreformen med KTO's kommentarer - 2 - - 3 - INDHOLDSFORTEGNELSE Forord...5 1. Personafgrænsning...7

Læs mere

Vejledning til ændring af ferieaftalen (uhævede feriepenge)

Vejledning til ændring af ferieaftalen (uhævede feriepenge) Side 1 Vejledning til ændring af ferieaftalen (uhævede feriepenge) 1. Indledning Med virkning for optjeningsåret 2002, dvs. ferieåret 2003/2004, er Ferieloven ændret. Den kommunale ferieaftale er ligeledes

Læs mere

Regionale TR-møder februar/marts Præsentation af forhandlingsresultat

Regionale TR-møder februar/marts Præsentation af forhandlingsresultat Regionale TR-møder februar/marts 2011 Præsentation af forhandlingsresultat KTO KL Periode 1. april 2011 31. marts 2013 Sikring af reallønnen for alle i 2. år 1. år er et nul-år, hvor gælden fra 1. oktober

Læs mere

Hermed fremsendes generelle krav til OK18 på det kommunale og regionale område fra Sundhedskartellet.

Hermed fremsendes generelle krav til OK18 på det kommunale og regionale område fra Sundhedskartellet. Forhandlingsfællesskabet Løngangsstræde 25, 1. 1468 København K. Sankt Annæ Plads 30 1250 København K Tlf. 46 95 40 60 shk@sundhedskartellet.dk www.sundhedskartellet.dk Den 03-11-2017 J.nr.: 17/12453 Til

Læs mere

Rammeaftale om seniorpolitik

Rammeaftale om seniorpolitik Rammeaftale om seniorpolitik KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte 05.21 Side 1 Side 2 Indholdsfortegnelse Side Kapitel 1. Indledende bestemmelser... 3 1. Hvem er omfattet af aftalen...3 2.

Læs mere

RLTN, OK 08 oversigt RLTRN R TR OBS 1.4. 2008 1.10.2008 1.1.2009 1.4.2009 1.10.2009 1.1.2010 1.4.2010 1.10.2010 LØN

RLTN, OK 08 oversigt RLTRN R TR OBS 1.4. 2008 1.10.2008 1.1.2009 1.4.2009 1.10.2009 1.1.2010 1.4.2010 1.10.2010 LØN LØN Lønstigninger, Generelle lønstigninger og regulering Forkortet gennemløbstid Til erfarne fysioterapeuter Til fysioterapeuter med kortere erfaring Lokal løn, forlodsfinanciering 1.2. 2009: Foreslå kolleger

Læs mere

UDKAST. Hovedaftale om fremgangsmåden ved indgåelse af aftaler og regler for udøvelse af forhandlingsret i øvrigt for tjenestemænd ansat i regionerne.

UDKAST. Hovedaftale om fremgangsmåden ved indgåelse af aftaler og regler for udøvelse af forhandlingsret i øvrigt for tjenestemænd ansat i regionerne. 888.20 21.04.1 Side 1 000000000000000000000000000000000000000000000000000000 000000000000000000 UDKAST Hovedaftale om fremgangsmåden ved indgåelse af aftaler og regler for udøvelse af forhandlingsret i

Læs mere

Krav om fornyelse/ændringer pr. 1. april 2013 af aftaler inden for KTO s forhandlingsområder.

Krav om fornyelse/ændringer pr. 1. april 2013 af aftaler inden for KTO s forhandlingsområder. Krav om fornyelse/ændringer pr. 1. april 2013 af aftaler inden for KTO s forhandlingsområder. KL s overordnede målsætning for forhandlingerne i 2013 er, at de fornyede aftaler og overenskomster bidrager

Læs mere

Til medlemsorganisationerne. Aktivitetsnr.: VP Direkte tlf.nr.: december 2018

Til medlemsorganisationerne. Aktivitetsnr.: VP Direkte tlf.nr.: december 2018 Til medlemsorganisationerne Aktivitetsnr.: 18-0392.1. VP Direkte tlf.nr.: 3347 0626 17. december 2018 Vedr.: Nyt og lønudvikling 3. kvt. 2017-2018 Lønudviklingen for ansatte i kommuner og regioner følges

Læs mere

1. kvartal 2010/2011 Privat Danmarks Statistik 2,2 % 2,3 % 2,2 % 1,9 % DA 2,5 % 2,5 % 2,5 % 2,0 %

1. kvartal 2010/2011 Privat Danmarks Statistik 2,2 % 2,3 % 2,2 % 1,9 % DA 2,5 % 2,5 % 2,5 % 2,0 % NYT OM LØN Nr. 1 / 2011 *** 24. juni 2011 *** Danske Regioner udsender fremover et elektronisk nyhedsbrev Nyt om løn, som vil samle aktuelle fakta om løn med særligt fokus på den regionale sektor. Hovedpointer

Læs mere