AMAGER ØST LOKALUDVALG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AMAGER ØST LOKALUDVALG"

Transkript

1 1. Borgerbesøg/-henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Bydelsplan Oversigt over lokaludvalgets puljemidler, maj Ekstern puljemiddelansøgning, Kabaret (BIFUK) 6. Ekstern puljemiddelansøgning, Børnenes Kulturdag 2012 (BIFUK) 7. Ekstern puljemiddelansøgning, Streetfodbold turnering finale-event (BIFUK) 8. Ekstern puljemiddelansøgning, Kuckuck (BIFUK) 9. Ekstern puljemiddelansøgning, The Corridor Project (BIFUK) 10. Ekstern puljemiddelansøgning, LAK- Festival for nordisk lydkunst (BIFUK) 11. Ekstern puljemiddelansøgning, Hvad lærte du i skolen i dag? (BIFUK) 12. Ekstern puljemiddelansøgning, Operasjon Gränseløs (BIFUK) 13. Ekstern puljemiddelansøgning, Ombygning af den offentlige del af KO-OP kbh (Miljø & Plan) 14. Høring Lokalplanforslag, Jenagade (Miljø & Plan) 15. Orientering om Høring Cykeltaxier (Miljø & Plan) 16. Afrapportering til TMF af det lokale miljøarbejde Indstillinger til ØU og fagudvalgene vedrørende budget Procent-reduktion af eksterne puljemiddeltilsagn for resten af 1.halvår Forslag til ændring af forretningsgang omkring beslutningsprotokol 20. Medlemsforslag - Nedsættelse af arbejdsgruppe vedrørende de faste arbejdsgruppers arbejdsvilkår 21. Meddelelser fra formanden 22. Punkter til kommende Lokaludvalgsmøder 23. Eventuelt

2 1. Borgerbesøg og -henvendelser

3 2. Godkendelse af dagsorden Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, at Lokaludvalget godkender dagsordenen.

4 3. Bydelsplan Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, At lokaludvalget tager orienteringen om status på bydelsplanarbejdet til efterretning, Ad 1 status på Bydelsplanarbejdet Sekretariatet har - jf. planen for bydelsplanarbejdet for Lokaludvalgene - d. 16. maj 2012 indsendt oversigt over projektforslag i Amager Øst til CBU. Af vedlagte bilag fremgår det (pr. den 16. maj 2012) hvor de enkelte projektgrupper er i deres arbejde. Der har siden seneste Lokaludvalgsmøde været afholdt ét styregruppemøde (den 14. maj 2012). Referatet fra dette møde er vedlagt denne indstilling. Søren lovede på mødet at få udarbejdet en oversigt over bydelsplanøkonomien og vedlægge den denne LU-dagsorden. Oversigten er vedlagt. Bydelsfesten løb af stablen den 22. maj Der vil på dette Lokaludvalgsmøde blive givet en kort mundtlig orientering om festens forløb.. Det indstilles at lokaludvalget tager orienteringen om status på bydelsplanarbejdet til efterretning, Ingen økonomiske konsekvenser. BILAG Oversigt status på projektgrupper og kommissorier Referat - Bydelsplan styregruppemøde 14/ Oversigt over bydelsplanøkonomien

5 4. Oversigt over lokaludvalgets puljemidler maj 2012 Formanden for Amager Øst Lokaludvalg indstiller, At lokaludvalget tager orienteringen til efterretning. Amager Øst Lokaludvalg har i 2012, kr. i puljemidler til brug for borgerrettede aktiviteter i bydelen. På mødet den 22. marts 2012, besluttede Amager Øst Lokaludvalg flg. puljemiddelbudget for 2012; 1. Tilskud til Miljøpunktet Borgerinddragelsespuljen Bydelsplan Puljemidler (1.halvår) Puljemidler (2.halvår) Af vedlagte bilag fremgår den hidtidige anvendelse af Amager Øst Lokaludvalgs puljemidler Til og med april 2012 LU-mødet er der bevilget kr. af de kr. der er afsat til eksterne puljemidler i 2012 (svarende til 53,8 % af de i budgettet afsatte midler til eksterne puljemiddelansøgere). NB! I dette beløb er ikke indeholdt en eventuel genovervejelse af en reduktion af eksterne puljemiddelansøgninger. Til dette udvalgsmøde er der ansøgt om kr. til 9 eksterne ansøgninger og arbejdsgrupperne har indstillet, at der bevilges i alt kr At lokaludvalget tager orienteringen til efterretning. Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser. BILAG Oversigt over puljemiddelforbrug, maj 2012.

6 5. Ekstern puljemiddelansøgning, Kabaret (BIFUK) ( ) Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, At lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar til Gry Lambertsen på baggrund af indstillingen fra BIFUK-arbejdsgruppen. På vegne af TinCanCompany søgte Gry Lambertsen om kr i støtte til Kabaret under Københavns Internationale Teaters Ny Cirkus Festival i august Med Kabareten ønsker ansøger at skabe en åben scene med hovedfokus på nycirkus, men med rum for andre indslag. Målet med kabaretaftenerne er at vise potentialet indenfor dansk nycirkus for et bredt publikum og forhåbentlig danne grobund for faste kabaretaftener på PB43. PB43 vil kunne åbne sig op for omverdenen og i samarbejde med Prismen styrke det kulturelle udbud i starten af Amager. Festivalen afvikles i samarbejde med Københavns Internationale teater og Cikaros, der er et dansk nycirkuskompagni. Lokaludvalget bevilgede på mødet den 26. maj 2011 kr på baggrund af TinCanCompany og GLIMT s ansøgning om støtte til istandsættelse af et nycirkusstudie på PB43. Det ansøgte beløb indgår i et samlet budget på kr for de to kabaretaftener. Der er søgt fra Aktualitetspuljen, fra DAF og fra private fonde. BIFUK-arbejdsgruppen har behandlet ansøgningen på sit møde den 8. maj 2012 og indstiller til afslag. Arbejdsgruppen er sikker på, at der er tale om en flot og spændende event, men arrangementet appellerer til et meget bredt opland. Projektet kan dermed ikke forventes at have en lokal, netværksskabende effekt. At lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar til Gry Lambertsen på baggrund af indstillingen fra BIFUKarbejdsgruppen. Der er søgt om kr fra 2012-puljemidlerne. BILAG Vedlagt, Ansøgning, projektbeskrivelse og budget.

7 6. Ekstern puljemiddelansøgning, Børnenes Kulturdag 2012 (BIFUK) ( ) Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, At lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar til Søren Høyer på baggrund af indstillingen fra BIFUK-arbejdsgruppen. På vegne af Amagerbro Kultur søgte Søren Høyer om kr i støtte til Børnenes Kulturdag den 13. juni Børnenes Kulturdag skal skabe en lokal kvalitetsoplevelse for de fremmødte og udbrede kendskabet til de kulturinstitutionernes tilbud i Amager Øst. Arrangementet vil give institutionerne mulighed for at mødes, netværke og sammen opleve en sjov og anderledes dag i lokalkulturens tegn. Udover lokale institutioner m.v. er de såkaldt løse børn også en vigtig målgruppe. Erfaringen viser, at når børnene først ser, at der sker noget sjovt, så kører sms-kæderne og flere børn kommer til. Arrangementet foregår i år i en mindre udgave end tidligere års arrangementer, da Amagerbro Kultur afholder festivalen Puppet Jr. for børn den august. Samarbejdspartnere er Kvarterhuset, Prismen, Sundby Bibliotek, Børnekulturhus Ama r, Københavns Politi og Københavns Brandvæsen. Der er en egenfinansiering på kr. og der forventes indtægter fra kagesalg for 500 kr., samt kr i teaterrefusion. BIFUK-arbejdsgruppen har behandlet ansøgningen på sit møde den 8. maj 2012 og indstiller, at ansøgningen imødekommes med kr Der gives ikke støtte til annoncering i Amager Bladet, da arbejdsgruppen ikke finder dette nødvendigt ift. målgruppen. Arrangementet er netværksdannende for skoler og institutioner, men arbejdsgruppen finder det ærgerligt, at der ikke er mere nytænkning i programmet i forhold til tidligere år. At lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar til Søren Høyer på baggrund af indstillingen fra BIFUKarbejdsgruppen. Der er søgt om kr af 2012-puljemidlerne. VIDERE PROCES Såfremt ansøgningen imødekommes, skal ansøgning og evaluering være sekretariatet i hænde senest den 25. juli BILAG Vedlagt, Ansøgning, projektbeskrivelse + budget.

8 7. Ekstern puljemiddelansøgning, Buret Street Soccer finaleevent (BIFUK) ( ) Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, At lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar til Clifford Philips på baggrund af indstillingen fra BIFUK-arbejdsgruppen. Clifford Philips søgte den 2. april 2012 om kr i støtte til Buret Street Soccer finale-event, samt efterfølgende relationsture for vinderne. Arrangementet er afslutningen på en streetfodbold-turnering i Buret for børn og unge fra 9-18 år, der afvikles i slutningen af august Som dommere og praktiske medhjælpere bruges de ældste unge, der dermed vil fungere som rollemodeller for de yngre. Vinderne af finalen deltager efterfølgende i relationsture til fx Tivoli eller biograf sammen med rollemodellerne og 1-2 pædagoger. Relationsturene er det primære pædagogiske formål med projektet i forhold til det fremadrettede samarbejde mellem pædagogerne og de unge, samt brobygning til eksisterende institutionstilbud. Målet er, at forenings- og institutionsløse unge vil danne positive relationer til de voksne og rollemodellerne og på sigt vil deltage i eksisterende tilbud. Fodbold bliver en positiv del af deres hverdag, og de får kendskab til de lokale fodboldklubber. Projektet afvikles i samarbejde med Det boligsociale projekt og Ungerådgivningen Amager Øst. Egenfinansiering finder sted i form af arbejdstimer, samt fodboldudstyr til turneringen. Der søges ligeledes støtte fra udviklingspuljen. BIFUK-arbejdsgruppen har behandlet ansøgningen på sit møde den 8. maj medlemmer ønsker at støtte med det fulde beløb, kr medlemmer ønsker at støtte projektet med kr , så der alene gives støtte til finalearrangementet, men ikke til den efterfølgende tur. Der var enighed i arbejdsgruppen om, at projektet skal udvikle sig, hvis de skal have mulighed for støtte fremover, jf. lokaludvalgets begrænsninger for støtte stk. 3 ( Der ydes normalt ikke støtte til aktiviteter, der tidligere år har modtaget støtte, med mindre disse projekter har undergået en udvikling, der tilsiger, at en ny støtte kan blive aktuel ). At lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar til Clifford Philips på baggrund af indstillingen fra BIFUKarbejdsgruppen.

9 Der er søgt om kr. af 2012-puljemidlerne. VIDERE PROCES Såfremt ansøgningen imødekommes, skal ansøgning og evaluering være sekretariatet i hænde senest den 15. oktober BILAG Vedlagt, Ansøgning, projektbeskrivelse og budget.

10 8. Ekstern puljemiddelansøgning, KucKuck (BIFUK) ( ) Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, At lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar til Julie Bitsch på baggrund af indstillingen fra BIFUK-arbejdsgruppen. Julie Bitsch søgte den 26. marts 2012 om kr i støtte til udstillingen KucKuck hos 68 Square Metres Art Space på Prags Boulevard. I udstillingen medvirker tre kvindelige kunstnere, der hver især bygger en udstilling op. Kunstnerne bruger gøgens rederitualer til at simulere et billede af samtidskvindens idealer og vil i løbet af udstillingsperioden sabotere hinandens værker og reder samt placere egne genstande i de andres områder. Udstillingen er en undersøgelse af de mekanismer, der styrer kvinden i hendes sammenligning med andre. Ansøger har fået bevilget en underskudsgaranti fra Københavns Kommunes Billedkunstudvalg på kr Medfinansiering finder sted i form af frivillig arbejdskraft. BIFUK-arbejdsgruppen har behandlet ansøgningen på sit møde den 8. maj 2012 og indstiller til afslag. Det er ikke lokaludvalgets opgave at støtte enkeltstående kunstudstillinger, og projektet har ikke lokal tilknytning. Projektet er ikke netværksskabende i bydelen, i og med at udstillingen appellerer til kunstinteresserede fra hele byen. At lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar til Julie Bitsch på baggrund af indstillingen fra BIFUKarbejdsgruppen. Der er søgt om kr af 2012-puljemidlerne. BILAG Vedlagt, Ansøgning, projektbeskrivelse + budget.

11 9. Ekstern puljemiddelansøgning, The Corridor Project (BIFUK) ( ) Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, At lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar til Bradley Allen på baggrund af indstillingen fra BIFUK-arbejdsgruppen. På vegne af Atelier Hotel Pro Forma søgte Bradley Allen den 24. april 2012 om kr. i støtte til The Corridor Project d august Ansøger forventer mellem deltagere. Målgruppen er beboere på Østamager og kunstinteresserede fra Københavns-området. Kunstværket er tilgængeligt for alle. The Corridor Project er et nyt kunstværk, der skabes af Atelier Hotel Pro Forma og kunstner Jakob Oredsson, og vil bestå af to vægge, der skaber en korridor. Atelier Hotel Pro Forma håber at skabe dialog mellem værket, lokalområdet og tilskueren. Den endelige placering i Østamager besluttes i juni måned i samarbejde med Teknik- og Miljøforvaltningen og relevante lokale samarbejdspartnere. The Corridor Project stilles op to andre steder i København: på Søren Kierkegaards Plads og i Brønshøj-Husum. Det ansøgte beløb indgår i et samlet budget på kr. Der er bevilget fra Kulturkontakt Nord og kr. fra Statens Kunstråds DIVA ordning. Der søges desuden om fra hhv. Brønshøj-Husum- og Amager Vest Lokaludvalg, samt Københavns Kommunes Billedkunstudvalg. Ansøger samarbejder med Kulturkontakt Nord og Statens Kunstråd. BIFUK-arbejdsgruppen har behandlet ansøgningen på sit møde den 8. maj 2012 og indstiller til afslag. Projektet ligger ikke inden for lokaludvalgets støttekriterier, i og med at projektudviklingen og -afviklingen ikke sker sammen med lokale borgere og ikke er netværksskabende. At lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar til Bradley Allen på baggrund af indstillingen fra BIFUKarbejdsgruppen. Der er søgt om kr. af 2012-puljemidlerne. BILAG Vedlagt, Ansøgning, projektbeskrivelse + budget.

12 10. Ekstern puljemiddelansøgning, LAK festival for nordisk lydkunst (BIFUK) ( ) Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, At lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar til Sif Hellerup Madsen på baggrund af indstillingen fra BIFUK-arbejdsgruppen. På vegne af Bureau for Lydakkumulerende Kunst søgte Sif Hellerup Madsen den 24. april 2012 om kr i støtte til LAK festival for nordisk lydkunst der afholdes september Formålet med festivalen, der afholdes på PB43, er at fremme ny nordisk lydkunst og udbrede kendskabet til genren ved at give publikum en anderledes kultur- og sanseoplevelse. Der afholdes bl.a. lydworkshops for børn i samarbejde med lokale institutioner, en workshop for unge, koncerter/performances og foredrag. Det er første gang, LAK afvikles, og ansøger er p.t. i dialog med PB43 om at gøre arrangementet til en årligt tilbagevendende begivenhed på stedet. Formålet er endvidere at skabe en samlende platform unge nordiske lydkunstnere, hvor de kan mødes og danne netværk, samarbejder og sparring. De kr., der søges hos AØLU, går til leje af lyd- og lysudstyr, leje af toiletter samt forplejning. Beløbet indgår i et samlet budget på kr Der er bevilget støtte fra følgende: Nordisk Kulturfond, kr DKF Dansk Komponistforening, kr EU, Aktive Unge Nationale Ungdomsinitiativer, kr Der er søgt kr fra Københavns Kommunes Musikudvalg. Endelig er der en egenfinansiering på kr i form af projektledelse og frivilligt arbejde. BIFUK-arbejdsgruppen har behandlet ansøgningen på sit møde den 8. maj Skønt arbejdsgruppen finder, at der kan være tale om et spændende og anderledes projekt, kan et flertal i arbejdsgruppen ikke støtte projektet, med den begrundelse at der ikke findes at være nogen lokal effekt af nævneværdig grad og det ikke er netværksskabende. 2 medlemmer ønsker at støtte med kr og 1 medlem ønsker at støtte med kr , men i tilfælde af at der tildeles støtte, bør der dog gøres en særlig indsats for at inddrage lokale borgere. At lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar til Sif Hellerup Madsen på baggrund af indstillingen fra BIFUK-arbejdsgruppen.

13 Der er søgt om kr. af 2012-puljemidlerne. VIDERE PROCES Såfremt ansøgningen imødekommes, skal regnskab og evalueringsrapport være sekretariatet i hænde senest den 20. oktober BILAG Vedlagt, Ansøgning, projektbeskrivelse + budget.

14 11. Ekstern puljemiddelansøgning, Hvad lavede du i skolen i dag? (BIFUK) ( ) Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, At lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar til Frank Lambert på baggrund af indstillingen fra BIFUK-arbejdsgruppen. På vegne af Det Maritime Ungdomshus søgte Frank Lambert den 24. april 2012 om kr i støtte til projekt Hvad lavede du i skolen i dag?. Formålet med projektet er at give børn i skole og klub mulighed for at filme deres oplevelser på havet med små vandtætte digitalkameraer, der kan monteres på en person eller en ting i bevægelse. Børnene skal desuden arbejde med filmproduktion til sociale medier (YouTube, hjemmesider m.v.), herunder redigering, etiske overvejelser og fortælletekniske elementer. For Det Maritime Ungdomshus vil det bl.a. blive muligt at dokumentere husets arbejde og lave små instruktionsfilm fra erfarne til mindre erfarne børn. De unge kan vise filmene til deres kammerater og forældre. Udstyret vil kunne lånes af institutioner, skoler, foreninger m.v. når pilotprojektet er overstået. Det ansøgte beløb går til indkøb af fotoudstyr og tilbehør. Der er en egenfinansiering på kr BIFUK-arbejdsgruppen har behandlet ansøgningen på sit møde den 8. maj medlemmer ønsker at støtte projektet med det fulde beløb. Det er godt at se, at Det maritime Ungdomshus nytænker deres aktiviteter og giver børnene mulighed for at arbejde med dokumentation og moderne medier. Det er sympatisk, at udstyret, der søges støtte til, efterfølgende vil kunne bruges af alle. 1 medlem ønsker ikke at støtte projektet. At lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar til Frank Lambert på baggrund af indstillingen fra BIFUKarbejdsgruppen. Der er søgt om kr af 2012-puljemidlerne. VIDERE PROCES Såfremt ansøgningen imødekommes, skal regnskab og evaluering være sekretariatet i hænde senest den 1. oktober BILAG Vedlagt, Ansøgning, projektbeskrivelse + budget.

15 12. Ekstern puljemiddelansøgning, Operasjon Gränseløs (BIFUK) ( ) Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, At lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar til Kristian Nielsen på baggrund af indstillingen fra BIFUK-arbejdsgruppen. På vegne af Operasjon Gränseløs søgte Kristian Nielsen den 24. april 2012 om kr i støtte til en gratis event i Amager Bio den 16. juni 2012 for unge frivillige. Der forventes omkring 1000 deltagere på dagen. Eventen har til formål at fejre frivillighed og aktive unge gennem musik, fest og leg. Lokaludvalgets støtte vil gå til et styrket outdoor-setup og til et presset booking-budget, for at kunne præsentere endnu bedre bands for de mange deltagere. Arrangementet giver med de udendørs aktiviteter mulighed for, at publikum og borgere fra lokalsamfundet kan få indflydelse på eventens udvikling. Dette vil blandt andet blive dokumenteret i et magasin, som deltagerne kan være med til at producere live i løbet af dagen. Operasjon Gränseløs har endvidere som ambition at bidrage markant til kulturlivet på Amager ved at udnytte Musiktorvets fulde potentiale. Projektet har fået kroner fra Foreningen Roskilde Festival, kroner fra Operation Dagsværk Danmark og kroner fra Operasjon Dagsverke Norge. Der afholdes en lignende event i Norge. BIFUK-arbejdsgruppen har behandlet ansøgningen på sit møde den 8. maj 2012 og indstiller til afslag. Lokaludvalget giver ikke støtte til arrangementer, der giver overskud. Der er desuden en høj grad af finansiering fra anden side. At lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar til Kristian Nielsen på baggrund af indstillingen fra BIFUKarbejdsgruppen. Der er søgt om kr. af 2012-puljemidlerne. BILAG Vedlagt, Ansøgning, projektbeskrivelse + budget.

16 13. Ekstern puljemiddelansøgning, Ombygning af den offentlige del af KO-OP kbh (Miljø & Plan) ( ) Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, At lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar til Johannes Følsgaard på baggrund af indstillingen fra BIFUK-arbejdsgruppen. På vegne af kontorfællesskabet KO-OP kbh søgte Johannes Følsgaard den 24. april 2012 om kr i støtte til ombygning af den offentlige del af KO-OP kbh i løbet af juli måned. Formålet er at ombygge KO- OP s lokaler, så der skabes et offentligt rum med mulighed for at lave arrangementer som udstillinger, koncerter, tværfaglige diskussionsaftener og events. KO-OPs nuværende lokaler har nedhængte lofter og hævede gulve der, hvis de fjernes, giver mulighed for et højloftet rum, der i større grad kan bruges til offentlige begivenheder. KO-OP kbh deles med ombygningen op i to dele. En offentlig og udadvendt del og en tilbagetrukket del med arbejdsplads og værksted. Ombygningen sigter efter at renovere KO-OP på den billigste og mest energieffektive måde. Det ansøgte beløb går til at finansiere ombygningen af udstillings- og eventdelen, mens den øvrige del finansieres af ansøger. Der er en egenfinansiering på kr , samt frivillig arbejdskraft. Arbejdsgruppen for miljø og plan har behandlet ansøgningen på sit møde den 8. maj 2012 og indstiller til afslag. Ansøgers lejemål på PB43 udløber p.t. med udgangen af 2012, og arbejdsgruppen ønsker ikke at finansiere en ombygning, så længe der ikke er afklaring på lejekontraktens varighed. At lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar til Johannes Følsgaard på baggrund af Miljø og planarbejdsgruppens indstilling. Der er søgt om kr af 2012-puljemidlerne. BILAG 1. Vedlagt, Ansøgning, projektbeskrivelse m. tegninger + budget.

17 14. Høring Lokalplanforslag, Jenagade (Miljø & Plan) ( ) Formanden for Amager Øst Lokaludvalg indstiller, At lokaludvalget drøfter og tager stilling til høringssvar vedr. lokalplan for Jenagade på baggrund af udkast fra arbejdsgruppen for miljø og plan. Lokaludvalget har modtaget lokalplanforslag Jenagade i høring. Høringsperioden er fra den 27. marts 2012 til den 27. maj Til orientering har Borgerrepræsentationen den 8. marts 2012 vedtaget lokalplanforslaget for Jenagade. Formålet med lokalplanen er at ændre anvendelsen i området fra industri til serviceerhverv. Industrierhvervene flytter fra København, hvilket gør at grundejerne i lokalplanområdet har svært ved at udleje til industri. Samtidig er virksomhederne omkranset af områder udlagt til bolig, hvorfor det i praksis er svært at placere forurenende virksomhed i industriområderne. På baggrund af ændring af rammerne i Kommuneplan 2011 og ønsker fra grundejere i området, skabes der med den ny lokalplan mulighed for en ændret og mere fleksibel anvendelse. Lokaludvalget behandlede den 23. september 2010 høringssvar på lokalplantillæg Philipsgrunden, Holmbladsgade 1. Arbejdsgruppen for miljø og plan har behandlet lokalplanen på sit møde den 8. maj 2012 og har udarbejdet et udkast til høringssvar. At lokaludvalget drøfter og tager stilling til høringssvar vedr. lokalplan for Jenagade på baggrund af udkast fra arbejdsgruppen for miljø og plan. Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser. VIDERE PROCES Sekretariatet indsender endeligt vedtaget høringssvar til høringsportalen Bliv hørt, senest fredag den 25. maj BILAG Vedlagt, Udkast til høringssvar. Høringsmateriale kan ses på 1 Se

18 15. Orientering om Høring vedr. Regulering af cykeltaxier i Københavns Kommune (Miljø & Plan) Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, At lokaludvalget tager orienteringen om høring vedr. regulering af cykeltaxier til efterretning. Lokaludvalget har modtaget Regulering af cykeltaxier i Københavns Kommune i høring. Høringsperioden er fra den 9. maj 2012 til den 21. maj På grund af cykeltaxikonceptets popularitet, er der de senere år kommet flere og flere cykeltaxier, der ofte søger deres hyre på Strøget og de omkringliggende strøggader. Dette er medvirkende til øgede trængselsproblemer specielt omkring Amagertorv. Det indstilles derfor til Teknik- og Miljøudvalget den 18. juni 2012 at alle, der vil søge hyre med en cykeltaxi på offentlige veje, pladser eller parker i København, fremover skal have en tilladelse fra Københavns Kommune og i øvrigt overholde gældende retningslinjer for cykeltaxier. Udvalget skal ligeledes beslutte placeringen af nærmere bestemte cykeltaxiholdepladser i Indre By. Grundet den korte høringsfrist har der ikke været mulighed for at drøfte høringen på et arbejdsgruppemøde. Arbejdsgruppen for miljø og plan har derfor indsendt deres kommentarer til høringen til sekretariatet. At lokaludvalget tager orienteringen om høring vedr. regulering af cykeltaxier til efterretning. Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser. VIDERE PROCES Sekretariatet indsender endeligt vedtaget høringssvar til høringsportalen Bliv hørt, senest mandag den 21. maj BILAG Høringssvaret fra arbejdsgruppen for Miljø & Plan er i skrivende stund ikke endeligt afklaret, hvorfor det ikke medsendes denne dagsorden. Høringsudkastet vil blive udsendt pr. mail til hele LU, mandag d.21/ og desuden blive omdelt i papirform på selve LU-mødet. Vedlagt, udkast til retningslinjer for cykeltaxier.

19 16. Afrapportering til TMF af det lokale miljøarbejde 2011 (Miljø & Plan) Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, At lokaludvalget drøfter og tager stilling til Miljø & Plan-arbejdsgruppens anbefaling om at godkende oversigten over det lokale miljøarbejde Sekretariatet har den 20. april 2012, modtaget en mail fra TMF, hvori Lokaludvalget anmodes om; Senest den 1. maj 2012, at sende en oversigt over brug af sekretariats- og puljemidler til det lokale miljøarbejde og de opnåede resultater i det foregående år til Teknik- og Miljøforvaltningen. Oversigterne forelægges Økonomiudvalget og Teknik- og Miljøudvalget til orientering sammen med Teknik- og Miljøforvaltningens anbefalinger til lokaludvalgene vedrørende det videre miljøarbejde. Jeg har vedhæftet en skabelon, som I kan bruge til at tage udgangspunkt i, men hvis I har de nødvendige oplysninger i anden form f.eks. i forbindelse med årsberetning er I også meget velkomne til at sende den. Opgaven skal være så lille og nem som muligt for jer. Men det væsentlige er, at vi kan vise udvalgene, at lokaleudvalgene prioriterer det lokale miljøarbejde og opnår resultater. Men jeg ved selvfølgelig godt, at 2.halvår 2011 også var præget af opstart og nye samarbejdsformer, som jo også tager tid og opmærksomhed. Claus Hedegaard Knudsen fra Miljøpunkt Amager, har for Amager Øst og Amager Vest lokaludvalg lavet den ønskede oversigt. Amager Øst Lokaludvalgs sekretariat har den 1. maj 2012 indsendt oversigten til TMF med en supplerende tekst om, at oversigten endnu ikke var godkendt i Lokaludvalget og således skulle behandles med det forbehold. Miljø & Plan-arbejdsgruppen har på sit møde den 8. maj 2012 behandlet oversigten til TMF og godkendt at denne sendes til TMF. At lokaludvalget drøfter og tager stilling til Miljø & Plan-arbejdsgruppens anbefaling om at godkende oversigten over det lokale miljøarbejde Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

20 VIDERE PROCES Sekretariatet indsender endeligt svar til TMF, den 25. maj 2012, når behandling har fundet sted i Lokaludvalget. BILAG Oversigt over det lokale miljøarbejde 2011, der er fremsendt til TMF.

21 17. Indstillinger til ØU og Fagudvalgene omkring budget 2013 Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, At lokaludvalget drøfter og tager stilling til hvilke projekter Amager Øst Lokaludvalg melder ind til ØU og Fagudvalgene i forbindelse med budget I perioden har Amager øst Lokaludvalg fået Københavns Kommunes budget i høring på et meget sent tidspunkt (meget kort forinden der er indgået endeligt budgetforlig) og med en uhyre kort svarfrist. Skal der i forbindelse med budget 2013 udvises rettidig omhu, vil det derfor være formålstjenligt allerede nu, at melde Amager Øst Lokaludvalgs ønsker til budget 2013 ind til ØU og fagudvalgene. I den forbindelse er de 3 faste arbejdsgrupper blevet bedt om på deres seneste arbejdsgruppemøde at tage stilling til hvilke projekter de mener, skal meldes ind. Flg. er meldt ind; Miljø & Plan: Arbejdsgruppen foreslår projekt om stiforbindelse mellem Strandparken og Prøvestenen en såkaldt kløversti. Eva skriver mere om dette forslag. Vi foreslår at LU indstiller Bicycle Innovation Lab til at blive permanent. Vi foreslår at kommunen laver en ordning for cykelkurser for etniske kvinder. I en bydel som vores kan der afholdes to kurser årligt for kr. Vi foreslår at man opretter en central pulje hvor lokale aktører kan søge penge til cykelkurser efter nogle klare regler. Vi mener der også fremover er stort behov for disse fantastiske kurser. Endelig skal belysningen på Amager Strand nævnes blandt budgetønskerne. BIFUK: (ikke prioriteret rækkefølge) o Færdiggørelse af Musiktorvet. o Ombygning af Prismen og isolering mod naboejendommene. o Ombygning af Sundbyøsterhallen. o Amagerbrogadeprojektet. (Anbefalet af Randi, som formulerer indstilling til budget til Teknik- og MiljøUdvalget) Randi kommenterede til Musiktorvet, at der både arbejdes på en 2. etape (færdiggørelsen af torvet), som Kultur- og FritidsUdvalget har indstillet til 11 mio. kr., og en 3. etape med ombygning af toiletter og fælles foyer for Amager Bio og ZeBU. Det samlede budget udgør mio. kr. Dette projekt skal dog først beskrives, inden det kan sendes som budgetforslag.

22 SOSU: Værested for psykisk syge i Amager Øst og en mobil sundhedsbus. At lokaludvalget drøfter og tager stilling til hvilke projekter Amager Øst Lokaludvalg melder ind til ØU og Fagudvalgene i forbindelse med budget Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser. VIDERE PROCES Ønskerne til budget 2013 konkretiseres/bearbejdes og fremsendes til ØU og fagudvalgene inden sommerferien (dvs. senest den 29. juni 2012).

23 18. Procent-reduktion af eksterne puljemiddeltilsagn for resten af 1.halvår Formanden for Amager Øst Lokaludvalg indstiller, At Lokaludvalget drøfter og beslutter om der skal ske en reduktion af eksterne puljemiddeltilsagn for resten af 1.halvår 2012 (april, maj og juni). På Lokaludvalgsmødet den 26. april 2012, under dagsordenspunkt 5, vedtog Amager Øst Lokaludvalg på baggrund af et ikke tilstrækkeligt oplyst grundlag, at reducere eksterne puljemiddeltilsagn over kr. med 20 % for resten af 1. halvår Konsekvenserne af Lokaludvalgets vedtagelse, var ikke lokaludvalgsmedlemmerne bekendt, ligesom delelementer af vedtagelsen strider mod lovgivningen. På baggrund af disse nye oplysninger, kan punktet tages op til fornyet behandling (genbehandling) i Lokaludvalget. På tidspunktet for Lokaludvalgets vedtagelse, var Lokaludvalget ikke gjort bekendt med, at alle puljemiddeltilsagn for resten af 1. halvår 2012, ville blive omfattet af reduktionen dette var først en oplysning som Lokaludvalgets sekretariat fremkom med i forbindelse med udarbejdelsen af beslutningsprotokollen. Flere lokaludvalgsmedlemmer sad med den - i øvrigt berettiget - opfattelse, at der blot var tale om en reduktion af puljemiddeltilsagnene over kr. på april 2012 LU-mødet. Desuden har det ved juristernes nærgranskning af lovgivningen på området vist sig, at det ikke er muligt at skelne mellem at reducere beløb over /under en vis beløbsstørrelse. Således kan der ikke reduceres i beløb over kr. mens beløb under kr. friholdes for reduktion. Enten reduceres alle puljemiddeltilsagn uanset beløbsstørrelse eller også reduceres ingen puljemiddeltilsagn uanset beløbsstørrelse. Derimod er der intet til hinder for at Lokaludvalget under henvisning til knaphed på puljemidler i resten af 1. halvår 2012, fastholder at reducere alle puljemiddeltilsagn med en given procentsats. En konsekvens af dette vil imidlertid være, at de puljemiddelansøgere som har fået tilsagn om mindre end kr. i puljemiddelstøtte på april 2012 LU-mødet (og som har fået tilsendt et tilsagnsbrev hvilket de alle har), IKKE vil kunne blive omfattet af reduktionen da de vil være omfattet af begunstigende forvaltningsakt (at de uforvarende ikke skal straffes for en administrativ fejl). Amager Øst Lokaludvalg kan også vælge at omgøre vedtagelsen fra april 2012 LU-mødet, således at der ingen reduktion gennemføres af puljemiddeltilsagn for april, maj og juni 2012 LU-møderne. Det vil så have den konsekvens, at de puljemiddelansøgere som på april 2012 LU-mødet fik tilsagn om puljemiddelstøtte på mere end kr. og efterfølgende fik reduceret støtten med 20 %, vil skulle have mankoen tildelt i støtte. Mankoen udgør kr

24 Lokaludvalget drøfter og beslutter om der skal ske en reduktion af eksterne puljemiddeltilsagn for resten af 1.halvår 2012 (april, maj og juni). Beslutter Lokaludvalget at lade 20 % reduktionen bortfalde, vil 2012-puljemidlerne blive belastet med kr

25 19. Forslag om ændring af forretningsgang omkring beslutningsprotokol. Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, 1. At lokaludvalget drøfter og tager stilling til Miljø & Plan-arbejdsgruppens forslag om, at der fremover på Lokaludvalgsmøderne indledes med at lokaludvalgsmedlemmerne skriver under på beslutningsprotokollen (referatet) og dermed godkender beslutningsprotokollen fra det foregående lokaludvalgsmøde. 2. At lokaludvalget drøfter og tager stilling til Lokaludvalgsmedlem Eva Damgaards forslag om, at få oplæst beslutninger i referatet (beslutningsprotokollen). Miljø & Plan-arbejdsgruppen er under behandlingen af dagsordenspunkt 6, på sit møde den 8. maj 2012, fremkommet med flg.; Arbejdsgruppen undrer sig over formuleringen i den udsendte dagsorden for vores møde 8. maj den 20% reduktion som blev vedtaget på april LU-mødet. Vi mener ikke det blev vedtaget. I denne diskussion kom vi også ind på det underlige i at skrive under på et referat man ikke har læst eller hørt. Vi forslår at dette ændres fx at man fremover skriver under på sidste mødes referat. Lokaludvalgsmedlem Eva Damgaard skriver i mail af 8. maj 2012, flg.: Jeg har først i dag læst referatet på mail, da vi jo ikke længere får det tilsendt på papir. Jeg kan ikke erindre, at der ikke var afstemning under pkt. 5, jeg er af den overbevisning, at jeg stemte imod at nedsætte alle ansøgninger med 20 % efter den debat vi havde. Derfor tillod jeg mig også at stemme imod, da LU behandlede den puljemiddelansøgning Miljø & Plan havde indstillet. Jeg gjorde også opmærksom på, at der skulle reduceres i ansøgningen til Herreværk, da dette oprindelige beløb var større end de kr. I øvrigt sidder jeg med røde ører over, at jeg ikke gjorde mere højlydt opmærksom på min utilfredshed med dette forløb eller lad os kalde det snigløb. Jeg vil gerne have rejst en debat om, vi ikke kan få oplæst beslutninger i referatet, inden vi underskriver. Jeg har denne gang skrevet under på noget, som ikke er rigtigt refereret. Proceduren i dag er således, at de tilstedeværende medlemmer inden de forlader et Lokaludvalgsmøde skriver under på et underskriftsark, der vedlægges beslutningsprotokollen. Med sin underskrift tilkendegiver man dels at man har deltaget i det pågældende møde, dels at man er indforstået med beslutningsprotokollen (referatet).

26 Ethvert Lokaludvalgsmedlem kan ved modtagelsen af beslutningsprotokollen benytte sig af sin ret til at gøre indsigelse mod beslutningsprotokollen. Det har der i Amager Øst Lokaludvalgs nu 50 møder lange historie, været et enkelt fortilfælde af (et LU-medlem var fejlagtigt refereret for at ville deltage i én arbejdsgruppe, men det viste sig at være en anden arbejdsgruppe, LU-medlemmet havde, ville deltage i). En berigtigelse vil blive meddelt/behandlet på det efterfølgende Lokaludvalgsmøde. Til orientering er det i BR, formanden (OB) og sekretariatschefen der underskriver, på vegne af hele BR, hvorefter protokollen er godkendt (ref. fra BR-håndbogen). I fagudvalgene er det som i Lokaludvalgene, de udvalgsmedlemmer der har deltaget i det pågældende møde, som underskriver ved mødets afslutning (eller inden de forlader mødet). Miljø & Plan-arbejdsgruppens forslag til ændring er naturligvis gennemførlig. Forslaget har som konsekvens, at de puljemiddelansøgere der har ansøgt om puljemidler først kan få et svar på deres ansøgning ca. 1 måned senere end tilfældet er i dag, al den stund, at beslutningsprotokollen jo så først godkendes på det efterfølgende LU-møde. Da det tillige hører til sjældenhederne at samtlige tilstedeværende på et givent LU-møde også deltager på det efterfølgende LU-møde, vil det vanskeliggøre processen med at alle tilstedeværende skal have underskrevet beslutningsprotokollen før den er endeligt godkendt og puljemiddelansøgerne kan få svar på deres ansøgning. Hvad angår Lokaludvalgsmedlem, Eva Damgaards forslag, vil det alene fordre at Lokaludvalgsformanden, Lokaludvalgssekretæren og Lokaludvalgsmedlemmerne i fællesskab aftaler en form efter hvilken det opsummeres hvad det er for en beslutning Amager Øst Lokaludvalg er kommet frem til. I givet fald vil det være mest hensigtsmæssigt at foretage en opsummering umiddelbart efter behandlingen af hvert dagsordenspunkt. Da det ikke er sjældent, at et lokaludvalgsmedlem er nødsaget til at forlade mødet inden dette afsluttes, kan det være forbundet med vanskeligheder, at opsummere samtlige beslutninger i slutningen af et Lokaludvalgsmøde for samtlige deltagende medlemmer. Lokaludvalget drøfter og tager stilling til Miljø & Plan-arbejdsgruppens forslag om, at der fremover på Lokaludvalgsmøderne indledes med at lokaludvalgsmedlemmerne skriver under på beslutningsprotokollen (referatet) og dermed godkender beslutningsprotokollen fra det foregående lokaludvalgsmøde. Lokaludvalget drøfter og tager stilling til Lokaludvalgsmedlem Eva Damgaards forslag om, at få oplæst beslutninger i referatet (beslutningsprotokollen). Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

27 20. Medlemsforslag - Nedsættelse af arbejdsgruppe vedrørende de faste arbejdsgruppers arbejdsvilkår Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, At lokaludvalget drøfter og tager stilling til lokaludvalgsmedlem Jens William Gravs forslag om at nedsætte en arbejdsgruppe vedrørende de faste arbejdsgruppers arbejdsvilkår. Lokaludvalgsmedlem, Jens William Grav har i mail af 16. maj 2012 til sekretariatet bedt om at få flg. medlemsforslag på LU-dagsordenen; Nedsættelse af arbejdsgruppe vedrørende de faste arbejdsgruppers arbejdsvilkår Formål: Drøftelse af arbejdsvilkår for de faste arbejdsgrupper, herunder Ønsker til omfang og form af arbejdsgruppers behov for sekretariatsbistand Ønsker til papirgange mellem arbejdsgruppens medlemmer, tovholdere og sekretariat Ønsker til generel information og informationskanaler Ønsker fra arbejdsgruppernes medlemmer til bistand fra sekretariat til varetagelse af opgaver, f.eks. mulighed for dækning af udgifter til toner, papir m.v. Medlemmer: Alle medlemmer af lokaludvalgets faste arbejdsgrupper: Miljø/plan, BIFUK og socialgruppen. Tidspunkt: Møde arrangeres inden 1. juli, gerne i forbindelse med f.eks. en eller flere af arbejdsgruppernes faste møder Forslagsstiller: Jens William Grav At lokaludvalget drøfter og vedtager lokaludvalgsmedlem Jens William Gravs forslag om at nedsætte en arbejdsgruppe vedrørende de faste arbejdsgruppers arbejdsvilkår. Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

28 21. Formandens meddelelser: Møder i perioden: 30. april: Møde med socialforvaltningen sammen med Ole Meldgaard om sociale helhedsplaner i Holmbladsgadekvarteret. 2. maj Rejsegilde, børnekulturhuset. 10. maj Møde med en gruppe fra Ukraine, foranlediget af Ole Meldgaard, vedr styreform og demokratitiltag i Københavns kommune. 21. maj Møde mellem overborgmester Frank Jensen og lokaludvalgsformændene med følgende dagsorden: - Lokaludvalgenes rolle - Frentidsudsigter for lokaludvalgene, hovedopgaver. - Initiativret og samarbejde mellem det centrale og det lokale niveau. - Succeskriterier for lokaludvalg i forholdet til kommunens forskellige strategier og lokaludvalgenes bidrag hertil. - Styrkelse af lokaludvalgene, fremmelse af den gode dialog med politikere i BR om kommunens politikker. - Bydelsplanerne hvad er Overborgmesterens holdning? Hvordan sikres det, at flest mulige projekter gennemføres? - Sikker By, regelhåndhævelse og synligt politi. - Den lokale miljøopgave, herunder klimatilpasning. 21. maj Formandskabet og Udvalgssekretæren til kursus i afstemningstemaer i BRsekretariatet maj Forum-møde og herunder møde vedr. bydelsplanlægningen. 22. maj Bydelsfest. 22. maj Møde med Borgmester Anne Vang om skoledistriktsændringer. Øvrige meddelelser: Kontorchef i CSB/ØKF har fremsendt flg.; Som I blev orienteret om i sidste uge skulle Økonomiudvalget på deres møde i tirsdags tage stilling til effektiviseringer på Økonomiforvaltningens område, herunder en generel besparelse på 1% på lokaludvalgsområdet. ØU besluttede imidlertid at forslaget om effektiviseringer på lokaludvalgsområdet skulle udgå af det samlede effektiviseringsforslag. Det betyder at lokaludvalgenes puljemidler ikke længere indgår i Økonomiforvaltningens effektiviseringsstrategi. Da forvaltningen fortsat skal finde effektiviseringer svarende til 1 % er der stadig mulighed for at lokaludvalgenes sekretariatsmidler, på lige fod med forvaltningens øvrige budgetter, kommer til at indgå som en del af de besparelser, der måtte blive gennemført.

29 22. Punkter til kommende Lokaludvalgsmøder LU-mødet juni 2012; Høring Grøn Mobilitet LU-mødet august 2012; Evaluering af samarbejdet mellem Amager Øst Lokaludvalg og Miljøpunkt Amager Høring Lokalplan, Sundbyøster skole Emner, der skal tidsfastsættes;

30 23. Eventuelt

AMAGER ØST LOKALUDVALG

AMAGER ØST LOKALUDVALG 1. Borgerbesøg/-henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Bydelsplan 2012-2013 4. Oversigt over lokaludvalgets puljemidler, maj 2012 5. Ekstern puljemiddelansøgning, Kabaret (BIFUK) 6. Ekstern puljemiddelansøgning,

Læs mere

AMAGER ØST LOKALUDVALG

AMAGER ØST LOKALUDVALG 1. Borgerbesøg/-henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Bydelsplan 2012-2013 4. Oversigt over lokaludvalgets puljemidler juni 2012 5. Ekstern puljemiddelansøgning, Amager Børneteaterfestival (BIFUK)

Læs mere

INDSTILLING OG BESLUTNING

INDSTILLING OG BESLUTNING Som opfølgning på Evaluering af lokaludvalg i København fra august 2010, skal Økonomiudvalget tage stilling til principper for ændringer i lokaludvalgskonceptet. INDSTILLING OG BESLUTNING Økonomiforvaltningen

Læs mere

AMAGER ØST LOKALUDVALG

AMAGER ØST LOKALUDVALG 12.a Ekstern puljeansøgning, Ghetto Gourmet -Teaterkoncert ændrede projektbetingelser 12 b.ekstern puljeansøgning, Mobil frivillighed 12.c Ekstern puljeansøgning, Projekt Kaffeslabberas 12 a. Ekstern puljeansøgning,

Læs mere

for mødet den , kl. 18:30 i Peder Lykke Centret, Peder Lykkesvej 65

for mødet den , kl. 18:30 i Peder Lykke Centret, Peder Lykkesvej 65 , kl. 18:30 i Peder Lykke Centret, Peder Lykkesvej 65 1. Godkendelse af dagsorden (2010-42410) 2. Status på bydelsplanen (2010-41789) 3. Ansøgning Grøn Guide fra Amager Miljøpunkt (2010-40822) 4. Ansøgning

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE UDEN AFBUD: HIKMAT HUSSEIN STEEN ALBERTS ANDERS HJORT

BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE UDEN AFBUD: HIKMAT HUSSEIN STEEN ALBERTS ANDERS HJORT BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE MED AFBUD: OLE MELDGAARD BJØRN BORRE SUPPLEANTEN INGE KOBBELTVEDT DELTOG PELUMI FADAIRO SUPPLEANTEN ANNA-BELINDA FOSDAL DELTOG PETER KJØLLER LISSY SVENSSON FRAVÆRENDE UDEN

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR CHRISTIANSHAVNS LOKALUDVALG Vedtaget den 30. maj 2018

FORRETNINGSORDEN FOR CHRISTIANSHAVNS LOKALUDVALG Vedtaget den 30. maj 2018 FORRETNINGSORDEN FOR CHRISTIANSHAVNS LOKALUDVALG Vedtaget den 30. maj 2018 Konstituering og formandskab 1. Det ældste medlem (i alder) indkalder til lokaludvalgets 1. møde, som skal afholdes max. en måned

Læs mere

Center Kultur & Fritid Skørpingvej Terndrup REFERAT KULTURRÅDET

Center Kultur & Fritid Skørpingvej Terndrup REFERAT KULTURRÅDET REFERAT KULTURRÅDET Mødedato: Tirsdag den 26. september 2016 Mødetidspunkt: Kl. 19.00 Sted: Lille Stue, KulturStationen, Sverriggårdsvej 4, 9520 Skørping Deltagere: Helle Jørgensen Charlotte M. B. Nielsen

Læs mere

Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST

Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST Vejledning til ansøgere KulturKANten - hvad er det? KulturKANten 2013-2016 er et samarbejde mellem de 11 nordjyske kommuner,

Læs mere

for mødet den , kl. 18:30 i 1. Godkendelse af dagsorden ( ) 2. Bydelsplanudkast ( ) 3. Puljemiddelansøgning ( )

for mødet den , kl. 18:30 i 1. Godkendelse af dagsorden ( ) 2. Bydelsplanudkast ( ) 3. Puljemiddelansøgning ( ) , kl. 18:30 i 1. Godkendelse af dagsorden (2010-21462) 2. Bydelsplanudkast (2010-21462) 3. Puljemiddelansøgning (2010-21462) 1. Godkendelse af dagsorden (2010-21462) Formanden indstiller til Amager Øst

Læs mere

KOMMISSORIUM FOR LOKALUDVALG

KOMMISSORIUM FOR LOKALUDVALG KOMMISSORIUM FOR LOKALUDVALG På baggrund af Borgerrepræsentationens beslutning af 13. oktober 2005 blev der i perioden 2006-2009 nedsat i alt 12 lokaludvalg i 10 bydele efter bestemmelsen i den kommunale

Læs mere

Aftale mellem Amager Øst Lokaludvalg og Fonden Agenda 21 Center Sundbyøster om støtte og udvikling af det lokale miljøarbejde

Aftale mellem Amager Øst Lokaludvalg og Fonden Agenda 21 Center Sundbyøster om støtte og udvikling af det lokale miljøarbejde Aftale mellem Amager Øst Lokaludvalg og Fonden Agenda 21 Center Sundbyøster om støtte og udvikling af det lokale miljøarbejde 1 1 Parter, bagrund og formål Nærværende aftale er indgået mellem Amager Øst

Læs mere

Referat. Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 9. januar 2018 kl til Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102

Referat. Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 9. januar 2018 kl til Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Referat Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 9. januar 2018 kl. 12.30 til 14.30 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Svend Aage Sørensen (formand), Vera Eckhardt (næstforkvinde),

Læs mere

Lokaludvalgenes puljer

Lokaludvalgenes puljer Lokaludvalgenes puljer At arbejde med evalueringen På de næste sider skal du evaluere det projekt, som du har fået støtte til. Du vil blive bedt om at vurdere og beskrive, hvordan projektet efter din opfattelse

Læs mere

for mødet den , kl. 18:30 i Peder Lykke Centret, Peder Lykkesvej 65

for mødet den , kl. 18:30 i Peder Lykke Centret, Peder Lykkesvej 65 , kl. 18:30 i Peder Lykke Centret, Peder Lykkesvej 65 1. Godkendelse af dagsorden (2010-42410) 2. Status på bydelsplanen (2010-41789) 3. Ansøgning Grøn Guide fra Amager Miljøpunkt (2010-40822) 4. Ansøgning

Læs mere

DAGSORDEN INDSTILLING. 1. Godkendelse af dagsorden. INDSTILLING Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg,

DAGSORDEN INDSTILLING. 1. Godkendelse af dagsorden. INDSTILLING Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, DAGSORDEN For ordinært møde torsdag den 16. april 2009 1. Godkendelse af dagsorden Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, at Lokaludvalget godkender dagsordenen. 1 2. Bydelsplanlægningsarbejdet

Læs mere

UDKAST. Kommissorium for Lokaludvalg

UDKAST. Kommissorium for Lokaludvalg Bilag 2: Forslag til revideret Kommissorium for Lokaludvalg Kommissorium for Lokaludvalg På baggrund af Borgerrepræsentationens beslutning af 13. oktober 2005 blev der i perioden 2006-2009 nedsat i alt

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for Amager Øst LOKALUDVALG. Udvalgets konstituering

FORRETNINGSORDEN. for Amager Øst LOKALUDVALG. Udvalgets konstituering FORRETNINGSORDEN for Amager Øst LOKALUDVALG Udvalgets konstituering 1. Det ældste medlem (i alder) indkalder til lokaludvalgets konstituerende møde. Stk. 2. På det konstituerende møde vælges en formand

Læs mere

Budgetnotat vedrørende overførelse af Miljøpunkterne til Lokaludvalgene, sammenlægning af Ældrerådene og sammenlægning af frivillighedscentrene.

Budgetnotat vedrørende overførelse af Miljøpunkterne til Lokaludvalgene, sammenlægning af Ældrerådene og sammenlægning af frivillighedscentrene. Økonomiforvaltningen Center for Økonomi og HR NOTAT Budgetnotat vedrørende overførelse af Miljøpunkterne til Lokaludvalgene, sammenlægning af Ældrerådene og sammenlægning af frivillighedscentrene. Baggrund

Læs mere

AMAGER ØST LOKALUDVALG

AMAGER ØST LOKALUDVALG 1. Borgerbesøg/-henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Bydelsplan 2012-2013 4. Oversigt over lokaludvalgets puljemidler, august 2012 5. Ekstern puljemiddelansøgning, Forfatterspirerne, efterår 2012

Læs mere

Retningslinjer Kulturens Udviklingspulje

Retningslinjer Kulturens Udviklingspulje Retningslinjer Kulturens Udviklingspulje januar 2019 Indhold FØR DU SØGER 3 PULJENS FORMÅL 3 DET FORMELLE 3 ANSØGNINGS- OG SVARFRIST 3 HVEM KAN SØGE? 4 HVEM KAN IKKE SØGE? 4 HVAD KAN DER SØGES TIL? 4 HVAD

Læs mere

for mødet den 15.05.2012, kl. 17:30 i Peder Lykke Centret, Peder Lykkesvej 65

for mødet den 15.05.2012, kl. 17:30 i Peder Lykke Centret, Peder Lykkesvej 65 DAGSORDEN, kl. 17:30 i Peder Lykke Centret, Peder Lykkesvej 65 1. Godkendelse af dagsorden (2012-68691) 2. Status på lokaludvalgets puljemidler maj 2012 (2012-11076) 3. Ansøgning, genbehandling Teater

Læs mere

Evaluering af bydelsplaner

Evaluering af bydelsplaner KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Evaluering af bydelsplaner Denne evaluering er udarbejdet på baggrund af tidligere evalueringsrapport (Als Research) fra 2010 og evaluering

Læs mere

Projektskema Lokaludvalgets egne projekter

Projektskema Lokaludvalgets egne projekter Projektskema Lokaludvalgets egne projekter FØR PROJEKTET STARTES: Titel: Dato: Sted: Ansvarspersoner i lokaludvalget: 2700Kulturdag 2018 Lørdag den 9. juni 2018 kl. 11-18 Brønshøj Torv Kulturudvalget.

Læs mere

Beslutningsprotokol for mødet i Amager Øst Lokaludvalg den

Beslutningsprotokol for mødet i Amager Øst Lokaludvalg den 1. Borgerbesøg og henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Høring vedr. Ældrerådet fra 1. januar 2013 (SOCIAL) 4. Orienteringspunkt Miljøopgave og LU-ansvar 5. Orienteringspunkt puljemiddelansøgningen

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse 11.04.12...2 3. KF- Ansøgning

Læs mere

INDSTILLING. 1. Godkendelse af dagsorden J.nr. AMØ 1/2009 INDSTILLING. Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg,

INDSTILLING. 1. Godkendelse af dagsorden J.nr. AMØ 1/2009 INDSTILLING. Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, 1. Godkendelse af dagsorden J.nr. AMØ 1/2009 Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, 1. at Lokaludvalget godkender dagsordenen. 1 2. Amager-Strøggade Projektet J.nr. AMØ 2/2009 Formanden indstiller

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE BJØRN BORRE MELDTE AFBUD, SUPPLEANT INGE KOBBELTVEDT DELTOG I HELE MØDET.

BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE BJØRN BORRE MELDTE AFBUD, SUPPLEANT INGE KOBBELTVEDT DELTOG I HELE MØDET. BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE BJØRN BORRE MELDTE AFBUD, SUPPLEANT INGE KOBBELTVEDT DELTOG I HELE MØDET. JENS WILLIAM GRAV MELDTE AFBUD, SUPPLEANT TRINE MADSEN DELTOG I HELE MØDET. SVEND AAGE SØRENSEN

Læs mere

Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler

Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler Forår 2019 Efterskoleforeningen administrerer på vegne af Undervisningsministeriet en årlig pulje til forsøgsog udviklingsarbejde

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012 Referat torsdag den 29. marts 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

OPSAMLING. Trusler og muligheder for Amager Øst Lokaludvalg. Amager Øst Lokaludvalg Internt seminar Lørdag den 8. november 2014.

OPSAMLING. Trusler og muligheder for Amager Øst Lokaludvalg. Amager Øst Lokaludvalg Internt seminar Lørdag den 8. november 2014. OPSAMLING Amager Øst Lokaludvalg Internt seminar Lørdag den 8. november 2014 og muligheder for Amager Øst Lokaludvalg Interne forhold Integration af nye medlemmer Snævre rammer Sådan plejer vi at gøre

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

Eksterne deltagere: Under punkt 4 deltager økonomidirektør Hanne Baastrup, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen (kl ).

Eksterne deltagere: Under punkt 4 deltager økonomidirektør Hanne Baastrup, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen (kl ). DAGSORDEN Møde i Forretningsudvalget Dato: onsdag den 17. januar 2018 kl. 10.00 15.00 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Kirsten Nissen (formand), Bente Ketty Hansen (næstformand),

Læs mere

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30.

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Idrætsudvalget Møde nr. 31 Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. Medlemmer: Formand Flemming

Læs mere

Ansøgning om puljemidler

Ansøgning om puljemidler Ansøgning om puljemidler TJEKLISTE Udfyldt budgetskema i den skabelon som er til slut i dette dokument. Vedlagt kopi af ansøgning om støtte fra anden side, samt evt. svar. GENERELLE OPLYSNINGER Projektets

Læs mere

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Dagsorden åben Mødedato 05. februar 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Kildeskovshallen, Mødesalen Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Kultur-

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 2. november 2010

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 2. november 2010 Referat tirsdag den 2. november 2010 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Bemærk at tidspunktet for mødet er rykket til kl. 18.00. Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Orientering...2

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 21-04-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget PROTOKOL Onsdag den 21 april 2010 kl 08:30 afholder Kultur- og Fritidsudvalget møde i Byhistorisk Samling,

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat NOTAT Til forvaltningerne Indledende høring om mødeplan 2018 1. Høring i forvaltningerne BR-Sekr. har udarbejdet et udkast til

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 10.04.2012 i Borgmesterens Mødelokale Efterfølgende møde med Esbjerg Idrætsråd SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Fornyet behandling af ansøgning fra Kultur

Læs mere

Retningslinjer. For Kulturens Udviklingspulje pr

Retningslinjer. For Kulturens Udviklingspulje pr Retningslinjer For Kulturens Udviklingspulje pr. 1.1.2019 1 Indhold Før du søger... 3 Puljens formål... 3 Det formelle... 3 Ansøgnings- og svarfrist... 3 Hvem kan søge?... 3 Hvem kan ikke søge?... 3 Hvad

Læs mere

Puppet Junior Hermed fremsendes fondsøgning til. Ansvarlig for ansøgningen Conni Humeniuk M: T:

Puppet Junior Hermed fremsendes fondsøgning til. Ansvarlig for ansøgningen Conni Humeniuk M: T: Hermed fremsendes fondsøgning til Puppet Junior 2016 Forestillinger og publikum på den Røde Plads i 2014 Børnekulturformidler og leder af Børnekulturhuset Sokkelundlille Utterslev Torv 9 2400 Kbh. NV Puppet

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Torsdag den 22. april 2010 Kl. 18.30 i F7 på rådhuset Mødedeltagere: Kristian Moberg (V) Alice Linning, afbud Annelise Hansen Emma Nielsen Hanne Kyvsgaard (C)

Læs mere

Socialudvalgets forretningsorden

Socialudvalgets forretningsorden KØBENHAVNS KOMMUNE Socialudvalget FORRETNINGSORDEN Socialudvalgets forretningsorden Udvalgets formand og næstformand 1. Socialborgmesteren er formand for udvalget. På udvalgets konstituerende møde vælges

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. 1. Godkendelse af dagsorden AMØ 142/2008 BESLUTNING PROBLEMSTILLING

BESLUTNINGSPROTOKOL. 1. Godkendelse af dagsorden AMØ 142/2008 BESLUTNING PROBLEMSTILLING SPROTOKOL FRAVÆRENDE AFBUD FRA SUSANNE MØLLER SUPPLEANTEN ANNE DUUS INDKALDT AFBUD FRA LASSE ROSSEN SUPPLEANTEN JENS GREEN INDKALDT AFBUD FRA STEEN ALBERTS INGEN SUPPLEANT AFBUD FRA OLE MELDGAARD INGEN

Læs mere

Til: Teknik- og Miljøudvalget. 18. april Fra: Adm. dir. Hjalte Aaberg. Vedr.: Udvalgets møder

Til: Teknik- og Miljøudvalget. 18. april Fra: Adm. dir. Hjalte Aaberg. Vedr.: Udvalgets møder )*++$+!! + Til: Fra: Vedr.: Teknik- og Miljøudvalget Adm. dir. Hjalte Aaberg Udvalgets møder 18. april 2007 Teknik- og Miljøudvalget fik 1. udgave af dette notat i januar 2006 og 2. udgave i september

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde Page 1 of 7 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 22. februar 2005 Tidspunkter 09:00 - Lokale Mødelokale 2 Fraværende Hans Krarup Olesen med afbud. Bemærkninger Knud Hjørnholm

Læs mere

Aftalen gælder for perioden den 1. januar 2019 til den 31. december 2020.

Aftalen gælder for perioden den 1. januar 2019 til den 31. december 2020. 0 0 0 0 Fonden Miljøpunktet Indre By & Christianshavn Indre By Lokaludvalg Christianshavns Lokaludvalg Aftalen gælder for perioden den. januar 0 til den. december 00. Aftale om udførelse af det lokale

Læs mere

Dette notat omhandler de formelle forhold og praksis omkring møderne Teknik- og Miljøudvalget.

Dette notat omhandler de formelle forhold og praksis omkring møderne Teknik- og Miljøudvalget. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen TMF Sekretariat Til Teknik- og Miljøudvalget Udkast til kutymepapir 18-12-2017 Sagsnr. 2017-0248171 Dokumentnr. 2017-0248171-5 Dette notat omhandler de

Læs mere

Lokaludvalgsmøde. Referat

Lokaludvalgsmøde. Referat Najukkami ataatsimiititaliaq,tasiilaq Saqqaa Lokaludvalgsmøde Referat Onsdag den 11. februar 2015 kl. 14.00 Medlemmer: Ole Nuko Pia-Gry Christensen Lasarus Mikaelsen Knud Mathiassen Dilare Ertaq 0 Dagsorden

Læs mere

ØSTERBRO LOKALUDVALG

ØSTERBRO LOKALUDVALG DAGSORDEN for mødet den 26.03.2015, kl. 19:00 i Kildevælds Sogns Plejehjem, Helsingborggade 16, 2100 Kbh. Ø 1. Borgernes 20 minutter (2015-0071908) 1 2. Godkendelse af dagsorden (2015-0071908) 2 3. Kultur

Læs mere

Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Ole Meinicke

Læs mere

Lokaludvalgene er reguleret i Regulativ for Lokaludvalg i Københavns Kommune. Lokaludvalgenes opgaver er beskrevet i Kommissorium for Lokaludvalg.

Lokaludvalgene er reguleret i Regulativ for Lokaludvalg i Københavns Kommune. Lokaludvalgenes opgaver er beskrevet i Kommissorium for Lokaludvalg. NOTAT: BAGGRUND OG RAMMER; SERVICEEFTERSYN FOR LOKALUDVALG Lokaludvalg Der er i Københavns Kommune oprettet 12 lokaludvalg. Der er ét lokaludvalg i hver af kommunens bydele. To bydele, Vesterbro bydel

Læs mere

Resume Ballerup Kommune vedtog i 1995 en ungdomspolitik. Der foreligger nu en revideret udgave, som har været sendt til høring.

Resume Ballerup Kommune vedtog i 1995 en ungdomspolitik. Der foreligger nu en revideret udgave, som har været sendt til høring. Møde i DAGSORDEN med beslutninger (omfter punkterne 1 12) Meddelelser a) Præsention af Medborgerhuset v/susanne Barfod b) Forslag til ændring af Lov om støtte til Folkeoplysning c) Høringssvar vedrørende

Læs mere

Tidsplan skal redegøre for igangsættelse, afslutning og de vigtigste aktiviteter.

Tidsplan skal redegøre for igangsættelse, afslutning og de vigtigste aktiviteter. Ny Kulturpulje Halsnæs, 2017 Formål Formålet med Ny Kulturpulje er at støtte begivenheder, der fremmer diversiteten i de kulturelle tilbud i kommunen det vil sige skæve og anderledes begivenheder med kulturelle

Læs mere

Driftsstøtteaftale for det lokale miljøarbejde i Indre By og på Christianshavn

Driftsstøtteaftale for det lokale miljøarbejde i Indre By og på Christianshavn 1 1 1 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 Driftsstøtteaftale for det lokale miljøarbejde i Indre By og på Christianshavn 01-01 Denne aftale indgås mellem Indre By Lokaludvalg og Christianshavns Lokaludvalg på vegne

Læs mere

Pkt. 1 Godkendelse af Dagsorden. Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, at Lokaludvalget godkender dagsordenen.

Pkt. 1 Godkendelse af Dagsorden. Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, at Lokaludvalget godkender dagsordenen. Pkt. 1 Godkendelse af Dagsorden Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, at Lokaludvalget godkender dagsordenen. Pkt.2 Diskussion om udkast til høringssvar på Kommuneplanforslag 2009 Formanden

Læs mere

Stk. 3. Udvalgets næstformand forbereder, indkalder og leder udvalgets møder ved overborgmesterens kortvarige forfald.

Stk. 3. Udvalgets næstformand forbereder, indkalder og leder udvalgets møder ved overborgmesterens kortvarige forfald. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat Forretningsorden for Økonomiudvalget (Valgperioden 2018-2021) Udvalgets formand og næstformand 1. Overborgmesteren er født formand

Læs mere

Lokaludvalgenes puljer

Lokaludvalgenes puljer Lokaludvalgenes puljer At arbejde med evalueringen På de næste sider skal du evaluere det projekt, som du har fået støtte til. Du vil blive bedt om at vurdere og beskrive, hvordan projektet efter din opfattelse

Læs mere

Vedtægter for Områdefornyelsen Folehavekvarteret

Vedtægter for Områdefornyelsen Folehavekvarteret Bilag 3 Vedtægter for Områdefornyelsen Folehavekvarteret 1 Navn Områdefornyelsen Folehavekvarteret 2 Baggrund Den 29. maj 2017 besluttede Borgerrepræsentationen at igangsætte og medfinansiere Områdefornyelsen

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008 Referat fra møde i onsdag den 21. maj 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Jesper Kejlhof Peter Walsøe Lena Holm Jensen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU

Læs mere

Referat. Musikrådet. Den 20. marts 2013, kl. 16:00 holdt Musikrådet ordinært møde i mødelokale G, Ullasvej 23, Rønne.

Referat. Musikrådet. Den 20. marts 2013, kl. 16:00 holdt Musikrådet ordinært møde i mødelokale G, Ullasvej 23, Rønne. Referat Den 20. marts 2013, kl. 16:00 holdt ordinært møde i mødelokale G, Ullasvej 23, Rønne. Mødet slut kl. 17.30 Medlemmer: Daniel Mühlendorph Jensen Erik Lund Hansen Frank K. Theilgaard-Mortensen Hattie

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. juni 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. juni 2009 Referat fra møde i onsdag den 17. juni 2009 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2 på Rådhuset i Allerslev. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU - Orientering... 4 3. FOU

Læs mere

Afbud fra Hanne Simonsen, Anne-Marie Bossen Arrøe deltager i Hanne Simonsens sted, samt Vera Eckhardt.

Afbud fra Hanne Simonsen, Anne-Marie Bossen Arrøe deltager i Hanne Simonsens sted, samt Vera Eckhardt. DAGSORDEN Møde i Forretningsudvalget Dato: onsdag den 13. juni 2018 kl. 10-15 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Kirsten Nissen (formand), Bente Ketty Hansen (næstformand), Hanne

Læs mere

Referat. Musikrådet. Den 10. september 2012, kl. 16:00 holdt Musikrådet ordinært møde i mødelokale C, Ullasvej 23, Rønne.

Referat. Musikrådet. Den 10. september 2012, kl. 16:00 holdt Musikrådet ordinært møde i mødelokale C, Ullasvej 23, Rønne. Referat Den 10. september 2012, kl. 16:00 holdt ordinært møde i mødelokale C, Ullasvej 23, Rønne. Mødet slut kl. 17.45 Medlemmer: Daniel Mühlendorph Jensen Erik Lund Hansen Frank K. Theilgaard-Mortensen

Læs mere

Lokaludvalgenes puljer

Lokaludvalgenes puljer Lokaludvalgenes puljer At arbejde med evalueringen På de næste sider skal du evaluere det projekt, som du har fået støtte til. Du vil blive bedt om at vurdere og beskrive, hvordan projektet efter din opfattelse

Læs mere

ØLU Lynpulje til Børn og Unge pilotprojekt 2015

ØLU Lynpulje til Børn og Unge pilotprojekt 2015 ØLU Lynpulje til Børn og Unge pilotprojekt 2015 Formål: At vække interessen hos børn og unge på Østerbro for lokalt demokrati og vise dem deres muligheder for indflydelse herpå, forhåbentlig også i forhold

Læs mere

Forretningsorden for Folkeoplysningsudvalget

Forretningsorden for Folkeoplysningsudvalget KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Forretningsorden for Folkeoplysningsudvalget Regler for Folkeoplysningsudvalgets virke i Københavns Kommune er fastlagt i folkeoplysningslovens 34-39

Læs mere

Vedtægter for Områdefornyelse Nordvest

Vedtægter for Områdefornyelse Nordvest Bilag 2 Vedtægter for Områdefornyelse Nordvest 1 Navn Områdefornyelse Indre Nordvest og Områdefornyelse Ydre Nordvest, samlet betegnelse Områdefornyelse Nordvest. 2 Baggrund Den 5. oktober 2015 besluttede

Læs mere

for mødet den 23. februar kl. 18.30 i Peder Lykke Centret, Peder Lykkes vej 65

for mødet den 23. februar kl. 18.30 i Peder Lykke Centret, Peder Lykkes vej 65 for mødet den 23. februar kl. 18.30 i Peder Lykke Centret, Peder Lykkes vej 65 1. Godkendelse af dagsordenen 2. Orientering om ændringer i sekretariatet 3. Status for bydelsplan 4. Ansøgning fra Urbankoret

Læs mere

BORGERREPRÆSENTATIONEN. for mødet den , kl. 16:00 i Borgerrepræsentationens mødesal

BORGERREPRÆSENTATIONEN. for mødet den , kl. 16:00 i Borgerrepræsentationens mødesal BORGERREPRÆSENTATIONEN DAGSORDEN for mødet den 22.06.2017, kl. 16:00 i Borgerrepræsentationens mødesal 53. Mødeplan 2018 for Borgerrepræsentationens ordinære møder (2017-0218764) 2 Side 2 Side 3 Side 4

Læs mere

AMAGER ØST LOKALUDVALG

AMAGER ØST LOKALUDVALG 1. Borgerbesøg/-henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Bydelsplan 2012-2013 4. Oversigt over lokaludvalgets puljemidler, august 2012 5. Ekstern puljemiddelansøgning, Forfatterspirerne, efterår 2012

Læs mere

Puljer i Kultur- og fritidsudvalget behandler derudover ansøgninger om tilskud til foreninger og aftenskoler. Side 1

Puljer i Kultur- og fritidsudvalget behandler derudover ansøgninger om tilskud til foreninger og aftenskoler. Side 1 SKOLER, INSTITUTIONER OG KULTUR Dato: 12. januar 2018 Tlf. dir.: 2170 3435 E-mail: kultur@balk.dk Kontakt: Jeanette Aunsø Esbensen Sagsid: 00.22.04-A26-1-18 Puljer i 2018 Kultur- og fritidsudvalget behandler

Læs mere

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Jeppe Jönsson, Ole Meinicke

Læs mere

Amager Øst Lokaludvalg Drøftelsesnotat til lokaludvalgsmøde den 21. marts 2019 vedrørende Nordøstamager

Amager Øst Lokaludvalg Drøftelsesnotat til lokaludvalgsmøde den 21. marts 2019 vedrørende Nordøstamager KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Sekretariatet for Amager Øst Lokaludvalg NOTAT 13. marts 2019 Amager Øst Lokaludvalg 2019 - Drøftelsesnotat til lokaludvalgsmøde den 21. marts 2019 vedrørende Nordøstamager

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE MED AFBUD: HANS JØRGEN MØLLER INGEN SUPPLEANT. LISSY SVENSSON INGEN SUPPLEANT. BJØRN BORRE INGEN SUPPLEANT.

BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE MED AFBUD: HANS JØRGEN MØLLER INGEN SUPPLEANT. LISSY SVENSSON INGEN SUPPLEANT. BJØRN BORRE INGEN SUPPLEANT. SPROTOKOL FRAVÆRENDE MED AFBUD: HANS JØRGEN MØLLER INGEN SUPPLEANT. LISSY SVENSSON INGEN SUPPLEANT. BJØRN BORRE INGEN SUPPLEANT. FRAVÆRENDE UDEN AFBUD: ANDERS HJORTH SUPPLEANTEN NIELS HALD DELTOG. STEEN

Læs mere

Lokaludvalgenes miljøopgave vejledning til økonomistyring og opfølgning

Lokaludvalgenes miljøopgave vejledning til økonomistyring og opfølgning KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Sikker By NOTAT Lokaludvalgenes miljøopgave vejledning til økonomistyring og opfølgning Dette notat er tænkt som en vejledning til lokaludvalg og miljøpunkter

Læs mere

Sagsnr Hvidbog: Nyt koncept for bydelsplaner. Kommenterede høringssvar fra lokaludvalg og forvaltninger.

Sagsnr Hvidbog: Nyt koncept for bydelsplaner. Kommenterede høringssvar fra lokaludvalg og forvaltninger. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 08-03-2016 Hvidbog: Nyt koncept for bydelsplaner Kommenterede høringssvar fra lokaludvalg og forvaltninger. Forvaltninger Beskæftigelse-

Læs mere

Dette notat omhandler de formelle forhold og praksis omkring Teknik- og Miljøudvalget og indeholder forhold vedrørende:

Dette notat omhandler de formelle forhold og praksis omkring Teknik- og Miljøudvalget og indeholder forhold vedrørende: KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Rådhussekretariatet Bilag 1: Kutymepapir for Teknik- og Miljøudvalget Dette notat omhandler de formelle forhold og praksis omkring Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

DAGSORDEN. Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 14. august 2018 kl til Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102

DAGSORDEN. Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 14. august 2018 kl til Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 DAGSORDEN Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 14. august 2018 kl. 12.30 til 14.30 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Svend Aage Sørensen (formand) (orlov), Joan Jensen

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget Dagsorden 26-06-2014 kl. 16:45 Udvalgsværelse 1 Medlemmer Dorthe la Cour Hanne Agersnap Søren P. Rasmussen Ib Carlsen Jens Timmermann Finn Riber Rasmussen Henrik Bang Ekstraordinært

Læs mere

Ordinært møde. Dato 29. oktober Tid 15:30. Sted Kattegat Silo, etage 3A, lokale 6 NB. Hanne Welander, Henrik Ekelund, Gurli Nielsen

Ordinært møde. Dato 29. oktober Tid 15:30. Sted Kattegat Silo, etage 3A, lokale 6 NB. Hanne Welander, Henrik Ekelund, Gurli Nielsen Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato 29. oktober 2009 Tid 15:30 Sted Kattegat Silo, etage 3A, lokale 6 NB. Fraværende Stedfortræder Medlemmer Hanne Welander, Henrik Ekelund, Gurli Nielsen Grete Kristensen

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 13. december 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 13. december 2012 Referat torsdag den 13. december 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 21. november 2012 kl. 17.00 i F7 Mødet slut kl. 19.15 MØDEDELTAGERE Kristian Moberg (V) Alice Linning Annelise Hansen Kenneth Jensen (A) Ruth Rasmussen

Læs mere

Page 1 of 14 Referat Kulturelt Samråd Kulturelt Samråd Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 11. september 2007 16:30 Kattegatsiloen, Silovej 8, Frederikshavn Mødet afholdes i lokale 5, 3. etage. Poul

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 25. oktober 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/81

Læs mere

Tidsplan skal redegøre for igangsættelse, afslutning og de vigtigste aktiviteter.

Tidsplan skal redegøre for igangsættelse, afslutning og de vigtigste aktiviteter. Ny Kulturpulje Halsnæs Formål Formålet med Ny Kulturpulje er at støtte begivenheder, der fremmer diversiteten i de kulturelle tilbud i kommunen det vil sige skæve og anderledes begivenheder med kulturelle

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Page 1 of 9 Referat Folkeoplysningsudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted 26. januar 2004 17:30 Mødelokale 2 NB. Fraværende Til stede Hans Krarup Olesen og Ingrid Hejslet med afbud. Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

PROTOKOL. for mødet den 20.08.2009, kl. 18:30 i. 1. Godkendelse af dagsorden (2009-107681) 2. Bydelsplanarbejdet (2009-107681)

PROTOKOL. for mødet den 20.08.2009, kl. 18:30 i. 1. Godkendelse af dagsorden (2009-107681) 2. Bydelsplanarbejdet (2009-107681) PROTOKOL, kl. 18:30 i 1. Godkendelse af dagsorden (2009-107681) 2. Bydelsplanarbejdet (2009-107681) 3. Krimsvej lokalplan (2009-107681) 4. Orientering vedr. sagen om datatilsynet (2009-107681) 5. Fordeling

Læs mere

Borgerrådgiverudvalgets beslutning under mødet den 10. december 2010:

Borgerrådgiverudvalgets beslutning under mødet den 10. december 2010: BESLUTNINGSPROTOKOL Fraværende: Finn Rudaizky som varslet. Neil Stenbæk Bloem som varslet. Lars Aslan Rasmussen 1. Godkendelse af dagsorden J.nr. BOR 59/2010 Borgerrådgiverudvalgets beslutning under mødet

Læs mere

12. Status på puljemidlerne

12. Status på puljemidlerne 1. Borgerbesøg/-henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Høring Evaluering af Lokaludvalgene i København 4. Høring Sikker By, pakken 5. Høring Sikker By, prioritering 6. Høring Bydelsplan, Amager Øst

Læs mere

Godkendelse af anbefalinger ift. Løvbakkens fremtidige tilbud - 2. behandling

Godkendelse af anbefalinger ift. Løvbakkens fremtidige tilbud - 2. behandling Punkt 4. Godkendelse af anbefalinger ift. Løvbakkens fremtidige tilbud - 2. behandling 2016-072094 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget godkender, At indsatsen

Læs mere

REFERAT. Godkendt af udvalget den 5. november 2013.

REFERAT. Godkendt af udvalget den 5. november 2013. 2013 Statens Kunstråds Musikudvalg Møde nr. 29 Mødedato: 21. og 22. oktober 2013 Tidspunkt: mandag 10.00 17.00 og tirsdag 9 12.30 Sted: Lokale 8, stueetagen REFERAT Til stede fra udvalget: Erik Bach, Edna

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011 Referat torsdag den 27. januar 2011 Kl. 18:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige

Læs mere

Møde 12. december 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3

Møde 12. december 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 12. december 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Per Jakobsen Mødet hævet kl.: 15.45 Indkaldte: kl. 13.05 Britta Rasmussen, Økonomi og Løn, pkt. 99

Læs mere

Invitation til at søge Læselystprogrammet 2008-2010 Vejledning fra Styrelsen for Bibliotek og Medier

Invitation til at søge Læselystprogrammet 2008-2010 Vejledning fra Styrelsen for Bibliotek og Medier Invitation til at søge Læselystprogrammet 2008-2010 Vejledning fra Styrelsen for Bibliotek og Medier Elektronisk udgave Maj 2008 Udarbejdet af Anna Enemark og Ann K. Poulsen Udgivet af Styrelsen for Bibliotek

Læs mere

KULTURFONDEN TILSKUD TIL KULTURAKTIVITETER

KULTURFONDEN TILSKUD TIL KULTURAKTIVITETER KULTURFONDEN TILSKUD TIL KULTURAKTIVITETER Retningslinjer - Kulturfonden - 2017 Kulturfondens formål... 3 Hvad støtter Kulturfonden?... 3 Hvad bliver der lagt vægt på?... 3 Hvem kan søge?... 3 Hvornår

Læs mere

Overborgmesterens rolle 2. Overborgmesteren har ansvaret for udførelsen af udvalgets beslutninger og påser, at ingen sag unødigt forsinkes.

Overborgmesterens rolle 2. Overborgmesteren har ansvaret for udførelsen af udvalgets beslutninger og påser, at ingen sag unødigt forsinkes. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat Forretningsorden for gruppeformandskredsen (Valgperioden 2018-2021) Udvalgets formand og næstformand 1. Overborgmesteren er født

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 17-04-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 17-04-2018 17:00 1 (Åben) Teaterforeningen

Læs mere

Informationsmøde og workshop om hvordan vi kommer videre. Idestrup Forsamlingshus den 8. februar 2012

Informationsmøde og workshop om hvordan vi kommer videre. Idestrup Forsamlingshus den 8. februar 2012 Informationsmøde og workshop om hvordan vi kommer videre Idestrup Forsamlingshus den 8. februar 2012 Formålet med de+e møde/punkt: 1. At præsentere den reviderede ansøgning og budget og hvad der mangler

Læs mere