NT varetager på vegne af Regionen koordineringen mellem togtrafikken og øvrig kollektiv trafik i regionen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NT varetager på vegne af Regionen koordineringen mellem togtrafikken og øvrig kollektiv trafik i regionen."

Transkript

1 UDKAST Dato J. nr. 23. september Aftale mellem Transportministeriet og Region Nordjylland om overdragelse af trafikkøberansvaret for regionaltogstrafik mellem Skørping og Frederikshavn Med denne aftale overdrages trafikkøberansvaret for regionaltogstrafikken mellem Skørping og Frederikshavn fra Staten til Region Nordjylland(Regionen). Region Nordjylland aftaler med Nordjyllands Trafikselskab (NT), at trafikselskabet fremover varetager samme opgaver for Regionens regionaltogtrafik på statens baner som for lokalbanerne. 1. Regionens opgaver Region Nordjylland overtager med virkning fra kontraktstart ansvaret for regional togtrafikbetjening på statens jernbanestrækning mellem Skørping og Frederikshavn. Regionen sørger for den praktiske udførelse af togdriften gennem eget lokalt togselskab og/eller ved indkøb hos andre operatører, herunder eventuelt DSB. Regionen, eller Regionens operatør, er selv ansvarlig for alt nødvendigt materiel til gennemførelse af driften. NT varetager på vegne af Regionen koordineringen mellem togtrafikken og øvrig kollektiv trafik i regionen. Regionen fastlægger hvilke stationer, som skal betjenes, driftsomfang og kvalitetsniveau. NT fastlægger takster for brug af regionale tog i henhold til lov om trafikselskaber samt de gældende aftaler i Bus & Tog samarbejdet. Muligheder for køb og anvendelse af rejsehjemmel følger aftalerne i Bus & Tog samarbejdet. Indtægter fra rejser med regionaltog på statens jernbanestrækning i Nordjylland tilfalder Regionen, der kan videreformidle disse til trafikselskabet eller operatøren afhængig af den organisering, som Regionen bestemmer.

2 Regionen forpligtes til at deltage i Forbrugerrådets målinger af kundetilfredsheden i togene på statens banestrækning via Passagerpulsen, til at medvirke til gennemførelse af disse målinger, samt udlevere de data, som efterspørges af Forbrugerrådet, i det omfang disse data findes eller rimeligt kan skabes. Side 2/7 2. Statens opgaver Staten har ansvaret for togforbindelserne mellem Nordjylland og det øvrige Danmark. DSB udfører landsdelstrafikken for Staten, som kan vælge at indkøbe landsdelstrafikken hos en anden operatør, der i så fald træder i DSB's sted i denne aftale. DSB forudsættes fremover at køre tog mellem Aalborg og det øvrige Danmark to gange i timen i hver retning, idet det præcise omfang fastlægges i trafikkontrakten mellem Transportministeren og DSB. DSB betjener Vendsyssel med 6 daglige direkte fjerntog i hver retning, som af hensyn til banekapaciteten fordeles med et DSB tog hver tredje time, så der altid højest er et fjerntog på banestrækningen nord for Aalborg af gangen. Det kan i tilfælde af uregelmæssigheder i toggangen syd for Aalborg blive nødvendigt at aflyse fjerntogsafgange fra Aalborg mod Frederikshavn for at overholde denne bestemmelse. Regionen er forpligtet til at sørge for befordring af de fjerntogspassagerer som berøres heraf. Bestemmelsen evalueres efter 2 år, men kan om nødvendig tages op til vurdering tidligere. Fjerntog forudsættes i Vendsyssel alene at betjene stationerne Brønderslev, Hjørring og Frederikshavn. DSB kan selv efter aftale med Regionen vælge at betjene flere stationer. DSB vil én gang i timen i hver retning betjene Skørping med IC tog. Dette stop kan ændres til Støvring, hvis regionen senest 15 måneder forud for et køreplanskifte fremsætter ønske herom. DSB er forpligtet til at meddele NT sine planer for en kommende køreplan senest 1 år før en ny køreplan. Planlægning af kørslen i Vendsyssel forudsættes at ske i et tæt samarbejde mellem DSB og NT. DSB's tog, som udføres i henhold til forhandlet kontrakt med staten, skal kunne benyttes til rejser internt i Nordjylland efter de bestemmelser, som i øvrigt gælder for DSB. DSB er forpligtet til at varetage sin betjening af passagererne på strækningerne i Nordjylland efter de principper, som gælder for DSB kontrakten generelt.

3 Deling af indtægter mellem DSB og NT følger aftalerne i Bus & Tog samarbejdet. Side 3/7 3. Tildeling af banekapacitet Regionens operatør ansøger om tildeling af infrastrukturkapacitet hos Banedanmark i henhold til Bek 59 af 2. februar 2004 med senere ændring, jf. Bek 421 af 26. maj Ved tildeling af banekapacitet søges alle ønsker opfyldt i videst mulige omfang. I tilfælde af uenighed får tog over lange afstande fortrinsret til at vælge køreplan. Regionens operatør indgår kontrakt med Banedanmark om adgang til at benytte Banedanmarks infrastruktur på linje med anden offentlig servicetrafik med de til enhver tid gældende regler og vilkår. I henhold til adgangskontrakten påtager Banedanmark sig ikke ansvar for udgifter til driftstab og erstatningskørsel i forbindelse med uregelmæssigheder på infrastrukturen. Såfremt der efter aftalens indgåelse sker væsentlige ændringer i de for denne aftalte økonomiske forudsætninger eller der optræder væsentlige uforudsete hændelser af ekstraordinær karakter, der får væsentlige konsekvenser for parternes grundlæggende rettigheder og forpligtelser under aftalen, er parterne berettiget til at genforhandle aftalen. 4. Stationer Ansvaret for infrastrukturen på alle nuværende stationer mellem Skørping og Frederikshavn påhviler Banedanmark. DSB ejer - og har driftsansvaret for - publikumsvendte faciliteter på alle nuværende stationer mellem Skørping og Frederikshavn. Generelle betalingsbetingelser for anvendelse af DSB's stationer forudsættes fastlagt i ny DSB kontrakt for perioden efter Regionen og DSB indgår senest 1. juli 2015 en gensidig aftale om brug af stationer og udstyr som: identificerer DSB's ejerskab og nuværende opgaver af enhver art på stationerne fastsætter vilkår for brug af DSB's aktiver og ydelser placerer det fremtidige driftsansvar og rettigheder mellem Regionen og DSB

4 fastsætter den eventuelle lejeudgift for brug af DSB's faciliteter efter de fastsatte principper i DSB kontrakten Side 4/7 DSB er kontraktligt forpligtet til at tilstræbe ensartede vedligeholdelses- og udstyrsstandard på alle DSB ejede stationer, uanset om DSB's tog selv betjener stationerne. Hvis staten vælger, at overdrage DSB s ansvar for stationerne til anden part, træder denne i DSB's sted i denne aftale. Regionen kan i samarbejde med Banedanmark vælge at oprette nye stationer, mod selv at afholde alle de nødvendige omkostninger, samt at stå for de løbende driftsomkostninger. 5. Samarbejde med DSB Det forudsættes, at Regionen/Regionens operatør og DSB, samarbejder tæt og konstruktivt både før og efter Regionens overtagelse af trafikkøberansvaret for regionaltogstrafikken, med henblik på at sikre den bedste mulige tilrettelæggelse af den samlede kollektive trafik i Nordjylland. Ud fra principperne i denne aftale, og den bagvedliggende dialog mellem Regionen og Transportministeriet indgår Regionen inden [1. juli 2015] aftale med DSB, som sikrer grundlaget for den bedst mulige tilrettelæggelse og udførelse af de to parters parallelle togtrafik i regionen. Aftalen skal med udgangspunkt i intentionerne i og bag denne aftale omfatte alle relevante grænseflader vedrørende planlægning, praktisk udførelse og passagerbetjening. I tilfælde af eventuel uenighed træffer Transportministeriet nærmere afgørelse. 6. Tilskud Under forbehold for de bevilgende myndigheders godkendelse modtager Region Nordjylland med virkning fra kontraktstart et årligt statstilskud til togdriften Skørping Frederikshavn. Statstilskuddet udgør 64,5 mio. kr. årligt. Ved ændringer af afgifterne for brug af Banedanmarks net, som afviger fra den almindelige prisudvikling, reguleres tilskuddet med den økonomiske nettoeffekt af afgiftsændringen for det trafikomfang der udføres på tidspunktet for afgiftsændringen, således at Regionen stilles økonomisk neutralt. Regionen kompenseres for alle udgifter i forbindelse med installation af ETCSudstyr (ERTMS2) og GSM-R cap radios i op til 9 tog via Banedanmarks signalprogram.

5 Tilskuddet forhøjes med et årligt beløb, som svarer til dækning af omkostningerne ved anvendelsen af DSB's nuværende stationer på BaneDanmarks banestrækninger og udstyr mv. jf afsnit 4, i det omfang stationer og udstyr ikke stilles vederlagsfrit til rådighed. Side 5/7 Hvis staten vælger at overdrage DSB s ansvar for stationerne til anden part, kompenseres Regionen for evt. meromkostninger herved. Tilskuddet er opgjort i 2014 prisniveau og reguleres med den på finansloven forudsatte udvikling i pris og lønindekset 1. I aftalens første og sidste år begrænses tilskuddet til den forholdsmæssige del af året, som aftalen er gældende for. Det statslige tilskud kan anvendes til alle typer udgifter vedrørende togdrift på strækningen Skørping Frederikshavn, herunder driftsomkostninger, en rimelig fortjeneste til operatøren og alle investeringer i tog, stationer, udstyr og infrastruktur i forbindelse med togdriften på strækningen. Tilskuddet kan anvendes til indkøb af bustransport til erstatningskørsel for togtrafik under unormale forhold. Regionen kan opspare midler fra et år til et andet. Staten kan dog kræve eventuelle udisponerede midler tilbageført ved eventuelt ophør af aftalen. Regionen redegør en gang årligt til Transportministeriet for anvendelsen af tilskuddet på statens banestrækning, herunder for den økonomiske afgrænsning i forhold til de lokalt ejede banestrækninger (Hirtshalsbanen og Skagensbanen). 7. Mål for forsøget Overdragelse af ansvaret for den regionale togtrafik er et forsøg, der jf. regeringens konkurrencepolitiske udspil fra 2012 sigter på at skabe: øget lokal indflydelse, øget sammenhæng i lokal kollektiv trafik, mere effektiv drift og bevarelse af en høj grad af forsyningssikkerhed Decentraliseringen af trafikkøberansvaret opfylder disse delmål. 1 Eller svarende til det indeks, der til enhver tid bliver lagt til grund for DSB kontrakten.

6 Regionen udarbejder forslag til metode for vurdering af forsøgets konsekvenser for sammenhængen i den kollektive trafik. Side 6/7 Med henblik på vurdering af effektivitet og forsyningssikkerhed redegør Regionen hvert år inden udgangen af marts måned for følgende forhold vedrørende året før: antal producerede togkm antal rejser og passagerkilometer i regionens tog samlede omkostninger ved udførelse af togdriften gennemførte antal togafgange i forhold til planlagte rettidighed med tilhørende ansvarsfordeling på regionens operatør, Banedanmark og eksterne parter pålidelighed med tilhørende ansvarsfordeling på regionens operatør, Banedanmark og eksterne parter resultatet af kundetilfredshedsmålinger Opgørelserne kan baseres på en kalkulatorisk fordeling af økonomi og transportarbejde på statens hhv. regionens egne baner. 8. Aftaleperiodens længde Aftalen gælder for perioden fra køreplanskiftet i december 2016 til køreplanskiftet i december Regionen kan inden 1. december 2015 give meddelelse om eventuel senere overtagelsesdato, som i givet fald aftales mere præcist mellem parterne. Såfremt Regionen meddeler en senere overtagelse, fortsætter den nuværende DSB betjening uforandret fra køreplanskiftet og frem til den aftalte overtagelsesdato. Hvis erfaringerne med driften i de første 3 år har været tilfredsstillende, kan parterne vælge at forlænge aftalen uændret med virkning indtil åbningstidspunktet for elektrificering af strækningen Lindholm Frederikshavn, som forudsættes færdig inden udgangen af Forlængelsen skal bekræftes senest 1. april Kontrakten kan tilpasses, såfremt åbningen af banebetjening af Aalborg Lufthavn nødvendiggør justeringer. Efter eventuelt udløb af aftalen fastlægges togbetjeningen i Nordjylland på linje med prioritering af togbetjeningen på det øvrige statslige banenet, idet staten ikke forpligtes til at fastholde et eventuelt specielt højt niveau i Nordjylland.

7 9. Overtagelse af materiel Hvis aftalen opsiges pr december 2021, eller ikke videreføres efter 2025, er Transportministeren eller den som har overtaget ansvaret herfor forpligtet til at overtage togmateriel som anvendes til udførsel af regionaltogtrafik mellem Skørping og Frederikshavn, såfremt regionen fremsætter ønsker herom. Et sådant ønske skal fremsættes senest 15 måneder før ophør af trafikbetjeningen. Side 7/7 Overtagelsen sker til en statslig købesum, der svarer til værdien af det overtagne. Værdien af materiel indkøbt som nyt fastsættes til den lineært nedskrevne restværdi over 26 år med tillæg af den ligeledes nedskrevne momsudgift. Værdien af materiel indkøbt som brugt fastsættes til den lineært nedskrevne restværdi i det antal år som sammen med materiellets alder på indsættelsestidspunktet summer op til 26 år med tillæg af den på samme måde nedskrevne momsudgift. Værdien af engangsforbedringer på brugt materiel i forbindelse med indsættelsen fastsættes til den lineært nedskrevne værdi af dokumenterede engangsinvesteringer over 26 år med tillæg af den ligeledes nedskrevne momsudgift. Værdien af engangsforbedringer fastlægges i fællesskab mellem parterne i forbindelse med første indsættelse i drift. I tilfælde af uenighed om værdifastsættelsen afgøres denne af 2 uafhængige vurderingsmænd hvoraf hver part har udpeget en. Værdien af specialværktøj og omløbsdele fastsættes til markedsprisen på overdragelsestidspunktet. I tilfælde af uenighed mellem parterne om markedsværdien afgøres denne af 2 uafhængige vurderingsmænd. Underskifter: Dato: Magnus Heuniche Transportminister Ulla Astman Regionsrådsformand Region Nordjylland

Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. Frederiksholms Kanal 27F, 1220 København K

Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. Frederiksholms Kanal 27F, 1220 København K Aftale mellem Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Frederiksholms Kanal 27F, 1220 København K Dato J. nr. og Region Sjælland Alleen 15, 4180 Sorø (herefter: Parterne ) om overdragelse af trafikkøberansvaret

Læs mere

Regionaltog i Nordjylland

Regionaltog i Nordjylland 1 Regionaltog i Nordjylland Banebranchen 5. maj Fremtidens passagertrafik Svend Tøfting Region Nordjylland LIDT HISTORIE 2 2000 Nordjyllands amt overtager Skagens- og Hirtshalsbanen 3 Juni 2004 Nye skinner

Læs mere

Udviklingen af de nordjyske lokalbaner. Udfordringer i den nuværende betjening på hovednettet i Nordjylland Vision for en Nordjysk

Udviklingen af de nordjyske lokalbaner. Udfordringer i den nuværende betjening på hovednettet i Nordjylland Vision for en Nordjysk NORDJYSKE JERNBANER SELVSTÆNDIGT REGIONALTOGSSYSTEM I NORDJYLLAND Udviklingen af de nordjyske lokalbaner. Udfordringer i den nuværende betjening på hovednettet i Nordjylland Vision for en Nordjysk regionaltogsbetjening

Læs mere

Køreplaner og passagerer

Køreplaner og passagerer Køreplaner og passagerer SELVSTÆNDIGT REGIONALTOGSSYSTEM I NORDJYLLAND FLERE OG BEDRE TOG FOR SAMME PENGE. VISION FOR EN NORDJYSK REGIONALTOGSBETJENING Markant flere afgange Bedre togmateriel Sammenhængende

Læs mere

Forelagt for og behandlet af Finansudvalget som fortroligt Akt. D. (2004-05)

Forelagt for og behandlet af Finansudvalget som fortroligt Akt. D. (2004-05) O:\Folketinget\Folketing jobs\aktstykker\533876\dokumenter\akt084.fm 01-02-05 10:57:13 k02 TN 1 Forelagt for og behandlet af Finansudvalget som fortroligt Akt. D. (2004-05) 84 Trafikministeriet. København,

Læs mere

F L E R E O G B E D R E TO G F O R S A M M E P E N G E.

F L E R E O G B E D R E TO G F O R S A M M E P E N G E. JERNBANETRAFIKKEN I NORDJYLLAND F L E R E O G B E D R E TO G F O R S A M M E P E N G E. 2 lokalbaner Nærbane HURTIG BAGGRUND. En Nordjysk vision. Gode forudsætninger Ved køreplanændringer planlægges fra

Læs mere

Ejerstrategi for Nordjyske Jernbaner (Endelig udgave)

Ejerstrategi for Nordjyske Jernbaner (Endelig udgave) 1-23-0-32-09 29. oktober 2015/JOS Ejerstrategi for Nordjyske Jernbaner (Endelig udgave) Formålet med at lave en ejerstrategi for Nordjyske Jernbaner (NJBA) er at sikre, at NT s ejer interesser varetages

Læs mere

Aftale mellem. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. Frederiksholms Kanal 27F, 1220 København K. Region Midtjylland. Skottenborg 26, 8800 Viborg

Aftale mellem. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. Frederiksholms Kanal 27F, 1220 København K. Region Midtjylland. Skottenborg 26, 8800 Viborg Aftale mellem Side 1/996 Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Frederiksholms Kanal 27F, 1220 København K og Region Midtjylland Skottenborg 26, 8800 Viborg (herefter: Parterne ) om overdragelse af

Læs mere

UDKAST. til. Forslag. til. Lov om ændring af lov om trafikselskaber

UDKAST. til. Forslag. til. Lov om ændring af lov om trafikselskaber UDKAST til Forslag til Lov om ændring af lov om trafikselskaber (Overdragelse af statens praktiske trafikkøberansvar for øresundstrafikken til Skånetrafiken) 1. I lov om trafikselskaber, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

H E N N I N G C H R I S T E N SEN, R E GIONAL U D V I K L I N GSDIREKTØR

H E N N I N G C H R I S T E N SEN, R E GIONAL U D V I K L I N GSDIREKTØR DEN REGIONALE MOBILITETSSTRATEGI H E N N I N G C H R I S T E N SEN, R E GIONAL U D V I K L I N GSDIREKTØR 2009 2011 2011 2012 2 MOBILITETSSTRATEGIEN PRIORITETER OG INDSATSER De nordjyske hovedprioriteter:

Læs mere

Nordjyske Jernbaner A/S. Velkommen videre

Nordjyske Jernbaner A/S. Velkommen videre Nordjyske Jernbaner A/S Velkommen videre Fusion af 2 traditionsbundne privatbaner i 2001 Hovedaktionær Den danske Stat Skagensbanen A/S Etableret 1890 Hirtshalsbanen A/S Etableret 1925 Hovedaktionær NT/Region

Læs mere

Erfaringer fra det første udbud af togtrafik i Midt- og Vestjylland 2003-10. - Trafikdage på AAU 2012

Erfaringer fra det første udbud af togtrafik i Midt- og Vestjylland 2003-10. - Trafikdage på AAU 2012 Erfaringer fra det første udbud af togtrafik i Midt- og Vestjylland 2003-10 - Trafikdage på AAU 2012 Hvordan gik det med Arriva kontrakten? - Det første udbud af togtrafik i Midt- og Vestjylland har, på

Læs mere

Genudbud af togtrafikken i Midt- og Vestjylland m.v.

Genudbud af togtrafikken i Midt- og Vestjylland m.v. Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Alternativet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti om: Genudbud af togtrafikken

Læs mere

Vision for banetrafikken i Region Sjælland. Trafikdage på Aalborg Universitet 2013 Lars Bosendal

Vision for banetrafikken i Region Sjælland. Trafikdage på Aalborg Universitet 2013 Lars Bosendal Vision for banetrafikken i Region Sjælland Trafikdage på Aalborg Universitet 2013 Lars Bosendal Vision for banetrafikken i Region Sjælland En fælles vision fra kommunerne og Region Sjælland Et samlet syn

Læs mere

Desuden beskriver notatet, hvilke forbedringer der arbejdes med på et længere sigte.

Desuden beskriver notatet, hvilke forbedringer der arbejdes med på et længere sigte. NOTAT Oprettet: 19/10/18 Senest revideret: 30/10/18 Ref.: 1-30-75-7-101-2-18/OS Modtager: RN/NJ/NT NJ s togkøreplan fra december 2018 (K19) I august 2017 overtog Region Nordjylland, NT og NJ regionaltogsbetjeningen

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Trafikministeriets håndtering af kontrakten med ARRIVA. April 2012

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Trafikministeriets håndtering af kontrakten med ARRIVA. April 2012 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Trafikministeriets håndtering af kontrakten med ARRIVA April 2012 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om Trafikministeriets

Læs mere

Trafikkøbsrapport 2010-2014. Trafikkøb 2010-2014

Trafikkøbsrapport 2010-2014. Trafikkøb 2010-2014 Trafikkøbsrapport 2010-2014 Trafikkøb 2010-2014 Trafikkøbsrapport 2010-2014 Udgivet af: Transport- og Bygningsministeriet Frederiksholms Kanal 27F 1220 København K Udarbejdet af: Transport- og Bygningsministeriet

Læs mere

Alle parter har med interesse læst høringsudgaven og er i fællesskab enige om at fremsende et fælles høringssvar med følgende punkter:

Alle parter har med interesse læst høringsudgaven og er i fællesskab enige om at fremsende et fælles høringssvar med følgende punkter: [Klik her, og skriv Modtager] 16/02/2018 Vedr.: Høringssvar vedr. Trafikplan for den statslige jernbane 2017-2032 Dette høringssvar vedr. Trafikplan for den statslige jernbane 2017-2032 er et fælles høringssvar

Læs mere

Chaufførkontaktudvalgsmøde. Torsdag den 9. juni 2016

Chaufførkontaktudvalgsmøde. Torsdag den 9. juni 2016 Chaufførkontaktudvalgsmøde Torsdag den 9. juni 2016 1. Dagsorden 1. Dagsorden, mødereferat og opfølgning på sidste møde v/ Ole 2. NT til for dig, version 2 v/ Ole & Erik 3. Lanceringskampagne v/ Mette

Læs mere

Movia afgiver høringssvar vedrørende Trafikplan for jernbanen 2008-2018 i overensstemmelse

Movia afgiver høringssvar vedrørende Trafikplan for jernbanen 2008-2018 i overensstemmelse Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 11. september 2008 TDP 14. Høring om trafikplan for jernbanen 2008-2018 Indstilling: Direktionen indstiller, at Movia afgiver høringssvar vedrørende

Læs mere

Trafikplan for jernbanen Trafikdage den 26. august 2008

Trafikplan for jernbanen Trafikdage den 26. august 2008 Trafikplan for jernbanen 2008-2018 Trafikdage den 26. august 2008 Baggrund for den statslige trafikplan Lov om trafikselskaber fra år 2006: Trafikplanen omhandler offentlig servicetrafik Udarbejdes mindst

Læs mere

SAMMENFATNINGSNOTAT. Undersøgelse af samdrift i togtrafikken på Sjælland. Baggrund

SAMMENFATNINGSNOTAT. Undersøgelse af samdrift i togtrafikken på Sjælland. Baggrund SAMMENFATNINGSNOTAT Dato J. nr. Undersøgelse af samdrift i togtrafikken på Sjælland Baggrund Der er mellem Region Sjælland og Transportministeriet aftalt en undersøgelse af eventuelle samdriftsmuligheder

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om trafikselskaber

Forslag. Lov om ændring af lov om trafikselskaber Lovforslag nr. L 44 Folketinget 2018-19 Fremsat den 3. oktober 2018 af transport-, bygnings- og boligministeren (Ole Birk Olesen) Forslag til Lov om ændring af lov om trafikselskaber (Overdragelse af statens

Læs mere

Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 416 Offentligt

Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 416 Offentligt Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del Bilag 416 Offentligt Afrapportering Fjern- og Regionaltog, 2. kvartal 2014 1. Antallet af rejser I 2. kvartal 2014 blev der foretaget 12,7 mio. rejser med DSB's fjern-

Læs mere

Trafikkøbsrapport lokalbaner Trafikselskabet Movia august 2017

Trafikkøbsrapport lokalbaner Trafikselskabet Movia august 2017 Trafikkøbsrapport lokalbaner 2012-2016 Trafikselskabet Movia august 2017 Indledning Alle myndigheder, der indkøber offentlig servicetrafik, er, i medfør af EU Forordning nr. 2016/2338 (PSOforordningen),

Læs mere

Lokaltog er med til at sikre mobilitet på hele Sjælland. 26. oktober 2017 Banechef Tommy Frost

Lokaltog er med til at sikre mobilitet på hele Sjælland. 26. oktober 2017 Banechef Tommy Frost Lokaltog er med til at sikre mobilitet på hele Sjælland 26. oktober 2017 Banechef Tommy Frost Baggrund Hvad er Lokaltog A/S? Lokaltog A/S blev dannet i 2015 gennem en fusion af de to daværende lokalbaneselskaber

Læs mere

1. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til lovforslaget:

1. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til lovforslaget: Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 L 44 Bilag 1 Offentligt HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 2018-2227 Notat om indkomne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om trafikselskaber (Overdragelse

Læs mere

PRINCIP. VelkommentilNT! 9. november 2012 Ole Schleemann, os@ntmail.dk

PRINCIP. VelkommentilNT! 9. november 2012 Ole Schleemann, os@ntmail.dk PRINCIP VelkommentilNT! 9. november 2012 Ole Schleemann, os@ntmail.dk Program Hvad er NT? - forretningsområder - Organisering og økonomi Mål og resultater Strategi og handlingsplan Nordjylland 580.000

Læs mere

1. kvartal 2010. 2. kvartal 2010. 3. kvartal 2010

1. kvartal 2010. 2. kvartal 2010. 3. kvartal 2010 Trafikudvalget -11 TRU alm. del Bilag 98 Offentligt Notat Afrapportering Fjern- og Regionaltog, 3. 1. Antallet af rejser I 3. blev der foretaget ca. 12,8 mio. rejser med DSB's fjern- og regionaltog. Dette

Læs mere

På rejser, der foretages inden for et amt, anvendes det amtslige trafikselskabs takst- og billetsystem.

På rejser, der foretages inden for et amt, anvendes det amtslige trafikselskabs takst- og billetsystem. Indlæg på Trafikdage på AAU, 24. aug. 1998 Af Jens Elsbo, COWI DSB og de regionale kollektive trafikselskaber uden for hovedstadsområdet indledte pr. 28. september 1997 et takstsamarbejde, der gør det

Læs mere

Movia Mobilitetsplan 2021 Arbejdspapir: Samdrift mellem statslige og regionale jernbaner

Movia Mobilitetsplan 2021 Arbejdspapir: Samdrift mellem statslige og regionale jernbaner Movia Mobilitetsplan 2021 Arbejdspapir: Samdrift mellem statslige og regionale jernbaner Udkast 1 Indholdsfortegnelse 1. Status... 3 2. Udviklingsmuligheder... 5 3. Scenarier... 7 Fra Trafikplan til Mobilitetsplan

Læs mere

Trafikkøbsrapport lokalbaner

Trafikkøbsrapport lokalbaner Trafikkøbsrapport lokalbaner 2014-2018 Trafikselskabet Movia august 2019 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Movias kontraktopfølgning... 4 Kontrakterne og nøgletal... 5 Driftsområder...

Læs mere

Transportudvalget, Transportudvalget, Transportudvalget L 136 Bilag 1, L 136 A Bilag 1, L 136 B Bilag 1 Offentligt

Transportudvalget, Transportudvalget, Transportudvalget L 136 Bilag 1, L 136 A Bilag 1, L 136 B Bilag 1 Offentligt Transportudvalget, Transportudvalget, Transportudvalget 2013-14 L 136 Bilag 1, L 136 A Bilag 1, L 136 B Bilag 1 Offentligt Lovforslaget betyder også, at kommunernes incitamenter til at lade regionerne

Læs mere

Nordjyske Jernbaner A/S. Velkommen videre

Nordjyske Jernbaner A/S. Velkommen videre Nordjyske Jernbaner A/S Velkommen videre Fusion af 2 traditionsbundne privatbaner i 2001 Hovedaktionær Den danske Stat Skagensbanen A/S Etableret 1890 Hirtshalsbanen A/S Etableret 1925 Hovedaktionær NT/Region

Læs mere

Regeringen lægger op til ny rammeaftale for jernbaneområdet 2005 2014

Regeringen lægger op til ny rammeaftale for jernbaneområdet 2005 2014 Dato : 10. oktober 2003 Regeringen lægger op til ny rammeaftale for jernbaneområdet 2005 2014 Regeringen lægger op til en ny rammeaftale, der skal sikre de langsigtede rammer for jernbaneområdet. Aftalen

Læs mere

at bestyrelsen orienteres om resultatet i løbet af efteråret 2015.

at bestyrelsen orienteres om resultatet i løbet af efteråret 2015. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 26. februar 2015 Mads Lund Larsen 10 Kontraktprincipper for nye lokalbanekontrakter fra 2017 Indstilling: Administrationen indstiller, at nye trafikkontrakter

Læs mere

økonomiske perspektiver i forbindelse med fortsat udvikling af

økonomiske perspektiver i forbindelse med fortsat udvikling af Juridiske, organisatoriske og økonomiske perspektiver i forbindelse med fortsat udvikling af Nordjyske Jernbaner - Trafikdage 2010, Aalborg Universitet g, g Ole Schleemann, Nordjyllands Trafikselskab Christian

Læs mere

Jeg har derfor bedt DSB s bestyrelsesformand såvel som Banedanmark om et bidrag til redegørelsen.

Jeg har derfor bedt DSB s bestyrelsesformand såvel som Banedanmark om et bidrag til redegørelsen. MINISTEREN Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K (ministersvar@ft.dk) Dato J. nr. 2. februar 2018 2016-5694 Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Telefon 41 71

Læs mere

Trafikkøbsrapport lokalbaner

Trafikkøbsrapport lokalbaner Trafikkøbsrapport lokalbaner 2013-2017 Indledning Alle myndigheder, der indkøber offentlig servicetrafik, er, i medfør af EU Forordning nr. 2016/2338 (PSOforordningen), forpligtet til at offentliggøre

Læs mere

NOTAT. Referat af møde om togtrafikken på Skjern Holstebro torsdag den 25. januar Deltagere: Fra Region Midtjylland ( RM )

NOTAT. Referat af møde om togtrafikken på Skjern Holstebro torsdag den 25. januar Deltagere: Fra Region Midtjylland ( RM ) NOTAT Dato J. nr. 29. januar 2018 2017-4044 Referat af møde om togtrafikken på Skjern Holstebro torsdag den 25. januar 2018 Deltagere: Fra Region Midtjylland ( RM ) Kim Kofod Hansen, udviklingsdirektør

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 329 Offentligt

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 329 Offentligt Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 TRU Alm.del Bilag 329 Offentligt Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk Sammenfatning Med politisk aftale om udmøntning

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 56 Offentligt. Til transportminister Ole Birk Olesen og transportudvalget.

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 56 Offentligt. Til transportminister Ole Birk Olesen og transportudvalget. Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del Bilag 56 Offentligt Optimal omfordeling af Desiro togsæt, homogenisering af materielfla derne, fremskaffelse af tilstrækkeligt materiel til Midtjyske

Læs mere

TRAFIKPLAN FOR jernbanen 2008-2018

TRAFIKPLAN FOR jernbanen 2008-2018 TRAFIKPLAN FOR jernbanen 2008-2018 Trafikplan for jernbanen 2008-2018 Strækninger Region Midtjylland betjenes af følgende statslige jernbanestrækninger (i parentes er anført den del af strækningen, der

Læs mere

Trafikplan for den statslige jernbane 2008-2018. Hovedrapport

Trafikplan for den statslige jernbane 2008-2018. Hovedrapport Trafikplan for den statslige Hovedrapport Februar 2008 Indstik: Opmærksomheden henledes på at redaktionen af Trafikplanen er afsluttet den 1. december 2008 efter endt offentlig høring. Det betyder bl.a.,

Læs mere

Hvad ved vi? Regeringens sundhedsudspil og udspil om HOT samt sundhedsaftalen med DF

Hvad ved vi? Regeringens sundhedsudspil og udspil om HOT samt sundhedsaftalen med DF Agenda Hvad ved vi? Regeringens sundhedsudspil og udspil om HOT samt sundhedsaftalen med DF Det koster penge: Konsekvenser for økonomien for kommuner på Sjælland Er governance HOT eller NOT: Konsekvenser

Læs mere

Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 149 Offentligt

Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 149 Offentligt Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del Bilag 149 Offentligt Notat Transportministeriet Frederiksholms Kanal 27 1220 København K Afrapportering Fjern- og Regionaltog, 3. kvartal 2014 Sekretariat & jura 1.

Læs mere

Kundetilfredshedsmålinger og betalingsregulering. Tillægskontrakt 24

Kundetilfredshedsmålinger og betalingsregulering. Tillægskontrakt 24 Kundetilfredshedsmålinger og betalingsregulering vedr. Grenaabanen Tillægskontrakt 24 Indhold 2. Indhold 1. Kontraktgrundlaget... 4 1.1. Tillægskontraktens status i forhold til Kontrakten... 4 2. Baggrund

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af DSB. August 2013

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af DSB. August 2013 Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af DSB August 2013 TILRETTELÆGGELSESNOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af DSB 13. august

Læs mere

Det hedder i 8 i Lov om trafikselskaber - og jeg citerer:

Det hedder i 8 i Lov om trafikselskaber - og jeg citerer: Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 567 Offentligt Side 1 af 11 Talemanuskript til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål Q og R Spørgsmål Q: Vil ministeren

Læs mere

Der er en række forhold, der gør, at det netop nu er yderst relevant at drøfte banebetjeningen på Sjælland.

Der er en række forhold, der gør, at det netop nu er yderst relevant at drøfte banebetjeningen på Sjælland. Trafikstyrelsen Dato: 26. oktober 2012 Udkast til høringssvar om trafikplan for den statslige jernbane 2012-2027 Region Sjælland har modtaget trafikplan for den statslige jernbane 2012-2027 i høring med

Læs mere

Togfonden DK højhastighed og elektrificering på den danske jernbane. September

Togfonden DK højhastighed og elektrificering på den danske jernbane. September Til: Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Høring af Trafikplan for den statslige jernbane 2017-2032 Den statslige banebetjening er vigtig for borgerne i Region Sjælland. Regionen har derfor stor fokus på

Læs mere

Nøgletal for privatbanerne, inkl. regional togtrafik i NJ og Aarhus Letbane. Budget 2017

Nøgletal for privatbanerne, inkl. regional togtrafik i NJ og Aarhus Letbane. Budget 2017 Nøgletal for privatbanerne, inkl. regional togtrafik i NJ og Aarhus Letbane Budget 2017 2. maj 2017 1 Nøgletal for privatbanerne, regional Indhold Indledende om privatbanestatistik 2 Tabel 0-1. Privatbanernes

Læs mere

FREMTIDEN KØRER PÅ SKINNER

FREMTIDEN KØRER PÅ SKINNER I Nordjylland vil vi sammen med staten realisere en vision om ét sammenhængende togsystem i hele regionen en vision der understøtter Timemodellen (1 times transporttid mellem byerne Aalborg, Århus, Odense

Læs mere

Indstilling. Høring om statens trafikplan for jernbanen, Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. 4.

Indstilling. Høring om statens trafikplan for jernbanen, Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. 4. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 23. juli 2008 Århus Kommune Trafik og Veje Teknik og Miljø 1. Resume Trafikstyrelsen har sendt Trafikplan for jernbanen 2008-2018 til høring

Læs mere

Nøgletal for privatbanerne. Budget 2018

Nøgletal for privatbanerne. Budget 2018 Nøgletal for privatbanerne Budget 2018 27. august 2018 1 Nøgletal for privatbanerne, budget 2018 Indhold Indledende om privatbanestatistik 2 Tabel 0-1. Privatbanernes påstigere og personkm. fordelt på

Læs mere

Muligheder for realisering af et tilpasningsbehov på 30 mio. kr. på kollektiv trafik

Muligheder for realisering af et tilpasningsbehov på 30 mio. kr. på kollektiv trafik Muligheder for realisering af et tilpasningsbehov på 30 mio. kr. på kollektiv trafik Baggrund I budgetaftalen for 2015 indgår, at der i 1. kvartal 2015 træffes beslutning om rammerne for budgettet for

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde i NT den 25. maj 2018

Referat Bestyrelsesmøde i NT den 25. maj 2018 Referat Bestyrelsesmøde i NT den 25. maj 2018 0-101-2-09 28. maj 2018/OS Fra bestyrelsen Nuuradiin S. Hussein, Aalborg Kommune Jørgen Rørbæk Henriksen, Region Nordjylland Carsten Andersen, Hjørring Kommune

Læs mere

Trafikplan for den statslige jernbane 2012-2027 samt Togfonden DK

Trafikplan for den statslige jernbane 2012-2027 samt Togfonden DK Trafikplan for den statslige jernbane 2012-2027 samt Togfonden DK Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt Den Danske Banekonference, 21. maj 2013 Dorte Wadum, Center for Kollektiv Trafik Trafikplan

Læs mere

Evaluering af Tølløsebanen

Evaluering af Tølløsebanen Evaluering af Tølløsebanen Baggrund I budgetaftalen for 2011 i Region Sjælland fremgik, at Frem mod trafikbestillingen for 2012 og budgetlægningen for 2012 vurderes det, om der kan foretages omlægninger,

Læs mere

Trafikstyrelsen info@trafikstyrelsen.dk. Høringssvar: Trafikplan for den statslige jernbane 2012-2027

Trafikstyrelsen info@trafikstyrelsen.dk. Høringssvar: Trafikplan for den statslige jernbane 2012-2027 Trafikstyrelsen info@trafikstyrelsen.dk Høringssvar: Trafikplan for den statslige jernbane 2012-2027 30-11-2012 Sag nr. 12/1766 Dokumentnr. 46640/12 Johan Nielsen Tel. 35298174 E-mail: Jon@regioner.dk

Læs mere

8 udbudspakker til fremtidens jernbane

8 udbudspakker til fremtidens jernbane 8 8 udbudspakker til fremtidens jernbane 8 udbudspakker til fremtidens jernbane Udgiver Brancheforeningen Dansk Tog Tekst og layout Dansk Tog Foto Patrik Engstöm/Stefan Nilsson/Lars E/SJ/Arriva Tryk

Læs mere

Jernbanen nord for Århus

Jernbanen nord for Århus Jernbanen nord for Århus Elektrificering af jernbanenettet i Aalborg Trafikdage 2010 24. august 2010 Tommy O. Jensen, Atkins Danmark Tommy O. Jensen / Atkins Danmark 1 Jernbanenettet i Hirtshals Skagen

Læs mere

Region Sjællands Østbane forløber i dag fra Køge med to grene mod henholdsvist Faxe Ladeplads og Rødvig.

Region Sjællands Østbane forløber i dag fra Køge med to grene mod henholdsvist Faxe Ladeplads og Rødvig. Valg af trafikeringsmodel Lille Syd/Østbanen Dato: 1. september 2017 Brevid: 3344809 Indledning Der er juni 2017 indgået landspolitisk forlig om, at staten overlader betjeningen af den statslige banestrækning

Læs mere

Transportudvalget L 53 Bilag 1 Offentligt

Transportudvalget L 53 Bilag 1 Offentligt Transportudvalget 2014-15 L 53 Bilag 1 Offentligt NOTAT Dato J. nr. 4. november 2014 2014-2417 Høringsnotat vedr. forslag til lov om Odense Letbane (L 53) 1. Hørte myndigheder og organisationer Et udkast

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om togenes punktlighed

Rigsrevisionens notat om beretning om togenes punktlighed Rigsrevisionens notat om beretning om togenes punktlighed Marts 2018 NOTAT TIL STATSREVISORERNE, JF. RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 3/2017 om togenes punktlighed

Læs mere

Fra 2001 til 2007 voksede trafikarbejdet med 15 pct., men har fra 2008 frem til 2010 været svagt faldende.

Fra 2001 til 2007 voksede trafikarbejdet med 15 pct., men har fra 2008 frem til 2010 været svagt faldende. Kommission for reduktion af trængsel og luftforurening samt modernisering af infrastrukturen i hovedstadsområdet NOTAT Dato J. nr. 13. juni 2012 2012-732 Udfordringer i den kollektive trafik i hovedstadsområdet

Læs mere

Statslig trafikplan

Statslig trafikplan Statslig trafikplan 2017-2032 Banebranchen 19. maj 2017 Indhold i trafikplan 2017-2032 - Opdatering af sidste plan - Formål: fælles vidensramme - Beskriver forventet udvikling 2017-2032: - Gennemgang af

Læs mere

Den fremtidige færgebetjening af Bornholm

Den fremtidige færgebetjening af Bornholm Dato J. nr. 11. decemer 2014 2014-3228 Aftale mellem regeringen (Socialdemokraterne og Radikale Venstre) Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti

Læs mere

Dette notat er udarbejdet for at Region Sjælland får et første samlet overblik over investeringsbehovet på lokalbanerne i perioden 2016 2025.

Dette notat er udarbejdet for at Region Sjælland får et første samlet overblik over investeringsbehovet på lokalbanerne i perioden 2016 2025. Notat Til: Region Sjælland Kopi til: PEG + Regionstog Sagsnummer Sagsbehandler TFR Direkte +45 36 13 16 00 Fax - TFR@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 9. marts 2015 Investeringsbehov

Læs mere

En jernbane i vækst. - debatoplæg om jernbanestrategien. 30. oktober 2009

En jernbane i vækst. - debatoplæg om jernbanestrategien. 30. oktober 2009 En jernbane i vækst - debatoplæg om jernbanestrategien 30. oktober 2009 Mål for jernbanen Den kollektive trafik skal løfte det meste af fremtidens trafikvækst Jernbanen skal levere attraktiv transport

Læs mere

Juridiske, organisatoriske og økonomiske perspektiver i forbindelse med fortsat udvikling af Nordjyske Jernbaner

Juridiske, organisatoriske og økonomiske perspektiver i forbindelse med fortsat udvikling af Nordjyske Jernbaner Juridiske, organisatoriske og økonomiske perspektiver i forbindelse med fortsat udvikling af Nordjyske Jernbaner cand.polyt Ole Schleeman, økonomi- og planlægningschef, Nordjyllands Trafikselskab cand.polyt

Læs mere

Forelagt for og behandlet af Finansudvalget som fortroligt aktstykke N. Fortroligheden ophævet ved ministerens skrivelse af 19.

Forelagt for og behandlet af Finansudvalget som fortroligt aktstykke N. Fortroligheden ophævet ved ministerens skrivelse af 19. 1 Afgjort den 17. august 2006. Forelagt for og behandlet af Finansudvalget som fortroligt aktstykke N. Fortroligheden ophævet ved ministerens skrivelse af 19. oktober 2006 13 Trafik- og Energiministeriet.

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 290 Offentligt

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 290 Offentligt Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del Bilag 290 Offentligt NOTAT Dato J. nr. 3. maj 2018 2018-6509 Bilag 1 DSB s køreplanforslag for fjern- og regionaltogtrafikken i 2019 I dette bilag

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde i NT den 26. februar 2018

Referat Bestyrelsesmøde i NT den 26. februar 2018 0-101-2-09 28. februar 2018/OS Referat Bestyrelsesmøde i NT den 26. februar 2018 Deltagere Nuuradiin S. Hussein, Aalborg Kommune Jørgen Rørbæk Henriksen, Region Nordjylland Carsten Andersen, Hjørring Kommune

Læs mere

RE75 & RE76 | Skagen / Hirtshals - Aalborg - Skørping | Gælder 11~August~2019 | NORDJYSKE JERNBANER

RE75 & RE76 | Skagen / Hirtshals - Aalborg - Skørping | Gælder 11~August~2019 | NORDJYSKE JERNBANER Skagen - Frederikshavn - Hjørring - Aalborg - (Skørping) af af 4.50 4.58 5.05 5.24 5.31 5.39 5.53 4.43 4.51 4.56 5.05 5.15 5.51 5.54 5.57 5.45 6.24 6.31 6.53 5.43 5.51 6.15 5.23 5.31 5.39 5.47 5.53 6.00

Læs mere

Den statslige Trafikplan

Den statslige Trafikplan Den statslige Trafikplan Status på Trafikplan 2012-2027 Movia Trafikbestillerkonference, maj 2012 Baggrund for den statslige trafikplan Lov om trafikselskaber fra 2005: - 8.Transportministeren udarbejder

Læs mere

Fremtiden på jernbanen. Jan Albrecht Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Jernbanesikkerhedskonference Januar 2019

Fremtiden på jernbanen. Jan Albrecht Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Jernbanesikkerhedskonference Januar 2019 Fremtiden på jernbanen Jan Albrecht Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Jernbanesikkerhedskonference Januar 2019 Overblik: Væksten på jernbanen Overblik: besluttede projekter nov. 17 Åbningsdatoer ændres

Læs mere

Principper for overtagelse af Region Nordjyllands Misbrugscenter

Principper for overtagelse af Region Nordjyllands Misbrugscenter J.nr.: 1-34-73-0001-09 28. april 2010 poca Principper for overtagelse af Region Nordjyllands Misbrugscenter Den fælles politiske dagsorden, som i februar og marts blev godkendt i de otte byråd og regionsrådet,

Læs mere

Trafikkøbsrapport Trafikkøb 2017

Trafikkøbsrapport Trafikkøb 2017 Trafikkøbsrapport Trafikkøb Trafikkøbsrapport Udgivet af: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Frederiksholms Kanal 27F 1220 København K Udarbejdet af: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet ISBN:

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om DSB s økonomi

Rigsrevisionens notat om beretning om DSB s økonomi Rigsrevisionens notat om beretning om DSB s økonomi Juni 2016 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om DSB s økonomi (beretning nr. 15/2013) 1. juni 2016 RN 704/16 1. Rigsrevisionen følger

Læs mere

Udkast. Statsrevisoratet Christiansborg 1240 København K. Redegørelse til statsrevisorerne vedr. beretning 3/06 om anskaffelse af IC4-tog

Udkast. Statsrevisoratet Christiansborg 1240 København K. Redegørelse til statsrevisorerne vedr. beretning 3/06 om anskaffelse af IC4-tog Udkast MINISTEREN Statsrevisoratet Christiansborg 1240 København K Dato 1. marts 2007 J. nr. 013-000041 Deres ref. Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Telefon 33 92 33 55 Redegørelse til statsrevisorerne

Læs mere

UDKAST. til. Forslag. til. Lov om ændring af lov om trafikselskaber

UDKAST. til. Forslag. til. Lov om ændring af lov om trafikselskaber UDKAST til Forslag til Lov om ændring af lov om trafikselskaber (Finansiering af trafikselskabet på Sjælland, organiseringen af den offentlige servicetrafik på Sjælland, passagerrettigheder mv.) 1 I lov

Læs mere

Statens jernbaneplan, resumé og forslag til bemærkninger fra Region Syddanmark

Statens jernbaneplan, resumé og forslag til bemærkninger fra Region Syddanmark Område: Regional Udvikling Udarbejdet af: Ebbe Jensen Afdeling: Mobilitet og infrastruktur E-mail: Ebbe.Jensen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 08/8455 Telefon: 76631987 Dato: 19. august 2008 Statens jernbaneplan,

Læs mere

Hovedstadsområdets Trafikselskab

Hovedstadsområdets Trafikselskab Hovedstadsområdets Trafikselskab Per Homann Jespersen/26. oktober 2012 - En alternativ organisering af den kollektive trafik øst for Storebælt Dette oplæg er et indspil til Trængselskommissionens arbejde

Læs mere

Trafikkøbsrapport Trafikkøb 2016

Trafikkøbsrapport Trafikkøb 2016 Trafikkøbsrapport Trafikkøb Trafikkøbsrapport Udgivet af: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Frederiksholms Kanal 27F 1220 København K Udarbejdet af: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet ISBN:

Læs mere

TILRETTELÆGGELSE AF BUSTRAFIK EFTER KOMMUNALREFORMEN

TILRETTELÆGGELSE AF BUSTRAFIK EFTER KOMMUNALREFORMEN Område: Regional Udvikling Udarbejdet af: Ebbe Jensen Afdeling: Mobilitet og infrastruktur E-mail: ebbe.jensen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 08/8455 Telefon: 76631987 Dato: 20. november 2008 TILRETTELÆGGELSE

Læs mere

Bekendtgørelse om kompensation til pendlere i Jylland og på Fyn

Bekendtgørelse om kompensation til pendlere i Jylland og på Fyn Bekendtgørelse om kompensation til pendlere i Jylland og på Fyn I medfør af tekstanmærkning nr. 139 ad 28.53.01 på finansloven for finansåret 2019 fastsættes efter bemyndigelse: Anvendelsesområde 1. Denne

Læs mere

Trafikplan for den statslige jernbane

Trafikplan for den statslige jernbane Trafikplan for den statslige jernbane 2008-2018 Civilingeniør Betina Søreide og civilingeniør Jens W. Brix, Trafikstyrelsen for jernbane og færger Baggrund Udarbejdelsen af den statslige trafikplan er

Læs mere

Den fremtidige jernbanetrafik i Region. Sorø 29. januar 2012 Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen KKR SJÆLLAND

Den fremtidige jernbanetrafik i Region. Sorø 29. januar 2012 Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen KKR SJÆLLAND Den fremtidige jernbanetrafik i Region Sjælland Sorø 29. januar 2012 Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen KKR Indledning Velkommen til dialogmødet Den fremtidige jernbanetrafik i Region Sjælland Dialogmødet

Læs mere

TRAFIKPLAN FOR REgION MIdTjyLLANd

TRAFIKPLAN FOR REgION MIdTjyLLANd TRAFIKPLAN FOR region midtjylland Den regionale trafikplan herunder X bus og privatbaner Visioner og principper for det regionale rutenet Den regionale udviklingsplan sammenfatter Regionsrådets visioner

Læs mere

Servicekvalitetsniveau ved Regionstog A/S Årsrapport 2013

Servicekvalitetsniveau ved Regionstog A/S Årsrapport 2013 Den 31. januar 2014 Servicekvalitetsniveau ved Regionstog A/S Årsrapport 2013 Indledning Denne rapport er udarbejdet på baggrund af de krav om jernbanepassagerers rettigheder og forpligtelser, som er beskrevet

Læs mere

Nøgletal for privatbanerne. Budget 2016

Nøgletal for privatbanerne. Budget 2016 Nøgletal for privatbanerne Budget 2016 26. januar 2016 1 Nøgletal for privatbanerne Indhold Indhold Indledende om privatbanestatistik 2 Nøgletal for privatbanerne 5 2 Nøgletal for privatbanerne Indledende

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Rejsens pris på rejsekort afviger fra prisen på en 65-billet

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Rejsens pris på rejsekort afviger fra prisen på en 65-billet AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2016-0111 Klageren: XX på egne vegne og ægtefællens vegne 4900 Nakskov Indklagede: DSB Fjern-og Regionaltog CVRnummer: 25 05 00 53 Klagen vedrører:

Læs mere

At indholdet i udkast til høringssvar godkendes, således at det inden høringsfristen den 31. maj 2013 kan sendes til Transportministeriet.

At indholdet i udkast til høringssvar godkendes, således at det inden høringsfristen den 31. maj 2013 kan sendes til Transportministeriet. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 16. maj 2013 Dorthe Nøhr Pedersen 06 Høringssvar vedr. evaluering af Lov om trafikselskaber Indstilling: Direktionen indstiller, At indholdet i udkast

Læs mere

Nøgletal for privatbanerne, Regnskab 2011

Nøgletal for privatbanerne, Regnskab 2011 Nøgletal for privatbanerne, 25. november 2012 3 Nøgletal for privatbanerne, Forord Privatbanestatistik, Trafikstyrelsen udarbejder årligt nærværende statistik for privatbanerne, der i lighed med statistikken

Læs mere

Rapportering om udviklingen i kollektiv trafiksektoren. - Oktober 2009

Rapportering om udviklingen i kollektiv trafiksektoren. - Oktober 2009 Rapportering om udviklingen i - Oktober 2009 25. oktober 2009 3 Rapportering om udviklingen i Forord Efter aftale med Transportministeriets Center for Kollektiv Trafik leverer Trafikstyrelsen halvårlige

Læs mere

Talepapir - besvarelse af samrådsspørgsmål E om genudbud i Midt- og Vestjylland. Samrådsspørgsmål E

Talepapir - besvarelse af samrådsspørgsmål E om genudbud i Midt- og Vestjylland. Samrådsspørgsmål E Transport- og Bygningsudvalget 2016-17 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 114 Offentligt TALEMANUSKRIPT Talepapir - besvarelse af samrådsspørgsmål E om genudbud i Midt- og Vestjylland Side 1 af 12

Læs mere

Nøgletal for privatbanerne, Regnskab 2016

Nøgletal for privatbanerne, Regnskab 2016 Nøgletal for privatbanerne, 10. oktober 2017 1 Nøgletal for privatbanerne, Privatbanestatistik, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen udarbejder årligt nærværende statistik for privatbanerne, der i lighed

Læs mere

Overtagelse af den regionale togdrift. Diskussion om betaling på 3. Limfjordsforbindelse. Nyt EU-projekt om brintbusser (Hydrogen)

Overtagelse af den regionale togdrift. Diskussion om betaling på 3. Limfjordsforbindelse. Nyt EU-projekt om brintbusser (Hydrogen) AKTUELT I REGION NORDJYLLAND V/ UDVALGSFORMAND OTTO KJÆR LARSEN 3 AKTUELLE EMNER I NORDJYLLAND Overtagelse af den regionale togdrift. Diskussion om betaling på 3. Limfjordsforbindelse Nyt EU-projekt om

Læs mere

Bilag 3. Krav til regnskaber mv.

Bilag 3. Krav til regnskaber mv. Bilag 3 Krav til regnskaber mv. Indholdsfortegnelse 1. PLIGT TIL AT UDARBEJDE SÆRSKILTE REGNSKABER... 3 2. UDVEKSLING AF YDELSER MELLEM AKTIVITETER... 3 3. OMKOSTNINGSFORDELING... 3 4. INDTÆGTSFORDELING...

Læs mere