PERSONALEPOLITIK Børnehuset Katamaranen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PERSONALEPOLITIK Børnehuset Katamaranen"

Transkript

1 PERSONALEPOLITIK Børnehuset Katamaranen

2 BØRNEHUSET KATAMARANENS PERSONALEPOLITIK. Velkommen som ny ansat i Børnehuset Katamaranen. Institutionen består af to afdelinger Hjertinggården og Sjelborg børnehave. Med denne folder vil vi beskrive de grundlæggende holdninger og overordnede principper vi har på personaleområdet i institutionen. Personalepolitikken er således det fælles grundlag, vi har som ansatte i Børnehuset Katamaranen. Som ansat i Esbjerg kommune arbejder vi under den overordnede personalepolitik, der er vedtaget i juni 2013 og som bliver revideret hvert andet år. Med udgangspunkt I den overordnede personalepolitik har vi udarbejdet vores egen lokale politik, der beskriver vores samarbejde, hvilke holdninger og forventninger vi har til hinanden som kolleger samt interne regler og aftaler. I Børnehuset Katamaranen lægger vi stor vægt på et godt arbejdsmiljø både fysisk og psykisk. Vores arbejdsplads er præget af et godt samarbejde, arbejdsglæde og en positiv indstilling. Som medarbejder er det vigtigt at du har gode udviklings og arbejdsvilkår, at du som medarbejder har stor medindflydelse på arbejdets tilrettelæggelse, egen arbejdssituation og egen udvikling. Dette mener vi er meget væsentligt, for at vi kan yde den bedste arbejdsindsats i forhold til vores kerneydelse det pædagogiske arbejde med børnene og samarbejdet med forældrene. Fakta om institutionen Adresse: Hjertinggården: Sjelborg Børnehave. Hjertingparken Esbjerg V Langliparken Esbjerg V Tlf. hovednummer: Åbningstid: Mandag til torsdag: Fredag: adresse: Hjemmeside: katamaranen@esbjergkommune.dk Personalepolitikken er godkendt i MED-udvalg september 2013.

3 VÆRDIER I SAMARBEJDET. Vores personalesamarbejde bygger på de overordnede værdier der er gældende for Dagtilbud i Esbjerg Kommune. Derfor er følgende nøgleord væsentlige for os: RESPEKT: At vi ser forskelligheder som en styrke. At vi udnytter hinandens stærke sider. At det er positivt, at vi har forskellig baggrund. At vi er ligeværdige samarbejdspartnere. NÆRVÆR: At vi viser interesse for hinanden. At vi giver hinanden opbakning i vores arbejde. At vi altid kan gå til en kollega og få hjælp og vejledning. At vi er villige til at påtage os fælles arbejdsopgaver alle bidrager til fællesskabet. TRIVSEL: At der åbenhed i samarbejdet vi melder ud, hvis der er noget vi er trætte af. At vi altid er loyale overfor en kollega At vi prioriterer humoren højt i vores samarbejde. At vi ikke har sladder i vores huse. ENGAGEMENT: At vi deltager i samarbejdet på en engageret måde. At vi er ansat til hele institutionen at vi er fleksible. At alle bidrager til et godt arbejdsmiljø og at vi deltager i socialt samvær udenfor arbejdstiden. UDVIKLING: At vi til stadighed udvikler os fagligt og personligt og er åbne over for nye løsninger. At vi er en arbejdsplads med forandringsparate ansatte.

4 ARBEJDSFORHOLD: INTRODUKTION TIL NY MEDARBEJDER: Som ny medarbejder vil du få en introduktion i forhold til det fysiske og psykiske arbejdsmiljø. I Børnehuset Katamaranen har vi et MED udvalg der består af: Tillidsrepræsentant for BUPL: Lene Schack Arbejdsmiljørepræsentant: Lone Antonsen Medarbejderrepræsentant: Diana Rasmussen Daglig pædagogisk leder: Kamma Jørgensen Daginstitutionsleder: Mie Rasmussen TAVSHEDSPLIGT: Der er tavshedspligt forbundet med de oplysninger, som du får kendskab til under dit arbejde. Du kan og skal selvfølgelig altid vende dine evt. bekymringer om børn og familier med dine kolleger og din leder. Vi snakker kun om børn og forældre bag lukkede døre aldrig i andre børns påhør. PLANLÆGNING AF ARBEJDSTID: Vi arbejder ud fra en fast mødeplan, hvor fredagen ruller over fire uger. Den faste mødeplan gælder for ca. et år af gangen. (fra september) Vi tilstræber at tage individuelle hensyn, hvis det kan lade sig gøre. Vi afspadserer løbende en time i ugen (møder der er indregnet i mødeplan). Vi forventer fleksibilitet og vilje til at ændre, bytte og forlænge arbejdstid i forbindelse med sygdom, ferie, afspadsering, møder og kurser. Du må ligeledes forvente merarbejde når, vi har arrangementer. AFSPADSERING: Du optjener afspadsering for de arrangementer der ligger ud over din normale arbejdstid. Dog ikke de møder der er indregnet i din mødeplan. Du optjener også afspadsering ved overnatnings ture med børnene. Afspadseringstimer aftales inden overnatningen. Du skal gøre din afspadsering op hver måned. Ønsker til afspadseringsdage skrives på kalenderen på opslagstavlen i personalestuen i Hjertinggården og i kalenderen på kontoret i Sjelborg børnehave senest 8 dage før, af hensyn til ændring af mødeplanen. Spontane ønsker om afspadsering aftales med kollegerne. Du sørger selv for at bytte / ændre arbejdstid.

5 Som hovedregel afspadserer vi ikke, når vi har arrangementer, f.eks. bedsteforældredag, legepladsdag, høstfest. Som hovedregel råder vi selv over vores afspadseringsdage, men i ferieperioder eller andre perioder med få børn, kan vi få pålagt afspadsering. AFSPADSERING VED KURSER OG MØDER: Er du til møde eller på kursus svarer din arbejdsdag til de timer kurset eller mødet varer. Det vil sige, at du får afspadsering for de timer der ligger ud over din normale arbejdstid eller afspadserer hvis du har færre timer end på din normale arbejdsdag.(eller møder på arbejde igen) Ved internater kan du højst få 7,40 timer pr. kursusdag (en fuldtidsarbejdsdag) AFHOLDELSE AF FERIE: Ferie aftales og planlægges med lederen og/eller kollegerne. I sommerferieperioden forsøger vi at tilgodese alles ønsker. Det er dog børneantallet, der er afgørende for, hvor meget personale, der kan holde fri. Vi skal have afholdt 3 ugers ferie i perioden 1. maj til 1. oktober og mindst 4,5 ugers ferie før den PAUSER. Alle har ret til 29 minutters betalt middagspause. Vi skal være til rådighed i pausen, hvis det er nødvendigt. Fredag spiser vi rundstykker, og alle går så vidt det er muligt til kaffepause mellem kl MIDDAGSSTUNDPLAN. Vi har udarbejdet en fast planlægning af middagsstunden, hvor det fremgår hvilken arbejdsopgave du har i tidsrummet (dette gælder for afdeling Hjertinggården) Vi tilstræber at alle pædagoger har tid til andet arbejde en gang i ugen i middagsstunden. Pædagogmedhjælpere har også tid til andet arbejde, dog ikke helt så tit. Der er også afsat tid til vejledning af studerende, arbejdsmiljøarbejde og tillidsmandsarbejde. SYGDOM. I tilfælde af sygdom ringer du tidligst muligt til institutionen. Raskmelding skal ske inden kl og er gældende for den følgende dag. Ved sygdom er morgenvagterne ansvarlige for at dagen er dækket ind. Inden der evt. bestilles vikar undersøges det om dagen kan hænge sammen på anden vis, f.eks. ved ændring af personalets arbejdstid. Lukkevagterne er ansvarlige for at følgende dag hænger sammen. BARNS 1.OG 2. SYGEDAG. Du har ret til at holde helt eller delvist fri på dit barns 1. og 2. sygedag, hvis hensynet til barnets forhold gør dette nødvendigt, og hvis forholdene på institutionen tillader det. Du skal derfor også

6 ringe til institutionen på barnets 2. Sygedag. Hvis du bliver ringet op i løbet af dagen pga. barn syg, kan du afspadsere resten af dagen eller tage barnets første sygedag. MØDESTRUKTUR. Vi holder fælles personalemøder 3-4 gange om året. Derudover holder vi afdelings personalemøder 1 gang i måneden på skiftende dage fra kl , dog ikke i juli og december måned. Mødedatoer planlægges I starten af januar måned. Der er mødepligt til disse møder, og der afholdes som hovedregel ikke ferie, når vi har personalemøde. Man deltager således i møderne selvom de ligger på en afspadseringsdag eller kursusdag. Hvis man har været fraværende til et møde, er man selv ansvarlig for at få referat fra mødet. Alle fastansatte pædagoger og medhjælpere deltager i møderne, ligeledes deltager vikarer der er ansat i et længere vikariat (3 måneder og derover). Pædagogisk dag: Vi afholder som hovedregel en årlig pædagogisk dag, datoen planlægges i januar måned. Det faste personale, dog ikke køkkenpersonale, deltager i den pædagogiske weekend. MEDARBEJDERSAMTALER. Du indbydes til en medarbejderudviklingssamtale (Plussamtale) med din leder en gang om året. Formålet med samtalen er at drøfte den nuværende arbejdssituation og kommende opgaver og mål. Medarbejdersamtalen skal fremme kommunikation, trivsel i job, samarbejde internt samt udvikling af dine kompetencer. Du vil få udleveret et skema med emner til samtalens indhold. Nogle år afholdes der teamsamtaler i stedet for individuelle samtaler. SAMTALER I FORBINDELSE MED SYGEFRAVÆR. Esbjerg kommune har udarbejdet en sygefraværsstrategi, som indeholder retningslinjer for individuelt sygefravær og retningslinjer for sygefravær på arbejdspladsen. Ved sygefravær vil du blive kontaktet af din leder. Strategien har til formål at tage hånd om den sygemeldte medarbejder, samtidig med at opgaveløsningen sikres. Strategien indeholder retningslinjer for afholdelse af samtaler mellem leder og medarbejder. Udover kontakt på dagen, hvor medarbejderen sygemelder sig, skal der være en opfølgende samtale på dag 5 efter sygemeldingen. Omsorgssamtalen skal holdes efter 3 sygemeldinger uanset varighed inden for de seneste 6 måneder. Kontaktsamtalen holdes ved mere end 14 sygedage inden for 12 måneder. Statussamtalen holdes ved mere end 42 sygedage inden for de seneste 12 måneder.

7 Ved fravær udover 42 dage afholdes opfølgende samtaler hver 4. uge, indtil raskmelding eller endelig løsning er fundet. INTERNE REGLER OG AFTALER VEDRØRENDE BØRNENE. Vi har meget få faste regler i vores hus, men masser af holdepunkter. Vi har tiltro til at vi hver især løser opgaver / tager stilling selvstændigt, ansvarligt og bruger vores sunde fornuft. Vores regler bygger i høj grad på almindelige leveregler. Du vil i forbindelse med din ansættelse i Børnehuset Katamaranen blive introduceret i det pædagogiske arbejde og den daglige arbejdsgang i husene. AFHENTNING AF BØRN. Du må ikke udlevere børnene til andre end deres forældre, med mindre forældrene har givet besked derom. Hvis et barn ikke bliver afhentet og du ikke kan få fat på forældrene, skal du kontakte leder eller daglig pædagogisk leder. PRAKTISKE FUNKTIONER / ANSVARSOMRÅDER. Vi har alle faste ansvarsområder og opgaver I forbindelse med det pædagogiske arbejde, praktiske arbejdsopgaver og oprydning. Disse ansvarsområder gennemgås og revideres ca. en gang om året. Vi hjælper dog alle til med at vores huse fremstår pæne og opryddede. BESKEDER OG INFORMATIONER. Alle beskeder og informationer skrives i bogen som ligger på kontoret på Hjertinggården og i køkkenet i Markhuset i Sjelborg børnehave Du er hver dag forpligtiget til at læse i bogen, når du møder ind på arbejde. Har du haft ferie eller været syg, er det vigtigt, at du læser i bogen, når du vender tilbage. Informationer om møder og kurser vil fremgå af mødeplanen for den pågældende uge. Ledelsen sørger for at relevant post sættes i postmappen. Du skal selv søge yderligere informationer om stillingsopslag, personaletilbud m.v. EK nettet. POLITIKKER OG RETNINGSLINJER. Vi har udarbejdet forskellige politikker og retningslinjer som du skal sørge for at blive introduceret for, når du starter som ny ansat. Alle vores politikker og retningslinjer er at finde på vores hjemmeside. OMSORGSPLAN. Vi har udarbejdet handleplaner til brug ved alvorlig sygdom og dødsfald. POLITIK FOR FOREBYGGELSE AF SEKSUELLE OVERGREB. Vi har en nedskrevet politik for forebyggelse af seksuelle overgreb. Politikken er både en beskyttelse af børnene og af de ansatte.

8 HYGIEJNEPOLITIK. Vi har udarbejdet en hygiejnepolitik, som vil blive gennemgået sammen med din arbejdsmiljørepræsentant. RETNINGSLINJER FOR TURE UD AF HUSET. Retningslinjerne beskriver, hvordan personalet forholder sig, når vi tager på ture ud af huset. BRANDINSTRUKS. På alle stuer og i fællesrum hænger der brandinstrukser, der skal følges i tilfælde af brand. Ved brand er det vigtigt, at du straks får fat i fremmødelisterne. Brandinstrukserne vil blive gennemgået sammen med din arbejdsmiljørepræsentant. RYGEPOLITIK. Rygning skal foregå uden for institutionen. Rygning i arbejdstiden skal begrænses mest muligt og foregå på tidspunkter, hvor det ikke er til gene for udførelsen af det daglige arbejde. GAVEKASSE. Vi giver gaver ved runde fødselsdage, andre mærkedage, afskedsgaver o.lign. KAFFEKASSE. Vi betaler hver måned til kaffekassen. Beløbet dækker indkøb til rundstykker fredag, mad til personalemøder og gavekasse. MOBILTELEFON. Hvis du har mobiltelefon med på arbejde skal den være på lydløs. Private samtaler foregår aldrig blandt børnene og begrænses til pauserne. Husk at spørge dine kolleger eller ledelsen, hvis du mangler oplysninger i personalepolitikken.

Personalepolitik fra Fravær til Nærvær. Hvad gør jeg når jeg bliver syg?

Personalepolitik fra Fravær til Nærvær. Hvad gør jeg når jeg bliver syg? Personalepolitik fra Fravær til Nærvær Hvad gør jeg når jeg bliver syg? Bliver du syg skal du ringe til børnehuset inden 7.00 Har du en åbnevagt kan du enten ringe til den næste der møder ind kl. 7.30/8.00

Læs mere

Velkommen til Dagtilbud. Vejle Kommune som studerende og ansat.

Velkommen til Dagtilbud. Vejle Kommune som studerende og ansat. Velkommen til Dagtilbud Vejle Kommune som studerende og ansat. Dagtilbud ønsker med denne folder at sikre, at vores lønnede studerende får en introduktion til en del af den information, som er vigtig for

Læs mere

Personalepolitik for personale ansat i Skovbørnehaven Den Blå Anemone.

Personalepolitik for personale ansat i Skovbørnehaven Den Blå Anemone. Personalepolitik for personale ansat i Skovbørnehaven Den Blå Anemone. Mødetider: Personalet møder efter et fast uge skema, med rullende fredage over 4 uger. Skemaændringer varsles med 14 dage. Skema udleveres

Læs mere

VELKOMME TIL NYE MEDARBEJDERE I BØRNEHUSET FRIJSENBORGVEJ

VELKOMME TIL NYE MEDARBEJDERE I BØRNEHUSET FRIJSENBORGVEJ VELKOMME TIL NYE MEDARBEJDERE I BØRNEHUSET FRIJSENBORGVEJ For at få den bedste start som ny medarbejder i Børnehuset Frijsenborgvej, har vi her samlet nogle af de vigtige informationer som er væsentlig

Læs mere

Børnehaven Farveladen

Børnehaven Farveladen P ERSONALEHÅNDBOG 2014 Side 2 Indledning FORORD Denne håndbog er et supplement til medarbejderhåndbogen for Esbjerg Kommune, som du kan finde under EK-net. Vi ønsker med denne håndbog at fortælle hvilke

Læs mere

Revideret sept. 2012 (Udarbejdet 1. gang i 2007)

Revideret sept. 2012 (Udarbejdet 1. gang i 2007) Revideret sept. 2012 (Udarbejdet 1. gang i 2007) SYGE-OG FRAVÆRSPOLITIK I KARLA GRØN Indledning: I Karla Grøn har vi lavet en syge - og fraværspolitik, der dels beskriver hvordan vi forholder os til sygdom

Læs mere

Vær MED. i en dans for alle ansatte!

Vær MED. i en dans for alle ansatte! Version 20130911/DJ Vær MED i en dans for alle ansatte! En pixi-udgave om medarbejdernes MED-indflydelse og MEDbestemmelse i Næstved Kommune Hvad er MED - hvordan skal musikken spille? MED er gensidig

Læs mere

Omsorgsplan for personalet ved Timring Læringscenter

Omsorgsplan for personalet ved Timring Læringscenter 2015 Omsorgsplan for personalet ved Timring Læringscenter Omsorgsplanen er tænkt som et arbejdsredskab for ledelse og kollegaer i situationer, hvor private og arbejdsrelaterede begivenheder præger arbejdssituationen.

Læs mere

Fraværs- og fastholdelsesvejledning. for ansatte på Dragsbækcentret

Fraværs- og fastholdelsesvejledning. for ansatte på Dragsbækcentret Fraværs- og fastholdelsesvejledning for ansatte på Dragsbækcentret 1 Fraværs- og fastholdelsesvejledning på Dragsbækcentret Det er Dragsbækcentrets mål at reducere de personlige og økonomiske omkostninger,

Læs mere

Personalepolitik vedr. sygefravær

Personalepolitik vedr. sygefravær Personalepolitik vedr. sygefravær Personaleafdelingen ved Århus kommune har i 2007 fastsat og præciseret en række procedureforhold, herunder indført minimumsstandarder i forbindelse med opfølgning på medarbejderes

Læs mere

Vær MED i en dans for alle ansatte! En pixi-udgave om medarbejdernes MED-indflydelse og MED-bestemmelse i Næstved Kommune

Vær MED i en dans for alle ansatte! En pixi-udgave om medarbejdernes MED-indflydelse og MED-bestemmelse i Næstved Kommune Vær MED i en dans for alle ansatte! En pixi-udgave om medarbejdernes MED-indflydelse og MED-bestemmelse i Næstved Kommune 1 Hvad er MED? 3 Hvad laver MED-organisationen? 4 4 niveauer i samarbejdet 6 Hvad

Læs mere

PERSONALEPOLITIK ESBJERG KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK ESBJERG KOMMUNE PERSONALEPOLITIK ESBJERG KOMMUNE 2 FORORD Personalepolitikken for Esbjerg Kommune indeholder de grundlæggende holdninger og visioner på personaleområdet. Personalepolitikken er således det fælles grundlag

Læs mere

Dagplejen i Mårslet og Solbjerg

Dagplejen i Mårslet og Solbjerg Dagplejen i Mårslet og Solbjerg Indholdsfortegnelse: Indholdsfortegnelse:... 2 Dagtilbuddet... 3 Kontaktoplysninger... 3 Dagplejens kendetegn... 3 Forbesøg... 3 Kontaktmødet... 4 En god start på dagplejelivet...

Læs mere

Bedsted Børnecenter. Personalepolitik. Fællesskab - Tryghed - Handlekraft

Bedsted Børnecenter. Personalepolitik. Fællesskab - Tryghed - Handlekraft Bedsted Børnecenter Personalepolitik Fællesskab - Tryghed - Handlekraft Den overordnede personalepolitik Tønder Kommune har udarbejdet en overordnet værdibaseret personalepolitik, hvor værdigrundlaget

Læs mere

Syge- og omsorgspolitik for Dagtilbuddet

Syge- og omsorgspolitik for Dagtilbuddet Syge- og omsorgspolitik for Dagtilbuddet Skovvangen Visioner for nedbringelse af sygefravær - at minimere sygefraværet i alle afdelinger - at yde omsorg for hinanden i hverdagen - at vise interesse og

Læs mere

- god dialog ved sygefravær

- god dialog ved sygefravær Mine nyttige telefonnumre: 1 5 15 - god dialog ved sygefravær Med denne folder ønsker vi at informere om Skoleforvaltningens sygefraværshåndtering Skoleforvaltningen Godthåbsgade 8 9400 Nørresundby Tlf.:

Læs mere

Håndtering af sygefravær Personalepolitisk retningslinje

Håndtering af sygefravær Personalepolitisk retningslinje Håndtering af sygefravær Personalepolitisk retningslinje Som et led i at arbejde med trivsel og sikre kvaliteten i opgaveløsningen skal der lokalt arbejdes med at forebygge og håndtere sygefravær. Retningslinjen

Læs mere

VELKOMMEN I PRAKTIK TEMA. Velkomstfolder til pædagogstuderende, der skal i praktik i Stevns Kommune

VELKOMMEN I PRAKTIK TEMA. Velkomstfolder til pædagogstuderende, der skal i praktik i Stevns Kommune VELKOMMEN I PRAKTIK TEMA Velkomstfolder til pædagogstuderende, der skal i praktik i Stevns Kommune VELKOMSTFOLDER VELKOMMEN TIL PÆDAGOGSTUDERENDE I STEVNS KOMMUNE Kære pædagogstuderende Velkommen til

Læs mere

PERSONALEPOLITIK ESBJERG KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK ESBJERG KOMMUNE PERSONALEPOLITIK 2017-2020 ESBJERG KOMMUNE 2 PERSONALEPOLITIK ESBJERG KOMMUNE 3 FORORD VISION FOR ESBJERG KOMMUNE DANMARKS BEDSTE ARBEJDSPLADS Personalepolitikken for Esbjerg Kommune indeholder de grundlæggende

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR SYGEFRAVÆR HANDICAP

RETNINGSLINJER FOR SYGEFRAVÆR HANDICAP RETNINGSLINJER FOR SYGEFRAVÆR HANDICAP JANUAR 2019 GULDBORGSUND HANDICAP STUBBEKØBINGVEJ 83 4800 NYKØBING F TLF. 5473 2340 MAIL: HANDICAP@GULDBORGSUND.DK WWW.HANDICAP.NU Åbningstider: Mandag fra 8.00 til

Læs mere

3 vigtige samtaler. - om forebyggelse og håndtering af sygefravær. Randers Kommune

3 vigtige samtaler. - om forebyggelse og håndtering af sygefravær. Randers Kommune 3 vigtige samtaler - om forebyggelse og håndtering af sygefravær Randers Kommune Omsorg for den enkelte er omsorg for fællesskabet God trivsel giver ikke alene mindre sygefravær. Det giver også mere effektive

Læs mere

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren Hej Alle børn og voksne på fritidshjemmet, vil hermed ønske dig velkommen til fritidshjemmet. På fritteren er vi 50 skolebørn og 4 voksne. Men i den

Læs mere

VIA politik for arbejdsmiljø, sundhed og sygdom

VIA politik for arbejdsmiljø, sundhed og sygdom VIA politik for arbejdsmiljø, sundhed og sygdom Mål for politikken Målet for politikken er at VIA er en arbejdsplads med et fysisk og psykisk arbejdsmiljø, som udvikler og fremmer medarbejdernes trivsel,

Læs mere

Faglig profil Børneinstitutionen Rasmus Rask

Faglig profil Børneinstitutionen Rasmus Rask Faglig profil Børneinstitutionen Rasmus Rask Kære medarbejder og studerende i Børneinstitutionen Rasmus Rask Som ansat eller studerende i Børnehusene Hobbitten, Lungstedvangen, Kærsgård, Bellinge og Luna

Læs mere

Velkommen til. Jernbanegade Hobro Tlf

Velkommen til. Jernbanegade Hobro Tlf Velkommen til Jernbanegade 26 9500 Hobro Tlf.97115160 Velkommen i Jernbanegades børnehus I denne folder vil i finde en række praktiske informationer om mange forskellige ting der er værd at vide når dit

Læs mere

SKAT, jeg kommer ikke i dag!

SKAT, jeg kommer ikke i dag! HK SKAT og Dansk Told & Skatteforbund Arbejdsmiljøudvalg HK-SKAT SKAT, jeg kommer ikke i dag! Syg Hvornår er du syg? Krav Hvilke rettigheder og pligter har du under sygefravær? Adfærd Hvad er god adfærd

Læs mere

Velkomst til nye medarbejdere Dagcenter Regnbuen Møllegade 23 7430 Ikast Tlf. 99605230.

Velkomst til nye medarbejdere Dagcenter Regnbuen Møllegade 23 7430 Ikast Tlf. 99605230. Velkomst til nye medarbejdere Dagcenter Regnbuen Møllegade 23 7430 Ikast Tlf. 99605230. Med dette hæfte vil vi gerne byde dig velkommen hos os og orientere dig om hvilke aftaler/forhold der er gældende

Læs mere

Fra fravær til nærvær - Personalepolitiske principper for at nedbringe sygefravær

Fra fravær til nærvær - Personalepolitiske principper for at nedbringe sygefravær Fra fravær til nærvær - Personalepolitiske principper for at nedbringe sygefravær Professionelle arbejdsmiljøer Vi tager ansvar Gensidig respekt Omsorg for hinanden 1 Fra fravær til nærvær Personalepolitiske

Læs mere

ARBEJDSTIDSPOLITIK DISTRIKT 4

ARBEJDSTIDSPOLITIK DISTRIKT 4 ARBEJDSTIDSPOLITIK DISTRIKT 4 Konstruktion af arbejdsplan. Gruppekoordinatoren udarbejder tjenesteplaner i samarbejde med lederen. Der udarbejdes 6 uger ad gangen. Alle afgiver ønsker om frihed senest

Læs mere

Gentofte Håndarbejdsværksted Medarbejderhåndbog

Gentofte Håndarbejdsværksted Medarbejderhåndbog Gentofte Håndarbejdsværksted Medarbejderhåndbog 1 Forord Denne medarbejderhåndbog er udarbejdet og godkendt af værkstedets brugerbestyrelse. I den finder du oplysninger om værkstedet som f.eks. arbejdstider,

Læs mere

EN MINIGUIDE TIL ROSKILDE KOMMUNES PERSONALEPOLITIK

EN MINIGUIDE TIL ROSKILDE KOMMUNES PERSONALEPOLITIK EN MINIGUIDE TIL ROSKILDE KOMMUNES PERSONALEPOLITIK 1 ARBEJDSMILJØ OG TRIVSEL Den sunde arbejdsplads...4 Arbejdsmiljøet arbejder vi hele tiden med!...5 Stress i fokus...5 Du får hjælp, hvis det går galt...7

Læs mere

Den gode dialog om sygefravær modellen

Den gode dialog om sygefravær modellen Den gode dialog om sygefravær 1-5-15 modellen OKTOBER 2015 Den gode dialog om sygefravær I MT Højgaard ønsker vi at skabe et arbejdsmiljø, som fremmer sundhed og trivsel i det daglige arbejde. Det gør

Læs mere

Fra fravær til nærvær Personalepolitiske principper for nedbringelse af sygefravær

Fra fravær til nærvær Personalepolitiske principper for nedbringelse af sygefravær Fra fravær til nærvær Personalepolitiske principper for nedbringelse af sygefravær Fra fravær til nærvær Personalepolitiske principper for nedbringelse af sygefravær Vedtaget af MED-Hovedudvalget den 27.

Læs mere

Velkommen. i Frederikssund dagpleje

Velkommen. i Frederikssund dagpleje Velkommen i Frederikssund dagpleje Kære Forældre Velkommen i dagpleje Det sætter mange tanker i gang, når man skal aflevere sit barn i dagpleje for første gang. Det er vigtigt at I føler jer trygge og

Læs mere

Velkommen i Øster Højst Børnehus

Velkommen i Øster Højst Børnehus Velkommen i Øster Højst Børnehus Med denne pjece vil vi gerne byde jer velkommen i Øster Højst Børnehus og samtidig fortælle lidt om, hvem vi er og hvad vi laver. I kan læse mere om vores værdier, pædagogiske

Læs mere

Introduktion af nye medarbejdere. UCE - Bofællesskaberne Edelsvej

Introduktion af nye medarbejdere. UCE - Bofællesskaberne Edelsvej Introduktion af nye medarbejdere UCE - Bofællesskaberne Edelsvej Sådan modtager vi nye medarbejdere Ved Bofællesskaberne Edelsvej lægger vi stor vægt på, at nye medarbejdere modtages godt og bliver bedst

Læs mere

FRA FRAVÆR TIL NÆRVÆR

FRA FRAVÆR TIL NÆRVÆR REGION SJÆLLANDS PERSONALEPOLITISKE PRINCIPPER FOR AT NEDBRINGE SYGEFRAVÆR FRA FRAVÆR TIL NÆRVÆR PROFESSIONELLE ARBEJDSMILJØER VI TAGER ANSVAR Odsherred Kalundborg Holbæk Lejre Roskilde Greve GENSIDIG

Læs mere

Politik for forebyggelse og håndtering af sygefravær

Politik for forebyggelse og håndtering af sygefravær Politik for forebyggelse og håndtering af sygefravær 10 1 Politik for forebyggelse og håndtering af sygefravær i Høje-Taastrup Kommune Udgangspunktet for politikken er, at når man er syg, skal man være

Læs mere

Solgårdens syge-og sundhedspolitik.

Solgårdens syge-og sundhedspolitik. Solgårdens syge-og sundhedspolitik. MED oktober 2011 1 Thisted kommunes overordnede politik om sygefravær. Målet med sygefraværspolitikken er at skabe et kollegialt miljø med engagerede medarbejdere, der

Læs mere

Medarbejderpolitik i Fole Naturbørnehave

Medarbejderpolitik i Fole Naturbørnehave Medarbejderpolitik i Fole Naturbørnehave I Fole Naturbørnehave har vi en medarbejderpolitik. Denne indeholder de overordnede retningslinjer for hvordan vi behandler hinanden i Fole Naturbørnehave. Det

Læs mere

Dokumentnavn: Sygefraværdspolitik Dok.nr.: PO Ejer: Forfatter: Godkender: Status: Side acta acta acta Godkendt 1 af 6

Dokumentnavn: Sygefraværdspolitik Dok.nr.: PO Ejer: Forfatter: Godkender: Status: Side acta acta acta Godkendt 1 af 6 acta acta acta Godkendt 1 af 6 Skagen Skipperskoles sygefraværspolitik. Skagen Skipperskoles sygdomspolitik er et sæt "spilleregler" for, hvordan ledelsen og medarbejderne i fællesskab og i praksis forebygger

Læs mere

Personalepolitik for personalet i Børnehaven Kornvænget

Personalepolitik for personalet i Børnehaven Kornvænget Personalepolitik for personalet i Børnehaven Kornvænget En god personalepolitik fremmer interessen og lysten til at udvikle gode arbejdsforhold og fagligt gode rutiner. Det skaber selvstændige medarbejdere,

Læs mere

Medarbejderfastholdelse i forbindelse med sygdom

Medarbejderfastholdelse i forbindelse med sygdom Medarbejderfastholdelse i forbindelse med sygdom Delpolitik i henhold til den overordnede personalepolitik om Medarbejderfastholdelse i forbindelse med sygdom Forebyggelse Syddjurs Kommune vil være kendt

Læs mere

Introduktion af nye medarbejdere. Bofællesskaberne Edelsvej

Introduktion af nye medarbejdere. Bofællesskaberne Edelsvej Introduktion af nye medarbejdere Bofællesskaberne Edelsvej Sådan modtager vi nye medarbejdere Ved Bofællesskaberne Edelsvej lægger vi stor vægt på, at nye medarbejdere modtages godt og bliver bedst muligt

Læs mere

Velkommen i 1. praktik (øvelse) i Helsted Børnehave / vuggestue.

Velkommen i 1. praktik (øvelse) i Helsted Børnehave / vuggestue. Velkommen i 1. praktik (øvelse) i Helsted Børnehave / vuggestue. Helsted børnehave blev oprettet i 1972. Helsted børnehave / vuggestue en selvejende daginstitution. Der er indgået driftsoverenskomst med

Læs mere

Glostrup Kommune Retningslinjer for god håndtering af sygefravær i Glostrup Kommune

Glostrup Kommune Retningslinjer for god håndtering af sygefravær i Glostrup Kommune Glostrup Kommune Retningslinjer for god håndtering af sygefravær i Glostrup Kommune 1 RETNINGSLINIER FOR GOD HÅNDTERING AF SYGEFRAVÆR Forord God håndtering af sygefravær handler om at give de bedste betingelser

Læs mere

Børnehuset Vestermarievej 16 3700 Rønne Tlf. 56 92 43 60 Mail: bornehuset@brk.dk

Børnehuset Vestermarievej 16 3700 Rønne Tlf. 56 92 43 60 Mail: bornehuset@brk.dk Børnehuset Vestermarievej 16 3700 Rønne Tlf. 56 92 43 60 Mail: bornehuset@brk.dk Børnehuset er en integreret institution, hvilket betyder, at vi både har en børnehave og en fritidsordning. Denne velkomstfolder

Læs mere

Velkommen til Helsinge Børnehuse.

Velkommen til Helsinge Børnehuse. Velkommen til Helsinge Børnehuse. Vi glæder os, til at lære jeres barn og jer bedre at kende. Vi ved erfaringsmæssigt, at der er rigtig mange spørgsmål, når man starter et nyt sted, og håber at vi med

Læs mere

Børnehaven Neptun Neptunvej 77 8260 Viby J 87 13 81 01. lonsc@aarhus.dk www.bhneptun.dk

Børnehaven Neptun Neptunvej 77 8260 Viby J 87 13 81 01. lonsc@aarhus.dk www.bhneptun.dk Børnehaven Neptun Neptunvej 77 8260 Viby J 87 13 81 01 lonsc@aarhus.dk www.bhneptun.dk 1 Velkommen til Børnehaven Neptun Børnehaven Neptun er en almindelig børnehave som efter mange års erfaring også varetager

Læs mere

Børnehuset Delfinens Personalepolitik

Børnehuset Delfinens Personalepolitik Børnehuset Delfinens Personalepolitik Personalepolitikkens mål Personalepolitikkens formål Midler Faglig og personlig udvikling Medarbejdersamtaler Kursuspolitik Lønpolitik Arbejdsliv/familieliv Arbejdets

Læs mere

Det handler både om hvordan ledelsen skal behandle medarbejderne, og hvordan medarbejderne skal behandle hinanden.

Det handler både om hvordan ledelsen skal behandle medarbejderne, og hvordan medarbejderne skal behandle hinanden. personalepolitik på Fænøsund Friskole Personalepolitik Det er vores mål, at vores personalepolitik skal afspejle den kultur og de værdier, som vores skole og fritidsordning står for. Overordnet er det

Læs mere

Personalepolitikkens områder

Personalepolitikkens områder Personalepolitik 1 Personalepolitikkens områder 1 Ansættelse 2 Arbejdets tilrettelæggelse 3 Kompetenceudvikling 4 Lønpolitik 5 Junior og seniorpolitik 6 Stresspolitik 7 Sociale klausuler 8 Syge- og fraværspolitik

Læs mere

Furvej 7 7800 Skive 9915 3500

Furvej 7 7800 Skive 9915 3500 Daginstitution Resen Furvej 7 7800 Skive 9915 3500 Daginstitution Resen Kernehuset. Velkommen til Resen Daginstitution. Vi håber både du og dit barn bliver glade og trygge ved hverdagen i Børnehaven, og

Læs mere

Velkomst til nye medarbejdere Lundgården Thrigesvej 1 7430 Ikast Tlf. 99605240.

Velkomst til nye medarbejdere Lundgården Thrigesvej 1 7430 Ikast Tlf. 99605240. Velkomst til nye medarbejdere Lundgården Thrigesvej 1 7430 Ikast Tlf. 99605240. Med dette hæfte vil vi gerne byde dig velkommen hos os og orientere dig om hvilke aftaler/forhold der er gældende på vores

Læs mere

VELKOMMEN TIL. Gelsted Børnehus

VELKOMMEN TIL. Gelsted Børnehus VELKOMMEN TIL Gelsted Børnehus Gelsted Børnehus Koldinghave 3 5591 Gelsted Telefon 8888 5456 Gelsted Børnehus er bygget i 2013. Vi bor på en stor grund i tæt forbindelse med skole, SFO og hal. Energien

Læs mere

Virksomhedernes Sociale Barometer

Virksomhedernes Sociale Barometer Virksomhedernes Sociale Barometer 1. Vi er en socialt ansvarlig og rummelig virksomhed Socialt engagement og rummelighed er en integreret del af vores virksomhed. Vi er åbne over for at ansætte personer

Læs mere

Stressansvarlighed på alle niveauer Ansvaret for at undgå og/eller håndtere stressproblematikker i dagligdagen ligger på flere niveauer.

Stressansvarlighed på alle niveauer Ansvaret for at undgå og/eller håndtere stressproblematikker i dagligdagen ligger på flere niveauer. Trivselspolitik for Hoven Friskole og Børnehus Indledning Målet med en trivselspolitik er at forebygge, modvirke og håndtere stress, da stress indvirker negativt på den enkelte, dennes arbejdsindsats og

Læs mere

Koncern Personalepolitik

Koncern Personalepolitik Koncern Personalepolitik Personalepolitik med omtanke Et menneske er skabt ej for sig selv alene. Sådan lyder de allerførste ord i den første udgave af den avis, der 2. januar 1767 blev begyndelsen til

Læs mere

pædagogisk assistent elev

pædagogisk assistent elev Velkommen som pædagogisk assistent elev PAU-elev Kære PAU-elev! Vi er glade for at kunne byde dig velkommen som elev i Sønderborg Kommune. Denne folder er til dig som ny elev i kommunen. Hvis du har spørgsmål,

Læs mere

Elverhøjs uddannelsesplan:

Elverhøjs uddannelsesplan: Grønnedalsvej 8 8660 Skanderborg Tlf. 87942421 E-mail: elverhoj@skanderborg.dk www.skanderborg.dk/elverhoej.dk Elverhøjs uddannelsesplan: Elverhøj er en kommunal daginstitution oprettet i 1996. I 2007

Læs mere

Velkommen til Billum Børnehave. I børnehaven lægger vi vægt på: Hvem er vi?

Velkommen til Billum Børnehave. I børnehaven lægger vi vægt på: Hvem er vi? Velkommen til Billum Børnehave. Med denne pjece vil vi gerne sige velkommen til jer og jeres barn, samt give en kort introduktion til hverdagen i Børnehaven. I børnehaven lægger vi vægt på: At barnet accepteres,

Læs mere

Velkommen til Ringsted Kommunes personalepolitik

Velkommen til Ringsted Kommunes personalepolitik Velkommen til Ringsted Kommunes personalepolitik Med personalepolitikken ønsker vi at bidrage til at indfri byrådets vision for Ringsted Kommune. Visionen udpeger en række ambitiøse målsætninger for en

Læs mere

VELKOMMEN I DAGPLEJEN

VELKOMMEN I DAGPLEJEN VELKOMMEN I DAGPLEJEN VELKOMMEN i Dagplejen Kære forælder Denne pjece indeholder praktiske oplysninger, som i ord og billeder fortæller om hverdagen hos en dagplejer. Indhold 3 Dagplejen er for børn fra

Læs mere

Velkommen. Til dig - vores nye medarbejder i Område Ribe - afdeling Kaskelotten. Adresse: Nøreng 6 tlf.nr.: Hjemmeside: www. Kaskelotten.

Velkommen. Til dig - vores nye medarbejder i Område Ribe - afdeling Kaskelotten. Adresse: Nøreng 6 tlf.nr.: Hjemmeside: www. Kaskelotten. Velkommen Til dig - vores nye medarbejder i Område Ribe - afdeling Kaskelotten Adresse: Nøreng 6 tlf.nr.:76167799 Hjemmeside: www. Kaskelotten.dk Vi håber med denne folder at kunne give svar på nogle af

Læs mere

SYGE- FRAVÆRS- POLITIK

SYGE- FRAVÆRS- POLITIK SYGE- FRAVÆRS- POLITIK SUNDHEDS- OG OMSORGSFORVALTNINGEN Godkendt af SUF MED 23. maj 2017. Gældende fra 1. juli 2017 Side 1 Indholdsfortegnelse Formål med sygefraværspolitikken 3 Mål for fraværsarbejdet

Læs mere

VEJLEDNING OG UDDANNELSESPLAN FOR STUDERENDE PÅ BØRNECENTER RANDERS

VEJLEDNING OG UDDANNELSESPLAN FOR STUDERENDE PÅ BØRNECENTER RANDERS VEJLEDNING OG UDDANNELSESPLAN FOR STUDERENDE PÅ BØRNECENTER RANDERS Praktikant: Praktikvejleder: Praktikansvarlig: 2 1, 2 OG 3 praktikperioder: A) Den studerende kommer til samtale på Børnecenter Randers

Læs mere

Værdier Bjergsted Bakker

Værdier Bjergsted Bakker VÆRDIFOLDER MARTS 2014 Værdier Bjergsted Bakker BJERGSTED BAKKER Forord Forord Vi ønsker med denne pjece at synliggøre Bjergsted Bakkers mission, vision og værdier samt Kalundborg Kommunes 5 værdier. Mission

Læs mere

BØRNEGÅRDEN RUNDHØJ TLF

BØRNEGÅRDEN RUNDHØJ TLF BØRNEGÅRDEN RUNDHØJ DEN INTEGREREDE INSTITUTION TLF. 87 13 81 54 07 Velkommen til Børnegården Dagligdagen i vuggestueafdelingen Glade børn. Glade voksne. God stemning. Børnegården Rundhøj er et selvejende,

Læs mere

Velkommen i Hesselager Børnehus. Informationsfolder til nye børn og forældre

Velkommen i Hesselager Børnehus. Informationsfolder til nye børn og forældre Velkommen i Hesselager Børnehus Informationsfolder til nye børn og forældre Hesselager Børnehus er et børnehus for børn fra 3-6 år. Vi er en del af Østerdalen, som er et kommunalt dagtilbud i Svendborg

Læs mere

RETNINGSLINJE OM FOREBYGGELSE OG HÅNDTERING AF SYGEFRAVÆR

RETNINGSLINJE OM FOREBYGGELSE OG HÅNDTERING AF SYGEFRAVÆR RETNINGSLINJE OM FOREBYGGELSE OG HÅNDTERING AF SYGEFRAVÆR Vedtaget af Hovedudvalget maj 2016 GENTOFTE KOMMUNES PERSONALEPOLITIK / RETNINGSLINJE OM / FOREBYGGELSE OG HÅNDTERING AF SYGEFRAVÆR SIDE 2 / 7

Læs mere

I skal som forældre derfor: Holde jer orienteret om dato og tid for arrangementer i Himmelskibet via BørneGenVej

I skal som forældre derfor: Holde jer orienteret om dato og tid for arrangementer i Himmelskibet via BørneGenVej Himmelskibets forventninger til forældre og samarbejde Himmelskibets forventninger til forældre er blevet til på den måde, at vi i personalegruppen er blevet opmærksomme på, at vi ikke på alle punkter

Læs mere

Rudersdals kommunes sygepolitik

Rudersdals kommunes sygepolitik Sygepolitik Rudersdals kommunes sygepolitik Rudersdal Kommune er en attraktiv arbejdsplads med et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø, hvor balancen mellem arbejdsliv og privatliv prioriteres Ved sygdom

Læs mere

Uddannelsesplan for PAU elever 2014

Uddannelsesplan for PAU elever 2014 Kære Elev Velkommen til Vi glæder os til at lære dig at kende og håber på et godt samarbejde. På de følgende sider kan du læse om hvad vi står for og hvilke krav og forventninger du kan stille til os og

Læs mere

Velkommen til: Borgergade, Sportsvej og Højgade. November Kære. Velkommen til dig og din familie. Med denne folder siger vi,

Velkommen til: Borgergade, Sportsvej og Højgade. November Kære. Velkommen til dig og din familie. Med denne folder siger vi, Velkommen til: Borgergade, Sportsvej og Højgade. November 2016 Kære Med denne folder siger vi, Velkommen til dig og din familie. Hvad er Bording Børnehave? Bording Børnehave er en børnehave med ca. 135

Læs mere

Villa Ville Kulla Salgerhøjvej 36, Flade 7900 Nykøbing Mors Tlf. 99 70 65 58

Villa Ville Kulla Salgerhøjvej 36, Flade 7900 Nykøbing Mors Tlf. 99 70 65 58 Praktikbeskrivelse Velkommen som studerende på Villa Ville Kulla. Vi sætter en stor ære i at være med til at uddanne nye pædagoger, og vi håber, du vil få meget med herfra, ligesom vi også håber, du kan

Læs mere

POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008

POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008 Side 1 af 9 Personalepolitik POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008 Indhold 1. INDLEDNING: GENTOFTE KOMMUNE LANDETS MEST ATTRAKTIVE KOMMUNALE ARBEJDSPLADS...2 1.1. FORANKRING

Læs mere

HER HOS OS HELDAGSSKOLEN VEJLBY.

HER HOS OS HELDAGSSKOLEN VEJLBY. Januar 2011 HER HOS OS HELDAGSSKOLEN VEJLBY. Heldagsskolen Vejlbys personalepolitik. 1 Velkommen til Her hos os Det er besluttet, at alle arbejdspladser i Middelfart Kommune skal udarbejde deres egen personalehåndbog

Læs mere

Samarbejdsaftaler Område 5

Samarbejdsaftaler Område 5 Samarbejdsaftaler Område 5 Hjemmeplejen Udarbejdet for område 5 Ringkøbing-Skjern Kommune Revideret jan. 2013 Skjern By Ældrecentret Enghaven Fremmødeprofil Det antal medarbejdertimer der må bruges hvert

Læs mere

Retningslinjer for håndtering af sygefravær i Tårnby Kommune

Retningslinjer for håndtering af sygefravær i Tårnby Kommune Retningslinjer for håndtering af sygefravær i Tårnby Kommune Oktober 2011 Side 1 Retningslinjer for håndtering af sygefravær i Tårnby Kommune Tårnby Kommune ser sygefravær som et fælles ansvar og fælles

Læs mere

Overordnet personalepolitik for Ikast-Brande Kommune

Overordnet personalepolitik for Ikast-Brande Kommune Overordnet personalepolitik for Ikast-Brande Kommune Indledning...1 Formål...2 Arbejdsmiljø...2 Ledelse...3 Rekruttering...3 Mangfoldighed og ligestilling...3 Introduktion...3 Fastholdelse...4 Kompetenceudvikling

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse og uddannelsesplan for pædagogstuderende i Skovsgård SFO

Praktikstedsbeskrivelse og uddannelsesplan for pædagogstuderende i Skovsgård SFO Praktikstedsbeskrivelse og uddannelsesplan for pædagogstuderende i Skovsgård SFO Generelle informationer: Skovsgård SFO Hovedgaden 71, Skovsgård 9460 Brovst Tlf. 72 57 81 55 Mobil : 41 91 31 55 Hjemmeside:

Læs mere

Fakta om Esbjerg Børnegård.

Fakta om Esbjerg Børnegård. Denne folder er lavet, for at besvare nogle af de mange spørgsmål der naturligt dukker op når man starter som ny medarbejder. Den giver selvfølgelig ikke svar på alt, så du er selv nødt til at spørge,

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse for. Børnehaven

Praktikstedsbeskrivelse for. Børnehaven Praktikstedsbeskrivelse for Børnehaven Udarbejdet januar 2010 Beskrivelse af praktikstedet: PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE Institutionens navn, nr.: Adresse: Postnr. og by: Hoved tlf.nr.: Institutionens E-Mail:

Læs mere

Søhulens personalehåndbog

Søhulens personalehåndbog Side 1 af 12 22-11-2017 Indholdsfortegnelse: Indhold 1. Indledning... 3 2. Strukturen i huset... 3 3. Aktiviteter... 4 4. Introduktion af nye medarbejdere... 5 5. Arbejdsvilkår... 5 6. Medarbejderudvikling...

Læs mere

Skolens politikker skal imødekomme skolens mission og vision, afspejle værdigrundlaget samt give mulighed for, at der kan sættes spor hver dag.

Skolens politikker skal imødekomme skolens mission og vision, afspejle værdigrundlaget samt give mulighed for, at der kan sættes spor hver dag. Skolens politikker Indhold Uddannelsespolitik o Pædagogisk og didaktisk fundament o Læringsmiljø Sundhedspolitik Personalepolitik o Politik for trivsel o Politik for kompetenceudvikling o Politik for ansættelse

Læs mere

Fælles Personalepolitik for Distrikt Østerhøj.

Fælles Personalepolitik for Distrikt Østerhøj. Fælles Personalepolitik for Distrikt Østerhøj. Værdier for fælles personalepolitik i Distrikt Østerhøj: Respekt anerkendelse Udvikling faglighed Initiativ engagement Loyalitet ærlighed Humor arbejdsglæde

Læs mere

VELKOMMEN I DAGPLEJEN. Allingåbro Børneby ALLINGÅBRO BØRNEBY NORDDJURS KOMMUNE

VELKOMMEN I DAGPLEJEN. Allingåbro Børneby ALLINGÅBRO BØRNEBY NORDDJURS KOMMUNE VELKOMMEN I DAGPLEJEN ALLINGÅBRO BØRNEBY NORDDJURS KOMMUNE Velkommen til den kommunale dagpleje i Distrikt Allingåbro! Dagplejen er en afdeling i Allingåbro. Adressen er: Allingåbro Plantagevej 11 8961

Læs mere

Fælles stillingsbeskrivelse for pædagogisk ansat personale ved Den selvejende institution Under Kastanien.

Fælles stillingsbeskrivelse for pædagogisk ansat personale ved Den selvejende institution Under Kastanien. STILLINGSBESKRIVELSE Fælles stillingsbeskrivelse for pædagogisk ansat personale ved Den selvejende institution Under Kastanien. Generelt skal det slås fast at du som pædagog, lærer, mentor og vikar har

Læs mere

Håndtering af sygefravær

Håndtering af sygefravær Håndtering af sygefravær Denne vejledning beskriver hvordan du skal agere, når du er syg eller har medarbejdere der er syge. Den fortæller hvilke roller og ansvar du har, samt hvordan og hvornår der skal

Læs mere

Velkommen til Ringsted Kommunes personalepolitik

Velkommen til Ringsted Kommunes personalepolitik Velkommen til Ringsted Kommunes personalepolitik Med personalepolitikken ønsker vi at bidrage til at indfri byrådets vision for Ringsted Kommune. Visionen udpeger en række ambitiøse målsætninger for en

Læs mere

Medarbejderhåndbog Maj 2015

Medarbejderhåndbog Maj 2015 Medarbejderhåndbog Maj 2015 Side 1 af 5 Introduktion Medarbejderhåndbogen er udarbejdet af menighedsrådet ved Øster Snede Kirke og har til formål at give klarhed over de ansættelsesmæssige forhold med

Læs mere

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren 1 VELKOMMEN i Børnehuset Molevitten. Bestyrelsen og medarbejderne ser samarbejdet mellem forældre og pædagoger som en af de mest betydningsfulde faktorer

Læs mere

Trivselsundersøgelse. Generelle oplysninger. Netværk 2014:204,205, 206,207; 1.1 Er du a. Mand b. Kvinde

Trivselsundersøgelse. Generelle oplysninger. Netværk 2014:204,205, 206,207; 1.1 Er du a. Mand b. Kvinde Generelle oplysninger 1.1 Er du a. Mand b. Kvinde 1.2 Hvor gammel er du? a. Under 20 år b. 20-29 år c. 30-39 år d. 40-49 år e. 50-59 år f. 60 og derover 1.3 Hvor lang tid har du været ansat der hvor du

Læs mere

Dette høringssvar afgives af MED-udvalget i Daginstitutionen Rosenly, på vegne af den samlede personalegruppe.

Dette høringssvar afgives af MED-udvalget i Daginstitutionen Rosenly, på vegne af den samlede personalegruppe. Høringssvar Dette høringssvar afgives af MED-udvalget i Daginstitutionen Rosenly, på vegne af den samlede personalegruppe. Møde vedr. høringssvaret er afholdt lørdag d. 11. maj 2019 Høringssvaret vedrører

Læs mere

Kvalitetsstandarden for heldagslegestue i Sorø Kommune træder i kraft 1. januar 2015.

Kvalitetsstandarden for heldagslegestue i Sorø Kommune træder i kraft 1. januar 2015. Kvalitetsstandard: Heldagslegestue Heldagslegestue er et af tre indsatsområder i Sorø Dagplejes udviklingsprojekt Den Gode Dagpleje. Projektet har som formål at skabe én fælles organisation, der garanterer

Læs mere

Teamledelse. Dagtilbud Broen

Teamledelse. Dagtilbud Broen Teamledelse Dagtilbud Broen Teamledelse Indbyrdes sparring, faglig udvikling, strategisk udvikling af dagtilbudet og en hensigtsmæssig udnyttelse af områdets økonomiske ressourcer. Ledelsesteamet har de

Læs mere

2 Fakta om personalehåndbogen

2 Fakta om personalehåndbogen 2 Fakta om personalehåndbogen FORORD Denne lille guide om personalehåndbogen er en af fem foldere der tilsammen dækker en større del af HRområdet. Folderne er tænkt, dels som et værktøj og dels til inspiration

Læs mere

Tilstedeværelsespolitik Støttecentret for Senhjerneskadede

Tilstedeværelsespolitik Støttecentret for Senhjerneskadede Social- og Sundhedsforvaltningen Støttecenter for Senhjerneskadede Tilstedeværelsespolitik Støttecentret for Senhjerneskadede -Personalepolitiske retningslinjer ved psykisk belastning grundet arbejdet

Læs mere

Mårslet Skovbørnehave

Mårslet Skovbørnehave Mårslet Skovbørnehave Testrupvej 8, 8320 Mårslet. Telefon: 87 13 83 12. www.maarsletskovboernehave.dk Okt 2012 Uddannelsesplan for pædagogstuderende i Mårslet skovbørnehave. I Mårslet Skovbørnehave har

Læs mere

INFORMATION TIL AFLASTNINGSPERSONER

INFORMATION TIL AFLASTNINGSPERSONER INFORMATION TIL AFLASTNINGSPERSONER Information fra Aflastningsordningen Til dig der er aflastningsperson for et barn 1. Forord Denne pjece er udarbejdet til dig, der har vist interesse for at blive ansat

Læs mere