Skoleudvalget d. 16. august Budgetrapport 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skoleudvalget d. 16. august Budgetrapport 2017"

Transkript

1 Skoleudvalget d. 16. august 2016 Budgetrapport 2017

2 Økonomiaftale Aftale om kommunernes økonomi for 2017: 2017: 2,2 mia. kr. af 2,4 mia. kr. tilbageført til kommunerne Modernisering- og effektiviseringsbidrag 0,3 mia. kr. 2018: Omprioriteringsbidraget bortfalder Moderniserings- og effektiviseringsbidrag 1 mia. kr. (0,5 mia. kr. frigøres årligt til prioritering bredt i den offentlige sektor)

3 Omprioriteringsbidrag Emne Støtte fondsansøgninger -1,0-1,0-1,0-1,0 Morgenmadstilbud -0,6-1,5-1,5-1,5 Fagdelt undervisning -6,1-14,5-14,5-14,5 Pædagoger i undervisningen -1,2-2,9-2,9-2,9 Understøttende undervisning -7,1-10,0-10,0-10,0 To-sprogsområdet -2,7-6,5-6,5-6,5 Administration i forvaltning og skoletilbud -1,0-1,0-1,0-1,0 I alt -19,7-37,4-37,4-37,4 Omprioriteringsbidrag 19,7 39,4 59,1 59,1 Difference 0,0 2,0 21,7 21,7

4 Støtte til fondsansøgninger Der blev i budget 2016 afsat 1 mio. kr. til støtte til egenfinansiering ved fondsansøgninger. Støtten er tænkt til de ansøgninger, hvor der kræves en egenfinansiering, hvor denne vil betyde en reduktion af ressourcer til undervisning for at kunne oppebære egenfinansieringen. Det foreslås, at beløbet fjernes fra budgettet, og det er op til den enkelte skole at sikre egenfinansieringen.

5 Morgenmadstilbud Der blev i budget 2015 afsat 1,5 mio. kr. til støtte til morgenmadstilbud, hvor skolerne kunne søge støtte til personaleressourcer til at afvikle morgenmaden og sætte fokus på trivsel, social adfærd og pædagogik. Der er kun få skoler, der har søgt på puljen. Det foreslås, at puljen fjernes.

6 Ressource afsat i skoleåret 2015/2016: - Grundtildeling: 88 mio. kr. - Elevtildeling: 340 mio. kr. - Holdtildeling: 112 mio. kr. Fagdelt undervisning Råderum på ca. 80 mio. kr. i den nuværende ressourcetildeling til fagdelt undervisning i forhold til overholdelse af minimumstimetallet. Der foreslås 2 reduktioner i ressourcen til den fagdelte undervisning: - En reduktion på 8,1 mio. kr. årligt (7,25 %) i holdtildelingen. Reduktionen vil ramme de største skoler mest, som vil have svagere muligheder for opdeling af store klasser i mindre hold. Reduktionen svarer til ca. 16 fuldtidsstillinger årligt. - En reduktion på 6,4 mio. kr. årligt (7,25 %) i grundtildelingen. Reduktionen vil ramme de små skoler forholdsvist mest, og der vil i øget omfang skulle samlæses timer på tværs af klasser. Reduktionen svarer til ca. 13 fuldtidsstillinger årligt.

7 Pædagoger i undervisningen Der er i skoleåret 2015/2016 afsat ca. 100 pædagogstillinger til brug i skoledelen og ca. 100 pædagogstillinger, der løser opgaver i forbindelse med understøttende undervisning. Udgiften til pædagoger i undervisningen er ca. 45 mio. kr. Bevillingen gives pt. ud fra følgende kriterier: - Grundtildeling: 500 timer - Timer/elev klasse: 14 timer - Timer/elev klasse: 5,7 timer - Timer/elev klasse: 3,0 timer Det foreslås, at der spares 2,9 mio. kr. helårligt. Besparelsen svarer til en reduktion på ca. 7 stillinger.

8 Understøttende undervisning Tildeling skoleåret 2015/16: 96 mio. kr., fordelt således: - Lærere: 47 mio. kr. - Pædagoger: 39 mio. kr. - Driftsbevilling: 10 mio. kr. (10 pct.) Minimumstildelingen er 73 mio. kr., medfører råderum på 23 mio. kr. Det foreslås, at der i alt i helårsvirkning reduceres med 10 mio. kr.; 5 mio. kr. på pædagogisk personale og 5 mio. kr. på driftsbevillingen. Helårligt svarer besparelsen til en reduktion af ca. 5,5 lærerstillinger og 5,5 pædagog stillinger.

9 Undervisning af 2-sprogede Samlet tildeling til 2-sprogsområdet: Samlet tildeling Minimumstildeling Råderum 70 mio. kr. 25 mio. kr. 45 mio. kr. Kun lovkrav om modtageklasser og modersmålsundervisning. Det foreslås, at der spares 6,5 mio. kr. på følgende områder: - Puljer fjernes 2,8 mio. kr pct. reduktion af ikke lovpligtige udgifter 3,7 mio. kr. - I alt: 6,5 mio. kr. De nævnte puljer er centrale midler, der kan bevilges ekstraordinært.

10 Andre forvaltninger Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen Tidlig overgang fra børnehave til DUS Centralt finansierede fleksjob By- og Landskabsforvaltningen Plejeniveau på skoler Levering af sand Borgmesterens Forvaltning It analyse Indkøb

11 Tidlig overgang til DUS 1900 børn yderligere i DUS fra 1. maj dog et vist frafald af 3. klasse børn Der er i nogle år og specielt i forhold til udviklings- og investeringsplanen - arbejdet med, at der ikke skal stå tomme DUS lokaler. DUS-lokalerne nu en naturlig del af indskolingsmiljøet og skoledagen. Få tomme lokaler i perioden kl Der må forventes en ekstra engangsudgift til garderobepladser. Undersøgelse af de fysiske rammer pågår.

12 Temadrøftelser Afsluttede: - Flygtninge - It, udvikling og indkøb - EGU - Teknisk service - Specialområdet - Visitationsmodel - Fælles ledelse - Skolernes administration - 2-sprogsområdet Ikke afsluttede: - Fritidsområdet/DUS (6. sept.)

13 Skoleudvalget drøftede tre forskellige modeller for flygtninges skolegang: - Fortsættelse af den nuværende model med modtageklasser - Udvikling af en ny Aalborgmodel med skolegang i eget skoledistrikt - Udvikling af en ny Aalborgmodel, hvor eleverne samles i modtageklasser/hold fordelt i områder i Aalborg, men stadig i nærheden af distriktsskolen Beslutning: Flygtninge Skoleudvalget ønsker, at der arbejdes videre med en model 2 Udvikling af en ny Aalborgmodel med skolegang i eget skoledistrikt. Modellen skal alt andet lige kunne holdes inden for den ramme, der tildeles flygtninge i budget Udgift, mio. kr. Modtageklasser 17,9 PPR 0,5 Befordring 2,5 I alt 20,9

14 2-sprogsområdet Baggrund Analyse af hele 2-sprogsområdet med tilhørende anbefalinger Beslutning - at ny model omfatter hele tosprogsområdet og ikke alene modtagelse af udenlandske børn og unge - at analyse af tosprogsområdet for 6 til 25 årige lægges til grund for arbejdet med ny model for tosprogsområdet - at der i skoleåret 2016/17 sættes øget fokus på, at elever i modtageklasser overføres til almenområdet efter senest 12 mdr. - at arbejdet med ny model på tosprogsområdet gennemføres efter Skoleforvaltningens forslag til tids- og procesplan Konsekvenser En ny model på 2-sprogsområdet skal bidrage til at overholde den økonomiske ramme og har dermed ingen økonomiske konsekvenser. Forvaltningen har igangsat arbejdet med at udvikle en ny model på 2-sprogsområdet.

15 It, udvikling og indkøb Prioriteringer: - Udvidelse af 1:1 ordning (0. kl og 1. kl.) - Læringsplatform (er i gang) - Samarbejdsplatform (fra skoleåret 2019/20) - Digitale læremidler (fra skoleåret 2016/17) Budget 2017 Budget 2018 Budget 2019 Budget 2020 Udvidelse af 1:1 ordningen 2,5 5,0 5,0 Læringsplatform 1,0 1,0 1,0 1,0 Samarbejdsplatform 1,5 1,5 Besparelse ved harmonisering af digitale læremidler -1,0-1,0-1,0-1,0 I alt 0,0 2,5 6,5 6,5

16 Stigende elevtal på landsplan gennem en årrække Senere år stagnerende elevtal tilgangen er faldende Konsekvens: reduktioner i bloktilskud, stigende merforbrug Beslutning: EGU Skoleudvalget ønsker, at der arbejdes videre med model c). Det skal ske i samarbejde med beskæftigelsesområdet, så emnet ønsket videresendt til byrådets budgetbehandling. Model C: Budgettet tilpasses (øges), så det passer til antallet af pladser og samtidig afsættes midler til udvikling af tilbuddet, herunder arbejdet med at øge antal private praktikpladser (bonusordning)

17 Skoleudvalget drøftede på temamødet følgende handlemuligheder: - Revurdering af tildelingen til ressourcerne på teknisk service - Gennemgang af organiseringen af teknisk serviceområdet i forvaltningen/kommunen - Gennemgang af opgaver og kompetencebehov på teknisk serviceområdet Beslutning: Teknisk service Skoleudvalget ønsker ikke på nuværende tidspunkt at revurdere tildelingsmodel og ressourceramme, men både opgavebeskrivelse, ressourceramme og tildelingsmodel vil blive revurderet i forbindelse med drøftelsen af emnet fælles ledelse.

18 Specialområdet Beslutning: Skoleudvalget ønsker, at der udarbejdes en ny timetildelingsmodel for specialområdet inden for den nuværende ramme. Forventet ikrafttrædelse den 1. august En ny timetildelingsodel skal understøtte harmonisering og transparens i forhold til elevmålgrupper, specialpædagogisk indsatser og personalesammensætning i specialtilbuddene. I relation til en ny tildelingsmodel skal der udarbejdes reviderede beskrivelse af den specialpædagogiske indsats i de enkelte tilbud. Ligeledes ønskes udvalget, at en målrettet kompetenceudviklingsindsats prioriteres i de kommende år på dette område. Desuden er det centralt, at modellen ses i lyset af mulige beslutninger inden for ny visitationsmodel og inklusionsområdet. Flere sager i gang på specialområdet: ressourcetildelingen til specialområdet, visitation til specialtilbuddene og inklusionsopgaven. Sagerne skal ses i sammenhæng indbyrdes afhængige. Ny model for tildeling af ressourcer til specialområdet, vil skulle holde sig inden for den afsatte økonomiske ramme - dermed er ingen budgetmæssig konsekvens af eventuelle ændringer.

19 Visitationsmodel Opstillede handlemuligheder 1. At forvaltningen arbejder videre med at kvalificere en ny visitationsmodel med decentralt specialundervisningsbudget, der foreligges til politisk behandling i Skoleudvalget med forventet implementering fra august At forlænge processen med implementering af ny visitationsmodel og i den mellemliggende periode igangsætte et udviklingsarbejde i forhold til udvikling og afprøvning af andre variationer af visitations- og samarbejdsmodeller i Aalborg Kommune med implementering fra august 2018 Beslutning Drøftet. Skoleudvalget ønsker, at processen forlænges, og at en ny visitations- og samarbejdsmodel implementeres fra august I perioden frem til august 2018 nedsættes en arbejdsgruppe bestående af forvaltningen, PPR, skolerne, samt eventuel øvrige ad-hoc deltagere, der arbejder med at udvikle og afprøve andre variationer af visitations- og samarbejdsmodeller i Aalborg Kommune. Skoleudvalget ønsker samtidig, at der i perioden frem til august 2018 indføres månedlige visitationer til specialundervisning, samt én årlig hovedvisitation. Omkostningerne til specialundervisning skal, i perioden frem til august 2018, samlet set afholdes inden for rammen af det nuværende budget til specialundervisning og skolernes inklusionsressource. Konsekvenser Udskydes til Inklusionsmidler reduceres med 15 mio. kr., idet dette beløb anvendes til finansiering af flere pladser i specialtilbud. Der indføres straks løbende visitation (visitation hver måned i stedet for som hidtil to gange årligt). Evt. øgede antal visitationer vil betyde yderligere reduktion i inklusionsmidler for at finansiere stigende antal pladser.

20 Skolernes administration Baggrund Større kompleksitet, systemtekniske løsninger, stillingsledighed, skoler med lavt timetal til sekretærer. Mål: sikker drift, effektivisering, systematisering. Beslutning Skoleudvalget ønsker, at forvaltningen beskriver og gennemfører en ny administrativ struktur på skoleområdet, hvor de mest specialiserede opgaver samles i forvaltningen, mens de mindre specialiserede opgaver fortsat løses på skolerne. Der skal fortsat være en funktion på skolen, der løser administrative opgaver. Tilpasningen af den administrative struktur skal ske i sammenhæng med processen omkring fælles ledelse. Beslutningen sendes i høring. Konsekvenser - Ingen ændringer i den samlede ressource - Opgaver flyttes fra skole til forvaltning, ensretning, specialisering - Snitfladebeskrivelser, decentral fællesskaber

21 Fælles ledelse Beslutning Skolevæsnet har de sidste to år gennemgået en omfangsrig udvikling, der startede med implementeringen af skolereformen og sidenhen flere omfangsrige inddragelsesprocesser såsom visionsprocessen, Learning pipeline, læringssamtaler og flere strategier. På den baggrund har Skoleudvalget et ønske om at disse projekter får mere tid til konsolidering inden større forandringsprojekter indledes, samt at fokus på børnenes læring og trivsel fastholdes. Ovenstående, samt gode drøftelser med FRO og andre skolebestyrelser, gør at Skoleudvalget ikke indleder en proces vedr. fælles ledelse, men overlader denne drøftelse til et nyt Skoleudvalg i næste byrådsperiode fra Skoleudvalget har modtaget en ansøgning fra Vaarst-Fjellerad Skole og Gistrup Skole, som i deres ansøgning har beskrevet, at de kan håndtere konsolidering af indsatserne samtidig med, at fælles ledelse beskrives som en fordel for børnene læring og trivsel. Der indledes derfor en proces for sammenlægningen af Vaarst-Fjellerad Skole og Gistrup Skole med fælles økonomi og fælles bestyrelse til start den 1. august Skoleudvalget er enige om, at skulle der være skolebestyrelser, der ser fælles ledelse som en mulighed fra 1. august 2017 til at forbedre læring og trivsel på skolerne, så vil Skoleudvalget gerne modtage en ansøgning fra disse skoler senest 1. november Forvaltningen vil i hele perioden frem til 1. november 2016 stå til rådighed med sparring og rådgivning, for alle der ønsker dette. Konsekvenser Proces om fælles ledelse igangsættes ikke. Evt. ansøgninger fra skoler om fælles ledelse behandles efter 1. november 2016.

22 Pulje understøttende undervisning Henvendelse fra Folkeoplysningsudvalget Opfordrer til at der afsættes 1 mio. kr. i central pulje til at understøtte skolernes arbejde med foreninger, aftenskoler m.v. Skoleudvalget imødekommer opfordringen Finansieres af puljen de er afsat til inddragelse af andre end skolens pædagogiske personale

23 Bevillingsændring Omlægning af ressource Organisationsændring Implementering (tidspunkt) Skoleudvalg Byråd TEMADRØFTELSER Flygtninge X X It, udvikling og indkøb X X EGU X X Teknisk service (X) Specialområdet X X Visitationsmodel X X X Fælles ledelse X Fritidsområdet X Skolernes administration X X X 2-sprogsområdet X Pulje til understøttende undervisning X

24 Finansiering Skoleudvalgets prioritering Pulje til den åbne skole I alt Finansiering Understøttende undervisning I alt Til Byrådets prioritering Flygtninge It EGU Visitation til specialundervisning I alt

25 Anlæg Ny skole Der afsættes 10 mio. kr. i Udviklings- og investeringsplan Faglokaler, læringsmiljø, energi Andre anlægsopgaver Løvvangskolen, indvendig vedligeholdelse, tilgængelighed, legepladser, skolemad, Vesterkærets Skole, Grindsted Skole, Gug Skole (udearealer)

26 INVESTERINGSOVERSIGT forslag B2017 B2018 B2019 B2020 Senere Ny skole Udviklings- og investeringsplan: Faglokaler Håndværk og design Kongerslev skole Sebber skole Ulsted skole Kærby skole Stolpedalskolen Nibe Skole Tofthøjskolen Egebakken 1.100

27 Håndværk og design INVESTERINGSOVERSIGT forslag B2017 B2018 B2019 B2020 Senere Bislev skole 400 Gudumholm skole Hals skole Klarup skole 400 Byplanvejens skole 400 Sulsted skole 400 Ø. Uttrup skole 400 Vadum skole Frejlev skole 1.100

28 INVESTERINGSOVERSIGT forslag B2017 B2018 B2019 B2020 Senere Fysik V. Hassing skole Natur og teknik Mellervangskolen V. Hassing skole Sønderbroskolen 900 Billedkunst Vadum skole 800

29 INVESTERINGSOVERSIGT forslag B2017 B2018 B2019 B2020 Senere Lærings miljø Nøvling skole Vester Mariendal skole Langholt skole Vodskov skole Gl. Lindholm skole Svenstrup skole Vestbjerg skole Udendørs læringsmiljø

30 INVESTERINGSOVERSIGT forslag B2017 B2018 B2019 B2020 Senere Energiinvesteringer Ventilation m.v. Sofiendalskole Tylstrup skole Nr. Uttrup skole Sebber skole Bislev skole Frejlev skole Nørholm skole Mellervangskolen Sønderbroskolen Sønderholm skole

31 INVESTERINGSOVERSIGT forslag B2017 B2018 B2019 B2020 Senere BELYSNING Udskiftning af belysning KLIMASKÆRM Klarup skole Filstedvejens skole INSTALLATIONER Sebber Skole 600 ANDRE ENERGIINVESTERINGER

32 INVESTERINGSOVERSIGT forslag B2017 B2018 B2019 B2020 Senere Andre anlæg Løvvangskolen Indvendig vedligeholdelse Tilgængelighed Legepladser Skolemad Vesterkæret skole Grindsted skole Gug skole udearealer 840 Trådløse netværk på skolerne 5.000

Skoleudvalget. 6. februar 2018

Skoleudvalget. 6. februar 2018 Skoleudvalget 6. februar 2018 Teknisk service Model 1 Besparelse: 2 mio. kr. Reduktion i antallet af teknisk serviceledere (-9,0 stillinger) Forøgelse af timer til teknisk servicemedarbejdere (+4,2 stillinger)

Læs mere

Udmøntning af besparelse i Budget 2018 vedr. teknisk service

Udmøntning af besparelse i Budget 2018 vedr. teknisk service Bilag Udmøntning af besparelse i Budget 208 vedr. teknisk service Baggrund Med Budget 208 har byrådet besluttet at gennemføre en samlet besparelse på 2 mio. kr. på området for teknisk service fra 208 og

Læs mere

Budgetrapport 2017, 2. udgave. Skoleudvalget den 28. juni 2016

Budgetrapport 2017, 2. udgave. Skoleudvalget den 28. juni 2016 Budgetrapport 2017, 2. udgave Skoleudvalget den 28. juni 2016 1 Indhold A. FORORD... 4 B. VISION OG MÅL... 5 C. LÆSEVEJLEDNING... 6 D. OVERBLIK... 7 E. OMPRIORITERINGSBIDRAG... 8 Procesforløb... 8 Overblik...

Læs mere

Budgetrapport 2017, 4. udgave. Skoleudvalget den 16. august 2016

Budgetrapport 2017, 4. udgave. Skoleudvalget den 16. august 2016 Budgetrapport 2017, 4. udgave Skoleudvalget den 16. august 2016 1 Indhold A. FORORD... 4 B. VISION OG MÅL... 5 C. LÆSEVEJLEDNING... 6 D. OVERBLIK... 7 E. OMPRIORITERINGSBIDRAG... 8 Procesforløb... 8 Overblik...

Læs mere

Budgetrapport 2017, 1. udgave. Skoleudvalget den 21. juni 2016

Budgetrapport 2017, 1. udgave. Skoleudvalget den 21. juni 2016 Budgetrapport 2017, 1. udgave Skoleudvalget den 21. juni 2016 1 Indhold A. FORORD... 4 B. VISION OG MÅL... 5 C. LÆSEVEJLEDNING... 6 D. OVERBLIK... 7 E. OMPRIORITERINGSBIDRAG... 8 Procesforløb... 8 Overblik...

Læs mere

Bilag 1: Karakterer. Karakterer bundne prøvefag, 9. klasse 2014/ / /2013

Bilag 1: Karakterer. Karakterer bundne prøvefag, 9. klasse 2014/ / /2013 BILAG - Kvalitetsrapport 2015 Bilag 1: Karakterer Karakterer bundne prøvefag, 9. klasse Bundne prøvefag 2014/2015 2013/2014 2012/2013 Byplanvejens Skole 6,5 7,2 5,6 Farstrup Skole 6,5 5,1 5,8 Ferslev Skole

Læs mere

Bundne prøvefag Dansk Matematik

Bundne prøvefag Dansk Matematik Bilag 1: Karakterer 2015/2016 2014/2015 2013/2014 Rækkenavne Bundne prøvefag Dansk Matematik Bundne prøvefag Dansk Matematik Bundne prøvefag Dansk Matematik Byplanvejens Skole 6,5 7,0 5,6 6,5 6,3 6,2 7,2

Læs mere

Nøgletal til Skoleudvalget - Budget

Nøgletal til Skoleudvalget - Budget Nøgletal til Skoleudvalget - Budget 2018-2021 Nøgletallene er lavet på baggrund af henholdsvis data fra det Fælleskommunale Ledelsesinformationssystem (FLIS), hvor det er muligt at sammenligne eksempelvis

Læs mere

Ny model på to-sprogsområdet SKU

Ny model på to-sprogsområdet SKU Ny model på to-sprogsområdet SKU 17.01.2017 Høringssvar bredt samlet - Opbakning til distriktets børn på distriktets skole - Bekymring for ressourcetildelingsmodellen i sig selv og koblet med besparelsen

Læs mere

DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2015/2016 KOMMUNERAPPORT

DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2015/2016 KOMMUNERAPPORT DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2015/2016 KOMMUNERAPPORT Indhold 1 Om rapporten... 2 1.1 Indikatorer for trivsel... 2 1.2 Rapportens indhold... 2 1.3 Læsning af figurer... 3 1.4 Vejledning og inspiration

Læs mere

Oversigt over dagsordenspunkter for Skoleudvalgsarbejde i 2016

Oversigt over dagsordenspunkter for Skoleudvalgsarbejde i 2016 Oversigt over dagsordenspunkter for Skoleudvalgsarbejde i 2016 12.01.2016 Orientering: Program for udvalgsmødet den 12. januar 2016 Orientering: Status på Offentlig Leadership Pipeline i Skoleforvaltningen

Læs mere

DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2016/2017 KOMMUNERAPPORT. Aalborg Kommune, klassetrin

DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2016/2017 KOMMUNERAPPORT. Aalborg Kommune, klassetrin DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2016/2017 KOMMUNERAPPORT Indhold 1 Om rapporten 3 1.1 Indikatorer 3 1.2 Temaer om trivsel 3 1.3 Supplerende spørgsmål om fysiske og æstetiske omgivelser 3 1.4 Rapportens indhold

Læs mere

Oplæg til procesplan for Fælles ledelse SKU den 28. juni 2016

Oplæg til procesplan for Fælles ledelse SKU den 28. juni 2016 Oplæg til procesplan for Fælles ledelse SKU den 28. juni Den politiske beslutning Budgetrapport - Udvalget (ønsker), at forvaltningen udarbejder et forslag til, hvorledes der kan foretages en nærmere analyse

Læs mere

Kvalitetsrapport Aalborg Kommunale Skolevæsen Datagrundlag

Kvalitetsrapport Aalborg Kommunale Skolevæsen Datagrundlag Kvalitetsrapport Aalborg Kommunale Skolevæsen 2010 Datagrundlag 1 Beregningsmetode Nøgletallene for skoledelen er beregnet med udgangspunkt i fem forskellige kilder. Det drejer sig om: KMD-Matrix for skoleåret

Læs mere

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af kompetenceudvikling

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af kompetenceudvikling Punkt 3. Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af kompetenceudvikling 2017-058284 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget orienteres og drøfter temaet og tilkendegiver i hvilket omfang handlemuligheder

Læs mere

Orientering Ny model på to-sprogsområdet SKU

Orientering Ny model på to-sprogsområdet SKU Orientering Ny model på to-sprogsområdet SKU 17.11.2016 Beslutninger 07.04.2015 Budget 2016: Temadrøftelse af tosprogsområdet Skoleudvalget finder, at den nuværende beløbsramme som minimum modsvarer behovet;

Læs mere

Aftaler om elevfravær

Aftaler om elevfravær Punkt 9. Aftaler om elevfravær 2015-004712 Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalgets orientering, beskrivelse af Skolevæsenets arbejde med forebyggelse af højt elevfravær. Beslutning: Orienteringen

Læs mere

DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2016/2017 KOMMUNERAPPORT. Aalborg Kommune, klassetrin

DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2016/2017 KOMMUNERAPPORT. Aalborg Kommune, klassetrin DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2016/2017 KOMMUNERAPPORT Indhold 1 Om rapporten 3 1.1 Indikatorer for trivsel 3 1.2 Supplerende spørgsmål om fysiske og æstetiske omgivelser 3 1.3 Rapportens indhold 4 1.4

Læs mere

Kvalitetsrapport Aalborg Kommunale Skolevæsen 2010

Kvalitetsrapport Aalborg Kommunale Skolevæsen 2010 Kvalitetsrapport Aalborg Kommunale Skolevæsen 2010 1 Indledning Ændringerne i Folkeskoleloven, som blev vedtaget i Folketinget den 2. juni 2006, indebærer et krav om, at der udarbejdes en årlig kvalitetsrapport.

Læs mere

Bilag A. Oversigt over samtlige figurer i rapporten. Figur. Kap. 2. Om undersøgelsen

Bilag A. Oversigt over samtlige figurer i rapporten. Figur. Kap. 2. Om undersøgelsen Bilag A Oversigt over samtlige figurer i rapporten Figur Titel Sidetal Kap. 2. Om undersøgelsen 2.2.1 Andel elever, der har svaret på spørgeskemaet - opgjort på klassetrin 16 2.2.2 Andel elever, der har

Læs mere

Godkendelse af procesplan for fælles ledelse

Godkendelse af procesplan for fælles ledelse Punkt 3. Godkendelse af procesplan for fælles ledelse 2015-049805 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget godkender procesplan for Fælles ledelse. Beslutning: Drøftet. Skolevæsnet har de sidste

Læs mere

AALBORG KOMMUNE ANALYSE AF SKOLERNES SOCIALE PROFIL

AALBORG KOMMUNE ANALYSE AF SKOLERNES SOCIALE PROFIL AALBORG KOMMUNE ANALYSE AF SKOLERNES SOCIALE PROFIL RAPPORT VERSION 1.0 DECEMBER 2015 INDHOLD 1. Indledning... 3 2. Metode og fremgangsmåde... 4 2.1 Udregning af den sociale profil score... 4 2.2 Aggregering

Læs mere

Kvalitetsrapport. Aalborg Kommunale Skolevæsen 2009

Kvalitetsrapport. Aalborg Kommunale Skolevæsen 2009 Kvalitetsrapport Aalborg Kommunale Skolevæsen 2009 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Rammebetingelser... 7 Elevtal (pr. 5. september 2008 for skoleåret 2008/2009)... 7 Ressourcer skoledelen... 8 Udgift

Læs mere

Godkendelse af udmøntning af besparelse på teknisk service

Godkendelse af udmøntning af besparelse på teknisk service Punkt 7. Godkendelse af udmøntning af besparelse på teknisk service 2017-055395 Skoleforvaltningen indstiller til godkendelse i at en ny bevillingsmodel til teknisk service på skolerne skal give en besparelse

Læs mere

Kvalitetsrapport 2011

Kvalitetsrapport 2011 Kvalitetsrapport Aalborg Kommunale Skolevæsen 2011 Kvalitetsrapport 2011 Indledning Ændringerne i Folkeskoleloven, som blev vedtaget i Folketinget den 2. juni 2006, indebærer et krav om, at der udarbejdes

Læs mere

Godkendelse af 2. behandling af ny model på tosprogsområdet 2017

Godkendelse af 2. behandling af ny model på tosprogsområdet 2017 Punkt 8. Godkendelse af 2. behandling af ny model på tosprogsområdet 2017 2016-026939 Skoleforvaltningen indstiller at godkender, at ny model på tosprogsområdet godkendes med de foreslåede ændringer på

Læs mere

1. behandling - Helhedstilbud i specialklasser og på specialskoler

1. behandling - Helhedstilbud i specialklasser og på specialskoler 1. behandling - Helhedstilbud i specialklasser og på specialskoler Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget godkender, at der i de mest specialiserede specialklasser samt på Egebakken og Kollegievejens

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indledning 1. Aalborg Kommune 7. Bislev Skole 8 Byplanvejens Skole 10. Ellidshøj Skole 12

Indholdsfortegnelse. Indledning 1. Aalborg Kommune 7. Bislev Skole 8 Byplanvejens Skole 10. Ellidshøj Skole 12 Skoleprognose 214 Indholdsfortegnelse Indledning 1 Aalborg Kommune 7 Bislev Skole 8 Byplanvejens Skole 1 Ellidshøj Skole 12 Farstrup Skole 14 Ferslev Skole 16 Filstedvejens Skole 18 Frejlev Skole 2 Gandrup

Læs mere

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11 Tillægsdagsorden Dato: 26-02-2014 09:00:00 Udvalg: Direktionen Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11 Indholdsbetegnelse Tillægsdagsorden Indholdsbetegnelse 45 Skolereform - nye tildelingsmodeller

Læs mere

Kvalitetsrapport Aalborg Kommunale Skolevæsen 2010

Kvalitetsrapport Aalborg Kommunale Skolevæsen 2010 Kvalitetsrapport Aalborg Kommunale Skolevæsen 2010 1 Indledning Ændringerne i Folkeskoleloven, som blev vedtaget i Folketinget den 2. juni 2006, indebærer et krav om, at der udarbejdes en årlig kvalitetsrapport.

Læs mere

Drøftelse af Budget 2017: Temadrøftelse af teknisk service

Drøftelse af Budget 2017: Temadrøftelse af teknisk service Punkt 4. Drøftelse af Budget 2017: Temadrøftelse af teknisk service 2016-002127 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget orienteres om og drøfter temaemnet og tilkendegiver i hvilket omfang konklusionerne

Læs mere

Drøftelse af budget 2018: Temadrøftelse af socialrådgivere på skolen

Drøftelse af budget 2018: Temadrøftelse af socialrådgivere på skolen Punkt 4. Drøftelse af budget 2018: Temadrøftelse af socialrådgivere på skolen 2016-055595 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget orienteres og drøfter temaemnet, og tilkendegiver i hvilket omfang

Læs mere

Godkendelse af Kommissorium for genbeskrivelse af specialundervisningstilbuddene i Aalborg Kommune

Godkendelse af Kommissorium for genbeskrivelse af specialundervisningstilbuddene i Aalborg Kommune Punkt 10. Godkendelse af Kommissorium for genbeskrivelse af specialundervisningstilbuddene i Aalborg Kommune 2016-074575 Skoleforvaltningen indstiller at Skoleudvalget godkender, Kommissorium for genbeskrivelse

Læs mere

Orientering om afrapportering på Genbeskrivelse af specialundervisningstilbuddene

Orientering om afrapportering på Genbeskrivelse af specialundervisningstilbuddene Punkt 8. Orientering om afrapportering på Genbeskrivelse af specialundervisningstilbuddene 2016-074575 Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalgets orientering, afrapportering på genbeskrivelse af

Læs mere

Model 1 blev opstillet med forslag om, at: - Skolerne skal udvide lektionsantallet i samfundsfag ved at anvende den understøttende undervisning.

Model 1 blev opstillet med forslag om, at: - Skolerne skal udvide lektionsantallet i samfundsfag ved at anvende den understøttende undervisning. Bilag Høringssvar vedrørende ungebyrådets forslag om i 7. klasse. Af de 4 modeller skoleforvaltningen havde til drøftelse i Skoleudvalget, blev skolebestyrelser og MED-udvalg bedt om at forholde sig til

Læs mere

Drøftelse af Budget 2017: Temadrøftelse flygtninge

Drøftelse af Budget 2017: Temadrøftelse flygtninge Punkt 3. Drøftelse af Budget 2017: Temadrøftelse flygtninge 2016-002127 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget drøfter temaemnet og tilkendegiver, i hvilket omfang konklusionerne skal indgå i

Læs mere

Materiale om Tech College til Skoleudvalgets møde 4. november 2014

Materiale om Tech College til Skoleudvalgets møde 4. november 2014 Til Kopi til Fra Sagsnr. Skoleudvalget Indtast Kopi til Indtast sagsnr. Skoler Skoleforvaltningen Godthåbsgade 8 9400 Nørresundby skole-kultur@aalborg.dk Init.: pes 28. oktober 2014 Materiale om Tech College

Læs mere

Godkendelse - 1. behandling af principper for skoleledelse og tildelingsmodel for DUS-ledelse

Godkendelse - 1. behandling af principper for skoleledelse og tildelingsmodel for DUS-ledelse Punkt 2. Godkendelse - 1. behandling af principper for skoleledelse og tildelingsmodel for DUS-ledelse 2018-026210 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget godkender, at principper for skoleledelse

Læs mere

Godkendelse af 1. behandling af ny model på tosprogsområdet 2017

Godkendelse af 1. behandling af ny model på tosprogsområdet 2017 Punkt 4. Godkendelse af 1. behandling af ny model på tosprogsområdet 2017 2016-026939 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget godkender at forslag til ny model på tosprogsområdet 2017 godkendes

Læs mere

Omprioriteringskatalog Skoleforvaltningen

Omprioriteringskatalog Skoleforvaltningen Omprioriteringskatalog Beskrivelse af procesforløbet Magistraten besluttede den 18. marts 2019 i forbindelse med igangsættelse af byrådets arbejde med budget 2020, at de enkelte udvalg skal udarbejde et

Læs mere

Drøftelse af Budget 2017: Temadrøftelse af EGU

Drøftelse af Budget 2017: Temadrøftelse af EGU Punkt 2. Drøftelse af Budget 2017: Temadrøftelse af EGU 2016-002127 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget orienteres og drøfter temaemnet og tilkendegiver i hvilket omfang konklusionerne skal

Læs mere

Kvalitetsrapport 2013

Kvalitetsrapport 2013 Rammebetingelser Kvalitetsrapport Aalborg Kommunale Skolevæsen 2011 Kvalitetsrapport 2013 1 Indholdsfortegnelse Rammebetingelser Indledning - Udfordringsret kvalitetsrapport - Proces for arbejdet med kvalitetsrapporten

Læs mere

Spilleregler for den budgetmæssige tildeling på skoler, SFO og klubber

Spilleregler for den budgetmæssige tildeling på skoler, SFO og klubber Spilleregler for den budgetmæssige tildeling på skoler, SFO og klubber Formålene med denne nye skole-model er flerstrenget: - tildelingen af ressourcerne skal være enkel og overskuelig - der skal være

Læs mere

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af trivsel

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af trivsel Punkt 5. Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af trivsel 2017-058284 Skoleforvaltningen indstiller, at orienteres, drøfter og tilkendegiver i hvilket omfang, konklusionerne skal indgå i det videre arbejde

Læs mere

HANDLEFORSLAG VEDR. SKOLEUDVALGETS OMRÅDE

HANDLEFORSLAG VEDR. SKOLEUDVALGETS OMRÅDE HANDLEFORSLAG VEDR. SKOLEUDVALGETS OMRÅDE Administrative forslag SU 1 Ændring i modellen for lærerløntimetildeling. Folkeskoler Funktion: 03 22 01 Lærerløntimetildeling på grundlag af elevtallet reduceres

Læs mere

Drøftelse af budget 2019: Temadrøftelse af DUS

Drøftelse af budget 2019: Temadrøftelse af DUS Punkt 3. Drøftelse af budget 2019: Temadrøftelse af DUS 2018-013758 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget orienteres, drøfter og tilkendegiver i hvilket omfang, konklusionerne skal indgå i det

Læs mere

Kvalitetsrapport 2012

Kvalitetsrapport 2012 Rammebetingelser Kvalitetsrapport Aalborg Kommunale Skolevæsen 2011 Kvalitetsrapport 2012 1 Indledning Rammebetingelser Ændringerne i Folkeskoleloven, som blev vedtaget i Folketinget den 2. juni 2006,

Læs mere

Godkendelse af 1. behandling af ny visitationsmodel

Godkendelse af 1. behandling af ny visitationsmodel Punkt 3. Godkendelse af 1. behandling af ny visitationsmodel 2016-041688 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget godkender 1. behandling af ny visitationsmodel og sender visitationsmodellen i høring.

Læs mere

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Specialundervisning

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Specialundervisning Punkt 4. Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Specialundervisning 2018-019018 Skoleforvaltningen indstiller, at orienteres, drøfter og tilkendegiver i hvilket omfang, konklusionerne skal indgå i

Læs mere

Forslag til indsatser og modeller. Principper for inklusion

Forslag til indsatser og modeller. Principper for inklusion ØGET INKLUSION OG ÆNDRET VISITATION UDKAST TIL POLITISK Principper Datagrundlag Forslag til indsatser og modeller Måltal 2020 Vision 2025 Alle børn indgår i fællesskaber, der fremmer læring og motiverer

Læs mere

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler Punkt 8. Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler 2016-051261 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender, at Gistrup og Vaarst-Fjellerad

Læs mere

Kvalitetsrapport. Aalborg Kommunale Skolevæsen 2007

Kvalitetsrapport. Aalborg Kommunale Skolevæsen 2007 Kvalitetsrapport Aalborg Kommunale Skolevæsen 2007 Indholdsfortegnelse Baggrund... 3 Data fastsat ud fra Bekendtgørelse om kvalitetsrapporter... 6 Helhedsvurdering af det faglige niveau... 6 Rammebetingelser...

Læs mere

Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler

Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler Punkt 6. Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler 2016-051261 Skoleudvalget indstiller, at byrådet godkender, at Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler nedlægges pr. 31. juli 2017,

Læs mere

Skoleforvaltningen fremsender it redegørelse til Skoleudvalgets orientering. Jan Nymark Thaysen (V) og Per Clausen (Ø) var fraværende.

Skoleforvaltningen fremsender it redegørelse til Skoleudvalgets orientering. Jan Nymark Thaysen (V) og Per Clausen (Ø) var fraværende. Punkt 6. IT redegørelse. 2011-30002. Skoleforvaltningen fremsender it redegørelse til Skoleudvalgets orientering. Jan Nymark Thaysen (V) og Per Clausen (Ø) var fraværende. Sagsbeskrivelse Denne redegørelse

Læs mere

Godkendelse af finansiering af merforbrug på specialområdet - 1. behandling

Godkendelse af finansiering af merforbrug på specialområdet - 1. behandling Punkt 3. Godkendelse af finansiering af merforbrug på specialområdet - 1. behandling 2015-057885 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender at der gennemføres en reduktion af ressourcerne til DUS-tilbuddene

Læs mere

Temadrøftelse af Specialundervisning. Skoleudvalget

Temadrøftelse af Specialundervisning. Skoleudvalget Temadrøftelse af Specialundervisning Skoleudvalget 03.04.2018 Handlemuligheder Der er primo 2018 igangsat en proces frem mod en ny model for samarbejdet om inklusion i Aalborg Kommune. Dette arbejde er

Læs mere

Ny model på tosprogsområdet 2017

Ny model på tosprogsområdet 2017 Aalborg Kommune, 17. januar 2017 Ny model på tosprogsområdet 2017 1 BAGGRUND I forlængelse af Integrationspolitikken godkendte byrådet en strategi for modtagelse af flygtninge i april 2015. Den nye model

Læs mere

Serviceudgifter Skoler 2.207,6-241, , ,8-226, ,0-15,9 Administration 34,2-0,4 33,8 36,6-0,4 36,2-2,4

Serviceudgifter Skoler 2.207,6-241, , ,8-226, ,0-15,9 Administration 34,2-0,4 33,8 36,6-0,4 36,2-2,4 Drifts- og anlægsregnskab for - sektoropdelt Beløb i mio. kr. Drift Regnskab Korrigeret Afvigelse Udgift Indtægt Netto Udgift Indtægt Netto Netto Skoler 2.207,6-241,5 1.966,1 2.208,8-226,8 1.982,0-15,9

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE. Casebeskrivelse

KERTEMINDE KOMMUNE. Casebeskrivelse KERTEMINDE KOMMUNE Casebeskrivelse 58 Overblik Region: Region Syddanmark Kommunestørrelse: 23.787 Socioøkonomisk indeks: Mellem Antal folkeskoler: 7 (inkl. et 10. klassecenter) Antal elever: Total:3146

Læs mere

Godkendelse af Helhedsorienteret indsats der skal mindske betydningen af social baggrund

Godkendelse af Helhedsorienteret indsats der skal mindske betydningen af social baggrund Punkt 3. Godkendelse af Helhedsorienteret indsats der skal mindske betydningen af social baggrund 2016-008853 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget godkender,

Læs mere

Bilag 1 Kort opsummering af de enkelte høringssvar

Bilag 1 Kort opsummering af de enkelte høringssvar Sekretariat, HR og Udvikling Skoleforvaltningen Godthåbsgade 8 9400 Nørresundby Init.: KIJ Bilag 1 Kort opsummering af de enkelte høringssvar Nedenfor er hovedpointerne i de enkelte høringssvar forsøgt

Læs mere

Befordringsregler for elever i specialtilbud

Befordringsregler for elever i specialtilbud Befordringsregler for elever i specialtilbud Når dit barn er visiteret til specialskole eller specialklasse i Aalborg Kommune, bliver der samtidig taget stilling til, om dit barn er berettiget til transport

Læs mere

Serviceudgifter Skoler 2.163,2-234, , ,8-218, ,8-17,6 Administration 36,8-0,5 36,3 38,1-0,4 37,7-1,4

Serviceudgifter Skoler 2.163,2-234, , ,8-218, ,8-17,6 Administration 36,8-0,5 36,3 38,1-0,4 37,7-1,4 Drifts- og anlægsregnskab for - sektoropdelt Beløb i mio. kr. Drift Regnskab Korrigeret Afvigelse Udgift Indtægt Netto Udgift Indtægt Netto Netto Skoler 2.163,2-234,0 1.929,2 2.164,8-218,0 1.946,8-17,6

Læs mere

Byrådets beslutning om udmøntning af det politiske udspil. Udfordring er til alle og Uddannelse for flere

Byrådets beslutning om udmøntning af det politiske udspil. Udfordring er til alle og Uddannelse for flere Byrådets beslutning om udmøntning af det politiske udspil. Udfordring er til alle og Uddannelse for flere Vedtaget af Byrådet i Viborg Kommune den 30-08-2017 Indhold Beslutning om udmøntningen af midler

Læs mere

Brobygning kl. skoleåret PIXI-UDGAVE for UU-Aalborg

Brobygning kl. skoleåret PIXI-UDGAVE for UU-Aalborg Brobygning 8.-9.-10. kl. skoleåret 2016-2017 PIXI-UDGAVE for UU-Aalborg Et hæfte der henvender sig til: Grundskoler, Ungdomsuddannelser og UU-Vejledere Forord: Velkommen til pixiudgaven af brobygningsforløb

Læs mere

Budgettema Skolens undervisning 2017/2018

Budgettema Skolens undervisning 2017/2018 Budgettema Skolens undervisning 2017/2018 Historik og henvisning til planer og politikker Alt vedr. skolens rammer er beskrevet i Bilag til styrelsesvedtægt. Bilaget opdateres løbende. Timebevilling udmeldes

Læs mere

Mål og principper for den gode overgang fra dagtilbud til skole - 2. behandling.

Mål og principper for den gode overgang fra dagtilbud til skole - 2. behandling. Punkt 7. Mål og principper for den gode overgang fra dagtilbud til skole - 2. behandling. 2011-63361. Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget godkender Mål og principper for den gode overgang i

Læs mere

Referat: Godkendt. Punkt 1 7 er Skoleforvaltningens punkter. Punkt 8-11 er de forældrevalgte medlemmers punkter.

Referat: Godkendt. Punkt 1 7 er Skoleforvaltningens punkter. Punkt 8-11 er de forældrevalgte medlemmers punkter. Møde Fælles Rådgivende Organ Tid Torsdag den 3. marts kl. 18-20 Sted Skoleforvaltningen, Godthåbsgade 8, Nørresundby Læring og pædagogik Skoleforvaltningen Godthåbsgade 8 9400 Nørresundby skole-kultur@aalborg.dk

Læs mere

#BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel. Analyse af strukturen på specialklasseområdet

#BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel. Analyse af strukturen på specialklasseområdet #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Analyse af strukturen på specialklasseområdet Indhold Opsamling... 3 Specialklasser i Aalborg Kommune... 4 Indledning... 4 Specialklasser for

Læs mere

Godkendelse af 2. behandling af ny visitationsmodel

Godkendelse af 2. behandling af ny visitationsmodel Punkt 6. Godkendelse af 2. behandling af ny visitationsmodel 2016-041688 Skoleforvaltningen indstiller, at drøfter de indsendte høringssvar og godkender visitationsmodellen med følgende justeringer: at

Læs mere

Kvalitetsrapport Datarapport Filstedvejens Skole

Kvalitetsrapport Datarapport Filstedvejens Skole Kvalitetsrapport 2015 Datarapport Filstedvejens Skole Elevtal Elevtal pr. 5. september 2014 for skoleåret 2014/2015, Filstedvejens Skole Elever i 0.-9. klasse Elever i 10. klasse Elever i specialklasser/

Læs mere

Forslag til nye ressourcetildelingsmodel på skoleområdet på baggrund af vedtaget kommisorium.

Forslag til nye ressourcetildelingsmodel på skoleområdet på baggrund af vedtaget kommisorium. 112 Forslag til ny tildelingsmodel på skoleområdet Sagsnr: 17.01.10-A00-1-16 Sagen afgøres i: Sagsresume Sagen afgøres i:. Forslag til nye ressourcetildelingsmodel på skoleområdet på baggrund af vedtaget

Læs mere

Sagsbeskrivelse Resumé Baggrund

Sagsbeskrivelse Resumé Baggrund Sagsbeskrivelse Resumé Skoleforvaltningen fremlægger hermed forslag om lukning af Løvvangskolen med henblik på, at Skoleudvalget tager stilling til, om forslaget kan godkendes og sendes i offentlig høring

Læs mere

Nedenstående erstatter bilag til styrelsesvedtægt i forhold til ressourcetildeling:

Nedenstående erstatter bilag til styrelsesvedtægt i forhold til ressourcetildeling: Nedenstående erstatter bilag til styrelsesvedtægt i forhold til ressourcetildeling: TIMETILDELING LÆRERE Den enkelte skole tildeles et samlet timetal gældende for et skoleår, som skal dække alle lærernes

Læs mere

Kommissorium for arbejdet med at revidere inklusionsområdet i Assens Kommune

Kommissorium for arbejdet med at revidere inklusionsområdet i Assens Kommune Kommissorium for arbejdet med at revidere inklusionsområdet i Assens Kommune Formål: 31.10.2017 Sagsnr. 17/11175 Kommissoriet skal angive pejlemærker og retning for de konkrete forslag til omlægning af

Læs mere

Kriseplan for folkeskolen i Albertslund

Kriseplan for folkeskolen i Albertslund Kriseplan for folkeskolen i Albertslund Baggrund Folkeskolen i Albertslund har det ikke godt. Trivselsmålingerne viser, at mange af vores børn trives rigtig dårligt i vores skoler - resultaterne er ringere

Læs mere

Punkter: 22. okt. Godkendelse 9. okt Virksomhedsrapportering pr. 30. september 2018 Orientering 9. okt.

Punkter: 22. okt. Godkendelse 9. okt Virksomhedsrapportering pr. 30. september 2018 Orientering 9. okt. Sagsoversigt Sagsoversigten indeholder de sager, der på nuværende tidspunkt er planlagt til behandling på de kommende Skoleudvalgsmøder og vil løbende blive ajourført. Punkter: Behandling til FL 2. behandling

Læs mere

Godkendelse af 1. behandling af øget inklusion og ændret visitation

Godkendelse af 1. behandling af øget inklusion og ændret visitation Punkt 2. Godkendelse af 1. behandling af øget inklusion og ændret visitation 2017-019916 Skoleforvaltningen indstiller at Skoleudvalget godkender, at der fremadrettet styres efter en vision for 2025 på

Læs mere

Notat. Evaluering af den samlede økonomi bag folkeskolereformen i Favrskov Kommune.

Notat. Evaluering af den samlede økonomi bag folkeskolereformen i Favrskov Kommune. Notat Evaluering af den samlede økonomi bag folkeskolereformen i Favrskov Kommune. Byrådet godkendte 25. februar 2014 Læring, trivsel og samarbejde - folkeskolereformen i Favrskov Kommune som grundlag

Læs mere

Skoleudvalget har tidligere har besluttet, at der skal igangsættes en ny visitationsmodel med ikrafttrædelse august Kommissoriet indeholder to

Skoleudvalget har tidligere har besluttet, at der skal igangsættes en ny visitationsmodel med ikrafttrædelse august Kommissoriet indeholder to Visitationsmodel Skoleudvalget har tidligere har besluttet, at der skal igangsættes en ny visitationsmodel med ikrafttrædelse august 2017. Kommissoriet indeholder to faser: Fase 1: udarbejdelse af en ny

Læs mere

Punkter: 20. nov dec. 26. nov. 22. nov nov. 4. dec. 26. nov.

Punkter: 20. nov dec. 26. nov. 22. nov nov. 4. dec. 26. nov. Sagsoversigten indeholder de sager, der på nuværende tidspunkt er planlagt til behandling på de kommende Skoleudvalgsmøder og vil løbende blive ajourført. Punkter: Behandling Deadline til FL OBS! Mødet

Læs mere

Godkendelse af merforbrug på specialområdet - 2. behandling

Godkendelse af merforbrug på specialområdet - 2. behandling Punkt 2. Godkendelse af merforbrug på specialområdet - 2. behandling 2015-057885 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender følgende ændringer i forhold til 1. behandlingen af sagen om finansiering af

Læs mere

Drøftelse af budget 2020: Temadrøftelse af anlægsområdet

Drøftelse af budget 2020: Temadrøftelse af anlægsområdet Punkt 3. Drøftelse af budget 2020: Temadrøftelse af anlægsområdet 2019-001576 Skoleforvaltningen fremsender til s orientering og drøftelse af "anlægsområdet". bedes tilkendegive i hvilket omfang konklusionerne

Læs mere

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2014 2015 2016 2017 Balancekatalog Fællespulje - Børneudvalget 30.000 3.01 Provenu - Skolestruktur

Læs mere

Udvalg Børne- og Skoleudvalget

Udvalg Børne- og Skoleudvalget REGNSKAB 2014 Udvalg Børne- og Skoleudvalget Bevillingsområde 30.33. Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Udvalgets sammenfatning og vurdering Årets samlede regnskabsresultat på ramme 30.33 lyder på et mindreforbrug

Læs mere

Ny model på tosprogsområdet

Ny model på tosprogsområdet Ny model på tosprogsområdet Aalborg Kommune, 17. november 2016 1 BAGGRUND I forlængelse af Integrationspolitikken godkendte byrådet en strategi for modtagelse af flygtninge i april 2015. Den nye model

Læs mere

Orientering: Status på Skoleudvalgets arbejde

Orientering: Status på Skoleudvalgets arbejde Punkt 11. Orientering: Status på s arbejde 2015-000130 Skoleforvaltningen fremsender til s orientering, en overordnet status på s arbejde de sidste 2 år (perioden 1. januar 2014 til 31. december 2015).

Læs mere

Godkendelse af ny ressourcemodel - Specialområdet

Godkendelse af ny ressourcemodel - Specialområdet Punkt 7. Godkendelse af ny ressourcemodel - Specialområdet 2016-056270 Skoleforvaltningen indstiller, at drøfter de indkomne høringssvar og godkender at ændre ressourcetildelingen i specialtilbuddene pr.

Læs mere

Punkter: 6. nov. Evaluering af Budgetprocessen Drøftelse 23. okt Orientering om analyse på udearealer Orientering 23. okt. 29. okt. 25. okt.

Punkter: 6. nov. Evaluering af Budgetprocessen Drøftelse 23. okt Orientering om analyse på udearealer Orientering 23. okt. 29. okt. 25. okt. Sagsoversigt Sagsoversigten indeholder de sager, der på nuværende tidspunkt er planlagt til behandling på de kommende Skoleudvalgsmøder og vil løbende blive ajourført. Punkter: Behandling til FL Evaluering

Læs mere

Ressourcestyringsmodel Muligheder for tilpasninger

Ressourcestyringsmodel Muligheder for tilpasninger Ressourcestyringsmodel Muligheder for tilpasninger På baggrund af børneudvalgets møder i december og januar samt de efterfølgende indkomne høringssvar har administrationen foretaget beregninger på en række

Læs mere

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af PPR

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af PPR Punkt 7. Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af PPR 2018-019020 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget orienteres, drøfter og tilkendegiver i hvilket omfang, konklusionerne skal indgå i det

Læs mere

Ressourcetildelingsmodeller

Ressourcetildelingsmodeller Ressourcetildelingsmodeller BASISUNDERVISNING I DANSK SOM ANDETSPROG Kortlægning Organisering utidssvarende På de fleste skoler har man elever, der har brug for sprogstøtte Uensartet tilbud til eleverne

Læs mere

Høring vedr. inklusion

Høring vedr. inklusion Punkt 3. Høring vedr. inklusion 2017-019916 Skoleforvaltningen indstiller at Skoleudvalget godkender, at der fremadrettet styres efter en vision for 2025 på inklusionsområdet og at del-målsætningen for

Læs mere

Drøftelse af Budget 2018: Temadrøftelse af Digital læring

Drøftelse af Budget 2018: Temadrøftelse af Digital læring Punkt 7. Drøftelse af Budget 2018: Temadrøftelse af Digital læring 2016-055595 Skoleforvaltningen indstiller, at orienteres og drøfter temaet, og tilkendegiver i hvilket omfang konklusionerne skal indgå

Læs mere

PCB i luften. Screening af PCB i luften på skoler. Aalborg kommune. Udarbejdet af: OBH Rådg. Ingeniører A/S Manbjergvej Skødstrup

PCB i luften. Screening af PCB i luften på skoler. Aalborg kommune. Udarbejdet af: OBH Rådg. Ingeniører A/S Manbjergvej Skødstrup PCB i luften Udarbejdet af: OBH Rådg. Ingeniører A/S Manbjergvej 47 8541 Skødstrup Sagsbehandler Bent Bukh Mobil: 2726 4792 Mail: bbu@obh-gruppen.dk Screening af PCB i luften på skoler Sagsnr.: 20131141

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Godthåbsgade 8,

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Godthåbsgade 8, Referat AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Skoleudvalget Mødet den 20.12.2016 kl. 08.30-11.00 Godthåbsgade 8, Indholdsfortegnelse Åben 1 Godkendelse af dagsorden 1 2 Drøftelse af arbejdet med Skoleudvalgets profil

Læs mere

Notat vedr. Beskrivelse af model for tildeling af økonomi til folkeskolerne ( Ressourcetildelingsmodel )

Notat vedr. Beskrivelse af model for tildeling af økonomi til folkeskolerne ( Ressourcetildelingsmodel ) Notat vedr. Beskrivelse af model for tildeling af økonomi til folkeskolerne ( Ressourcetildelingsmodel ). Beskrivelse af modellen, baggrund samt historik. 2. Oversigt over budgetreduktioner, der omfatter

Læs mere

Samlet Overskrift. Parametre/håndtag Lovkrav Bemærkninger

Samlet Overskrift. Parametre/håndtag Lovkrav Bemærkninger Samlet Overskrift økonomi () Fagdelt undervisning 539,5 Parametrene udgør i alt: - Grundtildeling (pr. klassetrin) 112,8 - Elevtildeling (klassetrinsafhængig tildeling pr. elev) 338,1 - Holdtildeling (afhængig

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Godthåbsgade 8,

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Godthåbsgade 8, Referat AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Skoleudvalget Mødet den 21.06.2016 kl. 08.30-15.00 Godthåbsgade 8, Indholdsfortegnelse Åben 1 Godkendelse af dagsorden 1 2 Drøftelse af Budgetrapport 2017, 1. udgave

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Godthåbsgade 8,

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Godthåbsgade 8, Referat AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Skoleudvalget Mødet den 17.05.2016 kl. 08.30-10.45 Godthåbsgade 8, Indholdsfortegnelse Åben 1 Godkendelse af dagsorden 1 2 Drøftelse af Budget 2017: Temadrøftelse af

Læs mere