Afgørelse om genåbning af prisloftet for 2013 som led i den ekstraordinære ansøgningsrunde for klimatilpasning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Afgørelse om genåbning af prisloftet for 2013 som led i den ekstraordinære ansøgningsrunde for klimatilpasning"

Transkript

1 Århus Vand A/S (Spildevand) Bautavej Århus V 26. juni 2013 Sag 13/03642 Att.: Lars Schrøder Afgørelse om genåbning af prisloftet for 2013 som led i den ekstraordinære ansøgningsrunde for klimatilpasning Indledning Forsyningssekretariatet fastsætter prislofter for de vand- og spildevandsselskaber, der er omfattet af vandsektorloven. Prisloftet fastsætter en ramme for de maksimale indtægter, som vandselskabet må opkræve for selskabets primære aktiviteter. Prisloftet udmeldes som en samlet m 3 - pris. Forsyningssekretariatet har tidligere truffet afgørelse om selskabets prisloft for Denne afgørelse er et tillæg til det tidligere udmeldte prisloft. Den nye afgørelse er truffet på baggrund af selskabets ansøgning i forbindelse med den ekstraordinære ansøgningsrunde for spildevandsselskabers medfinansiering af kommunale og private projekter vedrørende tag- og overfladevand og investeringer i klimatilpasning ved sædvanlig afhjælpning. KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej Valby Tlf Fax CVR-nr vand@kfst.dk FORSYNINGSSEKRETARIATET Afgørelse Forsyningssekretariatet har truffet afgørelse om at give et delvist tillæg til prisloftet for Århus Vand A/S (spildevand) gældende for 2013 på baggrund af selskabets ansøgning i forbindelse med den ekstraordinære ansøgningsrunde. Prisloftet fastsættes til 25,58 kr. pr. m 3. Prisloftet er opgjort inklusive afgifter, men eksklusive moms. Afgørelsen er truffet i medfør af vandsektorlovens 6, stk. 2, hvorefter Forsyningssekretariatet fastsætter prislofter for vand- og spildevandsselskaber, der er omfattet af lovens 2, stk. 1. Forsyningssekretariatet er en del af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

2 2/17 Sagsfremstilling Forsyningssekretariatet traf den 15. februar 2013 afgørelse om selskabets prisloft for Den nye lovgivning om spildevandsselskabernes mulighed for at medfinansiere kommunale og private klimatilpasningsprojekter over spildevandstaksterne blev vedtaget i starten af 2013 med virkning fra kalenderåret På baggrund af Kommuneaftalen 2013, og fordi spildevandsselskaberne ikke kunne indberette efter de nye regler på tidspunktet for den ordinære indberetningsfrist, var der grundlag for at gennemføre en ekstraordinær ansøgningsrunde for prisloftet for Spildevandsselskaberne har fået mulighed for at indsende ansøgninger om medfinansiering af klimatilpasningsprojekter med opstart i Spildevandsselskaberne har ved den ekstraordinære ansøgningsrunde for prisloftet for 2013 haft mulighed for at indsende ansøgninger om medfinansiering af klimatilpasningsprojekter og indberette nye planlagte investeringer i klimatilpasning ved sædvanlig afhjælpning. Ansøgningsfristen var den 15. marts Selskabet har den 15. marts 2013 indsendt ansøgning om tillæg til prisloftet for 2013 for omkostninger til medfinansiering af et klimatilpasningsprojekt. Selskabet har efterfølgende fremsendt yderligere materiale den 17. april, 8. maj 3. juni, 6. juni og 24. juni Udkastet til afgørelsen blev sendt i høring den 10. juni 2013 med 2 ugers høringsfrist. Selskabet har afgivet høringssvar inden for fristen. Reglerne De nærmere regler for fastsættelse af prisloftet findes i bekendtgørelse nr. 122 af 8. februar 2013 om prisloftregulering m.v. af vandsektoren (prisloftbekendtgørelsen). De nye regler om spildevandsselskabernes mulighed for medfinansiering af klimatilpasningsprojekter er fastsat i bekendtgørelse nr. 89 af 30. januar 2013 om spildevandsforsyningsselskabers medfinansiering af kommunale og private projekter (medfinansieringsbekendtgørelsen). Bekendtgørelsen er en udmøntning af lov nr. 61 af 29. januar 2013 om ændring af lov om betalingsregler for spildevandsforsyningsselskaber mv. (betalingsloven).

3 3/17 Begrundelse Det er Forsyningssekretariatets vurdering, at det på baggrund af de foreliggende oplysninger er muligt at træffe afgørelse om selskabets korrigerede prisloft gældende for Selskabets korrigerede prisloft for 2013 er beregnet i følgende tabel: Driftsomkostninger Oprindeligt prisloft for 2013 Korrigeret prisloft for 2013 Korrigerede driftsomkostninger i kr kr. prisloftet for 2012 Bortfald af væsentlige omkostninger 0 kr. 0 kr. Korrektion for prisudvikling kr kr. Korrektion for generelt effektiviseringskrav Korrektion for individuelt effektiviseringskrav 0 kr. 0 kr kr kr. Driftsomkostninger i alt kr kr. Investeringer Tillæg for historiske investeringer kr kr. Tillæg for gennemførte investeringer i Korrektion af gennemførte investeringer fra 2011 Tillæg for planlagte investeringer i 2012 og kr kr kr kr kr kr. Investeringstillæg i alt* kr kr. Øvrige omkostninger mv. Tillæg for 1:1 omkostninger i kr kr. Tillæg vedr. revisorerklæringer og DANVA/FVD-kontingent Korrektion ift. faktiske 1:1 omkostninger i 2011 Tillæg for driftsomkostninger til miljø- og servicemål i 2013 Tillæg for medfinansiering af klimatilpasningsprojekt i 2013 Korrektion ift. faktiske driftsomk. til miljø- og servicemål 2011 Tillæg/fradrag for nettofinansielle poster i 2013 Korrektion ift. faktiske nettofinansielle poster i kr kr kr kr. 0 kr. 0 kr. 0 kr kr. 0 kr. 0 kr kr kr kr kr. Øvrige udgifter mv. i alt kr kr. Korrektioner i forhold til tidligere år Tillæg/fradrag for over- eller under kr kr.

4 4/17 dækning til og med 2010 Korrektion for overholdelse af indtægtsramme kr kr. i prisloft 2011 Korrektioner ift. tidligere år i alt kr kr. Samlede prisloft Indtægtsramme i kr kr. Debiteret vandmængde m m 3 Prisloft ,44 kr. pr. m 3 25,58 kr. pr. m 3 I tabellen er de poster, der er blevet ændret i forhold til den oprindelige afgørelse om selskabets prisloft for 2013, markeret med fed. Begrundelsen for de korrigerede beløb i selskabets prisloft for 2013 gennemgås nedenfor. De nye muligheder i medfinansieringsbekendtgørelsen Med den nye medfinansieringsbekendtgørelse er der sket en udvidelse af de aktiviteter, som spildevandsselskaberne lovligt kan takstfinansiere, idet der er skabt mulighed for, at spildevandsselskaberne kan medfinansiere forskellige typer af klimatilpasningstiltag over spildevandstaksterne. Spildevandsselskaber kan kun medfinansiere kommunale og private projekter til håndtering af tag- og overfladevand i og på veje, vandløb og rekreative områder, jf. medfinansieringsbekendtgørelsens 2, stk. 1. Spildevandsselskabernes mulighed for medfinansiering gælder både kommunale og private klimatilpasningsprojekter og dækker både projektejers anlægs- og driftsomkostninger, uden at spildevandsselskaberne kommer til at eje de nye anlæg. Spildevandsselskaberne kan alene afholde og indregne udgifter over spildevandstaksterne, som er nødvendige af hensyn til håndteringen af tag- og overfladevand, jf. 2, stk. 2. For at et selskab kan opnå tillæg for klimatilpasningsprojekter skal følgende grundlæggende betingelser i medfinansieringsbekendtgørelsen være opfyldt: Der skal være en kommunal beslutning om, at projektet findes hensigtsmæssigt og omkostningseffektivt Omkostningerne til projektejer skal være fordelt i overensstemmelse med medfinansieringsbekendtgørelsen Projektet skal være omkostningseffektivt Der skal foreligge en aftale mellem spildevandsselskabet og projektejer i henhold til medfinansieringsbekendtgørelsen

5 5/17 Selskabets betalinger til alternative projekter, som etableres i 2013, indgår i selskabets prisloft for 2013 som driftsomkostninger til miljø- og servicemål, jf. medfinansieringsbekendtgørelsens 15. Selskabet har ansøgt om tillæg til prisloftet for 2013 for omkostninger til medfinansiering af følgende klimatilpasningsprojekt: Klimatilpasning af Århus midtby (sluse- og pumpeanlæg) Selskabet har ansøgt om et tillæg på kr. i prisloftet for 2013 til medfinansiering af projektet. Nedenfor gennemgås de forskellige betingelser i medfinansieringsbekendtgørelsen, og det vurderes, om projektet opfylder disse betingelser. Projektbeskrivelse for det alternative projekt Det følger af medfinansieringsbekendtgørelsens 6, stk. 1, nr. 1, at selskabets ansøgning om medfinansiering af et alternativt klimatilpasningsprojekt skal indeholde en beskrivelse af det valgte projekt. Af Forsyningssekretariatets vejledning om klimatilpasningsprojekter fremgår det, at projektbeskrivelsen skal indeholde oplysninger om projektets formål og tiltag, projektets levetid, hvilket serviceniveau, der søges opnået, samt oplysning om, hvordan projektet opnår dette serviceniveau gennem den fulde levetid. Projektet er beliggende i vandløb i byzone. Dette er dokumenteret i den indsendte aftale mellem selskabet og Århus Kommune, som er projektejer. Formål Formålet med projektet er ifølge det indsendte at forsinke og bortlede tag- og overfladevand i Århus Å. Projektet skal således kunne håndtere store regnvandsmængder fra centrale byområder i Århus, både i tilfælde af dagligdagsregn og skybrud. Vandet fra disse områder skal ledes til Århus Å, som med dette projekt skal fungere som et meget langstrakt bassin, der håndterer tag- og overfladevand fra Århus midtby. Tiltag Projektet består af etablering af en sluse med tilhørende pumper ved udløbet af Århus Å. Der skal endvidere foretages terrænhævninger og etableres en vandtærskel. Det fremgår nærmere af aftalen mellem selskabet og projektejer, at sluseog pumpeanlægget fungerer ved, at sluseportene lukker ved en given vandstand (kote 1,4 meter), hvorefter vandet fra Århus Å efterfølgende kan pumpes forbi sluseportene og ud i havnebassinet. Herved skabes der et bassin på indersiden af slusen, og bassinets vandstand og vandindhold kontrolleres af pumpestationen, som løfter vandet fra åen ud i havnen.

6 6/17 Kapaciteten af bassinet er beregnet til ca m 3 ved en års hændelse og ca m 3 ved en års regnhændelse. Hertil kommer et væsentligt dynamisk volumen, der skabes ved udpumpningen til havnen. Herved kan bassinet aflede regnvand uden risiko for oversvømmelser i byen. Endvidere etableres en vandtærskel for at sikre sluse- og pumpeanlæggets funktion. Vandtærsklen er en integreret del af sluse- og pumpeanlægget og skal bibeholde bassinets volumen ved at forhindre havvand i at løbe ind i bassinet. Endelig etableres en ca. 320 meter lang højtvandsbarriere/terrænhævning i forbindelse med den lokale togbane. Højtvandsbarrieren skal efter det oplyste forhindre, at Århus Å fyldes med havvand fra bugten, der strømmer rundt om sluseportene. Selskabet har oplyst, at højtvandsbarrierens formål endvidere er at forhindre, at midtbyen oversvømmes, når vandstanden i bugten overstiger 2 meter over dagligt vande. Selskabet har indtegnet højtvandsbarrierens beliggenhed på et kort, som er fremsendt til Forsyningssekretariatet. Levetid og serviceniveau Det fremgår af det indsendte, at projektets levetid er fastsat til 50 år. Projektet vil efter det oplyste skulle håndtere spildevandsplanens gældende krav for serviceniveau, hvilket medfører, at forsinkelsesvolumenet er dimensioneret til 10-års regnhændelser. Projektet blev vedtaget af Århus Byråd i 2010 og er igangsat primo Det er Forsyningssekretariatets vurdering, at projektbeskrivelsen opfylder betingelserne i medfinansieringsbekendtgørelsen, idet selskabet har beskrevet projektets formål, konkrete tiltag, levetid og serviceniveau. Budget for det alternative projekt Selskabets ansøgning skal, ifølge medfinansieringsbekendtgørelsens 6, stk. 1, nr. 1, indeholde et budget for det alternative projekt fordelt på omkostninger til investeringer, drift og vedligeholdelse. Derudover skal selskabet foretage en begrundet fordeling af omkostningerne mellem selskabet og projektejer. Fordelingen sker efter medfinansieringsbekendtgørelsens 3 eller 4 og medfører følgende: 1) For projekter i vandløb i landzone og projekter i rekreative områder vil spildevandsselskaberne kun kunne medfinansiere den andel af et projekts omkostninger, som alene kan henledes til håndtering af tagog overfladevand. Disse omkostninger er i medfinansieringsbekendtgørelsen defineret som meromkostninger, jf. 3, stk. 1.

7 7/17 2) For projekter i vandløb i byzone og projekter i veje, med opstart før 1. januar 2015, vil spildevandsselskaberne kunne medfinansiere alle omkostninger, som er nødvendige af hensyn til håndtering af tag- og overfladevand, jf. 4, stk. 1. Ved vurderingen af, hvilke omkostninger, der kan karakteriseres som nødvendige af hensyn til håndteringen af tag- og overfladevand, lægges der vægt på, at håndteringen af tag- og overfladevand ikke ville kunne finde sted, hvis de pågældende omkostninger ikke blev afholdt. Vedr. fordeling af anlægsomkostningerne Selskabet har i ansøgningen oplyst, at de samlede anlægsomkostninger budgetteres til at udgøre kr. Disse omkostninger omfatter etablering af sluse- og pumpestation, højtvandsbarriere, vandtærskel, uforudsete udgifter og rådgiveromkostninger. Anlægsomkostninger (total) Beløb i kr. Sluse- og pumpestation Betonkonstruktioner Byggegrubbe Sluse- og pumpeentreprise Højtvandsbarriere Toldboden - Multimediehuset Vandtærskel Anlægsentreprisen Spuns Belægningsentreprisen afdækning mv Rådgiveromkostninger Uforudsete udgifter Total Selskabet har foretaget omkostningsfordelingen efter medfinansieringsbekendtgørelsens 4, idet der er tale om et projekt i vandløb i byzone. Det følger af den indsendte aftale mellem selskabet og kommunen, at selskabet afholder samtlige anlægsomkostninger. Selskabet har begrundet den valgte fordeling med, at samtlige omkostninger er nødvendige af hensyn til projektets håndtering af tag- og overfladevand. Forsyningssekretariatet har i mail af 9. april 2013 bedt selskabet om at begrunde fordelingen af omkostningerne til projektet yderligere. Selskabet har i mail af 17. april 2013 oplyst, at samtlige omkostninger er nødvendige af hensyn til håndtering af tag- og overfladevand, idet projektet ikke kan håndtere tag- og overfladevand uden etablering af både sluseog pumpestation, højtvandsbarriere og vandtærskel. For så vidt angår sluse- og pumpestationen har selskabet oplyst, at etablering af disse er nødvendige for, at projektet kan håndtere tag- og overfladevand. Dette er begrundet i, at stationen er nødvendig for, at Århus Å kan blive omdannet til et langt bassin. Slusen skal således adskille tag-

8 8/17 og overfladevandet og havvandet, samt forhindre havvandet i at løbe ind i åen. Pumpen skal pumpe tag- og overfladevand ud af åen og ud i bugten, når vandstanden i åen stiger. Uden slusen vil pumpens funktion ikke kunne anvendes. Forsyningssekretariatet vurderer på baggrund af selskabets redegørelse, at anlægsomkostningerne til både sluse- og pumpeanlægget er nødvendige af hensyn til projektets håndtering af tag- og overfladevand, hvorfor selskabet kan medfinansiere disse omkostninger. For så vidt angår vandtærsklen skal denne etableres for at sikre sluse- og pumpeanlæggets funktion. Vandtærsklen er en integreret del af sluse- og pumpestationen og skal bibeholde bassinets volumen ved at forhindre havvand i at løbe ind i bassinet. På baggrund heraf vurderes det, at etableringen af vandtærsklen er nødvendig af hensyn til projektets håndtering af tag- og overfladevand, hvorfor selskabet kan medfinansiere omkostningerne hertil. For så vidt angår højtvandsbarrieren vedrører denne en ca. 320 meter lang terrænhævning i forbindelse med den lokale togbane. Højtvandsbarrieren skal efter det oplyste forhindre, at bassinet i Århus Å fyldes med havvand fra bugten, der strømmer rundt om sluseportene. Selskabet har oplyst, at højtvandsbarrierens formål endvidere er at forhindre, at midtbyen oversvømmes, når vandstanden i bugten overstiger 2 meter over dagligt vande. Det er Forsyningssekretariatets vurdering, at højtvandsbarrierens hovedformål er at beskytte midtbyen mod havvandsstigninger. Dette er blandt andet begrundet i højtvandsbarrierens placering, som selskabet har indtegnet på et kort. Højtvandsbarrieren skal udformes som en ca. 320 meter lang fløjdige og skal lægges på en strækning, der starter ved sluse- og pumpeanlægget og bevæger sig væk fra åen hen mod Skolebakken Station og bugten. Højtvandsbarrieren er placeret således, at den forhindrer togbanen og en del af midtbyen i at blive oversvømmet med vandet fra bugten ved havvandsstigninger. Endvidere er højtvandsbarrieren placeret således, at den beskytter det kommende multimediehus, som skal etableres lige ved Sluse- og pumpeanlægget/århus Havn. På baggrund af ovenstående er det Forsyningssekretariatets vurdering, at højtvandsbarrieren har det primære formål at sikre midtbyen og togbanen mod havvandsstigninger og ikke at håndtere tag- og overfladevand i åen. Såfremt højtvandsbarrieren alene skulle sikre kapaciteten i åen, skulle højtvandsbarrieren placeres langs åen. Som følge heraf fandt Forsyningssekretariatet i udkast til afgørelse om det korrigerede prisloft for 2013, at selskabet ikke kunne medfinansiere omkostningerne på kr. hertil. Selskabet har den 18. juni 2013 indsendt høringssvar til Forsyningssekretariatet. Her har selskabet blandt andet redegjort for placeringen af højtvandsbarrieren og det kommende multimediehus samt påpeget den flersidige nyttevirkning af højtvandsbarrieren.

9 9/17 Forsyningssekretariatet har i mail af 20. juni 2013 forelagt selskabet en række yderligere oplysninger vedrørende højtvandsbarrieren. På baggrund af højtvandsbarrierens afledte effekt på kapaciteten i Århus Å, har Forsyningssekretariatet fremlagt et forslag til en fordelingsnøgle, hvorefter omkostningerne til højtvandsbarrieren skal fordeles 80/20 mellem Århus Kommune og selskabet. Selskabet har i mail af 24. juni 2013 oplyst, at det tager denne fordelingsnøgle til efterretning. På baggrund heraf skal omkostningerne til højtvandsbarrieren fordeles således, at selskabet betaler 20 pct. og kommunen 80 pct. heraf. Dette medfører, at selskabet kan medfinansiere 20 % af kr. opgjort til kr., og at kommunen afholder kr. For så vidt angår posten uforudsete udgifter i budgettet er det Forsyningssekretariatets vurdering, at omkostningsfordelingen af disse skal afspejle den totale omkostningsfordeling af anlægsomkostningerne, idet det fremgår, at omkostningerne er beregnet procentmæssigt ud fra anlægsomkostningerne. Århus Kommune skal afholde 4,18 % af anlægsomkostningerne ( / *100), hvorfor Århus Kommune ligeledes skal afholde kr. af de uforudsete udgifter ( /100*4,18). Afslutningsvis skal Forsyningssekretariatet gøre opmærksom på, at såfremt en del af de i budgettet angivne rådgiveromkostninger relaterer sig direkte til etablering af højtvandsbarriereren, skal kommunen ligeledes fordele disse omkostninger 80/20. Selskabet har ikke oplyst, hvorvidt en del af omkostningerne relaterer sig direkte til etableringen af højtvandsbarrieren, hvorfor Forsyningssekretariatet antager, at dette ikke er tilfældet. Omkostningsfordelingen skal efter Forsyningssekretariatets vurdering foretages således: Anlægsomkostninger (afholdt af selskabet) Beløb i kr. Sluse- og pumpestation Vandtærskel Uforudsete udgifter Rådgiveromkostninger Højtvandsbarriere Total Anlægsomkostninger (afholdt af kommunen) Beløb i kr. Højtvandsbarriere Uforudsete udgifter Total

10 10/17 Vedr. fordeling af driftsomkostningerne Selskabet har i ansøgningen opgjort driftsomkostningerne til kr. årligt. Disse fordeles således: Driftsomkostninger (total) Beløb i kr. Dagligt eftersyn Forebyggende vedligeholdelse Oprettende vedligeholdelse Rapportering og møder Opdatering af software Opretholdelse af dokumentation Total Selskabet har i mail af 17. april 2013 oplyst, at anlægsarbejdet færdiggøres med udgangen af 2014, hvorfor der først vil være driftsomkostninger fra og med 2015 og i resten af projektets levetid. Det følger af den indsendte aftale mellem selskabet og kommunen, at selskabet afholder samtlige driftsomkostninger. Selskabet har begrundet den valgte fordeling med, at samtlige omkostninger er nødvendige af hensyn til håndtering af tag- og overfladevand. Selskabet har oplyst, at for at sikre driften og vedligeholdelsen af pumperne skal systemet tvangsmotioneres en gang om måneden af 2 timers varighed, og den manuelle betjening skal afprøves en gang om året. Den forebyggende vedligeholdelse omfatter olieskift, smøring og kontrol af blandt andet kontraklapper og sluseporte. Forsyningssekretariatet finder, at omkostningerne hertil er nødvendige for, at projektet kan håndtere tag- og overfladevand, hvorfor selskabet kan medfinansiere disse omkostninger. For så vidt angår den oprettende vedligeholdelse omfatter denne udskiftning af kontraklapper, hydraulik og drænpumpe hvert 10. år. Forsyningssekretariatet finder, at udskiftning af disse er nødvendige for, at projektet kan håndtere tag- og overfladevand i hele projektets levetid på 50 år, hvorfor selskabet kan medfinansiere disse omkostninger. Endvidere omfatter den oprettende vedligeholdelse udskiftning af sluseporte, skydeporte og hovedpumpe hvert 25. år. Det følger af den indsendte mail af 6. marts 2013 fra Alectia til Ole Helgren, at levetiden for portene er 25 år. På baggrund heraf finder Forsyningssekretariatet, at udskiftning af disse er nødvendige for, at projektet kan håndtere tag- og overfladevand i hele projektets levetid på 50 år. Det følger endvidere af samme mail, at hovedpumpen har en levetid på 50 år. På baggrund heraf vurderer Forsyningssekretariatet ikke, at denne

11 11/17 skal udskiftes efter 25 år, som angivet i budgettet, hvorfor selskabet ikke kan medfinansiere denne omkostning på kr. årligt. For så vidt angår budgetposterne rapportering, møder og opretholdelse af dokumentation finder Forsyningssekretariatet ikke, at det er tilstrækkeligt begrundet, at omkostningerne hertil er nødvendige af hensyn til projektets håndtering af tag- og overfladevand. I denne forbindelse har Forsyningssekretariatet lagt vægt på, at omkostningerne til posterne fremstår meget høje. I forhold til posten opretholdelse af dokumentation fremgår det endvidere ikke af det indsendte, hvad omkostningerne hertil omfatter, og Forsyningssekretariatet finder det derfor tvivlsomt, at de pågældende omkostninger er nødvendige af hensyn til projektets håndtering af tag- og overfladevand. Forsyningssekretariatet vurderer på baggrund heraf, at selskabet ikke kan medfinansiere disse omkostninger. Omkostningsfordelingen skal derfor efter Forsyningssekretariatets vurdering foretages således: Driftsomkostninger (afholdt af selskabet) Beløb i kr. Dagligt eftersyn Forebyggende vedligeholdelse Oprettende vedligeholdelse Opdatering af software Total Driftsomkostninger (afholdt af kommunen) Beløb i kr. Oprettende vedligeholdelse (hovedpumpe) Rapportering og møder Opretholdelse af dokumentation Total Det er Forsyningssekretariatets samlede vurdering, at selskabet kan medfinansiere kr. af anlægsomkostningerne og kr. af de årlige driftsomkostninger. De resterende omkostninger skal afholdes af Århus Kommune. Det er Forsyningssekretariatets vurdering, at budgettet for det alternative projekt opfylder betingelserne i medfinansieringsbekendtgørelsen, idet selskabet har redegjort for omkostningsfordelingen efter 4, og idet de budgetterede omkostninger ud fra selskabets redegørelse vurderes at være nødvendige af hensyn til håndteringen af tag- og overfladevand. Projektbeskrivelse og overslag for sædvanlig afhjælpning Ifølge medfinansieringsbekendtgørelsens 6, stk. 1, nr. 1, og 6, stk. 2, skal selskabet indsende en overslagsberegning af omkostningerne til den

12 12/17 billigst mulige løsning ved sædvanlig afhjælpning, som indeholder det samme serviceniveau som det alternative projekt. Dette anvendes til at vurdere, hvorvidt det alternative projekt er omkostningseffektivt i forhold til sædvanlig afhjælpning. Selskabet har oplyst, at den sædvanlige afhjælpningsløsning til opfyldelse af samme serviceniveau som det alternative klimatilpasningsprojekt ville bestå i etablering af regnvandsbassiner til både rensning og forsinkelse af tag- og overfladevand. Det er overslagsmæssigt beregnet, at der er behov for ca m 3 regnvandsbassiner til håndtering af forsinkelse af regnvand i Århus midtby. Dette skal fordeles mellem åbne og lukkede bassiner med henholdsvis m 3 af hver type. Anlægsomkostningerne for rørbassiner er opgjort til kr./m 3, og kr./m 3 for åbne bassiner. På baggrund heraf udregnes en samlet pris på kr. Herudover ville selskabet skulle afholde kr. i driftsomkostninger om året. Projektet ville have en levetid på 50 år. Forsyningssekretariatet finder, at selskabet har sandsynliggjort de oplyste omkostninger til den beskrevne sædvanlige afhjælpning tilstrækkeligt. Endvidere lægger Forsyningssekretariatet til grund, at den beskrevne sædvanlige afhjælpningsløsning vil opnå det samme serviceniveau, som det tidligere beskrevne alternative projekt. Det er derfor Forsyningssekretariatets samlede vurdering, at projektbeskrivelsen og overslaget for den sædvanlige afhjælpning opfylder betingelserne i medfinansieringsbekendtgørelsen. Beregning af omkostningseffektivitet En af hovedbetingelserne for at et selskab kan opnå tillæg for medfinansiering af et klimatilpasningsprojekt er, at det alternative projekt er omkostningseffektivt, jf. medfinansieringsbekendtgørelsens 6 og betalingslovens 1, stk. 5. Princippet skal sikre, at et spildevandsselskab alene kan deltage i et alternativt projekt, hvis spildevandsselskabets omkostninger forbundet med projektet samlet set er lavere end de omkostninger, som selskabet ellers måtte forvente at skulle afholde til sædvanlig tilpasning af sine spildevandsanlæg til opnåelse af samme serviceniveau. Det følger af medfinansieringsbekendtgørelsens 6, stk. 2, at sammenligningen af det alternative projekt og den sædvanlige afhjælpning skal ske ved at opgøre og sammenligne nutidsværdierne af de to projekter. Herved kan omkostningseffektiviteten for det alternative klimatilpasningsprojekt opgøres.

13 13/17 Af Forsyningssekretariatets vejledning om klimatilpasningsprojekter fremgår det, at to projekter med forskellige levetider, anlægsomkostninger og driftsomkostninger kan sammenlignes ved at bruge den årlige ækvivalente annuitetsmetode (Equivalent Annual Annuity, EAA). Her beregnes, hvad den årlige betaling til et projekt vil være i den situation, hvor projektet ville blive gentaget i det uendelige. Selskabet har indsendt budgetter for selskabets forventede betalinger til projektejer i det alternative projektets levetid og selskabets omkostninger til den billigst mulige sædvanlige afhjælpningsløsning. Til sandsynliggørelse af selskabets forventede effektive lånerente ved den billigst mulige sædvanlige afhjælpning har selskabet indsendt mail af 6 marts 2013 fra KommuneKredit til selskabet, hvoraf det fremgår, at hvis selskabet skulle have et 25-årigt annuitetslån ville renterne være 3 måneders variabel rente på 0,11 % eller 25 års fast rente på 2,98 %. Idet renten er i overensstemmelse med Forsyningssekretariatets generelle renteoplysninger, er det Forsyningssekretariatets vurdering, at renten afspejler selskabets forventede effektive lånerente og derfor er fyldestgørende. Forsyningssekretariatet har foretaget en EAA-beregning for de to projekter, som viser, at den årlige ækvivalente annuitet for den sædvanlige afhjælpningsløsning er kr., og at den årlige ækvivalente annuitet for det alternative klimaprojekt er kr. Se vedlagte EAAberegning (bilag 1). Den af Forsyningssekretariatet beregnede årlige ækvivalente annuitet for det alternative klimaprojekt er forskellig fra den af selskabet beregnede, idet Forsyningssekretariatet har korrigeret en række af omkostningerne i budgettet i henhold til ovenstående. På baggrund af de indsendte oplysninger og foretagne beregninger er det Forsyningssekretariatets vurdering, at det alternative projekt er mest omkostningseffektivt, idet den årlige ækvivalente annuitet for det alternative klimaprojekt er højere end annuiteten for den sædvanlige afhjælpning. Kommunal beslutning Ifølge medfinansieringsbekendtgørelsens 8 er det en grundlæggende betingelse for tillæg til prisloftet, at projektet fra kommunal side anses som hensigtsmæssigt og omkostningseffektivt. Selskabet har fremsendt brev af 13. marts 2013 fra Århus Kommune, Teknik og Miljø, hvoraf det fremgår, at kommunen anser projektet for hensigtsmæssigt og omkostningseffektivt. Forsyningssekretariatet vurderer, at betingelsen om den kommunale beslutning er opfyldt, idet kommunen har oplyst, at det beskrevne projekt anses for hensigtsmæssigt og omkostningseffektivt.

14 14/17 Aftale mellem selskab og projektejer Det følger af medfinansieringsbekendtgørelsens 12, at spildevandsselskabet og projektejer skal indgå en aftale om det alternative projekt. Af bestemmelsen følger minimumskravene til aftalen. Det fremgår heraf, at aftalen bl.a. skal indeholde vilkårene for spildevandsselskabets medfinansiering, for projektejers udførelse, drift og vedligeholdelse af projektet, en opdeling af omkostningerne og det serviceniveau, som søges opnået med projektet. Vilkårene for medfinansieringen skal fremgå eksplicit af aftalen. Der skal være overensstemmelse mellem aftalen og dokumentationen for projektets omkostningseffektivitet, omkostningsfordeling og serviceniveau. Selskabet har fremsendt en underskrevet aftale mellem Århus Vand A/S og Århus Kommune, hvoraf projektbeskrivelsen, omkostningsfordelingen og betalingen til projektejer fremgår. Det fremgår imidlertid af aftalen, at anlægs- og driftsomkostningerne finansieres fuldt ud af selskabet, hvilket efter Forsyningssekretariatets vurdering ikke er muligt. Det fremgår endvidere af aftalen, at Århus Kommune finansierer anlægsomkostningerne til projektet med et lån, som afvikles over 25 år. Ud fra det fremsendte materiale har Forsyningssekretariatet beregnet et årligt afdrag på kr. for anlægsomkostningerne. I beregningen er der taget udgangspunkt i den rente, som selskabet selv har anvendt i indberetningsskemaet. Endelig fremgår det, at selskabet ikke betaler nogen del af renter på lån, som ligger forud for Forsyningssekretariatets afgørelse. Afdragene er opgjort nedenfor og afspejler, hvilke omkostninger selskabet kan ansøge om tillæg for i afdragsperioden: Selskabet Kommunen År Anlægsomk. Driftsomk. Anlægsomk. Driftsomk

15 15/ Det er Forsyningssekretariatets vurdering, at aftalen mellem kommunen og selskabet er i overensstemmelse med selskabets indberetning. Hertil er det Forsyningssekretariatets vurdering, at aftalen opfylder de i 12 oplistede kriterier, idet aftalen indeholder oplysninger om projektet, om de forventede omkostninger og fordelingen af disse mellem parterne.

16 16/17 Andet Af den fremsendte aftale mellem selskabet og kommunen fremgår det, at parterne er enige om, at det er mest hensigtsmæssigt, at anlægges drives af selskabet. Endvidere er parterne enige om, at det er mest optimalt, at det fremtidige ejerskab af anlægget er forankret hos selskabet. I den forbindelse skal det oplyses, at selskabet alene kan varetage driften af anlægget, såfremt dette ligger inden for rammerne i bekendtgørelsen om tilknyttede aktiviteter. Dog vil det ikke være muligt for selskabet at overtage anlægget, idet det ikke vil være omfattet af selskabets primære aktiviteter i henhold til prisloftsbekendtgørelsen og ville være i strid med medfinansieringsbekendtgørelsen. Samlet vurdering Det er Forsyningssekretariatets samlede vurdering, at det alternative projekt opfylder betingelserne i medfinansieringsbekendtgørelsen, hvorfor selskabet opnår et delvist tillæg i selskabets prisloft for 2013 herfor. Tillægget til prisloftet for 2013 opgøres til kr. Indberetning og efterregulering i fremtidige prislofter Selskabet skal ved fremtidige prisloftindberetninger indberette de budgetterede omkostninger til det alternative projekt for det enkelte prisloftår. Selskabets andel af anlægsomkostningerne skal indberettes i den aftalte afdragsperiode og selskabets andel af driftsomkostningerne skal indberettes så længe selskabet har omkostninger hertil. Forsyningssekretariatet foretager årligt en engangsregulering for forskellen mellem tidligere indregnede budgetterede driftsomkostninger til godkendte miljø- og servicemål og de faktiske driftsomkostninger hertil i prisloftåret for det år, der ligger to år forud for prisloftåret. Dette medfører, at der i selskabets prisloft for 2015 foretages en korrektion for forskellen mellem de budgetterede driftsomkostninger til det alternative projekt fastsat i denne afgørelse for det korrigerede prisloft for 2013 og selskabets faktiske driftsomkostninger til projektet i Selskabet skal derfor ved indberetningen til reguleringsregnskabet i prisloftet for 2015 anføre de faktiske omkostninger, som selskabet har afholdt til projektet i Dette gøres under afsnittet driftsomkostninger til miljø- og servicemål". Såfremt de faktisk afholdte omkostninger overstiger de budgetterede omkostninger, skal selskabet begrunde dette ved indberetningen. Der henvises i denne forbindelse til medfinansieringsbekendtgørelsens 12, nr. 3.

17 17/17 Klagevejledning Denne afgørelse kan i henhold til vandsektorlovens 26, stk. 2, påklages til Konkurrenceankenævnet efter bestemmelserne i vandsektorlovens kapitel 9. En klage til Konkurrenceankenævnet skal indgives skriftligt af de klageberettigede efter lovens 27 til Forsyningssekretariatet. Forsyningssekretariatet sender umiddelbart efter klagefristens udløb klagen til Konkurrenceankenævnet ledsaget af den påklagede afgørelse og det materiale, der er indgået i sagens bedømmelse. Klagefristen er 4 uger fra den dag, afgørelsen er meddelt. De klageberettigede er ifølge 27, stk. 1, adressaten for afgørelsen. Endvidere er offentlige myndigheder, lokale foreninger og organisationer, som har en væsentlig interesse i afgørelsen, og landsdækkende foreninger og organisationer, hvis hovedformål er beskyttelse af natur og miljø, klageberettigede for så vidt angår spørgsmål om natur og miljø. Konkurrenceankenævnet kan efter bestemmelsens stk. 2 kræve, at foreninger og organisationer, jf. stk. 1, dokumenterer deres klageberettigelse ved at indsende vedtægter eller på anden måde. Konkurrenceankenævnet opkræver et gebyr på kr. for at behandle en klage og fastsætter frist for dets indbetaling. Betalingen sker direkte til Konkurrenceankenævnet. Forsyningssekretariatets afgørelser om prislofter kan ifølge 29, stk. 2, ikke indbringes for domstolene, før Konkurrenceankenævnets endelige afgørelse foreligger. Med venlig hilsen Forsyningssekretariatet v/ Filip M. Sundram

Genåbning af prisloftet for 2013 som led i den ekstraordinære ansøgningsrunde for klimatilpasning

Genåbning af prisloftet for 2013 som led i den ekstraordinære ansøgningsrunde for klimatilpasning Aalborg Forsyning, Kloak A/S Att: Bjarne Nielsen Stigsborg Brygge 5 Postboks 169 9400 Nørresundby 22. maj 2013 Sag 13/03714 Genåbning af prisloftet for 2013 som led i den ekstraordinære ansøgningsrunde

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2014 efter fusion med Kølvrå Vandværk

Afgørelse om prisloft for 2014 efter fusion med Kølvrå Vandværk Energi Viborg Vand A/S Att.: Mogens Brems Knudsen Bøssemagervej 8 8800 Viborg Den 12. januar 2015 Sag nr. 13/10503 Afgørelse om prisloft for 2014 efter fusion med Kølvrå Vandværk Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 Brønderslev Spildevand A/S Att.: Thorkil Neergaard Virksomhedsvej 20 9700 Brønderslev Den 21. december 2015 Sag nr. 15/02566 (herefter benævnt selskabet ) Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE-

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2013 efter fusion med Kølvrå Vandværk

Afgørelse om prisloft for 2013 efter fusion med Kølvrå Vandværk Att.: Mogens Brems Knudsen Bøssemagervej 8 8800 Viborg Den 12.januar 2015 Sag nr. 13/10503 Afgørelse om prisloft for 2013 efter fusion med Indledning Forsyningssekretariatet fastsætter prislofter for de

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2014 efter fusion med kloakanlæg. fra bebyggelsen Bakkegårdsparken i Slagslunde. Indledning. Afgørelse

Afgørelse om prisloft for 2014 efter fusion med kloakanlæg. fra bebyggelsen Bakkegårdsparken i Slagslunde. Indledning. Afgørelse Egedal Spildevand A/S Att.: Eiko Sølby Steinhauer Knud Bro allé 1 3660 Stenløse Den 10. september 2014 Sag nr. 13/09840 Afgørelse om prisloft for 2014 efter fusion med kloakanlæg fra bebyggelsen Bakkegårdsparken

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 VSK Att.: Camilla Kjær Jensen Vandværksvej 25 9280 Storvorde Den 21. december 2015 Sag nr. 15/10430 (herefter benævnt selskabet ) Indledning Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016 efter fusion mellem Hurup Vandværk og Gettrup Vandværk

Afgørelse om prisloft for 2016 efter fusion mellem Hurup Vandværk og Gettrup Vandværk Hurup Vandværk Att.: Torben Nielsen Nygade 22 7760 Hurup 10. oktober 2017 Sag 16/13378 KONKURRENCE- OG Afgørelse om prisloft for 2016 efter fusion mellem Hurup Vandværk og Gettrup Vandværk Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 Vejen Spildevand Att.: Gitte Schmidt Grønhøjgade 45 6600 Vejen Den 22. januar 2016 Sag nr. 15/02491 (herefter benævnt selskabet ) Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016 efter fusion mellem Padborg Vandværk A.M.B.A og Bjerndrup Vandværk

Afgørelse om prisloft for 2016 efter fusion mellem Padborg Vandværk A.M.B.A og Bjerndrup Vandværk Padborg Vandværk A.M.B.A Att.: Børge Vestergaard Nielsen Toldbodvej 1 6330 Padborg 10. oktober 2017 Sag 16/05324 KONKURRENCE- OG Afgørelse om prisloft for 2016 efter fusion mellem Padborg Vandværk A.M.B.A

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 Skovlund/Ansager Vandværk Att.: Svend Aage Maden Lundvej 14 - Skovlund 6823 Ansager Den 29. januar 2016 Sag nr. 15/02441 (herefter benævnt selskabet ) Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE-

Læs mere

Afgørelse om korrektion af prisloftet for 2014 med tillæg efter 8, stk. 2, nr. 1 i prisloftsbekendtgørelsen

Afgørelse om korrektion af prisloftet for 2014 med tillæg efter 8, stk. 2, nr. 1 i prisloftsbekendtgørelsen Hedensted Spildevand Att.: Ole Pedersen Ørumvej 48 8721 Daugård Den 17. april 2015 Sag nr. 14/12676 Afgørelse om korrektion af prisloftet for 2014 med tillæg efter 8, stk. 2, nr. 1 i prisloftsbekendtgørelsen

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Silkeborg Spildevand A/S Att.: Anders Mosegaard Jensen Tietgensvej 3 8600 Silkeborg Den 13. oktober 2017 Sag nr. 17/00299 Afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2021 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for RINGKØBING-SKJERN RENSEANLÆG A/S Att.: Mads Kjærstrup Østergade 130 6900 Skjern Den 9. oktober 2017 Sag nr. 17/00415 Afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2019 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Lejre Spildevand A/S Att.: Lars Thaulow Højbyvej 19 4320 Lejre Den 30. september 2014 Sag nr. 14/03779 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Svendborg Spildevand A/S Att.: Michael Jørgensen Ryttermarken 21 5700 Svendborg Den 25. september 2015 Sag nr. 15/02455 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Odsherred Spildevand A/S Att.: Trine Gaarde Hovedgaden 39 4571 Grevinge Den 9. oktober 2017 Sag nr. 17/00271 Afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2019 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Samsø Spildevand A/S Att.: Bente Spanggaard Holm Slagterivej 28 Brundby Mark 8305 Samsø Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00238 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Børkop Vandværk A.m.b.A. Att.: Per Møller Børkop Skovvej 130 7080 Børkop Den 9. november 2016 Sag nr. 16/00061 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for HOFOR Spildevand Dragør A/S Att.: David Salem Ørestads Boulevard 35 2300 København S. Den 7. december 2016 Sag nr. 16/00132 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Tarup Vandværk Att.: Djinnie Jensen Pilevangen 2 D 5210 Odense NV Den 9. november 2016 Sag nr. 16/00270 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Lolland Spildevand A/S Att.: Marianne Spicker Stavangervej 13 4900 Nakskov Den 1. oktober 2015 Sag nr. 15/02381 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for HEDENSTED VANDVÆRK Att.: Gitte Markussen Årupvej 16 8722 Hedensted Den 1. december 2016 Sag nr. 16/00120 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for REBILD VAND & SPILDEVAND A/S Att.: Ulla Tommerup Sørensen Sverriggårdsvej 3 9520 Skørping Den 5. december 2016 Sag nr. 16/00326 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Afgørelse om nyt prisloft for 2011 i anledning af fusion mellem Vandcenter Syd A/S (Odense) og Nordfyns Spildevand. Indledning.

Afgørelse om nyt prisloft for 2011 i anledning af fusion mellem Vandcenter Syd A/S (Odense) og Nordfyns Spildevand. Indledning. Vandcenter Syd A/S Att.: Allan Hansen Vandværksvej 7 5000 Odense C 10. december 2010 Sag 4/1020-0389-0005 / VAND Deres ref. Afgørelse om nyt prisloft for 2011 i anledning af fusion mellem Vandcenter Syd

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Mørkøv Vandværk Att.: Gert Jensen Ringstedvej 7C 4440 Mørkøv Den 5. december 2016 Sag nr. 16/00204 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2012

Afgørelse om prisloft for 2012 Ringkjøbing-Skjern Vand A/S Att.: Søren Jakobsen Østergade 130 6900 Skjern 14. september 2012 Sag 12/10270 KONKURRENCE- OG FORBRU- GERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Indledning Afgørelse om

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Aars Vand Att.: Per Stenberg Havbro Industrivej 44 9600 Aars Den 5. december 2016 Sag nr. 16/00322 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for FORS Spildevand Holbæk A/S Tåstrup Møllevej 5 4300 Holbæk Den 13. august 2018 Sag nr. 18/13891 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2019 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Syddjurs Spildevand A/S Att.: Torben Grønlund Andersen Tyrrisvej 14 8410 Rønde Den 9. oktober 2017 Sag nr. 17/00334 Afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2019 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Bornholms Spildevand A/S Att.: Tommy Jensen Industrivej 1 3700 Rønne Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00048 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Samsø Spildevand A/S Att.: Per Even Rasmussen Slagterivej 28 Brundby Mark 8305 Samsø Den 5. oktober 2015 Sag nr. 15/02430 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Andelsselskabet Ejby Vandværk Att.: Erik Andresen Ejbyvej 101 B 4623 Lille Skensved 30 januar 2014 Sag nr. 13/05006 CGA/ VAND Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 8 i bekendtgørelse

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Herning Rens A/S Att.: Lene Bach Kjær Ålykkevej 5 7400 Herning Den 1. oktober 2015 Sag nr. 15/02567 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 FORS Spildevand Holbæk A/S Att.: Mette Hauge Tåstrup Møllevej 5 4300 Holbæk Den 15. november 2016 Sag nr. 16/00145 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2014 i henhold til 8, stk. 2, nr. 1, i bekendtgørelse om prisloftregulering

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2014 i henhold til 8, stk. 2, nr. 1, i bekendtgørelse om prisloftregulering Frederikssund Spildevand A/S Att.: Jørgen Skaarup Marbækvej 2 3600 Frederikssund 31. marts 2014 Sag 13/05036 CF / VAND Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2014 i henhold til 8, stk. 2, nr. 1, i bekendtgørelse

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Fors Spildevand Roskilde A/S Att.: Lisbeth Riis Hygom Betonvej 12 4000 Roskilde Den 13. oktober 2017 Sag nr. 17/00287 Afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2019 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Baunehøj Vandværk A.m.b.A. Att.: Lone Maack Frederiksværkvej 59, Skærød 3200 Helsinge Den 27. oktober 2016 Sag nr. 16/00038 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Vandværket Lyngen Att.: Jan R. Jensen Snogebækvej 3 4600 Køge Den 5. december 2016 Sag nr. 16/00294 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for HOFOR VAND DRAGØR A/S Att.: David Salem Ørestads Boulevard 35 2300 København S. Den 5. december 2016 Sag nr. 16/00139 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Hinnerup Vandværk A.m.b.a. Att.: Bjarne Wiese Samsøvej 30 8382 Hinnerup Den 7. december 2016 Sag nr. 16/00127 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Snejbjerg Vandværk A.m.b.a. Att.: Leif Nielsen Sigkvarteret 11 Snejbjerg 7400 Herning Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00251 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for HOFOR Spildevand Albertslund A/S Att.: Dennis Erboe Nielsen Ørestads Boulevard 35 2300 København S. Den 13. oktober 2017 Sag nr. 17/00161 Afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2019 Indledning Vi fastsætter

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for NK-Vand A/S Att.: Peter Hougaard Ved Fjorden 18 4700 Næstved Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00209 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Statusmeddelelse. Glostrup Spildevand a/s Ørnebjergvej Glostrup

Statusmeddelelse. Glostrup Spildevand a/s Ørnebjergvej Glostrup Glostrup Spildevand a/s Ørnebjergvej 7 2600 Glostrup Den 11. oktober 2018 Sag nr. 18/07111 Statusmeddelelse I modtog i 2017 økonomiske rammer for 2018-2019. Derfor skal I ikke have nye økonomiske rammer

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Frederiksberg Kloak A/S Att.: Frank steen Pedersen Stæhr Johansens Vej 38 2000 Frederiksberg Den 13.oktober 2017 Sag nr. 17/00103 Afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2019 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Udsholt Vandværk A.m.b.a. Att.: Birgith Andersen Udsholtvej 71 3230 Græsted Den 5. december 2016 Sag nr. 16/00283 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Genåbning af prisloftet for 2013 som led i den ekstraordinære ansøgningsrunde for klimatilpasning

Genåbning af prisloftet for 2013 som led i den ekstraordinære ansøgningsrunde for klimatilpasning Herning Vand A/S (spildevand) Ålykkevej 5 7400 Herning 24. juni 2013 Sag 13/03659 Att: Niels Møller Jensen. Genåbning af prisloftet for 2013 som led i den ekstraordinære ansøgningsrunde for klimatilpasning

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for MARIELYST VANDVÆRK Att.: Anne-Mette Breiting Cypresvej 20 4873 Væggerløse Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00010 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Korrektion af prisloft for 2011

Korrektion af prisloft for 2011 Billund Spildevand A/S Varde Landevej 40 7200 Grindsted 7. oktober 2011 Sag 4/1020-0600-0006 / KST Indledning Korrektion af prisloft for 2011 Forsyningssekretariatet fastsætter prislofter for de vandforsyninger

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Assens Vandværk A/S Att.: Marianne Lyngsø Hansen Skovvej 2B 5610 Assens Den 12. december 2016 Sag nr. 16/00036 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Støvring Vandværk a.m.b.a. Att.: Kurt Rasmussen Højdedraget 107 9530 Støvring Den 22. august 2014 Sag nr. 14/04301 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Syddjurs Spildevand A/S Att.: Søren Lynge Pedersen Tyrrisvej 14 8410 Rønde Den 19. september 2014 Sag nr. 14/03825 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 BlueKolding Spildevand A/S Att.: Niels Mandøe Kolding Åpark 3 6000 Kolding Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00172 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Ulsted-Ålebæk Vandværk A.m.b.a. Att.: Charlotte Østergaard Skovsgårdsvej 31 9370 Hals Den 8. december 2016 Sag nr. 16/00284 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Faxe Spildevand A/S Att.: Rasmus Byskov Kappel Jens Chr. Skous Vej 1 4690 Haslev Den 15. november 2016 Sag nr. 16/00074 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Att.: Erik Renner Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Den 1. oktober 2015 Sag nr. 15/02460 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Gl. Hørning Vandværk Att.: Steffen Dall Kristensen Møllevænget 45 8362 Hørning Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00100 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Revideret afgørelse om økonomiske rammer for efter fusion

Revideret afgørelse om økonomiske rammer for efter fusion Hadsten Vandværk A.M.B.A Att.: Bjarne Larsen Granvej 12a 8370 Hadsten Den 17. april 2018 Sag nr. 18/06671 Revideret afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 efter fusion Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for Frederiksberg Kloak A/S Stæhr Johansens Vej 38 2000 Frederiksberg Den 13. august 2018 Sag nr. 18/13920 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2019 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 HORSENS VAND A/S Att.: Jacob Knudsen Alrøvej 11 8700 Horsens Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00008 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Borup Vandværk Att.: Willy Larsen Stenhøjparken 41 4140 Borup Den 26. august 2014 Sag nr. 14/03992 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Silkeborg Spildevand A/S Att.: Anders Mosegaard Jensen Tietgensvej 3 8600 Silkeborg Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00239 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Thisted Drikkevand A/S Att.: Helle Korsgaard Kirkevej 9 7760 Hurup Thy Den 20. maj 2014 Sag nr. 13/10130 Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Afløb Ballerup A/S Att.: Frank Bennetsen Ågerupvej 84-86 2750 Ballerup Den 5. oktober 2015 Sag nr. 15/02187 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Galten Vandværk Att.: Astrid Vølund-Regnskabsfører Låsbyvej 1 8464 Galten Den 10. september 2015 Sag nr. 15/02261 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 NK-Spildevand A/S Att.: Peter Hougaard Ved Fjorden 18 4700 Næstved Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00208 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Bornholms Spildevand A/S Att.: Tommy Jensen Industrivej 1 3700 Rønne Den 9. oktober 2017 Sag nr. 17/00056 Afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2019 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Mariagerfjord Vand a/s Att.: Ida Jørgensen Islandsvej 7 9560 Hadsund Den 24. september 2015 Sag nr. 15/02391 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Birkerød Vandforsyning a.m.b.a. Att.: Irene Weithaler Biskop Svanes Vej 16 3460 Birkerød Den 22. august 2014 Sag nr. 14/03985 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Bornholms Vand A/S Att.: Tommy Jensen Industrivej 1 3700 Rønne Den 10. september 2014 Sag nr. 14/03991 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Faxe Spildevandscenter A/S Att.: Rasmus Byskov Kappel Jens Chr. Skous Vej 1 4690 Haslev Den 11. november 2016 Sag nr. 16/00075 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Svendborg Vand A/S Att.: Michael Jørgensen Ryttermarken 21 5700 Svendborg Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00263 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for KERTEMINDE FORSYNING - SPILDEVAND A/S Att.: Lisa Larsen Kohaven 12 5300 Kerteminde Den 13. oktober 2017 Sag nr. 17/00212 Afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2019 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Gladsaxe Vand A/S Att.: Morten Serup Ørnegårdsvej 17 2820 Gentofte Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00102 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for HORSENS VAND A/S Alrøvej 11 8700 Horsens Den 27. september 2018 Sag nr. 18/07014 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I have fastsat

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Hjørring Vandselskab A/S Att.: Bjarne Træholt Sørensen Åstrupvej 9 9800 Hjørring Den 28. september 2015 Sag nr. 15/02319 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN

KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN 4 ------ ----- KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Brønderslev Vand A/S Virksomhedsvej 20 Den 2. oktober 2018 9700 Brønderslev Sag nr. 18/07065 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Ringsted Vand A/S Att.: Catharina Schulz Bragesvej 18 4100 Ringsted Den 1. oktober 2015 Sag nr. 15/02421 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 HOFOR Spildevand Hvidovre A/S Att.: David Salem Ørestads Boulevard 35 2300 København S. Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00134 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Tønder Vand A/S Håndværkervej 4 6261 Bredebro Den 2. oktober 2018 Sag nr. 18/07289 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I have fastsat

Læs mere

Afgørelse om genåbning af prisloftet for 2013 som led i den ekstraordinære ansøgningsrunde for klimatilpasning

Afgørelse om genåbning af prisloftet for 2013 som led i den ekstraordinære ansøgningsrunde for klimatilpasning HOFOR Spildevand København A/S Ørestads Boulevard 35 2300 København S 11. juli 2013 Sag 13/03668 Att. Søren Povlsen Afgørelse om genåbning af prisloftet for 2013 som led i den ekstraordinære ansøgningsrunde

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Greve Vandværk A.m.b.a. Att.: Lene V. Ravn Håndværkerbyen 1 2670 Greve Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00107 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for HOFOR Vand København A/S Att.: David Salem Ørestads Boulevard 35 2300 København S Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00142 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Hadsund Vandværk a.m.b.a. Att.: Dorthe R. Bonde Vandværksvej 17 9560 Hadsund Den 15. december 2016 Sag nr. 16/01081 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for HOFOR Vand Albertslund A/S Att.: Lisbeth Nybro Christensen Ørestads Boulevard 35 2300 København S. Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00137 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Svendborg Spildevand A/S Att.: Michael Jørgensen Ryttermarken 21 5700 Svendborg Den 15. november 2016 Sag nr. 16/00262 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Verdo Vand A/S Att.: Jesper S. Sahl Agerskellet 7 8920 Randers NV Den 26. august 2014 Sag nr. 14/04385 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 HOFOR SPILDEVAND BRØNDBY A/S Att.: Lisbeth Nybro Christensen Park Allé 160 2605 Brøndby Den 14. juli 2017 Sag nr. 16/00057 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2012 i henhold til 8, stk. 2, nr. 1, i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v.

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2012 i henhold til 8, stk. 2, nr. 1, i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. Greve Spildevand A/S Att.: Anne-Mette Mølholt Løvmosen 2 2670 Greve Dato: 10. september 2013 Sag: Vand-12/05063-6 Sagsbehandler: /MAR Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2012 i henhold til 8, stk.

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Ringsted Centralrenseanlæg A/S Att.: Catharina Schulz Bragesvej 18 4100 Ringsted Den 25. september 2015 Sag nr. 15/02419 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for FORS Vand Holbæk A/S Tåstrup Møllevej 5 4300 Holbæk Den 27. september 2018 Sag nr. 18/07154 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Frederiksberg Kloak A/S Att.: Frank Steen Pedersen Stæhr Johansens Vej 38 2000 Frederiksberg Den 30. september 2014 Sag nr. 14/03740 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE-

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Skanderborg Forsyningsvirksomhed A/S Att.: Kristian Niedoborski Thøgersen Døjsøvej 1 8660 Skanderborg Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00246 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Langeland Spildevand ApS Att.: Jørgen Ahlman Jensen Nørrebro 207A 5900 Rudkøbing Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00176 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for HILLERØD VAND A/S Ægirsvej 4 3400 Hillerød Den 10. oktober 2018 Sag nr. 18/07133 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I have fastsat

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske ramme for 2018 efter fusion

Korrigeret afgørelse om økonomiske ramme for 2018 efter fusion Din Forsyning Vand A/S Ravnevej 10 6705 Esbjerg Ø Den 7. juni 2018 Sag nr. 18/06947 Korrigeret afgørelse om økonomiske ramme for 2018 efter fusion Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Svendborg Spildevand A/S Att.: Michael Jørgensen Ryttermarken 21 5700 Svendborg Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00262 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Fonden Djurs Vand Att.: Tonny Sædam Frandsen Hans Winthers Vej 13 8400 Ebeltoft Den 1. oktober 2015 Sag nr. 15/02247 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Frederiksberg Vand A/S Att.: Frank Steen Pedersen Stæhr Johansens Vej 38 2000 Frederiksberg Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00088 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter

Læs mere