BESLUTNINGSREFERAT FLYSIKPILOTPROJEKTET. MØDE nummer 8. LØRDAG-SØNDAG den oktober 2003 på Idrætsskolen i Vejle. AGENDA:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BESLUTNINGSREFERAT FLYSIKPILOTPROJEKTET. MØDE nummer 8. LØRDAG-SØNDAG den oktober 2003 på Idrætsskolen i Vejle. AGENDA:"

Transkript

1 Rådet for Større Flyvesikkerhed Roskilde den 17. november BESLUTNINGSREFERAT FLYSIKPILOTPROJEKTET MØDE nummer 8. LØRDAG-SØNDAG den oktober 2003 på Idrætsskolen i Vejle. AGENDA: 1. Velkomst. 2. Bordet rundt. 3. Fagligt indlæg om Runway Incursions og uautoriseret indtrængen i luftrum ved Henning Christensen SLV. 4. Præsentation af emnet Kommunikation. 5. Præsentation af emnet Flight Planning. 6. Præsentation af emnet Praktiske Øvelser. 7. Præsentation af emnet Meteorologi ved Søren Brodersen og Pernille Arnsfelt Hansen DMI. 8. Teambuildingsøvelse 9. Fagligt indlæg om Havarikommissionen for civil luftfart ved Steen Halvorsen. 10. Evaluering. 11. Det videre forløb Tilstede var 9 ud af 24 piloter. Flysikpiloter tilstede var: John Jensen Knud Wigh Andersen Niels Jørgen Olesen Helge Hald (delvis) Henning Andersen Hjalmar Nielsen Jacob T Pedersen Dagmar Theilgaard Piet Regeur (delvis) Vi havde afbud fra følgende: Johannes Pedersen Kai Toft Jens Peter Larsen Per Jakobsen Bent Westphal Helge Vistisen Knud Jørgensen Erling Hansen Fritz Nielsen Gunnar Hansen Peter Bregendal Sørensen Ricard Matzen Lars E Petersen Claus Hansen Allan Munk

2 Desuden deltog : Henning Christensen chef analysekontor SLV. Søren Brodersen, meteorolog, DMI. Pernille Arnsfelt Hansen, meteorolog, DMI. Steen Halvorsen, chef for Havarikommissionen. Fra styregruppen: Henrik Sandum, luftfartsinspektør, SLV. Jørn Vinther, generalsekretær, RFSF/KDA. 1. Velkomst - hvor står vi lige nu Henrik Sandum (HS) og Jørn Vinther (JV) bød velkommen til det andet weekend seminar for flysikpiloter og præsenterede gæstedeltagerne Henning Christensen (HC) fra SLV, Søren Brodersen (SB) og Pernille Arnsfelt Hansen (PAH) fra DMI. Styregruppen konstaterede at mødeprocenten til dette seminar var nede på 35%, hvor gennemsnittet over alle 8 møder er på 65% og efterlyste mulige årsager til dette. 2. Bordet rundt. Dagmar Theilgaard: Kun lidt foregår i klubben. Føler ikke, hun kommer igennem med budskabet som Flysikpilot. Regionsgruppens projekt har heller ikke fungeret og årsagen til aflysning af Ringsteddagen kunne være manglende koordinering og markedsføring. Er Flysikpiloterne kvalificerede til den opgave, de er blevet bedt om at løse? Henning Andersen: Afløser Helge Vistisen som flysikpilot og glæder sig til opgaven. Herning har nu købt en klubflyver, og tilbyder skoleflyvning med en klubinstruktør. Klubbens bar nedlægges for at få plads til computere til flyveplanlægning. Tid til rådighed bliver det store problem. Niels Jørgen Olesen: Rally i samarbejde med KZ&V afholdt med succes. Flere nye medlemmer på vej. Klubhytterne bliver flittigt brugt til overnatning. Temaaftener afholdt i jan., feb. og mar. med flyvelæge og PFT instruktør. Desuden klubturbriefing af Rovs samt flere klubture. Knud Wigh Andersen: Klubaften hver torsdag med fremmødte. Små flysik-dryp med regelmæssige mellemrum effektivt. Fælles rally med Sæby afholdt foruden diverse klubture. Flyveskole på vej i Sindal. Åbent hus afholdt med stor succes (1000 tilskuere). Roskildespillet om kommunikation ønskes til klubben asap bør arrangeres som en tretrinsraket: Forberedelse Spillet klubtur til EKRK. Glæder sig til MET foredrag i Ålborg og forventer mindst 100 deltagere. Er flyvesikkerhed et problem?? De fleste piloter vil svare benægtende; derfor svært at motivere en indsats. Dårligt fremmøde til seminar kan skyldes dårlig samvittighed for manglende indsats. De fleste føler sig ikke kompetente til at udføre projekter. Jacob T Pedersen: Synes at Roskildespillet er godt og har sammen med Hjalmar arbejdet videre med kommunikation (Video på 10 min.). En aktiv flyveleder er nødvendig for spillet. Stiller gerne op til et begrænset antal klubaftener om emnet. AOPA generalforsamling et forum for flysikindslag. Ønskede en briefing i gebyrsagen. Hjalmar Nielsen: Repræsenterer DMU og er medlem i Haderslev. Generelt enig med Dagmar om problemstillingen. Gør tingene simpelt: Mål Midler Forum!! Støt nye tiltag og vær positiv. Har et godt samarbejde med Jacob om kommunikation.

3 John Jensen: Rally med Sindal, sejltur til Hirtsholmene. LL 100 etableret på pladsen. Medlemsfremgang i klubben. Nostalgiforedrag om RAF formidlet af Rovs. Nat VFR og lys på pladsen er på vej inkl. PAPI. Mener som Knud, at dårligt fremmøde kan skyldes manglende resultater i grupperne. Henning Christensen: Har officielt fået flysik som arbejdsopgave ved siden af funktionen som chef for analyse-afdelingen. Orienterede kort om status i gebyrsagen. Søren Brodersen: Oplægget til Met er nu færdigt. Har ønsket Pernille som support og Stand in. Begge har været aktive i produktion af foredraget. Met - gruppen har suppleret med visuelle indslag. DVD modtaget fra Johannes. RFK har besøgt DMI dette kan andre klubber også gøre. Pernille Arnsfelt Hansen: Flyvemeteorolog som Søren og glæder sig til vinterens foredrag. Jørn Vinther: Viste oversigt over fremmøde procent. Gennemsnittet er 65% over 8 møder, men dette tal dækker over piloter med meget forskelligt fremmøde. (Fra 12,5% til 100%). Visse flysikpiloter har sjældent vist sig. Styregruppen overvejer nu hvor en rimelig grænse bør være. Henrik Sandum: Fortalte om Roskildespillets tilblivelse og hvordan bane- og rullebanemarkeringerne var blevet reproduceret. 3. Fagligt indlæg om Runway Incursions og uautoriseret indtrængen i luftrum ved Henning Christensen SLV. Henning Christensen startede med en beskrivelse af baggrunden for etablering af det fortrolige og straffri rapporteringssystem i BL For privatflyvningen trådte BL 8-10 i kraft den 1. jan De nødvendige formularer findes på Materialet fra BL 8-10 bliver analyseret af SLV, som på baggrund heraf identificerer vigtige indsatsområder. Især runway incursions og uautoriseret indtrængen i luftrum må anses for meget vigtige områder. Ændringer i fraseologi kan være en medvirkende årsag, og Roskildespillet bliver en vigtig brik i arbejdet med at forebygge disse hændelser. 4. Præsentation af emnet kommunikation. Jacob og Hjalmar gennemgik forslag til agenda således: Velkomst. R/T procedurer Fælder Skilte og færdselsregler Flyvning til EKRK Video BLL-RKE på 10 min Planspil demo Praktiske øvelser i 2 omgange Afrunding og evaluering Videoen var optaget af Jacob og Hjalmar og viste tydeligt, at den var lavet af piloter for piloter. Den blev af alle tilstedeværende betragtet som et flot stykke værktøj. Spøgsmål: Bliver det for meget til én aften?? Forslag kunne være én aften med teori om CPH Area m.v. efterfulgt af én aften koncentreret om spillet?? (Gruppen har efterfølgende fremsendt forslag til 3 afviklingstyper. Forslag 1: Èn enkelt aften på 4 timer. Forslag 2: To aftener hver på 2-3 timer samt forslag 3: To aftener på 2-3 timer fulgt af en klubtur til EKRK. Forslagene vedlægges mødereferatet.) En RKE folder for flyvning til CPH Area kunne ønskes. Folderen om flyvning til EKRK er udmærket og denne samt DMU folderen med frekvenser bør have sin faste plads i flyet. Konklusion: Emnet er færdigt og skal bruges nu.

4 5. Præsentation af emnet Flight Planning. Henning Andersen fremviste en PPT præsentation hvor Vægt og Balance var hovedtema. Emnet blev levende fremstillet og deltagerne kommenterede ivrigt. Da Henning var eneste deltager fra gruppen blev resten af emnet Flight Planning ikke berørt. Konklusion: Emnet ikke færdigt. Henning kontakter Bent Westphal for at få fastlagt termin for færdiggørelse. Herefter afrapporteres til styregruppen senest Præsentation af emnet Praktiske Øvelser. Dagmar gennemgik arbejdsfordelingen i gruppen: Ricard Matzen: måling af distancer m.v. (OK) Lars Petersen: Fuelforbrug måles i virkeligheden og sammenlignes med håndbogen. (OK) Allan Munk: Taxi delvis klar (?) Dagmar: Nødlandinger var kørt fast og følte sig egentlig ikke kvalificeret til dette arbejde. Generelt havde der ikke været kontakt i gruppen siden marts og man måtte sætte spørgsmålstegn ved arbejdsmetoden. Konklusion: Emnet ikke færdigt. Styregruppen kontakter Peter Bregendal for at få en status. 7. Præsentation af emnet Meteorologi. Søren og Pernille gennemførte en færdig PPT præsentation af emnet på ca. 2,5 timer. Der var enighed om, at præsentationen nu er klar til brug, og at det er nu op til os at markedsføre produktet. SLV producerer et antal plakater til hver af de 5 foredrag, og FLYV bringer i november måned en helsides annonce, hvor alle 5 foredrag er beskrevet. Plakat til de 2 første arrangementer (2003) er udsendt. Henrik og Jørn vil ledsage Pernille og Søren på rundturen til vinter. 8. Teambuildingøvelse Et walking rally blev gennemført i buldrende mørke med deltagerne opdelt i 4 hold. Spørgsmål fra PPL prøverne skulle løses en route på 4 udlagte poster. Vindere blev Jacob og John. Dag 2 9. Fagligt indlæg om Havarikommissionen for Civil Luftfart ved chefen Steen Halvorsen. Steen gennemgik på en meget levende måde, HCL s opgaver illustreret med eksempler fra det virkelige liv. Foredraget gav tilhørerne en god indsigt i kommissionens arbejdsmetoder og der blev fra alle sider udtrykt stor tilfredshed med muligheden for på denne måde at komme tættere på HCL. 10. Evaluering Jørn gennemgik flysikprojektets MISSION VISION MÅLSÆTNING og stillede en række spørgsmål: Var det kun en drøm?

5 Generelt blev svaret NEJ. Projektet er stadig levedygtigt. Ethvert tiltag til fremme af flyvesikkerheden er vigtigt. Det er nødvendigt at drømme, have visioner sætte høje mål. Vejen fra drøm til virkelighed er ofte lang og besværlig således også i dette tilfælde. Vi drømte bl.a. om at få nogle værktøjer og noget materiale til brug i klubberne det er vi nu ved at få og så har vi jo OY- SIK. Har du fået indfriet forventningerne? Nogle er indfriet andre ikke. På vore møder oplever vi entusiasme og motivation, men efterfølgende sker der ikke ret meget i regionsgrupperne. I starten forventede jeg ikke noget særligt, men mange gode input fra projektet formidler jeg med held videre til klubben. Jeg oplever at det giver mig selv større indsigt og forståelse. Blot er det ærgerligt, at der er så stor udskiftning i gruppen det giver for lidt fremdrift og vi skal samle op hele tiden. Har egentlig ikke defineret nogle forventninger, men vi har et koncept, som kan tilpasses og det er godt. I nogle klubber fungerer klublivet ikke og der er formidling stort set umulig. Har du leveret det, som var aftalt? Generelt blev svaret NEJ. Regionsgrupperne har ikke fungeret godt. Meteorologi har kørt fordi Søren har taget slæbet. Kommunikation er samlet op af Hjalmar og Jacob 3 uger før seminaret og planspillet er lavet af Henrik og Jan Schunck. Tilsvarende har Henning kort tid før seminaret produceret et element til Flight Planning, men emnet er ikke færdigt til brug. Praktiske øvelser er svært at vurdere status på, idet kun Dagmar er tilstede fra gruppen. Der er ikke afleveret noget materiale til styregruppen. Men så er der leveret noget andet: Artikler om flysik og formidling af holdninger og erfaring ved klubmøder. Flysikpiloten er bydreng til/fra klubben fra/til projektet. Har regionsgrupperne fungeret og har de en fremtid? Nogle har fungeret andre ikke. Ting tager tid. Resultat fra grupperne afhænger helt af kompetencen og indsatsen fra de enkelte medlemmer, men er også afhængig af at formanden organiserer arbejdet med fast hånd. Det var måske bedre at håndplukke specielt interesserede til en opgave (ildsjæle) i stedet for at satse geografisk. Til praktiske opgaver som at arrangere større foredrag m.v. er regionsopdelingen OK. Har projektet en fremtid? Generelt blev svaret JA. Det skal have en fremtid fordi arbejdet med at fremme flyvesikkerheden aldrig må ophøre. Flysikarbejde er ikke en opgave men en løbende, vedvarende proces. Projektet må organiseres anderledes og ordet forbedre bør erstattes af fremme så missionen bliver at fremme flyvesikkerheden. Vigtigt at der er et rimeligt forhold mellem resultater, tids- og pengeforbrug. Alt for mange har ikke den fornødne tid eller lyst?? Hvad er du villig til at yde? Vil gerne fortsat være kontaktperson og formidler for flysik i klubben. Vil skabe gehør i klubben for flysik. Vil synliggøre flysik via medlemsblade og . Hvis svæveflyvernes sikkerhedskultur er af interesse, så stiller Helge gerne op. Større tidskrævende opgaver må løses af professionelle som har ressourcer og know-how. Stiller gerne op til et nyt week-end seminar og yderligere et par møder om året. Fordi det er fritiden som bruges giver det en grænse for indsatsen. Har styregruppen fungeret og hvad skal styregruppen yde? Generelt JA. Har været for tavs mellem møderne. Bør påvirke udviklingen i en positiv retning og motivere. Formidle tværfaglig kontakt og være sikkerhedskulturskabende. Være synlige og definere tilfredshedsniveau. Indpiskere. Tovholdere. Lytte og holde i snor. Sørge for overordnet planlægning og tilrettelæggelse. Følg bedre op på gruppernes arbejde og skift eventuelt besætningen ud. Tilrettelægge inspirerende seminarer/møder og stille realistiske krav til flysikpiloterne. Flysikpilotens fremtidige rolle? Bindeled mellem klub og projekt. Bør baseres på interesse for sagen og frivillighed må være det bærende. Må kunne sælge budskabet og arrangere foredrag m.v. Forvent ikke, at han kan udarbejde større projekter. Klubbens indpisker som sørger for at emner kommer til drøftelse både

6 ved klubaftener og mand til mand. Være synlige i klubben. Hver klub sin flysikpilot, som på stilfærdig vis sætter eksempler på god sik-kultur, formidler info og iværksætter klub-arrangementer med sik-relation. Andre veje at gå? Producer materiale/videoer til klubaftener. Effektivisere kommunikationen (Groupcare) Synliggøre flysik i uddannelsesforløbet. (Teori og praksis). Holdninger vigtige når vi arbejder med flysik. 80% af havarier skyldes menneskelige fejl. Hvorledes ændre menneskers adfærd? Psykologer kunne bruges i denne forbindelse. Regionale møder med PFT instruktør, som videregiver erfaringer med problemområder for GA. Modernisere driftsflyveplaner. Etablere kurser i GPS anvendelse. Nuværende struktur/organisation bør ikke ændres radikalt, idet mange piloter først nu er ved at være bekendt med systemet. MET og KOM er klar nu, så lad os først se resultatet heraf og så evaluere. Udskift de flysikpiloter, som ikke er aktive. Brug den positive motivation og sænk den løftede pegefinger. Seminar > samle ideer > nedsætte grupper til opgaveløsning > artikler/præsentationer > Turne/ OY-SIK/ Klubaften. Evaluering af OY-SIK sidste 4 numre Reaktion i klubberne? Bladet læses, Skaber debat, modtages generelt godt af brugerne. Er artiklerne relevante? Ja i meget høj grad. Vægtning af stoffet? OK og alsidigt. Artikel om alkohol? Klubberne føler ikke det er noget problem overhovedet. Kulturen har ændret sig så der i mange klubber ikke findes alkohol undtagen ved julefrokosten. Konklusion: skudt forbi. Forbedringer? Distribution til den enkelte ønskelig. Mangler? Ingen Emner 2004? - HCL og rapporteksempel. - Fuel Management - Flyvepladser, RKE folder for Herning - Korrekt motorhandling leaning etc.. - Flight planning via www - Nye kommunikationsregler - Nat VFR - NDR metoder - Artikel om DSvU og sikkerhedskultur hos svæveflyvere. 11. Det videre forløb. Konklusion fra Henning Christensen: Vi nedtoner regionsgrupperne og prioriterer Meteorologi og Radiokommunikation nu. Det er vigtigt at markedsføre vinterens 5 meteorologiaftener, og det forventes, at regionerne gør reklame lokalt i regionen. FLYV bringer i november en samlet oversigt, og SLV producerer et antal plakater til formålet. Plakat til de 2 første arrangementer (2003) er udsendt.

7 Vi kører Roskildespillet så hurtigt som muligt baseret på klubhenvendelser. Flyveleder Jan P Schunck stiller op som aktør. 12. Datoer Møde nummer 9 finder sted på Arnborg lørdag den 6. marts 2004 klokken Det er muligt at flyve til pladsen efter forhåndskontakt med Helge Hald. Møde nummer 10 er det årlige flysikseminar, som i 2004 er fastlagt til lørdag-søndag oktober 2003 på Idrætshøjskolen i Vejle. (OBS ændret dato.) SLV betaler omkostningerne ved flysikseminaret i Vejle mens transportomkostninger ved mødet den 06. marts betales af deltagerne selv. Mødet sluttede lørdag klokken På styregruppens vegne Jørn Vinther, Henrik Sandum Fordeling: Flysikpiloter, Søren Brodersen, Pernille Arnsfelt Hansen, Steen Halvorsen og styregruppen SLV: TA (Flight Safety Analysis), Henning Christensen, Asbo Holse. RFSF: KF Notits: Følgende Flysikpiloter har forladt projektet i de forløbne 12 måneder: Martin Kirkegaard Hans Lodberg Peter Andersen Helge Vistisen Kaj Nedergaard Jepsen Vi takker for jeres arbejde for flyvesikkerheden. Følgende nye piloter er kommet til: Henning Andersen Jens Peter Larsen Hjalmar Nielsen Vi byder jer velkommen og håber på et godt samarbejde

BESLUTNINGSREFERAT FLYSIKPILOTPROJEKTET. MØDE nummer 9. LØRDAG den 06. mar klokken 1000 på Arnborg. AGENDA:

BESLUTNINGSREFERAT FLYSIKPILOTPROJEKTET. MØDE nummer 9. LØRDAG den 06. mar klokken 1000 på Arnborg. AGENDA: Rådet for Større Flyvesikkerhed www.flightsafetycouncil.dk Roskilde den 16. mar. 2004. BESLUTNINGSREFERAT FLYSIKPILOTPROJEKTET MØDE nummer 9. LØRDAG den 06. mar. 2004 klokken 1000 på Arnborg. AGENDA: 1.

Læs mere

BESLUTNINGSREFERAT FLYSIKPILOTPROJEKTET. MØDE nummer 11. LØRDAG-SØNDAG den oktober 2004 på Idrætsskolen i Vejle. AGENDA:

BESLUTNINGSREFERAT FLYSIKPILOTPROJEKTET. MØDE nummer 11. LØRDAG-SØNDAG den oktober 2004 på Idrætsskolen i Vejle. AGENDA: Rådet for Større Flyvesikkerhed www.flightsafetycouncil.dk Roskilde den 22. oktober 2004. BESLUTNINGSREFERAT FLYSIKPILOTPROJEKTET MØDE nummer 11. LØRDAG-SØNDAG den 9. 10. oktober 2004 på Idrætsskolen i

Læs mere

BESLUTNINGSREFERAT FLYSIKPILOTPROJEKTET. MØDE nummer 5. LØRDAG-SØNDAG den 7-8. december 2002 på Idrætsskolen i Vejle. AGENDA:

BESLUTNINGSREFERAT FLYSIKPILOTPROJEKTET. MØDE nummer 5. LØRDAG-SØNDAG den 7-8. december 2002 på Idrætsskolen i Vejle. AGENDA: Rådet for Større Flyvesikkerhed www.flightsafetycouncil.dk Roskilde den 08. januar 2003. BESLUTNINGSREFERAT FLYSIKPILOTPROJEKTET MØDE nummer 5. LØRDAG-SØNDAG den 7-8. december 2002 på Idrætsskolen i Vejle.

Læs mere

REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE. Tirsdag den 05 oktober 2004 på Hotel Ansgar, Odense. Århus amt Jens Ole Willumsen Afbud

REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE. Tirsdag den 05 oktober 2004 på Hotel Ansgar, Odense. Århus amt Jens Ole Willumsen Afbud REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE Tirsdag den 05 oktober 2004 på Hotel Ansgar, Odense. Deltagere : KDA's Miljøudvalg - Bent Holgersen - Formand Claus Rose Andresen Peter Andersen Jørn Vinther

Læs mere

Referat af DMU formandsmøde den 31. oktober 2009 Odense Lufthavn

Referat af DMU formandsmøde den 31. oktober 2009 Odense Lufthavn Referat af DMU formandsmøde den 31. oktober 2009 Odense Lufthavn Deltagere: DMU s bestyrelse: Knud Nielsen John Madsen Kim Jensen Hjalmar Nielsen Knud Pinholt Jens Kongsbak Louis Rovs Hansen Flyveklubber:

Læs mere

Rådet for Større Flyvesikkerhed

Rådet for Større Flyvesikkerhed 15. november 2016 Rådet for Større Flyvesikkerhed Rådets kursuskatalog 2016-17 Rådet for Større Flyvesikkerhed gennemfører løbende kurser ved de flyveklubber, der måtte ønske en gennemgang af de emner,

Læs mere

BESTYRELSESMØDE PLØKS, SKOVLUNDE KLATREKLUB

BESTYRELSESMØDE PLØKS, SKOVLUNDE KLATREKLUB BESTYRELSESMØDE PLØKS, SKOVLUNDE KLATREKLUB 19. MARTS 2018 0.0 Deltagere og dagsorden Til stede: Per, Mads,, Jens Peter, Annette, Christian, Anders Afbud: Rasmus, William Agenda: Udsendt af formanden inden

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

BESTYRELSESMØDE PLØKS, SKOVLUNDE KLATREKLUB

BESTYRELSESMØDE PLØKS, SKOVLUNDE KLATREKLUB BESTYRELSESMØDE PLØKS, SKOVLUNDE KLATREKLUB 22. MARTS 2017 0.0 Deltagere og dagsorden Til stede: Per, Henrik,, Heidi, Mads, Christian Afbud: Pelle, William, Rasmus Agenda udsendt af formanden inden mødet:

Læs mere

- KZ&V har i årets løb tilbudt, at vi kan købe deres klubhus. Vi har dog takket nej af flere årsager - primært økonomi.

- KZ&V har i årets løb tilbudt, at vi kan købe deres klubhus. Vi har dog takket nej af flere årsager - primært økonomi. Referat af generalforsamling i Vestjyllands UL Flyveklub (VULF) Tirsdag den 20. marts kl. 19.00 i klublokalet i hangaren, Stauning Lufthavn. Til stede: Henrik Schäfler, Lasse Vestergaard, Richard Slot

Læs mere

R E F E R A T. Hjørring Tennisklub, Børge Christensens Vej 10, 9800 Hjørring

R E F E R A T. Hjørring Tennisklub, Børge Christensens Vej 10, 9800 Hjørring R E F E R A T Tid: Lørdag, den 26. januar 2019 kl. 9:30-11:50 Sted: Hjørring Tennisklub, Børge Christensens Vej 10, 9800 Hjørring Deltagere: Henrik Møller Andersen Dronninglund HC Hartmann-Nielsen Hjørring

Læs mere

Kursuskatalog. Rådet for Større Flyvesikkerhed. Rådet for Større Flyvesikkerhed

Kursuskatalog. Rådet for Større Flyvesikkerhed. Rådet for Større Flyvesikkerhed Kursuskatalog www.flyves ikkerhed.dk november 2o16 Rådets kursuskatalog gennemfører løbende kurser ved de flyveklubber, der måtte ønske en gennemgang af de emner, som fremgår af Rådets uddannelsesprogram.

Læs mere

Danmarks Jægerforbund Resultat hold 31-05-2015

Danmarks Jægerforbund Resultat hold 31-05-2015 Placering Nr Navn Foreningsnr Foreningsby Skydning Junior Hold Træf Skud Træf Skud 1 23 Vamdrup Junior 87 128 94 Kasper Hjorth 4308 Vamdrup og Omegns Jagtforening 35 42 100 Mikkel Dall 4308 28 43 96 Frederik

Læs mere

Udgivet af EDR Århus Afdelingen Juli 2003 Nr. 3

Udgivet af EDR Århus Afdelingen Juli 2003 Nr. 3 Nyhedsbrev Udgivet af EDR Århus Afdelingen Juli 2003 Nr. 3 OZ2EDR 50. årgang Redaktionelt Dette er første udgave efter ændring af formen for udsendelse af information fra EDR Århus afdelingen til medlemmerne.

Læs mere

Thyholm Idrætsforening www.thyholm-if.dk

Thyholm Idrætsforening www.thyholm-if.dk Kallerup 11. marts 2006 MØDEREFERAT Dato: 9.marts 2005 Sted: klubhuset Referent Kirsten Hansesgaard Emne: Generalforsamling Thyholm Idrætsforening. I alt 18 personer var mødt op til TIF s generalforsamling.

Læs mere

REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub. Mandag den 5. juli 2010, kl. 17.00 KDA-huset, Lufthavnsvej 28, 4000 Roskilde

REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub. Mandag den 5. juli 2010, kl. 17.00 KDA-huset, Lufthavnsvej 28, 4000 Roskilde REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub Mandag den 5. juli 2010, kl. 17.00 KDA-huset, Lufthavnsvej 28, 4000 Roskilde Fremmødt: Afbud: Referent: Hans Havsager, formand (HH) Helge Hald (HE)

Læs mere

REFERAT OPSTARTSMØDE I DET NATIONALE BENCHMARKNETVÆRK. 17. JANUAR 2012 Odense Centralbibliotek

REFERAT OPSTARTSMØDE I DET NATIONALE BENCHMARKNETVÆRK. 17. JANUAR 2012 Odense Centralbibliotek REFERAT OPSTARTSMØDE I DET NATIONALE BENCHMARKNETVÆRK 17. JANUAR 2012 Odense Centralbibliotek TILSTEDE: Elisabeth Kaper Buch, Herning Bibliotekerne Lone Westphall, Herning Bibliotekerne (Konsulent) Henrik

Læs mere

Emne Generalforsamling i Sydjysk Mejeristforening (FMF), landsdelskreds nr. 4

Emne Generalforsamling i Sydjysk Mejeristforening (FMF), landsdelskreds nr. 4 MØDEREFERAT Mødedato og tid 31. August 2010 Sted Arlafoods Kruså Mejeri Mødedeltagere Fra Ole O. Madsen Emne Generalforsamling i Sydjysk Mejeristforening (FMF), landsdelskreds nr. 4 Rundvisning på Kruså

Læs mere

Referat af ordinært bestyrelsesmøde HG-fodbold den

Referat af ordinært bestyrelsesmøde HG-fodbold den Referat af ordinært bestyrelsesmøde HG-fodbold den 11.09.2017 Deltagere: Bestyrelsesmedlemmer i HG fodbold Tid: Mandag d. 11/9-2017 kl. 19.15-21.30 Sted: Klubhuset Mødeleder: Lars Hoppe Søe Referent: Jens-Erik

Læs mere

Juni 10 2015. Bestyrelsen for Egense Nord Digelag

Juni 10 2015. Bestyrelsen for Egense Nord Digelag Referatet på de næste sider er fra mødet arrangeret af Egense Nord Fællesforening sammen med Landsforeningen af Fritidshusejere. Det var dette referat som der blev henvist til på generalforsamlingen i

Læs mere

Trolling Master Bornholm. Richard Nielsen fra Sverige med sin vinderlaks på 19,280 kg. På andenpladsen kom Johnny Gram fra SSK med 18,890 kg.

Trolling Master Bornholm. Richard Nielsen fra Sverige med sin vinderlaks på 19,280 kg. På andenpladsen kom Johnny Gram fra SSK med 18,890 kg. 7 Nyhedsbrev juni 2013 Trolling Master Bornholm Richard Nielsen fra Sverige med sin vinderlaks på 19,280 kg. På andenpladsen kom Johnny Gram fra SSK med 18,890 kg. På tredjepladsen kom Brian Milkowski

Læs mere

Referat af faggruppelandsmøde for ledende servicepersonale

Referat af faggruppelandsmøde for ledende servicepersonale Social- og sundhedssektoren April 2010 Referat af faggruppelandsmøde for ledende servicepersonale Dagsorden: 1. Velkomst og præsentation Deltagere: Niels-Ole Hartmann FOA Esbjerg Frank Bruno Madsen FOA

Læs mere

REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE. Tirsdag den 07 oktober 2003 på Hotel Ansgar, Odense.

REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE. Tirsdag den 07 oktober 2003 på Hotel Ansgar, Odense. REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE Tirsdag den 07 oktober 2003 på Hotel Ansgar, Odense. Deltagere : KDA's Miljøudvalg - Ricard Martzen - Formand Bent Holgersen Peter Andersen Jørn Vinther - Referent

Læs mere

KDA og FLYV Udfordringer i kommunikationen

KDA og FLYV Udfordringer i kommunikationen KDA og FLYV Udfordringer i kommunikationen Hvordan skal vi kommunikere hvilke værktøjer har vi til rådighed? FLYV KDA-hjemmesiden Nyhedsmails Det aktive pressearbejde FLYV Fra opslagstavle til ægte magasin

Læs mere

Herning vært for DM: Hunde kan også køre rally

Herning vært for DM: Hunde kan også køre rally Herning vært for DM: Hunde kan også køre rally Den lokale schæferhundeklub lokkede i weekenden hundeelskere fra hele landet til Herning Open, som blandt andet bød på en ny disciplin 22. juli 2019, 11.02

Læs mere

Handlingsplan for fælles sponsorarbejde mellem Elite Nord og Frederikshavn FOX

Handlingsplan for fælles sponsorarbejde mellem Elite Nord og Frederikshavn FOX Handlingsplan for fælles sponsorarbejde mellem Elite Nord og Frederikshavn FOX Overordnet mål med handlingsplanen: Via en fælles indsats at tiltrække et eller flere landsdækkende sponsorater, der til sammen

Læs mere

Bestyrelsesmøde BGIF Fodbold

Bestyrelsesmøde BGIF Fodbold Bestyrelsesmøde BGIF Fodbold Tid: 22. Marts 2014 kl. 17:00 20:30 Sted: Hos Jette Deltagere: Jette Degn (JD) Michael Mikkelsen (MM) Thomas Majgaard-Byrsing () Vibeke Krigslund (VK) Thomas Sørensen (TS)

Læs mere

Den 17. maj Referat, DF H bestyrelsesmøde 17. maj 2018 ekstern (Sted: Trinity, Fredericia)

Den 17. maj Referat, DF H bestyrelsesmøde 17. maj 2018 ekstern (Sted: Trinity, Fredericia) Den 17. maj 2018 Referat, DF H bestyrelsesmøde 17. maj 2018 ekstern (Sted: Trinity, Fredericia) Dagsorden: 1. Velkomst og godkendelse af referatet fra den 20. marts 2018 2. Budget for 2018/2019 endelig

Læs mere

RYLA 2011 i Svendborg. 6. - 7. og 8. maj 2011. Lederrollen. Teori og praksis

RYLA 2011 i Svendborg. 6. - 7. og 8. maj 2011. Lederrollen. Teori og praksis RYLA 2011 i Svendborg 6. - 7. og 8. maj 2011 Lederrollen Teori og praksis Velkommen til Svendborg En kær pligt for en borgmester er at efterkomme en opfordring til at byde velkommen til sin by. Derfor

Læs mere

Danboat. 27. november 2015

Danboat. 27. november 2015 Danboat 27. november 2015 Hvorfor projekt Vild med Vand? Dansk Sejlunion Færre og ældre medlemmer 1/3-del af klubberne mister medlemmer 1/3-del har status quo Foreningen af Lystbådehavne i Danmark (FLID)

Læs mere

Dansk Musiker Forbund Viborg afd.

Dansk Musiker Forbund Viborg afd. Ordinær Generalforsamling Dansk Musiker Forbund Viborg afd. Torsdag d. 27. februar 2014 kl. 18.00 Hjarbæk Kro Bestyrelsen er vært ved en omgang biksemad og hvad der tilhører. Dagsorden: 1. 2. Velkomst

Læs mere

2007 Status fra Havarigruppen.

2007 Status fra Havarigruppen. 2007 Status fra Havarigruppen. Flyveåret 2007 kunne vejrmæssigt ikke måle sig med 2006. Foråret startede fornuftigt, men blev afløst af en våd og blæsende sommer, og det endte med dårligt sigte i store

Læs mere

Præsentationsrunde. Hvem? Hvorfra? Overvejelser i forhold til Vild med Vand? Forventninger?

Præsentationsrunde. Hvem? Hvorfra? Overvejelser i forhold til Vild med Vand? Forventninger? Præsentationsrunde Hvem? Hvorfra? Overvejelser i forhold til Vild med Vand? Forventninger? Hvorfor projekt Vild med Vand? Dansk Sejlunion Færre og ældre medlemmer Foreningen af Lystbådehavne i Danmark

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmødet er udsendt og findes på hjemmesiden (www.kda.dk > OM KDA > BESTYRELSESREFERATER).

Referat fra bestyrelsesmødet er udsendt og findes på hjemmesiden (www.kda.dk > OM KDA > BESTYRELSESREFERATER). Fremmødt: Afbud: Referent: Hjalmar Nielsen, formand (HNI) Per Wistisen (PEW) Lisette S. Bertelsen (LSB) Jørgen Mouritzen (MOU) Jacques Johsman (JAJ) Jan Andersen (JAN) Per Horn (PHO) Morten Munkesø (MMU)

Læs mere

Fremtidsseminar 2013. Andelen af folk der laver frivillig arbejde fordelt på alder. Definition af frivilligt arbejde

Fremtidsseminar 2013. Andelen af folk der laver frivillig arbejde fordelt på alder. Definition af frivilligt arbejde Fremtidsseminar 2013 Definition af frivilligt arbejde Et stykke arbejde, der er kendetegnet ved: - Ikke lønnet, dog med mulighed for kompensation - Er frivilligt, dvs. at det udføres uden fysisk, retsligt

Læs mere

Referat fra fælles med mellem Teknisk Udvalg og Klimarådet

Referat fra fælles med mellem Teknisk Udvalg og Klimarådet Referat fra fælles med mellem Teknisk Udvalg og Klimarådet Referat fra møde Den 4. september 2018 kl. 19-21 MØDEDELTAGERE Fra Teknisk Udvalg deltog: Tina Tving Stauning Jørgen Bech (medlem af klimarådet)

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 2. februar 2016, kl i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 2. februar 2016, kl i Kulturstyrelsen. Referat 22. februar 2016 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 2. februar 2016, kl. 10.15-15.15 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen, Bodil Have, Erik Barfoed, Helle Kolind Mikkelsen,

Læs mere

Referat af generalforsamling i Hørsholm Skakklub den 9. maj 2011

Referat af generalforsamling i Hørsholm Skakklub den 9. maj 2011 Referat af generalforsamling i Hørsholm Skakklub den 9. maj 2011 1. Valg af dirigent Palle Bratholm blev valgt til dirigent. Dirigenten konstaterede at indkaldelsen (som opslag og på hjemmesiden) var sket

Læs mere

OZ9HBO EDR Holstebro Experimenterende Danske Radioamatører. 14. Årgang Nr. 1 AKTIVITETSPLAN 1. Kvartal 2004

OZ9HBO EDR Holstebro Experimenterende Danske Radioamatører. 14. Årgang Nr. 1 AKTIVITETSPLAN 1. Kvartal 2004 OZ9HBO EDR Holstebro Experimenterende Danske Radioamatører 14. Årgang Nr. 1 AKTIVITETSPLAN 1. Kvartal 2004 Indhold Information 2 Leder 3 Forsidebilledet 4 Ny bestyrelse 4 Campingvogn 5 Hjemmesiden 5 Fordrag

Læs mere

Rekruttering og fastholdelse af frivillige i idrætsforeninger

Rekruttering og fastholdelse af frivillige i idrætsforeninger Kursusinvitation: Rekruttering og fastholdelse af frivillige i idrætsforeninger Oktober 2014 januar 2015 VELKOMMEN til kursus i rekruttering af frivillige ledere til idrætsforeninger Frivillige ledere

Læs mere

Mårslet Fællesråd, Referat fra FU-møde

Mårslet Fællesråd, Referat fra FU-møde Mårslet Fællesråd, Referat fra FU-møde Dato: Tirsdag den 20. sept. 2016, kl. 19.00 Mødested: Tilstede: Afbud: Referent: TMG Halhuset Jens Thomsen, Anders Kjær, Troels Laursen, Lars Munk, Finn Larsen, Margrethe

Læs mere

Formands beregning i Revalideringsfaggruppen 6.april 2017 i Odense

Formands beregning i Revalideringsfaggruppen 6.april 2017 i Odense Formands beregning i Revalideringsfaggruppen 6.april 2017 i Odense 1. Velkommen til generalforsamling i Revalideringsfaggruppen 2017 Mit navn er Hanne Poulsen, jeg er formand for faggruppen Som faggruppeformand

Læs mere

Brobjergskolen 8000 Århus C. Tidspunkt Sted Kontaktperson / kursusleder. Brobjergskolen 8000 Århus C. Tidspunkt Sted Kontaktperson / kursusleder

Brobjergskolen 8000 Århus C. Tidspunkt Sted Kontaktperson / kursusleder. Brobjergskolen 8000 Århus C. Tidspunkt Sted Kontaktperson / kursusleder Kurser foråret 2010 Ungdomskultur i foreningen Torsdag den 4. marts 2010 kl. 19-22 Henrik Koch, ÅUF tlf. 8613 8911 e-mail: henrik@aau.dk Kommunikation udfordringer i Århus Tirsdag den 16. marts 2010 Henrik

Læs mere

Dagsorden BESTYRELSESMØDE. Sted: Værløse Dato: 10. august 2014. Steen, Lars, Anette, Lindis, Henrik, Bent, Ulla. Deltagere:

Dagsorden BESTYRELSESMØDE. Sted: Værløse Dato: 10. august 2014. Steen, Lars, Anette, Lindis, Henrik, Bent, Ulla. Deltagere: BESTYRELSESMØDE Sted: Værløse Dato: 10. august 2014 Deltagere: Afbud: Referent: Steen, Lars, Anette, Lindis, Henrik, Bent, Ulla Susanne, Rie Ulla Dagsorden 1.0 Valg af referent... 2 2.0 Præsentationsrunde...

Læs mere

Alssund Y s Men s Club

Alssund Y s Men s Club Alssund Y s Men s Club Årgang 2015 2016 Udgivelsesdag den 14. oktober nummer: 4 Redaktør Inger-Lise Hansen E-mail: inger-lise@ilos.dk Jeg vil gerne modtage indlæg til bladet Hvornår var det nu det var?

Læs mere

Referat af 15. sektionsbestyrelsesmøde d i København

Referat af 15. sektionsbestyrelsesmøde d i København Referat af 15. sektionsbestyrelsesmøde d. 05.06.2012 i København Tilstede: Afbud: Preben S Pedersen LPO Carsten M Olesen LPO Jørn Nicolaisen SPO Dan B Kirchhoff SPO Henning E Laursen SPO Niels Henrik Nielsen,

Læs mere

INFO fra kajakudvalget

INFO fra kajakudvalget INFO fra kajakudvalget Brejning Bådklubs kajakudvalg december 2013 Vi vil forsøge at nå mere ud til vores medlemmer. Derfor vil vi med jævne mellemrum udsende et infobrev med oplysninger om bl.a. udvalgets

Læs mere

Lokaludvalgenes puljer

Lokaludvalgenes puljer Lokaludvalgenes puljer At arbejde med evalueringen På de næste sider skal du evaluere det projekt, som du har fået støtte til. Du vil blive bedt om at vurdere og beskrive, hvordan projektet efter din opfattelse

Læs mere

Skabelon til beskrivelse af sundhedsprojekter

Skabelon til beskrivelse af sundhedsprojekter Skabelon til beskrivelse af sundhedsprojekter Projekttitel: Trivsel og Sundhed på arbejdspladsen Baggrund for projektet: Bilernes hus ønsker at have fokus på medarbejdernes trivsel. Det er et vigtigt parameter

Læs mere

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning 1 Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 13. ordinære generalforsamling.

Læs mere

AVIATOR Aalborg Svæveflyveklub Forhandlingsprotokol dokument 0132

AVIATOR Aalborg Svæveflyveklub Forhandlingsprotokol dokument 0132 Referat fra ordinær generalforsamling, 12. marts 2011 på EKVH kl. 10:00. Side 1 af 5 Erik Nørskov byder velkommen til generalforsamling. 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen foreslår Frank Sandeløv. Valgt

Læs mere

Fredericia forenede Fodboldklubber Fredericia.dk. Referat af bestyrelses møde den 29. august 2013

Fredericia forenede Fodboldklubber Fredericia.dk. Referat af bestyrelses møde den 29. august 2013 Fredericia forenede Fodboldklubber Fredericia.dk Referat af bestyrelses møde den 29. august 2013 Dagsorden for bestyrelses møder i Fredericia f.f. 1 Gennemgang og godkendelse af sidste referat 2 Nyt fra

Læs mere

Fælles afdelingsbestyrelsesmøde for Padborg Boligforening og Aabenraa Almene Boligselskab

Fælles afdelingsbestyrelsesmøde for Padborg Boligforening og Aabenraa Almene Boligselskab Referat fra fælles afdelingsbestyrelsesmøde på Stubbæk Forsamlingshus, torsdag den 14. november 2013 kl. 19.00. Tilmeldt var fra Padborg Boligforening (Padbo) 31 medlemmer af afdelingsbestyrelser og organisationsbestyrelsen,

Læs mere

Resultat Individuelle

Resultat Individuelle V 0 udskrevet for: Veteran individuel Side 1 Dame individuel 1 84 Anny Schlünsen Vejen 4308168984 29 45 2 113 Sandie Jensen Egtved 4221264196 19 50 2 udskrevet for: Dame individuel Side 2 Junior individuel

Læs mere

Referat af OSK-møde i OSK NA SoV, d. 12. oktober 2014.

Referat af OSK-møde i OSK NA SoV, d. 12. oktober 2014. Referat af OSK-møde i OSK NA SoV, d. 12. oktober 2014. Dagsorden Formalia: Sindsrobøn Præsentationsrunde og afbud Velkommen til nye Oplæsning af Koncepter og Traditioner Bemærkninger/godkendelse af referat

Læs mere

L-F Airsport maj 2008

L-F Airsport maj 2008 L-F Airsport maj 2008 Indhold: Nyt fra Lolland-Falsters Motorflyveklub Formanden orienterer Shell Flyvekort anno 1960 Kommende arrangementer: 1. januar 2008 Maribo Radio fik ny frekvens: 130,575 MHz. 17.

Læs mere

Beslutning og ansvarlig for opfølgning. henvisning til bilag. Afbud: Svend

Beslutning og ansvarlig for opfølgning. henvisning til bilag. Afbud: Svend Menighedsrådsmøde nr. 347, 08.03.2017 kl. 19.00 Indleder: Lise H. Sørensen Afbud: Svend Tilstede: Steen, Inger, Kirsten, Henrik, Johannes, Knud, Poul, Lise, Mette, Maja, Hans Erik, Jytte, Elisabeth, Erik,

Læs mere

Bestyrelsen. - Regnskab - Budget - Medlemsliste - Udsender giro kort. - Referat fra møder - Kontakt med webmaster (CIF.dk) - Møde ordstyrer.

Bestyrelsen. - Regnskab - Budget - Medlemsliste - Udsender giro kort. - Referat fra møder - Kontakt med webmaster (CIF.dk) - Møde ordstyrer. Bestyrelsen Navn Formand Bjarne Andersen Tromsøgade 8 8200 Århus N Tlf: 86165889 trom8@webspeed.dk Kasser Peter Iversen Laurvigsgade 16 8200 Århus N Tlf: 86101046 PeterIversen@Get2net.dk Sekretær Poul

Læs mere

L-F Airsport oktober 2008

L-F Airsport oktober 2008 L-F Airsport oktober 2008 Indhold: Nyt fra Lolland-Falsters Motorflyveklub Lidt fra redaktøren Invitation til foredrag m/ Vincent Seremet Invitation til Danmarksspillet Arbejdsdag i klubhuset Udflugt til

Læs mere

SKAB EN SUCCESFULD BADMINTONKLUB med et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI Badminton. og Badminton Danmark

SKAB EN SUCCESFULD BADMINTONKLUB med et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI Badminton. og Badminton Danmark SKAB EN SUCCESFULD BADMINTONKLUB med et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI Badminton og Badminton Danmark NÅ I MÅL MED TO STÆRKE MEDSPILLERE! Badminton Danmark og DGI Badminton har en fælles drøm. Vi

Læs mere

Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget. Til stede: Afbud fra: Dagsorden: Referat af mødet den 7. december 2009

Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget. Til stede: Afbud fra: Dagsorden: Referat af mødet den 7. december 2009 Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget Referat af mødet den 7. december 2009 Ref: HS Dato: 11. januar 2010 Til stede: Afbud fra: Carl-Vilhelm Rasmussen, NRGI (Dansk Energi) Bjarne H Jensen, Naturgas

Læs mere

Som tak for hjælpen er der en hjælper fest ugen efter, hvor der også vil blive tid til evaluering af træf og indsats.

Som tak for hjælpen er der en hjælper fest ugen efter, hvor der også vil blive tid til evaluering af træf og indsats. Kære havkajroere i Holbæk Kajakklub, Som du tidligere har hørt om i en mail, holder havkajakroerne, - en internetforening for havkajakroere deres forårstræf i Holbæk Marina den 8. til 10. Maj, og vi er

Læs mere

Rekruttering af frivillige i foreninger

Rekruttering af frivillige i foreninger Rekruttering af frivillige i foreninger September November 2016 Kursus i rekruttering af frivillige ledere til foreninger Frivillige ledere og trænere er foreningernes vigtigste ressource, og Aabenraa

Læs mere

Mødeprogram Side 1 af 9

Mødeprogram Side 1 af 9 Side 1 af 9 Klubben holder sommerferie i juli. Onsdag den 2. august 2017 kl. 19:30 Leif C Åbent hus: Der var ikke stor tilslutning, men vi fik lavet nogle nødvendige greenscreenoptagelser til pr-video3,

Læs mere

Nyhedsbrev Oktober 2013. Til Kalenderen ;-) Offentligt foredrag og debatmøde om voksenmobning Arrangeret af Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak!

Nyhedsbrev Oktober 2013. Til Kalenderen ;-) Offentligt foredrag og debatmøde om voksenmobning Arrangeret af Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak! Nyhedsbrev Oktober 2013 Kære medlemmer og læsere af Landsforeningens nyhedsbrev Heri kan du læse seneste nyt fra satspuljeprojektet, og hvad der ellers rører sig. Til Kalenderen ;-) Offentligt foredrag

Læs mere

REFERAT. Klubsamarbejdsmøde forår 2014

REFERAT. Klubsamarbejdsmøde forår 2014 Møde: REFERAT Klubsamarbejdsmøde forår 2014 klubsamarbejdsmøde Dato: 10. marts 2014 Sted: Deltagere: Kopi til: Stenstrup Hallen, Steenstrup Michael Heering, Stenstrup Tennisklub og FTU, Michael Grube Andersen,

Læs mere

Afdeling 0205, Vester Hassing. Referat fra afdelingsmødet den 21. august 2014, kl. 19,00. I mødet deltog: Beboere 32

Afdeling 0205, Vester Hassing. Referat fra afdelingsmødet den 21. august 2014, kl. 19,00. I mødet deltog: Beboere 32 Side 1/5 Afdeling 0205, Vester Hassing Referat fra afdelingsmødet den 21. august 2014, kl. 19,00. I mødet deltog: Beboere 32 Fra organisationsbestyrelsen: Hans Bøyen Christensen Fra administrationen: Peter

Læs mere

Junior hold 1 udskrevet for: Junior hold

Junior hold 1 udskrevet for: Junior hold Junior hold 11:40 26 Nørup Junior 1140 1142 1144 1146 109 110 111 112 Patrick Jensen Thomas Johansen Simon Madsen Andreas Thomsen 4221303811 4221305221 4221302509 4221304417 1 udskrevet for: Junior hold

Læs mere

kultur og fritid Forenings Fokus kursustilbud til ledere, instruktører og trænere i foreninger og korps

kultur og fritid Forenings Fokus kursustilbud til ledere, instruktører og trænere i foreninger og korps kultur og fritid Forenings Fokus kursustilbud til ledere, instruktører og trænere i foreninger og korps 1 indhold Den nye træner 3 Få styr på din klub 4 Unglederuddannelse 5 Effektive møder 6 Medlemssucces

Læs mere

Referat af Stiftsrådsmødet tirsdag den 13. november 2012 kl

Referat af Stiftsrådsmødet tirsdag den 13. november 2012 kl Referat af Stiftsrådsmødet tirsdag den 13. november 2012 kl. 14.00 Mødedeltagere: Ester Larsen, Erik Vind, Inger Lund, Rasmus Kr. Rasmussen, Inge Dalsgaard, Henrik Wigh-Poulsen, Eva Fischer Boel, Grethe

Læs mere

DOF Storstrøm. Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken hos Bo Kayser i Stensby

DOF Storstrøm. Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken hos Bo Kayser i Stensby Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken 18.00-23.00 hos Bo Kayser i Stensby Tilstede: Michael Thelander (MT), Stig Jürgensen (SJ), Bente Larsen (BL), Henrik Dahl (HD), Birgitte Norby

Læs mere

Referat af udvalgsmøde tirsdag d , kl i klubhuset.

Referat af udvalgsmøde tirsdag d , kl i klubhuset. Referat af udvalgsmøde tirsdag d. 02.09.2014, kl. 19.00 i klubhuset. Deltagere, Palle Lemminger, Hans Pedersen, Viggo Frandsen, Johan Thisted, Lone Lysdahl Eva Pedersen, Axel Schulte, Hans Chr Pedersen,

Læs mere

Psykisk arbejdsmiljø Fremtidens ledelsesopgave

Psykisk arbejdsmiljø Fremtidens ledelsesopgave Psykisk arbejdsmiljø Fremtidens ledelsesopgave Slutkonference for VIPS-projektet Torsdag d. 3. april 2008, kl 13-16.30 Eigtveds Pakhus Virksomheders indsats for et bedre psykisk arbejdsmiljø - Præsentation

Læs mere

I weekenden var Dommerudvalget samlet for at evaluere sæsonen Og samtidig se frem til den kommende sæson

I weekenden var Dommerudvalget samlet for at evaluere sæsonen Og samtidig se frem til den kommende sæson Dommere / Observatører Dommerudvalget Distriktsforbund DHF s Bestyrelse Udvalget for professionel håndbold Divisionsforeningen Brøndby, den 29. maj 2017 Journalnummer 1124-17-mcn Nyhedsbrev maj 2017 Kære

Læs mere

GRATIS PR TIL DIN FORENING. Breddeidrætsevaluering - Mariagerfjord Kommune

GRATIS PR TIL DIN FORENING. Breddeidrætsevaluering - Mariagerfjord Kommune GRATIS PR TIL DIN FORENING Breddeidrætsevaluering - Mariagerfjord Kommune PR-ekspert rykker ud i foreningerne Mange idrætsforeninger fortæller, at de kæmper med at lave reklame, der sælger på linje med

Læs mere

Børnerådet. Onsdag den 17. februar 2016

Børnerådet. Onsdag den 17. februar 2016 Børnerådet Referat Onsdag den 17. februar 2016 Børne- og Ungeudvalget: Henrik Klem Lassen (I) Claus Engskov (O) Marc Genning (V) Brigitte Klintskov Jerkel (C) Bjarke Abel (A) Forældrebestyrelsesrepræsentanter:

Læs mere

PFT. TEORI 2016 HERNING SVÆVEFLYVEKLUB

PFT. TEORI 2016 HERNING SVÆVEFLYVEKLUB PFT. TEORI 2016 HERNING SVÆVEFLYVEKLUB NAVN: PILOT NR.: DATO: SIDSTE 3 MDR. SIDSTE 12 MDR. TOTAL STARTER TIMER INDSÆT DIN TRÆNINGSTILSTAND I BAROMTERET PFT. TEORI OK INSTRUKTØR: I- NUMMER: PFT Spørgsmål!

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 45, d. 8. november 2012.

Referat af bestyrelsesmøde nr. 45, d. 8. november 2012. Referat af bestyrelsesmøde nr. 45, d. 8. november 2012. 25. nov. 2012. Tilstede: Bestyrelsesmedlemmerne Birgit Thejls (BT), Henrik Sieling (HSI), Sten Emborg (SE), Jens Rosengaard (JR) og Jan Bredde Andersen

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen fra møde i skolebestyrelsen tirsdag den

Udskrift af forhandlingsprotokollen fra møde i skolebestyrelsen tirsdag den Udskrift af forhandlingsprotokollen fra møde i skolebestyrelsen tirsdag den 13.8.2013. Uden for dagsordenen bød Søren velkommen til elevrådsrepræsentanterne August, 8B og Timmi, 8B Forældrereferat skrives

Læs mere

Medindflydelse på egne arbejdsopgaver

Medindflydelse på egne arbejdsopgaver Medindflydelse på egne arbejdsopgaver har I den gode idé? Få økonomisk støtte til projekter i kommunerne I kan søge om 30.000 til 70.000 kr. Hvad kan I søge støtte til? Alle typer af kommunale arbejdspladser

Læs mere

DOF Storstrøm. Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken hos Bo Kayser i Stensby

DOF Storstrøm. Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken hos Bo Kayser i Stensby Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken 18.00-23.00 hos Bo Kayser i Stensby Tilstede: Michael Thelander (MT), Stig Jürgensen (SJ), Bente Larsen (BL), Henrik Dahl (HD), Birgitte Norby

Læs mere

natur dyr mad Sådan starter du en 4H klub

natur dyr mad Sådan starter du en 4H klub 4H natur dyr mad Sådan starter du en 4H klub 4H Sådan starter du en 4H klub Udgivet i 2018 af 4H Agro Food Park 15 8200 Aarhus N 8740 5000 info@ Layout HELDINGgrafiker.dk Find os her: Ny 4H klub At starte

Læs mere

Elev, mandag den 13. august 2007. Høringssvar til BL 7-16, udgave 3 Bestemmelser om særligt følsomme naturområder.

Elev, mandag den 13. august 2007. Høringssvar til BL 7-16, udgave 3 Bestemmelser om særligt følsomme naturområder. Statens Luftfartsvæsen Ellebjergvej 50 2450 København SV Elev, mandag den 13. august 2007 Høringssvar til BL 7-16, udgave 3 Bestemmelser om særligt følsomme naturområder. Dansk Motorflyver (DMU) har følgende

Læs mere

Metode Seniorpraksis

Metode Seniorpraksis Hvad kan en seniorpolitik indeholde? Fokusspørgsmål Hvordan organiseres arbejdet med udformning af en seniorpolitik og seniorpraksis? Foreligger plan for gennemførelse og måling? Kender alle første skridt

Læs mere

Vision og sigtepunkter for arbejdet i LBR i Frederikssund Kommune

Vision og sigtepunkter for arbejdet i LBR i Frederikssund Kommune Vision og sigtepunkter for arbejdet i LBR i Frederikssund Kommune Opsamling på LBR-seminar den 6. september 2010 mploy a/s www.mploy.dk Gothersgade 103, 3. sal 1123 København K Tlf: 32979787 Email: mploy@mploy.dk

Læs mere

Referat generalforsamling Team Odder 2013

Referat generalforsamling Team Odder 2013 Referat generalforsamling Team Odder 2013 Søndag d.17.11.2013 Pkt 1 Som dirigent blev Svend Aage Dam valgt Han kunne konstatere, at Generelforsamling var lovligt indkaldt. Pkt. 2 Beretning fra styregruppen

Læs mere

Afbud: Mette Bøge Henriksen Bente Lyngsøe. Punkt B/O* Tema Forberedelse Referat Ansvarlig/opfølgning Gennemgang af dagsorden

Afbud: Mette Bøge Henriksen Bente Lyngsøe. Punkt B/O* Tema Forberedelse Referat Ansvarlig/opfølgning Gennemgang af dagsorden SKOLEBESTYRELSESMØDE Dato: onsdag d. 28.10.2015 Tid: kl. 17-19 Sted: Vadehavsskolen, Simon Hansens Vej Deltagere: Henrik Olesen Johan Beck Marianne Nielsen Mette Hager Petermann Vibeke Kamp Jensen Søren

Læs mere

REFERAT AF REGIONSMØDE Lørdag den 30. maj 2015 kl. 10:00 Kirkebakken 7 8660 Skanderborg

REFERAT AF REGIONSMØDE Lørdag den 30. maj 2015 kl. 10:00 Kirkebakken 7 8660 Skanderborg REFERAT AF REGIONSMØDE Lørdag den 30. maj 2015 kl. 10:00 Kirkebakken 7 8660 Skanderborg Dagsorden Referat 01 Velkomst Formanden bød velkommen og læste formålsparagraffen. 02 Valg af ordstyrer Henrik R

Læs mere

NYHEDSBREV. 1. Dialogmøder vedr. halv planlægningsdag d. 25. juni. Uge 24 2015 12. juni 2015

NYHEDSBREV. 1. Dialogmøder vedr. halv planlægningsdag d. 25. juni. Uge 24 2015 12. juni 2015 Ny NYHEDSBREV Uge 24 2015 12. juni 2015 1. Dialogmøder vedr. halv planlægningsdag d. 25. juni 2. Nyt ansøgningsskema til kompetenceudvikling 3. Undervisningsmidler ny procedure 4. Hold- og opgavefordeling:

Læs mere

Dansk Sejlunion - Klubkonference. 21. november 2015

Dansk Sejlunion - Klubkonference. 21. november 2015 Dansk Sejlunion - Klubkonference 21. november 2015 Vi vil fortælle om Baggrunden for projekt Vild med Vand Status for projektet Hvad består projektet af Hvad leverer projektsekretariatet Hvordan kommer

Læs mere

LEDERAKADEMIET 2013-2014. Et personligt uddannelsesforløb for kommende, nye og nuværende foreningsaktive frivillige i Egedal Kommune.

LEDERAKADEMIET 2013-2014. Et personligt uddannelsesforløb for kommende, nye og nuværende foreningsaktive frivillige i Egedal Kommune. LEDERAKADEMIET 2013-2014 Et personligt uddannelsesforløb for kommende, nye og nuværende foreningsaktive frivillige i Egedal Kommune. Lederakademiets deltagere vil efter akademiets afslutning modtage et

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND SELVEVALUERINGS- og BESØGSSKEMA 2019 S-kontrollantvirksomhed jfr. UHB 570, afsnit 2.2. og 3.6. Klub: Antal to-sædede

Læs mere

Netværkshåndbog for JA

Netværkshåndbog for JA Netværkshåndbog for JA Peter Bangs Vej 30, 2000 Frederiksberg Alle netværk under JA kan holde møder og gennemføre arrangementer Når netværk under JA afholder et arrangement eller anden aktivitet, kan de

Læs mere

Jens Müller bød velkommen til årets første Elite- og Talentrådsmøde og til nye medlemmer. Derefter var der præsentationsrunde bordet rundt.

Jens Müller bød velkommen til årets første Elite- og Talentrådsmøde og til nye medlemmer. Derefter var der præsentationsrunde bordet rundt. Eliteidrætssekretariatet Kultur og Idræt Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk/elitekommune Referat af Elite- og Talentrådsmøde

Læs mere

Sommerferielukket. I uge Vi ønsker dig en god sommer fyldt med sol og varme smil. Hvad er der sket siden sidst

Sommerferielukket. I uge Vi ønsker dig en god sommer fyldt med sol og varme smil. Hvad er der sket siden sidst Hvad er der sket siden sidst Nyhedsbrev selvhjælp Randers Sommeren er over os, og vi nyder solens varme og de lyse aftner. Der er noget helt specielt ved sommeren. Man bliver helt glad inden i. Der er

Læs mere

Formidling om arbejdsmiljø hvad kan man nå på tre timer?

Formidling om arbejdsmiljø hvad kan man nå på tre timer? Formidling om arbejdsmiljø hvad kan man nå på tre timer? Nyborg Strand Den 8. november 2010 Workshop nr. 109 Jette Vangslev og Rikki Hørsted Formålet med Workshoppen Hvordan laver man god formidling om

Læs mere

Dansk Svømmeunion. - Vi skaber de bedste, sjoveste og mest motiverende rammer for vandaktiviteter i Danmark

Dansk Svømmeunion. - Vi skaber de bedste, sjoveste og mest motiverende rammer for vandaktiviteter i Danmark Dansk Svømmeunion - Vi skaber de bedste, sjoveste og mest motiverende rammer for vandaktiviteter i Danmark Vores fokus er på udviklingen, værdierne, glæden, motivationen og drivkraften i DIN svømmeklub.

Læs mere

Referat for MCV generalforsamling 19.02.2013 kl. 1900 i klublokalerne

Referat for MCV generalforsamling 19.02.2013 kl. 1900 i klublokalerne Referat for MCV generalforsamling 19.02.2013 kl. 1900 i klublokalerne 1. Valg af dirigent. Søren Opstiller Søren Valgt 28 stemmeberettige er til stede til denne generalforsamling Afbud fra 8 medlemmer

Læs mere

REFERAT - KREDSUDVALGSMØDE - 10. APRIL 2012

REFERAT - KREDSUDVALGSMØDE - 10. APRIL 2012 REFERAT - KREDSUDVALGSMØDE - 10. APRIL 2012 Til stede: Afbud: Referent: Marianne Christensen, Pernille Dohlmann, Susanne Forsberg Fagerberg, Michael Stenholm Nielsen, Lisbeth Pedersen, Ole Brydegaard Pedersen,

Læs mere