Brunata s report on its corporate sociale responsibility

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Brunata s report on its corporate sociale responsibility"

Transkript

1 Brunata s report on its corporate sociale responsibility De aktiviteter Brunata a/s har valgt at rapportere om, er en integreret del af virksomhedens forretningsstrategi. Vi ønsker at fastholde fokus på disse områder fremadrettet og forventer også at emnerne kan inspirere til nye emner i takt med, at virksomheden udvikler sig. Rapporten beskriver tre udvalgte hovedområder miljø og klima, interessentdialog og medarbejdere og er fremkommet i et samarbejde mellem Økonomi, Forbrugsregnskab og Marketing samt en række medarbejdere i virksomheden. Adm. direktør Keld Forchhammer Godkendt Brunata a/s Vesterlundvej Herlev Tlf brunata@brunata.dk

2 2 af 6 Environment and Climate from meter to decision basis Increases availability of value-adding services Forbrug Måling Adfærd Background In 2008 Brunata a/s formulated a company strategy which contributed to focusing on Brunata s future as a meter company delivering a decision basis for optimisation og reduktion af ressourceforbrug og dermed miljøforbedringer herunder reduceret forurening og CO 2 udledninger hos brugere og forsyningsleverandører. In 2009, when COP15 inspired everyone to think about climate and environment, Brunata really rediscovered how we deliver meter data as a basis of decisions and changed user behaviour. It tuns out that when consumers know how much water, heating, etc. they use and what it costs, they automatically reduce their consumption by per cent. Brunata therefore aims for the company s products to have a clear value for consumers and society generally in terms op optimisation of ressources. Politik/igangsætter Den del af politikken vi i indeværende regnskabsår har haft særlig fokus på, er udvikling af information i ydelserne, der kan forstærke forbrugernes grundlag for at optimere udnyttelsen af varme og vand samt hvilke visualiseringsformer der skal til for at fastholde besparelser. Udvikling af information har været medvirkende til en løbende forbedring af Brunata WebMon. Det har medført oprettelsen af et brugerdefineret alarmmodul, der aktiveres når der sker en forandring i forbruget. Brugeren kan selv definere hvilken forandring der skal udløse alarmen - helt ned til en forbrugsforskel på fx en liter vand. Herudover er det muligt at gemme indtastninger og rapporter, så brugerne af WebMon nemt kan sammenligne udsving i forbruget. Forbedringen imødekommer kundeønske om en detaljeret alarmfunktion. Der har ikke været klager over alarmmodulet fra kunder i regnskabsåret. Hvor der kun er årlige aflæsninger og det udgør fortsat den største andel af forbrugsmålinger er der ikke mulighed for at monitorere løbende forbrugsændringer - fx løbende toiletter. For mere information om data - kontakt regionsdirektør Peter Lysdahl. Brunata har i regnskabsåret engageret sig i aktiviteter som kan lære os mere om hvordan vi styrker beslutningsgrundlaget hos vores brugere. Det har medført adskillige møder og workshops i projekterne 2100.nu og Gate 21 samt en konkret brugerundersøgelse, hvor vi sammen med 2 partnere samt Plan C under Gate 21 undersøger energiadfærd i to boligforeninger i Brøndby. Interviews i brugerundersøgelsen er påbegyndt. Der vil blive gennemført 6 kvalitative interviews og udsendt 500 planlagte spørgeskemaer. Der ligger en klar plan for projektets næste trin, som efter de gennemførte undersøgelser afsluttes med en brugerworkshop, hvor deltagerne afprøver en række teser om mulighederne for at forbedre energiadfærd.

3 3 af 6 Se nedenfor under Brunatas interessentdialog. For mere information om data - kontakt marketingchef Lise Bonde. Environment and Climate Environmental management Increases availability of value-adding services and focus on production costs and product quality Background Brunata has an environmental policy and is environmentally certified in accordance with the international DS/EN ISO 14001:2004 standard for environmental management. As a result of the policy, Brunata in 2006 set up an environmental committee, which in the current financial year among other things has worked to reduce travel. Dette har medvirket til udviklingen af en version 2 af vores DriveBy aflæsningsmetode samt en leasingaftale som gør at den kørsel, der er nødvendig, foretages i de mest optimale bilmodeller mht. brændselsforbrug, forurening samt sikkerhed i trafikken. Politik / igangsætter Den del af politikken vi i regnskabsåret har haft særlig fokus på, er reduktion af Brunatas kørselsforbrug med opnåelse af ressourcebesparelser og miljøforbedringer. Videreudvikling af aflæsningsmetoden - DriveBy version 2. Den nye aflæsningsmetode har medført, at der skønnet kan fjernaflæses ca.10 gange så mange målere pr. medarbejder som ved manuel aflæsning. Kørselsbehovet kan samtidig reduceres med hvad der svarer til 28 servicebiler forudsat at bilen er bemandet med to serviceteknikere som kun aflæser målere (og ikke udfører montering mm.). Ovenstående udregning er baseret på et foreløbigt, groft estimat for at illustrere kørselsbesparelserne. Vi vil udvikle en valid udregningsmodel til formålet i 2011/12. I CSR-rapporten berørte vi dilemmaet om at tiltagende fjernaflæsning reducerer mulighederne for at monitorere fx opvarmning og vandtilgang især i almene boligbebygggelser. Det har vi forsøgt imødekommet med en opdateret udgave af spareråd på For mere information om data - kontakt teknisk direktør Søren Svanebjerg. Indgået aftale om leasing af Brunatas bilpark.

4 4 af 6 79 biler på gule plader leases i dag hos et dansk leasingselskab. Bilerne er indrettet med det nyeste sikkerhedsudstyr og reducerer brændstofforbruget med 25 % sammenlignet med de tidligere modeller. Foruden selve besparelsen på brændstoffet, mener vi også, at et reduceret brændstofforbrug er en af de mest effektive måder at reducere CO 2 -udslip. / fremover Vi kører i de mest optimale bilmodeller, men har endnu ikke indført el-biler eller cykler i storbyer som København. Vi kan også blive endnu bedre til at planlægge vores servicebesøg således at en kunde altid serviceres af den servicetekniker som er tættest på. For mere information om data - kontakt controller Mette Havn Lorenzen. Brunata s dialogue with interested parties Enhances turnover and market position Background Brunata still has no specific policy for dialogue with interested parties, but it has unertaken a number of related activities in the financial year. The dialogue has for example comprised et intensiveret samarbejde med the Gate 21 project in Albertslund Municipality, der handler om at udvikle og indføre energieffektive løsninger i kommunerne - i et samarbejde mellem kommuner, vidensinstitutioner og private virksomheder. Herudover har vi deltaget i 2100.nu som har til formål at reducere CO2 udslippet med 10 % på Østerbro i perioden maj 2010 til maj Under samarbejdet med 2100.nu har Brunata, sammen med 2 andre partnere fra 2100.nu, tilbudt et gratis vandsparetjek i boligforeninger på Østerbro. Herudover indgik Brunata i et samarbejde med 2100.nu og Danmarks Designskole om at designe et værktøj, der kan skærpe forbrugernes opmærksomhed omkring deres energiforbrug. Igangsætter Ca. 60 % af Københavns energiforbrug forbruges af beboere i boligerne. Brunata ønsker at forstå hvordan vi mest effektfuldt ud over individuel forbrugsmåling påvirker brugerne til at udøve den mest hensigtsmæssige energiadfærd til gavn for miljøet, naturressourcer og økonomien. Præsentation af vores målesystemer og visualiseringsværktøj Brunata WebMon på konkrete workshops afholdt af Gate 21 i september og december Deltagelse i workshops om udvikling af konkrete nålestiksprojekter i april 2011 i Gate 21. Deltagelse i innovationsmøde med 2100.nu sammen med de øvrige partnere i projektet i april er Deltagelsen i disse projekter har medvirket til at Brunata internt har fået afklaret hvilke koncepter Brunata gerne vil afprøve. Det har også medført mange samfunds- og klimarelevante diskussioner og projekter, som dog endnu ikke har ført til konkrete resultater, bortset fra det projekt der er omtalt under Brunatas interessentdialog (se ovenfor).

5 5 af 6 Set med forbrugernes øjne er der mange ressourceleverandører og målinger at forholde sig til, og det kan være svært at koordinere og overskue alle disse målinger. Brunata ser sin deltagelse i Gate 21 og 2100.nu som en del af sit samfundsmæssige ansvar mhp. at finde nogle, for brugerne og kommunerne, rigtig gode løsninger til at effektivisere udnyttelsen af energiressourcer. Samtidig ser Brunata det som et bidrag til at opfylde strategien og en mulig indtjeningskilde i fremtiden. Det er dog ikke altid nemt at finde balancen, da partnersamarbejde er tidskrævende og på kort sigt mere udfolder sig på idéplan end i praksis. Med udgangspunkt i kursusforløbet Bæredygtigt Energiforbrug, Danmarks Designskole (efterår 2010), etablerede Danmarks Designskole, 2100.nu og Brunata i samarbejde et learning lab for 16 studerende. et var en projektrapport, som de studerende gik til eksamen i, og et papirkoncept som produkt. De aktiviteter Brunata udførte var: Planlægning af samarbejdet, virksomhedsbesøg hos Brunata, to opsamlingsbesøg samt besvarelse af løbende spørgsmål fra de tre studerende der valgte at arbejde med en Brunata-problematik. Brunata deltog også i elevernes reception efter endt kursus, hvor alle elevernes resultater blev præsenteret. er et blev en rapport fra de 3 studerende med beskrivelse af de anvendte metoder (bl.a. antropologisk metode) samt et konkret forslag til et værktøj. Det er helt relevant, interessant og (samfundsmæssigt) vigtigt at Brunata indgår i samarbejder med uddannelsesinstitutioner, men det kan være svært at få givet de studerende tilstrækkelig og rettidig feed-back, da denne type aktiviteter ofte må vige for mere forretningskritiske aktiviteter. For mere information om data - kontakt marketingchef Lise Bonde. Emplyees Strengthens fokcus on the organization Baggrund In 2008, Brunata s employee policy was supplemented by a fifth dimension in the strategy development, aimed at intensifying focus on the organisation. Der er således i indeværende regnskabsår nedsat en procesgruppe (se Pingus nedenfor) og gennemført uddannelser for ledere og medarbejdere i Kognitiv Coaching. Formålet med sidstnævnte er at styrke kommunikationen og mulighederne for konfliktløsning i organisationen. Det forventede resultat er både at fastholde at Brunata er en spændende arbejdsplads i udvikling og at skærpe mulighederne for at nå i mål med virksomhedens strategi. Politik / igangsætter Ledelsen har i regnskabsåret haft fokus på at styrke kommunikation og konflikthåndtering i Brunata og på at videreudvikle strategisk vigtige processer i Brunata.

6 6 af 6 Alle ledere har i indeværende regnskabsår deltaget i Kognitiv Coaching og behovsledelse, ligesom alle medarbejdere tilbydes at deltage i Kognitiv Coaching som samtaleredskab. I indeværende regnskabsår har 32 medarbejdere samt 41 ledere deltaget i et kursus med efterfølgende eksamen. er Kurserne har styrket lederes og medarbejderes kommunikationsfærdigheder (lytte, formidle og (selv)motivere) samt muligheder for konflikthåndtering gennem et fællessprog. Det har styrket mulighederne for at komme rigtigt i gang med samt nå i mål med arbejdsopgaver, bl.a. ved at man får større fokus på den værdioplevelse det er at løse en opgave, samt de målbare resultater. Kurset har den største effekt når alle har deltaget, men da der samtidig inddrages personlige forhold i denne type kursus, er det frivilligt for medarbejderne at deltage. Det er en balancegang (dilemma), hvor meget pres lederne kan og vil lægge på medarbejderne, så indtil videre glæder vi os over dem der har deltaget, og håber at resten følger med bl.a. via individuelle anbefalinger. For mere information om data - kontakt HR-direktør Ane Fischer Rasmussen. Med fokus på at optimere medarbejdernes ressourcer og arbejdsindsats i virksomheden blev der i 2010 nedsat en procesgruppe Pingus som overordnet styres af 5 ledere fra Brunata. Formålet med Pingus er at udvikle værdiskabende processer på Brunatas strategisk vigtige områder: Forretningsudvikling, Produktforsyning, Etablering og Drift samt Forbrugsregnskaber. et for medarbejderne er bl.a. at uhensigtsmæssige processer bliver erstattet af nye processer og at medarbejderne inddrages i bl.a. idégenerering og evaluering. Som led i Pingus gennemførtes i indeværende regnskabsår participatorisk idégenerering på et fælles morgenmøde med ca. 200 medarbejdere i Danmark, og sidenhen er der arbejdet videre med de indkomne ideer til optimeringer af processer. Konkret er en række funktioner og procedurer i virksomheden ændret. Herudover blev det besluttet at konsolidere vores 9 lokalafdelinger i 3 regionscentre. Alle medarbejdere er blevet tilbudt at fortsætte i et af regionscentrene, og det store netværk af kørende personale lokalt fortsætter, så alle kunder serviceres af velkendte serviceteknikere. er Styrkede og mere gennemskuelige processer inden for Forbrugsregnskab samt Etablering og Drift. En udjævnet belastning hvor vi bl.a. har undgået overarbejde og kunnet udnytte eksisterende kapacitet i andre regioner. Et større økonomisk overskud. Flere korrekte regnskaber til tiden. Lukning af 6 lokalafdelinger, heraf flere i randområder, har naturligvis været svært for personalet, men problemet blev imødekommet ved at tilbyde flere hjemmearbejdspladser. For mere information om data - kontakt forbrugsregnskabschef og procesleder Peter Larsen.

Brunatas as rapport om virksomhedens samfundsansvar 2010-11

Brunatas as rapport om virksomhedens samfundsansvar 2010-11 Brunatas as rapport om virksomhedens samfundsansvar 2010 11 De aktiviteter Brunata a/s har valgt at rapportere om, er en integreret del af virksomhedens forretningsstrategi. Vi ønsker at fastholde fokus

Læs mere

Brunatas rapport om virksomhedens samfundsansvar

Brunatas rapport om virksomhedens samfundsansvar Brunatas rapport om virksomhedens samfundsansvar 2011-12 De aktiviteter Brunata a/s rapporterer om, er en integreret del af virksomhedens forretningsstrategi. I indeværende regnskabsår har et særlig fokus

Læs mere

Brunatas rapport om virksomhedens samfundsansvar 2012-13

Brunatas rapport om virksomhedens samfundsansvar 2012-13 Brunatas rapport om virksomhedens samfundsansvar 2012-13 De aktiviteter Brunata a/s rapporterer om, er en integreret del af virksomhedens forretningsstrategi. Nærværende rapport beskriver status på vores

Læs mere

Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99a

Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99a Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99a 2013-14 De aktiviteter, Brunata International a/s rapporterer om, er en integreret del af virksomhedens forretningsstrategi. Nærværende

Læs mere

CSR rapport 2009-10 Miljø og Klima Engagement i samfundet Medarbejdere

CSR rapport 2009-10 Miljø og Klima Engagement i samfundet Medarbejdere CSR rapport 2009-10 Medarbejdere Brunata s rapport om virksomhedens samfundsansvar 2009-10 Som C virksomhed er Brunta a/s for første gang i regnskabsåret 2009-10 forpligtiget til at fremlægge en rapport

Læs mere

USERTEC USER PRACTICES, TECHNOLOGIES AND RESIDENTIAL ENERGY CONSUMPTION

USERTEC USER PRACTICES, TECHNOLOGIES AND RESIDENTIAL ENERGY CONSUMPTION USERTEC USER PRACTICES, TECHNOLOGIES AND RESIDENTIAL ENERGY CONSUMPTION P E R H E I S E L BERG I N S T I T U T F OR BYGGERI OG A N L Æ G BEREGNEDE OG FAKTISKE FORBRUG I BOLIGER Fra SBi rapport 2016:09

Læs mere

Engelsk. Niveau D. De Merkantile Erhvervsuddannelser September Casebaseret eksamen. og

Engelsk. Niveau D. De Merkantile Erhvervsuddannelser September Casebaseret eksamen.  og 052431_EngelskD 08/09/05 13:29 Side 1 De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005 Side 1 af 4 sider Casebaseret eksamen Engelsk Niveau D www.jysk.dk og www.jysk.com Indhold: Opgave 1 Presentation

Læs mere

Brunata a/s Virksomhedsprofil

Brunata a/s Virksomhedsprofil Vores referencer I Brunata bestræber vi os dagligt på, at vores kunder er tilfredse med vores løsninger. Vi har en lang tradition for gode, stabile og vedvarende samarbejder med kunder fra flere forskellige

Læs mere

GREEN KEY GREEN DREAMS

GREEN KEY GREEN DREAMS GREEN KEY GREEN DREAMS EN VI RON MENT 1 VI TÆNKER PÅ MILJØET OG DIN KOMFORT Du har valgt en Green Key (Grøn Nøgle) virksomhed. Det betyder, at du automatisk er med til at passe på miljøet, da vi lever

Læs mere

Må en varmemåler se lækker ud?

Må en varmemåler se lækker ud? Må en varmemåler se lækker ud? Brunata Futura+ sætter nye standarder for boligindretning og forbrugsmåling I halvdelen af alle danske hjem sidder der lovpligtige varmemålere på radiatorerne. De skal sikre

Læs mere

Brunata WebMon Brugermanual for administrator DK-QB 101431 / 26.06.2014

Brunata WebMon Brugermanual for administrator DK-QB 101431 / 26.06.2014 Side 12 Brunata a/s er et danskejet selskab, der sikrer en fair og individuel fordeling af forbrugsudgifter med danske målerløsninger. Vi har næsten 100 års erfaring med udvikling og fremstilling af målere,

Læs mere

Engelsk. Niveau C. De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005. Casebaseret eksamen. www.jysk.dk og www.jysk.com.

Engelsk. Niveau C. De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005. Casebaseret eksamen. www.jysk.dk og www.jysk.com. 052430_EngelskC 08/09/05 13:29 Side 1 De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005 Side 1 af 4 sider Casebaseret eksamen Engelsk Niveau C www.jysk.dk og www.jysk.com Indhold: Opgave 1 Presentation

Læs mere

Brunata a/s. Print netversion A4. Ressourceoptimering med danske målerløsninger

Brunata a/s. Print netversion A4. Ressourceoptimering med danske målerløsninger Brunata a/s V i r k s o m h e d s p r o f i l Print netversion A4 Ressourceoptimering med danske målerløsninger Brunata en vision om at få mere ud af ressourcerne I Brunata a/s har vi samlet mere end 90

Læs mere

FORMÅL MED DAGENS PROGRAM

FORMÅL MED DAGENS PROGRAM FORMÅL MED DAGENS PROGRAM Give en smagsprøve på CSR Vise hvordan CSR og business kan gå hånd i hånd Give inspiration til at arbejde videre med med CSR 1 Aarhus School of Business Aarhus University ONS

Læs mere

Per Østergaard Jacobsen. Bedre bruger oplevelser med BIG DATA og effektiv styring!

Per Østergaard Jacobsen. Bedre bruger oplevelser med BIG DATA og effektiv styring! Per Østergaard Jacobsen Bedre bruger oplevelser med BIG DATA og effektiv styring! BIG DATA is like teenage sex: everyone talks about it, nobody really knows how to do it, everyone thinks everyone else

Læs mere

FOREBYGGELSE AF ARBEJDSULYKKER I DONG OIL & GAS

FOREBYGGELSE AF ARBEJDSULYKKER I DONG OIL & GAS FOREBYGGELSE AF ARBEJDSULYKKER I DONG OIL & GAS I-BAR Arbejdsmiljø Topmøde 26. oktober 2016 Jacob Heinricy Jensen, Head of QHSE, DONG Oil & Gas Introduktion DONG Oil & Gas og vores nuværende performance

Læs mere

NÅR KUNDERNES FORVENTNINGER UDFORDRER HR S VANETÆNKNING SØREN CARLSEN, RAMBOLL

NÅR KUNDERNES FORVENTNINGER UDFORDRER HR S VANETÆNKNING SØREN CARLSEN, RAMBOLL NÅR KUNDERNES FORVENTNINGER UDFORDRER HR S VANETÆNKNING SØREN CARLSEN, RAMBOLL RAMBOLL GROUP Leading engineering, design and consultancy company Founded in Denmark in 1945 13,000 experts 300 offices in

Læs mere

Brunata a/s Virksomhedsprofil

Brunata a/s Virksomhedsprofil Brunata a/s Virksomhedsprofil Ressourceoptimering med danske målerløsninger Tradition for loyale kunderelationer I Brunata sætter vi vores kundens tilfredshed med vores løsninger højt. Derfor har vi en

Læs mere

Usability-arbejde i virksomheder

Usability-arbejde i virksomheder Usability-arbejde i virksomheder Jan Stage Professor, PhD Forskningsleder i Information Systems (IS) og Human-Computer Interaction (HCI) Aalborg University, Department of Computer Science jans@cs.aau.dk

Læs mere

Brunata DriveBy. mobil fjernaflæsning af målere

Brunata DriveBy. mobil fjernaflæsning af målere Brunata DriveBy Pr netveint rsio A4 n Brunata DriveBy Til dem, der ikke vil bruge tiden på måleraflæsning Langt de fleste varmemålere aflæses i dag manuelt ved et besøg af en aflæser. Den metode kræver

Læs mere

Internationalisering gennem co-branding og strategiske samarbejder med kulturen

Internationalisering gennem co-branding og strategiske samarbejder med kulturen Internationalisering gennem co-branding og strategiske samarbejder med kulturen WHAT S NEXT?, INTERNATIONALISERINGSKONFERENCE, KØGE 1 DAGENS TEMA Hvad skal vi tale om i dag? Tiger har udviklet en ny platform,

Læs mere

Eksempel på eksamensspørgsmål til caseeksamen

Eksempel på eksamensspørgsmål til caseeksamen Eksempel på eksamensspørgsmål til caseeksamen Engelsk niveau E, TIVOLI 2004/2005: in a British traveller s magazine. Make an advertisement presenting Tivoli as an amusement park. In your advertisement,

Læs mere

Et meningsfuldt arbejde Tilfredse kunder Gode kolleger At være værdsat Det får folk til at komme på arbejde hver dag

Et meningsfuldt arbejde Tilfredse kunder Gode kolleger At være værdsat Det får folk til at komme på arbejde hver dag SYGEFRAVÆR NÆRVÆR Fra sygefravær til nærvær SIDE 1:6 Sænk sygefraværet mærkbart ved at udvikle Den Attraktive Arbejdsplads med en høj social kapital. Når medarbejderne oplever, at de skaber værdi, er fravær

Læs mere

Bilag. Resume. Side 1 af 12

Bilag. Resume. Side 1 af 12 Bilag Resume I denne opgave, lægges der fokus på unge og ensomhed gennem sociale medier. Vi har i denne opgave valgt at benytte Facebook som det sociale medie vi ligger fokus på, da det er det største

Læs mere

Systemic Team Coaching

Systemic Team Coaching Systemic Team Coaching Styrk og udvikle lederteamets, ledernes og forretningens potentiale Systemic team coaching er en meget effektiv proces til at optimere performance af individuelle team medlemmer,

Læs mere

Sustainable investments an investment in the future Søren Larsen, Head of SRI. 28. september 2016

Sustainable investments an investment in the future Søren Larsen, Head of SRI. 28. september 2016 Sustainable investments an investment in the future Søren Larsen, Head of SRI 28. september 2016 Den gode investering Veldrevne selskaber, der tager ansvar for deres omgivelser og udfordringer, er bedre

Læs mere

Brunata a/s V irksomh e dsprofil

Brunata a/s V irksomh e dsprofil Brunata a/s V irksomh e dsprofil Ressourceoptimering med danske målerløsninger Brunata en vision om at få mere ud af ressourcerne I Brunata a/s har vi samlet mere end 90 års erfaring med levering af højteknologiske

Læs mere

Navn: DM515, F12, Introduktion til lineær og heltalsprogrammering

Navn: DM515, F12, Introduktion til lineær og heltalsprogrammering Hvor mange timer om ugen har du gennemsnitligt brugt på det kursus, spørgeskemaet drejer sig om? Under 10 timer 9 45,0% 11-15 timer 7 35,0% 16-20 timer 3 15,0% 21-25 timer 1 5,0% Over 25 timer 0 0,0% I

Læs mere

CSR workshop - sådan kommer du godt i gang. Danish Farmers Abroad 12. januar 2016

CSR workshop - sådan kommer du godt i gang. Danish Farmers Abroad 12. januar 2016 CSR workshop - sådan kommer du godt i gang Danish Farmers Abroad 12. januar 2016 CSR handler om at skabe værdi for både forretningen, mennesker og miljø At skabe sunde og sikre arbejdspladser At få mere

Læs mere

KundeCenter Privat FRA KPI TIL FORMÅL

KundeCenter Privat FRA KPI TIL FORMÅL KundeCenter Privat FRA KPI TIL FORMÅL IF KUNDECENTER PRIVAT DANMARK Stamholmen / Hvidovre Kolding Hvorfor Eksisterer If? Rolig, vi hjælper dig Vores formål: Sikre at vores kunder Er korrekt forsikret og:

Læs mere

Appendices. Appendix 2: Questionnaire in StudSurvey. Appendix 3: Text presenting the electronic questionnaire. Appendix 4: Outputs from regressions

Appendices. Appendix 2: Questionnaire in StudSurvey. Appendix 3: Text presenting the electronic questionnaire. Appendix 4: Outputs from regressions Appendices Appendix 1: Print screen of WEB-DIRECT Appendix 2: Questionnaire in StudSurvey Appendix 3: Text presenting the electronic questionnaire Appendix 4: Outputs from regressions StudSurvey http://studsurvey.asb.dk/nsurveyadmin/surveycontentbuilder.aspx?surv...

Læs mere

Seminar d. 19.9.2013. Klik for at redigere forfatter

Seminar d. 19.9.2013. Klik for at redigere forfatter Seminar d. 19.9.2013 Klik for at redigere forfatter M_o_R En risiko er en usikker begivenhed, der, hvis den indtræffer, påvirker en målsætning Risici kan dele op i to typer Trusler: Der påvirker målsætningen

Læs mere

DIRF Samspil mellem IR og øvrig ekstern kommunikation

DIRF Samspil mellem IR og øvrig ekstern kommunikation DIRF Samspil mellem IR og øvrig ekstern kommunikation Iben Steiness Director, Carlsberg Investor Relations Agenda Introduktion Ekstern kommunikation i Carlsberg IR vs medier Praktiske eksempler Page 2

Læs mere

IT & Intelligent Energi ISSH-Netværket 28. Oktober 2009

IT & Intelligent Energi ISSH-Netværket 28. Oktober 2009 ISSH-Netværket 28. Oktober 2009 Dansk Energi Politisk Afdeling Richard Schalburg IT og energiforbrug IT og energibesparelser IT, energi og systemisk tænkning IT, energi og fremtiden Eksempel Slutbruger

Læs mere

ESG reporting meeting investors needs

ESG reporting meeting investors needs ESG reporting meeting investors needs Carina Ohm Nordic Head of Climate Change and Sustainability Services, EY DIRF dagen, 24 September 2019 Investors have growing focus on ESG EY Investor Survey 2018

Læs mere

HD ALUMNI - DRIFTSLEDELSE. CBS, 19. April :30-10:30

HD ALUMNI - DRIFTSLEDELSE. CBS, 19. April :30-10:30 HD ALUMNI - DRIFTSLEDELSE CBS, 19. April 2018 08:30-10:30 Hildebrandt & Brandi Vores profil, publikationer og lokationer VORES PROFIL UDVALGTE PUBLIKATIONER VORES LOKATIONER Etableret i 2004 af Steen Hildebrandt

Læs mere

GLM. GenbaLedelse og Moral

GLM. GenbaLedelse og Moral DI-version 2014-09-23 GLM GenbaLedelse og Moral Alle rettigheder tilhører DI 3-3-1 - GLM - Ledelsens Vejledning - 2014-09-233 side 1 af 5 Instruktion til kaizenleder Rettigheder DI ejer alle rettigheder

Læs mere

Erhvervsleder i Praktik og IBM

Erhvervsleder i Praktik og IBM Pia Rønhøj Manager CSR and Employer Branding IBM Danmark Erhvervsleder i Praktik og IBM 1 Our Strategy and Values: Working for a Smarter Planet IBM er Danmarks største it- og konsulentvirksomhed 2 IBM

Læs mere

Procuring sustainable refurbishment

Procuring sustainable refurbishment SURE den 21. marts 2012 Procuring sustainable refurbishment Niels-Arne Jensen, Copenhagen City Properties (KEjd) Copenhagen Municipality KOMMUNE 1 Agenda About Copenhagen City Properties Background and

Læs mere

Health surveys. Supervision (much more) from the patients perspective. Charlotte Hjort Head of dep., MD, ph.d., MPG

Health surveys. Supervision (much more) from the patients perspective. Charlotte Hjort Head of dep., MD, ph.d., MPG Health surveys Supervision (much more) from the patients perspective Charlotte Hjort Head of dep., MD, ph.d., MPG 8.10.2018 The story 2002 Act on surveys at all nursing homes (frequentbased surveys) 600-800

Læs mere

Sådan laver du et godt Pitch

Sådan laver du et godt Pitch Dansk HG AAJ september 2015 Sådan laver du et godt Pitch Definition (wikipedia): Et pitch er en ultrakort præsentation, med det formål at "sælge" en idé, et koncept eller lignende, typisk en forretningsidé

Læs mere

Evaluering af Master in Leadership and Innovation in Complex Systems

Evaluering af Master in Leadership and Innovation in Complex Systems Evaluering af Master in Leadership and Innovation in Complex Systems På masteruddannelsen i Leadership and Innovation in Complex Systems blev der i efteråret 2009 udbudt undervisning i følgende to moduler:

Læs mere

Lær jeres kunder - bedre - at kende

Lær jeres kunder - bedre - at kende Tryksag 541-643 Læs standarden for kundetilfredshedsundersøgelse: DS/ISO 10004:2012, Kvalitetsledelse Kundetilfredshed Overvågning og måling Vejledning I kan købe standarden her: webshop.ds.dk Hvis I vil

Læs mere

Challenges for the Future Greater Helsinki - North-European Metropolis

Challenges for the Future Greater Helsinki - North-European Metropolis Challenges for the Future Greater Helsinki - North-European Metropolis Prof. Dr.-Ing. / M.A. soc. pol. HafenCity University Hamburg Personal introduction background: - urban and regional planning - political

Læs mere

From innovation to market

From innovation to market Nupark Accelerace From innovation to market Public money Accelerace VC Private Equity Stock market Available capital BA 2 What is Nupark Accelerace Hands-on investment and business developmentprograms

Læs mere

Financial Literacy among 5-7 years old children

Financial Literacy among 5-7 years old children Financial Literacy among 5-7 years old children -based on a market research survey among the parents in Denmark, Sweden, Norway, Finland, Northern Ireland and Republic of Ireland Page 1 Purpose of the

Læs mere

Hvad kommer ITIL V3 og Cobit til at betyde for IT-supporten? Ole Westergaard Westergaard CSM

Hvad kommer ITIL V3 og Cobit til at betyde for IT-supporten? Ole Westergaard Westergaard CSM Hvad kommer ITIL V3 og Cobit til at betyde for IT-supporten? Ole Westergaard Westergaard CSM V3 Westergaard CSM Westergaard CSM 2 Gode konsulenter hænger ikke på træerne! [Indsæt billede af Jakob/Lars/Gitte/Ulla

Læs mere

Bæredygtig virksomhed 12. oktober 2011. Mogens Lindhard CSR Manager Grundfos A/S

Bæredygtig virksomhed 12. oktober 2011. Mogens Lindhard CSR Manager Grundfos A/S Bæredygtig virksomhed 12. oktober 2011 Mogens Lindhard CSR Manager Grundfos A/S Agenda Introduktion og proces Grundfos kort fortalt Hvad er bæredygtighed? Bæredygtighed virksomhed 2 Proces GRUNDFOS KORT

Læs mere

Asset management forbedring med GAP analyse

Asset management forbedring med GAP analyse Asset management forbedring med GAP analyse Erik Helms Nielsen, direktør DDV konference 2014: Asset management i Introduktion Erik Uddannelse og kurser: Civilingeniør, DTU HD, CBS EMBA, CBS EFNMS Maintenance

Læs mere

Director Onboarding Værktøj til at sikre at nye bestyrelsesmedlemmer hurtigt får indsigt og kommer up to speed

Director Onboarding Værktøj til at sikre at nye bestyrelsesmedlemmer hurtigt får indsigt og kommer up to speed Director Onboarding Værktøj til at sikre at nye bestyrelsesmedlemmer hurtigt får indsigt og kommer up to speed 12. november 2014 Indhold Onboarding/Induction Nomineringsudvalg/vederlagsudvalg Page 2 Onboarding/Induction

Læs mere

Udarbejdet den: 06. august 2012 Version: 4 Revideret den: Dokumentejer: Ole Steensberg Øgelund Side 1 af 8

Udarbejdet den: 06. august 2012 Version: 4 Revideret den: Dokumentejer: Ole Steensberg Øgelund Side 1 af 8 Dokumentejer: Ole Steensberg Øgelund Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Systemstruktur... 4 Overordnet vision, målsætninger og politik for Vand og Affald... 5 Organisationsplan... 6 Ansvar og

Læs mere

DSB s egen rejse med ny DSB App. Rubathas Thirumathyam Principal Architect Mobile

DSB s egen rejse med ny DSB App. Rubathas Thirumathyam Principal Architect Mobile DSB s egen rejse med ny DSB App Rubathas Thirumathyam Principal Architect Mobile Marts 2018 AGENDA 1. Ny App? Ny Silo? 2. Kunden => Kunderne i centrum 1 Ny app? Ny silo? 3 Mødetitel Velkommen til Danske

Læs mere

Budgetaftalen 2013. Årsmødet 19.-20. november 2012 På Hotel Maribo Søpark

Budgetaftalen 2013. Årsmødet 19.-20. november 2012 På Hotel Maribo Søpark Budgetaftalen 2013 Årsmødet 19.-20. november 2012 På Hotel Maribo Søpark Budget 2013 Nu runder budgettet i Region Sjælland 17 mia. kr. Budgetloven indebærer sanktioner ved mer-og mindre forbrug. Ikke samme

Læs mere

Supplier development så langt kan man nå i samarbejdet mellem kunde og leverandør. Søren Jepsen 13. Juni 2013

Supplier development så langt kan man nå i samarbejdet mellem kunde og leverandør. Søren Jepsen 13. Juni 2013 Supplier development så langt kan man nå i samarbejdet mellem kunde og leverandør. Søren Jepsen 13. Juni 2013 Solar in short Solar is one of Northern Europe s leading technical wholesalers Listed on NASDAQ

Læs mere

Traffic Safety In Public Transport

Traffic Safety In Public Transport Traffic Safety In Public Transport 13 October 2014 Arriva Denmark 2 Arriva Denmark Arriva has been part of public transport in Denmark since 1997 Arriva Denmark provides passenger transport by bus, train

Læs mere

Pilotforløb(eksempel): Idea Management Tool. Aftalen. Ansvarlig. Modtager. info@sputnik5.com www.sputnik5.com

Pilotforløb(eksempel): Idea Management Tool. Aftalen. Ansvarlig. Modtager. info@sputnik5.com www.sputnik5.com TELEFON MAIL WEB 52 30 20 55 info@sputnik5.com www.sputnik5.com Pilotforløb(eksempel): Idea Management Tool Modtager Ansvarlig Fornavn: Efternavn: Stilling: Virksomhed: Kontakt info: Martin Schorling Overgård

Læs mere

South Arne HSEQ Esbjerg 30-03

South Arne HSEQ Esbjerg 30-03 South Arne HSEQ Esbjerg 30-03 03-2004 Søren A Sørensen Offshore Installation Manager Emner Hvorfor det er så vigtigt offshore Hvad der skal til for at få en god HSEQ kultur og for AT KUNNE OPNÅ DET MAN

Læs mere

Fællesmøde for Grøn Generation koordinatorer 30. September 2015

Fællesmøde for Grøn Generation koordinatorer 30. September 2015 BÆREDYGTIGE SAMMEN Fællesmøde for Grøn Generation koordinatorer 30. September 2015 Marianne Bjerre Projektleder Bæredygtighedssekretariatet Odense Kommune ODENSE KOMMUNES POLITIKHIERAKI Odense skal være

Læs mere

Best - Next - Practice i rådgivningsbranchen! Flemming Poulfelt 6. november, 2014 poulfelt@cbs.dk

Best - Next - Practice i rådgivningsbranchen! Flemming Poulfelt 6. november, 2014 poulfelt@cbs.dk Best - Next - Practice i rådgivningsbranchen! Flemming Poulfelt 6. november, 2014 poulfelt@cbs.dk Rådgivningsvirksomheders vilkår Rådgivningsbranchen Der er fornuftige tider Hvordan udnytte dette proaktivt?

Læs mere

3) Klasse B og C. Årsregnskab og koncernregnskab udarbejdes efter International Financial Reporting Standards som godkendt af EU

3) Klasse B og C. Årsregnskab og koncernregnskab udarbejdes efter International Financial Reporting Standards som godkendt af EU EKSEMPLER PÅ LEDELSESPÅTEGNING PÅ ÅRSRAPPORTER. 1) Klasse B og C. Årsregnskab udarbejdes efter årsregnskabsloven 2) Klasse B og C. Årsregnskab og koncernregnskab udarbejdes efter årsregnskabsloven. Pengestrømsopgørelse

Læs mere

PC-værktøj til beregning af energiøkonomiske konsekvenser ved valg af køleanlæg - STEP I, Kompressorer

PC-værktøj til beregning af energiøkonomiske konsekvenser ved valg af køleanlæg - STEP I, Kompressorer PC-værktøj til beregning af energiøkonomiske konsekvenser ved valg af køleanlæg - STEP I, Kompressorer Hovedrapport MORTEN JUEL SKOVRUP Dokument version 1.00 Dato 2007-01-04 Kontakt mjs@ipu.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Agenda. The need to embrace our complex health care system and learning to do so. Christian von Plessen Contributors to healthcare services in Denmark

Agenda. The need to embrace our complex health care system and learning to do so. Christian von Plessen Contributors to healthcare services in Denmark Agenda The need to embrace our complex health care system and learning to do so. Christian von Plessen Contributors to healthcare services in Denmark Colitis and Crohn s association Denmark. Charlotte

Læs mere

Anbefalinger: Kollektiv trafik et tilbud til alle

Anbefalinger: Kollektiv trafik et tilbud til alle Anbefalinger: Kollektiv trafik et tilbud til alle Anbefalinger fra omstillingsgruppen Kollektiv trafik et tilbud til alle Uddrag fra kommissoriet for omstillingsgruppen Kollektiv trafik et tilbud til alle:

Læs mere

Finn Gilling The Human Decision/ Gilling September Insights Danmark 2012 Hotel Scandic Aarhus City

Finn Gilling The Human Decision/ Gilling September Insights Danmark 2012 Hotel Scandic Aarhus City Finn Gilling The Human Decision/ Gilling 12. 13. September Insights Danmark 2012 Hotel Scandic Aarhus City At beslutte (To decide) fra latin: de`caedere, at skære fra (To cut off) Gilling er fokuseret

Læs mere

Fokus på implementering af Change Management i organisationen v. Thomas Essendrop, Underviser & seniorrådgiver, Rovsing Business Academy

Fokus på implementering af Change Management i organisationen v. Thomas Essendrop, Underviser & seniorrådgiver, Rovsing Business Academy Fokus på implementering af Change Management i organisationen v. Thomas Essendrop, Underviser & seniorrådgiver, Rovsing Business Academy Agenda kl. 11:20 11:50 Hvordan kan I selv styre forandringer sikkert

Læs mere

Copenhagen Smart City. Copenhagen SMART CITY

Copenhagen Smart City. Copenhagen SMART CITY Copenhagen Smart City Copenhagen SMART CITY The Story Challenges in Copenhagen Pressure on urban services and infrastructure 4 Digital infrastructure Copenhagen Connecting Privacy Privacy-by-design

Læs mere

Neopost Danmark A/S Årsrapport 2016/17 Annual report 2016/17 Årsregnskab 1. februar 2016-31. januar 2017 Financial statements for the period 1 February 2016-31 January 2017 Noter Notes to the financial

Læs mere

STRATEGISK DESIGN OG FORRETNINGSUDVIKLING

STRATEGISK DESIGN OG FORRETNINGSUDVIKLING STRATEGISK DESIGN OG FORRETNINGSUDVIKLING SEMINAR OG WORKSHOPFORLØB Evnen til at udnytte nye markedsmuligheder og digitale forretningsområder har afgørende betydning for en virksomheds potentiale og konkurrenceevne.

Læs mere

Marketing brochure - CV

Marketing brochure - CV EXECUTIVE CV Marketing brochure - CV Hvad er formålet med en brochure / CV? Identifikation af hvilke værdier produktet / personen kan tilføre en given virksomhed. forretningsmæssig værdiforøgelse Budskabet

Læs mere

Syddansk universitet MBA beskrivelse af valgfag forår 2016

Syddansk universitet MBA beskrivelse af valgfag forår 2016 Syddansk universitet MBA beskrivelse af valgfag forår 2016 Forår 2016 Beskrivelse af fagene: Business development Forandringsledelse Innovation og forretningsmodeludvikling Supply Chain Management MBA

Læs mere

SKEMA TIL AFRAPPORTERING EVALUERINGSRAPPORT

SKEMA TIL AFRAPPORTERING EVALUERINGSRAPPORT SKEMA TIL AFRAPPORTERING EVALUERINGSRAPPORT OBS! Excel-ark/oversigt over fagelementernes placering i A-, B- og C-kategorier skal vedlægges rapporten. - Følgende bedes udfyldt som del af den Offentliggjorte

Læs mere

Evaluering af Naturvejlderordningen Høring af Friluftsrådets medlemsorganisationer i forbindelse med evaluering af Naturvejlederordning

Evaluering af Naturvejlderordningen Høring af Friluftsrådets medlemsorganisationer i forbindelse med evaluering af Naturvejlederordning Evaluering af Naturvejlderordningen Høring af Friluftsrådets medlemsorganisationer i forbindelse med evaluering af Naturvejlederordning Kære medlem af Friluftsrådet Ineva og Alexandra Instituttet varetager

Læs mere

Certificering i samfundsansvar. Specialist - Værktøj

Certificering i samfundsansvar. Specialist - Værktøj Certificering i samfundsansvar Specialist - Værktøj Certificering i samfundsansvar... 2 Indledning... 2 Din rolle som advokat... 2 Baggrund og formål med DS 49.001... 3 af DS 49.001... 4 Hvordan arbejder

Læs mere

Vejledning til brugen af bybrandet

Vejledning til brugen af bybrandet Vejledning til brugen af bybrandet Indhold Hvorfor bruge bybrandet? s. 3-4 Inspiration/ big idea s. 5-10 Syv former for bybranding s. 11-18 Brug af logoet s. 19-21 Find desuden flere cases, designelementer

Læs mere

Special Achievement in GIS Award 2018

Special Achievement in GIS Award 2018 Special Achievement in GIS Award 2018 Special Achievement in GIS Award 2018 In 2017 a group of dedicated people from different governmental agencies and municipalities finished a new National Geodata Strategy

Læs mere

FOKUSGRUPPE TYSKLAND. LOGSTOR Claus Brun

FOKUSGRUPPE TYSKLAND. LOGSTOR Claus Brun FOKUSGRUPPE TYSKLAND LOGSTOR Claus Brun Market overview Customer Segments Contractors End User Consulting Engineer 60% of turnover Main Focus: 1. Price 2. Delivery performance 3. Product Quality 25% of

Læs mere

Godtgørelse: Hvad skal det til for?

Godtgørelse: Hvad skal det til for? Godtgørelse: Hvad skal det til for? Oversigt Argumenter for Regel 62.1 Eksempel 1 Eksempel 2 Argumenter imod Diskussion 2 Argumenter for Sejlsport afvikles i naturen på baner, som ikke kan lukkes Der forekommer

Læs mere

Ikast SvømmeCenter 1års plan 2018

Ikast SvømmeCenter 1års plan 2018 Ikast SvømmeCenter 1års plan 2018 Dit rette element Jesper Harder & Michael Lysgaard 16-04-2018 Indhold Ikast Svømmecenters fokusområder...2 Strategisk afsæt...3 S2020 Vision 3 Robust økonomi og godt købmandskab...3

Læs mere

EVALUERING AF UNDERVISNINGENS DAG 2018

EVALUERING AF UNDERVISNINGENS DAG 2018 EVALUERING AF UNDERVISNINGENS DAG 2018 SAMMENFATNING AAU Kompetenceudvikling har i løbet i maj 2018 gennemført en evaluering af Undervisningens Dag 2018. Evalueringen skal, udover at måle den generelle

Læs mere

Time- og eksamensplaner, efterår 2014

Time- og eksamensplaner, efterår 2014 Time- og eksamensplaner, efterår 2014 For at undgå sammenfald af timer og eksaminer er planlægningen af undervisning og eksamen på cand.merc. gennem flere år sket med udgangspunkt i nedenstående fagklynger.

Læs mere

Sport for the elderly

Sport for the elderly Sport for the elderly - Teenagers of the future Play the Game 2013 Aarhus, 29 October 2013 Ditte Toft Danish Institute for Sports Studies +45 3266 1037 ditte.toft@idan.dk A growing group in the population

Læs mere

make connections share ideas be inspired

make connections share ideas be inspired make connections share ideas be inspired Integration af prædiktive analyser og operationelle forretningsregler med SAS Decision Manager Kristina Birch, chefkonsulent Professional Services, Banking & Mortgage

Læs mere

Relations- og ressourceorienteret. Pædagogik i ældreplejen. - Et udviklingsprojekt i ældrepleje, Aalborg 2013

Relations- og ressourceorienteret. Pædagogik i ældreplejen. - Et udviklingsprojekt i ældrepleje, Aalborg 2013 Relations- og ressourceorienteret Pædagogik i ældreplejen - Et udviklingsprojekt i ældrepleje, Aalborg 2013 Evalueringsrapporten er udarbejdet af: Katrine Copmann Abildgaard Center for evaluering i praksis,

Læs mere

Modtageklasser i Tønder Kommune

Modtageklasser i Tønder Kommune Modtageklasser i Tønder Kommune - et tilbud i Toftlund og Tønder til børn, der har behov for at blive bedre til dansk TOFTLUND TØNDER Hvad er en modtageklasse? En modtageklasse er en klasse med særligt

Læs mere

ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER

ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER - SÅ BRUG DEM! Trin-for-trin guide til brugen af frivillige erhvervsmentorer i beskæftigelsesindsatsen I denne guide kan du læse om, hvordan man gennemfører et erhvervsmentorforløb

Læs mere

Paneldebat: Forskellige perspektiver på effekten af performance management

Paneldebat: Forskellige perspektiver på effekten af performance management Paneldebat: Forskellige perspektiver på effekten af performance management Hvorfor Performance Management??? David Cooperider Appreciative inquiry. To ord - lige som Performance Management Hvorfor misser

Læs mere

Bæredygtighed er god branding

Bæredygtighed er god branding Bæredygtighed er god branding - Klimaarbejde i Novo Nordisk Lykke Schmidt Program Manager, Global TBL Management Novo Nordisk Nr 2 Agenda 1 2 3 Novo Nordisk vejen Ansvar for globale udfordringer: Diabetes

Læs mere

Den uddannede har viden om: Den uddannede kan:

Den uddannede har viden om: Den uddannede kan: Den uddannede har viden om: Den uddannede kan: Den uddannede kan: Den studerende har udviklingsbaseret viden om og forståelse for Den studerende kan Den studerende kan Den studerende har udviklingsbaseret

Læs mere

Generelt om faget: (Eventuelle kommentarer til højre) - Givet målbeskrivelsen ovenfor, hvordan vurderer du så pensum?

Generelt om faget: (Eventuelle kommentarer til højre) - Givet målbeskrivelsen ovenfor, hvordan vurderer du så pensum? Generelt om faget: (Eventuelle kommentarer til højre) - Givet målbeskrivelsen ovenfor, hvordan vurderer du så pensum? Meget Godt 4 20,0% Godt 12 60,0% Gennemsnitligt 4 20,0% Dårligt 0 0,0% Meget Dårligt

Læs mere

Apps indtager transport & logistik. Nodes, DSB & Nordsense

Apps indtager transport & logistik. Nodes, DSB & Nordsense Apps indtager transport & logistik Nodes, DSB & Nordsense Velkommen - Apps indtager Transport & Logistik 08:30 Velkommen Andreas Green Rasmussen - Managing Partner at Nodes // Jacob Quorp - Managing Director

Læs mere

RISK MANGEMENT OG CSR I AMBU Ved CFO Anders Arvai

RISK MANGEMENT OG CSR I AMBU Ved CFO Anders Arvai RISK MANGEMENT OG CSR I AMBU Ved CFO Anders Arvai 1 AGENDA Generel introduktion til Ambu Risk Management processen og hvor er vi i dag CSR processen og status hvor er vi i dag Spørgsmål 2 To save lives

Læs mere

175 g 20 stk. Varenr.: 5650007846 EAN: 5701979304667. 175 g 20 stk. Varenr.: 5650007845 EAN: 5701979304568. American Grill

175 g 20 stk. Varenr.: 5650007846 EAN: 5701979304667. 175 g 20 stk. Varenr.: 5650007845 EAN: 5701979304568. American Grill Product Catalogue Crisps Franske Kartofler Dip Chips Havsalt Sour Cream & Dild 220 g 16 stk. Varenr.: 5650007878 EAN: 5701979304513 Varenr.: 5650007846 EAN: 5701979304667 Varenr.: 5650007845 EAN: 5701979304568

Læs mere

Nordisk Tænketank for Velfærdsteknologi

Nordisk Tænketank for Velfærdsteknologi VELKON, 22. oktober 2014 Nordisk Tænketank for Project Manager Dennis C. Søndergård, Nordens Velfærdscenter 23-10-2014 Nordic Centre for Welfare and Social Issues 1 Nordens Velfærdscenter...... Arbejder

Læs mere

Computational Thinking i de gymnasiale uddannelser

Computational Thinking i de gymnasiale uddannelser Danmarks Læringsfestival 14. marts 2019 Computational Thinking i de gymnasiale uddannelser Kai Thor Hansen, projektleder i DASG Adam Etches, akademisk medarbejder på AU og lektor ved Egaa Gymnasium Frode

Læs mere

Afgrænsning af miljøvurdering: hvordan får vi den rigtig? Chair: Lone Kørnøv MILJØVURDERINGSDAG 2012 Aalborg

Afgrænsning af miljøvurdering: hvordan får vi den rigtig? Chair: Lone Kørnøv MILJØVURDERINGSDAG 2012 Aalborg Afgrænsning af miljøvurdering: hvordan får vi den rigtig? Chair: Lone Kørnøv MILJØVURDERINGSDAG 2012 Aalborg Program Intro om Systemafgrænsning og brug af LCA med fokus på kobling mellem arealindtag og

Læs mere

Cross-Sectorial Collaboration between the Primary Sector, the Secondary Sector and the Research Communities

Cross-Sectorial Collaboration between the Primary Sector, the Secondary Sector and the Research Communities Cross-Sectorial Collaboration between the Primary Sector, the Secondary Sector and the Research Communities B I R G I T T E M A D S E N, P S Y C H O L O G I S T Agenda Early Discovery How? Skills, framework,

Læs mere

Aspector v/morten Kamp Andersen. Hvorfor Talent Management? - argumenter og business case

Aspector v/morten Kamp Andersen. Hvorfor Talent Management? - argumenter og business case Aspector v/morten Kamp Andersen Hvorfor Talent Management? - argumenter og business case PROGRAM 1. Hvorfor er der (igen) fokus på Talent Management? 2. Hvad er Talent Management? 3. Hvad er business casen?

Læs mere

Facilities Management 2015 Survey. Fokus på strategi forbedrer resultaterne

Facilities Management 2015 Survey. Fokus på strategi forbedrer resultaterne Facilities Management 2015 Survey Fokus på strategi forbedrer resultaterne FM2015 Survey viser, at FM har bevæget sig op i den strategiske helikopter og at hele organisationen vinder, når FM forøger sit

Læs mere

DIRF. Medlemsmøde om Best Practice Disclosure policy and process. 22. Juni 2015

DIRF. Medlemsmøde om Best Practice Disclosure policy and process. 22. Juni 2015 Medlemsmøde om 22. Juni 2015 Realitet I (Extract) bewildering amount of firm news lower barriers to global investment increasingly competitive environment the value created by effectively communicating

Læs mere

Bilag 3 til Dagsorden til møde i Klima- og Energipolitisk Udvalg torsdag den 4. juni 2009

Bilag 3 til Dagsorden til møde i Klima- og Energipolitisk Udvalg torsdag den 4. juni 2009 Bilag 3. Første udkast til handlingsplaner Handlingsplan 1.1 ESCO Indsatsområde 1 Energimæssige optimeringer i kommunale ejendomme Handlingsplan 1.1 ESCO I fastsættes en målsætning om, at Greve Kommune

Læs mere