Contea Assurance Forsikringsmæglerselskab P/S Internationale Forsikringsmæglere TV-overvågning og Forsikring

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Contea Assurance Forsikringsmæglerselskab P/S Internationale Forsikringsmæglere TV-overvågning og Forsikring"

Transkript

1 Contea Assurance Forsikringsmæglerselskab P/S Internationale Forsikringsmæglere TV-overvågning og Forsikring

2 Sikring og sikkerhed med Contea Tryghedsgennemgange af offentlige bygninger og -områder, boligselskaber, erhvervsområder og erhvervsvirksomheder Sikringsvurdering og risikovurderinger af institutioner, skoler og afdelingers sikrings- og sikkerhedsniveauer Hjælp til igangsættelse og implementering af risikostyring og risikokultur i organisationen undervisning, rådgivning, coaching Hjælp med fastlæggelse af sikringsniveau, sikrings-, risikostyrings - og forsikringspolitikker Kontaktoplysninger Michael Skaarup Sikringsrådgiver Offentligvest@contea.dk tlf.: Kontaktoplysninger Lars S. Jespersen Sikringsrådgiver, Forsikringsmægler, partner og segmentchef lje@contea.dk tlf.:

3 Sikkerhed og tryghed i virksomheder Contea s model for implementering af en sikkerhedskultur for virksomheder er baseret på mange års erfaring, med opgaver i både privat og offentlige regi, hvor medarbejderne igennem næsten 20 år, har kørt et risikostyrings - og uddannelsesprogram, som stort set alle landets kommuner og regioner har deltaget i og nu er vi i gang med samme model i blandt andet boligselskaber og i samarbejde med COK og Danske Risikorådgivere. Målet er at skabe en sikkerhedskultur, hvor både medarbejdere og borgere tager ansvar og ejerskab for de opgaver der skal løses og erfaringer viser, at det blandt andet kan gøres ved at indføre tryghedsgennemgange i samarbejde med medarbejdere og brugere/beboere, samt igangsætte forebyggende aktiviteter, hvor alle involveres, på forskellige niveauer. Risikostyring handler om mennesker 80 % handler om adfærd

4 Mekanismer i forsikringsmarkedet 2016 Hård konkurrence fører til lave priser To forsikringsselskaber kæmper om det offentlige forsikringsmarked andre har trukket sig, fordi de ikke kan vinde i et så blødt marked. Med attraktive tilbud, følger skærpede sikringskrav Årsagen: Lave priser og storskadeeksponering hænger ikke særligt godt sammen, derfor højere krav om stor fokus på risikostyring og sikring. Erfaring: 30 EU-udbud på kommuner og regioner i 2015 og Præmieniveauet på bygnings- og løsøreområdet: omkring mio. kr. (fordelt mellem to forsikringsselskaber) - Med så lav t præmieniveau næsten ikke plads til storskader.

5 Mekanismer i forsikringsmarkedet Hvad må vi forvente i de kommende år? Flere varslinger om præmieforhøjelser Dårlige kunder risikerer at få opsagt aftalen, så snart lejligheden byder sig. Skærpede sikringskrav som alternativ til opsigelser, eller præmieforhøjelser Krav om højere selvrisici som alternativ til forhøjelser = betyder flere interne udgifter på selvbehold Ny udbudslov, betyder at hvis man får præmiestigninger på mere end 10 %, er man pligtig til at gå i nyt udbud = altså flere EU-udbud på forsikringerne Et nyt EU-udbud på grund af en dårlig skadestatistik = præmiestigninger Forsikringsselskaberne bliver dem der sætte dagsordenen i de kommende år hvis ikke man er godt forberedt.

6 Mekanismer i forsikringsmarkedet Hvad kan man gøre som kommune/region? Forberede sig på situationen ved at sætte endnu større fokus på risikostyring Tænkt stort og planlæg - allerede inden den nye forsikringsaftale starter. Præsenter dit forsikringsselskab for en plan for kommunens risikostyringsindsats de næste 5 år. Sæt fokus på at mennesker er den vigtigste brik i at nå målet Hold halvårlige opfølgningsmøde med din risikostyringsgruppe og dit forsikringsselskab for at vurdere udviklingen og resultaterne MEN forsikringsselskaber kræver mere end det!

7 Mekanismer i forsikringsmarkedet Hvad kan man gøre som kommune/region? Lav planer med fokus på et højere sikringsniveau på de typiske forsikringsrelaterede områder - som f.eks. Risiko for brand, risiko for ildspåsættelser, containerbrande, bilbrande osv. Risiko for indbrud og hærværk, Risiko for terror og skoleskyderier. Risiko for overfald, røverier, personangreb Risikoen for arbejdsskader Risiko for cyberangreb og IT-nedbrud Risiko for vandskader, skybrud og følgeskader i forbindelse med dette. Risiko for autoskader HVIS MAN KAN PRÆSENTERE NOGLE MÅLRETTEDE, VELTILRETTELAGTE OG BUDGETSIKRE PLANER KAN MAN UNDGÅ FORANNÆVNTE RISICI

8 Mekanismer i forsikringsmarkedet DET GÆLDER OM AT VÆRE EN ATTRAKTIV KUNDE DET ER DE KOMMUNER DER TÆNKER STORT OG SMART DER UNDGÅR PROBLEMER DET GÆLDER OM AT SE PÅ HELHEDSLØSNINGER OG UNDGÅ LAPPELØSNINGER

9 TV-OVERVÅGNING OG FORSIKRING Det nemmeste er at starte med de lavt hængende frugter - sådan er det nu og sådan har det altid været. Men hvor finder man dem? Anvende dine skadestatistikker og find ud af hvor skaderne sker og planlæg indsatsen ud fra dette Involver de ansatte i tryghedsvandringer og besigtigelser, så de er med til at tage ansvar og er med til at forudse hvor der kan opstå problemer Involvere de interessenter i kommunen, der i forvejen arbejder med området - Såsom SSP, bygningsansvarlige, tekniske servicemedarbejdere, skoleledere, ITafdelinger, by- og kommuneplanlæggerne, nærpolitiet, beredskabet.

10 TV-OVERVÅGNING OG FORSIKRING En erfaring fra det virkelige liv - og en historie om hvorfor TV-overvågning og forsikring hænger sammen. I 2002 blev en kommune smidt ud af sit daværende forsikringsselskab Årsagen var åbenlys = Præmien man betalte hang ikke sammen med skadefrekvensen og Skadeudbetalinger - (en mulighed i dag tja) Den situation kan meget let opstå for de kommuner der har været og er i udbud i år og var det sidste år.

11 TV-OVERVÅGNING OG FORSIKRING I 2004, i en ny forsikringsaftale, blev det igen for meget for det nye forsikringsselskab og man varslede præmieforhøjelser på en lille million. Kommunen besluttede at se på hvad man havde gjort (AIA) og hvad man kunne gøre fremadrettet,for at undgå præmiestigningen. Nye erfaringer og tal viste at TV-overvågning var effektivt og kunne halvere antallet af indbrud i en kommunen. Der blev lagt en storstilet plan for at opsætte TV-overvågning på kommunens skoler.

12 TV-OVERVÅGNING OG FORSIKRING Der blev lagt en storstilet plan indenfor risikostyring - man ville være en attraktiv samarbejdspartner med fokus på blandt andet TV-overvågning TV-overvågning overalt på kommunens skoler og andre ejendomme der var truede af kriminalitet, hærværk, overfald og ildspåsættelser. Der blev holdt et storstilet udbud for at få valgt den rigtige leverandør. Man indkaldte forsikringsselskabet til et møde og præsenterede dem for løsningsforslaget. Man indgik en ny aftale med forsikringsselskabet: en mindre selvrisiko, mod at kommunen gennemførte planen. Kommunen besluttede så samtidig at den million man ville have fået i præmiestigning i stedet skulle anvendes til at finansiere TV-overvågningsprojektet.

13 TV-OVERVÅGNING OG FORSIKRING Resultatet var en åbenlys succes Indbrudsskader på skoler 2003, 2004 og : 24 skader i alt, heraf 17 skader på skoler uden videoovervågning

14 TV-OVERVÅGNING OG FORSIKRING To år efter besluttede kommunen at selvforsikre løsøretyveriområdet og sparede endnu flere penge og alle var glade

15 TV-overvågning og sikring TV-overvågning kan ikke stå alene Bør indtænkes sammen med en række andre faktorer, såsom den menneskelige faktor, hvad kan man gøre blot ved at have fokus på den menneskelige adfærd. Kan vi påvirke den menneskelige adfærd så man undgår at kriminalitet og hærværk ikke bliver en mulighed. F.eks. Fjerne de ting der appellere til hærværk og ildspåsættelser osv. Gør skoler og kommunale områder til attraktive områder, hvor mennesker kommer og hygger sig. Fritidsaktiviteter efter skolens lukketid det vil sige skabe miljøer der indbyder til gåture og fritidsaktiviteter (sport og lignende) Skaber områder hvor der er naturlig SOCIAL KONTROL

16 Formålet med TV-overvågning er blandt andet Undgå kriminalitet, hærværk og tyveri og indbrud Skabe tryghed i nær området - et trygt og godt miljø at være i Skabe overskuelige områder, hvor man kan færdes trygt fra A B Skabe et godt image og omdømme for institutionen Blive en attraktiv kunde for forsikringsselskaberne Spare penge på forsikringspræmier - måske

17 Et par gode råd Der er en række love og regler der skal overholdes for at man har retten til at opsætte TV-overvågning undersøg det nøje. Straffeloven, Lov om TVovervågning, Forvaltningsloven, persondataloven osv. Husk at få lavet en TV-overvågningspolitik og sørg for at den bliver offentliggjort. Tal med nogle der ved noget om det dvs. har masse erfaring med, hvad der kræves for at opnå et godt resultat min erfaring specialister som Scanview Sæt ikke mere op end nødvendigt men sørg for at der er muligheder for at udbygge, hvis behovet skulle opstå Sørg for rigelig med belysning og sørg for at anlægget vedligeholdes og rengøres Følg op på at systemet anvendes og ikke bare hænger. Ofte ser man at der ikke bliver fulgt op på episoder og så er pengene spildt.

18 Et par gode råd Involver din IT-afdeling mulighed for smarte dataoverførselsløsning Involver din vagtcentral beredskabet - vægterkorps osv. Sørg for at købe stort ind giver bedre rabatter og helhedsløsninger Sørg for at anvende samme system overalt man ser alt for mange lappeløsning Sørg for at vægte andet end prisen man bør vægte kvaliteten højt En af måderne er at få systemets udstyr opsat i en testperiode, hvor man vurdere systemerne op mod hinanden Brug muligheden for udbud efter forhandling det kan evt. gøres sammen med testen, hvor man kan se, hvordan den enkelte leverandør løser udfordringerne.

19 Spørgsmål?

Risikostyring set fra et kriminalpræventivt perspektiv v. Lars S. Jespersen, Contea

Risikostyring set fra et kriminalpræventivt perspektiv v. Lars S. Jespersen, Contea Contea Assurance Forsikringsmæglerselskab P/S Internationale Forsikringsmæglere www.contea.dk Risikostyring set fra et kriminalpræventivt perspektiv v. Lars S. Jespersen, Contea Conteas afdeling for Sikring

Læs mere

Workshop 16. april 2015

Workshop 16. april 2015 Workshop 16. april 2015 Hvem er Contea Contea er i dag den største danskejede, uafhængige forsikringsmæglervirksomhed med 43 medarbejdere og en præmieomsætning på mere end DKR 1,5 mia. Vi samarbejder i

Læs mere

Forslag til RISIKO- OG FORSIKRINGSPOLITIK

Forslag til RISIKO- OG FORSIKRINGSPOLITIK Forslag til RISIKO- OG FORSIKRINGSPOLITIK Udarbejdet 15. januar 2007 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Forsikringsmarkedet historisk og p.t.... 2 Hvordan appelleres bedst til markedet... 3 Formål med en risiko- og

Læs mere

Årsrapport 2012 Forsikringskontoret

Årsrapport 2012 Forsikringskontoret Årsrapport 2012 Forsikringskontoret Indledning Budget Risikoomkostninger Skader Fuld fart på forebyggelsen Samarbejde også om udbud Ny forsikringspolitik? 1 Indledning 1. Nærværende Årsrapport omhandler

Læs mere

Risikostyringsstrategi & Sikringspolitik for Allerød Kommune

Risikostyringsstrategi & Sikringspolitik for Allerød Kommune Risikostyringsstrategi & Sikringspolitik for Allerød Kommune Indholdsfortegnelse Forord 3 Formål 3 Baggrund 3 Risikostyring 4 Krav til skadeforebyggelse og sikring 4 Ejerskab til risikoen 4 Ansvar og kompetencer

Læs mere

Fokuseret risikostyring

Fokuseret risikostyring Fokuseret risikostyring 30. oktober 2014 Tønder Kommune OM OS Befolkningstal: 39.043 Areal i kvadratkilometer: 1.279 1.800 km kommuneveje 80 km statsveje Ansatte ved kommunen: ca. 3.800, heraf ca. 320

Læs mere

BEREDSKAB OG SERVICE, PERSONALE, ØKONOMI RISIKOSTYRINGSPOLITIK FOR ODSHERRED KOMMUNE

BEREDSKAB OG SERVICE, PERSONALE, ØKONOMI RISIKOSTYRINGSPOLITIK FOR ODSHERRED KOMMUNE Risikostyring = tag vare på dit, mit og vores - og på dig, mig og os BEREDSKAB OG SERVICE, PERSONALE, ØKONOMI RISIKOSTYRINGSPOLITIK FOR ODSHERRED KOMMUNE 1 Indholdsfortegnelse Risikostyring... 3 Det er

Læs mere

Risikostyringspolitik. for. Århus Kommune

Risikostyringspolitik. for. Århus Kommune Risikostyringspolitik (Bygnings- og tingsskade) for Århus Kommune Århus Kommune Juridisk Afdeling Borgmesterens Afdeling Juridisk Kontor juni 2005 Indhold Indhold... 2 1. Formål... 2 1.1. Sikring frem

Læs mere

Indstilling. Risikostyring

Indstilling. Risikostyring Indstilling Til Byrådet via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling, Sociale forhold og Beskæftigelse, Teknik og Miljø, Sundhed og Omsorg, Kultur og Borgerservice, Børn og Unge Dato 12. januar 2017 Risikostyring

Læs mere

Indstilling. Nedbringelse af kommunens forsikringsudgifter til brand, tyveri, hærværk mv. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling

Indstilling. Nedbringelse af kommunens forsikringsudgifter til brand, tyveri, hærværk mv. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 15. juni 2005 Århus Kommune Juridisk Afdeling Borgmesterens Afdeling Nedbringelse af kommunens forsikringsudgifter til brand, tyveri,

Læs mere

STATUSRAPPORT 2012 GREVE KOMMUNE

STATUSRAPPORT 2012 GREVE KOMMUNE Indholdsfortegnelse Statusrapportens formål...3 Statuserklæring...3 Generel status på året 2012...3 Status på Greve Kommunes forsikringsprogram...4 Udvalgte uforsikrede risici...4 Væsentlige skader...6

Læs mere

Københavns Kommune Økonomiforvaltningen Koncernservice. ABA Automatisk Brandalarmeringsanlæg

Københavns Kommune Økonomiforvaltningen Koncernservice. ABA Automatisk Brandalarmeringsanlæg Københavns Kommune Økonomiforvaltningen Koncernservice Indledning Københavns Kommunes forsikringer er pt. udbudt via EU udbud, og kommunen skal pr. 1. januar 2009 indgå en ny forsikringsaftale med forsikringsselskaberne

Læs mere

Risikostyrings- og forsikringspolitik for Region Nordjylland

Risikostyrings- og forsikringspolitik for Region Nordjylland Risikostyrings- og forsikringspolitik for Region Nordjylland Indhold: 1. Formålet med Region Nordjyllands risikostyrings- og forsikringspolitik 2. Regionens risikostyrings- og forsikringsmæssige organisation

Læs mere

Assens Kommune Willemoesgade 15 5610 Assens. Risikostyringsstrategi. for

Assens Kommune Willemoesgade 15 5610 Assens. Risikostyringsstrategi. for Willemoesgade 15 5610 Assens for Indholdsfortegnelse Formål 1 Målsætning...3 Politikker.....3 Organisation & kompetencer....4 Økonomi........4 Forebyggelse....5 Budget......7 Side 2 af 9 Formål en har

Læs mere

WIP. Banebrydende enkelt. Tag springet til noget større, bedre og billigere

WIP. Banebrydende enkelt. Tag springet til noget større, bedre og billigere WIP DANSK ERHVERV FORSIKRING Banebrydende enkelt Tag springet til noget større, bedre og billigere UDFORDRINGEN Problemet I dag handler du alene men det giver dig hverken de bedste priser eller de bedste

Læs mere

Forsikringspolitik

Forsikringspolitik Forsikringspolitik 2018-2020 FORMÅL Beskrivelse af Faaborg-Midtfyn Kommunes selvforsikringsordning. SELVFORSIKRET Som selvforsikrer er kommunen sit eget forsikringsselskab. I daglig tale hedder forsikringsselskabet

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Aarhus Kommune. Den 9. juni 2011

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Aarhus Kommune. Den 9. juni 2011 Indstilling Til Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 9. juni 2011 Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Genudbud af Aarhus Kommunes brand- og stormskadeforsikringer 1. Resume Aarhus Kommune indførte

Læs mere

Forsikring & Risikostyring

Forsikring & Risikostyring Forsikring & Risikostyring Årsrapport 2007-2008 Årsrapport 2007-2008 Vi gør nu status over de 2 første år med selvforsikring og risikostyring i Faaborg-Midtfyn Kommune. Ved indgangen til den nye kommune,

Læs mere

STATUSRAPPORT 2012 STRUER KOMMUNE

STATUSRAPPORT 2012 STRUER KOMMUNE Om Struer Kommune i forsikringsåret 2012 Arbejdet med at nedrive og nyopføre 30 boliger ved Enggård Centret, stod på i hele 2012. Arbejdet forventes afsluttet 1.7.2013. Der blev indgået aftale med Willis

Læs mere

SIKRINGSPOLITIK LANGELAND KOMMUNE

SIKRINGSPOLITIK LANGELAND KOMMUNE INDHOLDSFORTEGNELSE Forord... 3 Formål... 3 Baggrund... 3 Forsikring og sikring... 3 Ejerskab til risikoen... 5 Ansvar og kompetencer... 5 Sikringsansvarlig... 5 Økonomi... 5 Side 2 af 6 Forord s sikringspolitik

Læs mere

Forsikring & Risikostyring

Forsikring & Risikostyring Forsikring & Årsrapport 2012 Årsrapport 2012 Forsikringskontoret gør nu status over 6. år med selvforsikring og forebyggende indsatser i Faaborg-Midtfyn Kommune. 2012 har atter været et ganske pænt skade

Læs mere

Juni 2013. Risk Management i Plast-Industrien

Juni 2013. Risk Management i Plast-Industrien Juni 2013 Risk Management i Plast-Industrien Topdanmark Risiko-Ingeniør Pia Marsengo - Elektroingeniør Søværnets Materielkommando Våbensikkerhed Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut Certificering af

Læs mere

Forsikringspolitik 2011-2014

Forsikringspolitik 2011-2014 Forsikringspolitik 2011-2014 FORMÅL at sikre, at kommunens værdier er forsikret efter ensartede retningslinier, at sikre, en faglig og ensartet administration af kommunens forsikringsforhold, at skader

Læs mere

VI SKABER TRYGHED OM DINE VISIONER

VI SKABER TRYGHED OM DINE VISIONER VI SKABER TRYGHED OM DINE VISIONER Du synes sikkert det er tidskrævende og besværligt at tage dig af virksomhedens forsikringer. Måske er du usikker på, om din virksomhed og dine medarbejdere er dækket

Læs mere

Partnerskab for Tingbjerg

Partnerskab for Tingbjerg BILAG 1 Partnerskab for Tingbjerg Aftale om Partnerskab for Tingbjerg Københavns Kommune, Københavns Politi, SSP-København, FSB, SAB samt Tingbjerg Fællesråd indgår med denne aftale et forpligtende Partnerskab

Læs mere

Til og med 2008, har Assens Kommune en flot skadestatistik Mulighed for at skære forsikringsprogrammet mere stringent

Til og med 2008, har Assens Kommune en flot skadestatistik Mulighed for at skære forsikringsprogrammet mere stringent Notat Til: Direktionen Kopi til: Gunnar Markvardsen Fra: Gitta Ravn Udbud - forsikringer Under henvisning til, at Assens Kommunes kontrakt med forsikringsselskabet Codan udløber med virkning den 31.12.2009,

Læs mere

Regler for økonomistyring og registreringspraksis Afsnit 10 Aktiver Pkt Forsikringsforhold Bilag Forsikringspolitik

Regler for økonomistyring og registreringspraksis Afsnit 10 Aktiver Pkt Forsikringsforhold Bilag Forsikringspolitik Regler for økonomistyring og registreringspraksis Afsnit 10 Aktiver Pkt. 10.9 Forsikringsforhold Bilag 10.9.1 Forelagt revisionen: juni 2018 Godkendt Forretningsudvalget: juni 2018 Udarbejdet af/kontaktperson:

Læs mere

BRANCHETILPASSET FORSIKRINGSPAKKE

BRANCHETILPASSET FORSIKRINGSPAKKE 2014 FORSIKRING BRANCHETILPASSET FORSIKRINGSPAKKE Forsikringsaftalen har allerede en meget stor tilslutning, og derfor er vi i Willis ikke i tvivl om, at endnu flere medlemsvirksomheder med fordel kan

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR TV-OVERVÅGNING I BOLIGFORENINGEN VIBO

RETNINGSLINJER FOR TV-OVERVÅGNING I BOLIGFORENINGEN VIBO RETNINGSLINJER FOR TV-OVERVÅGNING I BOLIGFORENINGEN VIBO Definition Ved tv-overvågning forstås vedvarende eller periodisk gentagen overvågning af både udendørs- og indendørs arealer ved hjælp af automatisk

Læs mere

WIP. Banebrydende enkelt Tag springet til noget større, bedre og billigere

WIP. Banebrydende enkelt Tag springet til noget større, bedre og billigere WIP HORESTA FORSIKRING Banebrydende enkelt Tag springet til noget større, bedre og billigere UDFORDRINGEN Problemet I dag handler du alene men det giver dig hverken de bedste priser eller de bedste dækninger

Læs mere

Såfremt andet ikke er bestemt, gælder forsikringsaftalelovens til enhver tid gældende regler.

Såfremt andet ikke er bestemt, gælder forsikringsaftalelovens til enhver tid gældende regler. 1 of 7 Nedenstående er alle ufravigelige krav, som skal opfyldes af tilbudsgiver. Tilbudsgiver accepterer ved afgivelse af tilbud nedenstående kontraktvilkår. Kontraktvilkårenes status Disse kontraktvilkår

Læs mere

STATUSRAPPORT 2013 FREDERIKSHAVN FORSYNING A/S INKL. DATTERSELSKABER

STATUSRAPPORT 2013 FREDERIKSHAVN FORSYNING A/S INKL. DATTERSELSKABER Indholdsfortegnelse Statusrapportens formål...3 Status på Frederikshavn Forsynings forsikringsordning...3 Skadestatistik og skadeforebyggelse...5 Skadeforebyggelse og risk management...7 Konklusion og

Læs mere

Statusrapport for Frederikshavn Forsyning A/S 2009 - inkl. datterselskaber

Statusrapport for Frederikshavn Forsyning A/S 2009 - inkl. datterselskaber Statusrapport for Frederikshavn Forsyning A/S 2009 - inkl. datterselskaber Statusrapport for 2009 Indholdsfortegnelse Statusrapportens formål...2 Status på Frederikshavn Forsynings forsikringsordning...2

Læs mere

PERSONALE RETNINGSLINJER FOR VIDEOOVERVÅGNING

PERSONALE RETNINGSLINJER FOR VIDEOOVERVÅGNING Risikostyring - tag vare på dit, mit og vores - og på dig selv og os PERSONALE RETNINGSLINJER FOR VIDEOOVERVÅGNING 1 Definition Ved videoovervågning forstås vedvarende eller periodisk gentagen overvågning

Læs mere

POLITISK FORSIKRINGSADMINISTRATION

POLITISK FORSIKRINGSADMINISTRATION Forsikringspolitik 2014-2017 FORMÅL Beskrivelse af Faaborg-Midtfyn Kommunes selvforsikringsordning. SELVFORSIKRET Som selvforsikrer er kommunen sit eget forsikringsselskab. I daglig tale hedder forsikringsselskabet

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR TV-OVERVÅGNING I BOLIGFORENINGEN VIBO

RETNINGSLINJER FOR TV-OVERVÅGNING I BOLIGFORENINGEN VIBO RETNINGSLINJER FOR TV-OVERVÅGNING I BOLIGFORENINGEN VIBO Definition Ved tv-overvågning forstås vedvarende eller periodisk gentagen overvågning af både udendørs- og indendørs arealer ved hjælp af automatisk

Læs mere

TVovervågning. Struer Kommune Retningslinjer for anvendelse og indkøb af. TV-overvågning

TVovervågning. Struer Kommune Retningslinjer for anvendelse og indkøb af. TV-overvågning TVovervågning Struer Kommune Retningslinjer for anvendelse og indkøb af TV-overvågning Formål TV-overvågning i Struer Kommune benyttes for at bekæmpe, forebygge og opklare kriminelle handlinger som hærværk,

Læs mere

Willis Towers Watsons sikringsafdeling. Dine sikringsrådgivere

Willis Towers Watsons sikringsafdeling. Dine sikringsrådgivere Willis Towers Watsons sikringsafdeling Dine sikringsrådgivere Er der styr på sikkerheden i din virksomhed? Få hjælp af Willis Towers Watsons sikringsrådgivere I en moderne virksomhed har ledelsen rigeligt

Læs mere

Forsikring & Risikostyring

Forsikring & Risikostyring Forsikring & Risikostyring Årsrapport 2015 Årsrapport 2015 Forsikringskontoret gør nu status over 9. år med selvforsikring og forebyggende indsatser i Faaborg-Midtfyn Kommune. Vi har i løbet af 2015 fået

Læs mere

Forsikringsomfang og dækninger - når bygninger ikke er vedligeholdte. Lars Jespersen Contea

Forsikringsomfang og dækninger - når bygninger ikke er vedligeholdte. Lars Jespersen Contea - når bygninger ikke er vedligeholdte Lars Jespersen Contea Hvorfor er det et problem, når en bygning ikke er vedligeholdt? Hvis man kigger på det rent forsikringsmæssigt så er det hovedsageligt i skadesituationen

Læs mere

STATUSRAPPORT 2011 ISHØJ KOMMUNE

STATUSRAPPORT 2011 ISHØJ KOMMUNE Indholdsfortegnelse Statusrapportens formål... 3 Statuserklæring... 3 Ishøj Kommunes operationelle risici... 4 Udvalgte uforsikrede risici... 5 Væsentlige skader... 6 Skadestatistik... 7 Skadeforebyggelse

Læs mere

Nyhedsbrev fra Danske Risikorådgivere

Nyhedsbrev fra Danske Risikorådgivere fra Danske Risikorådgivere Oktober 2009 Skt. Gertruds Stræde 5, 1129 København K / 7025 2545 / www.danskerisikoraadgivere.dk Nyt fra foreningen Kære medlem Velkommen til oktober måneds nyhedsbrev! I denne

Læs mere

Forsikringspolitik / - administration. for. Norddjurs Kommune

Forsikringspolitik / - administration. for. Norddjurs Kommune Norddjurs Kommune 17. januar 2006/cl. Forsikringspolitik / - administration for Norddjurs Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Formål... 3 2. Forsikringsgiver... 3 3. Forsikringstager... 3 4. Administrativ organisation...

Læs mere

Professionel rådgivning og sparring. Skaber værdi for din virksomhed

Professionel rådgivning og sparring. Skaber værdi for din virksomhed Professionel rådgivning og sparring Skaber værdi for din virksomhed Vi ser gerne, at du har høje forventninger til os Siden 1996 har Dansø rådgivet og sparret med virksomheder for at af Hos Dansø finder

Læs mere

Forsikrings- og risikostyringsvejledning. Viborg Kommune

Forsikrings- og risikostyringsvejledning. Viborg Kommune Forsikrings- og Viborg Kommune Oktober 2015 Side 1 af 5 Forsikrings- og Formål Denne vejledning ligger i naturlig forlængelse af Viborg Kommunes Forsikrings- og risikostyringspolitik. Vejledningen fastlægger

Læs mere

Forsikringspolitik/ - administration for Norddjurs Kommune

Forsikringspolitik/ - administration for Norddjurs Kommune Norddjurs Kommune Økonomi- og lønafdelingen Område: Forsikringspolitik Gældende fra: 25. januar 2006 Ansvarlig: Økonomi- og lønchefen Dækningsområde: Norddjurs Kommune Forsikringspolitik/ - administration

Læs mere

Bilag 2 Risikostyring i Fredericia Kommune

Bilag 2 Risikostyring i Fredericia Kommune Bilag 2 Risikostyring i Fredericia Kommune Side 1 af 8 Indhold 1. Generelle oplysninger om Risikostyring og forsikringsadministration... 3 2. Transportoptimering... 6 3. Klimatilpasning... 8 Side 2 af

Læs mere

UDKAST Forsikrings- og risikostyringspolitik. Viborg Kommune

UDKAST Forsikrings- og risikostyringspolitik. Viborg Kommune UDKAST Viborg Kommune 1. december 2010 Side 1 af 7 Forord Ifølge styrelsesvedtægtens 11 skal Økonomiudvalget fastsætte regler om, i hvilket omfang kommunens værdier og risici skal forsikres. Med denne

Læs mere

Forsikringsaftalen er i udbud med passende mellemrum efter aftale

Forsikringsaftalen er i udbud med passende mellemrum efter aftale FORSIKRING 2014 Branchetilpasset forsikringspakke Forsikringsaftalen har allerede en meget stor tilslutning, og derfor er vi i Willis ikke i tvivl om, at endnu flere medlemsvirksomheder med fordel kan

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget den 10. december 2007, kl. 18.15 i Kommunalbestyrelsessalen. Åbent møde

Kultur- og Fritidsudvalget den 10. december 2007, kl. 18.15 i Kommunalbestyrelsessalen. Åbent møde Kultur- og Fritidsudvalget den 10. december 2007, kl. 18.15 i Kommunalbestyrelsessalen Åbent møde Medlemmer Tom Nielsen (A) Grethe Larsen (A) Brian Lund Madsen (A) Inger Christensen (A) Karsten Kriegel

Læs mere

Handleplan for Forsikringsenheden, Faxe Kommune 2014 2018

Handleplan for Forsikringsenheden, Faxe Kommune 2014 2018 Handleplan for Forsikringsenheden, Faxe Kommune 2014 2018 Nærværende handleplan er udarbejdet efter en sikringsgennemgang på alle institutioner i samarbejde med rådgiver og de krav, forsikringsselskaberne

Læs mere

Projekt Social balance i Værebro Park : Beskrivelse af indsatsforslag

Projekt Social balance i Værebro Park : Beskrivelse af indsatsforslag Økonomiudvalget 18.06.2013 Punkt nr. 140, 20. bilag juni 2013 1 Projekt Social balance i Værebro Park : Beskrivelse af indsatsforslag 1. Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel? 2. Baggrund Hvad er baggrunden

Læs mere

STATUSRAPPORT 2011 STRUER KOMMUNE

STATUSRAPPORT 2011 STRUER KOMMUNE Om Struer Kommune i forsikringsåret 2011 2011 var et forholdsvis roligt år rent forsikringsmæssigt i Struer Kommune. På Thyholm blev et nyopført børnehus taget i brug i november. Huset indeholder vuggestue,

Læs mere

Årsrapport 2011 Forsikringskontoret

Årsrapport 2011 Forsikringskontoret Årsrapport 2011 Forsikringskontoret Indledning Nye forsikringsleverandører Budget Skaden, der fyldte det hele Øvrige skader Fuld fart på forebyggelsen Bonus-ordningen Arbejdsmiljøet Udfordringerne Ny forsikringspolitik?

Læs mere

RISIKOSTYRING, SORT SOL OG GHOST WALK - DR TIL INSPIRATIONSDAG I RIBE

RISIKOSTYRING, SORT SOL OG GHOST WALK - DR TIL INSPIRATIONSDAG I RIBE FORENINGSNYT RISIKOSTYRING, SORT SOL OG GHOST WALK - DR TIL INSPIRATIONSDAG I RIBE Langmach Ribe inviterede til inspirationsdag i samarbejde med Danske Risikorådgivere den 20. september. Det var en dag

Læs mere

Prioriteringskatalog vedr. besparelsesforslag - Økonomiudvalget

Prioriteringskatalog vedr. besparelsesforslag - Økonomiudvalget Prioriteringskatalog vedr. besparelsesforslag - Økonomiudvalget Oversigt over forslag til budgetændringer Ramme 390 Politiske udvalg og administration Nr. 1 Risikostyring 700 300 300 300 Nr. 2 Reduktion

Læs mere

Årsrapport 2013 Forsikringskontoret

Årsrapport 2013 Forsikringskontoret Årsrapport 2013 Forsikringskontoret Indledning Budget Forsikringsmarkedet Skader i 2013 Arbejdsskader Forebyggelse Samarbejde med forsikringsmægler Forsikringspolitik under udvikling 1 Indledning Hvidovre

Læs mere

Risikostyring. Årsberetning og regnskab for 2013

Risikostyring. Årsberetning og regnskab for 2013 Risikostyring Årsberetning og regnskab for 2013 Glostrup Kommune Center for Økonomi og Styring Februar 2014 Indholdsfortegnelse Forord... 2 Resume... 2 Forsikringsmarkedet iflg. vores samarbejdspartner

Læs mere

STATUSRAPPORT 2013 STRUER KOMMUNE

STATUSRAPPORT 2013 STRUER KOMMUNE Om Struer Kommune i forsikringsåret 2013 Året bød på gennemførelse af EU udbud på kommunens samlede forsikringsprogram. Resultatet var yderst tilfredsstillende, og det skyldes at kommunen er kommet i gang

Læs mere

Programbeskrivelse. 7.2 Øget sikkerhed og implementering af EU's databeskyttelsesforordning. 1. Formål og baggrund. August 2016

Programbeskrivelse. 7.2 Øget sikkerhed og implementering af EU's databeskyttelsesforordning. 1. Formål og baggrund. August 2016 Programbeskrivelse 7.2 Øget sikkerhed og implementering af EU's databeskyttelsesforordning 1. Formål og baggrund Afhængigheden af digitale løsninger vokser, og udfordringerne med at fastholde et acceptabelt

Læs mere

Forsikring & Risikostyring

Forsikring & Risikostyring Forsikring & Risikostyring Årsrapport 2011 Årsrapport 2011 Forsikringskontoret gør nu status over 5. år med selvforsikring og forebyggende indsatser i Faaborg-Midtfyn Kommune. 2011 har generelt været et

Læs mere

Risikostyrings- Forsikrings- og Sikringspolitik

Risikostyrings- Forsikrings- og Sikringspolitik Dato Sagsnummer Kultur- og Økonomiforvaltningen Jura & Forsikring 6. juli 2017 Sagsnummer Risikostyrings- Forsikrings- og Sikringspolitik Forord I henhold til kommunens styrelsesvedtægt fastsætter Økonomiudvalget

Læs mere

Programbeskrivelse - øget sikkerhed og implementering af sikkerhedsreglerne i EU's databeskyttelsesforordning

Programbeskrivelse - øget sikkerhed og implementering af sikkerhedsreglerne i EU's databeskyttelsesforordning Programbeskrivelse - øget sikkerhed og implementering af sikkerhedsreglerne i EU's databeskyttelsesforordning Formål og baggrund Afhængigheden af digitale løsninger vokser, og udfordringerne med at fastholde

Læs mere

Allerød Kommune. NOTAT Bilag til punkt til Økonomiudvalget. Udbud af Kommunens forsikringsprogram

Allerød Kommune. NOTAT Bilag til punkt til Økonomiudvalget. Udbud af Kommunens forsikringsprogram NOTAT Bilag til punkt til Økonomiudvalget Udbud af Kommunens forsikringsprogram Allerød Kommune har været i udbud med forsikringsprogrammet, og har nu resultatet af udbuddet. Baggrunden for udbuddet i

Læs mere

BRANCHETILPASSET FORSIKRINGSPAKKE

BRANCHETILPASSET FORSIKRINGSPAKKE FORSIKRING 2013 BRANCHETILPASSET FORSIKRINGSPAKKE Forsikringsaftalen har allerede en meget stor tilslutning, og derfor er vi i Willis ikke i tvivl om, at endnu flere medlemsvirksomheder med fordel kan

Læs mere

Sløve kommuner brænder sig på forsikringspræmien

Sløve kommuner brænder sig på forsikringspræmien DMJX 14-12- 2011 Sløve kommuner brænder sig på forsikringspræmien Der er millioner at spare ved at arbejde med risikostyring, men langt fra alle kommuner følger med udviklingen Tekst og foto: Kristoffer

Læs mere

STATUSRAPPORT 2013 FREDERIKSHAVN KOMMUNE

STATUSRAPPORT 2013 FREDERIKSHAVN KOMMUNE Om Frederikshavn Kommune i forsikringsåret 2013 Frederikshavn Kommunes nuværende forsikringsprogram blev etableret pr. 1. januar 2011 og blev i 2013 forlænget med yderligere 2 år, således forsikringerne

Læs mere

Forsikring: Sådan undgår du uhyrlige præmiestigninger

Forsikring: Sådan undgår du uhyrlige præmiestigninger Forsikring: Sådan undgår du uhyrlige præmiestigninger En lang række danskere har fået sat præmien voldsomt op på deres forsikringer - i flere tilfælde mere end 300 pct. Se her hvordan du undgår de uhyrlige

Læs mere

FORSIKRINGSPLAN TIL UDBUD SOLRØD KOMMUNE

FORSIKRINGSPLAN TIL UDBUD SOLRØD KOMMUNE SOLRØD KOMMUNE Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Risikofinansiering... 3 Historisk... 4 Fremtidig forsikringsdækning... 4 Forventninger til forsikringsmarkedet... 9 Risikostyring... 10 Valg af udbudsform...

Læs mere

Særskilt bilag med kontraktvilkår

Særskilt bilag med kontraktvilkår Særskilt bilag med kontraktvilkår Udbudsmaterialet anvender følgende terminologi: Ønsker/optioner/ tildelingskriterier, de ønsker tilbudsgiverne kan konkurrere på inden for udbudsbetingelsernes underkriterier,

Læs mere

willis insurance pool

willis insurance pool WIP willis insurance pool willis insurance pool vi skaber overblik En af de væsentligste værdier i Willis er vigtig heden af at være proaktive for herigennem at skabe overblik og merværdi for vores kunder.

Læs mere

Forsikring & Risikostyring

Forsikring & Risikostyring Forsikring & Risikostyring Årsrapport 2010 Årsrapport 2010 Forsikringskontoret gør nu status over 4. år med selvforsikring og forebyggende indsatser i Faaborg-Midtfyn Kommune. På tingsskadeområdet har

Læs mere

Forsikring & Risikostyring

Forsikring & Risikostyring Forsikring & Risikostyring Årsrapport 2016 Årsrapport 2016 Forsikringskontoret gør nu status over 10. år med selvforsikring og forebyggende indsatser i Faaborg-Midtfyn Kommune. Det har været det bedste

Læs mere

Torben Waage www.kromannreumert.com/insights. Partner

Torben Waage www.kromannreumert.com/insights. Partner Torben Waage IT-SIKKERHEDEN SKAL OP PÅ LEDELSESNIVEAU Hvert år bliver der brugt milliarder af kroner på at beskytte digitale aktiver, så fortrolige informationer undgår at finde vej til offentligheden.

Læs mere

I det følgende vil de væsentligste ændringer, samt hvilke virksomheder loven omfatter, blive gennemgået.

I det følgende vil de væsentligste ændringer, samt hvilke virksomheder loven omfatter, blive gennemgået. 7. august 2017 N Y H V I D V A S K N I N G S L O V E R T R Å D T I K R A F T Indledning Folketinget implementerede den 2. juni 2017 den sidste del af det fjerde EU-direktiv om forebyggende foranstaltninger

Læs mere

Notat. Rapportering risikostyring og selvforsikring. Der afleveres rapport for risikostyring for året 2013.

Notat. Rapportering risikostyring og selvforsikring. Der afleveres rapport for risikostyring for året 2013. Notat Rapportering risikostyring og selvforsikring Der afleveres rapport for risikostyring for året 2013. Risikostyring I hovedtræk fremhæves følgende fra rapporten: Tingskader I perioden 2009 2013 er

Læs mere

Informationssikkerhedspolitik for Sønderborg Kommune

Informationssikkerhedspolitik for Sønderborg Kommune Informationssikkerhedspolitik for Sønderborg Kommune Denne politik er godkendt af Byrådet d. 4. februar 2015 og træder i kraft d. 1. marts 2015 Seneste version er tilgængelig på intranettet 1/8 Indledning

Læs mere

TV-OVERVÅGNING. Retningslinjer for TV-overvågning i Boligforeningen VIBO

TV-OVERVÅGNING. Retningslinjer for TV-overvågning i Boligforeningen VIBO TV-OVERVÅGNING Retningslinjer for TV-overvågning i Boligforeningen VIBO INDHOLD 1. Retningslinjer for TV-overvågning i Boligforeningen VIBO...3 Definition Formål 2. Lovgivning...4 Hvad omfatter TV-overvågningsloven?

Læs mere

Værn om dine VÆRDIER SECURITY SERVICES A/S

Værn om dine VÆRDIER SECURITY SERVICES A/S Værn om dine VÆRDIER SECURITY SERVICES A/S Presseklip Et indbrud hvert femte minut Indbrudstyve sætter historisk rekord Mange virksomheder får ikke dækket tab ved indbrud Hvert kvarter bliver der begået

Læs mere

Forsikring & Risikostyring

Forsikring & Risikostyring Forsikring & Risikostyring Årsrapport 2014 Årsrapport 2014 Forsikringskontoret gør nu status over 8. år med selvforsikring og forebyggende indsatser i Faaborg-Midtfyn Kommune. Vi har i løbet af 2014 fået

Læs mere

UDBUDSSTRATEGI LANGELAND KOMMUNE 2015

UDBUDSSTRATEGI LANGELAND KOMMUNE 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Kvalitetskontrol... 3 Historisk... 3 Fremtidig forsikringsdækning... 4 Forventninger til forsikringsmarkedet... 6 Risikostyring... 9 Valg af udbudsform... 9 Tidsplan...

Læs mere

Forsikringspolitikken har til formål at fastlægge rammerne for risikofinansiering, hvilket vil sige

Forsikringspolitikken har til formål at fastlægge rammerne for risikofinansiering, hvilket vil sige Hvidovre Kommunes Forsikringspolitik 1. Indledning Formål Forsikringspolitikken har til formål at fastlægge rammerne for risikofinansiering, hvilket vil sige kommunens forsikringsbeskyttelse ved tegning

Læs mere

SKANDERBORG KOMMUNE FORSIKRINGS- OG SIKRINGSPOLITIK

SKANDERBORG KOMMUNE FORSIKRINGS- OG SIKRINGSPOLITIK SKANDERBORG KOMMUNE FORSIKRINGS- OG SIKRINGSPOLITIK Version 3-2012 HR/Personale & Løn Forsikring & Arbejdsmiljø 2 Indholdsfortegnelse Forord...4 Bilagsoversigt...4 Formål...5 Metoder til opfyldelse af

Læs mere

Regeringens forhandlingsudspil til Boligaftale 2014. - Ramme for investeringer i den almene sektor -

Regeringens forhandlingsudspil til Boligaftale 2014. - Ramme for investeringer i den almene sektor - Regeringens forhandlingsudspil til Boligaftale 2014 - Ramme for investeringer i den almene sektor - Oktober 2014 Regeringens udspil til Boligaftale 2014 Sammenfatning Regeringen har siden tiltrædelsen

Læs mere

Prisliste 01.2015. Hvad koster en motorcykelforsikring i Tryg Gruppeforsikring?

Prisliste 01.2015. Hvad koster en motorcykelforsikring i Tryg Gruppeforsikring? 2002 liste 01.2015 Hvad koster en motorcykelforsikring i Tryg Gruppeforsikring? 1 er 01.2015 oversigten omfatter helårlige 2015-præmier. Præmierne reguleres hvert år med det af Danmarks Statistik offentliggjorte

Læs mere

G4S ACADEMY SIKRINGSANALYSEMODEL MAMUTE

G4S ACADEMY SIKRINGSANALYSEMODEL MAMUTE G4S ACADEMY SIKRINGSANALYSEMODEL MAMUTE VEJLEDNING VERSION 161031 G4S MAMUTE INFORMATION Denne vejledning tager udgangspunkt i de overvejelser, vi som professionelle fagfolk automatisk gør, når vi arbejder

Læs mere

Overordnet it-sikkerhedspolitik for Rødovre Kommune

Overordnet it-sikkerhedspolitik for Rødovre Kommune Overordnet it-sikkerhedspolitik for Rødovre Kommune Denne politik er godkendt af kommunalbestyrelsen januar 2016. Og træder i kraft januar 2016. Ved udskrivning af politikken skal du være opmærksom på,

Læs mere

19. Juni 2013. Effektiv risikostyring i Faxe / Stevns Kommuner v/ Tove Bjørklund

19. Juni 2013. Effektiv risikostyring i Faxe / Stevns Kommuner v/ Tove Bjørklund 19. Juni 2013 Effektiv risikostyring i Faxe / Stevns Kommuner v/ Tove Bjørklund Fakta om kommunerne Faxe Kommune Stevns Kommune Areal 404,54 km2 247,23 km2 Indbyggere pr. 1/12 2012 Antal helårsansatte

Læs mere

Vagtservice i særklasse Kvalitet, kompetencer og kunden i centrum. VAGTSERVICE

Vagtservice i særklasse Kvalitet, kompetencer og kunden i centrum. VAGTSERVICE Vagtservice i særklasse Kvalitet, kompetencer og kunden i centrum. VAGTSERVICE KVALITET, KOMPETENCER OG KUNDEN I CENTRUM. Dedikeret til vagt og sikkerhed Vagtservice Danmark er en dedikeret vagt- og sikkerhedsvirksomhed,

Læs mere

Prisliste 01.2014. Hvad koster en motorcykelforsikring i Tryg Gruppeforsikring?

Prisliste 01.2014. Hvad koster en motorcykelforsikring i Tryg Gruppeforsikring? 2002 liste 01.2014 Hvad koster en motorcykelforsikring i Tryg Gruppeforsikring? 1 er 01.2014 oversigten omfatter helårlige 2014-præmier. Præmierne reguleres hvert år med det af Danmarks Statistik offentliggjorte

Læs mere

Prisliste 01.01.2010. Hvad koster en motorcykelforsikring i Tryg Gruppeforsikring?

Prisliste 01.01.2010. Hvad koster en motorcykelforsikring i Tryg Gruppeforsikring? 2002 liste 01.01.2010 Hvad koster en motorcykelforsikring i Tryg Gruppeforsikring? 1 er 01.01.2010 oversigten omfatter helårlige 2010-præmier. Præmierne reguleres hvert år med det af Danmarks Statistik

Læs mere

Erfaringer med tv-overvågning foretaget af boligorganisationer og idrætsanlæg

Erfaringer med tv-overvågning foretaget af boligorganisationer og idrætsanlæg Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del Bilag 176 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Lovafdelingen Dato: 18. marts 2014 Kontor: Forvaltningsretskontoret Sagsbeh: Sultana Baig

Læs mere

Prisliste 01.2013. Hvad koster en motorcykelforsikring i Tryg Gruppeforsikring?

Prisliste 01.2013. Hvad koster en motorcykelforsikring i Tryg Gruppeforsikring? 2002 liste 01.2013 Hvad koster en motorcykelforsikring i Tryg Gruppeforsikring? 1 er 01.2013 oversigten omfatter helårlige 2013-præmier. Præmierne reguleres hvert år med det af Danmarks Statistik offentliggjorte

Læs mere

Gode råd og erfaringer fra det kriminalpræventive arbejde

Gode råd og erfaringer fra det kriminalpræventive arbejde Gode råd og erfaringer fra det kriminalpræventive arbejde Tryghed og naboskab Tryghedsvandringer Gå tur i jeres boligområde og find utrygge steder, der kan forbedres. Det er en god metode, der både skaber

Læs mere

Retningslinjer. for. Video-overvågning i Faxe Kommune

Retningslinjer. for. Video-overvågning i Faxe Kommune Ændringer er markeret med rødt Retningslinjer for Video-overvågning i Faxe Kommune Formål Formålet med i Faxe Kommune er at beskytte kommunens ejendomme og værdier mod kriminelle handlinger samt tilføre

Læs mere

AS3 tilbyder outplacement. - til medarbejdere, ledere og executives

AS3 tilbyder outplacement. - til medarbejdere, ledere og executives AS3 tilbyder outplacement - til medarbejdere, ledere og executives Derfor er outplacement en god idé OUTPLACEMENT STYRKER OMDØMMET Det er sådan set meget enkelt. Outplacement styrker din virksomheds eller

Læs mere

Tingbjerg-Husum Partnerskab - partnerskabsaftale

Tingbjerg-Husum Partnerskab - partnerskabsaftale Tingbjerg-Husum Partnerskab - partnerskabsaftale Aftale om partnerskab for Tingbjerg-Husum Københavns Kommune, Københavns Politi, SSP København, fsb, SAB/KAB og AAB indgår med denne aftale et forpligtende

Læs mere

Del 1: Observationer og vurderinger... 3 Særligt for Bydele med uro... 5

Del 1: Observationer og vurderinger... 3 Særligt for Bydele med uro... 5 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Indledning... 3 Del 1: Observationer og vurderinger... 3 Særligt for 2018... 3 Bydele med uro... 5 Del 2: Data og statistik.. 9 Kriminalitetsudvikling 9 Udvikling i enkeltsager..

Læs mere

Forsikrings- og Risikostyringspolitik. Retningslinjer & bestemmelser

Forsikrings- og Risikostyringspolitik. Retningslinjer & bestemmelser (afløser bilag af 24. marts 2015) Forsikrings- og Risikostyringspolitik Retningslinjer & bestemmelser 1. Indledning... 3 2. Forsikrings- og Risikostyringspolitikkens anvendelse... 3 3. Hvem er omfattet

Læs mere

BESKYT DIN VIRKSOMHED. Tænk sikkerheden med

BESKYT DIN VIRKSOMHED. Tænk sikkerheden med BESKYT DIN VIRKSOMHED Tænk sikkerheden med 1 Kan din virksomhed klare en krise? Hvordan håndterer du tyveri af værdifuld viden og know-how? Har du styr på, om din virksomheds produkter kopieres eller misbruges

Læs mere