Det lokale uddannelsesudvalg for de merkantile uddannelser ved CELF

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Det lokale uddannelsesudvalg for de merkantile uddannelser ved CELF"

Transkript

1 Det lokale uddannelsesudvalg for de merkantile uddannelser ved CELF Referat af mødet fredag den 3. oktober 2014 Deltagere: Søren Christensen, Benedicte Drejer, Niclas Rasmussen, Jesper Madsen, Joan Halager-Dam, Tove Aittomaki, Thomas Rasmussen, Peter Rasmussen, Ove Jensen, Henrik Palle, Helle Holst og Tina Foged. Afbud: Jeannette Poulsen Referent: Anne Marie Degn Dagsorden 1. Godkendelse af referat fra seneste møde 2. Gensidig orientering a. Meddelelser fra formand b. Meddelelser fra skolen c. Meddelelser fra øvrige medlemmer 3. Status for skoleåret Nyt fra Praktikpladscentret a. Status på lære- og praktikpladssituationen 5. Nyt fra Kursus- og Markedsafdelingen a. Status for efteruddannelsesaktiviteter herunder Karrierecenter 6. EUD-reformen 7. Julemarked 8. Status på de indgåede uddannelsesaftaler 9. Redegørelse om det stigende antal frafald 10. Evt. 11. Næste møde

2 1. Godkendelse af referat fra seneste møde Referatet blev godkendt 2. Gensidig orientering a. Meddelelser fra formand - Vi skal have fokus på frafaldet. Der ses en stigning i frafaldet på de merkantile uddannelser. - Sundhedsservicesekretærerne, der startede i 2013, har netop holdt afslutning og et nyt hold er startet op i august Dette bliver med stor sandsynlighed det sidste af slagsen, da uddannelsen formentlig ophører fra næste år, da arbejdsmarkedet ikke længere efterspørger denne uddannelse. - Der er mangel på praktikpladser. - Det går ikke godt for AMU-kurserne. Der gennemføres kun ca. 1/3 af, hvad der blev gennemført i Skolen har en pæn fremgang i elevtilmeldinger sammenlignet med sidste år. - Vi regner med et overskud på de budgetterede 4,5 millioner. - Johnny Jørgensen fra Nordic Sugar har valgt at fratræde LUU. Vi takker Johnny for den store indsats i LUU. CELF kontakter DI ang. nyt medlem. b. Meddelelser fra skolen - Én af de ting, der fylder meget på skolerne lige nu er den nye lov 409, der omhandler lærernes arbejdstid. Tidligere har lærerne været akkordlønnet. De har fået X antal timer for f.eks. at tage dansk i 1a. Fra august 2014 har lærerne skulle tidsregistrere, hvornår de arbejder på skolen og hvornår de arbejder hjemme. De fleste steder også på teknisk EUD - hedder det fuld tilstedeværelse på arbejdspladsen. Her på det merkantile EUD må lærerne arbejde 20 % af deres arbejdstid hjemme. Cheferne skal godkende tidsregistreringerne 1 gang om måneden. - HTX skal flytte til Merkurs Plads i foråret 2016 samtidig med at den nye Sophieskole åbner. Man er i øjeblikket ved at finde ud af, hvordan den nye bygning skal indrettes. Lige nu arbejder man med, at lægge de almene fag på gammel Merkur og de mere specielle fag i den nye bygning. Man vil kalde den nye bygning for Innovations- og sciencehus. Der er også gang i noget campus-samarbejde med Katedralskolen, SOSU og Sophieskolen. Der bliver arbejdet med, hvad vi kan lave af fællesskaber f.eks. fællesdag sidste dag inden efterårsferien. Der bliver også arbejdet på noget fællesskab mellem personalet på de forskellige skoler. Man vil prøve at skabe større samarbejde mellem folkeskolen og ungdomsuddannelserne. - Der er et problem omkring rygning i Campus Nakskov. Der er forskellige rygeregler afdelingerne imellem f.eks. må jobcenteret gerne stå ude at ryge, mens CELF ikke må ryge på adressen. Dette giver udfordringer. Der mangler bedre faciliteter for rygerne. - Campus Nakskov laver fællesarrangementer og låner lærere og lokaler af hinanden. I de fleste campus-miljøer ses det, at det almene gymnasie har svært ved at arbejde sammen med de andre. - Fremover vil de seneste 4 referater fra LUU komme til at ligge på skolens intranet.

3 c. Meddelelser fra øvrige medlemmer - Stor ros til erhvervsskoledagen. Kunne måske være godt med lidt mere information om, hvad eleverne har af valgmuligheder. - Brobygningsforløbene fungerer også fint. - TV-udsendelser giver stor effekt på de unges valg af uddannelse. F.eks. er tilmeldingerne på Mad til mennesker steget markant efter, der er kommet så mange madprogrammer i tv. 3. Status for skoleåret Der har særligt været fremgang på voksenområdet. I Nykøbing har vi oprettet 2 nye Turbo-klasser her i august, hvor vi normalt kun opretter 1. Vi regner med at oprette et hold mere i januar Vi har oprettet 3 HG 1. års klasser á 25 elever i august og håber på et hold mere i januar Elevantal HG, Nykøbing F hg1a 23 14hg1b 22 14hg1c 26 14hg1j 18 14hg2b 30 14hg2c 26 14hgt hgt hgt hgshs 20 14hgs2 22 Også i Nakskov er 75 elever startet på HG 1. år her i august. Mange hopper videre til noget andet efter 1. år særligt til HF. Nogle af eleverne fra Nakskov er pt. på studietur til Prag og nogle er i praktik. Elevantal HG, Nakskov HG 1a 39 HG 1b 38 HG 2a 22 HG 2b 16-8 HG-elever får mulighed for 3 ugers praktikophold i Brighton. Praktikperioden vil ligge i uge Det er planlagt så eleverne går glip af mindst mulig undervisning. - HG-eleverne i Nakskov vil passe 3-4 boder i julebyen i Nakskov. Der vil være julemesse i både Nakskov og Nykøbing Nykøbing ligger den 29/11-14 og alle er velkomne.

4 4. Nyt fra Praktikpladscentret Status pr på AUB-projekter indenfor detail, kontor og handel (Ove Jensen) Projektperiode: (13 måneder) Målgruppe: Godkendte og ikke-godkendte virksomheder på Lolland og Falster Virksomheder kontaktet med tilbud om besøg Virksomheder besøgt Registrerede uddannelsesaftaler pr (11 af 13 måneder) Uddannelsesaftaler indgået i perioden (13 måneder) Nye virksomheder godkendt pr Detail Kontor Handel I alt I de første 11 måneder af projektperiodens 13 måneder er der registreret 90 uddannelsesaftaler indenfor detail-, kontor- og handelsuddannelserne hos virksomheder på Lolland-Falster. Det vil sige, at der 2 måneder før projektperiodens udløb er registreret 4 uddannelsesaftaler flere end i de foregående 13 måneder ( ), hvor der er indgået 86 uddannelsesaftaler. 24 nye virksomheder har i de første 11 måneder af projektperioden opnået godkendelse som lærested. Heraf er der foreløbig 14, der har ansat elever. De resterende 10 forventes at ansætte elever i nærmeste fremtid. Frimann har pt. 10 elever og har lige søgt efter en ny. Der var ca. 20 ansøgere, men stort set ingen fra skolen. Især for små butikker kan bortfaldet af tilskud være afgørende for, om de tager elever. Godkendelse af rammer for brugen af VFU i SKP-detail ordningen (Henrik Palle) Der sker løbende ændringer i reglerne på SKP området. Bl.a. er der sket ændringer i brugen af virksomhedsforlagt undervisning, den såkaldte VFU. Fra at forløbet måtte vare op til 3 måneder, efterstræbes det nu at brugen nedsættes til op til 4 ugers varighed. Dette fungerer efter nogle startvanskeligheder ganske udmærket. Der findes dog ikke direkte regler for hvor ofte og hvordan man bruger VFU en. Derfor vil jeg for en god ordens skyld spørge LUU om de kan godkende mit forslag til brugen af VFU her på den merkantile linje på CELF, Merkurs Plads: Jeg ser VFU som en essentiel part i undervisningsforløbet samt udviklingen af den enkelte elev. Desuden er den ofte et springbræt til en ordinær elevplads. Jeg ønsker derfor at bruge VFU en til følgende formål:

5 1) Indenfor de vitale første 3 måneder, vil jeg tilsigte, at få den enkelte elev ud i VFU op til 2 gange. Dette med formålet at give eleverne muligheden for at få vist sig frem og få gjort sig uundværlig. Dette skulle så meget gerne blive et springbræt til en ordinær elevplads. Det giver også begge parter mulighed for at få afprøvet om kemien imellem dem passer. Desuden giver det virksomheder der overvejer, at tage en elev, mulighed for at se om det er noget for dem. Brugen af denne form for VFU kan selvfølgelig også bruges løbende efter behov. Dette har allerede givet flere delaftaler og elevpladser. 2) Til at give eleverne et indblik i det virkelige liv i en forretning og på den måde få et reelt indtryk af dagligdagen i en butik. Her vil der også blive opstillet krav til butikkerne og eleverne, så eleverne får løst nogle opgaver i henhold til deres praktikplan. Dette kan gøres løbende igennem hele deres forløb. Så jeg vil derfor gerne søge om godkendelse fra LUU til at bruge VFU i 2-4 uger ad gangen, op til 5 gange pr år. De 2 første gange skal primært bruges i søgen efter en del- eller ordinær aftale, da de første 3 måneder som tidligere nævnt er ekstremt vigtige for SKP eleverne. De resterende VFU perioder kan så bruges i et veltilrettelagt forløb til at hjælpe eleven med at opfylde sin praktikplan og udvikle sine kompetencer. 5. Nyt fra Kursus- og Markedsafdelingen a. Status for efteruddannelsesaktiviteter herunder Karrierecenter Karrierecentret har ikke opnået det forventede økonomiske resultat. Vi havde håbet på dagskursister. Det har vi ikke pt., men vi ser en fremgang i antallet af tilmeldinger. De kursister vi har, er glade og tilfredse. Vi tilbyder både undervisning for ny mesterlæreelever, GVU og enkeltfag - både for ledige og beskæftigede. Vi får langsomt gang i nogle virksomheder. I sidste uge afsluttede vi et IT-kursus for 2 hold fra Raaco. Vi har også gang i kurset ipad i undervisningen for skolelærere i Guldborgsund Kommune. Et kursus vi også skal tilbyde Lolland Kommune. Vi overvejer at starte et tyskkursus for detailhandlen evt. et morgenhold. Der er stigende behov på sprogområdet især engelsk. Der er en stor nedgang i AMU-kurser. De fleste kurser bliver nedlagt. Mange vælger informationssøgning på nettet i stedet for at tage på kursus. Hakl kører et projekt med 100 AMUonlinekurser fra nu og indtil Der uddannes 100 medarbejdere til at kunne varetage forløbet. Man regner med, at 3000 kursister skal have gennemført uddannelser i projektperioden. Udover erhvervsskoledagen og brobygningsforløbene, vil vi sætte fokus på forældrene vedr. elevernes valg af ungdomsuddannelser. Vi vil forsøge at lave et kort oplæg på forældremøder i 8. klasse bl.a. om, hvordan de finder information mv. HK har sendt materiale ud til 3500 medlemmer. Det har givet en effekt på kursusområdet. Nu overvejes der elektroniske spørgeskemaer til de 3500 medlemmer. En idé til et nyt kursus - særligt for butiksindehavere - kunne være Kundeloyalitet via sociale medier. På LUU blev der taget positivt imod forslaget. Dette kunne være et AMU-kursus over 2 dage.

6 6. EUD-reformen Hovedbekendtgørelsen er godkendt. Elever der ønsker kontor eller finans skal tage en EUX, som svarer til HF-niveau. Vi håber på et karakterkrav på 4 til de gymnasiale uddannelser. Man skal have 8 c-niveau fag for at tage et EUX-studieår. Vi overvejer at tilbyde gratis undervisning på c-niveau fra januar-august 2015 til de elever, som er færdige med grundforløbet og mangler X antal c-niveaufag for at starte på EUX. Vi skal holde møde om, hvordan vi får fat i disse elever (CELF og HK). 7. Julemarked Ikke så meget nyt. Tømrerne fra CELF kan alligevel ikke levere boderne, så nu skal de købes ude i byen til over dobbelt pris. Der bliver 10 boder, som SKP-eleverne skal hjælpe med at passe den december 2014 på Nykøbing F. torv. 9. Redegørelse om det stigende antal frafald Punkt 9 tages på næste møde. 10. Evt. Vi vil fremover afsætte en halv time ekstra til LUU-møderne. Skriftlige meddelelser skal sendes til Anne Marie (amde@celf.dk) i god tid og så sender hun dem ud sammen med indkaldelsen. Vi skal bruge tiden på at få drøftet de ting, hvor vi skal bruge hinandens hjælp til løsningsforslag mv. 11. Næste møde Næste møde bliver den 5. december 2014 på Merkurs Plads kl med efterfølgende julefrokost.

Det lokale uddannelsesudvalg for de merkantile uddannelser ved CELF

Det lokale uddannelsesudvalg for de merkantile uddannelser ved CELF Det lokale uddannelsesudvalg for de merkantile uddannelser ved CELF Referat af mødet den 13. marts 2015 Deltagere: Søren Christensen, Benedicte Drejer, Jesper Madsen, Peter Rasmussen, Ove Jensen, Henrik

Læs mere

Det lokale uddannelsesudvalg for de merkantile uddannelser ved CELF

Det lokale uddannelsesudvalg for de merkantile uddannelser ved CELF Det lokale uddannelsesudvalg for de merkantile uddannelser ved CELF Referat af møde onsdag d. 28. maj 2014 Deltagere: Søren Christensen, Benedicte Drejer, Joan Halager-Dam, Thomas Rasmussen, Johnny Jørgensen,

Læs mere

Det lokale uddannelsesudvalg for de merkantile uddannelser ved CELF

Det lokale uddannelsesudvalg for de merkantile uddannelser ved CELF Det lokale uddannelsesudvalg for de merkantile uddannelser ved CELF Referat af mødet den 4. september 2015 Deltagere: Søren Christensen, Benedicte Drejer, Peter Rasmussen, Ove Jensen, Henrik Palle, Helle

Læs mere

Det lokale uddannelsesudvalg for de merkantile uddannelser ved CELF

Det lokale uddannelsesudvalg for de merkantile uddannelser ved CELF Det lokale uddannelsesudvalg for de merkantile uddannelser ved CELF Referat af mødet den 4. december 2015 Dagsorden: 1. Velkommen til Margrethe Kallehave nyt medlem fra cityforeningen i Nakskov 2. Godkendelse

Læs mere

Det lokale uddannelsesudvalg for de merkantile uddannelser ved CELF

Det lokale uddannelsesudvalg for de merkantile uddannelser ved CELF Det lokale uddannelsesudvalg for de merkantile uddannelser ved CELF Referat af møde torsdag d. 27. februar 2014 Deltagere: Søren Christensen, Benedicte Drejer, Jesper Madsen, Thomas Rasmussen, Johnny Jørgensen,

Læs mere

REFERAT. Inger V. Rasmussen, Pia Neigaard, Lasse Gram Lone Bjerregaard Kristensen. Dagsorden for mødet:

REFERAT. Inger V. Rasmussen, Pia Neigaard, Lasse Gram Lone Bjerregaard Kristensen. Dagsorden for mødet: REFERAT Det lokale uddannelsesudvalg for den merkantile indgang samt HAKL udvalget ved Herningsholm Erhvervsskole. Torsdag den 21. maj 2015 kl. 08:30 10:00 Deltagere: Afbud: Referent: Ervin Gam, Inger

Læs mere

Det lokale uddannelsesudvalg for de merkantile uddannelser ved CELF

Det lokale uddannelsesudvalg for de merkantile uddannelser ved CELF Det lokale uddannelsesudvalg for de merkantile uddannelser ved CELF Dagsorden til mødet fredag den 30.08.2016 kl. 9:00-11:00 på Søvej 6 i Nakskov 1. Godkendelse af referat fra seneste møde 2. Gensidig

Læs mere

Referat fra møde i LUU onsdag den 21.05.15, kl. 09.00 12.00, lokale 240 på SOSU Nykøbing F., Vestensborg Allé 78, 4800 Nyk. F.

Referat fra møde i LUU onsdag den 21.05.15, kl. 09.00 12.00, lokale 240 på SOSU Nykøbing F., Vestensborg Allé 78, 4800 Nyk. F. Tilstede: Kjeld Saul, Pia Lindquist Nielsen, Christina Graungaard, Birgit Hansen, Birte Engen, Lise Rasmussen, Jørgen Lücking Houmøller, Ulla Mikkelsen, Anne Bjerregaard, Kirsten Velschow, Hanne Stilling,

Læs mere

REFERAT. Inger V. Rasmussen. Lone Bjerregaard Kristensen. Dagsorden for mødet: Ad 1 / Valg af ordstyrer

REFERAT. Inger V. Rasmussen. Lone Bjerregaard Kristensen. Dagsorden for mødet: Ad 1 / Valg af ordstyrer REFERAT Det lokale uddannelsesudvalg for den merkantile indgang samt HAKL udvalget ved Herningsholm Erhvervsskole. Onsdag den 8. februar 2017 kl. 08:30 10:00 Deltagere: Inger Stranddorf, Mona Syndergaard,

Læs mere

REFERAT af LUU på ZBC - 3. møde. Torsdag den 7. februar 2013, kl. 8.00 til 11.00

REFERAT af LUU på ZBC - 3. møde. Torsdag den 7. februar 2013, kl. 8.00 til 11.00 Deltagere: Lotte Høgh, HK/Handel Benedicte Drejer, HK/Privat REFERAT af LUU på ZBC - 3. møde Torsdag den 7. februar 2013, kl. 8.00 til 11.00 Michael Rosenberg Hansen, HK/Kommunal Benjamin Rasmussen, BILKA

Læs mere

Elever og virksomheders perspektiver på merkantile eux-elevers overgang til hovedforløbet. Marie Seliger, Danmarks Evalueringsinstitut

Elever og virksomheders perspektiver på merkantile eux-elevers overgang til hovedforløbet. Marie Seliger, Danmarks Evalueringsinstitut Elever og virksomheders perspektiver på merkantile eux-elevers overgang til hovedforløbet Marie Seliger, Danmarks Evalueringsinstitut Baggrund for undersøgelserne Tog uddannelsen for at få studiekompetencen?

Læs mere

Referat fra mødet i LUU den 30.09.15, kl. 09.00 12.00, i lokale 228 på SOSU Nykøbing F., Vestensborg Allé 78, 4800 Nyk. F.

Referat fra mødet i LUU den 30.09.15, kl. 09.00 12.00, i lokale 228 på SOSU Nykøbing F., Vestensborg Allé 78, 4800 Nyk. F. Tilstede: Karen Hansen, Pia Lindquist Nielsen, Christina Graungaard, Birgit Hansen, Birte Engen, Lise Rasmussen, Jørgen Lücking Houmøller, Anne Bjerregaard, Kirsten Velschow, Hanne Stilling Referent: Kirsten

Læs mere

Ervin Gam, Inger Stranddorf, Inger V. Rasmussen, Ole List, Leif Kloster, Kim Laugesen, Kaj Østergaard, Lasse Gram,

Ervin Gam, Inger Stranddorf, Inger V. Rasmussen, Ole List, Leif Kloster, Kim Laugesen, Kaj Østergaard, Lasse Gram, REFERAT Det lokale uddannelsesudvalg for den merkantile indgang samt HAKL udvalget ved Herningsholm Erhvervsskole. Onsdag den 26. november 2014 kl. 08:30 10:00 Deltagere: Afbud: Referent: Ervin Gam, Inger

Læs mere

Deltagere: Ervin Gam, Inger Stranddorf, Susanne Sommerlund, Kaj Østergaard,, Susanne Sommerlund, Kim Laugesen, Mona Syndergaard.

Deltagere: Ervin Gam, Inger Stranddorf, Susanne Sommerlund, Kaj Østergaard,, Susanne Sommerlund, Kim Laugesen, Mona Syndergaard. REFERAT Det lokale uddannelsesudvalg for den merkantile indgang samt HAKL udvalget ved Herningsholm Erhvervsskole. Tirsdag den 4. oktober 2017 kl. 8.30 Deltagere: Ervin Gam, Inger Stranddorf, Susanne Sommerlund,

Læs mere

Deltagere: Inger Stranddorf, Mona Syndergaard, Kim Laugesen, Ervind Gam, Brian H. Willadsen, Jacob Ø. M. Hansen, Pia R. Schou, Charlotte G.

Deltagere: Inger Stranddorf, Mona Syndergaard, Kim Laugesen, Ervind Gam, Brian H. Willadsen, Jacob Ø. M. Hansen, Pia R. Schou, Charlotte G. REFERAT Det lokale uddannelsesudvalg for den merkantile indgang samt HAKL udvalget ved Herningsholm Erhvervsskole. Tirsdag den 15. maj 2018, kl. 08:30 10:00 Deltagere: Inger Stranddorf, Mona Syndergaard,

Læs mere

Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg inden for det merkantile område

Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg inden for det merkantile område 0 Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg inden for det merkantile område 04-02-2014, kl. 08:30 10:00 Bredahlsgade 3A, Handelsskolen Merete Christoffersen Til stede / afbud / fraværende uden afbud

Læs mere

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 2. oktober 2014 kl

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 2. oktober 2014 kl Deltagere Bestyrelsen: Johnny Søtrup, formand Kirsten Dyrholm Hansen Inge Hynkemejer Peter Petersen Christian Jørgensen Angela Kühl Jensen Anne-Mette Holm Sørensen Karsten Uno Petersen Anette Byriel Andersen

Læs mere

Dagsorden for opstartsmøde i det lokale uddannelsesudvalg for elektrikeruddannelsen

Dagsorden for opstartsmøde i det lokale uddannelsesudvalg for elektrikeruddannelsen Dagsorden for opstartsmøde i det lokale uddannelsesudvalg for elektrikeruddannelsen Dato: 13. juni 2018 Forplejning: Frokost Tid: kl. 12.00 til 14.00 Sted: UCH Mødedeltagere: Int: Organisation: Mødeleder:

Læs mere

Samlet vurdering af ansøgninger om at udbyde toårig hf i Region Sjælland

Samlet vurdering af ansøgninger om at udbyde toårig hf i Region Sjælland Samlet vurdering af ansøgninger om at udbyde toårig hf i Region Sjælland Hf er en almen studieforberedende uddannelse. I den nye gymnasiereform er der lagt op til, at hf skal være moderne og mere praksisorienteret

Læs mere

REFERAT. Leif Kloster, Peter Michael Kjærgaard Lone Bjerregaard Kristensen. Dagsorden for mødet:

REFERAT. Leif Kloster, Peter Michael Kjærgaard Lone Bjerregaard Kristensen. Dagsorden for mødet: REFERAT Det lokale uddannelsesudvalg for den merkantile indgang samt HAKL udvalget ved Herningsholm Erhvervsskole. Onsdag den 14. maj 2014 kl. 08:30 10:30 Deltagere: Afbud: Referent: Ervin Gam, Inger Stranddorf,

Læs mere

Inger Stranddorf, Mona Syndergaard, Pia R. Schou, Kim Laugesen, Inger V. Rasmussen, Jacob Ø. M. Hansen, Charlotte G.

Inger Stranddorf, Mona Syndergaard, Pia R. Schou, Kim Laugesen, Inger V. Rasmussen, Jacob Ø. M. Hansen, Charlotte G. REFERAT Det lokale uddannelsesudvalg for den merkantile indgang samt HAKL udvalget ved Herningsholm Erhvervsskole. Mandag den 18. februar 2019, kl. 08:15 09:45 Deltagere: Afbud: Sommerlund Referent: Inger

Læs mere

Referat fra Lokalt uddannelsesudvalgsmøde for tømrerne. Den 13. januar 2016, Kl

Referat fra Lokalt uddannelsesudvalgsmøde for tømrerne. Den 13. januar 2016, Kl MØDEREFERAT Referat fra Lokalt uddannelsesudvalgsmøde for tømrerne Den 13. januar 2016, Kl. 08.00 Til stede: Peter Bøgh, Søren Bisgaard, Steen Lidsmoes, Jan Rasmussen, Carsten Schmidt, Henrik Pedersen,

Læs mere

Referat fra det lokale uddannelsesudvalg (LUU) den 26.11.14

Referat fra det lokale uddannelsesudvalg (LUU) den 26.11.14 Tilstede: Christina Helle Graungaard, Birgit Hansen, Birte Engen, Lise Rasmussen, Jens Erik Bosen, Jørgen Lücking Houmøller, Anne Bjerregaard, Jeppe Rosengård Poulsen, Niels Bjørnsten, Carls Ravn, Hanne

Læs mere

Referat for møde i LUU - PA

Referat for møde i LUU - PA Referat for møde i LUU - PA Dato: Fredag den 12. oktober 2018 Kl. 9.00 12.00, mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Medlemmer: Kim Henriksen, FOA Herning - formand (KH) Tanja Nielsen,

Læs mere

Det lokale uddannelsesudvalg for den merkantile indgang samt HAKL udvalget ved Herningsholm Erhvervsskole. Torsdag den 2. maj 2019, kl.

Det lokale uddannelsesudvalg for den merkantile indgang samt HAKL udvalget ved Herningsholm Erhvervsskole. Torsdag den 2. maj 2019, kl. REFERAT Det lokale uddannelsesudvalg for den merkantile indgang samt HAKL udvalget ved Herningsholm Erhvervsskole. Torsdag den 2. maj 2019, kl. 08:15 09:45 Deltagere: Inger Stranddorf, Mona Syndergaard,

Læs mere

Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet. Onsdag 5. juni kl Deltagere:

Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet. Onsdag 5. juni kl Deltagere: Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet Onsdag 5. juni kl. 8.30-11.30 Deltagere: Ilse Irene Rasmussen, Johnny Nielsen, Bente Juulsgård, Irene Winther, Lotte Helbo Kristiansen, Nana Skjødt, Birgit

Læs mere

Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg inden for elektrikere

Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg inden for elektrikere 0 Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg inden for elektrikere 27-05-2014, kl. 13:00 15:00 Selandia, Willemoesvej 4, Slagelse (caféen) Jeanette Kloster Nielsen Til stede / afbud / fraværende uden

Læs mere

Referat fra møde i LUU tirsdag den , kl , lokale 230 på SOSU Nykøbing F., Vestensborg Allé 78, Nyk. F.

Referat fra møde i LUU tirsdag den , kl , lokale 230 på SOSU Nykøbing F., Vestensborg Allé 78, Nyk. F. Tilstede: Anette Due Hartmann, Charlotte Reimert Munch, Birthe Kristensen, Pia Lindquist Nielsen, Christina Graungaard, Bodil Jørgensen, Lise Rasmussen, Carsten Madsen, Anette Aagaard Jensen, Lena Havsteen,

Læs mere

Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet Tirsdag 17 februar 2015 Deltagere: Fra skolen: Afbud: Drøftelsespunkter

Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet Tirsdag 17 februar 2015 Deltagere: Fra skolen: Afbud: Drøftelsespunkter Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet Tirsdag 17 februar 2015 Deltagere: Irene Winter, Bente Juulsgaard, Kasper Soelberg, Ilse Rasmussen Fra skolen: Else Ravn Rasmussen, Lotte Herskind, Lonnie

Læs mere

Lokalt Uddannelses Udvalg (LUU) for SOSU

Lokalt Uddannelses Udvalg (LUU) for SOSU Til stede: Ulla Kappel Jonna Thuesen Søren Josefsen Anne Marie Jakobsen Jeanette Schmidt Christensen* Ruth Nykjær Marianne Brogaard Jensen Arne Højvang Jensen* Helle Saksager Linette Finne Lisbeth Nørgaard

Læs mere

Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg GASTRONOMER Mandag 30. september 2013 på Hotel- og Restaurantskolen, Vigerslev Allé 18, 2500 Valby

Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg GASTRONOMER Mandag 30. september 2013 på Hotel- og Restaurantskolen, Vigerslev Allé 18, 2500 Valby Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg GASTRONOMER Mandag 30. september 2013 på Hotel- og Restaurantskolen, Vigerslev Allé 18, 2500 Valby Deltagere: Susanni Kyndi Christensen (SKC) - 3F Jes Winther

Læs mere

Der var en uformel præsentation og velkomst af deltagerne i LUU. Der er endnu ikke udnævnt en repræsentant fra Randers Kommune.

Der var en uformel præsentation og velkomst af deltagerne i LUU. Der er endnu ikke udnævnt en repræsentant fra Randers Kommune. Referat fra lokalt uddannelsesudvalg (LUU) For det pædagogiske område 8. september 2011 kl. 13.00 16.00 Deltagere Hanne Nielsen, Karin Mathiesen, Jørgen Nielsen, Jonna Lauritsen, Birgit Nielsen, Kenneth

Læs mere

Dagsorden for møde i det lokale uddannelsesudvalg for elektrikeruddannelsen

Dagsorden for møde i det lokale uddannelsesudvalg for elektrikeruddannelsen Dagsorden for møde i det lokale uddannelsesudvalg for elektrikeruddannelsen Dato: 4.6.2019 Forplejning: Tid: kl. 8.30-10.30 Sted: UCH Holstebro, Wald. Poulsens vej Mødedeltagere: Int: Organisation: Mødeleder:

Læs mere

Referat for møde i LUU - PA

Referat for møde i LUU - PA Referat for møde i LUU - PA Dato: Torsdag den 15. december 2016 Kl. 10.00-14.00 i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Medlemmer: Formand; Kim Henriksen, FOA Herning (KH) - OK Jens

Læs mere

Bilag 2.2, Referat. Dato: Tirsdag den 20. september 2016 kl til 12.00

Bilag 2.2, Referat. Dato: Tirsdag den 20. september 2016 kl til 12.00 Bilag 2.2, Referat Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 20. september 2016 kl. 10.00 til 12.00 Tilstede: Joan Prahl, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Jette Hovedskov,

Læs mere

Til medlemmerne i det lokale uddannelsesudvalg - Fødevarer, jordbrug og oplevelser

Til medlemmerne i det lokale uddannelsesudvalg - Fødevarer, jordbrug og oplevelser Til medlemmerne i det lokale uddannelsesudvalg - Fødevarer, jordbrug og oplevelser GRUPPE Det lokale uddannelsesudvalg Fødevarer, jordbrug og oplevelser MØDE Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg

Læs mere

Møde: LUU møde for Tekniske Designer Dato: Sted: Afd. EUC Syd Haderslev Referent: Michael Hecky. Dagsorden; Referat; Side 1 af 5

Møde: LUU møde for Tekniske Designer Dato: Sted: Afd. EUC Syd Haderslev Referent: Michael Hecky. Dagsorden; Referat; Side 1 af 5 Slut: 11:0 Dagsorden; Referat; Side 1 af 5 0 Deltagende: Fraværende: 1 Bemærkninger til referat fra sidste afholdte møde d. 2 Nye punkter. Dieter Jessen, Michael Hecky, Jan Wilhelmsen, Sabine Thiesen.

Læs mere

Indhold Optagelse.dk... 2 UG.dk... 2 Fagretninger på grundforløb Optagelsesprocedure på Knord... 3 Elever med særlige forudsætninger...

Indhold Optagelse.dk... 2 UG.dk... 2 Fagretninger på grundforløb Optagelsesprocedure på Knord... 3 Elever med særlige forudsætninger... Indhold Optagelse.dk... 2 UG.dk... 2 Fagretninger på grundforløb 2... 2 Optagelsesprocedure på Knord... 3 Elever med særlige forudsætninger... 4 SU... 4 Ungdomskort... 5 Elevplads... 6 Skolepraktik...

Læs mere

Regeringens udspil til reform af erhvervsuddannelserne - særligt med fokus på det merkantile område

Regeringens udspil til reform af erhvervsuddannelserne - særligt med fokus på det merkantile område Regeringens udspil til reform af erhvervsuddannelserne - særligt med fokus på det merkantile område Undervisningsministeren præsenterede 2. oktober regeringens udspil til en kommende erhvervsuddannelsesreform.

Læs mere

Referat af møde i LUU på det merkantile område

Referat af møde i LUU på det merkantile område Referat af møde i LUU på det merkantile område Virksomhedsgodkendelser 2015 Januar Detail salgsassistent, Tekstil: Detail salgsassistent, Salgsassistent, Kolonial: Jesper Pedersen, 801 Slagelse ApS,

Læs mere

1. Velkomst Særligt velkommen til Linn Agnethe Bertelsen som er retur fra barsel. 2. Godkendelse af dagsorden

1. Velkomst Særligt velkommen til Linn Agnethe Bertelsen som er retur fra barsel. 2. Godkendelse af dagsorden 1 Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet Fredag 23. maj 2014 Deltagere: Ilse Rasmussen, Linn Agnethe Bertelsen, Kasper Soelberg, Bente Juulsgard, Inger Marie Jaillet, Johnny Nielsen, Irene

Læs mere

Det påvirker ikke assistentelevernes forløb på sygehusområdet ifølge Kirstine

Det påvirker ikke assistentelevernes forløb på sygehusområdet ifølge Kirstine Referat fra skole-praktikrådsmøde Mandag den 25. August 2008 9.30 12.00 på Randers Social- og Sundhedsskole Fra praksis: Lilian Gade Abrahamsen, Birgitte Sandahl Bogner, Line Kristensen, Susanne Pallesen,

Læs mere

Referat fra PA LUU møde den 19/11, 2014.

Referat fra PA LUU møde den 19/11, 2014. 24-11-2014 Referat fra PA LUU møde den 19/11, 2014. Selandia Park 8, Demonstrationsstuen, 4100 Ringsted. Referent: Merete Frank Christensen Velkomst/Marianne Frederiksen. FOA har opfordret skolen til at

Læs mere

Vordingborg Uddannelsesråd (VUR)

Vordingborg Uddannelsesråd (VUR) (VUR) Referat Dato 25. april 2016 Mødetidspun kt Sted Medlemmer Fraværende Bemærkninge r 8:00 Sluttidspunkt 10:00 Kahytten, Jobcenter Vordingborg Allan Bjørn, Ann Descroix (næstformand), Claus Holm Oppermann,

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 27. november 2014 kl til Emne: Referat fra mødet

Referat. Dato: Torsdag den 27. november 2014 kl til Emne: Referat fra mødet Referat Udvalg: PASS Dato: Torsdag den 27. november 2014 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat fra mødet Tilstede Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner

Læs mere

EUV HVORDAN GØR VI? VISIONER OG FORVENTNINGER ANDERS BOJESEN, UDDANNELSESPOLITISK KONSULENT, HK STAT. HK præsentation

EUV HVORDAN GØR VI? VISIONER OG FORVENTNINGER ANDERS BOJESEN, UDDANNELSESPOLITISK KONSULENT, HK STAT. HK præsentation EUV HVORDAN GØR VI? VISIONER OG FORVENTNINGER ANDERS BOJESEN, UDDANNELSESPOLITISK KONSULENT, HK STAT HK præsentation 1 2 VISION FOR FREMTIDENS ERHVERVSUDDANNELSE ERHVERVSUDDANNELSERNES UDVIKLING EUD REFORM

Læs mere

UDDANNELSESNÆVNET DE MERKANTILE ELEVER 2012

UDDANNELSESNÆVNET DE MERKANTILE ELEVER 2012 UDDANNELSESNÆVNET DE MERKANTILE ELEVER 2012 Ajourført den 12. januar 2014 Uddannelsesnævnet for handels- og kontorområdet Vesterbrogade 6 D, 4., 1620 København V Tlf.: 33 36 66 00 www.uddannelsesnaevnet.dk

Læs mere

Deltagere: Thomas Thomsen, Ulla Reimer, Mette Bjerre, Annie Hansen, Lisbet Sørensen, Lone Rasmussen og Katja Rasmussen

Deltagere: Thomas Thomsen, Ulla Reimer, Mette Bjerre, Annie Hansen, Lisbet Sørensen, Lone Rasmussen og Katja Rasmussen REFERAT LUU PAU 4. november 2016 Deltagere: Thomas Thomsen, Ulla Reimer, Mette Bjerre, Annie Hansen, Lisbet Sørensen, Lone Rasmussen og Katja Rasmussen Afbud: Grethe Buch, Peter Søegaard, Henning Troelsen

Læs mere

Referat. UngSlagelses bestyrelse. Willemoesvej 2B, Slagelse, 1. sal, personaleloungen

Referat. UngSlagelses bestyrelse. Willemoesvej 2B, Slagelse, 1. sal, personaleloungen Referat UngSlagelses bestyrelse Mødedato 23. april 2015 kl. 19.00-21.00 Mødelokale Willemoesvej 2B, Slagelse, 1. sal, personaleloungen Fraværende Jannick J. Johansen, Alexander Boisen, Unnie B. Hansen,

Læs mere

De merkantile uddannelser

De merkantile uddannelser De merkantile uddannelser Reformens betydning for de merkantile uddannelser v./anne Mette Christiansen, Uddannelsesnævnet Med reformen har de merkantile uddannelser blandt andet fået et væsentligt ændret

Læs mere

Referat fra mødet i LUU tirsdag den , kl , lokale 228 på SOSU Nykøbing F., Vestensborg Allé 78, Nyk. F.

Referat fra mødet i LUU tirsdag den , kl , lokale 228 på SOSU Nykøbing F., Vestensborg Allé 78, Nyk. F. Tilstede: Anette Due Hartmann, Birthe Kristensen, Pia Lindquist Nielsen, Christina Graungaard, Mette Johansen, Tine Krogh, Lena Havsteen, Ulla Mikkelsen, Anne Bjerregaard, Tina Møller Matzen, Jeppe Rosengård

Læs mere

Referat fra møde i LUA

Referat fra møde i LUA Referat fra møde i LUA Dato: Fredag den 11. december 2015 Kl. 10.00 12.00 i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Repræsentanter fra FOA: Kim Henriksen, formand for LUA Grethe Nielsen

Læs mere

Afbud: Jonna Lauritsen, Karin Mathiesen, Vibeke Kristensen, Frederikke Dybdahl, Kenneth Pedersen

Afbud: Jonna Lauritsen, Karin Mathiesen, Vibeke Kristensen, Frederikke Dybdahl, Kenneth Pedersen Referat fra lokalt uddannelsesudvalg Det pædagogiske område 19. november 2013 kl. 13.00 16.00 Deltagere fra praksis Hanne Nielsen, Marianne Dalby, Tove Sørensen, Jytte Johansen, Lisbet Vandborg, Tomm Andersen

Læs mere

LUU PAU Dato: 16. december Kl. 9:00-11:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Fredericia lokale 304

LUU PAU Dato: 16. december Kl. 9:00-11:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Fredericia lokale 304 LUU PAU Dato: 16. december 2015. Kl. 9:00-11:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Fredericia lokale 304 Deltagere: Annie Hansen, Jørgen Nitschke, Carina Rasmussen, Hanne Dorte Iversen, Grethe Buch, Pia

Læs mere

Referat fra møde i LUU - PA

Referat fra møde i LUU - PA Referat fra møde i LUU - PA Dato: Onsdag den 21. oktober 2015 Kl. 10.00 14.00 i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Medlemmer: Formand; Kim Henriksen, FOA Herning (KH) Jens Ole Koch,

Læs mere

Referat. Thisted Gymnasium & HF-Kursus BESTYRELSEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus. 27-5-2013 kl. 17.00

Referat. Thisted Gymnasium & HF-Kursus BESTYRELSEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus. 27-5-2013 kl. 17.00 Referat for møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus 27-5-2013 kl. 17.00 Medlemmer: Johannes Balsby Krøyer Birger Hansen Astrid Kær Rishøj Torben Iversen Thomas Frost Andersen Jonna Lynge Vagn

Læs mere

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 19. marts 2014 kl. 16.00 18.00

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 19. marts 2014 kl. 16.00 18.00 Deltagere Bestyrelsen: Preben Astrup, formand Kirsten Dyrholm Hansen Anette Byriel Andersen Angela Kühl Jensen Inge Hynkemejer Peter Petersen Niels Lind Brunsborg Afbud: Birthe Hesdorf, næstformand Alis

Læs mere

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER PÅ UDDANNELSESOMRÅDET I REGION SJÆLLAND 2009

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER PÅ UDDANNELSESOMRÅDET I REGION SJÆLLAND 2009 ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER PÅ UDDANNELSESOMRÅDET I REGION SJÆLLAND 2009 Skemaet udfyldes elektronisk og indsendes gerne på mail: rukomuddarb@regionsjaelland.dk eller pr. post til Region

Læs mere

MÅL OG RESULTATER I DIREKTØR OLE SVITS KONTRAKT 2016 samt MÅL FOR 2017

MÅL OG RESULTATER I DIREKTØR OLE SVITS KONTRAKT 2016 samt MÅL FOR 2017 MÅL OG RESULTATER I DIREKTØR OLE SVITS KONTRAKT 2016 samt MÅL FOR 2017 2016 Basisramme: 1. Flere elever vælger en erhvervsuddannelse direkte fra 9. og 10. klasse. Indsats: A Der udarbejdes målrettede uddannelsestilbud

Læs mere

Drøftelse af Budget 2017: Temadrøftelse af EGU

Drøftelse af Budget 2017: Temadrøftelse af EGU Punkt 2. Drøftelse af Budget 2017: Temadrøftelse af EGU 2016-002127 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget orienteres og drøfter temaemnet og tilkendegiver i hvilket omfang konklusionerne skal

Læs mere

Referat. Dato: Tirsdag den 16. juni 2015 kl til Referat fra mødet. Tilstede

Referat. Dato: Tirsdag den 16. juni 2015 kl til Referat fra mødet. Tilstede Referat Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 16. juni 2015 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat fra mødet Tilstede Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner

Læs mere

Referat fra mødet i det lokale uddannelsesudvalg (LUU) den 17.09.14.

Referat fra mødet i det lokale uddannelsesudvalg (LUU) den 17.09.14. Referat fra mødet i det lokale uddannelsesudvalg (LUU) den 17.09.14. Tilstede: Pia Lindquist Nielsen, Sheila Ettrup Vind, Christina Helle Graungaard, Birgit Hansen, Birte Engen, Lise Rasmussen, Jens Erik

Læs mere

Referat fra møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for Maskinsnedkerfaget fredag den 21/06 2013

Referat fra møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for Maskinsnedkerfaget fredag den 21/06 2013 Referat fra møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for Maskinsnedkerfaget fredag den 21/06 2013 Deltagere: Gæst: Afbud: Peer Foged Ove Nielsen Inga Andersen Birgitte Larsen Klavs Klarskov

Læs mere

Uddannelsesvalg. Statistisk oversigt pr. 15. marts 2011. Ungdomsuddannelsesønske efter 9. og 10. klasse

Uddannelsesvalg. Statistisk oversigt pr. 15. marts 2011. Ungdomsuddannelsesønske efter 9. og 10. klasse Uddannelsesvalg Statistisk oversigt pr. 15. marts 2011 Ungdomsuddannelsesønske efter 9. og 10. klasse Indholdsfortegnelse Forod 3 Tilmelding efter 9. klasse 4 Tilmelding efter 10. klasse 5 Fra 9. klasse

Læs mere

Referat fra samarbejdsmøde mellem kommunale uddannelsesansvarlige og Social & SundhedsSkolen, Herning Pædagogisk assistentuddannelsen

Referat fra samarbejdsmøde mellem kommunale uddannelsesansvarlige og Social & SundhedsSkolen, Herning Pædagogisk assistentuddannelsen Referat fra samarbejdsmøde mellem kommunale uddannelsesansvarlige og Social & SundhedsSkolen, Herning Pædagogisk assistentuddannelsen Sted: Social & SundhedsSkolen, Herning Mødelokale 2 Dato: Den 6. april

Læs mere

Dagsorden til bestyrelsesmødet den 3. december klokken på VUC i Holstebro,

Dagsorden til bestyrelsesmødet den 3. december klokken på VUC i Holstebro, Dagsorden til bestyrelsesmødet den 3. december klokken 15.30 18.30 på VUC i Holstebro, Der serveres lidt mad ca. 17.30 Holstebro den 26. november 2014 1. Underskrivelse af referat fra sidste møde. 2. Drøftelse

Læs mere

DE MERKANTILE ELEVER 2013

DE MERKANTILE ELEVER 2013 UDDANNELSESNÆVNET DE MERKANTILE ELEVER 2013 Ajourført den 13. februar 2015 Uddannelsesnævnet for handels- og kontorområdet Vesterbrogade 6 D, 4., 1620 København V Tlf.: 33 36 66 00 www.uddannelsesnaevnet.dk

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 17. maj 2018 kl til 14.30

Referat. Dato: Torsdag den 17. maj 2018 kl til 14.30 Referat Udvalg: PASS Dato: Torsdag den 17. maj 2018 kl. 13.00 til 14.30 Tilstede: Ursula Dybmose, KL, formand Joan Prahl, FOA, næstformand Jette Hovedskov, Danske regioner Helle Stang Traasdahl, KL Lotte

Læs mere

Referat fra mødet i LUU tirsdag den , kl på SOSU Nykøbing F., Vestensborg Allé 78, 4800 Nyk.

Referat fra mødet i LUU tirsdag den , kl på SOSU Nykøbing F., Vestensborg Allé 78, 4800 Nyk. Tilstede: Ulla Dalby, Kjeld Saul, Anette Due Hartmann, Pia Lindquist Nielsen, Birthe Kristensen, Christina Graungaard, Birgit Hansen, Bodil Jørgensen, Lise Rasmussen, Tine Krogh, Jørgen Lücking Houmøller,

Læs mere

INTROKURSUS i 8. klasse

INTROKURSUS i 8. klasse INTROKURSUS i 8. klasse Ta' et kig på skolens fysiske miljø Oplev undervisningen og de opgaver eleverne arbejder med Kom tæt på virkeligheden og mærk dagligdagen på skolen Se værksteder Hør om videreuddannelses

Læs mere

Referat fra mødet i LUU tirsdag den , kl på SOSU Nykøbing F., Vestensborg Allé 78, 4800 Nyk.

Referat fra mødet i LUU tirsdag den , kl på SOSU Nykøbing F., Vestensborg Allé 78, 4800 Nyk. Tilstede: Ulla Dalby, Kjeld Saul, Pia Lindquist Nielsen, Birthe Kristensen, Christina Graungaard, Birgit Hansen, Bodil Jørgensen, Lise Rasmussen, Carsten Madsen, Anette Aagaard Jensen, Bodil Marker, Anne

Læs mere

ETU - VID EUD/EUX Business

ETU - VID EUD/EUX Business ETU - VID EUD/EUX Business Handlings- og opfølgningsplan 2016 Alle erhvervsuddannelser har i oktober/november 2015 gennemført en elevtrivselsundersøgelse. Spørgerammen er udarbejdet af Ministeriet for

Læs mere

Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 20. marts kl

Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 20. marts kl Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 20. marts 2012. kl. 16.00 19.30. Afbud: Arne Kjær, Anne-Marie Illum, Patrick Strunge Andersen. Statsautoriseret revisor Allan Hess Andersen

Læs mere

NYHEDSBREV. Uge marts 2018

NYHEDSBREV. Uge marts 2018 NYHEDSBREV Uge 12 2018 23. marts 2018 1. Nyt fra rektor 2. Fagkoordinatormøde 3. Brobygning Øhavsskolen 4. Stemningsbilleder fra Faaborg Gymnasiums studieture 1. Nyt fra rektor Det har været en begivenhedsrig

Læs mere

SOSU. Referat fra bestyrelsesmøde med SOSU Nykøbing Falster onsdag den , kl

SOSU. Referat fra bestyrelsesmøde med SOSU Nykøbing Falster onsdag den , kl SOSU Referat fra bestyrelsesmøde med SOSU Nykøbing Falster onsdag den 27.03.19, kl. 16.00-18.00. Tilstede: Per Fruerled, Susanne Johansen, Claus Bakke, Allan Dres Hansen, Morten Nielsen, Steen Frederiksen,

Læs mere

REFERAT af bestyrelsesmøde nr juni 2016 kl Sted: Mødelokale 1 på Vestjydsk Handelsskole

REFERAT af bestyrelsesmøde nr juni 2016 kl Sted: Mødelokale 1 på Vestjydsk Handelsskole REFERAT af bestyrelsesmøde nr. 014 9. juni 2016 kl. 16.00 Sted: Mødelokale 1 på Vestjydsk Handelsskole Til stede: Bestyrelsen (med stemmeret): Helge Albertsen (HA) Peter Lambæk (PL) Kim Lund Pedersen (KLP)

Læs mere

FTU-statistik tilmelding til ungdomsuddannelser m.m. pr. 4. marts 2014 en foreløbig opgørelse

FTU-statistik tilmelding til ungdomsuddannelser m.m. pr. 4. marts 2014 en foreløbig opgørelse FTU-statistik tilmelding til ungdomsuddannelser m.m. pr. 4. marts 2014 en foreløbig opgørelse Primo marts 2014 afleverede eleverne fra Horsens og Hedensted kommuners 9. og 10. klasser deres ansøgning til

Læs mere

FUTKA DET FAGLIGE UDVALG FOR ERHVERVSUDDANNELSEN TIL TANDKLINIKASSISTENT

FUTKA DET FAGLIGE UDVALG FOR ERHVERVSUDDANNELSEN TIL TANDKLINIKASSISTENT FUTKA DET FAGLIGE UDVALG FOR ERHVERVSUDDANNELSEN TIL TANDKLINIKASSISTENT Til stede: Afbud: Claus Agø Hansen, Jannie Arge, Søren Bach-Petersen, Bonnie Blirup, Kirsten Møller Christensen, Henrik Lytsen,

Læs mere

Udskrift fra beslutningsprotokol for Økonomiudvalget Mødet den 13. december 2017

Udskrift fra beslutningsprotokol for Økonomiudvalget Mødet den 13. december 2017 Udskrift fra beslutningsprotokol for Økonomiudvalget Mødet den 13. december 2017 15.08.00-A00-1-17 312. Orientering om den nye Forberedende Grunduddannelse og stillingtagen til den kommende proces Resumé

Læs mere

30.9.2014. Erhvervsskole Reform 2015. Mere attraktive erhvervsuddannelser. Højere krav Bedre uddannelser Flere muligheder

30.9.2014. Erhvervsskole Reform 2015. Mere attraktive erhvervsuddannelser. Højere krav Bedre uddannelser Flere muligheder Erhvervsskole Reform 2015 30.9.2014 Mere attraktive erhvervsuddannelser Højere krav Bedre uddannelser Flere muligheder Adgangskrav: 2,0 i dansk og matematik Tilmeldingsbegrænsning: 1 forsøg på GRF1 3 forsøg

Læs mere

Møde: LUU møde for Tekniske Designer Dato: 15-09-2014 Sted: Afd. i Sønderborg Referent: Michael Hecky

Møde: LUU møde for Tekniske Designer Dato: 15-09-2014 Sted: Afd. i Sønderborg Referent: Michael Hecky Dagsorden; Referat; Side 1 af 5 0 Deltagere Helle G. Lauridsen, Sabine Thiesen, Henrik Pazdecki, Finn B. Jacobsen, Jan Kleemann, Michael Hecky, Claus Brodersen, Dieter Jessen, Jakob Ørebro. 1 Bemærkninger

Læs mere

DAGSORDEN TIL FÆLLES UU-LUU MØDE FOR OVERFLADEBEHANDLINGSINDUSTRI TEMA: MARKEDSFØRING AF OVERFLADEBEHANLDERUDDANNELSEN

DAGSORDEN TIL FÆLLES UU-LUU MØDE FOR OVERFLADEBEHANDLINGSINDUSTRI TEMA: MARKEDSFØRING AF OVERFLADEBEHANLDERUDDANNELSEN København den 29.september 2014 LUU AMU Vest LUU Tradium UU Overfladebehandling Allan Thomsen (3F Industri) Allan Max Frinsch (DI) Allan Borgwardt Schmidt (3F Industri) Bernard Pedersen (Dansk Byggeri)

Læs mere

Notat 19. august 2016 J-nr.: /

Notat 19. august 2016 J-nr.: / Notat 19. august 2016 J-nr.: 82579 / 2324233 Orientering om: Trepartsaftale om tilstrækkelig og kvalificeret arbejdskraft i hele Danmark og om praktikpladser Regeringen og arbejdsmarkedets parter har i

Læs mere

Specifikke - Målbare - Ambitiøse - Realistiske - Tidsbestemte

Specifikke - Målbare - Ambitiøse - Realistiske - Tidsbestemte Navn: Søren Kühlwein Kristiansen Periode: August 2014 Juli 2015 Underskrift Direktør: Underskrift skolens bestyrelsesformand : Indsatsområder Område: Basisramme Strategi Obligatoriske: 1 3 vækstmål - særlig

Læs mere

Stjærskolen Stjærvej 100, 8464 Galten, 19. maj 2017

Stjærskolen Stjærvej 100, 8464 Galten, 19. maj 2017 Indtryk: Mette Skolebestyrelsesmøde tirsdag d. 25.10. 2016 kl. 19.00-22.00. Afbud: Glenn, Lise, Christina Dagsorden: 21. Underskrivning af referat fra sidste møde. 22. Godkendelse af dagsorden 23. Orientering:

Læs mere

Irene Frederiksen orienterer kort om tankerne omkring bortfald af dimensionering, og de udfordringer vi må forvente.

Irene Frederiksen orienterer kort om tankerne omkring bortfald af dimensionering, og de udfordringer vi må forvente. Referat LUU SOSU møde den 5. februar 2014 Inviterede: Irene Frederiksen, Silkeborg Kommune Jonna Christiansen, Skanderborg Kommune Joan Sinberg, Favrskov Kommune Lone Kolbæk, Region Midt Lone Smedegaard,

Læs mere

Bestyrelsesmøde 2.oktober 2012 Kl : Møde på rektors kontor Kl : Spisning i Bangs Have

Bestyrelsesmøde 2.oktober 2012 Kl : Møde på rektors kontor Kl : Spisning i Bangs Have MG Maribo Gymnasium Bestyrelsesmøde 2.oktober 2012 Kl. 1618.30: Møde på rektors kontor Kl. 1920.30: Spisning i Bangs Have Deltagere: Hans Stige, Vibeke Grave, HansOle Sørensen, Henrik Andreasen, Leise

Læs mere

Referat LUU-møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for det pædagogiske område

Referat LUU-møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for det pædagogiske område Referat LUU-møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for det pædagogiske område Tid Mandag den 19.11.2018 kl. 09.00-12.30 Sted PS 2.18 bemærk ændring af mødelokale Deltagere Maria Flindt,

Læs mere

Møde 2/ maj 2017 Det faglige Udvalg for Erhvervsuddannelsen til Tandklinikassistent - FUTKA

Møde 2/ maj 2017 Det faglige Udvalg for Erhvervsuddannelsen til Tandklinikassistent - FUTKA Møde 2/2017 17. maj 2017 Det faglige Udvalg for Erhvervsuddannelsen til Tandklinikassistent - FUTKA Tilstede: Afbud: Dagsorden: Per Gaunø Jensen, Kirsten Møller Christensen, Anna Anholm Egeberg, Bente

Læs mere

EU STUDENT (EUS) FOR DIG, DER HAR EN GYMNASIAL UDDANNELSE

EU STUDENT (EUS) FOR DIG, DER HAR EN GYMNASIAL UDDANNELSE EU STUDENT (EUS) FOR DIG, DER HAR EN GYMNASIAL UDDANNELSE HANDELSSKOLEN ER VEJEN TIL JOB Er du interesseret i kontor, handel, forretningsservice, it, administration - eller måske egen virksomhed? Handelsskolen

Læs mere

Lokalt Uddannelses Udvalg (LUU) for PA DAGSORDEN KURSUS/ AMU REFERAT. Referat godkendt i LUU PA. Årets 4. møde den 10. december 2018 kl

Lokalt Uddannelses Udvalg (LUU) for PA DAGSORDEN KURSUS/ AMU REFERAT. Referat godkendt i LUU PA. Årets 4. møde den 10. december 2018 kl Til stede: Heidi Bjerre Mørch Birgit Borgwardt* Conny Karlskov Heidi Kristensen Tenna Danielsen Heidi B. Thomsen Mogens Schlüter Anette Byriel Kim Madsen Eva Fredslund Hansen* Maja Nordmand Anne Helt/

Læs mere

Referat. Dato: Tirsdag den 23. februar 2016 kl til 12.00

Referat. Dato: Tirsdag den 23. februar 2016 kl til 12.00 Referat Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 23. februar 2016 kl. 10.00 til 12.00 Tilstede Joan Prahl, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Jette Hovedskov, Danske

Læs mere

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 3.6.2010

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 3.6.2010 Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 3.6.2010 Der indkaldes til bestyrelsesmøde Dagsorden: tirsdag den 8. juni 2010 kl. 16.00 i konferencelokalet. 1. Velkomst til nye bestyrelsesmedlemmer.

Læs mere

alle HRS s EUD-uddannelser samt skolepraktik, og målet er at retten til udbud fastholdes.

alle HRS s EUD-uddannelser samt skolepraktik, og målet er at retten til udbud fastholdes. Navn: Søren Kühlwein Kristiansen Underskrift direktør: Periode: August 2015 Juli 2016 Beløbsramme: Underskrift skolens formand: Bilag: Øvrige forudsætninger for resultatlønskontrakten. Område: Basisramme

Læs mere

Det lokale uddannelsesudvalg ved EUC Syd for BEKLÆDNING

Det lokale uddannelsesudvalg ved EUC Syd for BEKLÆDNING Det lokale uddannelsesudvalg ved EUC Syd for BEKLÆDNING Mødedato: 15. april 2010 Mødested: Hilmar Finsens Gade 18, Sønderborg Starttidspunkt: 9.30 Slut 11.30 Fraværende m. afbud: Thomas C. Andersen Copenhagen

Læs mere

VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM

VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM EUX BUSINESS DIN EGEN VEJ SIDE 2 / HANDELSSKOLEN.COM FREMTIDEN ER ÅBEN EUX Business er for dig, der både ønsker en faglært uddannelse og også vil have mulighed for at

Læs mere

Forældremøde 10. klasse

Forældremøde 10. klasse Forældremøde 10. klasse Dagsorden: Fokus på valg af uddannelse inden den 1. marts 2015 Nyt på erhvervsskoleområdet og uddannelsestendenser Informationer om uddannelsesmulighederne Brobygning i uge 47 og

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 29. SEPTEMBER, 2015

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 29. SEPTEMBER, 2015 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 29. SEPTEMBER, 2015 Til stede: Steffen Lange, Britta Riishede, Teresa Jørgensen, Palle Broman, Erik Olesen, Thea Karoline Marx, Josefine Bastrup Jensen, Helle Risvig

Læs mere

Reformer på ungdoms- og uddannelsesområdet og deres betydning for unge i Horsens. Børne- og Skoleudvalget d. 2. marts 2015

Reformer på ungdoms- og uddannelsesområdet og deres betydning for unge i Horsens. Børne- og Skoleudvalget d. 2. marts 2015 Reformer på ungdoms- og uddannelsesområdet og deres betydning for unge i Horsens Børne- og Skoleudvalget d. 2. marts 2015 Uddannelse og Arbejdsmarked den fælles opgave fra barn til beskæftigelse Dagtilbud

Læs mere

Afbud: Claus Pilegård (KTS) Bjørn Svendsen (DB) Michael Bøge Holm (KTS) og Michael Hviid (TEC) Poul J. Laustsen (KTS) og Steffen Kragelund (3F)

Afbud: Claus Pilegård (KTS) Bjørn Svendsen (DB) Michael Bøge Holm (KTS) og Michael Hviid (TEC) Poul J. Laustsen (KTS) og Steffen Kragelund (3F) LUU møde, Tømrer. Københavns Tekniske Skole Marielundvej 44, Herlev d. 17.1.2012 kl. 15.0 17.00 Deltagere: Bjarne Petersen (3F), Morten Liisberg (DB), Thomas Groth (KTS), Ole W. Nielsen (Virks. sekr.),

Læs mere