Fælles VIP/TAP-møde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fælles VIP/TAP-møde"

Transkript

1 Fælles VIP/TAP-møde Velkomst ved Institutlederen 2. Dagens mødeleder Leif Søndergaard 3. Ansigter ved ILKM 1. Benjamin Boysen 2. Kathrin Maurer 3. Moritz Schramm 4. Anders Thyrring Andersen 5. Stine Ejsing-Duun 6. Maria Hollemann

2 4. Meddelelser a. Institutudflugt torsdag den 15. maj 2008 b. Frugt- og kaffeordning c. Bibliometriske forskningsindikatorer d. Nye, større bevillinger: 1. DREAM: Læring 2.0: Digitale læreprocesser og innovation 2. De danske efterskoler e. Finansloven og universiteterne f. Lokaler og byggeplaner update g. Ferie- og sygerapportering h. Rekvisitioner i. Den ny forskerskoleordning ved Sven Halse

3 5. Den nye lokalaftale (gældende fra ) - Ved institutleder og instituttillidsmand

4 Lokalaftale om det heltidsansatte videnskabelige personales arbejdsfordeling ved det humanistiske fakultet, Syddansk Universitet 1. Generelt Det humanistiske fakultet ved Syddansk Universitet har med henblik på at sikre de videnskabelige medarbejderes tid til forskning og dermed grundlaget for forskningsbaseret undervisning indgået en lokalaftale med de videnskabelige medarbejderes tillidsrepræsentanter om fordeling af den pligtige arbejdstid på undervisning, forskning og administration. Aftalen, der er indgået i forlængelse af gældende overenskomster og det af Videnskabsministeriet udsendte stillingsstrukturnotat af 2004, lyder som følger:

5 Som hovedregel tilstræbes det overalt på fakultetet at arbejdstiden for den enkelte videnskabelige medarbejder i professor- og lektorkategorien fordeles med halvdelen til forskning/ forskningsformidling og halvdelen til undervisning. Adjunkter og ph.d.- stipendiater har mere forskningstid og mindre undervisning, mens heltidsundervisere som udgangspunkt underviser heltids. Herværende aftale gælder for stillinger med forskningstilknytning, og der henvises til særlig aftale for stillinger uden forskningstilknytning. For professorers, lektorers og studielektorers vedkommende kan der individuelt indgås aftale om en anden fordeling af arbejdstiden. Dette kan ske i forbindelse med overgang til ansættelse på seniorvilkår eller i andre situationer, hvor det måtte være ønskeligt med en tidsbegrænset omlægning af arbejdsopgaverne. Sådanne aftaler indgås under medvirken af pågældende medarbejders tillidsrepræsentant.

6 2. Bestemmelser Som enhed for de aftalte normer anvendes 1 t svarende til 1 skematime om ugen i et semester. Det påhviler institutterne at føre regnskab over medarbejdernes timestatus og at udsende en aktuel saldoopgørelse til hver enkelt medarbejder en gang hvert semester. Opsparing til undervisningsfrie semestre (forskningssemestre) skal fremgå af saldoopgørelsen. Timeoverskud på mere end 12 t og timeunderskud på mere end 6 t skal straks drøftes med henblik på sikring af fremtidig balance. 2 Saldoopgørelsen er et redskab til regulering af relationen mellem forskning/ forskningsformidling og undervisning. Et overskud på opgørelsen kan således ikke kræves udbetalt og et underskud kan ikke kræves opkrævet.

7 3. Normsætning for undervisningsarbejdet er foretaget ud fra fem hensyn: i) at skabe en fordeling af undervisningsarbejdet, der sikrer mulighed for veltilrettelagt forskning og derved sikrer den forskningsbaserede undervisning; ii) at lægge op til en fordeling af undervisning og forskning, der muliggør undervisningsfri semestre; iii) at fastsætte time-kompensationer for visse tungere vejlednings- og eksamensaktiviteter; iv) at fastsætte timekompensationer for visse tungere administrative funktioner; v) at give timekompensation for ekstraordinære eller særlige opgaver. Ved fastlæggelsen af nedenstående normer for skemaundervisning er der taget udgangspunkt i en gennemsnitligt ugentlig undervisningsforpligtelse på 6,0 t for lektorer og professorer med forskningsforpligtelse. Herudover kan der på institutniveau indgås aftaler mellem institutledere og medarbejdere om opsparing til individuelle forskningssemestre og puljer til kompensation for ekstraordinære undervisningsopgaver. Afviklingen af forskningssemestre koordineres af institutleder med relevante kolleger, faggrupper og studienævn.

8 Undervisning Lektorer og professorer med forskningsforpligtelse: 6 t/u pr semester Adjunkter m. forskningsforpligtelse: 4,0 t/u. Ph.d.-studerende: 1 t/u. Med henblik på at understøtte opbygning af undervisningsportfolio kan der aftales en højere undervisningsaktivitet med den enkelte ph.d.- studerende. Såfremt særlige feriedag ikke afholdes, forøges undervisningsforpligtelsen med 0,1 semesterkonfrontationstime pr. udbetalt særlig feriedag. Udgangspunktet for holddannelse er, at der højst er 35 studerende på et undervisningshold. Der tages i vurderingen af holddublering hensyn til den faglige disciplins karakter, STÅ-frekvens og andre relevante hensyn. Oprettelse, dublering, sammenlægning og reduktion af hold styres af studielederen i samarbejde med relevante fagledere og institutledere ud fra fakultetets rammer og bestemmelser.

9 Som hovedregel gælder følgende normer for afvigende holdstørrelser: For store undervisningshold med en betydelig arbejdsbelastning (eksamen, opgaveretning m.v.) gives en timekompensation svarende til 150 % af den normale kompensation. For parallelundervisning med en betydelig mindre arbejdsbelastning reduceres timekompensationen for de efterfølgende hold med 50 %. For meget små hold reduceres kompensationen til 75 %, og undervisningen afvikles i seminar-form. Kompensation for fjernundervisning samt for rejsetid mellem flere uddannelsessteder fremgår af notat af 28. oktober 1999, der er bilagt denne aftale.

10 Bedømmelse og vejledning Adjunktvejledning: 0,25 t/u pr. semester i 2 semestre Ph.d.-vejledning: 0,25 t/u pr. semester Speciale: 0,25 t (inkluderer vejledning og bedømmelse) BA-projekt: 0,10 t (inkluderer vejledning og bedømmelse pr. projekt) Doktorafhandling: 0,25 t (formand 0,5 t) Ph.d.-afhandling: 0,25 t (formand 0,5 t) Prisopgavebedømmelse: 0,25 t Professoratsudvalg: 0,25 t (formand 0,5 t) Lektorats- og adjunkturudvalg: 0,25 t (formand 0,5 t) Ph.d.- ansættelsesudvalg og ansættelsesudvalg vedr. stillinger uden forskningsforpligtigelse: 0,1 t

11 4. Normsætning af administrativt arbejde tager udgangspunkt i de ændrede ledelsesforhold efter den nye universitetslov. Trods indførelse af professionel ledelse af fakultet og institutter er det fortsat nødvendigt og ønskeligt at medarbejdere deltager i de administrative processer på alle niveauer. I særdeleshed gælder det for opgaver i forbindelse med studienævnene. Det er fastsat i universitetets vedtægt, at dekanen udpeger studieledere efter indstilling fra de pågældende studienævn ( 21). I forbindelse med sammenlægning af tidligere selvstændige studienævn er der indtil videre behov for udpegning af fagledere for uddannelser uden eget studienævn. Fagledere udpeges analogt med studieledere af dekanen efter indstilling fra de pågældende studienævn og 4 faggrupper, typisk blandt de valgte studienævnsmedlemmer. Jf. definitioner nedenfor i afsnit 5.

12 Der er aftalt følgende STÅ-afhængige kompensationer for disse opgaver: Studieledere: under 75 STÅ: 1,0 t STÅ: 1,5 t STÅ: 2,0 t over 150 STÅ: 2,5 t Fagledere: under 75 STÅ: 1,0 t STÅ: 1,5 t STÅ: 2,0 t over 150 STÅ: 2,5 t Desuden er der aftalt følgende normer for arbejdet i samarbejdsudvalg mv.: Fællestillidsrepræsentant for humaniora: 2,5t; instituttillidsrepræsentant 0,25; næstformand i humanioras samarbejdsudvalg: 0,5 t. Andre væsentlige administrative poster normsættes efter særskilt forhandling, dog således at væsentlige ændringer i forhold til gældende normer vil kunne medføre ændringer i den overordnede undervisningsnorm.

13 5. Definitioner: Studieledere og fagledere udpeges af dekanen efter indstilling fra de relevante studienævn og fagkollegier, typisk i tilknytning til studienævnsvalg og -konstituering. Studielederens opgaver er beskrevet i vedtægten. Faglederen har til opgave sammen med sekretariatet og fagkollegiet at forestå den praktiske tilrettelæggelse af undervisning og af prøver og anden bedømmelse, der indgår i eksamen, samt at sikre forbindelsen til studielederen og relevante institutledere. Desuden skal faglederen sikre og koordinere uddannelsens præsentation ved diverse udadvendte arrangementer, samt bidrage til udviklingen af det studiefaglige miljø. Faglederen har sammen med sekretariatet ansvar for at studienævnet får den nødvendige faglige baggrund for udarbejdelse af studieordninger, ændringer mv. jf. vedtægtens

14 Fagkollegiet udgøres af de VIP'er der normalt underviser ved faget, og som har disciplinansvar 5 for dele af faget. Man kan være medlem af et fagkollegium, men associeret medlem af flere. Undervisningsassistenter og ph.d.er kan ligeledes være associerede medlemmer. Faggrupper er betegnelsen på grupper inden for et institut, typisk svarende til et disciplinområde. Faggrupper organiseres inden for instituttets rammer, fx med faglige koordinatorer. Forskergrupper er i almindelighed selvorganiserede. Projektgrupper. Særlige projekter kan defineres med forskningsledelse, projektledelse etc. efter nærme-re aftale i forbindelse med projektets etablering.

15 Ikrafttrædelse: Denne reviderede aftale gælder fra 1. januar Aftalens parter er enige om løbende at vurdere sammenhængen mellem timekompensation, løntillæg, stillinger og fakultetets samlede økonomi. Eksamensaktiviteter registreres fortsat på institutterne med henblik på evt. at danne grundlag for mere detaljerede kompensationsordninger. Fortolkningsuenigheder afgøres ved forhandling mellem de to parter, der har indgået denne lokal-aftale. Alle aftaler udover denne skal forelægges de to parter. Aftalen revideres årligt i forbindelse med forhandlingerne om Ny Løn. Syddansk Universitet, den 21. december 2007 Flemming G. Andersen Jørgen Chr. Bang Dekan Fællestillidsrepræsentant

16 6. Institutlederens Tale til nationen om udvikling, strategi, budgetter og bemandingsplaner

17 Foreløbigt Institutregnskab 2007 IFKI 1000 kr. Regnskab Budget Rev. Budget Regnskab Indtægter Udgifter Løn (fastløn) DVIP+DTAP Øvrig drift Udgifter i alt Driftsresultat Primo beholdning Ultimo beholdning

18 IFPR 1000 kr. Regnskab Budget Rev. Budget Regnskab Indtægter Udgifter Løn (fastløn) DVIP+DTAP Øvrig drift Udgifter i alt Driftsresultat Primo beholdning Ultimo beholdning

19 SPROG 1000 kr. Regnskab Budget Rev. Budget Regnskab Indtægter Udgifter Løn (fastløn) DVIP+DTAP Øvrig drift Udgifter i alt Driftsresultat Primo beholdning Ultimo beholdning

20 LITTERATUR 1000 kr. Regnskab Budget Rev. Budget Regnskab Indtægter Udgifter Løn (fastløn) DVIP+DTAP Øvrig drift Udgifter i alt Driftsresultat Primo beholdning Ultimo beholdning

21 HISTORIE 1000 kr. Regnskab Budget Rev. Budget Regnskab Indtægter Udgifter Løn (fastløn) DVIP+DTAP Øvrig drift Udgifter i alt Driftsresultat Primo beholdning Ultimo beholdning

22 INSTITUTTERNE 1000 kr. Regnskab Budget Rev. Budget Regnskab I ALT Indtægter Udgifter Løn (fastløn) DVIP+DTAP Øvrig drift Udgifter i alt Driftsresultat Primo beholdning Ultimo beholdning

23 7. Eventuelt

oktober 1999 (revideret december 2000) (revideret april og august 2005) Revideret december 2007

oktober 1999 (revideret december 2000) (revideret april og august 2005) Revideret december 2007 oktober 1999 (revideret december 2000) (revideret april og august 2005) Revideret december 2007 Lokalaftale om det heltidsansatte videnskabelige personales arbejdsfordeling ved det humanistiske fakultet,

Læs mere

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets Fakultetskontoret for Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Dokument dato: 20-06-2017 Dokumentansvarlig: Christine Hald Nielsen Sagsnr.: 2016-410-00036 Udmøntningsnotat

Læs mere

Ansvarsområder for skole og studienævn på TEKNAT, Aalborg Universitet

Ansvarsområder for skole og studienævn på TEKNAT, Aalborg Universitet Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Kim Jensen Telefon: 9940 9900 Email: kje@adm.aau.dk Dato: 30-04-2014 Sagsnr.: 2014-409-00021 Ansvarsområder for skole og studienævn

Læs mere

Fælles VIP/TAP-møde

Fælles VIP/TAP-møde Fælles VIP/TAP-møde 5.12.07 1. Velkomst ved Institutlederen og lidt om stormødernes fænomenologi 2. Dagens mødeleder 3. Ansigter ved ILKM 4. Meddelelser a. Om institutsekretariatet b. VIP-stillinger c.

Læs mere

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T MARTS 2009 LEDELSESSEKRETARIATET NJALSGADE 80 2300 KØBENHAVN S

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T MARTS 2009 LEDELSESSEKRETARIATET NJALSGADE 80 2300 KØBENHAVN S K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A F T A L E O M A R B E J D S T I D S N O R M E R F O R I N S T I T U T T E R N E S H V I P - M E D A R B E J D E

Læs mere

Vedtægt. KØBENHAVNS UNIVERSITET Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi

Vedtægt. KØBENHAVNS UNIVERSITET Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi KØBENHAVNS UNIVERSITET Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi Vedtægt Grundlaget for IFRO fremgår af 61 i vedtægt for Københavns Universitet og særskilte vedtægt

Læs mere

VEJLEDNING FOR ANSØGERE

VEJLEDNING FOR ANSØGERE VEJLEDNING FOR ANSØGERE til videnskabelige stillinger FACULTY OF HEALTH AARHUS UNIVERSITET Denne vejledning er en opdatering af vejledningen fra august 2010 AU HR, Health Aarhus Universitet Katrinebjergvej

Læs mere

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets (Midlertidig udgave gældende for efteråret 2018) Fakultetskontoret for Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Dokument dato: 20-06-2017 Revideret dato: 21-06-2018

Læs mere

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets uddannelser Baggrund Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets uddannelser er udarbejdet på baggrund

Læs mere

Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013

Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013 Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013 15. juli 2013 Til stede: Institutleder Michael Steinicke (formand), professor. dr. jur. Søren H. Mørup, professor Dennis Ramsdahl Jensen, adjunkt Thomas

Læs mere

K-regler ved Institut for Statskundskab: Forpligtelser og kompensationsregler på undervisningsområdet

K-regler ved Institut for Statskundskab: Forpligtelser og kompensationsregler på undervisningsområdet 4. maj 2011 (ændret 29. april 2013, bk) Kregler ved Institut for Statskundskab: Forpligtelser og kompensationsregler på undervisningsområdet (Ktimer = banktimer) Forpligtelser: Professorer og lektorer

Læs mere

S AG S N O T A T 22. DECEMBER AFTALE OM ARBEJDSTIDSNORMER FOR FAKULTETETS HVIP-MEDARBEJDERE (professorer, lektorer og adjunkter) Indledning

S AG S N O T A T 22. DECEMBER AFTALE OM ARBEJDSTIDSNORMER FOR FAKULTETETS HVIP-MEDARBEJDERE (professorer, lektorer og adjunkter) Indledning D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T S AG S N O T A T 22. DECEMBER 2011 AFTALE OM ARBEJDSTIDSNORMER FOR FAKULTETETS HVIP-MEDARBEJDERE (professorer, lektorer

Læs mere

Vejledning til"selvangivelse" for F08 og E08: Oversigt over gældende normer på INSS

Vejledning tilselvangivelse for F08 og E08: Oversigt over gældende normer på INSS Vejledning til"selvangivelse" for F08 og E08: Oversigt over gældende normer på INSS (Dette papir bygger bl.a. på Vejledning til Selvangivelse for E05 og brev af 22/5 2007 fra institutleder FHM til studienævnet

Læs mere

Udregning af ViP/DViP- og STÅ/ViP-ratioer SCIENCE-UDDANNELSE

Udregning af ViP/DViP- og STÅ/ViP-ratioer SCIENCE-UDDANNELSE KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET SAGSNOTAT 10. JANUAR 2018 Vedr. Udregning af ViP/DViP- og STÅ/ViP-ratioer SCIENCE-UDDANNELSE Sagsbehandler Rasmus Andersen Dette notat beskriver

Læs mere

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd M Ø D E I N D K A L D E L S E O P D A T E R E T V E R S I O N 25. OKTOBER 2016 Forum Akademisk Råd LEDELSE

Læs mere

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet I henhold til 22, stk.6, i vedtægten for Københavns universitet, fastsætter Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige

Læs mere

Stk. 2. Medlemmeme af repræsentantskabet udpeges for en funktionsperiode på fire år, og genudpegning kan finde sted. Ved et medlems varige forfald udpeges et nyt medlem. Stk. 3. Repræsentantskabet vælger

Læs mere

VEJLEDNING TIL BEDØMMELSESUDVALG OM ANSÆTTELSE AF VIDENSKABELIGT PERSONALE

VEJLEDNING TIL BEDØMMELSESUDVALG OM ANSÆTTELSE AF VIDENSKABELIGT PERSONALE AU AARHUS UNIVERSITET HEALTH VEJLEDNING TIL BEDØMMELSESUDVALG OM ANSÆTTELSE AF VIDENSKABELIGT PERSONALE VED AARHUS UNIVERSITET, HEALTH Udarbejdet af Fakultetsledelsen, Health gældende fra 15. september

Læs mere

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet 1. I henhold til 22, stk. 6 i vedtægten for Københavns Universitet fastsætter rektor hermed en standardforretningsorden til brug for

Læs mere

VEJLEDNING FOR ANSØGERE

VEJLEDNING FOR ANSØGERE VEJLEDNING FOR ANSØGERE til videnskabelige stillinger DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET August 2010 Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Aarhus Universitet Vennelyst Boulevard 9 8000 Århus C Tlf.: 89421122

Læs mere

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Strategi og Kvalitet Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk Oktober 2018 Sagsnr.: 2018-412-01052 Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Indledning Organisering

Læs mere

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET STRUKTUR, ROLLE OG FUNKTION Arbejdsgruppen om akademiske råd, 12. oktober 2011 2 DISPOSITION Indhold Indledning Universitetslovens bestemmelser...

Læs mere

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultets og Det Tekniske Fakultet for IT og Designs uddannelser

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultets og Det Tekniske Fakultet for IT og Designs uddannelser Udmøntningsnotat for bemanding af Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultets og Det Tekniske Fakultet for IT og Designs uddannelser Baggrund Udmøntningsnotat for bemanding af Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige

Læs mere

30. maj 2005 AT/lt J.nr / STANDARDFORRETNINGSORDEN FOR KOLLEGIALE ORGANER VED AALBORG UNIVERSITET

30. maj 2005 AT/lt J.nr / STANDARDFORRETNINGSORDEN FOR KOLLEGIALE ORGANER VED AALBORG UNIVERSITET Ledelsessekretariatet Fredrik Bajers Vej 5 Postboks 159 9100 Aalborg Tlf. 9635 8080 Fax 9815 2201 www.aau.dk Anne Tonboe Sekretariatschef Tlf. 9635 9495 at@adm.aau.dk 30. maj 2005 AT/lt J.nr. 2005-003/01-0002

Læs mere

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet 1. I henhold til 22, stk. 6 i vedtægten for Københavns Universitet fastsætter rektor hermed en standardforretningsorden til brug for

Læs mere

Udkast til fælles retningslinjer for adjunktpædagogikum på Københavns Universitet

Udkast til fælles retningslinjer for adjunktpædagogikum på Københavns Universitet KØBENHAVNS UNIVERSITET SAGSNOTAT 21. JANUAR 2010 Vedr.: Udkast til fælles retningslinjer for adjunktpædagogikum på Københavns Universitet UDDANNELSESSERVICE UDDANNELSESSTRATEGISK Sagsbehandler: Peder Andersen

Læs mere

Til dekanatet. Vedr.:

Til dekanatet. Vedr.: D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til dekanatet SAGSNOTAT 1. JULI 2010 Vedr.: Anvendelse af vejledere og eksaminatorer på bachelorkandidat-

Læs mere

VEJLEDNING TIL BEDØMMELSESUDVALG OM ANSÆTTELSE AF VIDENSKABELIGT PERSONALE

VEJLEDNING TIL BEDØMMELSESUDVALG OM ANSÆTTELSE AF VIDENSKABELIGT PERSONALE AU AARHUS UNIVERSITET HEALTH VEJLEDNING TIL BEDØMMELSESUDVALG OM ANSÆTTELSE AF VIDENSKABELIGT PERSONALE Udarbejdet af Fakultetsledelsen, Health Gældende fra 1. maj 2018 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Standardforretningsorden for kollegiale organer

Standardforretningsorden for kollegiale organer Rektorsekretariatet Dokument dato: 30/5 2005 Dokumentansvarlig: Bettina Thomsen/ Signe Hernvig Senest revideret: 30/5 2005 Senest revideret af: Anne Tonboe Dato for næste revision: Medio 2018 Godkendt

Læs mere

Rammer og vilkår for det videnskabelige personales opgavevaretagelse ( Normkataloget )

Rammer og vilkår for det videnskabelige personales opgavevaretagelse ( Normkataloget ) Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Campusvej 55 5230 Odense M 10. oktober 2008 Endelig udgave Rammer og vilkår for det videnskabelige personales opgavevaretagelse ( Normkataloget ) 1 Rammer og vilkår

Læs mere

Retningslinjer Ph.d.-studerendes lønnede institutarbejde (de 840 timer)

Retningslinjer Ph.d.-studerendes lønnede institutarbejde (de 840 timer) Retningslinjer Ph.d.-studerendes lønnede institutarbejde (de 840 timer) Indholdsfortegnelse 1. Regelgrundlag... 1 1.1. 5+3... 1 1.2. 4+4 del A... 1 2. Kompetencen til at indgå aftaler om institutarbejde

Læs mere

Studiestartsstrategi. Det Humanistiske Fakultet Syddansk Universitet

Studiestartsstrategi. Det Humanistiske Fakultet Syddansk Universitet Studiestartsstrategi Det Humanistiske Fakultet Syddansk Universitet 30 06 2008 Indholdsfortegnelse 1.0 Baggrund... 3 1.1 Ikrafttrædelse... 3 2.0 Studiernes ansvarsområder... 4 2.1 Velkomstpakke/informationspakke...

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 20. AUGUST 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

Medlemstal, konstitution m.v.

Medlemstal, konstitution m.v. Forretningsorden for Studienævnet ved Saxo-Instituttet, Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet 1. Studienævnet varetager de opgaver, der i henhold til Universitetsloven og Københavns Universitets

Læs mere

Transparens og ledelse en introduktion til udfordringer og dilemmaer i ligestillingen

Transparens og ledelse en introduktion til udfordringer og dilemmaer i ligestillingen Transparens og ledelse en introduktion til udfordringer og dilemmaer i ligestillingen Institutleder Rikke Leth-Larsen, formand for Ligestillingsudvalget på SUND Institutleder Jørgen Povlsen, medlem af

Læs mere

Virksomhed og struktur

Virksomhed og struktur Virksomhed og struktur Virksomhed og struktur 787 Københavns Universitet er en af landets største arbejdspladser, hvor ca. 1550 fuldtidsansatte videnskabelige medarbejdere (professorer, lektorer, adjunkter,

Læs mere

Regler for kandidatspecialer ved Det Humanistiske Fakultet og Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet pr. 1. februar 2017.

Regler for kandidatspecialer ved Det Humanistiske Fakultet og Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet pr. 1. februar 2017. Fakultetskontoret på Humaniora og Samfundsvidenskab Fibigerstræde 5 Postboks 159 9100 Aalborg Sagsbehandler: Lisbeth Videbæk Thomsen Telefon: 9940 9602 Email: lvt@adm.aau.dk Dato: 29-06-2017 Sagsnr.: 2016-441-00002

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. Det Juridiske Fagstudienævn

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. Det Juridiske Fagstudienævn F O R R E T N I N G S O R D E N for Det Juridiske Fagstudienævn Udarbejdet inden for rammerne af den standardforretningsorden for studienævn, som rektor har fastsat, jf. vedtægt for Aarhus Universitet

Læs mere

Virksomhed og struktur

Virksomhed og struktur Virksomhed og struktur Virksomhed og struktur 817 Københavns Universitet er en af landets største arbejdspladser, hvor ca. 1400 fuldtidsansatte videnskabelige medarbejdere (professorer, lektorer, adjunkter,

Læs mere

Herudover indgår Aarhus Universitets notat af 7. oktober 2005 om undervisningsportfolio (http://www.au.dk/da/politik/portfolio) i regelgrundlaget.

Herudover indgår Aarhus Universitets notat af 7. oktober 2005 om undervisningsportfolio (http://www.au.dk/da/politik/portfolio) i regelgrundlaget. AARHUS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Maj 2005 VEJLEDNING VEDRØRENDE UDARBEJDELSE AF ANSØGNING TIL STILLING SOM ADJUNKT, LEKTOR ELLER PROFESSOR VED DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET,

Læs mere

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T REG L E R V E D R Ø R E N D E F O R S K N I N G S - B E V I L L I N G E R O G D E L E S T I L

Læs mere

Politik for frikøb til forskning

Politik for frikøb til forskning Politik for frikøb til forskning Baggrund og formål Bestræbelsen på at opnå yderligere ekstern finansiering af instituttets aktiviteter er et af de vigtigste strategiske mål for Institut for Æstetik og

Læs mere

Forretningsorden for Studienævn for Historie, Klassiske Studier og Marinarkæologi Syddansk Universitet

Forretningsorden for Studienævn for Historie, Klassiske Studier og Marinarkæologi Syddansk Universitet Forretningsorden for Studienævn for Historie, Klassiske Studier og Marinarkæologi Syddansk Universitet 1. Studienævn for Historie omfatter Historiestudiet i Odense og Kolding, Klassiske Studier (Odense)

Læs mere

Generel lønaftale for videnskabeligt personale (VIP) ved Det naturvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet

Generel lønaftale for videnskabeligt personale (VIP) ved Det naturvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet 15. februar 2006 VIP-lønaftale, Nat.Fak., KU. Side 1 af 4 Sag: 209-0004/06-5801 Generel lønaftale for videnskabeligt personale (VIP) ved Det naturvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet Som

Læs mere

KOMMENTARER OG KRAV TIL OPBYGNING AF BACHELORSTUDIEORDNINGER

KOMMENTARER OG KRAV TIL OPBYGNING AF BACHELORSTUDIEORDNINGER KOMMENTARER OG KRAV TIL OPBYGNING AF BACHELORSTUDIEORDNINGER Studieordningen udarbejdes ved brug af: Nærværende skabelon til opbygning Rammestudieordningen som helhed og særligt i forhold til afsnittene

Læs mere

Vedtægt for den selvejende institution. Aalborg Universitet

Vedtægt for den selvejende institution. Aalborg Universitet AALBORG UNIVERSITET Bestyrelsesmøde: 5-04 Pkt.: 11 Bilag: A Ledelsessekretariatet Fredrik Bajers Vej 5 Postboks 159 9100 Aalborg Tlf. 9635 8080 Fax 9815 2201 www.auc.dk 9. november 2004 AT/lt J.nr. 2004-001/01-0009

Læs mere

Tilvalg i Polsk for begyndere

Tilvalg i Polsk for begyndere STUDIEORDNING 2005 Tilvalg i Polsk for begyndere ÅBEN UDDANNELSE UDDANNELSEN ER UDBUDT AF SLAVISK STUDIENÆVN, SOM HØRER UNDER DET HUMANISTISKE FAKULTET ODENSE WWW.SDU.DK Indholdsfortegnelse Indledning...

Læs mere

VEJLEDNING TIL ANSÆTTELSESUDVALG

VEJLEDNING TIL ANSÆTTELSESUDVALG AU AARHUS UNIVERSITET HEALTH VEJLEDNING TIL ANSÆTTELSESUDVALG PÅ HEALTH, AARHUS UNIVERSITET Udarbejdet af Fakultetsledelsen, Health gældende fra 15. september 2018 Revideret 15. september 2018 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Regler for kandidatspecialer ved Det Humanistiske Fakultet, AAU pr. 1. februar

Regler for kandidatspecialer ved Det Humanistiske Fakultet, AAU pr. 1. februar Det Humanistiske Fakultetskontor Kroghstræde 3 Postboks 159 9100 Aalborg Tlf. 9940 9591 Fax 9815 6864 humfak@adm.aau.dk Sagsbehandler: Janus Skjoldborg Tlf. 9940 9602 jms@adm.aau.dk 29. marts 2014 Ref.:

Læs mere

Tilskrivning af BFI- point til AAU, Fakulteter og Institutter

Tilskrivning af BFI- point til AAU, Fakulteter og Institutter Tilskrivning af BFI- point til AAU, Fakulteter og Institutter Udarbejdet af VBN- redaktionen Version 1 udarbejdet af VBN- redaktionen d. 14/2-2014 Version 2 udarbejdet af VBN- redaktionen d. 13/3-2014

Læs mere

MMER BEDØ VEJLEDNING TIL BEDØMMELSESUDVALG

MMER BEDØ VEJLEDNING TIL BEDØMMELSESUDVALG MMER BEDØ VEJLEDNING TIL BEDØMMELSESUDVALG ved udarbejdelse af bedømmelser til brug for ansættelser inden for stillingsstrukturen Maj 2010 DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET AARHUS UNIVERSITY VEJLEDNING

Læs mere

Bilagsoversigt til Indledning

Bilagsoversigt til Indledning Det Humanistiske Fakultetskontor Kroghstræde 3 9220 Aalborg Ø Bilagsoversigt til Indledning Bilag: 0a: Det Humanistiske Fakultets Milepælsplan for fortsat kvalitetsudvikling af uddannelserne under studienævnet

Læs mere

VEJLEDNING. ved udarbejdelse af bedømmelser til brug for ansættelser inden for stillingsstrukturen

VEJLEDNING. ved udarbejdelse af bedømmelser til brug for ansættelser inden for stillingsstrukturen VEJLEDNING ved udarbejdelse af bedømmelser til brug for ansættelser inden for stillingsstrukturen Vejledningen er til brug for bedømmelsesusvalg Vejledningen kan med relevante modifikationer tillige anvendes

Læs mere

Inden for rammerne af disse regler kan det enkelte studienævn fastsætte mere specifikke retningslinjer.

Inden for rammerne af disse regler kan det enkelte studienævn fastsætte mere specifikke retningslinjer. Det Humanistiske Fakultetskontor Kroghstræde 3 Postboks 159 9100 Aalborg Sagsbehandler: Lisbeth Videbæk Thomsen Telefon: 9940 9602 Email: lvt@adm.aau.dk Dato: 19-06-2015 Sagsnr.: 2015-441-00025 DET HUMANISTISKE

Læs mere

I medfør af 10, stk. 6 i Lov nr. 403 af 28. maj 2003 om universiteter (universitetsloven) fastsættes:

I medfør af 10, stk. 6 i Lov nr. 403 af 28. maj 2003 om universiteter (universitetsloven) fastsættes: CB-møde nr. 17, bilag 3b 29-05-2007/PHH VEDTÆGT FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET I medfør af 10, stk. 6 i Lov nr. 403 af 28. maj 2003 om universiteter (universitetsloven) fastsættes: KAPITEL 1. 1. Københavns

Læs mere

VEJLEDNING. om anvendelse af undervisningsportfolier

VEJLEDNING. om anvendelse af undervisningsportfolier VEJLEDNING om anvendelse af undervisningsportfolier Denne vejledning retter sig til ansøgere til videnskabelige stillinger og bedømmelsesudvalg nedsat af Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Vejledningen

Læs mere

Forretningsorden for Studienævn for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet

Forretningsorden for Studienævn for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet Forretningsorden for Studienævn for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet 1. Studienævnet varetager de opgaver, der i henhold til universitetsloven og Københavns Universitets vedtægt

Læs mere

VEJLEDNING TIL BEDØMMELSESUDVALG OM ANSÆTTELSE AF VIDENSKABELIGT PERSONALE VED AARHUS UNIVERSITET, HEALTH

VEJLEDNING TIL BEDØMMELSESUDVALG OM ANSÆTTELSE AF VIDENSKABELIGT PERSONALE VED AARHUS UNIVERSITET, HEALTH AARHUS AU UNIVERSITET HEALTH VEJLEDNING TIL BEDØMMELSESUDVALG OM ANSÆTTELSE AF VIDENSKABELIGT PERSONALE Udarbejdet af Fakultetsledelsen, Health Gældende fra 1. marts 2016 INDHOLD 1. Formål... 2 2. Bedømmelsesudvalgets

Læs mere

HR&O. Forenkling af VIP-rekruttering Præsentation af resultater, maj 2013

HR&O. Forenkling af VIP-rekruttering Præsentation af resultater, maj 2013 Forenkling af VIP-rekruttering Præsentation af resultater, maj 2013 Dias 1 Baggrund og mål Baggrund Ny ansættelsesbekendtgørelse der gav mulighed for at ændre på bedømmelsesprocessen VIP erne og KU generelt

Læs mere

Koncept for medarbejderudviklingssamtaler ved Klinisk Institut OSK, marts 2019

Koncept for medarbejderudviklingssamtaler ved Klinisk Institut OSK, marts 2019 Koncept for medarbejderudviklingssamtaler ved Klinisk Institut OSK, marts 019 I det nedenstående er det beskrevet, hvem der har ansvar for at afholde medarbejderudviklingssamtaler i Klinisk Institut. Alle

Læs mere

Sagsnummer: Aalborg Universitet Det Humanistiske Fakultet. Lokalaftale om Ion for VIP

Sagsnummer: Aalborg Universitet Det Humanistiske Fakultet. Lokalaftale om Ion for VIP Sagsnummer: 2016-212-00005 Aalborg Universitet Det Humanistiske Fakultet Lokalaftale om Ion for VIP Lokalaftalen træder i kraft 1. maj 2019 Indledning Lokalaftalen har to hovedsigter: Den skal kunne være

Læs mere

Stillingsstruktur for videnskabeligt personale ved Konservatorskolen under Kulturministeriet

Stillingsstruktur for videnskabeligt personale ved Konservatorskolen under Kulturministeriet Cirkulære om Stillingsstruktur for videnskabeligt personale ved Konservatorskolen under Kulturministeriet 2003 Cirkulære af 23. juni 2003 Perst. nr. 056-03 PKAT nr. J.nr. 01-335-2 Indholdsfortegnelse Cirkulære

Læs mere

Delegationsinstruks økonomi, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

Delegationsinstruks økonomi, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Revideret 12.06.2013/20.06.2013/17.09.2013/05.10.2013 Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Fibigerstræde 5 9220 Aalborg Ø Sagsbehandler: Dorthe Bach/TVA Telefon: 9940 9213 Email: dob@adm.aau.dk Dato: 15.01.2015

Læs mere

STUDIEORDNING 2005 Polsk for fortsættere ODENSE ÅBEN UDDANNELSE REVIDERET 2008

STUDIEORDNING 2005 Polsk for fortsættere ODENSE  ÅBEN UDDANNELSE REVIDERET 2008 STUDIEORDNING 2005 Polsk for fortsættere ÅBEN UDDANNELSE REVIDERET 2008 UDDANNELSEN ER UDBUDT AF STUDIENÆVN FOR fremmedsprog, SOM HØRER UNDER DET HUMANISTISKE FAKULTET ODENSE WWW.SDU.DK Indholdsfortegnelse

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T SAGSNOTAT 24 APRIL 2012 Vedr.: Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen

Læs mere

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Akademisk Råds sammensætning og ledelse 1. Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet består pr. 1. januar 2017 af

Læs mere

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY Tenure Track ST 2 SCIENCE AND TECHNOLOGY TENURE TRACK Science and Technology Tenure Track ved Aarhus Universitet er et attraktivt karrieretilbud til lovende forskere fra

Læs mere

Fastsat af dekanen den 30. januar 2013 efter høring i Samarbejdsudvalget den 30. januar 2013 og Akademisk Råd den 25. januar 2013

Fastsat af dekanen den 30. januar 2013 efter høring i Samarbejdsudvalget den 30. januar 2013 og Akademisk Råd den 25. januar 2013 KØBENHAVNS UNIVERSITET DET JURIDISKE FAKULTET Retningslinjer for etablering, forlængelse og nedlæggelse af Forskningscentre og forskningsgrupper 1 ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet Fastsat

Læs mere

Kapitel 1. Juridisk status og opgaver. 1. Universitetet Ilisimatusarfik er en selvstændig offentlig institution.

Kapitel 1. Juridisk status og opgaver. 1. Universitetet Ilisimatusarfik er en selvstændig offentlig institution. xx. xxx. 2017 FM 2018/xx Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx. 2018 om Ilisimatusarfik Kapitel 1 Juridisk status og opgaver 1. Universitetet Ilisimatusarfik er en selvstændig offentlig institution.

Læs mere

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 7. juni 2013 kl Lokale 15B.0.07

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 7. juni 2013 kl Lokale 15B.0.07 D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FSU G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 7. juni 2013

Læs mere

K-regler ved Institut for Statskundskab: Forpligtelser og kompensationsregler på undervisningsområdet

K-regler ved Institut for Statskundskab: Forpligtelser og kompensationsregler på undervisningsområdet 4. maj 2011 (ændret 29. april 2013, bk); (ændret 21. januar 2014, bk) (ændret 3. juni 2014, bk), ændret december 2014, bk) (ændret 19. januar 2016) (ændret 9. februar 2017) (ændret 7. juni 2017) (ændret

Læs mere

Medlemstallet er fastsat af dekanen under hensyntagen til den uddannelsesfaglige bredde, som studienævnet dækker.

Medlemstallet er fastsat af dekanen under hensyntagen til den uddannelsesfaglige bredde, som studienævnet dækker. UNIVERSITET Standardforretningsorden for studienævn Standardforretningsorden af 29. oktober 2012 for studienævn Journalnummer: 60354 F O R R E T N I N G S O R D E N For Uddannelsen til klinisk tandtekniker

Læs mere

Program. Hvilke forventninger har AU til omfanget af undervisning Studieordningen Semesterkoordinatoren

Program. Hvilke forventninger har AU til omfanget af undervisning Studieordningen Semesterkoordinatoren Program Hvilke forventninger har AU til omfanget af undervisning Studieordningen Semesterkoordinatoren Hvad bestemmer behovet for lektorer Undervisningen skal så vidt muligt være forskningsbaseret Hvad

Læs mere

Vedtægt for Dansk Formands Forening

Vedtægt for Dansk Formands Forening Den 26. november 2016 Vedtægt for Dansk Formands Forening Kapitel I Navn og hjemsted 1. Navn Foreningens navn er Dansk Formands Forening. 2. Hjemsted Foreningen har hjemsted i København. Kapitel II Formål

Læs mere

Vejledning til Bedømmelsesudvalg, Faculty of Health

Vejledning til Bedømmelsesudvalg, Faculty of Health Vejledning til Bedømmelsesudvalg, Faculty of Health - ved udarbejdelse af bedømmelser til brug for ansættelser inden for stillingsstrukturen. Dato: 23. april 2014 Ref: plls Vejledningen er til brug for

Læs mere

Det forventes at den samlede ansøgning indeholder følgende dokumentation: Opdateret curriculum vitae Kopi af eksamensbevis e.l.

Det forventes at den samlede ansøgning indeholder følgende dokumentation: Opdateret curriculum vitae Kopi af eksamensbevis e.l. Krav til dokumentation ved ansøgning til stillinger på Copenhagen Business School (CBS) Indholdsfortegnelse Indledning... 1 Særligt for TAP (teknisk administrativt personale) stillinger... 1 Ansøgning...

Læs mere

Retningslinjer for afvikling af lønforhandling

Retningslinjer for afvikling af lønforhandling Retningslinjer for afvikling af lønforhandling I henhold til personalepolitikken er det Aarhus Universitets mål, at de ansattes løn afspejler deres funktion, ansvar, indsats og relevante kompetencer. Dette

Læs mere

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i kemi

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i kemi Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i kemi Nærværende rammebeskrivelse er et fagbilag, knyttet til Studieordning for kandidatuddannelsen i kemi. Denne kan ses på Det Naturvidenskabelige Fakultets

Læs mere

Bekendtgørelse om ansættelse af videnskabeligt personale ved universiteter (ansættelsesbekendtgørelsen) 13. marts Nr. 242.

Bekendtgørelse om ansættelse af videnskabeligt personale ved universiteter (ansættelsesbekendtgørelsen) 13. marts Nr. 242. Senest opdateret af HR&O 15. maj 2012 I forbindelse med ikrafttrædelse af ny ansættelsesbekendtgørelse pr. 1. april 2012 har Københavns Universitet fastlagt nedenstående supplerende bemærkninger til bekendtgørelsen.

Læs mere

K-regler ved Institut for Statskundskab: Forpligtelser og kompensationsregler på undervisningsområdet (opdateret 7. juni 2017)

K-regler ved Institut for Statskundskab: Forpligtelser og kompensationsregler på undervisningsområdet (opdateret 7. juni 2017) Kregler ved Institut for Statskundskab: Forpligtelser og kompensationsregler på undervisningsområdet (opdateret 7. juni 2017) (Ktimer = banktimer) Forpligtelser: Professorer og lektorer 4,5 Ktimer pr.

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af ekstern ekspert ved Health finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

Funktionsbeskrivelse for koordinerende klinikprofessor ved Aalborg Universitetshospital... 2

Funktionsbeskrivelse for koordinerende klinikprofessor ved Aalborg Universitetshospital... 2 Funktionsbeskrivelse for professorer Indhold Funktionsbeskrivelse for koordinerende klinikprofessor ved Aalborg Universitetshospital... 2 Funktionsbeskrivelse for klinisk lærestolsprofessor ved Klinisk

Læs mere

GOD INSTITUT- LEDELSE PÅ AALBORG UNIVERSITET

GOD INSTITUT- LEDELSE PÅ AALBORG UNIVERSITET GOD INSTITUT- LEDELSE PÅ AALBORG UNIVERSITET Institutlederen er instituttets øverste leder, hvis vigtigste opgave er at udøve et tydeligt og inspirerende lederskab, der sikrer og videreudvikler den højeste

Læs mere

Opgavevaretagelse. 1. Studienævnet varetager de opgaver, der i henhold til Universitetsloven og Københavns Universitets vedtægt er henlagt til nævnet.

Opgavevaretagelse. 1. Studienævnet varetager de opgaver, der i henhold til Universitetsloven og Københavns Universitets vedtægt er henlagt til nævnet. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B F O R R E T N I N G S O R D E N F O R S T U D I E N Æ V N E T P Å I N S T I T U T F O R K U

Læs mere

Vejledning for ansøgere

Vejledning for ansøgere Vejledning for ansøgere Vejledning for ansøgere i forbindelse med ansættelse af videnskabeligt samt teknisk administrativt personale ved Health, Aarhus Universitet Udarbejdet af Fakultetsledelsen, Health

Læs mere

Referat af 1. møde i studienævnet den 12. februar 2010

Referat af 1. møde i studienævnet den 12. februar 2010 Møde den: 12. februar 2010 B103f REFERAT Til stede: Morten Misfeldt (MM), Malou Juelskjær (MJ), Lars Geer Hammershøj (LGH), Søren Kruse (SK), Søs Bayer (SB), Morten Høyer (MH) og Stella Marie Klausen (SMK)

Læs mere

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i teknisk fysik

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i teknisk fysik Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i teknisk fysik Nærværende rammebeskrivelse er et fagbilag, knyttet til Studieordning for kandidatuddannelsen i teknisk fysik. Denne kan ses på Det Naturvidenskabelige

Læs mere

BM Bilag 5.A.1.

BM Bilag 5.A.1. BM 3-2006 Bilag 5.A.1. AARHUS UNIVERSITET Ledelsessekretariatet 22. maj 2006 J.nr. AU-2004-512-031 UDKAST Vedtægt for Aarhus Universitet Handels- og IngeniørHøjskolen (AU-HIH) 1 Oprettelse Aarhus Universitet

Læs mere

Vejledning i forbindelse med bedømmelse og forsvar af ph.d.-afhandling ved ph.d.-skolen, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet

Vejledning i forbindelse med bedømmelse og forsvar af ph.d.-afhandling ved ph.d.-skolen, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet Ph.d.-skolen ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Vejledning i forbindelse med bedømmelse og forsvar af ph.d.-afhandling ved ph.d.-skolen, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet Vejledningen

Læs mere

Præsentation af Budget 2008

Præsentation af Budget 2008 Præsentation af Budget 2008 1 2 Strategiske mål - Forskningsproduktion blandt de bedste (VBN) - Stærke internationale forskningsområder indenfor alle uddannelser (40%) - Særligt gode vilkår for særligt

Læs mere

Det Danske Universitetscenter ved Graduate University of Chinese Academy of Sciences

Det Danske Universitetscenter ved Graduate University of Chinese Academy of Sciences Aftale mellem Københavns Universitet Aarhus Universitet Syddansk Universitet Aalborg Universitet Roskilde Universitet Danmarks Tekniske Universitet Handelshøjskolen i København IT-Universitetet i København

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af eksterne eksperter finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets fælles principper

Læs mere

SDU Erhverv. Kurser og konferencer. Marts 2014

SDU Erhverv. Kurser og konferencer. Marts 2014 1 SDU Erhverv Kurser og konferencer Marts 2014 2 Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitets Efteruddannelse tilbyder kurser og konferencer opdateret med den nyeste forskningsbaserede viden.

Læs mere

Grundlaget for etablering af IT-Universitetet i København

Grundlaget for etablering af IT-Universitetet i København Bilag 6 Grundlaget for etablering af IT-Universitetet i København Den 1. juli 2003 overgår IT-højskolen i København fra at være et frifakultet med Handelshøjskolen i København som værtsinstitution til

Læs mere

Forretningsorden for Studienævn Medicin November 2014

Forretningsorden for Studienævn Medicin November 2014 Forretningsorden for Studienævn Medicin November 2014 I henhold til Standardforretningsorden for Kollegiale Organer ved Aalborg Universitet og Universitetets Vedtægt fastsættes herved følgende forretningsorden

Læs mere

Vedtægt for den selvejende institution Aalborg Universitet

Vedtægt for den selvejende institution Aalborg Universitet Rektorsekretariatet Fredrik Bajers Vej 5 Postboks 159 9100 Aalborg Telefon: 9940 9940 Email: aau@aau.dk Dato: 05.12.2016 Sagsnr.: 2016-002-00002 Vedtægt for den selvejende institution Aalborg Universitet

Læs mere

Velkommen til arbejdet. Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning

Velkommen til arbejdet. Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Det Teknisk Fakultet for IT og Design Velkommen til arbejdet som medlem af et studienævn under Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vejledning til studienævnsmedlemmer

Læs mere

på Institut for Statskundskab

på Institut for Statskundskab københavns universitet institut for statskundskab på Institut for Statskundskab 1 en samtale mellem studerende og undervisere Samtalen mellem studerende og undervisere, og studerende imellem, har altid

Læs mere

Forretningsorden for Samarbejdsudvalget ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet

Forretningsorden for Samarbejdsudvalget ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet Forretningsorden for Samarbejdsudvalget ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet Retsgrundlaget 1. Samarbejdsudvalget ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling

Læs mere

Supplerende regler vedr. ansættelse af videnskabeligt personale ved Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet

Supplerende regler vedr. ansættelse af videnskabeligt personale ved Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet D E T T E K N I S K - N AT U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T 9 1 0 0 A A L B O R G Supplerende regler vedr. ansættelse af videnskabeligt personale ved Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet

Læs mere