Folkedansersprøjten. Krabasken. November Bestyrelsen underholder på 10 årsdagen. Flere billeder på side 12

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Folkedansersprøjten. Krabasken. November Bestyrelsen underholder på 10 årsdagen. Flere billeder på side 12"

Transkript

1 Folkedansersprøjten Krabasken November 2012 Bestyrelsen underholder på 10 årsdagen Flere billeder på side 12

2 Formand Næstformand Kasserer Foreningens bestyrelse og kontaktpersoner Bestyrelsesmedlem Webmaster/bestyrelsesmedlem Bent Grølsted, Stengårds Alle 148, 2800 Kgs. Lyngby. Tlf.: Mail: Lejla Thorslund, Silene Alle 5.st.th, 2860 Søborg. Tlf.: Mail: Preben Madsen, Silene Alle 13 H, 2860 Søborg. Tlf.: Mail: Hanne Reumert, Sønderdalen 5 B, 2870 Dyssegård. Tlf.: Mail: hannegr@hotmail.dk Jørgen Tind, Åvendingen 4 A, 2700 Brønshøj. Tlf.: Mail: jorgentind@ .dk Danseleder Musik Harmonika Redaktør Inge Smeltz Aaberg Nina Guldhammer Else Donatzky, Provst Bentzons Vej 101, 2860 Søborg. Tlf.: Mail: mormor.donatzky@ .dk Foreningen har fast danseaften hver onsdag mellem kl og i perioden september til april i dansesalen, Telefonvej 8. Foreningen deltager endvidere i stævner og opvisninger samt arrangerer medlemsfester og rejser. I sommerhalvåret også gåture. Folkedansersprøjten/Krabasken forventes at udkomme igen ultimo marts 2013 Deadline for indlevering af stof 1. marts Foreningens hjemmeside: Side 2 se også:

3 Flot start på sæson Til kulturdagen lørdag d. 18 august havde Inge koreograferet en flot opvisning til musik af H.C.Lumbye og Johan Strauss. 2 kvadriller havde i mange timer trænet og resultatet var virkelig flot. Efter opvisningen var der dansk folkedans og amerikansk squaredance sammen med et stort publikum. Billedet af en kvalitativ og alsidig danseforening, Gladsaxe-Søborg, blev bemærket af kulturen, af publikum og af lokalpressen. Søndag d. 26 august var der folkedans på Frilandsmuseet. Her magtede vi kun at stille en kvadrille i dragt, men kvaliteten var der ikke noget i vejen med, vi blev rost meget for vore opvisninger. Traditionen tro startede vi før åbningstid og bød museets gæster velkommen til dansens dag på Frilandsmuseet. Derefter var der opvisning og dans med publikum på trekanten ved Ørbæk smedjen. Vi nåede lige at få frokosten med inden regnen begyndte, men vi fik sat vort præg på dagen med vor dans. Åbent hus på Telefonfabrikken hører også med til traditionerne hvor vi på bedste måde fylder vor plads i huset ud med god dansk folkedans. Det er ikke til at forstå, at det allerede er 10 år siden, Gladsaxe og Søborg folkedansere blev slået sammen til en forening. Se omtalen af jubilæumsfesten andetsteds i bladet. Jeg syntes, at de ugentlige trænings aftener også er en stor succes. Vi har en dygtig danseinstruktør, 2 fremragende musikanter og meget imponerende 5 til 6 kvadriller hver onsdag aften. Fremtiden kan ikke være så ringe, som nogen vil gøre den til. Balsæsonen er begyndt, og når disse linjer læses, har vi haft kursus i baldanse søndag d. 28/10. Lørdag d. 10 november er der introduktions bal på Telefonfabrikken. Lørdag d. 19 januar endnu en tradition, det store Nytårsbal i Høje Gladsaxe. For 2 år siden var vi medarrangør af Jul i Telefonfabrikken med børn fra billede- og musikskolen (se billeder side 4). Sidste år blev det desværre aflyst, men i år gentager vi succesen. Onsdag d. 12 december fra kl. 17,30 til 19,30 er der Jul for børn med folkedans, musik, teater og æbleskiver, ikke alene for børn fra musikskolen, men også vore børnebørn og oldebørn, så tag dem endelig med. Side 3 se også:

4 Lejla vil bede nogle af vore medlemmer være behjælpelige med æbleskiverne m.m. Efter kl. 19,30 vil der være ordinær dans i dansesalen. Vores egen juleafslutning bliver onsdag den 19. december med dans til kl. 20,30 hvorefter, der serveres gløgg og æbleskiver. Lejla vil som tidligere år arrangere grønlangkål, så meddel jer hvis i vil deltage. Andet steds i bladet vil der være en annonce for vinterfesten den 16. februar. Afslutningslegestue bliver d. 23 marts sammen med Bagsværd. Fortsat god sæson. Bent. Side 4 se også:

5 Foreningens 10 års jubilæum Lørdag den 6. oktober mødte vi godt et halvt hundrede medlemmer af foreningen op i Telefonfabrikken, festklædte og forventningsfulde. Vi skulle fejre 10-årsdagen for sammenlægningen af folkedanserforeningerne Gladsaxe og Søborg. Bestyrelsen havde sat alle sejl til for at gøre aftenen rigtig festlig, med flot dækkede borde i selve danse salen. Arrangementet startede med en velkomstsang, sunget af bestyrelsen, akkompagneret af Jørgen Tind ved klaveret. Derefter blev maden båret ind: En velsmagende gang Forloren Skildpadde. Under og efter måltidet fik vi forskellig underholdning. Hanne havde skrevet en udmærket sang til lejligheden, og blev behørigt applauderet. Siden optrådte Frank med et lille morsomt indlæg som Loppecirkusdirektør. Aftenens overraskelse var et lille lokalhistorisk skuespil efter ide af Inge. Stykket handlede om Grevinden af Bagsværd. Esther kom ind og fortalte, klædt ud som Grevinde, om sit liv som velhavende ung og smuk enke, der købte Aldershvile lystslot i 1900-tallet Senere erhvervede hun grevindetitlen, da hun giftede sig med en greve. Et liv i luksus, som desværre fik en brat ende, da slottet brændte i Slottet var ikke forsikret, og den stakkels grevinde mistede alt. Kun ruinen stod tilbage og blev i 1971 sat i stand og fredet. Bag Esther stod 8 dansere i Tivolikostumer. De rundede indslaget af med en nydelig danseopvisning koreograferet af Inge, musikken dertil var komponeret af Lars. Et rigtigt godt arrangement, som høstede stort bifald. Efter endnu en fællessang skrevet af Tove, kom dansen i gang, med stor danselyst, god musik og livlig ledelse af Inge. Eneste afbrydelse var kaffepausen, hvor Lejla kunne meddele, at Otello lagkagen var skænket af kassen fra Loppemarkedet, hvor en gruppe folkedansere yder en stor arbejdsindsats ved at sortere og sælge brugte ting. Vi sluttede aftenen med en fællessang som sædvanlig og gik hjem efter en ganske dejlig Jubilæumsaften. Jette. Billeder side 12. Læs mere om festen side 9. Side 5 se også:

6 Vore gamle smukke Hedebosyninger. Vi må beundre den flid og den opfindsomhed, der ses i gamle bevarede hvide Hedebosyninger, og at der stadig findes bevarede gamle tekstiler i private hjem, kan ligeledes vække beundring. En sådan oplevelse havde jeg her for nylig ved at møde en familie, der ønskede deres gamle tekstiler skulle skifte til ny ejer. Jeg så på tingene og vurderede, at de skal på et museum og ikke på et loppemarked. Mon ikke nogle af Krabaskens læsere kan få en lille oplevelse i, at høre denne historie. For mange år siden, som må have været sidst i 1970erne, hvor jeg lånte en meget smuk kvindesærk i hedeboegnens hvide maskesyninger, til brug for min undervisning på aftenskolen i syning af folkedragter, og hvor jeg dengang tegnede mønstret af og underviste i teknikken. Jeg vidste godt, at egnen omkring Fløng, Høje Tåstrup og Baldersbrønde har meget fine traditioner af maskesyninger på skjorter og særke m.m. Men at skulle møde en særk med hedebosyninger fra et privat hjem her i 2012, havde jeg ikke forstillet mig. Det pudsige er, at Hanne Frøsig havde kendt til særken allerede i 1964, hvor hun bl. a. brugte netop den særk, jeg havde fået i hænderne til sin magisterafhandling. Særken havde skiftet ejer i flere omgange siden dengang, hvor til sidst ingen vidste noget om dens ophav. Heldigvis kunne jeg se, at både mønster og teknik have lighed med andre særke og skjorter fra føromtalte område, det gjorde mig nysgerrig. Ganske rigtigt i museets arkiv var der lignende hvide maskesyninger at finde. Særken her var allerede fotograferet i 1964, der ses tydeligt under slidsens bund mærket B.M.D. 1835, som står for Bodil Mortensdatter. Går vi så i folketællingerne vises en tydeligere forståelse af, hvordan en dygtig pige kunne få tid til at sy til andre end sig selv i hendes unge år. Bodil Mortendatter blev født 8 jan i Snoldelev af Gårdmand Morten Larsen og Margrethe Larsdatter, og i 1834, 21 år gl. er hun hus bestyrerinde for en onkel, der er enkemand i Marbjerg, her er hun 21 år gl. Fem år senere blev hun gift 1 nov.1838 til gårdejer Lars Hansen fra Fløng, senere kaldt Fløng Møllegård. Fra folketællingen 1845 har de 3 børn, og i 1847 bliver datteren Karen født. Der er flere tjenestefolk på gården, det er derfor tænkeligt, at Bodil Mortendatter har undervist sine tjeneste piger og døtre i hvidsyningen. Hvor Bodil har lært at sy, kan vi ikke se ud af dette. Men hendes forældre må være døde allerede ved hendes bryllup i 1838, idet det er hendes onkel der var forlover. Side 6 se også:

7 Fra et andet Hedebofund af tekstiler, som jeg har, findes et skørt, et forklæde, et skulderklæde samt en femfliget hue. Ved hjælp af folketællinger og kirkebøger har jeg set, at disse dragtdele har tilhørt Kirsten Pedersdatter født 23 maj 1825 i Veddelev og gift til hjulmand Hans Olsen ligeledes Veddelev. Jeg kendte hendes dødsdato og sted. Det er i dag helt naturlig at sidde hjemme ved sin computer og trække folketællinger og kirkebøger frem, og på den måde skaffe sig oplysninger om slægterne. Hvorimod før i tiden måtte man først skaffe sig tid til at gå på Rigsarkivet eller Landsarkiverne og dernæst hånd afskrive de oplysninger, man kom frem til. Her må jeg konkludere, at nogen fordele er der ved den nye moderne teknik. Billederne på side 12 fortæller noget om de gamle tekstiler. Esther Grølsted Hedeboegnen Vinterfest den 16. februar 2013 Generalforsamling den 24. april Aldershvilestævnet den 2. juni. Der er i skrivende stund ikke indkommet noget detaljeret program se opslag i salen eller på hjemmesiden. Side 7 se også:

8 Det er dejligt at, der igen i år er god tilslutning til vores onsdage sidst på måneden. I november vil Kjeld fortælle om mormonerne, det glæder jeg mig til, og i januar vil han fortælle om hellig tre kogers løbet på Agersø, det bliver også interessant. Hanne. En stor tak til bestyrelsen for et flot jubilæums arrangement. Det var dejligt, at vi spiste inde i danse salen, så vi, der ikke mere er så aktive, ikke sad for os selv, medens der blev danset, men måske lidt mere besværligt med bordene og maden. De forskellige indslag imellem dansene var også flot. Og Inge havde som sædvanlig lavet en flot dans til grevinden af Bagsværd. (Ja hun har altid nye ideer.) Det var en dejlig aften, tak til alle der var med til at gøre den festlig. Hans & Grethe Flere billeder side 12. Læs mere om festen side 5. Side 8 se også:

9 I 1800 tallet blev selskabsdansene betegnet som folkedanse? Hermed et lille afsnit af bogværket Dans i Danmark skrevet i 2007 af Danmarks førende danseforsker, Henning Urup, som døde her i oktober Citat fra side 244: Betegnelsen #folkedans# blev i 1900 tallet primært opfattet som associeret med folkedansebevægelsens danserepetoire, uden at dette er defineret ret nærmere, men dog forstået således, at det drejer sig om den nationale bondebefolknings danse. Betegnelsen ses imidlertid også anvendt i sidste halvdel af 1800 tallet, hvor Berggren i sin udgave af #Danske folkesange og melodier#, 1869, anvender betegnelsen i sin anmærkning med danse-beskrivelse til dansen #syvspring#, hvor dansen omtales som #Denne jyske folkedans udføres af to karle# og således er klart klassificeret som en bondedans. Betegnelsen må opfattes som analog til #folkesang# og er således i overensstemmelse med nationalromantiske opfattelser af folket som værende den uberørte og oprindelige bondebefolkning, som er bærer af de ægte nationale traditioner. August Bournonville bruger betegnelsen i en artikel fra 1872 med titlen #Cancan som folkedans# hvor ordet folkedans ikke uddybes nærmere, men dog klart associeres negativt med folke-forlystelser eller morskab i Paris for #en masse rige og fornemme lediggængere fra alle verdens hjørner#. Betegnelsen #nationaldans# er almindelig anvendt i 1800 tallet som betegnelse for danse, der anses som karakteristiske for et bestemt folk og måske især som naturdanse uden påvirkning fra den klassiske ballets skole og dette svarer nok tilnærmelsesvis til nationalromantikkens opfattelse. Den københavnske danselærer Vilhelm Balling betegner i sin 7. udgave af #Anvisning til at danse# 1878, sig selv som Danmarks første lærer i folkedans, uden at han dog anvender betegnelsen folkedans specifikt om enkelte danse. Betegnelsen folkedans er her anvendt som synonym for tidens mange selskabsdanse og skal måske her især ses som et modstykke til stilen i klassisk ballet. En egentlig nationalromantisk opfattelse af begrebet folkedans ses først tydeligst i forbindelse med den svenske gruppe Philochoros optræden på Dagmarteatret i København i 1899, - en begivenhed, som gav inspiration til stiftelsen af Foreningen til Folkedansens Fremme i 1901 og hermed stødet til den danske folkedansbevægelses opståen i første del af 1900 tallet. En nærmere analyse af folkedansrepetoiret hører derfor mest naturligt hjemme under behandlingen af 1900 tallets danse-former. Bogen Dans i Danmark omhandler alle danseformer i Danmark fra år 1600 til Ud af bogens 418 sider omhandler kun 5 sider folkedansen. Men bogen er interessant og giver en vis forståelse for mange af vore folkedanses lange og snørklede veje op til vor tid. Bent. Kilde: Bogværket Dans i Danmark Side 9 se også:

10 . Lørdag d. 19 januar Musik: Jørgen Hanskovs 6 mands orkester. Danseinstruktion: Inge Schmeltz og Per Jensen. Program: Kl. 17 spisning af egen medbragte festmiddag. Husk service og bestik. Øl, vand og vin kan købes. (udfyldning af balkort.) Kl. 18,45 Champagne og kransekage. Kl. 19 polonæsen og bal. (Liste over samtlige danse vil blive opsat på opslagstavlen, onsdagene.) Kl. ca. 21 kaffepause med servering af kaffe/the, tærte m.m. Ballet fortsætter til kl. 23,30. Pris for musik, danseinstruktion, champagne, kaffe, kager, pyntede borde m.m. kr. 125,00. Påklædning: Festtøj. Bordbestilling: (helst samlet i grupper) til Alle mand af hus. grolsted@post4.tele.dk Kom og oplev sæsonens allerstørste arrangement, hvor mennesker danser til den dejligste musik. Anbefal det til alle dansevenner. Side 10 se også:

11 Dato Tid Sted Aktivitet 10.nov Telefonfabrikken Der lille introduktionsbal 12.dec Kalender 2012/13 Telefonfabrikken Jul med børn fra musikskolen. Alm. folkedans 19.dec. 17, Telefonfabrikken Grønlangkål, tilm. Lejla Dans i dansesalen Gløgg og æbleskiver jan Høje Gladsaxe festsal, Det store Nytårsbal Se side febr. 23.marts Vinterfest Telefonfabrikken Afslutningslegestue med spisning. Nærmere ved opslag og/ eller på vores hjemmeside Nærmere ved opslag og/ eller på vores hjemmeside eller næste blad 24.april Generalforsamling Telefonfabrikken Nærmere ved opslag og/ eller på vores hjemmeside eller næste blad 2. juni Aldershvile Nærmere ved opslag og/ eller på vores hjemmeside eller næste blad Husk Kaffemik Den sidste onsdag i hver måned er der dans kl i dansesalen. Vi drikker den medbragte kaffe kl i fællesrummet sammen med de passive medlemmer. Side 11 se også:

12 Femfliget guldhue Hedebobroderi på særkekrave Skørtekant forneden med forklæde Hedebobroderi på særkeærme Foto: Anton, Esther og Bente Side 12 se også:

Folkedansersprøjten. Krabasken. Marts Guldbrudeparret. Flere billeder på side 12

Folkedansersprøjten. Krabasken. Marts Guldbrudeparret. Flere billeder på side 12 Folkedansersprøjten Krabasken Marts 2013 Guldbrudeparret Flere billeder på side 12 Formand Næstformand Kasserer Foreningens bestyrelse og kontaktpersoner Bestyrelsesmedlem Webmaster/bestyrelsesmedlem Bent

Læs mere

Folkedansersprøjten. Krabasken. November 2011. Loppemarked 1. oktober 2011. Læs side 5, flere billeder side 12

Folkedansersprøjten. Krabasken. November 2011. Loppemarked 1. oktober 2011. Læs side 5, flere billeder side 12 Folkedansersprøjten Krabasken November 2011 Loppemarked 1. oktober 2011 Læs side 5, flere billeder side 12 Formand Næstformand Kasserer Foreningens bestyrelse og kontaktpersoner Bestyrelsesmedlem Webmaster/bestyrelsesmedlem

Læs mere

Folkedansersprøjten. Krabasken. ovember 2008

Folkedansersprøjten. Krabasken. ovember 2008 Folkedansersprøjten Krabasken ovember 2008 Dansesæsonen er nu godt i gang. Selv om vort medlemstal er gået lidt ned er vi stadig over 100 medlemmer medregnet passive og vi er heldigvis 6 7 kvadriller til

Læs mere

Folkedansersprøjten. Krabasken. November 2013. Dansepladsen på Frilandsmuseet 27. september 2013. Se også: www.gladdans.dk

Folkedansersprøjten. Krabasken. November 2013. Dansepladsen på Frilandsmuseet 27. september 2013. Se også: www.gladdans.dk Folkedansersprøjten Krabasken November 2013 Dansepladsen på Frilandsmuseet 27. september 2013 Se også: www.gladdans.dk Formand Næstformand Kasserer Foreningens bestyrelse og kontaktpersoner Bent Grølsted,

Læs mere

F ol ke da ns er sp rø. Folkedansersprøjten. Krabasken. Marts Nytårsbal Flere billeder side 12

F ol ke da ns er sp rø. Folkedansersprøjten. Krabasken. Marts Nytårsbal Flere billeder side 12 F ol ke da ns er sp rø Folkedansersprøjten Krabasken Marts 2012 Nytårsbal 2012 Flere billeder side 12 Formand Næstformand Kasserer Foreningens bestyrelse og kontaktpersoner Bestyrelsesmedlem Webmaster/bestyrelsesmedlem

Læs mere

Marts Foto: Bente Yvonne Olsen. Tove Smidth holdt en fin tale ved 80 års jubilæet.

Marts Foto: Bente Yvonne Olsen. Tove Smidth holdt en fin tale ved 80 års jubilæet. Marts 2017 Foto: Bente Yvonne Olsen Tove Smidth holdt en fin tale ved 80 års jubilæet. Foreningens bestyrelse og kontaktpersoner. Formand Bent Grølsted Næstformand Margrete Debois Kasserer Mogens Heimann

Læs mere

Folkedansersprøjten. Krabasken. August 2012. Aktivitet ved spiseteltet, Aldershvile 2012. Se flere billeder side 12

Folkedansersprøjten. Krabasken. August 2012. Aktivitet ved spiseteltet, Aldershvile 2012. Se flere billeder side 12 Folkedansersprøjten Krabasken August 2012 Aktivitet ved spiseteltet, Aldershvile 2012 Se flere billeder side 12 Formand Næstformand Kasserer Foreningens bestyrelse og kontaktpersoner Bestyrelsesmedlem

Læs mere

September 2016 Bestyrelsen april 2016

September 2016 Bestyrelsen april 2016 September 2016 Bestyrelsen april 2016 Foreningens bestyrelse og kontaktpersoner. Formand Bent Grølsted Næstformand Margrete Debois Kasserer Mogens Heimann Bestyrelsesmedlem Fini Gjerløv Bestyrelsesmedlem

Læs mere

Foreningens bestyrelse og kontaktpersoner

Foreningens bestyrelse og kontaktpersoner Folkedansersprøjten/ Krabasken September 2014 Dette billede er taget omkring 1975 Læs mere om billedet på side 9 Foreningens bestyrelse og kontaktpersoner Formand Bent Grølsted Næstformand Bjarne Jensen

Læs mere

Folkedansersprøjten. Krabasken. August 2013. Bestyrelsen før 24. april 2013

Folkedansersprøjten. Krabasken. August 2013. Bestyrelsen før 24. april 2013 Folkedansersprøjten Krabasken August 2013 Bestyrelsen før 24. april 2013 Bestyrelsen efter 24. april 2013 Formand Næstformand Kasserer Foreningens bestyrelse og kontaktpersoner Bent Grølsted, Stengårds

Læs mere

Folkedansersprøjten. Krabasken. Marts 2015. Folkedragter på Ballerup Museum. Dukkerne er i halv legemsstørrelse.

Folkedansersprøjten. Krabasken. Marts 2015. Folkedragter på Ballerup Museum. Dukkerne er i halv legemsstørrelse. Folkedansersprøjten Krabasken Marts 2015 Folkedragter på Ballerup Museum Dukkerne er i halv legemsstørrelse. Se flere billeder på foreningens hjemmeside. Foreningens bestyrelse og kontaktpersoner Formand

Læs mere

Folkedansersprøjten. Krabasken. April Der er flere billeder på side 12 og omtalen side 5.

Folkedansersprøjten. Krabasken. April Der er flere billeder på side 12 og omtalen side 5. Folkedansersprøjten Krabasken April 2009 Der er flere billeder på side 12 og omtalen side 5. Formand Foreningens bestyrelse og kontaktper- Bent Grølsted, Stengårds Allé 148, 2800 Kgs. Lyngby. Tlf: 4498

Læs mere

Afslutning på folkedanse-sæsonen.

Afslutning på folkedanse-sæsonen. Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2015 31. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning på folkedanse-sæsonen. Midtvejsholdet tager 9.marts på besøg i Ringkøbing, hvorfor

Læs mere

Folkedansersprøjten. Krabasken. Marts 2011. Vinterfesten 2011. Flere billeder side 12

Folkedansersprøjten. Krabasken. Marts 2011. Vinterfesten 2011. Flere billeder side 12 Folkedansersprøjten Krabasken Marts 2011 Vinterfesten 2011 Flere billeder side 12 Formand Næstformand Kasserer Foreningens bestyrelse og kontaktpersoner Bestyrelsesmedlem Webmaster/bestyrelsesmedlem Bent

Læs mere

Folkedansersprøjten/ Krabasken. September 2015. Reklame for foreningens nye navn GLAD DANS set ved Aldershvilestævnet. Foto: Kim Malmqvist

Folkedansersprøjten/ Krabasken. September 2015. Reklame for foreningens nye navn GLAD DANS set ved Aldershvilestævnet. Foto: Kim Malmqvist Folkedansersprøjten/ Krabasken September 2015 Reklame for foreningens nye navn GLAD DANS set ved Aldershvilestævnet Foto: Kim Malmqvist Foreningens bestyrelse og kontaktpersoner Formand Bent Grølsted Næstformand

Læs mere

Marts Årgang Nr. 2

Marts Årgang Nr. 2 Marts 2017 10. Årgang Nr. 2 Husk: Tilmelding til fællesspisning i forbindelse med generalforsamlingen og sidste danseaften den 3. april. 3 4 5 6 7 8 10 11 Indhold Bestyrelsens side Vidste du dette om Jette

Læs mere

Folkedansersprøjten. Krabasken. August 2011. Afslutningen 2011. Flere billeder side 16

Folkedansersprøjten. Krabasken. August 2011. Afslutningen 2011. Flere billeder side 16 Folkedansersprøjten Krabasken August 2011 Afslutningen 2011 Flere billeder side 16 Formand Næstformand Kasserer Foreningens bestyrelse og kontaktpersoner Bestyrelsesmedlem Webmaster/bestyrelsesmedlem Bent

Læs mere

Afslutning d. 31. marts 2014

Afslutning d. 31. marts 2014 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2014 30. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning d. 31. marts 2014 Vi mødes kl. 18.45 i Gimsing Sognegård, hvor vi holder Struer Folkedanserforening

Læs mere

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj www. blistrup-graested-folkedansere.dk Marts 2015 Nr. 1 28. årgang Indhold: Formandens indlæg side 2 Referat fra generalforsamling side 2 Bestyrelse og udvalg side 3 Sæsonprogram forår/sommer 2015 side

Læs mere

Folkedansersprøjten. Krabasken. August 2010. Flere billeder side 12

Folkedansersprøjten. Krabasken. August 2010. Flere billeder side 12 Folkedansersprøjten Krabasken August 2010 Flere billeder side 12 Formand Næstformand Kasserer Foreningens bestyrelse og kontaktpersoner Bestyrelsesmedlem Webmaster/bestyrelsesmedlem Bent Grølsted, Stengårds

Læs mere

Folkedansersprøjten. Krabasken. November 2009. Opvisning af baldanse Dansens dag, Frilandsmuseet. Flere billeder side 12

Folkedansersprøjten. Krabasken. November 2009. Opvisning af baldanse Dansens dag, Frilandsmuseet. Flere billeder side 12 Folkedansersprøjten Krabasken November 2009 Opvisning af baldanse Dansens dag, Frilandsmuseet Flere billeder side 12 Foreningens bestyrelse og kontaktpersoner Formand Næstformand Kasserer Bestyrelsesmedlem

Læs mere

Medlemsnyt. Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Februar 2014 nr. 6

Medlemsnyt. Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Februar 2014 nr. 6 Medlemsnyt Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Februar 2014 nr. 6 OBS OBS Danseaften d. 27. marts aflyst - kursus d. 30. marts - Se nedenfor og kalenderen Kære dansere og

Læs mere

Marts 2010. Folkedansersprøjten. Krabasken

Marts 2010. Folkedansersprøjten. Krabasken Folkedansersprøjten Krabasken Marts 2010 Frise med folkedragter i Grundtvigs Hus. Malet i 1908 af kunstmaler Rud Pedersen og hans hjælpere Joakim Skovgaard, Niels Larsen Stevns og Troels Trier. Mere om

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Personalet i Poppelbo ser også med hjertet og ved, at det væsentlige ofte er skjult for øjet September 2010

Personalet i Poppelbo ser også med hjertet og ved, at det væsentlige ofte er skjult for øjet September 2010 Personalet i Poppelbo ser også med hjertet og ved, at det væsentlige ofte er skjult for øjet September 2010 Centerleder Susanne Christensen Tlf.: 38 27 41 90 Mobil: 26 14 20 15 Mail: v944@suf.kk.dk Lidt

Læs mere

Folkedansersprøjten/ Krabasken. Marts Forsiden af sangene fra nytårsballet

Folkedansersprøjten/ Krabasken. Marts Forsiden af sangene fra nytårsballet Folkedansersprøjten/ Krabasken Marts 2016 Forsiden af sangene fra nytårsballet Foreningens bestyrelse og kontaktpersoner Formand Bent Grølsted Næstformand Bjarne Jensen Kasserer Mogens Heimann Bestyrelsesmedlem

Læs mere

www.struerfolkedanserforening.dk GENERALFORSAMLING

www.struerfolkedanserforening.dk GENERALFORSAMLING Struer Folkedanserforening Medlemsorientering November 2013 30. årgang NR. 2 www.struerfolkedanserforening.dk GENERALFORSAMLING Husk der er generalforsamling i Struer Folkedanserforening mandag d.20. januar,

Læs mere

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger 2012-2013 Praktiske oplysninger Du finder MLF i Holeby skoles gymnastiksal samt på Vestervej 126 (skolens kælder, indgang fra skolegården) Kontingent: Børn/junior Voksne over 21 år Støttemedlemmer Landsforeningen

Læs mere

Nr. 2 oktober 2014-28. årgang

Nr. 2 oktober 2014-28. årgang Hosebåndet Medlemsblad Sæsonstart Nr. 2 oktober 2014-28. årgang Vi har nu danset de to første måneder af sæsonen 14-15 og kan konstatere, at vi har haft en medlemstilgang, der bevirker at vi på en normal

Læs mere

Generalforsamling

Generalforsamling Struer Folkedanserforening Medlemsorientering Nov. 2012 29. årgang NR. 2 www.struerfolkedanserforening.dk Generalforsamling Struer Folkedanserforening afholder ordinær Generalforsamling mandag d. 21. januar

Læs mere

Hørsholm Folkedanserforenings Års rapport for 2010-2011. I tidsrummet inden den nye sæson startede var vi optaget af:

Hørsholm Folkedanserforenings Års rapport for 2010-2011. I tidsrummet inden den nye sæson startede var vi optaget af: Hørsholm Folkedanserforenings Års rapport for 2010-2011 I tidsrummet inden den nye sæson startede var vi optaget af: Tove Barfod fejrede sin 80 års fødselsdag og fik Tillykke og vin gave fra foreningen.

Læs mere

Musik til sydøsteuropæiske danse

Musik til sydøsteuropæiske danse Musik til sydøsteuropæiske danse Nr. 19 December 2007 Foreningens bestyrelse Birgit Tønnesen, formand 4586 9725 John Jensen, kasserer 4352 2145 Inge Beck, sekretær 4586 2819 Ane-Marie Svendsen 4586 5008

Læs mere

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger Sæsonprogram 2014/2015 Praktiske oplysninger Du finder MLF i Holeby skoles gymnastiksal samt på Vestervej 126 (skolens kælder, indgang ved skolegården) Kontingent Børn/junior: Voksne over 21 år: Støttemedlemmer:

Læs mere

Referat af Ordinær Generalforsamling onsdag den kl i

Referat af Ordinær Generalforsamling onsdag den kl i Referat af Ordinær Generalforsamling onsdag den 13.1.2016 kl. 19.00 i Anlægspavillonen, Tvær Alle s, Ringsted Formanden åbnede generalforsamlingen, hvorefter der blev afholdt et minuts stilhed for dem

Læs mere

Hel suveræn underlægningsmusik til viseaften

Hel suveræn underlægningsmusik til viseaften Hel suveræn underlægningsmusik til viseaften Nr.20 Marts 2008 Foreningens bestyrelse Birgit Tønnesen, formand 4586 9725 John Jensen, kasserer 4352 2145 Inge Beck, sekretær 4586 2819 Ane-Marie Svendsen

Læs mere

Oktober - november 2013 6. Årgang Nr. 4

Oktober - november 2013 6. Årgang Nr. 4 Oktober - november 2013 6. Årgang Nr. 4 Også syholdet er i gang Husk: Den 4. november har vi danseaften med og hos Frederiksberg Folkedansere. Det er kl. 19.30 i pigesalen på Lindevangsskolen, P.G. Ramms

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Hosebåndet Medlemsblad

Hosebåndet Medlemsblad Hosebåndet Medlemsblad Nr. 3 februar 2016-29. årgang Tak for en god indsats I sidste nummer opfordrede vi jer til at købe julekalendere. Det resulterede i at foreningen fik et overskud på mere end 1.000

Læs mere

august 2011 FANDANGO-NYT Folkedanserforeningen FANDANGO Horsens

august 2011 FANDANGO-NYT Folkedanserforeningen FANDANGO Horsens august 2011 FANDANGO-NYT Folkedanserforeningen FANDANGO Horsens Bestyrelsen Formand: Næstformand: Hanne Skjødt Peter Rabjerg Brådhusvej 7 Gedhøjen 7, Hatting 86 55 15 70 75 65 36 16 skjoedt@pc.dk peter@rabjerg.eu

Læs mere

16 Årgang Nummer 4 December 2010

16 Årgang Nummer 4 December 2010 16 Årgang Nummer 4 December 2010 Bestyrelsen Formand: Jytte Holt Nielsen, Bornholmsvej 8, 7400 Herning Tlf 20714010 j-k-hansen@mail.dk Kasserer: John F. Nielsen, jagtvej 10, 7400 Herning Tlf. 97118541

Læs mere

Afslutning 2013

Afslutning 2013 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2013 29. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning 2013 Mandag d. 18. Marts, kl. 19.00 holder Struer Folkedanserforening deres afslutning

Læs mere

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger Sæsonprogram 2013/2014 Praktiske oplysninger Du finder MLF i Holeby skoles gymnastiksal samt på Vestervej 126 (skolens kælder, indgang ved skolegården) Kontingent Børn/junior: Voksne over 21 år: Støttemedlemmer:

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 11. Årgang nr. 60 jan. / feb. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen

Læs mere

Et nyt år er blevet til

Et nyt år er blevet til Overskrift 9,4 fortsætter 18,1 Tekst indrykket venstre/højre 1 cm. lederen 12 pkt. Bundrude 19,5 cm 52. årgang Januar Nr. 1 2014 Et nyt år er blevet til Så er der gået endnu et år, og vi skal nu skrive

Læs mere

1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 26. ÅRGANG NUMMER 11 DECEMBER 2009 FÆLLESGILDEMØDE 1. OG 2. GILDE

1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 26. ÅRGANG NUMMER 11 DECEMBER 2009 FÆLLESGILDEMØDE 1. OG 2. GILDE S c h a n d t o r p 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 26. ÅRGANG NUMMER 11 DECEMBER 2009 FÆLLESGILDEMØDE 1. OG 2. GILDE MANDAG DEN 1. FEBRUAR 2010 KL 19.00 OBS! NY DATO! I KIRKECENTERET, BANEGÅRDSVEJ

Læs mere

Februar - marts Årgang Nr. 1

Februar - marts Årgang Nr. 1 Februar - marts 2016 9. Årgang Nr. 1 Husk tilmelding til fællesspisning til generalforsamlingen den 4. april, se nærmere side 6. 3 4 6 7 8 10 11 12 14 Indhold Bestyrelsens side Præsentation af Henny Fællesspisning

Læs mere

Husk Juleafslutning den 15. december kl. 19.30

Husk Juleafslutning den 15. december kl. 19.30 www. blistrup-graested-folkedansere.dk December 2015 Nr. 3 28. årgang Indhold: Formandens indlæg side 2 Indkaldelse til generalforsamling side 2 Sæsonprogram 2015-2016 side 3 Juleafslutning side 4 Generalforsamling

Læs mere

Jubilæum. Bestyrelsen. November 2011 28. ÅRGANG NR.2. Efter generalforsamlingen har bestyrelsen konstitueret sig, så bestyrelsen ser sådan ud:

Jubilæum. Bestyrelsen. November 2011 28. ÅRGANG NR.2. Efter generalforsamlingen har bestyrelsen konstitueret sig, så bestyrelsen ser sådan ud: Bestyrelsen. Efter generalforsamlingen har bestyrelsen konstitueret sig, så bestyrelsen ser sådan ud: Formand: Anni Juhl Jørgensen Tlf. 97855589 21224575 Mail: ajj-7600@webspeed.dk Næstformand: Kirsten

Læs mere

September 2014. Dette nummer indeholder: Redaktørens hjørne Kalender Formandens hjørne Kassererens hjørne Kulturtur til Fredensborg Slot

September 2014. Dette nummer indeholder: Redaktørens hjørne Kalender Formandens hjørne Kassererens hjørne Kulturtur til Fredensborg Slot September 2014 Dette nummer indeholder: Redaktørens hjørne Kalender Formandens hjørne Kassererens hjørne Kulturtur til Fredensborg Slot Årsprogram En glædelig nyhed Landsstævnet i Frederikshavn Dragtholdet

Læs mere

Nr. 1 september 2014-28. årgang

Nr. 1 september 2014-28. årgang Hosebåndet Medlemsblad Foreningslokalet Nr. 1 september 2014-28. årgang Sommeren er gået med byggerod i Kulturcenteret. Det har været en opgave med overraskelser, at flytte i forbindelse med ombygningen

Læs mere

Formandens beretning for 2018 og 2019.

Formandens beretning for 2018 og 2019. Formandens beretning for 2018 og 2019. 2018 har været et roligt år i forhold til de foregående år, hvor vi både havde Landsstævnet og Det Sjællandske Børnestævne og ikke mindst vores 75 års jubilæum. Medlemstallet:

Læs mere

Kontingent kr pr. år.

Kontingent kr pr. år. Bestyrelsen Formand Ellen Gertz 45gertz@gmail.com 6069 5455 Næstformand Fini Mandrup finimandrup23@g.mail.com 3054 1001 Sekretær Gert Hansen jannealicehansen@gmail.com 5818 6481 Kassemester Lise Jepsen

Læs mere

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 Bestyrelsen Formand: Jytte Holt Nielsen, Bornholmsvej 8, 7400 Herning Tlf 20714010 j-k-hansen@mail.dk Kasserer: John F. Nielsen, jagtvej 10, 7400 Herning Tlf. 97118541 60738720

Læs mere

Holbæk Inner Wheel 50 års jubilæum

Holbæk Inner Wheel 50 års jubilæum Holbæk Inner Wheel 50 års jubilæum Holbæk Inner Wheel havde den glæde, at vi fra borgmesteren modtog invitation til, på selve jubilæumsdagen den 19.marts kl. 12, at gæste Holbæk gl. Rådhus. Borgmester

Læs mere

Hjemstavnsfolkedansernes Medlemsblad 36. årgang nr. 2 November 2009. Dyb koncentration på Eksperimentariet i forbindelse med 100-kroners turen

Hjemstavnsfolkedansernes Medlemsblad 36. årgang nr. 2 November 2009. Dyb koncentration på Eksperimentariet i forbindelse med 100-kroners turen Hjemstavnsfolkedansernes Medlemsblad 36. årgang nr. 2 November 2009 Dyb koncentration på Eksperimentariet i forbindelse med 100-kroners turen 2 Hjemstavns Folkedanserne på Frederiksberg Hjemstavns Folkedanserne

Læs mere

Ellegården januar 2014

Ellegården januar 2014 Februar 2014 Ellegården januar 2014 Dette nummer indeholder: Indkaldelse: generalforsamling Kalender Beretninger Regnskab 2013 Juletræsfest Juletur i Dyrehaven Invitation til Fastelavnsfest Redaktørens

Læs mere

Medlemsnyt. Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Januar 2014 nr. 5. Om Medlemsnyt

Medlemsnyt. Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Januar 2014 nr. 5. Om Medlemsnyt Medlemsnyt Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Januar 2014 nr. 5 Om Medlemsnyt Efter aftale med bestyrelsen har vi besluttet, at Medlemsnyt skal udkomme hver måned som et

Læs mere

Pileagergård ligger på matr. 5 i den sydvestlige del af Årslev, og Stabjerggård i den østlige del af Årslev (Kort fra 1879) Se matrikelkort side 42.

Pileagergård ligger på matr. 5 i den sydvestlige del af Årslev, og Stabjerggård i den østlige del af Årslev (Kort fra 1879) Se matrikelkort side 42. Ane 4 og 5 Niels Hansen og Johanne Elisabeth Pedersen Niels Hansen var født 12 feb 1849 på Pileagergård i Årslev, Sorø amt, som ældst i en søskendeflok på 6, han var søn af gårdmand Hans Hansen (1819-1896)

Læs mere

Årsberetning 2014. Vi er 60 medlemmer i foreningen i år, incl. 5 passive medlemmer.

Årsberetning 2014. Vi er 60 medlemmer i foreningen i år, incl. 5 passive medlemmer. Årsberetning 2014 I denne sæson 2013/14 kan vi glæde os over et større antal dansere på gulvet hver onsdag aften. Det mærkes, at vi de fleste aftener er 4 kvadriller. Det mærkes ved, at vi fylder rummet

Læs mere

Struer Folkedanserforening

Struer Folkedanserforening Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2017 33. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Grøn er vårens hæk, kåben kastes væk Sådan står der i en af vore gamle sange, og nederst på siden

Læs mere

Strofen. V e n n e r. V ise n s. s ø. Marts 2015

Strofen. V e n n e r. V ise n s. s ø. Marts 2015 V ise n s F u V e n n e r r e s ø 57 Marts 2015 Strofen Efter ønske fra bestyrelsen er dette blad mindre. Yderligere information må findes på hjemmesiden. Redaktøren Deadline Materiale til næste blad skal

Læs mere

Hovergården Marts 2019

Hovergården Marts 2019 Hovergården Marts 2019 Dato Tid Arrangement Uge 10 Mandag d. 4/3 Kl. 13.30 Banko Onsdag d. 6/3 Kl. 11.00 Erindringsdans Onsdag d. 6/3 Kl. 13.30 Gudstjeneste Fredag d. 8/3 Kl. 10.45 Neglebar og spilledag

Læs mere

Folkedansersprøjten Krabasken August 2008

Folkedansersprøjten Krabasken August 2008 Folkedansersprøjten Krabasken August 2008 Formanden har ordet Velkommen til en ny dansesæson 2008-2009. Sidste sæson sluttede jo med bravur. Foreningens konkurrencehold hjemførte en flot bronzemedalje

Læs mere

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger 20011-2012 Praktiske oplysninger Du finder MLF i Holeby skoles gymnastiksal samt på Vestervej 126 (skolens kælder, indgang fra skolegården) Kontingent: Børn/junior Voksne over 21 år Støttemedlemmer Landsforeningen

Læs mere

Krejbjerg Nyt. Fællesspisning fredag 29. april kl Arbejdsdag lørdag 7. maj. April

Krejbjerg Nyt. Fællesspisning fredag 29. april kl Arbejdsdag lørdag 7. maj. April Krejbjerg Nyt Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn April 2011 www.krejbjerg.dk Fællesspisning fredag 29. april kl. 19.00 Ivan Andersen har lovet at være primus motor for at arrangerer fællesspisninger

Læs mere

Kære Medlem af HMS. Julen lurer forude. I bestyrelsen har vi nu planlagt det nye aktive år for klubben..

Kære Medlem af HMS. Julen lurer forude. I bestyrelsen har vi nu planlagt det nye aktive år for klubben.. Kære Medlem af HMS Julen lurer forude. I bestyrelsen har vi nu planlagt det nye aktive år for klubben.. I den forbindelse synes vi det er på sin plads at du som medlem bliver informeret i god tid, så du

Læs mere

OBS: Der er ingen dans tirsdag den 8. marts.

OBS: Der er ingen dans tirsdag den 8. marts. www. blistrup-graested-folkedansere.dk Marts 2016 Nr. 1 29. årgang Indhold: Formandens indlæg side 2 Cykel- og ganghold side 2 Referat fra generalforsamling side 3 Bestyrelse og udvalg side 4 Sæsonprogram

Læs mere

September Oktober Regionens elektroniske nyhedsblad

September Oktober Regionens elektroniske nyhedsblad September Oktober 2018 Regionens elektroniske nyhedsblad 1 Velkommen til legestue i Multihallen i Kollerup Kollerupvej12, Kollerup, 7300 Jelling Lørdag den 3. november kl. 19:30 Musik: Jelling Spillemandslaug

Læs mere

- Flæskesteg med brune og hvide kartofler, rødkål og surt. - Ris a la mande med kirsebærsovs.

- Flæskesteg med brune og hvide kartofler, rødkål og surt. - Ris a la mande med kirsebærsovs. November 2008 www.krejbjerg.dk Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn Julefællesspisning Fredag 5. december kl. 19.00 Menuen er traditionen tro følgende: - Flæskesteg med brune og hvide kartofler,

Læs mere

Krejbjerg Nyt. Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn Oktober Det er i år fredag, den 29. november kl

Krejbjerg Nyt. Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn Oktober Det er i år fredag, den 29. november kl Krejbjerg Nyt Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn Oktober 2013 Fællesspisning Fredag, den 25. oktober er der fællesspisning i forsamlingshuset kl. 18.30. Kortklubben som består af Kirsten Hundahl,

Læs mere

September 2015 8. Årgang Nr. 3

September 2015 8. Årgang Nr. 3 September 2015 8. Årgang Nr. 3 Pinsetræf i Sverige 2015 Husk: Tilmeldingsfristen den 1. september til legestuen den 26. september 3 4 6 7 7 8 10 11 12 Indhold Bestyrelsens side Præsentation af Lotte Y.

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille

Bofællesskabet Stenlille Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev vinter 2014 Vinteren går på hæld og vi begynder at glæde os over de små forårstegn. Heldigvis har vinteren ikke været slem i år. Der har kun været få dage, hvor det

Læs mere

Dans og motion

Dans og motion Struer Folkedanserforening Medlemsorientering Sept. 2014 31. årgang NR. 1 www.struerfolkedanserforening.dk Dans og motion Hvad er den bedste motion man kan få? For nogen er det en løbetur i skoven, andre

Læs mere

Aalborg Danse - og Spillemandslaug

Aalborg Danse - og Spillemandslaug Aalborg Danse - og Spillemandslaug Foråret 2014 Nytårsbal med Schmykkers Nøkker Lørdag den 18. januar 2014 Spillemandsfestival Lørdag den 12. april 2014 Trekanten Kultur & Foreningshus Sebbersundvej 2A,

Læs mere

Dansk opvisning ved Nordlek 2012

Dansk opvisning ved Nordlek 2012 September 2012 Dansk opvisning ved Nordlek 2012 Første blad i denne sæson Dansensdag Bestyrelsens hjørne Desirée udtaler Nordlek Kulturtur Frederiksborg slot Kommende opvisninger Musikfestival Skovgården

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

Nr. 2 September 2011-25. årgang

Nr. 2 September 2011-25. årgang Hosebåndet Medlemsblad Julekalender salg Nr. 2 September 2011-25. årgang Landsforeningen Danske Folkedansere udgiver igen i år skrabe-julekalenderen. Julekalenderen er ikke kun blevet til for, at medlemmerne

Læs mere

Februar Årgang Nr. 1

Februar Årgang Nr. 1 Februar 2018 11. Årgang Nr. 1 Husk: Vinterferie den 12. februar - ingen dans. 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 14 15 16 Indhold Bankospil den 20. november Julekort Legestue i Greve Fællesspisning efter generalforsamlingen

Læs mere

Hjemstavnsfolkedansernes Medlemsblad 36. årgang nr. 1 September 2009. Billedet er fra opvisningen på Solbjerg Plads - Foreningernes Dag

Hjemstavnsfolkedansernes Medlemsblad 36. årgang nr. 1 September 2009. Billedet er fra opvisningen på Solbjerg Plads - Foreningernes Dag Hjemstavnsfolkedansernes Medlemsblad 36. årgang nr. 1 September 2009 Billedet er fra opvisningen på Solbjerg Plads - Foreningernes Dag 2 Hjemstavns Folkedanserne på Frederiksberg Hjemstavns Folkedanserne

Læs mere

August / September Kære læsere. Polka-Posten har ligeledes haft en god lang sommerferie. Ingen klager herfra.

August / September Kære læsere. Polka-Posten har ligeledes haft en god lang sommerferie. Ingen klager herfra. August / September 2018 Regionens elektroniske nyhedsblad Kære læsere. En lang og dejlig sommer er nu ved at være slut. En rekordsommer, som ikke vil blive glemt foreløbig. Polka-Posten har ligeledes haft

Læs mere

December 2014 7. Årgang Nr. 5

December 2014 7. Årgang Nr. 5 December 2014 7. Årgang Nr. 5 3 4 6 7 9 10 12 13 14 15 Indhold Bestyrelsens side Vidste du dette om Bjørn Julehygge Vidste du dette om Lisbeth Bankospil Hvilsum Folkedanseres besøg på Amager Tak fra Hvilsum

Læs mere

August 2015. Webmaster, Anine Kirk Todsen, Tlf. 5099 2935, E-mail: anine@todsen.eu. Regionens Elektronisk nyhedsblad

August 2015. Webmaster, Anine Kirk Todsen, Tlf. 5099 2935, E-mail: anine@todsen.eu. Regionens Elektronisk nyhedsblad August 2015 Regionens Elektronisk nyhedsblad Sommerferien er slut, og rundt om i foreningerne gøres klar til opstart af ny dansesæson. Regionernes Webmastere har haft ekstra travlt i ferien. Landsforeningen

Læs mere

December Dette nummer indeholder: Furesø Kultur og Forenings Festival Kalender Adresseliste Invitation til Fastelavnsfest

December Dette nummer indeholder: Furesø Kultur og Forenings Festival Kalender Adresseliste Invitation til Fastelavnsfest December 2016 Dette nummer indeholder: Redaktørens hjørne Formanden skriver Julevandring Tak til Minna og William Fotos fra året Landsstævne 2017 Furesø Kultur og Forenings Festival Kalender Adresseliste

Læs mere

Foreningens bestyrelse

Foreningens bestyrelse Nr.21 Oktober 2008 Foreningens bestyrelse Birgit Tønnesen, formand 4586 9725 John Jensen, kasserer 4352 2145 Inge Beck, sekretær 4586 2819 Brian Johansen, næstformand 6070 9750 Per Petersen 4586 3517 Danseleder:

Læs mere

Balladebladet. Medlemsblad for Visens Venner i Slagelse Januar Mødested og -tid. Kløverhuset-Teglværksvej 11, 4200 Slagelse

Balladebladet. Medlemsblad for Visens Venner i Slagelse Januar Mødested og -tid. Kløverhuset-Teglværksvej 11, 4200 Slagelse Balladebladet Medlemsblad for Visens Venner i Slagelse Januar 2018 Mødested og -tid Kløverhuset-Teglværksvej 11, 4200 Slagelse www.visensvennerslagelse.dk Viseaftener sædvanligvis 1. onsdag hver måned

Læs mere

PROGRAM FOR SÆSONEN 2013/2014

PROGRAM FOR SÆSONEN 2013/2014 PROGRAM FOR SÆSONEN 2013/2014 Evt. ændringer forbeholdes. Alle arrangementer er kun for foreningens medlemmer. Køge Borger- og Haandværkerforening Stiftet 24. januar 1847 Kontaktpersoner : Formand : Murermester

Læs mere

Nr. 3 Februar årgang

Nr. 3 Februar årgang Hosebåndet Medlemsblad Nr. 3 Februar 2012-25. årgang Tanker i den kolde vinter Så er det endnu engang rigtig vinter i Danmark! Ikke med så meget sne som de sidste par år, men til gengæld med en gennemtrængende

Læs mere

Forstadsmuseet - Stamtræ

Forstadsmuseet - Stamtræ Page 1 of 24 Søren Nielsen Jydes Stamtræ Christopher 1682-??, Anne Sørensdatter 1683-??, ~Rasmus Olsen, Smørumovre Hans 1689-??, Lars 1690-??, Niels Madsen 1717-1789 Gift med Kirsten Christensdatter Ellen

Læs mere

Familiegrupperapport for Anders Jørgensen og Inger Nielsdatter Mand Anders Jørgensen 1

Familiegrupperapport for Anders Jørgensen og Inger Nielsdatter Mand Anders Jørgensen 1 Mand Anders Jørgensen 1 Født Omkr 1716 Stenløse, Ølstykke, Frederiksborg 2 Død Før 3 Jun. 1793 Stenløse, Ølstykke, Frederiksborg 2 Begravet 3 Jun. 1793 Stenløse, Ølstykke, Frederiksborg 2 Far Jørgen Andersen

Læs mere

Rosenbladet Juni - juli 2015

Rosenbladet Juni - juli 2015 Rosenbladet Juni - juli 2015 Kære beboer og pårørende Rosenbladet informerer om de praktiske ting og aktiviteter, man kan deltage i på hjemmet, desuden bringer vi billeder, og beskrivelser af arrangementer

Læs mere

Oktober - November 2014 7. Årgang Nr. 4

Oktober - November 2014 7. Årgang Nr. 4 Oktober - November 2014 7. Årgang Nr. 4 Husk: Den 3. november har vi danseaften med og hos Frederiksberg Folkedansere. Det er kl. 19.30 i pigesalen på Lindevangsskolen, P.G. Ramms Allé 26, Frederiksberg

Læs mere

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES!

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! PROGRAM For dit nærmiljø i 2014 Gundersted Borgerforening Michael, Sanne, Svend Erik, Ulrik og Åse JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! KOM OG VÆR MED! 40 år - men ej fed og færdig! I år er det 40 år siden

Læs mere

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger Sæsonprogram 2015/2016 Praktiske oplysninger Du finder MLF i Holeby skoles gymnastiksal samt på Vestervej 126 (skol -ens kælder, indgang ved skolegården) Kontingent Børn/junior: Voksne over 21 år: Støttemedlemmer:

Læs mere

Esbjerg Cykle Motion. Bestyrelsens beretning for året 2017

Esbjerg Cykle Motion. Bestyrelsens beretning for året 2017 Esbjerg Cykle Motion Bestyrelsens beretning for året 2017 Så gik der endnu et år, og vi skriver nu 2018, og det bliver forhåbentlig et godt år for ECM. er i øjeblikket 103 medlemmer. Vi 2017 har været

Læs mere

Julehilsen fra Solhverv Privatskole. December 2018

Julehilsen fra Solhverv Privatskole. December 2018 Julehilsen fra Solh Julehilsen fra Solhverv Privatskole December 2018 Kære elever, forældre på Solhverv Privatskole. Et halvt skoleår er gået, og vi er ved at være klar til en god og velfortjent juleferie.

Læs mere

Sophienyt. Telefontid : mandag torsdag kl. 08:00 til 11:00 og kl. 13:00 16.00 4849 4320 : Fredag kl. 08:00 til 11:00 og kl. 13:00 15.

Sophienyt. Telefontid : mandag torsdag kl. 08:00 til 11:00 og kl. 13:00 16.00 4849 4320 : Fredag kl. 08:00 til 11:00 og kl. 13:00 15. Sophienyt Februar 2015 Åbningstider: mandag torsdag kl. 08:00 til 17:00 fredag kl. 08:00 15.00 Kontoret : mandag torsdag kl. 08:00 til 16:00 fredag kl. 08:00 15.00 Telefontid : mandag torsdag kl. 08:00

Læs mere

Juletræ 2008 Nr.22 FEBRUAR 2009

Juletræ 2008 Nr.22 FEBRUAR 2009 Juletræ 2008 Nr.22 FEBRUAR 2009 Foreningens bestyrelse Birgit Tønnesen, formand 4586 9725 John Jensen, kasserer 4352 2145 Inge Beck, sekretær 4586 2819 Brian Johansen, næstformand 6070 9750 Per Petersen

Læs mere

PROGRAM FOR SÆSONEN 2012/2013

PROGRAM FOR SÆSONEN 2012/2013 PROGRAM FOR SÆSONEN 2012/2013 Evt. ændringer forbeholdes. Alle arrangementer er kun for foreningens medlemmer. Køge Borger- og Haandværkerforening Stiftet 24. januar 1847 Kontaktpersoner : Formand : Murermester

Læs mere

Indmeldelser: Mads Würts Pedersen Ullerupvænget Søndersø

Indmeldelser: Mads Würts Pedersen Ullerupvænget Søndersø Nr. 215 september2017 1 Nyt fra kassereren Indmeldelser: Mads Würts Pedersen Ullerupvænget 9 5471 Søndersø 91 25 45 67 mads456.dk@gmail.com Udmeldelser: Anny Bak Rettelser/ændringer: Ingen Benny Pedersen

Læs mere

Hosebåndet Medlemsblad

Hosebåndet Medlemsblad Hosebåndet Medlemsblad Nr. 3 december 2017-31. årgang Julekalendersalg 2017 har været et godt, med hensyn til salg af julekalendere. På nuværende tidspunkt er der 18 skrabelodder tilbage, hvilket betyder,

Læs mere