Hjemmeværnets Lovpligtige Uddannelse. HVS UNR-0006 JAN udgave

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hjemmeværnets Lovpligtige Uddannelse. HVS UNR-0006 JAN udgave"

Transkript

1 Hjemmeværnets Lovpligtige Uddannelse HVS UNR-0006 JAN udgave

2 Vi bidrager til forsvaret og beskyttelsen af Danmark med en troværdig og fleksibel kapacitet ved at levere militære, frivillige styrker, der tilgodeser samfundets behov under alle forhold. Hjemmeværnets mission Velkommen på Hjemmeværnsskolen Det er med stor fornøjelse at vi kan byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolens uddannelser. Den lovpligtige uddannelse (i daglig tale kaldet LPU) er den første af de mange uddannelser, du vil komme på igennem din karriere i Hjemmeværnet. Vi glæder os til at se dig igen og igen. Rigtig god fornøjelse HJEMMEVÆRNSSKOLEN 2

3 Velkommen på Lovpligtig uddannelse LPU er den grundlæggende militære uddannelse, som skal gennemføres af alle nye medlemmer, der ikke har aftjent værnepligt eller har tilsvarende uddannelse fra Forsvaret. Uddannelsen består af 4 moduler (LPU 1-4) og samtlige moduler skal være gennemført inden tre år fra din optagelse i Hjemmeværnet. Heraf skal det første modul gennemføres inden for det første år. Ved tilstedekurserne kan du blive indkvarteret på flersengsstuer sammen med dine medkursister, og spisning står den uddannende enhed for. Den lovpligtige uddannelse er fysisk krævende, idet den indebærer bevægelse med våben og udrustning, samt nødflytning af skadet kammerat. Det betyder, at du først og fremmest bør have et BMI mellem 18 og 35 samt bør være i god form, allerede inden du kommer på kursus selvom mange nok vil opleve at komme i endnu bedre form, inden kurset er slut. Det er også en rigtig god ide, at støvlerne er gået til, inden du kommer på kursus, da du skal tilbringe mange timer i dine nye støvler. Hjemmeværnsskolen Nymindegablejren Uddannelsescenter Nord- og Midtjylland Marinehjemmeværnssektion Slipshavn Uddannelsescenter Fyn, Syd- og Sønderjylland Uddannelsescenter Sjælland LPU 1 og 4 gennemføres enten af din egen eller andre flotiller, eller af Hjemmeværnskolens Marinehjemmeværnssektion Slipshavn. LPU 2 gennemføres af Hjemmeværnsskolen på uddannelsescentre, som ligger fordelt over hele landet. Du har derfor mulighed for at tage de udbudte kurser, hvor og hvornår det bedst passer dig inden for den fastlagte tidsperiode. LPU 3 gennemføres på Marinehjemmeværnssektion Slipshavn.

4 LPU 1 Værnsintroduktion for de sejlende besætninger og Maritime Force Protection (MFP) Skal gennemføres inden for det første år 1 efter optagelse i Hjemmeværnet. Kan gennemføres på Slipshavn, ved egen eller andre flotiller. Introduktion og iklædning (gennemføres ved flotillen inden LPU 1) Tjeneste i Hjemmeværnet Introduktion til tjenesten om bord MHV eksercits Fællesbestemmelser for anvendelse af Forsvarets køretøjer HJV.DK Grundkursus Idræt LPU 2 Værnsfælles Kan gennemføres som uge, weekend eller forlænget weekend. Almindelig hjælp til politiet Førstehjælp Sundhed og hygiejne Grundlæggende våbenuddannelse GV M/95 SINE Terminal Vedligeholdelsestjeneste Kemisk, Biologisk, Radiologisk og Atomar beskyttelsesforanstaltning FX-våben 90 timer LPU 3 Sejlende besætning Short Range Certificate (SRC)* Speedbådscertifikat* Dæksgastkursus Resterende våbenuddannelse* 112 timer Modulet kan tages sammenhængende over 11 dage eller opdelt som et, to eller tre kurser ad gangen. Kurserne gennemføres i nævnte rækkefølge bortset fra SRC, der kan tages uafhængigt af øvrige kurser i LPU 3. *Skal også gennemføres af MFP. LPU 4 Sejlads Gennemføres i en weekend. 28 timer (eksklusiv iklædning) 23 timer LPU 3 Maritime Force Protection Modulet kan tages over tre forlængede weekender. LPU 4 Maritim havnebevogtningsøvelse Gennemføres i en weekend. Den lovpligtige uddannelse (alle 4 moduler) skal gennemføres inden for de første 3 år af dit medlemskab af Hjemmeværnet. Heraf skal LPU 1 være gennemført inden for det første år efter din optagelse i Hjemmeværnet. Spørg din uddannelsesstøtteofficer om videre oplysninger eller tag kontakt til Marinehjemmeværnssektion Slipshavn via Short Range Certificate (SRC)* Speedbådscertifikat* Militær kommunikation Sømandskab SAIS Mørkekampmidler Resterende våbenuddannelse* Maritim havnebevogtning 136 timer 24 timer * skal også gennemføres af de sejlende besætninger.

5 LOVPLIGTIG UDDANNELSE 1 MHV eksercits Her lærer du, hvordan man skal optræde i uniform samt om deltagelse i militære parader m.v. Lovpligtig uddannelse modul 1 (LPU 1) skal gennemføres inden for det første år efter, at du har underskrevet kontrakt. LPU 1 er første del af den lovpligtige uddannelse altså den uddannelse du har forpligtet dig til at gennemføre inden for de første 3 år af dit medlemskab af Hjemmeværnet. LPU 1 tager 23 timer. Introduktion og iklædning En del af LPU 1 er introduktionskurset, som afholdes i underafdelingen eller på distriktet. Introduktionskurset skal være gennemført, inden du tager af sted på LPU 1. På introduktionskurset vil du blive introduceret til den militære organisation, du netop er blevet medlem af, og du vil få hjælp til tilpasning af den udleverede uniform og udrustning. Det er også her, du får mere at vide om anvendelsen af Hjemmeværnets hjemmeside, den lovpligtige uddannelse, du skal til at gennemgå samt meget andet, der kan have indflydelse på din dagligdag i Hjemmeværnet. Tjeneste i Hjemmeværnet I visse situationer, hvor Hjemmeværnet skal anvendes, er Hjemmeværnet under ledelse af Hæren, Flyvevåbnet, Søværnet eller Politiet. Du vil derfor få en orientering om deres opgaver, og om de opgaver, som Hjemmeværnet skal hjælpe med at udføre. Samtidig vil du også lære om, hvilke love og regler, man som hjemmeværnssoldat er underlagt, hvis man er indsat til støtte for Forsvaret og/eller samfundet. Du vil blive orienteret om egne rettigheder og pligter samt om Hjemmeværnets rådsorganisation, hvor man eksempelvis kan fremføre sine synspunkter til Hjemmeværnets ledelse uden om det normale kommandosystem. Introduktion til tjenesten om bord Faget skal introducere dig til tjenesten om bord på et Marinehjemmeværnsfartøj. Du lærer om bemanding, kommandoforhold, generalrullen, sejlvarsler mv. Derudover lærer du at binde de mest basale knob og stik, der anvendes om bord på Marinehjemmeværnets fartøjer, ligesom du lærer nogle af de mest brugte maritime udtryk. Fællesbestemmelser for anvendelse af Forsvarets køretøjer Hjemmeværnet har et stort antal køretøjer, som anvendes til transport i forbindelse med uddannelsen. For at sikre, at køretøjerne altid er i en sikkerhedsmæssig forsvarlig stand, og at køretøjerne kun anvendes til godkendt militær kørsel, skal du lære om de militære procedurer på dette onlinekursus. Hvis du har et civilt kørekort, må du efter endt kursus anvende nogle af disse køretøjer til transport. HJV.DK Grundkursus På onlinekurset HJV.DK Grundkursus lærer du at anvende Hjemmeværnets fælles hjemmeside, herunder hvordan du finder og tilmelder dig aktiviteter og kurser. Idræt Her vil du blive undervist i, hvordan du som hjemmeværnssoldat kan leve sundt, undgå arbejdsskader og forbedre din fysiske form gennem motion. Der vil være forskellige idrætsaktiviteter, men der stilles ingen fysiske krav for at kunne deltage.

6 LOVPLIGTIG UDDANNELSE 2 LPU 2 er anden del af den lovpligtige uddannelse og skal gennemføres inden for de første 3 år af dit medlemskab af Hjemmeværnet. LPU 2 er et 90 timers kursus. Almindelig hjælp til politiet I faget Almindelig hjælp til politiet vil du få en orientering om politiet og deres måde at arbejde på. Du lærer også om, hvordan politiet og redningsberedskabet arbejder på et gerningssted/ skadested. Politiet vil uddanne dig, så du kan deltage i afspærring af større ulykker. Førstehjælp Førstehjælpsuddannelsen gør dig i stand til at hjælpe en person i nød. Uddannelsen giver dig civile kompetencer, som du kan anvende i forbindelse med jobsøgning, køreprøve m.v. Uddannelsen afsluttes med en skriftlig prøve og en handleprøve, hvor du skal reagere ud fra nogle forskellige situationer, som du vil blive sat overfor. Sundhed og hygiejne I faget sundhed og hygiejne vil du blandt andet lære om, hvordan du kan undgå skader på grund af overbelastning, og hvordan du opretholder din personlige hygiejne, når du er ude i felten. Du vil også blive vejledt i vand- og levnedsmiddelhygiejne. Grundlæggende våbenuddannelse, GV M/95 Som en del af en militær organisation er skydning en naturlig del af medlemmernes militære færdigheder. Du vil derfor skulle lære at skyde og at behandle dit våben på rette vis. Skydeuddannelsen foregår på en skydebane, hvor du vil lære at skyde i både liggende, knælende og stående skydestilling. Uddannelsen er en forudsætning for, at du kan deltage i vagttjeneste med våben. Udover at skulle lære at skyde, vil du også lære om sikkerhed ved omgang med skydevåben, og hvordan du adskiller og samler dit gevær, så du kan rense det efter endt brug. Når du har gennemført og bestået kurset, kan du få udleveret et personligt våben og opbevare våbnet hjemme på din bopæl i et udleveret våbenskab. Det kræver dog, at din militære chef har godkendt opbevaringsstedet. Da det ikke er alle, der består deres våbenuddannelse under LPU 2, kan uddannelsen fortsættes hjemme i underafdelingen (kompagniet/flotillen/ eskadrillen) med støtte fra din egen skydelærer. SINE Terminal SINE er navnet på et civilt radiosystem, der gør os i stand til at kommunikere både internt i Hjemmeværnet og med beredskabet i Danmark. Du vil derfor i løbet af LPU 2 lære at betjene Hjemmeværnets SINE Terminal og bruge noget af det, du har lært på LPU 1 omkring kommunikation. Vedligeholdelsestjeneste Du er selv ansvarlig for, at din uniform, din udrustning og dit våben altid er i forsvarlig stand. Du skal derfor under og efter brug kunne rengøre og foretage små reparationer, hvilket der vil blive lagt vægt på under hele den lovpligtige uddannelse. CBRN CBRN står for Chemical, Biological, Radiological og Nuclear (kemisk, biologisk, radiologisk og atomar). Faget vil lære dig at træffe de forholdsregler og iværksætte de foranstaltninger, der er nødvendige for, at du kan overleve og videreføre din opgave, hvis du kommer i kontakt med kemiske, biologiske, radiologiske og atomare stoffer. FX-våben Faget FX-våben indeholder uddannelse i brugen af FX-våben. Et FX-våben er et gevær med farvepatroner (FX-ammunition). FX-våben bruges i Hjemmeværnet under uddannelse i blandt andet kamp i huse.

7 LOVPLIGTIG UDDANNELSE 3 LPU 3 er tredje del af den lovpligtige uddannelse og skal gennemføres indenfor de første 3 år af dit medlemskab af Hjemmeværnet. LPU 3 gennemføres ved Hjemmeværnsskolens Maritimsektion på Slipshavn. Dog kan enkelte uddannelser gennemføres ved egen flotille. LPU 3 for den sejlende besætning varer 112 timer. LPU 3 for Maritime Force Protection tager 136 timer. Følgende tre kurser er fælles for alle i MHV. Short Range Certificat (SRC) Short Range Certificate-kurset (SRC) er et radiobevis man skal have for at måtte benytte radioudstyr på et fritidsfartøj. Det gængse udstyr er en VHF-radio (Very High Frequency). Har du allerede et ROC (Restricted Operators Certificate) eller et GOC (General Operators Certificate, kan du meriteres for SRC ved flotillesektionen i Marinehjemmeværnet. Speedbådscertifikat Kurset giver dig civile kompetencer i forhold til Søfartsstyrelsens krav om certifikat for sejlads med hurtiggående gummibåde. Du lærer om speedbådens opbygning, sikkerhed til søs, sikker sejlads, redningsmidler, søvejsregler og forskellige former for manøvrering af hurtiggående speedbåde. Hvis du allerede har et civilt speedbådscertifikat, der er godkendt af Søfartsstyrelsen, kan du få merit for dette (det vil sige, at du ikke behøver at tage speedbådscertifikat igen ved Hjemmeværnet). Du kan også blive godskrevet, hvis du har den praktiske del af Søfartsstyrelsens godkendte duelighedsbevis. Speedbådscertifikatkursus skal være bestået inden dæksgastkurset. Resterende våbenuddannelse Her fortsættes skydeuddannelsen om bord på et marinehjemmeværnsfartøj, hvor du lærer at håndtere Hjemmeværnets standardhåndvåben sikkert og fleksibelt ved skydning fra et fartøj. Dæksgastkursus (kun for sejlende besætning) På dæksgastkurset lærer du at udføre almindeligt forekommende gastarbejde, ligesom du skal vide, hvordan du varetager sikkerheden for dig selv og andre om bord på fartøjet. Kurset indeholder også en anhuggeruddannelse samt viden om havmiljø. På kurset lærer du om elementær brandbekæmpelse, og om de særlige forhold for brandslukning om bord på et fartøj, herunder hvordan man starter og bruger nødpumpen om bord. Militær Kommunikation (kun for MFP) På dette kursus lærer du at kommunikere på alle kommunikationsplatforme i en MFP-enhed, så du kan kommunikere internt i gruppen samt med andre i din enhed. Sømandskab (kun for MFP) Formålet med dette kursus er at give dig en grundlæggende robusthed i forhold til, hvad der er godt sømandskab for den enkelte gast i en MFP-enhed. Som dæksgast på en sejlende enhed skal du også kende til de forskellige personlige redningsmidler som bruges af besætninger til søs, og du lærer om forskellige måder at redde dig selv og andre fra et nødstedt fartøj, herunder hvordan du bruger en redningsvest/-dragt og redningsflåde. SAIS (kun for MFP) På Sonar Automatic Identication System (SAIS) lærer du at planlægge og gennemføre en afsøgning af vandsøjlen og havbunden i dit operationsområde fra en marinehjemmeværnsgummibåd. Mørkekampmidler (kun for MFP) Dette kursus lærer dig, hvordan du anvender det tildelte mørkekampsudstyr i overensstemmelse med reglementet. Maritim Havnebevogtning (kun for MFP) Kurset sætter dig i stand til at indgå som gast i en MFP-gruppe/sektion.

8 LOVPLIGTIG UDDANNELSE 4 LPU 4 er den fjerde og afsluttende del af den lovpligtige uddannelse og skal gennemføres inden for de første 3 år af dit medlemskab af Hjemmeværnet. LPU 4 gennemføres over tre dage. Kurset gennemføres lokalt ude i flotillerne i Marinehjemmeværnet. LPU 4 Sejlads Uddannelsen er en weekendsejlads, hvor alle aspekter om bord øves, herunder brand og redning, havariøvelse, mand over bord, skydning m.m. Uddannelsen tager 28 timer. LPU 4 Maritim havnebevogtningsøvelse (MFP) Formålet med den maritime havnebevogtningsøvelse er at samle den viden, du har fået fra de tre forudgående LPU-uddannelser og give dig mulighed for at øve det lærte stof, samtidig med at du får en oplevelse af helheden i MFP s formål og opgaveløsning. Øvelsen tager 24 timer.

9

Hjemmeværnets Lovpligtige Uddannelse

Hjemmeværnets Lovpligtige Uddannelse Hjemmeværnets Lovpligtige Uddannelse HVS UNR-0004 MAR 2013 Vi bidrager til forsvaret og beskyttelsen af Danmark med en troværdig og fleksibel kapacitet ved at levere militære, frivillige styrker, der tilgodeser

Læs mere

Hjemmeværnets Lovpligtige Uddannelse HVS UNR-0004 JAN udgave

Hjemmeværnets Lovpligtige Uddannelse HVS UNR-0004 JAN udgave Hjemmeværnets Lovpligtige Uddannelse HVS UNR-0004 JAN 2017 4. udgave Vi bidrager til forsvaret og beskyttelsen af Danmark med en troværdig og fleksibel kapacitet ved at levere militære, frivillige styrker,

Læs mere

Hjemmeværnets Lovpligtige Uddannelse

Hjemmeværnets Lovpligtige Uddannelse Hjemmeværnets Lovpligtige Uddannelse HVS UNR-0004 JAN 2017 Vi bidrager til forsvaret og beskyttelsen af Danmark med en troværdig og fleksibel kapacitet ved at levere militære, frivillige styrker, der tilgodeser

Læs mere

Orienteringssamtale (incl. vejledning til ansøgningsskema)

Orienteringssamtale (incl. vejledning til ansøgningsskema) Orienteringssamtale (incl. vejledning til ansøgningsskema) Ansøgers fulde navn: Samtale afholdt den / 20 Du har søgt optagelse i (distrikt og underafdeling): Samtalen er gennemført mellem ansøger og ansøgers

Læs mere

Uddannelsesordning for

Uddannelsesordning for Uddannelsesordning for LOVPLIGTIG UDDANNELSE i Hjemmeværnet Autorisation Nærværende uddannelsesordning autoriseres hermed til brug for gennemførelse af Lovpligtig uddannelse i Hjemmeværnet. Jens Sund oberst

Læs mere

Orienteringssamtale (inkl. vejledning til ansøgningsskema)

Orienteringssamtale (inkl. vejledning til ansøgningsskema) Orienteringssamtale (inkl. vejledning til ansøgningsskema) Ansøgers fulde navn: Samtale afholdt den / 20 Du har søgt optagelse i (distrikt og underafdeling): Samtalen er gennemført mellem ansøger og ansøgers

Læs mere

Typisk stillede spørgsmål vedrørende den lovpligtige uddannelse

Typisk stillede spørgsmål vedrørende den lovpligtige uddannelse Typisk stillede spørgsmål vedrørende den lovpligtige uddannelse Ved overgang fra struktur for den lovpligtige uddannelse til den nye mere forenklede struktur er der en række spørgsmål, som ofte stilles

Læs mere

Orienteringssamtale (samtaleskema) Andet sted:

Orienteringssamtale (samtaleskema) Andet sted: HJEMMEVÆRNSKOMMANDOEN HJVBST 410-100 Orienteringssamtale (samtaleskema) Navn: Samtale afholdt den / 20 Adresse på ansøgning kontrolleret med sundhedskort. På ansøgers: Bopæl Andet sted: Du har søgt optagelse

Læs mere

Læringsplan for Lovpligtig uddannelse Marinehjemmeværnet, modul 1 Introduktion til tjenesten om bord

Læringsplan for Lovpligtig uddannelse Marinehjemmeværnet, modul 1 Introduktion til tjenesten om bord Læringsplan for Lovpligtig uddannelse Marinehjemmeværnet, modul 1 Introduktion til tjenesten om bord Udarbejdet af: AG LPU Dato og år: 01-10-2016 Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...

Læs mere

LOVPLIGTIG UDDANNELSE 3, SPEEDBÅDSCERTIFIKATKURSUS MHV. Lovpligtig uddannelse 3, Speedbådscertifikatkursus MHV

LOVPLIGTIG UDDANNELSE 3, SPEEDBÅDSCERTIFIKATKURSUS MHV. Lovpligtig uddannelse 3, Speedbådscertifikatkursus MHV Lovpligtig uddannelse 3, Speedbådscertifikatkursus MHV 03 05 MAR 2019 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til LOVPLIGTIG UDDANNELSE 3, SPEEDBÅDSCERTIFIKAT- KURSUS MHV. Vi glæder os til at byde dig velkommen

Læs mere

LOVPLIGTIG UDDANNELSE 3, SPEEDBÅDSCERTIFIKATKURSUS MHV. Lovpligtig uddannelse 3, Speedbådscertifikatkursus MHV

LOVPLIGTIG UDDANNELSE 3, SPEEDBÅDSCERTIFIKATKURSUS MHV. Lovpligtig uddannelse 3, Speedbådscertifikatkursus MHV Lovpligtig uddannelse 3, Speedbådscertifikatkursus MHV 29-31 MAR 2019 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til LOVPLIGTIG UDDANNELSE 3, SPEEDBÅDSCERTIFIKAT- KURSUS MHV. Vi glæder os til at byde dig velkommen

Læs mere

UKLASSIFICERET Fagplan 1421 DeMars DIR D JAN/2014 HJEMMEVÆRNSSKOLEN FAGPLAN

UKLASSIFICERET Fagplan 1421 DeMars DIR D JAN/2014 HJEMMEVÆRNSSKOLEN FAGPLAN UKLASSIFICERET Fagplan 1421 DeMars DIR D 02802856 JAN/2014 HJEMMEVÆRNSSKOLEN Side 1 FAGPLAN A. Langt navn Instrumentbetjening og operativ gummibådssejlads B. Kort navn INOP C. Formål Faget skal give kursisten

Læs mere

Læringsplan for Lovpligtig uddannelse 3, MHV, Dæksgast Anhuggeruddannelse

Læringsplan for Lovpligtig uddannelse 3, MHV, Dæksgast Anhuggeruddannelse Læringsplan for Lovpligtig uddannelse 3, MHV, Dæksgast. 1422 Anhuggeruddannelse Udarbejdet af: HVS-MHS-01 Dato og år: 22-02-2017 Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Beskrivelse af

Læs mere

UKLASIFICERET U-DIR 2400

UKLASIFICERET U-DIR 2400 UKLASIFICERET Fagplan Maritim Alment Befalingsmand Tjenestekendskab U-DIR 2400 Fagplan A. Titel lang Tjenestekendskab B. Titel kort TJEK C. Formål Faget skal udvikle den enkelte kursists forudsætninger

Læs mere

Uddannelsesuge på Slipshavn

Uddannelsesuge på Slipshavn 6. - 14. juli 2018 Uddannelsesuge på Slipshavn Hjemmeværnsskolens Marinehjemmeværnssektion Kursuskatalog 2 Velkommen til uddannelsesugen 2018 Velkommen til Marinehjemmeværnets 26. uddannelsesuge. Uddannelsesugen

Læs mere

Casper Tybjerg. Marinehjemmeværnet - dækker Danmark, styrker sikkerheden!

Casper Tybjerg. Marinehjemmeværnet - dækker Danmark, styrker sikkerheden! Casper Tybjerg Marinehjemmeværnet - dækker Danmark, styrker sikkerheden! Der er brug for den frivillige indsats til søs Medlemmerne i Marinehjemmeværnets 38 flotiller lægger årligt over 200.000 frivillige

Læs mere

UKLASSIFICERET FAGPLAN

UKLASSIFICERET FAGPLAN HJEMMEVÆRNSSKOLEN UKLASSIFICERET FAGPLAN Fagplan 4502 DeMars DIR D 02747801 09/14 Side 1 A. Langt navn Våbenleder på 800/900 og gummibåd B. Kort navn VBLE 800/900 og GB C. Formål Faget skal give kursisten

Læs mere

SHORT RANGE CERTIFICAT, MHV SHORT RANGE CERTIFICAT, MHV

SHORT RANGE CERTIFICAT, MHV SHORT RANGE CERTIFICAT, MHV SHORT RANGE CERTIFICAT, MHV 01 03 MAR 2019 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen og håber, at kurset giver dig en viden, som er til gavn

Læs mere

Konverteringstabel NOV 2015

Konverteringstabel NOV 2015 Konverteringstabel NOV 2015 Indholdsfortegnelse Indhold Generelle bestemmelser:... 4 PERSONER MED VÆRNEPLIGTSUDDANNELSE... 4 Personel med værnepligtsuddannelse:... 4 Forhold vedr. personel med militær

Læs mere

Lovpligtig uddannelse, modul 2. Lovpligtig uddannelse, modul 2

Lovpligtig uddannelse, modul 2. Lovpligtig uddannelse, modul 2 Lovpligtig uddannelse, modul 2 08 17 FEB 2019 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen og håber, at kurset giver dig en viden, som er til gavn

Læs mere

REDEGØRELSE FOR OVERVEJELSER OG F ORSLAG VEDRØRENDE UDLEVERING OG OPBEVARING AF VÅBEN OG AMMUNITION TIL HJEMMEVÆRNSMEDLEMMER.

REDEGØRELSE FOR OVERVEJELSER OG F ORSLAG VEDRØRENDE UDLEVERING OG OPBEVARING AF VÅBEN OG AMMUNITION TIL HJEMMEVÆRNSMEDLEMMER. Redegørelse for overvejelser og forslag vedr. udlevering og opbevaring af våben og ammunition til hjemmeværnsmedlemmer. HJEMMEVÆRNSKOMMANDOEN 4. februar 2002 REDEGØRELSE FOR OVERVEJELSER OG F ORSLAG VEDRØRENDE

Læs mere

Færgefart. Kurser for ansatte inden for færgefart. Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv

Færgefart. Kurser for ansatte inden for færgefart. Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv Færgefart Kurser for ansatte inden for færgefart Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv fiskeriskolen.dk Søsikkerhedskursus grundlæggende STCW regulation A/VI/1-1, A-VI/1-3 og A-VI/1-4 Varighed:

Læs mere

LÆRINGSPLAN FOR. SAIS Operatøruddannelse

LÆRINGSPLAN FOR. SAIS Operatøruddannelse LÆRINGSPLAN FOR SAIS Operatøruddannelse Udarbejdet af: HVS-MHS2 Dato og år: OKT 2016 Side 1 af 11 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 BESKRIVELSE AF FAG/KURSUS/MODUL... 3 Indledning... 3 Forudsætninger...

Læs mere

Læringsplan. for LOVPLIGTIG UDDANNELSE 3, MARINEHJEMMEVÆRNET, SØMANDSKAB MFP

Læringsplan. for LOVPLIGTIG UDDANNELSE 3, MARINEHJEMMEVÆRNET, SØMANDSKAB MFP Læringsplan for LOVPLIGTIG UDDANNELSE 3, MARINEHJEMMEVÆRNET, SØMANDSKAB MFP Udarbejdet af: KN Michael Møller, hvs-mhs3 Dato og år: Oktober 2016 Side 1 af 12 V Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...

Læs mere

UDDANNELSESBESKRIVELSE

UDDANNELSESBESKRIVELSE Kompetenceudvikling er vital for Hjemmeværnets evne til at løse tidens og fremtidens opgaver. UDDANNELSESBESKRIVELSE Efteruddannelse Kran reduceret for dæksgastskursister fra 2013 Uddannelsesbeskrivelse

Læs mere

SHORT RANGE CERTIFICAT, MHV SHORT RANGE CERTIFICAT, MHV

SHORT RANGE CERTIFICAT, MHV SHORT RANGE CERTIFICAT, MHV SHORT RANGE CERTIFICAT, MHV 30 NOV 02 DEC 2018 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen og håber, at kurset giver dig en viden, som er til

Læs mere

Lovpligtig uddannelse, modul 2. Lovpligtig uddannelse, modul 2

Lovpligtig uddannelse, modul 2. Lovpligtig uddannelse, modul 2 Lovpligtig uddannelse, modul 2 02 11 NOV 2018 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til Lovpligtig uddannelse, modul 2. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen og håber, at kurset giver

Læs mere

SAIS OPERATØRUDDANNELSE SAIS OPERATØRUDDANNELSE

SAIS OPERATØRUDDANNELSE SAIS OPERATØRUDDANNELSE SAIS OPERATØRUDDANNELSE 09 MAR 2019 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen og håber, at kurset giver dig en viden, som er til gavn for dig

Læs mere

UKLASSIFICERET FAGPLAN

UKLASSIFICERET FAGPLAN UKLASSIFICERET FAGPLAN 1. FAG Skydeuddannelse for GV M/95-familien og LMG. Kontrolprøve for våbenopbevaring på privat bopæl. Udgivelse Marts 2015 2. FAGETS MÅL Formålet med uddannelsen er, at vedligeholde

Læs mere

Nyhedsbrev udgivet af Marinehjemmeværnsflotille Aabenraa, Januar 2018

Nyhedsbrev udgivet af Marinehjemmeværnsflotille Aabenraa, Januar 2018 FLOTILLE- NYT Nyhedsbrev udgivet af Marinehjemmeværnsflotille 137 - Aabenraa, Januar 2018 Flotillechef Morten Colstrup Kære alle i HVF 137 TAK for 2017, og velkommen til et nyt og utrolig spændende 2018

Læs mere

HJEMMMEVÆRNSKOMMANDOEN HJVBST DEC 2015

HJEMMMEVÆRNSKOMMANDOEN HJVBST DEC 2015 2. GENERELLE BESTEMMELSER 2.1. Generelt. Hjemmeværnets (HJV) uniformsbestemmelser er primært udarbejdet til brug for frivilligt personel i Hjemmeværnet og er derfor ikke fuldt dækkende for ansat militært

Læs mere

LÆRINGSPLAN FOR Resterende Våbenuddannelse Gevær M/95 familien MHV 1484

LÆRINGSPLAN FOR Resterende Våbenuddannelse Gevær M/95 familien MHV 1484 LÆRINGSPLAN FOR Resterende Våbenuddannelse Gevær M/95 familien MHV 1484 Udarbejdet af: John Blomkvist Dato og år: 29-10-2018 Side 1 af 18 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Forside 1 Indholdsfortegnelse 2 FAG beskrivelse:

Læs mere

Rettigheder og pligter. som frivillig i hjemmeværnet. Vi træder frem, hvor andre viger tilbage

Rettigheder og pligter. som frivillig i hjemmeværnet. Vi træder frem, hvor andre viger tilbage Rettigheder og pligter som frivillig i hjemmeværnet. Vi træder frem, hvor andre viger tilbage Hjemmeværnsledelsens forord Som frivillig i hjemmeværnet har du en række rettigheder, som du bør være opmærksom

Læs mere

Håndbog for Uddannelsesstøtteofficerer

Håndbog for Uddannelsesstøtteofficerer Håndbog for Uddannelsesstøtteofficerer HVS 3413-001-01 OKT 2013 Indholdsfortegnelse Indledning... 5 HVS-INFO... 6 Hvad finder man på HVS-INFO...6 Uddannelseskrav... 8 Den lovpligtige uddannelse (LPU)...9

Læs mere

jemmeværnet - MHV klarer uddannelserne i sommerferien

jemmeværnet - MHV klarer uddannelserne i sommerferien jemmeværnet - MHV klarer uddannelserne i sommerferien af 9 21-08-2014 15:04 HJEMMEVÆRNET Marinehjemmeværnet HJK > Marinehjemmeværnet > Nyheder > MHV klarer uddannelserne i sommerferien Marinehjemmeværnet

Læs mere

RADIOOPERATØRCERTIFIKATKURSUS, MHV RADIOOPERATØR- CERTIFIKATKURSUS, MHV

RADIOOPERATØRCERTIFIKATKURSUS, MHV RADIOOPERATØR- CERTIFIKATKURSUS, MHV RADIOOPERATØR- CERTIFIKATKURSUS, MHV 06 10 FEB 2019 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen og håber, at kurset giver dig en viden, som er

Læs mere

UKLASSIFICERET FAGPLAN. 1. FAG Kranuddannelse, reduceret, LPU 2, 1422 Udgivelse JAN 2015

UKLASSIFICERET FAGPLAN. 1. FAG Kranuddannelse, reduceret, LPU 2, 1422 Udgivelse JAN 2015 UKLASSIFICERET FAGPLAN 1. FAG Kranuddannelse, reduceret, LPU 2, 1422 Udgivelse JAN 2015 2. FAGETS MÅL At bibringe kursisterne den fornødne viden, færdigheder og kompetencer, der gør dem i stand til at

Læs mere

LPU BOOTCAMP SKIFTER LEJR

LPU BOOTCAMP SKIFTER LEJR LPU BOOTCAMP SKIFTER LEJR I uge 27-29 gennemfører vi LPU Bootcamp, som vi plejer. Dog flytter bootcampen hjem til sit fødested nemlig Uddannelsescenter Fyn-, Syd- og Sønderjylland. Du er både velkommen

Læs mere

UKLASSIFICERET FAGPLAN. 1. FAG Krankursus MHV, komplet, praktik, 1423 Udgivelse JUN 2016

UKLASSIFICERET FAGPLAN. 1. FAG Krankursus MHV, komplet, praktik, 1423 Udgivelse JUN 2016 UKLASSIFICERET FAGPLAN 1. FAG Krankursus MHV, komplet, praktik, 1423 Udgivelse JUN 2016 2. FAGETS MÅL Uddannelsen skal give kursisten viden, færdigheder og holdninger, således at kursisten under alle forhold

Læs mere

Lovpligtig Uddannelse, modul 2

Lovpligtig Uddannelse, modul 2 14 24 AUG 2018 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnskolen og håber, at du får en viden, som er til gavn for dig og din enhed. Formål med uddannelsen

Læs mere

GUMMIBÅDSFØRER, MHV GUMMIBÅDSFØRER, MHV

GUMMIBÅDSFØRER, MHV GUMMIBÅDSFØRER, MHV 06 08 MAR 2019 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen og håber, at kurset giver dig en viden, som er til gavn for dig og din enhed. Formål

Læs mere

Første MFP-flotille er nu operativ

Første MFP-flotille er nu operativ jemmeværnet - Første MFP-flotille er nu operativ af 5 21-08-2014 14:50 HJEMMEVÆRNET Marinehjemmeværnet HJK > Marinehjemmeværnet > Nyheder > Første MFP-flotille er nu operativ Første MFP-flotille er nu

Læs mere

Lovpligtig uddannelse, modul 2, del 1 5. Lovpligtig uddannelse, modul 2, del 1-5

Lovpligtig uddannelse, modul 2, del 1 5. Lovpligtig uddannelse, modul 2, del 1-5 Lovpligtig uddannelse, modul 2, del 1-5 23-25 MAR + 06-08 APR + 20-22 APR + 04-06 MAJ + 25-27 MAJ 2018 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen

Læs mere

SYGDOMSBEHANDLER C I SKIBE. SYGDOMSBEHANDLER C I SKIBE, lokalkursus HVF244

SYGDOMSBEHANDLER C I SKIBE. SYGDOMSBEHANDLER C I SKIBE, lokalkursus HVF244 SYGDOMSBEHANDLER C I SKIBE, lokalkursus HVF244 16 17 FEB 2019 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen og håber, at kurset giver dig en viden,

Læs mere

Lovpligtig uddannelse, modul 2. Lovpligtig uddannelse, modul 2

Lovpligtig uddannelse, modul 2. Lovpligtig uddannelse, modul 2 Lovpligtig uddannelse, modul 2 08 17 MAR 2019 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen og håber, at kurset giver dig en viden, som er til gavn

Læs mere

LÆRINGSPLAN FOR. Lovpligtig uddannelse 3, MHV, dæksgast, 1448 Havmiljøuddannelse

LÆRINGSPLAN FOR. Lovpligtig uddannelse 3, MHV, dæksgast, 1448 Havmiljøuddannelse LÆRINGSPLAN FOR Lovpligtig uddannelse 3, MHV, dæksgast, 1448 Havmiljøuddannelse Udarbejdet af: AG LPU 2017 Dato og år: 07 SEP 2016 Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Beskrivelse

Læs mere

HVS-nyt. Skolechefen har ordet! Nyheder fra Hjemmeværnsskolen 4. september 2018

HVS-nyt. Skolechefen har ordet! Nyheder fra Hjemmeværnsskolen 4. september 2018 HVS-nyt Nyheder fra Hjemmeværnsskolen 4. september 2018 Skolechefen har ordet! Et godt 2018! Godt 4500 antal kursister har deltaget på et af vore kurser i 2018 enten i Nymindegab, Slipshavn eller på et

Læs mere

SYGDOMSBEHANDLER C I SKIBE SYGDOMSBEHANDLER C I SKIBE

SYGDOMSBEHANDLER C I SKIBE SYGDOMSBEHANDLER C I SKIBE SYGDOMSBEHANDLER C I SKIBE 25 26 FEB 2019 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen og håber, at kurset giver dig en viden, som er til gavn

Læs mere

GUMMIBÅDSFØRER, MHV GUMMIBÅDSFØRER, MHV

GUMMIBÅDSFØRER, MHV GUMMIBÅDSFØRER, MHV GUMMIBÅDSFØRER, MHV 26 28 OKT 2018 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til GUMMIBÅDSFØRER, MHV Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen og håber, at kurset giver dig en viden, som

Læs mere

LOVPLIGTIG UDDANNELSE, MODUL 3, MILITÆR KOMMUNIKATION, MFP. Lovpligtig uddannelse, modul 3, Militær Kommunikation, MFP

LOVPLIGTIG UDDANNELSE, MODUL 3, MILITÆR KOMMUNIKATION, MFP. Lovpligtig uddannelse, modul 3, Militær Kommunikation, MFP Lovpligtig uddannelse, modul 3, Militær Kommunikation, MFP 05 06 MAR 2019 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til LOVPLIGTIG UDDANNELSE, MODUL 3, MILITÆR KOMMUNIKATION, MFP. Vi glæder os til at byde

Læs mere

UKLASSIFICERET FAGPLAN

UKLASSIFICERET FAGPLAN UKLASSIFICERET FAGPLAN 1. FAG Tjeneste i Hjemmeværnet, LPU 1, 1001 Lovpligtig uddannelse, modul 1, 1000 Udgivelse MAR 2014 Kort navn TJ i HJVLPU 1 2. FAGETS MÅL Faget skal give kursisten en sådan viden

Læs mere

Hjemmeværnsskolen UKLASSIFICERET U-DIR 4104 DeMars DIR D MAJ Hjemmeværnet. Fagplan. Gennemførelse af faget:

Hjemmeværnsskolen UKLASSIFICERET U-DIR 4104 DeMars DIR D MAJ Hjemmeværnet. Fagplan. Gennemførelse af faget: Hjemmeværnsskolen U-DIR 4104 DeMars DIR D 03205613 MAJ 2015 Hjemmeværnet Fagplan Gennemførelse af faget: Grundlæggende våbenuddannelse PISTOL M/49 Hjemmeværnsskolen U-DIR 4104 DeMars DIR D 03205613 MAJ

Læs mere

SYGDOMSBEHANDLER C I SKIBE SYGDOMSBEHANDLER C I SKIBE

SYGDOMSBEHANDLER C I SKIBE SYGDOMSBEHANDLER C I SKIBE SYGDOMSBEHANDLER C I SKIBE 10 11 DEC 2018 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen og håber, at kurset giver dig en viden, som er til gavn

Læs mere

YACHTSKIPPER AF 3. GRAD, MODUL 1 YACHTSKIPPER AF 3. GRAD, MODUL 1

YACHTSKIPPER AF 3. GRAD, MODUL 1 YACHTSKIPPER AF 3. GRAD, MODUL 1 YACHTSKIPPER AF 3. GRAD, MODUL 1 04 06 JAN 2019 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til YACHTSKIPPER AF 3. GRAD, MODUL 1. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen og håber, at kurset

Læs mere

UKLASSIFICERET Fagplan 3400 DeMars DIR D 02805227 FEB/2014 HJEMMEVÆRNSSKOLEN FAGPLAN

UKLASSIFICERET Fagplan 3400 DeMars DIR D 02805227 FEB/2014 HJEMMEVÆRNSSKOLEN FAGPLAN UKLASSIFICERET Fagplan 3400 DeMars DIR D 02805227 FEB/2014 HJEMMEVÆRNSSKOLEN Side 1 A. Langt navn Tjenestekendskab Maritimt Officerskursus B. Kort navn TJEK MOK FAGPLAN C. Formål Faget skal udvikle den

Læs mere

DUELIGHEDSPRØVE I SEJLADS FOR FRITIDSSEJLERE, MODUL DUELIGHEDSPRØVE I SEJLADS FOR FRITIDSSEJLERE, MODUL 1 + 2

DUELIGHEDSPRØVE I SEJLADS FOR FRITIDSSEJLERE, MODUL DUELIGHEDSPRØVE I SEJLADS FOR FRITIDSSEJLERE, MODUL 1 + 2 DUELIGHEDSPRØVE I SEJLADS FOR FRITIDSSEJLERE, MODUL 1 + 2 09 13 JAN 2019 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til DUELIGHEDSPRØVE I SEJLADS FOR FRITIDSSEJLERE, MODUL 1 + 2. Vi glæder os til at byde dig

Læs mere

Offshore/ Erhvervsfartøjer

Offshore/ Erhvervsfartøjer Offshore/ Erhvervsfartøjer Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv fiskeriskolen.dk Søsikkerhedskursus STCW regulation A-V1/1-1 Varighed: 1 dag Kurset kan afvikles lokalt På kurset vil du, gennem

Læs mere

STCW kurser. Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv

STCW kurser. Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv STCW kurser Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv fiskeriskolen.dk Søsikkerhedskursus STCW regulation A-V1/1-1 Varighed: 1 dag Kurset kan afvikles lokalt Formålet med dette 1 dags kursus er

Læs mere

LÆRINGSPLAN FAG/MODUL/KURSUSBESKRIVELSE UKLASSIFICERET. Beskrivelse af modulet: 01 Grundlag for uddannelse i Hjemmeværnet. 1. Indledning I.A.

LÆRINGSPLAN FAG/MODUL/KURSUSBESKRIVELSE UKLASSIFICERET. Beskrivelse af modulet: 01 Grundlag for uddannelse i Hjemmeværnet. 1. Indledning I.A. UKLASSIFICERET LÆRINGSPLAN FAG/MODUL/KURSUSBESKRIVELSE Beskrivelse af modulet: 01 Grundlag for uddannelse i Hjemmeværnet 1. Indledning I.A.B 2. Forudsætninger Delingsførerkursus Maritimt officerskursus

Læs mere

Grundlæggende Skydelærerkursus, MAR 2019 (Nymindegab)

Grundlæggende Skydelærerkursus, MAR 2019 (Nymindegab) Grundlæggende Skydelærerkursus, modul 1 14 17 MAR 2019 (Nymindegab) 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen og håber, at kurset giver dig

Læs mere

Læringsplan. for. Havnebevogtning LPU 3 MFP

Læringsplan. for. Havnebevogtning LPU 3 MFP Læringsplan for Havnebevogtning LPU 3 MFP 1482 Udarbejdet af: Michael Møller (HVS-MHS-03) Dato og år: OKT 2018 Side 1 af 18 Version 1409-2016 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Beskrivelse af

Læs mere

Briefing Syddansk Universitet 31 JAN 2007 Totalforsvaret og Marinehjemmeværnet. Kommandør Karsten Riis Andersen Marinehjemmeværnsinspektør

Briefing Syddansk Universitet 31 JAN 2007 Totalforsvaret og Marinehjemmeværnet. Kommandør Karsten Riis Andersen Marinehjemmeværnsinspektør Briefing Syddansk Universitet 31 JAN 2007 Totalforsvaret og Marinehjemmeværnet Kommandør Karsten Riis Andersen Marinehjemmeværnsinspektør Indlægget vil omfatte Affarende plads. Hvad var totalforsvar i

Læs mere

YACHTSKIPPER AF 3. GRAD, MODUL 2 YACHTSKIPPER AF 3. GRAD, MODUL 2

YACHTSKIPPER AF 3. GRAD, MODUL 2 YACHTSKIPPER AF 3. GRAD, MODUL 2 YACHTSKIPPER AF 3. GRAD, MODUL 2 01 03 FEB 2019 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen og håber, at kurset giver dig en viden, som er til

Læs mere

FLÅDESTATION KORSØR holder åbent hus lørdag den 22. august 2015 Fra kl. 10-16

FLÅDESTATION KORSØR holder åbent hus lørdag den 22. august 2015 Fra kl. 10-16 FLÅDESTATION KORSØR holder åbent hus lørdag den 22. august 2015 Fra kl. 10-16 Flådestation Korsør holder åbent hus lørdag den 22. august kl. 10-16 som led i de Maritime Kulturdage i Korsør. Korsør vil

Læs mere

UDDANNELSESBESKRIVELSE, GRUNDLÆGGENDE SERGENTUDDANNELSE, FLV

UDDANNELSESBESKRIVELSE, GRUNDLÆGGENDE SERGENTUDDANNELSE, FLV UDDANNELSESBESKRIVELSE, GRUNDLÆGGENDE SERGENTUDDANNELSE, FLV 1. FORMÅL Uddannelsen har til formål at bibringe eleven de fornødne forudsætninger for at kunne fungere som mellemleder på laveste funktionsniveau.

Læs mere

Jydske Dragonregiment UGE

Jydske Dragonregiment UGE Erhvervspraktik Jydske Dragonregiment UGE Denne folder skal du vise dine nærmeste pårørende samt din klasselærer/skolevejleder - HUSK det! Velkommen til erhvervspraktik Jeg vil herved byde dig velkommen

Læs mere

Læringsplan. for. Faget Brand og Redning Dæksgastkursus.

Læringsplan. for. Faget Brand og Redning Dæksgastkursus. Læringsplan for Faget Brand og Redning 1485 Dæksgastkursus. En del af lovpligtig uddannelse modul 3, Dækstjeneste MHV. Udarbejdet af: KL TOM GRASTRUP JENSEN HVS-MHS-01 Dato og år: August Side 1 af 16 Version

Læs mere

YACHTSKIPPER AF 3. GRAD, MODUL 3 YACHTSKIPPER AF 3. GRAD, MODUL 3

YACHTSKIPPER AF 3. GRAD, MODUL 3 YACHTSKIPPER AF 3. GRAD, MODUL 3 YACHTSKIPPER AF 3. GRAD, MODUL 3 01 03 MAR 2019 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen og håber, at kurset giver dig en viden, som er til

Læs mere

NAVIGATIONSKURSUS II NAVIGATIONSKURSUS II

NAVIGATIONSKURSUS II NAVIGATIONSKURSUS II 12 17 MAR 2019 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen og håber, at kurset giver dig en viden, som er til gavn for dig og din enhed. Formål

Læs mere

Lovpligtig uddannelse, modul Lovpligtig uddannelse, modul (BOOTCAMP)

Lovpligtig uddannelse, modul Lovpligtig uddannelse, modul (BOOTCAMP) Lovpligtig uddannelse, modul 1+2+3+4 (BOOTCAMP) 29 JUN 22 JUL 2018 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til Lovpligtig uddannelse, modul 1+2+3+4 (BOOTCAMP) Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen

Læs mere

mike benson jørgensen en forskel FLYVER

mike benson jørgensen en forskel FLYVER Mike Benson Jørgensen Lyst til at gøre en forskel FLYVER hjemmeværnet Lyst til at gøre en forskel Mike Benson Jørgensen er 35 år og har været frivillig i hjemmeværnet hele sit voksne liv. Fællesskabet

Læs mere

Mål- og resultatplan for Hjemmeværnskommandoen 2017

Mål- og resultatplan for Hjemmeværnskommandoen 2017 Mål- og resultatplan for Hjemmeværnskommandoen 2017 20. december 2016 Sankelmarksvej 26 4760 Vordingborg Telefon: 72 45 20 00 Telefax: 72 45 20 01 E-mail: hjk@hjv.dk Web: www.hjv.dk CVR: 16 28 71 80 EAN:

Læs mere

HJEMMEVÆRNSSKOLENS NYHEDSBREV VEDR. SKYDESIKKERHED

HJEMMEVÆRNSSKOLENS NYHEDSBREV VEDR. SKYDESIKKERHED HJEMMEVÆRNSSKOLENS NYHEDSBREV VEDR. SKYDESIKKERHED 1. INDLEDNING Dette nyhedsbrev skal give en opdateret viden om de ændringer, der er og vil blive implementeret i forbindelse med skydning med Hjemmeværnets

Læs mere

ASSISTERENDE MOTORPASSERKURSUS, MHV ASSISTERENDE MOTORPASSERKURSUS, MHV

ASSISTERENDE MOTORPASSERKURSUS, MHV ASSISTERENDE MOTORPASSERKURSUS, MHV ASSISTERENDE MOTORPASSERKURSUS, MHV 04 09 NOV 2018 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til ASSISTERENDE MOTORPASSERKURSUS, MHV. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen og håber, at

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer for Sorø Akademis Skole

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer for Sorø Akademis Skole Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer for Sorø Akademis Skole Hvilket fartøj gælder denne sikkerhedsinstruks for? 16 kajakker, 12 kanoer og 2 robåde 1. Identifikation af rederen Skriv navn

Læs mere

DUELIGHEDSPRØVE I SEJLADS FOR FRITIDSSEJLERE, MODUL 2

DUELIGHEDSPRØVE I SEJLADS FOR FRITIDSSEJLERE, MODUL 2 DUELIGHEDSPRØVE I SEJLADS FOR FRITIDSSEJLERE, MODUL 2 14 16 DEC 2018 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til DUELIGHEDSPRØVE I SEJLADS FOR FRITIDSSEJLERE, MODUL 2. Vi glæder os til at byde dig velkommen

Læs mere

Grundlæggende Skydelærerkursus,

Grundlæggende Skydelærerkursus, Grundlæggende Skydelærerkursus, modul 2 06 11 APR 2018 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til Grundlæggende Skydelærerkursus, modul 2. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen og

Læs mere

K.A.S. sejlerskole Sikkerhedspolitik og sikkerhedsplan

K.A.S. sejlerskole Sikkerhedspolitik og sikkerhedsplan K.A.S. sejlerskole Sikkerhedspolitik og sikkerhedsplan Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1. Kommunikation... 3 2. Skolesejlads og sikkerhed... 4 2.1. Bemandingskrav... 4 2.1.1. Krav til lærere...

Læs mere

DUELIGHEDSPRØVE I SEJLADS FOR FRITIDSSEJLERE, MODUL DUELIGHEDSPRØVE I SEJLADS FOR FRITIDSSEJLERE, MODUL 1 + 2

DUELIGHEDSPRØVE I SEJLADS FOR FRITIDSSEJLERE, MODUL DUELIGHEDSPRØVE I SEJLADS FOR FRITIDSSEJLERE, MODUL 1 + 2 DUELIGHEDSPRØVE I SEJLADS FOR FRITIDSSEJLERE, MODUL 1 + 2 08 12 OKT 2018 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til DUELIGHEDSPRØVE I SEJLADS FOR FRITIDSSEJLERE, MODUL 1 + 2. Vi glæder os til at byde dig

Læs mere

Læringsplan. for. LPU 4, Marinehjemmeværnet, MFP Maritim Havnebevogtningsøvelse

Læringsplan. for. LPU 4, Marinehjemmeværnet, MFP Maritim Havnebevogtningsøvelse Læringsplan for LPU 4, Marinehjemmeværnet, MFP Maritim Havnebevogtningsøvelse Udarbejdet af: HVS-MHS3, KN Michael Møller Dato og år: NOV 2016 Side 1 af 17 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Beskrivelse

Læs mere

BEK nr 233 af 05/03/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 10. marts 2015

BEK nr 233 af 05/03/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 10. marts 2015 BEK nr 233 af 05/03/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 10. marts 2015 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 2014024172 Senere ændringer til

Læs mere

LÆRINGSPLAN FOR Lovpligtig uddannelse (HHV, FHV, MHV) CBRN Tjeneste. Udarbejdet af: AG LPU Dato og år:

LÆRINGSPLAN FOR Lovpligtig uddannelse (HHV, FHV, MHV) CBRN Tjeneste. Udarbejdet af: AG LPU Dato og år: LÆRINGSPLAN FOR Lovpligtig uddannelse (HHV, FHV, MHV) CBRN Tjeneste Udarbejdet af: AG LPU Dato og år: 01-10-2016 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Beskrivelse af faget: Tjenestekendskab... 3

Læs mere

ASSISTERENDE KOMMUNIKATIONGASTKURSUS. Assisterende Kommunikationsgastkursus

ASSISTERENDE KOMMUNIKATIONGASTKURSUS. Assisterende Kommunikationsgastkursus Assisterende Kommunikationsgastkursus 08 13 JAN 2019 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til ASSISTERENDE KOMMUNIKATIONSGASTKURSUS. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen og håber,

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer side 1 af 3 Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Udarbejdet: 2014 Hvilket fartøj gælder denne sikkerhedsinstruks for? Traditionel åben jolle Båden er under dimensionstal 20, medtager op til

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med følgebåd. Faxehus Efterskole.

Sikkerhedsinstruks for sejlads med følgebåd. Faxehus Efterskole. side 1 af 7 Sikkerhedsinstruks for sejlads med følgebåd. Faxehus Efterskole. Udarbejdet: 19. maj 2017 14:28 Sikkerhedsinstruksen For at sejle sikkert skal det ske inden for rammerne af godt sømandsskab.

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer side 1 af 5 Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Udarbejdet: 24. februar 2016 13:03 Denne sikkerhedsinstruks er gældende for bevaringsværdigt fiskefartøj Elisabeth K571 kaldesignal OU 8893.

Læs mere

Holdninger til Hjemmeværnet

Holdninger til Hjemmeværnet Holdninger til Hjemmeværnet 19 Forord Hjemmeværnskommandoen har bedt Danmarks Statistik om at kortlægge danskernes holdning til Hjemmeværnet. Undersøgelsen er et bidrag til Hjemmeværnets årsrapport og

Læs mere

FAGPLAN. Formål: Kursus skal give eleven det fornødne grundlag for at kunne anvende FX-våben i uddannelsen ved hjemmeværnets enheder.

FAGPLAN. Formål: Kursus skal give eleven det fornødne grundlag for at kunne anvende FX-våben i uddannelsen ved hjemmeværnets enheder. UKLASSIFICERET UDIR 4032 DeMars DIR D: intet 02/10 HJEMMEVÆRNSSKOLEN Side 1 Langt navn: Omskoling for skydeledere m. fl. til FX-våben. Kort navn: OMSK-FX FAGPLAN Formål: Kursus skal give eleven det fornødne

Læs mere

UKLASSIFICERET Fagplan 1465 DeMars DIR D 03026487 DEC 2013 HJEMMEVÆRNSSKOLEN FAGPLAN

UKLASSIFICERET Fagplan 1465 DeMars DIR D 03026487 DEC 2013 HJEMMEVÆRNSSKOLEN FAGPLAN UKLASSIFICERET Fagplan 1465 DeMars DIR D 03026487 DEC 2013 HJEMMEVÆRNSSKOLEN Side 1 FAGPLAN A. Langt navn Militær Kommunikation Maritime Force Protection B. Kort navn MIL KOM MFP C. Formål Faget skal give

Læs mere

LÆRINGSPLAN FOR Lovpligtig Uddannelse, modul 2 (HHV, FHV, MHV)

LÆRINGSPLAN FOR Lovpligtig Uddannelse, modul 2 (HHV, FHV, MHV) LÆRINGSPLAN FOR Lovpligtig Uddannelse, modul 2 (HHV, FHV, MHV) Almindelig til Politiet Udarbejdet af: HVS AG LPU Dato og år: 01 OKT 2016 Side 1 af 15 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 Beskrivelse

Læs mere

Uddannelseskalender 2014 Version 3, opdateret 09-04-2014

Uddannelseskalender 2014 Version 3, opdateret 09-04-2014 Version 3, opdateret 09-04-2014 Introduktionsuddannelse (sagsnr. 2013/031397) Ansættelsesforløb for nye frivillige ved Beredskabsstyrelsen Hedehusene. Ansøgere bliver informeret om BRSH opgavesæt og krav

Læs mere

oktober 2017 Oberst Jens Sund, skolechef

oktober 2017 Oberst Jens Sund, skolechef oktober 2017 En travl sommer Hjemmeværnsskolen har haft rigeligt at se til hen over sommeren, med både Sommerkursus i Nymindegab (med rekordhøjt antal deltagere og et stort sommerløb), jubilæum for uddannelsesugen

Læs mere

SEARCH AND RESCUE UDDANNELSE 1, MHV SEARCH AND RESCUE UDDANNELSE 1, MHV

SEARCH AND RESCUE UDDANNELSE 1, MHV SEARCH AND RESCUE UDDANNELSE 1, MHV SEARCH AND RESCUE UDDANNELSE 1, MHV 04 06 JAN 2019 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til SEARCH AND RESCUE UDDANNELSE 1, MHV. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen og håber, at

Læs mere

Læringsplan for Lovpligtig uddannelse, modul 1 (HHV, FHV, MHV) Tjenestekendskab

Læringsplan for Lovpligtig uddannelse, modul 1 (HHV, FHV, MHV) Tjenestekendskab Læringsplan for Lovpligtig uddannelse, modul 1 (HHV, FHV, MHV) Tjenestekendskab Udarbejdet af: AG LPU Dato og år: 01-10-2016 Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Beskrivelse af faget:

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Side 1 Udarbejdet: 2014 Hvilket fartøj gælder denne sikkerhedsinstruks for? RIB/følgebåd Båden er en Bombard Explorer CE-mærket, under dimensionstal 20

Læs mere

Hjemmeværnets Årsberetning 2013

Hjemmeværnets Årsberetning 2013 Hjemmeværnets mission: Vi bidrager til forsvaret og beskyttelsen af Danmark med en troværdig og fleksibel kapacitet ved at levere militære, frivillige styrker, der tilgodeser samfundets behov under alle

Læs mere

Uddannelsesordning for NÆSTKOMMANDERENDE / UNDERAFDELING KURSUS

Uddannelsesordning for NÆSTKOMMANDERENDE / UNDERAFDELING KURSUS Version 1.0 Uddannelsesordning for NÆSTKOMMANDERENDE / UNDERAFDELING KURSUS Autorisation Nærværende uddannelsesordning autoriseres hermed til brug på HVS/HJV ved gennemførelse af NÆSTKOMMANDERENDE / UNDERAFDELING

Læs mere

NAVIGATIONSKURSUS IV NAVIGATIONSKURSUS IV

NAVIGATIONSKURSUS IV NAVIGATIONSKURSUS IV NAVIGATIONSKURSUS IV 09 14 NOV 2018 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til NAVIGATIONSKURSUS IV. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen og håber, at kurset giver dig en viden, som

Læs mere

Rettigheder og pligter som medlem af Hjemmeværnet. hjemmeværnet

Rettigheder og pligter som medlem af Hjemmeværnet. hjemmeværnet Rettigheder og pligter som medlem af Hjemmeværnet hjemmeværnet Ledelsens forord Læs om Side: Ledelsens forord 3 Indholdsfortegnelse Tjeneste 6 Udrustning Hjemmeværnsledelsens og våben forord 8 En fælles

Læs mere

Lovpligtig uddannelse, modul 3, del 1-5. Lovpligtig uddannelse, modul 3, del 1-5

Lovpligtig uddannelse, modul 3, del 1-5. Lovpligtig uddannelse, modul 3, del 1-5 Lovpligtig uddannelse, modul 3, del 1-5 23-25 MAR + 06-08 APR + 20-22 APR + 04-06 MAJ + 25-27 MAJ 2018 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til Lovpligtig uddannelse, modul 3, del 1 5. Vi glæder os til

Læs mere