Udkast til notat om kortlagte andre tjenester til brug for revisionen af LRAIC-modellen for 2010

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udkast til notat om kortlagte andre tjenester til brug for revisionen af LRAIC-modellen for 2010"

Transkript

1 Notat Udkast til notat om kortlagte andre tjenester til brug for revisionen af LRAIC-modellen for 2010 udarbejdede i 2005 en kortlægning af andre tjenester i hybridmodellen, der omfattede en række af de tjenester, som er omfattet af LRAICreguleringen. Disse tjenester er ikke modelleret i hybrid access eller core modellerne, da der er tale om tjenester, som ikke direkte anvender hverken accessnettet eller det overordnede net og/eller tjenester, som vedrører meget specifikke arbejdsprocesser. I kortlægningen blev der således foretaget en præcisering af arbejdsprocesserne for de andre tjenester, og som siden har været indarbejdet i LRAIC modellens modul for samhusning til brug for fastsættelse af maksimalpriser for de enkelte tjenester. Omkostninger for disse tjenester blev estimeret ud fra en ren bottom-up tilgang via estimater for tidsforbrug i de enkelte arbejdsprocesser. 14. november 2008 Sagsbehandler Dan Asbjørn Smitt Telefon Telefax E-post das@itst.dk Der er i det følgende udarbejdet et udkast til opdatering af listen over kortlagte andre tjenester i LRAIC-ændringsprocessen i En opdatering, som foretages med baggrund i følgende forhold: 1. Opdatering af de i rapport om LRAIC-modellen, revideret hybridmodel (version 2.3) beskrevne andre tjenester med hensyn til arbejdsprocesser og deres tidsforbrug. 2. Opdatering på baggrund af LRAIC-modellen for 2007 hvori modellen blev udbygget med bitstream access og delstrækninger. 3. LRAIC-arbejdsgruppen har i sit svar i forbindelse med høring af modelnotat (MRP) har anført en liste over ydelser/services, som bør indgå i modellen (listen er ikke nødvendigvis udtømmende). I det følgende er behandlet produkterne: 1. Produkter i standardtilbud for rå kobber, delt rå kobber og bitstream access (BSA) Generelle bemærkninger Installation Nyetablering Fysisk omlægning Ændring af trunknummer Teknikerbesøg Forespørgsler (rå kobber/delt rå kobber)...7

2 1.8. Fejlretning Forgæves fejlretning Fall back Annulleringsgebyr II Dæmpningsberegning Genetablering af trunks Konverteringsgebyr (administrativ rå kobber) Produkter i standardtilbud for bitstream access (BSA) Installation Tillæg for oprettelse af BSA uden samproduktion Tillæg for konvertering til BSA uden samproduktion Konvertering mellem ebsa og ATM BSA Oprettelse af Multikanal Hastighedsopgradering/-nedgradering på BSA Produkter i standardtilbud for udveksling af trafik Etablering af fast operatørvalg (FO) Oprettelse af lokale samtrafikpunkter (inkl. samtrafikbundter) Drift af lokale samtrafikpunkter (inkl. samtrafikbundter) Oprettelse af 2 Mbit/s samtrafikkapacitet Drift af 2 Mbit/s samtrafikkapacitet Produkter i standardtilbud for samhusning Ledsaget adgang Strømforsyning...18 Side 2 Behandlingen af de enkelte andre tjenester i LRAIC hybridmodellen Efter s opfattelse er det nyttigt at fastholde den nuværende, overordnede opdeling af arbejdsprocesserne mellem de omkostningsskabende aktiviteter i ordrebehandlingen og i ordrens udførelse til at beskrive arbejdsgangen/arbejdsopgaverne i oprettelsen/etableringen af den enkelte tjeneste og heraf den estimerede arbejdstid /tidsforbrug i gennemsnit for ordretypen. Med henblik på at opgøre omkostningsgrundlaget for den enkelte tjeneste skelnes endvidere mellem tidsforbrug for arbejde udført af administrativt personale, akademisk personale og teknikere. I omkostningsgrundlaget multipliceres det estimerede tidsforbrug med de i LRAIC modellen fastsatte timelønninger m.h.p. at estimere omkostningerne ved at levere ydelsen. I omkostningsgrundlaget kan endvidere indgå andre omkostninger, der har betydning for ressourcetrækket i ordrebehandlingen eller i ordrens udførelse. De samlede opgjorte omkostninger i grundlaget til en tjenestes omkostningsbestemte prisfastsættelse ovenfor tillægges til sidst det i LRAIC modellen fastsatte overhead (for 2009 fastsat til 17,6 %). konstaterede i 2005, at en række af de underliggende arbejdsprocesser i praksis udføres samtidig med, eller i forlængelse af processer, der udføres i forbindelse med andre produkter. Omkostninger til disse processer har karakter af delte omkostninger, der skal allokeres på en hensigtsmæssig måde mellem de enkelte underliggende arbejdsprocesser.

3 For at tage hensyn hertil, og for at undgå evt. dobbelttælling, anvendes følgende generelle principper: Hvis en arbejdsproces i forbindelse med produkt B altid udføres i forlængelse af en arbejdsproces, der udføres i forbindelse med produkt A, og produkt A rent teknisk er en forudsætning for produkt B, skal der kun til produkt B medtælles de ekstra, inkrementelle omkostninger ved den ekstra arbejdsproces forbundet med produkt B. Dette indebærer, at en aftalepart ikke kan tvinges til at betale for produkter, der ikke vedrører de ønskede eller bestilte produkter. Hvis en arbejdsproces i praksis udføres samtidig med en arbejdsproces til et andet produkt, men disse produkter ikke nødvendigvis er forudsætninger for hinanden, skal der foretages en passende fordeling af tidsforbruget, der tager hensyn til hyppigheden af, hvor ofte processerne udføres samtidig. De generelle principper er p.t. indarbejdet i modellen ved en vægt for hver arbejdsproces, der angiver den procentvise andel af det estimerede tidsforbrug for de enkelte arbejdsprocesser, hvormed tidsforbruget skal medtages i opgørelsen af omkostningsgrundlaget for den enkelte tjeneste. Side 3 Ovennævnte beregninger er samlet i et selvstændigt regneark i LRAIC modellens modul for samhusning. 1. Produkter i standardtilbud for rå kobber, delt rå kobber og bitstream access (BSA) 1.1. Generelle bemærkninger Ordrebehandling: Ordrebehandlingen er i betydelig udstrækning automatiseret hos TDC. Modtagelse af ordrer sker automatisk og der anvendes ikke tid på at modtage ordren telefonisk eller lignende andet end under specielle omstændigheder (nedbrud af systemer ol.). For ordrebehandlingen skal bemærkes, at tid anvendt på dels opsigelser og dels tildeling og registrering af ledningsveje er dækket ind via den årlige pris og ikke oprettelsesprisen. Centralarbejde: Arbejdet på centralen koordineres af TDC bedst muligt med det arbejde, der skal udføres hos slutbrugeren. Heri ligger, at TDC udnytter de stordriftsfordele, der naturligvis følger af den omfattende produktion af forskellige bredbåndsprodukter til såvel selskabets egne som de andre udbyderes slutbrugere. Herudover skal der tages højde for sparet tid på tværs af produkterne, der opnås i relation til bemandede centraler/krydsfelter og når flere produkter gør brug af samme transporttid.

4 Transporttid: For transporttid skelnes mellem tiden anvendt til transport til slutbrugeren og tiden anvendt til transport til centralen ol. Formålet hermed er at kunne tage højde for dobbelttælling mv., når samme transporttid ligger til grund for udførelsen af flere ordrer, eksempelvis produkterne etablering af rå kobber / delt rå kobber og etablering af KAP-stikket, når etablering af KAP-stik er inkluderet i.f.m. en ordre. Oprettelse af rå kobber/delt rå kobber og etablering af KAP-stik er i øvrigt uafhængige af hinanden i den forstand, at etablering af KAP-stik ikke forudsætter samtidig oprettelse af rå kobber/delt rå kobber. Etablering af KAP-stik faktureres således særskilt til den LRAIC fastsatte pris og ikke til de ekstra, inkrementelle omkostninger set i forhold til en samtidig oprettelse. Der kan i nogle tilfælde være tale om, at en udbyder ønsker at skifte mellem to regulerede produkter, f.eks. BSA og rå kobber. Udgangspunktet er i denne situation p.t., at der betales de samme oprettelsesgebyrer m.v., som hvis der var tale om en nyoprettelse. Det er imidlertid s umiddelbare vurdering, at der kan være sparede omkostninger i tilfælde af en sådan konvertering. Side 4 skal anmode om branchens kommentarer til i hvilket omfang dette måtte være korrekt, samt hvilke konkrete processer der i givet fald er tale om. Det skal bemærkes, at der som anført nedenfor, allerede findes konverteringsydelser mellem henholdsvis BSA-produkterne og rå kobber-produkterne Installation Beskrivelse af rå kobber produkterne. Kobber kan lejes som rå Kobber og delt rå kobber med betaling via en oprettelsesafgift og en årlig leje. Rå kobber er det ubestykkede kobber trådpar, der i accessnettet forbinder et kabelafslutningspunkt på en kundeadresse med krydsfeltet i den overliggende centralbygning eller tilsvarende sted i accessnettet. Ved delt rå kobber deles kobber trådparret med et telefonabonnement således at det er muligt at drive bredbånd på et kobber trådpar, der samtidig benyttes til telefoni. Både rå kobber og delt rå kobber kan lejes som en fuldstrækning og som en delstrækning, hvor delstrækningen er trådparret fra kabelafslutningspunktet hos kunden og til et indkoblingspunkt på strækningen ind mod centralen. Rå kobber og delt rå kobber kan endvidere bestilles som GDS (Gør Det Selv), d.v.s. levering uden teknikerbesøg på slutbrugerens adresse. Administrativ rå kobber sikrer, at bredbåndstjenesten på en Delt Rå Kobber kan videreføres uden afbrydelse, når telefonabonnementet opsiges. Lejeafgiften for en rå kobberforbindelse inkluderer en standard fejlretningsservice for strækningen mellem TDC's termineringspunkt og nettermineringspunktet hos slutbrugeren.

5 I forbindelse med oprettelse af rå kobber og delt rå kobber, både fulde strækninger og delstrækninger, skelnes der mellem følgende omkostningsskabende aktiviteter: 1) Ordrebehandling - omfatter alle ordreomkostninger før og efter den fysiske kobling på centralen, som eksempelvis modtagelse, bekræftelse samt indlæggelse i system m.v. og er modelleret til at afspejle en automatiseret proces. 2) Fysisk kobling i central - inkluderer omlægning af krydstråd samt etablering af forbindelse fra kabeltavle via krydsfeltet. 3) Transporttid til central - dækker over den anvendte transporttid frem til centralen (når der er tale om ubemandede centraler). 4) Besøg hos slutkunde - indbefatter de undersøgelser af forbindelsen hos slutkunden og eventuelle ændringer (f.eks. indkrydsninger), som foretages fra centralen til slutkunden. 5) Transporttid til slutkunde - omfatter den tid, som anvendes på transport mellem central og slutkunde. Side 5 Det skal bemærkes, at omkostninger til undersøgelse og reservering af tilgængelige kabelstrækninger er inkluderet i den årlige pris for rå kobber. Da delt rå kobber pr. definition altid etableres på et kobberpar, som er i brug, inkluderer udførelsen af ordrerne kun en begrænset andel med transporttid i.f.m. teknikerbesøg på slutbrugerens adresse. Da rå kobber derimod etableres typisk på en ikke idriftværende kapacitet, inkluderer udførelsen af ordrerne typisk den nævnte transporttid. Herudover er der transporttid til ubemandede centraler Nyetablering Det er ikke på alle strækninger i accessnettet, der findes en Rå Kobber-forbindelse. Nogle steder har TDC udnyttet muligheden for multipleksering. Ved nyetablering skal der således foretages en fysisk kobling i accessnettet, hvor ledningen f.eks. skal flyttes fra en multiplekseret fremføring til en rå kobber fremføring eller sammenstykkes af delstrækninger Nyetablering af rå kobber og delt rå kobber ses som tjenester, der udføres i forlængelse af installation af rå kobber eller delt rå kobber. I den forbindelse er vurderet følgende omkostningsskabende aktiviteter: 1) Ordrebehandling det vurderes at denne bliver dækket ind i forbindelse med bestillingen af det rå kobber eller det delte rå kobber, hvorfor det kun omfatter det ekstra tidsforbrug forbundet med nyetablering og oprettelse i forhold til situationen, hvor der kun blev foretaget en ordrebehandling i.f.m. oprettelse. 2) Fysisk kobling i central - omfatter en fysisk kobling i accessnettet i.f.m. oprettelse af delt rå kobber og transport, f.eks. når en ledning skal flyttes fra en multiplekseret fremføring til en rå kobber fremføring eller sammenstykkes af delstrækninger.

6 3) Transporttid - indbefatter transporten til og fra centralen, men da nyetablering er en tjeneste, som udføres i forbindelse med installationen, dækkes transporttiden allerede af denne tjeneste. Transporttid er i vid udstrækning dækket ind via oprettelsen. Endvidere forudsættes teknikerne at være regionalt baserede, hvilket også reducerer behovet for transporttid. Der foretages derfor en korrektion for dobbeltælling af transporttid (den del af tiden opgjort under tjenesten nyetablering) i.f.m. de to tjenester nyetablering og oprettelse af rå kobber/delt rå kobber, og såvel som andre forhold, der begrænser behovet for transporttid Fysisk omlægning Fysisk omlægning foretages i forbindelse med en oprettelse, når en forbindelse skal omlægges fra et trådpar til et andet trådpar. Sådanne omlægninger betales dog ikke hvis den rå kobber forbindelse alene anvendes til PSTN eller til ISDN 2. Fysisk omlægning af rå kobber ses som en tjeneste, der udføres i forlængelse af installation af rå kobber eller delt rå kobber. I den forbindelse er vurderet følgende omkostningsskabende aktiviteter: Side 6 1) Ordrebehandling - det vurderes at denne bliver dækket ind i forbindelse med bestillingen af det rå kobber eller det delte rå kobber, hvorfor det kun omfatter det ekstra tidsforbrug forbundet med nyetablering og oprettelse i forhold til situationen, hvor der kun blev foretaget en ordrebehandling i.f.m. oprettelse af rå kobber eller delt rå kobber. 2) Fysisk kobling i central - Fysisk kobling i central dækker over den egentlige fysiske omlægning fra et trådpar til et andet i.f.m. oprettelse af rå kobber. 3) Transporttid - indbefatter transporten til og fra centralen, men da fysisk omlægning er en tjeneste, som udføres i forbindelse med installationer, dækkes transporttiden allerede af denne tjeneste. Transporttid er i vid udstrækning dækket ind via oprettelsen. Endvidere forudsættes teknikerne at være regionalt baserede, hvilket også reducerer behovet for transporttid. Der foretages derfor en korrektion for dobbeltælling af transporttid (den del af tiden opgjort under tjenesten fysisk omlægning) i.f.m. de to tjenester fysisk omlægning og oprettelse af rå kobber/delt rå kobber, og såvel som andre forhold, der begrænser behovet for transporttid Ændring af trunknummer Ændring af trunknummer kan være nødvendig i forbindelse med trækning af krydstråd fra LI- eller MDFE-nummer til tårn-nummer. Ændringen omfatter registrering i CU, omregistrering af ledningsvej i DOK, kobling på central og check af forbindelse gennem samhusning. De omkostningsskabende aktiviteter i forbindelse med ændring af trunknummer er vurderet til følgende kategorier: 1) Ordrebehandling - inkluderer alle ordreomkostninger før og efter kobling på centralen, som eksempelvis modtagelse, indlæggelse i system, omregistrering af ledningsvej mv.

7 2) Fysisk kobling i central - dækker over den egentlige ordreudførelse på centralen, herunder trækning af krydstråd, kobling til trunk og sikring af, at der er forbindelse gennem operatørens samhusning. 3) Transporttid - indbefatter transporten til og fra centralen. Transporttid omfatter primært transport til ubemandede centraler for at udføre ordren. Transporttiden kan reduceres, når teknikeren kan udføre flere ordrer på samme central inden for samme tidsrum Teknikerbesøg Teknikerbesøg inden for normal arbejdstid. Timeprisen fremgår af standardtilbuddene for rå kobber og delt rå kobber. I de tilfælde hvor teknikerbesøg afregnes på timebasis og dette er inden for normal arbejdstid, afregnes den anvendte tid med den i LRAIC-modellen beregnede timepris for teknikere (inkl. overhead). Teknikerbesøg sker ofte i sammenhæng med levering af en anden tjeneste og er således uden startgebyr. Side 7 Generelt anvendes den i LRAIC modellen fastsatte timepris for en tekniker inkl. overhead. I TDC s standardtilbud for rå kobber og delt rå kobber fremgår, at der desuden betales et startgebyr ved forgæves besøg. Dette startgebyr forudsættes fremover fastsat som én teknikertime Forespørgsler (rå kobber/delt rå kobber) Tjenesten forespørgsler anvendes i forbindelse med spørgsmål om der kan leveres rå kobber forbindelse til en slutkunde. Forespørgsler afregnes på timebasis, og timeprisen fastsættes til LRAIC-prisen for teknikere. Forespørgsel i forbindelse med rå kobber og delt rå kobber er sat til timeprisen for en tekniker plus overhead, som tilføjes i konsolideringsmodellen Fejlretning Lejeafgiften for en rå kobberforbindelse inkluderer en standard fejlretningsservice for strækningen mellem TDC's termineringspunkt og nettermineringspunktet hos slutbrugeren. TDC leverer således rå kobber og delt rå kobber med standard service, hvilket inkluderer fejlretning og hvor udgifterne hertil er dækket via den LRAIC-fastsatte årlige leje for hver af de to produkter. LRAIC-prisfastsættelsesmetoden indebærer, at priserne baseres på et nyt, moderne kobbernet. Det forhold, at TDC s kobbernet imidlertid ikke i praksis er et nyt kobbernet, må også betyde at der er behov for at foretage fejlretning af kobbernettet i større omfang end i det modellerede net, idet fejlhyppigheden i et nyt og moderne net må antages at være lavere.

8 Derfor må et vist niveau af fejlretning betragtes som omfattet af den almindelige lejepris for rå kobber. Dette niveau må som udgangspunkt overstige det fejlretningsniveau, der svarer til TDC s almindelige drifts- og vedligeholdelsesomkostninger. I TDC s standardtilbud for rå kobber og delt rå kobber fremgår, at: TDC leverer rå kobber med standard service hvis ikke andet er aftalt. Denne standard service dækker en service hurtigst mulig fra TDC s side uden, at det er nærmere defineret indenfor hvilket tidsrum fejlretningen starter eller slutter. har noteret sig, at standardservice i Sverige og hvor der også anvendes en LRAIC-model indebærer, at fejl på kobberlinjen afhjælpes inden 24 arbejdstimer, regnet fra det tidspunkt som operatøren anmelder fejlen. Et tilsvarende niveau indgår i de norske samtrafikaftaler. Herudover har TDC tidligere defineret standard service til: Side 8 TDC leverer rå kobber med standard service hvis ikke andet er aftalt. Dette indebærer, at TDC påbegynder eventuel fejlretning indenfor 12 arbejdstimer fra modtagelsen af fejlmeldingen, og fortsætter fejlretningen kontinuerligt indenfor normal arbejdstid, mandag til fredag fra kl til kl Efter s opfattelse bør der ske en præcisering af standard service for fejlretning m.h.t. hvilke tidsrum indenfor hvilket fejlretningen skal være påbegyndt og/eller være afsluttet for de LRAIC prissatte produkter, hvor kobber forbindelsen til slutbrugeren ligger til grund for produktet. Præcisering vil således have til formål at afgrænse det af TDC udbudte LRAIC-produkt med fejlretning betalt via lejeprisen for produktet i forhold til service aftaler, hvor fejlretning mod betaling tilbydes udført indenfor snævre tidsrum end forudsat i standardservicen. I supplement til standard service for fejlretning tilbyder TDC i dag en service aftale om at starte en fejlretning med 12 timers reaktionstid og følgende serviceaftaler: Service Hverdag 8-18 Service Hverdag 8-20 Plus Service Alle dage 8-20 Service Alle dage Med henblik på en evt. modellering i LRAIC-modellen af gebyrerne for de enkelte niveauer af fejlretning skal foreslå anvendelse af en bottom up kalkulering af gebyrerne relateret til anvendt teknikertid udover tiden indeholdt i standard service for fejlretning. Der forslås følgende metode: Det vil blive forudsat, at der ikke er nogen betydende forskel mellem fejlhyppighederne for de enkelte serviceniveauer. Såfremt de kunder, der tegnede en serviceaftale også var mere kritiske i forhold til fejl på linjen, vil denne forudsætning kunne medføre, at forskellen mellem omkostninger ved forskelligt service-

9 niveau undervurderes. Det forudsættes desuden, at der ikke er forskel i ressourcebelastningen i forbindelse med modtagelsen af ordren mellem standardservice og de højere serviceniveauer, ligesom generelle omkostninger til fejlretning, herunder f.eks. omkostninger til drift af selve teknikerkorpset dækkes af kobberlejen. Omkostningerne ved de enkelte serviceaftaler kan herefter findes ved at se på: 1. Merressourceforbruget for teknikerne ved fejlretning hos kunden, når dette sammenlignes med standardservice. Dette kunne opstå i en situation, hvor en tekniker beordres fra en igangværende fejlretning til en anden, højere prioriteret, fejl. I denne situation vil tiden for midlertidig lukning af den igangværende fejlretning og kørsel herfra til den prioriterede fejl skulle tilregnes den prioriterede fejl. Den efterfølgende kørsel til den uprioriterede fejl regnes til den uprioriterede fejl. 2. Merressourceforbruget for teknikerne ved kabelfejl, når dette sammenlignes med standardservice. Side Forgæves fejlretning Når der i forbindelse med installation eller fejlretning af ATMBSA / ebsa / IPconnect hos en slutbruger ikke træffes nogen hjemme, vil operatøren blive opkrævet for det forgæves teknikerbesøg. For de omkostningsskabende aktiviteter i forbindelse med forgæves fejlretning skal foreslå og derfor anmode om en vurdering i forhold til følgende kategorier: Ordrebehandling Centralarbejde Transport Fall back Ved fall Back på rå kobber og delt rå kobber forstås det teknikerbesøg som Operatøren efterfølgende skal bestille hos TDC, såfremt bestillingen af rå kobber/delt rå kobber GDS er gennemført uden teknikerbesøg, men hvor det viser sig at forbindelsen ikke er igennem til Operatørens samhusning. En ydelse, som i 2008 er blevet suppleret med en ekspres version Fall back ekspres. den såkaldte For de omkostningsskabende aktiviteter i forbindelse med produkterne fall back og fall back expres skal foreslå og derfor anmode om en vurdering i forhold til følgende kategorier: Ordrebehandling Centralarbejde Transport Annulleringsgebyr II

10 I TDC s standardtilbud for rå kobber og delt rå kobber fremgår, at der betales et annulleringsgebyr II såfremt en operatør annullerer en bestilling efter modtagelse af ordrebekræftelse med dato fra TDC kundeservice og frem til senest kl arbejdsdagen før leveringsdatoen. Annulleringer efter dette tidspunkt betragtes som almindelige opsigelser. Betales endvidere hvis ordren efter visiteringen ikke kan gennemføres pga. fejlagtige oplysninger fra operatøren. En ny ordre vil være nødvendig for at kunne etablere kobberforbindelsen, og der betales for denne som ved en normal bestilling. For de omkostningsskabende aktiviteter i forbindelse med annulleringsgebyr II skal foreslå og derfor anmode om en vurdering i forhold til følgende kategorier: Ordrebehandling Centralarbejde Transport Side Dæmpningsberegning I TDC s standardtilbud for rå kobber og delt rå kobber fremgår, at der enten i forbindelse med udførelsen af en ordre på en rå kobber eller på en allerede etableret rå kobber forbindelse kan bestilles en dæmpningsberegning, som er en teoretisk beregning af trådparrets dæmpning på basis af TDC's kabeldata. Sammen med dæmpningsværdien oplyses tillige liniens længde og sløjfemodstand. Anmodes der om en dæmpningsberegning i forbindelse med bestillingen af en rå kobber forlænges tiden fra ordremodtagelse til ordreaccept med 3 arbejdsdage. For de omkostningsskabende aktiviteter i forbindelse med dæmpningsberegning skal foreslå og derfor anmode om en vurdering i forhold til følgende kategorier: Ordrebehandling Centralarbejde Transport Genetablering af trunks I TDC s standardtilbud for delt rå kobber fremgår, at der betales et gebyr ved genetablering af trunks efter TDC s forbikobling på centralen, som følge af fejl i operatørens udstyr. Dette indebærer, at For de omkostningsskabende aktiviteter i forbindelse med genetablering af trunks skal foreslå og derfor anmode om en vurdering i forhold til følgende kategorier: Ordrebehandling Centralarbejde

11 Transport Konverteringsgebyr (administrativ rå kobber) I TDC s standardtilbud for delt rå kobber fremgår, at der betales et gebyr, når der ønskes foretaget en konvertering fra delt rå kobber til administrativ rå kobber. For de omkostningsskabende aktiviteter i forbindelse med konverteringen til administrativ rå kobber skal foreslå og derfor anmode om en vurdering i forhold til følgende kategorier: Ordrebehandling Centralarbejde Transport Side 11

12 2. Produkter i standardtilbud for bitstream access (BSA) Bitstream Access (BSA) produkterne Ethernet BSA og ATM BSA er bredbånd via TDC's ledningsnet. BSA er et lag 2 eller et lag 3 produkt, hvor operatøren selv styrer IP-adresser og IP-services. I forbindelse med oprettelse af BSA skelnes der mellem oprettelser med eller uden tekniker assistance ligesom der skelnes mellem oprettelse og genanvendelse af bredbåndskapacitet. Herudover skelnes mellem oprettelser med og uden samproduktion og når der foretages konvertering til BSA uden samproduktion Installation Beskrivelse af bitstream access (BSA). Side 12 Produkterne ebsa og ATM BSA er begrænset til de centraler og slutkunder, hvor TDC har etableret DSLAM udstyr og hvor der er en ADSL-egnet linie til slutkunden. Produktet BSA omfatter: Leje af kapacitet i access forbindelse til slutbruger Leje af kapacitet i TDC s DSLAM Installation af splitter hos slutkunde Transport af trafik fra DSLAM ethernet DSLAM og til nærmeste punkt i TDC s ATM net / Ethernet net TDC tilbyder en Gør-Det-Selv installation (GDS) og en Godt-I-Gang installation af tekniker (GIG). I forbindelse med oprettelse af BSA produkterne skelnes der mellem følgende omkostningsskabende aktiviteter: 1) Ordrebehandling - omfatter alle ordreomkostninger før og efter den fysiske kobling på centralen, som eksempelvis modtagelse, bekræftelse samt indlæggelse i system m.v. og er modelleret til at afspejle en automatiseret proces. 2) Fysisk kobling i central - inkluderer omlægning af krydstråd samt etablering af forbindelse fra kabeltavle via krydsfeltet. 3) Fysisk kobling i DSLAM og ATM nettet 4) Transporttid til central - dækker over den anvendte transporttid frem til centralen (når der er tale om ubemandede centraler). 5) Besøg hos slutkunde - indbefatter de undersøgelser af forbindelsen hos slutkunden og eventuelle ændringer (f.eks. indkrydsninger), som foretages fra centralen til slutkunden.

13 6) Transporttid til slutkunde - omfatter den tid, som anvendes på transport mellem central og slutkunde aktiviteten udføres kun i forbindelse med oprettelser/genanvendelse, hvor der er bestilt tekniker assistance til. 7) Teknikerbesøg på slutkundens adresse aktiviteten udføres kun i forbindelse med oprettelser/genanvendelse, hvor der er bestilt tekniker assistance til. Det skal bemærkes, at omkostninger til undersøgelse og reservering af tilgængelige kabelstrækninger er inkluderet i den årlige pris for rå kobber. For alle xdsl produkter gælder, at der indledningsvis vil blive foretaget en automatisk liniekvalificering, der sikrer, at linien kan bære den ønskede trafik. Der er i modellen skelnet mellem følgende typer af oprettelse/genanvendelse: 1. Oprettelse u/tekniker 2. Oprettelse m/tekniker 3. Genanvendelse u/tekniker 4. Genanvendelse m/tekniker Side 13 Når en oprettelse eller genanvendelse sker m/tekniker er alle syv ovennævnte omkostningsskabende aktiviteter relevante for beskrivelsen af arbejdsgangene for de to ydelser, mens der ses bort fra 6. Transporttid til slutkunde og 7. Teknikerbesøg på slutkundens adresse når oprettelse eller genanvendelse sker u/tekniker Tillæg for oprettelse af BSA uden samproduktion Etablering af BSA på rå kobber uden samtidig at aftage alm. telefoni produkt afregnes med et tillæg. I forbindelse med oprettelse af BSA uden samproduktion skelnes der mellem følgende omkostningsskabende aktiviteter: 1) Ordrebehandling - omfatter alle ordreomkostninger før og efter den fysiske kobling på centralen, som eksempelvis modtagelse, bekræftelse samt indlæggelse i system m.v. og er modelleret til at afspejle en automatiseret proces. 2) Fysisk kobling i fordelere m.v. i accessnettet 3) Liniekvalificering af linien inkl. dæmpningsberegning 4) Fysisk kobling i central 2.3. Tillæg for konvertering til BSA uden samproduktion Ved skift til BSA uden samproduktion på en allerede abonneret kobber forbindelse opkræves et tillæg. I forbindelse med konvertering til BSA uden samproduktion skelnes der mellem følgende omkostningsskabende aktiviteter: 1 Ordrebehandling - omfatter alle ordreomkostninger før og efter den fysiske kobling på centralen, som eksempelvis modtagelse, bekræftelse samt indlæggelse i system m.v. og er modelleret til at afspejle en automatiseret proces.

14 2. Liniekvalificering af linien inkl. dæmpningsberegning 2.4. Konvertering mellem ebsa og ATM BSA Ved skift til ebsa fra ATM BSA og omvendt. Ved konvertering mellem ebsa og ATM BSA, betales der ikke oprettelses beløb for ebsa/atm BSA produktet. Ønskes masse-konvertering mellem ATM BSA og ebsa, kan der laves en konverterings projektpris.. I forbindelse med en konvertering fra ATM BSA til ebsa skelnes mellem følgende omkostningsskabende aktiviteter: 1 Ordrebehandling - omfatter alle ordreomkostninger før og efter den fysiske kobling på centralen, som eksempelvis modtagelse, bekræftelse samt indlæggelse i system m.v. og er modelleret til at afspejle en automatiseret proces. 2. Liniekvalificering af linien inkl. dæmpningsberegning Side Oprettelse af Multikanal Multikanal er en tillægstjeneste til ebsa, ATM BSA og SHDSL produktet. Tillægstjenesten gør det muligt at opdele BSA i flere logiske kanaler. Tillægstjenesten indeholder en prioritering af de data der sendes på strækningen, således at tjenester der gør krav på forskellig transmissionskvalitet kan etableres. VDSL2 understøtter p.t. ikke BSA multikanaler. I forbindelse med oprettelse af multikanal skelnes der mellem følgende omkostningsskabende aktiviteter: 1 Ordrebehandling - omfatter alle ordreomkostninger før og efter den fysiske kobling på centralen, som eksempelvis modtagelse, bekræftelse samt indlæggelse i system m.v. og er modelleret til at afspejle en automatiseret proces. 2. Centralarbejde 2.6. Hastighedsopgradering/-nedgradering på BSA Ved bestilling af en hastighedsopgradering eller en hastighedsnedgradering på en lejet BSA, opkræver TDC et gebyr. I forbindelse med hastighedsopgradering/-nedgradering på BSA skelnes der mellem følgende omkostningsskabende aktiviteter: 1 Ordrebehandling - omfatter alle ordreomkostninger før og efter den fysiske kobling på centralen, som eksempelvis modtagelse, bekræftelse samt

15 indlæggelse i system m.v. og er modelleret til at afspejle en automatiseret proces. 2. Centralarbejde Side 15

16 3. Produkter i standardtilbud for udveksling af trafik. Hybridmodellen anvender de hovedaktiviteter, som er forbundet med de forskellige typer af omkostninger til samtrafikpunkter. Hybridmodellen viser endvidere både omkostningerne til etablering af lokale samtrafikpunkter samt de løbende (drifts-) omkostninger forbundet med disse. Den metode, som er anvendt for lokale samtrafikpunkter, er gennemgået nedenfor. Det skal bemærkes, at for lokale samtrafikpunkter inkluderer de estimerede omkostninger ydelsen samtrafikbundter, der indgår som et selvstændigt priselement i TDC s standardtilbud. Et samtrafikbundt er defineret som en gruppe af linier eller 30-grupper, der forbinder samme par af centraler og har ensartede tekniske vilkår såsom signalering og dirigering. Det skal bemærkes, at følgende produkter, som produkter på marked 10, ikke længere er modelleret i modellen. 1. Regionale samtrafikpunkter 2. Samtrafik mod informations- og indholdstjenester med integreret taksering 3. Terminering/access til mobilnet via TDC's net Side Etablering af fast operatørvalg (FO) Ved etablering af fast Operatørvalg kan abonnenter hos TDC indgås aftale med andre operatører om formidling af bestemte afgående opkaldstyper uden at benytte operatørens 4-cifrede forvalgskode (præfix). har identificeret følgende relevante opgaver i forbindelse med etablering af fast operatørvalg (FO) for en ny abonnent: 1) Ordrebehandling - inkluderer alle ordreomkostninger i forbindelse med forvalg, herunder modtagelse, bekræftelse og indtastning af ordre. Endvidere inkluderer det omkostningen forbundet med implementeringen af fast forvalg. Processen er antaget som fuldautomatisk. 2) Kundeservice - inkluderer omkostninger i forbindelse med kunder, som ringer 147 (fejlmelding). Oven i disse omkostninger er der tillagt en mark-up til dækning af overheadomkostninger (f.eks. IT-systemer) Oprettelse af lokale samtrafikpunkter (inkl. samtrafikbundter) De relevante opgaver er: 1) Ordrebehandling - indeholder opgaver i kundeservice for administrativt personale i.f.m. modtagelse af trafikbestillingsskema og skemaer til bestilling af samtrafik og transmission, indtastning af ordrer i Columbus og håndtering af ordrebekræftelse.

17 2) Ændringer i nettet - indeholder udarbejdelse af signaleringsparametre, drift og vedligeholdelse (f.eks. overvågning), funktionalitet og trafikdata. dvs. Nets udarbejdelse af kommandofil for ændringer i nettet, som relaterer sig til regionale samtrafikpunkter. Dette arbejde er modelleret som teknikerarbejde. Ved etablering af lokalt samtrafikpunkt inkl. samtrafikkapacitet udføres de samme arbejdsgange som ved etablering af regionalt samtrafikpunkt inkl. samtrafikkapacitet, dog ikke etablering af signallænker og AcceSS Drift af lokale samtrafikpunkter (inkl. samtrafikbundter) De årlige omkostninger til drift af et lokalt samtrafikpunkt er beregnet som: 1) Samtrafikbundter der indgår som et selvstændigt priselement i TDC s standardtilbud. Et samtrafikbundt er defineret som en gruppe af linier eller 30-grupper, der forbinder samme par af centraler og har ensartede tekniske vilkår såsom signalering og dirigering. Side 17 2) En ikke-arbejdslønsbaseret driftsudgift til den nødvendige udvidelse af NMC systemet. Denne er beregnet som en årlig, direkte omkostning svarende til en løbende licensafgift af NMC systemet Oprettelse af 2 Mbit/s samtrafikkapacitet Samtrafikkapacitet dækker over en 2 Mbit/s port ("30-gruppe") i samtrafikcentralen. Omkostningerne ved oprettelse af samtrafikkapacitet er drevet af: 1) Ordrebehandling - omfatter opgaver for administrativt personale, såsom ordremodtagelse, ordrebekræftelse, indlægning af ordre i system, og bestilling af hardware. 2) Montering af hardware, der også indeholder den fysiske kobling foretaget af en tekniker 3.5. Drift af 2 Mbit/s samtrafikkapacitet De årlige omkostninger for samtrafikkapacitet består af to typer af omkostninger: 1) En annualiseret omkostning for ETC hardware (trunk port) 2) Vedligeholdelsesomkostninger Prisen for ETC hardware, indgår i modellen via en lænke til coremodellen, hvor prisen på en trunkport indgår som input. Den årlige omkostning for ETC hardware er beregnet på baggrund af en 10-årig tiltet annuitet med en pristrend, som svarer til den, der er anvendt for porte. Vedligeholdelsesomkostninger er lænket til beregningerne i coremodellen, hvor driftsomkostningerne beregnes i forhold til den årlige omkostning.

18 4. Produkter i standardtilbud for samhusning Ledsaget adgang Ledsaget adgang i forbindelse med deltagelse af teknikere afregnes på timebasis med den i LRAIC modellen fastsatte timeløn inkl. omkostninger for teknikere. Tjenesten modelleres alene som en standardydelse inden for normal arbejdstid, og beregnes derfor ud fra lønomkostninger inden for normal arbejdstid. Hybridmodellen indeholder omkostninger til ledsaget adgang i forbindelse med samhusning. Omkostningerne svarer til timelønsomkostningen for en tekniker plus mark-up for fælles omkostninger Strømforsyning Strømforsyning er særskilt modelleret i LRAIC-modellen med de forskellige omkostninger, der bliver afholdt til installation af og årligt forbrug for tre strømforsyningstjenester. Side 18 For hver strømforsyning indgår: 1) Materialer 2) Antal timer til administration (håndtering af ordre m.v.) 3) Antal timer til en tekniker (fysisk installation) 4) Årligt forbrug i kwh Pkt. 1-3 dækkes af installationsafgiften, mens den årlige afgift dækker omkostningerne pr. kwh. Givet omkostningerne til materialer og timelønsomkostningerne til administrative og tekniske medarbejdere kan de totale installationsomkostninger for hver strømforsyningstjeneste beregnes. Givet omkostningerne pr. kwh strømforbrug og en antagelse om gennemsnitlige udnyttelsesgrader af det maksimale strømforbrug er det muligt at beregne de årlige løbende omkostninger. Hybridmodellens resultater for strømforsyningstjenesterne er opdelt på en engangsbetaling og en årlig omkostning for strømforsyningerne Power 48 VDC 16 A, Power 230 VAC 10 A og Power 230 VAC servicestik. har aktuelt for 2009 fastsat maksimalpriser efter LRAICmetoden, herunder også for strømforsyningsydelserne 48 VDC udtag inkl. forbrug (500 W, 200 W og 100W) og 230 VAC 10A udtag, inkl. forbrug (1000 W). LRAIC arbejdsgruppen har i sit høringssvar i forbindelse med modelnotatet MRP peget på at nedenstående strømydelser fremover bør indgå i modellen: 48V 30A 48V 60A

19 har tidligere givet udtryk for, at det den teknologiske udvikling medfører, at der er behov for andre strømforsyningsydelser end hidtil, hvorfor det bør overvejes, om den nuværende meget eksplicitte modellering af de enkelte strømforsyningsydelser bør erstattes af en mere generel prissætning dækkende alle strømforsyningsydelser leveret på en bestemt type samhusningslokalitet. skal på den baggrund anmode om bemærkninger til den af styrelsen nedenfor foreslåede prissætning dækkende alle strømforsyningsydelser leveret på en bestemt type samhusningslokalitet., således at der sker anvendelse af ensartede principper for prisfastsættelse af de forskellige strømydelser og hvor de fastsatte priser står i et indbyrdes logisk forhold, både hvad angår priser for oprettelse, forbrug og ændring/skift til anden strømydelse. 1. Oprettelse af strømudtag: Der opkræves en fast installationspris uanset type af strømudtag, der er baseret på omkostningerne til: Materialeudgiften til udtaget (p.t kr.) Ordrebehandling mv. (Administrativ medarbejder i 0,5 time) Centralarbejde omfattende installation af udtag (5 teknikertimer) Side Årlig pris for strømforbruget: Der opkræves en årlig pris beregnet ud fra følgende formel Volt*Ampere*0,65* pris per KWh. Hvor: Volt og Ampere fastsættes med baggrund i det anvendte strømudtags angivne teoretisk max-forbrug af Ampere og Volt. Faktoren på 0,65 afspejler en konvertering af teoretisk max-forbrug til det forventede gennemsnitlige forbrug over tid. For prisen per KWh anvendes den i modellen generelt anvendte pris per KWh. 3. Pris for ændring/skift til anden strømydelse: For ændring/skift til anden strømydelse på et givet udtag foreslås en pris, der dækker: Ordrebehandling m.v. (Administrativ medarbejder i 0,2 time) Centralarbejde omfattende installation af udtag (1 teknikertimer) Det er forudsat, at den udskiftede sikring kan genbruges andet steds, således at der ikke er materialeudgifter.

Notat. 30. juni 2009

Notat. 30. juni 2009 Notat Notat om kortlagte andre tjenester til brug for revisionen af LRAICmodellen for 2010 udarbejdede i 2005 en kortlægning af andre tjenester i hybridmodellen, der omfattede en række af de tjenester,

Læs mere

Høringsnotat om kortlægning af andre tjenester til brug for LRAICændringsprocessen

Høringsnotat om kortlægning af andre tjenester til brug for LRAICændringsprocessen Notat Høringsnotat om kortlægning af andre tjenester til brug for LRAICændringsprocessen udsendte d. 17. maj 2005 høringsnotat over de indkomne bemærkninger fra TDC og LRAIC arbejdsgruppen til brug for

Læs mere

TDC A/S Fremsendes alene via mail

TDC A/S Fremsendes alene via mail TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse vedrørende standardservice i TDC s standardtilbud om rå kobber/delt rå kobber (marked 4) og Ethernet BSA (marked 5) 1 Indledning TDC A/S (herefter

Læs mere

TDC A/S Fremsendes alene via . Korrektion af Erhvervsstyrelsens LRAIC-afgørelse af 4. december 2014

TDC A/S Fremsendes alene via  . Korrektion af Erhvervsstyrelsens LRAIC-afgørelse af 4. december 2014 TDC A/S regulering@tdc.dk 4. marts 2015 Fremsendes alene via e-mail /Christoffer Kjældgaard Giwercman Korrektion af Erhvervsstyrelsens LRAIC-afgørelse af 4. december 2014 1. Indledning Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Bilag 2a: VULA Priser og gebyrer

Bilag 2a: VULA Priser og gebyrer Bilag 2a: VULA Priser og gebyrer 1. Indledning Dette bilag udgør bilag 2a til det mellem parterne tiltrådte Produkttillæg for VULA. Ved hjælp af Produktnummer, Produkttekst og Aktion kan man entydig finde

Læs mere

Bilag 2: Priser og gebyrer for rå kobber og delt rå kobber

Bilag 2: Priser og gebyrer for rå kobber og delt rå kobber Bilag 2: Priser og gebyrer for rå kobber og delt rå kobber Dette bilag: udgør Bilag 2 til det mellem parterne tiltrådte Produkttillæg Kobber erstatter Bilag 3 Priser og gebyrer for rå kobber, dateret 6.

Læs mere

Bilag 2: Priser for Bredbånd Basic

Bilag 2: Priser for Bredbånd Basic Bilag 2: er for Bredbånd Basic Dette bilag udgør bilag 2 til Produkttillæg for Bredbånd Basic og erstatter samtidig følgende bilag: Bilag 2 er hørende til Aftale om Bredbånd Basic. 1. Generelt erne er

Læs mere

VULA PairBonding er et produkt, hvor xdsl-forbindelsen produceres på 2 kobberpar for at levere en

VULA PairBonding er et produkt, hvor xdsl-forbindelsen produceres på 2 kobberpar for at levere en Bilag f: Produktbeskrivelse for VULA Pair Bonding. Omfang VULA PairBonding er et produkt, hvor xdsl-forbindelsen produceres på kobberpar for at levere en given hastighed, i stedet for kobberpar.. Indhold.

Læs mere

Pair Bonding 27/ Ver 4.0

Pair Bonding 27/ Ver 4.0 1 Pair Bonding 27/9-2016 Ver 4.0 Pair Bonding baggrund for TDCs implementering af Pair Bonding. Baggrund: Pair Bonding er en effektiv måde at udvide dækningen med bredbånd, især til Slutbrugere, der ikke

Læs mere

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester Produkttillæg: Ethernet BSA til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester PT_EBSA_v_140319140319 Side 1 af 6 1 Præambel Dette Produkttillæg indeholder de produktspecifikke vilkår for TDC

Læs mere

Afgørelse efter telelovens 52 vedrørende TDC A/S opkrævning af gebyr ved etablering af manglende kobling på ledningsvej BSA uden samproduktion

Afgørelse efter telelovens 52 vedrørende TDC A/S opkrævning af gebyr ved etablering af manglende kobling på ledningsvej BSA uden samproduktion Telia Danmark regulatory@telia.dk TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse efter telelovens 52 vedrørende TDC A/S opkrævning af gebyr ved etablering af manglende kobling på ledningsvej

Læs mere

Pair Bonding 25/6-2015 Ver 2.0

Pair Bonding 25/6-2015 Ver 2.0 1 Pair Bonding 25/6-2015 Ver 2.0 Pair Bonding baggrund for TDCs implementering af Pair Bonding. Baggrund: Pair Bonding er en effektiv måde at udvide dækningen med bredbånd, især til Slutbrugere, der ikke

Læs mere

til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester

til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester Aftale nr.: Rammeaftale nr.: Dato: Produkttillæg: Ethernet BSA til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester mellem og TDC A/S PT_EBSA_v_std_020913.docx Side 1 af 7 1 Præambel Dette

Læs mere

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester Produkttillæg: Fiber BSA til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester PT_FBSA_v_140319140319 Side 1 af 6 1 Præambel Dette Produkttillæg indeholder de produktspecifikke vilkår for TDC s

Læs mere

De nye bilag vedrører produktbeskrivelse (bilag 1f) og priser (bilag 2c) for ethernet BSA G.SHDSL.

De nye bilag vedrører produktbeskrivelse (bilag 1f) og priser (bilag 2c) for ethernet BSA G.SHDSL. Notat G.SHDSL Et marked 5- eller marked 6-produkt? 1 Indledning Den 14. marts 2011 har TDC A/S (TDC) fremsendt nye bilag 1f og bilag 2c til selskabets produkttillæg for ethernet BSA. De nye bilag er således

Læs mere

Bilag 1a. Procedurer for rå kobber og delt rå kobber trådpar

Bilag 1a. Procedurer for rå kobber og delt rå kobber trådpar Bilag 1a. Procedurer for rå kobber og delt rå kobber trådpar Dette bilag udgør bilag 1a til det mellem parterne tiltrådte Produkttillæg for Rå kobber/delt rå kobber eller Standardaftale for Rå kobber eller

Læs mere

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester Produkttillæg: IP Transmission kabel-tv net til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester PT_IP_Trans_kabel-tv_net_v_std_190115 Side 1 af 6 Indholdsfortegnelse 1. PRÆAMBEL... 3 2. PARTER...

Læs mere

Bilag 7: Service Level Agreement

Bilag 7: Service Level Agreement Bilag 7: Service Level Agreement Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING...2 2 GENERELT OM TEKNISK PERFORMANCE...2 2.1 ACCESNET OPPETID... 4 2.2 DSLAM OPPETID... 6 2.3 MULTIKANAL... 7 2.3.1 Kvalitetsparametre

Læs mere

Anneks til undersøgelse af TDCs forretningsgange i relation til visse samtrafikprodukter på teleområdet,

Anneks til undersøgelse af TDCs forretningsgange i relation til visse samtrafikprodukter på teleområdet, Anneks til undersøgelse af TDCs forretningsgange i relation til visse samtrafikprodukter på teleområdet Teknologisk Institut sendte den 30. september 2008 udkast til rapport vedr. undersøgelse af TDC s

Læs mere

Bilag 1i: Produktbeskrivelse for Pair Bonding

Bilag 1i: Produktbeskrivelse for Pair Bonding Bilag 1i: Produktbeskrivelse for Pair Bonding 1. Omfang Pair Bonding er et produkt, hvor xdsl-forbindelsen produceres på 2 kobberpar for at levere en given hastighed, i stedet for 1 kobberpar. Dette bilag

Læs mere

Bilag 1a. Procedurer for rå kobber og delt rå kobber trådpar

Bilag 1a. Procedurer for rå kobber og delt rå kobber trådpar Bilag 1a. Procedurer for rå kobber og delt rå kobber trådpar Dette bilag udgør bilag 1a til det mellem parterne tiltrådte Produkttillæg for Rå kobber/delt rå kobber eller Standardaftale for Rå kobber eller

Læs mere

TDC A/S Fremsendes alene via

TDC A/S Fremsendes alene via TDC A/S regulering@tdc.dk 12. december /joboos Fremsendes alene via email Korrektion af visse maksimale netadgangspriser fastsat i Erhvervsstyrelsens LRAIC-afgørelse (fastnet) Indledning Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Columbine brugervejledning

Columbine brugervejledning brugervejledning Vejledning for operatører ved version 2.4 Side 2 Indhold 1. Aftale... 3 1.1 Produkter... 3 2. Indledning... 4 2.1 Fejlmelding og spørgsmål... 4 2.2 Generelt... 5 3.... 5 3.1 Vis eksisterende

Læs mere

Modellering af Pair Bonding i LRAICmodel

Modellering af Pair Bonding i LRAICmodel Modellering af Pair Bonding i LRAICmodel Præsentation i Samtrafikforum 26. februar 2013 1 Behovet for Pair Bonding TDC s brug af kobberpar til produktion af xdsl sætter en række begrænsninger i båndbredden

Læs mere

UDKAST. Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2019 fastnet. 1. Indledning. 2. Afgørelse

UDKAST. Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2019 fastnet. 1. Indledning. 2. Afgørelse TDC A/S regulering@tdc.dk 6. september 2018 Sag UDKAST Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2019 fastnet 1. Indledning TDC A/S (i

Læs mere

UDKAST. Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2020 fastnet. 1. Indledning. 2. Afgørelse

UDKAST. Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2020 fastnet. 1. Indledning. 2. Afgørelse TDC A/S regulering@tdc.dk 6. september 2019 Sag 2019-7603 UDKAST Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2020 fastnet 1. Indledning TDC

Læs mere

Bilag 5: Fejlmeldeprocedurer og andre processer

Bilag 5: Fejlmeldeprocedurer og andre processer Bilag 5: Fejlmeldeprocedurer og andre processer Gældende fra 16. juli 2018. 1. Omfang Dette bilag gælder for følgende produkter: ebsa FBSA Kobber RåFiber/ VULA C VULA UC FTTH Produkter x x X x x x I nedenstående

Læs mere

Pair Bonding Ver 1.0 TWD

Pair Bonding Ver 1.0 TWD 1 Pair Bonding 0210-2013 Ver 1.0 TWD Pair Bonding - produktet Pair Bonding (PB) er et tillægsprodukt til VULA, VULA UC, ebsa, BB Basic og Rå/Delt rå kobber. 2 Pair Bonding er defineret ved: at xdsl-produktet

Læs mere

Priser og vilkår. Grundpriser. Fastnet. Fastnet 1 Oprettelse 6 760,00 Abonnement pr. måned 107,20 ISDN2-basis 2,3

Priser og vilkår. Grundpriser. Fastnet. Fastnet 1 Oprettelse 6 760,00 Abonnement pr. måned 107,20 ISDN2-basis 2,3 Grundpriser Fastnet Oprettelse 6 760,00 Abonnement pr. måned 07,0 ISDN-basis, Oprettelse 6 760,00 Abonnement pr. måned 5,0 ISDN-erhverv, Oprettelse 6 760,00 Abonnement pr. måned 75,0 FlexISDN inkl. 8 kanaler

Læs mere

UDKAST. Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2019 fastnet. 1. Indledning. 2. Afgørelse

UDKAST. Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2019 fastnet. 1. Indledning. 2. Afgørelse TDC A/S regulering@tdc.dk 30. oktober 2018 Sag 2018-12889 UDKAST Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2019 fastnet 1. Indledning TDC

Læs mere

Bilag 4: Service Level Agreement for rå kobber og delt rå kobber

Bilag 4: Service Level Agreement for rå kobber og delt rå kobber Bilag 4: Service Level Agreement for rå kobber og delt rå kobber Bilag 4 gældende pr. 1. marts 2015. 1 Indhold 1 INDHOLD... 1 2 INDLEDNING... 1 3 KVALITET... 2 4 LEVERINGSPRÆCISION... 3 5 LEVERINGSTID...

Læs mere

Bilag 1b: Produktspecifikation for transmissionsydelser

Bilag 1b: Produktspecifikation for transmissionsydelser Bilag 1b: Produktspecifikation for transmissionsydelser 1 Indhold 1 Indhold... 1 2 Omfang... 1 3 Transmissionskapacitet... 1 3.1 Transmissionskapacitet 2Mbit/s... 1 3.2 Transmissionskapacitet > 2Mbit/s...

Læs mere

Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af prisen for ydelsen opsætning af nettermineringspunkt

Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af prisen for ydelsen opsætning af nettermineringspunkt TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af prisen for ydelsen opsætning af nettermineringspunkt 1 Indledning modtog den 26. november 2009 TDC s nye

Læs mere

Bilag 1e: Produktbeskrivelse for Shared fiber acces

Bilag 1e: Produktbeskrivelse for Shared fiber acces Bilag 1e: Produktbeskrivelse for Shared fiber acces Shared fiber acces er under udvikling, og der kan forekomme ændringer i produktbeskrivelsen indtil End-To-End-testen er gennemført i løbet af september.

Læs mere

Produkttillæg IP Transmission kabel-tv net

Produkttillæg IP Transmission kabel-tv net 3. marts 2012 Rammeaftale nr. Aftale nr. Produkttillæg IP Transmission kabel-tv Til Rammeaftale om levering og drift af YouSee s engrostjenester mellem og YouSee A/S YouSee A/S Teglholmsgade 1

Læs mere

Bilag 1f. Produktspecifikation for delstrækninger

Bilag 1f. Produktspecifikation for delstrækninger Bilag 1f. Produktspecifikation for delstrækninger Dette bilag udgør bilag 1f til det mellem parterne tiltrådte Produkttillæg for Rå kobber/delt rå kobber eller Standardaftale for Rå kobber eller Standardaftale

Læs mere

Bilag 1a. Procedurer for rå kobber og delt rå kobber trådpar

Bilag 1a. Procedurer for rå kobber og delt rå kobber trådpar Bilag 1a. Procedurer for rå kobber og delt rå kobber trådpar Dette bilag udgør bilag 1a til det mellem parterne tiltrådte Produkttillæg for Rå kobber/delt rå kobber eller Standardaftale for Rå kobber eller

Læs mere

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester Produkttillæg: VULA til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester PT_VULA_v_140319140319 Side 1 af 6 1 Præambel Dette Produkttillæg indeholder de produktspecifikke vilkår for TDC s levering

Læs mere

UDKAST. 1. Indledning. 2. Afgørelse. TDC A/S Fremsendes alene via

UDKAST. 1. Indledning. 2. Afgørelse. TDC A/S Fremsendes alene via TDC A/S regulering@tdc.dk 4. september 2017 UDKAST Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAICmetoden for 2018 fastnet 1. Indledning Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Afgørelse om ændringer i LRAIC-prisfastsættelsesmetoden og fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden for 2008

Afgørelse om ændringer i LRAIC-prisfastsættelsesmetoden og fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden for 2008 TDC A/S Nørregade 21 0900 København C Afgørelse om ændringer i LRAIC-prisfastsættelsesmetoden og fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden for 2008 I medfør af 7, stk. 1-2, i lov nr.

Læs mere

Produkttillæg: Ethernet transmission af BSA og VULA trafik. Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester

Produkttillæg: Ethernet transmission af BSA og VULA trafik. Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester Produkttillæg: Ethernet transmission af BSA og VULA trafik til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester PT_ETrans_v_171117171117 Side 1 af 5 1 Præambel Dette Produkttillæg indeholder de

Læs mere

Bilag 4: Service Level Agreement

Bilag 4: Service Level Agreement Bilag 4: Service Level Agreement Gældende fra 16. juli 2018. 1. Omfang Dette bilag gælder for følgende produkter: Produkter x x X x x x I Nedenstående benyttes Produktet som reference til ovenstående produkter.

Læs mere

Afgørelse om ændringer i LRAIC-prisfastsættelsesmetoden og fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden for 2008

Afgørelse om ændringer i LRAIC-prisfastsættelsesmetoden og fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden for 2008 TDC A/S Nørregade 21 0900 København C UDKAST TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade 1 0900 København C Afgørelse om ændringer i LRAIC-prisfastsættelsesmetoden og fastsættelse af maksimale samtrafikpriser

Læs mere

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester Produkttillæg: Fiber BSA til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester PT_FBSA_v_std_220114.docx Side 1 af 7 1 Præambel Dette Produkttillæg indeholder de produktspecifikke vilkår for TDC

Læs mere

til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester

til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester Aftale nr.: Rammeaftale nr.: Dato: Produkttillæg: VULA til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester mellem og TDC A/S PT_VULA_v_std_020913.docx Side 1 af 7 1 Præambel Dette Produkttillæg

Læs mere

TDC A/S Fremsendes alene via mail. Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for Dual Pair Bonding (DPB)

TDC A/S Fremsendes alene via mail. Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for Dual Pair Bonding (DPB) TDC A/S regulering@tdc.dk Dato 9. september 2013 /Jonas Østrup Fremsendes alene via mail Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for Dual Pair Bonding (DPB) Indledning TDC er

Læs mere

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester Produkttillæg: Ethernet BSA til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester PT_EBSA_v_std_220115 Side 1 af 7 1 Præambel Dette Produkttillæg indeholder de produktspecifikke vilkår for TDC

Læs mere

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail. Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for uncontended VULA ved POI0

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail. Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for uncontended VULA ved POI0 TDC A/S regulering@tdc.dk Dato 25. september 2013 /Jonas Østrup Fremsendes alene via mail Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for uncontended VULA ved POI0 Indledning TDC

Læs mere

Bilag 4 : Service Level Agreement for rå kobber og delt rå kobber

Bilag 4 : Service Level Agreement for rå kobber og delt rå kobber Bilag 4 : Service Level Agreement for rå kobber og delt rå kobber 1 Indhold 1 INDHOLD...1 2 INDLEDNING...1 3 KVALITET...2 4 LEVERINGSPRÆCISION...3 5 LEVERINGSTID...4 6 FEJLRETNINGSTID...5 7 KOMPENSATION...6

Læs mere

København d. 31. oktober 2008

København d. 31. oktober 2008 Teknologisk Institut Gregersensvej 2630 Taastrup E-post: produktion@teknologisk.dk København d. 31. oktober 2008 Vedr.: Høring over udkast til rapport vedrørende Teknologisk Instituts undersøgelse af TDC

Læs mere

I medfør af telelovens 73, stk. 3, skal TDC senest en måned efter, at denne afgørelse er truffet, udmønte denne i et opdateret standardtilbud.

I medfør af telelovens 73, stk. 3, skal TDC senest en måned efter, at denne afgørelse er truffet, udmønte denne i et opdateret standardtilbud. TDC A/S regulering@tdc.dk Telenor A/S regulation@sonofon.dk Fremsendes alene via e-mail Afgørelse vedrørende Telenor A/S (tidligere Cybercity A/S) klage over TDC A/S prissætning af ydelsen fall back 1

Læs mere

Afgørelse om ændringer i LRAIC-prisfastsættelsesmetoden og fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden for 2007

Afgørelse om ændringer i LRAIC-prisfastsættelsesmetoden og fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden for 2007 TDC A/S Nørregade 21 0900 København C TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade 1 0900 København C Afgørelse om ændringer i LRAIC-prisfastsættelsesmetoden og fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter

Læs mere

Afgørelse om ændringer i LRAIC-prisfastsættelsesmetoden og fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden for 2009

Afgørelse om ændringer i LRAIC-prisfastsættelsesmetoden og fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden for 2009 TDC Teglholmsgade 1 0900 København C Afgørelse om ændringer i LRAIC-prisfastsættelsesmetoden og fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden for 2009 I medfør af 7, stk. 1-2, i lov nr.

Læs mere

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester Produkttillæg: VULA til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester PT_VULA_v_std_220115 Side 1 af 8 1 Præambel Dette Produkttillæg indeholder de produktspecifikke vilkår for TDC s levering

Læs mere

Bilag 10 Bredbånd Basic Pro

Bilag 10 Bredbånd Basic Pro Bilag 10 Bredbånd Basic Pr Omfang Prduktspecifikatinen er en beskrivelse af TDC Whlesales prdukt Bredbånd Basic Pr. Beskrivelsen dækker kun de punkter, hvr Bredbånd Basic Pr adskiller sig fra beskrivelsen

Læs mere

Afgørelse efter telelovens 65, stk. 6 om fastsættelse af foreløbige vilkår for Cybercitys adgang til samtrafikproduktet Bitstream Access (BSA)

Afgørelse efter telelovens 65, stk. 6 om fastsættelse af foreløbige vilkår for Cybercitys adgang til samtrafikproduktet Bitstream Access (BSA) TDC A/S Nørregade 21 0900 København C Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København V Afgørelse efter telelovens 65, stk. 6 om fastsættelse af foreløbige vilkår for Cybercitys adgang til samtrafikproduktet

Læs mere

Tillægsaftale. Grossist Service. mellem TDC A/S XXX

Tillægsaftale. Grossist Service. mellem TDC A/S XXX 4. december 2007 Tillægsaftale om Grossist Service mellem TDC A/S og XXX 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse...1 1.1 Bilagsliste... 2 2 Præambel...3 3 Parterne...3 4 Tillægsaftalens ikrafttræden...3

Læs mere

Produkttillæg: VULA UC. til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester. PT_VULA_UC_v_ af 7

Produkttillæg: VULA UC. til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester. PT_VULA_UC_v_ af 7 Produkttillæg: VULA UC til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester PT_VULA_UC_v_140319 1 af 7 1 Præambel Dette Produkttillæg indeholder de produktspecifikke vilkår for TDC s levering

Læs mere

Høringsnotat vedrørende: Undersøgelse af TDCs forretningsgange i relation til visse samtrafikprodukter på teleområdet

Høringsnotat vedrørende: Undersøgelse af TDCs forretningsgange i relation til visse samtrafikprodukter på teleområdet Høringsnotat vedrørende: Undersøgelse af TDCs forretningsgange i relation til visse samtrafikprodukter på teleområdet Teknologisk Institut afsluttede primo september 2008 sin undersøgelse af TDCs forretningsgange

Læs mere

Tillægsaftale. Ethernet Bitstream Access Multikanaler (Ethernet BSA Multikanaler) mellem. TDC Totalløsninger A/S. Cybercity A/S

Tillægsaftale. Ethernet Bitstream Access Multikanaler (Ethernet BSA Multikanaler) mellem. TDC Totalløsninger A/S. Cybercity A/S 20. september 2007 Tillægsaftale om Ethernet Bitstream Access Multikanaler (Ethernet BSA Multikanaler) mellem TDC Totalløsninger A/S og Cybercity A/S 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 1.1

Læs mere

Afgørelse om ændringer i LRAIC-prisfastsættelsesmetoden og fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden for 2007

Afgørelse om ændringer i LRAIC-prisfastsættelsesmetoden og fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden for 2007 TDC A/S Nørregade 21 0900 København C - Udkast - Afgørelse om ændringer i LRAIC-prisfastsættelsesmetoden og fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden for 2007 I medfør af 7, stk. 1-2,

Læs mere

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester Produkttillæg: Rå fiber til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester PT_Rå_fiber_v_141016-2141016 Side 1 af 6 1 Præambel Dette Produkttillæg indeholder de produktspecifikke vilkår for

Læs mere

Bilag 10 til Aftale om Bredbånd BasiC

Bilag 10 til Aftale om Bredbånd BasiC Bilag 10 til Aftale m Bredbånd BasiC Indhldsfrtegnelse Bilag 10 Bredbånd Basic Pr... 2 OMFANG... 2 OVERORDNET BESKRIVELSE... 2 GRUNDYDELSER... 2 TILLÆGSYDELSER... 2 HASTIGHEDER... 2 IP-ADRESSER... 3 MPLS...

Læs mere

Bilag 1a: Produktspecifikation for Rå fiber FTH

Bilag 1a: Produktspecifikation for Rå fiber FTH Bilag 1a: Produktspecifikation for Rå fiber FTH Dette bilag udgør bilag 1a til Produktspecifikation for Rå fiber FTH og erstatter samtidig følgende bilag: Bilag 1: Produktspecifikation for Rå fiber. 1.

Læs mere

Afgørelse vedrørende TDC A/S standardtilbud om henholdsvis fast operatørvalg og gensalg af tjenester m.v. på fastnetområdet (marked 8)

Afgørelse vedrørende TDC A/S standardtilbud om henholdsvis fast operatørvalg og gensalg af tjenester m.v. på fastnetområdet (marked 8) TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse vedrørende TDC A/S standardtilbud om henholdsvis fast operatørvalg og gensalg af tjenester m.v. på fastnetområdet (marked 8) 1 Indledning Den

Læs mere

Produktspecifikke abonnementsbetingelser

Produktspecifikke abonnementsbetingelser Produktspecifikke abonnementsbetingelser For alle eksisterende kunder oprettet før 14. juni 2005, træder disse betingelser i kraft den 14. juli 2005. 1 Aftalens omfang Følgende specifikke abonnementsbetingelser

Læs mere

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester Produkttillæg: Rå fiber til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester PT_Rå fiber_v_std_220114.docx Side 1 af 6 1 Præambel Dette Produkttillæg indeholder de produktspecifikke vilkår for

Læs mere

Bilag 1b: Produktspecifikation for transmissionsydelser

Bilag 1b: Produktspecifikation for transmissionsydelser Bilag 1b: Produktspecifikation for transmissionsydelser 1 Indhold 1 Indhold...1 2 Omfang...1 3 Transmissionskapacitet...1 3.1 Transmissionskapacitet 2 Mbit/ s...2 3.2 Transmissionskapacitet > 2Mbit/s...2

Læs mere

om fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden (fastnet)

om fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden (fastnet) TDC A/S regulering@tdc.dk Telia Danmark regulatory@telia.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse vedrørende TDC s faktureringspraksis i forbindelse med opsætning af KAP-stik 1 Indledning Telia har den 24.

Læs mere

Bilag 1f: Produktbeskrivelse for Ethernet BSA G.SHDSL

Bilag 1f: Produktbeskrivelse for Ethernet BSA G.SHDSL Bilag 1f: Produktbeskrivelse for Ethernet BSA G. 1. Omfang Ethernet BSA G. er et produkt, hvor XDSL-forbindelsen produceres efter G..biz standarden og benytter 1-4 trådpar til at levere en given hastighed.

Læs mere

Endelig afgørelse vedrørende standardtilbud af 6. februar 2006 og 13. oktober 2006 om produkter på engrosmarkedet for ubundtet adgang

Endelig afgørelse vedrørende standardtilbud af 6. februar 2006 og 13. oktober 2006 om produkter på engrosmarkedet for ubundtet adgang Afgørelse TDC A/S Teglholmsgade 1 0900 København C Endelig afgørelse vedrørende standardtilbud af 6. februar 2006 og 13. oktober 2006 om produkter på engrosmarkedet for ubundtet adgang 11. november 2008

Læs mere

Bilag 4: Service Level Agreement (SLA)

Bilag 4: Service Level Agreement (SLA) Bilag 4: Service Level Agreement (SLA) Dette bilag: Udgør bilag 4 til det mellem parterne tiltrådte Produkttillæg for Gensalg Fastnet Erstatter følgende bilag: Bilag 8. Service Level Agreement (SLA) hørende

Læs mere

Fastnet-PSTN 1 Oprettelse 6 760,00 Abonnement pr. måned 107,20 ISDN2-basis 2. Abonnement pr. måned 135,20 ISDN2-erhverv 2,3

Fastnet-PSTN 1 Oprettelse 6 760,00 Abonnement pr. måned 107,20 ISDN2-basis 2. Abonnement pr. måned 135,20 ISDN2-erhverv 2,3 Grundabonnementer Fastnet Fastnet-PSTN 1 Oprettelse 6 760,00 Abonnement pr. måned 107,20 ISDN2-basis 2 Oprettelse 6 760,00 Abonnement pr. måned 135,20 ISDN2-erhverv 2,3 Oprettelse 6 760,00 Abonnement pr.

Læs mere

Lovgrundlag I lovbemærkningerne til telelovens 51 f, stk. 5 og 6, er bl.a. anført følgende:

Lovgrundlag I lovbemærkningerne til telelovens 51 f, stk. 5 og 6, er bl.a. anført følgende: TDC A/S Nørregade 21 0900 København C TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade 1 0900 København C Afgørelse om ændring af afgørelse af 2. november 2005 på engrosmarkedet for bredbåndstilslutning (marked 12)

Læs mere

1. Indledning Gensalg Fastnet XDSL-produkter Transmissionsprodukter Straksservice... 5

1. Indledning Gensalg Fastnet XDSL-produkter Transmissionsprodukter Straksservice... 5 Bilag 2: Priser Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 1 2. Gensalg Fastnet... 1 3. XDSL-produkter... 3 4. Transmissionsprodukter... 5 5. Straksservice... 5 1. Indledning Priserne på service er delt op i

Læs mere

I medfør af telelovens 72, stk. 1, jf. 73, stk. 1, træffer IT- og Telestyrelsen herefter følgende afgørelse:

I medfør af telelovens 72, stk. 1, jf. 73, stk. 1, træffer IT- og Telestyrelsen herefter følgende afgørelse: Afgørelse vedrørende Hi3G s standardtilbud af 19. juni 2008 på engrosmarkedet for terminering i Hi3G Denmark ApS s mobilnet (marked 16) 2. september 2009 Indledning Den 4. april 2008 traf afgørelse over

Læs mere

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester Produkttillæg: BSA coax (tidligere BSA Kabel-tv net) til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester PT_BSA_Coax_v_211215 Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse 1. PRÆAMBEL... 3 2. PARTER... 3

Læs mere

IT- og Telestyrelsen træffer herved afgørelse i sagen vedr. Cybercitys klage af 24. juni 2008 over TDC s priser for 30A- og 60A-strømydelser.

IT- og Telestyrelsen træffer herved afgørelse i sagen vedr. Cybercitys klage af 24. juni 2008 over TDC s priser for 30A- og 60A-strømydelser. TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via e-mail Klage fra Cybercity (nu Telenor) over høje priser for strømydelser på samhusningslokaliteter træffer herved afgørelse i sagen vedr. Cybercitys klage

Læs mere

Aftale nr.: Dato: Standardaftale om. Frit operatørvalg. mellem XXX TDC A/S

Aftale nr.: Dato: Standardaftale om. Frit operatørvalg. mellem XXX TDC A/S Aftale nr.: Dato: Standardaftale om Frit operatørvalg mellem XXX og TDC A/S 1. Aftalens parter 1.1 Denne tillægsaftale er indgået mellem: XXX (Operatøren) og TDC A/S Wholesale Teglholmsgade 3 0900 København

Læs mere

Produkttillæg: Rå kobber/delt rå kobber

Produkttillæg: Rå kobber/delt rå kobber Aftale nr.: Rammeaftale nr.: Produkttillæg: Rå kobber/delt rå kobber Til Ram m eaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester mellem < Kunde> og TDC A/S PT Kobber v standard 01 10 2009.doc Side

Læs mere

Bilag 8: Forretningsgange for Gensalg Fastnet

Bilag 8: Forretningsgange for Gensalg Fastnet Bilag 8: Forretningsgange for Gensalg Fastnet 1. Indholdsfortegnelse 1. INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 2. INDLEDNING... 2 3. FORMÅL... 2 4. DEFINITIONER... 2 5. PROCESSER... 3 5.1. Overdragelse fra TDC til gensælger...

Læs mere

Indhold og forudsætninger Følgende standardpriser er gældende for Bredbånd Erhverv. Alle priser og beløb er i danske kroner og ekskl. moms.

Indhold og forudsætninger Følgende standardpriser er gældende for Bredbånd Erhverv. Alle priser og beløb er i danske kroner og ekskl. moms. Priser og Vilkår Priser Indhold og forudsætninger Følgende standardpriser er gældende for Bredbånd Erhverv. Alle priser og beløb er i danske kroner og ekskl. moms. Bredbånd Erhverv Binding Abonnement pr

Læs mere

Abonnementsvilkår for TDC Alarmnet

Abonnementsvilkår for TDC Alarmnet Abonnementsvilkår for TDC Alarmnet Juli 2018 Indholdsfortegnelse 1. Abonnementsaftalen... 1 2. Forudsætninger... 1 2.A. Accesforbindelse... 1 2.B. Udvidet Fejlretning eller Mobil backup... 2 3. Aftalens

Læs mere

TDC A/S. Afgørelse om fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAICmetoden

TDC A/S. Afgørelse om fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAICmetoden TDC A/S Afgørelse om fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAICmetoden for 2010 har siden 2002 reguleret en række af TDC s engrospriser efter LRAIC-prisfastsættelsesmetoden. Baggrunden for den

Læs mere

TDC A/S Nørregade København C

TDC A/S Nørregade København C TDC A/S Nørregade 21 0900 København C Afgørelse i 65 sag om ændring af aftale om tjenesteudbyderadgang på fastnettet mellem Tele2 og TDC ( hvilende abonnement ) Tele2 anmodede med brev af 7. juli 2004

Læs mere

Høringsnotat om ændring af definitioner og indberetningsskema til Bredbåndskortlægning 2014

Høringsnotat om ændring af definitioner og indberetningsskema til Bredbåndskortlægning 2014 2. juli 2014 Sag Høringsnotat om ændring af definitioner og indberetningsskema til Bredbåndskortlægning 2014 1. Indledning Den 9. maj 2014 sendte Erhvervsstyrelsen et notat om ændring af definitioner og

Læs mere

Høringsnotat vedr. udkast til tillægsafgørelser på engrosmarkedet for terminering af taleopkald i individuelle mobilnet (marked 2).

Høringsnotat vedr. udkast til tillægsafgørelser på engrosmarkedet for terminering af taleopkald i individuelle mobilnet (marked 2). 10. september 2018 /andbec ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Høringsnotat vedr. udkast til tillægsafgørelser på engrosmarkedet for terminering af taleopkald i individuelle

Læs mere

Bilag 1: Produktspecifikation for ubestykket lyslederinfrastruktur December 2017

Bilag 1: Produktspecifikation for ubestykket lyslederinfrastruktur December 2017 1 Omfang Produktspecifikationen er en beskrivelse af samtrafikproduktet Ubestykket lyslederinfrastruktur. Produktspecifikationen omfatter en beskrivelse af egenskaber af produktet, krav til anvendelsen

Læs mere

TDC A/S Nørregade København K. TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade København C

TDC A/S Nørregade København K. TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade København C TDC A/S Nørregade 21 0900 København K TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade 1 0900 København C Klage fra Cybercity A/S over bundtning af samtrafiktjenesterne indkobling af rå kobber i centraler, herunder

Læs mere

65 afgørelse vedr. anmodning om at hvilende abonnement ikke kan begrunde afvisning af adgang til delt rå kobber

65 afgørelse vedr. anmodning om at hvilende abonnement ikke kan begrunde afvisning af adgang til delt rå kobber Cybercity A/S Overgaden Neden Vandet 7 1414 København K 65 afgørelse vedr. anmodning om at hvilende abonnement ikke kan begrunde afvisning af adgang til delt rå kobber Cybercity har ved brev af 10. juni

Læs mere

Bilag 1f: Produktbeskrivelse for Ethernet BSA G.SHDSL

Bilag 1f: Produktbeskrivelse for Ethernet BSA G.SHDSL Bilag 1f: Produktbeskrivelse for Ethernet BSA G.SHDSL 1. Omfang Ethernet BSA G.SHDSL er et produkt, hvor XDSL-forbindelsen produceres efter G.SHDSL.biz standarden og benytter 1-4 trådpar til at levere

Læs mere

Bilag 1a. Produktspecifikation for Adgang BSA Kabel-tv net

Bilag 1a. Produktspecifikation for Adgang BSA Kabel-tv net Bilag 1a. Produktspecifikation for Adgang BSA Kabel-tv net Indholdsfortegnelse 1. PRÆAMBEL... 2 2. DEFINITIONER... 2 3. PRODUKTBESKRIVELSE... 3 3.1 Kundeinstallation... 3 3.2 Provisionering / aktivering...

Læs mere

Aftale nr.: 8. november 2007. Tillægsaftale om Installationsydelser. mellem TDC A/S XXX

Aftale nr.: 8. november 2007. Tillægsaftale om Installationsydelser. mellem TDC A/S XXX Aftale nr.: 8. november 2007 Tillægsaftale om Installationsydelser mellem TDC A/S og XXX 1. Indholdsfortegnelse 1. INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1.1. BILAGSLISTE... 3 2. PRÆAMBEL... 4 3. PARTERNE... 4 4. TILLÆGSAFTALENS

Læs mere

Bilag 1a: Produktspecifikation for Bredbånd Basic

Bilag 1a: Produktspecifikation for Bredbånd Basic Bilag 1a: Produktspecifikation for Bredbånd Basic Dette bilag udgør bilag 1a til Produkttillæg for Bredbånd Basic og erstatter samtidig følgende bilag: Bilag 1 Produktspecifikation for Bredbånd Basic hørende

Læs mere

Bilag 1a: Produktspecifikation for Bredbånd Basic

Bilag 1a: Produktspecifikation for Bredbånd Basic Bilag 1a: Produktspecifikation for Bredbånd Basic Dette bilag udgør bilag 1a til Produkttillæg for Bredbånd Basic og erstatter samtidig følgende bilag: Bilag 1 Produktspecifikation for Bredbånd Basic hørende

Læs mere

Tillægsvilkår for TDC Udvidet Service og TDC Udvidet Service 2 dage

Tillægsvilkår for TDC Udvidet Service og TDC Udvidet Service 2 dage Tillægsvilkår for TDC Udvidet Service og TDC Udvidet Service 2 dage November 2012 Tillægsvilkår for TDC Udvidet Service og TDC Udvidet Service 2 dage November 2012 1. Serviceaftalen For aftaler mellem

Læs mere

Aftale nr.: Rammeaftale nr.: Dato: Produkttillæg: Kobber. til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester. mellem <Kunde> og TDC A/S

Aftale nr.: Rammeaftale nr.: Dato: Produkttillæg: Kobber. til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester. mellem <Kunde> og TDC A/S Aftale nr.: Rammeaftale nr.: Dato: Produkttillæg: Kobber til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester mellem og TDC A/S 1 Præambel Dette Produkttillæg indeholder de produktspecifikke

Læs mere

Telia Danmark Afgørelse vedrørende TDC's faktureringspraksis i forbindelse med. opsætning af nettermineringspunkt (KAP-stik) 1.

Telia Danmark Afgørelse vedrørende TDC's faktureringspraksis i forbindelse med. opsætning af nettermineringspunkt (KAP-stik) 1. Telia Danmark regulatory@telia.dk 19. april 2012 Afgørelse vedrørende TDC's faktureringspraksis i forbindelse med opsætning af nettermineringspunkt (KAP-stik) 1. Indledning Telia klagede den 24. november

Læs mere

Bilag 4: Service Level Agreement - SLA

Bilag 4: Service Level Agreement - SLA Bilag 4: Service Level Agreement - SLA Indholdsfortegnelse: 1. OMFANG OG VILKÅR... 1 2. DEFINITIONER... 1 3. LEVERINGSTID... 2 3.1 GENNEMSNITLIG LEVERINGSTID...2 3.2 LEVERINGSTID...2 3.3 ORDREBEKRÆFTELSER...3

Læs mere

Vectoring og VULA. Afrapportering fra Vectoringarbejdsgruppen. UDKAST 10. december Tilføj titel i sidehoved / sidefod 1

Vectoring og VULA. Afrapportering fra Vectoringarbejdsgruppen. UDKAST 10. december Tilføj titel i sidehoved / sidefod 1 Vectoring og VULA Afrapportering fra Vectoringarbejdsgruppen UDKAST 10. december 2012 1 Møder Afholdt : 24/10, 27/11, 10/12 Planlagt : Workshop med erfaringsudveksling dec-jan Møder 16/1, 12/2, 20/3, 8/5

Læs mere