Referat. Deltagere: 6. marts 2013, kl i Mødelokale/Bragesvej 18, RF. joda@ringsted.dk. (formand) Andelsboligforeningen af Kurt Petersen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat. Deltagere: 6. marts 2013, kl. 17.30 i Mødelokale/Bragesvej 18, RF. joda@ringsted.dk. (formand) Andelsboligforeningen af Kurt Petersen"

Transkript

1 Referat Deltagere: Ringsted Byråd Svend-Erik Jakobsen (formand) Johnny Dahlgaard Andelsboligforeningen af Kurt Petersen 1941 Ringsted Bys Boligselskab Nyt medlem Ringsted Boligselskab Lasse Andersen Ringsted Grundejerforening Poul Ulrich Larsen Håndværker- og Ejgil Risager industriforeningen Parcelhuse Svend Erik Brande Bent E. Pedersen Johannes Jørgensen Janne Hansen Ole Winther Thomas Schmidt Tarek Elawad (sekretær)

2 2 Referat Fraværende: 1. Godkendelse af sidste referat Afgørelse: Godkendt. Ej tilstede: Johnny Dahlgaard, Ejgil Risager og Bent Pedersen 2. Godkendelse af dagsorden Afgørelse: Godkendt. Brugerrådet blev enig om, at der skal afholdes 2 faste møder om året i maj og i november. Kurt Petersen og Svend Erik Brande kom med forskellige forslag om rundtur til vores egne anlæg så som Krematorium og til eksterne anlæg som vindmøller og solenergi. Ej tilstede: Johnny Dahlgaard, Ejgil Risager og Bent Pedersen 3. Generel orientering om fjernvarmen Thomas Schmidt orienterede om: Nyt målersystem Kamstrup tilbyder en løsning baseret på Wireless M-Bus moduler i varmemålere type MULTICAL 602, og MULTICAL 21 koldvandsmålere opsat i et Kamstrup Radio Link netværk styret af Kamstrup softwaren PcBase III. Målere udenfor dækningsområdet aflæses med håndterminal. Radio Link Netværk giver følgende fordele:

3 3 Referat 1. Kombination af varme- og vandaflæsning 2. Hurtig og effektiv 1-vejs kommunikation 3. Op til 16 års batterilevetid 4. Timerværdier 5. Simpel infrastruktur 6. Plug n play 7. Standardiseret kommunikation, EN Kryptering med individuelle krypteringsnøgler 9. Mulighed for lækageovervågning Det er aftalt at radiolink dækningsområdet omfatter den del af Ringsted by der ligger syd for motorvej E20. Ifølge oplæg fra Ringsted forsyning er der 2904 varmemålere og det antages at der ligeledes er ca koldvandsmålere i samme område. De resterende koldvandsmålere, ca , antages at være installeret udenfor selve Ringsted by. Disse aflæses med håndterminal. Det forventes, at der skal anvendes 4 antenne placeringer (sites) på nedenstående adresser: Skorsten på Nørretorv ved Central Nord. Skorsten på Rønnedevej ved hovedcentral Telenor mast i den nordlige by del. Skorsten ved boligforeningen i Ahorn Parken. Daglig drift-fokusområder Den årlige gennemgang af ventiler og brønde er startet. Forbedringsarbejder i 2012 af alarmfejlene samt utætheder viste et pænt antal af fejl ca. 34 stk., 10 af dem var i Kildemarkens område og Nørregade. Opfølgning på afkøling hos forbruger og kommunale ejendomme De store kunder ca. 98 forbruger som havde dårlig afkøling, blev kontaktet af Ringsted Fjernvarme. Alle 98 kunder havde reageret på brevet og vendte tilbage med enten et ønske om teknisk rådgivning eller at de kontakter deres Vvs mand for afhjælpning. Thomas Schmidt nævnte, at Ringsted Fjernvarme havde ydet en god service og en bedre opfølgning på sagen.

4 4 Referat Poul Ulrich Larsen nævnte, at 2 af deres 3 lejemål havde fin afkøling og at de havde problemer med veksler og afkalkning, og spurgte til om man vil indføre en model med bonus/straf over varmepris. Der blev lovet hermed, at dette emne vil blive behandlet når fjernaflæsningssystemet bliver færdigt etableret. Tarek Elawad orienterede om: Etablering af nye tilslutninger: I 2012 blev der ca.23 nye forbruger tilsluttet til fjernvarmen og der forventes flere tilslutninger i året. Formand Svend Erik foreslog, at vi evt. skulle kontakte de resterende oliekunder(ca.80 oliekunder). Nye anlægsprojekter: der blev orienteret om følgende 1. Ringsted Idrætshal, Ahorn Alle, forventes tilsluttet i maj juni Ringsted gymnastikhus, ved Tvær Alle er blevet tilsluttet. 3. Selandia Park, Glunz & Jensen, Ny bygning på ca m² er blevet tilsluttet til fjernvarme og der blev udarbejdet et projektforslag for tilslutning af de resterende bygninger. Sagen bliver behandlet i næste bestyrelsesmøde. Renoveringsprojekter 2012 og 2013 Tarek Elawad orienterede om de renoveringsprojekter som blev afsluttet i 2012 så som Nørregade-, Sct. Bendtsgade og Teglovnsvejprojekt og om de kommende renoveringsprojekter i Østre Park( 4 villaveje), Kildemosevej og transmissionsledning ved Ahorn alle - Bengerds Alle. Der blev holdt flere licitationer i marts-april 2013 for disse projekter for henholdsvis rørentreprise, smedeentreprise og jordentreprise. Formand Svend Erik spurgte om vi kunne fremover vedlægge bilag for disse projekter sammen med referatet. Der forventes opstart i maj 2013, se vedlagte bilag over projekter.

5 5 Referat Ringsted fjernvarme regner med at der vil blive investeret ca. 10,5 mio. kr. om året på renovering af gamle fjernvarmeledninger. Planlagte renoveringsprojekter i 2014 Tarek Elawad orienterede, at i 2014 vil Ringsted fjernvarme udskifte den gamle transmissionsledning fra Mellembroerne og helt ned til Søndervang. Denne ledning havde i årevis en flaskehals som forhindrede en optimal fjernvarmeforsyning af hele Søndervang-Søndre Parkvej områder. Og udover dette projekt vil vi fortsat renovere de gamle fjernvarmeledninger inde i byen i Valdemarsgade, Dagmarsgade, Svalevej, Spurvevej og i Østre Parkvej område. Energibesparelser hos forbrugere og på ledningsnet er blevet indberettet til Dansk Fjernvarme og Energistyrelsen. Ringsted fjernvarme opfylder stadigvæk kravet om 2 % besparelser om året og der er et pænt overskud som stammer fra oliekonvertering til fjernvarme samt fra renoveringsprojekter. Ole Winther orienterede om: Halmvarmeværket I 2012 gik vi sammen med Slagelse Forsyning og Vordingborg Forsyning samarbejde om et fælles udbud på halmmængder og transport. I år er også Haslev Fjernvarme og Holbæk Forsyning gået med i vores fælles udbud. Dette samarbejde har givet os alle og landbruget betydelige fordele i både udbuds- og kontraktsituationen. Anlægget køre godt med høj rådighed og god virkningsgrad. Landmænd og vognmænd er meget tilfredse med leveringsforholdene på værket. Værket er dog stadig et halmvarmeværk, hvor man aldrig slipper for udfordringer pga. halms skiftende egenskaber og store slid på transportudstyr. Vi har sammen med REFA i Nykøbing Falster fået udviklet / tilpasset et administrationssystem for halmadministration. Vi sammen med Slagelse Forsyning og Haslev Fjernvarme indgået samarbejdsaftale med Affald Plus omhandlende

6 6 Referat driftsovervågning uden for normal arbejdstid af vores kraftvarmeværker og vores halmvarmeværk. Krematorium Med vores nye anlæg vi har etableret i forbindelse med Krematoriet, kan vi udnytte ca. 82 % af overskudsvarme fra Krematoriet. De 18 % må vi vifte bort om sommeren. Med denne overskudvarme kan vi dække ca. 52% af det årlige varmebehov på Byskovskolen afd. Asgård og afd. Benløse samt Krematoriet eget behov for varme. Vi betaler ikke for varmen fra Krematoriet og Krematoriet betaler ikke for den varme de få leveret. Skolen betaler kun renter og afskrivning på den anlægsinvestering vi har afholdt samt noget til vores opsyn og drift af det nye anlæg. Skolen sparer ca. 52 % af sit gasforbrug svarende til ca m3 gas om året. Økonomisk set spare de mere eller mindre afhængig af den fremtidige gaspris. Skolen opnår ca. 52 % reduktion i CO2 - udledning Kraftvarmeværket Pga. lave el-priser på el-børsen har vi i 2012 haft en meget lille produktion, svarende til kun ca. 670 driftstimer, men pga. vi står til rådighed når vinden ikke blæser, leveringsproblemer fra Sverige mv., får vi en pæn betaling fra Energinet.dk. Denne betaling udgjorde i 2012 ca. 8 mio.kr. Efter de nuværende planer vil denne betaling bortfalde fra januar Der kan ikke forventes nogen anden betaling i samme størrelse. Til gengæld vil anlægssaldoen være nedskrevet (afdraget) til ca. 9 mio.kr. og anlægget forventes at være i en fin tilstand til at indgå enten i større omfang som reserve og regulerekraft eller et værk drevet delvis på biogas med deraf meget høj afregningspris på el-produktionen. Det er et godt og sundt kraftvarmeværk. Renovering af generatorerne planlægges i 2013 for at sikre fortsat betaling fra Energinet.dk.

7 7 Referat Kurt Petersen spurgte til el-produktion og salg til SEAS. Strømproduktionen sælges ikke til SEAS-NVE. Det kan vi ikke. Strømmen sælges til timepriser på den nordiske el-børs. Biogasanlægget Kort om biogasanlægget og svar på spørgsmål her om. Da det nye energiforlig forbedrede de økonomiske vilkår for biogas betydeligt, slog vi til da der blev mulighed for at søge anlægstilskud. 20 ud af 30 ansøgninger fik afslag på anlægstilskud herunder Ringsted. Ingen anlæg på Sjælland fik anlægstilskud. Der planlægges indført en ny forsyningssikkerhedsafgift på den halm som bruges til direkte til rumopvarmning, hvilket vil medfører at udgiften til halm og afgifter øges med ca. 50 %. Efter ca. 1½ års laboratorium forsøg testes pt. løsninger, hvor man kan bruge halm i biogasanlæg og få ca. 70 % af halmens brændværdi ud i form af biogas. Denne halm vil ikke blive afgiftsbelagt. Biogassen kan så bruges på kraftvarmeværket, hvilket åbner nye økonomiske muligheder for kraftvarmeværket, som kan være attraktive. Da der kan være væsentlig positiv udbytte, både direkte og indirekte for både Ringsted Fjernvarme, Ringsted Spildevand og for Ringsted Kommune, har hver give tilsagn om op til 1 mio. i udviklingsomkostning til at få biogasseskabet etableret. Viser der sig ugunstige forhold inde selskabet er etableret, stopper man med at bruge af pengene. Bliver selskabet etableret, får alle 3 parter pengene tilbage. Den ene mio. fra fjernvarmen svare til 142 kr. pr. normal husstand og 30 kr. pr. boger fra kommunekassen. Der søges også om EU-tilskud via hjælp fra konsulenter som Regionen har siddende i Brüssel. Ej tilstede: Johnny Dahlgaard, Ejgil Risager og Bent Pedersen

8 8 Referat 4. Budget 2013 for Ringsted Fjernvarme og Ringsted Kraftvarmeværk Janne Hansen gennemgik: Budget 2013 for Ringsted Fjernvarme og budget 2013 for Ringsted Kraftvarmeværk ifølge udleveret bilag. Ifølge bilaget er der budgetteret med en varmepris på 452 kr./mwh og med en forventet salg på MWh fordelt på målere. Og der blev nævnt, at produktionen er fordelt på ca. 75 % halm, 11 % kraftvarme og 14 % på gaskedler. Janne Hansen nævnte, at der er indført en ny forsyningssikkerhedsafgift fra 1. januar 2013 som forøger produktionsomkostninger. Og Janne Hansen forklarede de budgetterede omkostninger sammen med de tilhørende noter. Og der blev orienteret om, at frem over vil vores budgetter udleveres som de udleverede bilagene for henholdsvis Ringsted Fjernvarme A/S og Ringsted Kraftvarmeværk A/S. Budgetterne vil bestå af en ledelsesberetning, ledelses erklæring, budgetforudsætninger, resultatbudget, balancebudget, pengestrømsopgørelse og noter til budget. Janne Hansen forklarede, at overskuddet fra Ringsted Kraftvarmeværk vil blive overført til Ringsted Fjernvarme. Ole forklarede at økonomien i kraftvarmen isoleret set er meget varierende, men at den skal ses i sammenhæng med den øvrige varmeproduktion. Formand Svend Erik synes godt om de nye budgetter og mente at de er simple og forståelige. Ej tilstede: Johnny Dahlgaard, Ejgil Risager og Bent Pedersen

Referat. Deltagere: 22. maj 2013, kl i Mødelokale/Bragesvej 18, RF. (formand) Andelsboligforeningen af Kurt Petersen

Referat. Deltagere: 22. maj 2013, kl i Mødelokale/Bragesvej 18, RF. (formand) Andelsboligforeningen af Kurt Petersen Referat Deltagere: Ringsted Byråd Svend-Erik Jakobsen (formand) Johnny Dahlgaard Andelsboligforeningen af Kurt Petersen 1941 Ringsted Bys Boligselskab Nyt medlem sej@ringsted.dk joda@ringsted.dk kumap@turbopost.dk

Læs mere

Referat. Deltagere: 17. december 2013, kl i Mødelokale/Bragesvej 18, RF. (formand) Andelsboligforeningen af Kurt Petersen

Referat. Deltagere: 17. december 2013, kl i Mødelokale/Bragesvej 18, RF. (formand) Andelsboligforeningen af Kurt Petersen Referat Deltagere: Ringsted Byråd Svend-Erik Jakobsen (formand) Johnny Dahlgaard Andelsboligforeningen af Kurt Petersen 1941 Ringsted Bys Boligselskab Nyt medlem sej@ringsted.dk joda@ringsted.dk kumap@turbopost.dk

Læs mere

Brugerråd for Ringsted Fjernvarme Møde nr. 1/2014 26. juni 2014, kl. 19.00 i Mødelokale/Jættevej 1, RHV

Brugerråd for Ringsted Fjernvarme Møde nr. 1/2014 26. juni 2014, kl. 19.00 i Mødelokale/Jættevej 1, RHV Referat Deltagere: Ringsted Byråd Johnny Dahlgaard (formand) Per Nørhave joda@ringsted.dk hjpen@ringsted.dk Andelsboligforeningen af Solveig Christiansen 1941 Ringsted Bys Boligselskab Nyt medlem pigeon@stiansen.dk

Læs mere

(formand) Ringsted Grundejerforening Poul Ulrich Larsen Ejgil Risager. industriforeningen

(formand) Ringsted Grundejerforening Poul Ulrich Larsen Ejgil Risager. industriforeningen Deltagere: Referat Ringsted Byråd Svend-Erik Jakobsen (formand) Johnny Dahlgaard sej@ringsted.dk joda@ringsted.dk Andelsboligforeningen af Kurt Petersen 1941 Ringsted Bys Boligselskab Nyt medlem Ringsted

Læs mere

Referat. Deltagere: 20. oktober 2014, kl. 19.45 i Mødelokale/Bragesvej 18, RF. joda@ringsted.dk. (formand)

Referat. Deltagere: 20. oktober 2014, kl. 19.45 i Mødelokale/Bragesvej 18, RF. joda@ringsted.dk. (formand) Referat 20. oktober 2014, kl. 19.45 i Mødelokale/Bragesvej 18, RF Deltagere: Ringsted Byråd Johnny Dahlgaard (formand) Per Nørhave joda@ringsted.dk hjpen@ringsted.dk Andelsboligforeningen af Solveig Christiansen

Læs mere

Referat. Deltagere: 31. maj 2012, kl i Mødelokale/Bragesvej 18, RF. (formand) Andelsboligforeningen af Kurt Petersen

Referat. Deltagere: 31. maj 2012, kl i Mødelokale/Bragesvej 18, RF. (formand) Andelsboligforeningen af Kurt Petersen Referat Deltagere: Ringsted Byråd Svend-Erik Jakobsen (formand) Johnny Dahlgaard Andelsboligforeningen af Kurt Petersen 1941 Ringsted Bys Boligselskab Nyt medlem sej@ringsted.dk joda@ringsted.dk Ringsted

Læs mere

28. april 2015, kl. 19.00 i Mødelokale/Bragesvej 18, RF. (formand) Ringsted Boligselskab Lasse Andersen lasse-a@mail.tele.dk

28. april 2015, kl. 19.00 i Mødelokale/Bragesvej 18, RF. (formand) Ringsted Boligselskab Lasse Andersen lasse-a@mail.tele.dk Referat Deltagere: Ringsted Byråd Johnny Dahlgaard (formand) Per Nørhave joda@ringsted.dk hjpen@ringsted.dk Andelsboligforeningen af Solveig Christiansen 1941 Ringsted Bys Boligselskab Nyt medlem pigeon@stiansen.dk

Læs mere

Referat 17. juni 2010, kl i mødelokale/kantine, TF Deltagere:

Referat 17. juni 2010, kl i mødelokale/kantine, TF Deltagere: Referat Deltagere: Ringsted Byråd Andelsboligforeningen af 1941 Svend Erik Jakobsen (formand) Johnny Dahlgaard Kurt Petersen sej@ringsted.dk joda@ringsted.dk Ringsted Bys Boligselskab Stig Madsen Ringsted

Læs mere

24. maj 2017, kl i Mødelokale/Bragesvej 18, RF. (formand) Ringsted Boligselskab Lasse Andersen

24. maj 2017, kl i Mødelokale/Bragesvej 18, RF. (formand) Ringsted Boligselskab Lasse Andersen Referat Medlemmer af brugerrådet: Ringsted Byråd Johnny Dahlgaard (formand) Per Nørhave joda@ringsted.dk hjpen@ringsted.dk Andelsboligforeningen af Solveig Christiansen 1941 Ringsted Bys Boligselskab Nyt

Læs mere

P R O T O K O L. Bestyrelsesmøde i SK Varme A/S. Torsdag, den 22. november 2018, kl. 08:00 Nordvej 11, Slagelse

P R O T O K O L. Bestyrelsesmøde i SK Varme A/S. Torsdag, den 22. november 2018, kl. 08:00 Nordvej 11, Slagelse P R O T O K O L Bestyrelsesmøde i SK Varme A/S Torsdag, den 22. november 2018, kl. 08:00 Nordvej 11, Slagelse Bestyrelsen: Flemming Erichsen, Ole Drost, Anders Koefoed, Anders Nielsen, Lis Tribler, Pernille

Læs mere

Projektforslag. i h t. Bekendtgørelse om godkendelse af projekter for kollektive varmeforsyningsanlæg (BEK nr. 1295 af 13. december 2005) omhandlende

Projektforslag. i h t. Bekendtgørelse om godkendelse af projekter for kollektive varmeforsyningsanlæg (BEK nr. 1295 af 13. december 2005) omhandlende Projektforslag i h t. Bekendtgørelse om godkendelse af projekter for kollektive varmeforsyningsanlæg (BEK nr. 1295 af 13. december 2005) omhandlende Rørledning og varmeakkumulator for udnyttelse af overskudsvarme

Læs mere

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 24. nov 2014 DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER:

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 24. nov 2014 DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER: DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER: Til bestyrelserne. Der indkaldes herved til fælles ordinært bestyrelsesmøde i Ringsted Forsyninger Mandag den 24. november 2014, Bragesvej 18,

Læs mere

Velkommen til informationsmøde

Velkommen til informationsmøde Velkommen til informationsmøde 3. marts 2016 Fjernvarme til Søndervang område Borgermøde den 3. marts 2016 Aftenens program 19.00 19.15 Velkommen v/ Janne Hansen, direktør Ringsted Forsyning Hvem er vi.

Læs mere

Ringe Fjernvarmeselskab A.m.b.A.

Ringe Fjernvarmeselskab A.m.b.A. Beretning. Driftsåret 2016. 1. Nyudstykninger, nyanlæg, reparationer, ombygninger m.m. i 2016. Der var ingen byggeaktivitet i Golfparken i 2016. Der er bygget 2 huse på naboudstykningen. Området er udlagt

Læs mere

Investeringer. Driftsøkonomien

Investeringer. Driftsøkonomien Beretning 2015 Nørre Snede Varmeværk har nu i 2 år haft samarbejde med Ejstrupholm Varmeværk. Et samarbejde, som har vist sig som en god løsning for begge værker, hvor vi især samarbejder om maskinerne

Læs mere

Pejlemærker for kraftvarme og fjernvarmeproduktion ved et energisystem med en kraftig udbygning med møller.

Pejlemærker for kraftvarme og fjernvarmeproduktion ved et energisystem med en kraftig udbygning med møller. Pejlemærker for kraftvarme og fjernvarmeproduktion ved et energisystem med en kraftig udbygning med møller. El-Forbrug og en 30 % forøgelse af den faktiske mølleproduktion for vinteren 2010 se Det er den

Læs mere

Fjernvarme fra SK Varme A/S

Fjernvarme fra SK Varme A/S GRUNDEJERFORENINGEN SKOVSØPARKEN www.skovsoeparken.dk bestyrelsen@skovsoeparken.dk Dato: 18. april 2011 Fjernvarme fra SK Varme A/S På sidste års generalforsamling blev omlægning til mere miljøvenlige

Læs mere

Forsyning Helsingør A/S DIREKTIONEN Haderslevvej 25 3000 Helsingør

Forsyning Helsingør A/S DIREKTIONEN Haderslevvej 25 3000 Helsingør Helsingør Kommune Stengade 72 3000 Helsingør Att.: Borgmester Benedikte Kiær og Kommunaldirektør Bjarne Pedersen. Forsyning Helsingør A/S DIREKTIONEN Haderslevvej 25 3000 Helsingør Dato 08.05.2013 Indkaldelse

Læs mere

Strategiplan for 2012 2013 /Investeringsplan. Indkøb af nye motorer fra Jenbacher type Jenbacher JMS 620, varmeeffekt 4,4 MW Indkøb af nye

Strategiplan for 2012 2013 /Investeringsplan. Indkøb af nye motorer fra Jenbacher type Jenbacher JMS 620, varmeeffekt 4,4 MW Indkøb af nye Strategiplan for 2012 2013 /Investeringsplan. Indkøb af nye motorer fra Jenbacher type Jenbacher JMS 620, varmeeffekt 4,4 MW Indkøb af nye røggasvekslere for motorer type Danstoker Indkøb af ny Elkedel

Læs mere

Grevinge varmeværk. Informationsmøde d. 28. oktober 2015

Grevinge varmeværk. Informationsmøde d. 28. oktober 2015 Grevinge varmeværk Informationsmøde d. 28. oktober 2015 Velkommen! Ved bestyrelsesformand Vagn Ytte Larsen Formål med mødet: Information og dialog Dagsorden Dagsorden Kl. 19.00 Velkommen - Bestyrelsesformand

Læs mere

Velkommen til Generalforsamling 2014 Lystrup Fjernvarme A.m.b.A. 11. juni 2014

Velkommen til Generalforsamling 2014 Lystrup Fjernvarme A.m.b.A. 11. juni 2014 Velkommen til Generalforsamling 2014 Lystrup Fjernvarme A.m.b.A. 11. juni 2014 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Beretning for det forløbne regnskabsår 3. Det reviderede årsregnskab fremlægges til godkendelse

Læs mere

Ledelsesberetning 2009/2010 for Sydlangeland Fjernvarme.

Ledelsesberetning 2009/2010 for Sydlangeland Fjernvarme. Ledelsesberetning 2009/2010 for Sydlangeland Fjernvarme. Velkommen. Jeg vil gerne på bestyrelsens vegne byde velkommen til den 17. ordinære generalforsamling for Sydlangeland Fjernvarme. Første punkt på

Læs mere

Bestyrelsens beretning for det forløbne regnskabsår

Bestyrelsens beretning for det forløbne regnskabsår Bestyrelsens beretning for det forløbne regnskabsår Regnskabsåret 2014/2015 Vamdrup Fjernvarme fik i regnskabsåret 2014/2015 et resultat på 2.219.000 kr. i overskud. Det flotte resultat skyldes blandt

Læs mere

Hejrevangens Boligselskab

Hejrevangens Boligselskab Hejrevangens Boligselskab Projektforslag vedr. ændring af blokvarmecentral 28-07-2009 HENRIK LARSEN RÅDGIVENDE INGENIØRFIRMA A/S GODTHÅBSVÆNGET 4 2000 FREDERIKSBERG Telefon 38104204 Telefax 38114204 Projektforslag

Læs mere

Investeringer. Driftsøkonomien

Investeringer. Driftsøkonomien Beretning 2018 Regnskabsåret 2017/2018 er på flere måder det sidste år med noget gammelt og starten på noget nyt for varmeværket og forbrugerne. Nørre Snede Varmeværk er gået all in i samarbejdet med Ejstrupholm

Læs mere

Økonomi i varmepumper - under varierende forudsætninger

Økonomi i varmepumper - under varierende forudsætninger Økonomi i varmepumper - under varierende forudsætninger ERFA-MØDE KRAFTVARME & VARMEPUMPER Kolding, den 29. maj 2018 Projektchef Jørgen Risom, ingeniør M.IDA Dansk Fjernvarmes Projektselskab (DFP) Disposition

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 26. marts 2014.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 26. marts 2014. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 26. marts 2014. Bestyrelsens beretning Indledning 2013 har været stille år for Hadsten Varmeværk uden de store udfordringer, dog med en meget

Læs mere

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for VARMEVÆRKETS skriftlige beretning for regnskabsåret 2018 Indholdsfortegnelse: Side Forbrugere ------------------------------------------------------------- 3 Regnskabet 2018 ------------------------------------------------------

Læs mere

Bestyrelsen vælger formand og næstformand frem til næste års generalforsamling.

Bestyrelsen vælger formand og næstformand frem til næste års generalforsamling. Bestyrelsesmøde nr. 2. 2016/2017 Dato 22. november 2016 kl. 15:00 på varmeværkets kontor. Der var afbud fra Per Melsen, han deltog dog i punkt 1 via telefon. Dagsorden. 1. Bestyrelsen konstituerer sig.

Læs mere

Varmepumper i fjernvarmen - virker det?

Varmepumper i fjernvarmen - virker det? Varmepumper i fjernvarmen - virker det? Erfaringer fra 10 MW VP-anlæg på Kalundborg Centralrenseanlæg Finn Bertelsen, Projektleder Kalundborg Forsyning 03-09-2018 1 Svar på spørgsmål Virker det? svar:

Læs mere

Rask Mølle Varmeværk

Rask Mølle Varmeværk Rask Mølle Varmeværk Ordinær generalforsamling Tirsdag 11/6-2013 Formandens beretning om året der gik. Indledning: Det har hidtil været en tradition for mine forgængere at indlede formandsberetningen med

Læs mere

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for VARMEVÆRKETS skriftlige beretning for regnskabsåret 2014 Indholdsfortegnelse: Side Forbrugere ------------------------------------------------------------- 3 Regnskabet 2014 ------------------------------------------------------

Læs mere

Integration af el i varmesystemet Målsætninger og realiteter. 4/9-2014 Peter Meibom, Analysechef

Integration af el i varmesystemet Målsætninger og realiteter. 4/9-2014 Peter Meibom, Analysechef Integration af el i varmesystemet Målsætninger og realiteter 4/9-2014 Peter Meibom, Analysechef Hovedpointer r har en vigtig rolle i fremtidens energisystem Afgiftsfritagelsen gør biomasse mere attraktiv

Læs mere

Padborg Fjernvarme. Projektansøgning for udnyttelse af overskudsvarme Fra Agri Norcold Industrivej 2, 6330 Padborg. Side 1 af 6

Padborg Fjernvarme. Projektansøgning for udnyttelse af overskudsvarme Fra Agri Norcold Industrivej 2, 6330 Padborg. Side 1 af 6 Projektansøgning for Udnyttelse af overskudsvarme fra Agri Norcold Side 1 af 6 Padborg Fjernvarme Projektansøgning for udnyttelse af overskudsvarme Fra Agri Norcold Industrivej 2, 6330 Padborg Udgivelsesdato

Læs mere

UDVIKLING ELLER AFVIKLING AF FORSYNINGSSEKTOREN

UDVIKLING ELLER AFVIKLING AF FORSYNINGSSEKTOREN FDKV UDVIKLING ELLER AFVIKLING AF FORSYNINGSSEKTOREN Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme kib@danskfjernvarme.dk 19. marts 2016 INDHOLD Den energipolitiske dagsorden De vigtigste sager lige nu Regulering

Læs mere

Integration af el i varmesystemet. Målsætninger og realiteter. 4/9-2014 Peter Meibom, Analysechef

Integration af el i varmesystemet. Målsætninger og realiteter. 4/9-2014 Peter Meibom, Analysechef Integration af el i varmesystemet Målsætninger og realiteter 4/9-2014 Peter Meibom, Analysechef Hovedpointer r har en vigtig rolle i fremtidens energisystem Afgiftsfritagelsen gør biomasse mere attraktiv

Læs mere

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme!

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! 1 2 I det forløbne regnskabsår har vi købt 185.128 MWh hos vore varmeleverandører, fordelt med: ca. 0,9 % fra Vejle Spildevands rensningsanlæg og resten,

Læs mere

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 31. okt 2017 DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 31. okt 2017 DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S Til bestyrelserne. Der indkaldes herved til fælles ordinært bestyrelsesmøde i Ringsted Forsyninger A/S Tirsdag den 31. okt 2017, Bragesvej

Læs mere

11. februar 2016, kl i Mødelokale/Bragesvej 18, RF. (formand) Andelsboligforeningen af Solveig Christiansen

11. februar 2016, kl i Mødelokale/Bragesvej 18, RF. (formand) Andelsboligforeningen af Solveig Christiansen Referat 11. februar 2016, kl. 18.30 i Mødelokale/Bragesvej 18, RF Deltagere: Ringsted Byråd Johnny Dahlgaard (formand) Per Nørhave joda@ringsted.dk hjpen@ringsted.dk Andelsboligforeningen af Solveig Christiansen

Læs mere

Baggrundsnotat omhandlende metode for Energinet.dk's forventninger til kraftværksudviklingen i Danmark

Baggrundsnotat omhandlende metode for Energinet.dk's forventninger til kraftværksudviklingen i Danmark Til Energinet.dk Markedets aktører Baggrundsnotat omhandlende metode for Energinet.dk's forventninger til kraftværksudviklingen i Danmark 1. Indledning Dette notat redegør for den bagvedliggende analyse

Læs mere

PROJEKTFORSLAG FJERNVARMEFORSYNING AF 25 BOLIGER I KÆRUM

PROJEKTFORSLAG FJERNVARMEFORSYNING AF 25 BOLIGER I KÆRUM Til Assens Fjenvarme Dokumenttype Rapport Dato februar 2012 PROJEKTFORSLAG FJERNVARMEFORSYNING AF 25 BOLIGER I KÆRUM PROJEKTFORSLAG FJERNVARMEFORSYNING AF 25 BOLIGER I KÆRUM Revision V01 Dato 2012-02-28

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling torsdag den 18. september 2014, kl. 19.00 på Solrød Bibliotek, Solrød Center, 2680 Solrød Strand.

Referat af ordinær generalforsamling torsdag den 18. september 2014, kl. 19.00 på Solrød Bibliotek, Solrød Center, 2680 Solrød Strand. september 2014. Referat af ordinær generalforsamling torsdag den 18. september 2014, kl. 19.00 på Solrød Bibliotek, Solrød Center, 2680 Solrød Strand. Formand Ole Christensen indledte med, at byde alle

Læs mere

Strategisk Energiplanlægning - hvad sker der i Nordjylland?

Strategisk Energiplanlægning - hvad sker der i Nordjylland? Strategisk Energiplanlægning - hvad sker der i Nordjylland? Dansk Fjernvarmes regional møde i Sæby den 12. marts 2015, oplæg ved Thomas Jensen, energiplanlægger Hjørring Kommune, projektleder for Et Energisk

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Tirsdag, den 8. april 2014 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere:

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Tirsdag, den 8. april 2014 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: REFERAT AF BESTYRELSESMØDE Tirsdag, den 8. april 2014 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: Bestyrelsen Driftsleder Henning Mikkonen Statsaut. revisor Ole Jespersen-Skree Administrativ

Læs mere

Projektforslag Metso m.fl.

Projektforslag Metso m.fl. Horsens Varmeværk a.m.b.a. Februar 2014 Indholdsfortegnelse Side 2 af 29 Indholdsfortegnelse Resumé og indstilling... 3 Konklusion... 3 Indledning... 4 Ansvarlig... 4 Formål... 4 Myndighedsbehandling...

Læs mere

Varmepumpe på Kalundborg Centralrenseanlæg KCR. Projektleder: Finn Bertelsen

Varmepumpe på Kalundborg Centralrenseanlæg KCR. Projektleder: Finn Bertelsen Varmepumpe på Kalundborg Centralrenseanlæg KCR Projektleder: Finn Bertelsen Om Kalundborg Forsyning Kalundborg Forsyning: Leverer driftspersonale til både Renseanlæg og Varmeforsyning Står for al kundehåndtering

Læs mere

Velkommen til Generalforsamling i Fensmark Fjernvarmeværk torsdag d Formandens beretning for regnskabsåret 2017/2018

Velkommen til Generalforsamling i Fensmark Fjernvarmeværk torsdag d Formandens beretning for regnskabsåret 2017/2018 Velkommen til Generalforsamling i Fensmark Fjernvarmeværk torsdag d. 27.09.2018 Formandens beretning for regnskabsåret 2017/2018 Årets resultat er et underskud på kr. 0,3 mio mod et budgetteret underskud

Læs mere

PROJEKTFORSLAG 4,5 MW SOLVARME OG 8.000 M3 VARMELAGER

PROJEKTFORSLAG 4,5 MW SOLVARME OG 8.000 M3 VARMELAGER Til Haslev Fjernvarme Dokumenttype Rapport Dato Marts 2015 PROJEKTFORSLAG 4,5 MW SOLVARME OG 8.000 M3 VARMELAGER PROJEKTFORSLAG 4,5 MW SOLVARME OG 8.000 M3 VARMELAGER Revision 3 Dato 2015-03-31 Udarbejdet

Læs mere

Uddrag af. Årsrapport. for 1. juni 2014-31. maj 2015. Forslag til. Budget. for regnskabsåret 2015/16. CVR-nr. 68 32 62 14

Uddrag af. Årsrapport. for 1. juni 2014-31. maj 2015. Forslag til. Budget. for regnskabsåret 2015/16. CVR-nr. 68 32 62 14 Uddrag af Årsrapport for 1. juni 2014-31. maj 2015 Forslag til Budget for regnskabsåret 2015/16 CVR-nr. 68 32 62 14 Indholdsfortegnelse Ledelsesberetning 2 Hoved- og nøgletal 4 Resultatopgørelse 5 Balance

Læs mere

Det har man så gjort, med udrulning af fjernvarmen, og man vil dermed tage kunder og kundegrundlag fra 2/

Det har man så gjort, med udrulning af fjernvarmen, og man vil dermed tage kunder og kundegrundlag fra 2/ WWW.SOESTRAND.DK Orientering om status for fjernvarme projekt april 2012 1/ 1. Baggrund HVK har for en del år siden i samarbejde med daværende miljøminister Connie Hedegaard opstillet planer for HVK som

Læs mere

Årsberetning og indkaldelse til ordinær generalforsamling

Årsberetning og indkaldelse til ordinær generalforsamling BRAMMING FJERNVARME August 2013 Årsberetning og indkaldelse til ordinær generalforsamling Der indkaldes herved til ordinær generalforsamling i BRAMMING GYMNASTIK- & IDRÆTSEFTERSKOLE Gabelsvej 12 Tirsdag,

Læs mere

Beretning for 2012-2013 Løgstrup Varmeværk

Beretning for 2012-2013 Løgstrup Varmeværk Beretning for 2012-2013 Løgstrup Varmeværk Prisen Vi har haft et varmesalg på i alt 12.197 MW mod 11.024 MW i det foregående år. Forbruget har dermed været godt 10 % højere end i 2011/12. De fleste kan

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Tirsdag, den 18. juni 2013 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere:

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Tirsdag, den 18. juni 2013 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: REFERAT AF BESTYRELSESMØDE Tirsdag, den 18. juni 2013 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: Bestyrelsen Driftsleder Henning Mikkonen Konsulent Erik Sørensen, DFP deltager under

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr /13 Tid: Tirsdag den 9. april 2013 kl Sted: Central Åderupvej

Referat fra bestyrelsesmøde nr /13 Tid: Tirsdag den 9. april 2013 kl Sted: Central Åderupvej Referat fra bestyrelsesmøde nr. 11-2012/13 Tid: Tirsdag den 9. april 2013 kl. 18 00 Sted: Central Åderupvej Tilstede: Lindy Nymark Christensen, Kristoffer Petersen, Søren Hartmann, Lars Fischer og Michael

Læs mere

Ledelses beretning for Velkommen til den årlige generalforsamling i Stoholm Fjernvarme. Der er sket en rokering i bestyrelsen pga.

Ledelses beretning for Velkommen til den årlige generalforsamling i Stoholm Fjernvarme. Der er sket en rokering i bestyrelsen pga. Ledelses beretning for 2014-2015. Velkommen til den årlige generalforsamling i Stoholm Fjernvarme. Der er sket en rokering i bestyrelsen pga. Vagn Brogaard er blevet syg, og har derfor ønsket at blive

Læs mere

Hvalpsund Kraftvarmeværk. Generalforsamling. den 11. oktober 2006

Hvalpsund Kraftvarmeværk. Generalforsamling. den 11. oktober 2006 Hvalpsund Kraftvarmeværk rk Generalforsamling den 11. oktober 2006 Dagsorden Velkomst Valg af dirigent og stemmetællere Beretning for det forløbne regnskabsår Formandens beretning Bestyrelsens arbejde

Læs mere

Slagslunde Fjernvarme A.m.b.a. Generalforsamling 2015. Velkommen til Slagslunde Fjernvarme A.m.b.a. Generalforsamling 2015

Slagslunde Fjernvarme A.m.b.a. Generalforsamling 2015. Velkommen til Slagslunde Fjernvarme A.m.b.a. Generalforsamling 2015 Fjernvarme A.m.b.a. Generalforsamling 2015 Velkommen til Slagslunde Fjernvarme A.m.b.a. Generalforsamling 2015 1 Fjernvarme A.m.b.a. Generalforsamling 2015 Dagsorden 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens

Læs mere

Varmepumpe på Kalundborg Centralrenseanlæg KCR. Projektleder: Finn Bertelsen

Varmepumpe på Kalundborg Centralrenseanlæg KCR. Projektleder: Finn Bertelsen Varmepumpe på Kalundborg Centralrenseanlæg KCR Projektleder: Finn Bertelsen Om Kalundborg Forsyning Kalundborg Varmeforsyning: Har ca. 5.000 varmekunder Køber årligt 250.000 MWh varme Kalundborg Renseanlæg:

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Bøsserup Vandværk

Ordinær Generalforsamling Bøsserup Vandværk . maj 201 Ordinær Generalforsamling Bøsserup Vandværk Der indkaldes hermed til ordinær generalforsamling lørdag den 31. maj 2013, kl 10:00 i Egebjerg Forsamlingshus, Ved Kirken, Egebjerg, 500 Nykøbing

Læs mere

Støvring Kraftvarmeværk a.m.b.a. Generalforsamling 07.10.2015 Beretning for varmeåret 2014/2015

Støvring Kraftvarmeværk a.m.b.a. Generalforsamling 07.10.2015 Beretning for varmeåret 2014/2015 Støvring Kraftvarmeværk a.m.b.a. Generalforsamling 07.10.2015 Beretning for varmeåret 2014/2015 Nye forbrugere P2 Støvring by fortsætter med at vokse. Der er i det forgangne varmeår tilkommet 42 nye forbrugere

Læs mere

Velkommen til generalforsamling i Stoholm fjernvarmeværk.

Velkommen til generalforsamling i Stoholm fjernvarmeværk. Velkommen til generalforsamling i Stoholm fjernvarmeværk. Det første vi i den nye bestyrelsen skulle tage fat på var at få færdig gjort den låne omlægning som den gamle bestyrelse havde påbegyndt. Fordi

Læs mere

GLAMSBJERG FJERNVARME OG HAARBY KRAFTVARME. VELKOMMEN TIL INFORMATIONSMØDE.

GLAMSBJERG FJERNVARME OG HAARBY KRAFTVARME. VELKOMMEN TIL INFORMATIONSMØDE. GLAMSBJERG FJERNVARME OG HAARBY KRAFTVARME. VELKOMMEN TIL INFORMATIONSMØDE. GLAMSBJERG FJERNVARME, HAARBY KRAFTVARME. Andelsselskaber med begrænset ansvar. 2 Generalforsamlinger. 2 Bestyrelser. 2 Formænd.

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Tirsdag, den 16. juni 2015 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere:

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Tirsdag, den 16. juni 2015 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: REFERAT AF BESTYRELSESMØDE Tirsdag, den 16. juni 2015 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: Bestyrelsen Driftsleder Henning Mikkonen Administrativ medarbejder Holger Skott (referent)

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr /2016. Punkt 1: Referat fra seneste møde. Punkt 2: Meddelelser og orientering

Bestyrelsesmøde nr /2016. Punkt 1: Referat fra seneste møde. Punkt 2: Meddelelser og orientering Bestyrelsesmøde nr. 3. 2015/2016 Dato 10. februar 2016 kl. 15:00 på varmeværkets kontor Punkt 1: Referat fra seneste møde Referat fra møde nr. 2 2015/2016 blev underskrevet. Punkt 2: Meddelelser og orientering

Læs mere

Grøn omstilling med el i fjernvarmesystemet af Jesper Koch og John Tang

Grøn omstilling med el i fjernvarmesystemet af Jesper Koch og John Tang Grøn omstilling med el i fjernvarmesystemet af Jesper Koch og John Tang DISPOSITION Elektrificering sætter dagsordenen så langt øjet rækker Økonomiske rammer afgør, hvad vi skal investere i Uafhængighed

Læs mere

Hjallerup Fjernvarme A.m.b.a. Beretning for 2012-2013.

Hjallerup Fjernvarme A.m.b.a. Beretning for 2012-2013. Hjallerup Fjernvarme A.m.b.a. Beretning for 2012-2013. Ordinær generalforsamling 2012 2013. På Hjallerup Fjernvarmes vegne vil jeg byde velkommen til Hjallerup Fjernvarmes ordinære generalforsamling 2012

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr /2016. Punkt 1: Referat fra seneste møde. Punkt 2: Meddelelser og orientering

Bestyrelsesmøde nr /2016. Punkt 1: Referat fra seneste møde. Punkt 2: Meddelelser og orientering Bestyrelsesmøde nr. 5. 2015/2016 Dato 19. maj 2016 kl. 15:00 på varmeværkets kontor. Punkt 1: Referat fra seneste møde Referat fra møde nr. 4 2015/2016 blev underskrevet. Punkt 2: Meddelelser og orientering

Læs mere

Der var fremmødt 16 andelshavere, plus bestyrelsen, revisor samt medarbejdere fra værket.

Der var fremmødt 16 andelshavere, plus bestyrelsen, revisor samt medarbejdere fra værket. Brande Fjernvarme amba Referat af den ordinære generalforsamling 2012. Tirsdag, den 25. september 2012 kl. 19.30 på Hotel Dalgas. Der var fremmødt 16 andelshavere, plus bestyrelsen, revisor samt medarbejdere

Læs mere

Vi har muligheden for igen at gå på det frie marked når priserne viser sig at være attraktive.

Vi har muligheden for igen at gå på det frie marked når priserne viser sig at være attraktive. Beretning for 2008/2009 Løgstrup Varmeværk Gas- og varmeprisen Efter at olieprisen og der med gasprisen for et par år siden var helt oppe at vende, har vi her i forbindelse med finanskrisen haft olieprisen

Læs mere

CO 2 -regnskab 2009 og klimahandlingsplan 2010 for Ringsted Kommune

CO 2 -regnskab 2009 og klimahandlingsplan 2010 for Ringsted Kommune CO 2 -regnskab 2009 og klimahandlingsplan 2010 for Ringsted Kommune Indledning Ringsted Kommune underskrev aftale med Danmarks Naturfredningsforening om at blive klimakommune den 16. marts 2009. Målet

Læs mere

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 25. okt DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 25. okt DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S Til bestyrelserne. Der indkaldes herved til fælles ordinært bestyrelsesmøde i Ringsted Forsyninger A/S Tirsdag den 1. nov. 2016, Bragesvej

Læs mere

BUSINESS CASE: BARRIERER FOR UDBYGNING MED FJERNVARME. Beskrivelse af begrænsningerne for udbygning i det storkøbenhavnske fjernvarmenet

BUSINESS CASE: BARRIERER FOR UDBYGNING MED FJERNVARME. Beskrivelse af begrænsningerne for udbygning i det storkøbenhavnske fjernvarmenet BUSINESS CASE: BARRIERER FOR UDBYGNING MED FJERNVARME Beskrivelse af begrænsningerne for udbygning i det storkøbenhavnske fjernvarmenet I Energi på Tværs samarbejder 33 kommuner, 10 forsyningsselskaber

Læs mere

Økonomi i varmepumpeprojekter

Økonomi i varmepumpeprojekter Økonomi i varmepumpeprojekter v/ Projektingeniør Kim Søgaard Clausen Dansk Fjernvarmes Projektselskab (DFP) Temadag om store varmepumper i fjernvarmen Kolding - d. 29. januar 2018 Disposition Hvad er vigtigt

Læs mere

Gasmotorer som en naturlig del af varmeforsyningen. Brancheforeningen for Decentral Kraftvarme. Temadag torsdag den 23. maj 2019 v/leif Hornbak

Gasmotorer som en naturlig del af varmeforsyningen. Brancheforeningen for Decentral Kraftvarme. Temadag torsdag den 23. maj 2019 v/leif Hornbak Gasmotorer som en naturlig del af varmeforsyningen. Brancheforeningen for Decentral Kraftvarme. Temadag torsdag den 23. maj 2019 v/leif Hornbak - en stabil og troværdig samarbejdspartner! Den danske

Læs mere

Frederikshavn Forsyning. Orientering fra direktionen 28. februar 2012

Frederikshavn Forsyning. Orientering fra direktionen 28. februar 2012 Frederikshavn Forsyning A/S 1. Afskrivninger i 2011 i FAS Efter gældende retningslinjer for restanceinddrivelse, afskrivninger mv. vil Betalingskontoret, når det skønnes, at et krav er uerholdeligt, afskrive

Læs mere

Fremme af fleksibelt forbrug ved hjælp af tariffer

Fremme af fleksibelt forbrug ved hjælp af tariffer Fremme af fleksibelt forbrug ved hjælp af FJERNVARMENS TÆNKETANK Grøn Energi er fjernvarmens tænketank. Vi omsætter innovation og analyser til konkret handling til gavn for den grønne omstilling, vækst

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i Gråsten Fjernvarme A.m.b.A afholdt onsdag den 22. april 2015 kl. 19.00 i Ahlmannsparken, 6300 Gråsten

Referat af ordinær generalforsamling i Gråsten Fjernvarme A.m.b.A afholdt onsdag den 22. april 2015 kl. 19.00 i Ahlmannsparken, 6300 Gråsten Referat af ordinær generalforsamling i Gråsten Fjernvarme A.m.b.A afholdt onsdag den 22. april 2015 kl. 19.00 i Ahlmannsparken, 6300 Gråsten Der var mødt 24 andelshavere, der repræsenterede 84 stemmer.

Læs mere

Gassystemet - økonomi og udvikling 11. september 2013 Administrerende direktør Susanne Juhl

Gassystemet - økonomi og udvikling 11. september 2013 Administrerende direktør Susanne Juhl Gassystemet - økonomi og udvikling 11. september 2013 Administrerende direktør Susanne Juhl 10. september 2013 1 Status - gasnettet Teknisk/økonomisk velfungerende system stor transportkapacitet stor lagerkapacitet

Læs mere

Inspirations-workshop Gang i biogas i Region Midt. Biogas Ringkjøbing-Skjern. Lars Byberg, Bioenergikoordinator

Inspirations-workshop Gang i biogas i Region Midt. Biogas Ringkjøbing-Skjern. Lars Byberg, Bioenergikoordinator Inspirations-workshop Gang i biogas i Region Midt Biogas Ringkjøbing-Skjern Lars Byberg, Bioenergikoordinator Kortlægning af bioenergi i Ringkøbing-Skjern Kommune Bioenergi Gas Flydende Fast CO 2 deponering

Læs mere

Værket har i samarbejde med Ejstrupholm Varmeværk udskiftet vores trailere og fået 3 nye trailere. Nørre Snedes andel af bytteprisen er 43 tkr.

Værket har i samarbejde med Ejstrupholm Varmeværk udskiftet vores trailere og fået 3 nye trailere. Nørre Snedes andel af bytteprisen er 43 tkr. Beretning 2017 Regnskabsåret 2016/2017 har været et år med en hel del aktivitet på værket. Vi indledte ellers året med stor optimisme, idet vi arbejdede intens på at komme til at udnytte spildvarme fra

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Onsdag, den 13. juni 2018 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere:

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Onsdag, den 13. juni 2018 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: REFERAT AF BESTYRELSESMØDE Onsdag, den 13. juni 2018 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: Bestyrelsen Driftsleder Henning Mikkonen Administrativ medarbejder Holger Skott (referent)

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Tirsdag, den 13. juni 2017 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere:

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Tirsdag, den 13. juni 2017 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: REFERAT AF BESTYRELSESMØDE Tirsdag, den 13. juni 2017 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: Afbud: Bestyrelsen Driftsleder Henning Mikkonen Statsaut. revisor Ole Jespersen-Skree

Læs mere

Biogasanlægget Greenfarm se

Biogasanlægget Greenfarm se Biogasanlægget Greenfarm se Forsyner i dag Laurbjerg (1500 syd-vest for anlægget) med fjernvarme. Biogasmotor på anlægget producerer strøm til el-nettet og spildvarme på motor overføres via fjernvarmeledning.

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr /2017. Dagsorden. Punkt 1: Referat fra seneste møde.

Referat fra bestyrelsesmøde nr /2017. Dagsorden. Punkt 1: Referat fra seneste møde. Referat fra bestyrelsesmøde nr. 5. 2016/2017 Dato 16. maj 2017, på kontoret Møllevej 9, bestyrelsen var mødt fuldtallig. Dagsorden. 1. Referat fra seneste møde. 2. Meddelelser og orientering. 3. Kvartalsregnskab.

Læs mere

Konsekvenser af frit brændselsvalg

Konsekvenser af frit brændselsvalg Konsekvenser af frit brændselsvalg Hans Henrik Lindboe, Ea Energianalyse 1. oktober 2007 Energikonferencen Disposition Konsekvenser af frit brændselsvalg Konsekvenser af oplæg til afgiftsrationalisering

Læs mere

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Varme A/S. Onsdag, den 4. maj 2016 kl Slagelse Landevej 30, Korsør

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Varme A/S. Onsdag, den 4. maj 2016 kl Slagelse Landevej 30, Korsør Side 1 af 7 P R O T O K O L fra bestyrelsesmøde i SK Varme A/S Onsdag, den 4. maj 2016 kl. 08.00 Slagelse Landevej 30, Korsør Bestyrelsen: Ole Drost (Formand), Bodil Knudsen (Næstformand), Anders Nielsen,

Læs mere

Nettoafregning ved samdrift af motor og varmepumpe

Nettoafregning ved samdrift af motor og varmepumpe Nettoafregning ved samdrift af motor og varmepumpe Sådan sikres fremtidens elproduktionskapacitet Kasper Nagel, Nina Detlefsen og John Tang Side 1 Dato: 25.02.2016 Udarbejdet af: Kasper Nagel, Nina Detlefsen

Læs mere

- JA/th-711-14-10-2011

- JA/th-711-14-10-2011 Næstved Kommune Økonomiudvalget Rådmandshaven 20 4700 Næstved - JA/th-711-14-10-2011 Vedr.: Prisniveauet for fjernvarmepris i Næstved. I henhold til Økonomiudvalgets skrivelse af 24. august 2011 har den

Læs mere

GLOSTRUP VARME A/S PROJEKTFORSLAG FOR EJBYHOLM OG YDERGRÆN- SEN MV.

GLOSTRUP VARME A/S PROJEKTFORSLAG FOR EJBYHOLM OG YDERGRÆN- SEN MV. GLOSTRUP VARME A/S PROJEKTFORSLAG FOR EJBYHOLM OG YDERGRÆN- SEN MV. Revision 3 Dato 2016-02-12 Udarbejdet af AD, TSR Kontrolleret af TSR Godkendt af Beskrivelse Projektforslag for ændring af projektforslag

Læs mere

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 8.april 2014 DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER:

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 8.april 2014 DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER: DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER: Til bestyrelserne. Der indkaldes herved til fælles ekstraordinært bestyrelsesmøde i Ringsted Forsyninger Tirsdag den 8. april 2014, Bragesvej

Læs mere

Varmepumper som energibesparelse

Varmepumper som energibesparelse Varmepumper som energibesparelse v/ Projektchef Jørgen Risom, ingeniør M.IDA Dansk Fjernvarmes Projektselskab (DFP) Gastekniske Dage 2018 Billund, den 08. maj 2018 Om DFP DFP er et andelsselskab og ejes

Læs mere

Rørholt se. Anlægget 5 6 km syd for Dronninglund se

Rørholt se. Anlægget 5 6 km syd for Dronninglund se Rørholt se Biogasanlæg yder 8-900 kw gas som løbende omsættes i en gasmotor til 320-360 kw strøm og varme fra motor bortventileres. 5 møller som samlet kan yde 4 mw el ved maks produktion. Anlægget 5 6

Læs mere

Beretning Ringe Fjernvarmeselskab. Driftsåret 2017

Beretning Ringe Fjernvarmeselskab. Driftsåret 2017 Beretning Ringe Fjernvarmeselskab. Driftsåret 2017 Til Open by Night i Ringe den 1. september 2017 lancerede Ringe Fjernvarmeselskab sammen med Midtfyns Elforsyning et nyt fælles selskab Midtfyns Energi

Læs mere

Referat fra repræsentantskabsmøde i Ringsted Vandsamarbejde den 30. maj 2012

Referat fra repræsentantskabsmøde i Ringsted Vandsamarbejde den 30. maj 2012 Bragesvej 18, 4100 Ringsted info@ringstedforsyning.dk 20.06.2012 www.ringstedvandsamarbejde.dk Referat fra repræsentantskabsmøde i Ringsted Vandsamarbejde den 30. maj 2012 Deltagere: Erik Jensen Jørgen

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Tirsdag, den 17. februar 2015 kl. 17:00. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere:

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Tirsdag, den 17. februar 2015 kl. 17:00. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: REFERAT AF BESTYRELSESMØDE Tirsdag, den 17. februar 2015 kl. 17:00. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: Bestyrelsen Driftsleder Henning Mikkonen Administrativ medarbejder Holger Skott

Læs mere

STØVRING KRAFTVARMEVÆRK

STØVRING KRAFTVARMEVÆRK STØVRING KRAFTVARMEVÆRK GENERALFORSAMLING 2013 VELKOMMEN 28-11-2013 1 28-11-2013 2 FORBRUGERE 50 96 150 172 201 254 350 369 412 443 486 567 689 739 775 824 911 977 997 1005 1030 1034 1049 1088 1210 1250

Læs mere

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme!

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! Generalforsamlingen den 14. november 2018 5. november 2018 1 2 Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! I det forløbne regnskabsår har vi købt 213.740 MWh hos vore varmeleverandører, fordelt

Læs mere

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for VARMEVÆRKETS skriftlige beretning for regnskabsåret 2015 Indholdsfortegnelse: Side Forbrugere ------------------------------------------------------------- 3 Regnskabet 2015 ------------------------------------------------------

Læs mere

Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Regnskabsårene 2011 og 2012

Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Regnskabsårene 2011 og 2012 Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Regnskabsårene 2011 og 2012 Dato: Den 13. november 2013 Kl.: 0900-1300 Sted: Sorø Rådhus, lokale 273 Deltagere: Boligforeningen

Læs mere

KIM S. CLAUSEN, GRØN ENERGI DREJEBOG OG INSPIRATIONSKATALOG FOR UDBREDELSE AF VARMEPUMPER TIL FJERNVARME.

KIM S. CLAUSEN, GRØN ENERGI DREJEBOG OG INSPIRATIONSKATALOG FOR UDBREDELSE AF VARMEPUMPER TIL FJERNVARME. KIM S. CLAUSEN, GRØN ENERGI DREJEBOG OG INSPIRATIONSKATALOG FOR UDBREDELSE AF VARMEPUMPER TIL FJERNVARME. GRØN ENERGI FJERNVARMENS UDVIKLINGS- OG ANALYSEENHED DAGSORDEN Hvorfor er store varmepumper til

Læs mere