LUNDERSKOV BORGERPLAN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LUNDERSKOV BORGERPLAN"

Transkript

1 LUNDERSKOV BORGERPLAN Sidst vi mødtes var opgaven at få ideer på bordet. I dag handler det om at prioritere. Ideerne fra sidst er samlet under otte emner. Start med at udfylde stemmesedlen for de emner, du synes er vigtigst. Der er mange ideer, så det er ikke sikkert, at du når igennem alle otte emner. Måden, der stemmes på, er, at du for hvert af de otte emner har seks stemmer at fordele på de ideer, der er listet op. Du har to stemmer til prioritet 1, to stemmer til prioritet 2 og to stemmer til prioritet 3. Du vælger selv, om du vil give en enkelt idé to stemmer, eller om du f.eks. vil fordele de to prioritet 1-stemmer på to ideer. Vi er godt klar over, at de mange ideer ikke kan sammenlignes, og at det kan være svært at prioritere det ene frem for det andet, men prøv så godt som muligt. Husk også på, at det jo kun er en vejledende afstemning, som kommunen, lokalrådet og de mange andre, der arbejder med at udvikle Lunderskov, kan bruge. Der er også plads i skemaet til at notere uddybende kommentarer om, hvad ideen indebærer, hvem der skal stå bag, hvornår den skal gennemføres osv. Notaterne kan du bruge under gruppearbejdet bag efter. Nye ideer er tilladt. Du kan skrive dem på sidst på stemmesedlen. Når tiden til udfyldning af stemmesedlerne er gået, så er der afsat tid til at markere stemmerne på de store plancher, der er hængt op, og tid til en snak om, hvordan de højest prioriterede ideer kan gøres til virkelighed. God arbejdslyst!

2 1 LUNDERSKOV EN ATTRAKTIV BOSÆTNINGSBY? FREMTIDENS BY OG BOLIGER 1.1 Lunderskov skal være bosætningsby nummer to i Kolding Kommune efter Kolding by. 1.2 Mere blandet byggeri og blandende boformer som ældreboliger, lejeboliger og oldekoller. 1.3 Store parcelhusgrunde til unge familier ved Dollerup Sø. 1.4 Boligbyggeriet ved Dollerup Sø speedes op. 1.5 Sti rundt om Dollerup Sø. 1.6 Sikker skolevej på tværs af Sortebjergvej. 1.7 Tætte og bynære boliger på LM Glasfiber-grunden. 1.8 Etapeplan for omdannelse af LM Glasfiber-området, så velfungerende erhverv bevares. SALG OG FASTHOLDELSE AF NYE BORGERE 1.9 Markedsføring af de kvaliteter Lunderskov allerede har Mentorordning for tilflyttere LUNDERSKOV SOM ATTRAKTIV BOLIGBY Hvad er vigtigst for at gøre Lunderskov endnu mere attraktiv at flytte til? 1.11 Skole, fritidsliv og børnepasning i topklasse Gode muligheder for de unge Bedre kulturfaciliteter Flere butikker Mere foreningsliv Mere fællesskab og sammenhold Attraktive grønne områder En pæn og ren by En ren Mølledam Beboerne skal tage ansvar for pleje af lokale grønne områder Sikre skoleveje.

3 2 DE UNGES BY NYE OG BEDRE FACILITETER TIL DE UNGE 2.1 Indendørs mødested for de unge til samvær, hygge og fest. 2.2 Aktivitetssted for unge i nedlagt industrihal til uorganiserede aktiviteter som skating og klatring. 2.3 Udvikling og fornyelse af idrætsfaciliteterne og bedre pladsforhold. 2.4 Muligheder for de unge i multihalprojektet. 2.5 Opgradering af Kongsbjergskolen. SAMARBEJDE OG NYTÆNKNING 2.6 Mere samarbejde mellem idrætsforeningerne indbyrdes og mellem foreninger og skole med sigte på fornyelse af tilbud og udvikling af det sociale fællesskab. 2.7 En ny unge-ildsjæl, der kan være en samlende kraft bag de unge.

4 3 MERE BYLIV OG HANDELSLIV UDVIKLING AF DETAILHANDEL OG BYERHVERV 3.1 Dagligvarehandlen udvikles i takt med byens udvikling. 3.2 Der skal satses på mindre og selvstændige udvalgsvarebutikker, spisesteder og andre former for byerhverv, som passer til Lunderskov. 3.3 Flere skal vælge at handle lokalt. BYENS ATTRAKTIVE BYGNINGER SOM POTENTIALE 3.4 Stationen, hotellet og Drabæk Mølle skal have nyt liv og udnyttes til nye aktiviteter. BYFORSKØNNELSE 3.5 Storegade og torvet skal forskønnes. PROMOVERING OG SAMARBEJDE 3.6 Lunderskov Cup er et vigtigt arrangement for hele byen, men det skal overvejes om byen kan bakke bedre op, og om de positive effekter for byen kan blive endnu større. 3.7 Der skal udvikles nye arrangementer som f.eks. - Et fælles åben hus arrangement om temaet bil, bolig og camping. - Flere kulturarrangementer f.eks. ved udnyttelse af mulighederne i Hvidkildeparken. 3.8 Samarbejde mellem virksomhederne, foreningerne, kulturlivet og handelsstanden skal styrkes.

5 4 FREMTIDENS ERHVERVSLIV ROLLE OG KVALITET SOM ERHVERVSBY 4.1 Lunderskov skal satse på iværksættere og mindre virksomheder. 4.2 Lunderskov skal satse på virksomheder, der er knyttet til det lokale forbrug og til Lunderskovs kvaliteter som bosted. 4.3 Lunderskov skal satse på transport og industri, som ønsker nærhed til motorvej. 4.4 Lunderskov skal satse på, at der er billigere lejemål end i Kolding. LOKALER OG AREALER TIL MANGE BEHOV 4.5 Erhvervsområderne ved Gammel Lunderskovvej skal markedsføres til transport og industrivirksomheder, som ønsker god plads og nærhed til motorvej. 4.6 Der skal etableres en erhvervs- og udviklingspark i det gamle LM Glasfiber til forskellige typer virksomheder, herunder nystartere og virksomheder som ønsker om at være en del af et vækstmiljø og behov for fællesskab. 4.7 Erhvervsmuligheder i stationen, på hotellet i Drabæk Mølle, i tomme butikslokaler mv. skal udnyttes, eventuelt som kontorfællesskaber. 4.8 Der skal være gode muligheder for at starte virksomhed i egen bolig. MARKEDSFØRING 4.9 Tættere samarbejde med Business Kolding Tættere samarbejde i Lunderskovs erhvervsliv Bedre markedsføring af Lunderskov Større opmærksomhed fra Kolding Kommune på udvikling af industriområderne i Lunderskov.

6 5 EN ATTRAKTIV BY I NATUREN MERE NATUR 5.1 Der skal generelt plantes mere skov og flere lunde og træer i og omkring byen. 5.2 Der skal planlægges et sammenhængende naturområde ved at koble Dollerup Mose og Dollerup Sø sammen. 5.3 Der skal skabes mere natur ved f.eks. at fjerne drænene ved den gamle skydebane. 5.4 Der skal anlægges en hundeskov, f.eks. bag Sortebjerg. 5.5 Der skal udarbejdes en plejeplan for Dollerup Mose. NYE OG BEDRE STIER 5.6 Isfuglestien skal forlænges mod vest gennem Dollerup Mose og forbindes til en sti rundt om Dollerup Sø via Sortebjerg eller via Dolleruplund. 5.7 Isfuglestien skal forlænges mod øst langs jernbanen og åen til Kolding Fjord. 5.8 Der skal anlægges en nord-sydgående sti gennem Dollerup Mose, som forbinder Dollerup og efterskolen med skole- og halområdet. 5.9 Der skal anlægges sti rundt om Dollerup Sø Der skal anlægges sti mellem alle små byer i Kolding Kommune. AKTIVITETSMULIGHEDER OG BEDRE SKILTNING 5.11 Skiltning af de mange attraktive ruter omkring Lunderskov Der skal etableres fitness-stationer langs stierne Der skal være flere legepladser, skaterbane o.lign. BEDRE VEDLIGEHOLDELSE 5.14 Opretning af ujævne og hullede fortove De grønne områder skal plejes bedre Der skal opsættes flere affaldsspande.

7 6 GOD OG SIKKER TRAFIK STATIONEN 6.1 Togstoppet i Lunderskov skal bevares. 6.2 Stationsområdet og Torvet skal forbedres trafikalt og forskønnes sammen med Storegade. 6.3 Stationsområdet skal vedligeholdes bedre. VEJE 6.4 Problemerne ved gennemkørende og tung trafik på Sortebjergvej skal løses. 6.5 De hastighedsdæmpende foranstaltninger skal genovervejes og være mere ens. 6.6 Der skal findes en helhedsløsning på bil-, cykel- og gangtrafik og parkering i Storegade og på Torvet i sammenhæng med forskønnelse. 6.7 Problemer med ensretningen af Søndergade og Vestergade skal løses. 6.8 Bedre vedligeholdelse, herunder vintervedligeholdelse. 6.9 Uklarhed om parkeringsplads og cykelsti og gangsti ved børnehaven skal løses. CYKLISTER 6.10 Der skal anlægges supercykelsti til Kolding Cykelsti på hele strækningen fra Skanderup til Havrevang og sikker skolevej på resten af strækningen frem til skolen Uklarheder om hvor dobbeltrettede stier starter og slutter skal fjernes. FORTOV 6.13 Bedre vedligeholdelse af fortove Smalle fortove skal gøres bredere Der skal anlægges fortov eller gangsti langs Drabæk Møllegade og Møllealleen, og Højvang mangler en kombination af fortov og cykelsti. BELYSNING 6.16 Der mangler belysning langs Kirkevej.

8 7 FÆLLESSKAB OG STEDER AT MØDES MERE FÆLLESSKAB OG FRIVILLIGHED 7.1 Alle, der ønsker at sætte frivillige aktiviteter igang, skal opfordres til at kontakte lokalrådet, som kan hjælpe med kontakter mv. 7.2 Lærere og elever på efterskolen kan bidrage til frivillige aktiviteter. 7.3 De sociale medier kan udnyttes endnu mere til at gøre opmærksom på uformelle aktiviteter. STEDER AT MØDES OG VÆRE AKTIV 7.4 Planerne om multicenter skal gøres til virkelighed. 7.5 Tættere samarbejde med efterskolen om udnyttelse af faciliteter på tværs. 7.6 Udnyttelse af stationen som samlingssted til fælles formål. 7.7 Flere aktiviteter i Hvidkildeparken. 7.8 Aktivitetssted for unge i tom bygning i det tidligere LM Glasfiber område. LUNDERSKOV ANDELSFORENING 7.9 Stiftelse af Lunderskov Andelsforening til opkøb og indretning af fællesfaciliteter. BEHOV FOR NYE ORGANISATIONSFORMER 7.10 Der skal findes en løsning på udnyttelse af hallen, aktivitetshuset, biblioteket og andre kommunale bygninger til private fester og lignende.

9 8 FORENINGSLIVET DET AKTIVE LUNDERSKOV MULTICENTER 8.1 Multicenter skal realiseres og give foreningerne mulighed for at udvikle deres tilbud i tidssvarende og tilstrækkelige lokaler og faciliteter. REMISEN SOM BESØGSCENTER 8.2 Remisen i Lunderskov udvikles til besøgscenter med veterantogklubben som drivkraft. UDVIKLING OG SAMARBEJDE 8.3 Udvikling af tilbuddene ved af samarbejde og kombinere foreningernes kompetencer. 8.4 Fælles introduktion af Lunderskovs foreningstilbud til børn og tilflyttere. 8.5 Samarbejde mellem foreningerne om at styrke det sociale liv i foreningerne og f.eks. lave fælles arrangementer. MARKEDSFØRING AF FORENINGSTILBUDDENE 8.6 Der skal udarbejdes en velkomstfolder og velkomstpakke til byens foreningsliv. 8.7 Der skal udpeges en velkomstkoordinator. FLERE FRIVILLIGE 8.8 Forældrene skal motiveres til at blive trænere eller bakke op på anden vis. EN FÆLLES PARAPLYORGANISATION 8.9 Der skal etableres en paraplyorganisation, som kan varetage de fælles interesser samtidig med at de enkelte foreninger bevares og har fokus på at drive deres aktiviteter.

Gruppe 1. Tog / Kollektiv trafik Yderligere butiksdød Lukning af Rådhus Urbanisering Manglende tilflytning Erhvervsvirksomhederne - lukning

Gruppe 1. Tog / Kollektiv trafik Yderligere butiksdød Lukning af Rådhus Urbanisering Manglende tilflytning Erhvervsvirksomhederne - lukning Gruppe 1 1. Ændring af planforhold i hovedgaden 2. Udvikling af Rådhus til kultur / Borgerhus 3. Søg prof. Hjælp - Studieprojekt Natcafe Medborgerhus Yderligere kulturliv Fibernet Velkomstpakke til tilflyttere

Læs mere

LUNDERSKOV BORGERPLAN

LUNDERSKOV BORGERPLAN LUNDERSKOV BORGERPLAN Oktober 2016 Udarbejdet på initiativ af borgerne i Lunderskov, Lunderskov lokalråd og Kolding Kommune 2 Udgivet i 2016 Projektet er finansieret af Kolding Kommune COWI har medvirket

Læs mere

Spørgeskemaopsamling. Antal registrerede besvarelser: 281

Spørgeskemaopsamling. Antal registrerede besvarelser: 281 18.12.2012 Spørgeskemaopsamling Antal registrerede besvarelser: 281 Spørgsmål Antal svar Svar % Køn? 269 96 Alder? 266 95 Hvor bor du? 265 94 Nævn 3 gode ting ved Hedensted bymidte og beskriv hvorfor 231

Læs mere

LUNDERSKOV BORGERPLAN

LUNDERSKOV BORGERPLAN LUNDERSKOV BORGERPLAN FJERDE UDKAST 11. august 2016 Udarbejdet på initiativ af borgerne i Lunderskov, Lunderskov lokalråd og Kolding Kommune 2 Udgivet i 2016 Projektet er finansieret af Kolding Kommune

Læs mere

LUNDERSKOV BORGERPLAN

LUNDERSKOV BORGERPLAN LUNDERSKOV BORGERPLAN December 2016 Udarbejdet på initiativ af borgerne i Lunderskov, Lunderskov lokalråd og Kolding Kommune 2 Udgivet i 2016 Projektet er finansieret af Kolding Kommune COWI har medvirket

Læs mere

Workshops. Bemærkninger fra. den 24. januar 2019 i Vadum Kultur & Idrætscenter. Byudvikling. Byudvikling og fremtidens boformer

Workshops. Bemærkninger fra. den 24. januar 2019 i Vadum Kultur & Idrætscenter. Byudvikling. Byudvikling og fremtidens boformer Bemærkninger fra Workshops den 24. januar 2019 i Vadum Kultur & Idrætscenter Byudvikling og fremtidens boformer Hvor synes du at byudviklingen skal ske i Vadum, når der også skal tages hensyn til andre

Læs mere

VÆGGEN DIT BIDRAG. Vi har bedt lokalrådene fortælle med 200 anslag, hvad der er vigtigt at arbejde med lige nu og i 2019.

VÆGGEN DIT BIDRAG. Vi har bedt lokalrådene fortælle med 200 anslag, hvad der er vigtigt at arbejde med lige nu og i 2019. VÆGGEN Vi har bedt lokalrådene fortælle med 200 anslag, hvad der er vigtigt at arbejde med lige nu og i 2019. VÆGGEN er en del af den gensidige orientering mellem kommune og lokalråd om, hvilken udvikling

Læs mere

BILAG TIL VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM

BILAG TIL VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM BILAG TIL VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM - BORGERNES PRIORITERING PÅ BORGERMØDET D. 18 FEBRUAR 2013 BYFORNYELSESGRUPPEN - STOHOLM HANDELSSTANDSFORENINGEN MARTS 2013 IDÉVÆRKSTED & BORGERMØDE: STATIONSOMRÅDET

Læs mere

Stiprojekter Lunderskov

Stiprojekter Lunderskov FORSLAG Revideret efter møde med Lunderskov Lokalråd i april 18 Stiprojekter Lunderskov NOVEMBER 18 1 FORORD Baggrund Baggrunden for at igangsætte stiprojektet er, at Lunderskov Lokalråd skal have et grundlag

Læs mere

Virksomhed og detailhandel

Virksomhed og detailhandel Virksomhed og detailhandel Brunhøjvej er et gråzone område Ønsker flere butikker i området Hvad med industri bag XL? Støjproblemer ved varelevering, men ikke mere end til supermarkederne. Definer begrænsninger

Læs mere

Mere industri. Adgang til natur. (meget) bedre intergration = aktivt medborgerskab. Cykelstier til Bording, Herning + Harrild Hede

Mere industri. Adgang til natur. (meget) bedre intergration = aktivt medborgerskab. Cykelstier til Bording, Herning + Harrild Hede Kommunes største by 15.855 indbyggere *pr. 1. januar 2014 Ungdomsmiljø Bedre byplanlægning m.h.t. arkitektur Turister! Meget mere aktivt torv Mere industri (meget) bedre intergration = aktivt medborgerskab

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Principskitse. 1 Storegade

Principskitse. 1 Storegade 1 Storegade Strækning Som en del af byomdannelsen i Bredebro ønskes det at give Storegade et nyt profil mellem Søndergade og det nye torv. Det er et ønske at få bedre styr på parkering, skabe bedre forhold

Læs mere

Cafedrøftelserne på borgermødet på Elbæk Efterskole 21. september 2011 om udviklingen i landdistrikterne/det åbne land

Cafedrøftelserne på borgermødet på Elbæk Efterskole 21. september 2011 om udviklingen i landdistrikterne/det åbne land Cafedrøftelserne på borgermødet på Elbæk Efterskole 21. september 2011 om udviklingen i landdistrikterne/det åbne land Debattemaer 1. runde: Liv og bevægelse i landsbyerne hvad skal der til, for at du

Læs mere

Fitnesscenter/kondicenter. Ridehal. Netcafe

Fitnesscenter/kondicenter. Ridehal. Netcafe Fritidsliv og foreningsliv for alle aldre Etablering af ungdomsklub Fitnesscenter/kondicenter Ridehal Netcafe Mulighed for flere udendørsaktiviteter, street fodbold basket udendørs skøjtebane om vinteren.

Læs mere

Visionsplan for Hårlev

Visionsplan for Hårlev Visionsplan for Hårlev 1 2 VISION FOR FREMTIDENS HÅRLEV Hårlev er stationsbyen i Ådalen. I Hårlev har vi det hele. Skønne naturoplevelser i baghaven, boliger til alle aldersgrupper, et levende handelsog

Læs mere

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES VISION VEJEN Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES Byerne driver fremtidens vækst. Befolkningstilvæksten foregår fortrinsvis omkring de større byer. Her sker også den største vækst

Læs mere

Bidrag fra Borgermøde 11. april 2018 vedr. Helhedsplanlægning for Ellemosen, Industrivej, Parallelvej og idrætsarealerne ved Ry-hallerne.

Bidrag fra Borgermøde 11. april 2018 vedr. Helhedsplanlægning for Ellemosen, Industrivej, Parallelvej og idrætsarealerne ved Ry-hallerne. Bidrag fra Borgermøde 11. april 2018 vedr. Helhedsplanlægning for Ellemosen, Industrivej, Parallelvej og idrætsarealerne ved Ry-hallerne. De forskellige Bidrag der kom på mødet er sorteret efter emner.

Læs mere

Lokalområde Holme-Olstrup / Toksværd

Lokalområde Holme-Olstrup / Toksværd Lokalråd og Toksværd Lokalområde / Toksværd Vi ønsker et stærkt lokalsamfund bygget på sammenhold, omsorg og gensidig respekt! Vi vil være synlige Lokalråd og Toksværd Forord: Hvad og hvorfor har vi sat

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM

VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM - PÅ BAGGRUND AF BORGERMØDE D. 18 FEBRUAR BYFORNYELSESUDVALGET - STOHOLM HANDELSSTANDSFORENINGEN FEBRUAR 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE TEMAOMRÅDER TIL IDÉVÆRKSTED & BORGERMØDE

Læs mere

Sindal. Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer

Sindal. Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Sindal Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Side 1 Sindal Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Svar status Ikke svaret Afvist

Læs mere

Bestyrelsen for LAG / kommune uden LAG: Herning Kommune. indstiller: Feldborg til landsbyprisen 2016

Bestyrelsen for LAG / kommune uden LAG: Herning Kommune. indstiller: Feldborg til landsbyprisen 2016 Dette skema bedes udfyldt af LAG koordinator eller kommune (der ikke har en LAG) og indsendt til Region Midtjylland sammen med ansøgningen fra den landsby eller gruppe af landsbyer, som indstilles til

Læs mere

FÆLLESMØDE DEN 7. APRIL 2015 ØKONOMIUDVALGET, TEKNIKUDVALGET OG PLAN- OG BOLIGUDVALGET

FÆLLESMØDE DEN 7. APRIL 2015 ØKONOMIUDVALGET, TEKNIKUDVALGET OG PLAN- OG BOLIGUDVALGET FÆLLESMØDE DEN 7. APRIL 2015 ØKONOMIUDVALGET, TEKNIKUDVALGET OG PLAN- OG BOLIGUDVALGET Kommunale boligudstykninger Kommunes rolle som udstykker 1. Skabe og understøtte vækst (vækstdriver-hensynet) 2. Tiltrække

Læs mere

Stationsbyer i forandring

Stationsbyer i forandring Stationsbyer i forandring AA b y f o r n y e l s e Velkommen til Glamsbjerg Beliggenhed Tidligere vestfynsk stationsby opstået ca. 1890 i krydset mellem jernbanen Odense/Assens og landevejen Bogense/Fåborg

Læs mere

Lintrup. det idéelle hjørne

Lintrup. det idéelle hjørne 2010 2020 Lintrup det idéelle hjørne A n s v a r lig : L o k a lr å d e t i L in tr u p S e p te m b e r 2 0 1 0 Indhold Indhold...2 Forord...2 Lokal Udviklingsplan...3 Lintrup s historie...3 Lokal analyse...3

Læs mere

Ansøgning - Stier i Videbæk

Ansøgning - Stier i Videbæk 23. marts 2015 Videbæk Borgerforening Ansøgning - Stier i Videbæk Videbæk Borgerforening ønsker flere borgere på byens stier Ringkøbing-Skjern kommune søges om: Etablering af nogle nye stistrækninger i

Læs mere

HELHEDSPLAN VELKOMMEN FÆLLESBO, HERNING AFD. 106

HELHEDSPLAN VELKOMMEN FÆLLESBO, HERNING AFD. 106 HELHEDSPLAN VELKOMMEN HELHEDSPLAN Dagsorden 1. Introduktion til hvad det vil sige at arbejde med fremtidssikring. 2. Gruppearbejde med fremtidsværkstedet. 3. Præsentation af området med fokus på muligheder

Læs mere

Vrå. Publiceret af Cathrine Borg 10 december 2015 klokken 15:12 Powered by Enalyzer

Vrå. Publiceret af Cathrine Borg 10 december 2015 klokken 15:12 Powered by Enalyzer Vrå Publiceret af Cathrine Borg 10 december 2015 klokken 15:12 Powered by Enalyzer Side 1 Vrå Publiceret af Cathrine Borg 10 december 2015 klokken 15:12 Powered by Enalyzer Svar status Ikke svaret Afvist

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Cafedrøftelserne på borgermødet på Horsens Kunstmuseum den 29. september 2011 om udviklingen i Horsens

Cafedrøftelserne på borgermødet på Horsens Kunstmuseum den 29. september 2011 om udviklingen i Horsens Cafedrøftelserne på borgermødet på Horsens Kunstmuseum den 29. september 2011 om udviklingen i Horsens Debattemaer i 1. runde Byvækst og byomdannelse i Horsens - hvilke bymæssige kvaliteter skal vi satse

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Visioner for fremtidens Køge Nord. Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035

Visioner for fremtidens Køge Nord. Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035 Visioner for fremtidens Køge Nord Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035. The triangle of growth Befolkningsudviklingen 2012-2030 (prog. 2011) God infrastruktur ved Køge

Læs mere

Godkendelse af opsamling på fordebat. Byudviklingsplan Gistrup.

Godkendelse af opsamling på fordebat. Byudviklingsplan Gistrup. Punkt 6. Godkendelse af opsamling på fordebat. Byudviklingsplan Gistrup. 2018-024168 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender, at der udarbejdes et forslag til en

Læs mere

Landsbyvision 2020 Uvelse-Lystrup

Landsbyvision 2020 Uvelse-Lystrup Landsbyvision 2020 Uvelse-Lystrup Uvelse-Lystrup Lokalråd December 2011 1 Hillerød Kommune Indhold Baggrund. 3 Trafik 4 Bolig. 5 Erhverv. 5 Natur 6 Børn og Ungdom 7 Ældre 7 Foreninger fritid indkøb 8 2

Læs mere

Bredsten Balle. Udvikling i fællesskab. Bredsten Balle. registrering af. september 2009. side

Bredsten Balle. Udvikling i fællesskab. Bredsten Balle. registrering af. september 2009. side Bredsten Balle Udvikling i fællesskab registrering af Bredsten Balle side Bredsten kirke Bredsten Balle registrering af side Bredsten Balle - INFO Indbyggertal 2008 Hjemmeside Bredsten og Balle 1622 pers

Læs mere

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande Planstrategi 2019 Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande I forbindelse med udarbejdelsen af Planstrategi 2019 har Byrådet besluttet at sætte fokus på udviklingen af midtbyerne

Læs mere

Bilag 1: Tilgang og principper for Grøn Strategi en strategi for et grønt løft i byerne med fokus på sammenhæng og identitet

Bilag 1: Tilgang og principper for Grøn Strategi en strategi for et grønt løft i byerne med fokus på sammenhæng og identitet Bilag 1: Tilgang og principper for Grøn Strategi en strategi for et grønt løft i byerne med fokus på sammenhæng og identitet Byernes åndehuller Kolding Kommune er beriget med smukke naturområder, som vi

Læs mere

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET Udvalgspolitik for plan og boligudvalget 2014 Baggrund Denne udvalgspolitik for Plan- og Boligudvalget er skabt i fællesskab af politikere, samarbejdspartnere

Læs mere

Hotellet: Køb af Hotel. Aktivitet omkring Hotellet. Lokal drift af Hotellet. Gjern Hotel. Hotel / Restaurent. Købe Hotellet.

Hotellet: Køb af Hotel. Aktivitet omkring Hotellet. Lokal drift af Hotellet. Gjern Hotel. Hotel / Restaurent. Købe Hotellet. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...1 Hotellet:...3 Køb af Hotel...3 Aktivitet omkring Hotellet...3 Lokal drift af Hotellet...3 Gjern Hotel...3 Hotel / Restaurent...3 Købe Hotellet...3 Købe Gjern

Læs mere

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen VISION VEJEN Din holdning - Jeres By - Vores Vejen Byerne driver fremtidens vækst. Befolkningstilvæksten foregår fortrinsvis omkring de større byer. Her sker også den største vækst i arbejdspladser, service,

Læs mere

VISION 2030 VORDINGBORG KOMMUNE

VISION 2030 VORDINGBORG KOMMUNE VISION 2030 VORDINGBORG KOMMUNE Program 19.00 19.10 Velkomst ved Borgmester Knud Larsen 19.10 19.30 Præsentation af visionen ved Knud Larsen / Kommunaldirektør Lau Svendsen-Tune 19.30 20.00 Debat ved borde

Læs mere

BILAG 1 PROJEKTBESKRIVELSE

BILAG 1 PROJEKTBESKRIVELSE FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE BILAG 1 PROJEKTBESKRIVELSE SUPERCYKELSTI ÅRSLEV-ODENSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 1 Baggrund og formål

Læs mere

Opsamling fra workshop d. 16. april 2015

Opsamling fra workshop d. 16. april 2015 Opsamling fra workshop d. 16. april 2015 Gruppe 1 Borsætning! Gruppen fokuserer på bosætning i Nordfjends. Deres vision er, at det er bosætning, der skal styrke Nordfjends, samt at der skal satses på få,

Læs mere

UDVIKLINGSPROGRAM JYLLINGE BYMIDTE - ØKONOMINOTAT -

UDVIKLINGSPROGRAM JYLLINGE BYMIDTE - ØKONOMINOTAT - UDVIKLINGSPROGRAM JYLLINGE BYMIDTE - ØKONOMINOTAT - November 212 Realisering Udviklingsprogrammet udstikker en retning for de kommende mange års udvikling af Jyllinge Bymidte. Det er samtidigt en ramme

Læs mere

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Sammen skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Med Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 ønsker Byrådet at sætte retningen for arbejdet

Læs mere

NOTAT. Dato 2011-03-30. Rambøll. Olof Palmes Allé 22 DK-8200 Aarhus N. T +45 8944 7700 F +45 8944 7625 www.ramboll.dk

NOTAT. Dato 2011-03-30. Rambøll. Olof Palmes Allé 22 DK-8200 Aarhus N. T +45 8944 7700 F +45 8944 7625 www.ramboll.dk NOTAT Projekt Skolevejsundersøgelser i Aarhus Kommune Kunde Aarhus Kommune Notat nr. 33. Møllevangskolen Dato 2011.03.23 Deltagere Majbritt Jensen Møllevangskolen Anne Vinter Trafik & Veje, Aarhus Kommune

Læs mere

FREMTIDENS CYKELTRAFIK I FREDERIKSSUNDFINGEREN

FREMTIDENS CYKELTRAFIK I FREDERIKSSUNDFINGEREN FREMTIDENS CYKELTRAFIK I FREDERIKSSUNDFINGEREN 1 2 Dette hæfte er udarbejdet af: Den Fælleskommunale Projektgruppe vedr. Fremtidens Cykeltrafik i Frederikssundfingeren FOTO OG LAYOUT: NIRAS Konsulenterne

Læs mere

Udviklingsplan for Hald

Udviklingsplan for Hald Udviklingsplan for Hald fremkommet på Borgermøde 24. Februar 2011 på Hald Skole Et arbejdsredskab for Lokalrådet for Hald og Omegn www.haldogomegn.dk Projekt Hald giver Facebook baghjul, der bl.a. omfatter

Læs mere

På hat med Gadbjerg. Gadbjerg side 21. registrering af. september 2009

På hat med Gadbjerg. Gadbjerg side 21. registrering af. september 2009 På hat med registrering af side 21 vartegn registrering af side 22 DTK Kort25 Trad. - INFO Indbyggertal 2008 by 630 pers sogn 1311 pers Hjemmeside www.gadbjerg.dk Afstande - Vejle 20 km - Give 12 km Offentlig

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018 UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018 Fokusområder 2016-2017 UDVALGSPOLITIK FOR PLAN OG BOLIGUDVALGET 2014 BAGGRUND Denne udvalgspolitik for Plan- og Boligudvalget er skabt i fællesskab af

Læs mere

Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune

Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune NORDDJURS KOMMUNE Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune Landdistriktspolitik 2013 2016 1. Indhold 2. Indledning...2 3. Fakta om Norddjurs Kommune...3 4. Mål og udviklingstemaer...4 4.1. Dialog, samarbejde

Læs mere

Bordreferater Dialogmøde i Faxe den 1. oktober 2015

Bordreferater Dialogmøde i Faxe den 1. oktober 2015 Bordreferater Dialogmøde i Faxe den 1. oktober 2015 Bord 1 Tema 1: Udvikling og liv i byen Der mangler synlighed vedr. turisme. Hvor kan man for eksempel finde materiale om turisme? Byen er blevet mere

Læs mere

Sammendrag af drøftelser på borgermøde om Planstrategi 2015 den 1. juni 2015, Egedal Rådhus.

Sammendrag af drøftelser på borgermøde om Planstrategi 2015 den 1. juni 2015, Egedal Rådhus. Sammendrag af drøftelser på borgermøde om Planstrategi 2015 den 1. juni 2015, Egedal Rådhus. Dokumentet er et sammendrag af de drøftelser, der var blandt de omkring 100 borgere, der deltog på borgermødet.

Læs mere

Afsnit: Sindal Helhedsplan Hjørring Kommuneplan 2016

Afsnit: Sindal Helhedsplan Hjørring Kommuneplan 2016 Afsnit: Sindal Helhedsplan Hjørring Kommuneplan 2016 www.kommuneplan2016.hjoerring.dk Indholdsfortegnelse Sindal 3 Sindal i fremtiden 4 Sindal i dag 9 Byens fysiske struktur 10 Det grønne og blå 13 Mødesteder

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

KUNST og KULTUR som byprofil?

KUNST og KULTUR som byprofil? KUNST og KULTUR som byprofil? Kenneth A. Balfelt KRISTOFFER l. WEISS bording i et NYT perspektiv stationsby - erhvervsby - bosætningsby NY rolle - det regionale hvad betyder e15 bording i et regionalt

Læs mere

Byforskønnelse - bevægelse - beplantning - belysning

Byforskønnelse - bevægelse - beplantning - belysning HVEM ER GIRAFFEN? BREDEBRO Byforskønnelse - bevægelse - beplantning - belysning Byfornyelsen i Bredebro kan danne grundlag for en ny identitet som: - aktiv by - sund by - sikker og tryg by - smuk by -

Læs mere

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen SAMMEN skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Vision Politikkens omdrejningspunkt tager afsæt i Egedal Kommunes vision om: Hverdag

Læs mere

Hvor bevægelsesvenlig er din by?

Hvor bevægelsesvenlig er din by? Hvor bevægelsesvenlig er din by? Debat om ny viden og metoder Et indlæg om det bebyggede miljøs betydning for sundhed - med særlig fokus på Kolding by Slagelse 1. oktober 2009 Jens Troelsen, lektor, ph.d.

Læs mere

HVERDAGSCYKLING I OPLANDSBYER BILAG 1

HVERDAGSCYKLING I OPLANDSBYER BILAG 1 RANDERS KOMMUNE HVERDAGSCYKLING I OPLANDSBYER BILAG 1 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 1 Baggrund Randers Kommune har gennem flere år haft

Læs mere

Borgermøde Helhedsplan Skørping

Borgermøde Helhedsplan Skørping Borgermøde Helhedsplan Skørping Velkommen Program 18:00 Velkomst og mad 18:05 Oplæg om baggrunden for helhedsplanen 18:20 Hvad har man gjort andre steder? 18:40 Oplæg til gruppearbejde 18:45 Gruppearbejde

Læs mere

Tidligere politiske beslutninger Denne indstilling bygger på følgende tidligere politiske beslutninger i Københavns Kommune:

Tidligere politiske beslutninger Denne indstilling bygger på følgende tidligere politiske beslutninger i Københavns Kommune: KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT Bilag 6: Politiske beslutninger om områdefornyelse i Kulbanekvarteret samt oversigt over projekter i Kvarterplanen Tidligere politiske

Læs mere

udfordringer og muligheder

udfordringer og muligheder udfordringer og muligheder i midten af den mindre by BORDING + Jeanette Ishi Lehn, Ikast Brande Kommune UDFORDRING UDFORDRING UDFORDRING UDFORDRING UDFORDRING MULIGHED fase 1 : Ny vision til Bording

Læs mere

Rammekort. Enkeltområde 1111 Bymidten. Enkeltområde 1112 Rolles Møllevej - Møllegade B4 C4. Kommuneplan Områdeplan 11 Lunderskov

Rammekort. Enkeltområde 1111 Bymidten. Enkeltområde 1112 Rolles Møllevej - Møllegade B4 C4. Kommuneplan Områdeplan 11 Lunderskov Kommuneplan 2010-2021 Rammekort Reinholdts Bakke Kobbelvænget Baldersvej Drabæks Alle B5 G1 Iver Dahlsvej C3 Iver Dahlsvej Nørregade Havegade B1 Solparken Møllegade Jernbanegade C2 Områdeplan 11 Lunderskov

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Gjern fremtidens lokalsamfund! Hvordan skal vi udvikle Gjern?

Gjern fremtidens lokalsamfund! Hvordan skal vi udvikle Gjern? Resume af borgermøde indkaldt af Gjern Lokalråd Indledning: Gjern Lokalråd inviterede i samarbejde med Landdistrikternes Hus og LAG Silkeborg til borgermøde den 27. september 2012 under overskriften: Gjern

Læs mere

HVORDAN SKABER VI DEN GODE UNGEBY?

HVORDAN SKABER VI DEN GODE UNGEBY? 1 HVORDAN SKABER VI DEN GODE UNGEBY? Drive in bagved Kino uenighed om det kan løbe rundt. Aktivitetspark (evt. i industribygninger,- gokartbane, motocrossbane, drive-in bio) 27 11 5 1 Ungeområde (centralt,

Læs mere

FREMTIDSPLAN FOR SNAPTUN 2018

FREMTIDSPLAN FOR SNAPTUN 2018 FREMTIDSPLAN FOR SNAPTUN 2018 2 Snaptuns fremtid 3 Vision for Snaptun Vi vil udvikle vores lokalområde under hensyntagen til bevaring af områdets mange kvaliteter. Vi vil bo her - det er et dejligt sted

Læs mere

HELHEDSPLAN VELKOMMEN FÆLLESBO, HERNING AFD. 107

HELHEDSPLAN VELKOMMEN FÆLLESBO, HERNING AFD. 107 VELKOMMEN Dagsorden 1. Introduktion til hvad det vil sige at arbejde med fremtidssikring. 2. Gruppearbejde med fremtidsværkstedet. 3. Præsentation af området med fokus på muligheder i udearealer og fællesarealer.

Læs mere

Handlingsplan. Borgerforeningen Sdr. Nissum-Fjand

Handlingsplan. Borgerforeningen Sdr. Nissum-Fjand Handlingsplan Borgerforeningen Sdr. Nissum-Fjand Projekt Vækstgrupper for landdistriktsudvikling Borgerforeningen Sdr. Nissum-Fjand Indledning Denne handlingsplan er kommet i stand på 2 møder med Borgerforeningens

Læs mere

Godkendelse af opsamling på fordebat på byudviklingsplan for Vestbjerg, kommuneplantillæg 5-021

Godkendelse af opsamling på fordebat på byudviklingsplan for Vestbjerg, kommuneplantillæg 5-021 Punkt 12. Godkendelse af opsamling på fordebat på byudviklingsplan for Vestbjerg, kommuneplantillæg 5-021 2015-061874 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender, at

Læs mere

WORKSHOP 27. februar 2013 Udviklingsplan for AUNING 27. FEBRUAR 2013 AUNING BYMIDTE

WORKSHOP 27. februar 2013 Udviklingsplan for AUNING 27. FEBRUAR 2013 AUNING BYMIDTE WORKSHOP 27. februar 2013 Udviklingsplan for AUNING 1 PROGRAM Velkommen v. Helen Rosager Fagligt oplæg hovedtræk i udviklingsplanen og nedslagspunkter v. COWI Workshop: Diskussion i grupper indenfor 2

Læs mere

en landsby i stærk udvikling

en landsby i stærk udvikling Lyne en landsby i stærk udvikling Ansvarlig: Arbejdsgruppen Lyne December 2009 Foto: Gunnar Schmidt Indhold Indhold 2 Lyne s lokal historie 3 Lokal analyse...3 Befolkningsanalyse..4 Input.4 Hvad viser

Læs mere

Bagkatalog...........................................9

Bagkatalog...........................................9 PROJEKT KATALOG Indhold Indledning... 3 Fokus på ungdomslivet... 4 Inden udgangen af 2020 skal vi være 15 % flere indbyggere gøre pendlere til indbyggere.... 5 Familie- og Børnevenlig by.... 6 Markedsføring

Læs mere

Tårs. Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer

Tårs. Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Tårs Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Skriv en overskrift til indledningen Skriv en indledning Tårs Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01

Læs mere

POLITISK IMPLEMENTERING AF VISIONEN: Forslag til fokusområder for Fritids- og Idrætsområdet

POLITISK IMPLEMENTERING AF VISIONEN: Forslag til fokusområder for Fritids- og Idrætsområdet POLITISK IMPLEMENTERING AF VISIONEN: Forslag til fokusområder for Fritids- og Idrætsområdet Fysiske rammer Hvordan udvikler vi bygninger og offentlige rum, så de understøtter og bidrager til fritids- og

Læs mere

I det nedenstående er givet et visionært bud på de resultater, der kan opnås gennem en omhyggelig planlægning af indsatsen

I det nedenstående er givet et visionært bud på de resultater, der kan opnås gennem en omhyggelig planlægning af indsatsen Glostrup Station Forslag til strategiproces Plan Rådhusparken 2 2600 Glostrup www.glostrup.dk Tlf: 4323 6100 Strategiprocessen 25. august 2015 Dette notat beskriver et forslag til en strategiproces, hvor

Læs mere

Notat. Indledning. Forvaltningen har undersøgt følgende alternativer:

Notat. Indledning. Forvaltningen har undersøgt følgende alternativer: Notat Vedrørende: Notat om forbedrede vejadgange til Østervangsskolen Sagsnavn: Prioritering af midler i 2016 - Mobilitetspulje, anlæg af cykelstier samt sikre skoleveje m.m. Sagsnummer: 05.13.10-P20-23-15

Læs mere

MED KUNST SÆTTER VI GIVE PÅ VERDENSKORTET

MED KUNST SÆTTER VI GIVE PÅ VERDENSKORTET MED KUNST SÆTTER VI GIVE PÅ VERDENSKORTET I Give udvikler vi kunsten til nye højder og udfolder kunsten i byrummet, i børnehøjde og blandt byens erhvervsliv. Kunst danner os som mennesker, øger vores livskvalitet

Læs mere

Grønt Råd Planstrategi 2015 26. november 2015 Navn / stilling / oplæg Bæredygtighed Planstrategi hvad er grundlaget og rammerne Forholdet til Visionen Temaer i Planstrategi 2015 Erhverv Uddannelse Trafik

Læs mere

Idekatalog for Hornstrup området

Idekatalog for Hornstrup området Idekatalog for Hornstrup området Forord Lørdag d. 13. januar 2018 inviterede Hornstrup Lokalråd borgerne i lokalområdet til et idémøde, hvor dagsordenen var at sætte fokus på hvad der gør vores lokalområde

Læs mere

Høje Taastrups gode erhvervsklima og funktionelle og moderne boliger er det grundlag, der skal videreudvikles. Udfordringer: Muligheder:

Høje Taastrups gode erhvervsklima og funktionelle og moderne boliger er det grundlag, der skal videreudvikles. Udfordringer: Muligheder: NOTAT Byrådscentret 06-02-2013 Bystrategier for Høje Taastrup, Taastrup og Hedehusene til Byrådet. Høje Taastrup Sagsbehandler Doknr. Sagsnr. Leaba 34483/13 11/30531 Et regionalt mødested for handel, erhverv

Læs mere

krav og ønsker til salg af kommunal ejendom ved Møllebakken i Helsinge

krav og ønsker til salg af kommunal ejendom ved Møllebakken i Helsinge krav og ønsker til salg af kommunal ejendom ved Møllebakken i Helsinge Butikker på Vestergade mod gadekæret. Gaden udgør den nordlige grænse af projektområdet. Materialet er bygget op i to dele: 1 Helsinge

Læs mere

Udvalgsarbejde i Temagrupper.

Udvalgsarbejde i Temagrupper. Udvalgsarbejde i Temagrupper. Målsætning for udvalgsarbejdet. Lokalrådet har til opgave at udarbejde plan for lokalområdet. Gruppernes tema forslag skal være centrale elementer i denne plan. Lokalrådet

Læs mere

POLITISK IMPLEMENTERING AF VISIONEN: FOKUSOMRÅDER FOR FRITIDS- OG IDRÆTSOMRÅDET FRITID OG IDRÆT KOLDING KOMMUNE POLITISKE FOKUSOMRÅDER

POLITISK IMPLEMENTERING AF VISIONEN: FOKUSOMRÅDER FOR FRITIDS- OG IDRÆTSOMRÅDET FRITID OG IDRÆT KOLDING KOMMUNE POLITISKE FOKUSOMRÅDER POLITISK IMPLEMENTERING AF VISIONEN: FOKUSOMRÅDER FOR FRITIDS- OG IDRÆTSOMRÅDET FRITID OG IDRÆT 1 FYSISKE RAMMER Hvordan udvikler vi bygninger og offentlige rum, så de understøtter og bidrager til fritids-

Læs mere

Forslag til prioritering af Forskønnelses projekter Marts 2018

Forslag til prioritering af Forskønnelses projekter Marts 2018 Forslag til prioritering af Forskønnelses projekter Marts 2018 Landsbyerne Pulje til landsbyerne 0,5 0,5 Forslag til landsbyerne 0,5 0,5 Forskønnelsespuljen og Kommunes landsbyer Mange landsbyer har en

Læs mere

Kommunens indsats? Din indsats?

Kommunens indsats? Din indsats? FÆLLESSKAB / SAMMENHOLD / SAMLINGSSTEDER Tilskud til forsamlingssteder/ landsbypuljer/ LAG landsbypuljen +forsamlingshuspuljen forsamlingshuspuljen Skab rammer opbakning på nye ideer fra foreninger Bevarelse

Læs mere

Tårs. Områdefornyelse i Tårs fra centerby til rekreativ bosætningsby med klar identitet. Samlet økonomi 8,0 mio. kr.

Tårs. Områdefornyelse i Tårs fra centerby til rekreativ bosætningsby med klar identitet. Samlet økonomi 8,0 mio. kr. Tårs Områdefornyelse i Tårs fra centerby til rekreativ bosætningsby med klar identitet. Samlet økonomi 8,0 mio. kr. Tidsplan Oktober 2017 - november 2018 Aktivitet Aktivitetsbånd Et udendørs samlingssted,

Læs mere

DAGSORDEN LIV I BY OG SKOLE

DAGSORDEN LIV I BY OG SKOLE DAGSORDEN LIV I BY OG SKOLE 1. Velkomst Mogens Gade 2. Gennemgang af tværsummen af udviklingsplanerne (Noël Mignon) 3. Hvordan sikres koordineringen lokalt mellem samfund, foreninger og skole Eksempel

Læs mere

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer BAGGRUND I løbet af 2017 er interessen vokset markant for at bygge nyt i Albertslund Midtby. Det gælder særligt for byområdet

Læs mere

BORGERPANELET VORES ODENSE

BORGERPANELET VORES ODENSE BORGERPANELET VORES ODENSE 1. kvartal: Tilgængelighed Samlede resultater November 2018 KORT OM UNDERSØGELSEN OG PANELET Der gennemføres årligt tre undersøgelser i Odense Kommunes borgerpanel Vores Odense.

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG Landbyrådsrepræsentanten fra Houlbjerg og Borgerforeningen i Houlbjerg

Læs mere

Høje-Taastrup Kommunes styrkepositioner

Høje-Taastrup Kommunes styrkepositioner Høje-Taastrup Kommunes styrkepositioner Trafikalt knudepunkt i Hovedstadsregionen Høje-Taastrup Kommune er placeret lige dér, hvor hovedstadsområdet åbner sig mod resten af landet. Kommunen er et knudepunkt

Læs mere

Cafedrøftelserne på borgermødet på Hotel Pejsegården 26. september 2011 om udviklingen i Brædstrup og mellembyerne

Cafedrøftelserne på borgermødet på Hotel Pejsegården 26. september 2011 om udviklingen i Brædstrup og mellembyerne Cafedrøftelserne på borgermødet på Hotel Pejsegården 26. september 2011 om udviklingen i Brædstrup og mellembyerne Debattemaer 1. runde: Liv og bevægelse i Brædstrup og mellembyerne hvad skal der til,

Læs mere

Borgerplan for Kvols

Borgerplan for Kvols Borgerplan for Kvols Beskrivelse af byen og landskabet: Kvols er meget smukt beliggende på vestsiden af Hjarbæk fjord. Byens huse ligger tæt opad skrænterne fra den lille havn ved fjorden og holder sig

Læs mere

NOTAT. Gennemførelse af bedre skoleveje i forhold til ny skolestruktur. Endnu ikke gennemførte tiltag fra 2013 INDHOLD. Dansborgskolen 5+6 side 2-3

NOTAT. Gennemførelse af bedre skoleveje i forhold til ny skolestruktur. Endnu ikke gennemførte tiltag fra 2013 INDHOLD. Dansborgskolen 5+6 side 2-3 NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE Gennemførelse af bedre skoleveje i forhold til ny skolestruktur Endnu ikke gennemførte tiltag fra 2013 By- og Teknikforvaltningen Vej- og Parkafdelingen Sagsbehandler: Per Jensen

Læs mere

FJORDDRAGET I HOLBÆK

FJORDDRAGET I HOLBÆK FJORDDRAGET I HOLBÆK SKØNNE GRUNDE I HARMONI MED NATUREN 03 30 27 14 28 25 23 16 26 21 24 19 12 10 18 8 20 22 17 Opføres senere 6 4 15 2 13 29 GRUNDE 11 9 Udsigt til fjorden og markerne og tæt på alle

Læs mere

Erhvervsstrukturen i Egedal

Erhvervsstrukturen i Egedal Erhvervsstrukturen i Egedal Der er store arealer udlagt til forskellige typer af erhverv i Egedal. Der er indenfor kommuneplanperioden fra 2017 til 2022 plads til 140 hektar til erhverv og turisme, heraf

Læs mere