Ny underviser i ungdomsskolen UngiAarhus NORD

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ny underviser i ungdomsskolen UngiAarhus NORD"

Transkript

1 Ny underviser i ungdomsskolen UngiAarhus NORD November 2016

2 Kære Kollega Velkommen som medarbejder i UngiAarhus NORD. Vi er glade for, at du har lyst til at være en del af vores team! Det er vigtigt, at du lige tager dig tid til at læse dette brev igennem og følge op på de bilag, som er vedhæftet. Det kan umiddelbart virke som en stor mundfuld, men det er information, som gør dit og mit arbejde lettere. ANSÆTTELSESBREV OG BØRNEATTEST I forbindelse med din ansættelse skal du udfylde et ansættelsesbrev. Du skal dernæst udfylde tilladelse til, at vi indhenter en børneattest på dig. LØN TAKSTER OG INDBERETNING Hvordan er jeg ansat? Du er som udgangspunkt ansat som timelærer, hvilket vil sige, at du formelt er ansat for et år ad gangen - for eksempel i tilknytning til et hold eller en opgave. Din ansættelse bliver fornyet hvert år, når sæsonen begynder, og den kan ophøre fra dag til dag, uden at du har ret til løn for timer, der ikke er blevet afholdt. Fra har alle ansatte ret til at komme på månedsløn, hvis der er tale om ansættelse i mere end 1 måned og der er tale om faste timer. Det vil sige, at den tidligere grænse på 8 ugentlige timer for ansættelse på månedsløn ikke er gældende fra den 1. august Der skal som nævnt være tale om faste timer, hvorfor tilkaldevikarer ikke er omfattet af retten til at gå på månedsløn. For blandt andet ungdomsskolelærere er der det særlige, at de selv kan vælge, hvorvidt de ønsker at komme på månedsløn eller ønsker at forblive på timeløn. Baggrunden for dette er, at månedslønnede efter regeringsindgrebet i f.t. LC ikke længere har en forberedelsestid fast knyttet til hver lektion. Bl.a. på den baggrund har Uddannelsesforbundet og LC fået aftalt med KL, at den enkelte ungdomsskolelærer får et frit valg i forhold til at gå over på månedsløn eller ej.

3 I praksis vurderes det at ungdomsskolelærere, der ikke har undervisning i ungdomsskolen som hovedbeskæftigelse, vil vælge at forblive på timeløn. Overgang til månedsløn vil betyde, at den forberedelsestid, der er indlagt i afregning pr. lektion ikke længere sker automatisk men i stedet vil være genstand for en konkret vurdering / forhandling. Dette vil i mange tilfælde kunne betyde, at overgang til månedsløn for den enkelte ungdomsskolelærer vil medføre en lønnedgang - for nogle kan der være tale om en betragtelig lønnedgang. Dette skal så sættes i forhold til de fordele, overgang til månedsløn medfører i form af anciennitet og opsigelsesvarsel. Ungdomsskolelæreren har altid mulighed for at foretage et aktivt valg i forhold til overgang fra timeløn til månedsløn. Hvordan bliver jeg aflønnet? Du får udbetalt løn for det antal timer, som du har gennemført undervisning i. Der er forhandlet helt faste satser for løn gennem den overenskomst, som er tegnet mellem Landsforbundet af Voksenundervisere (LVU) og Kommunernes Landsforening (KL) samt gennem den overenskomst, der er tegnet med BUPL. Satserne er som følger (pr ): 1 arbejdstime: 181,55 kr. 1 undervisningstime: 326,8 kr. 1 fritidstime: Afhængig af tidspunkt (før eller efter kl 17) samt uddannelsesmæssig baggrund varierer timelønnen 1 undervisningstime i dansk som andetsprog: 272,58 kr. Bemærkning: lønnen for en times undervisning indeholder også betaling for individuel forberedelse m.v. men er ekskl. pauser/frikvarterer. Lønnen indeholder ud over det udbetalte også bidrag til pension og feriepenge. Typisk vil en klokketime blive aflønnet som en lektion (45 minutter) til undervisningstakst og et kvarters pause til arbejdstimetakst. Regnestykket ser således ud: ((0,75*317,67)+(0,25*176,48) = 282,37 kr. i timen. Er jeres undervisning tilrettelagt anderledes, skal det aftales med - og godkendes individuelt - af ungdomsskolekoordinatoren Lønnen bliver udbetalt bagud og senest den 16. i måneden efter. Husk at tjekke din lønseddel hver måned, hvis der skulle være fejl. Løn udbetales en gang månedligt til din nemkonto. Du skal selv indberette løn via lønindberetningsskemaet, som du får tilsendt pr. mail Du skal indberette løn til din ungdomsskolekoordinator via mail inden deadline. Deadline er altid D. 1 i hver måned. Du kan kun få udbetalt løn for timer, som ER afholdt. Altså er alt løn bagudbetalt.

4 UNGDOMSSKOLEN i UngiAarhus NORD OG ARBEJDSMILJØ Et godt arbejdsmiljø fremmer trivslen og har de ansatte i fokus. Derfor har vi uddannet vores kollega Jakob Nowack som arbejdsmiljø repræsentant (AMR). Han er Jeres sparringspartner på dette område, hvis behovet skulle opstå. AMR arbejder inden for følgende områder: Det fysiske arbejdsmiljø er det, vi kan se, høre lugte og mærke i forbindelse med udførelsen af arbejdet. Psykosocialt arbejdsmiljø også kaldet det psykiske arbejdsmiljø - omfatter nogle af de forhold på arbejdspladsen, der hænger sammen med vores trivsel. Farlige kemiske stoffer findes mange steder i arbejdsmiljøet og kan udgøre en sundhedsrisiko for de ansatte, hvis de ikke håndteres rigtigt. Det er derfor vigtigt, at arbejdet med kemikalier foregår sikkert og forsvarligt. Det biologiske arbejdsmiljø knytter sig til påvirkninger fra organisk materiale, dyr, planter og produkter herfra. Det kan være svampesporer, der påvirker åndedrættet eller smitte fra bakterier eller vira. Arbejdsulykker Ud fra en risikovurdering af valgfaget/ungdomsskoleholdet laves der løbende tilsyn af AMR og arbejdsmiljølederen. Hvis du oplever noget ikke er som det er, så er det din pligt at kontakte din nærmeste leder, AMR eller arbejdsmiljøsleder. Beredskabsplan for UngiAarhus NORD. Denne plan gælder for alle, som er ansat i ungdomsskolen i UngiAarhus NORD. Planen fortæller, hvordan man skal forholde sig i situationer med akut fare for personer og liv, eller situationer som kan nødvendiggøre en evakuering af bygningen man befinder sig i. Planen findes også elektronisk på Orientere dig før de unge ankommer: 1) Læs evakueringsplanen. 2) Hvor er flugtvejene? (Skiltning) 3) Hvor er slukningsudstyret? 4) Hvor er førstehjælpskassen? Ved ulykke/pludselig sygdom Førstehjælpens vigtigste hovedpunkter: 1) Stands ulykken - skab overblik.

5 2) Giv livreddende førstehjælp. 3) Tilkald hjælp - ring 112 4) Giv almindelig førstehjælp. Alarmering til 112 Ved akut fare (ulykke, pludselig sygdom, overfald, bombetrussel, brand m.v.): Ring Ved opkald til 112 skal du oplyse: 1) Hvor du skal bruge hjælpen. 2) Hvad der er sket (sygdom? / ulykke? / brand? / andet?). 3) Hvor mange, der har brug for hjælp. 4) Hvorfra du ringer. 5) Hvem du er (navn, afdeling). 6) Aftal altid præcist mødested og evt. tilkørselsvej for redningskøretøjer Ved vold, trusler og magtanvendelse: Hvis du oplever vold eller trusler i dit arbejde, skal du kontakte nærmeste leder, AMR eller arbejdsmiljøleder og informere om hændelsen. Hændelsen beskrives skriftligt efterfølgende. Udøver en ung vold mod andre, sig selv eller beskadiger ting, skal du gribe ind i det omfang du vurdere giver mening Kontakt: Jakob Nowack, AMR: , jakno@aarhus.dk Marianne Bach, arbejdsmiljøleder: , bach@aarhus.dk DIN OPGAVE Du er blevet ansat til at løse en opgave for UngiAarhus NORD. Hvis der er tale om undervisning eller en aktivitet/tur/projekt, derfor skal du udfylde en holdbeskrivelse med info om, hvor og hvornår forløbet/kurset/aktivteten er og lave en kort beskrivelse af i et frisk og indbydende sprog, så teksten kan komme på hjemmesiden, hvor de unge melder sig til. Om du skal forfatte en beskrivelse af din arbejdsopgave/område, aftaler du ligeledes med din ungdomsskolekoordinator.

6 HVORDAN SKAL ELEVERNE OPFØRE SIG? Eleverne må ikke ryge på skolens eller klubbens matrikel, og de må heller ikke være påvirkede af alkohol under undervisningen. Hvis der er en elev, der saboterer undervisningen, virker truende over for dig eller de andre elever, skal eleven bortvises og han eller hun må ikke længere deltage i ungdomsskolens aktiviteter. Hvis du bortviser en elev, skal du underrette ungdomsskolekoordinatoren hurtigst muligt. TRIVSEL Hvad gør jeg, hvis jeg har en mistanke om mistrivsel? Hvis du får kendskab til, at en elev bliver udsat for vanrøgt, vold, overgreb, mishandling, mistrivsel med mere, er det din pligt at underrette ungdomsskolekoordinatoren. I sådanne tilfælde kan du blive indkaldt til et netværksmøde, og hvis det sker, vil du få flere informationer om dette og om din tavshedspligt. OBLIGATORISKE MØDER: Det anses som en del af din opgave at deltage i følgende møder for året 16/17 - D. 26/9 16 kl D. 9/1 17 kl D. 29/5-17 kl På disse møder er hensigten, at I skal mødes og skabe noget sammen på tværs af hold, undervisning, område og aktivitet. Derudover vil der altid være mulighed for at mødes individuelt med din ungdomsskolekoordinator eller med en af de andre undervisere i Ung i Aarhus Nord.

7 TURE OG PRINCIPPER: På et hold vil der være et krav at tage på en tur. For eksempel tager vores samfundsfaglige hold på tur til folketinget eller Bruxelles for at se EU. Vores Kunst hold tager til AROS og lign. Vores outdoor hold tager på telttur. Hvor skal dit hold hen? Det er op til dig, men i skal afsted så vidt muligt. Nedenfor ses principperne som skal overholdes for at tage på tur. Inden turen: Alle ture skal godkendes af din ungdomsskolekoordinator, inden påbegyndelse af forberedelse og afsøgning For at turen kan godkendes skal der foreligge en formålsbeskrivelse, en undervisningsplan for forberedelsen, samt et budgetudkast Turene skal som udgangspunkt være fælles og åbne for alle unge i Aarhus, ligesom dit hold er det Turene skal som udgangspunkt være elev- og selvfinansieret og dermed dække udgifter i forbindelse med undervisernes transport, logi og evt kost, hvis dette indgår i pakke-prisen. Igangsættes og gennemføres ifht. Antal tilmeldte i samråd med din ungdomsskolekoordinator Der afholdes altid et undervisningsforløb frem mod afviklingen på minimum 4 mødegange vedrørende turen Voksensammensætningen tager altid udgangspunkt i elevtilmeldinger og relationer og skal desuden have et brobyggende perspektiv (eks.vis fra ungdomsskole til klub, fra ungdomsskole til ungdomsuddannelse etc.) Det pålægger ungdomsskolekoordinatoren at sikre sig, at alle deltagende undervisere på turen er orienteret om løn, overenskomst, forsikring og UIA politikker senest 14 dage inden afgang. Under og efter turen: Der deltager som minimum altid to voksne ved ture med overnatning Der afleveres altid en evaluering til ungdomsskolekoordinatoren senest to uger efter hjemkomst. Heri indgår overblik om eventuelle behov for opfølgning på unge eller sager. Der må absolut ikke indtages alkohol af hverken unge eller voksne på turen. Overtrædelse vil have alvorlige konsekvenser.

8 Der må absolut ikke handles grænsehandel på turen. DE UNGES TILMELDING DIT ANSVAR: UngiAarhus lever af de unge. Det skal forstås sådan, at vi legitimerer vores gode arbejde gennem mængden af aktiviteter, og vi dokumenterer vores aktiviteter gennem antallet af aktive unge. De unge SKAL derfor tilmelde sig vores hold/aktivitet/ture/ workshops/kurser. Og DU har ansvaret for, at de unge, som du er i berøring med i din ansættelse, tilmelder sig. Tilmeldingen kræver, at de unge via vores hjemmeside melder sig til. Her skal de bruges deres unilogin. Flere unge har svært ved det/nedprioriterer det, hvorfor du med fordel kan bruge 10 minutter på tilmelding de første gange, du mødes med de unge. Samt hver gang en ny ung dukker op på holdet. De unge må gerne møde op til en aktivitet eller et kursus (medmindre der er begrænsning på antal deltagere) uden at have tilmeldt sig på forhånd, men sørg for, at de unge er oprettet og tilmeldt dit kursus/workshop/tur/forløb, inden de går hjem! UDGIFTER TIL MATERIALER O.A. Det kan være, at din opgave i UngiAarhus NORD kræver, at du indkøber materialer, forplejning eller andet i forbindelse med dit arbejde. Dette skal altid aftales med din ungdomsskolekoordinator på forhånd. Du kan enten vælge at få et kontant udlæg, hvorefter du giver din ungdomsskolekoordinator kvitteringer og evt. restbeløb som dokumentation for køb. Alternativt kan du selv lægge ud og få pengene refunderet på din konto. Vælger du sidste løsning skal du udfylde et kontantudlægsskema, skrive under på samtlige kvitteringer og noterer dit CPR nummer, ligeledes på alle kvitteringer. Aftal nærmere med din ungdomsskolekoordinator. Du skal ALTID aflevere kvitteringer for alt, du har købt for at få pengene refunderet. HVAD ER UngiAarhus?

9 UngiAarhus NORD er et ud af 4 UngiAarhus-områder i Aarhus. UngiAarhus vigtigste opgave er at lave god fritid for børn og unge mellem 11 og 18 år, at lave særlige indsatser for udsatte unge og samarbejde med skolerne om det gode liv for unge i vores målgruppe. UngiAarhus står på tre ben; Fritidsklubber, Ungdomsklubber og Ungdomsskoleaktivitet. Vores område, NORD, dækker 16 skoledistrikter. Desuden tilbyder vi en lang række kurser, workshops, ture og aktiviteter gennem ungdomsskolen. Ungdomsskolen har ikke som sådan en fysisk adresse, hvor kurser og workshops m.m. afvikles, da alt aktivitet foregår rundt omkring i hele NORD-området - på skolerne og i klubberne. UngiAarhus NORD har kontor på Jellebakken 2-4, 8240 Risskov. Her er du altid velkommen både hvis du skal have refunderet udlæg, eller hvis du har spørgsmål til løn eller andet. Lav venligst en aftale med os på forhånd, da vi ikke altid er på kontoret men til møder rundt i, og det er træls at gå forgæves. MERE INFORMATION Tøv ikke med at kontakte din ungdomsskolekoordinator, hvis du har spørgsmål af den ene eller anden art! Vi håber, at du vil trives i dit job i UngiAarhus NORD. Bedste hilsner Ungdomsskolekoordinator Jonas H. Steinmetz Mail: jons@aarhus.dk Mobil: Ungdomsskolekoordinator Mads W. Rasmussen Mail: mawr@aarhus.dk Mobil: Ungdomsskolekoordinator Brian Skifter Mail: skifter@aarhus.dk Mobil:

10

Ny underviser i Ungdomsskolen. Guide til ansættelsen Spørgsmål og svar

Ny underviser i Ungdomsskolen. Guide til ansættelsen Spørgsmål og svar Ny underviser i Ungdomsskolen Guide til ansættelsen Spørgsmål og svar Velkommen til Ungdomsskolen - Ung i Aarhus Syd Tillykke med dit nye job. Vi ser frem til et godt samarbejde med dig, og vi håber, at

Læs mere

Nyansat og hvad så? august 2013

Nyansat og hvad så? august 2013 august 2013 Nyansat og hvad så? Velkommen i folkeskolen! Som nyansat kan det i starten være vanskeligt at danne sig et overblik over de mange spilleregler, der gælder for overenskomstansatte lærere, børnehaveklasseledere

Læs mere

Ledsageordningen i Høje-Taastrup Kommune

Ledsageordningen i Høje-Taastrup Kommune Ledsageordningen i Høje-Taastrup Kommune Ansættelsesforhold for kommunens ledsagere Indledning Ledsageordningen varetager praktiske ledsageopgaver i henhold til Lov om Social Service 97 og 45. Målgruppen

Læs mere

Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet. Info for fritidsundervisere. OV1_Kvadrat_R D

Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet. Info for fritidsundervisere. OV1_Kvadrat_R D Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet Info for fritidsundervisere OV1_Kvadrat_R D Velkommen Du sidder nu med Ungdomsskolens personalefolder for fritidsundervisere. I denne folder finder du alle de

Læs mere

Beredskabsplan for Gammelgaardsskolen

Beredskabsplan for Gammelgaardsskolen Indhold BEREDSKABSPLAN FOR GAMMELGAARDSSKOLEN... 2 OVERORDNET... 2 ALARMERING OG EVAKUERING... 3 Alarmering 112... 3 Evakuering... 4 TRUSLER OG HÆNDELSER... 5 MISTÆNKELIG ADFÆRD... 5 Mistænkelig adfærd...

Læs mere

Nyansat - og hvad så? september 2014

Nyansat - og hvad så? september 2014 Nyansat - og hvad så? september 2014 Velkommen i folkeskolen! Som nyansat kan det i starten være vanskeligt at danne sig et overblik over de mange spilleregler, der gælder for overenskomstansatte lærere,

Læs mere

NYANSAT I FOLKESKOLEN - og hvad så?

NYANSAT I FOLKESKOLEN - og hvad så? NYANSAT I FOLKESKOLEN - og hvad så? Indhold Månedslønnet ansættelse...2 Løn...2 Pension...2 Ansættelsesbrev...3 Arbejdstid...3 Ferie...3 Sygdom...4 Ansat på nedsat tid...4 Timelønnet ansættelse...4 Løn...4

Læs mere

Sender du frigørelsesattesten for sent, kan du først få supplerende dagpenge fra den dag, vi har modtaget attesten.

Sender du frigørelsesattesten for sent, kan du først få supplerende dagpenge fra den dag, vi har modtaget attesten. Send oplysninger om dit arbejde og få supplerende dagpenge For at kunne behandle din ansøgning, har vi brug for oplysninger om dine ansættelsesforhold. Derfor beder vi dig udfylde og returnere vedlagte

Læs mere

I. Ændring vedr. ansatte med en gennemsnitlig arbejdstid på under 8 timer pr. uge

I. Ændring vedr. ansatte med en gennemsnitlig arbejdstid på under 8 timer pr. uge Varigt ansatte timelønnede bliver månedslønnede Med virkning fra 1. august 2014 overgår medarbejdere med en gennemsnitlig arbejdstid på under 8 timer pr. uge fra timeløn til månedsløn forudsat at de er

Læs mere

Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet. Info for dagundervisere. OV1_Kvadrat_R D

Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet. Info for dagundervisere. OV1_Kvadrat_R D Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet Info for dagundervisere OV1_Kvadrat_R D Velkommen Du sidder nu med Ungdomsskolens personalefolder for dagundervisere. I denne folder finder du alle de informationer,

Læs mere

Vold og trusler om vold

Vold og trusler om vold Janesvej 2, 8220 Brabrand, tlf. 87 13 90 50, fax. 87 13 90 48, e-mail tov@aaks.aarhus.dk Vold og trusler om vold Konflikter i hverdagen Instruks for den situation, at en ansat udsættes for en ubehagelig

Læs mere

Skanderborg Ungdomsskole

Skanderborg Ungdomsskole Medarbejderhåndbog For fritidsundervisningen i Skanderborg Ungdomsskole Revideret 04-09-2015 Skanderborg Ungdomsskole Højvangen 6, 8660 Skanderborg Tlf: 87948794 ungdomsskolen@skanderborg.dk www.skanderborg-ungdomsskole.dk

Læs mere

INFORMATION TIL AFLASTNINGSPERSONER

INFORMATION TIL AFLASTNINGSPERSONER INFORMATION TIL AFLASTNINGSPERSONER Information fra Aflastningsordningen Til dig der er aflastningsperson for et barn 1. Forord Denne pjece er udarbejdet til dig, der har vist interesse for at blive ansat

Læs mere

Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet. Info for dagundervisere

Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet. Info for dagundervisere Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet Info for dagundervisere Skoleåret 2013-2014 OV1_Kvadrat_R D Velkommen Du sidder nu med Ungdomsskolens personalefolder for dagundervisere. I denne folder finder

Læs mere

Partnerskabsaftaler. Mellem skoler og Ung i Aarhus

Partnerskabsaftaler. Mellem skoler og Ung i Aarhus Skoleåret 20xx-20xx Partnerskabsaftalen er indgået mellem: Skole: Adresse: EAN: Aftaleansvarlig: FU: Adresse: EAN: Aftaleansvarlig fritidscentret: Aftaleansvarlig ungdomsskolen: Aftaleperioden: materiale:

Læs mere

OK13 - Hvad sker der hvis du skal i konflikt?

OK13 - Hvad sker der hvis du skal i konflikt? OK13 - Hvad sker der hvis du skal i konflikt? IDA er i fuld gang med at forhandle de offentlige overenskomster. Ved fornyelse af enhver overenskomst er der altid en risiko for konflikt. Denne vejledning

Læs mere

Personaleguide. Kære medarbejder.

Personaleguide. Kære medarbejder. Kære medarbejder. Denne håndbog er til dig som medarbejder i Frederikssund Ungdomsskole. Indholdet kan hjælpe dig til at handle korrekt i alle opgaver og udfordringer du måtte møde, både administrative,

Læs mere

Vejledning til ansættelseskontrakt til midlertidig hjælp (vikar)

Vejledning til ansættelseskontrakt til midlertidig hjælp (vikar) Vejledning til ansættelseskontrakt til midlertidig hjælp (vikar) Denne ansættelseskontrakt er til brug ved ansættelse af midlertidig hjælp af maks. en måneds varighed. Skal ansættelsesforholdet løbe længere

Læs mere

Bemærk, hvis du har flere ansættelser, skal du udfylde en blanket pr. arbejdsgiver.

Bemærk, hvis du har flere ansættelser, skal du udfylde en blanket pr. arbejdsgiver. Send oplysninger om dit arbejde og få supplerende dagpenge For at kunne behandle din ansøgning, har vi brug for oplysninger om dine ansættelsesforhold. Derfor beder vi dig udfylde og returnere vedlagte

Læs mere

Vikar, løst ansat og supplerende dagpenge

Vikar, løst ansat og supplerende dagpenge VIKARIATER OG LØSE ANSÆTTELSER KAN VÆRE VEJEN TIL JOB To ud af tre ledige pædagoger lykkes med at skaffe sig et deltidsjob på nedsat tid, et vikariat eller en tjans som tilkaldevikar, mens de er på jagt

Læs mere

M I K K E L S M U S I K S K O L E

M I K K E L S M U S I K S K O L E Kære potentielle musiklærer Mange tak for din interesse! Du har nu mulighed for at blive en aktiv del af Mikkels Musikskole. Fordele ved at være en del af vores team: -God timeløn: 200kr - 400kr i timen

Læs mere

KURSUS GUIDE TIL KURSUSLEDERE

KURSUS GUIDE TIL KURSUSLEDERE KURSUS GUIDE TIL KURSUSLEDERE Nedenstående deadlines gælder alle FamilieNets interne kurser. Nogle kurser bliver afholdt i samarbejde med andre organisationer, og her kan der gælde andre deadlines og opgaver.

Læs mere

Vejledning til ansættelseskontrakt for slagtersvende og delikatesseassistenter

Vejledning til ansættelseskontrakt for slagtersvende og delikatesseassistenter Vejledning til ansættelseskontrakt for slagtersvende og delikatesseassistenter Denne ansættelseskontrakt er til brug ved ansættelse af slagtersvende eller delikatesseassistenter, som ikke er funktionærer.

Læs mere

Lov om Social Service 94

Lov om Social Service 94 Retningslinjer vedr. ansættelse af medarbejdere i eget hjem Lov om Social Service 94 Gældende fra 1. oktober 2013 1 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 2. Lovgivning... 3 2.1. Personkredsen, 94... 3 3.

Læs mere

Indberetning af honorar (B-indkomst) fra klyngens CVR-nummer til SKAT 4. okt. 2019

Indberetning af honorar (B-indkomst) fra klyngens CVR-nummer til SKAT 4. okt. 2019 Indberetning af honorar (B-indkomst) fra klyngens CVR-nummer til SKAT 4. okt. 2019 Klyngen er formelt forpligtet til at indberette de honorarer, som udbetales til klyngekoordinator, kasserer, bestyrelsesmedlemmer,

Læs mere

Så er det blevet tid til at planlægge koloniarbejdet for sommeren 2017.

Så er det blevet tid til at planlægge koloniarbejdet for sommeren 2017. 1 sommerkoloni 2017 Kære Koloniansvarlig Så er det blevet tid til at planlægge koloniarbejdet for sommeren 2017. Som sædvanlig er det dit arbejde på skolen, der danner grundlag for den efterfølgende arbejdsgang

Læs mere

Ordens- og samværsregler for FGU Midt- og Østsjælland

Ordens- og samværsregler for FGU Midt- og Østsjælland Ordens- og samværsregler for FGU Midt- og Østsjælland FGU Midt- og Østsjællands ordens- og samværsregler skal fremme et godt undervisningsmiljø for både elever og medarbejdere. Der er tale om regler, som

Læs mere

Vejledning. Denne vejledning er udformet til brug sammen med DRF s eksempel på rejselederkontrakt, og må kun benyttes af DRF s medlemmer.

Vejledning. Denne vejledning er udformet til brug sammen med DRF s eksempel på rejselederkontrakt, og må kun benyttes af DRF s medlemmer. Vejledning Denne vejledning er udformet til brug sammen med DRF s eksempel på rejselederkontrakt, og må kun benyttes af DRF s medlemmer. Ansættelseskontrakten kan alene benyttes til herboende rejseledere,

Læs mere

Falck Kursus Giv dine medarbejdere mulighed for individuel udvikling

Falck Kursus Giv dine medarbejdere mulighed for individuel udvikling Vil du vide mere? Ring til Falck på telefon 7010 2031-2 Falck Erhverv, Trindsøvej 4-10, 8000 Århus C, E-mail: erhverv@falck.dk www.falck.dk/erhverv www.prinfodjurs.dk Tel. +45 86 48 36 33 Falck Kursus

Læs mere

ANSÆTTELSESKONTRAKT CHAUFFØR

ANSÆTTELSESKONTRAKT CHAUFFØR ANSÆTTELSESKONTRAKT CHAUFFØR Nærværende virksomhed: CVR. Nr. /SE Nr. Navn Adresse Post nr. By Telefon e-mail Ansætter herved: Navn CPR Adresse Postnr. By Telefon e-mail Kørekort nr. Chaufførkort nr. Førstehjælp

Læs mere

FOAS almene overenskomst Overenskomstens paragraffer, som vedrører lønreguleringer fra

FOAS almene overenskomst Overenskomstens paragraffer, som vedrører lønreguleringer fra Folkeoplysningsorganisationernes arbejdsgiversamarbejde (FOAS) Lærernes Centralorganisation (LC) FOAS almene overenskomst Overenskomstens paragraffer, som vedrører lønreguleringer fra 01.04.2018. Parterne

Læs mere

Lærere på kommunale sprogcentre med en gennemsnitlig arbejdstid på under 8 timer om ugen

Lærere på kommunale sprogcentre med en gennemsnitlig arbejdstid på under 8 timer om ugen Juni 2014 Lærere på kommunale sprogcentre med en gennemsnitlig arbejdstid på under 8 timer om ugen Pr. 1. august 2014 er der nye regler for lærere ved sprogcentre, som har en gennemsnitlig arbejdstid på

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper F O A F A G O G A R B E J D E Tekst: Britta Lundqvist. Foto: Biofoto/Johnny Madsen og Anders Tvevad. Layout: Joe Anderson og Maja Honoré. Tryk: FOA-tryk marts 2006. Det gør FOA for dig som pædagogmedhjælper

Læs mere

Ansættelsesbevis for medarbejdere med enten (1) fast arbejdstid på mindre end 8 timer om ugen eller (2) gennemsnitligt mindre end 8 timer om ugen

Ansættelsesbevis for medarbejdere med enten (1) fast arbejdstid på mindre end 8 timer om ugen eller (2) gennemsnitligt mindre end 8 timer om ugen Ansættelsesbevis for medarbejdere med enten (1) fast arbejdstid på mindre end 8 timer om ugen eller (2) gennemsnitligt mindre end 8 timer om ugen Dette ansættelsesbevis udleveres til medarbejdere, hvor

Læs mere

Beredskabsplan for Varde Ungdomsklub

Beredskabsplan for Varde Ungdomsklub Beredskabsplan for Varde Ungdomsklub Fomål: Beredskabsplanen finder anvendelse på skoler, SFOèr, daginstitutioner, døgninstitutioner, STU uddannelsessteder i Varde Kommune og omfatter retningslinjer for

Læs mere

Velkommen til Dagtilbud. Vejle Kommune som studerende og ansat.

Velkommen til Dagtilbud. Vejle Kommune som studerende og ansat. Velkommen til Dagtilbud Vejle Kommune som studerende og ansat. Dagtilbud ønsker med denne folder at sikre, at vores lønnede studerende får en introduktion til en del af den information, som er vigtig for

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Regler for privat børnepasning

TÅRNBY KOMMUNE. Regler for privat børnepasning TÅRNBY KOMMUNE Regler for privat børnepasning 2017 REGLER FOR PRIVAT BØRNEPASNING I TÅRNBY KOMMUNE Hvornår kan jeg få tilskud fra? Tilskud kan tidligst udbetales fra det tidspunkt, hvor dit barn får tilbud

Læs mere

Socialt frikort Vær med til at hjælpe socialt udsatte og få løst småopgaver på en fleksibel måde

Socialt frikort Vær med til at hjælpe socialt udsatte og få løst småopgaver på en fleksibel måde Til virksomheder Socialt frikort Vær med til at hjælpe socialt udsatte og få løst småopgaver på en fleksibel måde Kort om forsøgsordningen med socialt frikort Det sociale frikort skal give borgere med

Læs mere

Xclass [VOLDSPOLITIK] Willemoesvej 2b, 4200 Slagelse

Xclass [VOLDSPOLITIK] Willemoesvej 2b, 4200 Slagelse Xclass Willemoesvej 2b, 4200 Slagelse [VOLDSPOLITIK] Xclass værdier i forhold til vold, definition af vold, målsætning, handleplaner og psykisk førstehjælp samt liste over kontaktpersoner i tilfælde af

Læs mere

1. Forord Denne pjece er udarbejdet til dig, der har vist interesse for at blive ansat som aflastningsperson i Aarhus Kommune.

1. Forord Denne pjece er udarbejdet til dig, der har vist interesse for at blive ansat som aflastningsperson i Aarhus Kommune. 1. Forord Denne pjece er udarbejdet til dig, der har vist interesse for at blive ansat som aflastningsperson i Aarhus Kommune. Formålet med pjecen er at give dig information om Aflastningsordningen, din

Læs mere

De generelle og sektorspecifikke rammer for konflikten. Beredskab 2013

De generelle og sektorspecifikke rammer for konflikten. Beredskab 2013 De generelle og sektorspecifikke rammer for konflikten Beredskab 2013 Program Varsling af lockout hvem og hvornår? Konfliktens virkninger for arbejdstilrettelæggelsen? Konfliktens virkninger for den ansatte?

Læs mere

Dette er en håndbog for nye børn og deres forældre!

Dette er en håndbog for nye børn og deres forældre! Dette er en håndbog for nye børn og deres forældre! Velkommen til Køgevejens Børne og Ungdomshus. Vi ved at det kan være svært at overlade sit barn fra fritidshjemmets trygge favn til en klub. Men vi vil

Læs mere

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn Aarhus Kommune, Socialforvaltningen, Tilsynsenheden Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn Den 12. maj 2012. Oplysninger om tilbuddet Tilbuddets navn Tilbudstype og form Adresse Telefonnummer E-mail adresse

Læs mere

Ansættelsesbevis for medarbejdere med fast arbejdstid på mindst 8 timer om ugen

Ansættelsesbevis for medarbejdere med fast arbejdstid på mindst 8 timer om ugen Ansættelsesbevis for medarbejdere med fast arbejdstid på mindst 8 timer om ugen Dette ansættelsesbevis udleveres til medarbejdere, hvor det ved ansættelsen er forudsat, at medarbejderen skal arbejde et

Læs mere

ARBEJDSAFTALE. Mellem. Ortoflex ApS CVR-nr (herefter Ortoflex) Navn. Adresse. CPR-nr. Lægeautorisations ID: (herefter Vikaren) er der d.

ARBEJDSAFTALE. Mellem. Ortoflex ApS CVR-nr (herefter Ortoflex) Navn. Adresse. CPR-nr. Lægeautorisations ID: (herefter Vikaren) er der d. ARBEJDSAFTALE Mellem Ortoflex ApS CVR-nr. 36 46 89 0 (herefter Ortoflex) og Navn Adresse CPR-nr. Lægeautorisations ID: (herefter Vikaren) er der d. oprettet følgende arbejdsaftale Indholdsfortegnelse 1

Læs mere

Beskrivelse af retningslinjer for netværksplejefamilier ansat af Varde Kommune, herunder procedurer for godkendelse, ansættelsesvilkår og tilsyn.

Beskrivelse af retningslinjer for netværksplejefamilier ansat af Varde Kommune, herunder procedurer for godkendelse, ansættelsesvilkår og tilsyn. Beskrivelse af retningslinjer for netværksplejefamilier ansat af Varde Kommune, herunder procedurer for godkendelse, ansættelsesvilkår og tilsyn. Netværksplejefamilie Overordnet kan en netværksplejefamilie

Læs mere

Referat, MED-møde Dato: 7/2-14 kl. 9-11 i Ungdomshuset i Skørping Mødt: Ane Rikke, Kristine, Trine og Jens Afbud: Jacob

Referat, MED-møde Dato: 7/2-14 kl. 9-11 i Ungdomshuset i Skørping Mødt: Ane Rikke, Kristine, Trine og Jens Afbud: Jacob Referat, MED-møde Dato: 7/2-14 kl. 9-11 i Ungdomshuset i Skørping Mødt: Ane Rikke, Kristine, Trine og Jens Afbud: Jacob 1) Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendt 2) Godkendelse af referat fra sidste

Læs mere

Tjekliste. - til lønadministration

Tjekliste. - til lønadministration Tjekliste - til lønadministration Januar 2015 Indholdsfortegnelse Forord Indhold Når man arbejder med løn- og personaleadministration, er der mange ting at være opmærksom på. Det kan være svært, at bevare

Læs mere

Skanderborg Ungdomsskole

Skanderborg Ungdomsskole Medarbejderhåndbog For klubberne i Skanderborg Ungdomsskole Revideret 24-10-2013 Skanderborg Ungdomsskole Højvangen 6, 8660 Skanderborg Tlf: 87948794 ungdomsskolen@skanderborg.dk www.skanderborg-ungdomsskole.dk

Læs mere

Personalehåndbogen bliver gennemgået hvert år af ledelsen, hvor der kan ske ændringer. Medarbejderne vil blive informeret om dette.

Personalehåndbogen bliver gennemgået hvert år af ledelsen, hvor der kan ske ændringer. Medarbejderne vil blive informeret om dette. Personalehåndbog 1 Indledning Denne personalehåndbog er tænkt som en hjælp for alle medarbejdere. Personalehåndbogen kan bruges som et opslagsværk, hvor man kan søge oplysninger om virksomheden, personalegoder

Læs mere

Vejledning til ansættelseskontrakt for funktionærer

Vejledning til ansættelseskontrakt for funktionærer Vejledning til ansættelseskontrakt for funktionærer Denne ansættelseskontrakt er til brug ved ansættelse af funktionærer. Det der afgør, hvorvidt en medarbejder skal ansættes som funktionær eller ej er

Læs mere

skanderborg-ungdomsskole.dk

skanderborg-ungdomsskole.dk SKOLEPAKKER skanderborg-ungdomsskole.dk Forord Ungdomsskolen har med skolepakkerne sammensat en række aktive tilbud til skolerne i Skanderborg Kommune. Alle skolepakker gælder for 7.-9. klasse med undtagelse

Læs mere

ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ UNDGÅ VOLD PÅ ARBEJDSPLADSEN

ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ UNDGÅ VOLD PÅ ARBEJDSPLADSEN ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ UNDGÅ VOLD PÅ ARBEJDSPLADSEN UDGIVET JANUAR 2014 2 2020 Nedslidning som følge af et dårligt psykisk arbejdsmiljø er et væsentligt tema for både samfund, virksomheder og for

Læs mere

ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ UNDGÅ VOLD PÅ ARBEJDSPLADSEN

ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ UNDGÅ VOLD PÅ ARBEJDSPLADSEN ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ UNDGÅ VOLD PÅ ARBEJDSPLADSEN UDGIVET JANUAR 2014 2 3 UNDGÅ VOLD PÅ ARBEJDSPLADSEN Psykisk arbejdsmiljø og vold på arbejdspladsen I denne pjece kan du læse 10 gode råd til,

Læs mere

Definition på voldsudøvelse:

Definition på voldsudøvelse: VOLDS-og BEREDSSKABSPLAN. Indhold: Begrebs afklaring/definition Forståelsesramme Målsætning Overordnet Handleplan Om magtanvendelse Beredskabsplan Når vold er en kendsgerning Beredskabsplan. Når du har

Læs mere

Beredskabsplan. 2. Beredskabsplan / Søndre Skole...

Beredskabsplan. 2. Beredskabsplan / Søndre Skole... Indholdsfortegnelse 1. Generelt... 2 2. Beredskabsplan / Søndre Skole... 3 3. Beredskabsplan / Gymnastik- og Idrætshøjskolen... 6 4. Beredskabsplan / Viborg Svømmehal... 8 5. Beredskabsplan / Søndre Skole

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Regler for privat børnepasning

TÅRNBY KOMMUNE. Regler for privat børnepasning TÅRNBY KOMMUNE Regler for privat børnepasning 2018 REGLER FOR PRIVAT BØRNEPASNING I TÅRNBY KOMMUNE Hvornår kan jeg få tilskud fra? Tilskud kan tidligst udbetales fra det tidspunkt, hvor dit barn får tilbud

Læs mere

Lejre Lærerforening Lærerkreds 42 Danmarks Lærerforening i Lejre Kommune

Lejre Lærerforening Lærerkreds 42 Danmarks Lærerforening i Lejre Kommune Lejre Lærerforening Lærerkreds 42 Danmarks Lærerforening i Lejre Kommune KREDSINFORMATION Juni 2014. Denne kredsinformation indeholder bl.a. orientering om: God sommerferie Din løn pr. 1.8.2014 Lejre Lærerforening

Læs mere

REGLER FOR PRIVAT BØRNEPASNING I TÅRNBY KOMMUNE

REGLER FOR PRIVAT BØRNEPASNING I TÅRNBY KOMMUNE Tårnby Kommune Børne- og Kulturforvaltningen REGLER FOR PRIVAT BØRNEPASNING I TÅRNBY KOMMUNE Fra hvornår kan jeg få tilskud Tilskud kan tidligst udbetales fra det tidspunkt, hvor dit barn får tilbud om

Læs mere

Skanderborg Ungdomsskole

Skanderborg Ungdomsskole Medarbejderhåndbog For fritidsundervisningen i Skanderborg Ungdomsskole Revideret 28-06-2016 Skanderborg Ungdomsskole Finlandsvej 5, 8660 Skanderborg Tlf: 87948794 ungdomsskolen@skanderborg.dk www.skanderborg-ungdomsskole.dk

Læs mere

Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning

Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning Center for Skole og Dagtilbud/Dagplejen- Revideret 24.september 2014 Hvad er privat børnepasning? Forældre, der bor i Egedal Kommune, kan få tilskud til

Læs mere

Udarbejdet af Qeqqata Kommunia Området for Familie, Efteråret Netværksmødet - når forældre og professionelle samarbejder

Udarbejdet af Qeqqata Kommunia Området for Familie, Efteråret Netværksmødet - når forældre og professionelle samarbejder Udarbejdet af Qeqqata Kommunia Området for Familie, Efteråret 2011 Netværksmødet - når forældre og professionelle samarbejder Forord 3 Formål og værdier 4 Netværksmødet 5 Børn og unge med særlige behov

Læs mere

TR - kursus IA AFSKEDIGELSE VUC. September 2015

TR - kursus IA AFSKEDIGELSE VUC. September 2015 TR - kursus IA AFSKEDIGELSE VUC September 2015 VUC er den ansættende myndighed, der ansætter og afskediger medarbejderne. Begrænsninger i afskedigelsesretten: Krav om saglighed/rimelighed Særlig beskyttelse

Læs mere

2 års reglen og den skattefri præmie

2 års reglen og den skattefri præmie Om 2 års reglen og den skattefri præmie Ledernes arbejdsløshedskasse 12. udgave, juni 2011 2 Indhold 1. Indledning 4 2. Kort om fleksibel efterløn 5 3. Kort om dit efterlønsbevis 5 4. 2 års reglen 7 5.

Læs mere

Ledsager kan anvises anden ledsagelse eller andet forefaldende arbejde.

Ledsager kan anvises anden ledsagelse eller andet forefaldende arbejde. ORIENTERING TIL LEDSAGERE Aflysning af ledsagelse: Hvis en bruger aflyser en ledsagelse mindre end 4 timer før ledsagelsen skulle have fundet sted, er ledsagelsen afmeldt for sent, og man får løn for de

Læs mere

landsoverenskomsten for kontor og lager mellem DI overenskomst II og HK/Privat

landsoverenskomsten for kontor og lager mellem DI overenskomst II og HK/Privat landsoverenskomsten for kontor og lager mellem DI overenskomst II og HK/Privat Mini-udgave Overenskomsten gælder fra 1. marts 2012 til 28. februar 2014 Kære medlem! For at hjælpe både nye og gamle medlemmer

Læs mere

Beredskabsplan for Outrup Skole

Beredskabsplan for Outrup Skole Beredskabsplan for Outrup Skole Formål: Beredskabsplanen finder anvendelse på skoler, SFOèr, daginstitutioner, døgninstitutioner, STU uddannelsessteder i Varde Kommune og omfatter retningslinjer for børn,

Læs mere

Kære instruktører i gymnastikafdelingen

Kære instruktører i gymnastikafdelingen GYMNASTIK Kære instruktører i gymnastikafdelingen Gymnastikafdelingen har lavet denne praktiske guideline, for at klæde dig på til de opgaver, der er tilknyttet jobbet og for at værne om de værdier og

Læs mere

Overenskomst: Som ledsager aflønnes du efter Overenskomst om løn - og ansættelsesforhold for handicapledsagere som er indgået mellem KL, FOA og 3F.

Overenskomst: Som ledsager aflønnes du efter Overenskomst om løn - og ansættelsesforhold for handicapledsagere som er indgået mellem KL, FOA og 3F. ORIENTERING TIL LEDSAGERE Medarbejder tilgang: Esbjerg Kommune har arbejdsgiver forpligtelsen over for ledsagere under Ledsageordningen. Ledsageren får tilsendt et ansættelsesbrev ca. en uge efter ansættelsessamtalen.

Læs mere

Stem om din nye overenskomst

Stem om din nye overenskomst OVERENSKOMST MELLEM 3F TRANSPORT OG FALCK/RESPONCE Stem om din nye overenskomst REDDERE 2017-2020 3F Transportgruppen forhandler din overenskomst STEM OG BESTEM Trygt arbejdsliv for fremtiden Kære medlem

Læs mere

Ansættelsesforhold. Ansættelse Ansættelsesbrev Afsked Lønforhold Tavshedspligt Ferie/ feriedagpenge 6. ferieuge Omsorgsdage

Ansættelsesforhold. Ansættelse Ansættelsesbrev Afsked Lønforhold Tavshedspligt Ferie/ feriedagpenge 6. ferieuge Omsorgsdage 11. april 2019 DANMARKS LÆRERFORENING Kredsstyrelsen Ansættelsesforhold En kort vejledning: Læs om: Ansættelse Ansættelsesbrev Afsked Lønforhold Tavshedspligt Ferie/ feriedagpenge 6. ferieuge Omsorgsdage

Læs mere

politik for vold, mobning og chikane delpolitik til trivselspolitik - forebyggelse og håndtering af vold, mobning og chikane.

politik for vold, mobning og chikane delpolitik til trivselspolitik - forebyggelse og håndtering af vold, mobning og chikane. politik for vold, mobning og chikane delpolitik til trivselspolitik - forebyggelse og håndtering af vold, mobning og chikane. 1 Vold, mobning og chikane Denne delpolitik er udarbejdet for at øge opmærksomheden

Læs mere

Generelle ordensregler på Københavns Tekniske Skole

Generelle ordensregler på Københavns Tekniske Skole Generelle ordensregler på Københavns Tekniske Skole På KTS har vi vedtaget nogle generelle ordensregler for at skabe et godt arbejds- og studiemiljø, hvor alle kan trives, og samvær og arbejde foregår

Læs mere

Barsel.dk - en ny barselsordning for det private arbejdsmarked

Barsel.dk - en ny barselsordning for det private arbejdsmarked Barsel.dk - en ny barselsordning for det private arbejdsmarked August 2006 2 Hvad er Barsel.dk Barsel.dk er en ny udligningsordning for arbejdsgivere på det private arbejdsmarked. Den nye ordning betyder,

Læs mere

FAXE KOMMUNES NÆRVÆRSPOLITIK. Bilag 1. Diskussionsoplæg til understøttelse af nærvær 2. Retningslinje for sygefraværet

FAXE KOMMUNES NÆRVÆRSPOLITIK. Bilag 1. Diskussionsoplæg til understøttelse af nærvær 2. Retningslinje for sygefraværet FAXE KOMMUNES NÆRVÆRSPOLITIK Bilag 1. Diskussionsoplæg til understøttelse af nærvær 2. Retningslinje for sygefraværet 1. INDLEDNING Faxe Kommunes nærværpolitik er en del af Faxe Kommunes Personalepolitik,

Læs mere

Procedure og skemaer til brug ved magtanvendelse på Folkeskoleområdet ved Brønderslev Kommune

Procedure og skemaer til brug ved magtanvendelse på Folkeskoleområdet ved Brønderslev Kommune Procedure og skemaer til brug ved magtanvendelse på Folkeskoleområdet ved Brønderslev Kommune Forord For at styrke arbejdsmiljøet er der truffet beslutning om at udarbejde en overordnet procedure og skemaer

Læs mere

Familie og arbejde. Diskutér følgende spørgsmål:

Familie og arbejde. Diskutér følgende spørgsmål: Familie og arbejde At få børn, tage sig af dem og se dem trives er vigtigt, uanset om du er far eller mor. Traditionelt tager mødre langt det meste af orloven (cirka 90%), men også mange fædre ønsker frihed

Læs mere

BEREDSKABSPLANEN. Aktivitetshuset Gimle Thorsvej Bjerringbro

BEREDSKABSPLANEN. Aktivitetshuset Gimle Thorsvej Bjerringbro 1 BEREDSKABSPLANEN Thorsvej 13 8850 Bjerringbro Indhold 1. Stamoplysninger om aktivitetstilbuddet... 2 2. Ansvaret for ajourføring af denne plan... 2 3. Planens formål... 2 4. Generel instruks... 2 5.

Læs mere

Vold og trusler om vold. Hjælp til medarbejdere. Halsnæs Kommune HJEMMEPLEJEN. Hjemmeplejen Arbejdsmiljøudvalget Godkendt i MED 2012

Vold og trusler om vold. Hjælp til medarbejdere. Halsnæs Kommune HJEMMEPLEJEN. Hjemmeplejen Arbejdsmiljøudvalget Godkendt i MED 2012 Vold og trusler om vold Hjælp til medarbejdere Halsnæs Kommune HJEMMEPLEJEN Hjemmeplejen Arbejdsmiljøudvalget Godkendt i MED 2012 12 VIGTIGE TELEFONNUMRE. Leder af hjemmeplejen Charlotte Grønning Jørgensen

Læs mere

FORBUND. Stå stærkt som AMR. Efter FOAs faglige AMR-uddannelse tilbyder FOA dig en samarbejdsaftale

FORBUND. Stå stærkt som AMR. Efter FOAs faglige AMR-uddannelse tilbyder FOA dig en samarbejdsaftale FORBUND Stå stærkt som AMR Efter FOAs faglige AMR-uddannelse tilbyder FOA dig en samarbejdsaftale 2 FOA STÅ STÆRKT SOM AMR Indhold Sammen gør vi forskellen for arbejdsmiljøet 3 FOA giver dig 3 løfter 4

Læs mere

Fleksjob. - regler om fleksjob efter 1. januar 2013

Fleksjob. - regler om fleksjob efter 1. januar 2013 Fleksjob - regler om fleksjob efter 1. januar 2013 Indhold 3 Generel information 4 Fleksjob er midlertidige (5 år) Medlemmer under/over 40 år 5 Løn og øvrige arbejdsvilkår ved fleksjob 6 Løn- og ansættelsesvilkår

Læs mere

Klub: (herefter benævnt klubben) Navn: (herefter benævnt berideren)

Klub: (herefter benævnt klubben) Navn: (herefter benævnt berideren) Ansættelseskontrakt (Berider) Ved underskrivelse af denne kontrakt ansætter bestyrelsen i Klub: (herefter benævnt klubben) Adresse: Navn: (herefter benævnt berideren) Adresse: CPR.nr.: Ansættelsen sker

Læs mere

Skanderborg Ungdomsskole

Skanderborg Ungdomsskole Medarbejderhåndbog For fritidsundervisningen i Skanderborg Ungdomsskole Revideret 09-09-2013 Skanderborg Ungdomsskole Højvangen 6, 8660 Skanderborg Tlf: 87948794 ungdomsskolen@skanderborg.dk www.skanderborg-ungdomsskole.dk

Læs mere

Ansættelsesbrev Efterskoler For månedslønnede og timelønnede lærere

Ansættelsesbrev Efterskoler For månedslønnede og timelønnede lærere Ansættelsesbrev Efterskoler For månedslønnede og timelønnede lærere 1. Parterne Undertegnede skole: Skolens navn ansætter herved: Adresse, cvr. nr. og tlf. nr. Lærerens navn fra den Adresse, cpr. nr. og

Læs mere

Rammeaftale om tidsbegrænset ansættelse

Rammeaftale om tidsbegrænset ansættelse Rammeaftale om tidsbegrænset ansættelse Indledende bemærkninger Efter drøftelse med KTO udsender de kommunale og amtslige arbejdsgiverparter hermed nedenstående administrationsgrundlag til rammeaftalen

Læs mere

Tennissommerskole i Odder Tennisklub

Tennissommerskole i Odder Tennisklub Tidspunkt Februar/marts Tilmelding til DTF Aktion og kommentarer Mail fra DTF om tennissommerskole. Klubben skal tilmelde sig en tennisskolepakke inden en bestemt dato (medio april). Gør opmærksom på ved

Læs mere

VELKOMMEN TIL Middelfart Produktionsskole

VELKOMMEN TIL Middelfart Produktionsskole VELKOMMEN TIL Middelfart Produktionsskole Når du starter på en ny skole eller på et nyt arbejde, er der altid nogle ting, som er godt at vide og som skal ordnes, inden du starter. Sådan er det også her

Læs mere

C. Privatinstitutionen skal årligt udarbejde en rapport om årets virksomhed og en plan for det kommende

C. Privatinstitutionen skal årligt udarbejde en rapport om årets virksomhed og en plan for det kommende Godkendelseskriterier for privatinstitutioner 1. Lovgivningen: Den private leverandør skal dokumentere, at privatinstitutionen lever op til: A. Dagtilbudslovens formålsbestemmelse, Kapitel 1, 1. Formålet

Læs mere

Så har du mange gode grunde til at melde dig ind i Uddannelsesforbundet. Er du ansat på en erhvervsskole?

Så har du mange gode grunde til at melde dig ind i Uddannelsesforbundet. Er du ansat på en erhvervsskole? Så har du mange gode grunde til at melde dig ind i Uddannelsesforbundet Er du ansat på en erhvervsskole? Dit fællesskab Er du faglærer, vejleder eller konsulent på en teknisk erhvervsskole eller et AMUcenter?

Læs mere

Ansættelsesbevis for funktionærer

Ansættelsesbevis for funktionærer Ansættelsesbevis for funktionærer Mellem og Arbejdsgiverforeningen KA Det bekræftes hermed, at Navn: Adresse: Postnr. og by: CPR-nr.: Mail-adr.: Tlf.: (herefter kaldet medarbejderen ) og Virksomhedens

Læs mere

AlbertslundPraktik. Guide. Er du ved at tilmelde dig som praktikant eller praktikvært? Så læs med her

AlbertslundPraktik. Guide. Er du ved at tilmelde dig som praktikant eller praktikvært? Så læs med her AlbertslundPraktik Guide Er du ved at tilmelde dig som praktikant eller praktikvært? Så læs med her Turist, rejsende eller eventyrer Der er tre typer af praktikanter. Man kan være turist, rejsende eller

Læs mere

KURSER OG UDDANNELSER 2013/2014

KURSER OG UDDANNELSER 2013/2014 SundTrivsel A/S KURSER OG UDDANNELSER 2013/2014 VELKOMMEN Sammensætningen i vores kursus- og uddannelsesrække bygger på vores forståelse af trivsel hos det hele menneske. For os indebærer trivsel/sundhed,

Læs mere

Hotel, restaurant. og turistområdet. overenskomst mellem Horesta og HK/Privat. Mini-udgave

Hotel, restaurant. og turistområdet. overenskomst mellem Horesta og HK/Privat. Mini-udgave Hotel, restaurant og turistområdet overenskomst mellem Horesta og HK/Privat Mini-udgave Overenskomsten gælder fra 1. marts 2012 til 28. februar 2014 Kære medlem! For at hjælpe både nye og gamle medlemmer

Læs mere

Ansættelsesbrev Efterskoler For månedslønnede og timelønnede lærere

Ansættelsesbrev Efterskoler For månedslønnede og timelønnede lærere Ansættelsesbrev Efterskoler For månedslønnede og timelønnede lærere 1. Parterne Undertegnede skole: Skolens navn ansætter herved: Adresse, cvr. nr. og tlf. nr. Lærerens navn fra den Adresse, cpr. nr. og

Læs mere

UDKAST Spilleregler for samarbejdet mellem Gladsaxe Kommune og de frivillige

UDKAST Spilleregler for samarbejdet mellem Gladsaxe Kommune og de frivillige GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Økonomi- og Ledelsessekretariatet Den 5. oktober 2012 Svend Bayer UDKAST Spilleregler for samarbejdet mellem Gladsaxe Kommune og de frivillige Nedenfor

Læs mere

Tidsbegrænset ansat. Spørgsmål

Tidsbegrænset ansat. Spørgsmål Tidsbegrænset ansat Jeg har en tidsbegrænset ansat, der skal ansættes 1. oktober 2019 altså efter at indefrysningsperioden træder i kraft (1. september 2019). Han ophører efter planen med udgangen af februar

Læs mere

Hotel- og Restaurantskolen

Hotel- og Restaurantskolen Hotel- og Restaurantskolen Håndbog for elever i praktikcenteret Indholdsfortegnelse Velkommen EMMA-vurdering Trivsel i praktikcenteret Praktikydelse m.v. Sygdom og andet fravær Ferie og helligdage Forsikringsforhold

Læs mere

Dagpengegodtgørelse for 1., 2. og 3. ledighedsdag

Dagpengegodtgørelse for 1., 2. og 3. ledighedsdag Lederhåndbog side 5.5.1 Dagpengegodtgørelse for 1., 2. og 3. ledighedsdag Lovhjemmel findes i 84, stk. 1, 90 a, stk. 3, 91, stk. 3, 101 og 102, i lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. jf. LBK nr. 994 af

Læs mere

Handleplan vedr. vold, mobning, chikane m.m.

Handleplan vedr. vold, mobning, chikane m.m. ODDER KOMMUNE Rådhuset Handleplan vedr. vold, mobning, chikane m.m. Handleplan: Vold, trusler og chikane Vi ønsker at undgå og forebygge, at ansatte udsættes for voldelige episoder, mens de er på arbejde.

Læs mere