Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet"

Transkript

1 Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Ingen Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Orientering om projekt Landbruget i landskabet 2 2 Nielsmindevej 96, Løkken - Forslag til kommuneplantillæg og lokalplan 4 for 4 vindmøller samt miljørapport 3 Teknik- og Miljøudvalget, økonomiopfølgning juni og halvårsregnskab Teknik- og Miljøudvalgets budget Skagen Landevej 776, Skeen - Kondemnering og påbud om nedrivning 14 6 Klarupvej 233, Morild - Kondemnering og påbud om nedrivning 18 7 Vibevej 22, Hørmested - Kondemnering og påbud om nedrivning 22 8 Nørrebro 5, Bindslev - Kondemnering og påbud om nedrivning 26 9 Morildvej 175, Tårs - kondemnering og påbud om nedrivning Furrebyvej 5, Løkken - Kondemnering og påbud om nedrivning Gl. Hirtshalsvej 55, Vidstrup - Kondemnering og påbud om nedrivning Kongsengene 112, Vrensted - Kondemnering og påbud om nedrivning Ny Rønnebjergvej 49, Vrå - Kondemnering og påbud om nedrivning Sønderbro 6, Bindslev - Kondemnering og påbud om nedrivning Løkkensvej 666, Hundelev, ansøgning om tilskud til bygningsfornyelse Teknik- og Miljøudvalget - Orienteringspunkter 57

2 Side A Orientering om projekt Landbruget i landskabet Resumé har deltaget i projektet "Landbruget i Landskabet" fra 2013 og frem til 15. juni Hovedformålet med projektet var at udvikle og afprøve en anden planlægning i det åbne land. På udvalgets møde vil administrationen beskrive og vurdere projektets resultater. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om det vil tage orienteringen til efterretning. Sagsfremstilling har deltaget i projektet "Landbruget i Landskabet" fra 2013 og frem til 15. juni Hovedformålet med projektet var at udvikle og afprøve en anden planlægning i det åbne land. Forsøget tog udgangspunkt i 4 landbrug i og 2 landbrug Norddjurs Kommune. LandboNord og Djursland Landboforening var partnere i projektet, der i øvrigt blev administreret af SEGES (det tidligere Videnscentret for Landbrug i Skejby). En række forskningsinstitutioner deltog, og disse havde til formål at udvikle nye redskaber til planlægning i det åbne land. Med udgangspunkt i de konkrete landbrug blev aktuelle muligheder, begrænsninger og interessekonflikter i området afklaret. Landbrugets udviklingsønsker blev holdt op imod disse, og de mulige løsninger og udviklingsmuligheder blev beskrevet og fastlagt sammen med områdets øvrige interessenter: naboer, interesseforeninger og kommunen. Administrationen vil på udvalgets møde give en beskrivelse af projektets resultater og vurdere deres betydning. Lovgrundlag Ingen bemærkninger. Økonomi Ingen bemærkninger.

3 Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Side 3. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag Ingen. Direktøren for Teknik- & Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget tager orienteringen til efterretning. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget godkender indstillingen.

4 Side P Nielsmindevej 96, Løkken - Forslag til kommuneplantillæg og lokalplan for 4 vindmøller samt miljørapport Resumé På baggrund af ansøgning om opstilling af 4 vindmøller mellem Sønder Rubjerg og Vejby er der udarbejdet et forslag til kommuneplantillæg nr. 29, lokalplan nr L12 og en miljørapport. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om planforslagene og miljørapporten skal fremsendes til Byrådet med anbefaling af offentliggørelse i otte uger. Sagsfremstilling Baggrunden for udarbejdelse af kommuneplantillæg og lokalplanforslag I området mellem Sønder Rubjerg og Vejby, der i Kommuneplan 2013 er udpeget som et potentielt vindmølleområde, er der ansøgt om opstilling af 4 vindmøller med en totalhøjde på max. 150 m og en effekt på ca. 3,3 MW. De 4 nye vindmøller erstatter 4 ældre møller, der er opstillet i 1997 med en totalhøjde på ca. 67 m og en effekt på 0,6 MW. Projektet forudsætter, at de 4 ældre møller nedtages. Kommuneplantillæg (bilag 1), lokalplan (bilag 2) og miljørapport (bilag 3) er udarbejdet i samarbejde mellem ansøger og administrationen. Planarbejdet blev igangsat i september 2014 på baggrund af byrådsbeslutningen fra august 2014, hvor det blev besluttet at følge det daværende planlægningsprincip om at holde en afstand på min. 1,5 km fra vindmølle til nærmeste område med støjfølsom arealanvendelse. Vindmølleområdets placering i forhold til det udpegede potentielle vindmølleområde i Kommuneplan 2013 kan ses af bilag 6. Forudgående debat Forud for udarbejdelse af kommuneplantillæg og miljørapport er der afholdt en debatperiode fra 29. oktober til 26. november I perioden blev der modtaget 4 bemærkninger, som omhandlede flere forskellige forhold, dog er der flere, der ønsker, at der ikke opstilles så store vindmøller på land.

5 Side 5. Der blev desuden afholdt en idé-og inspirationsworkshop, hvor de nærmeste naboer blev inviteret. Workshoppen resulterede i en række idéer og forslag til miljørapportens indhold, som i det omfang, de er konkrete, er indarbejdet i rapporten. Herudover er der modtaget en tilbagemelding fra Aalborg Stift vedr. ønsker til visualiseringspunkter. Beskrivelse af plangrundlag Forslaget til kommuneplantillæg nr. 29 fastlægger nye retningslinjer for vindmølleområdet mellem Sønder Rubjerg og Vejby. Det drejer sig om følgende retningslinjer: Retningslinje nr Vindmølleparker. Retningslinjen udpeger området mellem Sønder Rubjerg og Vejby som et egentligt vindmølleområde. På nuværende tidspunkt er området udpeget som et potentielt område. Retningslinjen udlægger endvidere en støjberegningszone og en støjkonsekvenszone omkring vindmølleområdet. Retningslinje nr Skovrejsning. For at hindre, at der i vindmøllernes levetid opstår læforhold og turbulens i forbindelse med ny skov, der nedsætter vindmøllernes høje effektivitet, udlægges der et område på 500 m omkring vindmøllerne, hvor der ikke må plantes ny skov. Derudover udlægger kommuneplantillægget et nyt rammeområde for vindmølleområdet. Lokalplan nr L12 har til formål at sikre: at områdets anvendes til vindmølleområde, at vindmøllerne fremtræder ens og harmoniske i landskabet, at området udnyttes energimæssigt bedst muligt, og at de tekniske anlæg fjernes, og at området reetableres, når elproduktion på vindmøllerne ophører. Miljørapporten, der både er VVM-redegørelse og miljøvurdering, vurderer de miljømæssige konsekvenser af anlægget med udgangspunkt i vurderinger af bl.a. landskab, kulturhistorie og rekreative forhold, menneske, sundhed og samfund, natur og vandmiljø, og naboforhold i forhold til støj, skygge og reflekser.

6 Rapporten indeholder visualiseringer af anlægget set fra 28 fotostandpunkter, der viser, hvordan de 4 vindmøller vil komme til at se ud i landskabet, både helt tæt på og fra stor afstand. Side 6. Miljørapporten indeholder ikke beskrivelse af alternativer til det foreliggende projekt. I forlængelse af idé- og inspirationsmødet, hvor flere pegede på mulighed for, at der i stedet opstilles husstandsmøller eller store solcelleanlæg, er der regnet på disse alternativer. Det fremgår af Miljørapporten, at der skal opstilles ca husstandsmøller af den størrelse på 10kW, der aktuelt opstilles i kommunen, eller etableres et solcelleanlæg på 190 ha. for at opnå samme årlige elproduktion som de 4 vindmøller. Offentlighed og borgermøde Som en opfølgning på den indledende idé-og inspirationsworkshop foreslår administrationen, at alle de inviterede (alle ejere indenfor 1,5 km) får brev om offentliggørelsen af planforslagene. Administrationen foreslår desuden, at der holdes et borgermøde i offentlighedsfasen. Jf. reglerne om værditab på beboelsesejendomme skal ansøger i samarbejde med Energinet.dk afholde et offentligt møde i løbet af offentlighedsfasen, og senest 4 uger før fristen for fremsendelse af indsigelser/bemærkninger. På mødet skal ansøger, i samarbejde med Energinet.dk, fortælle om vindmølleprojektet, konsekvenser for naboerne og om muligheden for, at naboer til vindmøllerne kan anmelde krav om erstatning for værditab på sin ejendom. Administrationen vurderer, at det er hensigtsmæssigt at afholde et borgermøde i samarbejde med ansøger, da der i vidt omfang er tale om samme information og samme kreds af naboer. Lovgrundlag Planlovens 13, 23c, 15 og 24 om udarbejdelse af lokalplaner og kommuneplantillæg, rammerne for en lokalplans indhold samt offentlig fremlæggelse af planforslag. Lov om miljøvurdering af planer og programmer 3 og 4 om miljøvurdering, screening, høring af myndigheder og andre interesseorganisationer, samt offentliggørelse.

7 Bekendtgørelse om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) om fastlæggelse af VVM-redegørelsens indhold, udarbejdelse af VVM-redegørelse og offentliggørelse. Side 7. Økonomi Kommunen kan, når der opstilles møller, søge om tilskud til initiativer, der kommer borgere til gavn, og som fremmer udnyttelsen af vedvarende energikilder i kommunen. Tilskuddet udgør ca. 0,088 mio. kr. pr. MW, der opstilles, svarende til et tilskud for en 3,3 MW mølle på ca. 0,290 mio. kr. Tilskuddet kan anvendes til anlægsarbejder, som styrker landskabelige og rekreative værdier samt kulturelle og informative aktiviteter, og tilskuddet er ikke bundet til det lokalområde, hvor møllerne opstilles. Midlerne tilvejebringes over elregningen, og ordningen administreres af Energinet.dk med kommunen som ansøger. Hjørring Byråd har tidligere besluttet, at min. 1/3-del af beløbet reserveres i 5 år til lokalområdet, inden for en afstand til møllerne på 4,5 km. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Som en del af miljørapporten er der i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer vurderet på bl.a. de sundhedsmæssige aspekter ved opstilling af vindmøller. Opstilling af vindmøller er i overensstemmelse med de overordnede målsætninger og strategi for opstilling af vindmøller og overholder alle gældende støjkrav i forhold til omkringliggende naboboliger. Bilag 1. Kommuneplantillæg nr Lokalplan nr L12 Vindmølleområde mellem Sønder Rubjerg og Vejby. 3. Miljørapport: Vindmøller mellem Sønder Rubjerg og Vejby. 4. Kap. 7 fra miljørapporten. Visualiseringer af de 4 vindmøller i høj opløsning. 5. Indkomne bemærkninger fra foroffentligheden. 6. Vindmølleområdets afgrænsning i forhold til det udpegede potentielle område.

8 Direktionen indstiller, at Teknik-og Miljøudvalget fremsender kommuneplantillæg nr. 29 til Byrådet med anbefaling af offentliggørelse i otte uger, at Teknik-og Miljøudvalget fremsender miljørapporten: Vindmøller mellem Sønder Rubjerg og Vejby til Byrådet med anbefaling af offentliggørelse i otte uger, at Teknik-og Miljøudvalget fremsender lokalplanforslag nr L12 til Byrådet med anbefaling af offentliggørelse i otte uger, og at der i offentlighedsperioden afholdes et borgermøde i samarbejde med ansøger. Side 8. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen. Svenning Christensen tager forbehold.

9 Side Ø Teknik- og Miljøudvalget, økonomiopfølgning juni og halvårsregnskab 2015 Resumé I henhold til Principper for Økonomistyring præsenteres Teknik- og Miljøudvalget for halvårsregnskabet for 2015 samt økonomirapport 2, der er en budgetopfølgning pr. 30. juni Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om halvårsregnskabet for 2015 og økonomirapport 2 kan godkendes og fremsendes til Byrådet. Sagsfremstilling Ud fra bestemmelserne i Principper for Økonomistyring skal der laves en større økonomiopfølgning pr. ultimo juni 2015, som skal fremlægges for Byrådet i august I februar 2011 blev det lovbestemt, at kommunerne skal udarbejde og behandle et halvårsregnskab, lavet på baggrund af det oprindelige budget. Derfor indeholder denne økonomiopfølgning både et forventet regnskabsresultat i forhold til det oprindelige budget (halvårsregnskab) og ét i forhold til det korrigerede budget (økonomirapport 2). Teknik- og Miljøudvalget mio. kr. Opr. budget Korrigeret budget Forventet regnskab 2015 Halvårsregnskab ift. opr. budget Økonomirapport 2 ift. korr. budget Sektor Forsyning 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 Sektor Park og Vej 140, , ,847-3,599-2,400 Sektor Byggeri og Ejendomme -20,498-23,521-21,822-1,324 1,699 Sektor Natur og Miljø 11,835 14,222 13,022 1,187-1,200 Sektor Landdistrikter 1,625 4,307 1,307-0,318-3,000 Udvalget i alt 133, , ,354-4,054-4,901

10 Adm. note: - er lig mindreforbrug, + er lig merforbrug. Side 10. Halvårsregnskab Halvårsregnskabet beskriver den regnskabsmæssige afvigelse mellem forventet regnskab og det vedtagne oprindelige budget. Dette fremgår af tabellens kolonne "Halvårsregnskab". Det samlede forventede halvårsregnskab viser et mindreforbrug på 4,054 mio. kr., hvoraf 3,599 mio. kr. kan henføres til sektor park og vej. Se bilag 1 for yderligere beskrivelse. Økonomirapport 2 Økonomirapport 2 beskriver den regnskabsmæssige afvigelse mellem forventet regnskab og det korrigerede budget. Det fremgår af tabellens kolonne "Økonomirapport 2". Det samlede regnskab viser et mindreforbrug på 4,901 mio. kr. Der forventes et merforbrug på sektor byggeri og ejendomme på 1,699 mio. kr., mens der forventes mindreforbrug eller balance på de øvrige sektorer. Se bilag 1 for yderligere beskrivelse. Anlæg I forbindelse med Byrådsmødet i juni 2015 blev der besluttet en række initiativer i forbindelse med presset på kommunens likviditet. For anlægsprogrammet blev der taget stilling til, hvorvidt det konkrete projekt skulle droppes, udskydes til senere, revurderes i forbindelse med budget 2016 eller gennemføres som planlagt. Beslutningsmæssigt betyder de iværksatte initiativer, at der samlet forventes et mindreforbrug på 14,763 mio. kr. Dette mindreforbrug kan primært henføres til projekter, som er besluttet revurderet i forbindelse med budget 2016, bl.a. Banegårdspladsen i Hjørring med et beløb på 5,849 mio. kr. og puljen til områdebyer på 1,890 mio. kr. Derudover forventes der et mindreforbrug på 4,414 mio. kr. vedrørende busterminalen i Hjørring. Lovgrundlag Lov om kommunernes styrelse. Økonomi Fremgår af sagen.

11 Side 11. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag 1. Driftsbemærkninger Teknik- og Miljøudvalget. 2. Cash-flow Teknik- og Miljøudvalget. Direktøren for Teknik- & Miljøforvaltningen indstiller, at halvårsregnskabet for 2015 og Økonomirapport 2 pr. 30. juni 2015 for Teknik- og Miljøudvalget godkendes, Finansiering af anlægsprojektet Regnvandseksperimentarium at der til anlægsprojekt Regnsvandseksperimentarium, Folkeparken Hjørring meddeles en udgiftsbevilling på 0,346 mio. kr., og at bevillingen finansieres ved flytning af restbudgetterne fra anlægsprojektet Renovering af legepladser på 0,181 mio. kr. og fra anlægsprojekt Byens vand - helh.pl. for Folkeparken på 0,165 mio. kr., og at økonomirapporten fremsendes til Byrådets godkendelse med Teknikog Miljøudvalgets bemærkninger. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget godkender indstillingen.

12 Side S Teknik- og Miljøudvalgets budget Resumé Teknik- og Miljøudvalget skal drøfte og tage stilling til udmeldingen, som følger Økonomiudvalgets behandling af budget på dets møde 5. august 2015, som jf. budgetproces og tidsplan omhandler udvalgsfordelte budgetrammer for driften. Sagsfremstilling På Økonomiudvalgets møde 5. august 2015 fastlægger det de udvalgsfordelte budgetrammer for driften under hensyntagen til lov- og cirkulæreprogrammet, herunder stillingstagen til behovet for eventuelle yderligere korrektioner i driftsrammerne fordelt på udvalgsniveau for Jf. den besluttede tidsplan behandlet og godkendt på udvalgets møde 6. maj 2015 skal Teknik- og Miljøudvalget drøfte og tage stilling til eventuel udmøntning af disse rammer. Lovgrundlag Lovbekendtgørelse nr af 1. november 2010 om kommunernes styrelse, 37. Økonomi Ingen bemærkninger. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger.

13 Bilag Ingen. Side 13. Direktøren for Teknik- & Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget drøfter og tager stilling til de af Økonomiudvalget udmeldte udvalgsfordelte driftsrammer. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget drøfter punktet og tager det til efterretning.

14 Side K Skagen Landevej 776, Skeen - Kondemnering og påbud om nedrivning Resumé Ejendommen Skagen Landevej 776, Skeen er misligholdt og i forfald i en grad, så beboelse og ophold i ejendommen er forbundet med sundhedsfare. Administrationen indstiller, at ejendommen kondemneres, og at der gives påbud om nedrivning. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om det vil anbefale Byrådet at følge indstillingen om kondemnering og påbud om nedrivning. Sagsfremstilling Baggrund Ejendommen Skagen Landevej 776, Skeen er en bolig fra 1900, beliggende ud til landevejen i Skeen, en samling huse syd for Uggerby (se bilag 1). Ejendommen blev købt af den nuværende ejer i 2000 og har stået tom og uden den nødvendige vedligeholdelse siden Ved en besigtigelse 23. april 2015 (se bilag 2. Besigtigelsesrapport) blev det konstateret, at ejendommen ikke er blevet forsvarligt vedligeholdt, at der er sundhedsfare forbundet med ophold i boligen, og at den skæmmer området. Forholdene vurderes at være sundhedsmæssigt uforsvarlige, særlig med hensyn til fugt og skimmesvamp, brandfarlige beklædninger og nedstyrtningsfare. Ejeren er ved en partshøring 18. juni 2015 gjort bekendt med, at påtænker en kondemnering og påbud om nedrivning af ejendommen. Der er ikke kommet indsigelser ved høringsfristens udløb. Beliggenhed og forhold til den samlede indsats på området Skeen ligger umiddelbart syd for Uggerby, og er en række huse, der alle ligger ud til landevejen. Vejen benyttes af såvel lokale, som turister, der i høj grad besøger området. Desuden er der indenfor de seneste år gennemført en områdefornyelse i Uggerby.

15 Hjemmel og anbefaling Kommunen har, efter Lov om Byfornyelse og udvikling af byers 75, tilsynspligt med ejendomme, der benyttes til ophold og beboelse med det formål at sikre, at de med beliggenhed, indretning eller andre forhold ikke er sundhedsfarlige eller brandfarlige. Side 15. kan på baggrund af samme lov kondemnere ejendomme og give påbud om, at ejendommene skal nedrives. Administrationen anbefaler, at begge muligheder anvendes, således at kondemneringen træder i kraft 1. september 2015, og at nedrivningen skal være gennemført senest 1. december Klagemulighed Ejeren kan indklage s kondemnerings- og nedrivningsbeslutning for Byfornyelsesnævnet for Region Nordjylland. Afgørelsen kan herefter indbringes for domstolene. Ejeren kan også rette et eventuelt erstatningskrav for nedrivningen til Taksationskommissionen for Nordjylland. Hvis ejeren ikke reagerer Det anbefales, at forestår nedrivningen, hvis ejeren vil give fuldmagt til det. Herved sikres, at ejendommene nedbrydes på miljømæssig forsvarlig vis. Såfremt ejeren ikke overholder den fastsatte frist, anbefales det, at administrationen bemyndiges til at iværksætte nedrivningen på ejerens vegne. Lovgrundlag Lov om Byfornyelse og udvikling af byer 75, 76, stk.1, 77 og 79, stk.1. Økonomi Kommunens udgifter til indsatser, herunder kondemnering og nedrivning, under Landsbyfornyelsespuljen refunderes med 60 % fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. Da for sin del har afsat 3,300 mio. kr., vil den samlede indsats under Landsbyfornyelse 2015 kunne beløbe sig til 8,250 mio. kr., hvoraf refusion fra staten udgør knap 5,000 mio. kr.

16 Ejeren kan ikke kræve erstatning for kondemneringen af ejendommen, men har krav på at få dækket eventuelt tab, der lides ved påbuddet om nedrivning. Side 16. Efter administrationens vurdering er bygningen værdiløs. Der indstilles følgende budget: Kr. Ejendommens vurderede værdi (ejers tab på ejendommen) 0 Screening og håndteringsplan for bly, asbest mm Nedrivningsomkostninger Rådighedsbeløb til uforudsete udgifter og tinglysning Udgifter i alt Refusion fra den statslige Landsbyfornyelsespulje (60 %) Nettoudgift for kommunen Udgiften finansieres af kontoen "Byforskønnelse nedrivningspulje, 2015". Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Med indsatsen arbejdes der for en generel forbedring af boligstandarden i kommunens landsbyer og landdistrikter. Den foreslåede kondemnering og nedrivning er et led i denne indsats.

17 Bilag 1. Kort, Skagen Landevej 776, Skeen. 2. Besigtigelsesrapport. Skagen Landevej 776, Skeen. Side 17. Direktionen indstiller, at ejendommen Skagen Landevej 776, Skeen, kondemneres pr. 1. september 2015 mod enhver form for ophold, at der samtidig meddeles påbud om nedrivning af ejendommen med frist til 1. december 2015, og at administrationen bemyndiges til at træffe aftale med ejer om vilkår for nedrivningen, samt at gennemføre en nedrivning som tvangsforanstaltning, så snart ejerens frist er udløbet. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen.

18 Side P Klarupvej 233, Morild - Kondemnering og påbud om nedrivning Resumé Ejendommen Klarupvej 233, Morild er misligholdt og i forfald i en grad, så beboelse og ophold i ejendommen er forbundet med sundhedsfare. Administrationen indstiller, at ejendommen kondemneres, og at der gives påbud om nedrivning. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om det vil anbefale Byrådet at følge indstillingen om kondemnering og påbud om nedrivning. Sagsfremstilling Baggrund Ejendommen Klarupvej 233, Morild, er en bolig fra 1902, beliggende centralt i Morild. (se bilag 1. Kort). Ejendommen blev købt på auktion af den nuværende ejer i juni 2012 og har både før og efter været anvendt til kortvarige udlejninger med nogle års mellemrum, senest i foråret Ved en besigtigelse 24. april 2015 (se bilag 2. Besigtigelsesrapport) blev det konstateret, at ejendommen ikke er blevet forsvarligt vedligeholdt, at der er sundhedsfare forbundet med ophold i boligen, og at den skæmmer området. Forholdene vurderes at være sundhedsmæssigt uforsvarlige, særlig med hensyn til fugt og skimmesvamp. Ejeren er ved en partshøring 18. juni 2015 gjort bekendt med, at påtænker en kondemnering og påbud om nedrivning af ejendommen. Der er ikke kommet indsigelser ved høringsfristens udløb. Beliggenhed og forhold til den samlede indsats på området Morild er en veldefineret landsby, der ligger højt i landskabet mellem Tårs og Lendum. I Morild er der en kommunal udstykning med fire usolgte grunde. Ejendommen Klarupvej 233 ligger meget synligt midt i det vejkryds, som Morild er vokset op omkring.

19 Side 19. Hjemmel og anbefaling Kommunen har, efter Lov om Byfornyelse og udvikling af byers 75, tilsynspligt med ejendomme, der benyttes til ophold og beboelse med det formål at sikre, at de med beliggenhed, indretning eller andre forhold ikke er sundhedsfarlige eller brandfarlige. kan på baggrund af samme lov kondemnere ejendomme og give påbud om, at ejendommene skal nedrives. Administrationen anbefaler, at begge muligheder anvendes, således at kondemneringen træder i kraft 1. september 2015, og at nedrivningen skal være gennemført senest 1. december Klagemulighed Ejeren kan indklage s kondemnerings- og nedrivningsbeslutning for Byfornyelsesnævnet for Region Nordjylland. Afgørelsen kan herefter indbringes for domstolene. Ejeren kan også rette et eventuelt erstatningskrav for nedrivningen til Taksationskommissionen for Nordjylland. Hvis ejeren ikke reagerer Det anbefales, at forestår nedrivningen, hvis ejeren vil give fuldmagt til det. Herved sikres, at ejendommene nedbrydes på miljømæssig forsvarlig vis. Såfremt ejeren ikke overholder den fastsatte frist, anbefales det, at administrationen bemyndiges til at iværksætte nedrivningen på ejerens vegne. Lovgrundlag Lov om Byfornyelse og udvikling af byer 75, 76, stk.1, 77 og 79, stk.1. Økonomi Kommunens udgifter til indsatser, herunder kondemnering og nedrivning, under Landsbyfornyelsespuljen refunderes med 60 % fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. Da for sin del har afsat 3,300 mio. kr., vil den samlede indsats under Landsbyfornyelse 2015 kunne beløbe sig til 8,250 mio. kr., hvoraf refusion fra staten udgør knap 5,000 mio. kr.

20 Side 20. Ejeren kan ikke kræve erstatning for kondemneringen af ejendommen, men har krav på at få dækket eventuelt tab, der lides ved påbuddet om nedrivning. Efter administrationens vurdering er bygningen værdiløs. Der indstilles følgende budget: Kr. Ejendommens vurderede værdi (ejers tab på ejendommen) 0 Screening og håndteringsplan for bly, asbest mm Nedrivningsomkostninger Rådighedsbeløb til uforudsete udgifter, tinglysning mm Udgifter i alt Refusion fra den statslige Landsbyfornyelsespulje (60 %) Nettoudgift for kommunen Udgiften finansieres af kontoen "Byforskønnelse nedrivningspulje, 2015". Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Med indsatsen arbejdes der for en generel forbedring af boligstandarden i kommunens landsbyer og landdistrikter. Den foreslåede kondemnering og nedrivning er et led i denne indsats.

21 Bilag 1. Kort, Klarupvej 233, Morild. 2. Besigtigelsesrapport. Klarupvej 233, Morild. Side 21. Direktionen indstiller, at ejendommen Klarupvej 233, Morild, kondemneres pr. 1. september 2015 mod enhver form for ophold, at der samtidig meddeles påbud om nedrivning af ejendommen med frist til 1. december 2015, og at administrationen bemyndiges til at træffe aftale med ejer om vilkår for nedrivningen, samt at gennemføre en nedrivning som tvangsforanstaltning, så snart ejerens frist er udløbet. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen.

22 Side P Vibevej 22, Hørmested - Kondemnering og påbud om nedrivning Resumé Ejendommen Vibevej 22, Hørmested er misligholdt og i forfald i en grad, så beboelse og ophold i ejendommen er forbundet med sundhedsfare. Administrationen indstiller, at ejendommen kondemneres, og at der gives påbud om nedrivning. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om det vil anbefale Byrådet at følge indstillingen om kondemnering og påbud om nedrivning. Sagsfremstilling Baggrund Ejendommen Vibevej 22, Hørmested er et ældre typehus fra 1957, beliggende centralt i Hørmesteds parcelhuskvarter (se bilag 1). Der har ikke været registreret beboere i huset siden Ved en besigtigelse 23. april 2015 (se bilag 2. Besigtigelsesrapport) blev det konstateret, at ejendommen ikke er blevet forsvarligt vedligeholdt, at der er sundhedsfare forbundet med ophold i boligen, og at den skæmmer området. Forholdene vurderes at være sundhedsmæssigt uforsvarlige, særlig med hensyn til fugt og skimmesvamp. Ejeren er ved en partshøring 18. juni 2015 gjort bekendt med, at påtænker en kondemnering og påbud om nedrivning af ejendommen. Der er ikke kommet indsigelser ved høringsfristens udløb. Forhold til den samlede indsats på området Hørmested er en af kommunens Samling & sammenhold -byer, idet der, da den kommunale skole lukkede i 2011, blev arbejdet på at styrke det lokale sammenhold og understøtte lokale aktiviteter. Et af ønskerne fra borgerne i Hørmested har været at anlægge en fælles have på et kommunalt areal i boligområdet omkring Vibevej.

23 Hjemmel og anbefaling Kommunen har, efter Lov om Byfornyelse og udvikling af byers 75, tilsynspligt med ejendomme, der benyttes til ophold og beboelse med det formål at sikre, at de med beliggenhed, indretning eller andre forhold ikke er sundhedsfarlige eller brandfarlige. Side 23. kan på baggrund af samme lov kondemnere ejendomme og give påbud om, at ejendommene skal nedrives. Administrationen anbefaler, at begge muligheder anvendes, således at kondemneringen træder i kraft 1. september 2015, og at nedrivningen skal være gennemført senest 1. december Klagemulighed Ejeren kan indklage s kondemnerings- og nedrivningsbeslutning for Byfornyelsesnævnet for Region Nordjylland. Afgørelsen kan herefter indbringes for domstolene. Ejeren kan også rette et eventuelt erstatningskrav for nedrivningen til Taksationskommissionen for Nordjylland. Hvis ejeren ikke reagerer Det anbefales, at forestår nedrivningen, hvis ejeren vil give fuldmagt til det. Herved sikres, at ejendommene nedbrydes på miljømæssig forsvarlig vis. Såfremt ejeren ikke overholder den fastsatte frist, anbefales det, at administrationen bemyndiges til at iværksætte nedrivningen på ejerens vegne. Lovgrundlag Lov om Byfornyelse og udvikling af byer 75, 76, stk.1, 77 og 79, stk.1. Økonomi Kommunens udgifter til indsatser, herunder kondemnering og nedrivning, under Landsbyfornyelsespuljen refunderes med 60 % fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. Da for sin del har afsat 3,300 mio. kr., vil den samlede indsats under Landsbyfornyelse 2015 kunne beløbe sig til 8,250 mio. kr., hvoraf refusion fra staten udgør knap 5,000 mio. kr.

24 Ejeren kan ikke kræve erstatning for kondemneringen af ejendommen, men har krav på at få dækket eventuelt tab, der lides ved påbuddet om nedrivning. Side 24. Efter administrationens vurdering er bygningen værdiløs. Der indstilles følgende budget: Kr. Ejendommens vurderede værdi (ejers tab på ejendommen) 0 Screening og håndteringsplan for bly, asbest mm Nedrivningsomkostninger Rådighedsbeløb til uforudsete udgifter og tinglysning Udgifter i alt Refusion fra den statslige Landsbyfornyelsespulje (60 %) Nettoudgift for kommunen Udgiften finansieres af kontoen "Byforskønnelse nedrivningspulje, 2015". Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Med indsatsen arbejdes der for en generel forbedring af boligstandarden i kommunens landsbyer og landdistrikter. Den foreslåede kondemnering og nedrivning er et led i denne indsats. Bilag 1. Kort, Vibevej 22, Hørmested. 2. Besigtigelsesrapport. Vibevej 22, Hørmested.

25 Direktionen indstiller, at ejendommen Vibevej 22, Hørmested kondemneres pr. 1. september 2015 mod enhver form for ophold, at der samtidig meddeles påbud om nedrivning af ejendommen med frist til 1. december 2015, og at administrationen bemyndiges til at træffe aftale med ejer om vilkår for nedrivningen, samt at gennemføre en nedrivning som tvangsforanstaltning, så snart ejerens frist er udløbet. Side 25. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen.

26 Side P Nørrebro 5, Bindslev - Kondemnering og påbud om nedrivning Resumé Ejendommen Nørrebro 5, Bindslev er misligholdt og i forfald i en grad, så beboelse og ophold i ejendommen er forbundet med sundhedsfare. Administrationen indstiller, at ejendommen kondemneres, og at der gives påbud om nedrivning. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om det vil anbefale Byrådet at følge indstillingen om kondemnering og påbud om nedrivning. Sagsfremstilling Baggrund Ejendommen Nørrebro 5 i Bindslev er et ældre byhus fra 1892, beliggende i Bindslevs hovedstrøg, Nørrebro (se bilag 1. Kort). Ejendommen består af 8 lejligheder og 1 erhvervslejemål. De forskellige lejemål er blevet fraflyttet i perioden 1995 til 2012 og har stået tomme siden. Ejendommens ejer, Ejendomsselskabet Matr. Nr. 1714, hjemhørende i Roskilde, er under konkursbehandling. Ved en besigtigelse 23. april 2015 (se bilag 2. Besigtigelsesrapport) blev det konstateret, at ejendommen ikke er blevet forsvarligt vedligeholdt, at det er forbundet med sundhedsfare at opholde sig i boligen, og at den skæmmer i lokalområdet. Forholdene vurderes at være sundhedsmæssigt uforsvarlige, særlig med hensyn til fugt og skimmesvamp. Ejeren er ved en partshøring 18. juni 2015 gjort bekendt med, at påtænker en kondemnering og påbud om nedrivning af ejendommen. Der er ikke kommet indsigelser ved høringsfristens udløb.

27 Forhold til den samlede indsats på området Borgerne i Bindslev er meget engagerede i at holde et højt niveau på den fysiske kvalitet af midtbyen. har til dato nedrevet to ejendomme på Nørrebro i Bindslev, og begge tilfælde har det været i tæt samarbejde med borgere. Resultaterne er blevet smukke anlæg i byen, som borgerne selv har bekostet og nu vedligeholder. Side 27. Hjemmel og anbefaling Kommunen har, efter Lov om Byfornyelse og udvikling af byers 75, tilsynspligt med ejendomme, der benyttes til ophold og beboelse med det formål at sikre, at de med beliggenhed, indretning eller andre forhold ikke er sundhedsfarlige eller brandfarlige. kan på baggrund af samme lov kondemnere ejendomme og give påbud om, at ejendommene skal nedrives. Administrationen anbefaler, at begge muligheder anvendes, således at kondemneringen træder i kraft 1. september 2015, og at nedrivningen skal være gennemført senest 1. december Klagemulighed Ejeren kan indklage s kondemnerings- og nedrivningsbeslutning for Byfornyelsesnævnet for Region Nordjylland. Afgørelsen kan herefter indbringes for domstolene. Ejeren kan også rette et eventuelt erstatningskrav for nedrivningen til Taksationskommissionen for Nordjylland. Hvis ejeren ikke reagerer Det anbefales, at forestår nedrivningen, hvis ejeren vil give fuldmagt til det. Herved sikres, at ejendommene nedbrydes på miljømæssig forsvarlig vis. Såfremt ejeren ikke overholder den fastsatte frist, anbefales det, at administrationen bemyndiges til at iværksætte nedrivningen på ejerens vegne. Lovgrundlag Lov om Byfornyelse og udvikling af byer 75, 76, stk.1, 77 og 79, stk.1.

28 Økonomi Kommunens udgifter til indsatser, herunder kondemnering og nedrivning, under Landsbyfornyelsespuljen refunderes med 60 % fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. Da for sin del har afsat 3,300 mio. kr., vil den samlede indsats under Landsbyfornyelse 2015 kunne beløbe sig til 8,250 mio. kr., hvoraf refusion fra staten udgør knap 5,000 mio. kr. Side 28. Ejeren kan ikke kræve erstatning for kondemneringen af ejendommen, men har krav på at få dækket eventuelt tab, der lides ved påbuddet om nedrivning. Efter administrationens vurdering er bygningen værdiløs. Der indstilles følgende budget: Kr. Ejendommens vurderede værdi (ejers tab på ejendommen) 0 Screening og håndteringsplan for bly, asbest mm Nedrivningsomkostninger Rådighedsbeløb til uforudsete udgifter, tinglysning mm Udgifter i alt Refusion fra den statslige Landsbyfornyelsespulje (60 %) Nettoudgift for kommunen Udgiften finansieres af kontoen "Byforskønnelse nedrivningspulje, 2015". Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Med indsatsen arbejdes der for en generel forbedring af boligstandarden i kommunens landsbyer og landdistrikter. Den foreslåede kondemnering og nedrivning er et led i denne indsats.

29 Side 29. Bilag 1. Kort, Nørrebro 5 i Bindslev. 2. Besigtigelsesrapport. Nørrebro 5 i Bindslev. Direktionen indstiller, at ejendommen Nørrebro 5 i Bindslev kondemneres pr. 1. september 2015 mod enhver form for ophold, at der samtidig meddeles påbud om nedrivning af ejendommen med frist til 1. december 2015, og at administrationen bemyndiges til at træffe aftale med ejer om vilkår for nedrivningen, samt at gennemføre en nedrivning som tvangsforanstaltning, så snart ejerens frist er udløbet. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen.

30 Side K Morildvej 175, Tårs - kondemnering og påbud om nedrivning Resumé Ejendommen Morildvej 175, Tårs er misligholdt og i forfald i en grad, så beboelse og ophold i ejendommen er forbundet med sundhedsfare. Administrationen indstiller, at ejendommen kondemneres, og at der gives påbud om nedrivning. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om det vil anbefale Byrådet at følge indstillingen om kondemnering og påbud om nedrivning. Sagsfremstilling Baggrund Ejendommen Morildvej 175, Tårs er bygget i 1947 og ligger i det åbne land mellem Sæsing og Morild (se bilag 1. Kort). Ejendommen har stået tom og uopvarmet siden Ved en besigtigelse 24. april 2015 (se bilag 2. Besigtigelsesrapport) blev det konstateret, at ejendommen ikke er blevet nødvendigt vedligeholdt, og at det er forbundet med sundhedsfare at opholde sig i boligen. Forholdene vurderes at være sundhedsmæssigt uforsvarlige, særlig med hensyn til fugt og skimmesvamp. Ejeren er ved en partshøring 6. juni 2015 gjort bekendt med, at påtænker en kondemnering og påbud om nedrivning af ejendommen. Der er ikke kommet indsigelser ved høringsfristens udløb. Beliggenhed og forhold til den samlede indsats på området En del af indsatsen mod forfaldne ejendomme i landsbyer og i det åbne land er at øge den fysiske kvalitet og generelt forbedre boligerne i kommunen. Ved at kondemnere og påbyde nedrivning fjernes de dårligste boliger, især fra udlejningsmarkedet.

31 Hjemmel og anbefaling Kommunen har, efter Lov om Byfornyelse og udvikling af byers 75, tilsynspligt med ejendomme, der benyttes til ophold og beboelse med det formål at sikre, at de med beliggenhed, indretning eller andre forhold ikke er sundhedsfarlige eller brandfarlige. Side 31. kan på baggrund af samme lov kondemnere ejendomme og give påbud om, at ejendommene skal nedrives. Administrationen anbefaler, at begge muligheder anvendes, således at kondemneringen træder i kraft 1. september 2015, og at nedrivningen skal være gennemført senest 1. december Klagemulighed Ejeren kan indklage s kondemnerings- og nedrivningsbeslutning for Byfornyelsesnævnet for Region Nordjylland. Afgørelsen kan herefter indbringes for domstolene. Ejeren kan også rette et eventuelt erstatningskrav for nedrivningen til Taksationskommissionen for Nordjylland. Hvis ejeren ikke reagerer Det anbefales, at forestår nedrivningen, hvis ejeren vil give fuldmagt til det. Herved sikres, at ejendommene nedbrydes på miljømæssig forsvarlig vis. Såfremt ejeren ikke overholder den fastsatte frist, anbefales det, at administrationen bemyndiges til at iværksætte nedrivningen på ejerens vegne. Lovgrundlag Lov om Byfornyelse og udvikling af byer 75, 76, stk.1, 77 og 79, stk.1. Økonomi Kommunens udgifter til indsatser, herunder kondemnering og nedrivning, under Landsbyfornyelsespuljen refunderes med 60 % fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. Da for sin del har afsat 3,300 mio. kr., vil den samlede indsats under Landsbyfornyelse 2015 kunne beløbe sig til 8,250 mio. kr., hvoraf refusion fra staten udgør knap 5,000 mio. kr.

32 Ejeren kan ikke kræve erstatning for kondemneringen af ejendommen, men har krav på at få dækket eventuelt tab, der lides ved påbuddet om nedrivning. Side 32. Efter administrationens vurdering er bygningen værdiløs. Der indstilles følgende budget: Kr. Ejendommens vurderede værdi (ejers tab på ejendommen) 0 Screening og håndteringsplan for bly, asbest mm Nedrivningsomkostninger Rådighedsbeløb til uforudsete udgifter, tinglysning mm Udgifter i alt Refusion fra den statslige Landsbyfornyelsespulje (60 %) Nettoudgift for kommunen Udgiften finansieres af kontoen "Byforskønnelse nedrivningspulje, 2015". Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Med indsatsen arbejdes der for en generel forbedring af boligstandarden i kommunens landsbyer og landdistrikter. Den foreslåede kondemnering og nedrivning er et led i denne indsats. Bilag 1. Kort, Morildvej 175, Sæsing. 2. Besigtigelsesrapport. Morildvej 175, Sæsing.

33 Direktionen indstiller, at ejendommen Morildvej 175, Tårs kondemneres pr. 1. september 2015 mod enhver form for ophold, at der samtidig meddeles påbud om nedrivning af ejendommen med frist til 1. december 2015, og at administrationen bemyndiges til at træffe aftale med ejer om vilkår for nedrivningen, samt at gennemføre en nedrivning som tvangsforanstaltning, så snart ejerens frist er udløbet. Side 33. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen.

34 Side P Furrebyvej 5, Løkken - Kondemnering og påbud om nedrivning Resumé Ejendommen Furrebyvej 5, Løkken er misligholdt og i forfald i en grad, så beboelse og ophold i ejendommen er forbundet med sundhedsfare. Administrationen indstiller, at ejendommen kondemneres, og at der gives påbud om nedrivning. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om det vil anbefale Byrådet at følge indstillingen om kondemnering og påbud om nedrivning. Sagsfremstilling Baggrund Ejendommen Furrebyvej 5, Løkken består af en sammenbygget vinkelbygning, opført henholdsvis i 1955 og I bygningen er fire lejligheder, der tidligere har været brugt til ferieudlejning. Ejendommen ligger i et villakvarter i Løkkens nordlige del. Ved en besigtigelse 22. april 2015 (se bilag 2. Besigtigelsesrapport) blev det konstateret, at ejendommen ikke er blevet nødvendigt vedligeholdt, og at det er forbundet med sundhedsfare at opholde sig i boligen. Forholdene vurderes at være sundhedsmæssigt uforsvarlige, særlig med hensyn til fugt og skimmesvamp. Ejeren er ved en partshøring 23. juni 2015 gjort bekendt med, at påtænker en kondemnering og påbud om nedrivning af ejendommen. Der er ikke kommet indsigelser ved høringsfristens udløb. Beliggenhed og forhold til den samlede indsats på området Løkken gennemgår for tiden et kvalitetsløft, til stor glæde og gavn for såvel borgere som turister. Med sin placering i boligområdet nord for Harald Fischers Vej vil en oprydning og nedrivning af ferielejlighederne på Furrebyvej 5 særligt gavne hverdags-løkken, og bidrage til, at kvalitetsløftet bredes ud fra bymidten.

35 Hjemmel og anbefaling Kommunen har, efter Lov om Byfornyelse og udvikling af byers 75, tilsynspligt med ejendomme, der benyttes til ophold og beboelse med det formål at sikre, at de med beliggenhed, indretning eller andre forhold ikke er sundhedsfarlige eller brandfarlige. Side 35. kan på baggrund af samme lov kondemnere ejendomme og give påbud om, at ejendommene skal nedrives. Administrationen anbefaler, at begge muligheder anvendes, således at kondemneringen træder i kraft 1. september 2015, og at nedrivningen skal være gennemført senest 1. december Klagemulighed Ejeren kan indklage s kondemnerings- og nedrivningsbeslutning for Byfornyelsesnævnet for Region Nordjylland. Afgørelsen kan herefter indbringes for domstolene. Ejeren kan også rette et eventuelt erstatningskrav for nedrivningen til Taksationskommissionen for Nordjylland. Hvis ejeren ikke reagerer Det anbefales, at forestår nedrivningen, hvis ejeren vil give fuldmagt til det. Herved sikres, at ejendommene nedbrydes på miljømæssig forsvarlig vis. Såfremt ejeren ikke overholder den fastsatte frist, anbefales det, at administrationen bemyndiges til at iværksætte nedrivningen på ejerens vegne. Lovgrundlag Lov om Byfornyelse og udvikling af byer 75, 76, stk.1, 77 og 79, stk.1. Økonomi Kommunens udgifter til indsatser, herunder kondemnering og nedrivning, under Landsbyfornyelsespuljen refunderes med 60 % fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. Da for sin del har afsat 3,300 mio. kr., vil den samlede indsats under Landsbyfornyelse 2015 kunne beløbe sig til 8,250 mio. kr., hvoraf refusion fra staten udgør knap 5,000 mio. kr.

36 Ejeren kan ikke kræve erstatning for kondemneringen af ejendommen, men har krav på at få dækket eventuelt tab, der lides ved påbuddet om nedrivning. Side 36. Efter administrationens vurdering er bygningen værdiløs. Der indstilles følgende budget: Kr. Ejendommens vurderede værdi (ejers tab på ejendommen) 0 Screening og håndteringsplan for bly, asbest mm Nedrivningsomkostninger Rådighedsbeløb til uforudsete udgifter, tinglysning mm Udgifter i alt Refusion fra den statslige Landsbyfornyelsespulje (60 %) Nettoudgift for kommunen Udgiften finansieres af kontoen "Byforskønnelse nedrivningspulje, 2015". Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Med indsatsen arbejdes der for en generel forbedring af boligstandarden i kommunens landsbyer og landdistrikter. Den foreslåede kondemnering og nedrivning er et led i denne indsats. Bilag 1. Kort, Furrebyvej 5. Løkken. 2. Besigtigelsesrapport. Furrebyvej 5. Løkken.

37 Direktionen indstiller, at bygning 2 (Furrebyvej 5A, 5B, 5C og 5D) på ejendommen Furrebyvej 5, Løkken kondemneres pr. 1. september 2015 mod enhver form for ophold, at der samtidig meddeles påbud om nedrivning af ejendommen med frist til 1. december 2015, og at administrationen bemyndiges til at træffe aftale med ejer om vilkår for nedrivningen, samt at gennemføre en nedrivning som tvangsforanstaltning, så snart ejerens frist er udløbet. Side 37. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen.

38 Side P Gl. Hirtshalsvej 55, Vidstrup - Kondemnering og påbud om nedrivning Resumé Ejendommen Gl. Hirtshalsvej 55, Vidstrup er misligholdt og i forfald i en grad, så beboelse og ophold i ejendommen er forbundet med sundhedsfare. Administrationen indstiller, at ejendommen kondemneres, og at der gives påbud om nedrivning. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om det vil anbefale Byrådet at følge indstillingen om kondemnering og påbud om nedrivning. Sagsfremstilling Baggrund Ejendommen Gl. Hirtshalsvej 55, Vidstrup er et ældre hus med bolig og erhverv fra 1907, beliggende i den sydlige udkant af Vidstrup (se bilag 1. Kort), særlig synlig fra landevejen mellem Hjørring og Hirtshals. Ejendommen består af 4 lejligheder og 1 erhvervslejemål. De forskellige lejemål er blevet fraflyttet i perioden 2005 til 2010 og har stået tomme siden. Ved en besigtigelse 23. april 2015 (se bilag 2. Besigtigelsesrapport) blev det konstateret, at ejendommen ikke er blevet forsvarligt vedligeholdt, at det er forbundet med sundhedsfare at opholde sig i boligen, og at den skæmmer i lokalområdet. Forholdene vurderes at være sundhedsmæssigt uforsvarlige, særlig med hensyn til fugt og skimmesvamp. Ejeren er ved en partshøring 22. juni 2015 gjort bekendt med, at påtænker en kondemnering og påbud om nedrivning af ejendommen. Der er ikke kommet indsigelser ved høringsfristens udløb. Hjemmel og anbefaling Kommunen har, efter Lov om Byfornyelse og udvikling af byer s 75, tilsynspligt med ejendomme, der benyttes til ophold og beboelse med det formål at sikre, at de med beliggenhed, indretning eller andre forhold ikke er sundhedsfarlige eller brandfarlige.

39 kan på baggrund af samme lov kondemnere ejendomme og give påbud om, at ejendommene skal nedrives. Side 39. Administrationen anbefaler, at begge muligheder anvendes, således at kondemneringen træder i kraft 1. september 2015, og at nedrivningen skal være gennemført senest 1. december Klagemulighed Ejeren kan indklage s kondemnerings- og nedrivningsbeslutning for Byfornyelsesnævnet for Region Nordjylland. Afgørelsen kan herefter indbringes for domstolene. Ejeren kan også rette et eventuelt erstatningskrav for nedrivningen til Taksationskommissionen for Nordjylland. Hvis ejeren ikke reagerer Det anbefales, at forestår nedrivningen, hvis ejeren vil give fuldmagt til det. Herved sikres, at ejendommene nedbrydes på miljømæssig forsvarlig vis. Såfremt ejeren ikke overholder den fastsatte frist, anbefales det, at administrationen bemyndiges til at iværksætte nedrivningen på ejerens vegne. Lovgrundlag Lov om Byfornyelse og udvikling af byer 75, 76, stk.1, 77 og 79, stk.1. Økonomi Kommunens udgifter til indsatser, herunder kondemnering og nedrivning, under Landsbyfornyelsespuljen refunderes med 60 % fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. Da for sin del har afsat 3,300 mio. kr., vil den samlede indsats under Landsbyfornyelse 2015 kunne beløbe sig til 8,250 mio. kr., hvoraf refusion fra staten udgør knap 5,000 mio. kr. Ejeren kan ikke kræve erstatning for kondemneringen af ejendommen, men har krav på at få dækket eventuelt tab, der lides ved påbuddet om nedrivning. Efter administrationens vurdering er bygningen værdiløs.

40 Der indstilles følgende budget: Side 40. Kr. Ejendommens vurderede værdi (ejers tab på ejendommen) 0 Screening og håndteringsplan for bly, asbest mm Nedrivningsomkostninger Rådighedsbeløb til uforudsete udgifter, tinglysning mm Udgifter i alt Refusion fra den statslige Landsbyfornyelsespulje (60 %) Nettoudgift for kommunen Udgiften finansieres af kontoen "Byforskønnelse nedrivningspulje, 2015". Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Med indsatsen arbejdes der for en generel forbedring af boligstandarden i kommunens landsbyer og landdistrikter. Den foreslåede kondemnering og nedrivning er et led i denne indsats. Bilag 1. Kort, Gl. Hirtshalsvej 55, Vidstrup. 2. Besigtigelsesrapport. Gl. Hirtshalsvej 55, Vidstrup.

41 Side 41. Direktionen indstiller, at ejendommen Gl. Hirtshalsvej 55, Vidstrup kondemneres pr. 1. september 2015 mod enhver form for ophold, at der samtidig meddeles påbud om nedrivning af ejendommen med frist til 1. december 2015, og at administrationen bemyndiges til at træffe aftale med ejer om vilkår for nedrivningen, samt at gennemføre en nedrivning som tvangsforanstaltning, så snart ejerens frist er udløbet. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen.

42 Side K Kongsengene 112, Vrensted - Kondemnering og påbud om nedrivning Resumé Ejendommen Kongsengene 112, Vrensted er misligholdt og i forfald i en grad, så beboelse og ophold i ejendommen er forbundet med sundhedsfare. Administrationen indstiller, at ejendommen kondemneres, og at der gives påbud om nedrivning. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om det vil anbefale Byrådet at følge indstillingen om kondemnering og påbud om nedrivning. Sagsfremstilling Baggrund Ejendommen Kongsengene 112, Vrensted er et nedlagt husmandssted fra 1901 i det åbne land syd for Vrensted by (se bilag 1). Ejendommen har stået tom siden Den nuværende ejer købte ejendommen i 1994, og den har stået tom siden uden den nødvendige vedligeholdelse. Ved en besigtigelse 22. april 2015 blev det konstateret (se bilag 2. Besigtigelsesrapport), at ejendommen ikke er blevet forsvarligt vedligeholdt, at der er sundhedsfare forbundet med ophold i boligen, og at den skæmmer området. Forholdene vurderes at være sundhedsmæssigt uforsvarlige, særlig med hensyn til fugt og skimmesvamp og sammenstyrtningsfare. Ejeren er ved en partshøring 18. juni 2015 gjort bekendt med, at påtænker en kondemnering og påbud om nedrivning af ejendommen. Der er ikke kommet indsigelser ved høringsfristens udløb. Vrensted er en aktiv landsby, der definerer sig selv ved såvel selve landsbyen, som ejendommene i det omkringliggende åbne land. Her har Kongsengene 112 længe været til gene for såvel naboer, som forbipasserende.

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus -

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: Bemærkninger Følgende

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: 01.11.00-P00-1-14

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Torvet 6 Fraværende: 01.02.20-Ø34-1-12 10. Fastsættelse af

Læs mere

Hjørring Kommuneplan 2016

Hjørring Kommuneplan 2016 Hjørring Kommuneplan 2016 www.kommuneplan2016.hjoerring.dk Indholdsfortegnelse Tillæg nr 17 - Vindmøller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby 3 Beskrivelse 4 Rammer 8 900.8111.95 - Vindmølleområde mellem Sdr.

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 1130 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Donsted

Debatoplæg Vindmøller ved Donsted DEBATOPLÆG 6. februar 2013 til den 6. marts 2013 Visualisering af 4 nye vindmøller på 130 meter, set fra Hyttenvej Skagen Frederikshavn Sæby Debatoplæg Vindmøller ved Donsted rojekt: Baggrund Frederikshavn

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Debatoplæg. Vindmøller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby. Forudgående offentlighed til den xx.xx Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet

Debatoplæg. Vindmøller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby. Forudgående offentlighed til den xx.xx Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Forudgående offentlighed til den xx.xx 2018 Debatoplæg Vindmøller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby Foreløbigt foto visende 150 m høje vindmøller Skal tilrettes med 125 m høje vindmøller inden offentliggørelse

Læs mere

Debatoplæg. Vindmøller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby. Forudgående offentlighed til den 28. marts Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet

Debatoplæg. Vindmøller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby. Forudgående offentlighed til den 28. marts Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Forudgående offentlighed til den 28. marts 2018 Debatoplæg Vindmøller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Visualisering nr. 1. Projektets fi re 125 meter høje vindmøller

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Tillæg nr 27 - Vindmøller syd for Gjurup

Tillæg nr 27 - Vindmøller syd for Gjurup Tillæg nr 27 - Vindmøller syd for Gjurup Forslag Dato for offentliggørelse af forslag 10. april 2013 Høringen starter 10. april 2013 Høringen slutter 5. juni 2013 Redegørelse Med dette kommuneplantillæg

Læs mere

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2.

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. Punkt 17. Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg 9.012 og Lokalplan 9-6-105. Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. forelæggelse) 2014-18303 By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune 7. oktober 2015 Side 1. Mødedato: 7. oktober 2015 Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested:

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Skodsebølle

Debatoplæg Vindmøller ved Skodsebølle Debatoplæg Vindmøller ved Skodsebølle Marts 2016 Vindmøller ved Skodsebølle Lolland Kommune er et af de steder i verden, hvor der produceres mest vedvarende energi pr. indbygger, og kommunen vil fortsætte

Læs mere

Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt "Skovengen" i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015.

Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt Skovengen i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015. Vindmøllepark Skovengen Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt "Skovengen" i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015. I fordebatperioden har du mulighed for indsende synspunkter og

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende:

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:45 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært møde - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Debatoplæg om Vindmøller ved Lavensby

Debatoplæg om Vindmøller ved Lavensby Debatoplæg om Vindmøller ved Lavensby - Indkaldelse af forslag og idéer Debatperiode 6. februar til 6. marts 2013 Februar 2013 Vindmøller ved Lavensby Visualiseringen på forsiden viser 5 stk. vindmøller

Læs mere

vindmøller, øst for Rendbæk Indkaldelse af ideer og synspunkter Invitation til borgermøde

vindmøller, øst for Rendbæk Indkaldelse af ideer og synspunkter Invitation til borgermøde 1 MØLLE SKJULT AF BEPLANTNING Vindmøller øst for Rendbæk Indkaldelse af ideer og synspunkter Jammerbugt Kommune planlægger nu for opstilling af vindmøller øst for Rendbæk. Det nye vindmølleområde forventes

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Velkommen. Borgermøde om. vindmøller på Hirtshals havn

Velkommen. Borgermøde om. vindmøller på Hirtshals havn Velkommen Borgermøde om vindmøller på Hirtshals havn Aftenens program 19:00 Velkomst og præsentation, tekniskdirektør Andreas Duus, Hjørring Kommune 19:05 Oplæg om Hirtshals Havns ansøgning ved formand

Læs mere

Borgermøde 2. september 2015 Nye vindmøller ved Øster Hassing Kær

Borgermøde 2. september 2015 Nye vindmøller ved Øster Hassing Kær Borgermøde 2. september 2015 Nye vindmøller ved Øster Hassing Kær Aftenens program del 1 1900 Velkomst og program Rose Sloth Hansen, By- og Landskabsudvalget (BLU) 1905 Byrådets mål + status for planlægningen

Læs mere

2-delt borgermøde: Forslag om vindmøller ved Øster Børsting. Tirsdag den 21. august 2012 kl.19 Velkommen!

2-delt borgermøde: Forslag om vindmøller ved Øster Børsting. Tirsdag den 21. august 2012 kl.19 Velkommen! 2-delt borgermøde: Forslag om vindmøller ved Øster Børsting Tirsdag den 21. august 2012 kl.19 Velkommen! Program Første del (fælles) Kl. 19.00 Kl. 19.10 Kl. 19.20 Kl. 19.45 Kl. 20.15 Velkommen v/ Jens

Læs mere

DEBATOPLÆG. Vindmøller ved Ålsrode. Norddjurs Kommune april 2015. Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.

DEBATOPLÆG. Vindmøller ved Ålsrode. Norddjurs Kommune april 2015. Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs. DEBATOPLÆG Vindmøller ved Ålsrode Norddjurs Kommune april 2015 UDVIKL INGSFOR V A L T NINGE N Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Visualisering af 150 meter høje vindmøller,

Læs mere

Vindmøller ved Åsted DECEMBER 2010. Kommuneplantillæg nr. 12 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V6. www.skive.

Vindmøller ved Åsted DECEMBER 2010. Kommuneplantillæg nr. 12 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V6. www.skive. FO FO R RS SL LA AG G Vindmøller ved Åsted DECEMBER 2010 Kommuneplantillæg nr. 12 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V6 www.skive.dk/vindenergi INDLEDNING OG BAGGRUND Skive Kommune

Læs mere

Åben Tillægsdagsorden. til. Udvalget for Plan og Teknik

Åben Tillægsdagsorden. til. Udvalget for Plan og Teknik Åben Tillægsdagsorden til Udvalget for Plan og Teknik Mødedato: Torsdag den 5. februar 2015 Mødetidspunkt: 13:00 Mødested: Deltagere: Fraværende: Referent: Mødelokale 2, Årre Preben Friis-Hauge, Connie

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Torrild

Debatoplæg Vindmøller ved Torrild Debatoplæg Vindmøller ved Torrild Debatperiode: 16. april 2014 til den 14. maj 2014 Visualisering af 3 nye vindmøller med en totalhøjde på 100 meter, set fra det sydlige Torrild Baggrund Byrådet har i

Læs mere

Idéoplæg. Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller ved Overgaard Dalbyover. fra til

Idéoplæg. Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller ved Overgaard Dalbyover. fra til Idéoplæg Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller Dalbyover geodatastyrelsen, Miljøministeriet Udbyhøj Råby Gjerlev Gassum Øster Tørslev fra 16.11.2016 Asferg Spentrup Fårup Mellerup

Læs mere

Vindmøller ved Hallendrup

Vindmøller ved Hallendrup Debatopl æg Vindmøller ved Hallendrup Indkaldelse af ideer og forslag Vindmølle Område for vindmøller fra 50-80 meter i total højde Område for Vindmøller fra 100 meter i total højde Voldum Vissing erg

Læs mere

Idéoplæg om Vindmøller ved Notmarkskov

Idéoplæg om Vindmøller ved Notmarkskov Idéoplæg om Vindmøller ved Notmarkskov - Indkaldelse af forslag og idéer Høringsperiode 27. marts til 24. april 2013 Marts 2013 Vindmøller ved Notmarkskov Forord I Sønderborg Kommune har vi med ProjectZero

Læs mere

Vindmøllerne forudsætter kommuneplantillæg, lokalplan, VVM og miljøvurdering.

Vindmøllerne forudsætter kommuneplantillæg, lokalplan, VVM og miljøvurdering. Møde: Miljø- og teknikudvalget Mødetid: 10. november 2016kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet 193. Igangsætning af planlægning for vindmøller ved Overgaard Sagsnr: 01.02.05-P16-2-16 Resumé

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Vindmøller syd for Østrup

Vindmøller syd for Østrup Vindmøller syd for Østrup Indkaldelse af idéer og synspunkter Jammerbugt Kommune planlægger nu for opstilling af vindmøller ved Østrup mellem Saltum og Pandrup. Den nye møllepark får 6 vindmøller med totalhøjder

Læs mere

Tillæg nr. 3B til Kommuneplan for Viborg Kommune

Tillæg nr. 3B til Kommuneplan for Viborg Kommune Tillæg nr. 3B til Kommuneplan 2013-2025 for Viborg Kommune Retningslinjer og rammebestemmelser for et vindmølleområde ved Kirkebækvej sydøst for Romlund Rammeområde 04.VM.07_T3 Forslag Tillæggets område

Læs mere

Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan og kommuneplantillæg Vindmølleområde ved Lyngdrup, Landområde Nord September 2015

Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan og kommuneplantillæg Vindmølleområde ved Lyngdrup, Landområde Nord September 2015 Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan 5-9-106 og kommuneplantillæg 5.016 Vindmølleområde ved Lyngdrup, Landområde Nord September 2015 Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan 5-9-106

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2018-2021 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 15:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 469 (FÆLLESMØDE

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. XX

Forslag til Kommuneplantillæg nr. XX Forslag til Kommuneplantillæg nr. XX Kommuneplanramme 6.T.0X Februar 2015 Kerteminde Kommune Hans Schacksvej 4 5300 Kerteminde Tlf. 65 15 15 15 www.kerteminde.dk plan-byg@kerteminde.dk Forslag til Kommuneplantillæg

Læs mere

Beskrivelse af vindmølleprojektet Kommuneplantillæg med planmæssige ændringer

Beskrivelse af vindmølleprojektet Kommuneplantillæg med planmæssige ændringer #BREVFLET# Aalborg Kommune, Plan og Udvikling Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby 14. november 2014 Deltag i debatten Nye vindmøller ved Øster Hassing Kær Aalborg Kommune har modtaget en ansøgning om

Læs mere

Debatoplæg. Vindmøller ved Tollestrup. Forudgående offentlighed xx. xx til xx. xx 2015. Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet

Debatoplæg. Vindmøller ved Tollestrup. Forudgående offentlighed xx. xx til xx. xx 2015. Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Forudgående offentlighed xx. xx til xx. xx 2015 Debatoplæg Vindmøller ved Tollestrup Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Visualisering nr. 1. Projektets to 140 meter høje vindmøller set fra motorvejsbro

Læs mere

Tillæg nr. 3A til Kommuneplan for Viborg Kommune

Tillæg nr. 3A til Kommuneplan for Viborg Kommune Tillæg nr. 3A til Kommuneplan 2013-2025 for Viborg Kommune Retningslinjer og rammebestemmelser for et vindmølleområde ved Kirkebækvej sydøst for Romlund Rammeområde 04.VM.07_T3 Forslag Tillæggets område

Læs mere

Randers 46 nye vindmøller ved Overgaard

Randers 46 nye vindmøller ved Overgaard I 4 ugers offentlig høring fra den 05.04.2017 til den 03.05.2017 Havndal Dalbyover Udbyhøj 46 nye vindmøller ved Overgaard Forudgående offentlig høring om kommende kommuneplantillæg og indkaldelse af idéer

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Miljø- og Teknikudvalget. Beslutningsprotokol

Miljø- og Teknikudvalget. Beslutningsprotokol Miljø- og Teknikudvalget Beslutningsprotokol Dato: 05. maj 2011 Lokale: Dronninglund Rådhus Tidspunkt: Kl. 7:00-7:15 Mikael Klitgaard, Formand (V) Hans Chr. Holst (V) Ole Bruun (A) Hildo Rasmussen (A)

Læs mere

Tillæg 33. Silkeborg Kommuneplan

Tillæg 33. Silkeborg Kommuneplan Tillæg 33 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Silkeborg Byråd den 21. december 2015 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 33 til Kommuneplan 2013-2025. Silkeborg Byråd har 21. december 2015

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: 09.08.24-P16-1-11

Læs mere

Vindmølleprojekt. ved Døstrup/Finderup. Indkaldelse af forslag, ideer og synspunkter

Vindmølleprojekt. ved Døstrup/Finderup. Indkaldelse af forslag, ideer og synspunkter Vindmølleprojekt ved Døstrup/Finderup Indkaldelse af forslag, ideer og synspunkter Forslag og ideer ønskes Dette debatoplæg er indledningen på Vurdering af Virkninger på Miljøet (VVM) af en planlagt opstilling

Læs mere

8. Fornyet behandling af ansøgning om opstilling af 5 ekstra vindmøller ved Holmen ved Hemmet

8. Fornyet behandling af ansøgning om opstilling af 5 ekstra vindmøller ved Holmen ved Hemmet Ringkøbing-Skjern Kommune Økonomi- og Erhvervsudvalget 29. september 2015 8. Fornyet behandling af ansøgning om opstilling af 5 ekstra vindmøller ved Holmen ved Hemmet 15-023871 Sagsfremstilling Baggrund

Læs mere

Debatoplæg. 8 vindmøller ved Rødby Fjord III

Debatoplæg. 8 vindmøller ved Rødby Fjord III Debatoplæg 8 vindmøller ved Rødby Fjord III September 2016 DEBATOPLÆG TIL 8 vindmøller ved Rødby Fjord III Vindmøller ved Rødby Fjord III Lolland vil være et moderne bæredygtigt samfund og et internationalt

Læs mere

Vindmøller på Avedøre Holme

Vindmøller på Avedøre Holme Indkaldelse af ideer og synspunkter Hvidovre Kommune planlægger nu for opstilling af tre nye vindmøller på Avedøre Holme. Det nye vindmølleområde forventes at bestå af tre vindmøller, som opstilles langs

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 6 04.21.05-P20-1-10 4. Byens Hus i Vrensted - status og frigivelse af bevilling Resumé Der foreligger en status på projektet Byens Hus i Vrensted og Økonomiudvalget skal tage stilling til bevilling

Læs mere

Vindmølleordninger. Dato - Dok.nr. Titel. Økonomiske ordninger der eksisterer i forbindelse med opsætning af vindmøller

Vindmølleordninger. Dato - Dok.nr. Titel. Økonomiske ordninger der eksisterer i forbindelse med opsætning af vindmøller Vindmølleordninger 1 Økonomiske ordninger der eksisterer i forbindelse med opsætning af vindmøller Ordningernes formål er at øge den lokale forankring og accept af nye vindmøller. Vindmølleordningerne

Læs mere

Vindmøller ved Marsvinslund. Oplæg til debat. Planlægning af 3 nye 130 m høje vindmøller

Vindmøller ved Marsvinslund. Oplæg til debat. Planlægning af 3 nye 130 m høje vindmøller Vindmøller ved Marsvinslund Oplæg til debat Planlægning af 3 nye 130 m høje vindmøller September 2014 Oplæg til debat om vindmøller ved Marsvinslund SPF WIND Denmark ApS har søgt Silkeborg Kommune om at

Læs mere

November 2014. Vindmøller nord for Krejbjerg. sammenfattende redegørelse. www.skive.dk

November 2014. Vindmøller nord for Krejbjerg. sammenfattende redegørelse. www.skive.dk Vindmøller nord for Krejbjerg November 2014 sammenfattende redegørelse Indhold Indledning og baggrund 3 Planvedtagelse 4 Integrering af miljøhensyn i planerne 4 Miljørapportens betydning og udtalelser

Læs mere

Kommuneplan Forslag til. Kommuneplantillæg nr Vindmølleområde ved Gårestrup. Offentlig fremlagt XX.XX.XX - XX.XX.XX

Kommuneplan Forslag til. Kommuneplantillæg nr Vindmølleområde ved Gårestrup. Offentlig fremlagt XX.XX.XX - XX.XX.XX Nørlevvej Offentlig fremlagt XX.XX.XX - XX.XX.XX Kommuneplan 2013 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 28 - Vindmølleområde ved Gårestrup Liver Å Gårestrupvej Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Vejledning

Læs mere

åbent møde for Teknik- og Miljøudvalgets møde den 03. maj 2010 kl. 13:00 i Administrationsbygningen, Farsø

åbent møde for Teknik- og Miljøudvalgets møde den 03. maj 2010 kl. 13:00 i Administrationsbygningen, Farsø åbent møde for Teknik- og Miljøudvalgets møde den 03. maj 2010 kl. 13:00 i Administrationsbygningen, Farsø Indholdsfortegnelse 074. Møde med Danmarks Naturfredningsforening 3 075. Budgetorientering - marts

Læs mere

19:00 Velkomst og indledende oplæg v. ordstyrer borgmester Egon Fræhr, Vejen Kommune.

19:00 Velkomst og indledende oplæg v. ordstyrer borgmester Egon Fræhr, Vejen Kommune. Program 19:00 Velkomst og indledende oplæg v. ordstyrer borgmester Egon Fræhr, Vejen Kommune. 19:05 Vindmølleplanlægning i Vejen Kommune v. fagkoordinator Thomas Boldsen, Vejen kommune. 19:25 Indlæg omkring

Læs mere

Idéoplæg om Vindmøller ved Tumbøl Søndermark

Idéoplæg om Vindmøller ved Tumbøl Søndermark Idéoplæg om Vindmøller ved Tumbøl Søndermark - Indkaldelse af forslag og idéer Høringsperiode 12. juni til 8. august 2013 Juni 2013 Vindmøller ved Tumbøl Søndermark Forord I Sønderborg Kommune har vi med

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:25 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Program. Hvad er en kommuneplan? Hvad er gældende for Fårvang? Ændringer siden sidst Ansøgninger

Program. Hvad er en kommuneplan? Hvad er gældende for Fårvang? Ændringer siden sidst Ansøgninger Program Hvad er en kommuneplan? Hvad er gældende for Fårvang? Ændringer siden sidst Ansøgninger Hvad gælder for MIN ejendom Frist for indsigelser og bemærkninger Kommuneplanen er: Byrådets mest omfattende

Læs mere

Vindmøller ved Thorup - Sletten

Vindmøller ved Thorup - Sletten Vindmøller ved Thorup - Sletten Ideoplæg Indkaldelse af ideer og forslag fra den 15. august 2016 til den 12. september 2016 Invitation til borgermøde Der afholdes borgermøde den 22. august 2016, kl. 19-21

Læs mere

Debatoplæg om vindmøller ved Lønborg Hede

Debatoplæg om vindmøller ved Lønborg Hede Debatoplæg om vindmøller ved Lønborg Hede Debatoplæg om udvidelse af vindmølleparken Lønborg Hede (Lønborg Hede II) Tillæg nr. 59 til Kommuneplan 2013-2025 for Ringkøbing-Skjern Kommune Debatperiode: fra

Læs mere

Debatoplæg om vindmøller ved Knaplund

Debatoplæg om vindmøller ved Knaplund Debatoplæg om vindmøller ved Knaplund Debatoplæg om Lokalplan nr. 358 og Tillæg nr. 73 til Kommuneplan 2013-2025 for Debatperiode: fra den 16. september til den 14. oktober 2016 Herning Kommune Billund

Læs mere

Erfaringer med VE-loven og de 4 ordninger. 30. september 2009

Erfaringer med VE-loven og de 4 ordninger. 30. september 2009 Erfaringer med VE-loven og de 4 ordninger 30. september 2009 1 Erfaringer med VE-loven og de 4 ordninger De 4 ordninger overordnet Garantifonden Grøn Ordning Værditabsordningen Køberetsordningen 2 Fire

Læs mere

Planlægning for vindmøller Sdr. Rubjerg og Vejby

Planlægning for vindmøller Sdr. Rubjerg og Vejby Planlægning for vindmøller Sdr. Rubjerg og Vejby Program 19:00 Velkomst, præsentation af aftenens program ved udvalgsformand Søren Smalbro 19:05 Oplæg ved administrationen om de statslige mål, kommunens

Læs mere

Miljø- og Teknikudvalget. Beslutningsprotokol

Miljø- og Teknikudvalget. Beslutningsprotokol Miljø- og Teknikudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. april 2011 Lokale: Reno Nord Tidspunkt: Kl. 17:00-17:15 Mikael Klitgaard, Formand (V) Hans Chr. Holst (V) Ole Bruun (A) Hildo Rasmussen (A) Ole Andersen

Læs mere

Borgermøde om vindmøller ved Vinge

Borgermøde om vindmøller ved Vinge Borgermøde om vindmøller ved Vinge Torsdag den 27. juni 2019 Præsentation Fra vindmølleprojektet (bygherre og rådgiver): Andreas von Rosen, European Energy Mio Schrøder, PlanEnergi Morten Christensen,

Læs mere

Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232

Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232 Dansk Vindenergi ApS Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232 Frederikshavn Kommune Att.: Lene Morthensen Rådhus Alle 100 9900 Frederikshavn

Læs mere

Borgermøde den 6. oktober 2015 Vindmøller langs den Midtjyske motorvej Ikast Brande og Vejle kommuner. Oplæg fra borgermøde I idefase

Borgermøde den 6. oktober 2015 Vindmøller langs den Midtjyske motorvej Ikast Brande og Vejle kommuner. Oplæg fra borgermøde I idefase Borgermøde den 6. oktober 2015 Vindmøller langs den Midtjyske motorvej Ikast Brande og Vejle kommuner Borgermøde den 6. oktober 2015 Kl. 19.00-19.10 Velkomst v/ borgmester Carsten Kissmeyer, Ikast-Brande

Læs mere

Debatoplæg om vindmøller ved Holmen 2

Debatoplæg om vindmøller ved Holmen 2 Debatoplæg om vindmøller ved Holmen 2 Udvidelse af vindmøllepark ved Holmen Debatoplæg om Lokalplan nr. 400 og Tillæg nr. 62 til Kommuneplan 2013-2025 for Ringkøbing-Skjern Kommune Debatperiode: fra den

Læs mere

Ansøgning vedr. vindmølleområde 1

Ansøgning vedr. vindmølleområde 1 Ansøgning vedr. vindmølleområde 1 Sagsnummer: Lokalitet: Ansøger: Konsulent: 01.02.20-G01-7-12 sydvest for Sæsing eksisterende vindmølleområde med 6 stk. 660 kw 4 eksisterende mølleejere bl.a. Niels Jørgen

Læs mere

Referat fra mødet i By- og Planudvalget

Referat fra mødet i By- og Planudvalget Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 21. august 2019 Mødested: Meldahls Rådhus Byens Tingstue Mødetidspunkt: Kl. 17:00-21:00 Medlemmer: Formand: Steen Wrist Ørts

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Aunsbjerg

Debatoplæg Vindmøller ved Aunsbjerg Debatoplæg Vindmøller ved Aunsbjerg Debatperiode i 4 uger: Fra mandag den 5. januar 2015 til mandag den 2. februar 2015. Oplæg til debat om vindmøller ved Aunsbjerg Ecopartner Aps. og lodsejer Holger Preetzmann

Læs mere

FOKUS PÅ KIRKER OG VINDMØLLER. Opfordring til dialog mellem Stifter og Kommuner i Danmark

FOKUS PÅ KIRKER OG VINDMØLLER. Opfordring til dialog mellem Stifter og Kommuner i Danmark FOKUS PÅ KIRKER OG VINDMØLLER Opfordring til dialog mellem Stifter og Kommuner i Danmark Idé Denne folder er udarbejdet i et samarbejde mellem Ministeriet for Ligestilling og Kirke og Stifterne i Danmark.

Læs mere

Energipark ved St. Soels. - vindmølle- og solcelleanlæg. Indkaldelse af idèer og forslag PLANAFDELINGEN PLANAFDELINGEN

Energipark ved St. Soels. - vindmølle- og solcelleanlæg. Indkaldelse af idèer og forslag PLANAFDELINGEN PLANAFDELINGEN Energipark ved St. Soels - vindmølle- og solcelleanlæg Fem af de i alt syv vindmøller set fra Lundby syd for vindmølleområdet. Vindmøllerne er visualiseret med en rotor på 126 meter i diameter. PLANAFDELINGEN

Læs mere

Administrationspraksis for grøn ordning. Teknik- og Miljøforvaltningen, januar 2013

Administrationspraksis for grøn ordning. Teknik- og Miljøforvaltningen, januar 2013 Administrationspraksis for grøn ordning Teknik- og Miljøforvaltningen, januar 2013 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning...3 2. Anvendelsesmuligheder for pengene...3 3. Geografisk fordeling af VE-midlerne...3

Læs mere

Forudgående offentlighed

Forudgående offentlighed Forudgående offentlighed Vindmølleplan for Horsens Kommune TEKNIK OG MILJØ 2 FORUDGÅENDE OFFENTLIGHED FOR VINDMØLLEPLAN Forudgående offentlighed For at give borgerne i Horsens Kommune lejlighed til at

Læs mere

Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan og kommuneplantillæg 9.012

Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan og kommuneplantillæg 9.012 Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan 9-6-105 og kommuneplantillæg 9.012 Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, Landområde Hals Januar 2017 Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan

Læs mere

Tillæg nr. 7B. Til Ringkøbing-Skjern Kommuneplan Område til vindmøller ved Videbæk Mose. Ringkøbing-Skjern Kommune

Tillæg nr. 7B. Til Ringkøbing-Skjern Kommuneplan Område til vindmøller ved Videbæk Mose. Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 7B Til Ringkøbing-plan 2009-2021 Område til vindmøller ved Videbæk Mose Kort- & Matrikelstyrelsen og Ringkøbing- Ringkøbing- 16. august 2011 1 FORORD TIL KOMMUNEPLANTILLÆGGET Kommuneplantillægget

Læs mere

Side 1 af 3. Forudgående høring på kommuneplantillæg og miljøvurdering for 3 vindmøller placeret øst for Broholm Gods, Broholmsvej 32, 5884 Gudme

Side 1 af 3. Forudgående høring på kommuneplantillæg og miljøvurdering for 3 vindmøller placeret øst for Broholm Gods, Broholmsvej 32, 5884 Gudme Forudgående høring på kommuneplantillæg og miljøvurdering for 3 vindmøller placeret øst for Broholm Gods, Broholmsvej 32, 5884 Gudme Plan og Erhverv 11. april 2019 Afdeling: Plan Helene Grenild Helene.grenild@svendborg.dk

Læs mere

Debatoplæg. Vindmøller på Hirtshals Havn. Forudgående offentlighed til den 29. juni Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet

Debatoplæg. Vindmøller på Hirtshals Havn. Forudgående offentlighed til den 29. juni Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Forudgående offentlighed til den 29. juni 2016 Debatoplæg Vindmøller på Hirtshals Havn Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Visualisering nr. 1. Fire 150 meter høje vindmøller set fra indsejlingen til

Læs mere

Godkendelse af forfaldne beboelsesejendomme i landdistriktet, Pulje 11

Godkendelse af forfaldne beboelsesejendomme i landdistriktet, Pulje 11 Punkt 12. Godkendelse af forfaldne beboelsesejendomme i landdistriktet, Pulje 11 2016-000019 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender bygningsforbedringsbeslutning

Læs mere

Vindmøller ved Bredlund. Oplæg til debat. Planlægning for to 150 m høje vindmøller

Vindmøller ved Bredlund. Oplæg til debat. Planlægning for to 150 m høje vindmøller Vindmøller ved Bredlund Oplæg til debat Planlægning for to 150 m høje vindmøller Juni 2015 Oplæg til debat om vindmøller ved Bredlund Møllerne visualiseret fra nordøst fra Godrumvej. SFP WIND Denmark ApS

Læs mere

Forslag til strategi for byfornyelsesindsats i landområder landsbypuljen Svendborg Kommune.

Forslag til strategi for byfornyelsesindsats i landområder landsbypuljen Svendborg Kommune. Forslag til strategi for byfornyelsesindsats i landområder landsbypuljen Svendborg Kommune. 1. Baggrund. Der er på finansloven for 2014 afsat 200 mio. kr. i statsstøtte til kommunerne med henblik på byfornyelse

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Vindmølleområde ved Hejring Indholdsfortegnelse... 5 1. Indledning og baggrund...6 2. Planvedtagelse...7 3. Integrering af miljøhensyn i planerne...7 4. Miljørapportens betydning og udtalelser i offentlighedsfasen...

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. 17:00 Mødested: Ekstraordinært - Mødelokale 222, 2. sal, Hjørring

Læs mere

Høringsperioden går fra 27. august 2013 til 24. september 2013.

Høringsperioden går fra 27. august 2013 til 24. september 2013. Vindmøller Kærhuse Indkaldelse af ideer og synspunkter Jammerbugt Kommune planlægger nu for opstilling af vindmøller ved Kærhuse mellem Lørsted og Holmsø. Det nye vindmølleområde vil bestå af 4 vindmøller

Læs mere

Vindmøller nær Timlundvej ved Stakroge. Udkast til VVM-tilladelse BILAG 4

Vindmøller nær Timlundvej ved Stakroge. Udkast til VVM-tilladelse BILAG 4 Vindmøller nær Timlundvej ved Stakroge Udkast til VVM-tilladelse BILAG 4 UDKAST til VVM-tilladelse for vindmølleprojekt ved Stakroge Stakroge Vindmøllepark ApS har søgt om tilladelse til at opstille fem

Læs mere

Åben dagsorden. Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret

Åben dagsorden. Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: Bemærkninger Følgende

Læs mere

Tema drøftelse med byrådet

Tema drøftelse med byrådet Tema drøftelse med byrådet ----------------------------- Nye veje i vindmølleplanlægningen i Kommuneplan 2016 Overskrifter: 1: Proces 2: Historik, status og erfaringer med vindmølleplanlægning 3: Nye veje

Læs mere

Forslag. Kommuneplantillæg 34. Ophævelse af Kommuneplanramme 360-O4 Offentligt område Bjergeskov Hvilested

Forslag. Kommuneplantillæg 34. Ophævelse af Kommuneplanramme 360-O4 Offentligt område Bjergeskov Hvilested Forslag Kommuneplantillæg 34 Ophævelse af Kommuneplanramme 360-O4 Offentligt område Bjergeskov Hvilested September 2014 Offentlig høring fra den 13. september til den 8. november 2014. HØRING AF FORSLAG

Læs mere

Til Ringkøbing-Skjern Kommuneplan Område til vindmøller ved Videbæk Mose

Til Ringkøbing-Skjern Kommuneplan Område til vindmøller ved Videbæk Mose Forslag til Tillæg nr. 7A Til Ringkøbing-Skjern Kommuneplan 2009-2021 Område til vindmøller ved Videbæk Mose Kort- & Matrikelstyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune 15. marts 2011

Læs mere

Referat. fra Plan & Miljøudvalg

Referat. fra Plan & Miljøudvalg Referat fra Plan & Miljøudvalg Mødedato: Tirsdag den 22. december 2015 Mødetidspunkt: 8:30-11:30 Mødested: Deltagere: Afbud: Mødelokale 2 Esbjerg Rådhus John Snedker (A), Karsten Degnbol (V), Henrik Andersen

Læs mere

Deltag i debatten om nye vindmøller vest for Thorup

Deltag i debatten om nye vindmøller vest for Thorup Til borgere, interesseorganisationer og andre med interesse i det udlagte vindmølleområde Dato: 27. oktober 2014 Kultur, Plan og Fritid Torvegade 15 9670 Løgstør Sagsnr.: 820-2014-26025 Dokumentnr.: 820-2014-218744

Læs mere

Vindmølleområde ved Nørrekær Enge Rammeområde 10.7.V1

Vindmølleområde ved Nørrekær Enge Rammeområde 10.7.V1 RETNINGSLINIER Vindmølleområde ved Nørrekær Enge Rammeområde 10.7.V1 Side 1 af 11 Aalborg Kommune, Februar 2008 Side 2 af 11 K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse

Læs mere

Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby

Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby SPF WIND Denmark ApS har søgt Silkeborg Kommune og Skanderborg Kommune om, at opføre tre vindmøller syd for Låsby.

Læs mere

Miljø- og teknikudvalget har senest den 10. december 2015 drøftet indholdet i en revision.

Miljø- og teknikudvalget har senest den 10. december 2015 drøftet indholdet i en revision. Møde: Miljø- og teknikudvalget Mødetid: 28. april 2016kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet 67. Revision af vindmølleplanlægning i Sagsnr: 01.02.00-P15-2-15 Resumé Miljø- og teknikudvalget

Læs mere

Vindmøller og solceller ved Marsvinslund

Vindmøller og solceller ved Marsvinslund Vindmøller og solceller ved Marsvinslund Oplæg til debat Planlægning for vindmøller og solceller Oplæg til debat om vindmøller og solceller ved Marsvinslund SFP Wind Denmark ApS har på vegne af Vindpark

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 7 TIL FAXE KOMMUNEPLAN 2009. Baggrund. Retningslinje. Ramme

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 7 TIL FAXE KOMMUNEPLAN 2009. Baggrund. Retningslinje. Ramme KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 7 TIL FAXE KOMMUNEPLAN 2009 Baggrund Kommuneplantillægget er udarbejdet på baggrund af en konkret ansøgning om opstilling af vindmøller øst for Turebylille. Rammeområdet ligger umiddelbart

Læs mere