Pendlerplan for Teknisk Forvaltning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Pendlerplan for Teknisk Forvaltning"

Transkript

1 Pendlerplan for Teknisk Forvaltning

2 Hvorfor lave en pendlerplan? Transport med privatbil til og fra arbejde foregår som regel på tidspunkter, hvor alle andre også skal enten til eller fra arbejde. Trafi kkens miljøbelastning er derfor størst i myldretiderne. En reduktion af pendling med bil kan give mange miljøfordele og større tryghed på kommunens vejnet. Aalborg Kommune arbejder ud fra en overordnet målsætning, der søger, at skabe balance mellem kravet om øget mobilitet og ønsket om at minimere trafi kkens miljøgener. For at nå målene i Trafi k- og Miljøhandlingsplan 2005 er et indsatsområde for Aalborg Kommune at skabe gode miljøvenlige alternativer til privatbilen til og fra arbejde. Aalborg Kommune har taget initiativ til at udarbejde en pendlerplan for medarbejderne i Teknisk Forvaltning. Planen skal medvirke til at få fl ere til at gøre brug af mere miljøvenlige transportformer. Målsætninger Målet med pendlerplanen for Teknisk Forvaltning er: at reducere antallet af medarbejdere der kører solokørsel i bil mellem bolig og arbejde. at fastholde de medarbejdere, der allerede cykler og kører kollektivt til Teknisk Forvaltning, i deres miljøvenlige transportvaner. at imødekomme medarbejderes ønsker og forslag i forhold til pendling, så der bliver bedre og mere overskuelige transportmuligheder. at skabe grundlag for en permanent pendlerpolitik i Det Nye Aalborg. at inspirere andre virksomheder i Aalborg Kommune til at udarbejde en pendlerpolitik. Ved at forbedre forholdene for bl.a. cyklister, kollektive trafi - kanter og folk der vil køre sammen til arbejde, kan der skabes øget potentiale for brug af disse. Det er målet, at pendlerplanen på sigt skal omfatte Det Nye Aalborg, men der tages p.t. udgangspunkt i Teknisk Forvaltning. Iværksættelse af en pendlerplan er en fordel for såvel nuværende som kommende medarbejdere, der efter den arbejder i Det Nye Aalborg, som omfatter de nuværende Aalborg, Hals, Sejlflod og Nibe kommuner. Det vil være en god service for nye medarbejdere, at de præsenteres for en række tilbud med hensyn til pendlingsmuligheder.

3 Kortlægning af transportvaner Der er foretaget en spørgeskemaundersøgelse blandt alle de ansatte ved Teknisk Forvaltning om nuværende transportvaner, holdning til transporten og eventuelle holdninger eller ideer til projekter og forandringer. Medarbejderne havde mulighed for at besvare et webbaseret spørgeskema i oktober Undersøgelsen har først og fremmest fokuseret på de ca. 285 medarbejderne ved Teknisk Forvaltning. Lidt over halvdelen af medarbejderne benytter typisk bil til arbejde. Der er 30 %, som cykler, 5 % benytter kollektiv trafi k og 9 % benytter en kombination af fl ere transportmidler på turen til arbejde. Kombination af kollektiv trafik og cykel eller bil 9% Kollektiv Trafik 5% Bilpass. 7% Cykel 30% Gang 2% Bilfører 44% Andet 3% Fordeling på primært transportmiddel, (151 besvarelser) Foruden spørgeskemaundersøgelsen er der foretaget to tællinger af parkerede biler, cykler og knallerter ved Teknisk Forvaltning og Forsyningsvirksomhederne. I tællingerne blev der gennemsnitlig talt 160 parkerede biler og 75 parkerede cykler. Generelt er medarbejdernes bopæl en afgørende faktor for transportmiddelvalget. Der er derfor grænser for, hvor mange bilister det vil være muligt at få til at cykle pga. afstanden mellem bopæl og arbejde.

4 Indsatsområder Kollektiv trafik Den forholdsvis centrale beliggenhed for Teknisk Forvaltning i Nørresundby indebærer en relativ god kollektiv dækning. Afstanden til nærmeste stoppested er ca. 400 m, hvor der kører en bus til og fra Aalborg busterminal hver halve time. Der er ca. 2,5 km til Lindholm station med nærbaneforbindelse til omegnsbyer. De fl este medarbejdere, der benytter kollektiv trafi k, begrunder dette transportvalg med, at det er billigt og hurtigt. For en del medarbejdere begrundes valget af kollektiv trafi k med, at de ikke har bil. Kollektiv trafi k benyttes i høj grad som en sekundær transportmulighed. Af medarbejderne der pendler i bil, benytter 18 % kollektiv trafi k som sekundært transportmiddel. Af de som primært benytter kollektiv trafi k, vil 30 % foretrække at køre i bil, hvis de havde muligheden. Der er altså mange af de kollektive trafi kanter, som er motiverede for at benytte andre transportmidler, og som det derfor kan være vanskeligt at fastholde i deres trafi kvaner. Der er 15 % af bilisterne, der vil overveje at benytte kollektiv trafi k, hvis det blev mere attraktivt. Der er 13 % af medarbejderne, som er interesserede i at kombinere cykel og kollektiv trafi k - altså at anvende cykel på en del af ruten til og fra arbejde. Af disse er 70 % interesserede i, at anvende pendlercykler, dvs. cykler som står til rådighed for medarbejderne ved den nærmeste station. Cykling Alle cyklisterne i undersøgelsen bor indenfor en afstand af 11 km fra Teknisk Forvaltning, og den gennemsnitlige afstand for cyklisterne er 4,5 km. Målgruppen af bilister, som måske vil kunne benytte cykel til arbejde, er altså primært de 44 % af bilisterne, der har under 10 km mellem bopæl og arbejde. Blandt alle medarbejdere, kan der forventes at være omkring 20 bilister, som har 5 km eller mindre til arbejde, og 45 bilister der har mellem 5 og 10 km til Teknisk Forvaltning. Der er altså et stort potentiale for at få endnu fl ere medarbejdere til at cykle på arbejde. For de cyklende medarbejdere er de vigtigste grunde til at cykle på arbejde, at det giver motion og frisk luft, og at det er hurtigt, fl eksibelt og billigt at cykle. Der er mange medarbejdere, der både benytter cykel og bil. Ud af 78 bilister, benytter 24 % cyklen som et sekundært transportmiddel og ud af 46 cyklister, er der 61 %, som benytter bil som sekundært transportmiddel. Kun 30 % af cyklisterne har ikke bil til rådighed, så der er mange, der vælger at cykle, selvom de har mulighed for at køre i bil. For 83 % af cyklisterne passer cyklen dem fi nt som transportmiddel under de nuværende omstændigheder, så der er et godt udgangspunkt for at fastholde medarbejdere, der allerede cykler til Teknisk Forvaltning, i deres miljøvenlige transportvaner. Der er 16 % af bilisterne, der vil overveje at cykle, hvis det blev mere attraktivt.

5 Samkørsel Jo fl ere der er interesserede i at køre sammen, jo større er chancen for at fi nde samkørselspartnere. Der er i forvejen 44 % af medarbejderne, der pendler i bil, som nogle gange tager kolleger, der skal samme vej med i bilen. Som det ses af fi gur 4, er der gode muligheder for at fi nde kollegaer, der skal samme vej. Potentialet er formodentlig noget større, hvis de medarbejdere som ikke svarede, lægges oveni. Af de bilister, der kører alene, kunne 62 %, godt tænke sig at tage kolleger med i bilen. Der er også interesse for at køre med i kollegernes biler, for 58 % af medarbejderne kunne godt tænke sig at køre med i en kollegas bil en gang i mellem. Af de som er positive over for at køre med i en kollegas bil, har 74 % mulighed for at justere mødetider, for at kunne køre med en kollega. Figur 4 Interesse for samkørsel

6 Virkemidler Firmacykler Teknisk Forvaltning råder over 14 fi rmacykler. Cyklerne er i mindre god stand og bliver sjældent brugt mere. De eksisterende fi rmacykler kunne evt. skiftes ud med få og velfungerende cykler. Pendlercykler For at forbedre mulighederne for at kombinere cykel og kollektiv trafi k kan arbejdspladsen stille cykler til rådighed for medarbejderne ved at etablere en lejeordning, der er fordelagtig for medarbejderne. En sådan ordning for udlejning af pendlercykler blev eksempelvis etableret i maj 1999 i Aalborg i et samarbejde mellem Nordjyllands Trafi kselskab, Vejdirektoratet og Aalborg Kommune. Rabatordning Teknisk Forvaltning kan indgå en aftale med en cykelhandler om rabat på medarbejdernes køb af cykler og om rabat på periodiske serviceeftersyn på medarbejdernes cykler. Fordelen ved en sådan ordning vil være, at den enkelte cyklist har frihed til selv at vælge cykel og samtidig selv bærer en del af omkostningerne, hvis cyklen ødelægges. Cyklerne vedligeholdes og repareres evt. af den cykelhandler, der afgiver det bedste tilbud. Cykelservice Tiltag der kan servicere cyklisterne, vil formodentlig have stor effekt i forhold til prisen. Derfor foreslås følgende tiltag: at det gøres muligt at købe lygter og batterier i Kundecentret, samt mulighed for at låne regntøj at der laves et miniværksted, hvor det er muligt selv at lappe, smøre og justere cykler. Cykelfaciliteter Der er generelt gode forhold for cyklisterne på arbejdspladsen. Selvom en del medarbejdere i spørgeskemaundersøgelsen fokuserer på parkerings- og badefaciliteterne for cyklister i deres forslag til forbedringer, vurderes det, at disse forhold vil være dyre at forbedre i forhold til en forventelig effekt. Koordinering af samkørsel At få fl ere til at køre sammen, handler i høj grad om koordinering. Der bør tages højde for, hvor stor en omvej bilføreren er villig til at tage, og om de samkørselsvillige har varierende mødetider eller ærinder på vejen. Mange medarbejdere har i forvejen en ide om, hvem de kan køre sammen med. De mangler en anledning til at spørge om kørselslejlighed, hvilket de kan få gennem et offi cielt virtuelt rum for aftaler om samkørsel. En oplagt løsning vil være at interesserede medarbejdere tilmelder sig en samkørselsdatabase på internetsiden Det er et velafprøvet koncept, med mulighed for også at fi nde samkørselspartnere, der ikke arbejder ved Teknisk Forvaltning.

7 Information om samkørsel Teknisk Forvaltning får kun succes med en pendlerordning, hvis medarbejderne kender til ordningen. Der fi ndes i dag et link til på kinfo.dk. Aalborg Kommune er i forvejen medlem af Pendlernet, og har derfor mulighed for at integrere Pendlernet direkte på kommunens hjemmeside eller Intranet, så der er direkte adgang til de væsentlige funktioner i Information om kollektiv trafik Medarbejderne kan modtage personlig information om muligheder for kollektiv trafik mellem Teknisk Forvaltning og den enkeltes bopæl. Dette kunne specielt være relevant i forhold til nye medarbejdere ved Teknisk Forvaltning. For nye medarbejdere vil det sandsynligvis blive opfattet som en god service fra arbejdspladsens side, hvis de præsenteres for en række tilbud med hensyn til pendlingsmuligheder. Som alternativ kan der sættes fokus på Internetsiderne aalborg-trafi kinfo.dk og hvor det er nemt at fi nde information om kollektiv trafi k. Information om cykling Det er nemt at fi nde cykelruter på kinfo. dk, så information om cykling skal primært bestå i at promovere denne Internetside. Desuden giver publikationen Cykelstikort, Aalborg Kommune et godt overblik over trafi ksikre cykelveje. Kampagner I forhold til kampagner deltager Teknisk Forvaltning allerede i kampagnen Vi cykler til arbejde. Formålet med kampagnen er at få fl ere til at cykle og til at cykle mere. Kampagnen er arrangeret af Dansk Cyklist Forbund i samarbejde med Aalborg Kommune. Denne kampagne kan med fordel kobles med øvrige sundhedsinitiativer i Teknisk Forvaltning som en samlet strategi i forhold til at reducere medarbejdernes sygefravær. Mindske trafikbehovet Hjemmearbejdspladser kan mindske tiden og energien brugt på ture mellem bopæl og arbejde. En ordning for hjemmearbejdspladser eller hjemmeopkoblinger kan således bidrage til et reduceret transportbehov. Mulighederne for elektronisk kommunikation og fildeling bliver stadig mere avancerede, og det kan desuden være en fordel at arbejde hjemme i forbindelse med arbejdsopgaver, der kræver arbejdsro. Omvendt skal den personlige kontakt heller ikke undervurderes i det daglige arbejde. Nogle medarbejdere har arbejdsopgaver, der ikke egner sig til hjemmearbejde. Hjemmearbejdspladser er i højere grad en personalepolitisk problemstilling end en teknologisk. Spørgeskemaundersøgelsen viste, at der er meget stor interesse blandt medarbejderne for at arbejde hjemme i større omfang end de gør i dag.

8 Handlingsplan for pendlerplan Der arbejdes videre med tiltag til at fremme cykeltrafi k og samkørsel i Teknisk Forvaltning. Det vurderes, at disse områder har det største potentiale. Af de opstillede tiltag arbejdes der videre med følgende: Firmacykler Rabatordning på cykelservice og indkøb af cykler Information om cykelruter og -faciliteter Koordinering og information om samkørsel Det anbefales, at de nuværende fi rmacykler kasseres, da disse ikke er i god stand. Som erstatning indkøbes 5-6 nye cykler til en samlet værdi på ca kr. Dertil skal lægges en halvårlig driftsudgift for at vedligeholde cyklerne. For at fastholde medarbejdere, der allerede i dag cykler til arbejde indgås en aftale med en cykelhandler, i nærheden af Stigsborg Brygge, angående serviceeftersyn og indkøb af cykler. Aftalen vil indebære, at medarbejdere ved Teknisk Forvaltning kan få rabat på serviceeftersyn og indkøb af cykler. For at servicere medarbejdere, der cykler opstartes salg af cykellygter og batterier i Kundecentret. Der skal indkøbes et mindre lager af lygter og batterier. Den nuværende cykelpumpe ved Stigsborg Brygge er ikke velfungerende, hvorfor der påmonteres en ny ventil. Den samlede pris for implementering af ovenstående tiltag forventes at blive ca kr. Videre forløb De næste trin i processen med gennemførelse af pendlerplanen for Teknisk Forvaltning bliver: Ledelsen beslutter hvilke tiltag, der skal arbejdes videre med i Teknisk Forvaltning. Medarbejderne orienteres løbende. Der udnævnes en kontaktperson i Teknisk Forvaltning, der leder og koordinerer implementeringen af tiltag, og som eventuelt kan give råd og vejledning til medarbejdere vedrørende deres transport til og fra arbejde. Efter tiltagene er iværksat, følges der op på effekten. Opfølgning i form af nyt spørgeskema cirka 1 år efter tiltagene er iværksat, hvor tilfredsheden med tiltagene måles. Positive resultater profi leres både internt og eksternt. Folderen Cykelstikort, Aalborg Kommune revideres og tilpasses til Teknisk Forvaltning. I folderen kan også oplyses om de gode cykelfaciliteter, der er ved Stigsborg Brygge. Da Pendlerplanen retter sig imod alle medarbejdere i Det Nye Aalborg fokuseres også på samkørsel. For at øge samkørslen blandt medarbejderne på Teknisk Forvaltning promoveres Dermed skabes et officielt forum for koordinering af samkørsel, som suppleres med en fl yer og en side på KLIK.

9 Forslag fra medarbejdere Trykluftpumpe til cykeldæk. Oprette en side på KLIK hvor man kan se hvem der kører hvor og hvornår. "Gratis" årskort til kollektiv trafi k som en del af lønnen - så er der ingen undskyldning for ikke at tage bus/tog. cykelværksted hvor man kunne lappe og pumpe dækket - få strammet og smurt kæden mv. Lave en intern pendlerside. Her vil bilister kunne fi nde hinanden og så lave aftaler om kørsel. Opsætte fl ere cykelstativer ved cykel-parkering ved TF. At den kollektive trafi k bliver udvidet med fl ere afgange om morgenen og eftermiddagen til Stigsborg Brygge Mulighed for at trække en bageller forlygte i automaten ved kantinen. Man kan overveje at lave en indkøbsaftale med en eller fl ere cykelhandlere om rabat på indkøb af cykler for medarbejdere. Reparation af fi r- macykler/ nye fi r- macykler, så man kan bruge dem i arbejdstiden eller f.eks. hvis cyklen er punkteret, når man skal hjem.

10 Yderligere information Kontaktperson: Charlotte Krogh Trafi k & Veje Tlf cpp-teknik@aalborg.dk Redaktion: Aalborg Kommune Teknisk Forvaltning Trafi k & Veje Stigsborg Brygge 5 Postboks Nørresundby Telefon: trafi k.veje@aalborg.dk Udgivelse: Tryk: akprint Teknisk Forvaltning Stigsborg Brygge Nørresundby Tlf Fax trafik.veje@aalborg.dk 2005

Grøn transport i NRGi

Grøn transport i NRGi Grøn transport i NRGi Mobilitetsplan for NRGi Dusager Udarbejdet af VEKSØ Mobility og NRGi i februar 2012 I NRGi leverer vi hver dag bæredygtige løsninger til vores kunder, og vi arbejder naturligvis også

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Cykelregnskab 2015-2020

TÅRNBY KOMMUNE. Cykelregnskab 2015-2020 TÅRNBY KOMMUNE Cykelregnskab 2015-2020 1 Indhold: Indledning - Cykelregnskab 2015... 3 Hvorfor cykler borgerne i Tårnby?... 4 og hvorfor ikke?... 6 Ikke - cyklisterne i Tårnby Kommune... 7 Cykling og trafiksikkerhed...

Læs mere

MOBILITETSPLANER FOR VIRKSOMHEDER 2 EKSEMPLER 23.08.10 MOBILITETSPLANER FOR VIRKSOMHEDER 2 EKSEMPLER

MOBILITETSPLANER FOR VIRKSOMHEDER 2 EKSEMPLER 23.08.10 MOBILITETSPLANER FOR VIRKSOMHEDER 2 EKSEMPLER MOBILITETSPLANER FOR VIRKSOMHEDER 2 EKSEMPLER 2 VIRKSOMHEDER Københavns Kommunes Teknik og Miljøforvaltning (TMF): 2000 medarbejdere i 12 centre fordelt på 68 adresser i København Rambøll: 1600 medarbejdere

Læs mere

Transportvaneundersøgelse for Københavns Energi

Transportvaneundersøgelse for Københavns Energi Transportvaneundersøgelse for Københavns Energi Vand & Afløb Københavns Energi deltager i projektet KørSmart for at udvikle bæredygtige transportvaner for medarbejderne. I alt 35 medarbejdere fra Københavns

Læs mere

Hvad er der kommet ud af arbejdet med transportplaner i Danmark?

Hvad er der kommet ud af arbejdet med transportplaner i Danmark? Hvad er der kommet ud af arbejdet med transportplaner i Danmark? Forfatter: Per Thost, RAMBØLL NYVIG Baggrund og formål RAMBØLL NYVIG har med assistance fra COWI for Miljøstyrelsen gennemført et udredningsprojekt

Læs mere

KØBENHAVN CYKLERNES BY KØBENHAVN CYKLERNES BY CYKELREGNSKAB 2004

KØBENHAVN CYKLERNES BY KØBENHAVN CYKLERNES BY CYKELREGNSKAB 2004 KØBENHAVN CYKLERNES BY KØBENHAVN CYKLERNES BY Foto: Foto: Tine Tine Harden Harden CYKELREGNSKAB 2004 CYKELREGNSKAB 2004 København - cyklernes by! Cyklisterne synes godt om København som cykelby! Hele 8%

Læs mere

Morten Agerlin, Rambøll By og Trafik MAP@Ramboll.dk 2010-07-30

Morten Agerlin, Rambøll By og Trafik MAP@Ramboll.dk 2010-07-30 Titel Emneindplacering Indlægsholder: Mobilitetsplaner for virksomheder 2 eksempler Hvordan styrer vi bytrafikken? Morten Agerlin, Rambøll By og Trafik MAP@Ramboll.dk 2010-07-30 Baggrund og formål Den

Læs mere

Grøn Køreplan. Forvaltningen for Sundhed og Bæredygtig Udvikling

Grøn Køreplan. Forvaltningen for Sundhed og Bæredygtig Udvikling Grøn Køreplan Forvaltningen for Sundhed og Bæredygtig Udvikling Forord Aalborg Kommune har i Bæredygtighedsstrategi 2008-11 en erklæret strategi om, at gennemføre adfærdsregulerende tiltag, der kan flytte

Læs mere

røn Køreplan SIEMENS WIND POWER, Aalborg

røn Køreplan SIEMENS WIND POWER, Aalborg G røn Køreplan Brochure Siemens.indd 1 SIEMENS WIND POWER, Aalborg 30-06-2010 10:39:58 Brochure Siemens.indd 2 30-06-2010 10:39:58 Forord SIEMENS WIND POWER Aalborg arbejder for at bidrage til en bæredygtig

Læs mere

Region Hovedstaden Mobilitetsplaner Hovedrapport

Region Hovedstaden Mobilitetsplaner Hovedrapport Region Hovedstaden Mobilitetsplaner Hovedrapport 14. marts 2014 TVO/IH INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 3 PILOTPROJEKTET... 4 POTENTIALER OG UDFORDRINGER... 5 OVERFLYTNING TIL CYKEL... 6 OVERFLYTNING

Læs mere

Arbejde-Bolig-Cykel-Projektet i Aalborg Kommune Civilingeniør Henrik Nyrup, Aalborg Kommune.

Arbejde-Bolig-Cykel-Projektet i Aalborg Kommune Civilingeniør Henrik Nyrup, Aalborg Kommune. Arbejde-Bolig-Cykel-Projektet i Aalborg Kommune Civilingeniør Henrik Nyrup, Aalborg Kommune. Aalborg Kommune har i en årrække fokuseret på at fremme den bæredygtige transport - herunder forholdene for

Læs mere

Grøn Køreplan. Nordjyllands Trafikselskab

Grøn Køreplan. Nordjyllands Trafikselskab Grøn Køreplan Nordjyllands Trafikselskab Forord Opgørelserne i denne Grønne køreplan viser heldigvis, at vi, i NT, er godt med, når det handler om at transportere os grønt. Som oftest er det også både

Læs mere

MOBILITETSPLAN. Plan for fremme af bæredygtig og sund mobilitet blandt medarbejderne hos Odense Marcipan

MOBILITETSPLAN. Plan for fremme af bæredygtig og sund mobilitet blandt medarbejderne hos Odense Marcipan MOBILITETSPLAN Plan for fremme af bæredygtig og sund mobilitet blandt medarbejderne hos Odense Marcipan Udarbejdet af Odense Kommune og Odense Marcipan i efteråret 2016 1 Indhold Status... 3 Faciliteter

Læs mere

ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL

ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL Borgerpanelet i Odense Kommune "Vores Odense" giver alle borgere, som er fyldt 18 år og bor i Odense Kommune, en mulighed for at komme med deres input til kommunens arbejde.

Læs mere

CYKELREGNSKAB 2009 1

CYKELREGNSKAB 2009 1 CYKELREGNSKAB 2009 1 INTRODUKTION 3 CYKELTRAFIK I SILKEBORG 3 CYKLENS ANDEL AF TURE 3 ÅRSDØGNTRAFIK 3 INFRASTRUKTUR 4 CYKELSTINETTET 4 CYKELPARKERING 4 TRAFIKSIKKERHED 5 BORGERUNDERSØGELSE 2009 6 HVEM

Læs mere

Anbefalinger: Kollektiv trafik et tilbud til alle

Anbefalinger: Kollektiv trafik et tilbud til alle Anbefalinger: Kollektiv trafik et tilbud til alle Anbefalinger fra omstillingsgruppen Kollektiv trafik et tilbud til alle Uddrag fra kommissoriet for omstillingsgruppen Kollektiv trafik et tilbud til alle:

Læs mere

Byfortætning og bæredygtig mobilitet Mobilitetsplanlægning i Roskilde Bymidte Jakob Høj, Tetraplan A/S, jah@tetraplan.dk

Byfortætning og bæredygtig mobilitet Mobilitetsplanlægning i Roskilde Bymidte Jakob Høj, Tetraplan A/S, jah@tetraplan.dk Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603 9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Hvorfor stiller vi cyklen?

Hvorfor stiller vi cyklen? Hvorfor stiller vi cyklen? Indledning Danmark er et cykelland. Sammen med Holland er vi to af de lande, hvor flest mennesker cykler. Cyklen er en del af vores kultur, noget vi er stolte af, og det er f.eks.

Læs mere

MOBILITETSPLAN. Plan for fremme af bæredygtig og sund mobilitet blandt medarbejderne i Odense ZOO

MOBILITETSPLAN. Plan for fremme af bæredygtig og sund mobilitet blandt medarbejderne i Odense ZOO MOBILITETSPLAN Plan for fremme af bæredygtig og sund mobilitet blandt medarbejderne i Odense ZOO Udarbejdet af Odense Kommune og Odense ZOO i efteråret 2016 1 Indhold Status... 3 Faciliteter og ordninger...

Læs mere

Formålet med Vi cykler til arbejde er helt enkelt at øge folkesundheden ved at få flere til at bruge cyklen til og fra arbejde.

Formålet med Vi cykler til arbejde er helt enkelt at øge folkesundheden ved at få flere til at bruge cyklen til og fra arbejde. Idékatalog Brug Vi cykler til arbejde til at få liv på din arbejdsplads. Formålet med Vi cykler til arbejde er helt enkelt at øge folkesundheden ved at få flere til at bruge cyklen til og fra arbejde.

Læs mere

Rejsevaneundersøgelser med fokus på trafikanttyper og transportmiddelvalg

Rejsevaneundersøgelser med fokus på trafikanttyper og transportmiddelvalg Rejsevaneundersøgelser med fokus på trafikanttyper og transportmiddelvalg Af Lone Marie Holm Jensen, Betina Kjerulf og Camilla Stegsted Rasmussen Afgangsstuderende i Trafikplanlægning ved Aalborg Universitet

Læs mere

AALBORG CYKELBY. Nordjyske Planlæggere 21/1-2010. Civilingeniør. Malene Kofod Nielsen. Teknik- og Miljøforvaltningen

AALBORG CYKELBY. Nordjyske Planlæggere 21/1-2010. Civilingeniør. Malene Kofod Nielsen. Teknik- og Miljøforvaltningen AALBORG CYKELBY Nordjyske Planlæggere 21/1-2010 Civilingeniør Malene Kofod Nielsen Teknik- og Miljøforvaltningen Fakta for Aalborg 196.000 indbyggere 1.144 km2 450 km cykelsti StorAalborg: 120.000 indbyggere

Læs mere

Hvor meget kan den daglige transport mellem bolig og arbejde påvirkes?

Hvor meget kan den daglige transport mellem bolig og arbejde påvirkes? Hvor meget kan den daglige transport mellem bolig og arbejde påvirkes? Af Per Thost RAMBØLL NYVIG a/s RAMBØLL er en rådgivende koncern med ca. 2.000 ansatte, hvoraf ca. 1.0 arbejder på 4 adresser i Hovedstadsområdet:

Læs mere

SMART TRANSPORT I ARBEJDSTIDEN

SMART TRANSPORT I ARBEJDSTIDEN BRUG SJÆLDENT TAXI SMART TRANSPORT I ARBEJDSTIDEN - tips og anbefalinger til grøn, sund og effektiv transport BRUG BIL BRUG BUS OG TOG BRUG CYKLEN BRUG rejsefri møder Smart transport i arbejdstiden I projektet

Læs mere

Mobilitetsplaner Et pilotprojekt

Mobilitetsplaner Et pilotprojekt Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

FREMTIDENS CYKELTRAFIK I FREDERIKSSUNDFINGEREN

FREMTIDENS CYKELTRAFIK I FREDERIKSSUNDFINGEREN FREMTIDENS CYKELTRAFIK I FREDERIKSSUNDFINGEREN 1 2 Dette hæfte er udarbejdet af: Den Fælleskommunale Projektgruppe vedr. Fremtidens Cykeltrafik i Frederikssundfingeren FOTO OG LAYOUT: NIRAS Konsulenterne

Læs mere

Resultater transportundersøgelse Campus Køge 2017/2018

Resultater transportundersøgelse Campus Køge 2017/2018 Resultater transportundersøgelse Campus Køge 2017/2018 Lidt om svarene Antal svar fordelt på uddannelsessted og respondentens tilknytning 0 100 200 300 400 500 600 Fra mandag d. 30. oktober til mandag

Læs mere

Godkendt af Teknisk Udvalg den 2. marts Cykelpolitik

Godkendt af Teknisk Udvalg den 2. marts Cykelpolitik Godkendt af Teknisk Udvalg den 2. marts 2011 Cykelpolitik 2011-2020 INDHOLD 1. Forord....3 2. Indledning...4 3. Vision for 2020...5 4. Målsætninger....6 5. Indsatsområder.....................................

Læs mere

Procesplan for udarbejdelse af cykelregnskaber

Procesplan for udarbejdelse af cykelregnskaber Procesplan for udarbejdelse af cykelregnskaber Formålet med at udarbejde et cykelregnskab er primært at evaluere og synliggøre kommunens udfordringer og resultater på cykelområdet. Cykelregnskabet giver

Læs mere

Indkøb og transportvaner i København. Trafikdage 2012

Indkøb og transportvaner i København. Trafikdage 2012 Indkøb og transportvaner i København Trafikdage 2012 Hvad vidste vi i forvejen? 2 Fra bl.a. Holland og Sverige Cyklister bruger færre penge pr. besøg, men kommer til gengæld oftere. Cyklister lægger samlet

Læs mere

Mobilitetsplanlægning som redskab

Mobilitetsplanlægning som redskab Mobilitetsplanlægning som redskab Jakob Høj, Tetraplan A/S Tetraplan arbejder indenfor alle dele af transportsektoren, gods- og persontransport, kollektiv og individuel trafik samt med trafikkens konsekvenser

Læs mere

Grøn Køreplan. Aalborg Universitet

Grøn Køreplan. Aalborg Universitet Grøn Køreplan Aalborg Universitet Forord Det er vigtigt for Aalborg Universitet at bidrage til en bæredygtig fremtid. Det gør vi ved at uddanne kandidater, der mestrer bæredygtige løsninger på samfundsproblemer,

Læs mere

Arbejde-Bolig-Cykel-projektet i Aalborg Kommune. Civilingeniør Henrik Nyrup, Aalborg Kommune

Arbejde-Bolig-Cykel-projektet i Aalborg Kommune. Civilingeniør Henrik Nyrup, Aalborg Kommune Arbejde-Bolig-Cykel-projektet i Aalborg Kommune. Civilingeniør Henrik Nyrup, Aalborg Kommune Indledning. I Regeringens Transporthandlingsplan fra 1993 "Trafik 2005" fremhæves cyklen som et miljøvenligt

Læs mere

Godkendt af Teknisk Udvalg den 2. marts 2011. Cykelregnskab 2009

Godkendt af Teknisk Udvalg den 2. marts 2011. Cykelregnskab 2009 Godkendt af Teknisk Udvalg den 2. marts 11 Cykelregnskab 9 INDHOLD 1. Forord....3 2. Indledning...4 3. Transportvaner....5 4. Cykeltællinger....8 5. Trafiksikkerhed...9 6. Brug af cykelhjelm... 7. Vedligeholdelse

Læs mere

f f: fcykelpolitikken2012-20

f f: fcykelpolitikken2012-20 -20 f f: fcykelpolitikken2012-20 Forord Cykling er ikke alene godt set ud fra økonomiske og sundheds- og miljøperspektiver. Cykling er en ideel transportform, som medfører uafhængighed for den enkelte

Læs mere

Cykelhandlingsplan 2013 for Aalborg Kommune.

Cykelhandlingsplan 2013 for Aalborg Kommune. Punkt 12. Cykelhandlingsplan 2013 for Aalborg Kommune. 2013-3793. Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget godkender Cykelhandlingsplan 2013, der afløser Cykelstihandlingsplan

Læs mere

En ny Cykelpolitik. Thomas Lykke Pedersen Borgmester i Fredensborg Kommune. Lars Simonsen Formand for Plan-, Miljø og Klimaudvalget

En ny Cykelpolitik. Thomas Lykke Pedersen Borgmester i Fredensborg Kommune. Lars Simonsen Formand for Plan-, Miljø og Klimaudvalget Cykelpolitik En ny Cykelpolitik Det er med glæde at vi på Byrådets vegne kan præsentere Fredensborg Kommunes nye Cykelpolitik. En Cykelpolitik som fortæller, hvad vi mener om cykling i Fredensborg Kommune,

Læs mere

KOM RUNDT I ODENSE. Guide til din hverdag

KOM RUNDT I ODENSE. Guide til din hverdag KOM RUNDT I ODENSE Guide til din hverdag Du kan komme rundt i Odense på mange måder. Nogle gange er det lettest i bil, andre gange på cykel, til fods eller med offentlig transport. Vi har samlet en række

Læs mere

MM konference Malmø 27. marts 2014 Pernille Fogh Christensen, CSR-ansvarlig

MM konference Malmø 27. marts 2014 Pernille Fogh Christensen, CSR-ansvarlig MOBILITY MANAGEMENT SOM DEL AF CSR HOS TOPDANMARK MM konference Malmø 27. marts 2014 Pernille Fogh Christensen, CSR-ansvarlig 1 1 FAKTA Skadeforsikring i over 100 år Pension og livsforsikring siden 1972

Læs mere

TRANSPORTVANEUNDERSØGELSE KALKVÆRKSVEJ 10 MEDARBEJDERNES TRANSPORT TIL OG FRA ARBEJDE

TRANSPORTVANEUNDERSØGELSE KALKVÆRKSVEJ 10 MEDARBEJDERNES TRANSPORT TIL OG FRA ARBEJDE TRANSPORTVANEUNDERSØGELSE KALKVÆRKSVEJ 10 MEDARBEJDERNES TRANSPORT TIL OG FRA ARBEJDE Indhold Til og fra Kalkværksvej 10 s. 5 Matriklen Kalkværksvej 10 s. 7 Transporten i tal s. 8 Potentiale for at ændre

Læs mere

Skolevejsanalyse Hjørring Kommune Samlet rapport Fri- og privatskoler

Skolevejsanalyse Hjørring Kommune Samlet rapport Fri- og privatskoler Skolevejsanalyse Hjørring Kommune 2017 Samlet rapport Fri- og privatskoler Hjørring Kommune Skolevejsanalyse 2017 Udarbejdet af Hjørring Kommune i samarbejde med Sweco A/S Kontaktoplysninger: Teknik og

Læs mere

CYKELPOLITIK for første gang

CYKELPOLITIK for første gang CYKELPOLITIK for første gang Planlægger Niels Jensen og planlægger Maria Helledi Streuli, Plankontoret, Vej&Park, Københavns Kommune. (nijen@btf.kk.dk/maste@btf.kk.dk). Københavns Kommune udgav i 2002

Læs mere

Cykel- og stipolitik. En politik for cyklisme og stier. Randers Kommune

Cykel- og stipolitik. En politik for cyklisme og stier. Randers Kommune FORSLAG Cykel- og stipolitik En politik for cyklisme og stier Randers Kommune 1 Indholdsfortegnelse En kommune i bevægelse... 3 Formål og vision... 5 Formålet med en cykel- og stipolitik... 5 Hvordan bruges

Læs mere

Cyklens potentiale i bytrafik

Cyklens potentiale i bytrafik Civ.ing. Karen Marie Lei Krogsgaard,Vejdirektoratet, Trafiksikkerheds- og Miljøafdelingen Civ. ing. Puk Kristine Nilsson, Vejdirektoratet, Trafiksikkerheds- og Miljøafdelingen. Cyklens potentiale i bytrafik

Læs mere

Cykelregnskab 2012 Solrød Kommune kommune - februar 2013

Cykelregnskab 2012 Solrød Kommune kommune - februar 2013 TEKNIK OG MILJØ Cykelregnskab 01 Solrød Kommune kommune - februar 013 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 3 Datagrundlag... 3 Vilkår for cykeltrafikken... 4 3.1 Cykelstier... 4 3. Cykelparkering... 5 4 Cyklisters

Læs mere

Åbning af Farumruten Spørgeskemaundersøgelse blandt virksomheder. Juni 2013

Åbning af Farumruten Spørgeskemaundersøgelse blandt virksomheder. Juni 2013 Åbning af Farumruten Spørgeskemaundersøgelse blandt virksomheder Juni 2013 ISBN 978-87-92689-80-1 Københavns Kommune Juni 2013 Center for Ressourcer Teknik- og Miljøforvaltningen Effektmåling Njalsgade

Læs mere

UDKAST v Det skal være nemt og sikkert at komme frem. Mobilitets- og Infrastrukturpolitik

UDKAST v Det skal være nemt og sikkert at komme frem. Mobilitets- og Infrastrukturpolitik UDKAST v. 04.04.2019 Det skal være nemt og sikkert at komme frem Mobilitets- og Infrastrukturpolitik 2018 2021 Godkendt af Byrådet den xx august 2019 En ny politik for Mobilitet og Infrastruktur Vi er

Læs mere

KOM RUNDT I ODENSE. Guide til din hverdag

KOM RUNDT I ODENSE. Guide til din hverdag KOM RUNDT I ODENSE Guide til din hverdag Du kan komme rundt i Odense på mange måder. Nogle gange er det lettest i bil, andre gange på cykel, til fods eller med offentlig transport. Vi har samlet en række

Læs mere

Bedre forhold for cykling i Greve Kommune Skiltning og vejvisning

Bedre forhold for cykling i Greve Kommune Skiltning og vejvisning Dato: 10.02.2016 Bedre forhold for cykling i Greve Kommune Skiltning og vejvisning Projekt nr.: 1004226-004 T: 33 73 71 23 E: jah@moe.dk 1 Om spørgeskemaundersøgelsen Som en del af projektet gennemføres

Læs mere

TRANSPORT, FORBRUG OG ADFÆRD EN UNDERSØGELSE AF DANSKERNES HANDELSLIV

TRANSPORT, FORBRUG OG ADFÆRD EN UNDERSØGELSE AF DANSKERNES HANDELSLIV TRANSPORT, FORBRUG OG ADFÆRD EN UNDERSØGELSE AF DANSKERNES HANDELSLIV OKTOBER 2015 Analysen af transport, forbrug og adfærd En undersøgelse af danskernes handelsliv er udarbejdet af COWI A/S i samarbejde

Læs mere

MEDARBEJDERTRANSPORT I AARHUS KOMMUNE. Center for Byens Anvendelse Center for Byudvikling og Mobilitet Bolig og Projektudvikling

MEDARBEJDERTRANSPORT I AARHUS KOMMUNE. Center for Byens Anvendelse Center for Byudvikling og Mobilitet Bolig og Projektudvikling MEDARBEJDERTRANSPORT I AARHUS KOMMUNE Center for Byens Anvendelse Center for Byudvikling og Mobilitet Bolig og Projektudvikling Kalkværksvej 10 8000 Aarhus C INDHOLD Smart Mobilitet 3 Kalkværksvej 10,

Læs mere

Evaluering af Trafikpuljeprojektet. Næstved Stibro

Evaluering af Trafikpuljeprojektet. Næstved Stibro Evaluering af Trafikpuljeprojektet Næstved Stibro Oktober 2005 1. Indholdsfortegnelse 1. Indholdsfortegnelse...2 2. Indledning...3 3. Baggrund for projektet...4 4. Beskrivelse af projektet...5 5. Evaluering...6

Læs mere

Bæredygtig medarbejdertransport. - et Carbon 20 innovationsprojekt

Bæredygtig medarbejdertransport. - et Carbon 20 innovationsprojekt Bæredygtig medarbejdertransport - et Carbon 20 innovationsprojekt Bæredygtig medarbejdertransport - Widex I denne case får du gode råd til, hvordan virksomheder kan nedsætte sin CO 2 -udledning ved at

Læs mere

TRAFIKUNDERSØGELSE 2006/2007

TRAFIKUNDERSØGELSE 2006/2007 1 TRAFIKUNDERSØGELSE 2006/2007 BALLERUP KOMMUNE BORGERPANELET UDARBEJDET AF: PROMONITOR JANUAR 2007 2 3 Indhold Om undersøgelsen... 4 Husstandens transportmidler... 5 Afstande i den daglige transport...

Læs mere

ARCHIMEDES projektet

ARCHIMEDES projektet ARCHIMEDES projektet ARCHIMEDES projektet Aalborg er kendt som en af foregangsbyerne i Europa inden for miljø- og energirigtige løsninger på transportområdet. Med ARCHIMEDES projektet bliver denne placering

Læs mere

KOMMUNALVALG 2017 OG CYKELPOLITIK

KOMMUNALVALG 2017 OG CYKELPOLITIK KOMMUNALVALG 2017 OG CYKELPOLITIK Publiceret af Trine Stig Mikkelsen RESULTATER SAMLET KOMMUNALVALG 2017 OG CYKELPOLITIK Publiceret af Trine Stig Mikkelsen Hvilket parti stiller du op for? 10 6,3% Alternativ

Læs mere

Odense og Fredericia. 2 sykkelsuksesser i Danmark

Odense og Fredericia. 2 sykkelsuksesser i Danmark Odense og Fredericia 2 sykkelsuksesser i Danmark Andelen af cykelture i danske kommuner er 10 30 % Fredericia Cykelby 2010-2013 Cykelstier At skabe sammenhæng og sikkerhed i cykelstinettet. 7 km cykelsti

Læs mere

Rejsevaneændringer i Rambøll og Dansk Industri

Rejsevaneændringer i Rambøll og Dansk Industri Rejsevaneændringer i Rambøll og Dansk Industri Undersøgelse af ændrede rejsevaner for medarbejdere i Rambøll og DI ved flytning til nye kontorer i Ørestad Metroselskabet, juli 2011 1 Baggrund I august

Læs mere

Transportvaner. Sammenfatning af undersøgelse af transportvaner i Middelfart Kommune

Transportvaner. Sammenfatning af undersøgelse af transportvaner i Middelfart Kommune Transportvaner Sammenfatning af undersøgelse af transportvaner i Middelfart Kommune Sammenfatning af undersøgelse af transportvaner i Middelfart Kommune I denne folder findes sammenfatningen af Middelfart

Læs mere

Dagsorden. Chaufførkontaktudvalgsmøde hos Nordjyllands Trafikselskab. 29. september 2015 Kl. 9:30 i Mødelokale 1 & 2 John F. Kennedys Plads 1R, 3.

Dagsorden. Chaufførkontaktudvalgsmøde hos Nordjyllands Trafikselskab. 29. september 2015 Kl. 9:30 i Mødelokale 1 & 2 John F. Kennedys Plads 1R, 3. Dagsorden Chaufførkontaktudvalgsmøde hos Nordjyllands Trafikselskab 29. september 2015 Kl. 9:30 i Mødelokale 1 & 2 John F. Kennedys Plads 1R, 3. sal Side 1 af 6 16. september 2015 Til medlemmerne af Chaufførkontaktudvalget

Læs mere

TØF Mobilitet mere end transport og infratruktur 16. juni 2009 Gustav Friis

TØF Mobilitet mere end transport og infratruktur 16. juni 2009 Gustav Friis TØF Mobilitet mere end transport og infratruktur 16. juni 2009 Gustav Friis Aalborg i tidligere internationale projekter The CIVITAS Award for New Mobility Culture Leadership ARCHIMEDES Konsortiet 6

Læs mere

Tag en ide, du har hørt/fået i dag og kvalificer den på de næste ti minutter. Udfyld så meget du kan nå.

Tag en ide, du har hørt/fået i dag og kvalificer den på de næste ti minutter. Udfyld så meget du kan nå. Tag en ide, du har hørt/fået i dag og kvalificer den på de næste ti minutter. Udfyld så meget du kan nå. 1. Få personer med balanceproblemer til at cykle på 3-hjulet el-cykler frem for ikke at cykle eller

Læs mere

Sammenfatning af den nationale cykelstrategi 2014: Danmark op på cyklen!

Sammenfatning af den nationale cykelstrategi 2014: Danmark op på cyklen! 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 Sammenfatning af den nationale cykelstrategi 2014: Danmark op på cyklen! Side 1/6

Læs mere

INTERVIEW AF BESØGENDE PÅ FREDERIKSBERG KOMMUNES HANDELSSTRØG INDHOLD. 1 Introduktion 2. 2 Analysens design og omfang 2

INTERVIEW AF BESØGENDE PÅ FREDERIKSBERG KOMMUNES HANDELSSTRØG INDHOLD. 1 Introduktion 2. 2 Analysens design og omfang 2 FREDERIKSBERG KOMMUNE DECEMBER 2018 INTERVIEW AF BESØGENDE PÅ FREDERIKSBERG KOMMUNES HANDELSSTRØG ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

& '( " #) * + ,-.! /)-0/* * 0 0 00 * 02 * 3 " #)

& '(  #) * + ,-.! /)-0/* * 0 0 00 * 02 * 3  #) #$ & '( #) * + #, $/)01 /)0/* * 0 0 00 * 02 * 3 /)0/* * #) '( 2222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222

Læs mere

Udvælg data. Procesplan for udarbejdelse af CO 2 -regnskaber. Analysér og præsentér data. Indsaml data. Offentliggør data.

Udvælg data. Procesplan for udarbejdelse af CO 2 -regnskaber. Analysér og præsentér data. Indsaml data. Offentliggør data. Procesplan for udarbejdelse af CO 2 -regnskaber Formålet med at udarbejde et CO 2 -regnskab for cykeltrafikken er at dokumentere den CO 2 - besparelse, som følger af indsatserne til fremme af cykeltrafik.

Læs mere

Pendlere vælger frivilligt bilen fra, med mobility management

Pendlere vælger frivilligt bilen fra, med mobility management Pendlere vælger frivilligt bilen fra, med mobility management Store arbejdspladser kan i høj grad bidrage til at opnå en fossilfri transportsektor og reducere trængslen på vejene i og omkring de større

Læs mere

Cykelpakke udarbejdet på baggrund af rapporten Arbejdestationscykler. Anne-Mette Wemüller Det Økologiske Råd

Cykelpakke udarbejdet på baggrund af rapporten Arbejdestationscykler. Anne-Mette Wemüller Det Økologiske Råd Cykelpakke udarbejdet på baggrund af rapporten Arbejdestationscykler Anne-Mette Wemüller Det Økologiske Råd Rejsekæde bolig-arbejde a) b) c) a) Bil: (gang - ) bil ( - gang) b) Alm. kollektiv rejse: Cykel/gang

Læs mere

Indkøb og transportvaner i København. Københavns Kommune, Center for Trafik Juni 2012

Indkøb og transportvaner i København. Københavns Kommune, Center for Trafik Juni 2012 Indkøb og transportvaner i København Københavns Kommune, Center for Trafik Juni 2012 Baggrund 2 Hvad betyder cyklerne for Københavns butikker? Undersøgelser i blandt andet Holland og Sverige har udfordret

Læs mere

UDKAST. Dragør Kommune. Trafiksikker i Dragør Borgerundersøgelse 2015 NOTAT 14. april 2016 JKD/CJ

UDKAST. Dragør Kommune. Trafiksikker i Dragør Borgerundersøgelse 2015 NOTAT 14. april 2016 JKD/CJ UDKAST Dragør Kommune Trafiksikker i Dragør NOTAT 14. april 2016 JKD/CJ INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 3 2. Resume... 3 3. Analyse... 4 Respondenter... 4 Bopæl... 4 Alders- og kønsfordeling... 4

Læs mere

handlingsplan for cyklisme

handlingsplan for cyklisme handlingsplan for cyklisme prioriterer cyklismen højt, og vil med denne handlingsplan vise at vi sætter handling bag cykelpolitikken. Cykling er for en integreret del af den moderne by, og cyklismen værdsættes

Læs mere

Cykelstiplan 2015. Indledning

Cykelstiplan 2015. Indledning Cykelstiplan 2015 En del af trafikplan 2015 Indledning Kommunale mål På landsplan er der i følge Transportvaneundersøgelsen 1992-2013 tendens til et generelt fald i cykelandelen af alle ture. I modsætning

Læs mere

Movia vil på tværs af geografi, produkter og infrastruktur deltage i samarbejder om nye løsninger på de trafikale udfordringer

Movia vil på tværs af geografi, produkter og infrastruktur deltage i samarbejder om nye løsninger på de trafikale udfordringer Mobilitetsplanlægning et nyt forretningsområde Forretningsplanen Hvorfor mobilitetsplanlægning? Mobilitetsplaner 1 Visionen Movia leverer sammenhængende transportløsninger, der bidrager til mobilitet og

Læs mere

UNDERSØGELSE AF TRANSPORTVANER 11 VIRKSOMHEDER I SKEJBY

UNDERSØGELSE AF TRANSPORTVANER 11 VIRKSOMHEDER I SKEJBY UNDERSØGELSE AF TRANSPORTVANER VIRKSOMHEDER I SKEJBY Dato December 0 Citat fra undersøgelsen: "Jeg behøver ikke bestikkelse for at cykle" Citat fra undersøgelsen: "Af ideologiske grunde ser jeg ikke nogen

Læs mere

Horsens Kommune. Skolevejsanalyse for Østbirk Skole. Februar Tillægsrapport

Horsens Kommune. Skolevejsanalyse for Østbirk Skole. Februar Tillægsrapport Horsens Kommune for Østbirk Skole Tillægsrapport Februar 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING 5 2 RESULTATER 6 2.1 Transportmiddel til og fra skole 6 2.2 Transportvaner 8 2.3 Elevernes ruter til og fra

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Ejstrupholm Skole

Skolevejsanalyse 2013 Ejstrupholm Skole Skolevejsanalyse 2013 Ejstrupholm Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

Hvad skal der til for, at folk vil åbne bildøren for hinanden?

Hvad skal der til for, at folk vil åbne bildøren for hinanden? Hvad skal der til for, at folk vil åbne bildøren for hinanden? kasper.noer@alexandra.dk Vision 2030 for Aarhus by www.smartmobilitet.dk Udfordring Mobility as a Service Nigel Zhuwaki Studiets opdrag Hvor

Læs mere

Forsøget, der er organiseret som et projekt med navnet; HUR Pendlerkontor startede op i september 2002.

Forsøget, der er organiseret som et projekt med navnet; HUR Pendlerkontor startede op i september 2002. HUR Pendlerkontor Projektleder Mette Haas, Hovedstadens Udviklingsråd Forsøg med mobility management HUR besluttede den 24. april 2002 at etablere et toårigt forsøg med mobility management. Samtidig besluttede

Læs mere

Cykeltrafik - noget for sig?

Cykeltrafik - noget for sig? Indhold 1. 2. Kommunikation Cykeltrafik - noget for sig? 3. Lyngby 4. Nogle betragtninger Thomas Krag Mobility Advice Lyngby-Taarbæk Kommune 28. november 2005 Grundkursus i trafik kens mængde er nogenlunde

Læs mere

Arbejdede hjemme. Mandag. Tirsdag. Onsdag. Torsdag. Fredag. Lørdag. Søndag

Arbejdede hjemme. Mandag. Tirsdag. Onsdag. Torsdag. Fredag. Lørdag. Søndag [q1 GRID single Must answer] Tænk tilbage på de seneste 7 dage. Hvilke dage arbejdede du på din arbejdsplads, hjemme eller andre steder? Sæt gerne flere krydser for hvor du arbejdede. Arbejde på anden

Læs mere

Danskernes holdning til kollektiv transport. Undersøgelse af danskernes holdning til, brug af og tilfredshed med den kollektive transport.

Danskernes holdning til kollektiv transport. Undersøgelse af danskernes holdning til, brug af og tilfredshed med den kollektive transport. Danskernes holdning til kollektiv transport Undersøgelse af danskernes holdning til, brug af og tilfredshed med den kollektive transport. December 2014 Side 2 Indhold 1. Kære læser 3 2. Baggrund og målsætning

Læs mere

handlingsplan for cyklisme

handlingsplan for cyklisme handlingsplan for cyklisme Ballerup prioriterer cyklismen højt, og vil med denne handlingsplan vise at vi sætter handling bag cykelpolitikken. Cykling er for Ballerup en integreret del af den moderne by,

Læs mere

Rapport. Grundlag for færgeforbindelse mellem Mols og Århus. September 2009 0Capacent. Capacent

Rapport. Grundlag for færgeforbindelse mellem Mols og Århus. September 2009 0Capacent. Capacent Rapport Grundlag for færgeforbindelse mellem Mols og Århus September 2009 0Capacent Kort om undersøgelserne Etablering af færgeforbindelse Benyttelse af færgeforbindelse Styrkelse af Mols? Prioritering

Læs mere

Odense Danmarks Nationale Cykelby. Sykkelkampanjer

Odense Danmarks Nationale Cykelby. Sykkelkampanjer Odense Danmarks Nationale Cykelby Sykkelkampanjer Firmacykler 29 virksomheder bestilte 67 cykler 500 km på ½ år = under halv pris (65 cykler) Den Gyldne Cykelkæde - 5 cykler a 4645 km Gennemsnit 5 km/dag/cykel

Læs mere

Oplæg til Trafikpolitik - altid en grøn vej OPLÆG

Oplæg til Trafikpolitik - altid en grøn vej OPLÆG Oplæg til Trafikpolitik - altid en grøn vej Oktober 2014 Indledning Transport af mennesker og varer udløser trafik på gader, veje, stier og i kollektiv trafik og har betydning for os alle. Vi skal på arbejde,

Læs mere

Pendlingsafstanden med kollektiv trafik og bil er stigende, og presset på motorvejene og dermed trængslen er steget.

Pendlingsafstanden med kollektiv trafik og bil er stigende, og presset på motorvejene og dermed trængslen er steget. N O T A T 21-11-2016 Sag nr. 15/1003 Dokumentnr. 32130/16 Henrik Severin Hansen Tel. E-mail: Flere danskere tager bilen på arbejde og uddannelse men de regionale forskelle er store Efter en længere periode,

Læs mere

Overvejelser om at stoppe med at køre bil

Overvejelser om at stoppe med at køre bil Overvejelser om at stoppe med at køre bil Overvejer du eller har du tidligere overvejet at stoppe med at køre bil? Base: 891 (kører selv i bil) 10 93% 8 6 4 2 5% Ja Nej Ved ikke 2% Side 51 Overvejelser

Læs mere

Erhvervslivets adgang til kollektiv transport

Erhvervslivets adgang til kollektiv transport Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes KV17- undersøgelse for Lyngby- Taarbæk

Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes KV17- undersøgelse for Lyngby- Taarbæk Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes KV17- undersøgelse for Lyngby- Taarbæk Publiceret af Trine Stig Mikkelsen 14 september 2017 klokken 15:09 Introduktion til rapporten Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes

Læs mere

Trafik - altid en grøn vej. Politik

Trafik - altid en grøn vej. Politik Trafik - altid en grøn vej Politik Indledning Transport af mennesker og varer udløser trafik på gader, veje, stier og i kollektiv trafik og har betydning for os alle. Vi skal på arbejde, i skole, på indkøb,

Læs mere

Referat. TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune

Referat. TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Referat Side 1 af 8 Til: Mødedeltagere Dato: 25. februar 2016 Sted: Aarhus Kunsthal Intern workshop om Trafik- og Mobilitetsplanen for Aarhus Midtby I nærværende notat beskrives de emner, som blev diskuterede

Læs mere

Projektbeskrivelse vedr. Cykelparkering i Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. ansøgningsrunde

Projektbeskrivelse vedr. Cykelparkering i Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse vedr. Cykelparkering i Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Cykelparkering ved Kolding Banegård 2. Resumé Baggrunden for

Læs mere

Resultater fra Fredericia Cykelby. Vejforum 2012

Resultater fra Fredericia Cykelby. Vejforum 2012 Resultater fra Fredericia Cykelby Vejforum 2012 2010 2011 2012 2013 2014 2015 Nationalt cykelbyprojekt Udvidet cykelbyprojekt ældre + børn EU projekt - BTB Cykelparkering ved stationen By- og pendlercykler

Læs mere

Vejledning For kommuner. 1. udgave, november 2012 TOPPE STEDER. midttrafik.dk

Vejledning For kommuner. 1. udgave, november 2012 TOPPE STEDER. midttrafik.dk Vejledning For kommuner 1. udgave, november 2012 TOPPE STEDER 1 midttrafik.dk STOPPESTEDER I MIDTTRAFIK Stoppesteder i Midttrafik Vejledning for kommuner 1. udgave, november 2012 2 indhold Indledning 4

Læs mere

Den Gode Cykelstation

Den Gode Cykelstation Knud Trubbach, DSB Niels Hoé-Svendsen, DSB S-tog Kristoffer Kejser, DSB Indledning Hvordan kan man indrette en station, så cyklister for alvor føler sig velkomne? Hvordan kan man sikre, at cykelparkeringen

Læs mere

SUCCESFULDE TILTAG PÅ ARBEJDSPLADSERNE

SUCCESFULDE TILTAG PÅ ARBEJDSPLADSERNE SUCCESFULDE TILTAG PÅ ARBEJDSPLADSERNE RÅDHUSE OG HOSPITALER HAR SPARET 7-10 PROCENT CO 2 Anja Puggaard Grønt Mobilitetskontor, Gate 21 Støttet af 1.3.2011 1.6.2014 10 kommuner Ballerup, Allerød, København,

Læs mere

Mobility Management - påvirkning af transportadfærd i en grøn retning

Mobility Management - påvirkning af transportadfærd i en grøn retning Mobility Management - påvirkning af transportadfærd i en grøn retning Centerchef Per Gellert Lyngby 21. april 2015 1 Movia Trafikselskab for Sjælland og øerne Ejet af kommuner og regioner Ansvar for: Planlægning

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen

Teknik- og Miljøforvaltningen Indre By Lokaludvalg Rådhuspladsen 77, 4. 1550 København V indrebylokaludvalg@okf.kk.dk Tlf. 33 66 54 41 EAN nr. 5798009800077 Teknik- og Miljøforvaltningen Teknik- og Miljøforvaltningen og Økonomiforvaltningen

Læs mere

På vej - Trafikpolitik på Blåbjerg Friskole

På vej - Trafikpolitik på Blåbjerg Friskole På vej - Trafikpolitik på Blåbjerg Friskole Vores ambition er at give de bedste forudsætninger for, at elever, deres forældre og lærere kan færdes sikkert omkring skolen i og uden for skoletiden. Også

Læs mere

Mobilisten. Tegning: JP

Mobilisten. Tegning: JP 1 Mobilisten 2 Tegning: JP Hvad kan få pendleren til at lade bilen stå Kortere rejsetid + flere afgange Rejsetidsgarenti ved samkørsel Bedre busforbindelse til S-tog station Skattefrit bus- og togkort

Læs mere