Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde"

Transkript

1 Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde : I hele kr., nettoudgifter i 2016-priser Basisbudget fra sidste års budgetlægning Rammeændringer, budgetstrategi (01) + Ændringer fra budgetkontr. 1/4-16 (02) + Omflytninger mellem politikomr. (03) Lov- og cirkulæreprogram (04) Andre tekniske korrektioner (05) Demografi (06) Budget 2017 til Budgetseminaret Indarbejdet til 1. behandlingen (07) + Indarbejdet til 2. behandlingen (08) + Ændringer fra budgetkontr. 1/7-15 (09) + Øvrige korrektioner/omflytninger (10) Vedtaget budget Oprindeligt budget 2016, hele politikområdet Regnskab 2015, hele politikområdet Forklaring af beløbene i skemaet: Ad) Basisbudget fra sidste års budgetlægning. Basisbudgettet består af sidste års vedtagne budget (for overslagsårene) prisog løn fremskrevet. I budgetstrategi fremgår at hvert udvalg skal reducere med 1 % pr. år ( ) af driftsbudgettet (her bortset fra aktivitetsbestemt medfinansiering og arbejdsmarkedsområdet). For Sundhed svarer det til en reduktion på 1,501 mio. kr. i Ad 1) Rammeændringer, Budgetstrategi. 1%-reduktionen indgår nu i basisbudgettet. Ad 2) Ændringer fra budgetkontrollen pr. 1/ Ændringerne i forhold til budgetkontrollen er placeret under ad 3) omflytninger mellem politikområder.

2 Ad 3) Omflytninger mellem politikområder. Til budgetkontrollen 1/ er følgende omflytninger godkendt: Centralisering af rengøringsbudget: o Hjælpemiddelområdet kr. i 2017 og overslagsår. o Hjerneskadecenter kr. i 2017 og overslagsår. o Sundhedscenter kr. i 2017 og overslagsår. o Tandplejen kr. i 2017 og overslagsår. o VISP kr. i 2017 og overslagsår. Budgetoverført fra konto 5 til konto 6, således at forbrug og budget på konto 6 forventes i balance, Hjælpemiddelområdet kr. i 2017 og overslagsår. Indkøbsbesparelse, kopi/print efterregulering fra 2015, på sundhedsområdet tværgående kr. i 2017 og overslagsår. Indkøbsbesparelse, kaffe, på sundhedsområdet tværgående kr. i 2017 og overslagsår. Til budgetkontrollen 1/ er følgende omflytninger godkendt: Færdigbehandlede patienter (del af finansiering af sundhedsudgifterne): Flytning af budget fra Sundhed til de områder der har handlemulighed, Ældreområdet vedr. somatiske patienter kr.(coa) og Psykiatri (CHP)vedr. psykiatriske patienter kr. i alt kr og overslagsår. Tandlægekonsulent voksne flygtninge, Tandplejen, som fra år tilbage er oveført fra politikområde Arbejdsmarked til Sundhed. Beløbet tilbageføres nu til CAM til egen ansættelse kr og overslagsår. Ad 4) Lov- og cirkulæreprogram: kr. årligt fra 2019 og overslagsår. Landsdækkende screening for tyk- og endetarmskræft (Kræftplan III) kr. årligt fra 2017 og overslagsår. Forslag til lov om ændring af sundhedsloven, lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet og lov om tilbageholdelse af stofmisbrugere i behandling (alkohol døgn) kr. årligt fra 2017 og overslagsår. Risikobaseret tilsyn med behandlingssteder (årligt gebyr for enheder med sundhedspersonale: Sundhedscenter, Hjerneskadecenter og Tandplejen) kr. i 2016, kr. i 2017, kr. i 2018 og kr. i 2019 og overslagsår. Behandling af klagesager i Styrelsen for Patientsikkerhed kr. i 2017, kr. i 2018 og kr. i 2019 og overslagsår. Initiativer vedr. kronikere og lungesatsning mv.

3 Ad 5) Andre tekniske korrektioner. Der er tilført kr. i 2017 og overslagsår til kommunal aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne (KMF). Der er budgetteret med KL s skøn (336,8 mio. kr.), som er baseret på aktiviteten for Desuden er der reduceret med forventet tilbagebetaling for 2016 (-6,4 mio. kr.) og justeret for skønnede risici (3,2 mio. kr.), som lavere tilbagebetaling og risiko for delvis udeblivelse af udgiftsreduktion ved justering af modellen med princippet om kun at opkræve KMF én gang pr. indlæggelse, dvs. i alt 333,6 mio. kr. i Det forventes at Næstved Kommunes budget bliver justeret med ca. 5 mio. kr. pga. med princippet om kun at opkræve KMF én gang pr. indlæggelse. I forhold til KL s skøn for bloktilskud i overslagsårene, er udgifterne til KMF forhøjet i overslagsårene udover pris- og lønstigning (PL). Omregnet til Næstveds Kommunes andel med kr. i 2018, kr. i 2019 og kr. i Disse er ligeledes tillagt overslagsårene. Desuden er der udarbejdet omprioriteringsskema om går i nul. Jf. SPU behandling af budget , hvor der anvises delvis finansiering af budgetproblemer. Merudgifter på vederlagsfri fysioterapi forventes dog at blive 1,5 mio. kr., hvorfor der resterer et budgetproblem på 1,45 mio. kr., som er anført som antydning af budgetønske : Forventet mindreforbrug vedr. utilsigtede hændelser (kompetenceudvikling) kr og overslagsår. TUBA kr og overslagsår. Puljemidler (Småbørnsprojekt kr., Sundhedsaftalens tværsektorielle tiltag kr., akutenhed Psykiatri kr.) i alt kr og overslagsår. Specialiseret ambulant genoptræning kr og overslagsår. Færdigbehandlede patienter kr og overslagsår. Vederlagsfri fysioterapi kr og overslagsår. (samt budgetønske) Genoptræning personbefordring kr og overslagsår. Ad 6) Demografi Der er ikke indarbejdet beløb som følge af demografien. Ad 7) Indarbejdet til 1. behandlingen. Afventer. Der er ikke indarbejdet beløb som følge af 1. behandlingen. Ad 8) Indarbejdet til 2. behandlingen. Afventer. Ad 9) Ændringer fra budgetkontrollen pr. 1/ Se under punkt ad 3) omflytninger mellem politikområder. Ad 10) Øvrige korrektioner/omflytninger. Til budgetkontrollen 1/ er følgende omflytninger godkendt:

4 Afventer. Specifikation af foreløbigt budget Nedenfor er foretaget en specifikation af ovennævnte rammebeløb budget , sammenlignet med tal fra oprindeligt budget 2016 og regnskab I hele kr., nettoudg. i 2017-priser Specifikation: 2015-priser 2016-priser Funktion VISP Funktion Aktivitetsbestemt medfin Funktion kommunal genoptræning Funktion Vederlagsfri fysioterapi Funktion kommunal tandpleje Funktion Sundhedsfrem. Og forebyg Funktion Andre sundhedsudgifter Funktion Kost og forplejning Funktion Forebyg, hjemmebesøg Funktion Hjælpemidler (cpr.) Funktion Hjælpemiddeldepot Funktion Alkoholbehandling Funktion Alkoholbehandling Funktion Sekretariat og forvaltninger Foreløbig budget I fht. ovenstående tabel er budgettet for gr. 001 afløst af ny gr.012 Hjælpemiddeldepoter fra Herfra er bemærkningerne identiske med bemærkningerne fra sidste år. Kommentarer/specifikation Sundhedsområdet Centralt Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsområdet Strukturreformen har betydet en ændret finansiering af det offentlige sundhedsvæsen. Kommunerne medfinansierer udgifter til behandling af kommunens borgere i sundhedsvæsenet for henholdsvis indlæggelse og ambulant behandling på sygehus samt ved behandling i praksissektoren, herunder bl.a. praktiserende læge.

5 Næstved kommune betaler forskellige takster / en procentvis andel af udgiften efter særlige regler, når en borger har modtaget sundhedsydelser i sygehusvæsenet eller i praksissektoren. Budgettet udgør kr. i Fra 1. januar 2012 er loven ændret. Ændringen omfatter afskaffelse af det kommunale grundbidrag mod en højere aktivitetsbaseret finansiering. Formålet er at øge kommunernes incitament til at styrke pleje-, trænings- og forebyggelsesindsatser. Konkret indebærer lovændringen følgende: Grundbidrag afskaffes og omlægges til aktivitetsbestemt bidrag Takstloftet på somatiske sygehusindlæggelser hæves fra et niveau i 2011 på ca kr. til kr. (2016 PL-niveau). Finansieringsandelen hæves fra 30 % af DRG-takst til 34 % af DRG-takst. Takstloftet på ambulante besøg (herunder speciallægebehandling) hæves fra et niveau i 2011 på ca. 330 kr. til kr. (2016 PL-niveau). Finansieringsandelen hæves fra 30 % af DRG-takst til 34 % af DRGtakst. For Psykiatrien ændres ikke på taksterne. Loft over regionerne indtægter fra kommunal medfinansiering. Medfinansieringsudgifter over det aftalte niveau, som følge af højere produktivitet i regionerne, tilbageføres til kommunerne. Jf. ad 5) er der tilført kr. i 2016 og overslagsår til kommunal aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne. Pga. generelt for lavt budget, da budget tidligere mere afspejlede KL s skøn. Jf. ad 4) er der tilført kr. i 2018 og overslagsår fra Lov- og cirkulæreprogram vedr. landsdækkende screening for tyk- og endetarmskræft (Kræftplan III) Kommunal genoptræning. Kommunal genoptræning er delt således, at sundhedscentret og Center for Hjerneskade (etableret ) afholder udgifter til almen ambulant genoptræning efter sygehusindlæggelse. Sundhedscentrets budget udgør kr. og Center for Hjerneskades budget udgør kr kr. vedrører specialiseret ambulant genoptræning samt befordring til genoptræning. Da opgaven med specialiseret genoptræning varetages i sygehusregi uden inddragelse af sundhedscentret, er det aftalt, at dette

6 område udelades af selvforvaltningsaftalen med virksomheden sundhedscenter. Stationær genoptræning (genoptræning under indlæggelse) konteres under aktivitetsbestemt medfinansiering. Budget til genoptræning er ved budgetkontrol pr. 1/ tilført kr. til dækning af merudgift til kørsel til genoptræning, pga. et stadig stigende antal genoptræningsplaner. Ved kørselsudbud hvori kørsel til genoptræning indgår, er indkøbsbesparelse for området på kr. i Området er i Budget 2015 reduceret med kr. vedr. kørsel til genoptræning. Der er fra 2016 placeret 1% reduktion, udenfor selvforvaltningens andel, på kr. på ambulant specialiseret genoptræning. Samlet er budget til genoptræning på kr. i Heri indgår befordring til genoptræning Vederlagsfri fysioterapi. Kommunerne har pr. 1. august 2008 overtaget myndigheds- og finansieringsansvaret for vederlagsfri fysioterapi. Sundhedsområdet blev tilført kr. i 2009 til denne nye opgavevaretagelse. I dette beløb indgår kr. som vedrører personer med progressiv sygdom. Tilskud til personer i denne nye patientgruppe vedrører kun Via lov og cirkulæreprogram for 2010 er sundhedsområdet tilført kr. til fortsat varetagelse af denne opgave. Budgettet i 2016 udgør kr. Det skal bemærkes, at budgettet for vederlagsfri fysioterapi i 2009 blev reduceret med 1 mio. kr. og i 2010 blev budgettet yderligere reduceret med 1,4 mio. kr. Området er svært styrbart, idet ordningen beror på henvisning fra praktiserende læger på baggrund af kriterier opstillet af Sundhedsstyrelsen. Området er ved budgetkontrol pr. 1/ tilført kr. vedr. forventet merudgift på vederlagsfri fysioterapi. Gennem besparelser på områdets virksomheder er vederlagsfri fysioterapi ved intern omplacering blevet tilført kr. i budget % reduktion i 2016 svarer til kr Andre sundhedsudgifter

7 Kommunale udgifter til hospiceophold, køb af private sygehusydelser, plejetakst for færdigbehandlede patienter, befordringsgodtgørelse, utilsigtede hændelser. Budgettet udgør i kr. Heri indgår bloktilskudsmidler til styrkelse af den forebyggende og sundhedsfremmende indsats, som endnu ikke er permanent fordelt. Endvidere indgår tilførsel kr. i 2015 og overslagsår til Hjælpemidler, TUBA alkoholramte familier. Ved kørselsudbud hvori kørsel til læge og andre behandlere indgår, er indkøbsbesparelse for området på kr. i Herudover er området blevet reduceret med kr. i øvrige indkøbsbesparelser i Området er i Budget 2015 reduceret med kr. til færdigbehandlede patienter, der er således ikke længere budget hertil. 1% reduktion i 2016 vedr. andre sundhedsudgifter kr. Jf. ad 3) og 10) er der desuden vedr. de tværgående indkøbsbesparelser reduceret her med hhv kr. kopi og print og kr. tablets Hjælpemidler m.v. Genbrugshjælpemidler og kropsbårne/personlige hjælpemidler samt boligændringer er indeholdt i denne konto. Endvidere gives tilskud til indkøb af invalidebil samt særlig indretning heraf. Fra 2016 vil budgettet for gr. 001 blive afløst af ny gr.012 Hjælpemiddeldepoter, der pågår pt. et arbejde med at placere budgettet på kontoniveau, hvilket også kan betyde delvis tilbageførsel til Budgettet udgør i kr. (central del, resten vedr. VISP) I forbindelse med budgetopfølgning 1/ blev besluttet, at der foretages en intern omplacering. Budget til bevilling af handicapbiler reduceres med 3 mio. kr., som tilføres hjælpemidler (cpr.) med 2 mio. kr. samt hjælpemidler (boligændringer) med 1 mio. kr. I 2010 blev besluttet at indkøb af hjælpemidler fremover bliver leasingfinansieret. Den hidtidige årlige udgift spares. Området reduceres med kr. i 2010 og overslagsår. Der er afsat budget til den årlige leasingydelse på 10,4 mio. kr. i 2015.

8 Ved budgetkontrol pr. 1/ er budget for området blevet reduceret med kr. i henhold til indkøbsbesparelse genbrugshjælpemidler. Endvidere er området i rammebesparelse for 2011 reduceret med kr. vedr. indkøbsaftaler genbrugshjælpemidler, samt kr. vedr. høreapparater. Området er reduceret ved Lov- og cirkulæreprogram med kr. i budget Reduktionen skyldes ændring af lov om social service, hvori indgår en nedsættelse af tilskuddet til høreapparater udleveret af godkendte private leverandører med 10 pct. Gennem besparelser på områdets virksomheder samt tilførsel af 2 mio. kr. til forebyggelsesinitiativer på Sundhedsområdet og forventet besparelse på udbud befordringsområdet er hjælpemidler cpr. ved intern omplacering blevet tilført kr. i budget Hjælpemidler cpr. er reduceret med kr. i 2013 ved manglende prisfremskrivning på varekøb og tjenesteydelser. Området er tilført kr. ved endelig udmøntning af bloktilskudspulje til sundhed og forebyggelse. Området er reduceret med kr. i Lov- og Cirkulæreprogram i budget Ændringen skyldes at regionerne fra 1. januar 2013 har overtaget høreapparatområdet og dermed også myndigheds- og finansieringsansvaret. Området er i Budget 2015 reduceret med kr. Hertil kommer kr. i indkøbsbesparelser. 1% reduktion i 2016 svarer til kr. incl. tidligere Jf. ad 3) er der reduceret nettoprovenu vedr. konkurrenceudsættelse på hjælpemiddelområdet kr. i 2016 og kr. i 2017 og overslagsår. Jf. ad 8) er der tilført kr. fra 2016, som følge af budgetforliget i budget Jf. ad 10) er der fra 2016 tilført kr. pga. rengøringsudbud Rådgivning og rådgivningsinstitutioner Kontoen omfatter primært driften af Hjælpemiddeldepotfunktionen, samt indkøb af til hjælpemidler. Herunder er administrationen samlet til Team Hjælpemiddel. Dermed er hele hjælpemiddelområdet som enhed samlet centralt under sundhedsområdet. Fra 2016 vil budgettet for gr. 001 blive afløst af ny gr.012 Hjælpemiddeldepoter, der pågår pt. et arbejde med at placere budgettet på kontoniveau, hvilket også kan betyde delvis tilbageførsel til

9 Området er i Budget 2015 reduceret med kr. Der er tilført 1. mio. kr. til området, jf. beslutning i Sundheds- og psykiatriudvalget den 3. november Jf. ad 3) er der reduceret med kr. vedr. reparationer og vedligeholdelse af biler som fremover foretages af central kørselsenhed. Budgettet udgør i 2016 pt. 0 kr. pga. rettelse til kontoplanen jf. ovenstående. Specifikation på virksomhedsniveau: Sundhedsområdet består af følgende 5 virksomheder: VISP Tandpleje Kost og forplejning Sundhedscentret Center for Hjerneskade VISP ViSP (Videnscenter for specialpædagogik) Ydelserne på ViSP er primært specialundervisning af voksne. ViSP har selvforvaltning indenfor en ramme af i alt ca. 23,6 mio. kr. i I forbindelse med 2. behandlingen af budgettet 2010, blev besluttet en besparelse på kr. netto, svarende til kr. brutto. I forbindelse med udmøntning af rammebesparelse budget 2011, blev besluttet en besparelse på kr. netto, svarende til kr. brutto. I forbindelse med intern omplacering i budget 2012 er området reduceret med kr. netto, svarende til kr. brutto. Den interne omplacering vedrører kompenserende besparelser ved forventede merudgifter på områderne hjælpemidler cpr. og vederlagsfri fysioterapi. VISP er i budget 2012 tilført kr. som følge af sag om omkostningsfordeling af IT-ydelser. Ændringen er udgiftsneutral. I budget 2013 er besluttet en besparelse på kr. netto vedr. høreområdet. Herudover er der grundet forskellig fremskrivning af udgifter og indtægter i budget 2013 mistet indtægter fra andre kommuner ved ny

10 takstberegning. ViSP har dækket indtægtstabet indenfor selvforvaltningsbudget. Hermed er VISP samlet reduceret med kr. brutto. I forbindelse med 2. behandlingen af budget 2014, blev besluttet en besparelse på kr. netto, svarende til kr. brutto. Området er i Budget 2015 reduceret med kr. netto, svarende til kr. brutto. VISP er i 2011 reduceret med kr. ved rengøringsudbud. VISP er i 2013 reduceret med kr. vedr. tværgående besparelse på kørsel (fra høj til lav kørselstakst) samt kr. vedr. porto. Beløbene tages af tidligere opsparet selvforvaltningsoverskud for VISP. 1% reduktionen svarer til kr. på udgifter og på indtægter (uden for selvforvaltningen), dvs. netto kr. i Jf. ad 3) er der reduceret med kr. vedr. reparationer og vedligeholdelse af biler som fremover foretages af central kørselsenhed. Ligeledes er der i 2016 reduceret med kr. i besparelser på el- og varme (ESCO-projekt). Jf. ad 10) er der fra 2016 reduceret med kr. pga. rengøringsudbud. Lolland og Guldborgsund Kommuner, har valgt at opsige deres abonnement med 1 års varsel, og Lolland træder ud af samarbejdet pr , mens Guldborgsund delvist bliver. Der er udarbejdet en ny finansieringsmodel bestående af en grundpakke og 6 fagpakker. Grundpakken er en forudsætning for, at der kan tilkøbes fagpakker. Næstved, Faxe og Vordingborg har valgt at købe alle fagpakker, mens Guldborgsund kun har valgt at købe to. Reduktionen i opgavemængden gør at VISP budget er reduceret med ca. 25%. Overhead til politikområde administration: Der er i 2016 afsat kr. Beløbet betales i forhold til andre kommuners andel og benyttelse af Videnscentret. Abonnementsindtægter : Der er i 2016 afsat et indtægtsbudget på ca. 14,9 mio. kr. til betaling fra andre kommuner (Faxe, Vordingborg, Guldborgsund). Området har selvforvaltning. (Dog undtaget overhead til politikområdet administration og abonnementsindtægter ). Tandpleje Virksomheden tandpleje

11 Tandplejen yder gratis forebyggende og behandlende tandpleje til børn og unge mellem 0-17 år, herunder tandregulering efter kriterier fastsat af Sundhedsstyrelsen. Omsorgstandpleje, som også er en del af tandplejen, tilbydes til personer, der på grund af nedsat førlighed eller vidtgående fysisk eller psykisk handicap kun vanskeligt kan udnytte det almindelige tandplejetilbud. Tandplejen tilbyder også et specialiseret tandplejetilbud til sindslidende, psykisk udviklingshæmmede med flere, som ikke kan udnytte de almindelige tandplejetilbud i Børne- og ungdomstandplejen, Voksentandplejen eller i Omsorgstandplejen. Den almindelige forebyggende og behandlende tandpleje til børn og unge tilbydes på alle kommunens tandklinikker, mens tandreguleringsbehandling kun foretages på Centralklinikken. Omsorgstandpleje tilbydes på plejecentrene eller i borgerens eget hjem, og det specialiserede behandlingstilbud udføres i regionen efter en rammeaftale. Budgettet udgør i kr. Budgettet blev i 2010 reduceret med kr. til effektivisering ved behandling af flere specialtandplejepatienter i eget regi. I budgetforlig for 2008 blev besluttet at reducere Tandplejens løn budget med kr. med udmøntning fra 2010 ved samling af klinikker. Tandplejens lønbudget er reduceret med kr. i 2011, jf. udmøntning af rammebesparelse for sundhedsområdet. Tandplejen er endvidere i 2011 reduceret med kr. vedr. besparelse ved rengøringsudbud. På møde i Byrådet den 1. marts 2011 blev besluttet, at 3 mio. kr. overføres fra Tandplejens driftsbudget til anlægsbudget vedr. bygning af de 2 tandklinikker på skolerne. De 3 mio. kr. er budgetomplaceret i 2011 og overført til anlægskonto. Ved intern omplacering i budget 2012 er området reduceret med kr. som kompenserende besparelse ved forventede merudgifter på områderne hjælpemidler cpr. og vederlagsfri fysioterapi. Tandplejen er tilført kr. til afledt drift af de nye Tandklinikker fra Undervisning. Tandplejen reduceres i 2013 med samlet kr. vedr. tværgående besparelser til 6. ferieuge og kørsel. Yderligere reduceres Tandplejen med kr. vedr. porto.

12 Området er i Budget 2015 reduceret med samlet kr. til Omsorgs- og specialtandplejen og kr. til Børne- og ungdomstandplejen. 1% reduktionen svarer til kr. i Jf. ad 10) er der reduceret med kr. pga. rengøringsudbud. Området har selvforvaltning. Kost og forplejningsområdet Virksomheden kost og forplejning (Næstved Madservice) Kost og forplejningsområdet tilbyder madservice til borgere i eget hjem og dagskost til borgere på plejecentrene. Madservice er et tilbud til borgere, som ikke er i stand til at købe ind og tilberede et måltid mad. Madservice leverer kølet/vakuumpakket middagsmad og en frokostpakke to gange om ugen. Borgere på plejecentrene tilbydes en dagskost i form af en kostpakke, der er delt op i tre moduler, hvor den enkelte borger frit kan vælge fra og til i de enkelte ydelser. Køkkenområdet i Næstved Kommune er løbende under udvikling for at sikre et ernæringsmæssigt og inspirerende sundt madtilbud samt en optimal og effektiv drift. Budgettet udgør i kr. Næstved Madservice blev ved budgetkontrol 1/ tilført kr. (teknisk korrektion af momskonto med indtægtsbudget til afregning Told og Skat) Næstved Madservice blev ved budgetkontrol 1/ reduceret med kr. Produktion af forplejningspakker til akutstuer flyttes til Næstved Sociale Virksomhed. Næstved Madservice blev i 2010 reduceret med kr. svarende til 1 årsværk for ernæringsassistentelever. Pr. 1. juli 2010 indføres der et prisloft på madservice, hvor en hovedret højest må koste 45 kr. Næstved Madservice er via Lov- og Cirkulæreprogram samt budgetkontrol pr. 1/ kompenseret for et forventet indtægtstab på kr. Næstved Madservice er reduceret med kr. ved udmøntning af rammebesparelse for sundhedsområdet i 2011.

13 Næstved Madservice får tilført kr. i 2012 til levering af 24 fulde forplejningspakker til Bakkegården. Ved intern omplacering i budget 2012 er området reduceret med kr. som kompenserende besparelse ved forventede merudgifter på områderne hjælpemidler cpr. og vederlagsfri fysioterapi. Næstved Madservice reduceres i 2013 med samlet kr. vedr. tværgående besparelser til 6. ferieuge samt kørsel. Endvidere reduceres Næstved Madservice i 2013 med kr. ved manglende prisfremskrivning af varekøb og tjenesteydelser. Området er i Budget 2015 reduceret med kr. 1% reduktionen svarer til kr. i Jf. ad 3) er der reduceret med kr. vedr. reparationer og vedligeholdelse af biler som fremover foretages af central kørselsenhed. Området har selvforvaltning. Sundhedscenter Virksomheden Sundhedscentret omfatter konti fra både hovedkonto 4 og 5. Næstved Sundhedscenter har til formål at støtte alle borgere i indsatsen for at opnå og bevare sundhed. Sundhedscentret skal medvirke til at udvikle, gennemføre, koordinere, formidle og dokumentere kommunens sundhedsaktiviteter på tværs af alle kommunens forvaltninger. Næstved Sundhedscenter er organiseret i 2 enheder Genoptræning efter sygehusophold (sundhedslovens 140) Sundhedsfremme og forebyggelse samt alkohol, rådgivning og behandling Budget for sundhedscenter i 2016 udgør kr. fordelt som følger: I hele kr., nettoudgifter i 2016-priser 2016 Specifikation: Funktion Kommunal genoptræning Funktion Sundhedsfrem. og forebyg Funktion Andre sundhedsudgifter Funktion Forebyg. hjemmebesøg Funktion Alkoholbehandling Funktion Behandl. Alkoholmisbrug 758 I alt

14 Ved intern omplacering i budget 2012 er området samlet reduceret med kr. som kompenserende besparelse ved forventede merudgifter på områderne hjælpemidler cpr. og vederlagsfri fysioterapi. Sundhedscentret reduceres i 2013 med samlet kr. vedr. tværgående besparelser til 6. ferieuge samt kørsel. Endvidere reduceres Sundhedscentret i 2013 samlet med kr. ved manglende prisfremskrivning af varekøb og tjenesteydelser. Sundhedscentret tilføres 1,6 mio. kr. fra bloktilskudspulje på Sundhedsområdet kr. vedr. tilbagekøb af besparelse sundhedskonsulent samt kr. til styrkelse af genoptræningen. Det resterende beløb afsættes under sundhedsfremme og forebyggelse til sundhedsprojekter og udmøntning af ny sundhedspolitik. Sundhedscentret tilføres i ,3 mio. kr. fra bloktilskudspulje på sundhedsområdet kr. til genoptræning og kr. til alkoholområdet. Området er i Budget 2015 reduceret med kr. til Døgnpulje alkoholrådgivning og kr. til Sundhedsfremme- og forebyggelse. 1% reduktionen svarer til kr. i Jf. ad 3) er der reduceret med kr. vedr. reparationer og vedligeholdelse af biler som fremover foretages af central kørselsenhed. Desuden er der overført midler internt til Center for Hjerneskade fra kr. Jf. ad 4) er der i 2016 via Lov- og cirkulæreprogram tilført kr. til retningslinjer for udarbejdelse af koordinerende indsatsplaner (dobbeltbelastede) samt kr. i 2016 (ændres til kr. i 2017 og kr. i 2018 og overslagsår)socialtilsyn (øget kvalitet i alkoholbehandlingen). Jf. ad 10) er der reduceret med kr. pga. rengøringsudbud Kommunal genoptræning Kommunal genoptræning er delt således, at sundhedscentret og Center for Hjerneskade afholder udgifter til almen ambulant genoptræning efter sygehusindlæggelse. Genoptræning er ved intern omplacering i 2011 tilført kr. i sparede lønmidler fra forebyggende hjemmebesøg. Ekstra lønmidler skal bruges til at afvikle et stadig stigende antal genoptræningsplaner. Genoptræning er tilført kr. i 2014 fra bloktilskudspulje til fortsat styrkelse af området.

15 Der er tilført 0,5 mio. kr. til området, jf. beslutning i Sundheds- og psykiatriudvalget den 3. november Der er overført midler internt til Center for Hjerneskade fra kr. Budgettet i 2016 udgør kr Sundhedsfremme og forebyggelse Dette område omfatter sundhedsfremmende og forebyggende indsatser, både indenfor det patientrettede og borgerrettede område. Udmøntning af sundhedspolitikken og Sundhedsudvalgets strategi for sundhedsfremme og forebyggelse sker via dette budget. Budgettet udgør i kr. Budgettet for sundhedsfremme og forebyggelse blev i 2009 reduceret med kr. og i 2010 er budgettet yderligere reduceret med 1 mio. kr. Ved udmøntning af rammebesparelse for Sundhedsområdet er lønbudget i sundhedsfremme og forebyggelse reduceret med kr. i Budgettet er reduceret med kr. som en del af Sundhedscentrets kompenserende besparelser i budget Pulje på kr. til patientrettet forebyggelse er tilført området. Via Lov- og Cirkulæreprogram er tilført området kr. i 2013 og overslagsår. Midler vedrører forløbsprogram (kræftplan III) med det formål at sikre sammenhængende rehabiliterende indsatser for folk med kræft. Der er tilført 1,1 mio. kr. fra bloktilskudspulje til styrkelse af sundhedsindsatsen. Der er i årligt tilført kr. via Lov- og Cirkulæreprogram til styrket rehabilitering af kræftpatienter. Herunder styrkelse af tværsektorielt samarbejde for kræftramte i Næstved Kommune samt øget genoptræning. Der er tilført 1 mio. kr. til området (sundhedskonsulent og forløbskoordinator), jf. beslutning i Sundheds- og psykiatriudvalget den 3. november Andre sundhedsudgifter (blandt andet udførende ergoterapeuter) Denne konto omfatter løn og drift af sundhedscenter samt løn til udførende ergoterapeuter. Udførende ergoterapeuter udfører bl.a. besøg i borgerens hjem med henblik på vurdering af behov for hjælpemidler og boligændringer. Budgettet udgør i kr.

16 Ved udmøntning af rammebesparelse for Sundhedsområdet er lønbudget i administrationen for Sundhedscentret reduceret med kr. i Der er tilført midler til bygningsdrift af Sundhedscentret fra Rådhusservice på kr. i 2012 og overslagsår. Lønbudget på kr. for udførende ergoteraputer er flyttet til Team Hjælpemiddel i % reduktionen svarer til kr. i Jf. ad 3) er der reduceret med kr. vedr. reparationer og vedligeholdelse af biler som fremover foretages af central kørselsenhed. Jf. ad 10) er der reduceret med kr. pga. rengøringsudbud Forebyggende indsats ældre Indsatsen består af de lovpligtige forebyggende hjemmebesøg for de +75- årige, og ordningen har til formål at bevare eller udskyde ældres funktionsevnetab. Budgettet udgør i kr. Budgettet blev i 2010 reduceret med kr. ved nedlæggelse af 0,5 sundhedskonsulentstilling i forbyggende hjemmebesøg. Som led i Regeringens afbureaukratiseringsplan er politisk besluttet at reducere med 2,5 årsværk svarende til kr. De kr. i sparede lønmidler er overført til genoptræning i Budgettet er reduceret med kr. som en del af Sundhedscentrets kompenserende besparelser i budget Budget er reduceret med kr. i besparelsesforslag ved 1. behandling i Rådgivning og behandling af alkoholmisbrug Formålet med misbrugsenhedens arbejde er at yde professionel og respektfuld rådgivning og behandling til personer, som har problemer med alkohol og / eller stofproblemer, og som ønsker hjælp til at ændre/stoppe misbruget, samt hjælp til pårørende. Budgettet udgør i kr. Budgettet blev i 2010 reduceret med kr. ved nedlæggelse af 0,43 psykologstilling indenfor behandlingstilbud til alkoholmisbrugere.

17 Budget er i 2014 jf. beslutning i Sundhedsudvalg 7.oktober 2013 tilført kr. til øget indsats på området. Jf. ad 4) er der i 2016 via Lov- og cirkulæreprogram tilført kr. til retningslinjer for udarbejdelse af koordinerende indsatsplaner (dobbeltbelastede) samt kr. i 2016 (ændres til kr. i 2017 og kr. i 2018 og overslagsår) socialtilsyn (øget kvalitet i alkoholbehandlingen) Behandling alkoholmisbrug (Deling Døgnpulje) Det er ved budgetkontrol pr. 1/ aftalt mellem Sundhedsområdet og Handicap og Psykiatri at opdele døgnpulje til behandling af både stof og alkoholmisbrugere, således at pulje til alkoholmisbrugere på 1,4 mio. kr. overføres til sundhedsområdet under sundhedscentret. Budgettet er reduceret med kr. som en del af Sundhedscentrets kompenserende besparelser i budget Budgettet er reduceret med kr. som en del af besparelser i budget Der er tilført 0,2 mio. kr. til området, jf. beslutning i Sundheds- og psykiatriudvalget den 3. november Budgettet udgør i kr. Området har selvforvaltning. Center for Hjerneskade (etableret ) Virksomheden Center for Hjerneskade omfatter konti fra både hovedkonto 4 og 5. Tilbud til borgere med erhvervet hjerneskade er nu samlet i ét center. Der tilbydes: Ambulant genoptræning efter ophold på sygehus Neuropædagogisk støtte Koordinering, rådgivning og vejledning til borgere, pårørende og fagpersonale Netværkstilbud til pårørende Der er tilført budget til området, jf. budgetkontrollen pr. 1. april 2015 og reguleret pr. 1. oktober Desuden er der overført midler internt fra sundhedscentret ( kr.), bloktilskudspuljen ( kr. til drift) og budgetreguleringskonto ( kr. afledt drift bygning). Midlerne er fordelt mellem hovedkonto 4 og 5. Budget for Center for Hjerneskade udgør i kr. fordelt jf. nedenstående.

18 Kommunal genoptræning Kommunal genoptræning er delt således, at sundhedscentret og Center for Hjerneskade afholder udgifter til almen ambulant genoptræning efter sygehusindlæggelse. Center for Hjerneskades budget i 2016 udgør kr Forebyggende indsats for ældre og handicappede Center for Hjerneskade giver socialpædagogisk bistand efter SEL 85. Center for Hjerneskades budget i 2016 udgør kr. Herudover får Center for Hjerneskade afregnet midler fra Handicapområdets myndighedskontor vedrørende borgere over 11 timer, så det dækker det faktuelt visiterede. 1% reduktionen svarer til kr. i 2016 både hovedkonto 4 og 5. Jf. ad 3) er der reduceret med kr. vedr. reparationer og vedligeholdelse af biler som fremover foretages af central kørselsenhed.

Specielle bemærkninger til budget 2016-2019 pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget 2016-2019 pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2016-2019 pr. politikområde : I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2016-priser 2016 2017 2018 2019 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 457.048 457.092 457.092 457.092

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2014-2017 pr. politikområde : I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2014-priser 2014 2015 2016 2017 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 440.646 440.574 440.574 440.574

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde : I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2015 2016 2017 2018 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 460.838 460.054 460.054 460.054

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2016-2019 pr. politikområde : I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2016-priser 2016 2017 2018 2019 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 457.048 457.092 457.092 457.092

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde : I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2015 2016 2017 2018 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 460.838 460.054 460.054 460.054

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2014-2017 pr. politikområde : I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2014-priser 2014 2015 2016 2017 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 440.646 440.574 440.574 440.574

Læs mere

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Sundhed

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Sundhed Bemærkninger til budget 2017 politikområde Sundhed Politikområdet består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne (indlæggelser, ambulante behandlinger og sygesikringsydelser), fuld finansiering

Læs mere

Bemærkninger til budget 2019 politikområde sundhed

Bemærkninger til budget 2019 politikområde sundhed Bemærkninger til 2019 politikområde sundhed Politikområdet består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne (indlæggelser, ambulante behandlinger og sygesikringsydelser), fuld finansiering

Læs mere

Bemærkninger til budget 2018 politikområde sundhed

Bemærkninger til budget 2018 politikområde sundhed Bemærkninger til budget 2018 politikområde sundhed Politikområdet består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne (indlæggelser, ambulante behandlinger og sygesikringsydelser), fuld finansiering

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017 Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017 Politikområde Sundhed i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/8 Forventet regnskab Afvigelse i 2017 Udenfor selvforvaltning 1 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundheds-

Læs mere

Regnskabsbemærkninger, regnskab 2016

Regnskabsbemærkninger, regnskab 2016 Regnskabsbemærkninger, regnskab 2016 Politikområde: 07 Sundhed DRIFT I hele 1.000 kr., i 2016-priser Udgift Indtægt Netto Hele politikområdet Korrigeret budget 2016 531.011-44.203 486.808 Forbrug regnskab

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2015

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2015 Budgetkontrol pr. 1. oktober 7. SUNDHED I 1.000 kr. Afvigelse: - = mindreudgift eller merindtægt og += merudgift eller mindreindtægt FORKLARINGER TIL AFVIGELSER Oprindeligt Korrigeret Forbrug Forventet

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. april 2017

Budgetkontrol pr. 1. april 2017 Budgetkontrol pr. 1. april 2017 Politikområde Sundhed i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/3 Forventet regnskab Afvigelse i 2017 Udenfor selvforvaltning 1 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundheds-

Læs mere

Øvrige sundhedsområder (vederlagsfri fysioterapi, hospice og kørsel til genoptræning & læge/speciallæge)

Øvrige sundhedsområder (vederlagsfri fysioterapi, hospice og kørsel til genoptræning & læge/speciallæge) Politikområde Sundhed - Oversigt Frihedsgrader og bindinger Politikområdet Sundhed består af følgende delområder: Tandpleje Genoptræning Sundhedsfremme & forebyggelse Alkoholrådgivning Madservice Kommunikationsområdet

Læs mere

POLITIKOMRÅDET består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne

POLITIKOMRÅDET består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne POLITIKOMRÅDET består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne (indlæggelser, ambulante behandlinger og sygesikringsydelser), fuld finansiering af sundhedsudgifterne (hospice og ambulant

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2016-2019 pr. politikområde : 02 Nedenstående er under redigering I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2016-priser Basisbudget fra sidste års budgetlægning 389.278 359.653

Læs mere

Politikområdet består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne

Politikområdet består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne (indlæggelser, ambulante behandlinger og sygesikringsydelser), fuld finansiering af sundhedsudgifterne

Læs mere

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: December 2017 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2018

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: December 2017 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2018 Budget- og regnskabssystem for kommuner 3.4 - side 1 4 Sundhedsområdet SUNDHEDSUDGIFTER M.V. (62) 4.62.81 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsvæsenet 002 Stationær somatik 003 Ambulant somatik

Læs mere

Hovedkonto 4 Sundhedsområdet

Hovedkonto 4 Sundhedsområdet Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.4 - side 1 Dato: December 2015 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2015/Regnskab 2016 Hovedkonto 4 Sundhedsområdet Denne hovedkonto omfatter udgifter og indtægter vedrørende

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2016-2019 pr. politikområde : 02 I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2016-priser Basisbudget fra sidste års budgetlægning 389.278 359.653 328.673 300.119 + Rammeændringer,

Læs mere

Budgetproblemerne/udfordringerne er i de tidligere budgetsager opdelt således: Forventede

Budgetproblemerne/udfordringerne er i de tidligere budgetsager opdelt således: Forventede Bilag Budget 2018-21, materiale til budgetseminar - Politikområde Sundhed På anden behandling af Sundheds- og Psykiatriudvalgets budget for 2018-21 den 12.06.17, udbad udvalget sig materiale til budgetseminaret

Læs mere

Sygehusbehandling og genoptræning side 1

Sygehusbehandling og genoptræning side 1 Sygehusbehandling og genoptræning side 1 Indhold 4.81 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsvæsenet... 2 4.82 Kommunal genoptræning og vedligeholdelsestræning... 4 4.84 Vederlagsfri behandling hos

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Den xx. juni 2012 Specielle bemærkninger til budget 2013-2016 pr. politikområde Politikområde: nr. områdenavn I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2013-priser 2013 2014 2015 2016 Basisbudget fra sidste års

Læs mere

SOCIAL-, ÆLDRE OG SUNDSHEDSUDVALGET. (1.000 kr.) Udgift Indtægt

SOCIAL-, ÆLDRE OG SUNDSHEDSUDVALGET. (1.000 kr.) Udgift Indtægt Sundhedsområdet Der er to bevillingsniveauer på sundhedsområdet: Sundhed og Forebyggelse Kommunal (med)finansiering mv. Den samlede budgetramme for 2012 udgør: Tabel 1. Budget 2012 (Drift og statsrefusioner)

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 (for 2014, 2015 og 2016) D

Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 (for 2014, 2015 og 2016) D Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 (for 2014, 2015 og 2016) D. 27.06 Politikområde: 07 Sundhed 1) Ændringer i budgettet DRIFT i 1.000 kr. - = mindreudgift og + = merudgift og frem vilget Budget 2014 til aktivitetsbestemt

Læs mere

Sygehusbehandling og genoptræning side 1

Sygehusbehandling og genoptræning side 1 Sygehusbehandling og genoptræning side 1 Indhold 4.81 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsvæsenet... 2 4.82 Kommunal genoptræning og vedligeholdelsestræning... 4 4.84 Vederlagsfri behandling hos

Læs mere

Mål og Midler Sundhedsområdet

Mål og Midler Sundhedsområdet Fokusområder i 2014 Overskriften for fokus i 2014 er konsolideringen og fortsat udvikling af det nære sundhedsvæsen med sigte på et kommunalt sundhedsvæsen som et kompetent tredje ben i trekanten bestående

Læs mere

Aktivitetsbeskrivelse, budget

Aktivitetsbeskrivelse, budget Titel Vederlagsfri fysioterapi Nr.: 621-01 Kommunen overtog den 1. august 2008 myndighedsansvaret for vederlagsfri fysioterapi til personer med svært fysisk handikap. Den vederlagsfri fysioterapi tilbydes

Læs mere

SKIVEKOMMUNE Budget 2014. 9 Sundhedsudvalget

SKIVEKOMMUNE Budget 2014. 9 Sundhedsudvalget 9 Sundhedsudvalget 85 86 9.1 Sundhedsområdet Budget 2014, Drift: U/I Budget 2014 81 Aktivitetsbestemt medfinans. af sundhedsvæsenet U 161.917.000 82 Kommunal genoptræning og vedligeh. træning U 14.548.000

Læs mere

Mål og Midler Sundhedsområdet

Mål og Midler Sundhedsområdet Fokusområder Sundhedsområdet er specielt i kommunal økonomisk sammenhæng, idet langt hovedparten af økonomien er knyttet til finansiering/medfinansiering af aktiviteter i det regionale sundhedsvæsen og

Læs mere

Regnskab Vedtaget budget 2009

Regnskab Vedtaget budget 2009 Side 1 af 7 Acadresag: -6806 Budgetkontrol maj 20 Økonomisk oversigt Sundheds- og forebyggelsesudvalget 20 Medfinansiering af sygehusvæsenet og andre sundhedsydelser 170,0 189,3 192,5 187,5-5,0 Træning

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2013-2016 pr. politikområde : 23 Førtidspension m.m. I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2013-priser 2013 2014 2015 2016 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 425.100

Læs mere

Mål og Midler - Sundhedsområdet

Mål og Midler - Sundhedsområdet Mål og Midler - Sundhedsområdet Fokusområder i 2015 Fokusområder er de faglige og økonomiske mål/indsatsområder, som der sættes særligt fokus på i budgetperioden. De udvælges ud fra politiske målsætninger,

Læs mere

Økonomiudvalget I 2017-priser i hele tusinder -=mindreudgifter, +=merudgifter Forslag Politikområde

Økonomiudvalget I 2017-priser i hele tusinder -=mindreudgifter, +=merudgifter Forslag Politikområde Økonomiudvalget Forslag Politikområde 2017 2018 1 Efteruddannelse COK og Metropol Administrationen -500-500 -500-500 2 Ny systemudgift til Byg og Miljø (CPE) Administrationen 160 160 160 160 3 Driftssikring

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2017-2020 pr. politikområde : 25 I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2016-priser Basisbudget fra sidste års budgetlægning 116.813 113.487 114.232 114.232 + Rammeændringer,

Læs mere

Den 7. Juli 2009 Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Den 7. Juli 2009 Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Den 7. Juli 2009 Specielle bemærkninger til budget 2010-2013 pr. politikområde Politikområde: Ældre I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2010-priser 2010 2011 2012 2013 Basisbudget fra sidste budgetlægning

Læs mere

Budgetoplysninger 2015 - drift Bår

Budgetoplysninger 2015 - drift Bår Budgetoplysninger - drift Bår Kolonnenavne Oprindeligt budget 14 Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 284.159.300-10.400.300 273.759.000 01 Sundhed 284.159.300-10.400.300 273.759.000 04 Sundhedsområdet 219.360.900-526.700

Læs mere

Politikområdet består af 4 distrikter Nord, Øst, Vest og Syd samt et fællesområde. Desuden indeholder området Ældrerådet, tomgangsleje og projekter.

Politikområdet består af 4 distrikter Nord, Øst, Vest og Syd samt et fællesområde. Desuden indeholder området Ældrerådet, tomgangsleje og projekter. Bemærkninger til budget 2017 politikområde Ældre Politikområdet består af 4 distrikter Nord, Øst, Vest og Syd samt et fællesområde. Desuden indeholder området Ældrerådet, tomgangsleje og projekter. I 1.000

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2016-2019 pr. politikområde Politikområde: 09 Handicap I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2016-priser 2016 2017 2018 2019 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 256.721

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Udvalg: Social- og sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 55 Social Service/ Den centrale refusionsordning

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Halvårsregnskab pr. 30.06.2014 1. Resume Drift Drift - Borgerrådgivning 232.368 232.368 98.198 234.168 1.800 Ældreboliger -15.253-15.253-8.819-15.253 0 Myndighed - Hjælpemidler

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde : I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2015 2016 2017 2018 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 447.308 458.000 467.664 467.664

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2018 Udvalg: Social- og sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 55 Social Service/ Den centrale refusionsordning

Læs mere

7. SUNDHED. 7.1 Aktiviteter. Kapitel 7: Politikområde Sundhed. Halsnæs Kommune Budget Politikområdet sundhed er opdelt i 5 aktivitetsområder.

7. SUNDHED. 7.1 Aktiviteter. Kapitel 7: Politikområde Sundhed. Halsnæs Kommune Budget Politikområdet sundhed er opdelt i 5 aktivitetsområder. 7. SUNDHED 7.1 Aktiviteter Politikområdet sundhed er opdelt i 5 aktivitetsområder. Nr. Aktivitetsområde Beskrivelse 1 Sundhedsservice Sundhedsservice 2 Træning og Aktivitet Sundhedsuddannelserne for Social-

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr.

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr. Overblik 1 Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje Drift Tabel 1: Senior & Sundhedsudvalget, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår incl. overførsler

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget opfølgning pr. 31. marts Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 10 Social Service/Serviceudgifter 55 Social

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter Myndighed

10 Social Service/Serviceudgifter Myndighed Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 7.635 00 Serviceudgifter -3.286 55 Den centrale refusionsordning -576 66 Aktivitetsbestemt medfinansiering 11.498 10 Social Service/

Læs mere

Budgetområdebeskrivelse, Budgetområde Sundhed 621

Budgetområdebeskrivelse, Budgetområde Sundhed 621 Budgetområdebeskrivelse, Budgetområde Sundhed 621 1. Indledning Med kommunalreformen er kommunerne blevet en del af det samlede sundhedsvæsen med ansvar for aktiviteter inden for vederlagsfri fysioterapi,

Læs mere

R-2012 B-2013 BF-2014 BO-2015 BO-2016 BO-2017

R-2012 B-2013 BF-2014 BO-2015 BO-2016 BO-2017 Udvalget for Voksne Udvalget arbejder med følgende politikområder: Politikområde 7 Sundhed, som omfatter medfinansiering af det regionale sundhedsvæsen, samt sundhedsforebyggende og rehabiliterende indsats

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 1.600 Egentlige tillægsbevillinger 1.600 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0

10 Social Service/Serviceudgifter 1.600 Egentlige tillægsbevillinger 1.600 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2015 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 11.166 Egentlige tillægsbevillinger 11.200 Finansieret til/fra andre udvalg -34 Som følge af indkøbsbesparelse

Læs mere

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og Omsorg

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og Omsorg Bilag: 2017 - Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og Omsorg På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2016-2019 pr. politikområde Politikområde: 09 Handicap I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2016-priser 2016 2017 2018 2019 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 256.721

Læs mere

Sundhedsudvalgets basisbudget 2015-2018

Sundhedsudvalgets basisbudget 2015-2018 Sundhedsudvalgets basisbudget - -prisniveau Budgetforslag Samlet resultat 116.587.080 116.585.600 116.560.348 116.560.348 046281 Aktivitetsbestemt medfin. Sundhedsvæs. 007 Genoptræning under indlæggelse

Læs mere

Beskrivelse af opgave, Budget 2015-2018

Beskrivelse af opgave, Budget 2015-2018 Beskrivelse af opgave, Budget 2015 2018 1 Det lovpligtige og nødvendige 6 Socialudvalget Budgetområde Sundhed Aktivitetsbestemt medfinansiering Vederlagsfri fysioterapi 01 Vederlagsfri fysioterapi Kommunen

Læs mere

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -10.323 Egentlige tillægsbevillinger -10.300 Finansieret til/fra andre udvalg -23

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -10.323 Egentlige tillægsbevillinger -10.300 Finansieret til/fra andre udvalg -23 Noter Budgetopfølgning pr. 30. september 2015 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -10.323 Egentlige tillægsbevillinger -10.300 Finansieret til/fra andre udvalg -23 Egentlige

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2016-2019 pr. politikområde : 16 Affald og Rotter I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2016-priser 2016 2017 2018 2019 Basisbudget fra sidste års budgetlægning -669-1.484

Læs mere

Budgetseminar d. 23. august Omsorgs- og Forebyggelsesudvalget

Budgetseminar d. 23. august Omsorgs- og Forebyggelsesudvalget Budgetseminar d. 23. august 2018 Omsorgs- og Forebyggelsesudvalget Omsorgs- og Forebyggelsesudvalget Samlet budget Omsorgs-og Forebyggelsesudvalget -Budget 2019 -ialt 1.495 mio.kr. Sundhed -Aktivitetsbestemt

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde : 16 Affald og Rotter I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2015 2016 2017 2018 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 55-907 -1.602-1.602

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter Social Service/Overførselsudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter Social Service/Overførselsudgifter 0 opfølgning pr. 30. september Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 689 Finansieret til/fra andre udvalg 689 10.1 10 Social Service/Serviceudgifter -23 Finansieret fra/til

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2017-2020 pr. politikområde Politikområde: IT I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2017 2018 2019 2020 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 56.304 55.015

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde : 15 Natur, Vand og Miljø I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2015 2016 2017 2018 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 10.957

Læs mere

Social-, Ældre- og Sundhedsudvalget: Sundhed og forebyggelse

Social-, Ældre- og Sundhedsudvalget: Sundhed og forebyggelse Opgaver under området Udvalget varetager opgaver inden for: Aktivitetsbestemt medfinansiering Genoptræning og vedligeholdende træning Vederlagsfri fysioterapi hos privatpraktiserende fysioterapeut Sundhedsfremme

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 600

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 600 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2017 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -6.765 Egentlige tillægsbevillinger -7.365 Finansieret til/fra andre udvalg 600 10 Social Service/Serviceudgifter

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr.

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr. Overblik 1 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje Drift Tabel 1: Senior & Sundhedsudvalget, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår incl. overførsler

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde Politikområde: I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2015 2016 2017 2018 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 535.485 547.530 554.732

Læs mere

SOCIAL-, ÆLDRE OG SUNDSHEDSUDVALGET. (1.000 kr.) Udgift Indtægt

SOCIAL-, ÆLDRE OG SUNDSHEDSUDVALGET. (1.000 kr.) Udgift Indtægt Sundhedsområdet Der er tre bevillingsniveauer på sundhedsområdet: Sundhed og Forebyggelse (serviceudgifter) Sundhed og Forebyggelse (Kommunal medfinansiering) Administration mv. (Serviceudgifter) Den samlede

Læs mere

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl.

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl. Sundhedsudvalget Kvartalsregnskab - pr. 31. marts 2014 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl.

Læs mere

Orientering om ændring af den kommunale medfinansiering og fuldfinansiering

Orientering om ændring af den kommunale medfinansiering og fuldfinansiering Orientering om ændring af den kommunale medfinansiering og fuldfinansiering Formål med orienteringen: Denne orientering har til formål at give Social- og Sundhedsudvalget et indblik i de vedtagne ændringer

Læs mere

Budget 2016-19 Budgetområde 621 Sundhed

Budget 2016-19 Budgetområde 621 Sundhed Indledning Kommunalreformen har betydet, at kommunen er blevet en del af det samlede sundhedsvæsen med ansvar for aktiviteter inden for vederlagsfri fysioterapi, aktivitetsbestemt medfinansiering af det

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 30. september 2017 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 55 Social Service/ Den centrale refusionsordning 0 Generelt

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret

Læs mere

Social Service/Serviceudgifter 0

Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2019 Udvalg: Social- og sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 Social Service/ Den centrale refusionsordning

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget AKTIV HELE LIVET - SUNDHED OG OMSORG

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget AKTIV HELE LIVET - SUNDHED OG OMSORG Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget AKTIV HELE LIVET - SUNDHED OG OMSORG På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2014-2017 pr. politikområde : 16 Affald og Rotter I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2014-priser 2014 2015 2016 2017 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 6.908 6.552

Læs mere

Sundhedsudvalgets basisbudget 2016-2019

Sundhedsudvalgets basisbudget 2016-2019 Sundhedsudvalgets basisbudget - -prisniveau Budgetforslag Samlet resultat 116.587.080 116.585.600 116.560.348 116.560.348 46281 Aktivitetsbestemt medfin. Sundhedsvæs. 006 Overenskomstforhandl. med PLO

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget 2013-2016 pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget 2013-2016 pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2013-2016 pr. politikområde : 10 Børn og Unge I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2013-priser 2013 2014 2015 2016 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 258.442 256.726

Læs mere

Social-, Ældre- og Sundhedsudvalget: Sundhed og forebyggelse

Social-, Ældre- og Sundhedsudvalget: Sundhed og forebyggelse Opgaver under området Udvalget varetager opgaver inden for: Aktivitetsbestemt medfinansiering Genoptræning og vedligeholdende træning Vederlagsfri fysioterapi hos privatpraktiserende fysioterapeut Sundhedsfremme

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2016-2019 pr. politikområde : 15 Natur, Vand og Miljø I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2016-priser 2016 2017 2018 2019 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 10.503

Læs mere

3. budgetprognose 2009 af 5. august 2009: Social- og Sundhedsudvalget

3. budgetprognose 2009 af 5. august 2009: Social- og Sundhedsudvalget 3. budgetprognose 2009 af 5. august 2009: Social- og Sundhedsudvalget Prognosen indeholder følgende elementer: a) 1. Opfølgning på budgettet for 2009 for de enkelte udvalgs politikområder. 2. Konsekvensberegning

Læs mere

Økonomi og Løn/26-02-2014/hs 1

Økonomi og Løn/26-02-2014/hs 1 Sundhedsudvalget 113.463 107.832 112.36.102 4.432 Sygehusbehandling og genoptræning 89.574 82.797 82.975-6.598 56 046281 Aktivitetsbestemt medfinansiering afsundhedsvæsenet 77.689 71.592 71.592-6.098 77.689

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter Myndighed 187

10 Social Service/Serviceudgifter Myndighed 187 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 20.044 00 Serviceudgifter 8.849 55 Den centrale refusionsordning -269 66 Aktivitetsbestemt medfinansiering 11.464 10 Social Service/

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Sundhed og forebyggelse viser følgende for regnskabsåret 2017:

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Sundhed og forebyggelse viser følgende for regnskabsåret 2017: Bevillingsramme 50.56 Sundhed og forebyggelse Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Sammendrag Bevillingsramme 50.56 Sundhed og forebyggelse viser følgende for regnskabsåret : Det vedtagne var

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Sundhed og forebyggelse er der i budget 2018 afsat 305,6 mio. kr.

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Sundhed og forebyggelse er der i budget 2018 afsat 305,6 mio. kr. Bevillingsramme 50.56 Sundhed og forebyggelse Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 50.56 Sundhed og forebyggelse er der i afsat 305,6 mio. kr. Dertil skal tillægges

Læs mere

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015 Indledning Området administreres af Seniorudvalget. Området omfatter pleje og omsorg for ældre og handicappede, forebyggende indsats for ældre og handicappede, plejehjem, inkontinenshjælpemidler samt hjælpemidler

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

Status for tekniske korrektioner til budget 2015 og overslagsårene.

Status for tekniske korrektioner til budget 2015 og overslagsårene. 1 of 9 Status for tekniske korrektioner til budget 2015 og overslagsårene. Indhold X. Udvalget for sundhed, ældre og social.... 2 X.X Sundhedsområdet... 2 X.X.X Demografipulje på sundhedsområdet... 2 X.X.X

Læs mere

SKIVEKOMMUNE Budget 2013. 9. Sundhedsudvalget

SKIVEKOMMUNE Budget 2013. 9. Sundhedsudvalget 9. Sundhedsudvalget 87 88 9. Sundhedsudvalget Budget 2013, Drift: U/I Budget 2013 81 Aktivitetsbestemt medfinans. af sundhedsvæsenet U 161.062.000 82 Kommunal genoptræning og vedligeh. træning U 15.007.000

Læs mere

Konsekvenser af kommunalreformen for Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Konsekvenser af kommunalreformen for Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Københavns Kommune Sundheds- og Omsorgsudvalget Bilag 6 UDVALGSINDSTILLING med sagsfremstilling Konsekvenser af kommunalreformen for Sundheds- og Omsorgsforvaltningen INDSTILLING Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Læs mere

Vejledning til at udfylde skema: Ændring i budgettet: Beskrivelsen fra budgetændringen. Her tilføjes SBSYS sagsnummer.

Vejledning til at udfylde skema: Ændring i budgettet: Beskrivelsen fra budgetændringen. Her tilføjes SBSYS sagsnummer. Sagsnr. 00.01.00-A00-63-14 Dato 4-1-2016 Sagsbehandler Annette Wendt Opfølgning på budget 2015 Sundheds- og psykiatriudvalget Nedenstående oversigt viser de punkter på Sundheds- og psykiatriudvalget, som

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsramme 50.56 Sundhed og forebyggelse Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Beskrivelse af opgaver Bevillingsrammen omfatter sygehusudgifter samt sundhedsmæssige indsatser og forebyggende

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2016-2019 pr. politikområde Politikområde: I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2016-priser 2016 2017 2018 2019 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 534.780 544.107 549.696

Læs mere

Budgetvejledning G.3.-2 af 29. juni 2012 Lov- og cirkulæreprogram SÆs område

Budgetvejledning G.3.-2 af 29. juni 2012 Lov- og cirkulæreprogram SÆs område 1 of 5 Budgetvejledning G.3.-2 af 29. juni 2012 Lov- og cirkulæreprogram SÆs område 12538 Ændringer vedr. voksen og handicapområdet Note 1: Bekendtgørelse om udmåling af tilskud til borgerstyret personlig

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2014-2017 pr. politikområde : 23 Førtidspension m.m. I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2014-priser 2014 2015 2016 2017 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 442.373

Læs mere

Økonomivurdering. 2. kvartal 2013

Økonomivurdering. 2. kvartal 2013 Økonomivurdering 2. kvartal 2013 Sundhedsudvalget Område Korr. budget inkl. Afvigelser i forhold til korr. budget overførelser ØKV1 ØKV2 ØKV3 Pleje og Omsorg 201,3-6,1-5,0 Pleje og Omsorg - Fælles 12,6-1,1-0,8

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Budgetopfølgning III pr. 30. september Oversigt over omplaceringer og "udgiftsneutrale" tillægsbevillinger 2016

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Budgetopfølgning III pr. 30. september Oversigt over omplaceringer og udgiftsneutrale tillægsbevillinger 2016 Budgetopfølgning III pr. 3. september Oversigt over er og "udgiftsneutrale" er 216 Sundhedsområdet 3.135-77 -23 af,1 mio. kr. fra puljen til sundhedsfremme og forebyggelse til visitationen -1 af overskydende

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2014-2017 pr. politikområde Politikområde: I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2014-priser 2014 2015 2016 2017 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 518.246 520.954 526.861

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Ældre og Sundhed 1 of 1 Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Ældre og Sundhed 14. marts 214 Budgetopfølgning pr. 28. februar 214 Sundhedsområdet Note 1 - Træning og aktivitet Budgettet omfatter kommunale trænings- og

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. maj 2019

Budgetkontrol pr. 1. maj 2019 Budgetkontrol pr. 1. maj 2019 Politikområde Ældre i 1.000 kr. Korrigeret Forbrug Forventet Afvigelse i Aktivitetsområder (Indenfor Det servicedeklarerede område 1 Visiterede timer 443.892 151.758 434.137-9.755

Læs mere

Ny model for kommunal medfinansiering. Sundhedskoordinationsudvalget 27. juni 2018

Ny model for kommunal medfinansiering. Sundhedskoordinationsudvalget 27. juni 2018 Ny model for kommunal medfinansiering Sundhedskoordinationsudvalget 27. juni 2018 1 Baggrund Kommunal medfinansiering blev indført i 2007 for at give kommunerne et større (økonomisk) incitament til at

Læs mere