Indhold. 1. Indledning. NOTAT: Busbestilling Bustrafikbestilling 2016 foretages med afsæt i: Plan og Udvikling Sagsnr Brevid.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indhold. 1. Indledning. NOTAT: Busbestilling Bustrafikbestilling 2016 foretages med afsæt i: Plan og Udvikling Sagsnr Brevid."

Transkript

1 Plan og Udvikling Sagsnr Brevid Ref. JEFJ Dir. tlf NOTAT: Busbestilling marts 2015 Indhold Indhold Indledning Sammendrag, Bustrafikbestilling Passagertal og driftsøkonomi - rutebusser Passagertal og driftsøkonomi - Flextur Miljøvenlig buskørsel Fokuspunkter i busplanlægningen Den videre proces... 6 BILAG 1 aktuelle fokusområder i den kollektive bustrafik Indledning Bustrafikbestilling 2016 foretages med afsæt i:

2 Side2/8 - Dette notats gennemgang af økonomi og passagertal for den kollektive bustrafik i Roskilde Kommune i Movias seneste busbudget for busser i rute Det er på 53,4 mio. kr., hvilket er en budgetforøgelse på ca.1 mio. kr. (Efter ny Lov om Trafikselskaber fra 2014 overføres tre tværkommunale busruter (123, 230R og 240) til Region Sjælland, hvilket øger den kommunale udgift med 1 mio. kr. Seneste to års regnskaber har dog ligget noget under budget, og udgiften til rutebusser forventes i 2016 ikke at overstige kommunens busbudget). Notatet giver en status på kommunens indsats for mere miljøvenlig buskørsel. Desuden beskrives (I bilag 1) aktuelle fokusområder med mulige tiltag og justeringer for at forbedre busplanen på kort og lang sigt. 1.1 Sammendrag, Bustrafikbestilling 2016 Analyse af driften af rutebusser og Flextur i 2014, samt gennemgangen af Movias budgetforslag for 2016 giver ikke anledning til at justere på busbestillingen i forhold til Aktuelle tal Flextur forelå ikke inden frist for dagsordenen, men forventes at foreligge til udvalgsmødet, sammen med indstilling og evt. konsekvenser. Passagertallet i rutebusserne er stort set uændret. A-busserne går lidt frem, mens de mindre bybusser samlet har lidt færre passagerer. Forvaltningen har i dialog med Plejecenter Trekroner udarbejdet et forslag med 5 daglige hverdagsafgange til og fra Roskilde st. Forslaget er en linjevariant på linje 204, som finansieres ved at reducere på hverdags dagture på bus 203 fra to til en tur i timen, i fornødent omfang. Indfasning af bus til Trekroner Plejecenter kan ske ved køreplanskift december Busserne i Roskilde er blevet mere miljøvenlige. To A-busser kører nu på ren biodiesel, hvilket har sænket bussernes samlede CO2 udledning med 6% i kommunen. Forvaltningen undersøger nu muligheden for at styrke miljøindsatsen med elbusser for de 0,8 mio. kr., der årligt er afsat til miljøvenligt materiel. 2. Passagertal og driftsøkonomi - rutebusser Passagerudvikling bybusser Den positive udvikling fra Busplan 2012 fortsatte i 2013, hvor der kom yderligere nye passagerer i busserne. I 2014 er passagertallet ca lavere end i Det er en forholdsvis lille ændring, der dels skyldes en ændring på en tværkommunal linje, dels kan forklares med en mild vinter, hvor flere måske har valgt andre transportmidler. Indeks, 2010 = 100 Passagerindeks Passagertal (mio.) , ,9 4, ,7 5, ,6 5, ,1 5.3 Passagertal, kollektiv bustrafik i Roskilde Kommune Den største fremgang kom som følge af 2012 planen, og slog igennem i 2012 og Passagertallet i 2014 ligger under.

3 Side3/8 Efter tre års drift med de store ændringer, der kom med 2012 busplanen, må det forventes at kendskabet til den nye busplan er bredt godt ud, og hvor potentialet for yderligere stigninger i passagertallet er begrænset. Kommunens trafikpolitik fra 2015 har et mål om at øge passagertallet med 5 % inden udgangen Forvaltningen udarbejder en plan for at indfri dette mål med afsæt i workshop, med deltagelse af embedsmænd og eksterne rådgivere. Målet er, at der kan foreligge en handleplan i maj eller juni Busøkonomi Kommunens tilskud til rutebusser er faldet fra 50,0 mio. kr. til 49,3 mio. kr. Udgiften til busdriften er dermed 0,7 mio. kr. lavere end i Det skyldes især øgede indtægter og lavere brændstofpriser. Kommunen har betalt acontobeløb på i alt 51,4 mio. kr. i Regnskabet for 2014 viser en samlet udgift på 49,3 mio. kr. Der er dermed indbetalt 2,1 mio. kr. for meget og beløbet tilbageføres til kommunen. Ca. 1,4 mio. kr. af de overskydende midler bruges til en omfattende forbedring af stoppesteder med nyt inventar og realtidsvisning (nye displays) i alle større byer i kommunen. Kommunens tilskud pr. påstiger ligger stabilt omkring 9,50 kr. Opgjort I 2010 priser falder tilskuddet pr. påstiger, og er nu lavere end i Det er en positiv udvikling, som indikerer, at kommunens tilskud til kollektiv trafik bruges stadig mere effektivt. Busdrift Kom m unalt tilskud, m io. kr Indeksreguleret Kom m unalt tilskud Antal tim er til busdrift Passagerertal i kom m unen (m io.) Tilskud pr. påstiger 9,16 9,51 9,65 9,43 9,42 Tilskud pr. påstiger (2010 priser) 9,16 9,25 9,17 8,99 8,29 Indtæ gt pr. påstiger (2010 priser) 6,08 5,71 5,33 5,57 5,98 Nøgletal for busdriften (rutebusser) 2010 til 2014 Passagerudvikling bybusser Igen i 2014 udvikler A-busserne sig positivt med flere påstigere. De mindre bybusser 203, 204, 205 og 206 har svagt faldende eller næsten uændrede passagertal (Linje 206 er lagt sammen med linje 209, hvilket har medvirket til passagerfremgangen på linje 206).Det undersøges, om køreplanen for linjerne kan optimeres for at få flere passagerer. Fald på 208 skyldes delvis sammenlægning med 202A, som derved har fået overført passagerer i statistikken. A-busserne har nu med næsten 2,0 mio. passagerer og kommunens udgift pr. påstiger ligger væsentlig under de øvrige bybusser. Tallene viser, at A-busserne er attraktive for et stort antal daglige busbrugere, og at prioriteringen af højklassede A-busser, rent økonomisk set, er fornuftig. Den stadige fremgang på A-buslinjerne indikerer et muligt potentiale i at udvide driften. En analyse af passagerantallet om aftenen viser, at de sidste afgange bruges mere og mere. I kombination med udviklingen af Roskilde by, herunder Kildegården, Musicon og bymidten generelt, kan der i de nærmeste år blive brug for at udvide driften aften og evt. nat.

4 Side4/ Passagertal bybusser Antal passager Påstigere 2012 Påstigere 2013 Påstigere A 202A Linje Tværkommunale busruter Passagertallet er faldet fra 2,77 til 2,,70 mio fra 2013 til Faldet på skyldes især linje 207, som er mere end halveret passagermæssigt. Kommunen skal drøfte årsagen til dette pludselige og markante fald med Movia og Lejre Kommune. I lighed med tidligere år har de fire højfrekvente buslinjer i Roskilde Kommune over 70 % af passagererne. Der har været fokus på den tværkommunale linje 217 mellem Jyllinge og Veksø

5 Side5/8 station. Egedal Kommune ønsker at ændre ruten. Forvaltningen har samarbejdet med Movia og Egedal Kommune om at finde en mulig løsning. Der er endnu ikke fundet en løsning, fordi den aktuelle busrute er meget vigtig for blandt andet en del ældre i Knudsbjerg området i Roskilde kommune. Desuden har bus 217 haft en meget flot passagerfremgang fra 2012 til 2014 på 56 %. Derfor anbefaler Roskilde Kommune ikke at ændre på ruten, så den kører via Hove, som Egedal ønsker. 3. Passagertal og driftsøkonomi - Flextur Movia har endnu ikke data klar for udgifter og passagerer for Flextur i Tallene indarbejdes i dette notatet, så snart det er muligt. Punktet vil herefter beskrive udviklingen i udgifter og passagertal frem til Flextur er en stor succes i Roskilde Kommune. Benyttelsen af tilbuddet blev næsten fordoblet fra 2012 til 2013, fra til passagerer. I forbindelse med busbestilling 2015, blev det undersøgt, om taksten for Flextur skulle hæves, eller helt eller delvist dækkes af rutebusser. Analysen viste, at fordyrelser af Flextur kun i mindre grad vil begrænse udgiften eller dæmpe brugen af Flextur. Kortlægning af flexturene viste desuden, at flexturene geografisk er meget spredt i kommunen og derfor er vanskelige at dække af rutebetjening. Kommunale udgifter til Flextursordning (mio. kr.) ,2 0,4 0,6 0,8 1 1,2 1,4 1,6 Udvikling i kommunens udgift til Flextur til 2013 Figuren herover viser udviklingen i det kommunale tilskud til Flextur. Væksten har været stor fra år til år og udgiften er mere end fordoblet fra 2012 til I 2013 var der tilmeldt 2080 brugere af Flextur i Roskilde. 4. Miljøvenlig buskørsel I budgetforliget for 2014 blev det besluttet at gøre buskørslen mere miljøvenlig, og der blev afsat 0,3 mio. kr. i 2014 og årene fremover til indkøb af miljørigtigt brændstof til de små bybusser, som led i at gennemføre kommunens mål på klimaområdet og reducere CO2-udledningen. Indfasningen har været forsinket til december 2014, hvor det langt om længe lykkedes at tanke busser med syntestisk diesel (BTL), som er anden generation biodiesel. Brændstoffet blev disponeret til 2 af de 11 busser, som dækker kommunens A-busnet. Effekten er beregnet til ca. 6% reduktion på den samlede busdrift i Roskilde Kommune.

6 Side6/8 Der er gennemført en god kampagne for de grønne busser. Movia har udviklet og gennemført kampagnen. I budgetforliget for 2015 blev det besluttet at forstærke miljøindsatsen i kraft af mere biodiesel eller indkøb af mere miljøvenligt materiel. Der er afsat 0,8 mio. kr. pr. år i fire år. Forvaltningen har fokus på, at indarbejde beløbet i et nyt busudbud med henblik på at få 2-3 elbusser i drift. Forvaltningen har i marts 2015, fælles med Movia, indledt drøftelser med Arriva om få udarbejdet konkrete tilbud om elbusser til kommunen. Der forventes en afklaring på dette inden sommeren Fokuspunkter i busplanlægningen Forslag om bus til Trekroner plejecenter med indfasning i december 2015 Forvaltningen har i dialog med plejecenteret udarbejdet et forslag med 5 daglige hverdagsafgange mellem plejecenteret og Roskilde st. Forslaget indebærer en linjevariant på de fem afgange på linje 204, som i dag har endestation på Bernadottegården. Fremover vil de få endestation ved Trekroner Plejecenter, og der vil herefter stadig være bus en gang i timen til Bernadottegården. Det koster ca. ½ mio. kr. ekstra at køre til Trekroner Plejecenter, i stedet for Bernadottegården. Dette foreslås finansieret ved at reducere hverdags dagture på bus 203 fra to til en tur i timen, i fornødent omfang. Øvrige bybusser, undtagen A-busserne, har kun en afgang i timen. Indfasning kan ske ved køreplanskift december Den videre proces På PTU s dagsorden kommer følgende nye initiativer i busplanlægningen inden næste bustrafikbestilling i maj 2016: Maj-juni 2015: Plan for indfrielse af trafikpolitikkens mål om 5% flere passagerer i den kollektive trafik. November-december, 2015: Katalog med forslag til evt. nye tiltag og justeringer af busplanen.

7 Side7/8 BILAG 1 aktuelle fokusområder i den kollektive bustrafik Forvaltningen arbejder løbende med emner, for eksempel udviklingsprojekter, justeringer af driften og tværkommunale spørgsmål. Listen herunder viser aktuelle fokusområder. Nye busruter og optimering af eksisterende Formål Emne/ Indsats Status/ Proces Udvidelse af driften på A- busser Betjening af Lyndby Landbrugsskole, Efterspørgselen stiger på busser om aftenen og evt. nat. Udvidelse af linje 233 i samarbejde med Lejre kan være en mulighed. Ændring af linje 217 Egedal ønsker omlægning af linje 217, ad Østrupvej og via Hove. Busbetjening af "Bakkekvarteret". Betjening af Trekroner Plejecenter Bus Trekroner - Fløng Ændring af kørselsretning for 202A Stoppesteder Revision og opgradering af stoppesteder Anlæg Ombygning af Allehelgensgade Fremkommelighed for linje 201A Bedre skiltning på Roskilde st Markedsføring Bakkekvarteret har begrænset betjening efter 2012 planen. For nogle ældre er afstanden til Trekroner st. lang. Der er udarbejdet et løsningsforslag med variant på linje 204. Høje Tåstrup ønsker at give bedre forbindelse til uddannelse i Roskilde Kommune. Af hensyn til trafiksikkerhed for mange unge, der skal krydse Maglegårdsvej med den nuværende kørselsretning. En gradvis kvalitetssikring og optimering af kommunens stoppesteder. Løsningsforslaget er udarbejdet Busprioritering i signaler. Busbane. Gatingsignal, mv. Orienteringsskilte i gangtunneller og overskuelige oversigtskort. Behov og muligheder undersøges Behov og muligheder undersøges Egedals behov er blevet undersøgt og beskrevet. Roskilde Kommune har meddelt Egedal Kommune, at kommunen foreslår, at vi arbejder videre på at finde en anden løsning end den Egedal Kommune foreslår, som vil betyde væsentlige forringelser. Pris for tillægsafgang undersøges. Kan realiseres, hvis det besluttes. Løsningsmulighed er udarbejdet. Kan indfases med politisk beslutning. Forslaget bearbejdes i samarbejde med Høje Tåstrup. Forslaget undersøges. Der er ansøgt om fælles puljeansøgning med Regionen og Movia. Finansiering via busbudget. Gennemføres i forbindelse med forsyningsopgave i Penge er frigivet. Ansøgning på 50% medfinansiering af 6 mio. kr. Forsøges indarbejdet i budget Indsats iværksættes sammen med Movia. DSB har udarbejdet forslag, som Roskilde Kommune har accepteret og afventer igangsætning.

8 Side8/8 Formidling af bustilbud og kampagne Udbud Klima og miljø Miljøoptimering af busser Bus og byudvikling Integration af kollekiv bustrafik i Ny Østergade Fokus på Viby St. Opdatering af Roskilde Busguide Udarbejdelse af kommunal strategi med henblik på en gradvis grøn omstilling af den kollektive trafik. Trafikken integreres i byplanlægningen. Der udarbejdes forslag til indretning af forplads, og forbedring af Viby st. som knudepunkt kr. af busdriftsbudgettet til udsendelse sommer 2015 Et første indspil til strategi er udarbejdet. Dialog med - Movia og Arriva Sættes i gang i marts Første skridt er taget med inddragelse af Movias Mobilitetsafdeling. Der er udpeget konkrete problemstillinger.

Status på driftsøkonomi og passagertal... 1

Status på driftsøkonomi og passagertal... 1 Veje og Grønne Områder Sagsnr. 282810 Brevid. 2528053 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk NOTAT: Justeringer til busplan 2018 29. marts 2017 Indhold Status på driftsøkonomi og passagertal...

Læs mere

BUSRAPPORT 2013. Roskilde Kommune. Plan & Udvikling. April

BUSRAPPORT 2013. Roskilde Kommune. Plan & Udvikling. April BUSRAPPORT 2013 Roskilde Kommune. Plan & Udvikling. April 2014 Indhold Indhold... 2 1.0 Indledning... 3 1.1 Sammenfatning og nøgletal... 3 2.0 Analyse af passagertal og økonomi... 6 2.1 Passagertal......

Læs mere

Busrapport Roskilde 2017

Busrapport Roskilde 2017 Busrapport Roskilde 2017 Roskilde Kommune, Veje og Grønne Områder. Marts 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE Forord... 1 Resume... 2 1. Om bustrafik i Roskilde... 3 1.2 Oversigt over buslinjer... 4 2. Busserne og

Læs mere

Ansøger Projekttitel Tilskud kr. Budget kr.

Ansøger Projekttitel Tilskud kr. Budget kr. NOTAT Dato J. nr. 22. maj 2015 Udmøntning af Pulje til busfremkommelighed Nedenfor præsenteres de projekter som får støtte af Pulje til busfremkommelighed. Der udmøntes midler til 18 projekter til i alt

Læs mere

Det strategiske net i Region Sjælland justeres og udvikles efter princippet om busforbindelse til alle tog i de store knudepunkter.

Det strategiske net i Region Sjælland justeres og udvikles efter princippet om busforbindelse til alle tog i de store knudepunkter. Notat Til: Kommuner i Region Sjælland og Region Sjælland Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler SHA Direkte +45 36 13 17 75 Fax - SHA@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 4. juli 2017 Trafikbestilling

Læs mere

BORGERINDDRAGELSE. Ny busplan i Roskilde. Jens Falk Jensen Trafikplanlægger

BORGERINDDRAGELSE. Ny busplan i Roskilde. Jens Falk Jensen Trafikplanlægger BORGERINDDRAGELSE Ny busplan i Roskilde Jens Falk Jensen Trafikplanlægger 4631 3717 jensfj@roskilde.dk Lars Elmsted Kommunikation 4631 3135 larsep@roskilde.dk Plan og udvikling. Roskilde Kommune. Hvorfor

Læs mere

Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018

Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018 Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget Evaluering af Udviklingsmål 2018 januar 2019 Indhold Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget...3 MTU2 Færre uheld i trafikken...3 MTU3 Flere buspassagerer på det samlede

Læs mere

Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen om trafikbestilling 2016 til efterretning.

Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen om trafikbestilling 2016 til efterretning. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 25. juni 2015 Torsten Rasmussen 15 Orientering om trafikbestilling 2016 Indstilling: Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen

Læs mere

Notat. Trafik planlægning. Fremkommelighedspuljeansøgning, Trafikstyrelsen

Notat. Trafik planlægning. Fremkommelighedspuljeansøgning, Trafikstyrelsen Notat Fremkommelighedspuljeansøgning, Trafikstyrelsen Projektbeskrivelse for forprojekt på Flintholm Station. Ansøgning til fremkommelighedspuljen. Projekttitel Bynet 2018 - "forprojekt til forbedring

Læs mere

+WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION

+WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION FEBRUAR 2014 KØGE KOMMUNE OG MOVIA +WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION SAMMENFATNING AF FORSLAG I RAPPORTEN: +WAY PÅ 101A I KØGE (VER 2.0) 1. Sagsfremstilling Køge er en

Læs mere

Velkommen til Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april Møde i Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april 2012 / side nr.

Velkommen til Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april Møde i Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april 2012 / side nr. Velkommen til Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april 2012 Møde i Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april 2012 / side nr. 1 Et godt regnskab Samlede udgifter til busdrift: 1.397,3 mio. kr. Samlede

Læs mere

Solrød Kommune Rådhuset Solrød Center Solrød. Att: Helga Henriksen. 10. marts 2010

Solrød Kommune Rådhuset Solrød Center Solrød. Att: Helga Henriksen. 10. marts 2010 Solrød Kommune Rådhuset Solrød Center 1 2680 Solrød Att: Helga Henriksen Sagsnummer Sagsbehandler SN Direkte 36 13 16 62 Fax SN@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 10. marts 2010 Endeligt

Læs mere

Notat. Til: Roskilde Kommune. Teknisk Forvaltning, att. Annette Wall Matthiessen. Kopi til: LRI, MS, JBN, JHI, KBN 20. januar 2010

Notat. Til: Roskilde Kommune. Teknisk Forvaltning, att. Annette Wall Matthiessen. Kopi til: LRI, MS, JBN, JHI, KBN 20. januar 2010 Notat Til: Roskilde Kommune Teknisk Forvaltning, att. Annette Wall Matthiessen Kopi til: LRI, MS, JBN, JHI, KBN 20. januar 2010 Sagsnummer Sagsbehandler KBN Direkte 36 13 17 83 Fax KBN@moviatrafik.dk CVR

Læs mere

FEBRUAR 2014 MOVIA OG KØGE KOMMUNE +WAY PÅ 101A I KØGE SAMMENFATNING AF PROJEKT VER 2.0

FEBRUAR 2014 MOVIA OG KØGE KOMMUNE +WAY PÅ 101A I KØGE SAMMENFATNING AF PROJEKT VER 2.0 FEBRUAR 2014 MOVIA OG KØGE KOMMUNE +WAY PÅ 101A I KØGE SAMMENFATNING AF PROJEKT VER 2.0 +WAY PÅ 101A I KØGE 3 +Way - næste skridt for 101A? 1 Sammenfatning Denne sammenfatning er revideret af Køge Kommune

Læs mere

Regelmæssig og direkte

Regelmæssig og direkte Regelmæssig og direkte 1 Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS +WAY

Læs mere

Københavns Kommunes høringssvar om Trafikplan 2016

Københavns Kommunes høringssvar om Trafikplan 2016 KØBENHAVNS KOMMUNE Overborgmesteren 16-11-2016 Sagsnr. 2016-0351802 Københavns Kommunes høringssvar om Trafikplan 2016 Dokumentnr. 2016-0351802-1 Københavns Kommune har d. 19. september modtaget Movias

Læs mere

Fremkommelighedspuljen 7. runde

Fremkommelighedspuljen 7. runde Tilsagnsnotat Fremkommelighedspuljen 7. runde 25. november 2013 3 Tilsagnsnotat Der er i 7. runde udmøntet for 93,1 mio. kr. til 23 projekter. Dermed Fremkommelighedspuljen udmøntet i 2013. Følgende projekter

Læs mere

Notat. Til: Gladsaxe Kommune. Juni Evaluering af kommunens trafikbestilling 2012

Notat. Til: Gladsaxe Kommune. Juni Evaluering af kommunens trafikbestilling 2012 Notat Til: Gladsaxe Kommune Sagsnummer Sagsbehandler JHI Direkte 36 13 16 14 Fax - JHI@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 Juni 2013 Evaluering af kommunens trafikbestilling 2012 I

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 04-10-2011 Dato: 26-08-2011 Sag nr.: TMU 85 Sagsbehandler: Charlotte Schleiter Kompetence: Fagudvalg [ ] Økonomiudvalget

Læs mere

Ad 1: Natbus på A-busserne

Ad 1: Natbus på A-busserne Veje og Grønne Områder Sagsnr. 300908 Brevid. 2766827 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk NOTAT: Svar på ønsker og spørgsmål rejst på Klima- og Miljøudvalgets møde den 13. marts 2018 23.

Læs mere

Budget 2012 blev førstebehandlet på bestyrelsesmødet den 23. juli 2011. Bestyrelsen oversendte budgetforslaget i 2. behandling.

Budget 2012 blev førstebehandlet på bestyrelsesmødet den 23. juli 2011. Bestyrelsen oversendte budgetforslaget i 2. behandling. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 14. september 2011 Mads Lund Larsen 04 Budgetforslag 2012. 2. behandling Indstilling: Direktionen indstiller at, Budget 2012, 2. behandling vedtages

Læs mere

Eksisterende busruter

Eksisterende busruter BILAG TIL DAGSORDEN TIL ØKONOMI, TEKNIK OG MILJØUDVALGET 19. APRIL 2010 SOLRØD KOMMUNE Teknisk Administration Ændringer af buskørslen fra 2011 Eksisterende busruter Buslinjer i 2010: 97N 121 126 210 212

Læs mere

Spareforslag vedr. budget Klima- og Miljøudvalget maj mødet

Spareforslag vedr. budget Klima- og Miljøudvalget maj mødet Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 313770 Brevid. 3144416 Ref. PIBE Dir. tlf. 46 31 30 65 piaberring@roskilde.dk Spareforslag vedr. budget 2020-2023 - Klima- og Miljøudvalget maj mødet 29. april 2019 Her fremlæger

Læs mere

- At bestyrelsen tager orientering om resultatet af Trafikbestilling 2015 til efterretning

- At bestyrelsen tager orientering om resultatet af Trafikbestilling 2015 til efterretning Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 26. juni 2014 Tommy Frost 18 Resultatet af Trafikbestilling 2015 Indstilling: Det indstilles, - At bestyrelsen tager orientering om resultatet af Trafikbestilling

Læs mere

Effektivisering af det strategiske busnet 2019

Effektivisering af det strategiske busnet 2019 Effektivisering af det strategiske busnet 2019 Troels Vorre Olsen, tvo@viatrafik.dk www.viatrafik.dk Opgaven Baggrund Movia er opdragsgiver Opgaven udspringer af behov for justeringer og effektiviseringer

Læs mere

At orienteringen om status for Movias arbejde med højklassede busløsninger tages til efterretning.

At orienteringen om status for Movias arbejde med højklassede busløsninger tages til efterretning. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 27. oktober 2011 Cathrine Krogh Keinicke 15 Movias arbejde med højklassede busløsninger Indstilling: Det indstilles, At orienteringen om status for

Læs mere

Transportanalyse, løsningsdel. Udvalgsmøde 30. november 2017

Transportanalyse, løsningsdel. Udvalgsmøde 30. november 2017 Transportanalyse, løsningsdel Udvalgsmøde 30. november 2017 Agenda Opsamling på hidtidig proces Busnettets struktur og økonomi i dag Analyse af den nuværende betjening Anbefalinger Løsningsforslag Fordele

Læs mere

Kommuner og regioner i Movias område. 16. september Høringsbrev: Forslag til Trafikplan 2016 politisk høring

Kommuner og regioner i Movias område. 16. september Høringsbrev: Forslag til Trafikplan 2016 politisk høring Kommuner og regioner i Movias område Sagsnummer Sagsbehandler CST Direkte +45 36 13 18 83 Fax - cst@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 16. september 2016 Høringsbrev: Forslag til

Læs mere

Mobilitetsplan 2021 Peter Rosbak Juhl, Udviklingschef Sjælland på sporet, 1. november 2018

Mobilitetsplan 2021 Peter Rosbak Juhl, Udviklingschef Sjælland på sporet, 1. november 2018 Mobilitetsplan 2021 Peter Rosbak Juhl, Udviklingschef Sjælland på sporet, 1. november 2018 Trafikplan 2016 - highlights Trafikplan 2016 indeholder bl.a.: Aftale om et nyt strategisk busnet - Nyt bynet

Læs mere

Introduktionsmøde. Busborgergruppen mødes for første gang 26. februar

Introduktionsmøde. Busborgergruppen mødes for første gang 26. februar Introduktionsmøde Busborgergruppen mødes for første gang 26. februar 2015 1 Dagsorden Velkomst Præsentationsrunde (2 min pr. person) (fortæl om dig selv og dine forventninger til busborgergruppen) Introduktion

Læs mere

Fremkommelighedspuljen 6. runde

Fremkommelighedspuljen 6. runde Tilsagnsnotat Fremkommelighedspuljen 6. runde 28. november 2011 3 Tilsagnsnotat Der er i 6. runde udmøntet for 88,5 mio. kr. til 6 projekter. Dermed er der 92 mio. kr. tilbage i Fremkommelighedspuljen,

Læs mere

Spareforslag vedr. budget Klima- og Miljøudvalget - aprilmødet

Spareforslag vedr. budget Klima- og Miljøudvalget - aprilmødet Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 313770 Brevid. 3100039 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk Spareforslag vedr. budget 2020-2023 - Klima- og Miljøudvalget - aprilmødet 21. marts 2019 Ved udvalgets

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Passagerincitamenter Udviklingen fra 2008-A8

Passagerincitamenter Udviklingen fra 2008-A8 Passagerincitamenter Udviklingen fra 2008-A8 Søren Jacobsen sj@moviatrafik.dk Dok.nr. 000000 12.05.2011 / København Baggrund for incitamentsaftaler - Faldende passagertal - Den negative spiral - Afprøve

Læs mere

Fremkommelighedspuljen 5. runde

Fremkommelighedspuljen 5. runde Tilsagnsnotat Fremkommelighedspuljen 5. runde 26. april 2011 3 Tilsagnsnotat Indhold F2011-5-01, Rudersdal Kommune Ombygning af Holte Stationsforplads 5 F2011-5-2, Slagelse Kommune Strategi for busfremkommelighed

Læs mere

Baggrund. Opgradering af linje 229E og 239 til R-net linje. Notat. Til: Kopi til: 15. februar 2010

Baggrund. Opgradering af linje 229E og 239 til R-net linje. Notat. Til: Kopi til: 15. februar 2010 Notat Til: Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler SJ Direkte 36 13 17 10 Fax SJ@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 15. februar 2010 Notat vedrørende omlægning af bustrafikken i Hornsherred

Læs mere

movia 2 O SEP Kommuner og regioner i Movias område INDGÅET POLITISK SEKRETARIAT 16. september 2016

movia 2 O SEP Kommuner og regioner i Movias område INDGÅET POLITISK SEKRETARIAT 16. september 2016 movia Kommuner og regioner i Movias område Sagsnummer INDGÅET 2 O SEP. 2016 POLITISK SEKRETARIAT Sagsbehandler CST Direkte +45 36 13 18 83 Fax cst@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Tårnby Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Tårnby Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Tårnby

Læs mere

Notat Betjening af Åbyskov med bybussystemet i Svendborg

Notat Betjening af Åbyskov med bybussystemet i Svendborg FynBus 11. juli 2014 PLAN SAZ/SJ Notat Betjening af Åbyskov med bybussystemet i Svendborg Baggrund FynBus har den 1. juli modtaget Notat vedr. muligheder for justeringer i den kollektive (Åbyskov og Troense).

Læs mere

At budgetforslaget oversendes til andenbehandling den 13. september 2012, og

At budgetforslaget oversendes til andenbehandling den 13. september 2012, og Politisk dokument med resume Sagsnummer Bestyrelsen 21. juni 2012 Grith Skaaning Storgaard 05 Budget 2013 1. behandling Indstilling: Direktionen indstiller, at At budgetforslaget oversendes til andenbehandling

Læs mere

Referat fra møde i Byrådet

Referat fra møde i Byrådet Referat fra møde i Byrådet Torsdag den 06. maj 2010 Kl. 19.10 i Byrådssalen Mødedeltagere: Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F) Guri Bjerregaard (A)

Læs mere

Budgetnotat CO2-neutral kollektiv bustrafik

Budgetnotat CO2-neutral kollektiv bustrafik Økonomi-forvaltningen BUDGETNOTAT Budgetnotat CO2-neutral kollektiv bustrafik Baggrund Københavns Kommune har målsætninger om CO2-neutralitet og ren luft. For busserne betyder det, at de i 2025 skal være

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Glostrup Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Glostrup Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Glostrup

Læs mere

Miljø- og Teknikudvalget. Evaluering af udviklingsmål 2017

Miljø- og Teknikudvalget. Evaluering af udviklingsmål 2017 Evaluering af udviklingsmål 2017 Februar 2018 Indhold...3 MTU 1 Mangfoldig natur...3 MTU 2 Færre uheld i trafikken...4 MTU 3 Flere buspassagerer på det samlede busnet...5 MTU 4 Klimaforebyggelse CO2...6

Læs mere

Budget 2011 blev førstebehandlet på bestyrelsesmødet den 24. juni 2010. Bestyrelsen oversendte budgetforslaget til 2. behandling uden bemærkninger.

Budget 2011 blev førstebehandlet på bestyrelsesmødet den 24. juni 2010. Bestyrelsen oversendte budgetforslaget til 2. behandling uden bemærkninger. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 10. september 2010 HVT 07 Budget 2011, 2. behandling Indstilling: Direktionen indstiller, at Budgetforslag 2011, 2. behandling vedtages Allan Schneidermann

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Dragør Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Dragør Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Dragør

Læs mere

FYNBUS STRATEGI FOR. Flere passagerer

FYNBUS STRATEGI FOR. Flere passagerer FYNBUS STRATEGI FOR Flere passagerer 2016 1 Indhold Om FynBus strategi for flere passagerer 2016... 3 Strategiens grundlag... 4 Fra strategi til virkelighed... 5 Strategiens indsatsområder... 6 Strategi

Læs mere

Det samlede regnskab, inklusiv de generelle regnskabsprincipper fremgår af publikationerne 2012 Årsregnskab og 2012 fordelingsregnskab 1.

Det samlede regnskab, inklusiv de generelle regnskabsprincipper fremgår af publikationerne 2012 Årsregnskab og 2012 fordelingsregnskab 1. Til Lejre Kommune Sagsbehandler FKY Direkte 36 13 15 55 Fax 36 13 18 96 FKY@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 23. april 2013 Lejre Kommune - Følgebrev til regnskab 2012 for Trafikselskabet

Læs mere

Samtidig har Dragør Kommune i forbindelse med deres behandling af trafikbestillingsgrundlaget for 2019 ønsket en vurdering af følgende:

Samtidig har Dragør Kommune i forbindelse med deres behandling af trafikbestillingsgrundlaget for 2019 ønsket en vurdering af følgende: Notat Til: Tårnby Kommune Kopi til: TOR Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 1. marts 2018 Justeringer af busnettet i

Læs mere

Politisk dokument uden resume. 09 Forsøg med Flextur. Indstilling: Administrationen indstiller, at

Politisk dokument uden resume. 09 Forsøg med Flextur. Indstilling: Administrationen indstiller, at Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 10. december 2015 Jens Peter Langberg 09 Forsøg med Flextur Indstilling: Administrationen indstiller, at Allerede iværksatte forsøg med Flextur videreføres

Læs mere

Det samlede regnskab, inklusiv de generelle regnskabsprincipper fremgår af publikationerne 2012 Årsregnskab og 2012 fordelingsregnskab 1.

Det samlede regnskab, inklusiv de generelle regnskabsprincipper fremgår af publikationerne 2012 Årsregnskab og 2012 fordelingsregnskab 1. Til Roskilde Kommune Sagsnummer Sagsbehandler FKY Direkte 36 13 15 55 Fax 36 13 18 96 FKY@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 23. april 2013 Roskilde Kommune - Følgebrev til regnskab

Læs mere

Kollektiv trafik - Trafikbestilling 2018

Kollektiv trafik - Trafikbestilling 2018 Kollektiv trafik - Trafikbestilling 2018 Høringsmateriale til lokalråd, seniorråd, handicapråd og uddannelsesinstitutioner Høringsfrist: Mandag den 13. marts 2017 BKCH / 14.2.2017 Tilskud mio. kr. 35,0

Læs mere

Høje-Taastrup Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar April 2009

Høje-Taastrup Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar April 2009 Høje-Taastrup Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 29- April 29 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Tabeller Passagertal, produktion og produktivitet i kommunen på en typisk hverdag.

Læs mere

Trafikbestilling arbejdsprogram for Region Hovedstaden og Kommuner

Trafikbestilling arbejdsprogram for Region Hovedstaden og Kommuner Notat Til: Kommuner i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler SHA Direkte +45 36 13 17 75 Fax - SHA@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 4. juli

Læs mere

Kollektiv trafik - Trafikbestilling 2018

Kollektiv trafik - Trafikbestilling 2018 Kollektiv trafik - Trafikbestilling 2018 Høringsmateriale til lokalråd, seniorråd, handicapråd og uddannelsesinstitutioner Høringsfrist: Mandag den 13. marts 2017 BKCH / 8.3.2017 1 Tilskud mio. kr. 35,0

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Mødetidspunkt 01-05-2018 17:00 Mødeafholdelse Gentofte Genbrugsstation, Formidlingslokalet Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøudvalget 01-05-2018

Læs mere

Regionale synspunkter på evaluering af Lov om Trafikselskaber

Regionale synspunkter på evaluering af Lov om Trafikselskaber 25 10 2010 Sag nr. 10/1141 Dokumentnr. 40414/10 Regionale synspunkter på evaluering af Lov om Trafikselskaber Revision af Lov om Trafikselskaber Transportministeren har igangsat en evaluering af lovgivningen

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Hvidovre Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Hvidovre Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Hvidovre

Læs mere

Oplæg til ændringer i Albertslund, Brøndby, Glostrup og Vallensbæk kommuner - justeret ift. kommunernes reaktioner på notatet af 21. december 2015.

Oplæg til ændringer i Albertslund, Brøndby, Glostrup og Vallensbæk kommuner - justeret ift. kommunernes reaktioner på notatet af 21. december 2015. Notat Til: Albertslund, Brøndby, Glostrup, Vallensbæk kommuner Kopi til: Ballerup og Egedal kommuner, TOR, KAV, MKL Sagsnummer Sagsbehandler TOR JBN Direkte +45 36 13 16 40 66 Fax - JBN@moviatrafik.dk

Læs mere

NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Plan- og Teknikudvalgets område

NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Plan- og Teknikudvalgets område Sagsnr. 286217 Brevid. 2486696 NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Plan- og Teknikudvalgets område 16. januar 2017 Baggrund og formål Af tillægsaftale til budgetforliget for 2017 fremgår,

Læs mere

Oversigt over høringssvar samt forvaltningens kommentarer Forvaltningens kommentarer omhandler udelukkende Busplan Flintholm.

Oversigt over høringssvar samt forvaltningens kommentarer Forvaltningens kommentarer omhandler udelukkende Busplan Flintholm. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling Oversigt over høringssvar samt forvaltningens kommentarer Forvaltningens kommentarer omhandler udelukkende Busplan Flintholm. NOTAT 12-08-2011

Læs mere

Mobilitetsplan 2021 Peter Rosbak Juhl, Udviklingschef Trafikbestillerkonference 21. juni 2018

Mobilitetsplan 2021 Peter Rosbak Juhl, Udviklingschef Trafikbestillerkonference 21. juni 2018 Mobilitetsplan 2021 Peter Rosbak Juhl, Udviklingschef Trafikbestillerkonference 21. juni 2018 Trafikplan 2016 - highlights Trafikplan 2016 indeholder bl.a.: Aftale om et nyt strategisk busnet - Nyt bynet

Læs mere

Københavns kommune har bedt Movia konsekvensvurdere en række forslag til forbedret betjening af Folehaven. Forslagene er:

Københavns kommune har bedt Movia konsekvensvurdere en række forslag til forbedret betjening af Folehaven. Forslagene er: Notat Til: Københavns kommune Kopi til: Hvidovre kommune Sagsnummer Sagsbehandler TOR Direkte 36 13 16 40 Fax - TOR@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 14. juni 2013 Busbetjeningen

Læs mere

Trafikbestilling 2014

Trafikbestilling 2014 Movia Trafikbestillerkonference 13. og 14. juni 2013 Trafikbestilling 2014 Af Vej- og Trafikchef Torben Kelm Danielsen Vordingborg kommune Ca. 46.000 indbyggere 3 købstæder (Vordingborg, Præstø, Stege)

Læs mere

III Værebroparken - Bagsværd st. - Gladsaxe Trafikplads - Søborg Torv - Buddinge st.

III Værebroparken - Bagsværd st. - Gladsaxe Trafikplads - Søborg Torv - Buddinge st. Notat Til: Gladsaxe Kommune Kopi til: 676416 Sagsbehandler CNR Direkte 36 13 16 79 Fax 36 13 20 93 CNR@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 15. januar 2010 Trafikbestilling til år 2011

Læs mere

1 Baggrund Det foreløbige arbejde med Planstrategien i Rudersdal Kommune Status Dialogmøde i Rudersdal Kommune...

1 Baggrund Det foreløbige arbejde med Planstrategien i Rudersdal Kommune Status Dialogmøde i Rudersdal Kommune... Notat Til: Rudersdal Kommune Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler KAV Direkte +45 36 13 17 76 Fax - kav@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 27. maj 2015 Mulighedskatalog - besparelser

Læs mere

Anbefalinger: Kollektiv trafik et tilbud til alle

Anbefalinger: Kollektiv trafik et tilbud til alle Anbefalinger: Kollektiv trafik et tilbud til alle Anbefalinger fra omstillingsgruppen Kollektiv trafik et tilbud til alle Uddrag fra kommissoriet for omstillingsgruppen Kollektiv trafik et tilbud til alle:

Læs mere

Region Sjælland. Oktober 2009. Budget 2010 for Trafikselskabet Movia

Region Sjælland. Oktober 2009. Budget 2010 for Trafikselskabet Movia Region Sjælland Sagsnummer Sagsbehandler FKY Direkte 36 13 15 55 Fax 36 13 18 96 FKY@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 Oktober 2009 Budget 2010 for Trafikselskabet Movia Hermed fremsendes

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Herlev Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Herlev Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Herlev

Læs mere

Beredskab til at håndtere eventuelle driftsvanskeligheder på Cityringen ved åbningen af Nyt Bynet. Indhold Baggrund Beredskabsplan...

Beredskab til at håndtere eventuelle driftsvanskeligheder på Cityringen ved åbningen af Nyt Bynet. Indhold Baggrund Beredskabsplan... Notat Til: Københavns Kommune og Frederiksberg Kommuner Sagsnummer 22114 Dato 26 09 2018 Sagsbehandler: KAV Direkte: +45 36 13 17 76 CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 Beredskab til at håndtere

Læs mere

Notat om indførelse af Flextrafik

Notat om indførelse af Flextrafik Miljø og Teknik Notat Til: Udvalget for Miljø og Teknik Sagsnr.: 2010/12037 Dato: 10-02-2011 Sag: Sagsbehandler: Notat om indførelse af Flextrafik Jørgen Krog Sagsfremstilling Flextrafik er en trafikform

Læs mere

Notat. Til: Rudersdal og Allerød Kommuner. Kopi til: 26. januar Forslag til løsninger vedr. køretidsproblemer på linje 385

Notat. Til: Rudersdal og Allerød Kommuner. Kopi til: 26. januar Forslag til løsninger vedr. køretidsproblemer på linje 385 Notat Til: og r Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler KAV Direkte +45 36 13 17 76 Fax - kav@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 26. januar 2017 Forslag til løsninger vedr. køretidsproblemer

Læs mere

Muligheder for realisering af et tilpasningsbehov på 30 mio. kr. på kollektiv trafik

Muligheder for realisering af et tilpasningsbehov på 30 mio. kr. på kollektiv trafik Muligheder for realisering af et tilpasningsbehov på 30 mio. kr. på kollektiv trafik Baggrund I budgetaftalen for 2015 indgår, at der i 1. kvartal 2015 træffes beslutning om rammerne for budgettet for

Læs mere

Dragør Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010

Dragør Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010 Dragør Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag. I

Læs mere

Det samlede regnskab, inklusiv de generelle regnskabsprincipper fremgår af publikationerne 2012 Årsregnskab og 2012 fordelingsregnskab 1.

Det samlede regnskab, inklusiv de generelle regnskabsprincipper fremgår af publikationerne 2012 Årsregnskab og 2012 fordelingsregnskab 1. Til Gribskov Kommune Sagsnummer Sagsbehandler FKY Direkte 36 13 15 55 Fax 36 13 18 96 FKY@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 23. april 2013 Gribskov Kommune - Følgebrev til regnskab

Læs mere

Resultat af høring omkring forslag til busruter i Busplan 2012

Resultat af høring omkring forslag til busruter i Busplan 2012 Resultat af høring omkring forslag til busruter i Busplan 2012 Dette notat rummer et sammendrag af høringssvar vedrørende forslaget til busruter i busplan 2012. Forud for forslaget til busruter i busplan

Læs mere

at Estimat 2 2015 godkendes som gældende forventning til resultatet for 2015.

at Estimat 2 2015 godkendes som gældende forventning til resultatet for 2015. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 25. juni 2015 Henrik Visborg Thune 05 Estimat 2 2015 Indstilling: Administrationen indstiller, at Estimat 2 2015 godkendes som gældende forventning

Læs mere

Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune

Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune Notat Emne: Trafikselskabet Movias forslag til Trafikplan 2016 Fra: Til: Metroselskabet Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune Dato: 2016-11-01 Baggrund Movia har sendt Forslag til Trafikplan 2016

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Brøndby Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Brøndby Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Brøndby

Læs mere

Ved budget 2016 1. behandling på bestyrelsesmødet den 25. juni 2015 blev bestilt en uddybning af budgetforudsætningerne for Flextrafik.

Ved budget 2016 1. behandling på bestyrelsesmødet den 25. juni 2015 blev bestilt en uddybning af budgetforudsætningerne for Flextrafik. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 2. september 2015 Henrik Visborg Thune 04.2 Budgetforudsætninger for Flextrafik Sagsfremstilling: Ved budget 2016 1. behandling på bestyrelsesmødet

Læs mere

Køge Kommune - Følgebrev til budget 2012, 1. behandling for Trafikselskabet Movia

Køge Kommune - Følgebrev til budget 2012, 1. behandling for Trafikselskabet Movia Køge Kommune Sagsnummer Sagsbehandler FKY Direkte 36 13 15 55 Fax 36 13 18 96 FKY@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 5. juli 2011 Køge Kommune - Følgebrev til budget 2012, 1. behandling

Læs mere

Administrationen indstiller, at orienteringen om trafikbestillingsgrundlag 2018 tages til efterretning.

Administrationen indstiller, at orienteringen om trafikbestillingsgrundlag 2018 tages til efterretning. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 8. december 2016 Frank Sjøgreen Kyhnauv 14 Orientering om trafikbestillingsgrundlag 2018 Indstilling: Administrationen indstiller, at orienteringen

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Gladsaxe Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Gladsaxe Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Gladsaxe

Læs mere

Baggrund Betjening af Mørkhøj Betjening af Mørkhøj, Ruteforslag Betjening af Mørkhøj, Ruteforslag

Baggrund Betjening af Mørkhøj Betjening af Mørkhøj, Ruteforslag Betjening af Mørkhøj, Ruteforslag Notat Til: Nikolai Hansen Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler KAV Direkte +45 36 13 17 76 Fax - kav@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 15. januar 2015 Bybus Gladsaxe økonomioverslag

Læs mere

Ballerup Kommune - Følgebrev til Budget 2013, 2. behandling for Trafikselskabet Movia

Ballerup Kommune - Følgebrev til Budget 2013, 2. behandling for Trafikselskabet Movia Til Ballerup Kommune Sagsnummer Sagsbehandler STY Direkte 36 13 15 89 Fax - STY@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 14. september 2012 Ballerup Kommune - Følgebrev til Budget 2013,

Læs mere

1. at Frederiksberg Kommunes trafikbestilling til Movia for det lokale busnet baseres på linje 12, 26, 37 og 68 som angivet i Movias forslag,

1. at Frederiksberg Kommunes trafikbestilling til Movia for det lokale busnet baseres på linje 12, 26, 37 og 68 som angivet i Movias forslag, 105. Bestilling til Movia af det resterende busnet til åbningen af Cityringen Åbent - 13.05.16-G01-3-17 Resumé Den 12. marts 2018 blev By- og Miljøudvalget forelagt resultaterne af høringen af det nye

Læs mere

1. Projekttitel Opgradering af businfrastruktur langs linje 500S mellem Glostrup Station og Avedøre Holme

1. Projekttitel Opgradering af businfrastruktur langs linje 500S mellem Glostrup Station og Avedøre Holme Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Opgradering af businfrastruktur langs linje 500S mellem Glostrup Station og Avedøre Holme 2. Resumé

Læs mere

Økonomirapport 2009.5 tages til efterretning og godkendes som gældende forventninger til resultatet for 2009

Økonomirapport 2009.5 tages til efterretning og godkendes som gældende forventninger til resultatet for 2009 Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 9. marts 2010 JWI 06 Økonomirapport.5 Indstilling: Direktionen indstiller, at Økonomirapport.5 tages til efterretning og godkendes som gældende forventninger

Læs mere

Referat fra ekstraordinært møde i Plan- og Udviklingsudvalget

Referat fra ekstraordinært møde i Plan- og Udviklingsudvalget Referat fra ekstraordinært møde i Plan- og Udviklingsudvalget onsdag den 13. april 2011 kl. 12.00 i F2, Frederikssund Mødet sluttede kl. 15.07 Mødedeltagere: John Schmidt Andersen (V) Guri Bjerregaard

Læs mere

Konsekvensen forventes at blive, at linjen i stedet får endestation på Brøndbyøster Station.

Konsekvensen forventes at blive, at linjen i stedet får endestation på Brøndbyøster Station. Notat Til: Glostrup Kommune Sagsnummer Sagsbehandler JSM Direkte +45 36 13 16 96 Fax - jsm@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 8. marts 2018 Rute 9A, mulige besparelser Indledning

Læs mere

Tabel 1: Roskilde Kommunes tilskud fordelt på poster i perioden fra Regnskab 2009 til Regnskab 2011, inklusiv efterregulering:

Tabel 1: Roskilde Kommunes tilskud fordelt på poster i perioden fra Regnskab 2009 til Regnskab 2011, inklusiv efterregulering: Til Roskilde Kommune Sagsnummer Sagsbehandler FKY Direkte 36 13 15 55 Fax 36 13 18 96 FKY@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 11. maj 2012 Roskilde Kommune - Følgebrev til regnskab

Læs mere

Forord Resume og bustrafikbestilling Bustrafikbestilling Nyt årshjul ny bestillingsfrist...

Forord Resume og bustrafikbestilling Bustrafikbestilling Nyt årshjul ny bestillingsfrist... 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Forord... 5 1. Resume og bustrafikbestilling 2020... 6 1.1 Bustrafikbestilling 2020... 7 2. Nyt årshjul ny bestillingsfrist... 8 3. Om kollektiv bustrafik i Roskilde... 8 4. Oversigt

Læs mere

ROSKILDE DANMARKS BEDSTE TRAFIKBY. Ved Jesper Nygård Kristensen

ROSKILDE DANMARKS BEDSTE TRAFIKBY. Ved Jesper Nygård Kristensen ROSKILDE DANMARKS BEDSTE TRAFIKBY Ved Jesper Nygård Kristensen Trafikbestillerkonferencen 2014 12. juni 2014 ROSKILDE KOMMUNE: DEN KOLLEKTIVE BUSTRAFIK ER HØJT PRIORITERET +WAY VISION Politisk besluttet

Læs mere

Fra 2001 til 2007 voksede trafikarbejdet med 15 pct., men har fra 2008 frem til 2010 været svagt faldende.

Fra 2001 til 2007 voksede trafikarbejdet med 15 pct., men har fra 2008 frem til 2010 været svagt faldende. Kommission for reduktion af trængsel og luftforurening samt modernisering af infrastrukturen i hovedstadsområdet NOTAT Dato J. nr. 13. juni 2012 2012-732 Udfordringer i den kollektive trafik i hovedstadsområdet

Læs mere

Til Gentofte Kommune. 29. april 2014. Gentofte Kommune - Følgebrev til regnskab 2013 for Trafikselskabet Movia

Til Gentofte Kommune. 29. april 2014. Gentofte Kommune - Følgebrev til regnskab 2013 for Trafikselskabet Movia Til Gentofte Kommune Sagsnummer Sagsbehandler FKY Direkte +45 36 13 15 55 Fax 36 13 18 96 fky@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 29. april 2014 Gentofte Kommune - Følgebrev til regnskab

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra ekstraordinært møde

Økonomiudvalget. Referat fra ekstraordinært møde Referat fra ekstraordinært møde Dato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: Mødelokale B105 Conny Trøjborg Krogh (F), Frederik A. Hansen (V), Jesper Kirkegaard (C), Lars Prier

Læs mere

Stevns Kommune. Overblik og skitser forud for trafikbestilling 2019

Stevns Kommune. Overblik og skitser forud for trafikbestilling 2019 Stevns Kommune Overblik og skitser forud for trafikbestilling 2019 Trafikbestillingsprocessen Hvorfor tale om processen Vi bliver jævnligt spurgt Der sker løbende personudskiftninger Vigtigt at vi alle

Læs mere

Det samlede regnskab, inklusiv de generelle regnskabsprincipper fremgår af publikationerne 2012 Årsregnskab og 2012 fordelingsregnskab 1.

Det samlede regnskab, inklusiv de generelle regnskabsprincipper fremgår af publikationerne 2012 Årsregnskab og 2012 fordelingsregnskab 1. Til Greve Kommune Sagsnummer Sagsbehandler FKY Direkte 36 13 15 55 Fax 36 13 18 96 FKY@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 23. april 2013 Greve Kommune - Følgebrev til regnskab 2012

Læs mere

Basisbudget 2011 (det samlede basisbudget for Trafikselskabet Movia inklusiv bilag)

Basisbudget 2011 (det samlede basisbudget for Trafikselskabet Movia inklusiv bilag) Til Region Sjælland Sagsnummer Sagsbehandler FKY Direkte 36 13 15 55 Fax 36 13 18 96 FKY@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 Januar 2010 Basisbudget 2011 for Trafikselskabet Movia

Læs mere

TILRETTELÆGGELSE AF BUSTRAFIK EFTER KOMMUNALREFORMEN

TILRETTELÆGGELSE AF BUSTRAFIK EFTER KOMMUNALREFORMEN Område: Regional Udvikling Udarbejdet af: Ebbe Jensen Afdeling: Mobilitet og infrastruktur E-mail: ebbe.jensen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 08/8455 Telefon: 76631987 Dato: 20. november 2008 TILRETTELÆGGELSE

Læs mere