4. Orientering om status på arbejdet med ny portøruddannelse Bilag 1: Indstilling

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "4. Orientering om status på arbejdet med ny portøruddannelse Bilag 1: Indstilling"

Transkript

1 Referat Udvalg: Portøruddannelsesnævnet Emne: Referat fra mødet onsdag den kl Til stede: Erik Brouer, Region Hovedstaden (formand) Lotte Meilstrup, FOA (suppleant) Janne Uth, Region Sjælland (medlem) Steen Norit, Region Nordjylland (medlem) Gurli Evershed, Region Syddanmark (medlem) Kjeld Christiansen, FOA (medlem) Katarina Held, sekretær for nævnet John Steffensen, sekretariatsleder Afbud: Karen Stæhr, FOA (næstformand) Dennis Vagtborg Christensen, FOA (medlem) Elsebeth Melgaard, Portørskolerne, (tilforordnet) Anne-Dorthe Sørensen, Danske regioner (suppleant) Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Revision af teksten om censorer i Retningslinjer for portøruddannelsen Bilag 2: Forslag til ny tekst om censorer til Retningslinjer for portøruddannelsen 3. Dagsorden for mødet med censorerne 4. Orientering om status på arbejdet med ny portøruddannelse 5. Portørernes AMU-uddannelsers aktualitet 6. Portøruddannelsesnævnets årsrapport for 2011 Bilag 2: Udkast til årsrapport for Meddelelser Bilag 1: Meddelelser Bilag 2: Godkendt referat fra mødet den Evt.

2 Referat 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Det blev dog aftalt, at punkt 4 blev drøftet som det første punkt. 2. Revision af teksten om censorer i Retningslinjer for portøruddannelse På mødet i Portøruddannelsesnævnet i november 2011 blev der godkendt en ny tekst om censorerne til Retningslinjer for portøruddannelsen, og det blev aftalt, at denne tekst skulle suppleres med en censorstillingsbeskrivelse. Sekretariatet havde på denne baggrund og i samarbejde med formanden udarbejdet et nyt forslag til en tekst, som var udsendt med mødematerialet. Teksten blev godkendt. Der blev dog fjernet et helst også i sætningen Censoren skal have aktuel og indgående viden om emnerne i grunduddannelsen og helst også viden og færdigheder i forhold til patienttransport og forflytning i teksten vedr. censor ved den teoretiske prøve. Retningslinjer for portøruddannelsen vil hermed komme i en ny udgave, hvor teksten om prøverne erstattes af den på dette møde vedtagne tekst. Steen Norit, som også er censor, gjorde opmærksom på, at niveauet fra institution til institution kan være meget forskelligt afhængigt af, hvilken type arbejdssted det er. 3. Dagsorden for mødet med censorerne Den udsendte dagsorden for mødet med censorerne var udarbejdet i samarbejde med formandskabet og på baggrund af referatet fra mødet i Portøruddannelsesnævnet i november 2011 og med input fra Henrik Winther fra censorkorpset. Formanden gennemgik dagsordenen. Lotte Meilstrup nævnte, at formanden for censorkorpset skal være medlem af FOA, hvis FOA skal udpege ham til at sidde i nævnet. Der var enighed om, at sekretariatet køber noget vin til den tidligere formand for censorkorpset, Elias Pedersen. Der var enighed om at præcisere over for censorkorpset, at en censor skal sørge for en anden censor ved forfald. Sekretariatet har nemlig fået oplyst, at der er portøraspiranter, der har ventet forgæves på en censor. Problemstillingen mht. at der er både blå, grønne og især hvide portører, men at det er én praktisk prøve, blev drøftet. 4. Orientering om status på arbejdet med ny portøruddannelse Erik Brouer fortalte kort om Danske Regioners uddannelsespolitiske oplæg om sundhedsuddannelserne, som blev offentliggjort samme dag.

3 Regionerne anbefaler, at alle sundhedsfaglige erhvervsuddannelser samles i en indgang med et fælles grundforløb, og at der lægges op til, at en ny "portøruddannelse" kan indgå i et evt. sundhedsteknisk spor. Danske Regioner anbefaler, at indgangen kommer til at bestå af 4 uddannelsesretninger: A. Sundhed, omsorg og sygepleje SOSU-uddannelsen, trin 1: SOSU-hjælper, trin 2: SOSU-assistent B. Sundhedsberedskab Ambulanceassistent, ambulancebehandler, paramediciner C. Sundhedsteknik Trin 1: Sundhedsteknisk medhjælper (tidligere portør og serviceassistent) Trin 2: Sundhedstekniker (tidligere hospitalsteknisk assistent og muligvis operationstekniker) D. Sundhedsadministration og -service Trin 1: (sundhedsservicesekretær) Trin 2: (lægesekretær med journal- og patienthåndtering) Trin 3: (lægesekretær med DRG-systemet, patienttilfredshedsundersøgelser) Formanden mente ikke, at rengøring vil blive en del af den sundhedstekniske medhjælps opgaver. Lotte Meilstrup gjorde opmærksom på, at regionernes forslag bryder med de nuværende 12 indgange på erhvervsuddannelserne. Hun fortalte desuden, at elever på grundforløbet får SU, mens de på hovedforløbet får løn. Der er mange spørgsmål, som der ikke er svar på, fx uddannelsens varighed, og om antallet af praktikpladser bliver bestemt og fordelt fra centralt hold. John Steffensen gjorde opmærksom på, at for personer med praktisk erfaring og noget teoretisk viden, er der mulighed for at få dette godskrevet, og de kan dermed tage en erhvervsuddannelse på meget kortere tid. Denne mulighed kaldes GVU. Dette vil kunne være en vej for de portører, der ønsker at benytte de muligheder for videreuddannelse, som en erhvervsuddannelse som sundhedsteknisk medhjælper giver. Lotte Meilstrup nævnte, at det er svært at komme nærmere ind på muligheden for GVU, så længe målene i den nye erhvervsuddannelse ikke kendes. Der var enighed om, at det nok vil tage flere år, fx 2-4 år, inden de første elever kan begynde. Hvad det endelige resultat bliver, vides endnu ikke, da der først skal forhandles, organiseres, formuleres og lovgives. Formanden konkluderede, at hvis det er nødvendigt, kan nævnet mødes ekstraordinært og drøfte problemstillinger i relation til en ny portøruddannelse. Der var enighed om at orientere censorkorpset på mødet mellem nævnet og censorerne.

4 5. Portørernes AMU-uddannelsers aktualitet Portøruddannelsesnævnet anbefaler en række AMU-uddannelser til portører. Uddannelserne er for de flestes vedkommende nogle år gamle, men portørerne og deres arbejdspladser skulle gerne opleve dem som relevante. Steen Norit fortalte, at portøraspiranter med ingen eller kort uddannelse synes, at AMU-uddannelserne er gode, mens portøraspiranter med anden uddannelse er skuffede over, hvor lidt de lærer. Niveauet behøver ikke nødvendigvis at være højere, men de skal lære mere og hurtigere. Konfliktløsning og patienttransport og forflytning får de noget ud af. Speciallejring og forflytning er til gengæld i praksis meget en gentagelse af uddannelsen patienttransport og forflytning. Gurli Evershed undrede sig over, at der er modstrid mellem det portøraspiranterne lærer om forflytning og det nyeste inden for forflytning. Hun vil undersøge dette nærmere. Lotte Meilstrup foreslog, at underviserne evt. bliver inviteret til et lærerseminar, og nævnte, at underviserne skal holde sig til målene i uddannelserne. Hun foreslog desuden, at nævnets medlemmer ved givne lejligheder spørger relevante personer, så som aspiranter og praktikvejledere, om der er tilfredshed med indhold og progression i portøruddannelsen. Sekretariatet blev bedt om at undersøge forskellen på de to forflytningsuddannelser. Det har sekretariatet efterfølgende gjort. Se vedlagte bilag. 6. Portøruddannelsesnævnets årsrapport for 2011 Portøruddannelsesnævnet fik på sit seneste møde en budgetopfølgning på budgettet Siden da har den eneste udgift været den frokost, der blev serveret ved mødet i november, så nævnet har et overskud på driften på kr. Dermed har Portøruddannelsesnævnet pr. 31. december 2011 en egenkapital på kr. Portøruddannelsesnævnet godkendte det første udkast til årsrapport 2011 og bemyndigede formandskabet til at foretage den endelige godkendelse, når den reviderede udgave af årsrapporten foreligger. 7. Meddelelser AMU Portørens arbejde på FAM, skadestue & traumecenter. På EPOS møde i marts vil uddannelsen være til godkendelse. Derefter skal den godkendes i ministeriet. Det tager minimum 6 uger. Skolerne vil sandsynligvis kunne udbyde den i løbet af sommeren Sekretariatet vil sende beskrivelsen af uddannelsen til orientering i nævnet.

5 Erik Brouer nævnte, at Region Hovedstaden i fremtiden vil tale om hhv. akutmodtagelse med alle specialer på akuthospitaler og mindre akutklinikker. Region Hovedstaden vil hverken benytte ordet skadestue eller FAM. Hold på portørskolerne Århus Social- og Sundhedsskole havde ingen aflysninger af hold i De har afholdt to basisuddannelser (med i alt 42 portøraspiranter) og tilsvarende overbygningsmoduler (Arbejde med døende og afdøde patienter, kontakt med psykisk syge, Hvad fejler den syge?, Forflytningsteknik og speciallejring). De regner med, at 2012 kommer til at ligne SOSU C har i 2012 aflyst portøren og hospitalsserviceassistenten som fast vagt i februar pga. kun 7 tilmeldinger. SOSU C har desuden været nødt til at aflyse det første portør basishold i 2012 med start den 9/1, men gennemfører hold 2 som starter den 12/3. Bilag: Forskellen på de to forflytningsuddannelser: Skolerne skriver meget lidt om de to uddannelser. Hvis man ser på de formelle mål, er der ikke umiddelbart overlap Patienttransport og forflytning m.v. 10 dage Faget henvender sig til personer, der har arbejder med eller gerne vil arbejde med forskellige former for servicering i hospitalsmiljøer. Mål: Målet er, at du kan anvende løft og forflytningsteknik samt relevante hjælpemidler. Du kan følge de hygiejniske retningslinjer, der gælder i hospitalsmiljøet. Du kan elementær førstehjælp, og du kan hjælpe aktivt ved behandling af hjertestop. Du kan håndtere rullende materiel som linnedvogne, madvogne m.v. Du kan udføre daglige arbejdsopgaver i relation til depot, varebestilling og håndtering af linned. Du har desuden viden om håndtering, sortering og transport af forskellige typer af affald samt forsvarlig opbevaring af affald under hensyn til miljøet Forflytning og speciallejring 5,0 dage. Faget henvender sig til personer, der ved arbejde med syge har behov for at flytte svært overvægtige personer og lejre patienter, som skal opereres. Mål: Målet er, at du kan løse specielle forflytnings- og lejringsopgaver som forflytning af svært overvægtige personer og lejringer af patienter, som skal opereres. Du kan medvirke til at forebygge komplikationer og skader hos den immobile patient, og du kan samarbejde ved vurdering og udvælgelse af relevante hjælpemidler til specielle lejrings- og forflytningsopgaver. Du kan arbejde med patienterne på en måde, så patienternes egne ressourcer anvendes. Du kan arbejde ud fra viden om egen fysiske og psykiske formåen.

6 Du kan bruge dit netværk til at sparre i konkrete situationer, og du kan i samarbejde med det tværfaglige team indsamle og vurdere ny viden om forflytninger og lejring.

Emne: Referat fra mødet onsdag den 2. november 2011, kl. 12.30 15.30

Emne: Referat fra mødet onsdag den 2. november 2011, kl. 12.30 15.30 Referat Udvalg: Portøruddannelsesnævnet Emne: Referat fra mødet onsdag den 2. november 2011, kl. 12.30 15.30 Til stede: Erik Brouer, Region Hovedstaden (formand) Janne Uth, Region Sjælland (medlem) Steen

Læs mere

2. Orientering om status på arbejdet med ny portøruddannelse

2. Orientering om status på arbejdet med ny portøruddannelse Referat Udvalg: Portøruddannelsesnævnet Dato: Den 18. november 2009 Tid: Kl. 12.30 15.30 Til stede: Erik Brouer, Region Hovedstaden (formand) Karen Stæhr, FOA (næstformand) Sten Norrit, Region Nordjylland

Læs mere

Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet Onsdag den 20. maj kl. 12.30 ca. 15

Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet Onsdag den 20. maj kl. 12.30 ca. 15 Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet Onsdag den 20. maj kl. 12.30 ca. 15 Til stede Formandskab Erik Brouer, Region Hovedstaden (formand) Karen Stæhr, FOA (næstformand) Medlemmer fra Danske Regioner

Læs mere

Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet torsdag den 10. april 2008

Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet torsdag den 10. april 2008 Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet torsdag den 10. april 2008 Til stede Formandskab Erik Brouer, Region Hovedstaden (formand) Medlemmer fra Danske Regioner Janne Uth, Region Sjælland (medlem) Gurli

Læs mere

Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet torsdag den 28. juni 2007

Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet torsdag den 28. juni 2007 Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet torsdag den 28. juni 2007 Til stede Erik Brouer, formand, Danske Regioner Karen Stæhr, næstformand, FOA FOA: Kjeld Christiansen Stig Ove Jensen Danske Regioner:

Læs mere

Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet onsdag den 7. november 2007

Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet onsdag den 7. november 2007 Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet onsdag den 7. november 2007 Til stede Erik Brouer, formand, Danske Regioner Karen Stæhr, næstformand, FOA FOA: Stig Ove Jensen Elias Pedersen Danske Regioner:

Læs mere

Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet torsdag den 28. august 2008

Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet torsdag den 28. august 2008 Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet torsdag den 28. august 2008 Til stede Formandskab Erik Brouer, Danske Regioner, Region Hovedstaden (formand) Medlemmer fra Danske Regioner Janne Uth, Region Sjælland

Læs mere

Møde i Portøruddannelsesnævnet fredag den 21. september 2007

Møde i Portøruddannelsesnævnet fredag den 21. september 2007 Møde i Portøruddannelsesnævnet fredag den 21. september 2007 Til stede Erik Brouer, formand, Danske Regioner FOA: Kjeld Christiansen Stig Ove Jensen Elias Pedersen Danske Regioner: Steen Norrit Janne Uth

Læs mere

Kvalitet i fremtidens sundhedsuddannelser

Kvalitet i fremtidens sundhedsuddannelser Kvalitet i fremtidens sundhedsuddannelser Uddannelsespolitisk oplæg Strategiens afsæt Strategien tager afsæt i regionernes rolle: Aftager og arbejdsgiver Medansvarlig for de praktiske dele af uddannelserne

Læs mere

2) Godkendelse af referat fra sidste møde Bilag 2.1: Indstillingsnotat Bilag 2.2: Referat fra møde den 24. november 2011

2) Godkendelse af referat fra sidste møde Bilag 2.1: Indstillingsnotat Bilag 2.2: Referat fra møde den 24. november 2011 Referat Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 28. februar 2012 Emne: Referat fra mødet Til stede: Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Marianne Jensen,

Læs mere

Referat fra møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse tirsdag den 12. juni 2007

Referat fra møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse tirsdag den 12. juni 2007 Referat fra møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse tirsdag den 12. juni 2007 Næste møde i fagligt udvalg er den 18. september. Bemærk temamøde fra kl. 10-14. Deltagere: Peder Ring,

Læs mere

Emne: Godkendelse af referat fra mødet den 14. september

Emne: Godkendelse af referat fra mødet den 14. september Referat Udvalg: PASS-udvalget Dato: Tirsdag den 23. november 2010 Emne: Godkendelse af referat fra mødet den 14. september Til stede: Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Helle Nørtoft

Læs mere

Referat. Dato: Tirsdag den 22. maj Referat fra mødet

Referat. Dato: Tirsdag den 22. maj Referat fra mødet Referat Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 22. maj 2012 Emne: Referat fra mødet Til stede: Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Lisbeth Højmark, Danske Regioner Marianne Jensen, Danske

Læs mere

Fag, der er placeret på Trin 2B, 6 ugers modul, undervisningen foregår på AMU-Fyn.

Fag, der er placeret på Trin 2B, 6 ugers modul, undervisningen foregår på AMU-Fyn. Fag, der er placeret på Trin 2B, 6 ugers modul, undervisningen foregår på AMU-Fyn. Forflytning og speciallejring 1,0 uge Niveau: Rutineret Hygiejnestandarden 1,0 uge Niveau: Avanceret Brancherelateret

Læs mere

Referat. Punkt 2, bilag 2. Dato: Tirsdag den 20. november Referat fra mødet

Referat. Punkt 2, bilag 2. Dato: Tirsdag den 20. november Referat fra mødet Referat Punkt 2, bilag 2 Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 20. november 2012 Emne: Referat fra mødet Til stede: Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Lisbeth Højmark, Danske Regioner

Læs mere

Referat. Dato: 30. august 2012. Emne: Referat

Referat. Dato: 30. august 2012. Emne: Referat Referat Udvalg: PASS Udvalget Dato: 30. august 2012 Emne: Referat Til stede Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Kirsten Højlyng, KL Stig Ove Jensen, FOA Lotte Meilstrup, FOA Gitte

Læs mere

Bilag 2.2, Referat. Dato: Tirsdag den 20. september 2016 kl til 12.00

Bilag 2.2, Referat. Dato: Tirsdag den 20. september 2016 kl til 12.00 Bilag 2.2, Referat Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 20. september 2016 kl. 10.00 til 12.00 Tilstede: Joan Prahl, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Jette Hovedskov,

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 27. november 2014 kl til Emne: Referat fra mødet

Referat. Dato: Torsdag den 27. november 2014 kl til Emne: Referat fra mødet Referat Udvalg: PASS Dato: Torsdag den 27. november 2014 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat fra mødet Tilstede Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner

Læs mere

Ambulancetjenesten 2013

Ambulancetjenesten 2013 Ambulancetjenesten 2013 Ambulancetjenesten 2013 Det præhospitale landskab i Danmark. Et kig over skulderen. Hvor er vi i dag. Erfaringer med de nuværende 3 niveauer. Fremtiden for uddannelser. Det præhospitale

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 10. april 2014 kl til Emne: Referat fra mødet

Referat. Dato: Torsdag den 10. april 2014 kl til Emne: Referat fra mødet Referat Udvalg: PASS Dato: Torsdag den 10. april 2014 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat fra mødet Tilstede: Nanna Højlund, FOA, formand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Jette Hovedskov, Danske regioner

Læs mere

Indkaldelse til møde i FUHA den 2. februar 2009

Indkaldelse til møde i FUHA den 2. februar 2009 Til Per Kristian Jansen, formand, Danske Regioner Anne Dalhberg, Teknisk Landsforbund Heidi Leen, FOA Lene Nielsen, FOA Michael Bille, Danske Regioner Randi Wetke, Danske Regioner (afbud) Lotte Meilstrup,

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl til Tilstede

Referat. Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl til Tilstede Referat Udvalg: PASS Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat Tilstede Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Helle Stang Traasdahl, KL Lotte

Læs mere

Grundlæggende undervisningsmateriale

Grundlæggende undervisningsmateriale EFTERUDDANNELSESUDVALGET FOR DET PÆDAGOGISKE OMRÅDE OG SOCIAL- OG SUNDHEDSOMRÅDET - Grundlæggende undervisningsmateriale - til inspiration 44833 Udviklet af: Bitten Salomonsen Social- og Sundhedsskolen

Læs mere

Dato: Tirsdag den 26. november 2013 kl. 9.00 til 12.00

Dato: Tirsdag den 26. november 2013 kl. 9.00 til 12.00 Referat Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 26. november 2013 kl. 9.00 til 12.00 Emne: Referat fra mødet Tilstede. Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner

Læs mere

Udkast til referat af møde fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse, den 18. september 2006, kl. 10 12, EPOS

Udkast til referat af møde fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse, den 18. september 2006, kl. 10 12, EPOS Udkast til referat af møde fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse, den 18. september 2006, kl. 10 12, EPOS Til stede: Peder Ring, Danske Regioner Per Hvenegaard, TL Birgit Andersen, H:S

Læs mere

Referat. Dato: Tirsdag den 15. september 2015 kl til Referat fra mødet. Tilstede

Referat. Dato: Tirsdag den 15. september 2015 kl til Referat fra mødet. Tilstede Referat Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 15. september 2015 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat fra mødet Tilstede Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner

Læs mere

Referat. Dato: Tirsdag den 23. november 2010 kl Emne: Referat fra mødet i den 23.11

Referat. Dato: Tirsdag den 23. november 2010 kl Emne: Referat fra mødet i den 23.11 Referat Udvalg: PASS-udvalget Dato: Tirsdag den 23. november 2010 kl. 13-15 Emne: Referat fra mødet i den 23.11 Til stede Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Helle Nørtoft Laursen,

Læs mere

Poul Dreyer, 3F Carsten Dahl Petersen, DE Johan Hakman, DE Solvej Knoth, IU (referent) Dagsorden

Poul Dreyer, 3F Carsten Dahl Petersen, DE Johan Hakman, DE Solvej Knoth, IU (referent) Dagsorden Referat fra udvalgsmøde i Udviklingsudvalg for Energi og Forsyning Onsdag den 14. december kl. 10.00 12.30 hos Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D, 4. sal, 1780 København V Deltagere: Christine Bernt

Læs mere

Møde i SOSU-udvalgsmødet den 7. juni 2007 kl. 13:00 15:30 I Danske Regioner, Dampfærgevej København

Møde i SOSU-udvalgsmødet den 7. juni 2007 kl. 13:00 15:30 I Danske Regioner, Dampfærgevej København Bilag 2.1 Møde i SOSU-udvalgsmødet kl. 13:00 15:30 I Danske Regioner, Dampfærgevej 22 2100 København Ø. Tilstede John Hyrup Jensen, Epos Nanna Højlund, FOA - Fag og Arbejde, formand John Skonberg, Danske

Læs mere

Referat fra mødet. Dato: Onsdag den 17. september 2014 kl til Emne: Referat fra mødet

Referat fra mødet. Dato: Onsdag den 17. september 2014 kl til Emne: Referat fra mødet Referat fra mødet Udvalg: PASS Dato: Onsdag den 17. september 2014 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat fra mødet Tilstede: Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen,

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 24. nov. 2011

Referat. Dato: Torsdag den 24. nov. 2011 Referat Udvalg: PASS-udvalg Dato: Torsdag den 24. nov. 2011 Emne: Referat Tilstede: Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Kirsten Højlyng, KL

Læs mere

Referat fra Lokalt Uddannelsesudvalg. Det pædagogiske område. 16. september 2013 kl. 13.00 16.00. Deltagere

Referat fra Lokalt Uddannelsesudvalg. Det pædagogiske område. 16. september 2013 kl. 13.00 16.00. Deltagere Referat fra Lokalt Uddannelsesudvalg Det pædagogiske område 16. september 2013 kl. 13.00 16.00 Deltagere Hanne Nielsen, Tomm Andersen, Karin Mathiesen, Marianne Dalby, Tove Sørensen, Lisbeth Vandborg,

Læs mere

Punkt 6 om udviklingen i neurofysiologispecialet indledte mødet.

Punkt 6 om udviklingen i neurofysiologispecialet indledte mødet. Referat af møde i FUHA, team neurofysiologi den 15. september kl. 14.30 16.00 Til stede: Per Kristian Jansen, Danske Regioner Birgit Andersen, Danske Regioner Heidi Leen, FOA Anita Bak Johansen, FOA Lotte

Læs mere

4) Forretningsorden Bilag 4.1 Notat om ajourføring af forretningsorden Bilag 4.2 Ny forretningsorden med ændringer

4) Forretningsorden Bilag 4.1 Notat om ajourføring af forretningsorden Bilag 4.2 Ny forretningsorden med ændringer Referat fra møde i Fagligt udvalg for den pædagogiske assistentuddannelse og social- og sundhedsuddannelsen torsdag den 28. jan. 2010 kl. 9 11 i SEVU, Ny Vestergade 17, 3. th., 1471 Kbh. K Tilstede: Nanna

Læs mere

Forretningsorden for SOSU Uddannelses- og efteruddannelsesudvalg

Forretningsorden for SOSU Uddannelses- og efteruddannelsesudvalg Forretningsorden for SOSU Uddannelses- og efteruddannelsesudvalg Side 1 af 5 Indholdsfortegnelse: Forretningsorden for SOSU Uddannelses- og efteruddannelsesudvalg:... Baggrund... 2 Formål... 2 Sammensætning,

Læs mere

Referat. Dato: Tirsdag den 23. februar 2016 kl til 12.00

Referat. Dato: Tirsdag den 23. februar 2016 kl til 12.00 Referat Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 23. februar 2016 kl. 10.00 til 12.00 Tilstede Joan Prahl, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Jette Hovedskov, Danske

Læs mere

Referat fra møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse mandag den 19. marts 2007

Referat fra møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse mandag den 19. marts 2007 Referat fra møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse mandag den 19. marts 2007 Tilstede: Birgit Andersen, Danske Regioner Anita Bak Johansen, FOA Lotte Meilstrup, FOA Mariana Roslyng-Jensen,

Læs mere

Referat. Dato: Tirsdag den 16. juni 2015 kl til Referat fra mødet. Tilstede

Referat. Dato: Tirsdag den 16. juni 2015 kl til Referat fra mødet. Tilstede Referat Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 16. juni 2015 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat fra mødet Tilstede Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner

Læs mere

Forretningsorden for PGU Uddannelses- og efteruddannelsesudvalg

Forretningsorden for PGU Uddannelses- og efteruddannelsesudvalg Forretningsorden for PGU Uddannelses- og efteruddannelsesudvalg Konsekvenstilrettet forretningsorden for PGU Uddannelses- og efteruddannelsesudvalg Sosu Fyn 2008 02 14.docSide 1 af 5 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Referat fra møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd Mandag den 6. september 2010 kl. 14.30

Referat fra møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd Mandag den 6. september 2010 kl. 14.30 Referat fra møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd Mandag den 6. september 2010 kl. 14.30 Medlemmer: Formand Ebbe Lilliendal, repræsentant udpeget af kommunalbestyrelsen Aabenraa Næstformand

Læs mere

Referat. LUU møde. Mandag den 4. marts 2013 fra klokken 8.30 til 11.30. Mødet blev afholdt Bjerggade 4M, 6200 Aabenraa Lokale 0.8

Referat. LUU møde. Mandag den 4. marts 2013 fra klokken 8.30 til 11.30. Mødet blev afholdt Bjerggade 4M, 6200 Aabenraa Lokale 0.8 Referat LUU møde Mandag den 4. marts 2013 fra klokken 8.30 til 11.30 Mødet blev afholdt Bjerggade 4M, 6200 Aabenraa Lokale 0.8 LUU udvalget: 3 fagkyndige medlemmer repræsenterende kommunerne i Sønderjylland:

Læs mere

Referat for møde i LUA

Referat for møde i LUA Referat for møde i LUA Dato: Fredag den 11. marts 2016 Kl. 10.00 12.00 i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Repræsentanter fra FOA: Kim Henriksen, formand for LUA Grethe Nielsen

Læs mere

I praktik på Aarhus Universitetshospital

I praktik på Aarhus Universitetshospital I praktik på Aarhus Universitetshospital Uge 46: 14. 17. november 2016 Introduktion til Social og sundhedsassistent Serviceassistent Lægesekretær Ernæringsassistent Velkommen som praktikant på Aarhus Universitetshospital

Læs mere

Nyt fra EPOS - nye uddannelser, analyser og konferencer

Nyt fra EPOS - nye uddannelser, analyser og konferencer Nyt fra EPOS - nye uddannelser, analyser og konferencer Augustseminar 2012 Fredag d. 17. august v. John Steffensen & Mette Nørholm Lidt om sekretariatet (SEVU) SEVU: Sekretariatet for Erhvervsrettede VelfærdsUddannelser

Læs mere

Referat fra møde i Udviklingsudvalg for Energi og Forsyning

Referat fra møde i Udviklingsudvalg for Energi og Forsyning fra møde i Udviklingsudvalg for Energi og Forsyning Mandag den 14. december 2015 kl. 10.00-13.00 hos Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D, 4. sal 1780 København V I det grønne mødelokale I mødet deltog:

Læs mere

Referat fra bestyrelsesseminar for Social- og Sundhedsskolen Fyn torsdag den 26. august 2010 kl. 14 til fredag den 27. august kl.

Referat fra bestyrelsesseminar for Social- og Sundhedsskolen Fyn torsdag den 26. august 2010 kl. 14 til fredag den 27. august kl. Referat fra bestyrelsesseminar for Social- og Sundhedsskolen Fyn torsdag den 26. august 2010 kl. 14 til fredag den 27. august kl.13 Starttidspunkt: Torsdag den 26. august kl. 14.00. Sluttidspunkt: Fredag

Læs mere

Referat. Dato: Tirsdag den 24. februar 2015 kl. 10.00 til 12.00. Emne: Referat fra mødet. Tilstede

Referat. Dato: Tirsdag den 24. februar 2015 kl. 10.00 til 12.00. Emne: Referat fra mødet. Tilstede Referat Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 24. februar 2015 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat fra mødet Tilstede Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Lotte Meilstrup, FOA Jette Hovedskov,

Læs mere

Referat af møde i det faglige udvalg for social- og sundhedsuddannelserne, den 11. september 2007 kl. 11:00 15:00 i FOA Fag og Arbejde

Referat af møde i det faglige udvalg for social- og sundhedsuddannelserne, den 11. september 2007 kl. 11:00 15:00 i FOA Fag og Arbejde Referat af møde i det faglige udvalg for social- og sundhedsuddannelserne, den 11. september 2007 kl. 11:00 15:00 i FOA Fag og Arbejde Tilstede Nanna Højlund, FOA - Fag og Arbejde, formand Lars Lennert

Læs mere

Referat. Dato: torsdag den 1. september 2011 kl. 9-11. Referat fra mødet

Referat. Dato: torsdag den 1. september 2011 kl. 9-11. Referat fra mødet Referat Udvalg: PASS Dato: torsdag den 1. september 2011 kl. 9-11 Emne: Referat fra mødet Til stede: Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Helle

Læs mere

Referat. Dato: Tirsdag den 28. november 2017 kl til 12.00

Referat. Dato: Tirsdag den 28. november 2017 kl til 12.00 Referat Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 28. november 2017 kl. 10.00 til 12.00 Tilstede: Joan Prahl, FOA, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Jette Hovedskov, Danske regioner Helle Stang Traasdahl,

Læs mere

EPOS Efteruddannelsesudvalget for det Pædagogiske Område og Social- og Sundhedsområdet

EPOS Efteruddannelsesudvalget for det Pædagogiske Område og Social- og Sundhedsområdet EPOS Efteruddannelsesudvalget for det Pædagogiske Område og Social- og Sundhedsområdet Sommernyt fra EPOS I dette nyhedsbrev kan I læse om, hvilke nye initiativer der er på vej fra EPOS, samt lidt om,

Læs mere

Referat fra møde i LUU - PA

Referat fra møde i LUU - PA Referat fra møde i LUU - PA Dato: Onsdag den 21. oktober 2015 Kl. 10.00 14.00 i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Medlemmer: Formand; Kim Henriksen, FOA Herning (KH) Jens Ole Koch,

Læs mere

Irene Frederiksen orienterer kort om tankerne omkring bortfald af dimensionering, og de udfordringer vi må forvente.

Irene Frederiksen orienterer kort om tankerne omkring bortfald af dimensionering, og de udfordringer vi må forvente. Referat LUU SOSU møde den 5. februar 2014 Inviterede: Irene Frederiksen, Silkeborg Kommune Jonna Christiansen, Skanderborg Kommune Joan Sinberg, Favrskov Kommune Lone Kolbæk, Region Midt Lone Smedegaard,

Læs mere

Dagsorden til møde i Lokalt uddannelsesudvalg for social og sundhedsuddannelserne

Dagsorden til møde i Lokalt uddannelsesudvalg for social og sundhedsuddannelserne Dagsorden til møde i Lokalt uddannelsesudvalg for social og sundhedsuddannelserne Mandag den 24. august 2009 kl. 13.00 15.30 på social og sundhedsskolen syd. Lokale 1.2 Medlemmer: Alice Andersen FOA formand

Læs mere

Forretningsorden for. De lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg (LUU) ved Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Forretningsorden for. De lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg (LUU) ved Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Forretningsorden for De lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg (LUU) ved Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Side 1 af 7 sider Baggrund Social- og Sundhedsskolen Esbjerg er godkendt af Undervisningsministeriet

Læs mere

Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet Tirsdag 17 februar 2015 Deltagere: Fra skolen: Afbud: Drøftelsespunkter

Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet Tirsdag 17 februar 2015 Deltagere: Fra skolen: Afbud: Drøftelsespunkter Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet Tirsdag 17 februar 2015 Deltagere: Irene Winter, Bente Juulsgaard, Kasper Soelberg, Ilse Rasmussen Fra skolen: Else Ravn Rasmussen, Lotte Herskind, Lonnie

Læs mere

Referat af møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse Den 30. marts kl i EPOS

Referat af møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse Den 30. marts kl i EPOS Dato: 4. april 2006 J. nr.: 7.01.02 Sagsbehandler: kol Referat af møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse Den 30. marts kl. 10 12. i EPOS Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2.

Læs mere

Maria Bruun Tinne D. Randrup-Thomsen KKR (stedfortræder for Nina Hæsum) Kirsten Pallesgaard SOSU Nord, lærergruppen

Maria Bruun Tinne D. Randrup-Thomsen KKR (stedfortræder for Nina Hæsum) Kirsten Pallesgaard SOSU Nord, lærergruppen Referat fra møde i Uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for det pædagogiske område onsdag den 29. maj 2012, kl. 8.30-12.00 Undervisningslokale 201, Østre Allé 91, Aalborg Deltagere: Susanne Jensen FOA,

Læs mere

Referat. Dato: 12. september 2014 kl. 9.30 15.00. Referat fra mødet. Tilstede:

Referat. Dato: 12. september 2014 kl. 9.30 15.00. Referat fra mødet. Tilstede: Referat Udvalg: FUHA og LUU Dato: 12. september 2014 kl. 9.30 15.00 Emne: Referat fra mødet Tilstede: FUHA Vibeke Freilev, Danske Regioner, formand Lotte Meilstrup, FOA, næstformand Tove Rygaard, FOA Gitte

Læs mere

Udvalget for de Grundlæggende Social- og sundhedsuddannelser, 8. juni 2006, DGI-byen (afholdt i forlængelse af udvalgsseminaret)

Udvalget for de Grundlæggende Social- og sundhedsuddannelser, 8. juni 2006, DGI-byen (afholdt i forlængelse af udvalgsseminaret) Godkendt referat af udvalgsmøde Udvalget for de Grundlæggende Social- og sundhedsuddannelser, 8. juni 2006, DGI-byen (afholdt i forlængelse af udvalgsseminaret) Deltagere: Lisa Dahl Christensen, Fag og

Læs mere

Afbud: Jonna Lauritsen, Karin Mathiesen, Vibeke Kristensen, Frederikke Dybdahl, Kenneth Pedersen

Afbud: Jonna Lauritsen, Karin Mathiesen, Vibeke Kristensen, Frederikke Dybdahl, Kenneth Pedersen Referat fra lokalt uddannelsesudvalg Det pædagogiske område 19. november 2013 kl. 13.00 16.00 Deltagere fra praksis Hanne Nielsen, Marianne Dalby, Tove Sørensen, Jytte Johansen, Lisbet Vandborg, Tomm Andersen

Læs mere

Referat. LUU møde. Mandag den 3. september 2012 fra klokken 8.30 til 11.00. Mødet afholdes Bjerggade 4M, 6200 Aabenraa Lokale 0.8

Referat. LUU møde. Mandag den 3. september 2012 fra klokken 8.30 til 11.00. Mødet afholdes Bjerggade 4M, 6200 Aabenraa Lokale 0.8 Referat LUU møde Mandag den 3. september 2012 fra klokken 8.30 til 11.00 Mødet afholdes Bjerggade 4M, 6200 Aabenraa Lokale 0.8 LUU udvalget: 3 fagkyndige medlemmer repræsenterende kommunerne i Sønderjylland:

Læs mere

Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet. Onsdag 5. juni kl Deltagere:

Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet. Onsdag 5. juni kl Deltagere: Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet Onsdag 5. juni kl. 8.30-11.30 Deltagere: Ilse Irene Rasmussen, Johnny Nielsen, Bente Juulsgård, Irene Winther, Lotte Helbo Kristiansen, Nana Skjødt, Birgit

Læs mere

Referat fra møde i Udviklingsudvalg for Elektronikindustri Fredag den 11. september 2015 kl 10.00-14.30

Referat fra møde i Udviklingsudvalg for Elektronikindustri Fredag den 11. september 2015 kl 10.00-14.30 Referat fra møde i Udviklingsudvalg for Elektronikindustri Fredag den 11. september 2015 kl 10.00-14.30 Mødes holdes hos OJ Electronics A/S, Stenager 13B, 6400 Sønderborg Mødedeltagere: DI-repræsentanter

Læs mere

Referat. Dato: Mandag den 4. marts 2013 kl Referat fra mødet

Referat. Dato: Mandag den 4. marts 2013 kl Referat fra mødet Referat Udvalg: PASS Dato: Mandag den 4. marts 2013 kl. 10-12 Emne: Referat fra mødet Til stede: Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Lisbeth Højmark, Danske Regioner Birgitte Rasmussen,

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Trin 2 Serviceassistent

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Trin 2 Serviceassistent Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: 30. juni 2008 Serviceassistent Udstedt af Det Faglige Udvalg for Serviceassistentuddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 145 af 29/02/2008 om

Læs mere

Forretningsorden for. De lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg (LUU) ved Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Forretningsorden for. De lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg (LUU) ved Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Forretningsorden for De lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg (LUU) ved Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Side 1 af 7 sider Baggrund Social- og Sundhedsskolen Esbjerg er godkendt af Undervisningsministeriet

Læs mere

VÆRD AT VIDE OM SERVICEASSISTENT UDDANNELSEN

VÆRD AT VIDE OM SERVICEASSISTENT UDDANNELSEN VÆRD AT VIDE OM SERVICEASSISTENT UDDANNELSEN VÆRD AT VIDE OM SERVICEASSISTENTUDDANNELSEN Værd at vide om serviceassistentuddannelsen for medarbejdere i Koncern Service Som erhvervsuddannet serviceassistent

Læs mere

Portører. Faggruppelandsmøde. Dato: 19. - 20. maj 2015

Portører. Faggruppelandsmøde. Dato: 19. - 20. maj 2015 Faggruppelandsmøde Dato: 19. - 20. maj 2015 Dagsorden: 1. Velkomst og præsentation 2. Valg af mødeleder og referent 3. Godkendelse af dagsorden 4. Arbejdsfællesskaber: Somatik, Det nære sundhedsvæsen,

Læs mere

Referat. Dato: Mandag den 22. marts Emne: Godkendelse af referat fra mødet den 22. marts

Referat. Dato: Mandag den 22. marts Emne: Godkendelse af referat fra mødet den 22. marts Referat Udvalg: PASS-udvalget Dato: Mandag den 22. marts 2010 Emne: Godkendelse af referat fra mødet den 22. marts Tilstede: Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Janne Elsborg, Danske

Læs mere

D A G S O R D E N til 28. møde i bestyrelsen torsdag den 24. maj 2012 kl. 17.00-19.30

D A G S O R D E N til 28. møde i bestyrelsen torsdag den 24. maj 2012 kl. 17.00-19.30 D A G S O R D E N til 28. møde i bestyrelsen torsdag den 24. maj 2012 kl. 17.00-19.30 16. maj 2012 en GODKENDELSER: 1. Godkendelse af dagsordenen Indstilling Bestyrelsen godkender dagsordenen. 2. Godkendelse

Læs mere

VÆRD AT VIDE OM SERVICEASSISTENT UDDANNELSEN

VÆRD AT VIDE OM SERVICEASSISTENT UDDANNELSEN FOR MEDARBEJDERE I KONCERN SERVICE VÆRD AT VIDE OM SERVICEASSISTENT UDDANNELSEN FOR MEDARBEJDERE I KONCERN SERVICE VÆRD AT VIDE OM SERVICEASSISTENTUDDANNELSEN Værd at vide om serviceassistentuddannelsen

Læs mere

viskvalitet.dk rapporter Uddannelser til revision 2005

viskvalitet.dk rapporter Uddannelser til revision 2005 Administrator -> UdvÆlgelse af analysedata -> Analyse af data -> FÆrdige rapporter -> Oversigtsrapport viskvalitet.dk rapporter Uddannelser til revision 2005 Bilag pkt. 8 Viskvalitet.dk - eller "De Systemfælles

Læs mere

Forretningsorden. for. Det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg (LUU) ved Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Forretningsorden. for. Det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg (LUU) ved Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Forretningsorden for Det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg (LUU) ved Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Social- og Sundhedsskolen Esbjerg, den 20. februar 2014 Side 1 af 5 Forretningsorden for

Læs mere

Møde i formandskabet for FUHA

Møde i formandskabet for FUHA Dorte Jeppesen, Danske Regioner, Simon Heidemann, TL, næstformand, Lotte Meilstrup, FOA, 2. næstformand cc. John Steffensen, sekretariatet Møde i formandskabet for FUHA Dato: 10. okt. 2011 Sagsbehandler:

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Trin 2 Serviceassistent

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Trin 2 Serviceassistent Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: 15. juli 2013 Serviceassistent Udstedt af Det Faglige Udvalg for Serviceassistentuddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 150 af 25/02/2011 om

Læs mere

Referat for møde i LUU - PA

Referat for møde i LUU - PA Referat for møde i LUU - PA Dato: Fredag den 18. september 2015 Kl. 09.30 12.00 i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Medlemmer: Formand; Kim Henriksen, FOA Herning (KH) Jens Ole

Læs mere

Social- og Sundhedsskolen Skive Thisted Viborg. Lokale 23 på Social- & Sundhedsskolen, Skive afdeling

Social- og Sundhedsskolen Skive Thisted Viborg. Lokale 23 på Social- & Sundhedsskolen, Skive afdeling LUU LOKALT UDDANNELSESUDVALGSMØDE Tidspunkt: Tirsdag den 8. marts 2011 kl. 12.00 14.00 Sted: Lokale 23 på Social- & Sundhedsskolen, Skive afdeling Deltagere: Anne Stubberup Skive og Viborg Kommune Eva

Læs mere

Referat for møde i LUA

Referat for møde i LUA Referat for møde i LUA Dato: Mandag den 15. maj kl. 14.00 16.00 i mødelokale 1 på Social & Sundhedsskolen, Herning Deltagere: Repræsentanter fra FOA: Susanne Andersen, suppleant for formanden for LUA Tania

Læs mere

Administrationsleder Ulla Hygum deltog ved punkterne 6.1, 7.1 og 7.3.

Administrationsleder Ulla Hygum deltog ved punkterne 6.1, 7.1 og 7.3. Referat af mødet i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 9. juni 2010 kl. 16.00 18.00 Deltagere Bestyrelsen: Preben Astrup, formand Birthe Hesdorf, næstformand Inge Hynkemejer Peter Garde

Læs mere

Mødereferat bestyrelsesmøde Social- og Sundhedsskolen Fyn

Mødereferat bestyrelsesmøde Social- og Sundhedsskolen Fyn Mødereferat bestyrelsesmøde Social- og Sundhedsskolen Fyn Mødedato: Onsdag den 17. december 2008 Mødested: Social- og Sundhedsskolen Fyn, Odense-afdelingen, Athenevænget 4, 5250 Odense SV Til stede: Rektor

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet i Lejre Kommune tirsdag den 21. august 2018 kl til på Hvalsø Rådhus, lokale 3.

Referat af møde i Ældrerådet i Lejre Kommune tirsdag den 21. august 2018 kl til på Hvalsø Rådhus, lokale 3. 27. august 2018. Referat af møde i Ældrerådet i Lejre Kommune tirsdag den 21. august 2018 kl. 10.00 til 12.30 på Hvalsø Rådhus, lokale 3. Deltagere: Afbud: Bjarne Bang Christensen (BBC), Bjarne Hørlykke

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 8. april 2016, fra kl. 9.00 til 11.00 Scandic Silkeborg, Udgaardsvej 2, 8600 Silkeborg. Deltagere: Kommunaldirektørerne

Læs mere

Søger du udfordringer? så er serviceassistentuddannelsen måske noget for dig!

Søger du udfordringer? så er serviceassistentuddannelsen måske noget for dig! F O A F A G O G A R B E J D E Søger du udfordringer? så er serviceassistentuddannelsen måske noget for dig! Søger du udfordringer? så er serviceassistentuddannelsen måske noget for dig! er udgivet af FOA

Læs mere

KKR NOTAT. Dagsorden til møde i politisk praktikpladsforum den 20. maj

KKR NOTAT. Dagsorden til møde i politisk praktikpladsforum den 20. maj NOTAT KKR HOVEDSTADEN Dagsorden til møde i politisk praktikpladsforum den 20. maj Mødetidspunkt: Onsdag den 20. maj 2015, kl. 14-16 Mødested: Lyngby-Taarbæk, mødested følger senere. Deltagere: Byrådsmedlem

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

Erhvervsuddannelsesreform

Erhvervsuddannelsesreform Erhvervsuddannelsesreform 2014-2015 Ursula Dybmose, KL Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner, PASS 1. september 2014 Indhold Reformens mål Grundforløbet Flytning af 7 uger Adgangskrav til hovedforløbet

Læs mere

Forretningsorden. for. Det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg (LUU) ved Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Forretningsorden. for. Det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg (LUU) ved Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Forretningsorden for Det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg (LUU) ved Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Social- og Sundhedsskolen Esbjerg, den 23.november 2016 Side 1 af 5 Forretningsorden for

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af Fremlagt til underskrift.

1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af Fremlagt til underskrift. Referat af 1. ordinære bestyrelsesmøde i 2017-29-03-2017 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af 23-02-2017. Fremlagt til underskrift. s- og drøftelsespunkter: 3. Fremlæggelse og godkendelse

Læs mere

Referat af faggruppelandsmøde for neurofysiologiassistenter

Referat af faggruppelandsmøde for neurofysiologiassistenter Social- og sundhedssektoren April 2010 Referat af faggruppelandsmøde for neurofysiologiassistenter Dagsorden: 1. Velkomst og præsentation v/tove Rygaard 2. Mødets konstituering, herunder godkendelse af

Læs mere

Uddannelsespolitisk strategi på EUD-området

Uddannelsespolitisk strategi på EUD-området N O T A T Uddannelsespolitisk strategi på EUD-området 13-10-2011 Sag nr. 10/2314 Dokumentnr. 48945/11 Anne-Dorthe Sørensen Tel. 35298208 E-mail: Ans@regioner.dk 1. Indledning Regionerne spiller en vigtig

Læs mere

Referat fra møde i LUA

Referat fra møde i LUA Referat fra møde i LUA Dato: Fredag den 11. december 2015 Kl. 10.00 12.00 i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Repræsentanter fra FOA: Kim Henriksen, formand for LUA Grethe Nielsen

Læs mere

Referat fra møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd Mandag den 6. december kl. 15. i mødelokalet ved direktørens kontor.

Referat fra møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd Mandag den 6. december kl. 15. i mødelokalet ved direktørens kontor. Referat fra møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd Mandag den 6. december kl. 15 i mødelokalet ved direktørens kontor. Medlemmer: Formand Ebbe Lilliendal, repræsentant udpeget af kommunalbestyrelsen

Læs mere

Referat af møde i Lokalt uddannelsesudvalg for social og sundhedsuddannelserne

Referat af møde i Lokalt uddannelsesudvalg for social og sundhedsuddannelserne Referat af møde i Lokalt uddannelsesudvalg for social og sundhedsuddannelserne Mandag den 2. februar 2009 kl. 13.00 15.00 på social og sundhedsskolen syd. Medlemmer: Alice Andersen FOA formand Tom Svendsen,

Læs mere

Referat af. Social- og Sundhedsskolen i Århus

Referat af. Social- og Sundhedsskolen i Århus GrundlÆggende Socialog Sundhedsuddannelser Den 7. december 04 J.nr.: 5.01.02 Sagsbehandler: kol Referat af Møde i Udvalget for de Grundlæggende Social- og Sundhedsuddannelser den 2. december 2004 Social-

Læs mere

REFERAT LUU LEU. Lokalt Uddannelses Udvalg. Lokalt Efteruddannelses Udvalg. Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune

REFERAT LUU LEU. Lokalt Uddannelses Udvalg. Lokalt Efteruddannelses Udvalg. Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune REFERAT LUU Lokalt Uddannelses Udvalg LEU Lokalt Efteruddannelses Udvalg Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune Ilse Sørensen Skive Kommune Vibeke Bøje Viborg og Skive Kommune Nina Jexen Thisted og Morsø

Læs mere

Referat fra 4. møde i bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Fyn onsdag den 26. september 2007 kl. 14 16 på skolens afdeling i Svendborg

Referat fra 4. møde i bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Fyn onsdag den 26. september 2007 kl. 14 16 på skolens afdeling i Svendborg 1 Referat fra 4. møde i bestyrelsen for Social- og onsdag den 26. september 2007 kl. 14 16 på skolens afdeling i Svendborg Til stede: Direktør Erik Knudsen, CVU Lillebælt udpeget af CVU Lillebælt Socialudvalgsformand

Læs mere

SERVICEASSISTENT UDDANNELSEN

SERVICEASSISTENT UDDANNELSEN FOR MEDARBEJDERE I KONCERN SERVICE FOR MEDARBEJDERE I KONCERN SERVICE VÆRD AT VIDE OM SERVICEASSISTENT UDDANNELSEN VÆRD AT VIDE OM SERVICEASSISTENTUDDANNELSEN Hvorfor skal vi uddannes til serviceassistenter?

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 2. marts 2017 kl til Tilstede:

Referat. Dato: Torsdag den 2. marts 2017 kl til Tilstede: Referat Udvalg: PASS Dato: Torsdag den 2. marts 2017 kl. 13.00 til 15.00 Tilstede: Joan Prahl, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Jette Hovedskov, Danske Regioner Helle Stang Traasdahl, KL Lotte

Læs mere

Den Fælles Kapitalforvaltning

Den Fælles Kapitalforvaltning Den Fælles Kapitalforvaltning Løbenr. 1616/14 REFERAT fra møde i Den Fælles Kapitalforvaltning den 8. januar 2014 i Århus Bispegård kl. 10.00 15.00 Tilstede var: Fra bestyrelsen: Kirsten Vej Petersen,

Læs mere