LVK Bestyrelsens beretning ved årsmødet den 5. februar 2013.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LVK Bestyrelsens beretning ved årsmødet den 5. februar 2013."

Transkript

1 LVK Bestyrelsens beretning ved årsmødet den 5. februar I denne beretning vil bestyrelsen se tilbage på året 2012, og redegøre for LVKs aktiviteter i det forgangne år. Vi vil ligeledes prøve at se, hvilke opgaver og udfordringer LVK står over for i de kommende år. Ledelsen vil uddybe beretningen og svarer på spørgsmål fra medlemmerne ved årsmødet den 5. februar 2013 februar i Sorø. Årsberetningen er tilgængelig på vores hjemmeside Fakta om LVK medlemmer og rådgivningsaftaler pr. 31. december Svinedyrlæger 17 Kvægdyrlæger 7 Minkdyrlæger 42 Dyrlæger i alt 1 veterinærtekniker 1 laborant 4 administrative medarbejdere og 3 freelance sekretærer Vores svinedyrlæger servicerer ca. 25% af den danske svinebestand, kvægdyrlægerne servicerer ca. 20% af den danske kvægbestand og minkdyrlægerne servicerer ca. 23% af de danske mink. LVKs udvikling i har været et år præget af økonomiske udfordringer for især kvæg- og svinefolkene. Dette mærker LVKs dyrlæger ved de besøg, de aflægger hos medlemmerne. Der har været et stort fokus på, at få det maksimale ud af besætningerne, og samtidig et fast blik på, at holde investeringer og øvrige omkostninger i ro. Dette er lykkedes mange steder, men der er stadig besætninger, hvor der er et uudnyttet potentiale, der kan samles op, dette vil vi vende tilbage til senere. De af LVKs medlemmer der har mink, oplever i disse år en historisk højkonjunktur, som ikke engang fantasien kunne have forudset. Det er en fornøjelse at følge med i, og vi er i LVK godt tilfredse med, at vi startede mink rådgivningen op i 2011, da det passede rigtig godt ind i LVKs strategi. Minkfolkene bruger de gode tider til at konsolidere sig, samt at tilpasse sig til samfundets stigende krav til dyrevelfærd i produktionen. Det er lykkedes at fastholde antallet af rådgivningsaftaler i svineafdelingen efter en større stigning i antallet af aftaler sidste år. I kvægafdelingen har der været en mindre stigning i antallet af aftaler, og i minkafdelingen har vi fået en betydelig stigning i antallet af aftaler.

2 Antallet af medlemmer totalt i LVK er faldet lidt, men det skyldes til dels den strukturudvikling der til stadighed finder sted i vores erhverv, hvor samme ejer kan have flere besætninger/sundhedsrådgivningsaftaler. Antal sundhedsrådgivningsaftaler er dog stadig stigende. Huset i Hobro Som vi nævnte i sidste års beretning, så har vi i starten at 2012 lavet en lille ombygning i huset i Hobro. Dette skyldes den udvikling, vi har haft i LVK, hvor vi år efter år er blevet flere dyrlæger. Efter ombygningen, som løb op i ca. kr er der nu 3 fine mødelokaler, der kan rumme ca. 50 personer hver. Lokalerne blev afprøvet ved et slagtekalvekursus i foråret med deltagelse af 120 personer. Udfordringer med IT En af vores store udfordringer i 2012 har været vores IT system. LVK blev i starten af året mødt med en voldsom prisforhøjelse fra det firma, der leverede vores IT løsning til kvæg, mink og Landmandweb. Vores IT til svin kører på et andet system, som vi selv ejer. Vi gik efterfølgende i dialog med IT leverandøren, for at se, om vi kunne komme nærmere hinanden med en løsning, som ikke ville blive så dyr for LVK. Dette måtte vi inden sommerferien konstatere ikke var muligt. Derfor valgte vi efter rådgivning fra kyndig side, at udbygge vores velfungerende svine IT. Vi var i ledelsen klar over, at det ville blive en stram tidsplan, da vi skulle have programmeret samt testkørt det nye IT inden den 1/ , hvor vores gamle IT aftale var opsagt. Alt dette lykkedes, men det viste sig desværre, at der var en del problemer forbundet med opstarten. Bl.a. var det meget vigtigt for LVK, at vi fik flyttet alle de data, vi har på alle besætningerne over fra den gamle IT leverandør. Dette var et kæmpe arbejde, som kom bag på de folk, der arbejdede med flytningen. Selve opstarten gav en del gener til svinedyrlægerne, som jo egentlig oprindeligt havde et velfungerende program. De største problemer var selvfølgelig for Kvægdyrlægerne, som kæmpede en brav kamp for at få rettet fejlene i deres nye kvægprogram. Desuden har vi oplevet problemer ude hos jer medlemmer, hvor der har været bøvl med, at få godkendt papirerne i landmandsweb. Når vi ser tilbage på forløbet, er der meget vi kunne have ønsket os anderledes, problemet var bare, at vi ikke havde mere tid til opgaven, og det var ikke muligt, at blive enige med den tidligere leverandør om en længere opsigelse. Status er nu, at vi har en IT løsning, som virker i det daglige. Der er stadig ønsker til forbedringer, og de vil blive indarbejdet i den næste version i 2013 Udvikling, overflytning af data og indkøring blev dyrere end vi havde estimeret, til gengæld er vi af den klare overbevisning, at vi nu har vores egen gode IT platform, som fremover kan være med til at holde IT omkostningerne nede.

3 Hele dette forløb gav store gener for vores dyrlæger og administrationen, samt i høj grad ude hos jer medlemmer. Vi vil gerne takke for den forståelse, der trods alt blev vist os igennem forløbet.. Fremtidige rettelser i lægges først ud i drift når de er gennemtestet, dette skal reducere generne for dyrlæger og kunder, der bruger systemet. Til sidst skal nævnes, at vi har taget retslige skridt mod vores tidligere IT leverandør. Vi mener ikke, vi har fået en ordentlig behandling, særligt mht. opsigelsesfristen, og vi har fået forhøjet omkostningerne til omlægningen pga. den alt for kort opsigelsesfrist. Nyt veterinærforlig Den 1. november 2012 blev alle folketingets partier enige om en fireårig aftale om veterinærområdet. De centrale emner i forliget er ansvarlig anvendelse af antibiotika med fastholdelse af lavt reistensniveau, fortsat stor fokus på dyrevelfærd, styrket kontrol af dyrlæger og besætninger, og et effektivt veterinært beredskab til sikring af øget eksport af animalske produkter. I LVK mener vi, at det er godt, at vi har fået et bredt forlig med opbakning fra alle de politiske partier. Dette giver ro omkring reglerne, selv om vi evt. senere får en ny regering. Til gengæld mener vi i LVK, at indholdet er alt for uambitiøst i en tid, hvor det gælder om at skabe bedre rammevilkår for dansk produktion. Der er i forligsteksten lagt op til, at besøgshyppigheden skal øges i svinebesætninger, som anvender medicinering via vand/foder (peroral medicinering), og der skal hvert år indsendes materiale til laboratorierne på de enkelte diagnoser, hvor der anvendes peroral medicinering. Vi mener at dyrevelfærden i Danmark er god og antibiotikaforbruget lavt, målt i forhold til vores konkurrenter, og vi mener ikke, der er fagligt belæg for at øget besøgsfrekvens styrker dyrevelfærden eller sænker medicinforbruget. I LVK vil vi kæmpe for, at det ikke blot bliver penge ud af vinduet med tvungen diagnostik, men at der reelt skabes ekstra viden ved at gennemføre den øgede diagnostik. Der er brug for forbedrede billige diagnostiske muligheder på de danske laboratorier, både for svin, kvæg og mink. Vi må konstatere, at dyrlægeforeningens fagforeningsargumenter samt den generelle fokus på medicinforbruget, har fået politikerne til at stramme op, i stedet for at bruge deres sunde fornuft og kigge ud i den virkelige verden. Til gengæld for de omkostningsstigninger der kommer, er der i forligsteksten lagt op til, at der skal indføres afbureaukratiseringsinitiativer for i alt 57 mio. Vi er i LVK noget betænkelig ved dette regnestykke, da vi er helt overbevist om, at vi nok skal få de øgede udgifter, men vi er noget i tvivl om, vi nogensinde får de lovede lettelser at se. Dette er vi i dialog med Dansk Kvæg og VSP om, og vi vil gøre vores til, at holde politikkerne og myndighederne op på de løfter de har givet omkring afbureaukratiseringer.

4 Der er i forligsteksten også en erkendelse af, at den danske kontrolindsats ikke har været optimal. Fødevarestyrelsen erkender, at der har været tendens til, at fokus er flyttet fra dyrenes velfærd, til om formalia er overholdt. Dette mener de trods alt er uhensigtsmæssigt. Derfor vil man også her prøve at reducere bureaukratiet og man vil have fokus på uddannelse af kontrollørerne. Det vil vi i LVK gerne bakke 100 % op, da vi så burde komme ud over den evige fokus på enkelte dyr og i stedet gerne opnå et mere besætningsorienteret syn på dyrevelfærd. Vi vil også nævne, at der netop er vedtaget en omlægning af opkrævningen for audit af de enkelte dyrlæger. Nu skal alle dyrlæger i Danmark, der har en rådgivningsaftale, betale et fast beløb på kr Det træder i stedet for den urimelige afgift ved hver auditbesøg på kr som LVK tidligere har gjort opmærksom på det urimelige i. Denne omlægning giver LVK en besparelse på godt kr Kundemøder og kurser Da vi kan mærke på jer medlemmer, at det primært er det faglige indhold, der får jer til at deltage i vores møder, så er det med stor fornøjelse, vi kan konstatere, at vi har haft næsten kunder og ansatte på diverse kurser og kundemøder i Emnerne på kurserne har været bl.a. medicinhåndteringskurser, kursus i behandling af mælkefeber og efterbyrd, poltestyring, farestaldskurser og mesterskaber, slagtesvinekursus og flere minkkundemøder og kurser. Staldskoler for svineproducenter, hvor der tages udgangspunkt i den enkelte kundes egen besætning, har vi også haft succes med. En del af kurserne afholdes i øvrigt sammen med de lokale rådgivningscentre. Veterinærmedicin priser Vi har i 2012 set en stærk konkurrence omkring markedsandele imellem de få store veterinære medicinudsalgssteder i Danmark. I LVK er vi tilfredse med den konkurrence, der er i markedet, og vi er meget opmærksomme på, om den fastholdes til gavn for vores medlemmer. Vi kan dog være bekymrede for den manglende gennemsigtighed i markedet, som gør det svært for både producenter og dyrlæger at vurdere priser på de forskellige produkter. Vi følger løbende markedsmulighederne for at sikre så lave priser som muligt til producenten. Svineafdelingen Det seneste år har der igen været stor aktivitet i svineafdelingen. Vi har haft et år med en stabil udvikling. Sidste år øgede vi antallet af medlemmer og rådgivningsaftaler, da Nordvet Svinerådgivning blev en del af LVK. I 2012 er de tidligere Nordvet dyrlæger blevet integreret i vores nordlige team, og har tilført ny viden og entusiasme til teamet og til hele dyrlægegruppen, hvilket har været meget positivt. Ellers har der været en stabil bemandingssituation, med enkelte udskiftninger, som det må forventes, når der er over 20 svinedyrlæger i gruppen. De faglige problemstillinger i 2012 har overvejende været kendte problemstillinger, men der er også sket

5 ændringer, som f.eks. flere tilfælde af pandemisk influenza. Vi forsøger løbende at udvikle vores efteruddannelsestilbud for medlemmerne, seneste skud er staldskoler/fokusgrupper. Vores dyrlæger er konstant aktive i den faglige debat i diverse tidsskrifter og blade, og vi er på den måde med til at sætte den veterinære dagsorden. Vi havde igen i år udmærkede indlæg ved Svinekongressen i Herning. Kvægafdelingen I året har kvægdyrlægerne haft stor fokus på den kvægfaglige udvikling og medvirket til opklaringen og forståelsen af problematikken omkring Mycoplasma Bovis og kronisk botulisme/svækkelsessyndrom. Vi har deltaget i forskningsprojekter omkring børbetændelse og sundhed i kalvebesætninger, og det har i høj grad medvirket til større anseelse blandt dyrlægekollegaer, samarbejdspartnere og kvægbrugere. På grund af sygdom og den fortsatte udvikling af kvægafdelingen har vi i 2012 haft en stor annonce i dyrlægebladet. Her søgte vi nye kvægdyrlæger samt åbent tilkendegav, at vi var interesseret i at overtage kvægpraksis. Da de fleste kvægpraksis har måttet konstatere en tilbagegang i omsætningen de senere år pga. omlægningen til flere besætninger med OSR, og LVK har haft en fremgang, har det helt sikkert provokeret nogen i dyrlægeforeningen. Resultatet blev i hvert fald at der i Dyrlægebladet blev startet en debat imellem DDD sektion for kvæg og Chefdyrlæge Kenneth Krogh omkring indholdet i sundhedsrådgivningen. Debatten viste tydeligt, at Dyrlægeforeningens ærinde var at lufte gamle fordomme og sikre mest muligt dyrlægearbejde i besætningerne, hvorimod vi i LVK i højere grad ønsker at lave behovsorienteret sundhedsrådgivning med fokus på problemområderne. Debatten afspejlede også, at pga. vi er landmandsejet har et helt andet kundesyn med rådgivning i øjenhøjde Minkafdelingen Minkafdelingen har fortsat udviklingen og i løbet af året tilknyttet yderligere en minkdyrlæge. Vi er ubetinget landets største minkpraksis med 7 minkdyrlæger og 317 mink sundhedsrådgivningsaftaler svarende til ca. 23 % af landets minkfarme. Det er glædeligt at Minkavlernes image i løbet af året er blevet styrket væsentligt, for det er både fortjent og rimeligt i forhold til den produktion der foregår. Ud over sundhedsrådgivningsarbejdet har vi været en del involveret i kurser og fagligt projektarbejde omkring diarre, rørmink utrivelige mink og sår. Udfordringer det kommende år De økonomiske prognoser for det samlede erhverv ser lysere ud end de længe har gjort. Dog halter mælkeproducenterne noget efter på indtjeningen. Det er tiltrængt, at vi får nogle år med et fornuftigt overskud, da der rundt på bedrifterne er store huller, der skal fyldes op fra de senere års underskud. Der vil også rundt omkring, være et opsparet behov for investeringer, da der er blevet sparet på investeringerne og kun udført det nødvendige vedligehold af produktionsapparatet. Som

6 vi nævnte tidligere, så har der i 2012 været et stort fokus på, at få det maksimale ud af produktionen. I LVK ser vi det som vores vigtigste opgave, at støtte jer medlemmer i, at fortsætte opgaven med at gøre netop jeres produktion så rentabel som muligt. I dagligdagen bliver det en udfordring med at få implementeret det nye veterinærforlig, som trådte i kraft fra januar 2013, men som vi endnu ikke kender de endelige konsekvenser af. I nogle svinebesætninger vil det medføre flere besøg, og i alle besætninger der anvender peroral medicinering, skal vi i gang med tvungen årlig diagnostik for de diagnoser med peroral medicinering. Det bliver en udfordring at få mest muligt ud af disse tvungne laboratorieindsendelser, så de kan være med til at forbedre sundheden og om muligt reducere antibiotikaforbruget. Det er dog vigtigt at sikre at alle syge dyr bliver behandlet I LVK vil vi til stadighed være med til at sætte fingeren på politiske urimeligheder og holde fokus på de rammevilkår, der tales så meget om i disse år. Vi vil dog igen opfordre til, at man hjemme på sin egen bedrift, forsøger at holde fokus på det, man faktisk har indflydelse på. Utallige analyser viser, at der er en voldsom forskel i indtjeningen, selv på bedrifter der tilsyneladende er stort set identiske. Derfor ser vi det i LVK som en af de vigtigste opgaver i de kommende år at hjælpe med at identificere produktionens potentiale, for herigennem at være med til, at vi får nogle stærke og levedygtige bedrifter. Selv om alle lægger sig i selen for at trimme bedriften, så tyder noget på, at vi i 2013 vil se nogle af vores kolleger forlade erhvervet. Vi vil opfordre til, at hvis man kommer ud i en situation, hvor det hele ser håbløst ud, at man så evt. søger rådgivning ved landboforeningen eller lignende, da det kan være en god måde at få taget hul på den proces, det vil være for hele familien at skulle ud af erhvervet. Der har i landbrugspressen været artikler om kolleger der måtte forlade erhvervet ufrivilligt. I langt de fleste tilfælde, giver de berørte landmænd udtryk for, at det har været en lettelse efterfølgende, når endelig man har fået taget beslutningen om at afvikle eller afhænde sit landbrug. Regnskab for 2012 Årets samlede resultat for koncernen udgør et plus på t.kr. 588 og bedre end de opstillede budgetter for året t.kr. 0 og sidste års minus på t.kr Bestyrelsen havde besluttet en honorarstigning i 2012 efter 3 år uden honorarstigninger, da vi ikke ville tære af egenkapitalen igen i Honoraromsætningen ved dyrlægebesøg er steget med næsten kr. 5,5 mio. ift. året før, fordelt med en større stigning vedr. svinedyrlægerne bla. pga. tilgang af Nordvet Svinerådgivning, mindre stigning for kvægdyrlægerne samt en større stigning for minkdyrlæger. Årets resultat er stadig påvirket af udgifter ifm. opstart af LVK Minkdyrlægerne, men ellers er vores driftsomkostninger på mange områder mindre end budgettet og sidste år, på nær IT udgifter

7 jfr. ovenstående. Herudover er årets resultat positivt påvirket af kursregulering på værdipapirer t.kr Ledelsen anser årets resultat for tilfredsstillende. Budget for 2013 Bestyrelsen har for 2013 godkendt et budget, som efter skat stort set går i nul. For at få budgettet til at hænge sammen, har vi hævet vores dyrlægehonorarer med 2,5 % pr. den 1/1-2013, men med et uændret medlemskontingent. Vi har budgetteret med en mindre kundetilgang på alle dyrearter. Da vi endnu ikke kender konsekvenserne af Veterinærforlig II er dette ikke indregnet i budgettet. Honorar omsætningen er budgetteret til kr. 47,2 mio. og i alt kr. 58,4 mio. hvilket er en stigning ift på hhv. kr. 2,7 mio. og kr. 3,2 mio. Tak for samarbejdet LVKs bestyrelse vil gerne sende en stor tak til LVKs medlemmer. Ligeledes en stor tak til alle ansatte i LVK, som dagligt yder en stor indsats for LVKs medlemmer. Tak for samarbejdet til LVKs inspirationsgrupper som hjælper os med faglig sparring til den fortsatte udvikling af LVK. Tak til firmaer, organisationer og myndigheder, som LVK har samarbejdet med i årets løb.

LVK Bestyrelsens beretning ved Årsmødet d. 6. marts 2012.

LVK Bestyrelsens beretning ved Årsmødet d. 6. marts 2012. LVK Bestyrelsens beretning ved Årsmødet d. 6. marts 2012. I denne beretning vil bestyrelsen se tilbage på 2011, og redegøre for LVKs aktiviteter i det forgangne år. Vi vil ligeledes skue fremad for at

Læs mere

Velkommen til LVKs årsmøde 2012

Velkommen til LVKs årsmøde 2012 Velkommen til LVKs årsmøde 2012 Dagsorden 1) Valg af dirigent 2) Valg af stemmetællere 3) Bestyrelsens beretning til godkendelse 4) Fremlæggelse af revideret regnskab til godkendelse 5) Indkomne forslag

Læs mere

LVK Bestyrelsens beretning ved årsmødet den 6. februar 2014. Fakta om LVK. LVKs udvikling i 2013

LVK Bestyrelsens beretning ved årsmødet den 6. februar 2014. Fakta om LVK. LVKs udvikling i 2013 LVK Bestyrelsens beretning ved årsmødet den 6. februar 2014 I denne beretning vil bestyrelsen se tilbage på året 2013, og redegøre for LVKs aktiviteter i det forgangne år. Vi vil ligeledes prøve at se,

Læs mere

LVKs årsmøde den 29. marts Beretning fra bestyrelsen.

LVKs årsmøde den 29. marts Beretning fra bestyrelsen. LVKs årsmøde den 29. marts 2011. Beretning fra bestyrelsen. I bestyrelsens beretning forklarer vi, hvordan det er gået i 2010, og vi ser på, hvilke forventninger vi har til de kommende år. Som en udløber

Læs mere

LVK bestyrelsens årsberetning ved årsmødet den 11. februar 2016

LVK bestyrelsens årsberetning ved årsmødet den 11. februar 2016 LVK bestyrelsens årsberetning ved årsmødet den 11. februar 2016 I denne beretning vil bestyrelsen se tilbage på året 2015. Vi vil ligeledes prøve at se, hvilke opgaver og udfordringer vi står over for

Læs mere

Tale til åbent samråd AP, AQ, AR, AV og AW i Folketingets udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Ondsag den 16. marts Det talte ord gælder

Tale til åbent samråd AP, AQ, AR, AV og AW i Folketingets udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Ondsag den 16. marts Det talte ord gælder Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 FLF alm. del, endeligt svar på spørgsmål 268 Offentligt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Tale til åbent samråd AP, AQ, AR, AV og AW i Folketingets

Læs mere

LVK bestyrelsens årsberetning ved årsmødet 9. februar 2017

LVK bestyrelsens årsberetning ved årsmødet 9. februar 2017 LVK bestyrelsens årsberetning ved årsmødet 9. februar 2017 I denne beretning vil bestyrelsen se tilbage på året 2016. Vi vil ligeledes prøve at se, hvilke opgaver og udfordringer vi står over for det kommende

Læs mere

LVK bestyrelsens beretning ved årsmødet den 3. februar 2015

LVK bestyrelsens beretning ved årsmødet den 3. februar 2015 LVK bestyrelsens beretning ved årsmødet den 3. februar 2015 I denne beretning vil bestyrelsen se tilbage på året 2014. Vi vil ligeledes prøve at se, hvilke opgaver og udfordringer vi står over for i det

Læs mere

Antibiotikaforbrug overvåges grundigt

Antibiotikaforbrug overvåges grundigt 1 Antibiotikaforbrug overvåges grundigt Forbrug af antibiotika pr år Forekomst af resistens Angivet for alle dyrearter og for mennesker For fødevareproducerende dyr også resistens i fødevarerne 2 Hvorfor

Læs mere

Forlig om veterinærområdet Den 2. november 2012

Forlig om veterinærområdet Den 2. november 2012 Forlig om veterinærområdet Den 2. november 2012 Veterinærforlig I udløber ved udgangen af 2012. Regeringen er sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti

Læs mere

Dyresundhed, Dyrevelfærd & Veterinærmedicin og Foder- & Fødevaresikkerhed J.nr Ref. SIBZU/KISE/ANNBE Den 10.

Dyresundhed, Dyrevelfærd & Veterinærmedicin og Foder- & Fødevaresikkerhed J.nr Ref. SIBZU/KISE/ANNBE Den 10. Til høringsparterne jf. høringsliste Dyresundhed, Dyrevelfærd & Veterinærmedicin og Foder- & Fødevaresikkerhed J.nr. 2017-28-30-00088 Ref. SIBZU/KISE/ANNBE Den 10. juli 2018 Høring over forslag til lov

Læs mere

Til Høringsparterne J.nr Ref. Dyrevelfærd og Veterinærmedicin/HKNI

Til Høringsparterne J.nr Ref. Dyrevelfærd og Veterinærmedicin/HKNI Til Høringsparterne J.nr. 2016-15-31-00219 Ref. Dyrevelfærd og Veterinærmedicin/HKNI Dato: 29-08-2016 Høring over udkast til bekendtgørelser om sundhedsrådgivning for svinebesætninger, kvægbesætninger

Læs mere

Succes med tværfaglig sundhedsrådgivning

Succes med tværfaglig sundhedsrådgivning Succes med tværfaglig sundhedsrådgivning Gode råd og inspiration til landmænd, dyrlæger og fagkonsulenter Fælles spilleregler Afstemte forventninger Fokus på sundhed og velfærd i besætningen Udnyt alle

Læs mere

Historisk halvårsresultat i Sparekassen Vendsyssel

Historisk halvårsresultat i Sparekassen Vendsyssel PRESSEMEDDELELSE Hovedkontoret Østergade 15 9760 Vrå Telefon: 82 22 90 00 E-mail: mail@sparv.dk 22. august 2018 Historisk halvårsresultat i Sparekassen Vendsyssel Sparekassen Vendsyssel kan for 1. halvår

Læs mere

Formandens beretning - udkast. Karin Brorsen. VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015

Formandens beretning - udkast. Karin Brorsen. VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015 Formandens beretning - udkast Karin Brorsen VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015 Velkommen til Generalforsamlingen i VikarBranchen. For anden gang står jeg nu som formand, og skal aflægge beretning

Læs mere

NY LOVGIVNING PÅ VETERINÆROMRÅDET. - konsekvenser og muligheder

NY LOVGIVNING PÅ VETERINÆROMRÅDET. - konsekvenser og muligheder NY LOVGIVNING PÅ VETERINÆROMRÅDET - konsekvenser og muligheder VETERINÆRFORLIGET Kommissorium: 1. Egenkontrol og de obligatoriske sundhedsrådgivningsaftaler vil sikre løbende vejledning, overvågning og

Læs mere

Leder Vi kan være godt tilfredse med 2017

Leder Vi kan være godt tilfredse med 2017 Leder Leder Vi kan være godt tilfredse med 2017 Der var meget at glæde sig over i det forgangne år. Fødevare- og landbrugspakken slog for alvor igennem i forbindelse med årets høst. PSO-afgiften er under

Læs mere

Troværdighedsbranchen: Krav og forventninger til revisor i dag og i morgen

Troværdighedsbranchen: Krav og forventninger til revisor i dag og i morgen Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsens tale på FSR s årsmøde danske revisorer Revisordøgnet 2013, den 26. september 2013 Troværdighedsbranchen: Krav og forventninger til revisor i dag og i morgen

Læs mere

Høringsnotat om udkast til bekendtgørelser om sundhedsrådgivning for svinebesætninger, kvægbesætninger og minkfarme m.v.

Høringsnotat om udkast til bekendtgørelser om sundhedsrådgivning for svinebesætninger, kvægbesætninger og minkfarme m.v. NOTAT Dyrevelfærd og Veterinærmedicin J.nr. 2016-15-31-00219 Ref. HKNI Dato: 12-12-2016 Høringsnotat om udkast til bekendtgørelser om sundhedsrådgivning for svinebesætninger, kvægbesætninger og minkfarme

Læs mere

Veterinære emner : 1) Aktuel lovgivning. 2) Smitsomme sygdomme. 3) Vaccination. 4) Obduktion. 5) Smittebeskyttelse

Veterinære emner : 1) Aktuel lovgivning. 2) Smitsomme sygdomme. 3) Vaccination. 4) Obduktion. 5) Smittebeskyttelse Veterinære emner : 1) Aktuel lovgivning 2) Smitsomme sygdomme 3) Vaccination 4) Obduktion 5) Smittebeskyttelse 6) Almindeligt forekommende sygdomme Hvorfor er vi her i dag? Uddannelse - kurser Branche

Læs mere

Slutrapport for kampagnen Halthed og klovsundhed i malkekvægbesætninger

Slutrapport for kampagnen Halthed og klovsundhed i malkekvægbesætninger J. nr.: 2014-13-60-00057 Veterinær kontrolkampagne 04-11-2015 Slutrapport for kampagnen Halthed og klovsundhed i malkekvægbesætninger INDLEDNING Klov- og lemmelidelser forårsager nedsat produktion og øget

Læs mere

ØkonomiNyt nr. 16-2010

ØkonomiNyt nr. 16-2010 ØkonomiNyt nr. 16-2010 - Presset økonomi i landbruget - Er produktionen OK / kan det gøres bedre - Rente- og valutamarkedet Presset økonomi i landbruget Grundlaget for en fornuftig økonomi i landbrugsbedrifterne

Læs mere

Bestyrelsens beretning for perioden

Bestyrelsens beretning for perioden Bestyrelsens beretning for perioden 01.04.2015 31.12.2015. Indledning: På bestyrelsens vegne vil jeg nu aflægge beretning for perioden fra d. 01.04.2015 frem til d. 31.12.2015. Sidste år besluttede vi

Læs mere

MES A.m.b.a. s repræsentantskabsmøde torsdag, den 26. maj 2015, kl , på Diagonalkroen i Give.

MES A.m.b.a. s repræsentantskabsmøde torsdag, den 26. maj 2015, kl , på Diagonalkroen i Give. MES A.m.b.a. s repræsentantskabsmøde torsdag, den 26. maj 2015, kl. 19.00, på Diagonalkroen i Give. Planche 1: Selskabsdiagram MES Net A/S: Vor el-leverance i 2015 blev på 252,0 GWh, hvilket er lidt lavere

Læs mere

Til høringsparter, jf. høringsliste J.nr og Ref. GUSL/KISE/KARNE Dato:

Til høringsparter, jf. høringsliste J.nr og Ref. GUSL/KISE/KARNE Dato: Til høringsparter, jf. høringsliste J.nr. 2018-15-31-00411 og 2018-15-31-00400 Ref. GUSL/KISE/KARNE Dato: 24-10-2018 Høring over udkast til ændring af dyrlægebekendtgørelsen, dyreejerbekendtgørelsen og

Læs mere

TALEPUNKT. Spørgsmål I. Spørgsmål J. Spørgsmål E

TALEPUNKT. Spørgsmål I. Spørgsmål J. Spørgsmål E Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13 FLF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 171 Offentligt Den 24. januar 2013 TALEPUNKT Tale til samråd den 24. januar 2013 i Folketingets Udvalg for Fødevarer,

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 20. marts 2013.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 20. marts 2013. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 20. marts 2013. Bestyrelsens beretning Indledning 2012 har ligesom 2011 har været et uforudsigeligt og udfordrende år for Hadsten Varmeværk.

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 26. marts 2014.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 26. marts 2014. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 26. marts 2014. Bestyrelsens beretning Indledning 2013 har været stille år for Hadsten Varmeværk uden de store udfordringer, dog med en meget

Læs mere

Orientering fra DM-branche Tlf.: Fax:

Orientering fra DM-branche Tlf.: Fax: Kære Kolleger Det må kunne gøres bedre i det nye år Nr. 1 Januar 2012 Den 1. januar 2012 Formandens nytårsudtalelse Vi har nu oplevet en jul og et nytår med storm og regnvejr i det meste af landet, der

Læs mere

Det er stærkt i modgangstider

Det er stærkt i modgangstider 2016 har derfor også været et rimeligt år for LHN s kunder -omstændighederne taget i betragtning Vi har rigtigt mange gode og dygtige landmænd i LHN Vi har igen i år landmænd, som i flere tilfælde har

Læs mere

Spørgsmål B Vil ministeren redegøre for, hvilke initiativer hun vil tage for at fjerne de massive gener, som naboer til minkfarme udsættes for?

Spørgsmål B Vil ministeren redegøre for, hvilke initiativer hun vil tage for at fjerne de massive gener, som naboer til minkfarme udsættes for? Miljøudvalget 2013-14 MIU Alm.del Bilag 22 Offentligt J.nr. 001-09779 Miljøministerens besvarelse af samrådsspørgsmål nr. B stillet af Folketingets Miljøudvalg efter ønske fra Per Clausen (EL). Spørgsmål

Læs mere

Vi tog på generalforsamlingen i 2010 tre store beslutninger, som alle har vist sig rigtige, og som er blevet ført ud i livet uden problemer.

Vi tog på generalforsamlingen i 2010 tre store beslutninger, som alle har vist sig rigtige, og som er blevet ført ud i livet uden problemer. Bestyrelsens beretning begynder, som den plejer, med et velkommen til de andelshavere, der er kommet til siden sidste generalforsamling; i år drejer det sig om Emil, som pr. 1. juli (?) 2010 overtog Sandras

Læs mere

Værløse Boldklub. Beretning 2013/2014

Værløse Boldklub. Beretning 2013/2014 Side 1 af 5 Beretning 2013/2014 2013 har været et år, hvor der har været travlt med at se fremad i Værløse Boldklub, men for en kort bemærkning kigger vi lige tilbage og gør status på, hvad vi har opnået,

Læs mere

Bilag 12 Sundhed (Version: 3. maj 2017)

Bilag 12 Sundhed (Version: 3. maj 2017) Bilag 12 Sundhed (Version: 3. maj 2017) Lovkrav Bek.1534 3. En obligatorisk sundhedsrådgivningsaftale skal indgås mellem den ansvarlige for minkfarmen og en besætningsdyrlæge. Bek. 1534 4. En obligatorisk

Læs mere

Beretningen 2014 for Hadsten Vandværk

Beretningen 2014 for Hadsten Vandværk 1 Beretningen 2014 for Hadsten Vandværk Statistik: Antallet af forbrugere er på afregningstidspunktet steget fra 2653 til 2658. En mindre tilgang på fem hvor tilgangen i 2012/13 var på 14 nye kunder. Der

Læs mere

Bilag 12 Sundhed (Version: 4. januar 2019)

Bilag 12 Sundhed (Version: 4. januar 2019) Bilag 12 Sundhed (Version: 4. januar 2019) Lovkrav Bek.1650 3. En obligatorisk sundhedsrådgivningsaftale skal indgås mellem den ansvarlige for minkfarmen og en besætningsdyrlæge. Bek. 1650 4. En obligatorisk

Læs mere

Att: Karina Nedergaard Hansen, Kirsten Sejlstrup & Gülay Öcal 7. november 2018 VL/ FVST j.nr og

Att: Karina Nedergaard Hansen, Kirsten Sejlstrup & Gülay Öcal 7. november 2018 VL/ FVST j.nr og Dyrevelfærd & Veterinærmedicin Fødevarestyrelsen Stationsparken 31-33 2600 Glostrup Att: Karina Nedergaard Hansen, Kirsten Sejlstrup & Gülay Öcal 7. november 2018 VL/18-03938 FVST j.nr. 2018-15-31-00411

Læs mere

Hvordan arbejder jeg med Gårdråd?

Hvordan arbejder jeg med Gårdråd? Hvordan arbejder jeg med Gårdråd? Praktiske fif til: - systematik - opfølgning - økonomi Oplæg ved LVKs årsmøde februar 2018 af kvægdyrlæge Susanne Sommerlund Hvem er jeg? Kvægdyrlæge i LVK - landbrugsfaglig

Læs mere

Egenkontrol - mellem bureaukrati og dyrevelfærd - et forskningsprojekt financieret af Videncenter for Dyrevelfærd

Egenkontrol - mellem bureaukrati og dyrevelfærd - et forskningsprojekt financieret af Videncenter for Dyrevelfærd Egenkontrol - mellem bureaukrati og dyrevelfærd - et forskningsprojekt financieret af Videncenter for Dyrevelfærd Jesper Lassen Institut for Fødevare- og Resourceøkonomi Københavns Universitet Baggrunden

Læs mere

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir. Ca. XX min.

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir. Ca. XX min. Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2017-18 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 619 Offentligt Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir Anledning Besvarelse af samrådsspørgsmål V og W Dato /

Læs mere

Beretning til Djursland Landboforenings Generalforsamling tirsdag den 10. marts 2009 v/chefkonsulent Hans-Henrik Dalsgaard

Beretning til Djursland Landboforenings Generalforsamling tirsdag den 10. marts 2009 v/chefkonsulent Hans-Henrik Dalsgaard Beretning til Djursland Landboforenings Generalforsamling tirsdag den 10. marts 2009 v/chefkonsulent Hans-Henrik Dalsgaard Side 10: Det samlede resultat i 2008 blev kr. 686.467. De samlede indtægter udgjorde

Læs mere

Hvor skal kapitalen komme fra?

Hvor skal kapitalen komme fra? Hvor skal kapitalen komme fra? Fondsfinansiering i Dansk Landbrug Torben Andersen Dansk Farm Management A/S Mail: toa@agrofond.dk Tel: +45 4010 7877 1 Danske landbrugspriser (ejendomme) Kraftigt stigende

Læs mere

ØkonomiNyt nr. 34-2015

ØkonomiNyt nr. 34-2015 ØkonomiNyt nr. 34-2015 Den generelle økonomiske vækst... 1 Forventning til renteudviklingen... 2 Forventning til markedsudviklingen... 3 Stigende afrapporteringskrav til banker... 4 Hvad gør landboforeningen

Læs mere

Der er også sket ændringer på indboforsikringen, hvor der nu tages hensyn til hvor mange der er i husstanden, og hvor gamle de er.

Der er også sket ændringer på indboforsikringen, hvor der nu tages hensyn til hvor mange der er i husstanden, og hvor gamle de er. Beretning for 2015 Året startede som det sluttede med meget hård konkurrence på forsikringsmarkedet. Klubben ansatte en assurandør pr 1. februar. Ansættelsen af en assurandør, er sket med baggrund i at

Læs mere

Bedsted Fjernvarmes ordinære. Generalforsamling

Bedsted Fjernvarmes ordinære. Generalforsamling Bedsted Fjernvarmes ordinære Generalforsamling Torsdag, den 25. september 2014 Bestyrelsens mundtlige årsberetning v/ formand Jesper Abel Skovsted 1 Beretning Indledning Indledningsvis kan bestyrelsen

Læs mere

Høringsparter, jf. høringsliste J.nr Dato:

Høringsparter, jf. høringsliste J.nr Dato: Høringsparter, jf. høringsliste J.nr. 2017-15-31-00356 Dato: 22-03-2018 Høring over udkast til bekendtgørelse om uddannelseskrav for den besætningsansvarlige for landbrugsmæssigt hold af svin, malkekvæg

Læs mere

Pressemeddelelse Årsrapport

Pressemeddelelse Årsrapport Pressemeddelelse Årsrapport 2009 Incl. hoved- og nøgletal samt faktaboks Må straks offentliggøres Pressemeddelelse Underskud på trods af fortsat flot fremgang for basisforretningen På trods af et flot

Læs mere

Handlingsplan for skolepraktikken på ZBC 14.oktober 2010

Handlingsplan for skolepraktikken på ZBC 14.oktober 2010 Handlingsplan for skolepraktikken på ZBC 14.oktober 2010 Aktivitet Ansvarlig mere i SKP, hvilket giver mere viden om afdelinger og tættere opfølgning på uddannelsesmål inkl. rokering mellem afdelinger

Læs mere

Referat fra landsdelsmøde d. 21/2-2015

Referat fra landsdelsmøde d. 21/2-2015 Referat fra landsdelsmøde d. 21/2-2015 1) Søren Rottbøll er valgt til dirigent Der er rettidigt indkaldt til landsdelsmødet 4 uger før. Ændringer til dagsorden: Under pkt. 8a ændres 12 til 11. Under pkt.

Læs mere

Landbrug & Fødevarers politik for ansvarlig brug af antibiotika

Landbrug & Fødevarers politik for ansvarlig brug af antibiotika Side 1 af 5 Landbrug & Fødevarers politik for ansvarlig brug af antibiotika Vi skal fortsat være helt i front, når det handler om en ansvarlig brug af antibiotika. Derfor arbejder vi løbende på at reducere

Læs mere

SVINEPRODUCENTERNES FORELØBIGE ØKONOMISKE RESULTATER 2012

SVINEPRODUCENTERNES FORELØBIGE ØKONOMISKE RESULTATER 2012 SVINEPRODUCENTERNES FORELØBIGE ØKONOMISKE RESULTATER 212 NOTAT NR. 134 De foreløbige driftsresultater for 212 viser en markant forbedret indtjening i forhold til 211. INSTITUTION: FORFATTER: VIDENCENTER

Læs mere

SVINEPRODUCENTERNES FORELØBIGE ØKONOMISKE RESULTATER 2012

SVINEPRODUCENTERNES FORELØBIGE ØKONOMISKE RESULTATER 2012 SVINEPRODUCENTERNES FORELØBIGE ØKONOMISKE RESULTATER 212 NOTAT NR. 131 De foreløbige driftsresultater for 212 viser en markant forbedret indtjening i forhold til 211. INSTITUTION: FORFATTER: VIDENCENTER

Læs mere

Skriftlig beretning Ordinær generalforsamling 5. marts 2017

Skriftlig beretning Ordinær generalforsamling 5. marts 2017 Dyrlægeskovens Lodsejerlag Nykøbing Sjælland Skriftlig beretning Ordinær generalforsamling 5. marts 2017 Bestyrelsen for Lodsejerlaget opfordrer naturligvis lodsejerne til at deltage på årets generalforsamling.

Læs mere

Talen til Samråd AE i Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri fredag den 23. maj 2013, kl (Det talte ord gælder)

Talen til Samråd AE i Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri fredag den 23. maj 2013, kl (Det talte ord gælder) Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14 FLF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 377 Offentligt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Planter og Økonomi/TORNIE/KIHOBO/PELAWI Sagsnr.:

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR KURSER I ANVENDELSE AF LÆGEMIDLER TIL HUSDYR OG PELSDYR

RETNINGSLINJER FOR KURSER I ANVENDELSE AF LÆGEMIDLER TIL HUSDYR OG PELSDYR RETNINGSLINJER FOR KURSER I ANVENDELSE AF LÆGEMIDLER TIL HUSDYR OG PELSDYR Hjemmelsgrundlag I bekendtgørelse om dyreejeres anvendelse af lægemidler til dyr samt offentlig kontrol og fødevarevirksomheders

Læs mere

Lovforslaget blev som udkast sendt i høring den 10. juli 2018 med frist for afgivelse af høringssvar den 14. august 2018.

Lovforslaget blev som udkast sendt i høring den 10. juli 2018 med frist for afgivelse af høringssvar den 14. august 2018. NOTAT Dyresundhed, Dyrevelfærd & Veterinærmedicin og Foder & Fødevaresikkerhed J.nr. 2017-28-30-00088 Ref. SIBZU, HCHR, KISE, BETJO Den 21. august 2018 Høringsnotat vedrørende høring over udkast til lovforslag

Læs mere

Referat fra UIGs aktivitetsmøde 23. oktober 2011

Referat fra UIGs aktivitetsmøde 23. oktober 2011 Referat fra UIGs aktivitetsmøde 23. oktober 2011 UIG: Anne-Mette Lund (formand) AML, Marianne Hulgaard MHU, Ralf Petersen RPE, Henning Johansen HJO, Camilla Møntegaard (CMA) og Ditte Vadsgaard (DVA). Dirigent:

Læs mere

Årsregnskab 2018 Positiv udvikling fortsætter i Sparekassen Thy

Årsregnskab 2018 Positiv udvikling fortsætter i Sparekassen Thy Pressemeddelelse: Årsrapport 2018 Årsregnskab 2018 Positiv udvikling fortsætter i Sparekassen Thy Sparekassen Thy kan igen præsentere et særdeles tilfredsstillende resultat. I 2018 blev resultatet på 131,9

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i VKK lørdag d. 29. november 2014

Referat fra ordinær generalforsamling i VKK lørdag d. 29. november 2014 Referat fra ordinær generalforsamling i VKK lørdag d. 29. november 2014 1. Valg af dirigent. Freddy Christensen blev valgt til dirigent 2. Bestyrelsens beretning for det forgangne år. Formand Kenn P. Korsager

Læs mere

Landbrugets foreløbige økonomiske resultater 2014

Landbrugets foreløbige økonomiske resultater 2014 Den 24. februar 215 Landbrugets foreløbige økonomiske resultater 214 Landbrugets indkomst faldt markant gennem 214 på grund af store prisfald i andet halvår Stort fald i investeringerne i 214 langt under

Læs mere

Beretningen 2017 for Hadsten Vandværk

Beretningen 2017 for Hadsten Vandværk 1 Beretningen 2017 for Hadsten Vandværk Statistik: Antallet af forbrugere er på afregningstidspunktet steget fra 2677 til 2719. Det er en tilgang på 42 mod sidste års 9. Der er i alt blevet pumpet 375.009

Læs mere

Regnskabsåret 2011 i bygge- og anlægsbranchen

Regnskabsåret 2011 i bygge- og anlægsbranchen Efter at 2010 var et ekstremt hårdt år for bygge- og anlægsbranchen, så viser regnskabsåret 2011 en mindre fremgang for branchen. Virksomhederne har i stort omfang fået tilpasset sig den nye situation

Læs mere

LVK Årsmøde 2011 Per Henriksen, Veterinærdirektør, Fødevarestyrelsen

LVK Årsmøde 2011 Per Henriksen, Veterinærdirektør, Fødevarestyrelsen LVK Årsmøde 2011 Per Henriksen, Veterinærdirektør, Fødevarestyrelsen HVOR ER VI PÅ VEJ HEN? landmand fødevareproducent miljøforvalter dyrevelfærdsgarant Generelle udviklingstendenser Godt internationalt

Læs mere

Årsmøde Kvæg. 30. januar 2017 Videncenter Thy-Mors

Årsmøde Kvæg. 30. januar 2017 Videncenter Thy-Mors Årsmøde Kvæg 30. januar 2017 Videncenter Thy-Mors Program for Årsmødet i LandboThy Kvæg Der er spisning i tidsrummet fra 18.15 til 19. Derefter: Velkomst og beretning v. formand for Kvægudvalget Kim Jørgensen

Læs mere

Der søges forsat fonde og andre samarbejdspartnere for nye initiativer og tilskud til eksisterende

Der søges forsat fonde og andre samarbejdspartnere for nye initiativer og tilskud til eksisterende Landsmøde 2015 Bilag 2: Regnskab 2014, forventet regnskab 2015 og budget 2016 Bemærkninger til regnskab og budgetter Af Christina Kvist Rydahl, regnskabschef i Cyklistforbundet Regnskabet for 2014 udviste

Læs mere

KTH startede mødet med, at byde de 3 fremmødte fra afd. 8 velkommen. KTH gennemgik kort dagsordenen.

KTH startede mødet med, at byde de 3 fremmødte fra afd. 8 velkommen. KTH gennemgik kort dagsordenen. Afdelingsmøde for afd. 8 Mariagervej 1 A-B Torsdag, den 17. september 2015 kl. 18.30. Tilstede fra boligforeningen var direktør Kenneth Hansen (KTH), inspektør Thomas Petersen (TP) og Karina Karlsen. Fra

Læs mere

LOVGIVNING SOM REDSKAB TIL AT SIKRE BEDRE DYREVELFÆRD

LOVGIVNING SOM REDSKAB TIL AT SIKRE BEDRE DYREVELFÆRD LOVGIVNING SOM REDSKAB TIL AT SIKRE BEDRE DYREVELFÆRD Peter Sandøe IPH, FOI & CeBRA www. Københavns Universitet, LIFE bioethics.kvl.dk BAGGRUND For tre år siden samme sted fremlagde Det Dyreetiske Råd

Læs mere

Aktivitetsmøde i Idrættens Hus Brøndby Søndag den 4. november 2012 Kl. 09.00

Aktivitetsmøde i Idrættens Hus Brøndby Søndag den 4. november 2012 Kl. 09.00 Aktivitetsmøde i Idrættens Hus Brøndby Søndag den 4. november 2012 Kl. 09.00 Hermed indkaldes til Aktivitetsmøde i Udvalget for TeamGym Søndag den 4. november 2012 kl. 9.00, bemærk starttidspunkt. Dagsorden*

Læs mere

Bestyrelsens beretning på. repræsentantskabsmødet den 06. juni 2019

Bestyrelsens beretning på. repræsentantskabsmødet den 06. juni 2019 Bestyrelsens beretning på repræsentantskabsmødet den 06. juni 2019 Den helt store begivenhed i 2018 var dronningens besøg i Skovparken. En festlig dag i solskin og utroligt mange beboere deltog. Tak for

Læs mere

Aktuel vedr. kreditsituation og forventninger til fremtiden. Ved Chefkonsulent Claus Bech Jensen

Aktuel vedr. kreditsituation og forventninger til fremtiden. Ved Chefkonsulent Claus Bech Jensen Aktuel vedr. kreditsituation og forventninger til fremtiden Ved Chefkonsulent Claus Bech Jensen Kreditsituation I Generelt lidt bedre end for et år siden dog med undtagelse af svinebrug med lav selvforsyning

Læs mere

Generalforsamling i Mejrup Badminton og Squash. d. 20/2-2018, Mejrup Fritidscenter kl

Generalforsamling i Mejrup Badminton og Squash. d. 20/2-2018, Mejrup Fritidscenter kl Generalforsamling i Mejrup Badminton og Squash d. 20/2-2018, Mejrup Fritidscenter kl. 19.30 Deltagere: Jacob Birkelund, Thomas Liboriussen, Lars Holm, Søren Larsen Brødbæk (ingen deltagere udenfor bestyrelsen

Læs mere

TALE TIL SAMRÅD M og N OM MRSA DEN 17. NOVEMBER

TALE TIL SAMRÅD M og N OM MRSA DEN 17. NOVEMBER Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 FLF alm. del Svar på Spørgsmål 69 Offentligt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den 17. november 2010 TALE TIL SAMRÅD M og N OM MRSA DEN

Læs mere

Smågriseproducenterne

Smågriseproducenterne Smågriseproducenterne Smågriseproduktionen havde den højeste indtjening i 213. > > Niels Vejby Kristensen, Videncenter for Svineproduktion Driftsøkonomien for smågriseproducenter I 213 havde de danske

Læs mere

Samrådsspørgsmål. Akt 186

Samrådsspørgsmål. Akt 186 Samrådsspørgsmål Akt 186 Der ønskes en uddybende redegørelse for og en drøftelse af årsagerne til og konsekvenserne af den forventede meget betydelige fordyrelse og forsinkelse af projektet. Svar: Indledning

Læs mere

- Jeg vil ikke acceptere stigningen. Og jeg vil arbejde aktivt for at knække den kurve.

- Jeg vil ikke acceptere stigningen. Og jeg vil arbejde aktivt for at knække den kurve. Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2009-10 FLF alm. del Svar på Spørgsmål 148 Offentligt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Tale til åbent samråd den 4. februar 2010 i Folketingets

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget B 30 Bilag 1 Offentligt. B30: Fortsat succes med økologi og bedre måltider i offentlige køkkener

Miljø- og Fødevareudvalget B 30 Bilag 1 Offentligt. B30: Fortsat succes med økologi og bedre måltider i offentlige køkkener Miljø- og Fødevareudvalget 2017-18 B 30 Bilag 1 Offentligt B30: Fortsat succes med økologi og bedre måltider i offentlige køkkener Danmark er verdens førende på økologi i de offentlige køkkener Sådan har

Læs mere

Hvor skal kapitalen komme fra?

Hvor skal kapitalen komme fra? Hvor skal kapitalen komme fra? Fondsfinansiering i Dansk Landbrug Torben Andersen Dansk Farm Management A/S Mail: toa@agrofond.dk Tel: +45 4010 7877 1 1992K1 1992K4 1993K3 1994K2 1995K1 1995K4 1996K3 1997K2

Læs mere

KONKLUSION OG VURDERING

KONKLUSION OG VURDERING KAMPAGNER OG PROJEKTER - SLUTRAPPORT Titel: Minkkampagne 2013 medicin og dyrevelfærd J. nr.: 2013-13-795-00003 15-8-2014 KONKLUSION OG VURDERING Fødevarestyrelsens Veterinærrejsehold har i 2013 gennemført

Læs mere

Benchmarkanalyse Danske virksomheders syn på it og telekommunikation i de kommende år

Benchmarkanalyse Danske virksomheders syn på it og telekommunikation i de kommende år Benchmarkanalyse Danske virksomheders syn på it og telekommunikation i de kommende år 73 % af alle danske virksomheder er kunder hos TDC Erhverv fordi de har en forretning, der skal køre Gennemført af

Læs mere

Ja så gik der endnu et år og jeg skal igen aflægge bestyrelsens årsberetning og herunder forretningsførelsen for 2018.

Ja så gik der endnu et år og jeg skal igen aflægge bestyrelsens årsberetning og herunder forretningsførelsen for 2018. Beretning afgivet på Boligforeningen P.M.'s generalforsamling 27. maj 2019 Ja så gik der endnu et år og jeg skal igen aflægge bestyrelsens årsberetning og herunder forretningsførelsen for 2018. Vi startede

Læs mere

Advokatfirmaet Bindslev & Kjeldsen ApS

Advokatfirmaet Bindslev & Kjeldsen ApS Advokatfirmaet Bindslev & Kjeldsen ApS Himmerlandsgade 109 DK-9600 Aars tlf 98624000 fax 98621333 Aut. bobestyrer E-mail: advokat@bindslev-kjeldsen.dk Giro nr. 8 34 40 00 CVR nr. 30525965 RKI autoriseret

Læs mere

Den økonomiske situation hvornår sker der noget politisk? LandboSyd 31. august 2015

Den økonomiske situation hvornår sker der noget politisk? LandboSyd 31. august 2015 Den økonomiske situation hvornår sker der noget politisk? LandboSyd 31. august 2015 Den aktuelle økonomiske situation Hvad er der sket? Før finanskrisen Højkonjunktur Liberal finansiering Omkostningsstigninger

Læs mere

SAMMENLIGNING AF REFORMER UNDER FOGH, LØKKE OG THORNING

SAMMENLIGNING AF REFORMER UNDER FOGH, LØKKE OG THORNING Af Cheføkonom Mads Lundby Hansen Direkte telefon 21 23 79 52 18. december 2013 SAMMENLIGNING AF REFORMER UNDER FOGH, LØKKE OG THORNING Dette notat sammenligner effekten på den strukturelle beskæftigelse

Læs mere

ØKONOMISK TEMPERATURMÅLING OG PROGNOSE FOR 2012 SAMT SKØN FOR 2013 (juni 2012)

ØKONOMISK TEMPERATURMÅLING OG PROGNOSE FOR 2012 SAMT SKØN FOR 2013 (juni 2012) ØKONOMISK TEMPERATURMÅLING OG PROGNOSE FOR SAMT SKØN FOR (juni ) NOTAT NR. 1216 I forventes der et resultat fra svineproduktionen på 3 kr. pr. slagtesvin i gennemsnit, mens de bedste 25 % besætninger forventes

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 21. marts 2018.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 21. marts 2018. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 21. marts 2018. Bestyrelsens beretning Indledning 2017 blev desværre året, hvor vi måtte komme til en erkendelse af, at det heller ikke i

Læs mere

Samrådstale om fattigdom som følge af kontanthjælpsloft,

Samrådstale om fattigdom som følge af kontanthjælpsloft, Beskæftigelsesudvalget 2017-18 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 300 Offentligt T A L E 29. januar 2018 Samrådstale om fattigdom som følge af kontanthjælpsloft, 225-timersregel og integrationsydelse

Læs mere

Vedvarende udvikling af Den Kommunale Tandpleje

Vedvarende udvikling af Den Kommunale Tandpleje rsberetning 2004 årsberetning 2005 årsberet Vedvarende udvikling af Den Kommunale Tandpleje TNLs hovedbestyrelse sætter sundhedspolitikken til debat på generalforsamlingen den 7. oktober 2006 i Odense.

Læs mere

Årsmøde LVK. Den 3. februar 2015 Erhvervspolitisk direktør Lone Saaby

Årsmøde LVK. Den 3. februar 2015 Erhvervspolitisk direktør Lone Saaby Årsmøde LVK Den 3. februar 2015 Erhvervspolitisk direktør Lone Saaby Disposition Politisk indflydelse Økonomien i landbruget Svinesektoren Kvægsektoren Ejer- og generationsskifte Spørgsmål Politisk inflydelse

Læs mere

Helhedsorienteret Risikostyring

Helhedsorienteret Risikostyring Helhedsorienteret Risikostyring Resultater fra lead-user behovsanalysen Karsten Bove Markedschef Vækstlandbrug Udvikling, Salg & Marketing Baggrund Producenternes behov for er afdækket ved hjælp af lead-user

Læs mere

Referat af klubbens ordinære generalforsamling fredag den kl på Østvilsund Færgekro.

Referat af klubbens ordinære generalforsamling fredag den kl på Østvilsund Færgekro. Referat af klubbens ordinære generalforsamling fredag den 7.4.2017 kl. 15.00 på Østvilsund Færgekro. 26 af klubbens medlemmer var til stede ved generalforsamlingen. Formand Jan Thomsen bød velkommen til

Læs mere

Erhvervsstyrelsen og EY

Erhvervsstyrelsen og EY Erhvervsstyrelsen og EY 19. deember 013 Ex post måling af de administrative konsekvenser ved bekendtgørelse om sundhedsrådgivningsaftaler for kvægbesætninger og bekendtgørelse om sundhedsrådgivningsaftaler

Læs mere

Bekendtgørelserne har været i høring fra den 24. oktober 2018 med frist for afgivelse af høringssvar den 7. november 2018.

Bekendtgørelserne har været i høring fra den 24. oktober 2018 med frist for afgivelse af høringssvar den 7. november 2018. NOTAT Dyrevelfærd og Veterinærmedicin J.nr. 2018-15-31-00411 og 2018-15-31-00400 Ref. GUSL/KISE/ KARNE Dato: 30-11-2018 Notat om høringssvar vedrørende udkast til ny dyreejerbekendtgørelse, dyrlægebekendtgørelse

Læs mere

Referat fra generalforsamling

Referat fra generalforsamling Referat fra generalforsamling På Rønbækskolen, lokale 151 Tirsdag den 27. marts 2007 kl. 19.30 Antenneforeningen Rønege Dagsorden: 1. Valg af dirigent A. Optælling af stemmeberettigede medlemmer og fuldmagter

Læs mere

Beretning for Hovborg Brugsforening. (generalforsamling den )

Beretning for Hovborg Brugsforening. (generalforsamling den ) Beretning 2015 for Hovborg Brugsforening (generalforsamling den 14.04.16) Dette er Hovborg brugsforenings årsberetning nr. 106. 2015 har været et år med mange udfordringer, hvilket også fremgår af årets

Læs mere

Sletterhage Vandværk. Beretning for året 2013

Sletterhage Vandværk. Beretning for året 2013 Beretning for året 2013 Sletterhage I 2013 fik Sletterhage leveret 10.978 m 3 fra fællesvandværket. I 2012 fik vi leveret 10.271 m 3. Så dette niveau ser ud til at være niveauet for andelshavernes forbrug.

Læs mere

Bestyrelsens beretning i GF Nordvest

Bestyrelsens beretning i GF Nordvest Bestyrelsens beretning i GF Nordvest Bestyrelsens beretning Til den ordinære generalforsamling i GF Nordvest 2016 Kære medlemmer. Det er mig en glæde på bestyrelsens vegne at aflægge dette års beretning.

Læs mere

Royal Greenland A/S Årsrapport 2011/12. Ukiumut Nalunaarut 2011/12. Generalforsamling, Nuuk 23. januar 2013

Royal Greenland A/S Årsrapport 2011/12. Ukiumut Nalunaarut 2011/12. Generalforsamling, Nuuk 23. januar 2013 Ukiumut Nalunaarut 2011/12 Generalforsamling, Nuuk 23. januar 2013 Resultatopgørelse Regnskab Regnskab (Mio. kr.) 2011/12 Index 2010/11 Index Omsætning 4.975,5 100,0 4.724,0 100,0 EBIT 240,8 4,8 171,5

Læs mere

Miljø- og Fødevareministerens besvarelse af samrådsspørgsmål. Generelt om husdyr-mrsa. oktober 2016 af Flemming Møller Mortensen (S).

Miljø- og Fødevareministerens besvarelse af samrådsspørgsmål. Generelt om husdyr-mrsa. oktober 2016 af Flemming Møller Mortensen (S). Sundheds- og Ældreudvalget 2016-17 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 347 Offentligt Miljø- og Fødevareministerens besvarelse af samrådsspørgsmål AZ (MOF alm. del) stillet den 6. oktober 2016 af Flemming

Læs mere

Knap hver fjerde virksomhed oplever fortsat dårlige finansieringsmuligheder

Knap hver fjerde virksomhed oplever fortsat dårlige finansieringsmuligheder Juni 211 Knap hver fjerde virksomhed oplever fortsat dårlige finansieringsmuligheder Af økonomisk konsulent Nikolaj Pilgaard Der er sket en gradvis bedring i virksomhedernes oplevelse af finansieringsmulighederne

Læs mere

Generalforsamling Sønder Felding Brugsforening 2013 http://www.sdrfelding-brugsforening.dk

Generalforsamling Sønder Felding Brugsforening 2013 http://www.sdrfelding-brugsforening.dk BERETNING 2013 Indledning Så blev det igen tid for en årsberetning fra bestyrelsen. I beretningen beskriver vi, hvordan det er gået vores forening og forretning i året 2013. Beretningen tager meget naturligt

Læs mere