PROJEKTER 2015 VANLØSE LOKALUDVALG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PROJEKTER 2015 VANLØSE LOKALUDVALG"

Transkript

1 VANLØSE LOKALUDVALG PROJEKTER 2015 Vanløse Lokaludvalg er et af Københavns Kommunes 12 lokaludvalg. Lokaludvalgene er sat i verdenen for at være bindeled mellem Borgerrepræsentationen og bydelen. Vanløse Lokaludvalg står hvert år for en række projekter. Projekternes formål er forskellige, men de er alle lavet til gavn for Vanløse, enten for at styrke dialogen, understøtte netværk, skabe bydelsidentitet eller andet. Denne publikation rummer et overblik over projekterne i Der er tale om et resume og ikke den fulde projektbeskrivelse og evaluering. VANLØSE LOKALUDVALG

2 Hold Vanløse Ren Bevilget Anvendt ,25 Ikke anvendt: 8.997,75 Formålet med Hold Vanløse Ren er at engagere byens børn og unge i at holde bydelen ren og sætte fokus på affald og ressourcer. Vanløse lokaludvalg har med stor succes afholdt Hold Vanløse Ren de sidste 6 år. Projektet er med til at skabe kontakt mellem Vanløse Lokaludvalg, lærere, elever samt forældre og skolebestyrelser, der indirekte hører om lokaludvalgets arbejde, og er således en udmøntning af lokaludvalgets overordnede målsætning om at være netværksskabende i Vanløse bydel. Mere end 900 børn og unge deltog. Succeskriterierne var: At flere klasser/børnehavegrupper arbejder videre med affalds og ressourcetemaet, evt. ved at tilmelde sig skolen ta r skraldet s tilbud om undervisning eller ved at svare på eventuelle medsendte spørgeskemaer. Succeskriterierne blev opfyldt, idet flere klasser udfyldte det medsendte spørgeskema og elever fra Kirkebjerg skole modtog undervisning fra Børne- og Ungeforvaltningens ressourcehelte, hvilket resulterede i både et byttemarked, historier og genbrugskunst. Private fællesveje Bevilget Anvendt ,38 ikke anvendt 1.115,62 Tryk af håndbog om private fællesveje Bevilget Anvendt 9.287,50 Ikke anvendt 3.962,50 Formålet med projektet var at gøre det nemmere for grundejere at samarbejde om fysiske og sociale projekter, der vedrører private fællesveje. Som lokaludvalg har vi en interesse i at skabe netværk og fysiske forbedringer i bydelen. Der er i denne forbindelse et behov for solid og let tilgængelig vejledning. Centralt i Økonomiforvaltningen var der et ønske om samarbejde på tværs af lokaludvalgene, ligesom der fra Vanløse Lokaludvalgs medlemmer gennem de senere år har været et ønske om at kunne være med i fællesprojekter på tværs af lokaludvalg, der giver god mening lokalt. Ligeledes blev der trykt en håndbog med oversigten over de private fællesveje.

3 SAVE Bevilget: Anvendt ,11 Ikke anvendt ,89 Ja projektet var en succes. Der blev registreret over 1200 huse, og projektet var på den vis medvirkende til at skabe bevidsthed om bydelens historie, og særlige bygninger, samt medvirkende til at styrke bydelsidentiteten. Det viste sig dog, at projektet tog flere ressourcer end forventet, så bydelsvandringerne blev ikke gennemført. Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur afholdte en stor andel af projektets udgifter, hvorfor der kun blev anvendt knap af de bevilgede kr. Markering af 4. og 5. maj Bevilget Anvendt ,46 Ikke anvendt ,54 Formålet med projektet var at markere 4. og 5. maj Projektet levede op til sit formål, da markeringen blev tydeliggjort af de deltagende personer med tale og blomster på hvert enkelt sted. Ved de to skolebesøg deltog børn, som blev delagtiggjort i historien. Endvidere blev den ønskede udvidelse af navnepladen for Frode Jacobsens Plads gennemført, således at der nu forekommer yderligere oplysninger om, hvem Frode Jacobsen var. Man kan med fordel gentage et lignende projekt hvert 5. eller 10. år. Havedag(Bynatur) Bevilget Anvendt ,08 Ikke anvendt ,92 Formålet var at skabe en borgerinddragelsesproces/ dialogproces, hvor vi på praktisk vis fortalte om og viste muligheden for kemifri havedyrkning, nyttedyr, kompost, spiring, plantebytte, dyrkning og høst. Formålet var at inspirere deltagerne til at dyrke deres have økologisk, få en kompostspand, gøre plads til nyttedyrene, opsætte et bistade, lave regnbede, havedam mm. Formålet blev klart opnået, det samme med succeskriterierne, og selvom der ikke meldte sig nogen til at indgå i lokaludvalgets miljøarbejde, var der kun positive tilbagemeldinger.

4 Valgmøde Bevilget Anvendt Ikke anvendt Formålet var at afholde et møde i forbindelse med folketingsvalget, hvor borgere i Vanløse kunne drøfte lokalpolitiske forhold med landspolitikerne. Der deltog seks forskellige partier, men der var kun omkr. 35 fremmødte. Skt. Hans Bevilget Anvendt Ikke anvendt Formålet med arrangementet var at samle forskellige aldersgrupper og forskellige kulturelle baggrunde til en fælles kultur- og traditionel oplevelse, hvor der samtidig var en præsentation af lokaludvalgets virke. Som noget nyt var der også taler målrettet unge. Formålet blev til fulde opfyldt. Succeskriteriet menes opfyldt med de estimerede mennesker, der deltog. Damhustræf Bevilget Anvendt 8.168,80 Ikke anvendt 6.339,20 Formålet med projektet var at støtte op om naturens dag samt understøtte og give de lokale natur- og miljøforeninger et rum at møde borgere i, og det levede projektet op til. Desværre var det regnvejr på dagen, og derfor kom der ikke så mange borgere som forventet.

5 Økologisk høstmarked Bevilget Anvendt ,21 Ikke anvendt 5.867,79 Formålet med projektet var at gøre det nemmere for vanløseborgere at handle mere miljømæssigt korrekt, ved at give dem mulighed for at møde økologiske og lokale producenter samt invitere videnspersoner, som kunne informere om økologi og bæredygtig livsstil. Succeskriterierne var at skabe rum og få flere til at deltage hvilket er svært at svare på, hvorvidt er opnået. Hvis projektet skal gentages i 2016, kan det pga. byggerod ikke foregå på Vanløse Torv. Musik på Engen Bevilget Anvendt ,48 Ikke anvendt ,52 Formålet med Musik på Engen var, at bidrage til at gøre Vanløse til en spændende og levende bydel at bo og færdes i. Formålet var ligeledes, at bringe borgerne sammen om fælles musikalske oplevelser. Oplevelser, man normalt ikke ville opsøge, da de måske ligger uden for ens egen musiksmag, men som via dette arrangement og på denne måde vil kunne vække ens interesse, til derigennem at opsøge de kultur-musikalske tilbud bydelen i øvrigt byder på. Formålet var også, gennem borgerinddragelse, at engagere lokale borgere i projektes programflade, gennem forberedelse i bl.a. samspil for de unge rockmusikere, indøvelse af sange for kor og samarbejde om andre praktiske gøremål i forbindelse med en musikfestival. Formålet blev opnået, og der var stor tilfredshed med dagene generelt. Der manglede nogle publikummer i aldersgruppen 20-50, og der var ikke så mange deltagende foreninger som ønsket. BR- og Borgmestermøder Bevilget Anvendt 2.651,20 Ikke anvendt ,80 Formålet med projektet var at invitere fagborgmestre og medlemmer i de syv fagudvalg til lokale møder om aktuelle temaer. Succeskriteriet var, at der blev afholdt minimum tre møder. Der blev afholdt ét cykelmøde med Morten Kabell, hvor nogle lokaludvalgsmedlemmer deltog der var ingen officiel invitation m.v. Projektet opnåede derfor hverken sit formål eller sit succeskriterium.

6 Byttemarked Bevilget Anvendt 457,60 Ikke anvendt 9.542,40 Afholdelse af byttemarkeder er med til at fremme direkte genbrug og øge forståelsen for bedre ressourceforbrug og glæden ved at give og få omkostningsfrit og til fælles glæde. Byttemarkeder tiltrækker mange mennesker, hvorfor man med fordel kunne indtænke borgerinddragelse f.eks. ift. etablering af nærgenbrugsstation/agenda 21-aktiviteter mm. Succeskriteriet var, at der blev byttet over 1 ton ting pr. byttemarked, og det blev opnået. Borgerinddragelse søjlerne Bevilget Anvendt 7.015,82 Ikke anvendt 2.984,18 Lokaludvalget ønskede at inddrage borgerne i forbindelse med høringen om søjler i Vanløse. Projektet skulle være med til at styrke bydelens identitet. Projektet var en succes, da der deltog flere end forventet i mødet om søjlerne, og der kom mange tilbagemeldinger til byfesten og på spørgekortene. Storborgermøde Bevilget Anvendt ,66 Ikke anvendt 3.364,34 Formålet med projektet var at skabe dialog mellem borgere, kommune og arkitekter/bygherre om udviklingen af bymidten. En dialog der blev perspektiveret yderligere med oplæg fra hhv. arkitekt Jan Gehl og Stadsarkitekt Tina Saaby. Succeskriteriet var, at der kom minimum 100, og at der var en stor aldersspredning. Succeskriterierne vurderes at være opnået. Der deltog mere end 150 mennesker, og der var en aldersspredning, om end der var flere over 50 end under. Oplæggene var så populære og der var så mange spørgsmål, at tiden skred, og desværre var der ikke så meget tid til workshops efterfølgende, hvilket gav bemærkninger om, at borgerne ikke havde nok tid til at komme til orde. Særligt omkr. lokalplan for Apollovej var der stor interesse, hvorfor lokaludvalget lovede at afvikle et borgermøde herom, når lokalplanen var i høring. Det borgermøde blev holdt 4. november da det var for sekretariatsmidler fremgår det ikke af denne evalueringsoversigt, men en evaluering kan findes i lokaludvalgets referat fra november I forbindelse med oplæggene var der tekniske problemer med projektoren, hvilket gjorde det svært at se. Det var svært for flere at se sig udover dette. Efterfølgende var/er det muligt at hente oplæggene fra lokaludvalgets hjemmeside.

7 Fuglefolder Bevilget Anvendt Ikke anvendt 5 Formålet med projektet var at sætte fokus på problematikken ved fodring af fuglene pga. fosfor-forurening af vandet. De trykte flyers blev sat ved iskiosken ved Damhussøen, og alle flyers er blevet delt ud. Projektet hænger sammen med TMUs visioner om at begrænse fuglefodring for vandkvalitetens skyld. Naturture Bevilget Anvendt 5.324,52 Ikke anvendt 4.675,48 Ture ud i naturen er et tilbud til Vanløses borgere om at komme ud i eksisterende naturområder i bydelen og (gen)opleve og lære noget om de nære naturområder. Formålet er at skabe interesse og forståelse for natur og natursammenhænge og på sigt at få de lokale borgere til at engagere sig i deres nærområde. Projektet åbner op for en direkte borgerdialog, og kan samtidig være medvirkende til at skabe nye netværk til både borgere og foreninger i bydelen. Succeskriteriet var, at der deltog minimum 15 pr. tur, og det blev opnået. Projektet har stor lokal opbakning og interesse. Gæstebud Bevilget Anvendt Ikke anvendt Projektet blev aflyst i sidste time pga. afspærring m.v. på Vanløse Torv. Udgifter var til allerede bestilte flyers og slikposer til luciapiger. Borgermøde og teaterforestilling om alkohol Bevilget Anvendt ,37 Ikke anvendt 2.910,63 Projektet skulle sætte fokus på alkohol og de følger et misbrug kan få i relation til familie og samfund. At give plads for en debat om emnet og være med til at forebygge og støtte mennesker der har problemet tæt inde på livet, enten som misbruger eller som pårørende. Succeskriteriet var, at der deltog mennesker. Formålet med projektet blev opnået, og med mere end 100 deltagere var projektet en succes. Dog skal der ved lignende arrangementer laves klare aftaler omkring, hvem der gør hvad og hvornår.

8 Juletræ Bevilget: Anvendt ,49 Ikke anvendt 1.492,51 Formålet var at fastholde den årlige tradition med at tænde og samle bydelen omkr. juletræet på Vanløse Torv og markere, at lokaludvalget er bydelens samlingspunkt. På trods af udfordringer med afspærring på torvet, cykelkaos og begrænset plads var arrangementet en stor succes med mange glade deltagere. Årsavis Bevilget Anvendt Ikke anvendt Årsavisens formål var at synliggøre lokaludvalgets virke gennem gode artikler med tyngde og billedmateriale. Avisen blev omdelt sammen med den ene lokalavis som indstik. Der er kun kommet positive tilkendegivelser fra borgerne, og avisen vurderes at have opnået sine succeskriterier. Verdens jul Bevilget Anvendt 2.737,60 Ikke anvendt 2.762,40 Formålet var at lave et multikulturelt arrangement, der kunne skabe større forståelse og bedre dialog på tværs. Arrangementet var rigtig fint, men desværre kom der ikke helt så mange som forventet, og projektets succeskriterium med mere end 80 deltagere kunne desværre ikke opnås. Det forventes at omkr. 50 deltog i arrangementet. Udstyr til borgerrettede aktiviteter Bevilget Anvendt ,24 merforbrug: 2.175,24 Lokaludvalget besluttede at indkøbe diverse artikler, der er fordrende for dialog med borgerne og synlighed omkr. lokaludvalget. Postkortkalender Bevilget Anvendt Ikke anvendt 0 Formålet var at lave et planlægningsværktøj, der kunne bruges som gave til samarbejdsparter samt være et redskab til at synliggøre lokaludvalgets arbejde. Lokaludvalgsmedlemmer har fået mulighed for at give kalenderen til dem, de har samarbejdet med i 2015, og de resterende er blevet delt ud til borgere, der har haft interesse for dem. Kalenderen er med bygningsdetaljer fra lokaludvalgets SAVE projekt.

KØBENHAVNS KOMMUNE. Årsrapport Varetagelse af den lokale natur -og miljøopgave i Vanløse Lokaludvalg. Trine Bang Hansen

KØBENHAVNS KOMMUNE. Årsrapport Varetagelse af den lokale natur -og miljøopgave i Vanløse Lokaludvalg. Trine Bang Hansen KØBENHAVNS KOMMUNE Årsrapport 2015 Varetagelse af den lokale natur -og miljøopgave i Vanløse Lokaludvalg Trine Bang Hansen Indhold Indledning... 3 Interne projekter... 3 1. Hold Vanløse Ren... 3 3. Damhustræf...

Læs mere

EVALUERING 2016 AF EGNE PROJEKTER

EVALUERING 2016 AF EGNE PROJEKTER EVALUERING 2016 AF EGNE PROJEKTER Vanløse Lokaludvalg er et af Københavns Kommunes 12 lokaludvalg. Lokaludvalgene er sat i verdenen for at være bindeled mellem Borgerrepræsentationen og bydelen. Vanløse

Læs mere

Projektskema. Vanløse Lokaludvalg Før projektet påbegyndes skal nedenstående skema udfyldes.

Projektskema. Vanløse Lokaludvalg Før projektet påbegyndes skal nedenstående skema udfyldes. Projektskema Vanløse Lokaludvalg 2019 Før projektet påbegyndes skal nedenstående skema udfyldes. Skemaet udarbejdes i samarbejde med sekretariatet og afleveres senest 2 uger før det ordinære møde, hvorpå

Læs mere

Projektskema. Vanløse Lokaludvalg Før projektet påbegyndes: Titel: Dato: Ansvarspersoner i lokaludvalget: Ansvarlig i sekretariatet:

Projektskema. Vanløse Lokaludvalg Før projektet påbegyndes: Titel: Dato: Ansvarspersoner i lokaludvalget: Ansvarlig i sekretariatet: Projektskema Vanløse Lokaludvalg 2017 Før projektet påbegyndes: Titel: Dato: Ansvarspersoner i lokaludvalget: Ansvarlig i sekretariatet: Hold Vanløse Ren 2017 Uge 16 & 17 Per og Freddy Sarah Formål: *

Læs mere

Projektskema. Vanløse Lokaludvalg Før projektet påbegyndes: Titel: Musik på Engen Dato: 18., 19. og 20. august 2017

Projektskema. Vanløse Lokaludvalg Før projektet påbegyndes: Titel: Musik på Engen Dato: 18., 19. og 20. august 2017 Projektskema Vanløse Lokaludvalg 2017 Før projektet påbegyndes: Titel: Dato: Ansvarspersoner i lokaludvalget: Ansvarlig i sekretariatet: Musik på Engen 2017 18., 19. og 20. august 2017 Finn Nesgaard, Freddy

Læs mere

Miljøarbejde i Vanløse Lokaludvalg: Årsberetning 2014

Miljøarbejde i Vanløse Lokaludvalg: Årsberetning 2014 Miljøarbejde i Vanløse Lokaludvalg: Årsberetning 2014 Indhold Miljøarbejde i Vanløse Lokaludvalg: Årsberetning 2014... 1 Indledning... 2 Interne projekter... 2 1. Hold Vanløse ren... 2 2. Grønt byrum...

Læs mere

Der er qua projektet skabt kontakt til flere fagforvaltninger, lærere/pædagoger i bydelen samt byens børn og unge.

Der er qua projektet skabt kontakt til flere fagforvaltninger, lærere/pædagoger i bydelen samt byens børn og unge. EVALUERINGER 2014 Lokaludvalget traf i 2014 beslutning om at afsat puljemidler til afholdelse af 20 projekter. Alle projekter er evalueret af lokaludvalgets medlemmer, i de arbejdsgrupper hvor projekterne

Læs mere

Projektskema. Vanløse Lokaludvalg Før projektet påbegyndes skal nedenstående skema udfyldes.

Projektskema. Vanløse Lokaludvalg Før projektet påbegyndes skal nedenstående skema udfyldes. Projektskema Vanløse Lokaludvalg 2018 Før projektet påbegyndes skal nedenstående skema udfyldes. Skemaet udarbejdes i samarbejde med sekretariatet og afleveres senest 2 uger før det ordinære møde, hvorpå

Læs mere

Fremtidsseminar. LO-Skolen - Helsingør Vanløse Lokaludvalg april 2013 VANLØSE LOKALUDVALG

Fremtidsseminar. LO-Skolen - Helsingør Vanløse Lokaludvalg april 2013 VANLØSE LOKALUDVALG Fremtidsseminar LO-Skolen - Helsingør Vanløse Lokaludvalg 20.-21. april 2013 VANLØSE LOKALUDVALG BINDELEDSFUNKTION - Hvad vil det sige at være bindeled mellem Borgerrepræsentationen og borgerne i Vanløse?

Læs mere

Projektskema. Vanløse Lokaludvalg Før projektet påbegyndes: Titel: Dato: Ansvarspersoner i lokaludvalget:

Projektskema. Vanløse Lokaludvalg Før projektet påbegyndes: Titel: Dato: Ansvarspersoner i lokaludvalget: Projektskema Vanløse Lokaludvalg 2017 Før projektet påbegyndes: Titel: Dato: Ansvarspersoner i lokaludvalget: Ansvarlig i sekretariatet: Formål: * Hvorfor skal lokaludvalget lave projektet? Hvad vil vi

Læs mere

Projektskema EVENT PÅ MULTIFUNKTIONSPLADSEN

Projektskema EVENT PÅ MULTIFUNKTIONSPLADSEN Projektskema EVENT PÅ MULTIFUNKTIONSPLADSEN Vanløse Lokaludvalg 2018 Før projektet påbegyndes skal nedenstående skema udfyldes. Skemaet udarbejdes i samarbejde med sekretariatet og afleveres senest 2 uger

Læs mere

Projektskema. Vanløse Lokaludvalg Før projektet påbegyndes: Titel: Dato: Ansvarspersoner i lokaludvalget: Ansvarlig i sekretariatet:

Projektskema. Vanløse Lokaludvalg Før projektet påbegyndes: Titel: Dato: Ansvarspersoner i lokaludvalget: Ansvarlig i sekretariatet: Projektskema Vanløse Lokaludvalg 2017 Før projektet påbegyndes: Titel: Dato: Ansvarspersoner i lokaludvalget: Ansvarlig i sekretariatet: Formål: * Hvorfor skal lokaludvalget lave projektet? Hvad vil vi

Læs mere

Projektskema. Vanløse Lokaludvalg Før projektet påbegyndes: Titel: Dato: Ansvarspersoner i lokaludvalget: Ansvarlig i sekretariatet:

Projektskema. Vanløse Lokaludvalg Før projektet påbegyndes: Titel: Dato: Ansvarspersoner i lokaludvalget: Ansvarlig i sekretariatet: Projektskema Vanløse Lokaludvalg 2017 Før projektet påbegyndes: Titel: Dato: Ansvarspersoner i lokaludvalget: Ansvarlig i sekretariatet: Formål: * Hvorfor skal lokaludvalget lave projektet? Hvad vil vi

Læs mere

Årsberetning Integrationsrådet

Årsberetning Integrationsrådet Årsberetning 2017 Integrationsrådet ÅRSBERETNING 2017 Integrationsrådet FORORD 3 VISIONEN 2014-2017 4 INTEGRATIONSRÅDETS MØDER I 2017 4 AKTIVITETER I 2017 5 INTEGRATIONSRÅDETS MEDLEMMER 2014 2017 9 2 FORORD

Læs mere

Bilag 4: Spørgeskema til undersøgelse af Økonomiforvaltningens københavnerdialog i 2017

Bilag 4: Spørgeskema til undersøgelse af Økonomiforvaltningens københavnerdialog i 2017 Bilag 4: Spørgeskema til undersøgelse af Økonomiforvaltningens københavnerdialog i 2017 Dette spørgeskema har til formål at evaluere og sætte fokus på københavnerdialog i Økonomiforvaltningen. Økonomiudvalget

Læs mere

Projektskema Lokaludvalgets egne projekter

Projektskema Lokaludvalgets egne projekter Projektskema Lokaludvalgets egne projekter FØR PROJEKTET STARTES: Titel: Dato: Sted: Ansvarspersoner i lokaludvalget: Formål: Hvorfor skal lokaludvalget lave projektet? Hvordan hænger projektet sammen

Læs mere

Amager Vest Lokaludvalgs arbejde med københavnerinddragelse

Amager Vest Lokaludvalgs arbejde med københavnerinddragelse KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Sekretariatet for Amager Vest Lokaludvalg 18. januar 2019 Sagsnr. 2016-0350417 Amager Vest Lokaludvalgs arbejde med københavnerinddragelse Dokumentnr. 2016-0350417-15

Læs mere

Bilag Evaluering af sundhedsdagene 2014 og godkendelse af videre proces for sundhedsdage 2015 (SOU, 24/11, 2014, sag 120)

Bilag Evaluering af sundhedsdagene 2014 og godkendelse af videre proces for sundhedsdage 2015 (SOU, 24/11, 2014, sag 120) Bilag Evaluering af sundhedsdagene 2014 og godkendelse af videre proces for sundhedsdage 2015 (SOU, 24/11, 2014, sag 120) Sundheds- og Omsorgsudvalget, tog den foreliggende evaluering af Sundhedsdagene

Læs mere

OKF Sikker By. Sammen om Byen besvarelse til Økonomiforvaltningen

OKF Sikker By. Sammen om Byen besvarelse til Økonomiforvaltningen OKF Sikker By Brønshøj-Husum Lokaludvalg Kobbelvænget 65 2700 Brønshøj Telefon 3881 1049 Direkte telefon 26771049 E-mail kch@okf.kk.dk EAN nummer 5798009800176 Sammen om Byen besvarelse til Økonomiforvaltningen

Læs mere

Status på puljeforbrug pr Bilaget er udklip fra sekretariatets regnskabsark

Status på puljeforbrug pr Bilaget er udklip fra sekretariatets regnskabsark Puljemidler Oversigt på puljeøkonomien Årets samlede budget 1.474.000 Budget Bevilget/disp. Udbetalt indtil nu Rest til disposition Bydelspuljen (A) 925.000 840.319 190.755 84.681 Borgerrettede projekter

Læs mere

En ny skole er på vej i Ørestad. Det er vi rigtig glade for i Amager Vest Lokaludvalg.

En ny skole er på vej i Ørestad. Det er vi rigtig glade for i Amager Vest Lokaludvalg. Børne- og Ungeudvalget Københavns Kommune Sundholmsvej 8 2300 København S E-mail F91J@okf.kk.dk www.avlu.dk Henvendelse vedr. borgerinddragelsen ifm. skoleplanlægning En ny skole er på vej i Ørestad. Det

Læs mere

Projektskema Lokaludvalgets egne projekter

Projektskema Lokaludvalgets egne projekter Projektskema Lokaludvalgets egne projekter FØR PROJEKTET STARTES: Titel: Dato: Sted: Ansvarspersoner i lokaludvalget: Jul i Vandtårnet og koncert 2016 Lørdag den 3. december 2016 Tingbjerg, Husum Bypark,

Læs mere

Opsamling på dialogmøder om borgerinddragelse

Opsamling på dialogmøder om borgerinddragelse Opsamling på dialogmøder om borgerinddragelse Følgende opsamling er dannet på baggrund af kommentarer fra de fem dialogmøder der har været om borgerinddragelse i april/maj 2017. Opsamlingen skal læses

Læs mere

Økonomiforvaltningen har sendt et nyt koncept for bydelsplaner i høring hos lokaludvalgene med svarfrist den 1. marts 2016.

Økonomiforvaltningen har sendt et nyt koncept for bydelsplaner i høring hos lokaludvalgene med svarfrist den 1. marts 2016. Indre By Lokaludvalg Rådhusstræde 13 1466 København K indrebylokaludvalg@okf.kk.dk Tlf. 60 37 80 58 EAN nr. 5798009800077 Økonomiforvaltningen Økonomiforvaltningen har sendt et nyt koncept for bydelsplaner

Læs mere

Årsplan for det lokale miljøarbejde i 2018 Plan for Vesterbro Lokaludvalgs borgerinddragende og formidlende miljøarbejde i 2018

Årsplan for det lokale miljøarbejde i 2018 Plan for Vesterbro Lokaludvalgs borgerinddragende og formidlende miljøarbejde i 2018 Årsplan for det lokale miljøarbejde i 2018 Plan for Vesterbro Lokaludvalgs borgerinddragende og formidlende miljøarbejde i 2018 For 2018 foreslår sekretariatet, at Lokaludvalget fokuserer på følgende:

Læs mere

Kick off. Generelt var det et godt arrangement. Læs mere på

Kick off. Generelt var det et godt arrangement. Læs mere på Kick off D. 17. august 2010 afholdt vi officiel Kick-off får afdelingens elever. Lærere og øvrige interessenter herunder UU samt det lokale uddannelsesudvalg. Vores program var delt i to dele, en elev-

Læs mere

Borgerpanelundersøgelse om Københavnerdialog i Københavns Kommune

Borgerpanelundersøgelse om Københavnerdialog i Københavns Kommune Borgerpanelundersøgelse om Københavnerdialog i Københavns Kommune Vinter 2019 Hvordan har du været i dialog med Københavns Kommune? (sæt gerne flere krydser) I hvor høj grad vil du gerne involveres i -

Læs mere

Årstidsfest september 2017 Per Stengade og Freddy Christiansen Mikkel Larsen/Sarah Mughal

Årstidsfest september 2017 Per Stengade og Freddy Christiansen Mikkel Larsen/Sarah Mughal Projektskema Vanløse Lokaludvalg 2017 Før projektet påbegyndes: Titel: Dato: Ansvarspersoner i lokaludvalget: Ansvarlig i sekretariatet: Formål: * Hvorfor skal lokaludvalget lave projektet? Hvad vil vi

Læs mere

Lokaludvalgenes puljer

Lokaludvalgenes puljer Lokaludvalgenes puljer At arbejde med evalueringen På de næste sider skal du evaluere det projekt, som du har fået støtte til. Du vil blive bedt om at vurdere og beskrive, hvordan projektet efter din opfattelse

Læs mere

Projektskabelon Gade- & dialogfest Vesterbro

Projektskabelon Gade- & dialogfest Vesterbro Projektnavn Projektansvarlig fra lokaludvalget (hovedansvarlig skal markeres med fed) Projektansvarlig fra sekretariatet (hovedansvarlig skal markeres med fed) Hvilke aktiviteter består projektet af? Hvem

Læs mere

Miljøledelse. Ideen bag systemet er at etablere et ensartet system der sikre en forbedring af den enkelte virksomheds indsats overfor miljøet.

Miljøledelse. Ideen bag systemet er at etablere et ensartet system der sikre en forbedring af den enkelte virksomheds indsats overfor miljøet. Miljøledelse Hvad er Miljøcertificering Det er et værkstøj der under en samlet miljøpolitik medvirker til at systematisere og forbedre en virksomheds miljømål og højne miljøbevidstheden. Ideen bag systemet

Læs mere

Fremtidsseminar 2013. Andelen af folk der laver frivillig arbejde fordelt på alder. Definition af frivilligt arbejde

Fremtidsseminar 2013. Andelen af folk der laver frivillig arbejde fordelt på alder. Definition af frivilligt arbejde Fremtidsseminar 2013 Definition af frivilligt arbejde Et stykke arbejde, der er kendetegnet ved: - Ikke lønnet, dog med mulighed for kompensation - Er frivilligt, dvs. at det udføres uden fysisk, retsligt

Læs mere

UDKAST. Kommissorium for Lokaludvalg

UDKAST. Kommissorium for Lokaludvalg Bilag 2: Forslag til revideret Kommissorium for Lokaludvalg Kommissorium for Lokaludvalg På baggrund af Borgerrepræsentationens beslutning af 13. oktober 2005 blev der i perioden 2006-2009 nedsat i alt

Læs mere

INDSPIL NR. 49. Maj /juni 2015

INDSPIL NR. 49. Maj /juni 2015 Maj /juni 2015 Så er K U L T U R N A T 2 0 1 5 afviklet. Tak til alle jer, der bidrog til arrangementets vellykkede forløb. Vi håber, I har lyst til at være med igen i 2016 og vender tilbage bl.a. her

Læs mere

LIVSBANENS FRIVILLIGSTRATEGI

LIVSBANENS FRIVILLIGSTRATEGI LIVSBANENS FRIVILLIGSTRATEGI Mobil 61 39 97 64/21 24 48 88 Mail info@livsbanen.dk CVR 34639469 Web www.livsbanen.dk www.facebook.com/livsbanen www.youtube.com/livsbanen www.soundcloud.com/livsbanen Livsbanens

Læs mere

Bilag 2: Procesbeskrivelse og resultater fra undersøgelse af Økonomiforvaltningens københavnerdialog i 2017

Bilag 2: Procesbeskrivelse og resultater fra undersøgelse af Økonomiforvaltningens københavnerdialog i 2017 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat NOTAT 18. juni 2018 Bilag 2: Procesbeskrivelse og resultater fra undersøgelse af Økonomiforvaltningens københavnerdialog i 2017

Læs mere

BORGERPROCES FOR EN VISION FOR KALVØEN INDHOLD. Baggrund og proces. Mål for borgerprocessen. Borgerinddragelsen. Form og indhold.

BORGERPROCES FOR EN VISION FOR KALVØEN INDHOLD. Baggrund og proces. Mål for borgerprocessen. Borgerinddragelsen. Form og indhold. BORGERPROCES FOR EN VISION FOR KALVØEN INDHOLD Baggrund og proces Mål for borgerprocessen Borgerinddragelsen Form og indhold BAGGRUND OG PROCES BAGGRUND Byrådet beslutter 29. marts 2017 at anmode administrationen

Læs mere

Det lokale miljøarbejde i Brønshøj-Husum

Det lokale miljøarbejde i Brønshøj-Husum Det lokale miljøarbejde i Brønshøj-Husum Arbejdsplan for 2014 Fra idé til plan Arbejdsplanen for det lokale miljøarbejde i Brønshøj-Husum i 2014 rummer en snes projekter, der fordeler sig ligeligt mellem

Læs mere

Projektskema. Vanløse Lokaludvalg Før projektet påbegyndes: Titel:

Projektskema. Vanløse Lokaludvalg Før projektet påbegyndes: Titel: Projektskema Vanløse Lokaludvalg 2018 Før projektet påbegyndes: Titel: Dato: Trykning og netværksmøde om hvidbogen Idrætten og Vanløse en borgerundersøgelse om idræt og motion i Vanløse. Foråret 2018.

Læs mere

Fælles skolebestyrelse for Damhusengens Skole

Fælles skolebestyrelse for Damhusengens Skole Fælles skolebestyrelse for Damhusengens Skole Referat for skolebestyrelsesmøde Dato: 9.8.2017 Tid: 17.15-19.30 Sted: Vanløse Skoles konferencelokale Mødedeltagere: Louise, Caroline, Birgitte, Else Marie,

Læs mere

Afholdelsessted/evt. adresse: På cykel rundt i Vanløse med stop / opsamling div. steder, sidste stop Grøndalsparken

Afholdelsessted/evt. adresse: På cykel rundt i Vanløse med stop / opsamling div. steder, sidste stop Grøndalsparken Titel Titel på projekt: Vild i Vanløse GRØN GRUNDLOV Tid og sted Tidsperiode for projektet: Startdato: 2015 06 05 Slutdato: 2015 06 05 Afholdelsessted/evt. adresse: På cykel rundt i Vanløse med stop /

Læs mere

Strategi for borgerinddragelse i Ringsted Kommune

Strategi for borgerinddragelse i Ringsted Kommune Strategi for borgerinddragelse i Ringsted Kommune De senere år har kommunerne fået større fokus på borgerinddragelse. Tidligere var mange borgere medlem af et politisk parti og deltog via partimedlemskabet

Læs mere

SPREDNINGS GUIDEN GØR DET NEMT AT DELE OG GENBRUGE INNOVATION

SPREDNINGS GUIDEN GØR DET NEMT AT DELE OG GENBRUGE INNOVATION SPREDNINGS GUIDEN GØR DET NEMT AT DELE OG GENBRUGE INNOVATION SPREDNINGSGUIDEN 2016 Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse COI Center for Offentlig Innovation Købmagergade 22 1150

Læs mere

Referat LUFT 1. december 2014

Referat LUFT 1. december 2014 Referat LUFT 1. december 2014 Fremmødt: Østerbro/ Axel Thrige Laursen Vanløse/ Bent Christensen Indre By/Bent Lohmann Brønshøj-Husum/Erik Fisker Valby/Michael Fjeldsøe Amager Øst/Ole Pedersen Christianshavn/Poul

Læs mere

KOMMISSORIUM FOR LOKALUDVALG

KOMMISSORIUM FOR LOKALUDVALG KOMMISSORIUM FOR LOKALUDVALG På baggrund af Borgerrepræsentationens beslutning af 13. oktober 2005 blev der i perioden 2006-2009 nedsat i alt 12 lokaludvalg i 10 bydele efter bestemmelsen i den kommunale

Læs mere

Kystsikring Halsskov Ideer og visioner

Kystsikring Halsskov Ideer og visioner Kystsikring Halsskov Ideer og visioner Program Præsentation: Merete Hvis Dalnæs Projektleder Merete startede mødet med at byde velkommen, til de fremødte. Mødet omhandlede ideer og udformning af disse.

Læs mere

Titel. Titel på projekt: Syng med koncert. Tid og sted. Tidsperiode for projektet: Startdato: 2015 10 31 Slutdato: 2015 10 31

Titel. Titel på projekt: Syng med koncert. Tid og sted. Tidsperiode for projektet: Startdato: 2015 10 31 Slutdato: 2015 10 31 Titel Titel på projekt: Syng med koncert Tid og sted Tidsperiode for projektet: Startdato: 2015 10 31 Slutdato: 2015 10 31 Afholdelsessted/evt. adresse: Adventskirken, Sallingvej 90, 2720 Vanløse Ansøger

Læs mere

Status på puljeforbrug pr Bilaget er udklip fra sekretariatets regnskabsark

Status på puljeforbrug pr Bilaget er udklip fra sekretariatets regnskabsark Puljemidler Oversigt på puljeøkonomien Årets samlede budget 1.474.000 Budget Bevilget/disp. Udbetalt indtil nu Rest til disposition Bydelspuljen (A) 925.000 693.139 131.235 231.861 Borgerrettede projekter

Læs mere

SYNLIGHED PÅ VESTERBRO KOMMUNIKATION OG DIALOG VESTERBRO LOKALUDVALGS KOMMUNIKATIONSSTRATEGI 2019

SYNLIGHED PÅ VESTERBRO KOMMUNIKATION OG DIALOG VESTERBRO LOKALUDVALGS KOMMUNIKATIONSSTRATEGI 2019 SYNLIGHED PÅ VESTERBRO KOMMUNIKATION OG DIALOG VESTERBRO LOKALUDVALGS KOMMUNIKATIONSSTRATEGI 2019 FORMÅL Formålet med kommunikationsstrategien er at understøtte Vesterbro Lokaludvalgs arbejde, og fungere

Læs mere

strategi for nærdemokrati

strategi for nærdemokrati strategi for nærdemokrati i Slagelse Kommune 2009 Slagelse Kommune Ledelsessekretariatet Rådhuspladsen 11, 4200 Slagelse Tlf. 58 57 36 00 slagelse@slagelse.dk Visionen brandmen.dk Slagelse Kommune vil

Læs mere

Evaluering af borgerinddragelsesindsatsen i Egedal Kommune

Evaluering af borgerinddragelsesindsatsen i Egedal Kommune Den 15.05.2009 Sagsnummer: 09/4217 Udarbejdet af: Anders Laursen Evaluering af borgerinddragelsesindsatsen i Egedal Kommune Baggrund for evalueringen Borgerinddragelsesudvalget udarbejdede i efteråret

Læs mere

Forslag Borgerinddragelsespolitik

Forslag Borgerinddragelsespolitik Forslag Borgerinddragelsespolitik Vision: Faxe Kommune - vi gør afstanden kort Mission: Vi vil løse de kommunale opgaver i samarbejde med kommunens borgere, medarbejdere, og interessenter i overensstemmelse

Læs mere

Status på puljeforbrug pr Bilaget er udklip fra sekretariatets regnskabsark

Status på puljeforbrug pr Bilaget er udklip fra sekretariatets regnskabsark Puljemidler Oversigt på puljeøkonomien Årets samlede budget 1.451.000 Budget Bevilget/disp. Udbetalt indtil nu Rest til disposition Bydelspuljen (A) 900.000 680.623 336.146 219.377 Borgerrettede projekter

Læs mere

Velkommen. Fællesmøde den. 12. November 2016

Velkommen. Fællesmøde den. 12. November 2016 Velkommen Fællesmøde den. 12. November 2016 Program Program 11.00-17.00 11.00 Velkomst og præsentationsrunde, Leif Nielsen 11.10 Status for arbejdet med Politisk Udviklingsområde (PU): Lokal struktur,

Læs mere

Borgerinddragelse i Langeland Kommune

Borgerinddragelse i Langeland Kommune Borgerinddragelse i Langeland Kommune Redskaber til, hvordan der kan tænkes mere borgerinddragelse og aktivt d e- mokrati ind i kommunalbestyrelsens arbejde Resultatet af arbejdet i Borgerinddragelsesudvalget

Læs mere

ØSTERBRO LOKALUDVALG

ØSTERBRO LOKALUDVALG DAGSORDEN for mødet den 26.03.2015, kl. 19:00 i Kildevælds Sogns Plejehjem, Helsingborggade 16, 2100 Kbh. Ø 1. Borgernes 20 minutter (2015-0071908) 1 2. Godkendelse af dagsorden (2015-0071908) 2 3. Kultur

Læs mere

KAN ØGET BORGERENGAGEMENT SKABE MERVÆRDI I KØBENHAVNS KOMMUNE? ADM. DIR., MIKKEL HEMMINGSEN ØKONOMIFORVALTNINGEN BUDGETSEMINAR DEN 27.

KAN ØGET BORGERENGAGEMENT SKABE MERVÆRDI I KØBENHAVNS KOMMUNE? ADM. DIR., MIKKEL HEMMINGSEN ØKONOMIFORVALTNINGEN BUDGETSEMINAR DEN 27. KAN ØGET BORGERENGAGEMENT SKABE MERVÆRDI I? ADM. DIR., MIKKEL HEMMINGSEN ØKONOMIFORVALTNINGEN BUDGETSEMINAR DEN 27. JANUAR 2015 KØBENHAVN ER KØBENHAVNERNES BY Når hovedstaden er kendt som en af verdens

Læs mere

Høringsnotat for høring af Agenda 21-strategi Bæredygtige sammenhænge

Høringsnotat for høring af Agenda 21-strategi Bæredygtige sammenhænge KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen NOTAT Bilag 2: Høringsnotat for høring af Agenda 21-strategi 2016-2019 Bæredygtige sammenhænge Indledning Agenda 21-strategien Bæredygtige sammenhænge har

Læs mere

MENING; Kortlæg i fællesskab institutionens DNA og styrk jeres kollektive faglighed.

MENING; Kortlæg i fællesskab institutionens DNA og styrk jeres kollektive faglighed. KORT 1:9 - INTRODUKTION ; Kortlæg i fællesskab institutionens DNA og styrk jeres kollektive faglighed. SIGTE: - orkestrerer en proces, hvor personalegruppen kortlægger institutionens særlige, faglige DNA.

Læs mere

Børn på flugt. Projektbeskrivelse

Børn på flugt. Projektbeskrivelse Børn på flugt Et heldagsarrangement den 15. september 2013 i VerdensKulturCentret for børn, unge, deres familier og alle interesserede personer fra asylcentrene på Sjælland, fra Nørrebro og resten af København

Læs mere

Oversigt Foreningen Videomøllen søger støtte til indkøb og til reparation af udstyr (46.550 kr.). Med nyt udstyr kan vi fremadrettet vise film for

Oversigt Foreningen Videomøllen søger støtte til indkøb og til reparation af udstyr (46.550 kr.). Med nyt udstyr kan vi fremadrettet vise film for Oversigt Foreningen Videomøllen søger støtte til indkøb og til reparation af udstyr (46.550 kr.). Med nyt udstyr kan vi fremadrettet vise film for den brede Københavnske befolkning. Vi har hidtil haft

Læs mere

Bilag 9. Bilag 7. Referat og evaluering fra borgerdialogen. Lise Palm fortalte, at

Bilag 9. Bilag 7. Referat og evaluering fra borgerdialogen. Lise Palm fortalte, at Bilag 7 Bilag 9 Referat og evaluering fra borgerdialogen Lise Palm fortalte, at mødet som et orienteringsmøde, hvor der var mulighed for at komme med kommentarer til forslagene. Endvidere blev der orienteret

Læs mere

Ole Sørensen blev valgt som dirigent og Annette Støckel som referant. 2. Forelæggelse af bestyrelsens beretning v. Annette Støckel, Elbæk Efterskole

Ole Sørensen blev valgt som dirigent og Annette Støckel som referant. 2. Forelæggelse af bestyrelsens beretning v. Annette Støckel, Elbæk Efterskole Generalforsamling i Efterskolerne i Sydøstjylland (EIS) Tirsdag den 1.10.2013 på Elbæk Efterskole 1. Valg af dirigent og referant Ole Sørensen blev valgt som dirigent og Annette Støckel som referant 2.

Læs mere

Projekt Social balance i Værebro Park : Beskrivelse af indsatsforslag

Projekt Social balance i Værebro Park : Beskrivelse af indsatsforslag Økonomiudvalget 18.06.2013 Punkt nr. 140, 20. bilag juni 2013 1 Projekt Social balance i Værebro Park : Beskrivelse af indsatsforslag 1. Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel? 2. Baggrund Hvad er baggrunden

Læs mere

Sankt Hans Aften på Damhusengen juni 2017 kl til Freddy Christiansen og Finn Nesgaard. Mikkel

Sankt Hans Aften på Damhusengen juni 2017 kl til Freddy Christiansen og Finn Nesgaard. Mikkel Projektskema Vanløse Lokaludvalg 2017 Før projektet påbegyndes: Titel: Dato: Ansvarspersoner i lokaludvalget: Ansvarlig i sekretariatet: Formål: * Hvorfor skal lokaludvalget lave projektet? Hvad vil vi

Læs mere

2200 Børn & Musik. Resumé: Målgruppe: Projektbeskrivelse

2200 Børn & Musik. Resumé: Målgruppe: Projektbeskrivelse 2200 Børn & Musik Projektbeskrivelse Resumé: 2200 Børn & Musik er en udendørs børnemusikfestival på Nørrebro, der løber af stablen d. 18.-21. maj 2017. Arrangementet er non profit og tilbyder gratis musik

Læs mere

2200 Børn & Musik 2019

2200 Børn & Musik 2019 2200 Børn & Musik 2019 Projektbeskrivelse Resumé: 2200 Børn & Musik er en børnemusikfestival på Nørrebro, som er med til at sikre, at bydelens børn møder og deltager i livemusik af høj kvalitet. Festivalen

Læs mere

Lokaludvalgene er reguleret i Regulativ for Lokaludvalg i Københavns Kommune. Lokaludvalgenes opgaver er beskrevet i Kommissorium for Lokaludvalg.

Lokaludvalgene er reguleret i Regulativ for Lokaludvalg i Københavns Kommune. Lokaludvalgenes opgaver er beskrevet i Kommissorium for Lokaludvalg. NOTAT: BAGGRUND OG RAMMER; SERVICEEFTERSYN FOR LOKALUDVALG Lokaludvalg Der er i Københavns Kommune oprettet 12 lokaludvalg. Der er ét lokaludvalg i hver af kommunens bydele. To bydele, Vesterbro bydel

Læs mere

Erfaringsopsamling på inddragelse af borgere i spildevandsplanlægning

Erfaringsopsamling på inddragelse af borgere i spildevandsplanlægning Erfaringsopsamling på inddragelse af borgere i spildevandsplanlægning Nikolaj Mikkelsen og Karen Vestergaard Fremfærd - Samskabelse Den 8. marts 2017 Middelfart Avisoverskrifter i Sjællandske aviser Byrødder

Læs mere

Lokaludvalgenes miljøopgave vejledning til økonomistyring og opfølgning

Lokaludvalgenes miljøopgave vejledning til økonomistyring og opfølgning KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Sikker By NOTAT Lokaludvalgenes miljøopgave vejledning til økonomistyring og opfølgning Dette notat er tænkt som en vejledning til lokaludvalg og miljøpunkter

Læs mere

Nyhedsbrev Oktober 2013. Til Kalenderen ;-) Offentligt foredrag og debatmøde om voksenmobning Arrangeret af Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak!

Nyhedsbrev Oktober 2013. Til Kalenderen ;-) Offentligt foredrag og debatmøde om voksenmobning Arrangeret af Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak! Nyhedsbrev Oktober 2013 Kære medlemmer og læsere af Landsforeningens nyhedsbrev Heri kan du læse seneste nyt fra satspuljeprojektet, og hvad der ellers rører sig. Til Kalenderen ;-) Offentligt foredrag

Læs mere

Undervisning i danske naturparker

Undervisning i danske naturparker Undervisning i danske naturparker Tirsdag den 19. maj 2015 Nyborg Strand Ved projektleder i Friluftsrådet: Jannik Tovgaard-Olsen Program for inspirationsdagen 10.00-10.15 Velkomst og præsentationsrunde

Læs mere

Vedtaget af Viborg Byråd den 25. april Borgerinddragelsespolitik

Vedtaget af Viborg Byråd den 25. april Borgerinddragelsespolitik Vedtaget af Viborg Byråd den 25. april 2012 Borgerinddragelsespolitik Indhold Forord Forord.... 2 Borgerinddragelse i dag...........................................3 Målsætninger.... 4 Indsatsområde -

Læs mere

Målgruppen for den fremadrettede indsats, er børn og unge fra 5. til 10. klasse samt deres forældre.

Målgruppen for den fremadrettede indsats, er børn og unge fra 5. til 10. klasse samt deres forældre. Social- og Sundhedsforvaltningen og Skole- og Kulturforvaltningen 2009 Indledning Formålet med at opdatere den eksisterende handleplan er at sikre, at indsatsten lever op til krav og forventninger, der

Læs mere

Projektskema Lokaludvalgets egne projekter

Projektskema Lokaludvalgets egne projekter Projektskema Lokaludvalgets egne projekter FØR PROJEKTET STARTES: Titel: Dato: Sted: Ansvarspersoner i lokaludvalget: 2700Kulturdag 2015 Lørdag den 13. juni 2015 Brønshøj Torv Kirsten Møller Arbejdsgruppen

Læs mere

DAGSORDEN. Dagsorden Skolebestyrelsesmøde. 18. marts 2013. Kl. 17-19 Møde indkaldt af Helle E./KN

DAGSORDEN. Dagsorden Skolebestyrelsesmøde. 18. marts 2013. Kl. 17-19 Møde indkaldt af Helle E./KN DAGSORDEN Dagsorden Skolebestyrelsesmøde 18. marts 2013 Kl. 17-19 Møde indkaldt af Helle E./KN Deltagere: Tina Schønnemann, Heidi Mørch, Hanne Friisgaard, Jeanette Lundgaard, Helle Nissen, Jane Nørskov,

Læs mere

Kommunikationsstrategi for INTERSKOLEN

Kommunikationsstrategi for INTERSKOLEN Kommunikationsstrategi for Kommunikationsstrategien beskriver, hvordan vi kommunikerer ud fra hvilke principper og med hvilke mål. Kommunikationsstrategien er et redskab, der skal medvirke til at udvikle

Læs mere

Årsberetning og regnskab 2007

Årsberetning og regnskab 2007 Årsberetning og regnskab 2007 Foreningen afløste den 1. januar 2007 Kultursamarbejdet i Ringkøbing Amt og har fungeret i 1 år. 1 Kultursamarbejdets vision er at synliggøre Midt- og Vestjylland og dets

Læs mere

Lokaludvalget 17. stk. 4

Lokaludvalget 17. stk. 4 Lokaludvalget 17. stk. 4 Byrådet besluttede 27. marts 2018 nedsættelse af et 17,4 udvalg for indeværende valgperiode 2018-2021. Udvalget skal styrke udviklingen i lokalområderne og skabe dialog og brobygning

Læs mere

Projektskema Lokaludvalgets egne projekter

Projektskema Lokaludvalgets egne projekter Projektskema Lokaludvalgets egne projekter FØR PROJEKTET STARTES: Titel: Dato: Sted: Ansvarspersoner i lokaludvalget: Jul i Vandtårnet og koncert 2015 Lørdag den 5. december 2015 Tingbjerg, Husum Bypark,

Læs mere

Tidsplan skal redegøre for igangsættelse, afslutning og de vigtigste aktiviteter.

Tidsplan skal redegøre for igangsættelse, afslutning og de vigtigste aktiviteter. Ny Kulturpulje Halsnæs, 2017 Formål Formålet med Ny Kulturpulje er at støtte begivenheder, der fremmer diversiteten i de kulturelle tilbud i kommunen det vil sige skæve og anderledes begivenheder med kulturelle

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse om københavnerinddragelse

Spørgeskemaundersøgelse om københavnerinddragelse Spørgeskemaundersøgelse om københavnerinddragelse Kære københavner I Københavns Kommune vil vi gerne blive endnu bedre til at være i dialog med dig om kommunens arbejde med at udvikle byens indretning,

Læs mere

Lokaludvalgenes puljer

Lokaludvalgenes puljer Lokaludvalgenes puljer At arbejde med evalueringen På de næste sider skal du evaluere det projekt, som du har fået støtte til. Du vil blive bedt om at vurdere og beskrive, hvordan projektet efter din opfattelse

Læs mere

Evalueringsskema for projekter støttet af lokaludvalgets puljemidler

Evalueringsskema for projekter støttet af lokaludvalgets puljemidler Projekttitel fra ansøgningen Amager Byttemarked i Prismen Dato for projektets afholdelse? 9.6.2013 Ansøgt beløb: 9000 kr. Kort beskrivelse af udførte aktiviteter: Bevilget beløb: 9000 kr. Forbrug på event:

Læs mere

Evaluering af borgerdialog i forbindelse med forslag til Kommuneplan 2009 debatmøde 9. marts 2009

Evaluering af borgerdialog i forbindelse med forslag til Kommuneplan 2009 debatmøde 9. marts 2009 7.05.2009 Evaluering af borgerdialog i forbindelse med forslag til Kommuneplan 2009 debatmøde 9. marts 2009 Cafémetoden er valgt som den gennemgående metode. Metoden er kendetegnet ved en høj grad af deltagerinvolvering

Læs mere

Titel. Titel på projekt: Forfatterarrangementer på Kulturstationen Vanløse forår Tid og sted

Titel. Titel på projekt: Forfatterarrangementer på Kulturstationen Vanløse forår Tid og sted Titel Titel på projekt: Forfatterarrangementer på Kulturstationen Vanløse forår 2016 Tid og sted Tidsperiode for projektet: Startdato: 2016 01 26 Slutdato: 2016 04 04 Afholdelsessted/evt. adresse: Kulturstationen

Læs mere

I Københavns Kommune vil vi gerne blive endnu bedre til at være i dialog med dig om

I Københavns Kommune vil vi gerne blive endnu bedre til at være i dialog med dig om Kære københavner I Københavns Kommune vil vi gerne blive endnu bedre til at være i dialog med dig om kommunens arbejde med at udvikle byens indretning, services og tilbud. Vi vil derfor gerne vide, hvad

Læs mere

Ny struktur for lokaludvalgene

Ny struktur for lokaludvalgene Ny struktur for lokaludvalgene Økonomiforvaltningen har identificeret følgende relevante emner, der skal adresseres i drøftelserne af ny struktur for lokaludvalgene: Koncept for lokaludvalgene Styrkelse

Læs mere

Evaluering af bydelsplaner

Evaluering af bydelsplaner KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Evaluering af bydelsplaner Denne evaluering er udarbejdet på baggrund af tidligere evalueringsrapport (Als Research) fra 2010 og evaluering

Læs mere

IT. Vores mål for IT: I løbet af barnets tid i børnehuset, er det vores mål:

IT. Vores mål for IT: I løbet af barnets tid i børnehuset, er det vores mål: IT. Vores mål for IT: I Bandholm Børnehus er det vores mål, at barnet har mulighed for at styrke deres IT kompetencer, som en naturlig del af børnehavens hverdag. Det er vores mål at barnet, får en naturlig

Læs mere

Videndeling i praksis. Praksiscenter 2015 Et format til videndeling i afdeling og team

Videndeling i praksis. Praksiscenter 2015 Et format til videndeling i afdeling og team Videndeling i praksis Praksiscenter 2015 Et format til videndeling i afdeling og team At dele viden i praksis Selvom vi til dagligt omgås med hinanden så har vi det med at holde vores egne små praksisser

Læs mere

Borgermøde om Tåsinge Plads

Borgermøde om Tåsinge Plads Borgermøde Ny Tåsinge Plads Den 27. september 2012 Borgermøde om Tåsinge Plads 27. september 2012 kl. 19-21 på Vennemindevej 39 Resumé Borgermødet blev afholdt den 27. september 2012 kl. 19-21 med omkring

Læs mere

Evaluering af projekt Fra bænken til banen Oktober Evalueringens fokusområder. Evalueringens konklusioner

Evaluering af projekt Fra bænken til banen Oktober Evalueringens fokusområder. Evalueringens konklusioner Evaluering af projekt Fra bænken til banen Oktober 2015 Formålet med denne uvildige evaluering af projekt Fra bænken til banen er at uddrage viden, som projektejer selv samt andre aktører løbende og efterfølgende

Læs mere

- forslag til revision af borgerinddragelsespolitikken. Borgerinddragelsespolitik

- forslag til revision af borgerinddragelsespolitikken. Borgerinddragelsespolitik - forslag til revision af borgerinddragelsespolitikken Borgerinddragelsespolitik Indhold Forord Forord............................................................ 2 Borgerinddragelse i dag...........................................3

Læs mere

DAGSORDEN. Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 14. august 2018 kl til Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102

DAGSORDEN. Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 14. august 2018 kl til Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 DAGSORDEN Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 14. august 2018 kl. 12.30 til 14.30 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Svend Aage Sørensen (formand) (orlov), Joan Jensen

Læs mere

Medborgerskab En tværgående politik 2015

Medborgerskab En tværgående politik 2015 Medborgerskab En tværgående politik 2015 En politik for medborgerskab Sønderborg Byråd har en vision om, at kommunen skal være i vækst og et sted, hvor borgerne lever det gode liv. Vækst og arbejdspladser

Læs mere

Politik. for. borgerinddragelse

Politik. for. borgerinddragelse Politik for borgerinddragelse Forord Syddjurs Kommune ønsker med udformningen af politik for Borgerinddragelse at rette fokus på den aktive borgerrolle mellem valgene. Ønsket om denne aktive rolle sker

Læs mere

Sociale kompetencer som empati, ansvarlighed, selvstændighed er vigtige kompetencer at have lært, når man skal være sammen med andre mennesker

Sociale kompetencer som empati, ansvarlighed, selvstændighed er vigtige kompetencer at have lært, når man skal være sammen med andre mennesker Pædagogik og værdier: Barnet skal blive så dygtig som det overhovedet kan! Sociale kompetencer som empati, ansvarlighed, selvstændighed er vigtige kompetencer at have lært, når man skal være sammen med

Læs mere

Evaluering - kommuner

Evaluering - kommuner Baggrund I forbindelse med afslutning af Spar 20% projektet har Energi tjenesten sendt et link til en elektronisk spørgeskemaundersøgelse til alle de deltagende kommuner, som hermed fik mulighed for at

Læs mere

Sundhedsudvalget. Torsdag kl. 16:00. Referat fra ordinært møde Mette Herberts kontor. Følgende sager behandles på mødet

Sundhedsudvalget. Torsdag kl. 16:00. Referat fra ordinært møde Mette Herberts kontor. Følgende sager behandles på mødet Sundhedsudvalget Referat fra ordinært møde Mette Herberts kontor Torsdag 25.02.2016 kl. 16:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Puljemidler 2016 3 Evaluering af tværkommunal alkoholkampagne

Læs mere