MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA CA

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA CA"

Transkript

1 Puldhuer 159. VHM 833. Hjemsted: Hjørring. Puldhue af silkebrokade, petroleumsfarvet med storblomstret mønster i mange farver samt metaltråd. Spids i panden af andet stof. Huen er foeret med hørlærred, issestykket er kantet med gl.rosa taftbånd. I nakken er syet løbegang. Metalknipling er syet i wienerlæg langs huens kant, i nakken over løbegangen. Rest af bindebånd VHM 940. Hjemsted: Tårs. Puldhue af silkebrokade, mørkebrun med storblomstret mønster i mange farver samt metaltråd. Øgninger ved øre, i panden og nakken af andet stof. Huen er foeret med rødbrunt, glittet hørlærred og kantet med lyserødt repsvævet silkebånd. Metalknipling er syet i wienerlæg langs huens kant. Ingen spor af bindebånd.

2 161. VHM 988. Hjemsted: Skibsby. Puldhue af vinrød silkesatin med småblomstret mønster i grønt, blåt og beige. Huen er foeret med hørlærred og kantet med lyseblåt silkebånd. Nakken er svagt forlænget og er trukket sammen med rynketråd. Metalknipling er syet langs huens kant, på issen er den trukket lidt ind. Bindebånd af sildebensvævet bændel er yngre end huen VHM Hjemsted: Vejby. Puldhue af silkebrokade, laksefarvet med stort mønster i flere farver samt metaltråd. Huen er foeret med hørlærred, issestykket er kantet med gråblåt taftbånd. Nakken er 0,5cm forlænget. Der er trådrester, som tyder på at huen har haft besætning af metalknipling. Der er ingen spor af bindebånd. Skæghatte VHM 1020 er monteret i huen.

3 163. VHM 1546 Hjemsted: Korsagerholt, Hørby. Puldhue af silkebrokade, mørkegrøn, stormønstret i brune, grønne og gule farver. Øgning ved øre af andet stof.. Huen er foeret med mørkebrunt hørlærred med trykt mønster og kantet med laksefarvet taftbånd. Bindebånd af laksefarvet taft. Trådrester tyder på at huen har haft besætning VHM Hjemsted: Harpsø, Tårs. Puldhue af kirsebærrød silkesatin med kniplingsslyng og buketter. Spids i panden af andet stof. Nakken er 0,7cm forlænget. Huen er foeret med hørlærred og har bindebændel.

4 165. VHM Hjemsted: Jelstrup. Puldhue af silkebrokade, petroleumsfarvet, storblomstret. Øgning i issestykkets sider af andet stof. Huen er foeret med ubleget blårlærred og kantet med taftbånd, dueblåt og beige. Issestykket har besætning af metalknipling, i nakken er tråde fra tidligere påsyet metalknipling. Issestykkets øgninger kan ikke dækkes af skæghatte, der må have været anvendt pandepude BAM /1969. Hjemsted: Tversted. Puldhue af silkebrokade, vissengrøn med blomstermønster i blågrøn, laksefarve og metaltråd. Huen er foeret med ufarvet, groft, opkradset, lærredsvævet uldstof og er kantet med vissengrønt silkebånd. Besætning langs issestykke og 2cm fra nakkens underkant af knipling i ubleget hør med stråperler og galslag i vissengrøn og laksefarve. Bindebændler.

5 167. VHM Hjemsted: Råbjerg. Puldhue af satinvævet silke, mørkegrøn med lanceret mønster i gul, brun, beige og rødbrun. Øgninger af flere forskellige stoffer både på issestykke og nakke. Huen er foeret med blårlærred. Issestykket er kantet med grønt taftbånd. Nakken er rynket. Trådrester fra bindebånd. De mange øgninger må have været dækket af huetilbehør VHM Hjemsted: Hundelev. Puldhue af lyseblå silke med lancerede blomster i gul, hvid og brun. Huen er foeret med ubleget hørlærred. Besætning ved ørerne af metalknipling, i nakke og issestykkets forkant af gl.rosa, wienerlægget taftbånd. Bindebånd af gåseøjevævet hørbændel.

6 169. VHM Hjemsted: Vrangbæk, Understed.. Puldhue af silkebrokade, beige med mønster i mange farver samt metaltråd, nakke med broderi. Huen er foeret med ufarvet, opkradset, lærredsvævet uldstof og kantet med kirsebærrødt taftbånd i forkant og gl.rosa taftbånd i underkant. Smalle taftbånd kirsebærrødt og gl.rosa er syet på issestykket i panden og ved øret, lagt i wienerlæg VHM Hjemsted: V.Mellerup, Jerslev. Puldhue af. silkebrokade, vinrød med stort blomstermønster i flere farver. Huen er foeret med ubleget hørlærred og issestykket er kantet med blåt taftbånd. Nakken har løbegang med 2 snoede snore. Sølvknipling er syet langs huens kant, på issestykket er også en flæse af det blå taftbånd. Bindebånd af groft hørlærred.

7 171. VHM 1941/191. Hjemsted: Hallund. Puldhue af silkebrokade, brun med blomstermønster i mørkerødt, gult, grønt og beige. Nakken er rynket. Huen er foeret med mørkeblåt, groft hørlærred og kantet med gl.rosa silkebånd. Besætning af sølvknipling. Bindebånd af lærredsvævet bændel VHM Hjemsted: Grynderup, Vrå. Puldhue af sort, tyndt fløjl. Huen er foeret med glittet, mørkebrunt hørlærred og trykt kattun og kantet med gråblåt repsvævet silkebånd med picot. Besætning af metalknipling langs huens kant. Rester af blåt silkebindebånd.

8 173. VHM Hjemsted: Ukendt. Puldhue af kraftigt, brunt Fløjl. Huen er foeret med ternet blåt/hvidt hørlærred og kantet med sort kamgarnsstof. Besætning af sølvknipling er syet på inden for huens kant og dækker ikke ørespidserne. Bindebændel af repsvævet hør. Huen har formodentlig oprindelig været sort VHM Hjemsted: Ukendt. Puldhue med lang rynket nakke. Teglrød mønstervævet silke, rokokomønster i blå, grøn og beige og kniplingsslyng. Huen er foeret med hørlærred og issestykket er kantet med lyst teglstensrødt silkebånd. I nakken er syet løbegang, som rynkes med 2 hørlærredsbændler. Besætning af wienerlæggede bånd langs huens kant. På issestykket ligger båndet ind på huen, på den forlængede nakke hænger båndet ned.

9 Skæghatte 175. VHM Hjemsted: Rakkeby. Skæghatte med issebændel. Kerne og bændel af hørlærred. Skæg af fint lærred og mønstret mol kantet med fileret blonde og enkel knipling VHM Hjemsted: Tornby. Skæghatte med issebændel. Kerne og bændel af hørlærred. Skæg af fint hørlærred uden pynt VHM Hjemsted: Tornby. Skæghatte med issebændel. Kerne og bændel af hør med gåseøjevævning. Skæg af kammerdug kantet med gazeknipling.

10 178. VHM Hjemsted: Ukendt. Skæghatte med issebændel. Kerne og bændel af hørlærred. Skæg af fint lærred kantet med gazeknipling VHM 1980/126. Hjemsted: Bratskov Møllegård, Brovst. Skæghatte med issebændel. Kerne og bændel af hørlærred. Skæg af fint bomuldslærred med tern i satin VHM 1980/127. Hjemsted: Bratskov Møllegård, Brovst. Skæghatte med rest af issebændel, Kerne og bændel af hørlærred. Skæg af fint hørlærred med zigzag hulsømme og kantet med gazeknipling.

11 181. VHM Hjemsted: Nejstgård, Tornby. Skæghatte med isseskæg. Kerne og bændel af hørlærred. Skæg af voile kantet med gazeknipling. Isseskæg af mønstret mol. Skæggene er ikke syet sammen. Skæghattene er monteret i puldhue VHM Se katalog nr VHM Hjemsted: Ukendt. Skæghatte med isseskæg. Kerne og bændel af vaffelvævet og repsvævet bomuldsstof og hørlærred. Skæg og isseskæg af mol, gaze, batist med kant af gazeknipling. Skæggene er syet sammen VHM 1954/148. Hjemsted: Ukendt. Skæghatte med isseskæg. Kerne og bændel af hørlærred. Skæg af mønstret mol kantet med flamsk knipling VHM 1954/149. Hjemsted: Ukendt. Skæghatte med isseskæg. Kerne og bændel af hørlærred og batist. Skæg af kammerdug, isseskæg af ternet mol. Skægget er kantet med flamsk knipling, isseskæg mangler knipling, men den ujævne kant tyder på at der har været.

12 Krave 185. VHM 1031A. Hjemsted: Nejstgård, Tornby. Barnekrave af gaze, rynket og kastet til et bændel. Bredde: 6,5cm, længde: 98cm rynket til 24cm. Snipper 186. VHM 1031 B. Hjemsted: Nejstgård, Tornby. Snip til barn. Voile er foldet til trekant med den trådlige side som forkant, hertil er bincheknipling kastet. Bændel er sømmet til begge forkantens spidser. Forkant: 28cm.

13 187. VHM 1954/147. Hjemsted: Ukendt. Snip af mol foldet til trekant med bincheknipling kastet til forkanten VHM 1980/128. Hjemsted: Bratskov Møllegård, Brovst. Snip af hørlærred foldet til trekant med gazeknipling kastet til forkanten VHM 1980/129. Hjemsted: Bratskov Møllegård, Brovst. Snip af mol foldet til trekant med torchonknipling kastet til forkanten.

14 Pandepuder 190. VHM Hjemsted: Nejstgård, Tornby. Pandepude af mørkebrunt fløjl med foer af mørkerødt, stormønstret bomuldsstof. Foeret er stafferet på fløjlet. Pandepuden er smal med flæse af sort tarlatan, som er lagt dobbelt og syet med trækkesyning. I forkanten er flæsen smal og glat, i bagkanten er flæsen bredere og lægget. I enderne er hægte og malle. Pandepuden har formodentlig oprindelig været sort. Ca VHM Hjemsted: Vrå. Pandepude af sort fløjl med foer af grågrøn silke. Fløjlet er stafferet på foeret. Pandepuden er smal med flæse af sort tarlatan, som er lagt dobbelt og syet med nedlagt syning og grunde. Flæsen er glat i forkanten og lægget i bagkanten, men har samme bredde. Sort silkebånd i hver ende. Ca

15 192. VHM 1941/192. Hjemsted: Hallund. Pandepude af mørkebrunt fløjl med foer af cremefarvet silke og kantet med grønt silkebånd. Pandepuden er smal med flæse af sort tarlatan, som er lagt dobbelt og syet med nedlagt syning og grunde. Flæsen er glat i forkanten og lægget i bagkanten, men har samme bredde. Rest af sort silkebånd. Pandepuden har formodentlig været sort, foeret har været rødt. Ca Rest af elastik ved enderne er en senere tilføjelse VHM 1961/125. Hjemsted: Ulsted. Pandepude af sort fløjl med foer af glittet, orangerødt hørlærred og kantet med rødlilla silkebånd. Pandepuden er smal med flæse af sort tarlatan, som er lagt dobbelt og syet med applikationer og nedlagt syning. Flæsen er glat i forkanten og lægget i bagkanten, men har næsten samme bredde. Sort silkebånd i hver ende. Ca

16 194. VHM1021. Hjemsted: Nejstgård, Tornby. Pandepude af sort fløjl med foer af bomuldsstof, sort med lille tæt mønster af grønne blomster, kantet med blågrønt taftbånd. Pandepuden er bred med flæse af sort tyl med trækkesyning. Flæsen er kun syet på bagkanten og omkring enderne. Sort silkebånd i enderne. Ca VHM 1954/106. Hjemsted: Ukendt. Pandepude af mørkebrunt fløjl med foer af rødt bomuldsstof, indlæg af stift papir og kantet med grønt silkebånd. Pandepuden er bred med smal flæse af sort maskinblonde af kamgarn. Flæsen er glat i forkanten og lægget i bagkanten. Bindebånd af lærredsvævet bomuldsbændel i enderne. Pandepuden har formodentlig oprindelig været sort. Midt i 1800-tallet.

17 196. BAM /1969. Hjemsted: Tversted. Pandepude af sort fløjl med foer af glittet, rødt uldstof og indlæg af groft papir. Fløjl er stafferet på foer. Pandepuden er bred med smal flæse af sort maskinblonde. Flæsen er glat i forkanten og lægget i bagkanten. Bindebånd af sort lærredsbændel i enderne. Flæse af hvid tyl er riet på foersiden og ser ud til at være af ny dato. Midt i 1800-tallet BAM /1971. Hjemsted: Frederikshavn. Pandepude af sort fløjl med foer af lærredsvævet, glittet turkis uldstof. Fløjl er stafferet på foer. Pandepuden er bred med smal flæse af sort maskinblonde af kamgarn, hvorpå der er syet små sorte perler. Flæsen er glat i forkanten og lægget i bagkanten. Der er mærker fra oprindelige bindebånd, som er erstattet af et gobelinbånd, påsyet som ½ sløjfe i hver ende. Midt i 1800-tallet. COPYRIGHT DanskeFolkedansere. MED SKÆG OG PANDEPUDE

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA CA

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA CA Linhatte 198. VHM 1014. Hjemsted: Nejstgård, Tornby. Linhat af fint lærred. Skæggets udsmykning består i et lille læg indenfor kanten. I nakken er 4,6cm afstand mellem de 2 skæg. Skægget er syet 2cm ind

Læs mere

Nr er en samling huer, som Den Fynske Landsby har modtaget. Desværre kendte giveren ikke genstandenes oprindelsessted.

Nr er en samling huer, som Den Fynske Landsby har modtaget. Desværre kendte giveren ikke genstandenes oprindelsessted. Nr. 107 123 er en samling huer, som Den Fynske Landsby har modtaget. Desværre kendte giveren ikke genstandenes oprindelsessted. 107 Odense Bys Museer uden nr. Beskrivelse: Puldhue af lys silke. Nakken

Læs mere

Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted Herred X034 hovedbekl. Kvinde silke X035 hovedbekl. Kvinde silke

Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted Herred X034 hovedbekl. Kvinde silke X035 hovedbekl. Kvinde silke Kasse-oversigt Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted Herred 17 043X034 hovedbekl. Kvinde silke 18 043X035 hovedbekl. Kvinde silke 32 043X036 hovedbekl. Kvinde andet 31 043X037 hovedbekl. Kvinde halvsilke

Læs mere

MANDSHOVEDBEKLÆDNING.

MANDSHOVEDBEKLÆDNING. 1 2 MANDSHOVEDBEKLÆDNING. STRIKKEDE HUER. Strikkede huer var den almindelige hovedbeklædning i perioden 1760-1860. Huerne kan være strikket af uld eller bomuld. Mange af de røde huer er strikket af ufarvet

Læs mere

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA. 1780 CA. 1850.

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA. 1780 CA. 1850. Forklæder 105. VHM 1035. Tornby. Forklæde af trykt kattun. Råhvid bund med lille tæt rødt mønster på fladen og sort/rød bort i sider og underkant. Forklædet har bredt glat stykke på midten og rynker i

Læs mere

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA. 1780 CA. 1850.

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA. 1780 CA. 1850. Ærmetrøje og skørt 90. SÆM 5817. Hjemsted: Ukendt. Ærmetrøje og skørt af blåt, glittet ulddamask foeret med ubleget hørlærred. Trøjen har skjult snøring med 5/4 forskudte huller. Smal ryg med søm. Snøret

Læs mere

Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted Herred X027 hovedbekl. Barn silke X028 hovedbekl. Kvinde silke

Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted Herred X027 hovedbekl. Barn silke X028 hovedbekl. Kvinde silke Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted Herred 770 043X027 hovedbekl. Barn silke 771 043X028 hovedbekl. Kvinde silke 773 043X029 hovedbekl. Kvinde silke 772 043X030 hovedbekl. Kvinde silke Side 1 Amt

Læs mere

83 Odense Bys Museer nr. 1979/95 Hjemsted: Drejø Beskrivelse: Korsklæde, snip. Det består af en trekant af fint lærred, dertil er syet et 10 cm bredt stykke fint mønstret bomuld med en 5 cm bred kant af

Læs mere

Hovedtøj fra det nordlige område Lin Udstillingsnr.: 182

Hovedtøj fra det nordlige område Lin Udstillingsnr.: 182 Hovedtøj fra det nordlige område Hovedtøjet består af flere dele. Inderst blev lagt et strygebånd til at holde håret på plads. Derover kom det meget store stivede lin med knipling eller tylsbroderi i kanten,

Læs mere

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA. 1780 CA. 1850.

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA. 1780 CA. 1850. 26. VHM 19.162. Hjemsted: Heden, Elling. 1-radet kort vest med forstykker, ståkrave og lommelister af lyst bomuldsstof med indvævede striber. Forstykker, lommelister og krave med silkebroderi: smalle borter

Læs mere

Bånd Udstillingsnr.: 212

Bånd Udstillingsnr.: 212 Bånd Udstillingsnr.: 212 Museums nr.: FMN 199b/1913 Hjemsted: Sydfalster Materiale: Silkebånd Tidsperiode: 1830-1850 Beskrivelse: Overbindebånd syet i sort damask vævet silkebånd. 261 Brudehovedtøj I den

Læs mere

Tørklæder Udstillingsnr.: 137

Tørklæder Udstillingsnr.: 137 Tørklæder Tørklædet blev brugt af både mænd og kvinder. Hos mændene blev det bundet omkring skjortekraven som halsklud, og hos kvinderne blev det lagt over skuldrene og puttet ned i bullens åbning foran.

Læs mere

VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA CA

VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA CA Sjaler 139. SÆM 914. Hjemsted: Hørby. Sjal af rødt, kipervævet uldstof med påsyet bort i fransk sjalsmønster, og frynsebort af rødt uldgarn. Borten er syet på retsiden i det ene hjørne og vrangsiden i

Læs mere

Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted Herred X035 hovedbekl. Kvinde X037 hovedbekl. Kvinde fløjl

Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted Herred X035 hovedbekl. Kvinde X037 hovedbekl. Kvinde fløjl Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted Herred 734 070X035 hovedbekl. Kvinde 736 070X037 hovedbekl. Kvinde fløjl 737 070X038 hovedbekl. Kvinde fløjl 738 070X039 hovedbekl. Kvinde fløjl Side 1 Amt Område

Læs mere

69 Nyborg Museum nr Hjemsted: ukendt Materialer: Bredstribet hvergarn, tomatrød med striber i flere farver. Foer af fint hørlærred.

69 Nyborg Museum nr Hjemsted: ukendt Materialer: Bredstribet hvergarn, tomatrød med striber i flere farver. Foer af fint hørlærred. 69 Nyborg Museum nr. 1376 Hjemsted: ukendt Materialer: Bredstribet hvergarn, tomatrød med striber i flere farver. Foer af fint hørlærred. Knapper overtrukket med stof. Beskrivelse: Halvlang dobbeltradet

Læs mere

46 Odense Bys Museer nr.1979/93 Hjemsted: Drejø Materialer: Hvergarn, tværstribet i rød, grøn og smalle striber i flere farver. Foer af hørlærred og

46 Odense Bys Museer nr.1979/93 Hjemsted: Drejø Materialer: Hvergarn, tværstribet i rød, grøn og smalle striber i flere farver. Foer af hørlærred og 46 Odense Bys Museer nr.1979/93 Hjemsted: Drejø Materialer: Hvergarn, tværstribet i rød, grøn og smalle striber i flere farver. Foer af hørlærred og ryg af sort glittet hørlærred. Mønstrede metalknapper.

Læs mere

Id Genstand nr.:dragtdel Studieegnet Materiale Sted Herred Amt 20 001X020 korsklæde knipling. 21 001X021 korsklæde knipling

Id Genstand nr.:dragtdel Studieegnet Materiale Sted Herred Amt 20 001X020 korsklæde knipling. 21 001X021 korsklæde knipling Id Genstand nr.:dragtdel Studieegnet Materiale Sted Herred Amt 20 001X020 korsklæde knipling 21 001X021 korsklæde knipling 22 001X022 korsklæde blonde (maskin) 23 001X023 korsklæde m. broderi 24 001X024

Læs mere

Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Område Opbevaring X020 korsklæde knipling Sjælland Lis Sonne Svendsen

Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Område Opbevaring X020 korsklæde knipling Sjælland Lis Sonne Svendsen Kasse-oversigt Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Område Opbevaring 20 001X020 korsklæde knipling Sjælland Lis Sonne 21 001X021 korsklæde knipling Sjælland Lis Sonne 22 001X022 korsklæde blonde (maskin)

Læs mere

Id kasse egngenstand n Dragtdel Stud Materiale Område 41 SE X041 tørklæde bomuldsstof Danmark. 42 SE X042 tørklæde silke Ukendt

Id kasse egngenstand n Dragtdel Stud Materiale Område 41 SE X041 tørklæde bomuldsstof Danmark. 42 SE X042 tørklæde silke Ukendt Id kasse egngenstand n Dragtdel Stud Materiale Område 41 SE-08 001X041 tørklæde bomuldsstof Danmark 42 SE-08 001X042 tørklæde silke Ukendt 43 SE-08 001X043 tørklæde silke Ukendt 44 SE-08 001X044 tørklæde

Læs mere

MED SKÆG OG PANDEPUDE VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA CA Mandstøj.

MED SKÆG OG PANDEPUDE VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA CA Mandstøj. MED SKÆG OG PANDEPUDE Mandstøj. Skjorter 1. BAM 21.098/1979. Hjemsted: Frederikshavn. Hørlærredsskjorte med lang halsslids. Omkring slidsebunden er syet 2 rækker bagsting med knuder imellem. Navnemærkning

Læs mere

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA CA

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA CA Fingerhandsker 234. BAM 14.190/1969. Hjemsted: Understed. Strikkede fingervanter af hvidt bomuldsgarn med hulmønster og navnemærkning: MRACD med hulstrikning. Opslag med tvebinding. Mariane Christensdatter,

Læs mere

Id kasse egnet Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted 12 ME X049 sløjfe silkebånd. 637 ME X004 bånd silke Skodsbøl

Id kasse egnet Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted 12 ME X049 sløjfe silkebånd. 637 ME X004 bånd silke Skodsbøl Id kasse egnet Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted 12 ME-03 043X049 sløjfe silkebånd 11 ME-03 043X050 sløjfe silkebånd 9 ME-03 043X051 sløjfe silkebånd 10 ME-03 043X052 diverse andet 637 ME-03 044X004

Læs mere

Nr. Genstand Museum og nr. Hjemsted Beskrivelse

Nr. Genstand Museum og nr. Hjemsted Beskrivelse Nr. Genstand og nr. Hjemsted Beskrivelse 1. Kjole Kerteminde Nr. 3579 2. Skørt Horsens historiske Nr. 3389 3. Kjole Kødstadmuseet Den Gamle By Nr. 18A-40 4. Sjal Roskilde Nr. 7-1947 5. Sjal Svendborg og

Læs mere

Forord. I 2010 blev det i Maribo, der skulle afholdes Danske Folkedanseres og Danske Folkedanseres Spillemandskreds Landsstævne.

Forord. I 2010 blev det i Maribo, der skulle afholdes Danske Folkedanseres og Danske Folkedanseres Spillemandskreds Landsstævne. 1 Forord I 2010 blev det i Maribo, der skulle afholdes Danske Folkedanseres og Danske Folkedanseres Spillemandskreds Landsstævne. 2 I den forbindelse blev der, traditionen tro, indledt et samarbejde mellem

Læs mere

Id Genstand nr.: Dragtdel Studieegnet Materiale Sted Herred 343 044X003 hovedbekl. Kvinde fløjl. 491 048X008 hovedbekl.

Id Genstand nr.: Dragtdel Studieegnet Materiale Sted Herred 343 044X003 hovedbekl. Kvinde fløjl. 491 048X008 hovedbekl. Id Genstand nr.: Dragtdel Studieegnet Materiale Sted Herred 343 044X003 hovedbekl. Kvinde fløjl 491 048X008 hovedbekl. Kvinde andet 580 050X010 hovedbekl. Kvinde fløjl 581 050X011 hovedbekl. Kvinde silke

Læs mere

1 Nordfyns Museum, Bogense nr. A 2640 Hjemsted: Mejlskov Materialer: Mørkeblå ulddamask. Foer af hørlærred. Beskrivelse: Rokoko kvindetrøje med fast

1 Nordfyns Museum, Bogense nr. A 2640 Hjemsted: Mejlskov Materialer: Mørkeblå ulddamask. Foer af hørlærred. Beskrivelse: Rokoko kvindetrøje med fast 1 Nordfyns Museum, Bogense nr. A 2640 Hjemsted: Mejlskov Materialer: Mørkeblå ulddamask. Foer af hørlærred. Beskrivelse: Rokoko kvindetrøje med fast skød og økseærmer. Den har rygsøm med stikning på retsiden

Læs mere

Id Genstand nr.: Dragtdel Studieegnet Materiale Sted Herred Amt 56 001X056 håndlinning hørlærred. 57 001X057 krave hørlærred

Id Genstand nr.: Dragtdel Studieegnet Materiale Sted Herred Amt 56 001X056 håndlinning hørlærred. 57 001X057 krave hørlærred Id Genstand nr.: Dragtdel Studieegnet Materiale Sted Herred Amt 56 001X056 håndlinning hørlærred 57 001X057 krave hørlærred 58 001X058 krave hørlærred 59 001X059 krave hørlærred 60 001X060 krave hørlærred

Læs mere

Hæklet dukke - Sus. Opskrift på hæklet dukke, hæklet hund og udstyr. Designet af Ilse Charlotte Funch. Sådan hækles Sus:

Hæklet dukke - Sus. Opskrift på hæklet dukke, hæklet hund og udstyr. Designet af Ilse Charlotte Funch. Sådan hækles Sus: Hæklet dukke - Sus Sådan hækles Sus: Opskrift på hæklet dukke, hæklet hund og udstyr. Designet af Ilse Charlotte Funch Tyndt hudfarvet garn, som passer til hæklenål nr. 3. Gult garn til hår. Nogle rester

Læs mere

TYPE - MATERIALE SNIT

TYPE - MATERIALE SNIT Flere 1 farve PRØVE lomme privat 000.jpg s nr registrering af ID 001 er nu ID 270. PRØVE. 6. januar 2015 Side 1 af 306 Lisbeth Green Ukendt 2 09-06-2010 Sen nyrokoko Silke farve blå - brun Spids - 2 Sjalskrave

Læs mere

1800-tallet på hovedet.

1800-tallet på hovedet. Udstillingskatalog. 1800-tallet på hovedet. Kvindehovedtøjer fra Hedebo, Skovbo og Stevns. 1770 1900 Udstilling i Gule Hal, Køge 9. 29. juli 2017 1 Genstandene i denne udstilling er venligst udlånt af:

Læs mere

Vejledning i dragtsyningsteknikker - KNÆBUKSER

Vejledning i dragtsyningsteknikker - KNÆBUKSER Tekst: Hanne Dyhr og Kamma Gudmand-Høyer Foto: Birger Lund Redaktion: Dragtgruppen 2 SY-VEJLEDNING TIL KNÆBUKSER 1700-tallets mandsbukser var knæbukser. Bukserne var forholdsvis snævre og blev lukket foran

Læs mere

Røde Huer opmålinger v. Helga Roesen MORS. Id 1. Museum Morslands Historiske Museum. Håndstrikket. Flos

Røde Huer opmålinger v. Helga Roesen MORS. Id 1. Museum Morslands Historiske Museum. Håndstrikket. Flos Røde Huer opmålinger v. Helga Roesen MORS. Id 1 Morslands Historiske snr. 493a Oprindelse: Mors Garnfarve Rød Danalin 9/2 fv. 24 Længde 30 bredde 3-trådet garn - 2 tråde i nålen opklippet 1,5 cm. Afgrænset

Læs mere

Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted Herred Amt X056 håndlinning hørlærred X057 krave hørlærred X058 krave hørlærred

Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted Herred Amt X056 håndlinning hørlærred X057 krave hørlærred X058 krave hørlærred Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted Herred Amt 56 001X056 håndlinning hørlærred 57 001X057 krave hørlærred 58 001X058 krave hørlærred 59 001X059 krave hørlærred 60 001X060 krave hørlærred 61 001X061

Læs mere

Id kasse egnet Genstand nr.: Dragtdel Studieegnet Materiale 75 ME-02 001X075 sløjfe silke. 76 ME-02 001X076 sløjfe silke. 82 ME-02 001X082 bånd silke

Id kasse egnet Genstand nr.: Dragtdel Studieegnet Materiale 75 ME-02 001X075 sløjfe silke. 76 ME-02 001X076 sløjfe silke. 82 ME-02 001X082 bånd silke Id kasse egnet Genstand nr.: Dragtdel Studieegnet Materiale 75 ME-02 001X075 sløjfe silke Sted 76 ME-02 001X076 sløjfe silke 82 ME-02 001X082 bånd silke 113 ME-02 004X001 sløjfe silkebånd 137 ME-02 005X009

Læs mere

Udklipshedebo. På de næste sider i hæftet kan du se, hvordan du selv kan lære at sy udklipshedebo.

Udklipshedebo. På de næste sider i hæftet kan du se, hvordan du selv kan lære at sy udklipshedebo. Udklipshedebo Omkring 1850 udvikles udklipshedebo. Syerskerne klippede nu huller på tværs af trend og islæt. Hullerne blev udfyldt med kniplingssyning og udgjorde kernen i motiverne. I omvendt udklipshedebo

Læs mere

Strikket dukke Pernille Design Ilse Funch

Strikket dukke Pernille Design Ilse Funch Strikket dukke Pernille Design Ilse Funch Sådan strikkes Pernille: Tyndt hudfarvet garn, som passer til pinde nr. 2,5. Rødbrunt uldgarn til hår. Nogle rester broderegarn eller andet tyndt garn til brodering

Læs mere

Lære om kendetegn for vildt Dykænder

Lære om kendetegn for vildt Dykænder Lære om kendetegn for vildt Dykænder Dykænder Rødhovedet and, taffeland, troldand, hvinand, bjergand, havlit, edderfugl, sortand, fløjlsand, amerikansk skarveand Dykænder Letter med tilløb mod vinden Tilpasset

Læs mere

Amy og Alice Design Ilse Funch

Amy og Alice Design Ilse Funch Amy og Alice Design Ilse Funch Dukkerne Sidse og Amy er strikket efter samme opskrift: Tyndt hudfarvet garn, som passer til pinde nr. 2,5. Gule nuancer garn til hår. Nogle rester broderegarn eller andet

Læs mere

Fjern fortid, Middelalder og renæssance. Før år 0-1600

Fjern fortid, Middelalder og renæssance. Før år 0-1600 Fjern fortid, Middelalder og renæssance Før år 0-1600. Syet af Kirsten Borger Ørslevklostervej 272 7840 Højslev kirstenborger@ofir.dk www.kirstenborger.dk 1 Indhold Før år 0-1600 1. Fjern fortid 2. Middelalder

Læs mere

Dåbstøj Kristentøj. Af Anni Bloch

Dåbstøj Kristentøj. Af Anni Bloch Dåbstøj Kristentøj Af Anni Bloch I forbindelse med udformningen af en udstilling på Amagermuseet i 2001 omhandlende museets dåbstøj blev jeg opmærksom på, at der ikke er foretaget en sammenhængende undersøgelse

Læs mere

Stingforklaringer DGIdans og musik Dragtgruppen

Stingforklaringer DGIdans og musik Dragtgruppen 1 Stingforklaringer DGIdans og musik Dragtgruppen Risting Risting: Også kaldet forsting, bruges til rining samt til stikninger feks. På skjorter, vestekraver mm. Bruges ristingene som pyntesting syes stingene

Læs mere

PENGEKAT. Se mønsterark B, rød streg

PENGEKAT. Se mønsterark B, rød streg PENGEKAT Når man rejser, er en pengekat helt uundværlig til pas, penge, billetter, boardingpas osv. Den kan selvfølgelig også bruges som en lille taske, når man er i byen. 17 cm et langt stykke skind 20

Læs mere

Rykning af et skind til pels pandebånd.

Rykning af et skind til pels pandebånd. Rykning af et skind til pels pandebånd. 1. Skær skindet midt i grozen og sy Hvis skindet er for kort er der to muligheder for at forlænge det. nakkerne sammen. 2. Lave en rykning så det bliver længere.

Læs mere

side 1 varenr.: varetekst: farver: antal: Pris pr. stk.: 436008 Kanvas bælte med nitter Turkis one size 8 Dkkr. 48 Vejl.

side 1 varenr.: varetekst: farver: antal: Pris pr. stk.: 436008 Kanvas bælte med nitter Turkis one size 8 Dkkr. 48 Vejl. side 436008 Kanvas bælte med nitter Turkis one size 8 436024 Ruskindsbælte Grøn str 95 5 436050 Bredt dobbeltbælte. Læder Guld str. 85 Sølv str. 95 Guld str. 95 Sølv str. 85 65 65 70 70 49 43605 Bredt

Læs mere

Bukser. Nr.64 Genstand

Bukser. Nr.64 Genstand Nr.64 Iljemsted Nr.65 Nr.66 Nr.67 Silkebind. SM 860/1959 Silkeborg Fdrste halvdel af 1800-d,rene Silkeb6ndet har sort, satinvrevet midte. Mgrk gammelrosa taft pi hver side af midten. Yderkantern er gyldne.

Læs mere

Model. En quick guide til beskrivelse af arbejdsgang

Model. En quick guide til beskrivelse af arbejdsgang Model 4049 En quick guide til beskrivelse af arbejdsgang Stofvalg: kjolestof med et godt fald, evt med stræk i (fx silke med stæk i) Derudover skal du bruge: elastik ca 0,7 cm bred, lynlås og vlieseline

Læs mere

PRISKURANT FOR REPARATIONSARBEJDE Gældende fra 1. marts 1977

PRISKURANT FOR REPARATIONSARBEJDE Gældende fra 1. marts 1977 PRISKURANT FOR REPARATIONSARBEJDE Gældende fra 1. marts 1977 JAKKER 1. Nyt lærred på kraven... 15 2. Nyt gylpfor på den ene side... 30 3. Nyt gylpfor på begge sider... 45 4. Nyt for i jakker uden lommer

Læs mere

Dragværk. På billedet kan du se en pige eller kvinde, der står på ryggen af en hane. Pigen er syet i dragværk. Det er et lille motiv på en knædug.

Dragværk. På billedet kan du se en pige eller kvinde, der står på ryggen af en hane. Pigen er syet i dragværk. Det er et lille motiv på en knædug. Dragværk Fra anden halvdel af 1700-tallet er tekstiler med såkaldt dragværk bevaret. Her trak kvinderne i brede borter tråde ud i hele stoffets bredde og syede derefter figurer som f.eks. dyr og træer

Læs mere

Etiketten findes i sort / gul samt rød / sort / hvid størrelse 49 mm x 29 mm. Etiketten findes i sort / hvid størrelse 48 mm x 29 mm

Etiketten findes i sort / gul samt rød / sort / hvid størrelse 49 mm x 29 mm. Etiketten findes i sort / hvid størrelse 48 mm x 29 mm Aktietændstikfabriken Glødefri De med markerede etiketter er gengivet fra Kjeld Kronwall katalog over danske tændstiketiketter, med tilladelse fra Kjeld Kronwall Etiketten findes i sort / gul samt rød

Læs mere

smykker vinter 2010 Malouca smykkedesign Fenrisgade 1, 5. th. 2200 København N tel. 2621 2809 linda_jensen@me.com Danske Bank 0252-4205655706

smykker vinter 2010 Malouca smykkedesign Fenrisgade 1, 5. th. 2200 København N tel. 2621 2809 linda_jensen@me.com Danske Bank 0252-4205655706 smykker vinter 2010 Malouca smykkedesign Fenrisgade 1, 5. th. 2200 København N tel. 2621 2809 linda_jensen@me.com Danske Bank 0252-4205655706 Dodningehoveder halskæder + vedhæng Vedhæng til halskæde med

Læs mere

Pfaff tilbehør. Færdig størrelse: 23 x 20 cm

Pfaff tilbehør. Færdig størrelse: 23 x 20 cm Færdig størrelse: 23 20 cm Det skal du bruge Pfaff sy- og broderimaskine 1435 90 cm turkis læder 1025 50 cm hvid vinyl 1231 63 cm bomuld til foret 1025 25 cm mørkerød silke 1025 25 cm mørkepink filt Små

Læs mere

Nisseland. Sne og sø:

Nisseland. Sne og sø: Nisseland Sne og sø: Materialer: 1 pakke vat, et lille spejl og noget silkepapir Krøl silkepapiret sammen til en bakke. Spred vattet ud over det område, hvor nisselandskabet skal være. Lav et hul i vattet

Læs mere

SILKEVEJ Jewelry & Accessories. catalogue

SILKEVEJ Jewelry & Accessories. catalogue SILKEVEJ Jewelry & Accessories catalogue JEWELRY- FLOWER COLLECTION Kode: Flow01 Pris: Dkr.325 Materiale: 18K Guldbelagt messing Kode: Flow02 Pris: Dkr.325 Materiale: 18K Guldbelagt messing Ørestikker

Læs mere

Materiale til dukken: Benene og kroppen: Armene: Fødderne: Montering:

Materiale til dukken: Benene og kroppen: Armene: Fødderne: Montering: Trine Materiale til dukken: Dukken: Tyndt hudfarvet garn, som passer til pinde nr. 2,5. Orange garn til hår. Nogle rester broderegarn eller andet tyndt garn til brodering af ansigtet. Til fyld er der brugt

Læs mere

Vejledning i dragtsyningsteknikker LANG BUKS

Vejledning i dragtsyningsteknikker LANG BUKS 1 Syvejledning / syprøver: Anette Kvist Nielsen Redigering: Dragtgruppen Idèoplæg: Hanne Dyhr og Kamma Gudmand-Høyer 2 SY-VEJLEDNING TIL LANGE BUKSER 1800-tallets mandsbukser var hovedsageligt lange bukser.

Læs mere

Etiketten er sort og gul størrelse 47 x 25 mm. Etiketten er sort og gul størrelse 47 x 25 mm. Etiketten er sort og gul størrelse 47 x 26 mm

Etiketten er sort og gul størrelse 47 x 25 mm. Etiketten er sort og gul størrelse 47 x 25 mm. Etiketten er sort og gul størrelse 47 x 26 mm H.E. Gosch & Co. Exportetiketter - del 2 Udenlandske reklamer De med markerede etiketter er gengivet fra Kjeld Kronwall katalog over danske tændstiketiketter, med tilladelse fra Kjeld Kronwall størrelse

Læs mere

Elsker, elsker ikke...

Elsker, elsker ikke... Elsker, elsker ikke... Grydelapper (mønster til syning i hånden, på maskine eller med accuquilt) Elsker, elsker ikke. Grydelapper Grydelapperne måler ca. 8 x 8 inch (21 x 21 cm) i færdigt mål. Du skal

Læs mere

Liv. Design Ilse Funch

Liv. Design Ilse Funch Liv Design Ilse Funch Materiale til dukken: Dukken: Tyndt hudfarvet garn, som passer til pinde nr. 2,5. Jeg har brugt Nissegarn, som passer til pinde 3. Når det strikkes med pinde 2,5, så bliver det dejlig

Læs mere

Coverlock Quilt. Med denne overlockteknik kan du quilte forstykke, pladevat og bagstykke sammen på én gang. Det skal du bruge

Coverlock Quilt. Med denne overlockteknik kan du quilte forstykke, pladevat og bagstykke sammen på én gang. Det skal du bruge Coverlock Quilt Med denne overlockteknik kan du quilte forstykke, pladevat og bagstykke sammen på én gang. Omtrentlig størrelse 170 cm x 170 cm Det skal du bruge Alle stofferne er mangefarvede fra meget

Læs mere

JAKETTER, FRAKKER og lign. 1. 1- eller 2-rd. jaketter 32 timer... 1920

JAKETTER, FRAKKER og lign. 1. 1- eller 2-rd. jaketter 32 timer... 1920 PRISKURANT for DAMESKRÆDDERI Gældende fra 1. marts 1977 JAKETTER, FRAKKER og lign. 1. 1- eller 2-rd. jaketter 32 timer... 1920 2. (3) Ved forarbejdning af stykker uden lærred og anden belægning reduceres

Læs mere

BRØNDSHOLM. Valentine. Bryllup & Dekoration 2014. Valentine& Wedding. Trends 2014. www.brondsholm.dk TLF: 70 20 36 35

BRØNDSHOLM. Valentine. Bryllup & Dekoration 2014. Valentine& Wedding. Trends 2014. www.brondsholm.dk TLF: 70 20 36 35 BRØNDSHOLM Valentine& Valentine Bryllup & Dekoration 2014 Wedding Trends 2014 OBS! BESTLLNGSVARER 8-14 DAGES LEVERNGSTD www.brondsholm.dk TL: 70 20 36 35 Valentinsdag Mors dag A Hjerte, træ, 73-55861

Læs mere

sommermode magasin Nr. 05 / MAJ 2010 Kr. 59,50 9 Gudeskøn DRESS EXPRESS idéer TIL kreativt HÅRpynt Romantiske flæser & blidt og delikat

sommermode magasin Nr. 05 / MAJ 2010 Kr. 59,50 9 Gudeskøn DRESS EXPRESS idéer TIL kreativt HÅRpynt Romantiske flæser & blidt og delikat INGELISE'S SY magasin Nr. 05 / MAJ 2010 Kr. 59,50 9 idéer TIL kreativt HÅRpynt - der matcher dit tøj DRESS EXPRESS - hurtige ferieoutfits fra catwalken Romantiske flæser & petit fleur blidt og delikat Gudeskøn

Læs mere

skørter... Sommerskønne ı SY SELV BØRNETØJ

skørter... Sommerskønne ı SY SELV BØRNETØJ Design og tekst: Pernille Albers Foto: Skovdal og Skovdal Se læserservice side 73 Sommerskønne skørter... Vi har lavet en lille, lækker børnetøjskollektion, som er let at sy. Og børnene vil elske disse

Læs mere

Ni Frankensteins kat fra bogen af Curtis Jobling :-)

Ni Frankensteins kat fra bogen af Curtis Jobling :-) Ni Frankensteins kat fra bogen af Curtis Jobling :-) I sommers fyldte en helt særlig lille pige 5 år, og jeg ville gerne give hende en hjemmelavet gave. Jeg spurgte hendes mor, om der var nogen særlige

Læs mere

Kyndbøl Symaskiner. Kolbe. G Nålens. Nålens. tykkel. længde. Skaft. Indsnævring for griberspids. Nåle øje. Nålespids. 23.

Kyndbøl Symaskiner. Kolbe. G Nålens. Nålens. tykkel. længde. Skaft. Indsnævring for griberspids. Nåle øje. Nålespids. 23. 23. januar 2008 Generelle sy-tips fra Kyndbøl Symaskiner i Odense Nålen: Nålen er en af de vigtigste sy organer. Derfor er det vigtigt at vælge den rigtige nål til det det sy arbejde som skal fortages.

Læs mere

FLERFARVET QUILT 1 Flerfarvet quilt

FLERFARVET QUILT 1 Flerfarvet quilt ILT U Q T E V FLERFAR 1 Opal flerfarvet quilt DET SKAL DU BRUGE HUSQVARNA VIKING Opal -symaskine ¼"-patchworkfod (ekstraudstyr, delnummer 412785545) Udskiftelig overtransportør med ligesømsfod (ekstraudstyr,

Læs mere

Hæklet. Rib djævlehue

Hæklet. Rib djævlehue Hæklet Rib djævlehue Str: (præ/nyfødt) 0-3 mdr (3-6 mdr) 6-12 mdr (12-18 mdr) Hovedmål, cm: (32-35) 35-39 (39-43) 43-47 (47-49) Garn: Baby merino fra Drops, Alpaca Silke fra Drops, Alpakka solo fra Jarbo,

Læs mere

Grise Nøgle Etui Carmen Jorissen creacarmen.wordpress.com

Grise Nøgle Etui Carmen Jorissen creacarmen.wordpress.com Grise Nøgle Etui Carmen Jorissen creacarmen.wordpress.com Carmen skriver: Denne søde gris hjælper dig med at finde dine nøgler hver gang! Du behøver ikke længere vende din taske på hovedet for den er meget

Læs mere

Det skal du bruge. Omtrentlig størrelse (86 cm x 154 cm)

Det skal du bruge. Omtrentlig størrelse (86 cm x 154 cm) creative 2.0 Quilt med påfugl Omtrentlig størrelse (86 cm x 154 cm) Det skal du bruge 60 x 110 cm blåt tone i tone batikstof 60 x 110 cm blomstret blåt batikstof 40 x 160 cm lilla/pink silkestof 40 x 160

Læs mere

Hvidsøm. På billedet kan du se en blomst, som er syet i hvidsøm. Blomsten er syet på en krave.

Hvidsøm. På billedet kan du se en blomst, som er syet i hvidsøm. Blomsten er syet på en krave. Hvidsøm blev udviklet umiddelbart efter rudesyning. De tidligere variationers trofasthed overfor stoffets trend og islæt blev nu udfordret. Svungne ranker med blomster og blade indgik sammen med små udsyede

Læs mere

Rudesyning. På de næste sider i hæftet kan du se, hvordan du selv kan lære at sy rudesyning.

Rudesyning. På de næste sider i hæftet kan du se, hvordan du selv kan lære at sy rudesyning. I de første fire tiår af 1800-tallet blomstrede den variation, som fi k navnet rudesyning. Tråde blev skåret eller klippet ud i stoffet inden for små ruder, der dannede åbne figurer, som ofte forestillede

Læs mere

92183 LOVIKKA GLITTRA TINDRA CURLY NOVA FUGA

92183 LOVIKKA GLITTRA TINDRA CURLY NOVA FUGA F B 92183 LOVIKKA GLITTRA TINDRA CURLY NOVA FUGA E A C C D B Version 1 92183 HÅRBØJLER ENHJØRNING (A): GARNALTERNATIV Nova (100 % bomuld) Nøgle ca. 50 g = 170 m Glittra (60 % cupro, 40 % metallic fibre)

Læs mere

April Ateljé Margaretha - Postboks Padborg. Tel

April Ateljé Margaretha - Postboks Padborg. Tel April 2018 Ateljé Margaretha - Postboks 252-6330 Padborg. Tel. 70 20 22 50 www.margaretha.dk E-mail: kundeservice@margaretha.dk Kære Klubmedlem! April er den fjerde måned, og foråret er snart på vej! Vi

Læs mere

I NV-900. Indhold: April 2008 Side 1

I NV-900. Indhold: April 2008 Side 1 Indhold: Skærmbillede af NV900 Side 2 Sømme i symaskinen Side 3 Brugen af udjævningsknappen på zigzagfoden J Side 4 Overlocksøm med guide og kantskærer Side 5 Blindsting Side 6 Stretchsøm Side 7 Knaphuller

Læs mere

Teddy Rattle Is it a toy isitatoy.blogspot.dk

Teddy Rattle Is it a toy isitatoy.blogspot.dk Teddy Rattle Is it a toy isitatoy.blogspot.dk Aishakenza fortæller: Mange tak for jeres interesse i min lille Bamse Rangle. Her er endelig opskriften. Som sædvanlig må du ikke sælge dette mønster. Du må

Læs mere

91241 SOFT COTTON M E H G D I L E A N J K C F B

91241 SOFT COTTON M E H G D I L E A N J K C F B 91241 SOFT COTTON M E H G I D L E A N J K C F B Version 1 91241 BAGVÆRK GARNKVALITET Soft Cotton (100% Bomuld. Nøgle ca 50 g = 80 m) GARNALTERNATIV Super Soft Cotton STØRRELSE KAGE Højde: Ca 9 cm. Omkreds:

Læs mere

Materialer: Du skal bruge sølvkarton, farvet karton, saks, lim.

Materialer: Du skal bruge sølvkarton, farvet karton, saks, lim. Indbydelseskort Send indbydelsekort ud, der er formet som et skjold. Du kan jo lave dem forskellige, så det bliver din gæsts våbenskjold. Det samme mønster skal så gå igen på det store skjold, spændet

Læs mere

Aktietændstikfabriken Glødefri

Aktietændstikfabriken Glødefri Aktietændstikfabriken Glødefri F 55.1.1 Aktietændstikfabriken Glødefri 49 x 29 (æske) Rød / sort 48 x 29 (æske) Hvid / sort Der findes flere varianter med forskel i fabrikkens baggrund. Derudover findes

Læs mere

Christian 9.s habit og overfrakke, 1884 og 1904 A1-1763 abcdefg

Christian 9.s habit og overfrakke, 1884 og 1904 A1-1763 abcdefg Christian 9.s habit og overfrakke, 1884 og 1904 A1-1763 abcdefg Introduktion Beskrivelse, materialer, snit Mode Dragtens historie Tilstand Konservering Andre dragter som tilhørte Christian 9. Kilder, litteratur

Læs mere

Overlocker 3034D. Indhold:

Overlocker 3034D. Indhold: Indhold: Trådspænding Side 2 Stinglængde Side 2 Differentiale Side 2 Skærebredde Side 2 Trykfodtryk Side 3 Åbn Dæksel Side 3 Håndhjul Side 3 Udskiftning af trykfod Side 3 Fjern stingfingeren Side 4 Friarm

Læs mere

Er du vild med patchwork? Der er masser af sjove projekter, som du kan gå i gang med, og vi har alt det stof, som du skal bruge!

Er du vild med patchwork? Der er masser af sjove projekter, som du kan gå i gang med, og vi har alt det stof, som du skal bruge! Patchwork INSTRUKTION 80411 Er du vild med patchwork? Der er masser af sjove projekter, som du kan gå i gang med, og vi har alt det stof, som du skal bruge! Patchwork er en teknik, hvor det går ud på at

Læs mere

Id 1. OPMÅLINGER - dragtkursus. top nr 1698. kategori kvinde. sted. dragtdel snøreliv. by Kobberup. materiale ulddamask storblomstret.

Id 1. OPMÅLINGER - dragtkursus. top nr 1698. kategori kvinde. sted. dragtdel snøreliv. by Kobberup. materiale ulddamask storblomstret. - dragtkursus Id 1 kategori kvinde dragtdel snøreliv matiale ulddamask storblomstret top nr 1698 Kobbup Kobbup Opdat hred Fjends Smal ryg med rygsøm, mange stive, hoftepude, udvendig snøring foran og bundne

Læs mere

2016 Unkeldesign All rights reserved

2016 Unkeldesign All rights reserved JIGGLYPUFF 1 Materialer 100% bomuldsgarn 8/4 - Lyserød 65 g - Sort - Mørkeblå - Lyseblå - Lidt lys turkis - Hvid Polyesterfyld (pudefyld) Hæklenål: str. 2,5 mm Forkortelser mr: magisk ring km: kædemaske

Læs mere

Birkely. Flamsk lærredskant Opsætning og afslutning

Birkely. Flamsk lærredskant Opsætning og afslutning Flamsk lærredskant Opsætning og afslutning Den flamske lærredskant letter efterarbejdet med trådenderne væsentligt og af samme grund bruger jeg ofte denne teknik i mine kniplinger. Den tætte kant låser

Læs mere

Garn: Baby merino fra Drops, Tynn merino fra Sandnes, Merci fra Filcolana, Pima bomuld fra Camarose

Garn: Baby merino fra Drops, Tynn merino fra Sandnes, Merci fra Filcolana, Pima bomuld fra Camarose Hæklet Djævlehue 1 Str: (nyfødt) 1-4 mdr (4-8 mdr) 8-12 mdr (12-18 mdr) Hovedmål, cm: (35-37) 37-41 (41-45) 45-48 (48-50) Garn: Baby merino fra Drops, Tynn merino fra Sandnes, Merci fra Filcolana, Pima

Læs mere

Katalog over Tune Mønstre

Katalog over Tune Mønstre Side 1 Katalog over Tune Mønstre Februar 2018 Med forbehold for prisændringer og ændringer i produktsortiment. TUNEGARN NØRREVEJ 1 4621 GADSTRUP TLF: 46 13 99 18 FAX: 46 13 70 11 Email: tunegarn@tunegarn.dk

Læs mere

Unika tasker Design og kunsthåndværk by brammer

Unika tasker Design og kunsthåndværk by brammer 5004 Blå/gylden kraftig bomuld o.a. Ternet for m/lomme. Broche. Velcrolukning. Skulderrem. Mål: ca. b 25 x h 35 cm 5005 Mønstret rød kraftig bomuld o.a. Rødt for m/lomme. Skulderremme. Mål: ca. b 45 x

Læs mere

Den store kappeguide 15-01-2003 Feedback: LiveForum, m@liveforum.dk. Den store Kappeside

Den store kappeguide 15-01-2003 Feedback: LiveForum, m@liveforum.dk. Den store Kappeside af 11 08-08-2012 21:07 Den store kappeguide 15-01-2003 Feedback: LiveForum, m@liveforum.dk Den store Kappeside Kapper er nemme at lave, og en af de beklædningsgenstande jeg oftest har blevet spurgt til

Læs mere

Id 1. OPMÅLINGER - dragtkursus. top nr kategori kvinde. sted. dragtdel snøreliv. by Kobberup. materiale ulddamask storblomstret.

Id 1. OPMÅLINGER - dragtkursus. top nr kategori kvinde. sted. dragtdel snøreliv. by Kobberup. materiale ulddamask storblomstret. - dragtkursus Id 1 kategori kvinde dragtdel snøreliv matiale ulddamask storblomstret top nr 1698 Kobbup Kobbup Opdat hred Fjends Smal ryg med rygsøm, mange stive, hoftepude, udvendig snøring foran og bundne

Læs mere

Lycrablonder. Hvid Pr. m. kr. 9,- Fås også i sort. Nr. 396A Br. 13,5 cm. Nr. 477 Br. 14 cm. Nr. 399A Br. 22,5 cm. Fås også i sort

Lycrablonder. Hvid Pr. m. kr. 9,- Fås også i sort. Nr. 396A Br. 13,5 cm. Nr. 477 Br. 14 cm. Nr. 399A Br. 22,5 cm. Fås også i sort 1 Nr. 501 Br. 4 cm Hvid Pr. m. kr. 8,- Fås også i sort Nr. 396A Br. 13,5 cm Hvid Pr. m. kr. 22,- Nr. 487 Br. 2 cm Hvid Pr. m. kr. 5,- Nr. 477 Br. 14 cm Hvid Pr. m. kr. 22,- Nr. 399A Br. 22,5 cm Hvid Pr.

Læs mere

Baldyring. På billedet kan du se et lille kvadratisk motiv syet i baldyring. Motivet er syet på et pyntehåndklæde.

Baldyring. På billedet kan du se et lille kvadratisk motiv syet i baldyring. Motivet er syet på et pyntehåndklæde. Baldyring Hvidsømmens spinkle og tætte netværk blev omkring 1840 udviklet til baldyring, hvor åbne udtrukne felter fyldtes med syning og blev omkranset af ranker og blade. Baldyring har mange lighedstræk

Læs mere

Post 1. Kig godt på billedet. Ved næste post skal I svare på nogle spørgsmål om billedet.

Post 1. Kig godt på billedet. Ved næste post skal I svare på nogle spørgsmål om billedet. Post 1 Ved næste post skal I svare på nogle spørgsmål om billedet. Post 2 Var der en engel på det første billede -og hvis der var, hvilken farve var den? Hvilken farve var sommerfuglen? Post 3 Ved sidste

Læs mere

Symaskine ABC. med. Kyndøl Symaskiner 66178183

Symaskine ABC. med. Kyndøl Symaskiner 66178183 Symaskine ABC med Kyndøl Symaskiner 66178183 Symaskine ABC lær din symaskine at kende Vi kender det alle sammen vi bruger ligesøm og zigzag på vores symaskine, og ikke mere! Men der er jo faktisk rigtig

Læs mere

INSPIRATION: Side 1 af 7

INSPIRATION: Side 1 af 7 INSPIRATION: MATERIALER: Uld ca. 30 g i bundfarven samt uld til dekoration, lynlås 20 25 cm, foam til skabelonen, vandflaske med huller i låget, plasticpose, rundstok, sæbe og masser af vand. Jeg bruger

Læs mere

Opskrift på hæklede dyr

Opskrift på hæklede dyr Opskrift på hæklede dyr Hækleinfo Følgende hækleteknikker skal du bruge til at hækle dyrene: Magisk cirkel (mr) Fastmaske (fm) Luftmaske (klm) Stangmaske (stgm) Halvstangmaske (hstgm) Dobbeltstangmaske

Læs mere

Skind på skind kåbe i brown female

Skind på skind kåbe i brown female Skind på skind kåbe i brown female Buntmager svendestykke Af Charlotte Nørgaard Thomsen EUC-syd maj 2005 SKP elev Min kunde vil have en mink jakke i denne model, bare med en kinakrave. Det er en skind

Læs mere

SNUP IDEEN - GRATIS MØNSTER

SNUP IDEEN - GRATIS MØNSTER SNUP IDEEN - GRATIS MØNSTER SKOVALF I HOBBYFILT Find flere gratis mønstre på stof2000.dk Materialer: 140 cm gørn hobbyfilt 4 træperler 12 mm 70 cm lædersnøre 2 mm 75x10 cm imiteret skind, vintage look,

Læs mere

Kursus i overlocker. Trådningsdiagram til 640D.

Kursus i overlocker. Trådningsdiagram til 640D. Trådningsdiagram til 640D. Side 1 Trådningsdiagram til 925D, 929D M1034D og 940D. Side 2 Trådspændingerne: Gul 4 Rød 4 Grøn 4 Blå 4 Blå: 7 Grøn: 7 Side 3 Sådan finder man de forskellige knapper på 640D.

Læs mere