RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN. til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN. til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland"

Transkript

1 DAGSORDEN til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland Tirsdag den 20. september 2016 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Tema: Virkeligheden set fra et jobcenter Per Rasmussen, Arbejdsmarkedschef, Middelfart Kommune 1. Meddelelser fra formand 1.1. Møde med Region Syddanmark den 14. oktober Møde med ministeren den 24. oktober Beslutningspunkter 2.1. Mangel- og paradoksproblemer Aktuelle overvågningsdata i forhold til mangelproblemer Status for initiativer 2.2. Ajourføring af positivlisten til den regionale uddannelsespulje 2.3. Samarbejdsaftale med VEU-centerrådene i Sydjylland 2.4. Årlig drøftelse af strategi for nytteindsats 2.5. Rådets Strategidag 2.6. Mødekalender Pressemeddelelse 3. Orienteringspunkter 3.1. Opgørelse over anvendelse af kurser på positivlisten 3.2. Nøgletal for udviklingen på arbejdsmarkedet 3.3. Status på reformer og indsats 3.4. Orientering om status på forvaltningssager 3.5. Kommende møde i Vækstforum 27.september Eventuelt Sekretariatet, Arbejdsmarkedskontor Syd, Dannebrogsgade 3, 2., 5000 Odense C, tlf , amksyd@star.dk

2 Pkt. 1.1: Møde med Region Syddanmark den 14. oktober 2016 vje/uch I Rådets strategi- og udviklingsplan 2016 indgår afholdelse af møde mellem formandskaberne for hhv. Rådet og Vækstforum med henblik på drøftelse af fælles initiativer. Mødet blev afholdt den 27. april 2016, og det blev besluttet at fortsætte arbejdet i regi af aktionsplanen vedr. kvalificeret arbejdskraft. Aktionsplanen er et led i opfølgningen på Region Syddanmarks Regional Vækst- og Udviklingsstrategi Næste møde vedr. aktionsplanen er aftalt til den 14. oktober 2016, og program for mødet forventes udsendt medio september. Sekretariatet indstiller, at Rådet drøfter perspektiver, som formandskabet kan fremføre på mødet og evt. sender temaerne i høring hos Rådets arbejdsgruppe. Deltagerkredsen på mødet den 14. oktober er formandskaberne for de regionale arbejdsmarkedsråd, Styregruppen for Syddansk Uddannelsesaftale, Kommunekontaktrådet (KKR), Syddansk Vækstforum, Udvalget for Regional udvikling og Regionsrådet samt repræsentanter for VEU-centrene og erhvervsskolerne. Med overskriften mangel på kvalificeret arbejdskraft forventes to temaer drøftet på mødet: Flere unge til EUD Efteruddannelse Formålet med drøftelserne om kvalificeret arbejdskraft er at styrke dialogen mellem de eksisterende fora på området og bidrage til konkrete indsatser, som aktørerne sammen eller hver for sig kan arbejde hen mod at indfri. Intet.

3 Pkt. 1.2: Møde med ministeren den 24. oktober 2016 Formandskabet har den årlige ½- dagskonference med formandskabet fra de øvrige 7 RAR, BER-FU, STAR og beskæftigelsesministeren den 24. oktober Sekretariatet indstiller, at Rådet tager meddelelsen til efterretning. GKB/uch Den årlige konference med formandskabet fra de øvrige 7 RAR, BER-FU, STAR og beskæftigelsesministeren er den 24. oktober 2016 kl i København. Der er endnu ikke udmeldt tema for konferencen. Intet.

4 Pkt Aktuelle overvågningsdata i forhold til mangelproblemer vje/hfp/uch Jf. Rådets Strategi- og udviklingsplan drøfter Rådet på hvert møde mangelsituationen på det sydjyske arbejdsmarked. Sekretariatet indstiller, at Rådet drøfter mangelsituationen og beslutter at lægge de nye overvågningsredskaber ud på Rådets hjemmeside, samt at de sendes til de arbejdsmarkedspolitiske udvalg i kommunerne. Der indledes med en præsentation af mangelsituationen på det sydjyske arbejdsmarked ved sekretariatet. Det fremgår af trepartsaftalen, at der skal videreudvikles på de redskaber, der indgår i overvågningen af arbejdsmarkedet, herunder af datagrundlaget for Arbejdsmarkedsbalancen. Blandt de nye overvågningsredskaber indgår månedlige opdateringer af reserven blandt ledige. Dvs. antallet af jobparate ledige, der har gået ledige i mere end 3 måneder, fordelt på stillingsbetegnelser og kommuner. Det foreslås, at Rådet lægger kommunefordelte overvågningsmaterialer ud på Rådets hjemmeside, i den takt det færdigudvikles, og sender det til de arbejdsmarkedspolitiske udvalg i kommunerne. Mangelsituation Sydjylland, juni 2016.

5 Pkt Status på initiativer vje/hfp/uch Jf. Rådets Strategi- og udviklingsplan følges på hvert møde op på initiativer til forebyggelse af mangel på arbejdskraft. Sekretariatet indstiller, at Rådet drøfter opfølgningen på de forskellige initiativer og beslutter, hvilke forslag til initiativer fra arbejdsgruppen der skal vedtages. I notatet Opfølgning på forebyggelse af mangel- og paradoksproblemer er der redegjort for bl.a.: aktuelle pressehistorier om mangel og den opfølgning, der er iværksat Status på indgåede jobserviceaftaler i regi af Jobservice Danmark RAR Sydjyllands projekt om højtudannet arbejdskraft i samarbejde med Akademikerne og med bevilling fra BER-puljen. Bemærk, at der i pkt. 3.1 er redegjort for eksempler på mangelprojekter i jobcentrene med anvendelse af kurser på Rådets regionale positivliste. Der har været møde i Rådets arbejdsgruppe vedr. mangel den 5. september Ole Kjær vil på mødet gøre nærmere rede for arbejdsgruppens drøftelser og forslag til initiativer. Opfølgning på forebyggelse af mangel- og paradoksproblemer.

6 Pkt. 2.2: Ajourføring af positivlisten for den regionale uddannelsespulje vje/hfp/uch Det Regionale Arbejdsmarkedsråd drøfter 2 gange årligt, hvilke korte erhvervsrettede kurser der skal fremgå af den regionale positivliste. Rådet har i marts måned 2016 besluttet positivlisten gældende for 1. april til 30. september 2016, og skal på mødet i september godkende en revideret liste med virkning fra 1. oktober 2016 til 31. marts Sekretariatet indstiller, at Rådet drøfter og godkender forslag til revision af positivlisten gældende fra 1. oktober I vedlagte notat omtales forslag til revision af den gældende positivliste, der skal gælde fra 1. oktober 2016 til 31. marts Den gældende regionale positivliste er udarbejdet med udgangspunkt i Arbejdsmarkedsbalancen og øvrig regional viden om erhvervsområder, hvor der forventes jobåbninger inden for de kommende 6 måneder, og som kan afhjælpes ved opkvalificering af ledige dagpengemodtagere med korte erhvervsrettede kurser. Pr. 1. juli 2016 blev en ny arbejdsmarkedsbalance offentliggjort, hvilket giver anledning til, at Rådet foretager en mindre revision af den nuværende positivliste. Grundlaget for revision af positivlisten er nye mangelområder på Arbejdsmarkedsbalancen i forhold til de mangelområder, der danner grundlaget for den nuværende positivliste. I notatet belyses de enkelte stillingsbetegnelser. Sekretariatet har foretaget en høring af uddannelsesinstitutionerne mht. kurser/uddannelsesforløb inden for disse få nye stillingsbetegnelser. På baggrund af høringen er de indmeldte kurser/uddannelsesforløb indsat i den nuværende gældende positivliste, som samlet udgør forslag til ny positivliste. Forslag til revision af positivlisten for den regionale uddannelsespulje.

7 Pkt. 2.3: Samarbejdsaftale med VEU-centerrådene i Sydjylland vje/uch I RAR Sydjyllands handleplan, Langtidsledigheden skal bekæmpes, under Strategi- og udviklingsplan 2016, er der i aktiviteter indlagt fællesmøde mellem henholdsvis RAR s formandskab og VEU-centerrådene i Sydjylland om koordinerede initiativer i forhold til målrettet opkvalificering. Den 2. juni blev fællesmødet med VEU-Centerråd Vest, Syd og Trekantområdet afholdt med beslutning om indgåelse af en samarbejdsaftale. Der er nu udarbejdet forslag til samarbejdsaftale. Sekretariatet indstiller, at Rådet godkender samarbejdsaftalen. Uddannelsessystemet og beskæftigelsessystemet har mange fælles snit- og berøringsflader, hvor det kan give et godt udbytte for begge parter, at man indgår i et tættere samarbejde. Derfor indeholder samarbejdsaftalen blandt andet samarbejde omkring vejledning, mangel på arbejdskraft og et fælles samarbejdsprojekt for at imødegå mangel på arbejdskraft. Projektet skal nærmere defineres i efteråret Samarbejdsaftalen skal styrke og målrette opkvalificeringsindsatsen, således at der sikres et effektivt match mellem virksomheder med et behov for kvalificeret arbejdskraft og arbejdsstyrken. Samarbejdsaftalen er d.d. endnu ikke godkendt i alle tre VEU-centerråd. Samarbejdsaftale mellem VEU-centerrådene i Sydjylland og RAR Sydjylland, sept

8 Pkt. 2.4: Årlig drøftelse af strategi for nytteindsats GKB/uch Rådet skal sammen med kommunerne én gang årligt drøfte en strategi for kommunernes etablering af og opfølgning på anvendelse af nytteindsatsen. Sekretariatet indstiller, at Rådet beslutter, at RAR Sydjyllands uændrede anbefalinger til anvendelse af nytteindsats sendes til kommuner samt chefer i jobcentrene i RAR-oplandet sammen med Orienteringsskrivelse om Nytteindsats af 17. december 2013 samt præcisering af 10. september RAR s rolle I forhold til nytteindsats har RAR to opgaver: RAR Sydjylland skal sammen med kommunerne én gang årligt drøfte en strategi for kommunernes etablering af og opfølgning på anvendelse af nytteindsatsen. RAR Sydjylland kan dispensere fra rimelighedskravet vedr. forholdet mellem antal ansatte uden tilskud og med tilskud efter ansøgning fra kommunerne. Det er fortsat inden for lovgivningens rammer op til den enkelte kommune at tage stilling til anvendelse af nytteindsats, men RAR Sydjylland kan opfordre kommunerne til at tage udgangspunkt i Rådets anbefalinger. I vedlagte notat er der i udkast redegjort for Rådets anbefalinger til kommunerne. RAR s 5 anbefalinger Hensigten med nytteindsats bør være, at den motiverer borgeren til at søge ordinær uddannelse eller beskæftigelse. Der skal i perioden, hvor borgeren er i nytteindsats, følges op, motiveres og gives mulighed for, at borgeren kan søge ordinært job og/eller uddannelse. Der tages aktivt stilling til, at nytteindsatsen ikke er konkurrenceforvridende. Der er en klar procedure for at sikre, at nytteindsatsen ikke erstatter ordinære driftsopgaver eller opgaver, der er budgetteret med i kommunen. Rimelighedskravet skal være opfyldt, og det sikres, at kravet fortløbende er opfyldt, eller der søges dispensation hos RAR Sydjylland. I forhold til RAR Sydjyllands behandling af dispensationsansøgninger (Sagsudvalget) vil der blive taget udgangspunkt i Rådets anbefalinger til anvendelsen af nytteindsats samt i principperne i orienteringsskrivelse om nytteindsats af 17. december 2013 samt præcisering af 10. september Udkast til RAR Sydjyllands anbefalinger til anvendelse af nytteindsats.

9 Pkt. 2.5: Rådets Strategidag VJE/uch På en strategidag har Rådet lejlighed til mere grundige drøftelser af udfordringerne og beskæftigelsespolitikken i RAR Sydjylland-området. Det er samtidig en mulighed for rådsmedlemmer og -suppleanter at lære hinandens synspunkter og baggrunden for dem bedre at kende. Det vil styrke Rådets arbejde i det kommende år, og det er et godt udgangspunkt for evaluering af Strategi- og udviklingsplan 2016 med de tilhørende 4 handleplaner. På strategidagen kan Rådet formulere forslag til justeringer af nuværende mål og indsatsområder eller opstille helt nye, der skal indgå i Strategi- og udviklingsplan 2017 til beslutning på rådsmødet i januar Sekretariatet indstiller, at Rådet beslutter, at: der afholdes en strategidag for Rådets medlemmer, suppleanter og embedsmandsgruppen tirsdag den 15. november 2016 fra kl. 9 til 15. der ikke afholdes rådsmøde i forbindelse med strategidagen sekretariatet arbejder videre med planlægning af dagen i samarbejde med formandskabet ud fra det skitserede indhold og de forslag/kommentarer, der måtte fremkomme på rådsmødet. der inddrages en ekstern facilitator til afvikling af dagen. Det foreslås, at der indledes med et eksternt oplæg om den overordnede udvikling på arbejdsmarkedet, og at programmet herefter bygges op omkring 5 centrale emner: Hvordan er det gået siden etableringen af RAR Sydjylland? Integration Jobreform fase 1: Kontanthjælpsloft og 225-timers-reglen Mangel på kvalificeret arbejdskraft Strategi- og udviklingsplanen hvad skal ændres i forhold til fremtiden? Temaerne vil blive belyst ved kortere oplæg ved bl.a. eksterne oplægsholdere og drøftelser i plenum og ved bordene. Intet.

10 Pkt. 2.6: Mødekalender for 2017 Rådet fastlægger en gang årligt mødekalender for det kommende år. GKB/uch Sekretariatet indstiller, at Rådet drøfter og beslutter mødedatoer for Rådets møder i Rådet afholder som udgangspunkt 5 årlige møder. Mødedatoer fastlægges blandt andet ud fra, hvilke punkter der skal behandles. Det foreslås, at møderne i 2017 afholdes på følgende datoer: 25. januar 23. marts 22. juni 20. september 23. november Møderne afholdes, når ikke andet besluttes, kl Formandskabsmøder fastlægges senere. Sagsudvalget mødes den første torsdag i hver anden måned eller efter behov, de resterende møder afholdes som skriftlige høringer. Endelig mødekalender lægges på hjemmesiden. Intet.

11 Pkt. 2.7: Pressemeddelelse Efter aftale med formandskabet udsendes pressemeddelelse efter rådsmødet om formandsskiftet i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd og om Rådets centrale opgaver. EBM/uch Sekretariatet indstiller, at Rådet beslutter at udsende det vedlagte udkast til pressemeddelelse. Pressemeddelelsen omhandler formandsskiftet i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd den 16. september Der indledes med en kort beskrivelse af Arbejdsmarkedsrådets centrale opgaver. Og Jens Gaarde Gad udtaler sig som ny formand om temaer, han ser som værende meget vigtige i Rådets kommende arbejde, herunder: Mangel på arbejdskraft, og hvordan Rådet vil understøtte initiativer til forebyggelse af mangel Integration af flygtninge via arbejdsmarkedet. Opfordring til virksomhederne om at anvende Jobservice Danmark. Udkast til pressemeddelelse.

12 Pkt. 3.1: Opgørelse af anvendelsen af kurser på positivlisten vje/hfp/uch Det registrerede forbrug af den regionale uddannelsespulje i perioden januar 2015 juni 2016 er offentliggjort. Sekretariatet har desuden gennemført en høring hos kommunerne i RAR Sydjyllands område for at belyse status af forbruget af den regionale uddannelsepulje i det første halvår af 2016 og herunder belyse effekterne af kurserne. Sekretariatet indstiller, at Rådet tager orienteringen til efterretning. Sekretariatet har desuden vedlagt en oversigt over brugen af den regionale uddannelsespulje. Den dækker perioden januar 2015 til juni Den er fordelt på RAR-områder og kommuner og på uddannelsestyper. På landsplan er der i alt registreret bevilget uddannelses-/kursusforløb, og heraf er de bevilget i Sydjylland. Sekretariatet har desuden foretaget en høring hos de syddanske kommuner for at få flere informationer om forbruget. Det dækker perioden 1. halvår 2016, men antyder et større forbrug i Sydjylland som helhed end de registerbaserede oplysninger. Høringen viser, at der især er bevilget kurser inden for brancherne offshore, transport/lager, industri og bygge/anlæg. Jobcentrene er desuden blevet bedt om at vurdere effekten af kurserne og bedt om at angive om borgerne er gået i job efterfølgende. Det er ikke alle kommuner, der har besvaret effekt-spørgsmålet, men for de kurser, hvor der er registeret effekt, er 66 pct. af de ledige efterfølgende i job/afmeldt. Det er væsentligt at understrege, at det ikke nødvendigvis er umiddelbart efter kurset, at den ledige er gået i job/afmeldt. Endelig omfatter høringen 5 eksempler på effekter af konkrete opkvalificeringsprojekter i Syddanmark, der blandt andet består af kurser fra positivlisten. Projekterne er eksempelvis Meldgaard-projektet, Projekt for CNC-operatører og Projekt buschauffør. Oversigt over forbrug af den regionale uddannelsespulje januar juni 2016 samt høring hos kommunerne i Sydjylland.

13 Pkt. 3.2: Nøgletal for udvikling på arbejdsmarkedet Til hvert møde i Rådet udarbejdes Nøgletal for arbejdsmarkedet, som giver et overblik over udviklingen i RAR Sydjylland-området. HFP/uch Rapporten udsendes efterfølgende til jobcentrene til forelæggelse for de beskæftigelsespolitiske udvalg i kommunerne. Sekretariatet indstiller, at Rådet tager orienteringen til efterretning. Af notatet fremgår følgende: Udviklingen i beskæftigelsen: det seneste år steget med fuldtidsbeskæftigede. Det svarer til en stigning på 0,8 pct. På landsplan er stigningen på 1,3 pct.. Det er især i Fredericia, Vejle, Middelfart, Kolding, Aabenraa og Billund, der ses fremgang i beskæftigelsen. Jobomsætning: Er stigende og størst inden for brancherne for den offentlige sektor samt brancherne handel og transport, industri, erhvervsservice og bygge/anlæg. Rekrutteringssituationen: Antallet af virksomheder, som har oplevet forgæves rekrutteringer, er stort set uændret. Omfanget er på 0,5 pct. af de beskæftigede, hvilket er lige under niveauet på landsplan, som ligger på 0,6 pct. Udviklingen i ledigheden: Bruttoledigheden er fortsat faldende i Sydjylland. den sæsonkorrigerede ledighed er steget med 192 personer fra juni til juli Den sæsonkorrigerede ledighed er nu på personer eller 3,8 pct. af arbejdsstyrken. Forventninger til ledighed og beskæftigelse: Frem mod 2017 forventes beskæftigelsen i RAR Sydjylland-området at stige med personer, svarende til 1,8 pct. overvejende i den private servicesektor, men også i industrien og bygge/anlæg. Ledigheden forventes fortsat at falde. Størst forventes faldet at blive inden for Selvstændige og FOA. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland.

14 Pkt. 3.3 : Status på reformer og indsats Til hvert møde i Rådet udarbejdes en status på reformer og indsats i RAR Sydjyllandområdet. THN/uch Rapporten udsendes efterfølgende til jobcentrene til forelæggelse for de beskæftigelsespolitiske udvalg i kommunerne. Sekretariatet indstiller, at Rådet tager orienteringen til efterretning. I vedlagte notat er der en status på indsatsen og de 4 store reformer. RAR Sydjylland har en større andel af borgere på offentlig forsørgelse end landet som helhed. Udviklingen viser, at der både på landsplan og i RAR Sydjyllands område er en faldende andel af borgere på en offentlig ydelse, men RAR Sydjylland har en mindre reduktion sammenlignet med hele landet. Status på reformer og indsats viser, at: RAR Sydjylland har en højere andel af udsatte borgere på offentlig forsørgelse, og både på landsplan og Sydjylland ses en mindre stigning. En øget virksomhedsrettet indsats og brug af mentor giver gode resultater, og bl.a. for borgere i ressourceforløb er andelen i virksomhedsrettet indsats højere i RAR Sydjylland sammenlignet med hele landet. RAR Sydjylland har et fald samlet set i antallet af borgere på kontant- og uddannelseshjælp. Faldet på landsplan er større. Andelen i det samlede sygefravær er højere i Sydjylland end hele landet og er svagt stigende. Det er vigtigt, at den virksomhedsrettede indsats styrkes, og for at opnå succes skal den sygemeldte borgers arbejdsplads inddrages, således at indsats på virksomheden og opfølgning sker tidligt i sygdomsforløbet. Andelen af sygedagpengemodtagere, der inden 13. fraværsuge modtager en virksomhedsrettet indsats eller bliver delvist raskmeldt, er højere i Sydjylland sammenlignet med niveauet for hele landet. Andelen er lavere og faldet i antallet af dagpengemodtagere større i RAR Sydjyllands område sammenlignet med hele landet. Tidlige og intensive samtaler er et af de bedst virkende og mest robuste instrumenter i den aktive beskæftigelsespolitik. Samtalerne kan øge den enkelte lediges viden om de muligheder, der eksisterer på arbejdsmarkedet, og give den ledige redskaber til målrettet jobsøgning. RAR Sydjylland er på niveau med landsgennemsnittet. Status på reformer og indsats, RAR Sydjylland.

15 Pkt. 3.4: Orientering om status på forvaltningsopgaver GKB/EBM/uch Den løbende behandling af forvaltningsopgaverne er placeret i Sagsudvalget. Orienteringen er med henblik på, at Rådet kan følge udviklingen. Sekretariatet indstiller, at Rådet tager orienteringen til efterretning. Arbejdsfordelinger: Der er siden sidste rådsmøde ikke blevet godkendt nogen arbejdsfordelinger ud over 13 uger. Varslinger: Der er anmeldt i alt 1 varslingssag siden sidste møde. Heraf er 1 afsluttet. Den afsluttede sag omfatter i alt 11 personer. Arbejds- og opholdstilladelser: Der har ikke været nogen sager om arbejds- og opholdstilladelse siden sidste rådsmøde. Samfundstjeneste: Der er siden sidste møde godkendt 1 samfundstjenestested. KLV-lister: KLV-listerne indeholder oplysninger om blandt andet stillingsbetegnelser for indsatsen i løntilskud, virksomhedspraktik og nytteindsats. Kobles de mest anvendte stillingsbetegnelser til arbejdsmarkedsbalancen giver Top 20-listerne for løntilskud et billede, hvor både pædagogmedhjælper og pedelmedhjælper er indenfor områder med mindre gode beskæftigelsesmuligheder, det samme gælder marketingmedarbejder. De øvrige stillingsbetegnelser ligger indenfor gode eller rigtig gode beskæftigelsesmuligheder (køkkenmedhjælper er paradoksproblem). I forhold til virksomhedspraktik er de fleste indenfor gode eller rigtig gode beskæftigelsesmuligheder (køkkenmedhjælper er paradoksproblem). Pædagogmedhjælper, pedelmedhjælper, landbrugsmedhjælper, chaufførmedhjælper, specialarbejder indenfor jern og metal samt renovationsarbejder og specialarbejder indenfor det grønne område har mindre gode beskæftigelsesmuligheder. Stillingsbetegnelserne indenfor nytteindsats er primært indenfor det grønne område, hvilket passer med, at nytteindsats ofte er planlagt i forhold til kommunens tekniske forvaltning. Formålet med nytteindsats er primært, at unge på kontanthjælp skal arbejde for deres ydelse og dermed motiveres til ordinær uddannelse eller ordinært job. Oversigtsbilag.

16 Pkt. 3.5: Kommende møde i Vækstforum 27. september 2016 GKB/uch Rådet besluttede på mødet den 27. januar 2015, at dagsordenen fremadrettet skulle have et fast punkt om den aktuelle dagsorden på Vækstforum. Sekretariatet indstiller, at Rådet tager orienteringen til efterretning. Næste møde i Vækstforum er den 27. september På dagsordenen kan særligt fremhæves: Beslutningspunkter: Temadrøftelse om Uddannelse i et erhvervsrettet perspektiv. Investeringsplan 2017 udmøntning af vækstforums handlingsplan Udkast til vækstpartnerskabsaftale med regeringen. Erhvervspartnerskab mellem Udvikling Fyn og Syddansk Vækstforum. Samarbejde med Innovationsfonden om udstationering af medarbejder i Syddanmark Porteføljestyring - opfølgning og evaluering af Vækstforums projekter. Ansøgning: Ændring af Vækst i offshorevirksomheder. Link til dagsorden i Vækstforums formandskab den 8. september 2016:

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland tirsdag den 20. september 2016 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Ann B. Poulsen, Marita

Læs mere

REFERAT AF. Udvidet møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. 22. november 2016 kl På Hotel Nyborg Strand, Østerøgade 2, 5800 Nyborg

REFERAT AF. Udvidet møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. 22. november 2016 kl På Hotel Nyborg Strand, Østerøgade 2, 5800 Nyborg REFERAT AF Udvidet møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 22. november 2016 kl. 13.00-19.00 På Hotel Nyborg Strand, Østerøgade 2, 5800 Nyborg Deltagere: Erling Møller Nielsen, Jan Steffensen, Kent

Læs mere

REFERAT AF. Afbud: Karsten Kjærby Christiansen, Steen Møller, Merete Nielsen, Bo Hansen, Anne Mette Markussen, Stig Møller, Ib Haahr.

REFERAT AF. Afbud: Karsten Kjærby Christiansen, Steen Møller, Merete Nielsen, Bo Hansen, Anne Mette Markussen, Stig Møller, Ib Haahr. REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 22. september 2016 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Jan Steffensen, Kent Madsen,

Læs mere

REFERAT AF. Afbud: Karsten Kjærby Christiansen, Lars Bregnehøj, Vibeke Ejlertsen, Merete Nielsen, Anne Jørgensen, Bjarne Nielsen.

REFERAT AF. Afbud: Karsten Kjærby Christiansen, Lars Bregnehøj, Vibeke Ejlertsen, Merete Nielsen, Anne Jørgensen, Bjarne Nielsen. REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 28. januar 2016 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Jan Steffensen, Charlotte Stigkjær

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN. til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN. til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland Tirsdag den 21. juni 2016 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Tema: Udsatte borgere i udkanten af arbejdsmarkedet

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn DAGSORDEN

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn DAGSORDEN DAGSORDEN til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 26. januar 2017 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C 1. Meddelelser fra formand 1.1. Møde

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. REFERAT af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. REFERAT af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Mandag den 23. november 2015 kl. 9.00-10.00 på Hotel Gl. Avernæs, Helnæsvej 9, 5631 Ebberup (i forbindelse med rådets strategiseminar) Deltagere: Jan

Læs mere

RAR Sydjylland Sagsudvalget Sydjylland

RAR Sydjylland Sagsudvalget Sydjylland Til medlemmerne af Sagsudvalget Til suppleanterne til orientering Den 28. september 2016 Dagsorden til møde i Sagsudvalget onsdag den 5. oktober 2016 kl. 8.00 Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding 1.

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland tirsdag den 26. januar 2016 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Bo Beck Jørgensen, Lene Stejnicher, Jens

Læs mere

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 25. januar 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 25. januar 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 25. januar 2017 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Ann B. Poulsen, Marita Geinitz,

Læs mere

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 23. marts 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 23. marts 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 23. marts 2017 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Marita Geinitz, Ole Kjær, Bjarne Jensen, Thomas

Læs mere

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland tirsdag den 21. juni 2016 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland tirsdag den 21. juni 2016 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland tirsdag den 21. juni 2016 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Lene Stejnicher, Jens Gaarde Gad, Azael Carl

Læs mere

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland torsdag den 22. juni 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland torsdag den 22. juni 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland torsdag den 22. juni 2017 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Marita Geinitz, Thomas Andresen,

Læs mere

RAR Sydjylland Sagsudvalget Sydjylland

RAR Sydjylland Sagsudvalget Sydjylland Til medlemmerne af Sagsudvalget Til suppleanterne til orientering Den 4. august 2016 Dagsorden til møde i Sagsudvalget torsdag den 11. august 2016 kl. 14.00 Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding 1.

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF REFERAT AF til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland tirsdag den 22. september 2015 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Bo Beck Jørgensen, Lene Stejnicher,

Læs mere

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Ellen Bisgaard (referent).

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Ellen Bisgaard (referent). REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 26. januar 2017 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Jan

Læs mere

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Michael Nielsen, Ellen Bisgaard (referent)

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Michael Nielsen, Ellen Bisgaard (referent) REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 29. juni 2017 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Kent Madsen,

Læs mere

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 20. september 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 20. september 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 20. september 2017 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Marita Geinitz, Ole Kjær,

Læs mere

De 4 handleplaner under Strategi- og udviklingsplan 2016 RAR Sydjylland

De 4 handleplaner under Strategi- og udviklingsplan 2016 RAR Sydjylland De 4 handleplaner under Strategi- og udviklingsplan 2016 RAR Sydjylland Bedre match mellem arbejdsløse og virksomheder Langtidsledigheden skal bekæmpes Flere unge skal have en uddannelse Borgere i udkanten

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland. Referat

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland. Referat af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland 19. marts 2018 kl. 14.00-17.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Marita Geinitz, Birgit Kjærside Storm, Gitte

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland Fredag den 20. marts 2015 kl. 13.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Bo Beck Jørgensen, Jens Gaarde Gad, Marita Geinitz,

Læs mere

Observatører og andre: Niels Peter Nielsen, Birgitte Lambrechtsen og Morten Binder.

Observatører og andre: Niels Peter Nielsen, Birgitte Lambrechtsen og Morten Binder. REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 26. september 2017 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Kent

Læs mere

RAR Sjælland strategiseminar

RAR Sjælland strategiseminar P r æ s e n t a t i Arbejdsmarkedskontor Øst RAR Sjælland strategiseminar Tirsdag den 13. november 2018 13.00-13.05 Velkommen Flemming Kronsten, RAR-formand 13.05 13.25 Dagens program og inspiration til

Læs mere

Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Anja Poulsen, Ellen Bisgaard (referent).

Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Anja Poulsen, Ellen Bisgaard (referent). REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 22. marts 2018 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Merete

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF REFERAT AF det konstituerende møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland Tirsdag den 27. januar 2015 kl. 13.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Bo Beck Jørgensen, Lene Stejnicher,

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Mødet den 22. november 2016 Pkt. 4.2: Status på reformer og indsats THN/hfp/uch Anledning Til hvert møde i Rådet udarbejdes en status på reformer og indsats

Læs mere

RAR Sydjylland Sagsudvalget Sydjylland

RAR Sydjylland Sagsudvalget Sydjylland REFERAT AF Møde i Sagsudvalget Sydjylland Den 5. oktober 2016 kl. 8.00 Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Marita Geinitz (formand), Lene Stejnicher, Bjarne Jensen, Peder Pedersen, Azael

Læs mere

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 16. marts 2016 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 16. marts 2016 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 16. marts 2016 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Lene Stejnicher, Jens Gaarde Gad, Azael Carl

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT AF

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT AF REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Torsdag den 19. marts 2015 kl. 13.00 i rådssalen, 2. sal, Arbejdsmarkedskontor Syd, Dannebrogsgade 3, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen,

Læs mere

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Gitte Kira Bak (ref.).

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Gitte Kira Bak (ref.). REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 14. juni 2016 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Jan Steffensen, Kent Madsen,

Læs mere

RAR Hovedstaden Strategi- og handlingsplan

RAR Hovedstaden Strategi- og handlingsplan RAR Hovedstaden 2. udkast RAR Hovedstaden Strategi- og handlingsplan 2019-2022 Januar 2019 Indholdsfortegnelse Forord 1. Afhjælpning og forebyggelse af rekrutteringsudfordringer 2. Opkvalificeringsindsatsen

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT AF til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Tirsdag den 15. september 2015 kl. 13.00-15.00 hos Byg til Vækst, byggepladsen på Thomas B. Thriges Gade Deltagere: Jan Steffensen, Merete Nielsen,

Læs mere

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Bornholm RAR-møde onsdag den 13. februar 2019 mødematerialet er fortroligt, indtil mødet er afholdt

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Bornholm RAR-møde onsdag den 13. februar 2019 mødematerialet er fortroligt, indtil mødet er afholdt Møde i Arbejdsmarkedsrådet, onsdag den 13. februar 2019 kl. 12.00-15.00 Mødet afholdes Paradisvej 3, 3700 Rønne DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden 2. af møde i RAR den 26. september 2018 Punkter til

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland September Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Gitte Kira Bak (ref.).

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Gitte Kira Bak (ref.). REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 17. marts 2016 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Jan Steffensen, Lene Munter,

Læs mere

STATUS PÅ RESULTATER OG INDSATS. RAR SYDJYLLAND - marts 2019

STATUS PÅ RESULTATER OG INDSATS. RAR SYDJYLLAND - marts 2019 STATUS PÅ RESULTATER OG INDSATS RAR SYDJYLLAND - marts 219 Benchmark for hvordan kommunerne samlet set klarer sig på beskæftigelsesområdet. Hvis målingen har en positiv værdi, så har kommunen færre på

Læs mere

REFERAT AF. Afbud: Nina Skov-Lauridsen, Anne Mette Markussen, Ann Poulsen, Bo Hansen, Pia Tørving, Martin Rasmussen, Anne Jørgensen, Vibeke Ejlertsen

REFERAT AF. Afbud: Nina Skov-Lauridsen, Anne Mette Markussen, Ann Poulsen, Bo Hansen, Pia Tørving, Martin Rasmussen, Anne Jørgensen, Vibeke Ejlertsen REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 28. marts 2017 kl. 14.00-16.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Jan Steffensen,

Læs mere

Rådsmøde den 26. september Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

Rådsmøde den 26. september Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Rådsmøde den Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Hvad var meningen med RAR? Beskæftigelsesministeren nedsætter otte regionale arbejdsmarkedsråd, der har til opgave at sikre koordination og samarbejde om

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn September Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat kan

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT AF

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT AF REFERAT AF for det konstituerende møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Fredag den 30. januar 2015 kl. 13.00 i rådssalen, 2. sal, Arbejdsmarkedskontor Syd, Dannebrogsgade 3, 5000 Odense C Deltagere:

Læs mere

6. Drøftelse af indstillinger i forbindelse med sagsfremstillinger til RAR

6. Drøftelse af indstillinger i forbindelse med sagsfremstillinger til RAR 10. marts 2016 Deltagere: Flemming Kronsten, formand Gert Jørgensen, næstformand Carsten Bloch Nielsen, næstformand Marianne Sumborg, arbejdsmarkedsdirektør AMK Øst Helle Klein, AMK Øst (referent) Dagsorden

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland Juni 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Sjælland. Referat af møde i formandskabet for RAR Sjælland den 9. marts marts 2015

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Sjælland. Referat af møde i formandskabet for RAR Sjælland den 9. marts marts 2015 Deltagere: Flemming Kronsten, formand Carsten Bloch Nielsen, næstformand 11. marts 2015 Marianne Sumborg, arbejdsmarkedsdirektør AMK-Øst Helle Klein, AMK-Øst (referent) Afbud: Gert Jørgensen, næstformand

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland Torsdag den 25. juni 2015 kl. 13.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Marita Geinitz, Lars M. Bjørnhardt,

Læs mere

RAR Sydjylland Sagsudvalget Sydjylland

RAR Sydjylland Sagsudvalget Sydjylland REFERAT AF Møde i Sagsudvalget Sydjylland Den 12. maj 2016 kl. 14.00 Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Marita Geinitz (formand), Lene Stejnicher, Peder Pedersen, Bjarne Jensen Deltagere

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland AMK-Syd 15-03-2017 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland Marts 2017 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland AMK-Syd 15-06-2017 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland juni 2017 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland. Referat

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland. Referat af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland 7. juni 2018 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Marita Geinitz, Jens Gaarde Gad, Bo Beck Jørgensen, Lene Stejnicher,

Læs mere

AMK-Syd. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland

AMK-Syd. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland September 2015 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland AMK-Syd 17-01-2017 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland januar 2017 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

Strategi- og handleplan 2018

Strategi- og handleplan 2018 Strategi- og handleplan 2018 Det Regionale Arbejdsmarkedsråd på Fyn For Det Regionale Arbejdsmarkedsråd på Fyn har forebyggelse af mangel på arbejdskraft og understøtning af vækst på Fyn den højeste prioritet.

Læs mere

LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats

LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats 2018 LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats ET ARBEJDSMARKED I VÆKST Arbejdsmarkedet i Danmark har i en årrække været i fremgang. Fra efteråret 2013 er beskæftigelsen steget med ca.

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland Marts 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette

Læs mere

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Reformen af førtidspension og fleksjob trådte i kraft fra den 1. januar 2013. Reformen har som overordnet mål, at flest muligt skal i arbejde og forsørge

Læs mere

De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning

De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning Fælles pejlemærker De regionale arbejdsmarkedsråd (RAR) udgør et centralt politisk forum i den regionale beskæftigelsesindsats. Denne folder skal gennem

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland juni 2017 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

AMK Syd. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland

AMK Syd. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland AMK Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland November 2017 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en vifte

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 21-03-2017 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn marts 2017 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 21-06-2017 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn juni 2017 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en vifte

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland AMK-Syd 16-11-2015 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland November 2015 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og

Læs mere

De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning

De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning Fælles pejlemærker Denne folder henvender sig til medlemmerne i de otte regionale arbejdsmarkedsråd (RAR). Den skal give inspiration til arbejdet, så

Læs mere

Bilag til pkt. 13 Udkast til VEU samarbejdsaftale

Bilag til pkt. 13 Udkast til VEU samarbejdsaftale Bilag til pkt. 13 Udkast til VEU samarbejdsaftale 1 Skitse til samarbejdsaftale mellem: Det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Østjylland og Centerrådet for VEU center MidtØst Centerrådet for VEU center Østjylland

Læs mere

Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland. AMK-Syd

Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland. AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland AMK-Syd 12-03-2018 Marts 2018 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

Afbud: Jens Marling, Martin Rasmussen, Anne Jørgensen, Bo Hansen, Bjarne Nielsen, Erik Vind Frost, Pia Tørving, Lars Bregnehøj, Ib Haahr.

Afbud: Jens Marling, Martin Rasmussen, Anne Jørgensen, Bo Hansen, Bjarne Nielsen, Erik Vind Frost, Pia Tørving, Lars Bregnehøj, Ib Haahr. REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 25. januar 2018 kl. 14.00-16.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Jan

Læs mere

Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland

Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland AMK-Syd 11-09-2016 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland september 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland AMK-Syd 19-01-2016 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland Januar 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

AMK-Syd /HFP. Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Sydjylland

AMK-Syd /HFP. Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Sydjylland AMK-Syd 14-11-2018/HFP Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Sydjylland November 2018 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet,

Læs mere

AMK-Syd /HFP. Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Sydjylland

AMK-Syd /HFP. Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Sydjylland AMK-Syd 07-09-2018/HFP Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Sydjylland September 2018 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet,

Læs mere

Forum for Rekruttering og beskæftigelse

Forum for Rekruttering og beskæftigelse Borger & Arbejdsmarked Jobcenter Referat Forum for Rekruttering og beskæftigelse Fredag den 20.02.2015 kl. 11:00-13:00 i Mødelokale A (3.etage), Jobcenter Esbjerg Exnersgade 33, 6700 Esbjerg Tilstede:

Læs mere

Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan Opfølgning - November

Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan Opfølgning - November Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan 2017 Opfølgning - November 1 Politik og handlingsplan Køge Kommunes arbejdsmarkedspolitiske handlingsplan udmønter kommunens fireårige arbejdsmarkedspolitik, som Køge

Læs mere

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Sjælland. Mødet afholdes hos AMK Øst. Dagsorden

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Sjælland. Mødet afholdes hos AMK Øst. Dagsorden Mødet afholdes hos AMK Øst Dagsorden Punkter til beslutning 1. Godkendelse af dagsorden 2. af møde i RAR den 12. december 2018 3. Meddelelser fra formandskabet 4. Temadrøftelse: Udenlandsk arbejdskraft,

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejen Kommune I denne kvartalsrapport beskrives den

Læs mere

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd 22-09-2015 Status på reformer og indsats RAR Sydjylland September 2015 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland 6. februar 2018 kl. 8.15-9.00 i forbindelse med strategiseminar på Sinatur Hotel Haraldskær, Skibetvej 140, 7100 Vejle Deltagere: Jens Gaarde

Læs mere

Opfølgning på pressehistorier om rekrutteringsudfordringer i transportbranchen i Sydjylland

Opfølgning på pressehistorier om rekrutteringsudfordringer i transportbranchen i Sydjylland Faktaark Bilag til pkt. 2 Opfølgning på pressehistorier om rekrutteringsudfordringer i transportbranchen i Sydjylland 14102016 J.nr. 6/XX AMK Syd HAH Historien kort Jydske Vestkysten bragte 3. og 5. oktober

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til Beskæftigelses og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Faaborg- Midtfyn Kommune

Læs mere

AMK-Syd. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn November 2017 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en vifte af

Læs mere

Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Ellen Bisgaard (referent).

Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Ellen Bisgaard (referent). REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 30. november 2017 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Jan

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn juni 2017 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat kan

Læs mere

Det regionale Arbejdsmarkedsråd for Hovedstaden. RAR Hovedstaden Strategi- og handlingsplan

Det regionale Arbejdsmarkedsråd for Hovedstaden. RAR Hovedstaden Strategi- og handlingsplan Det regionale Arbejdsmarkedsråd for Hovedstaden RAR Hovedstaden Strategi- og handlingsplan 2019-2022 Februar 2019 Indholdsfortegnelse Forord 1. Afhjælpning og forebyggelse af rekrutteringsudfordringer

Læs mere

AMK-Syd. Status på resultater og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på resultater og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på resultater og indsats RAR Fyn September 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Tønder Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

RAR Nordjylland. Opstarts- og Strategiseminar. Karl Schmidt Direktør for Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord 7. juni 2018

RAR Nordjylland. Opstarts- og Strategiseminar. Karl Schmidt Direktør for Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord 7. juni 2018 A r b e j d s m a r k e d s k o n t o r M i Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord Amkmidt-nord@star.dk T72 22 36 00 RAR Nordjylland Opstarts- og Strategiseminar Karl Schmidt Direktør for Arbejdsmarkedskontor

Læs mere

Status på indsats RAR Sjælland

Status på indsats RAR Sjælland Status på indsats RAR Sjælland Marts 2018 Forord Dette notat skal sammen med hjemmesiderne rar-bm.dk og jobindsats.dk bidrage til at skabe et fælles vidensgrundlag for RAR-medlemmerne. Notatet kan med

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Aabenraa Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland torsdag den 23. november 2017 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Marita Geinitz, Birgit

Læs mere

Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd

Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 13-03-2018 Marts 2018 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

1. udkast. RAR Bornholm Strategi- og handlingsplan

1. udkast. RAR Bornholm Strategi- og handlingsplan 1. udkast RAR Bornholm Strategi- og handlingsplan 2019-2022 Januar 2019 Indholdsfortegnelse 1. Forord 2. Rekrutteringsindsatsen - afhjælpning og forebyggelse af rekrutteringsudfordringer 3. Opkvalificeringsindsatsen

Læs mere

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 13-06-2018 Juni 2018 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd 09-03-2016 Status på reformer og indsats RAR Sydjylland Marts 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE Til Beskæftigelses og sundhedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. KVT. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Fredericia Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 15-09-2018 September 2018 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

Status på indsats RAR Bornholm

Status på indsats RAR Bornholm Status på indsats RAR Bornholm Juni 2017 Forord Dette notat skal sammen med hjemmesiderne rar-bm.dk og jobindsats.dk bidrage til at skabe et fælles vidensgrundlag for RAR-medlemmerne. Notatet kan med fordel

Læs mere

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 17-11--2018 November 2018 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

BESLUTNINGSREFERAT Formandskabsmøde, RAR Østjylland 7. december 2015 Kl. 13 15, Sabro Kro

BESLUTNINGSREFERAT Formandskabsmøde, RAR Østjylland 7. december 2015 Kl. 13 15, Sabro Kro Dagsorden BESLUTNINGSREFERAT Formandskabsmøde, RAR Østjylland 7. december 2015 Kl. 13 15, Sabro Kro 1. Opfølgning på møde med ministeren/ber/øvrige RAR 30. november 2015. 2. Opfølgning på temadrøftelsen

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast)

Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast) Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast) November 2016 Indhold 1. Indledning...3 2. Rammerne for beskæftigelsesindsatsen i Struer...4 3. Resultater af beskæftigelsesindsatsen i Struer...5 4. Virksomhederne

Læs mere

Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg

Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg Borgere på offentlig forsørgelse 21% af borgerne i Esbjerg/Fanø er på offentlig forsørgelse. Det svarer til gennemsnittet i Syddanmark. Der har været et

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn Marts 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat kan

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Vestjylland

Status på reformer og indsats RAR Vestjylland Status på reformer og indsats RAR Vestjylland Opdateret februar 2018 1 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder.

Læs mere