Referat for Rådsmøde 27. august 2014 Kl i Vangede Kirke. Den 28. august 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat for Rådsmøde 27. august 2014 Kl i Vangede Kirke. Den 28. august 2014"

Transkript

1 Referat for Rådsmøde 27. august 2014 Kl i Vangede Kirke Peter Bangs Vej 1D DK-2000 Frederiksberg Danmark Tel Fax dkr@danskekirkersraad.dk Giro Den 28. august 2014 Tilstede: Jacob Viftrup (Apostolsk Kirke), Johannes Hansen (Apostolsk Kirke), Jacob B. Møller (Baptistkirken), Bent Hylleberg (Baptistkirken), Anders Gadegaard (Danske Kirkers Råd), Preben Brohus (Danske Kirkers Råd), Maria H. Pedersen (Danske Kirkers Råd), Mads Christoffersen (Danske Kirkers Råd), Rita Jørgensen (Danske Kirkers Råd), Anne-Marie Sweeney (Den Anglikanske Kirke), Claire Clausen (Den Anglikanske Kirke), Erling Tiedemann (Den Katolske Kirke), Czeslaw Kozon (Den Katolske Kirke), Anita Holm Ghabrial (Den Koptisk-Ortodokse Kirke), Jakob Rönnow (FDF), Peter Fischer-Møller (Folkekirken), Michael Marvell (Frelsens Hær), Levi Giversen (Frelsens Hær), Tim Stewart (ICC), Jarle Tangstad (Pinsekirken), Jørgen Thaarup (Metodistkirken), Christian Alsted (Metodistkirken), John Nielsen (Missionsforbundet), Aase Rønkilde (Vor Frue Kirke) og Thorsten Rørbæk (Økumenisk Ungdom). 1. Velkommen ved Anders Gadegaard Særligt velkommen til nye repræsentanter Godkendelse af dagsorden. - Dagsorden godkendt. 2. Opfølgning på det indledende oplæg om Kristne i Mellemøsten? - Punktet udsat til drøftelse af arbejdsgrupperne. 3. Nyt fra Sekretariatet Mads Christoffersen orienterede om aktiviteterne på sekretariatet. Vi har netop afsluttet et forløb med indsamling af rapporter fra 18 frivillige Grøn Kirkekonsulenter, der har været rundt at tale med grønne kirker i hele landet. Vi er nu ved at skrive en rapport om besøgene med fokus på, hvordan det går med Grøn Kirke lokalt. Der afholdes stor høstgudstjeneste i Københavns Domkirke den 31 august kl. 10. Desuden afholdes der stor gudstjeneste den 28 oktober også i Københavns Domkirke arrangeret af bl.a. Grøn Kirke.

2 I juni deltog Danske Kirkers Råd sammen med mange andre kirkelige organisationer og kirkesamfund på Folkemødet. Det var en stor succes, som vi gentager til næste år. - Har man interesse i at være med i det fælles telt Mellem Himmel og Jord, kan man kontakte sekretariatet. Danske Kirkers Råd besluttede sidste år at genoptage samarbejdet om det økumeniske ledsager program i Israel/Palæstina (EAPPI). Det er nu kommet i gang igen sammen med Folkekirkens Nødhjælp og Folkekirkens mellemkirkelige Råd. De første to ledsagere er fundet og sendes af sted i oktober efter et indledende forløb hos Sveriges Kristne Råd. Vi er værter for et arrangement den 12 september om liturgi og verden omkring os. Her kommer bl.a. gæster fra Iona. Det er stadig muligt at melde sig til. - Der lød en opfordring om at annoncere for Økumenisk Efterårskursus på de forskellige kirkers hjemmesider. Økumenisk Forum Intet til referat. Der afholdes møde den 11. september i Stående Udvalg. 4. De nye arbejdsgrupper Drøftelse om, hvad der sker og hvordan de kommer i gang. Hvem sidder med nu? Hvordan er strukturen/arbejdsmetoden for de forskellige arbejdsgrupper? a. Kristne i Mellemøsten ved Anders Gadegaard Nuværende medlemmer: Anders Gadegaard, Poul Kirk (Frikirkenet) og Morten H. Sørensen (KFUM/K). - Der lød en opfordring om at finde flere til at sidde med i gruppen. Anders Gadegaard foreslog, at gruppen bliver en netværksgruppe for kirker/organisationer, der er involveret med kristne i Mellemøsten. Af organisationer, der er engageret med kristne i Mellemøsten blev nævnt: Folkekirkens mellemkirkelige Råd, Dansk Missionsråd DMR/U, Folkekirkens Nødhjælp, Danmission, Mission Øst, Pinsekirken/Frikirkenet, Israelsmissionen, Den kristne ambassade i Jerusalem, Armeniermissionen, Betlehems venner, Bibelselskabet, Dansk Europamission, Åbne Døre, Evangelisk Alliance samt Ordet og Israel I hvor høj grad skal vi relatere til de kristne i Mellemøsten? Det skal sikres, at det er et bredt økumenisk engagement i Mellemøsten det skal ikke kun være medunderskriverne af Kairos-dokumentet. De evangelikale skal også være med. Folkekirkens Nødhjælp er ved at arrangere et besøg i Israel/Palæstina sammen med MKR og DKR.

3 Det vil være relevant at forsøge at præge politikerne til at fokusere på religionsfrihed. - Det blev foreslået, at arbejdsgruppen tager kontakt til missionsselskaberne og Bibelselskabet om dette. Folkekirkens mellemkirkelige Råd har fokus på religionsfrihed og har samlet en gruppe af interessenter med fokus på religionsfrihed. Birger Nygaard er ansat til at være koordinator på det. - Det vil være relevant for arbejdsgruppen at have et samspil med dem og se på, hvordan det kan tænkes med. - Det vil være nærliggende at samarbejde med Danmission for at undgå fordobling af arbejdet, så vi kan styrke arbejdet og ikke gå i vejen for hinanden. Der er en forskergruppe med deltagere fra Danmark, Sverige og Skotland med fokus på kristne i Mellemøsten og hvordan de opfatter det, at kristendom er en majoritet i Vesten. - Anita Ghabrial (Den Koptisk-Ortodokse Kirke) undersøger nærmere. Det blev foreslået, at Rådet giver gruppen mandat til at udtale sig. Det blev ligeledes foreslået, at gruppen tager kontakt til rejseudbydere til Israel for at motivere til besøg hos kristne i Israel og Mellemøsten. Det er vigtigt, at danskerne møder kristne i Mellemøsten det skal vi hjælpe dem til. - Vi skal også huske at tage kontakt til de messianske jøder. - Et spørgsmål vi skal drøfte er, hvordan vi kommer ud af at kristne bliver betragtet som en del af Vestens imperialisme. - Det er vigtigt at vi får sat folk sammen med forskellige syn på forholdet mellem kristne i Mellemøsten og forholdene i Israel. - Vi skal huske at vende tingene lidt om, således at kontakten til Mellemøsten ikke bare er Vesten, der nu skal hjælpe, men vi kan også selv lære noget. - Der er mange danske kristne involveret i Israel/Palæstina. Ordet og Israel er involveret med 2 præster. Den svenske Equmenia-kirke har hus i Jerusalem. Så dem kan vi også være i kontakt med. - Forslag til navne: Tine Gjessø (Metodistkirken foreslået af Jørgen Thaarup), Nik Bredholt (Den Katolske Kirke/Danmission). Uffe Gjerding, Morten Thomsen Højsgaard, Birger Nygaard. - Anders Gadegaard vil samle gruppen i efteråret. Vi skal sikre os at supplere ikke konkurrere. - Vi vil drøfte i gruppen, om det skal være en netværksgruppe. - Vi skal overveje, hvordan vi kan bidrage til Religionsfrihedsnetværket. b. Reformationsjubilæet ved Erling Tiedemann Nuværende medlemmer: Erling Tiedemann (Den Katolske Kirke), Sabine Hofmeister (Den Reformerte Kirke), Bent Hylleberg (Baptistkirken), Jørgen Thaarup (Metodistkirken) og Henning Nørhøj (Kirkeligt Centrum).,

4 Gruppen er ikke kommet i gang endnu. Gruppen vil invitere Niels Henrik Arendt til deres første møde. Han er folkekirkens koordinator for jubilæet. LWF og Vatikanet har skrevet en bog sammen om reformationen. Erling og Kozon har taget initiativ til at oversætte denne bog. - Det blev foreslået, at DKR står som udgiver for denne oversættelse. Oddershede er blevet formand for det statslige initiativ for fejring af jubilæet. Derudover er der også et folkekirkeligt initiativ, som Niels Henrik Arendt er ansvarlig for. c. Trosoplæring ved Christian Alsted Nuværende medlemmer: Christian Alsted (Metodistkirken), Biskop Czezlaw Kozon (Den Katolske Kirke), Johannes Nissen (Aarhus Universitet), Niels Iver Juul (Folkekirken), Torben Bramming (Folkekirken), Levi Dørken (Dansk Oase), Jakob Rønnow (FDF) og Bent Bjerring Nielsen (Apostolsk Kirke). Desuden sidder Mads Christoffersen (DKR) med. - Alle kirkesamfund, der ikke er repræsenteret i gruppen inviteres til at finde nogen til at sidde med. Gruppen har holdt tre møder siden april. Gruppen vil udgive et skrift om den tro, kirkerne deler med hinanden. Det skal være et statement, om hvad den kristne tro er og det skal ud til danskerne. Målgruppen er den voksne danske befolkning. Fokus er, hvad der er fælles i den kristne tro. Muligt indhold: Vejen og Tro, håb og kærlighed, Gud, Søn og Helligånd. Gruppen vil gerne udgive skriftet i 2017 og skal være et samspil med elektroniske medier. Ambitionen er at nå ud til de 2,6 mio husstande i Danmark. De lokale kirker skal involveres i uddelingen. Hvordan får vi vakt danskernes interesse? Bibelselskabet og FKN inviteres til samarbejde og inspiration. Udgivelsen skal både være national og lokal der skal være aktiviteter i de lokale kirker. Gruppen synes det er unikt med en sådan økumenisk katekismus. - Det blev foreslået, at vi tager kontakt til kristne kunstnere. - Der henvises til den økumeniske bog At bekende den ene tro. 5. Dialogkonference i november Kontaktgruppen for Muslimer og Kristne er ved at planlægge en dialogkonference i Istanbul sammen med Arab Group for Muslim-Christian Dialogue. Læs mere på Kontaktgruppen og sekretariatet arbejder med at finde deltagere og med at sammensætte programmet for dialogkonferencen i Istanbul november 2014.

5 6. Udtalelse om situationen i Irak Udkast til udtalelse fra Danske Kirkers Råd om forfølgelse af kristne og andre minoriteter i Irak blev drøftet og godkendt. - Enstemmigt godkendt som den officielle udtalelse fra Danske Kirkers Råd - Sekretariatet sender ud. Udtalelsen er godkendt af Forretningsudvalget og er blevet offentliggjort på deres vegne. Rådsmødet drøfter/godkender teksten som en samlet udtalelse fra Rådsmødet. Desuden har Kontaktgruppen for Muslimer og Kristne lavet en fælles udtalelse. På det sidste møde i Kontaktgruppen var der ønske om, at vi skulle blive bedre til at komme med udtalelser. Vi vil ved hvert møde drøfte et tema, som vi evt vil bruge i vores kommende blog for Kontaktgruppen. Den konkrete udtalelse fra Kontaktgruppen om Irak blev drøftet pr mail. Den eneste uenighed var spørgsmålet, om Gaza skulle med eller ej. Det kunne vi ikke blive enige om, så derfor kom det ikke med. Det blev bemærket, at det er en meget værdigfuld udtalelse. - Der lød en opfordring til at markedsføre udtalelserne mere. 7. Økonomi Kasserer Aase Rønkilde gennemgik kort økonomien. Der var ingen grund til bekymringer. Peter Fischer-Møller gjorde opmærksom på, at vi får midler andre steder fra bl.a. Miljøministeriet, Udenrigsministeriet og EU. 8. Eventuelt Peter Fischer-Møller sagde et par ord om Merete Andersen tidligere repræsentant fra Roskilde Stift, der døde i weekenden. 9. Kommende arrangementer 31. august: Økumenisk høstgudstjeneste i Københavns Domkirke 12. september kl 10:30-21:30: Seminar. Liturgi og verden omkring os. Besøg fra Iona. 14. september Økumenisk Høstgudstjeneste i Roskilde Domkirke 22. september kl Gudbilledlighed, kropsdyrkelse og forgængelighed. 31. oktober Økumenisk Efterårskursus I begyndelsen. Læs mere på Kommende møder Fællesmøder: 1 november 2014 kl Nyborg Strand i forlængelse af Økumenisk Efterårskursus Rådsmøde: 29 januar kl i Den Anglikanske Kirke i København. Årsmøde 2015: Forretningsudvalget finder en lørdag i foråret 2015.

Referat af Årsmøde i Danske Kirkers Råd

Referat af Årsmøde i Danske Kirkers Råd Referat af Årsmøde i Danske Kirkers Råd lørdag den 3. maj 2014 16.15-18.00 Konventhuset, Domkirkestræde 10. 4000 Roskilde Peter Bangs Vej 1 DK-2000 Frederiksberg Tel + 45 3543 2943 dkr@danskekirkersraad.dk

Læs mere

Referat for Rådsmøde 30. august Frederiksberg d. 12. september 2017

Referat for Rådsmøde 30. august Frederiksberg d. 12. september 2017 Referat for Rådsmøde 30. august 2017 Peter Bangs Vej 1D DK-2000 Frederiksberg Danmark Tel + 45 3543 2943 Fax + 45 3838 1793 dkr@danskekirkersraad.dk www.danskekirkersraad.dk Giro 605 5710 Frederiksberg

Læs mere

Referat for Fællesmøde Den 3. november kl. 14-16 på Hotel Nyborg Strand

Referat for Fællesmøde Den 3. november kl. 14-16 på Hotel Nyborg Strand Referat for Fællesmøde Den 3. november kl. 14-16 på Hotel Nyborg Strand Peter Bangs Vej 1D DK-2000 Frederiksberg Danmark Tel + 45 3543 2943 Fax + 45 3838 1793 dkr@danskekirkersraad.dk www.danskekirkersraad.dk

Læs mere

Referat for Årsmøde i Danske Kirkers Råd lørdag den 20. april 2013 16.30-18.00 Kirken i Kulturcentret. Drejervej 11-21. 2400 København NV.

Referat for Årsmøde i Danske Kirkers Råd lørdag den 20. april 2013 16.30-18.00 Kirken i Kulturcentret. Drejervej 11-21. 2400 København NV. Referat for Årsmøde i Danske Kirkers Råd lørdag den 20. april 2013 16.30-18.00 Kirken i Kulturcentret. Drejervej 11-21. 2400 København NV. Peter Bangs Vej 1D DK-2000 Frederiksberg Danmark Tel + 45 3543

Læs mere

Se desuden Mogens Mogensens blog for nogle af de perspektiver, han fremlagde for Rådet: https://mogenssmogensen.wordpress.com/

Se desuden Mogens Mogensens blog for nogle af de perspektiver, han fremlagde for Rådet: https://mogenssmogensen.wordpress.com/ Referat af Rådsmøde 30. august 2016 Peter Bangs Vej 1 DK-2000 Frederiksberg Danmark Tel + 45 3543 2943 dkr@danskekirkersraad.dk www.danskekirkersraad.dk Frederiksberg d. 13. september 2016 Til stede: Aleksandar

Læs mere

Rådsmødet havde fokus på Kirkens udvikling i lyset af de meget omtalte kirkelukninger i København Grundlovens 69

Rådsmødet havde fokus på Kirkens udvikling i lyset af de meget omtalte kirkelukninger i København Grundlovens 69 Referat af Rådsmøde i Danske Kirkers Råd Den 21. august 2013 kl. 15.00-18.00 Sankt Andreas Kirke Gothersgade 148, 1123 København K Peter Bangs Vej 1D DK-2000 Frederiksberg Danmark Tel + 45 3543 2943 Fax

Læs mere

Dronning Elisabeths Alle København S. Rettelser sendes til senest den 4. december Derefter er referatet godkendt.

Dronning Elisabeths Alle København S. Rettelser sendes til senest den 4. december Derefter er referatet godkendt. UDKAST Referat af Fællesmøde Den 21. november 2013 kl 15.00-18.00 Sankt Annæ Kirke Dronning Elisabeths Alle 3 2300 København S. Rettelser sendes til hs@danskekirkersraad.dk senest den 4. december 2013.

Læs mere

Referat for Årsmøde i Danske Kirkers Råd lørdag den 14. maj 2011 kl i Jerusalemskirken, Rigensgade 19, 1316 København K.

Referat for Årsmøde i Danske Kirkers Råd lørdag den 14. maj 2011 kl i Jerusalemskirken, Rigensgade 19, 1316 København K. Referat for Årsmøde i Danske Kirkers Råd lørdag den 14. maj 2011 kl. 16.00-18.00 i Jerusalemskirken, Rigensgade 19, 1316 København K. Peter Bangs Vej 1D DK-2000 Frederiksberg Danmark Tel + 45 3543 2943

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden - Dagsorden godkendt. Dog tilføjes punkt med Nyt fra Frikirkeforum som punkt 9.

1. Godkendelse af dagsorden - Dagsorden godkendt. Dog tilføjes punkt med Nyt fra Frikirkeforum som punkt 9. Endeligt referat Til FU Endeligt referat for møde i Forretningsudvalget den 2. juni kl. 16-18 i Trinitatisstuen på Diakonissestiftelsen. Peter Bangs Vej 1D DK-2000 Frederiksberg Danmark Tel + 45 3543 2943

Læs mere

Referat for Årsmøde i Danske Kirkers Råd Lørdag den 21. maj :00-16:00 Trinitatis Sognehus. Pilestræde København K

Referat for Årsmøde i Danske Kirkers Råd Lørdag den 21. maj :00-16:00 Trinitatis Sognehus. Pilestræde København K Referat for Årsmøde i Danske Kirkers Råd Lørdag den 21. maj 2016 14:00-16:00 Trinitatis Sognehus. Pilestræde 67. 1112 København K Årsmødet var for både medlemmer af Rådet og Økumenisk Forum. Inden selve

Læs mere

Frederiksberg d. 17. februar 2015

Frederiksberg d. 17. februar 2015 Referat for Rådsmøde 29. januar 2015 Peter Bangs Vej 1D DK-2000 Frederiksberg Danmark Tel + 45 3543 2943 Fax + 45 3838 1793 dkr@danskekirkersraad.dk www.danskekirkersraad.dk Giro 605 5710 Frederiksberg

Læs mere

Referat for Fællesmøde 4. november 2017

Referat for Fællesmøde 4. november 2017 Til repræsentanter og sekretariater for Rådet, Økumenisk Forum og Danske Kirkedage Peter Bangs Vej 1D DK-2000 Frederiksberg Danmark Tel + 45 3543 2943 Fax + 45 3838 1793 dkr@danskekirkersraad.dk www.danskekirkersraad.dk

Læs mere

Endeligt referat. for Rådsmøde den 6. januar kl. 15.00-18.00.

Endeligt referat. for Rådsmøde den 6. januar kl. 15.00-18.00. Endeligt referat for Rådsmøde den 6. januar kl. 15.00-18.00. Peter Bangs Vej 1D DK-2000 Frederiksberg Danmark Tel + 45 3543 2943 Fax + 45 3838 1793 dkr@danskekirkersraad.dk www.danskekirkersraad.dk Frederiksberg

Læs mere

1. Velkommen ved Rita Jørgensen, formand for Stående Udvalg Mads Christoffersen indledte med en kort velkomst og en bøn.

1. Velkommen ved Rita Jørgensen, formand for Stående Udvalg Mads Christoffersen indledte med en kort velkomst og en bøn. Referat for møde i Økumenisk Forum Den 25 april 2015 kl. 10.00 Roskilde Baptistkirke Vindingevej 32A, 4000 Roskilde. Rettelser til referatet sendes til mc@danskekirkersraad.dk senest 4. maj 2015. Herefter

Læs mere

Referat for Årsmøde den 24. april 2010. Frederiksberg d. 22. marts 2011

Referat for Årsmøde den 24. april 2010. Frederiksberg d. 22. marts 2011 Referat for Årsmøde den 24. april 2010 Peter Bangs Vej 1D DK-2000 Frederiksberg Danmark Tel + 45 3543 2943 Fax + 45 3838 1793 dkr@danskekirkersraad.dk www.danskekirkersraad.dk Giro 605 5710 Frederiksberg

Læs mere

Folkekirkens mellemkirkelige Råd. Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark

Folkekirkens mellemkirkelige Råd. Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark Folkekirkens mellemkirkelige Råd Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark Snoghøj, d. 4. februar 2011 J.nr. 013 JSS/jn Protokol fra møde i Folkekirkens mellemkirkelige

Læs mere

FOLKEKIRKENS MELLEMKIRKELIGE RÅD. Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark

FOLKEKIRKENS MELLEMKIRKELIGE RÅD. Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark FOLKEKIRKENS MELLEMKIRKELIGE RÅD Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark Vejle, den 31. januar 2014 J.nr. 013 JSS/dlv Protokol fra møde i Folkekirkens mellemkirkelige

Læs mere

0. Velkomst v. Anders Gadegaard AG bød velkommen til alle. En særlig velkomst lød til AMS, der har været fraværende ved de sidste FU-møder.

0. Velkomst v. Anders Gadegaard AG bød velkommen til alle. En særlig velkomst lød til AMS, der har været fraværende ved de sidste FU-møder. Til FU Frederiksberg d. 11. december 2008 Hermed udsendes referat for Forretningsudvalgsmøde den 2. december 2008. Peter Bangs Vej 1D DK-2000 Frederiksberg Danmark Tel + 45 3543 2943 Fax + 45 3887 1493

Læs mere

Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark

Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark Frederiksberg, d. 4. september 2013 J.nr. 013 JSS/-- Protokol fra møde i Folkekirkens mellemkirkelige Råd onsdag d. 4. september

Læs mere

FOLKEKIRKENS MELLEMKIRKELIGE RÅD. Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark

FOLKEKIRKENS MELLEMKIRKELIGE RÅD. Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark FOLKEKIRKENS MELLEMKIRKELIGE RÅD Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark Frederiksberg, den 4. december 2013 J.nr. 013 JSS/-- Protokol fra møde i Folkekirkens mellemkirkelige

Læs mere

2. Nyt fra - Sekretariatet Kontoret. Alice Sprotte er stoppet 31. maj. Hanna Smidt begynder den 1. august efter endt barselsorlov.

2. Nyt fra - Sekretariatet Kontoret. Alice Sprotte er stoppet 31. maj. Hanna Smidt begynder den 1. august efter endt barselsorlov. Referat for møde i Forretningsudvalget den 4. juni 2013 kl. 16.00-18.00. Peter Bangs Vej 1D DK-2000 Frederiksberg Danmark Tel + 45 3543 2943 Fax + 45 3887 1493 dkr@danskekirkersraad.dk www.danskekirkersraad.dk

Læs mere

Endeligt referat for Fællesmøde for Danske Kirkers Råd, Økumenisk Forum og Danske Kirkedage. 5. november 2011 kl. 14-16 på Hotel Nyborg Strand.

Endeligt referat for Fællesmøde for Danske Kirkers Råd, Økumenisk Forum og Danske Kirkedage. 5. november 2011 kl. 14-16 på Hotel Nyborg Strand. Endeligt referat for Fællesmøde for Danske Kirkers Råd, Økumenisk Forum og Danske Kirkedage. 5. november 2011 kl. 14-16 på Hotel Nyborg Strand. Peter Bangs Vej 1D DK-2000 Frederiksberg Danmark Tel + 45

Læs mere

Referat for Møde i Forretningsudvalget Den 17. marts kl. 16-18 i Pinsestuen på Diakonissestiftelsen Peter Bangs Vej 1D (3. sal).

Referat for Møde i Forretningsudvalget Den 17. marts kl. 16-18 i Pinsestuen på Diakonissestiftelsen Peter Bangs Vej 1D (3. sal). Referat for Møde i Forretningsudvalget Den 17. marts kl. 16-18 i Pinsestuen på Diakonissestiftelsen Peter Bangs Vej 1D (3. sal). Peter Bangs Vej 1D DK-2000 Frederiksberg Danmark Tel + 45 3543 2943 Fax

Læs mere

Fra sekretariatet: Søren Dalsgaard, Susanne Bak Knudsen (punkt 4), Birger Nygaard, Thorsten Rørbæk og Rebekka Højmark Svenningsen.

Fra sekretariatet: Søren Dalsgaard, Susanne Bak Knudsen (punkt 4), Birger Nygaard, Thorsten Rørbæk og Rebekka Højmark Svenningsen. Peter Bangs Vej 1 DK-2000 Frederiksberg T: +45 33 11 44 88 interchurch@interchurch.dk www.interchurch.dk Frederiksberg, den 28. april 2016 J.nr. 013 BN/rhs Protokol fra møde i Folkekirkens mellemkirkelige

Læs mere

Dagsorden 0. Indledning og velkomst v. Anders Gadegaard AG vil gerne, om der i stedet for indledning nøjes med en velkomst og en salme.

Dagsorden 0. Indledning og velkomst v. Anders Gadegaard AG vil gerne, om der i stedet for indledning nøjes med en velkomst og en salme. Endeligt referat Til FU Frederiksberg d. 11. september 2008 Hermed udsendes referat for Forretningsudvalgsmøde den 2. september 2008 i Trinitatis Stuen, Peter Bangs Vej 1 D 16.00-18.00. Peter Bangs Vej

Læs mere

Desuden deltog som gæster/oplægsholder: Hans Grishauge (Himmelske Dage/Danske Kirkedage).

Desuden deltog som gæster/oplægsholder: Hans Grishauge (Himmelske Dage/Danske Kirkedage). Rådsmøde 26 august 2015 Tilstede: Jacob Viftrup (Apostolsk Kirke), Preben Brohus (Apostolsk Kirke), Jacob B. Møller (Baptistkirken), Bent Hylleberg (Baptistkirken), Lone Møller-Hansen (Baptistkirken),

Læs mere

FOLKEKIRKENS MELLEMKIRKELIGE RÅD. Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark

FOLKEKIRKENS MELLEMKIRKELIGE RÅD. Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark FOLKEKIRKENS MELLEMKIRKELIGE RÅD Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark Frederiksberg, den 2. december 2015 J.nr. 013 BN/rhs Protokol fra møde i Folkekirkens mellemkirkelige

Læs mere

Dette års Fællesmøde var delt op i to dele: En forretningsdel og en visionsdel, der kiggede fremad mod en ny arbejdsplan fra 2011.

Dette års Fællesmøde var delt op i to dele: En forretningsdel og en visionsdel, der kiggede fremad mod en ny arbejdsplan fra 2011. Referat for Fællesmøde den 6. november 2010 kl. 14.00-17.00. Til Repræsentanter og sekretariater i Danske Kirkers Råd og Økumenisk Forum. Peter Bangs Vej 1D DK-2000 Frederiksberg Danmark Tel + 45 3543

Læs mere

0. Velkomst og indledning ved formand Anders Gadegaard (AG)

0. Velkomst og indledning ved formand Anders Gadegaard (AG) Til alle i Rådet og Mellemkirkeligt Arbejdsforum Endelig referat for Fællesmøde for Rådet og Mellemkirkeligt Arbejdsforum den 1. november 2008 på Hotel Nyborg Strand. Peter Bangs Vej 1D DK-2000 Frederiksberg

Læs mere

Referat af Rådsmøde 27. januar 2016

Referat af Rådsmøde 27. januar 2016 Referat af Rådsmøde 27. januar 2016 Peter Bangs Vej 1 DK-2000 Frederiksberg Danmark Tel + 45 3543 2943 dkr@danskekirkersraad.dk www.danskekirkersraad.dk Frederiksberg d. 23. februar 2016 Til stede: Aleksandar

Læs mere

FOLKEKIRKENS MELLEMKIRKELIGE RÅD. Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark

FOLKEKIRKENS MELLEMKIRKELIGE RÅD. Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark FOLKEKIRKENS MELLEMKIRKELIGE RÅD Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark Protokol fra møde i Folkekirkens mellemkirkelige Råd tirsdag den 6. maj 2014 klokken 10:00

Læs mere

Desuden drøftede vi planerne om en dansk imamuddannelse.

Desuden drøftede vi planerne om en dansk imamuddannelse. Referat for Forretningsudvalgsmøde 3 marts kl. 15-18. Tilstede: Peter Fischer-Møller, Lone Møller-Hansen, Erling Tiedemann, Rita Jørgensen, Preben Brohus, Hanna Smidt, Peter Götz, Anders Gadegaard og Mads

Læs mere

FOLKEKIRKENS MELLEMKIRKELIGE RÅD. Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark

FOLKEKIRKENS MELLEMKIRKELIGE RÅD. Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark FOLKEKIRKENS MELLEMKIRKELIGE RÅD Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark Frederiksberg, den 3. december 2014 J.nr. 013 JSS/-- Protokol fra møde i Folkekirkens mellemkirkelige

Læs mere

Folkekirkens mellemkirkelige Råd. Protokol

Folkekirkens mellemkirkelige Råd. Protokol Folkekirkens mellemkirkelige Råd Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark Frederiksberg, d. 22. september 2010 J.nr. 013 JSS/jn MKR 4/10 Protokol fra møde i Folkekirkens

Læs mere

Referat af fællesmøde Danske Kirkers Råd og Økumenisk Forum 1. november 2014 kl. 9-12 Hotel Nyborg Strand. Frederiksberg d. 20.

Referat af fællesmøde Danske Kirkers Råd og Økumenisk Forum 1. november 2014 kl. 9-12 Hotel Nyborg Strand. Frederiksberg d. 20. Referat af fællesmøde Danske Kirkers Råd og Økumenisk Forum 1. november 2014 kl. 9-12 Hotel Nyborg Strand Peter Bangs Vej 1D DK-2000 Frederiksberg Danmark Tel + 45 3543 2943 Fax + 45 3838 1793 dkr@danskekirkersraad.dk

Læs mere

Vedtægter for Danske Kirkers Råd

Vedtægter for Danske Kirkers Råd Vedtægter for Danske Kirkers Råd 1. Grundlag Stk. 1. Danske Kirkers Råd er et fællesskab af kristne kirker, trossamfund og menigheder i Danmark, som tilbeder og bekender én Gud - Faderen, Sønnen og Helligånden

Læs mere

FOLKEKIRKENS MELLEMKIRKELIGE RÅD. Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark

FOLKEKIRKENS MELLEMKIRKELIGE RÅD. Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark FOLKEKIRKENS MELLEMKIRKELIGE RÅD Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark Protokol fra møde i Folkekirkens mellemkirkelige Råd, fredag den 5. februar 2016 kl. 15-17

Læs mere

FOLKEKIRKENS MELLEMKIRKELIGE RÅD. Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark

FOLKEKIRKENS MELLEMKIRKELIGE RÅD. Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark FOLKEKIRKENS MELLEMKIRKELIGE RÅD Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark Frederiksberg, den 3. april 2014 J.nr. 013 JSS/--- Protokol fra konstituerende møde i Folkekirkens

Læs mere

Folkekirkens mellemkirkelige Råd. Protokol

Folkekirkens mellemkirkelige Råd. Protokol Folkekirkens mellemkirkelige Råd Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark Middelfart, d. 5. februar 2010 J.nr. 013 JSS/jn MKR 1/10 Protokol fra møde i Folkekirkens

Læs mere

Folkekirkens mellemkirkelige Råd. Protokol MKR 2/12

Folkekirkens mellemkirkelige Råd. Protokol MKR 2/12 Folkekirkens mellemkirkelige Råd Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark Frederiksberg, d. 2. maj 2012 J.nr. 013 JSS/-- Protokol fra møde i Folkekirkens mellemkirkelige

Læs mere

Til FU. Frederiksberg d. 2. februar, 2007

Til FU. Frederiksberg d. 2. februar, 2007 Til FU Frederiksberg d. 2. februar, 2007 Hermed udsendes endeligt referat fra forretningsudvalgsmøde i Danske Kirkers Råd d. 17. januar i Trinitatisstuen på Peter Bangs Vej 1D kl. 15-18 med efterfølgende

Læs mere

Til alle repræsentanter i Danske Kirkers Råd, Økumenisk Forum og Danske Kirkedage.

Til alle repræsentanter i Danske Kirkers Råd, Økumenisk Forum og Danske Kirkedage. Til alle repræsentanter i Danske Kirkers Råd, Økumenisk Forum og Danske Kirkedage. Referat for Årsmøde i Danske Kirkers Råd lørdag den 2. juni 2018 13:00-16:00 Sted: Svenska Gustafskyrkan. Folke Bernadottes

Læs mere

Det mellemkirkelige Råd PROTOKOL 3/08

Det mellemkirkelige Råd PROTOKOL 3/08 Det mellemkirkelige Råd Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark Frederiksberg, d. 23.april, 2008 J.nr. 013 JSS/ka MKR 3/08 Protokol fra møde i Det mellemkirkelige

Læs mere

Protokol fra MKR møde i Folkekirkens Mellemkirkelige Råd Torsdag, den 27. september 2018, kl til Bispegården, København

Protokol fra MKR møde i Folkekirkens Mellemkirkelige Råd Torsdag, den 27. september 2018, kl til Bispegården, København Frederiksberg, den 27. september 2018 J.nr. 01.30 Protokol fra MKR 2018-3 møde i Folkekirkens Mellemkirkelige Råd Torsdag, den 27. september 2018, kl. 14.00 til 17.00 Bispegården, København Til stede:

Læs mere

FOLKEKIRKENS MELLEMKIRKELIGE RÅD. Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark

FOLKEKIRKENS MELLEMKIRKELIGE RÅD. Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark FOLKEKIRKENS MELLEMKIRKELIGE RÅD Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark Frederiksberg, den 6. maj 2015 J.nr. 013 BN/TK Protokol fra møde i Folkekirkens mellemkirkelige

Læs mere

Det mellemkirkelige Råd PROTOKOL 4/08

Det mellemkirkelige Råd PROTOKOL 4/08 Det mellemkirkelige Råd Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark Frederiksberg, d. 5. september 2008 J.nr. 013 JSS/ka MKR 4/08 Protokol fra møde i Det mellemkirkelige

Læs mere

Protokol fra MKR 2/17 møde i Folkekirkens mellemkirkelige Råd, onsdag den 19. april 2017 kl. 11:00 til 15:45, Diakonissestiftelsen, Frederiksberg

Protokol fra MKR 2/17 møde i Folkekirkens mellemkirkelige Råd, onsdag den 19. april 2017 kl. 11:00 til 15:45, Diakonissestiftelsen, Frederiksberg Frederiksberg, den 28. april 2017 J.nr. 013 Protokol fra MKR 2/17 møde i Folkekirkens mellemkirkelige Råd, onsdag den 19. april 2017 kl. 11:00 til 15:45, Diakonissestiftelsen, Frederiksberg Til stede:

Læs mere

0. Velkomst ved Anders Gadegaard (AG)

0. Velkomst ved Anders Gadegaard (AG) Hermed udsendes endeligt referat for Fællesmøde på Nyborg Strand den 7. november 2009 kl. 14.00-16.00. Peter Bangs Vej 1D DK-2000 Frederiksberg Danmark Tel + 45 3543 2943 Fax + 45 3838 1793 dkr@danskekirkersraad.dk

Læs mere

Folkekirkens mellemkirkelige Råd. Protokol

Folkekirkens mellemkirkelige Råd. Protokol Folkekirkens mellemkirkelige Råd Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark Frederiksberg, d. 9. december 2009 J.nr. 013 JSS/jn MKR 4/09 Protokol Protokol fra møde

Læs mere

Referat af Fællesmøde 31. oktober 2015 For Rådet, Økumenisk Forum og Danske Kirkedage Konventhuset, Roskilde.

Referat af Fællesmøde 31. oktober 2015 For Rådet, Økumenisk Forum og Danske Kirkedage Konventhuset, Roskilde. Referat af Fællesmøde 31. oktober 2015 For Rådet, Økumenisk Forum og Danske Kirkedage Konventhuset, Roskilde. Peter Bangs Vej 1D DK-2000 Frederiksberg Danmark Tel + 45 3543 2943 Fax + 45 3838 1793 dkr@danskekirkersraad.dk

Læs mere

Folkekirkens mellemkirkelige Råd

Folkekirkens mellemkirkelige Råd Folkekirkens mellemkirkelige Råd Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark Frederiksberg, d. 5. december 2012 J.nr. 013 JSS/--- Protokol fra møde i Folkekirkens mellemkirkelige

Læs mere

Folkekirkens mellemkirkelige Råd. Protokol

Folkekirkens mellemkirkelige Råd. Protokol Folkekirkens mellemkirkelige Råd Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark Frederiksberg, d. 5. maj 2010 J.nr. 013 JSS/jn Protokol fra møde i Folkekirkens mellemkirkelige

Læs mere

Referat fra møde torsdag den 28. august 2014 kl. 15.30 18.30 i Søndermarkskirken, Koldingvej 79 8800 Viborg

Referat fra møde torsdag den 28. august 2014 kl. 15.30 18.30 i Søndermarkskirken, Koldingvej 79 8800 Viborg Stiftsudvalget for Økumeni, Mission og Religionsmøde Referat fra møde torsdag den 28. august 2014 kl. 15.30 18.30 i Søndermarkskirken, Koldingvej 79 8800 Viborg Afbud fra Christian Bach Iversen Indledning

Læs mere

FOLKEKIRKENS MELLEMKIRKELIGE RÅD. Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark

FOLKEKIRKENS MELLEMKIRKELIGE RÅD. Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark FOLKEKIRKENS MELLEMKIRKELIGE RÅD Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark Frederiksberg, den 3. september 2014 J.nr. 013 JSS/-- Protokol fra møde i Folkekirkens

Læs mere

Protokol og referat fra møde i Folkekirkens mellemkirkelige Råd, onsdag den 7. december 2016 kl. 13:00 til 17:00, Diakonissestiftelsen, Frederiksberg

Protokol og referat fra møde i Folkekirkens mellemkirkelige Råd, onsdag den 7. december 2016 kl. 13:00 til 17:00, Diakonissestiftelsen, Frederiksberg Frederiksberg, den 7. december 2016 J.nr. 013 MK Protokol og referat fra møde i Folkekirkens mellemkirkelige Råd, onsdag den 7. december 2016 kl. 13:00 til 17:00, Diakonissestiftelsen, Frederiksberg Til

Læs mere

Fra sekretariatet: Thorsten Rørbæk, Birger Nygaard, Christian Arffmann, Søren Dalsgaard og Mogens Kjær (referent) Protokol MKR 4/17

Fra sekretariatet: Thorsten Rørbæk, Birger Nygaard, Christian Arffmann, Søren Dalsgaard og Mogens Kjær (referent) Protokol MKR 4/17 Frederiksberg, den 4. december 2017 J.nr. 013 Protokol fra MKR 4/17 møde i Folkekirkens Mellemkirkelige Råd fredag, den 1. december 2017, kl. 10:30 til 12:30 på Teologisk Fakultet, Københavns Universitet,

Læs mere

Bornholmske Frikirker. Et åbent fællesskab!

Bornholmske Frikirker. Et åbent fællesskab! Bornholmske Frikirker Et åbent fællesskab! 2 INDHOLD Rønne: 3 Baptistkirken Bornholmske Frikirker i samarbejde 4 Frelsens Hær 5 Metodistkirken 6 Missionskirken 7 Pinsekirken Et åbent fællesskab! Hasle:

Læs mere

Protokol fra MKR 3/17 møde i Folkekirkens mellemkirkelige Råd Onsdag den 6. september 2017, kl. 11:00 til 15:30 Diakonissestiftelsen, Frederiksberg

Protokol fra MKR 3/17 møde i Folkekirkens mellemkirkelige Råd Onsdag den 6. september 2017, kl. 11:00 til 15:30 Diakonissestiftelsen, Frederiksberg Frederiksberg, den 6. september 2017 J.nr. 013 Protokol fra MKR 3/17 møde i Folkekirkens mellemkirkelige Råd Onsdag den 6. september 2017, kl. 11:00 til 15:30 Diakonissestiftelsen, Frederiksberg Til stede:

Læs mere

Folkekirkens mellemkirkelige Råd. Protokol MKR 4/11

Folkekirkens mellemkirkelige Råd. Protokol MKR 4/11 Folkekirkens mellemkirkelige Råd Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark Protokol fra møde i Folkekirkens mellemkirkelige Råd onsdag den 7. december 2011 kl. 11:00

Læs mere

Stiftsudvalget for Økumeni, Mission og Religionsmøde

Stiftsudvalget for Økumeni, Mission og Religionsmøde Stiftsudvalget for Økumeni, Mission og Religionsmøde Ingen afbud. Referat fra møde torsdag den 20. november 2014 kl. 15.30 18.00 i Landemodesalen, Viborg Bispegård. Indledning ved Hans Vestergaard Jensen

Læs mere

Protokol fra møde i Folkekirkens mellemkirkelige Råd, torsdag den 7. september 2016 kl. 11:00 til 16:00, Diakonissestiftelsen, Frederiksberg

Protokol fra møde i Folkekirkens mellemkirkelige Råd, torsdag den 7. september 2016 kl. 11:00 til 16:00, Diakonissestiftelsen, Frederiksberg Peter Bangs Vej 1 DK-2000 Frederiksberg T: +45 33 11 44 88 interchurch@interchurch.dk www.interchurch.dk Frederiksberg, den 7. september 2016 J.nr. 013 BN/HJ Protokol fra møde i Folkekirkens mellemkirkelige

Læs mere

Fra sekretariatet: Thorsten Rørbæk, Birger Nygaard, Søren Dalsgaard, Christian Arffmann (referent) Protokol MKR 1/18

Fra sekretariatet: Thorsten Rørbæk, Birger Nygaard, Søren Dalsgaard, Christian Arffmann (referent) Protokol MKR 1/18 Frederiksberg, den 1. februar 2018 J.nr. 013 Protokol fra MKR 1/18 møde i Folkekirkens Mellemkirkelige Råd torsdag, den 1. februar 2018, kl. 14.00 til 17.00 Diakonissestiftelsen, Frederiksberg Til stede:

Læs mere

Folkekirkens mellemkirkelige Råd

Folkekirkens mellemkirkelige Råd Folkekirkens mellemkirkelige Råd Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark Frederiksberg, d. 2. september 2009 J.nr. 013 JSS/jn MKR 3/09 Protokol fra møde i Det mellemkirkelige

Læs mere

Dagsorden for møde mandag den 24. marts 2014 kl. 15.30 18 i Sognegårdens konfirmandstue

Dagsorden for møde mandag den 24. marts 2014 kl. 15.30 18 i Sognegårdens konfirmandstue Stiftsudvalget for Økumeni, Mission og Religionsmøde Dagsorden for møde mandag den 24. marts 2014 kl. 15.30 18 i Sognegårdens konfirmandstue Indledning ved Christian Bach Iversen 1. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

januar / februar 2013

januar / februar 2013 januar / februar 2013 Et nyt år! Det sidst år har budt på mange ting i vores menigheds liv. Vi startede året med en økonomi, der var langt fra tilfredsstillende. Medlemstallet havde enten stået stille

Læs mere

Folkekirkens mellemkirkelige Råd

Folkekirkens mellemkirkelige Råd Folkekirkens mellemkirkelige Råd Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark Frederiksberg, d. 13. maj 2009 J. nr. 013 JSS/jn MKR 2/09 Protokol for møde i Det mellemkirkelige

Læs mere

FOLKEKIRKENS MELLEMKIRKELIGE RÅD. Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark

FOLKEKIRKENS MELLEMKIRKELIGE RÅD. Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark FOLKEKIRKENS MELLEMKIRKELIGE RÅD Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark Protokol fra møde i Folkekirkens mellemkirkelige Råd lørdag den 31. januar 2015 klokken

Læs mere

Beslutningsprotokol til 03. møde i Stiftsrådet i Aarhus Stift torsdag, den 30. august 2018 i Aarhus Bispegård

Beslutningsprotokol til 03. møde i Stiftsrådet i Aarhus Stift torsdag, den 30. august 2018 i Aarhus Bispegård Aarhus Stift Dalgas Avenue 46 8000 Aarhus C Den 30. august 2018 Akt.id.: 172429 Sagsbehandler: PEEL/uga 13104 Beslutningsprotokol til 03. møde i Stiftsrådet i Aarhus Stift torsdag, den 30. august 2018

Læs mere

Debatter og arrangementer i teltet Mellem himmel og jord.

Debatter og arrangementer i teltet Mellem himmel og jord. mellem himmel og jord OFFICIEL SPONSOR FOR FOLKEMØDET 2015 Debatter og arrangementer i teltet Mellem himmel og jord. Torsdag kl. 15,00-16,00: Plads: Kæmpestranden J30 Åbning af teltet. Præsentation af

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 1. november 2017 kl. 16.30 til 19.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. For mødet var fastsat følgende dagsorden: Afbud Karen

Læs mere

Solrød Menighedsråd. Menighedsrådsmøde. Den 6. marts 2013 Blad nr. 1. Fraværende med afbud: Flemming Kristensen, Poul Andersen, Evy Jørgensen

Solrød Menighedsråd. Menighedsrådsmøde. Den 6. marts 2013 Blad nr. 1. Fraværende med afbud: Flemming Kristensen, Poul Andersen, Evy Jørgensen indkaldes hermed til onsdag den 6. marts 2013. Spisning kl. 18, mødet begynder kl. 18.30. Afbud bedes meldt til kontoret. Den 6. marts 2013 Blad nr. 1 Fraværende med afbud: Flemming Kristensen, Poul Andersen,

Læs mere

Protokol fra MKR 2/18 møde i Folkekirkens Mellemkirkelige Råd Torsdag, den 5. april 2018, kl til Diakonissestiftelsen, Frederiksberg

Protokol fra MKR 2/18 møde i Folkekirkens Mellemkirkelige Råd Torsdag, den 5. april 2018, kl til Diakonissestiftelsen, Frederiksberg Frederiksberg, den 5. april 2018 J.nr. 013 Protokol fra MKR 2/18 møde i Folkekirkens Mellemkirkelige Råd Torsdag, den 5. april 2018, kl. 13.00 til 15.30 Diakonissestiftelsen, Frederiksberg Til stede: Ingrid

Læs mere

Folkekirkens mellemkirkelige Råd. Protokol MKR 2/11

Folkekirkens mellemkirkelige Råd. Protokol MKR 2/11 Folkekirkens mellemkirkelige Råd Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark Frederiksberg, d. 4. maj 2011 J.nr. 013 JSS/jn Protokol fra møde i Folkekirkens mellemkirkelige

Læs mere

Danske Kirkers Råd. Årsregnskab CVR-nr

Danske Kirkers Råd. Årsregnskab CVR-nr Registrerede Revisorer - FSR CVR: 3234 4720 Ledreborg Allé 130i 4000 Roskilde Telefon: 4632 5632 revisor@merrevision.dk www.merrevision.dk Årsregnskab 2016 CVR-nr. 18724413 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse

Læs mere

Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 16. november 2011 kl. 14.00

Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 16. november 2011 kl. 14.00 Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 16. november 2011 kl. 14.00 Mødedeltagere: Ester Larsen, Erik Vind, Inger Lund, Rasmus Kr. Rasmussen, Inge Dalsgaard, Jens Rønn Sørensen, Henrik Wigh-Poulsen, Eva

Læs mere

S T I F T E L S E S D O K U M E N T. 2. Den danske Folkekirkes mellemkirkelige Råd

S T I F T E L S E S D O K U M E N T. 2. Den danske Folkekirkes mellemkirkelige Råd S T I F T E L S E S D O K U M E N T Undertegnede 1. Danske Kirkers Råd 2. Den danske Folkekirkes mellemkirkelige Råd stifter herved et legat under navnet Det Økumeniske Studielegat med hjemsted i Frederiksberg

Læs mere

Referat fra konference den 4. september 2018 kl i Landemodesalen i Bispegården

Referat fra konference den 4. september 2018 kl i Landemodesalen i Bispegården Stiftsudvalget for Økumeni, Mission og Religionsmøde Referat fra konference den 4. september 2018 kl. 15.30-18.30 i Landemodesalen i Bispegården Fraværende: Vilhelm Værge, Else Højvang. 1. Valg af dirigent

Læs mere

"I begyndelsen var ordet," begynder Johannesevangeliet. Det er vigtigt for Johannes at gribe tilbage til begyndelsen og på den måde sige til os:

I begyndelsen var ordet, begynder Johannesevangeliet. Det er vigtigt for Johannes at gribe tilbage til begyndelsen og på den måde sige til os: Prædiken til 18. søndag efter trinitatis, 25/9 2016 Vor Frue Kirke Københavns Domkirke Stine Munch Da evangelisten Johannes vil fortælle evangeliet om Jesus Kristus begynder han historien på samme måde

Læs mere

Folkekirkens mellemkirkelige Råd

Folkekirkens mellemkirkelige Råd Folkekirkens mellemkirkelige Råd Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark Frederiksberg, d. 6. februar 2009 J.nr. 013 JSS/ka MKR 1/09 Protokol for møde i Det mellemkirkelige

Læs mere

Dagsorden og referat

Dagsorden og referat Stiftsrådet Dagsorden og referat Dato: Den 21. oktober 2015 Kl.: 17:00 Sted: Roskilde Stiftskontor, Stændertorvet 3 A, 4000 Roskilde Følgende deltog i mødet: Biskop Peter Fischer-Møller, domprovst Jens

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 19. ordinære møde den 3. juni 2014 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 19. ordinære møde den 3. juni 2014 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 67565/14 MJOH Referat af Stiftsrådets 19. ordinære møde den 3. juni 2014 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti), Jens Peter Skjølstrup Madsen (Hjørring

Læs mere

Lokale Rød, indgang E.

Lokale Rød, indgang E. FTF MIDTJYLLAND FTF Midtjylland, Marienlystvej 14, Virklund, 8600 Silkeborg Tlf.: 21754731, E-mail: thor1@post10.tele.dk. Virklund den 21. august 2017 Referat Bestyrelsesmøde i FTF MIDTJYLLAND Tidspunkt

Læs mere

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK).

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK). Referat fra Landssamrådsmøde d. 20. januar 2014 Mødested: DUI-LEG og VIRKE Mågevej 22 2650 Hvidovre Kl. 17.30 18.15 Kl. 18.15 21.30 Aftensmad Landssamrådsmøde Deltagere: Mads Faber Henriksen (DUI-LEG og

Læs mere

Referat fra møde i Stiftsudvalg for økumeni, mission og religionsmøde Torsdag den 19. september 2013 kl 15.30-19.00 i Bispegården

Referat fra møde i Stiftsudvalg for økumeni, mission og religionsmøde Torsdag den 19. september 2013 kl 15.30-19.00 i Bispegården VIBORG STIFT Stiftsudvalg for økumeni, mission og religionsmøde September 2013 Referat fra møde i Stiftsudvalg for økumeni, mission og religionsmøde Torsdag den 19. september 2013 kl 15.30-19.00 i Bispegården

Læs mere

Folkekirken og Porvoo

Folkekirken og Porvoo Folkekirken og Porvoo Den 3. oktober 2010 tilslutter Den danske Folkekirke sig Porvoo Fællesskabet. Porvoo Fællesskabet består af lutherske og anglikanske kirker i Norden, Baltikum samt Storbritannien

Læs mere

Protokol fra: Stiftsrådsmødet onsdag den 10. oktober 2018 kl

Protokol fra: Stiftsrådsmødet onsdag den 10. oktober 2018 kl Protokol fra: Stiftsrådsmødet onsdag den 10. oktober 2018 kl. 15.00 17.30 Mødedeltagere: Tine Lindhardt, Regina Ljung, Ester Larsen, Hanne Møller Wolfsberg, Mikael Krarup, Ole Nielsen, Kjeld Danielsen,

Læs mere

Orientering om udbud af IT-systemet KAS og GIAS. Hans-Henrik Nielsen, formand for Økonomi- og Kirkegårdsudvalget

Orientering om udbud af IT-systemet KAS og GIAS. Hans-Henrik Nielsen, formand for Økonomi- og Kirkegårdsudvalget Aktuelle emner 1 Orientering om udbud af IT-systemet KAS og GIAS Hans-Henrik Nielsen, formand for Økonomi- og Kirkegårdsudvalget 2 Baggrund Videre proces KAS og GIAS IT-systemerne skal i udbud Hovedformålet

Læs mere

Endelig dagsorden (jvf. vedtægterne 5, stk. 3) 1) Valg af dirigent. 2) Godkendelse af dagsorden. 3) Godkendelse af årsberetning 2013

Endelig dagsorden (jvf. vedtægterne 5, stk. 3) 1) Valg af dirigent. 2) Godkendelse af dagsorden. 3) Godkendelse af årsberetning 2013 Referat af generalforsamling i Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling (DMRU) mandag den 28. april 2014 kl. 16.15-21.00 på Vejle Center Hotel, Villy Sørensens Plads 3, Vejle Endelig dagsorden (jvf. vedtægterne

Læs mere

Mødetidspunkt. Mødedato. Mødested. Kl Mandag d Vejle Center Hotel. Deltagere Medlem Suppleant. Observatør.

Mødetidspunkt. Mødedato. Mødested. Kl Mandag d Vejle Center Hotel. Deltagere Medlem Suppleant. Observatør. REFERAT FOR MØDE I FRIVILLIGRÅDET D. 10.12.18 KL. 16.00 ca. 20.30 STED: Vejle Center Hotel, Willy Sørensens Pl. 3, Vejle Tilmelding til Susanne Clausen på mail susanne@broenvejle.dk Mødedato Mandag d.

Læs mere

Referat fra møde onsdag den 14. maj 2014 kl i Bispegården (spisestuen)

Referat fra møde onsdag den 14. maj 2014 kl i Bispegården (spisestuen) Stiftsudvalget for Økumeni, Mission og Religionsmøde Referat fra møde onsdag den 14. maj 2014 kl. 15.30 18 i Bispegården (spisestuen) Indledning ved Grete Bækgaard Thomsen 1. Orientering fra og samtale

Læs mere

Ansøgning om støtte til Kirkedagene i 2019

Ansøgning om støtte til Kirkedagene i 2019 Til Ikast-Brande Kommune Vi tillader os at sende denne ansøgning med håbet om, at Byrådet vil se positiv på den. Ansøgning om støtte til Kirkedagene i 2019 På vegne af Danske Kirkers Råd (se beskrivelse

Læs mere

13 Økumeni. God læselyst! ANSVARSHAVENDE REDAKTØR: Mads Christoffersen. KORREKTUR: Maria Pedersen og Lærke Uhd

13 Økumeni. God læselyst! ANSVARSHAVENDE REDAKTØR: Mads Christoffersen. KORREKTUR: Maria Pedersen og Lærke Uhd ANDAGT ANSVARLIGHED DANSKE KIRKERS RÅD 2014 13 Økumeni i dag Velkommen til årsberetningen 2014 Andagt og ansvarlighed er titlen på årsberetningen for 2014. Det afspejler det felt, Danske Kirkers Råd og

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Torsdag den 17. september 2015 kl. 16.30 20.00 i Bispegården, Nørregade 11, 1165 København K. Afbud fra Ole Pagels 1. Godkendelse af dagsorden. Ad. 1. Ingen bemærkninger

Læs mere

Arbejdsdokument. Baggrund Vision Værdier Teologisk identitet Netværk og struktur Mulige samarbejdsområder Personkreds og proces

Arbejdsdokument. Baggrund Vision Værdier Teologisk identitet Netværk og struktur Mulige samarbejdsområder Personkreds og proces Arbejdsdokument Baggrund Vision Værdier Teologisk identitet Netværk og struktur Mulige samarbejdsområder Personkreds og proces Baggrund Der blæser mange vinde ind over Den kristne kirke i vor tid, og ofte

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg 1 Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 8.30 16 Fredag 8.30 15 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 22. maj 2013 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Der forelå afbud fra: Torben Larsen Anders Gadegaard For mødet

Læs mere

Arbejdsplan DANSKE KIRKERS RÅD

Arbejdsplan DANSKE KIRKERS RÅD Arbejdsplan 2017-2019 DANSKE KIRKERS RÅD INDHOLD 1. Indledning 3 1.1 Vores formål 3 2. Arbejdsplan 2017-19 3 2.1 Behovet for Danske Kirkers Råd 3 2.2 Prioritering 4 2.3 Fokusområder 2017-19 4 2.3.1 Frihed

Læs mere

Arbejdsplan DANSKE KIRKERS RÅD

Arbejdsplan DANSKE KIRKERS RÅD Arbejdsplan 2014-2016 DANSKE KIRKERS RÅD 2 Indhold 1. Indledning 4 1.1 Vores formål 4 1.2 Vores vision for 2014-16 4 1.3 Arbejdsplan 2014-16 5 2. Råd og fora 7 2.1 Rådet 7 2.1.1 Forretningsudvalget 7 2.2

Læs mere

Håb & Handling er titlen på årsberetningen

Håb & Handling er titlen på årsberetningen HÅB HANDLING DANSKE KIRKERS RÅD 2015 15 DERFOR ER VI MED Velkommen til årsberetningen 2015 Håb & Handling er titlen på årsberetningen for 2015. Den afspejler det felt, Danske Kirkers Råd og det økumeniske

Læs mere