Kick Off-møde, maj 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kick Off-møde, maj 2014"

Transkript

1 Kick Off-møde, maj 2014

2 Aftenens program Velkomst Projektbaggrund samt Klub-Building Pause Breddetrænermentor samt Årgang 00/ Håndbold i skolen Afrunding og evt. praktiske spørgsmål

3 Indledning Per Bertelsen Formand, DHF / Morten Stig Christensen Generalsekretær, DHF

4 Vi kan ikke bare lukke øjnene!

5 Vi kan ikke bare lukke øjnene! Fremskrivning af medlemstal med 1,5 % om året indtil

6 Vi kan ikke bare lukke øjnene! Foreningsantallets udvikling

7 Håndbolden og den brændende platform Foreningernes berettigelse er tidens store spørgsmål? Svaret ligger hos foreningerne. Knæk Kurven er det største udviklingsprojekt nogensinde i DHF s historie. En del af overskuddet fra EM 2014 er sammen med midler fra DIF forudsætningen for, at vi kan tage fat på at vende udviklingen, få medlemmerne tilbage og vise omverdenen, at foreningslivet ikke er døende. Svaret på udfordringen skal med andre ord komme fra foreningerne. Vi skal være i øjenhøjde med brugerne, udviklingsorienterede og forandringsparate!

8 Håndbolden og den brændende platform Det glade hovedbudskab: Hvis vi er enige om, at håndbold også i fremtiden skal være en kulturbærer så kræver det en ny analyse og nogle nye valg!

9 Omdrejningspunkter Foreninger og forbund må i højere grad orientere sig mod nye tendenser Foreninger og forbund må i højere grad udvikle nye aktiviteter Mere markedslogik end foreningslogik (i øjenhøjde) Forbundet (DHF, distrikter og kredse) må ikke være stopklods Fælles ansvar for udvikling

10 Hvorfor er vi til som forbund? Mission det vi bestræber os på at gøre i alt, hvad vi foretager os! Dansk håndbold skaber: - positive oplevelser på alle områder! Vi vil sikre, at alle får de bedste oplevelser med sporten. Samlet set er målet, at summen af gode oplevelser altid overskygger summen af mindre gode oplevelser i håndboldsporten.

11 Alle bør løbende stille sig selv en række hv-spørgsmål! 1) Hvorfor er vi til? 2) Hvad vil vi? 3) Hvordan gør vi?

12 Ikke en entydig facitliste! Knæk Kurven hvordan gør vi? Udviklingstendenser i den omgivende verden arbejder imod det bestående og traditionelle billede af forening og håndbold. Tag udgangspunkt i den lokale kontekst! Mere af det samme = fortsat tilbagegang, - og så overlader scenen til andre mere forandringsparate. DHF og DIF allokerer over de næste 4 år 8,4 millioner kroner til Knæk kurven hertil kommer udviklingskonsulenttimer fra DHF for mere end 2 millioner kroner. Knæk kurven samler håndbolddanmark - og tilbyder vidensdeling, udviklingsværktøjer, kurser, supervisering, netværk og kampgejst!

13 Det stof, dansk håndbold skal væves af: Passion Oplevelse Udvikling

14 Vi har brug for alle gode kræfter vi har brug for jer! Vi håber, I bliver inspireret af aftenens program og vil deltage helhjertet i Knæk Kurven vores dejlige sport fortjener det! Tag godt imod vores projektleder og projektmedarbejdere

15 Baggrund for projektet

16 Fire indsatser: Knæk Kurven-projektet Klub-Building udviklingsforløb i foreningen. Håndbold i skolen til lærere og foreningen. Breddetrænermentor-uddannelse uddannelse i foreningen. Suppleres med en videns indsamling Årgang 00/01, der kan gøre os klogere på de unges valg. Partnere:

17 Knæk Kurven-projektet På hvilken baggrund er disse indsatser valgt? Viden fra diverse undersøgelser (DIF, IDAN, CUR) Viden fra dagligdagen fra bl.a. DHF s udviklingskonsulenter Foreningsmøder i juni 2013 Skolereform Samfundets ændringer Breddeseminar internt i DHF DIF: Det største udviklingsprojekt i dansk idræt nogensinde

18 DHF - Udvikling i andelen af kommunens befolkning (Medlemmer på baggrund af befolkningstal)

19 Knæk Kurven-projektet DIF s Frivillighedsundersøgelse (2010): - Danske håndboldledere finder det overvejende svært at rekruttere og fastholde frivillige ledere. (blandt 62 specialforbund kun overgået af Badminton) DIF s Frivillighedsundersøgelse (2010): - 9 % af forældre til børn, som er aktive i en klub, vil sige JA til at lave frivilligt arbejde (gennemsnit) Men - Hele 35 % af forældre, der selv er aktive i samme forening som deres børn, vil sige ja til frivilligt arbejde (gennemsnit)

20 Knæk Kurven-projektet IDANs undersøgelse (fremtidens frivillige): - Kun 9 % af foreningerne har en bevidst strategi for, hvordan man proaktivt vil arbejde med at rekruttere og fastholde frivillige. (Idrættens Analyseinstitut)

21 Frivillige hvem er det? Medlemmer ( Kunder ) Frivillige med holdopgaver (kørsel, vask, kagebagning) Frivillige med Små opgaver (hjælper til byfest, julestævne) Trænere og klubledere Kulturbærere (den hårde kerne )

22 Frivillige flere skal lave mindre! Medlemmer ( Kunder ) Hænder Hænder Frivillige med holdopgaver (kørsel, vask, kagebagning) Frivillige med Små opgaver (hjælper til byfest, julestævne) Trænere og klubledere Opgaver Opgaver Kulturbærere (den hårde kerne )

23 Ambitiøse mål frem mod 31/ Kvantitative mål - Klub-Building: Gennemføres i 450 foreninger - Håndbold i skolen: 450 samarbejdsaftaler mellem skole og forening - Breddetrænermentor-uddannelse: 300 uddannede mentorer Kvalitative mål - Bedre foreningsdrift - Større tilfredsstillelse i at være frivillig leder i håndboldforeningerne - Forbedring af kvaliteten og mangfoldigheden i håndboldproduktet i foreningerne

24

25 Rødt eller grønt kort? Ved I præcist, hvordan udviklingen af hold i din klub har været de seneste tre år? Har I helt styr på opgaverne i klubben? Har din klub en strategi for, hvordan I tiltrækker og fastholder frivillige? Har I spurgt medlemmerne om, hvad de mener om det håndboldprodukt, de tilbydes i klubben? Har I et overblik over, hvilke indsatser I som klub bør udvikle?

26 Klub-Building - et udviklingsforløb i DIN klub. Organisering: Hjælper klubben med at udvikle sig Fokus på tre trin: Step 1 Fokus på driften Step 2 Fokus på frivilligheden Step 3 Fokus på udvikling Konsulenten er procesvejleder i klubben gennem de 3 trin I alt timer i klubben

27 Forventningsafstemning DHF: Proceskonsulentbistand, materialer, konkrete værktøjer, nye koncepter. Foreningerne: Deltage aktivt i udviklingsforløb på ca. et halvt år, som skal resultere i: - Bedre styr på opgaver - Rekruttering af flere frivillige - Flere laver mindre - Bedre produkt (træningsprodukt og fællesoplevelser) -

28 Klub-Building - step 1: Styr på opgaverne At det er meget nemmere at få flere frivillige til at sige ja til en opgave i klubben, hvis man nøjagtigt kender til Vi ved fra forskning hvad opgaven konkret går ud på og hvor lang tid den tager.

29 Klub-Building - step 1: Styr på opgaverne > Klubanalyse Konsulenten medbringer et overblik over status i din klub > 100 Opgavebeskrivelser Tilpasses til hver klub Inddelt i skal - bør - kan -opgaver Estimeret timetal pr. opgave Årshjul

30 Opgavebeskrivelser - eksempler

31 Klub-Building - step 2: Frivillighedsstrategi Vi ved fra forskning At der er meget større chance for at rekruttere og fastholde frivillige, hvis foreningen har formuleret en plan for, hvordan man rekrutterer og anerkender frivillige i det daglige.

32 Klub-Building - step 2: Frivillighedsstrategi Udvikle en frivillighedsstrategi i klubben. Hvad er frivillige? Afvikle en rekrutteringsevent for alle unge og voksne i klubben. Rekruttering og anerkendelse.

33 Klub-Building - step 3: Udvikling af håndbold i klubben Vi ved fra forskning At håndbold som idrætsgren - og dermed klubberne - er i en markant markeds-/ konkurrencesituation med mange andre idræts- og motionstilbud. At klubberne hele tiden må skærpe og udvikle tilbuddene, så klubben opleves attraktiv af nuværende og kommende medlemmer.

34 Klub-Building - step 3: Udvikling af håndbold i klubben > Klubundersøgelse Medlemmerne, trænere og ledere spørges om, hvordan klubbens nuværende tilbud opleves. > Udvikling af håndboldproduktet Hver klub vælger derefter sit udviklingsområde. Ingen decideret facitliste, men en række forslag til konkrete udviklingstiltag samt medfølgende værktøjer.

35 Rødt og grønt kort? Kan du se Klub-Building som et udviklingsforløb, din klub kan have gavn af?

36 Vi holder en lille pause

37

38 En fireårig undersøgelse i forbindelse med Knæk Kurven. DHF følger de to årgange igennem deres ungdomsår fra U-14 til U-18.

39 Projektperioden * Formålet At få indsamlet faktuel viden fra vores unge medlemmer. Fremadrettet at kunne agere ud fra fakta og IKKE ud fra hvad vi tror, de unge synes.

40 Metode Via DHF s app Håndbold Korte spørgeskemaer Hvem Muligt at være med for alle 00/01 ere, der aktivt opretter en profil i Håndbold-app en. For at opnå repræsentative resultater er der udpeget 50 foreninger, hvor der er taget højde for demografiske parametre og foreningernes størrelser.

41 Motivation for at deltage - Man bliver hørt - Ens mening tæller - Gode præmier på spil Foruden spørgeskemaerne vil der løbende være konkurrencer på Facebook-siden

42 Hvornår starter det op? Fra den 1. maj er det muligt at oprette en profil i Håndbold-app en. First movers lodtrækning den 1. august om en sommerfest til holdet blandt alle oprettede profiler. Første spørgeskema udsendes i midten af august.

43 Vi vil undersøge: Hvad skaber trivsel Hvad skaber motivation Hvad skaber tilfredshed Spillernes kendskab til og brug af nuværende muligheder Bekræfte/Afkræfte teser

44 Forventninger til jer 1) At tage Knæk Kurven Årgang 00/01-materialerne med hjem til jeres trænere for U-14-årgangen. 2) At videreformidle til jeres spillere, at det er vigtigt, at de opretter en profil og deltager. Hver spillers mening gør en forskel!

45

46 Formålet med en breddetræner mentoruddannelse: En indsats med fokus på det gode håndboldtilbud for bredden. En indsats målrettet breddeklubberne. En måde at ramme et led længere ude end de trænere, der bruger tid på uddannelse. En ny ressource i foreningen!

47 Hvem vil vi uddanne: Vi har en formodning om, at den/de personer, vi skal ramme med denne uddannelse, har: Hjerte i klubben Interesse for at udvikle sig selv Interesse for at udvikle andre igennem mentorproces Ikke nødvendigvis en person, der har høje ambitioner om at gøre trænerkarriere, men måske en person, der kan se et samspil mellem sin idræt og sit civile arbejde/uddannelse.

48 Det kunne være: En god spiller fra klubbens seniorhold En træner, der ønsker at trappe eget trænervirke ned En person, som midlertidig ikke har den fornødne tid til at være i hallen 2-3 gange om ugen Årsagen til nedtrapningen kunne være små børn, studier eller længere arbejdstider - men hvor personen stadig har lyst til at være tilknyttet klubben/klublivet og være med til at gøre en forskel inden for en mere fleksibel ramme.

49 Hvad har vi planer om at uddannelsen skal indeholde? Viden om ungdomsliv, voksenliv og livsfaser Viden om spørgeteknik mentor og coach og ikke mesterlærer Viden om DHF s aldersrelateret træning Viden om oplevelser på og uden for banen Viden om opbygningen af DHF s uddannelsessystem Forslag til, hvordan man kan virke som mentor i klubben Netværk

50 Tidsplan: Efteråret 2014 Uddannelsesforløbet udvikles Foråret 2015 > Uddannelsesforløbet udbydes og afvikles

51

52 Myter om skolereformen 1. Foreningen SKAL ud i skolen. Svar: Nej. 2. Foreningens trænere og frivillige skal til at overtage undervisningen? Svar: Nej. 3. Børn skal være i skole hele dagen og kan ikke nå til håndbold. Svar: Nej. 4. Folkeskolelærerne kan ikke være trænere, fordi de er på arbejde. Svar: Nej og Ja. 5. Foreningen stiller trænere og frivillige til rådighed i skolen gratis. Svar: Nej og Ja.

53 Eksisterende samarbejdsområder Skoleturneringer - Totalhåndbold Street Handball Håndboldkaravanen Træningspas i skoletiden Samarbejde med SFO er Inspirationsbank/best cases: - Har I erfaringer med skolesamarbejde i jeres klub? - Kryds af, hvilke områder I samarbejder omkring med skolerne. - Hvis I har andre samarbejdsområder end de nævnte, tilføj dem meget gerne under Andet.

54 Skolereformen - hvad og hvordan? Den åbne skole Understøttende undervisning Bevægelse i skolen

55 Hvorfor? Kendskab til og branding af Håndbold i skolen Rekruttering af nye medlemmer Indtægtskilde (Øget) Lokalt netværk Rekruttering af nye unge frivillige (Øget) Samarbejde med kommunen DHF og de lokale distriktsforbund/kredse står til rådighed med viden, redskaber og støtte til jeres forening.

56 DHF s anbefalinger for Håndbold i skolen Fokus på den gode boldoplevelse. Vi anbefaler brug af Totalhåndbold & Street Handball i skolen Spil på små baner Bløde bolde Færre regler Ingen fysisk kontakt Masser af afslutninger Hurtige udskiftninger Alle børn i spil

57 Eksempel:

58 Materialer på vej fra DHF: Lektionsplaner for 2.-3.klasse til august (til foreningen) Præsentationsfilm: - Totalhåndbold - Skudbaner - MATCH-spil for udskolingselever - Håndbold i skolen - Karavanevideo Øvelsesvideoer til klassetrin med småspil og lege.

59

60

61

62 knaekkurven.nu på flere platforme (website klar 1/9)

63

64 KUN SAMMEN KAN VI KNÆKKE KURVEN TILMELD DIN KLUB PÅ KNAEKKURVEN.NU

65 Projektmedarbejdere Projektleder Projektmedarbejder Projektmedarbejder Klub-Building Vidensindsamling, Årgang 00/01 Breddetrænermentor Håndbold i skolen

66 Er håndbolden en gammel, træt sport?

67 eller har vi et bedre svar?!

68 Tusind tak for i aften og rigtig god vind!

klub-building Gode kampoplevelser til alle spillere temahæfte - den gode kampoplevelse Dansk Håndbold Forbunds anbefalinger til foreningerne

klub-building Gode kampoplevelser til alle spillere temahæfte - den gode kampoplevelse Dansk Håndbold Forbunds anbefalinger til foreningerne klub-building temahæfte - den gode kampoplevelse DEL 1 UDVIKLING AF KLUBBENS FRIVILLIGHEDSSTRATEGI Gode kampoplevelser til alle spillere Dansk Håndbold Forbunds anbefalinger til foreningerne DEN GODE KAMPOPLEVELSE

Læs mere

Håndbold i skolen - alle børn i spil

Håndbold i skolen - alle børn i spil Håndboldforløb 0.- 1. klasse Boldtilvænning og leg Håndbold i skolen - alle børn i spil KÆRE HÅNDBOLDFORENINGER- OG FRIVILLIGE, SKOLER, LÆRERE OG PÆDAGOGER. Dansk Håndbold Forbund (DHF) præsenterer her

Læs mere

Håndboldspilleren i Centrum. fra individuelle oplevelser til fælles viden

Håndboldspilleren i Centrum. fra individuelle oplevelser til fælles viden Håndboldspilleren i Centrum fra individuelle oplevelser til fælles viden HVAD ER HÅNDBOLDSPILLEREN I CENTRUM? Håndboldspilleren i Centrum er et webbaseret dialog- og rapporteringsværktøj, som måler tilfredshed

Læs mere

Håndbold i skolen - alle børn i spil

Håndbold i skolen - alle børn i spil Håndboldforløb 4.- 6.klasse Spillet i centrum Håndbold i skolen - alle børn i spil 1 KÆRE FORENINGER, FORENINGSLEDERE OG TRÆNERE, KÆRE SKOLER, LÆRERE OG PÆDAGOGER Dansk Håndbold Forbund (DHF) præsenterer

Læs mere

Håndbolden og den brændende platform - temperaturen på håndboldsporten

Håndbolden og den brændende platform - temperaturen på håndboldsporten DHF s Breddeseminar 2013 Oplæg v. Kasper Lund Kirkegaard Forskningsansvarlig analytiker ved Danmarks Idræts-Forbund 1 Program Hovedspørgsmålet skal håndboldsporten fortsat være en kulturbærer i dansk idræt?

Læs mere

Håndboldspilleren i Centrum

Håndboldspilleren i Centrum Håndboldspilleren i Centrum Fra individuelle oplevelser til fælles viden Kontaktinfo: Morten Bisgaard +45 6076 6920 bisgaard@rawmilk.dk Hvad er Håndboldspilleren i Centrum? Håndboldspilleren i Centrum

Læs mere

Håndbold i skolen - alle børn i spil

Håndbold i skolen - alle børn i spil Håndboldforløb 2.- 3.klasse Boldbasis og Boldteknik Håndbold i skolen - alle børn i spil 1 KÆRE FORENINGER OG FRIVILLIGE, KÆRE SKOLER, LÆRERE OG PÆDAGOGER. Dansk Håndbold Forbund (DHF) præsenterer her

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE. Gode idrætsmiljøer for piger. Gode idrætsmiljøer for piger redskaber til at forstå, udvikle, udfordre og fastholde

PROJEKTBESKRIVELSE. Gode idrætsmiljøer for piger. Gode idrætsmiljøer for piger redskaber til at forstå, udvikle, udfordre og fastholde PROJEKTBESKRIVELSE Gode idrætsmiljøer for piger - redskaber til at forstå, udvikle, udfordre og fastholde Jeg gør altid mit bedste, men jeg synes aldrig, det er godt nok! 1 1. BAGGRUND FOR PROJEKTET Piger

Læs mere

Fremtidens frivillige foreningsliv i idrætten

Fremtidens frivillige foreningsliv i idrætten Fremtidens frivillige foreningsliv i idrætten Klublederseminar, Danmarks Motor Union, 2. november 2012 Trygve Buch Laub Analytiker trygve.laub@idan.dk Frivillighedsundersøgelsen Spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

Dansk triatlon Forbunds Frivillighedsstrategi. Frivillighedsstrategi for. Dansk Triatlon Forbund

Dansk triatlon Forbunds Frivillighedsstrategi. Frivillighedsstrategi for. Dansk Triatlon Forbund Frivillighedsstrategi for Dansk Triatlon Forbund 2015 2020 Indholdsfortegnelse 1. Frivillighedsstrategi 1.1 Baggrund 1.2 Hvorfor frivillighedsstrategi 1.3 Mission 2. De frivillige 2.1 Baggrund 2.2 Hvorfor

Læs mere

Børne- og Ungeudvalget

Børne- og Ungeudvalget Det er igen tid til at gøre status i forhold til Børne- og Ungeudvalgets arbejde her i kredsen. Det har på mange måder været et godt år med forandringer, succes, glade spillere og trænere som hoved indtryk.

Læs mere

Aktiv Ferie. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle

Aktiv Ferie. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle Aktiv Ferie Case rapport Evaluering af Idræt for Alle 8 Indhold 1. Introduktion...... 9 2. Projektets aktiviteter....... 10 3. Projektets resultater..... 10 4. Projektets virkning.......... 11 5. Læring

Læs mere

Temamøde om frivillighed Dialogmøde Slagelse 4. december 2018

Temamøde om frivillighed Dialogmøde Slagelse 4. december 2018 Temamøde om frivillighed Dialogmøde Slagelse 4. december 2018 DGI Midt- og Vestsjælland Præsentation Steen U. Hansen Foreningskonsulent DGI Midt- og Vestsjælland 2 Indhold Har vi frivillige nok? Skal vi

Læs mere

HVILKE DRØMME HAR DU FOR DIN FORENING?

HVILKE DRØMME HAR DU FOR DIN FORENING? HVILKE DRØMME HAR DU FOR DIN FORENING? Kickstart jeres drømme og få mod til at tænke anderledes for jeres forening FORENINGS- UDVIKLING hvad er det? Har du drømme og ambitioner på din forenings vegne?

Læs mere

FORENINGSLEDER- AKADEMI. Oktober 2013 marts 2014

FORENINGSLEDER- AKADEMI. Oktober 2013 marts 2014 FORENINGSLEDER- AKADEMI Oktober 2013 marts 2014 FORORD Udfordringerne for det frivillige foreningsliv, dets ledere og trænere er mange. Der stilles mange forventninger og krav bl.a. til at kunne organisere,

Læs mere

Skolereformen. håndbold i skolen alle børn i spil. Dansk Håndbold Forbunds anbefalinger til foreningerne

Skolereformen. håndbold i skolen alle børn i spil. Dansk Håndbold Forbunds anbefalinger til foreningerne Skolereformen håndbold i skolen alle børn i spil Dansk Håndbold Forbunds anbefalinger til foreningerne 2 INDHOLD SIDE 5 SIDE 7 SIDE 8 SIDE 10 SIDE 11 SIDE 12 SIDE 14 SIDE 15 Dansk Håndbold Forbund og skolereformen

Læs mere

Sådan får din forening fat i flere frivillige

Sådan får din forening fat i flere frivillige Sådan får din forening fat i flere frivillige Foreninger på forkant Vejen, 2. juni Trygve Buch Laub trygve.laub@idan.dk Frivillighedsundersøgelsen Spørgeskemaundersøgelse i efteråret 2010 Svar fra 5203

Læs mere

Aldersgruppe: år DANMARKS IDRÆTSFORBUND EVENT-PROJEKTLEDER UDDANNELSE

Aldersgruppe: år DANMARKS IDRÆTSFORBUND EVENT-PROJEKTLEDER UDDANNELSE 2018 Aldersgruppe: 15-25 år DANMARKS IDRÆTSFORBUND EVENT-PROJEKTLEDER UDDANNELSE EVENT- PROJEKTLEDER UDDANNELSE Vil du lære at lave events, og har du lyst til at gøre en forskel for sporten og din klub?

Læs mere

Dansk Ride Forbunds Frivillighedsstrategi

Dansk Ride Forbunds Frivillighedsstrategi Dansk Ride Forbunds Frivillighedsstrategi 1 1970 1975 1980 1985 1990 1995 2000 2005 2010 2013 Uden frivillige går det ikke Dansk ridesport bygger, som så mange andre sportsgrene, på frivillig arbejdskraft.

Læs mere

DANMARKS IDRÆTSFORBUND EVENT-PROJEKTLEDER UDDANNELSE. Aldersgruppe: år. Danmarks Idrætsforbund Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby

DANMARKS IDRÆTSFORBUND EVENT-PROJEKTLEDER UDDANNELSE. Aldersgruppe: år. Danmarks Idrætsforbund Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby 2018 Danmarks Idrætsforbund Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby www.dif.dk Aldersgruppe: 15-25 år Uddannelsen udbydes i regi af Danmarks Idrætsforbund til alle idrætsgrene under DIF. Den praktiske gennemførelse

Læs mere

Foreningsledelse - med henblik på rekruttering og fastholdelse af frivillige

Foreningsledelse - med henblik på rekruttering og fastholdelse af frivillige Foreningsledelse - med henblik på rekruttering og fastholdelse af frivillige Oplæg ved Idans konference den 31. maj 2012 i Vejen Idrætscenter v/, ph.d. stipendiat Center for forskning i Idræt, Sundhed

Læs mere

DIF IDRÆTSMILJØ FOR UNGE - ET FORENINGSPROJEKT MED DE 13-19 ÅRIGE I FOKUS

DIF IDRÆTSMILJØ FOR UNGE - ET FORENINGSPROJEKT MED DE 13-19 ÅRIGE I FOKUS DIF IDRÆTSMILJØ FOR UNGE - ET FORENINGSPROJEKT MED DE 13-19 ÅRIGE I FOKUS Ingen selvfølge at unge dyrker sport Det første store dyk på frafaldsbarometret ses i de tidlige teenageår. Her mærker foreningerne

Læs mere

HVORFOR EN FORENINGS SFO?

HVORFOR EN FORENINGS SFO? FORENINGS SFO PIXIE EN FORENINGS SFO ER ET BUD PÅ EN HELHEDSHVERDAG FOR BØRNENE SOM BÅDE VIL KUNNE SPILLE SAMMEN MED DEN NYE SKOLEREFORM, OG SOM KAN LAVES UAFHÆNGIGT. HVORFOR EN FORENINGS SFO? Fordi en

Læs mere

Forening på forkant - vejen til nye frivillige og flere medlemmer i din lokale forening

Forening på forkant - vejen til nye frivillige og flere medlemmer i din lokale forening Forening på forkant - vejen til nye frivillige og flere medlemmer i din lokale forening Foreningskonference arrangeret af Danmarks Idræts-Forbund og Idrættens Analyseinstitut Praktiske oplysninger Tid:

Læs mere

HF Mors. Bestyrelsens beretning 2014:

HF Mors. Bestyrelsens beretning 2014: HF Mors Bestyrelsens beretning 2014: Så er det igen blevet tid til generalforsamling i HF Mors. Tak til alle jer, der mødt op. Det er dejligt at se, at der er interesse for vores forening. 2014 var endnu

Læs mere

Klub-building. spil din klub i form. klubdag. - børn og forældre

Klub-building. spil din klub i form. klubdag. - børn og forældre Klub-building spil din klub i form klubdag - børn og forældre 1 Klub event KLUBDAG - børn og forældre Formål KLUBDAGEN bruges som et fastholdelsesarrangement for nuværende medlemmer, men kan også fint

Læs mere

Rekruttering og fastholdelse af frivillige i idrætsforeninger

Rekruttering og fastholdelse af frivillige i idrætsforeninger Kursusinvitation: Rekruttering og fastholdelse af frivillige i idrætsforeninger Oktober 2014 januar 2015 VELKOMMEN til kursus i rekruttering af frivillige ledere til idrætsforeninger Frivillige ledere

Læs mere

Referat fra møde i Børne- og Ungeudvalget onsdag d. 17. januar 2018 kl I Hammel Idrætscenter

Referat fra møde i Børne- og Ungeudvalget onsdag d. 17. januar 2018 kl I Hammel Idrætscenter Hobro, den 23. januar 2018 TJ /JR Referat fra møde i Børne- og Ungeudvalget onsdag d. 17. januar 2018 kl. 17.00 I Hammel Idrætscenter Deltagere: Mette Kristensen, kreds 1, Mogens Bay, kreds 2, Anette Olesen,

Læs mere

KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS

KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS Alle taekwondoklubber under DTaF har mulighed for at lave et klubudviklingsprojekt i samarbejde med forbundets konsulenter. Et klubudviklingsprojekt kan f.eks. bestå

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE. Gode idrætsmiljøer for piger. Gode idrætsmiljøer for piger redskaber til at forstå, udvikle, udfordre og fastholde

PROJEKTBESKRIVELSE. Gode idrætsmiljøer for piger. Gode idrætsmiljøer for piger redskaber til at forstå, udvikle, udfordre og fastholde Gode idrætsmiljøer for piger redskaber til at forstå, udvikle, udfordre og fastholde PROJEKTBESKRIVELSE Gode idrætsmiljøer for piger - redskaber til at forstå, udvikle, udfordre og fastholde Jeg gør altid

Læs mere

LEDERAKADEMIET 2013-2014. Et personligt uddannelsesforløb for kommende, nye og nuværende foreningsaktive frivillige i Egedal Kommune.

LEDERAKADEMIET 2013-2014. Et personligt uddannelsesforløb for kommende, nye og nuværende foreningsaktive frivillige i Egedal Kommune. LEDERAKADEMIET 2013-2014 Et personligt uddannelsesforløb for kommende, nye og nuværende foreningsaktive frivillige i Egedal Kommune. Lederakademiets deltagere vil efter akademiets afslutning modtage et

Læs mere

Dansk Softball Forbund. Frivillighedsstrategi 2015-2017

Dansk Softball Forbund. Frivillighedsstrategi 2015-2017 Dansk Softball Forbund Frivillighedsstrategi 2015-2017 Dansk Softball Forbund har en lang tradition for at engagerede frivillige kræfter yder en utrolig stor indsats. De frivillige ildsjæle spiller en

Læs mere

Klubdag for de mindste (U-6/U-8)

Klubdag for de mindste (U-6/U-8) Klubdag for de mindste (U-6/U-8) Saml foreningens mindste spillere og deres forældre til en sjov og hyggelig dag i hallen, hvor der er fokus på fælles aktiviteter og klubånd. Denne klubdag er målrettet

Læs mere

VI BEVÆGER TWEENS - REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE OG AF BØRN OG UNGE LØRDAG DEN 7. JANUAR 2017 GYMDANMARK DANSK SVØMMEUNION DANMARKS IDRÆTSFORBUND

VI BEVÆGER TWEENS - REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE OG AF BØRN OG UNGE LØRDAG DEN 7. JANUAR 2017 GYMDANMARK DANSK SVØMMEUNION DANMARKS IDRÆTSFORBUND VI BEVÆGER TWEENS - REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE OG AF BØRN OG UNGE GYMDANMARK DANSK SVØMMEUNION DANMARKS IDRÆTSFORBUND LØRDAG DEN 7. JANUAR 2017 METTE SKAT NIELSEN OM VI BEVÆGER 4-årigt udviklingsprojektet

Læs mere

IDRÆTSLEDER- AKADEMI

IDRÆTSLEDER- AKADEMI IDRÆTSLEDER- AKADEMI Tag det første nye skridt til at blive en endnu bedre leder. Et personligt lederudviklingsforløb for kommende, nye og nuværende ledere i idrætsforeninger i Århus Kommune. Forord Idrætssamvirket

Læs mere

Amerikansk fodbold giver unge anderledes succesoplevelser

Amerikansk fodbold giver unge anderledes succesoplevelser Amerikansk fodbold giver unge anderledes succesoplevelser En forening får gennem skolesamarbejdet mulighed for at give børn og unge anderledes succesoplevelser. Foreningen introducerer amerikansk fodbold

Læs mere

Foreningsudvikling. Foreningstesten. Et værktøj til dialog og afklaring.

Foreningsudvikling. Foreningstesten. Et værktøj til dialog og afklaring. Foreningsudvikling Foreningstesten Et værktøj til dialog og afklaring Foreningstesten Indholdsfortegnelse Testen. Ledelse og organisation. Frivillige. Medlemmer og målgrupper. Aktiviteter og tilbud 9.

Læs mere

Idékatalog til MX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse

Idékatalog til MX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse Idékatalog til MX - Forslag til rekruttering og fastholdelse 1 Hvad forstås ved frivilligt arbejde? På både Strategiseminaret (september 2012) og Klublederseminaret (november 2012) blev der diskuteret

Læs mere

HAVETS MOTIONISTER En klub- og medlemsundersøgelse i Dansk Sejlunion

HAVETS MOTIONISTER En klub- og medlemsundersøgelse i Dansk Sejlunion HAVETS MOTIONISTER En klub- og medlemsundersøgelse i Dansk Sejlunion Af DIF Analyse v. Kasper Lund Kirkegaard HAVETS MOTIONISTER Baggrund for undersøgelsen Præsentation af de tre delnotater Hovedpointer

Læs mere

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2013

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2013 Lokalområde der søger Viborg Nordbyen Ansøger Viborg Nørremarkens initiativgruppe Nordbyen i bevægelse Kontaktperson: Erik Ejlersen Adresse: Hermodsvej 23 Telefon: 21778811 Mail: erik.ejlersen@mail.dk

Læs mere

Rekruttering af frivillige i foreninger

Rekruttering af frivillige i foreninger Rekruttering af frivillige i foreninger September November 2016 Kursus i rekruttering af frivillige ledere til foreninger Frivillige ledere og trænere er foreningernes vigtigste ressource, og Aabenraa

Læs mere

Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene

Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene Center for Ungdomsstudier og Religionspædagogik (CUR) Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene Nogle få input omkring unge, foreningsliv og udviklingspuljer! DUF 6.oktober 2011 Victor s

Læs mere

KROP OG KOMPETENCER DEN ÅBNE SKOLE

KROP OG KOMPETENCER DEN ÅBNE SKOLE KROP OG KOMPETENCER DEN ÅBNE SKOLE VIA University College 2 SÆT DIN SPORT PÅ SKOLESKEMAET 3 Med den seneste reform af folkeskolen er bevægelse, idræt og fysisk aktivitet for alvor kommet på skoleskemaet.

Læs mere

Viborg Kommune i bevægelse

Viborg Kommune i bevægelse Viborg Kommune i bevægelse politik for idræt og motion UDKAST Indhold Indledning....................................................3 Politikkens opbygning....................................... 4 Politikkens

Læs mere

TEAM RG Katalog over aktiviteter 2016/2017

TEAM RG Katalog over aktiviteter 2016/2017 TEAM RG Katalog over aktiviteter 2016/2017 Oversigt over Team RG kataloget - Hvad er Team RG 2 - Team RG volleyball 3 - Team RG håndbold 4 - Team RG badminton 5 - Team RG Indendørs fodbold 6 - Team RG

Læs mere

Ansøgning til Aarhus kommunes budgetforhandlinger - AktiveUnge.dk

Ansøgning til Aarhus kommunes budgetforhandlinger - AktiveUnge.dk Ansøgning til Aarhus kommunes budgetforhandlinger - AktiveUnge.dk AktiveUnge.dk ønsker at søge Aarhus kommune om midler, 526.000,00 kr. til et projektforløb der strækker sig over tre år fra 2017-2019.

Læs mere

DANSK ATLETIK FORBUND EVENT-PROJEKTLEDER UDDANNELSE. Aldersgruppe: 15-25 år

DANSK ATLETIK FORBUND EVENT-PROJEKTLEDER UDDANNELSE. Aldersgruppe: 15-25 år 2016 Dansk Atletik Forbund Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby daf@dansk-atletik.dk - Tlf: +45 4326 2626 Aldersgruppe: 15-25 år Dansk Atletik Forbund er det nationale forbund for atletik, gang

Læs mere

LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING

LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING IDRÆTSVEJ 14 3540 LYNGE Beretning til foreningsgeneralforsamling 30. marts 2017 For perioden 1.april 2016 30. marts 2017 1 Præsentation af foreningen / organisering 1.1 Hovedbestyrelsen

Læs mere

Haderslev Frivillighedsakademi, Træner og Lederuddannelse

Haderslev Frivillighedsakademi, Træner og Lederuddannelse E N U M M O K V E L S 17-18 0 R 2 i E m e D HA ig for livet - Lederakaat dblive en endnu bedre leder l Bevæg d ste nye skridt ti ør Tag det f Haderslev Frivillighedsakademi, Træner og Lederuddannelse 2

Læs mere

En Sejlklub med puls ATK OG KAPSEJLADS

En Sejlklub med puls ATK OG KAPSEJLADS En Sejlklub med puls ATK OG KAPSEJLADS Sejlklubben som aktivitets center Fælleskabet og den frivillige kultur Attraktive sejladstilbud og bådtyper Aktiverende sejladser Uddannelse og træning Trænere og

Læs mere

Tættere på medlemmernes behov

Tættere på medlemmernes behov Tættere på medlemmernes behov Fokus på udvikling af bedre tilbud til foreningsmedlemmer med tennisforbundets medlemsanalyse som case. Vejen den 25. maj 2011. Den organiserede (voksen)idræt er under pres

Læs mere

DIF, uddannelse og Elitekommuner

DIF, uddannelse og Elitekommuner DIF, uddannelse og Elitekommuner Østerbro stadion, 17/11 2011 Indledning Hvad kan trænere bruge uddannelse til? Hvad kan I opnå ved hjælp af uddannelse? DIF og uddannelse 1,7mill udøvere Ca. 12.000 klubber

Læs mere

Spørg dem, du ikke plejer at spørge

Spørg dem, du ikke plejer at spørge Husk at spørge Tjek i det rum du er i: Hvor mange er blevet spurgt eller prikket, om de vil være frivillige? Undersøg evt. hvordan de er blevet spurgt - lad dem fortælle historien. Erfaringer og undersøgelser

Læs mere

Indledning: Konceptet kort:

Indledning: Konceptet kort: Indledning: Dansk golf Union ønsker med konceptet familiegolf, at give klubberne en drejebog for hvordan de kan erhverve sig medlemmer i denne målgruppe. Det er vores overbevisning af målgruppen, heri

Læs mere

Badmintonudvalgets beretning sæson 2013/14

Badmintonudvalgets beretning sæson 2013/14 Badmintonudvalgets beretning sæson 2013/14 Indledningsvis bemærkes det, at denne beretning ikke behandles som et selvstændigt emne på aktivitetsmødets dagsorden. Spørgsmål, kommentarer og uddybninger til

Læs mere

Kommunikationsstrategi 2022

Kommunikationsstrategi 2022 Dansk Firmaidrætsforbund Kommunikationsstrategi 2022 Sådan vil vi skabe Et sjovere Danmark i bevægelse. I KOMMUNIKATIONSSTRATEGIEN KAN DU LÆSE: 1 Introduktion 2 2 Formål med vores kommunikationsstrategi

Læs mere

Håndboldspilleren i centrum. Fra individuelle oplevelser til fælles viden

Håndboldspilleren i centrum. Fra individuelle oplevelser til fælles viden Håndboldspilleren i centrum Fra individuelle oplevelser til fælles viden Hvad er Håndboldspilleren i centrum? Håndboldspilleren i centrum er et webbaseret dialogog rapporteringsværktøj, som måler tilfredsheden

Læs mere

Balance mellem skole og eliteidræt - et dialogredskab. Highfive!

Balance mellem skole og eliteidræt - et dialogredskab. Highfive! Balance mellem skole og eliteidræt - et dialogredskab Highfive! Et dialogredskab Highfive -folderen er et dialogredskab, som viser, hvordan man kan skabe et godt børneliv for elever, der dyrker eliteidræt.

Læs mere

FORENINGSLEDERKURSUS KOLDING KOMMUNE

FORENINGSLEDERKURSUS KOLDING KOMMUNE FORENINGSLEDERKURSUS KOLDING KOMMUNE Målrettet foreningsledere som ønsker nye værktøjer og inspiration til at styrke den daglige rekruttering og ledelse af frivillige Rekruttering og ledelse af frivillige

Læs mere

KLUBUDVIKLING. Nøglen til varig succes

KLUBUDVIKLING. Nøglen til varig succes Seniorkonference Program Velkomst og præsentation af dagens program Præsentation af første emne: Klubudvikling Oplæg om klubudvikling: Klubudvikling Nøglen til succes ved Thomas Bøgh Debat Præsentation

Læs mere

GODT IDRÆTSMILJØ FOR UNGE

GODT IDRÆTSMILJØ FOR UNGE D D R Æ T S M I L J Ø I T O E G G N F O R U GODT IDRÆTSMILJØ FOR UNGE - ET FORENINGSPROJEKT MED DE 13-19 ÅRIGE I FOKUS DANMARKS IDRÆTS-FORBUND INGEN SELVFØLGE AT UNGE DYRKER SPORT Det første store dyk

Læs mere

.er der hul igennem!

.er der hul igennem! .er der hul igennem! Idræt mellem forening og forretning Torben Bundgaard Chefkonsulent Danmarks Idræts-Forbund Synspunkt: Fremtidens forbund og foreninger er ikke nogen, der kommer det er nogen vi skaber!

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Referat fra møde i Børne- og Ungeudvalget onsdag d. 1. oktober 2014 kl. 18.00 på Forbundskontoret i Viby

Referat fra møde i Børne- og Ungeudvalget onsdag d. 1. oktober 2014 kl. 18.00 på Forbundskontoret i Viby Viby J., den 8. oktober 2014 TJ /JR Referat fra møde i Børne- og Ungeudvalget onsdag d. 1. oktober 2014 kl. 18.00 på Forbundskontoret i Viby Deltagere: Anja Thomadsen kreds 1 Karen Johansen Kreds 2, Annette

Læs mere

O l y m p i s k P a r t n e r s k a b. Dansk Svømmeunion Eliteklubleder-netværket 12. November, Sponsorarbejde I SÆRKLASSE

O l y m p i s k P a r t n e r s k a b. Dansk Svømmeunion Eliteklubleder-netværket 12. November, Sponsorarbejde I SÆRKLASSE O l y m p i s k P a r t n e r s k a b Dansk Svømmeunion Eliteklubleder-netværket 12. November, 2016 Sponsorarbejde I SÆRKLASSE 1 Tendenser Kæmpe medieudbud Mange tv-vinduer Sportskanaler Internettet =

Læs mere

Klubudviklingsprojekter

Klubudviklingsprojekter Klubudviklingsprojekter Alle klubber i Dansk Styrkeløft Forbund har mulighed for at lave et klubudviklingsprojekt med forbundets udviklingskonsulent. Formålet med aktiviteterne er at styrke klubben på

Læs mere

SLAGELSE KOMMUNE SLAGELSE IDRÆTS RÅD

SLAGELSE KOMMUNE SLAGELSE IDRÆTS RÅD SLAGELSE KOMMUNE Tag det første nye skridt til at blive en endnu bedre leder. Et personligt lederudviklingsforløb for kommende, nye og nuværende ledere i klubber og foreninger i Slagelse Kommune. SLAGELSE

Læs mere

Midt i mulighederne. FORENINGSLEDER- AKADEMI Marts - juni 2015

Midt i mulighederne. FORENINGSLEDER- AKADEMI Marts - juni 2015 Midt i mulighederne FORENINGSLEDER- AKADEMI Marts - juni 2015 FORENINGSLEDER- AKADEMI Marts - juni 2015 FORMÅL OG FORVENTET UDBYTTE Lederakademiet skal bidrage til at fastholde eller rekruttere nye ledere

Læs mere

Dansk Svømmeunion. - Vi skaber de bedste, sjoveste og mest motiverende rammer for vandaktiviteter i Danmark

Dansk Svømmeunion. - Vi skaber de bedste, sjoveste og mest motiverende rammer for vandaktiviteter i Danmark Dansk Svømmeunion - Vi skaber de bedste, sjoveste og mest motiverende rammer for vandaktiviteter i Danmark Vores fokus er på udviklingen, værdierne, glæden, motivationen og drivkraften i DIN svømmeklub.

Læs mere

Ansøgningsfrist i denne 2. ansøgningsrunde er d. 14. november 2018 Hvad sker der, når I sendt jeres ansøgning?

Ansøgningsfrist i denne 2. ansøgningsrunde er d. 14. november 2018 Hvad sker der, når I sendt jeres ansøgning? På de næste sider kan du se nogle eksemplerne på hvad et spydspidsklub projekt kan handle om. Er der nogle af eksemplerne, som I synes kunne være sjove, spændende og givende i jeres klub, så er man velkommen

Læs mere

DET VIL VI. Strategi 2015-2020. dansk kano & kajak forbund

DET VIL VI. Strategi 2015-2020. dansk kano & kajak forbund Strategi 2015-2020 dansk kano & kajak forbund DET VIL VI DKF vil være den nationale organisation, der samler alle kano- og kajakaktiviteter under én hat for derigennem at skabe synergi, vidensdeling og

Læs mere

Hvordan rekrutteres frivillige med etnisk minoritetsbaggrund til foreningerne? Høje Taastrup Kommune

Hvordan rekrutteres frivillige med etnisk minoritetsbaggrund til foreningerne? Høje Taastrup Kommune Hvordan rekrutteres frivillige med etnisk minoritetsbaggrund til foreningerne? Høje Taastrup Kommune IDAN Idrættens største udfordringer III 4. september 2013 Om Høje-Taastrup Kommune 48.000 borgere en

Læs mere

Danmarks Brydeforbunds implementeringsplan for ATK 2014-2016

Danmarks Brydeforbunds implementeringsplan for ATK 2014-2016 Baggrund Dansk brydning er kendetegnet ved at være for resultatorienteret i præpubertet og pubertet i stedet for udviklingsorienteret. Der sker en for tidlig specialisering. Og dette ud fra meterlæreprincippet.

Læs mere

Klub-building. spil din klub i form. klubdag. - unge eller voksne

Klub-building. spil din klub i form. klubdag. - unge eller voksne Klub-building spil din klub i form klubdag - unge eller voksne 1 Klub event KLUBDAG - unge eller voksne medlemmer Formål KLUBDAGEN bruges som et fastholdelsesarrangement for nuværende medlemmer, men kan

Læs mere

Frederikssund Kommune Lederakademi Januar juni 2013

Frederikssund Kommune Lederakademi Januar juni 2013 Frederikssund Kommune Lederakademi Januar juni 2013 Tag det første skridt til at blive en endnu bedre leder! Et personligt uddannelsesforløb for ledere i klubber og foreninger i fritids- og idrætslivet

Læs mere

Har I plads til unge i jeres forening?

Har I plads til unge i jeres forening? Artikel 22. juni 2018 Har I plads til unge i jeres forening? Af Mette Wang, rådgiver og konsulent på Center for Frivilligt Socialt Arbejde At engagere unge frivillige kræver, at I har mod på at se jeres

Læs mere

Workshop om ledelse og motivation til frivillighed

Workshop om ledelse og motivation til frivillighed Workshop om ledelse og motivation til frivillighed Oplæg ved DM i foreningsudvikling, Vejle, 28. september 2013 v/, ph.d. stipendiat Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund (CISC) Institut

Læs mere

Formål og forventet udbytte Bevæg dig for livet Akademiet skal bidrage til at fastholde og udvikle forenings- og klubledere i Holbæk Kommune.

Formål og forventet udbytte Bevæg dig for livet Akademiet skal bidrage til at fastholde og udvikle forenings- og klubledere i Holbæk Kommune. HOLBÆK KOMMUNE Tag det første nye skridt til at blive en endnu bedre leder. Et personligt lederudviklingsforløb for kommende, nye og nuværende ledere i klubber og foreninger i Holbæk Kommune. Forord Holbæk

Læs mere

Beskrivelse af projektet Foreninger i forandring

Beskrivelse af projektet Foreninger i forandring Beskrivelse af projektet Foreninger i forandring Formålet med projektet er at klæde foreninger bedst muligt på, til at imødegå og blive tunet ind på de udfordringer, som de står overfor. Udfordringerne,

Læs mere

Velkommen i FORMANDSLOUNGEN For Kalundborg & Odsherred

Velkommen i FORMANDSLOUNGEN For Kalundborg & Odsherred Velkommen i FORMANDSLOUNGEN For Kalundborg & Odsherred FORMANDSLOUNGE - dagsorden 18.00-18.15 Velkomst & introduktionsrunde 18.15-18.35 Spisning & networking 18.35-19.30 FormandsLounge baggrund og dialog

Læs mere

Billardklubbernes arbejde med rekruttering og fastholdelse af medlemmer.

Billardklubbernes arbejde med rekruttering og fastholdelse af medlemmer. Billardklubbernes arbejde med rekruttering og fastholdelse af medlemmer. Dansk billard står med en kæmpe udfordring i sit virke og i sine mange klubber. Hvordan rekruttere vi nye medlemmer, og hvordan

Læs mere

Jeg smurte 100 sandwich og inviterede hele byen, men der kom ikke en eneste til åbent hus!

Jeg smurte 100 sandwich og inviterede hele byen, men der kom ikke en eneste til åbent hus! Jeg smurte 100 sandwich og inviterede hele byen, men der kom ikke en eneste til åbent hus! Badmintonklubben i den lille sjællandske by Dalby mistede størstedelen af sine børne- og ungdomsspillere efter

Læs mere

Facilitetsstrategi for idrætsfaciliteter i Hedensted Kommune

Facilitetsstrategi for idrætsfaciliteter i Hedensted Kommune Facilitetsstrategi for idrætsfaciliteter i Hedensted Kommune Indledning I Hedensted Kommune ønsker vi, at alle har mulighed for at være fysisk aktive og dyrke fælleskabet i de lokale idrætsfaciliteter.

Læs mere

Idékatalog til BMX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse

Idékatalog til BMX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse Idékatalog til BMX - Forslag til rekruttering og fastholdelse 1 Hvad forstås ved frivilligt arbejde? På både Strategiseminaret (september 2012) og Klublederseminaret (november 2012) blev der diskuteret

Læs mere

Friluftsliv i Skolen. Medlemsmøde om Friluftsrådets nye projekt for at bringe mere Friluftsliv ind i skolen

Friluftsliv i Skolen. Medlemsmøde om Friluftsrådets nye projekt for at bringe mere Friluftsliv ind i skolen Friluftsliv i Skolen Medlemsmøde om Friluftsrådets nye projekt for at bringe mere Friluftsliv ind i skolen Program for mødet 1. Velkomst 2. Præsentation af deltagerne 3. Information om projektet 4. Pause

Læs mere

Grønlands Idrætsforbund

Grønlands Idrætsforbund Grønlands Idrætsforbund 2016-2019 V i s i o n e n H e l e G r ø n l a n d e r e n g a g e r e t i i d r æ t t e n. I d r æ t e r f o r A L L E i G r ø n l a n d Identitet Grønlands Idrætsforbund vil være

Læs mere

FORBUNDSANALYSE DSKYU

FORBUNDSANALYSE DSKYU DIF UDVIKLING HCA 28.JULI 2016 FORBUNDSANALYSE DSKYU Kære DSKyU! På de følgende sider vil I blive præsenteret for en række data, grafer og tabeller mm. Denne viden er delt ind i forskellige kategorier.

Læs mere

UDVIKLINGSPROJEKT 2014-2017. Formål:

UDVIKLINGSPROJEKT 2014-2017. Formål: UDVIKLINGSPROJEKT 2014-2017 Formål: Klatresporten udvikler sig hurtigt I følge IFSC (International Federation of Sport Climbing) kommer der 3.000 nye klatrere til hver dag. Ses på sammenlignelige lande

Læs mere

Vend bøtten på hovedet!

Vend bøtten på hovedet! BØRNEKULTUR En af de store udfordringer for klubbernes trænere og ledere er, at de i højere grad skal opbygge det fællesskab, en holdsport nu en gang er, omkring det enkelte individ og ikke omvendt. Sådan

Læs mere

Målgruppen for den fremadrettede indsats, er børn og unge fra 5. til 10. klasse samt deres forældre.

Målgruppen for den fremadrettede indsats, er børn og unge fra 5. til 10. klasse samt deres forældre. Social- og Sundhedsforvaltningen og Skole- og Kulturforvaltningen 2009 Indledning Formålet med at opdatere den eksisterende handleplan er at sikre, at indsatsten lever op til krav og forventninger, der

Læs mere

15 Godkendelse af procesplaner for prioriterede indsatsområder

15 Godkendelse af procesplaner for prioriterede indsatsområder 15 Godkendelse af procesplaner for prioriterede indsatsområder 15.1 - Bilag: Reviderede procesplaner for Fritidsrådets indsatsområder DokumentID: 4123664 Procesplaner for prioriterede indsatsområder: Indsatsområde

Læs mere

FREMTIDENS ATLETIKMILJØER

FREMTIDENS ATLETIKMILJØER #vejen20 Trygve Laub Asserhøj, analytiker på Idrættens Analyseinstitut FREMTIDENS ATLETIKMILJØER Fastholdelse som nøglen til vækst Idan-undersøgelse for Dansk Atletik Forbund med støtte fra Nordea-fonden

Læs mere

TIL DIG DER ER FORÆLDER. Er du og dit barn ny i badminton? Denne folder hjælper dig godt på vej til at forstå verdens bedste idræt.

TIL DIG DER ER FORÆLDER. Er du og dit barn ny i badminton? Denne folder hjælper dig godt på vej til at forstå verdens bedste idræt. TIL DIG DER ER FORÆLDER Er du og dit barn ny i badminton? Denne folder hjælper dig godt på vej til at forstå verdens bedste idræt. En verden af oplevelser! Begyndelsen på en succeshistorie for dig og dit

Læs mere

VELKOMMEN TIL SÆSONEN 16/17 I ABC

VELKOMMEN TIL SÆSONEN 16/17 I ABC VELKOMMEN TIL SÆSONEN 16/17 I ABC Dette er et introduktionsbrev angående arrangementer, træninger, hold, trænere og nye tiltag, så gør jer selv den tjeneste at læse det hele igennem! Målsætninger og nye

Læs mere

ÅRGANG 00/01 GIVER KLAR BESKED

ÅRGANG 00/01 GIVER KLAR BESKED ÅRGANG 00/01 GIVER KLAR BESKED håndbold er tidskrævende og kan skabe udfordringer Spørgeskemaundersøgelse fra marts 2017 Dansk Håndbold Forbund INDHOLD SIDE 4 SIDE 6 SIDE 7 SIDE 8 SIDE 9 SIDE 9 SIDE 10

Læs mere

IDRÆT, LEG OG BEVÆGELSE Dagplejere/Vuggestuer/Børnehaver/ Daginstitutioner. Idrætscertificerede Dagplejer/Vuggestuer/Børnehaver/ Daginstitutioner

IDRÆT, LEG OG BEVÆGELSE Dagplejere/Vuggestuer/Børnehaver/ Daginstitutioner. Idrætscertificerede Dagplejer/Vuggestuer/Børnehaver/ Daginstitutioner IDRÆT, LEG OG BEVÆGELSE Dagplejere/Vuggestuer/Børnehaver/ Daginstitutioner Idrætscertificerede Dagplejer/Vuggestuer/Børnehaver/ Daginstitutioner 2 3 Idræt, Leg og Bevægelse Dagplejere/Vuggestuer/Børnehaver/Daginstitutioner

Læs mere

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk Roskilde Kommunes foreningskurser Kurser for foreningsledere 2015-16 Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget www.roskilde.dk 2 Velkommen til alle frivillige i Roskilde Kommune Roskilde kommune er nu klar

Læs mere

Frivillighed i Dansk Svømmeunion

Frivillighed i Dansk Svømmeunion Frivillighed i Dansk Svømmeunion Baseret på den hidtil største undersøgelse af frivilligt arbejde i danske idrætsforeninger foretaget af Syddansk Universitet og Idrættens Analyseinstitut for Danmarks Idræts-Forbund

Læs mere

Foreningen investerer i at udvikle lokalsamfundet

Foreningen investerer i at udvikle lokalsamfundet Foreningen investerer i at udvikle lokalsamfundet Åben skole som en investering i, at skolen også fremadrettet er åben. Perspektiverne rækker videre til et lille lokalsamfund, som har brug for at kunne

Læs mere

Dansk Atletik Forbund Foreningsundersøgelse

Dansk Atletik Forbund Foreningsundersøgelse Dansk Atletik Forbund Foreningsundersøgelse 2014 7 Indhold Besvarelserne... 3 Svarprocent... 3 Organisering... 4 Hvilke andre organisationer er foreningerne medlem af udover DAF?... 4 Hvad var foreningens

Læs mere