Notat. Forvaltning: Børn og familie Dato: Sendes til: Økonomiudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Notat. Forvaltning: Børn og familie Dato: Sendes til: Økonomiudvalget"

Transkript

1 Notat Vedrørende: Status for udmøntningen af handlingsplan for økonomisk stabilisering på familieområdet Sagsnavn: Økonomiske udfordringer på Børn- og Familieområdet Sagsnummer: Ø Skrevet af: Ann Hermansen Forvaltning: Børn og familie Dato: Sendes til: Økonomiudvalget Den 6. juni 2016 vedtog Byrådet en handlingsplan for økonomisk stabilisering på Familieområdet. Hermed gives en status på handlingsplanens initativer. Konklusionen er, at der arbejdes med handlingsplanens initiativer i den hastighed og rækkefølge, som vurderes at være mest hensigtsmæssig, set i forhold til realisering af det estimerede potentiale. I den oprindelige handlingsplan blev der estimeret et potentiale for 2016 på kr. 9 mio., hvilket ville bringe det forventede merforbrug i 2016 ned på kr. 14. mio. Da den politiske behandling af sagen blev udskudt fra maj til juni 2016, er flere initiativer blevet forsinket pga. sommerferien. Det har betydet, at den forventede gevinst for 2016 har måttet nedjusteres, hvilket betyder at det forventede merforbrug på konto 5 for 2016 er kr. 18,5 mio. Plejefamilier justering af vederlag Der er afholdt i alt 3 informationsmøder for plejefamilier, hvor der er givet orientering om konsekvenserne af overgang til honoreringsmodellen samt processen for justering i vederlagsstørrelsen i den forbindelse. Ultimo september er der udsendt høringsbreve til samtlige plejefamilie med forvaltningens vurdering af den fremtidige aflønning i honoreringsmodellen. Høringsperioden udløber medio oktober. Når høringssvarene er indkommet, vurderer forvaltningen om det fremtidige vederlagsniveau bør ændres på baggrund af høringssvarene. I de situationer, hvor der er behov for det, går forvaltningen i dialog med den enkelte plejefamilie. Forvaltningen estimerede oprindeligt en gevinst på kr. 1.5 mio. kroner i 2016 og kr. 6 mio. kroner årligt fra Da byrådet udsatte behandlingen i sagen, måtte processen udskydes til efter sommerferien, hvilket betyder, at den estimerede gevinst i 2016 ikke kan opnås. Hvis alle forvaltningens udspil til fremtidig honorering gennemføres, vil gevinsten i 2017 være på kr ,00. Dette er dog ikke realistisk, da der vil være sager, hvor den første vurdering justeres. Den samlede økonomiske effekt af ændringerne i vederlag vil blive forelagt for Økonomiudvalget i december måned.

2 Lukning af Egehøjvej 34 Institutionen Egehøjvej blev indstillet lukket på grund af stærkt faldende belægning. Institutionen var et tilbud til korttidsanbringelser til aldersgruppen 0-12 år med henblik på udredning. Den faldende efterspørgsel er en naturlig udvikling, der ses på landsplan, hvor stigende kvalitet i den børnefaglige undersøgelse bevirker, at der ikke længere er så stort et behov for institutioner, der har til formål at udrede børn med henblik på vurdering af blivende placering. Der er således ikke tale om en institution, hvor børnene har boet permanent, da alle anbringelser på Egehøjvej er sket med henblik på enten hjemgivelse eller flytning til andet, blivende tilbud. Af samme grund er der derfor ikke børn, der er blevet flyttet fra Egehøjvej på baggrund af beslutningen om lukningen. Institutionen var således allerede tom for børn pr. 1. juli I forhold til medarbejderne på Egehøjvej, blev det besluttet i det lokale MEDudvalg, at der ved udpegning af medarbejdere til opsigelse, skulle ses på hele børn- og familieudførerområdet og ikke kun på Egehøjvej 34. Da der samtidig var behov for justering af ressourceanvendelsen i det samlende børn- og familie udførerområde på baggrund af fald i henvisninger, var der behov for at opsige 12 medarbejdere. Af de 12 blev 2 omplaceret til PPR forud for afskedigelsesprocessen, ligesom 2 andre forlod organisationen af naturlige årsager. De resterende 8 blev varslet opsagt den 24. august I høringsperioden blev 2 medarbejdere omplaceret til anden stilling i organisationen og 1 medarbejder blev fritstillet. Der var således 6, der efter høringsperiodens udløb, blev opsagt. De eventuelle børn, der fremadrettet måtte have behov for en døgnplacering i et tilbud med henblik på udredning, vil blive placeret på andre institutioner udenfor kommunen og eventuelt hos en akut plejefamilie. Forvaltningen estimerede oprindeligt en gevinst på kr. 1 mio. kroner i Gevinsten nedjusteres på grund af den udsatte beslutning til knap kr ,00. For 2017 var det forvaltningens vurdering, at gevinsten ved lukning af Egehøjvej 34 ville være på 4,8 mio. kroner. Denne vurdering fastholdes. Screening af alle sager Dette initiativ er prioriteret således, at forvaltningen aktuelt er i gang med at se på de eksternt anbragte børn. Fokus er på, om der er lagt en plan, som sikrer progression i de anbragte børn og unges udvikling, herunder om der er mulighed for, at prisen for anbringelsen kan justeres i takt med den forventede progression. Der ses samtidigt på, om der er lagt præcise planer for den unges overgang til voksenlivet, herunder stillingtagen til efterværn. Efterfølgende tages der fat på gennemgang af forebyggelsessagerne ud fra samme principper.

3 Desuden praktiseres fortsat stram styring på enkeltsagsniveau forstået således, at der i den almindelige daglige drift er fokus på opstilling af konkrete og målbare mål, der skal sikre fokus på den ønskede progression i sagen. Opgaven i relation til overgang til honoreringsmodellen har betydet en væsentlig administrativ arbejdsopgave for familieafdelingen, hvilket har haft betydning for tempoet i relation til denne opgave. Forskydningen i tid på grund af den forsinkede behandling af sagen har således også indflydelse på dette initiativ. Gevinsten ved gennemførelse af dette initiativ blev anslået til at være 4 mio. kroner i 2016 og 6 mio. kroner i Vurderingen for 2016 må nedjusteres til 1,5 mio. på baggrund af den forsinkede proces, mens vurderingen for 2017 fastholdes. Potentialet skal dog ses i sammenhæng med den generelt strammere styring på enkeltsagsniveau. Samtidig ses der fortsat tilgang af nye og tungere sager, hvilket kan få betydning for det realiserede potentiale i Forvaltningen har løbende understreget, at de børn og unge, der har brug for et tilbud, vil få anvist et tilbud, også selv om det betyder, at de estimerede gevinster ikke kan opnås. Nedbringelse af antal anbragte børn og unge Som det fremgik af handlingsplanen, er der begrænsede muligheder for at hjemgive anbragte børn og unge. Fokus har derfor været og vil fortsat være på at nedbringe det samlede antal anbringelser fremadrettet gennem et øget fokus på brugen af intensive, hjemmebaserede indsatser. Dette stiller store krav til vores udførerområder, der skal være i stand til at omlægge indsatserne løbende, da økonomien samlet set ikke giver mulighed for at foretage egentlige investeringer. Det ser aktuelt ud til, at man i forhold til prognosen for 2016 kan forvente anbringelserne reduceret med ca. 6 årsværk, fordelt på anbringelsestyper. En gennemsnitsanbringelse udgør ca kr. Gevinsten for 2016 blev af forvaltningen estimeret til at udgøre ca. 2 mio. kroner og 5 mio. kroner i Vi fastholder denne vurdering, men har samtidig en øget opmærksomhed på, at flere og dyrere sager på forebyggelsesområdet presser forbruget. Styrkelse af den tidligt forebyggende indsats Indsatserne i dette initiativ forløber som planlagt. Der er således pr. 1. september 2016 etableret en række gruppetilbud i regi af PPR, målrettet målgruppen for servicelovens 11. Gruppeforløbene er finansieret via myndighedsbudgettet med foreløbigt 2 mio. kroner. Ved at etablere gruppetilbud bliver det muligt at nedbringe enhedsprisen, ligesom vi undgår at iværksætte dyre og højt specialiserede indsatser i forhold til problemstillinger af mindre karakter, der kalder på en tidlig og forebyggende indsats. Den estimerede gevinst for 2016 var 0,5 mio. kroner og for ,2 mio. kroner. Denne vurdering fastholdes.

4 Genopretning af Familieafdelingen generelt Handlingsplanen for økonomisk stabilisering indgår i den samlede genopretning af Familieafdelingen. Der gennemføres samtidig en flerårig genopretning af den socialfaglige kvalitet og arbejdsmiljøet i afdelingen. Derfor redegøres også kort for udviklingen i arbejdet med disse to problemområder. Udvikling af kvaliteten på myndighedsområdet Som bekendt pågår der aktuelt et meget omfattende arbejde med at forbedre den socialfaglige kvalitet samt indhentelse af efterslæb med særligt fokus på overholdelse af tidsfrister i relation til den børnefaglige undersøgelse og handleplaner. Dette arbejde forløber planmæssigt og der er god fremdrift. Socialstyrelsens Task Force vurderer, at udviklingen på sagsniveau går den rette vej og at Familieafdelingen har iværksat mange tiltag på rigtig kort tid med henblik på at få skabt styr på lovmedholdeligheden i sagerne. Task Forcen vurderer desuden på baggrund af den tilsendte ledelsesinformation, at der er progression i forhold til genopretningen i Familieafdelingen. Overordnet vurderer Task Forcen, ud fra de opstillede mål i Randers Kommunes udviklingsplan, at Familieafdelingen arbejder målrettet med de anbefalinger som fremgik af Task Forcens analyserapport. Der henvises endvidere til seneste afrapportering til Børn og Skoleudvalget i september 2016, der er vedlagt som bilag. Bedre arbejdsmiljø Forvaltningen har medio august givet tilbagemelding til Arbejdstilsynet på de seneste påbud. Det afventes, at Arbejdstilsynet aflægger kontrolbesøg med henblik på en vurdering af, om påbuddene er efterkommet. Siden primo 2016 er der gennemført APV i familieafdelingen hver 2. måned. På baggrund af resultaterne fra disse samt drøftelser i MED samt med tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentant er det ledelsens vurdering, at der er en markant positiv forandring i arbejdsmiljøet i familieafdelingen. Eksempelvis ses, at andelen af medarbejdere, der samlet set er tilfredse eller meget tilfredse med deres job som helhed, er steget fra 70% til 75,5% fra den første måling i februar til den seneste måling i september. På spørgsmålet om, hvorvidt man som medarbejder oplever, at der er klare mål og at der følges op på, om disse nås, er andelen der er enige eller meget enige, steget fra 32% til 66%. I relation til spørgsmålet om, hvorvidt man oplever, at der er balance mellem opgaver og tid til rådighed, er andelen af medarbejdere, der er enige eller meget enige, steget fra 32% til 45,3%. Det er positivt, at der er sket en markant stigning, men det er fortsat et signal om, at vi skal være særligt

5 opmærksomme på, at der skal være sammenhæng mellem de krav vi stiller til medarbejderne og den tid, de har til rådighed til at udføre opgaverne. Der henvises til APV, vedlagt som bilag. Særligt vedrørende konto 6: Af den seneste budgetopfølgning fremgår det, at forvaltningen forventer et merforbrug på konto 6 på ca. 3 mio. i Forvaltningen forbereder i forbindelse med budgetopfølgningen efter 3. kvartal, en overførsel af opsparede midler fra det tidligere Udviklingsafdelingen til at dække en del af dette forventede merforbrug. Med Budget 2017 er det vedtaget, at myndighedsområdet (konto 6) på familieområdet tilføres 2,5 mio. i 2017 og 2,5 mio. i Foruden denne tilførsel, er familieafdelingen tilført 2 mio. kr. ekstra i 2016 og i Når denne bevilling bortfalder med virkning fra 2018, er der en udfordring på konto 6. Forvaltningen vil foretage en vurdering af det fremadrettede ressourcebehov på konto 6, så dette kan indgå i budgetlægningen for

Handlingsplan for økonomisk stabilisering på Familieområdet, 2.0

Handlingsplan for økonomisk stabilisering på Familieområdet, 2.0 29. marts 2016 Handlingsplan for økonomisk stabilisering på Familieområdet, 2.0 1.0 Indledning Denne handlingsplan er version 2 af Handlingsplan for økonomisk stabilisering på Familieområdet maj 2015 og

Læs mere

Til Folketingets Ombudsmand

Til Folketingets Ombudsmand Til Folketingets Ombudsmand I henhold til 17, stk. 1 i ombudsmandsloven anmoder vi Folketingets Ombudsmand om at iværksætte en undersøgelse af den spareplan på området for udsatte børn og unge, som et

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Genopretning af Familieafdelingen

Genopretning af Familieafdelingen Genopretning af Familieafdelingen Fællesmøde mellem Økonomiudvalget og Børn- og Skoleudvalget den 7. september 2015 Dagsorden Det tredobbelte problem Ledelse og samarbejde Løsninger Tidsplan 2 Arbejdsmiljø

Læs mere

Svendborg Kommune. Udviklingsplan for 2019 i Familieafdelingen. Kvalitet i sagsbehandlingen og Tværgående samarbejde.

Svendborg Kommune. Udviklingsplan for 2019 i Familieafdelingen. Kvalitet i sagsbehandlingen og Tværgående samarbejde. Svendborg Kommune Udviklingsplan for 2019 i Familieafdelingen Kvalitet i sagsbehandlingen og Tværgående samarbejde. Børn, Unge, Kultur og Fritid Familie og Uddannelse Centrumpladsen 7, 1. sal 5700 Svendborg

Læs mere

Indholdsfortegnelse Formål... 2 Overordnet om indholdet i tilsynet... 2 De enkelte bestemmelser... 2 Procedure... 3

Indholdsfortegnelse Formål... 2 Overordnet om indholdet i tilsynet... 2 De enkelte bestemmelser... 2 Procedure... 3 Ledelsestilsyn Indholdsfortegnelse Formål... 2 Overordnet om indholdet i tilsynet... 2 De enkelte bestemmelser... 2 Procedure... 3 Udvælgelse af sager til ledelsesmæssig revision... 3 Kontrollen gennemførelse

Læs mere

Referat. MED sektorudvalg, børn og familieområdet Mødetid: 7. juni 2016kl. 12:00 Mødested: E.3.16 Sekretariat: Sekretariatet

Referat. MED sektorudvalg, børn og familieområdet Mødetid: 7. juni 2016kl. 12:00 Mødested: E.3.16 Sekretariat: Sekretariatet Møde: MED sektorudvalg, børn og familieområdet Mødetid: 7. juni 2016kl. 12:00 Mødested: E.3.16 Sekretariat: Sekretariatet Fraværende: Henrik Jensen og Lars Olsen Side 2 af 13 Pkt. Overskrift Side 1 Godkendelse

Læs mere

Korrigeret budget Forventet forbrug i 2019 pr

Korrigeret budget Forventet forbrug i 2019 pr Familieområdet Konklusion I forventes der pt. et merforbrug på 10,1 mio. kr. på familieområdet. Det forventede merforbrug er 0,7 mio. kr. højere end det forventede merforbrug ved den seneste opfølgning

Læs mere

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 1. Kvartal 2017

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 1. Kvartal 2017 Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden 1. Kvartal 2017 Formål og indhold Formålet med at gennemføre ledelsestilsyn er, at: Sikre en lovmedholdelig og god kvalitet i sagsbehandlingen. Skabe grundlag

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. XX kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. XX kl. 12 Social- og Indenrigsministeriet Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb Ansøgningsfrist d.

Læs mere

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden 4. Kvartal 18. marts 2019 / Anja Franka Andersen, Trine Wittrup, Tina Rønstrup / sagsid: 18/10509 Formål med Ledelsestilsynet Ledelsestilsynet fungerer som

Læs mere

På disse områder er der for 2016 budgetteret på baggrund af de kendte forudsætninger som f.eks. aktivitetsvækst, overenskomster(tandlæger) m.m.

På disse områder er der for 2016 budgetteret på baggrund af de kendte forudsætninger som f.eks. aktivitetsvækst, overenskomster(tandlæger) m.m. Dato: 5. august 2016 Brevid: 3017538 Opfølgning på Økonomi - og handlingsplanen 2016-2018 I Økonomi og handlingsplanen indgår en række budgetinitiativer, der blev fastlagt i forbindelse med budgetlægningen

Læs mere

Udvalg: Børn og skoleudvalget

Udvalg: Børn og skoleudvalget Udvalg: Børn og skoleudvalget Serviceramme Bemærkninger bevilling 2.1 - skole Servicerammen - skole Afvigelse ml korrigeret og forventet 2.1 Skole Fællesudgifter 13,3 12,7 12,1-0,6 Folkeskoler m.m. 531,0

Læs mere

Vejledning til ansøgning om et Task Force forløb

Vejledning til ansøgning om et Task Force forløb Vejledning til ansøgning om et Task Force forløb Ansøgningsfrist 8. februar 2019 Indhold Indledning... 1 Forventede resultater... 1 Om Task Force forløbet... 2 Analysefasen... 2 Udviklingsfasen... 3 Afslutning

Læs mere

NOTAT. Kommissorium for udvikling af en faglig og økonomisk bæredygtig plan for familieområdet

NOTAT. Kommissorium for udvikling af en faglig og økonomisk bæredygtig plan for familieområdet NOTAT 2. januar 2017 Journal nr. Kommissorium for udvikling af en faglig og økonomisk bæredygtig plan for familieområdet Sagsbehandler SUJKR Indledning og baggrund I budget 2017 blev det besluttet at der

Læs mere

Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold

Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold Forslag 1 Ansættelse af borgere på ledighedsydelse... 2 Forslag 2 Intensiveret indsats for sygedagpengemodtagere... 5 Forslag 3 Intensiveret indsats

Læs mere

Status på økonomi og handleplan

Status på økonomi og handleplan Status på økonomi og handleplan Børn og familie August 2015 Tofteskovvej 4 7130 Juelsminde T: 79755000 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Udvikling i økonomien... 3 Udvikling i niveauet for anbringelser...

Læs mere

Notat. Til: Økonomiudvalget. Fra: Finn G. Johansen. Genopretningsplan Indledning Økonomien i Assens Kommune er under pres.

Notat. Til: Økonomiudvalget. Fra: Finn G. Johansen. Genopretningsplan Indledning Økonomien i Assens Kommune er under pres. Notat Til: Økonomiudvalget Fra: Finn G. Johansen Sags id: 18/14241 Den 20.08.2018 Genopretningsplan 2018 Indledning Økonomien i Assens Kommune er under pres. Regnskab 2017 udviste et kasseforbrug på 22,5

Læs mere

ØKONOMI FAMILIEOMRÅDET 2018 OG

ØKONOMI FAMILIEOMRÅDET 2018 OG ØKONOMI FAMILIEOMRÅDET 2018 OG 2019-22 ØKONOMISK HISTORIK I dette notat er Familieområdet afgrænset til Familieafdelingen og dermed myndighedsområdet. Opgaverne består af følgende elementer: Døgninstitutioner

Læs mere

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden 3. Kvartal 24. oktober / Anja Franka Andersen, Kenneth Røn Christiansen, Trine Wittrup, Tina Rønstrup / sagsid: 18/10509 Formål med Ledelsestilsynet Ledelsestilsynet

Læs mere

Eksempel på overblik over modtagere af ledelsesinformation

Eksempel på overblik over modtagere af ledelsesinformation Eksempel på overblik over modtagere af ledelsesinformation God ledelsesinformation skal sikre en bedre styring og udvikling af området, og det er derfor nødvendigt indledningsvist at overveje, hvilken

Læs mere

Det tværgående samarbejde -Udvikling af mødefora og forældresamarbejde

Det tværgående samarbejde -Udvikling af mødefora og forældresamarbejde Status for handleplan for det specialiserede børne-familieområde August 2019 Kommunalbestyrelsen har i april 2019 tiltrådt indstillingen om en handleplan for det specialiserede børne-familieområde. Handleplanen

Læs mere

Månedlig budgetopfølgning på det specialiserede børneområde. Pr. 31. september Forbrug juni 16. Forbrug maj 16.

Månedlig budgetopfølgning på det specialiserede børneområde. Pr. 31. september Forbrug juni 16. Forbrug maj 16. Månedlig budgetopfølgning på det specialiserede børneområde Pr. 31. september 2016 Hovedtal: Funktioner Korrigeret budget 16 jan. 16 febr. 16 mar. 16 april 16 maj 16 juni 16 juli 2016 august 2016 september

Læs mere

Vejledning til ansøgning om et Task Force forløb

Vejledning til ansøgning om et Task Force forløb Børne og Socialministeriet Socialstyrelsen og Ankestyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om et Task Force forløb Task Forcen tilbyder rådgivning til

Læs mere

Overlevering af opgaver til nye udvalg

Overlevering af opgaver til nye udvalg Overlevering af opgaver til nye udvalg Nr Emne Historik Opgave der venter/tidshorisont Politik og strategier 1 Udarbejdelse af nye handleplaner for udmøntning af strategierne for Fremtidens Dagtilbud og

Læs mere

Bilagsnotat vedrørende første budgetopfølgning for bevillingsramme: Forebyggelse/anbringelse af børn og unge udenfor hjemmet

Bilagsnotat vedrørende første budgetopfølgning for bevillingsramme: Forebyggelse/anbringelse af børn og unge udenfor hjemmet BØRNE- OG UNGERÅDGIVNING Dato: 15. marts 2016 Tlf. dir.: 4477 2919 E-mail: hbr@balk.dk Kontakt: Heidi Rostgaard Sagsid: 00.30.14-G01-2-16 Bilagsnotat vedrørende første budgetopfølgning for bevillingsramme:

Læs mere

Konsekvenserne såfremt udgifterne på det specialiserede børneområde skal ned på budgetniveau

Konsekvenserne såfremt udgifterne på det specialiserede børneområde skal ned på budgetniveau Konsekvenserne såfremt udgifterne på det specialiserede børneområde skal ned på budgetniveau Børne- og Skoleudvalget tiltrådte den 11.1.2017, at der udarbejdes et notat om konsekvenserne, såfremt udgifterne

Læs mere

Redegørelse vedrørende merudgifter og tabt arbejdsfortjeneste efter servicelovens 41 og 42

Redegørelse vedrørende merudgifter og tabt arbejdsfortjeneste efter servicelovens 41 og 42 Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. NOTAT BILAG 1A Til Social- og Integrationsministeriet Redegørelse vedrørende merudgifter og tabt arbejdsfortjeneste

Læs mere

Handleplan for økonomisk genopretning, 2016

Handleplan for økonomisk genopretning, 2016 Handleplan for økonomisk genopretning, 2016 Center Pleje og Omsorg Indholdsfortegnelse Indledning...3 Udfordringer i 2016...3 Administrative tiltag i 2016...4 Central pulje...4 Visitation...4 Udfører...4

Læs mere

Styring af det specialiserede udsatte område

Styring af det specialiserede udsatte område Styring af det specialiserede udsatte område BKF, 14. juni 2013 v. Familie- og rådgivningschef Mette Andreassen Faglighed og økonomi hånd i hånd 1. At arbejde med en fast budgetramme på et ustyrbart område

Læs mere

Familieafsnittet økonomiske indsatsområder

Familieafsnittet økonomiske indsatsområder Familieafsnittet økonomiske indsatsområder 2018-2019 Baggrund I økonomiopfølgningen til BSU/ØU i marts 2018 viser det forventede regnskab for Familieafsnittet et merforbrug på kr. 10.1 mio. kr.. Familieafsnittet

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

lige MULIGHEDER En tidligere forebyggende og mere effektiv indsats PIXI

lige MULIGHEDER En tidligere forebyggende og mere effektiv indsats PIXI lige MULIGHEDER En tidligere forebyggende og mere effektiv indsats PIXI Hvidovre Kommune har, som en del af et partnerskabsprojekt med Socialstyrelsen, gennemført et lokalt udviklingsarbejde. Det lokale

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 14. december 2016 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 14. december 2016 kl. 12 Social- og Indenrigsministeriet Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et Task Force forløb Ansøgningsfrist d. 14. december 2016

Læs mere

Regnskab Regnskab 2017

Regnskab Regnskab 2017 Politikområdet dækker tilbud til børn og unge med særlige behov. Budgettet dækker over tre hovedområder, anbringelser, forebyggende indsatser og øvrige udgifter. Området er hovedsagelig lovreguleret i

Læs mere

Pejlemærker for samarbejdet med familien herunder Randers-trappen

Pejlemærker for samarbejdet med familien herunder Randers-trappen Vedrørende: Notat om serviceniveauet for børn og unge med behov for støtte Sagsnavn: Serviceniveau på forebyggelses- og anbringelsesområdet for børn og unge med behov for støtte Sagsnummer: 27.24.00-G01-1-14

Læs mere

Indstilling. Den 28. juni 2012. Videreførelse af dele af Hjemløseplanens indsatser efter udløb af projektperioden. 1. Resume

Indstilling. Den 28. juni 2012. Videreførelse af dele af Hjemløseplanens indsatser efter udløb af projektperioden. 1. Resume Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Den 28. juni 2012 Videreførelse af dele af Hjemløseplanens indsatser efter udløb af projektperioden 1. Resume Regeringen afsatte som led i satspuljeaftalen for

Læs mere

Bilag 1, Lovoverholdelsesprocenter Borgercenter Børn og Unge, 1. kvartal 2018

Bilag 1, Lovoverholdelsesprocenter Borgercenter Børn og Unge, 1. kvartal 2018 Bilag 1, Lovoverholdelsesprocenter Borgercenter Børn og Unge, 1. kvartal 2018 Dette skema viser udviklingen i lovoverholdelsesprocenter i Borgercenter Børn og Unges ledelsestilsyn. Ledelsestilsynet har

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 30. november 2005 RN A308/05

RIGSREVISIONEN København, den 30. november 2005 RN A308/05 RIGSREVISIONEN København, den 30. november 2005 RN A308/05 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om forsvarets forvaltning af lønbevilling og årsværk (beretning nr. 17/02) 1. I

Læs mere

Handleplan for Den Gode Modtagelse og Bostøtten

Handleplan for Den Gode Modtagelse og Bostøtten Handleplan for Den Gode Modtagelse og Bostøtten Baggrunden for handleplanen Hjørring Kommune oplevede i årene 2014 og 2015 en markant stigning i antallet af borgere, der modtager bostøtte efter Servicelovens

Læs mere

Bilag D Status Velfærdsrådgivningen pr. august initiativer i Velfærdsrådgivningen

Bilag D Status Velfærdsrådgivningen pr. august initiativer i Velfærdsrådgivningen Bilag D Status Velfærdsrådgivningen pr. august 2016. Task force anbefalinger Politik og strategi Fastsætter konkrete målsætninger for voksenhandicapområdet. Tilretter de nævnte styringsdokumenter i forhold

Læs mere

Udvalg: Socialudvalget

Udvalg: Socialudvalget Udvalg: Socialudvalget Socialområdets samlede i 2016 forventes at vise et underskud på 17,1 mio. kr., der dog kan reduceres til godt 5 mio. kr. ved de foreslåede omplaceringer af på knap 12 mio. kr. fra

Læs mere

Præsentation af Task Forcens analyse Halsnæs Kommune

Præsentation af Task Forcens analyse Halsnæs Kommune Præsentation af Task Forcens analyse Halsnæs Kommune Onsdag den 25. september 2013 Dagsorden for præsentationen 1. Præsentation af Task Forcen 2. Analysens opbygning 3. Præsentation af resultaterne af

Læs mere

Bilag 1, lovoverholdelsesprocenter i Borgercenter Børn og Unge, fjerde kvartal 2018

Bilag 1, lovoverholdelsesprocenter i Borgercenter Børn og Unge, fjerde kvartal 2018 Bilag 1, lovoverholdelsesprocenter i Borgercenter Børn og Unge, fjerde kvartal 2018 Dette skema viser udviklingen i lovoverholdelsesprocenter i Borgercenter Børn og Unges ledelsestilsyn. Ledelsestilsynet

Læs mere

NOTAT. Udgiftspres på de specialiserede socialområder

NOTAT. Udgiftspres på de specialiserede socialområder NOTAT 29. august 2016 Udgiftspres på de specialiserede socialområder Dette notat beskriver det forventede udgiftspres, som kan konstateres på de specialiserede socialområder i forhold til budget 2017.

Læs mere

Rigsrevisionens beretning om Indsatsen over for anbragte børn

Rigsrevisionens beretning om Indsatsen over for anbragte børn Rigsrevisionens beretning om Indsatsen over for anbragte børn August 2016 Oplæg BSU 28.11.2016 Rigsrevisionen har afgivet beretning om indsatsen over for anbragte børn. Beretningen omhandler: - Social-

Læs mere

Godkendelse af Indførsel af ny honoreringsmodel på plejefamilieområdet

Godkendelse af Indførsel af ny honoreringsmodel på plejefamilieområdet Punkt 2. Godkendelse af Indførsel af ny honoreringsmodel på plejefamilieområdet 2017-001542 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget godkender, at der indføres

Læs mere

NOTAT. Status 1. marts 2018 Familieafdelingen Politisk ledelsesinformation

NOTAT. Status 1. marts 2018 Familieafdelingen Politisk ledelsesinformation NOTAT Status 1. marts 2018 Familieafdelingen Politisk ledelsesinformation Status for Familieafdelingen Dette udkast til politisk ledelsesinformation er et oplæg til udvalgets drøftelse af ønskerne til

Læs mere

I vores prognose for udgifter til anbringelser på døgninstitutioner har der været en konkret fejlregistrering i regnearket, som vi ikke har opdaget.

I vores prognose for udgifter til anbringelser på døgninstitutioner har der været en konkret fejlregistrering i regnearket, som vi ikke har opdaget. Sagsnr. 00.01.00-P15-2-14 Cpr. Nr. Dato 28-1-2015 Navn Sagsbehandler Thomas Carlsen CBUs økonomiske situation på baggrund af foreløbigt regnskab for 2014 Dette notat er udarbejdet som bilag til sag til

Læs mere

Bilag 2: Mål i Socialforvaltningen, status pr. april 2011

Bilag 2: Mål i Socialforvaltningen, status pr. april 2011 Socialforvaltningen NOTAT Bilag 2: Mål i Socialforvaltningen, status pr. 2011 1. Indledning...2 2. Børnefamilier med særlige behov...3 3. Hjemmepleje...3 4. Voksne med særlige behov...4 5. Stofafhængige...4

Læs mere

Balanceplan for Service Område 16, Børn og Forebyggelse

Balanceplan for Service Område 16, Børn og Forebyggelse Balanceplan for Service Område 16, Børn og Forebyggelse Serviceområde 16 forventer et merforbrug på ca. 20 mio. kr. Forvaltningen foreslå en udgiftsreduktionsplan som forløber sideløbende med udrulningen

Læs mere

UDDANNELSESPLAN 2018 STATUS JUNI 2018 UDDANNELSE TIL ALLE UNGE

UDDANNELSESPLAN 2018 STATUS JUNI 2018 UDDANNELSE TIL ALLE UNGE UDDANNELSESPLAN 2018 STATUS JUNI 2018 Uddannelsesplan 2018 - overblik Afsæt i økonomien og budgetændringer fra 2018 til 2018: Fritid, forebyggelse og uddannelsesvejledning Uddannelsesrettet indsats og

Læs mere

Bilag 1 - Lovoverholdelsesprocenter Borgercenter Børn og Unge 2. kvartal 2018, niveau 2

Bilag 1 - Lovoverholdelsesprocenter Borgercenter Børn og Unge 2. kvartal 2018, niveau 2 1. Underretning Bilag 1 - Lovoverholdelsesprocenter Borgercenter Børn og Unge 2. kvartal 2018, niveau 2 Dette skema viser udviklingen i lovoverholdelsesprocenter i Borgercenter Børn og Unges ledelsestilsyn.

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende forløb i Task forcen på handicapområdet

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende forløb i Task forcen på handicapområdet Social- og Indenrigsministeriet Socialstyrelsen Task force på handicapområdet Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende forløb i Task forcen på handicapområdet Ansøgningsfrist torsdag

Læs mere

Budgetopfølgning 3 behandles i fagudvalgene ultimo august og i Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen hhv. 13. og 24. september.

Budgetopfølgning 3 behandles i fagudvalgene ultimo august og i Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen hhv. 13. og 24. september. Vedrørende forventet regnskab 2018 Dato: 13.08.2018 Center for Økonomi og Personale horsholm.dk Udfordring på forventet regnskab 2018 I forbindelse med administrationens oplæg til budgetopfølgning 3, 2018

Læs mere

NOTAT. Kvartalsvis status på økonomi og handleplan for det specialiserede socialområde for voksne - primo 2017

NOTAT. Kvartalsvis status på økonomi og handleplan for det specialiserede socialområde for voksne - primo 2017 NOTAT Kvartalsvis status på økonomi og handleplan for det specialiserede socialområde for voksne - primo 2017 Børn og Velfærd vil hvert kvartal i en periode fremover fremlægge en status over det specialiserede

Læs mere

Fællesskabsmodellen. Notatet viser overordnet set tre tendenser, som BDO s investeringscase ikke tog højde for:

Fællesskabsmodellen. Notatet viser overordnet set tre tendenser, som BDO s investeringscase ikke tog højde for: Sagsnr.: 27.00.00-A00-5-18 Fællesskabsmodellen Indledning Med indførelse af Fællesskabsmodellen i februar 2017 i Ballerup var der ønske om en række kvalitetsmæssige effekter for børn og unge, bl.a.: Færre

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et klassisk Task Force forløb

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et klassisk Task Force forløb Børne- og Socialministeriet Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et klassisk Task Force forløb Task Forcen tilbyder rådgivning

Læs mere

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 1. Kvartal 2018

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 1. Kvartal 2018 Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden 1. Kvartal 2018 Formål med Ledelsestilsynet Ledelsestilsynet fungerer som løbende opfølgning på lovmedholdelighed, faglig kvalitet og god dokumentation og

Læs mere

Familieafdelingen. trategi for omstilling & udvikling. Strategi for omstilling & udvikling. Side 1

Familieafdelingen. trategi for omstilling & udvikling. Strategi for omstilling & udvikling. Side 1 Familieafdelingen Strategi trategi for omstilling & udvikling Strategi for omstilling & udvikling Side 1 Indledning Familieafdelingen kommer i kontakt med børn, unge og deres familier, når der er opstået

Læs mere

Temaanalyse for det specialiserede børneområde. 1. Indledning. 2. Overordnet budget og udgiftsudvikling siden 2009

Temaanalyse for det specialiserede børneområde. 1. Indledning. 2. Overordnet budget og udgiftsudvikling siden 2009 Temaanalyse for det specialiserede børneområde 1. Indledning Direktionen besluttede, på møde den 11.11.13, med baggrund i udgiftsog aktivitetsudviklingen på Børne- og ungeområdet, at nedsætte en arbejdsgruppe,

Læs mere

Afrapportering af genopretningsplan for Center Familie og Handicap, Rebild Kommune

Afrapportering af genopretningsplan for Center Familie og Handicap, Rebild Kommune Afrapporter af genopretnsplan for Center Familie og Handicap, Rebild Kommune November /MT Mål Handl Indikatorer Status Tid/Deadline Øget faglighed og opfølgn Socialfaglig ledelse, opnormer Medio august

Læs mere

Baggrund for forslag om reduktion i pladskapaciteten på

Baggrund for forslag om reduktion i pladskapaciteten på Baggrund for forslag om reduktion i pladskapaciteten på døgnområdet Steinar Eggen Kristensen Udvikling i antal anbringelser 2006-20112011 Der har været en stigning g i antallet af døgnanbringelser g fra

Læs mere

Udviklingsplan for det specialiserede børneområde

Udviklingsplan for det specialiserede børneområde Udviklingsplan Center for Familie og Forebyggelse 9. januar 2017 Forord Denne udviklingsplan tager afsæt i analyserapport fra Socialstyrelsens Task Force på det specialiserede børneområde, der er offentliggjort

Læs mere

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Vedrørende: Forventet regnskab 2015 - budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Sagsnavn: Budgetopfølgning 2015 Sagsnummer: 00.30.14-S00-1-14 Skrevet af: Susanne Risager Clausen E-mail: susanne.clausen@randers.dk

Læs mere

Indhold: 1. Indledning

Indhold: 1. Indledning Vedrørende: Konsekvenser af det større antal flygtninge i Randers Kommune Sagsnavn: Udfordringer på integrationsområdet 20142015 Sagsnummer: 15.00.00G0113114 Skrevet af: Troels Rasmussen Email: troels.rasmussen@randers.dk

Læs mere

Forventet forbrug i 2018 pr i priser budget. Budget. Prognose for 2018 pr Helårssager

Forventet forbrug i 2018 pr i priser budget. Budget. Prognose for 2018 pr Helårssager Familieområdet Konklusion I forventes der pt. et merforbrug på 15,3 mio. kr. på serviceudgifterne, hvilket er 5,5 mio. kr. større end det realiserede merforbrug i 217. I forhold til opfølgningen pr. 31.

Læs mere

Afrapportering af genopretningsplan for Center Familie og Handicap, Rebild Kommune

Afrapportering af genopretningsplan for Center Familie og Handicap, Rebild Kommune Afrapporter af genopretnsplan for Center Familie og Handicap, Rebild Kommune Marts 2014/MT Mål Handl Indikatorer Status Tid/Deadline Øget faglighed og opfølgn Socialfaglig ledelse, opnormer Medio august

Læs mere

(handicap og psykiatri) til nye tider- kommissorium for projektorganisation til implementering af anbefalinger

(handicap og psykiatri) til nye tider- kommissorium for projektorganisation til implementering af anbefalinger NOTAT- MAJ 2014 Omstilling af det specialiserede voksenområde (handicap og psykiatri) til nye tider- kommissorium for projektorganisation til implementering af anbefalinger Omstilling af det specialiserede

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING PR. 30. JUNI SOCIALUDVALGET

BUDGETOPFØLGNING PR. 30. JUNI SOCIALUDVALGET BUDGETOPFØLGNING PR. 30. JUNI 2016 - SOCIALUDVALGET OVERORDNEDE TENDENSER SERVICEUDGIFTER Forebyggende foranstaltninger og anbringelser Børn og unge (handicap) Der er forventning om driftsmæssig mindreforbrug

Læs mere

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden 1. Kvartal 2019 22. maj 2019 / Anja Franka Andersen, Trine Wittrup, Tina Rønstrup / sagsid: 19/10191 Formål med Ledelsestilsynet Ledelsestilsynet fungerer

Læs mere

Socialudvalgets samlede udgifter. Socialudvalgets udfordringer de kommende år Udfordringerne på Socialudvalgets område kan inddeles i 4 hovedområder:

Socialudvalgets samlede udgifter. Socialudvalgets udfordringer de kommende år Udfordringerne på Socialudvalgets område kan inddeles i 4 hovedområder: FORSLAG TIL BUDGET 2014 SOCIALUDVALGET Socialudvalgets opgaver Udvalgets mission er At bidrage til, at Socialforvaltningens brugere får mulighed for at udvikle og udnytte egne ressourcer til at realisere

Læs mere

Udvalg: Børn og skoleudvalget

Udvalg: Børn og skoleudvalget Udvalg: Børn og skoleudvalget Serviceramme Bemærkninger bevilling 2.1 - skole Servicerammen - skole Afvigelse ml korr og forv 2.1 Skole Fællesudgifter 13,6 13,6 13,6 0,0 Folkeskoler m.m. 599,5 600,3 596,5-3,8

Læs mere

Redegørelse på baggrund af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings decisionsskrivelse 27/2 2018

Redegørelse på baggrund af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings decisionsskrivelse 27/2 2018 Redegørelse på baggrund af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings decisionsskrivelse 27/2 2018 Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) har i decisionsskrivelse 27/2 2018 anmodet Odense

Læs mere

Godkendelse af status på omsætning af Udviklingsstrategien for børn, unge og familier myndighedsområdet

Godkendelse af status på omsætning af Udviklingsstrategien for børn, unge og familier myndighedsområdet Punkt 3. Godkendelse af status på omsætning af Udviklingsstrategien for børn, unge og familier myndighedsområdet 2016-069071 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget

Læs mere

Notat. Bilagsnotat for Ballerup Kommune om den fremrykkede tredje budgetopfølgning for budget 2019 vedrørende budget

Notat. Bilagsnotat for Ballerup Kommune om den fremrykkede tredje budgetopfølgning for budget 2019 vedrørende budget BALLERUP KOMMUNE Dato: 1. september 2019 Revideret: 2. oktober 2019 Tlf. dir.: 4477 2209 E-mail: cbd@balk.dk Kontakt: Christian Boe Dalskov Sagsid: 00.30.14-G01-4-19 Notat Bilagsnotat for Ballerup Kommune

Læs mere

Børne- og ungdomsudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL

Børne- og ungdomsudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Børne- og ungdomsudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Sted: Mødelokale 1, rådhuset Dato: Onsdag den 21. september 2016 Start kl.: 15:15 Slut kl.: 18:00 Medlemmer: Tom Bytoft (A) Niels Basballe (A) Pia Bjerregaard

Læs mere

Fra Sundheds-, Ældre- og Handicap Til Handicaprådet

Fra Sundheds-, Ældre- og Handicap Til Handicaprådet Høringsmateriale budget 2020-2023 Fra Sundheds-, Ældre- og Handicap Til Handicaprådet Kapitel 4.6 Øget tilgang til substitutionsbehandling og vikar for lægekonsulent Overordnet type: DRIFT Budgettype:

Læs mere

Statusnotat - Genopretning af Myndighedsområdet i Børn, Unge og Familieafdelingen

Statusnotat - Genopretning af Myndighedsområdet i Børn, Unge og Familieafdelingen Statusnotat - Genopretning af Myndighedsområdet i Børn, Unge og Familieafdelingen Børn, Unge og Familieområdet er gennem 2 omgange, hhv. i april 2011 og april 2012, tilført midlertidige ressourcer som

Læs mere

Økonomien på det specialiserede voksenområde

Økonomien på det specialiserede voksenområde Notat Sagsnr.: 00.30.10-G01-1-17 Dato: 12. juni 2017 Titel: Økonomien på det specialiserede voksenområde Sagsbehandle Hanne Astrid Jørgensen Lise Møller Jensen Økonomikonsulent Specialkonsulent Økonomien

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 12. november Kl. 18:00 i Kantine, Lyndby

Referat Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 12. november Kl. 18:00 i Kantine, Lyndby Referat onsdag den 12. november 2014 Kl. 18:00 i Kantine, Lyndby Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Status på handleplan i Center for Social og Familie...2 3. BU - Eventuelt...7

Læs mere

Socialudvalget tog d. 31. august 2016 Socialforvaltningens handleplan for styrket myndighedsindsats i sociale børnesager i København til efterretning.

Socialudvalget tog d. 31. august 2016 Socialforvaltningens handleplan for styrket myndighedsindsats i sociale børnesager i København til efterretning. KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen NOTAT Til Socialudvalget Anbringelsessager i København Socialudvalget tog d. 31. august 2016 Socialforvaltningens handleplan for styrket myndighedsindsats i sociale

Læs mere

NOTAT. 2. Økonomiske redegørelse 2017, Børneudvalget

NOTAT. 2. Økonomiske redegørelse 2017, Børneudvalget NOTAT Dato Børne- og Uddannelsesforvaltningen BUF-Sekretariat 2. Økonomiske redegørelse 2017, Børneudvalget Børne- og Uddannelsesforvaltningen har foretaget budgetopfølgning pr. 31. marts 2017 på Børneudvalgets

Læs mere

Budgetkontrol pr Udvalget for Børn og Unge

Budgetkontrol pr Udvalget for Børn og Unge (Mio. kr.) Løbende priser Økonomisk oversigt Udvalg Regnskab 2016 Vedtaget budget Korrigeret budget (1) Forventet regnskab Afvigelse i forhold til korr. Budget Drift Serviceudgifter i alt 928,1 947,1 947,9

Læs mere

Godkendelse af ændring af serviceniveauet på voksenhandicapområdet - 1. behandling

Godkendelse af ændring af serviceniveauet på voksenhandicapområdet - 1. behandling Punkt 2. Godkendelse af ændring af serviceniveauet på voksenhandicapområdet - 1. behandling 2019-022847 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at godkender, at sagsbeskrivelsen med tilhørende

Læs mere

Til gengæld skal de hjemmebaserede indsatser i nærmiljøerne styrkes. Sagsnr.: 2016/0003469 Dato: 1. april 2016

Til gengæld skal de hjemmebaserede indsatser i nærmiljøerne styrkes. Sagsnr.: 2016/0003469 Dato: 1. april 2016 Sagsnr.: 2016/0003469 Dato: 1. april 2016 Titel: Kommissorium for eventuel ændring af Trianglen Sagsbehandler: Christian Lorens HansenKlik her for at angive tekst. Halsnæs Kommune er i gang med en omlægning

Læs mere

Statusnotat nr. 1 vedrørende budget

Statusnotat nr. 1 vedrørende budget Allerød Kommune Statusnotat nr. 1 vedrørende budget 2013-2016 Godkendt i Økonomiudvalget den 6. december 2011 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2 2. Overordnet tidsplan for budgetstrategi 2013 til 2016

Læs mere

Notat. Modtager(e): Økonomiudvalget cc: Forventet regnskab for Familieafsnittet 2018

Notat. Modtager(e): Økonomiudvalget cc: Forventet regnskab for Familieafsnittet 2018 Notat Modtager(e): Økonomiudvalget cc: Forventet regnskab for Familieafsnittet 2018 1. Økonomiske udfordringer i Familieafsnittet Familieafsnittet er økonomisk udfordret med et stort merforbrug som har

Læs mere

Forventningen til regnskabet for 2016 ultimo august er i øvrigt på samme niveau som forventningen ved opfølgningen ultimo april.

Forventningen til regnskabet for 2016 ultimo august er i øvrigt på samme niveau som forventningen ved opfølgningen ultimo april. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo august 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo august 2016 et merforbrug på 1,3 mio. kr. Heri indgår

Læs mere

Prioriteringsrum i kr.

Prioriteringsrum i kr. Prioriteringsrum i 1.000 kr. 2019 2020 2021 2022 Økonomiudvalget - drift 11.750 13.750 16.750 20.750 FI: Styrkelse af myndighedsfunktionen for voksne med særlige behov (invest.) 1.000 1.000 0 0 Fortsættelse

Læs mere

Årsrapport for Familieafdelingen Allerød Kommune Januar 2018

Årsrapport for Familieafdelingen Allerød Kommune Januar 2018 Årsrapport for Familieafdelingen Allerød Kommune 2018. Januar 2018 1 Indledning Ledelsestilsynet, som udarbejdes i Familieafdelingen i Allerød kommune, forlægges for Børne- og skoleudvalget ½ årligt. Det

Læs mere

STYREGRUPPEMØDE: ANALYSE AF FAMILIEOMRÅDET I RANDERS KOMMUNE

STYREGRUPPEMØDE: ANALYSE AF FAMILIEOMRÅDET I RANDERS KOMMUNE STYREGRUPPEMØDE: ANALYSE AF FAMILIEOMRÅDET I RANDERS KOMMUNE 7. juni 2019 INDHOLD Indledning, formål og succeskriterier, metode og overordnede konklusioner Resultater - Økonomi - Sagsbehandlingspraksis

Læs mere

Bilag 1b - Alternativ version af TV01 - Omstilling af familieplejeomra det (TV01c)

Bilag 1b - Alternativ version af TV01 - Omstilling af familieplejeomra det (TV01c) Bilag 1b - Alternativ version af TV01 - Omstilling af familieplejeomra det (TV01c) BUSINESS CASE Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: TV01c: Omstilling af familieplejeområdet

Læs mere

Miljø og Teknikudvalget Budgetopfølgning pr. ultimo marts 2017

Miljø og Teknikudvalget Budgetopfølgning pr. ultimo marts 2017 Miljø og Teknikudvalget Budgetopfølgning pr. ultimo marts 2017 MTU - skattefinansieret Skattefinansieret ex bev.ansøgn. fra 2016 (7) 2018 i alt (8)=6+7 Natur og miljø 22,4 22,8 0,0 22,8 17,9-4,9 6,0 1,1

Læs mere

Notat. Modtager(e): BSU/ØU. Opfølgning Familieafsnittet september 2016

Notat. Modtager(e): BSU/ØU. Opfølgning Familieafsnittet september 2016 Notat Modtager(e): BSU/ØU Opfølgning Familieafsnittet 2016 Social & Familie orienterer månedligt Børne- og Skoleudvalget samt Økonomiudvalget om den faglige og økonomiske udvikling på Familieafsnittets

Læs mere

Økonomivurdering for 3. kvartal 2017 for Sundhedsudvalget

Økonomivurdering for 3. kvartal 2017 for Sundhedsudvalget Økonomivurdering for 3. kvartal 2017 for Sundhedsudvalget Side 1 af 8 Pleje og Omsorg Ifølge denne økonomivurdering forventer vi et samlet et merforbrug på 2,0 mio. kr. i forhold til det korrigerede budget

Læs mere

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 3. Kvartal 2017

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 3. Kvartal 2017 Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden 3. Kvartal 2017 Formål med Ledelsestilsynet Ledelsestilsynet fungerer som løbende opfølgning på lovmedholdelighed, faglig kvalitet og god dokumentation og

Læs mere

Besluttet i budget 2019 Konsekvens

Besluttet i budget 2019 Konsekvens Besluttet i budget 2019 Konsekvens Lukning af urologisk Med forslaget nedlægges urologisk afdeling på (urinvejskirurgisk) afdeling på Regionshospitalet Viborg Regionshospitalet Viborg, og aktiviteten flyttes

Læs mere

Rapport. Lemvig kommune. Det specialiserede børneområde. Økonomisk potentialeestimering. Marts 2015

Rapport. Lemvig kommune. Det specialiserede børneområde. Økonomisk potentialeestimering. Marts 2015 Rapport Lemvig kommune Det specialiserede børneområde Økonomisk potentialeestimering Marts 2015 WWW.BDO.DK Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING OG BAGGRUND... 3 2 METODE OG DATAKILDER... 3 3 POTENTIALE...

Læs mere