Notat om opgaver, der ønskes overført til 60-selskabet.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Notat om opgaver, der ønskes overført til 60-selskabet."

Transkript

1 Notat om opgaver, der ønskes overført til 60-selskabet. Indledning Formålet med dette notat er at skabe grundlag for en indledende politisk drøftelse af hvilke de nuværende beredskabers opgaver, der ønskes overført til det nyetablerede 60-selskab. Samordningen af det operationelle beredskab er skal-opgaven. Derimod er det et politisk valg hvorvidt de øvrige opgaver - myndighedsopgaver og sideopgaver / indtægtsdækket virksomhed - skal indgå i det nye 60-selskabs opgaveportefølje. Overordnet handler det om hvorvidt der politisk ønskes en organisation, der 1. alene fokuserer på at løse den opgave, der er defineret af aftalen mellem regeringen og KL - nemlig at sikre en samordning af det operationelle beredskab på tværs af kommunerne og at føre tilsyn med de operatører, der udfører opgaven 2. i bredere omfang løser beredskabsfaglige spørgsmål i et samarbejde mellem kommunerne (myndighedsopgaver) 3. en organisation, der også er i stand til at løse opgaver for kommunerne, der ikke umiddelbart er beredskabsfaglige - men som ligger naturligt i forlængelse af beredskabets øvrige opgaver - og som tjener til formål at sikre mandskab til den operationelle opgave (sideopgaver). Arbejdsgrupperne afleverer primo marts deres afrapportering - hvorefter der vil kunne dannes et mere præcist sammenligneligt overblik over de kommunale beredskabers aktiviteter og økonomi. Der lægges op til, at styregruppen gennemfører en overordnet og indledende drøftelse af opgavesammensætningen i det fremtidige beredskab, samt at projektorganisationen på den baggrund arbejder videre med at belyse fordele og ulemper ved de forskellige muligheder for til- og fravalg. Det Operationelle Beredskab Det operationelle beredskab løser de kommunale beredskabsmæssige opgaver: brand, ulykker, oversvømmelser m.v. Slagelse Kommune har indgået aftale med a/s Storebaelt om varetagelse af beredskabsopgaven for Storebæltforbindelsen, som løses som en integreret del af beredskabsopgaven. Opgaven er udgiftsneutral - og aftalen forudsættes videreført i 60-selskabet. Det fremgår af Beredskabslovens 25, at kommunalbestyrelsen skal udarbejde en plan for kommunens beredskab (i daglig tale: risikobaseret dimensionering - RBD) - og godkende den på et møde. Der forventes ingen ændringer i denne bestemmelse. Den risikobaserede dimensionering beskriver bl.a. de områder (virksomheder, bebyggelser, naturområder m.v.) som har særlig beredskabsmæssig bevågenhed, responstider, hvilket mandskab, der indgår i førsteudrykningen samt hvilket materiel, der rykkes ud med. Placeringen af stationer, materiel m.v. er således et udtryk for den risikobaserede dimensionering. Det operationelle beredskab er i princippet i alle beredskabsområdets 6 kommuner baseret på deltidsansatte brandmænd - samt på frivillige, der indkaldes, når der er behov for det; typisk til efterslukningsopgaver, pumpeopgaver m.v. Det gælder for såvel de kommunale som de private aktører.

2 De deltidsansatte aflønnes for det antal timer, de arbejder i beredskabet. De enkelte beredskaber har forskellige aftaler for vilkårene - herunder mindstebetaling for fremmøde. Frivillige betales ikke for deres indsats. Beredskabet i de 6 kommuner er således baseret på brandfolk, der har et andet hovederhverv. Dog er der på en del af brandstationerne et antal fastansatte brandfolk, som løser en kombination af operative, myndigheds- og sideopgaver. Det blev på minikonferencen den 5. februar 2015 fastslået, at der ikke var intentioner om at ændre på det forhold - eksempelvis at etablere et beredskab, der helt eller delvis er baseret på heltidsansatte brandfolk (som vi eksempelvis kender for storbyerne). Beredskabslovgivningen foreskriver, at førsteindsatsen skal afgå indenfor 5 minutter efter at alarmen er modtaget. Den generelle udvikling i samfundet betyder, at det kan være vanskeligt at tilkalde det fornødne mandskab i dagtimerne for at lovens krav om førsteindsatsens udrykning kan overholdes. Det er en konstant udfordring for operatørerne - såvel kommunale som private. En meget brugt løsning i de nuværende kommunale beredskaber er, at der "skabes" arbejdspladser på eller i nærheden af brandstationerne - således at disse medarbejdere indgår i beredskabsstyrken. Det kan være såvel myndighedsopgaver som sideopgaver (indtægtsdækket virksomhed). Andre kommuner løser problemstillingen ved, at der til stillinger i andre kommunale enheder knyttes krav om, at medarbejderen indgår i beredskabsstyrken - typisk stillinger i tekniske forvaltninger. Indsatsledelsen varetages i udgangspunktet også af deltidsansatte medarbejdere. Der er bemyndigelse i beredskabsloven til at kommunalbestyrelsen bemyndiger andre operatører, herunder private udbydere, til at løse opgaven. Når en del af indsatslederne alligevel betragtes som fuldtidsansatte i beredskabet, er det fordi indsatsledelse betragtes som en del af jobbet, hvor andre dele er eksempelvis myndighedsopgaver eller sideopgaver. Da det indgår i indsatslederens opgave at disponere mandskab til den konkrete opgave, er det erfaringen fra bl.a. Holbæk Kommune, at kommunen bliver en mere "kompetent kunde" hvis indsatsledelsen varetages af kommunen. Holbæk Kommune har således hjemtaget indsatsledelsen, som tidligere har været varetaget af den private operatør. Kommunerne skal foretage en risikovurdering af de beredskabsmæssige risici, der er i kommunen - samt fastsætte et serviceniveau for hvordan der i beredskabet tages højde for disse risici i form af hvordan førsteindsatsen er dimensioneret, tider for hvor hurtigt beredskabet skal være fremme på skadestedet, hvilket materiel der skal være til rådighed m.v. Dette fastsættes i en såkaldt "Risikobaseret Dimensionering (RBD). I den risikobaserede dimensionering indgår også risikovurdering af virksomheder, naturområder, byområder m.v., der har særlig beredskabsmæssig bevågenhed.

3 Det operationelle beredskab er således selve kernen i aftalen mellem regeringen og KL om samordning af de kommunale beredskaber. Spørgsmålene her er: 1. hvorvidt der helt eller delvis skal ske et udbud at den operative opgave (dette behandles i et særskilt notat) 2. om der i de enkelte kommuner er særlige hensyn, der skal tages højde for, når risikovurderingen skal udarbejdes (risikobaseret dimensionering). Såfremt der er et politisk ønske om, at det alene er den operationelle opgave, der placeres i 60- selskabet, bør det indgå i drøftelserne hvordan det sikres, at der er det fornødne mandskab til at sikre førsteudrykningen. Myndighedsopgaverne De myndighedsopgaver, der i dag løses af de kommunale beredskaber, består primært i brandteknisk byggesagsbehandling samt brandtekniske tilsyn iht. beredskabslovens bestemmelser. Desuden indgår opgaver jf. fyrværkeriloven samt beskyttelsesrumsloven i naturlig forlængelse af disse opgaver. Myndighedsopgaverne er reguleret af bekendtgørelser, cirkulærer m.v. Myndighedsopgaver kan generelt ikke overføres til private aktører; ej heller til 60-selskaber - med mindre der er hjemmel hertil i lovgivningen. Beredskabsloven bemyndiger, at brandtekniske opgaver samt -tilsyn kan placeres i et 60-selskab (samordnet beredskab). Derimod er der i bl.a. fyrværkeriloven og beskyttelsesrumsloven ikke en tilsvarende bemyndigelse. KL arbejder med denne problemstilling, da begge disse lovgivninger, som nævnt, almindeligvis administreres i forlængelse af beredskabslovgivningen. Netop fordi området er meget reguleret, kan der være en rationaliseringsgevinst i en specialisering af medarbejderne - og således overføre opgaverne til 60-selskabet. Samtidig er der hensynet til den samlede byggetekniske sagsbehandling, hvor den brandtekniske sagsbehandling indgår som en delmængde. Her er samarbejdet mellem de byggetekniske og de brandtekniske medarbejdere af stor betydning for den samlede sagsbehandlingstid. Endelig er der hensynet, at en del af sagsbehandlerne på det brandtekniske område er ansat på brandstationerne og indgår i beredskabsstyrken - bl.a. som indsatsledere. Som afsæt for en politisk drøftelse af den fremtidige håndtering af myndighedsopgaverne kan der opstilles flg. mulige scenarier for hvordan brandtekniske myndighedsopgaver placeres: 1. alle myndighedsopgaver forbliver i kommunerne 2. alle myndighedsopgaver overføres til 60-selskabet - og der etableres klare forretningsgange for samarbejdet mellem selskabet og den enkelte kommune omkring den samlede byggesagsbehandling. 3. visse opgaver, der har en særlig prioritet for den enkelte kommune, varetages af kommunen - øvrige opgaver overføres til 60-selskabet.

4 Sideaktiviteter Indhold og omfang af sideaktiviteter (også betegnet indtægtsdækket virksomhed, IDV) er uhyre forskelligartet fra kommune til kommune - og fra brandstation til brandstation. Fælles for aktiviteterne er: at årsagen til at aktiviteterne er placeret i beredskabet er at sikre, at der på brandstationerne er det fornødne mandskab i dagtimerne til at forestå førsteudrykningen indenfor den fastsatte førsteudrykningstid at det i øvrigt har givet mening for kommunerne at lægge opgaverne i tilknytning til brandstationen Med nogle af de nuværende sideaktiviteter kan der opstå problemstillinger ved overførsel af opgaven til 60-selskabet omkring kommunalfuldmagten: at der ikke er hjemmel til at løse opgaven. Dette bliver afklaret, aktivitet for aktivitet af arbejdsgruppen. Brandskolen i Korsør betragtes i denne forbindelse som en sideaktivitet. Brandskolen uddanner og efteruddanner brandfolk for de kommunale beredskaber samt for Storebæltsberedskabet. Herudover uddannes medarbejdere fra andre organisationer, bl.a. DSB. Brandskolen er udgiftsneutral. Der skal træffes særskilt beslutning om den skal indgå i 60-selskabet. Sideaktiviteterne løses i udgangspunktet som indtægtsdækket virksomhed. Dvs. at den kommunale enhed, som er bestiller af opgaven, betaler beredskabet for opgaveløsningen. Der er dog den problemstilling i dag, at opgaverne i et vist omfang ikke er prissat ud fra den reelle omkostning, men ud fra en beregnet omkostning. I det omfang sideopgaver fremtidigt skal løses af beredskabet, vil der skulle træffes beslutning om prisfastsættelse baseret på den reelle omkostning. Et 60-selskab kan lovligt løse opgaver for ejerkommunerne uanset økonomiske omfang, uden at opgaven skal sendes i udbud (L548/2006) - så længe der ikke er andre ejere af 60-selskabet end kommunerne. Som afsæt for en politisk drøftelse om den fremtidige håndtering af sideaktiviteter kan der opstilles flg. mulige scenarier: selskabet skal i fremtiden ikke løse sideopgaver selskabet løser i fremtiden et antal definerede opgaver for alle kommuner selskabet løser i fremtiden en variation af opgaver, som i dag - den enkelte kommune vælger selv at placere opgaven hos selskabet. Opgaverne er prisfastsat ud fra den reelle omkostning, der er forbundet med at løse opgaven. Opsummering Beredskabsfaglig og økonomisk robusthed er nøgleord i aftalen mellem regeringen og KL om etablering af samordnede kommunale beredskaber. I dag løses den operationelle opgave samt myndigheds-og sideaktiviteterne i sammenhæng på de kommunale brandstationer. Sammenhængen mellem opgaverne er med til at give den beredskabsfaglige robusthed.

5 Den bundne opgave er at samordne det operationelle beredskab. Såfremt den sammenhæng, der i dag er mellem de 3 hovedopgaver, ophæves, vil der skulle findes andre måder at sikre den beredskabsfaglige robusthed.

Møde i Administrativ Styregruppe den 25. marts 2015 klokken på Holbæk Rådhus, Kanalstræde 2, Holbæk. Søren S. Kjær /Søren Ole Sørensen

Møde i Administrativ Styregruppe den 25. marts 2015 klokken på Holbæk Rådhus, Kanalstræde 2, Holbæk. Søren S. Kjær /Søren Ole Sørensen Møde i Administrativ Styregruppe den 25. marts 2015 klokken 8.00-11.00 på Holbæk Rådhus, Kanalstræde 2, Holbæk Indkaldte: Jan Lysgaard Thomsen Inger Marie Vynne Rie Perry Karsten Thystrup og Jesper Gradert,

Læs mere

Møde i Politisk Styregruppe den 25. marts 2015 klokken 11.00-14.00 på Holbæk Rådhus, Kanalstræde 2, Holbæk

Møde i Politisk Styregruppe den 25. marts 2015 klokken 11.00-14.00 på Holbæk Rådhus, Kanalstræde 2, Holbæk Møde i Politisk Styregruppe den 25. marts 2015 klokken 11.00-14.00 på Holbæk Rådhus, Kanalstræde 2, Holbæk Indkaldte: Søren Kærsgaard Martin Damm Mette Touborg Thomas Adelskov Gert Jørgensen Stén Knuth

Læs mere

TR-forum. 13. april 2015 Rådhuset i Højby

TR-forum. 13. april 2015 Rådhuset i Højby TR-forum 13. april 2015 Rådhuset i Højby Dagsorden 1. Minikonferencen 9. april 2. Den politiske beslutningsproces 3. orientering fra arbejdsgrupperne 4. ansættelsesproces beredskabsdirektør 5. indkomne

Læs mere

TR-forum. 28. maj 2015

TR-forum. 28. maj 2015 TR-forum 28. maj 2015 Dagsorden 1. Formål med mødet 2. Sag vedr. etablering af samordnet beredskab på Vestsjælland a) vedtægt b) ejerstrategi c) økonomi 2016 principper d) hovedadresse e) administrationskommune

Læs mere

Ejerstrategi for Brand & Redning MidtVest

Ejerstrategi for Brand & Redning MidtVest Baggrund og formål Ejerstrategi for Brand & Redning MidtVest 2019-2022 Regeringen og KL indgik i aftalen om kommunernes økonomi for 2015, at kommunerne senest den 1. januar 2016 skulle etablere op mod

Læs mere

Minikonference. 5. februar 2015 for økonomiudvalgs- og beredskabskommissionsmedlemmer

Minikonference. 5. februar 2015 for økonomiudvalgs- og beredskabskommissionsmedlemmer Minikonference 5. februar 2015 for økonomiudvalgs- og beredskabskommissionsmedlemmer 1. Velkomst v/ borgmester Søren Kjærsgaard, Holbæk Minikonferencens formål indblik i nuværende beredskaber fælles viden

Læs mere

Undervejs i processen har der været afholdt 3 minikonferencer for medlemmer af kommunernes økonomiudvalg og beredskabskommissioner.

Undervejs i processen har der været afholdt 3 minikonferencer for medlemmer af kommunernes økonomiudvalg og beredskabskommissioner. Etablering af fælles beredskab på Vestsjælland. Ændret efter styregruppemøde den 2. juni 2015) Sagsfremstilling. Baggrund Kommunalbestyrelsen/byrådet traf på sit møde den?? oktober 2014 principbeslutning

Læs mere

Ejerstrategien godkendes af kommunalbestyrelse/byråd i hver af ejerkommunerne.

Ejerstrategien godkendes af kommunalbestyrelse/byråd i hver af ejerkommunerne. Ejerstrategi. 1. Indledning Med ejerstrategien fastsætter kommunalbestyrelser/byråd i ejerkommunerne bag 60- fællesskabet rammerne for etableringen og udvikling af "Brand og Redning Vestsjælland". Ejerstrategi

Læs mere

Undervejs i processen har der været afholdt 3 minikonferencer for medlemmer af kommunernes økonomiudvalg og beredskabskommissioner.

Undervejs i processen har der været afholdt 3 minikonferencer for medlemmer af kommunernes økonomiudvalg og beredskabskommissioner. Etablering af fælles beredskab på Vestsjælland. Sagsfremstilling. Baggrund Kommunalbestyrelsen/byrådet traf på sit møde den?? oktober 2014 principbeslutning om, at der etableres et fælles kommunalt beredskab

Læs mere

Beslutning om etablering af fælles beredskab på Vestsjælland.

Beslutning om etablering af fælles beredskab på Vestsjælland. Beslutning om etablering af fælles beredskab på Vestsjælland. Sagsgang og sagstype Økonomiudvalget, byrådet Beslutningssag INDSTILLING Administrerende direktør Hans Søie indstiller, at 1. at 60-fællesskabet

Læs mere

Beredskabskommissionen, Side 1

Beredskabskommissionen, Side 1 Beredskabskommissionen, 02-06-2015 Side 1 2. Åbent punkt - Etablering af fælles beredskab på Vestsjælland - Sag nr. 13/61010 Indstilling Beredskabschef Kristian Nabe-Nielsen indstiller, at 1. Beredskabskommissionen

Læs mere

Ejerstrategien godkendes af kommunalbestyrelse/byråd i hver af ejerkommunerne.

Ejerstrategien godkendes af kommunalbestyrelse/byråd i hver af ejerkommunerne. Ejerstrategi for Vestsjællands Brandvæsen. 1. Indledning Med ejerstrategien fastsætter kommunalbestyrelser/byråd i ejerkommunerne bag 60- fællesskabet rammer og retning for etableringen og udvikling af

Læs mere

Notat om operativt beredskab.

Notat om operativt beredskab. Notat om operativt beredskab. Resume Regeringen og KL indgik i forbindelse med aftalen om kommunernes økonomi for 2015 en aftale om, at de kommunale beredskaber skulle samordnes, således at der pr. 1.

Læs mere

Ejerstrategien er gældende frem til at der foreligger en ny, godkendt ejerstrategi.

Ejerstrategien er gældende frem til at der foreligger en ny, godkendt ejerstrategi. Ejerstrategi. 1. Indledning Med ejerstrategien fastsætter kommunalbestyrelser/byråd i ejerkommunerne bag 60- fællesskabet rammer og retning for etableringen og udvikling af "Brand og Redning Vestsjælland".

Læs mere

Sagsfremstilling. Høringen bygger på den indstilling, som den politiske styregruppen for Brand og Redning Vestsjælland har sendt til ejerkommunerne.

Sagsfremstilling. Høringen bygger på den indstilling, som den politiske styregruppen for Brand og Redning Vestsjælland har sendt til ejerkommunerne. MED-udvalgsmøde 4. juni 2015 Deltagere: Jette Vejgaard, Lene Mikkelsen, Maj-Britt Køppen Andersen, Kristian Nabe-Nielsen, Rasmus Damkjær- Ohlsen, Kirsten Dandanell, Jannek Lundgren Olsen, Kristine Klæbel

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Faxe Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Faxe Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet Faxe Kommune Beredskabsstyrelsens udtalelse over Faxe Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet 7. september 2012 Faxe Kommune har den 2. august

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udkast til en ny bekendtgørelse

Beredskabsstyrelsens udkast til en ny bekendtgørelse Den nugældende bekendtgørelse nr. nr. 765 af 03. august 2005 om risikobaseret kommunalt redningsberedskab som ændret ved bekendtgørelse nr. nr. 872 af 6. juli 2007 Beredskabsstyrelsens udkast til en ny

Læs mere

11. Drøftelse af elementer i kommende forslag vedrørende risikobaseret dimensionering

11. Drøftelse af elementer i kommende forslag vedrørende risikobaseret dimensionering Indkaldelse Henning Jensen Nyhuus Claus Omann Jensen Nils Borring Niels Kallehave Jan Pedersen Jan Fischer Torben Jensen 11. Drøftelse af elementer i kommende forslag vedrørende risikobaseret dimensionering

Læs mere

Oplæg til indstillinger i kommunalbestyrelsen/borgerrepræsentationen. Fastlæggelse af serviceniveauet for redningsberedskabet. BM03 pkt.

Oplæg til indstillinger i kommunalbestyrelsen/borgerrepræsentationen. Fastlæggelse af serviceniveauet for redningsberedskabet. BM03 pkt. BM03 pkt. 2 bilag 6 Oplæg til indstillinger i kommunalbestyrelsen/borgerrepræsentationen i ejerkommunerne. Fastlæggelse af serviceniveauet for redningsberedskabet Hovedstadens Beredskab Vedtagelse af den

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Vordingborg Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Vordingborg Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet Vordingborg Kommune Beredskabsstyrelsens udtalelse over Vordingborg Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet 6. august 2013 Vordingborg Kommune

Læs mere

Mål og Midler Beredskabskommissionen

Mål og Midler Beredskabskommissionen Budget Beredskabskommissionen har i 2013 et samlet nettodriftsbudget på 17,3 mio. kr. Budgettet udgør 0,34 % af Viborg Kommune samlede driftsudgifter. Vision Viborg Kommunes vision Viborg Kommune Vilje,

Læs mere

Analyseskema - oplæg til serviceniveau RBD

Analyseskema - oplæg til serviceniveau RBD Analyseskema - oplæg til serviceniveau RBD 2018-2021 Emne: nr. 12 organisering af indsatsledervagten i VSBV Indstilling / analyse opdrag: 1. Der arbejdes videre med harmonisering af indsatsledervagten

Læs mere

Ejerstrategi for fælleskommunalt 60 selskab Midt- og Sydsjællands Brand & Redning

Ejerstrategi for fælleskommunalt 60 selskab Midt- og Sydsjællands Brand & Redning 24. juni 2016 Ejerstrategi for fælleskommunalt 60 selskab Midt- og Sydsjællands Brand & Redning Faxe, Næstved, Ringsted og Vordingborg kommuner besluttede i marts 2015, at etablere Midtog Sydsjællands

Læs mere

at bestyrelsen godkender forslag til Service Level Agreements (SLA)

at bestyrelsen godkender forslag til Service Level Agreements (SLA) INDSTILLING 17. Godkendelse af Service Level Agreements (SLA) Bestyrelsen skal med afsæt i principaftalen for Hovedstadens Beredskab godkende forslag til Service Level Agreements (SLA) for myndigheds-

Læs mere

Notat. I dette afsnit er beskrevet den nuværende status for de to kommuner i forbindelse med ovenstående opgaver.

Notat. I dette afsnit er beskrevet den nuværende status for de to kommuner i forbindelse med ovenstående opgaver. Notat vedrørende samarbejde mellem Faxe kommune og Stevns Kommune for området omhandlende indsatsledervagter, brandteknisk byggesagsbehandling og brandsyn. Notatet er udarbejdet efter samtale mellem teknisk

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Dragør Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Dragør Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet Dragør Kommune Beredskabsstyrelsens udtalelse over Dragør Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet 18. december 2013 Dragør Kommune indsendte

Læs mere

1. oktober 2015. Projektsekretariatet har på den baggrund revideret budgetnotatet (ændringer er markeret

1. oktober 2015. Projektsekretariatet har på den baggrund revideret budgetnotatet (ændringer er markeret Møde i Den Politiske Styregruppe, fredag, den 9. oktober 2015 kl. 8.00-10.00 på brandstationen i Sorø, mødelokalet beredskabsgården, Frederiksvej 29, 4180 Sorø Deltagere: Borgmester Søren Kærsgaard, Holbæk

Læs mere

Beredskabschef for Brand & Redning MidtVest

Beredskabschef for Brand & Redning MidtVest Indledning 1 Brand & Redning MidtVest. 2 Stillingen. 4 Profilen.. 5 Processen 6 Vi giver dig muligheden for at blive én af de 20 Alle der arbejder på Beredskabsområdet ved at der sker en egentlig revolution

Læs mere

Bemærkninger til Beredskabsstyrelsens udtalelse vedr. Faxe Kommunes udkast til plan for risikobaseret redningsberedskab 2012

Bemærkninger til Beredskabsstyrelsens udtalelse vedr. Faxe Kommunes udkast til plan for risikobaseret redningsberedskab 2012 Bemærkninger til Beredskabsstyrelsens udtalelse vedr. Faxe Kommunes udkast til plan for risikobaseret redningsberedskab 2012 Udtalelse fra Beredskabsstyrelsen Kommentarer til udtalelse Generel indledning

Læs mere

Ejerstrategi. TrekantBrand

Ejerstrategi. TrekantBrand Ejerstrategi TrekantBrand Formål og baggrund TrekantBrand er stiftet og ejet af Billund, Fredericia, Kolding, Middelfart, Vejen og Vejle Kommuner i fællesskab og fungerer som hele Trekantområdets sikkerhedsnet.

Læs mere

Tværkommunalt samarbejde om beredskab Struer - Skive - Lemvig - Holstebro

Tværkommunalt samarbejde om beredskab Struer - Skive - Lemvig - Holstebro Tværkommunalt samarbejde om beredskab Struer - Skive - Lemvig - Holstebro Baggrund Redningsberedskabet består i dag af et kommunalt basisberedskab og et statsligt overbygningsberedskab, der tilsammen varetager

Læs mere

Faxe, Næstved og Vordingborg kommuner Modeller for samordning af beredskaberne

Faxe, Næstved og Vordingborg kommuner Modeller for samordning af beredskaberne Faxe, Næstved og Vordingborg kommuner Modeller for samordning af beredskaberne Juni 2014 Indholdsfortegnelse 0. Indledning 4 1. Model 1: Samordnet redningsberedskab med fælles beredskabskommission efter

Læs mere

Møde i Den Politiske Styregruppe, fredag den 18. december 2015 klokken på Kalundborg Brandstation, Rynkevangen 12, 4400 Kalundborg.

Møde i Den Politiske Styregruppe, fredag den 18. december 2015 klokken på Kalundborg Brandstation, Rynkevangen 12, 4400 Kalundborg. Møde i Den Politiske Styregruppe, fredag den 18. december 2015 klokken 8.00-10.00 på Kalundborg Brandstation, Rynkevangen 12, 4400 Kalundborg. Deltagere: Borgmester Søren Kærsgaard, Holbæk Ole Hansen,

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Haderslev Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Haderslev Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet Haderslev Kommune Beredskabsstyrelsens udtalelse over Haderslev Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet 16. april 2013 Haderslev Kommune indsendte

Læs mere

Din brandmand vores tryghed!

Din brandmand vores tryghed! TEKNIK-SERVICE Brand og Redning Din brandmand vores tryghed! Rammerne for fremtidens nye redningsberedskaber Indhold Danmarks redningsberedskab det handler om vores tryghed! 3 FOAs 10 anbefalinger 4 Besparelser

Læs mere

RBD 0 LEH 7.maj 2018 Oplæg til serviceniveau - responstider for det operatives beredskab RBD

RBD 0 LEH 7.maj 2018 Oplæg til serviceniveau - responstider for det operatives beredskab RBD RBD 0 LEH 7.maj 2018 Oplæg til serviceniveau - responstider for det operatives beredskab RBD 2018-2021 Oplæg til serviceniveauet er et overordnet udtryk for den hjælp, borgerne kan forvente at få fra Vestsjællands

Læs mere

15. Status 100 dage. Bestyrelsen orienteres om status for Hovedstadens Beredskab efter de første 100 dage. Indstilling Til orientering

15. Status 100 dage. Bestyrelsen orienteres om status for Hovedstadens Beredskab efter de første 100 dage. Indstilling Til orientering 15. Status 100 dage Bestyrelsen orienteres om status for Hovedstadens Beredskab efter de første 100 dage. Indstilling Til orientering Sagsfremstilling Beredskabsdirektøren orienterer på møde bestyrelsen

Læs mere

N OTAT. Juridiske rammer for etablering af beredsk a- ber

N OTAT. Juridiske rammer for etablering af beredsk a- ber N OTAT Juridiske rammer for etablering af beredsk a- ber Den 20. september 2014 Sags ID: 1909639 Dok.ID: 1909639 Indledning I aftalen om kommunernes økonomi for 2015 har KL aftalt med regeringen, at kommunerne

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for risikobaseret dimensionering af redningsberedskabet i Brønderslev Kommune

Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for risikobaseret dimensionering af redningsberedskabet i Brønderslev Kommune Brønderslev Kommune e-mail: raadhus@99454545.dk cc.:jens.anker.gere@99454545.dk Dato: 23. juli 2007 CSB j.nr.: 2007/002693 Sagsbeh.: SJS Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for risikobaseret

Læs mere

OPLÆG OM ETABLERING AF SAMARBEJDE MELLEM BEREDSKABERNE I IKAST-BRANDE, RINGKØBING-SKJERN OG HERNING KOMMUNER

OPLÆG OM ETABLERING AF SAMARBEJDE MELLEM BEREDSKABERNE I IKAST-BRANDE, RINGKØBING-SKJERN OG HERNING KOMMUNER Dato: 21. november 2014 Version 04 OPLÆG OM ETABLERING AF SAMARBEJDE MELLEM BEREDSKABERNE I IKAST-BRANDE, RINGKØBING-SKJERN OG HERNING KOMMUNER Ringkøbing-Skjern Kommune Forord Dette beslutningsoplæg er

Læs mere

Bestyrelsen skal hermed orienteres om målsætningerne i Ejerstrategi for Hovedstadens Beredskab.

Bestyrelsen skal hermed orienteres om målsætningerne i Ejerstrategi for Hovedstadens Beredskab. INDSTILLING 10. Ejerstrategi - til efterretning Bestyrelsen skal hermed orienteres om målsætningerne i Ejerstrategi for Hovedstadens Beredskab. Indstilling Det indstilles, at bestyrelsen tager forslag

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Skanderborg Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Skanderborg Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet Skanderborg Kommune Beredskabsstyrelsens udtalelse over Skanderborg Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet 25. september 2013 Skanderborg Kommune

Læs mere

Bilag 3 BEREDSKABSPOLITIK. Kommunerne i Hovestadens Beredskab

Bilag 3 BEREDSKABSPOLITIK. Kommunerne i Hovestadens Beredskab Bilag 3 BEREDSKABSPOLITIK Kommunerne i Hovestadens Beredskab Indhold Indledning... 2 Beredskabspolitikken... 3 Ledelse... 4 Planlægningsgrundlag... 5 Forebyggelse... 5 Uddannelse... 6 Øvelser... 6 Evalueringer...

Læs mere

Ny struktur på beredskabet

Ny struktur på beredskabet Ny struktur på beredskabet Projektkommissorium Projektleder: Martin Skøtt Revideret: 14. nov. 2014 Version: 06 Politisk styregruppe 1 Administrativ styregruppe Projektgruppe Projektleder Baggrund Baggrundsbeskrivelse

Læs mere

Beredskabspolitik Kommunerne Hovedstadens Beredskab

Beredskabspolitik Kommunerne Hovedstadens Beredskab Godkendt af Hovedstadens Beredskabs Bestyrelse 13. januar 2016 Bilag 1 Beredskabspolitik Kommunerne i Hovedstadens Beredskab 1 Indhold Indledning... 2 Beredskabspolitikken... 3 Ledelse... 3 Planlægningsgrundlag...

Læs mere

KOMMENTERET HØRINGSNOTAT vedrørende forslag til lov om ændring af beredskabsloven m.fl. (Lovforslag L 167)

KOMMENTERET HØRINGSNOTAT vedrørende forslag til lov om ændring af beredskabsloven m.fl. (Lovforslag L 167) KOMMENTERET HØRINGSNOTAT vedrørende forslag til lov om ændring af beredskabsloven m.fl. (Lovforslag L 167) Marts 2016 1. Indledning Udkast til forslag til lov om ændring af beredskabsloven, lov om beskyttelsesrum,

Læs mere

Et tilrettet udkast til plan blev fremsendt til Beredskabsstyrelsen med mail af 5. april 2011.

Et tilrettet udkast til plan blev fremsendt til Beredskabsstyrelsen med mail af 5. april 2011. Frederikssund Kommune Halsnæs Kommune Beredskabsstyrelsens udtalelse over Frederikssund og Halsnæs Kommuners forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet

Læs mere

Delrapport 0. Lovgivning. August 2016

Delrapport 0. Lovgivning. August 2016 Delrapport 0 Lovgivning August 2016 1. Forord... 3 2. Opbygning af Sydøstjyllands Brandvæsen I/S... 3 3. Proces... 6 4. Lovgrundlaget... 7 5. Definitionsliste... 7 2 1. Forord Risikobaseret dimensionering

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for den risikobaserede dimensionering af Trekantområdets Brandvæsen

Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for den risikobaserede dimensionering af Trekantområdets Brandvæsen Trekantområdets Brandvæsen Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for den risikobaserede dimensionering af Trekantområdets Brandvæsen 28. september 2016 Beredskabsstyrelsen har modtaget forslag

Læs mere

Uddybende notat vedr. risikobaseret dimensionering af beredskabet i Faxe Kommune

Uddybende notat vedr. risikobaseret dimensionering af beredskabet i Faxe Kommune Uddybende notat vedr. risikobaseret dimensionering af beredskabet i Faxe Kommune Økonomiudvalget behandlede på møde d. 30. januar 2018 punkt. 18, sag om risikobaseret dimensionering af beredskabet i Faxe

Læs mere

Ejerstrategi August 2015

Ejerstrategi August 2015 Ejerstrategi August 2015 Formål og baggrund Albertslund, Brøndby, Dragør, Frederiksberg, Glostrup, Hvidovre, Københavns og Rødovre Kommune stifter i fællesskab Hovedstadens Beredskab I/S pr. 1. januar

Læs mere

Beredskabskommission - overdragelse

Beredskabskommission - overdragelse Vestsjællands Brandvæsen NOTAT SAGSNR. HELLE SØEBERG / HESG 3. januar 2018 Beredskabskommission - overdragelse Indledning...2 Historik...2 Strategiske pejlepunkter...3 Ejerstrategi...3 Plan for Risikobaseret

Læs mere

Referat Beredskabskommissionen torsdag den 4. juni 2015

Referat Beredskabskommissionen torsdag den 4. juni 2015 Referat torsdag den 4. juni 2015 Kl. 8:30 i Station Nord, Vintapperbuen 2, Kr. Hyllinge Mette Touborg (SF) Indholdsfortegnelse 1. Godkendelse af dagsorden... 1 2. Til orientering - juni 2015... 2 3. Udrykningsstatistik...

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Mariagerfjord Kommunes forslag til

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Mariagerfjord Kommunes forslag til Mariagerfjord Kommune Beredskabsstyrelsens udtalelse over Mariagerfjord Kommunes forslag til 27. oktober 2010 revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet Mariagerfjord

Læs mere

at bestyrelsen godkender forslag til Beredskabspolitik. at der anvendes et fælles krisestyringssystem fastlagt af Hovedstadens

at bestyrelsen godkender forslag til Beredskabspolitik. at der anvendes et fælles krisestyringssystem fastlagt af Hovedstadens INDSTILLING 13. Godkendelse af forslag til Beredskabspolitik for Hovedstadens Beredskab I/S I henhold til ejerstrategien skal Hovedstadens Beredskab koordinere arbejdet med beredskabsplanlægning for og

Læs mere

Midtjysk Brand & Redning.

Midtjysk Brand & Redning. . 1. juni 2015 Nyhedsbrev nr. 4. Processen med sammenlægningen er godt i gang. Der arbejdes på mange forskellige fronter. Vedtægterne og åbningsbalancen er ved at tage form og der arbejdes på en sammenskrivning

Læs mere

REDNINGSBEREDSKABET I HALSNÆS KOMMUNE

REDNINGSBEREDSKABET I HALSNÆS KOMMUNE 2016 REDNINGSBEREDSKABET I HALSNÆS KOMMUNE 1 2016 I HALSNÆS KOMMUNE Denne beretning er på given foranledning udarbejdet til Halsnæs Kommune, for at klarlægge servicemålenes indfrielse. Det skal bemærkes,

Læs mere

Samarbejdsmodel. 3. Lovgivningen på området Beredskabslovens krav p.t.

Samarbejdsmodel. 3. Lovgivningen på området Beredskabslovens krav p.t. 1. Baggrund Dette notat er udarbejdet af beredskabscheferne i Kolding, Fredericia og Vejle som en umiddelbar konsekvens af Fredericia Kommunes ønske om drøftelser af mulige samarbejder på beredskabsområdet.

Læs mere

REFERAT. Beredskabskommissionen. Onsdag den 17. januar 2007 kl på Frederikssund Brandstation Løgismose 3, Frederikssund

REFERAT. Beredskabskommissionen. Onsdag den 17. januar 2007 kl på Frederikssund Brandstation Løgismose 3, Frederikssund REFERAT Onsdag den 17. januar 2007 kl. 16.00 på Frederikssund Brandstation Løgismose 3, Frederikssund Mødedeltagere: Fraværende: Ole Find Jensen, Finn Borch Andersen, Kenneth Jensen, Erik Sejersten, Morten

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Bornholms Regionskommune og Beredskabsstyrelsen om varetagelse af redningsberedskabet i distrikt Allinge.

Samarbejdsaftale mellem Bornholms Regionskommune og Beredskabsstyrelsen om varetagelse af redningsberedskabet i distrikt Allinge. Samarbejdsaftale mellem Bornholms Regionskommune og Beredskabsstyrelsen om varetagelse af redningsberedskabet i distrikt Allinge. Samarbejdet vedrørende det kommunale redningsberedskabs operative opgaver,

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for den risikobaserede dimensionering af Nordjyllands Beredskab.

Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for den risikobaserede dimensionering af Nordjyllands Beredskab. 18. januar 2017 Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for den risikobaserede dimensionering af Nordjyllands Beredskab. Nordjyllands Beredskabs bemærkninger til Beredskabsstyrelsens udtalelse.

Læs mere

Orientering om redningsberedskabet. Beredskabskommissionen. 10. Januar 2018

Orientering om redningsberedskabet. Beredskabskommissionen. 10. Januar 2018 Orientering om redningsberedskabet Beredskabskommissionen 10. Januar 2018 1 Redningsberedskabet i Danmark Redningsberedskabet i Danmark består af 24 kommunale beredskabsenheder og 5 statslige beredskabscentre

Læs mere

- emner til politisk stillingtagen

- emner til politisk stillingtagen Bilag 1 Etablering af et fælles beredskab i et fælleskommunalt selskab. - emner til politisk stillingtagen Indledning I aftalen om kommunernes økonomi for 2015 har KL aftalt med regeringen, at kommunerne

Læs mere

SAMORDNINGSAFTALE for Fælleskommunalt beredskab m.v. mellem Norddjurs og Syddjurs Kommuner

SAMORDNINGSAFTALE for Fælleskommunalt beredskab m.v. mellem Norddjurs og Syddjurs Kommuner SAMORDNINGSAFTALE for Fælleskommunalt beredskab m.v. mellem Norddjurs og Syddjurs Kommuner 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Kapitel: Side: 1. Aftalens område 3 2. Sammensætning af - og virksomhed i den fælles beredskabskommission

Læs mere

SAMARBEJDE I VIRKELIGHEDEN CASE I FREMTIDENS BEREDSKAB BY- OG UDVIKLINGSDIREKTØR THOMAS BOE BEREDSKABSCHEF SØREN IPSEN

SAMARBEJDE I VIRKELIGHEDEN CASE I FREMTIDENS BEREDSKAB BY- OG UDVIKLINGSDIREKTØR THOMAS BOE BEREDSKABSCHEF SØREN IPSEN SAMARBEJDE I VIRKELIGHEDEN CASE I FREMTIDENS BEREDSKAB BY- OG UDVIKLINGSDIREKTØR THOMAS BOE BEREDSKABSCHEF SØREN IPSEN Baggrund Nøgletal Opgaveportefølje Organisering Interessenter Kommunikation Nøgledokumenter

Læs mere

Brand og Redning Vestsjælland Job- og personprofil for beredskabsdirektør

Brand og Redning Vestsjælland Job- og personprofil for beredskabsdirektør Brand og Redning Vestsjælland Job- og personprofil for beredskabsdirektør 30. april 2015 1. Baggrund De eksisterende beredskaber i Holbæk, Kalundborg, Lejre, Odsherred, Slagelse og Sorø Kommuner fusionerer

Læs mere

Ejerstrategi FÆLLESKOMMUNALT 60 SELSKAB

Ejerstrategi FÆLLESKOMMUNALT 60 SELSKAB Ejerstrategi FÆLLESKOMMUNALT 60 SELSKAB Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Formål 1 MSBR s opgaver 2 Ansatte og frivillige 4 Samarbejde med ejerkommunerne 5 Samarbejde med andre beredskaber 6 Sikker

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for risikobaseret dimensionering af redningsberedskabet i Århus Kommune

Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for risikobaseret dimensionering af redningsberedskabet i Århus Kommune Århus Kommune e-mail: aarhus.kommune@aarhus.dk cc: jva@aabr.aarhus.dk Dato: 29. august 2007 Sagsnr.: 2007/000155 Sagsbeh.: SJS Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for risikobaseret dimensionering

Læs mere

Vestegnens Brandvæsen Oktober 2010

Vestegnens Brandvæsen Oktober 2010 BilagKB_110426_pkt.18_02 Tillæg af december 2010 til notat vedrørende Beregning og afdækning af besparelsesforslag samt redegørelse vedrørende vagtcentral Vestegnens Brandvæsen Oktober 2010 Udarbejdet

Læs mere

Hvad er der sket med brandvæsnet? Danske Risikorådgivere ERFA-dag 26. maj 2016

Hvad er der sket med brandvæsnet? Danske Risikorådgivere ERFA-dag 26. maj 2016 Hvad er der sket med brandvæsnet? Hvad har jeg forberedt til i dag Lidt om mig selv Noget om ændringerne indenfor det kommunale redningsberedskab Noget om opgaver og samarbejde Dialog, dialog, dialog Hvem

Læs mere

REFERAT. Beredskabskommissionen. Onsdag den 4. maj 2016 kl Halsnæs Rådhus Direktionslokalet Rådhuspladsen Frederiksværk

REFERAT. Beredskabskommissionen. Onsdag den 4. maj 2016 kl Halsnæs Rådhus Direktionslokalet Rådhuspladsen Frederiksværk REFERAT Onsdag den 4. maj 2016 kl. 14.00 Halsnæs Rådhus Direktionslokalet Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk Mødedeltagere: Tilforordnet: Sekretær: Steen Hasselriis, Dorte Meldgaard, John Schmidt Andersen,

Læs mere

Åbent Referat for Beredskabskommissionen

Åbent Referat for Beredskabskommissionen Manøvej 25 4700 Næstved Telefon 5578 7800 msbr@msbr.dk Åbent Referat for Beredskabskommissionen Mødedato 24. februar 2017 Tid 07:30 Sted Brandstationen, Manøvej 25, 4700 Næstved Medlemmer Borgmester Knud

Læs mere

Stillings- og personprofil. Beredskabsdirektør. Sydøstjyllands Brandvæsen. Horsens og Hedensted Kommuner

Stillings- og personprofil. Beredskabsdirektør. Sydøstjyllands Brandvæsen. Horsens og Hedensted Kommuner Stillings- og personprofil Beredskabsdirektør Sydøstjyllands Brandvæsen Horsens og Hedensted Kommuner August 2019 Opdragsgiver Sydøstjyllands Brandvæsen Adresse Endelavevej 5 8700 Horsens Stilling Beredskabsdirektør

Læs mere

Beslutningsprotokol Beredskabskommissionen

Beslutningsprotokol Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol Beredskabskommissionen : Tirsdag den 18. august 2015 Mødetidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Mødested: Nordsjællands Brandvæsen, Kokkedal Industripark 14. Bemærkninger: Medlemmer:

Læs mere

forelægges beredskabskommissionen og vedtages i de 8 kommunalbestyrelser.

forelægges beredskabskommissionen og vedtages i de 8 kommunalbestyrelser. Udarbejdelse af RBD HBR skal udarbejde en RBD for det samlede beredskabs område. Skal forelægges beredskabskommissionen og vedtages i de 8 kommunalbestyrelser. Revideret Justering RBD Udarbejdelse af beredskabspla

Læs mere

SAGSFREMSTILLING OG INDSTILLING TIL BYRÅDET VEDRØRENDE.

SAGSFREMSTILLING OG INDSTILLING TIL BYRÅDET VEDRØRENDE. SAGSFREMSTILLING OG INDSTILLING TIL BYRÅDET VEDRØRENDE. Gennem foråret 2015 er der i et samarbejde mellem Aarhus, Odder, Samsø og Skanderborg kommuner forberedt en gennemførelse af den aftalte strukturreform

Læs mere

Statsforvaltningens brev til Rudersdal og Hørsholm Kommuner. Beredskabsstyrelsens henvendelse

Statsforvaltningens brev til Rudersdal og Hørsholm Kommuner. Beredskabsstyrelsens henvendelse Resumé: Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Rudersdal og Hørsholm kommuner ikke kan overlade vedtagelsen af planen for den risikobaserede dimensionering af det kommunale redningsberedskab til den

Læs mere

Samarbejde mellem ejerkommunerne og Beredskab & Sikkerhed om myndighedsopgaver

Samarbejde mellem ejerkommunerne og Beredskab & Sikkerhed om myndighedsopgaver TIL: Den politiske styregruppe for Beredskab & Sikkerhed FRA: Den administrative styregruppe DATO: 14092015 VEDR.: Samarbejde mellem ejerkommunerne og Beredskab & Sikkerhed NOTAT Samarbejde mellem ejerkommunerne

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udkast til udtalelse med VSBVs kommentarer 16. august 2018

Beredskabsstyrelsens udkast til udtalelse med VSBVs kommentarer 16. august 2018 17. august 2018 Beredskabsstyrelsens udkast til udtalelse med VSBVs kommentarer 16. august 2018 Side 1 af 14 Beredskabsstyrelsen udkast til udtalelse findes i sin fulde længde side 8-14. Nr. Resumé af

Læs mere

NOTAT vedr. folketingsspørgsmål i forbindelse med højhusbranden i London

NOTAT vedr. folketingsspørgsmål i forbindelse med højhusbranden i London NOTAT vedr. folketingsspørgsmål i forbindelse med højhusbranden i London Branden i Grenfell Tower i London natten til den 14. juni formodes foreløbig at have kostet 80 personer livet og ifølge det engelske

Læs mere

Strategi for vandforsyning til brandslukning i Østsjællands Beredskabs sluknings område.

Strategi for vandforsyning til brandslukning i Østsjællands Beredskabs sluknings område. Strategi for vandforsyning til brandslukning i s sluknings område. Lovgrundlag. Af Beredskabslovens 15 (LBK nr 314 af 03/04/2017) og Bekendtgørelse om risikobaseret kommunalt beredskab 1 stk. 3 (BEK nr

Læs mere

1.1 Beredskabssamarbejdets navn er Østjyllands Brandvæsen I/S (herefter "interessentskabet").

1.1 Beredskabssamarbejdets navn er Østjyllands Brandvæsen I/S (herefter interessentskabet). Godkendt af Statsforvaltningen 1. oktober 2015 VEDTÆGTER FOR ØSTJYLLANDS BRANDVÆSEN I/S 1. NAVN, SELSKABSFORM, HJEMSTED 1.1 Beredskabssamarbejdets navn er Østjyllands Brandvæsen I/S (herefter "interessentskabet").

Læs mere

Dagsorden Beredskabskommissionen

Dagsorden Beredskabskommissionen Dagsorden Beredskabskommissionen : Tirsdag den 18. august 2015 Mødetidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Mødested: Nordsjællands Brandvæsen, Kokkedal Industripark 14. Bemærkninger: Medlemmer: Deltagere:

Læs mere

Samarbejdsaftale. udførelse af myndighedsopgaver m.m. indenfor redningsberedskabet. mellem. Faxe Kommune. Næstved Kommune

Samarbejdsaftale. udførelse af myndighedsopgaver m.m. indenfor redningsberedskabet. mellem. Faxe Kommune. Næstved Kommune Samarbejdsaftale om udførelse af myndighedsopgaver m.m. indenfor redningsberedskabet mellem Faxe Kommune og Næstved Kommune April 2013. Kapitel 1 Aftalens parter, formål og varighed 1 Aftalen udstikker

Læs mere

VESTSJÆLLANDS BRANDVÆSEN

VESTSJÆLLANDS BRANDVÆSEN FO REBY GGE ND E NOTAT MIA SKOV TILLAN/MITI 3. november 2016 Årsrapport 2016 - Forbyggende afdeling Årsrapportens formål er, at give indsigt i de opgaver som afdelingen Myndighed, Forebyggelse og Planlægning

Læs mere

Budget Specielle bemærkninger

Budget Specielle bemærkninger 2015 2014 Specielle bemærkninger 2015 2018 Beredskabet Indholdsfortegnelse Oversigt over udvalgsområdets (politikområder)... 311 Generelt... 312 Beredskab... 312 Oversigt over samlede ændringer på udvalgsområdet...

Læs mere

Beredskab. Udviklingsaftale 2014-2015. Center for Beredskab

Beredskab. Udviklingsaftale 2014-2015. Center for Beredskab Beredskab Udviklingsaftale 2014-2015 Center for Beredskab Udviklingsaftale for 2014-2015 1 Indledning Side 2 / 7 Aftalen indgås mellem Økonomiudvalget/Beredskabskommissionen og Beredskabschefen. Målet

Læs mere

Bornholms Regionskommune. 7. oktober 2014

Bornholms Regionskommune. 7. oktober 2014 Bornholms Regionskommune Beredskabsstyrelsens udtalelse over Bornholms Regionskommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet 7. oktober 2014 Bornholms

Læs mere

Beredskab. Overordnede mål. Beredskabskommissionen. Redningsberedskab. Opdeling i delvirksomheder

Beredskab. Overordnede mål. Beredskabskommissionen. Redningsberedskab. Opdeling i delvirksomheder Overordnede mål Aktivitetsområdet Beredskab er en del af Fredericia Kommunes By- og Landsbypolitik. By- og Landsbypolitikken er en sektorpolitik, og angiver kommunalbestyrelsens holdning og retning for

Læs mere

Vurderingskriterier. Myndighedsopgaver og forebyggelse (Beredskabsplanlægning)

Vurderingskriterier. Myndighedsopgaver og forebyggelse (Beredskabsplanlægning) Økonomi Niveaudelte brandsyn og digital understøttelse af brandsyn giver ifølge Deloitte færre brandsyn og et potentiale 0,77 mio. (ca. et årsværk + følgeomkostninger). Effektiviseringen kræver en delvis

Læs mere

Beredskabspolitik. Københavns Kommune

Beredskabspolitik. Københavns Kommune Beredskabspolitik 1 Indhold Indledning... 2 Beredskabspolitikken... 3 Ledelse.... 3 Planlægningsgrundlag... 4 Forebyggelse... 4 Uddannelse... 4 Øvelser... 4 Evalueringer... 5 Beredskabsplaner... 5 Bilag:

Læs mere

Notat vedr. afvigelser for udrykninger i MSBR i perioden 1/ /4-2017

Notat vedr. afvigelser for udrykninger i MSBR i perioden 1/ /4-2017 Notat vedr. afvigelser for udrykninger i MSBR i perioden 1/10-2016-30/4-2017 Måden hvorpå Beredskabet i Danmark er sammensat på, hvor man uden for de største byer, delvis eller udelukkende betjener sig

Læs mere

Beredskabsstyrelsen finder, at det fremsendte planforslag lever op til de krav, der stilles efter dimensioneringsbekendtgørelsen.

Beredskabsstyrelsen finder, at det fremsendte planforslag lever op til de krav, der stilles efter dimensioneringsbekendtgørelsen. Greve Kommune Solrød Kommune Beredskabsstyrelsens udtalelse over Greve og Solrød Kommuners forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet 21. august 2012 Greve

Læs mere

SINE-dagen 2015 28. januar 2015 Hotel Scandic Copenhagen

SINE-dagen 2015 28. januar 2015 Hotel Scandic Copenhagen SINE-dagen 2015 28. januar 2015 Hotel Scandic Copenhagen 1 Disposition Historisk overflyvning Aftale om redningsberedskabet 2012 Udvalget for budgetanalyse af redningsberedskabet 2012 Aftale om redningsberedskabet

Læs mere

BETÆNKNING. Afgivet af Anlægs- og Miljøudvalget. vedrørende

BETÆNKNING. Afgivet af Anlægs- og Miljøudvalget. vedrørende BETÆNKNING Afgivet af Anlægs- og Miljøudvalget vedrørende Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxxx 2012 om ændring af Inatsisartutlov om redningsberedskabet i Grønland og om brand- og eksplosionsforebyggende

Læs mere

Stillings- og personprofil. Beredskabsdirektør Det fælles beredskab for Randers, Favrskov, Norddjurs og Syddjurs Kommuner

Stillings- og personprofil. Beredskabsdirektør Det fælles beredskab for Randers, Favrskov, Norddjurs og Syddjurs Kommuner Stillings- og personprofil Beredskabsdirektør Det fælles beredskab for Randers, Favrskov, Norddjurs og Syddjurs Kommuner Marts 2015 Opdragsgiver Det fælles beredskab for Randers, Favrskov, Syddjurs og

Læs mere

Bilag 1 til kasse og regnskabsregulativ. Delegationsplan for Østsjællands Beredskab

Bilag 1 til kasse og regnskabsregulativ. Delegationsplan for Østsjællands Beredskab Bilag 1 til kasse og regnskabsregulativ Delegationsplan for Østsjællands Beredskab Delegationsplanen er godkendt af den fælles beredskabskommission d. 17.2.2016 Indledning Den fælles beredskabskommission

Læs mere

BILAG 1 VEDTÆGTER SYDØSTJYLLANDS BRANDVÆSEN I/S

BILAG 1 VEDTÆGTER SYDØSTJYLLANDS BRANDVÆSEN I/S BILAG 1 VEDTÆGTER SYDØSTJYLLANDS BRANDVÆSEN I/S 1. NAVN, SELSKABSFORM, HJEMSTED 1.1 Beredskabssamarbejdets navn er Sydøstjyllands Brandvæsen I/S (herefter "interessentskabet"). 1.2 Interessentskabet er

Læs mere

107 Østsjællands Beredskab - model for udmøntning af Risikobaseret Dimensionering

107 Østsjællands Beredskab - model for udmøntning af Risikobaseret Dimensionering Udskrift af forhandlingsprotokollen for Kommunalbestyrelsen Mødet den 1. marts 2018 side 1 af 7 107 Østsjællands Beredskab - model for udmøntning af Risikobaseret Dimensionering 14.12.00-P17-1-17 JenJoh

Læs mere

FOA Brand og Redning. FOAs bud på fremtidens redningsberedskab. FOA Fag og Arbejde 1

FOA Brand og Redning. FOAs bud på fremtidens redningsberedskab. FOA Fag og Arbejde 1 A R B E J D E O G F A G F O A FOA Brand og Redning FOAs bud på fremtidens redningsberedskab FOA Fag og Arbejde 1 FOA Brand og Redning En professionel arbejdsplads i et trygt samfund FOA Fag og Arbejde

Læs mere