WHITEPAPER. Churn: Sådan fastholder du dine kunder. Brug konkret viden og fleksible modeller til at holde længere på dine kunder.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "WHITEPAPER. Churn: Sådan fastholder du dine kunder. Brug konkret viden og fleksible modeller til at holde længere på dine kunder."

Transkript

1 Copyright 2015 EG A/S Whitepaper WHITEPAPER Churn: Sådan fastholder du dine kunder Brug konkret viden og fleksible modeller til at holde længere på dine kunder. I dette whitepaper kan du læse om, hvordan datadrevet analyse gør dig i stand til at optimere kundesamarbejdet og forudsige, hvilke kunder der er ved at forlade din virksomhed. Du kan også læse mere om, hvordan du i praksis drager fordel af metodikken, og om, hvordan den kan hjælpe dig med at opnå større forståelse for dine kunders adfærd og motivationer.

2 Copyright 2015 EG A/S Whitepaper side 2 INDHOLD 1 Introduktion Forebyg kundeflugt med konkret indsigt fra SPSS Modeler Forstå dine kunders motiver og prioriteter Byg fleksible analysemodeller Brug kundeinformation til at træffe kvalificerede beslutninger Gør værdien af tabte kunder synlig Konklusion Kontakt... 10

3 Copyright 2015 EG A/S Whitepaper side 3 1 INTRODUKTION Kunne det ikke være dejligt, hvis det var muligt at forudsige, hvilke kunder der forlader dig lige om lidt, så du kunne gøre en ekstra indsats for at fastholde dem, inden det er for sent? Hos EG har vi gjort os en lang række erfaringer med, hvordan du kan forudse netop dét ved at bruge værktøjerne i IBM SPSS Modeler. Metoden gør det også muligt for dig at indlejre din kundeindsigt i statistiske modeller, der kan anvendes bredt i virksomheden til at realisere gevinstpotentialet og til at holde fast på kunderne i længere tid. Den modelbaserede tilgang er potentielt et meget værdifuldt værktøj for din virksomhed, ikke mindst fordi det er væsentligt billigere at fastholde eksisterende kunder end at skaffe nye. Det er heller ikke nødvendigt at være "statistiknørd" for at gøre brug af mulighederne. Her kan du læse lidt mere om, hvordan du systematisk kan anvende modelbaserede, datadrevne beslutningsmodeller til at forudsige kundernes adfærd. 2 FOREBYG KUNDEFLUGT MED KONKRET INDSIGT FRA SPSS MODELER Alle virksomheder lever af deres kunder, og det er altafgørende at sælge nogle varer. Her er det centralt at forstå kundernes motivation for at handle med netop dig og ikke mindst, hvorfor nogle måske på et tidspunkt ikke længere vil fortsætte samarbejdet. Modelbaserede metoder gør dig i stand til at forudsige med ganske stor præcision hvilke kunder der er på vej til at forlade dig, og hvilken indflydelse det har på forretningen. Du kan bl.a. med fordel bruge mønstergenkendelse til at forudsige kundeflugten ved at blive i stand til at genkende de karakteristika, der er kendetegnende for de kunder, der er på nippet til at forlade dig. De spørgsmål, som du gerne vil have svar på i den forbindelse, er blandt andet: Hvilke kunder forlader os? Hvad er værdien af de kunder, der forlader os? Hvilket fastholdelsestilbud vil kunderne foretrække? Det er langt dyrere at få nye kunder end at fastholde dem, du allerede har. Men mavefornemmelse er ikke altid nok til at forudse, hvornår kunderne forlader din virksomhed. Indlejrer du derimod din kundeindsigt i statistiske modeller, bliver du i stand til bedre at tilbyde kunderne de løsninger, der bedst og mest økonomisk fastholder dem i længere tid.

4 Copyright 2015 EG A/S Whitepaper side 4 Spørgsmålene kan besvares ved at anvende den modeldrevne metode, som ofte er langt mere præcis end blot mavefornemmelsen til at forudsige, hvilke kunder der søger andetsteds hen. Med prædiktive analysemodeller kan du således basere din virksomheds beslutninger på et mere sikkert grundlag, blandt andet ved at tage statistisk beslutningsteori til hjælp ved at beregne sandsynligheder og konsekvenser for kundernes handlinger. På den måde sikrer du en ensartet og effektiv håndtering af den kundeindsigt, kundernes adfærd har aflejret i virksomheden. Som modelleringsværktøj til arbejdet med disse opgaver anbefaler EG at anvende SPSS Modeler, der er markedets førende værktøj til prædiktive analyser og datamining. Programmet bygger på mere end 30 års gennemprøvet historik, og det anvendes i dag af verdens største virksomheder som et generelt analyseværktøj inden for mange typer af analyser på dette felt. SPSS Modeler har gennem tiden gjort det stadigt nemmere at arbejde med komplekse statistiske modeller og er designet, så det nedbryder processen i intuitive trin. Samtidig guider programmet brugeren fremad ved automatisk at vælge den statistiske model, der passer bedst til de aktuelle data og selve modelberegningen sker ligeledes automatisk. 3 FORSTÅ DINE KUNDERS MOTIVER OG PRIORITETER Allerførst skal kundeindsigten dog være på plads, for som i andre sammenhænge gælder det, at slutresultatet bygger på kvaliteten af forarbejdet. I første omgang er det således interessant at afdække, hvornår og hvordan kunder typisk forlader din virksomhed. I nogle brancher kan det være ved at opsige et abonnement andre steder kan det være ved ikke at betale fornyelser. Derfor skal du dykke ned i dine data og identificere, hvornår det helt præcist kan fastslås, at en kunde har forladt dig. Justerer du løbende dine analysemodeller ved at inddrage data om fx ny kundeindsigt og data om effekten af kampagner, sikrer du, at modellen fungerer optimalt i forhold til den viden, du har om dine kunders adfærd og motivationer.

5 Copyright 2015 EG A/S Whitepaper side 5 Dernæst skal du identificere de karakteristika, der kendetegner kunder, der siger farvel. Det kan være demografiske kundeoplysninger, men også information om produktkøb, kontakthistorik og leveringsperformance. Lav gerne en brainstorm, hvor alle relevante forhold medtages. Informationerne indsamles herefter for eksempel i form af udtræk af data fra et ERP- og/eller CRM-system. Det er på basis af de udtrukne data, at du efterfølgende kan bygge en forudsigelsesmodel. De signifikante variable identificeres automatisk, og modellen kan herefter anvendes til at identificere kunder i risikogruppen, dvs. hvor der er øget sandsynlighed for, at samarbejdet ophører. Modellens anbefalinger skal imidlertid ikke blot være synlige i SPSS Modeler. For at drage fuld nytte af den viden, du opnår om kundernes adfærd og prioriteter, er det vigtigt at sprede informationerne i hele virksomheden. På den måde får alle også de enkelte kundemedarbejdere det bedste og mest informerede grundlag for at agere anderledes i dag, end de måske gjorde førhen. Alt efter kundemassens størrelse kan du også overveje at danne en kontrolgruppe til effektevaluering. På den måde kan du mere effektivt fastslå, hvordan de enkelte kundegruppers adfærd adskiller sig, efter at du har iværksat de tiltag, som modellen har anbefalet, sammenlignet med hvis du ikke havde sat de anbefalede tiltag i søen. Under alle omstændigheder er det en god idé at gennemføre effektmålingen, da den er med til at synliggøre værdien af at arbejde struktureret med de tilgængelige kundeoplysninger. Det er nødvendigt at justere modellen løbende, også selvom du opnår gode resultater med de første iterationer. På den måde kan du nemlig drage fordel af nye kundeindsigter, ligesom opfølgningen på kampagner altid gør det oplagt at indarbejde ny information. Det er således ikke et svaghedstegn, at du løbende bliver nødt til at revidere indsats og modeller men blot en naturlig konsekvens af, at rejsen mod den mere datadrevne forretning er i fuld gang.

6 Copyright 2015 EG A/S Whitepaper side 6 4 BYG FLEKSIBLE ANALYSEMODELLER SPSS Modeler er opbygget, så du modulært bygger modeller ved at indsætte og forbinde byggeklodser. Det giver en umiddelbar forståelse af dataflow samt overblik over hele processen. Nedenfor er vist et eksempel på, hvordan modelbygningen foretages: Med SPSS Modeler kan du lettere overskue og tilpasse dataflow. Ideen med at indsætte og forbinde modulære klodsmoduler er, at det bliver helt tydeligt, hvilken vej data bevæger sig i modellen. Første klods indeholder link til data, der for eksempel kan være placeret i en databaseeller Excel-fil. Dobbeltklikker du på datakilden, kan du tilpasse klodsen, så du importerer data fra præcis den relevante kilde. Det er også muligt at medtage data fra flere forskellige datakilder og sammenkoble informationerne i SPSS Modeler, inden du sætter selve analysen i gang. Dernæst kan du omforme data efter behov og fx specificere, hvilke variable der skal omfattes af analysen. Når du har klargjort alle data og lagt dem til rette i modellen, vælger du en modelleringsklods, som indeholder selve modelberegningerne. Her er mange teoretiske modeller at vælge mellem, men der kan også vælges en klods, der automatisk gennemregner alle relevante modeller, så du bliver i stand til at identificere den mest optimale model til forudsigelsen. Når modelberegningen er færdig, danner SPSS Modeler en "golden nugget", der indeholder den foreslåede model foruden de relevante variable. SPSS Modeler har udvalgt de variable, der er statistisk signifikante, samt modellens parametre. Til sidst bliver resultaterne eksporteret til et slutbrugerværktøj, hvor forudsigelsen om de enkelte kunder vises. På den måde sikrer du, at den nyvundne, datadrevne kundeindsigt ikke kun forbeholdes en lille ekspertskare, men at den kan være med til at give alle relevante medarbejdere også dem helt ude i frontlinjen grundlag for at træffe de rigtige valg i mødet med kunderne. Det er ganske enkelt forudsætningen for at høste den maksimale økonomiske og kundemæssige gevinst af metodikken. Data kan også med fordel føres hele vejen tilbage til ERP-/CRM-systemet med angivelse af, hvad der proaktivt skal foretages i kontakt med kunderne. Samtidig kan den nye kundeindsigt danne grundlag for nye salgs- og markedsføringskampagner.

7 Copyright 2015 EG A/S Whitepaper side 7 5 BRUG KUNDEINFORMATION TIL AT TRÆFFE KVALIFICEREDE BESLUTNINGER En af de løsningsmodeller, som SPSS Modeler kan anvende til at forudsige, hvilke kunder der forlader dig, er ved at omdanne de relevante kundeinformationer til deciderede beslutningstræer. For hver enkelt kundetype angives en betinget sandsynlighed for, at kunden forlader dig. I mødet med en kunde kan du således på grundlag af ganske få variable blive langt bedre til at forudsige, hvor stor sandsynligheden er for, at netop denne kunde forlader din virksomhed. Her ses et eksempel på et helt enkelt beslutningstræ baseret på få variable alder, opkald til helpdesk og båndbredde som gør det muligt for en internetvirksomhed at forudsige sandsynligheden for, at bestemte kunder forlader virksomheden. I eksemplet ovenfor bruger en internetvirksomhed viden om kundealder, båndbredde og antal opkald til helpdesk til at forudsige sandsynligheden for, at kunderne bliver, eller om de opsiger aftalen inden for overskuelig fremtid. I andre tilfælde vil antallet af signifikante variable være større, og i de tilfælde vil beslutningstræet indeholde flere eller måske endda mange flere relevante variable. Opgaven består med andre ord i vidt omfang i at identificere mulige variable, hvorefter SPSS Modeler automatisk kan beregne, hvilke variable der er relevante og udforme beslutningstræet på baggrund heraf. På baggrund af beslutningstræet kan nye kunder "scores" af modellen, så de kunder, der sandsynligvis vil forlade din virksomhed, identificeres. Beslutningstræet er blot én af de analysemetoder, som SPSS Modeler kan anvende til at forudsige kundeadfærd. Nedenfor ser du en oversigt over nogle af de øvrige modeller:

8 Copyright 2015 EG A/S Whitepaper side 8 SPSS Modeler indeholder en række forskellige modeller også flere end beslutningstræet, som er behandlet mere indgående her i teksten til at gøre det lettere at forudsige kundernes adfærd og tilknytningsforhold til din virksomhed. Hver af de modeller, der er indbygget i SPSS Modeler, har deres styrker og svagheder. Som bruger er det måske nærliggende at vælge den løsningsmetode, du er mest komfortabel med, og som antages at være mest relevant. Men du kan også indstille værktøjet til automatisk at gennemregne alle modelvarianterne og på den baggrund vælge den optimale model til de aktuelle data.

9 Copyright 2015 EG A/S Whitepaper side 9 6 GØR VÆRDIEN AF TABTE KUNDER SYNLIG En del af opgaven med at identificere de kunder, der forlader dig, indebærer at kunne synliggøre den værdi, som kunderne i risikozonen repræsenterer. På den måde kan du også beregne, hvilken konkret økonomisk værdi der er forbundet med at iværksætte bestemte tiltag over for hver enkelt kundegruppe. En systematisk, datadrevet kundetilgang baseret på SPSS Modeler gør det ikke blot muligt at forudsige sandsynligheden for, at bestemte kunder forlader din virksomhed den kan også synliggøre omkostningerne ved at iværksætte de tiltag, der mest effektivt fastholder kunderne. Det gør det lettere at tilpasse og planlægge kundearbejdet, så du styrker kunderelationerne og optimerer indtjeningen for hver enkelt kundegruppe. Resultatet af forudsigelsen er således ikke blot en sandsynlighed for hver enkelt kundes risiko for at ville forlade virksomheden resultatet kan også indeholde information om, hvilket fastholdelsestilbud det kan være relevant at tilbyde kunden. Baseret på Customer Lifetime Value (CLV) kan du således beregne, hvilken værditilvækst de foreslåede tiltag tilfører virksomheden. Det giver dig et informeret og velunderbygget grundlag for at vurdere, hvor mange ressourcer virksomheden er villige til at bruge for at sikre, at bestemte kundegrupper fortsat vælger dig som leverandør. Anvendelse af resultaterne sikrer derfor, at du i højere grad selv kan være med til at definere, hvordan din fremtidige kundeindsats bør indrettes, så du styrker kunderelationerne og optimerer indtjeningen. 7 KONKLUSION Hos EG betragter vi datadrevet, prædiktiv analyse af kundeadfærd som et værdifuldt værktøj til at opnå høj kundetilfredshed, til at optimere kundesamarbejdet og til at sikre dig konstant opdateret, handlingsorienteret beslutningsinformation. Vi har gode forudsætninger for at hjælpe dig og din virksomhed med at drage fordel af metodikken og vil gerne fortælle nærmere om, hvordan den kan hjælpe dig med at opnå større forståelse for dine kunders adfærd og motivationer.

10 WHITE_PAPER_CHURN_101215_V1.0 Copyright 2015 EG A/S Whitepaper side 10 8 KONTAKT It-løsninger, der styrker din forretning og matcher din branche EG er blandt Skandinaviens førende leverandører af it-løsninger, der skaber forretningsmæssig værdi for både små og store virksomheder. Vi har mere end medarbejdere, som med deres unikke viden og dybe brancheindsigt bidrager til produktivitetsforbedringer hos vores kunder i Danmark, Norge, Sverige og Grønland. Kontakt os Telefon: eg@eg.dk Web: EG A/S Varemærker og registrerede varemærker tilhørende tredjepart i dette dokument tilhører de respektive ejere.

Omnichannel Optimiser

Omnichannel Optimiser Whitepaper Omnichannel Optimiser EG Omnichannel Optimiser kan hjælpe din virksomhed på rejsen mod at skabe sammenhængende kundeoplevelser på tværs af kanaler. Det er en abonnementsbaseret cloudservice,

Læs mere

Hjælp mig med at arbejde med mine kundedata (Customer Intelligence)

Hjælp mig med at arbejde med mine kundedata (Customer Intelligence) Hjælp mig med at arbejde med mine kundedata (Customer Intelligence) Kundelivstidsværdi, Customer Insights, Customer Life Time Management, Customer Life Time Value, CRM strategi, kundeloyalitet osv. Det

Læs mere

Data mining er ikke længere nice to have men need to have

Data mining er ikke længere nice to have men need to have mining er ikke længere nice to have men need to have Af Frank Bjergø Agenda Introduktion Hvad er mining og hvordan fungerer det? Eksempler på i Telco mining Hvilke forretningsområder er i gang Hvem er

Læs mere

SuperOffice. Europas ledende CRM software leverandør

SuperOffice. Europas ledende CRM software leverandør SuperOffice Europas ledende CRM software leverandør Velkommen til SuperOffice webinar 6. november 17 Vi venter på, at klokken bliver 13:00 Husk at aktivere lyden - med "Select Audio" kan du vælge: "Call

Læs mere

Følg denne guide, det tager kun 1 timer Så bliver du belønnet med flere leads og mere salg

Følg denne guide, det tager kun 1 timer Så bliver du belønnet med flere leads og mere salg Implementeringsguide Der er mange leads og potentielle købere allerede i din marketingsdatabase, du kan bare ikke se, at se at de er kvalificeret og klar til opfølgning. Følg denne guide, det tager kun

Læs mere

Michael Hviid Garver Senior Business Advisor. Copyright 2006, SAS Institute Inc. All rights reserved.

Michael Hviid Garver Senior Business Advisor. Copyright 2006, SAS Institute Inc. All rights reserved. Analytics som salgsafdelingens forlængede arm Michael Hviid Garver Senior Business Advisor Customer intelligence Optimering af KUNDEVÆRDI Hvad er potentialet af en kundeaccount? Hvilken opsalgsmulighed

Læs mere

EG Lønservicekatalog til Microsoft Dynamics AX. Funktionaliteter, der letter det daglige arbejde i Payroll for Microsoft Dynamics AX.

EG Lønservicekatalog til Microsoft Dynamics AX. Funktionaliteter, der letter det daglige arbejde i Payroll for Microsoft Dynamics AX. til Microsoft Dynamics AX Funktionaliteter, der letter det daglige arbejde i Payroll for Microsoft Dynamics AX. Der er mange faldgruber ved lønkørsler, og det kræver store ressourcer at holde både medarbejdere

Læs mere

Application Management Service

Application Management Service Application Management Service I dette Whitepaper vil vi beskrive nogle af vores erfaringer med Application Management. De fleste virksomheder har på et tidspunkt lavet, eller fået lavet, en mindre applikation,

Læs mere

Hvad vil det sige at være datadrevet, og hvilken rolle spiller master data i en datadrevet organisation?

Hvad vil det sige at være datadrevet, og hvilken rolle spiller master data i en datadrevet organisation? Hvad vil det sige at være datadrevet, og hvilken rolle spiller master data i en datadrevet organisation? Intro Master data s rolle i en datadrevet organisation. Hvordan bruger I data i jeres organisation?

Læs mere

10 tips til hvordan du skaber loyale kunder

10 tips til hvordan du skaber loyale kunder 10 tips til hvordan du skaber loyale kunder OneBizz Whitepaper, 2016 10 tips til hvordan du skaber loyale kunder At skaffe nye kunder er væsentligt dyrere end at fastholde dem, du allerede har. Det kan

Læs mere

DISSE 5 DATAELEMENTER ØGER VÆRDIEN AF DIT CRM-SYSTEM

DISSE 5 DATAELEMENTER ØGER VÆRDIEN AF DIT CRM-SYSTEM D DISSE 5 DATAELEMENTER ØGER VÆRDIEN AF DIT CRM-SYSTEM 1 - INTRODUKTION 2 - DATAELEMENT 1: KORREKT ADRESSEINFORMATION 3 - DATAELEMENT 2: DAGLIGE LEDERE 4 - DATAELEMENT 3: OMSÆTNING & DRIFTSRESULTAT 5 -

Læs mere

Kunde- tilfredsheds- undersøgelse

Kunde- tilfredsheds- undersøgelse Kunde- tilfredsheds- undersøgelse Hovedrapport 3 Samlet resultat og Graferne nedenfor viser de samlede score for tilfredshed og loyalitet blandt de adspurgte kunder. På de næste sider kan du se resultaterne

Læs mere

Ydelseskatalog. Tak fordi du downloadede dette dokument vores ydelseskatalog. Vi hjælper dig helt i mål! Ydelseskatalog. Indhold

Ydelseskatalog. Tak fordi du downloadede dette dokument vores ydelseskatalog. Vi hjælper dig helt i mål! Ydelseskatalog. Indhold Indhold 2 Business intelligence workshops 3 Customer Intelligence workshops 4 at få flere kunder 5 at kunne vækste sine kunder 6 at kunne fastholde sine kunder 7 Generelt om segmentering 8 Behovsbasere

Læs mere

Kim R Bohn Aalborg Universitet PÅ HERRENS MARK 3 SALGET

Kim R Bohn Aalborg Universitet PÅ HERRENS MARK 3 SALGET PÅ HERRENS MARK 3 SALGET Det personlige salg Det personlige salg er den interpersonelle del af promotion mix og kan indeholde: Face-to-Face kommunikation Telefon kommunikation Video eller Web konferencer

Læs mere

Kundetilfredshedsundersøgelse Hovedrapport

Kundetilfredshedsundersøgelse Hovedrapport Kundetilfredshedsundersøgelse 2 Hovedrapport Samlet resultat 2 3 Tilfredshed og Loyalitet Grafen til højre viser den samlede score for tilfredshed og loyalitet blandt de adspurgte kunder. Tilfredshed handler

Læs mere

IBM SPSS Direct Marketing

IBM SPSS Direct Marketing IBM SPSS Direct Marketing Større indsigt i kundernes situation giver bedre markedsføringskampagner Hovedpunkter Få en større indsigt i dine kunders situation. Forbedre dine markedsføringskampagner. Få

Læs mere

5 veje til at booste dit salg med Microsoft CRM

5 veje til at booste dit salg med Microsoft CRM 5 veje til at booste dit salg med Microsoft CRM Ved du nok om dine kunder? Microsoft CRM fortæller dig alle hemmelighederne I IT Relation Front-data tilpasser og skræddersyer vi Microsoft CRM systemer

Læs mere

DYNATEAM COURSE MANAGEMENT

DYNATEAM COURSE MANAGEMENT DYNATEAM COURSE MANAGEMENT Dynateam Course Management CRM 2013 løsning Course Management Course Management Dynateam tilbyder virksomheder der sælger kurser, uddannelser og events en overskuelig, brugervenlig

Læs mere

VIRKSOMHEDERNE KAN FÅ MERE UD AF DERES INNOVATION

VIRKSOMHEDERNE KAN FÅ MERE UD AF DERES INNOVATION Marts 215 VIRKSOMHEDERNE KAN FÅ MERE UD AF DERES INNOVATION AF CHEFKONSULENT HANNE MERETE LASSEN HAML@DI.DK Mange danske virksomheder arbejder med innovation for at styrke deres konkurrenceevne og indtjening.

Læs mere

Kundetilfredshedsundersøgelse 2012. Hovedrapport

Kundetilfredshedsundersøgelse 2012. Hovedrapport Kundetilfredshedsundersøgelse 2 Hovedrapport Samlet resultat 2 3 Tilfredshed og Loyalitet Grafen til højre viser de samlede score for tilfredshed og loyalitet blandt de adspurgte kunder. På de næste sider

Læs mere

Medarbejder udvikling og øget effektivitet i. Kundeservice- og Support centret

Medarbejder udvikling og øget effektivitet i. Kundeservice- og Support centret Medarbejder udvikling og øget effektivitet i Kundeservice- og Support centret God kundeservice er god forretning! Undersøgelse viser en direkte sammenhæng mellem oplevelsen af jeres kundeservice, og jeres

Læs mere

Når din iværksætterdrøm skal gøres til virkelighed

Når din iværksætterdrøm skal gøres til virkelighed Når din iværksætterdrøm skal gøres til virkelighed Steen Bielefeldt Iværksætter konsulent Sønderborg Iværksætter Service Sønderborg Iværksætter Service, Erhvervskonsulent 3 år Brandt Nordic A/S, Produkt-/marketingchef

Læs mere

GLM. GenbaLedelse og Moral

GLM. GenbaLedelse og Moral DI-version 2014-09-23 GLM GenbaLedelse og Moral Alle rettigheder tilhører DI 3-3-1 - GLM - Ledelsens Vejledning - 2014-09-233 side 1 af 5 Instruktion til kaizenleder Rettigheder DI ejer alle rettigheder

Læs mere

Sælgeruddannelsen. Den bevidste sælger

Sælgeruddannelsen. Den bevidste sælger Sælgeruddannelsen Den bevidste sælger Vindere i salget har en plan tabere har en undskyldning I arbejdet med salg og forbedring af performance er det vigtigt, at man konstant træner og udfordrer sig selv

Læs mere

Privatkunderne er fortsat meget tilfredse med deres forsikringsselskaber

Privatkunderne er fortsat meget tilfredse med deres forsikringsselskaber EPSI Rating Forsikring 2018 Dato: 2018-11-12 For yderligere information besøg vores hjemmeside (www.epsi-denmark.org) eller kontakt Sofie Breum, Country Manager, EPSI Rating Danmark. Telefon: 28 49 74

Læs mere

Dansk økonomi vokser, mens bankkundernes tilfredshed falder

Dansk økonomi vokser, mens bankkundernes tilfredshed falder EPSI Rating Bank Dato: -10-02 For yderligere information besøg vores hjemmeside (www.epsi-denmark.org) eller kontakt Helene Söderberg, Direktør Telefon: 31 75 40 38 E-mail: helene.soderberg@epsi-rating.com

Læs mere

WEB-DIRECT Brugerguide Eksportfunktion i WEB-DIRECT

WEB-DIRECT Brugerguide Eksportfunktion i WEB-DIRECT WEB-DIRECT Brugerguide Eksportfunktion i WEB-DIRECT Indhold 1. Kom godt i gang med eksportfunktionen... 3 2. Eksport... 4 2.1 Eksport i WEB-DIRECT... 4 2.2 Brugerdefineret eksport i WEB-DIRECT... 6 2.2.1

Læs mere

Succes med CRM. Det behøver slet ikke at være så svært! made for sales people

Succes med CRM. Det behøver slet ikke at være så svært! made for sales people Succes med CRM Det behøver slet ikke at være så svært! made for sales people CRM handler om at huske at kontakte dine kunder! Alt efter om du er salgschef, marketingmedarbejder eller arbejder indenfor

Læs mere

PARATHEDSMÅLING. Bedre brug af hjælpemidler

PARATHEDSMÅLING. Bedre brug af hjælpemidler PARATHEDSMÅLING Bedre brug af hjælpemidler Indhold Introduktion til anvendelse af dokumentet 3 Resume af parathedsmålingen 4 Fælles og konkrete mål med implementeringen 6 Organisering og ledelse 9 Medarbejdere

Læs mere

Profilyze Kundetilfredshedsundersøgelse

Profilyze Kundetilfredshedsundersøgelse Profilyze Kundetilfredshedsundersøgelse Profilyze giver faktuel viden om dine kunders tilfredshed - med din virksomhed - dit produktudbud - dit sælgerkorps - jeres evne til at forstå kundens situation.

Læs mere

Samarbejdsroller Rapport Test Testesen

Samarbejdsroller Rapport Test Testesen Samarbejdsroller Rapport Test Testesen Professional Styles Rapport på: Test Testesen Sammenligningsgruppe: Ledere og specialister (DK, IA, 2013) Fremstillet den: 18-nov-2016 Side 2 2017 Willis Towers Watson.

Læs mere

Systematiseret tilgang til Virksomhedskontakt - executive summary

Systematiseret tilgang til Virksomhedskontakt - executive summary Systematiseret tilgang til Virksomhedskontakt - executive summary Jobcenter Randers PricewaterhouseCoopers, CVR-nr. 16 99 42 94, Gentofte 1. Baggrund for projektet Hvert år gør Jobcenter Randers en stor

Læs mere

Sådan leverer Næsbjerg Rådgivning & Revision bedre rådgivning med Karnov Business Optimiser

Sådan leverer Næsbjerg Rådgivning & Revision bedre rådgivning med Karnov Business Optimiser Case study Sådan leverer Næsbjerg Rådgivning & Revision bedre rådgivning med Karnov Business Optimiser karnovgroup.dk/kbo Næsbjerg Rådgivning & Revision er et revisionsselskab med vægt på rådgivning. Som

Læs mere

Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up

Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up Accelerace har gennem de seneste 7 år arbejdet tæt sammen med mere end 250 af de mest lovende

Læs mere

ENERGI & KOMMUNIKATION

ENERGI & KOMMUNIKATION ENERGI & KOMMUNIKATION Et kursusforløb i effektiv energiledelse og handlekraftig kommunikation KURSUSDAGE Modul 1: 23/10-2013 Modul 2: 27/11-2013 Modul 3: 22/1-2014 Modul 4: 19/2-2014 Modul 5: Individuel

Læs mere

Benchmarkanalyse Danske virksomheders syn på it og telekommunikation i de kommende år

Benchmarkanalyse Danske virksomheders syn på it og telekommunikation i de kommende år Benchmarkanalyse Danske virksomheders syn på it og telekommunikation i de kommende år 73 % af alle danske virksomheder er kunder hos TDC Erhverv fordi de har en forretning, der skal køre Gennemført af

Læs mere

Tidsplan for dagens kunderejse

Tidsplan for dagens kunderejse Tidsplan for dagens kunderejse 11.00 Kort introduktion af Ole Westergaard og Marttin Stuart Nielsen 11.05 Oplæg omkring kunderejsen 11.15 Hvorfor foretage Customer Journey Mapping (forkortet CJM) 11.25

Læs mere

Tjekliste med 13 anbefalinger til strategisk lederskab

Tjekliste med 13 anbefalinger til strategisk lederskab liste med 13 anbefalinger til strategisk lederskab En vindervirksomhed er en virksomhed, der igennem sit strategiarbejde og handlekraftig eksekvering af sin Vinderstrategi sikrer sig som morgendagens vinder,

Læs mere

Sådan holder TDC styr på økonomien og finanserne

Sådan holder TDC styr på økonomien og finanserne Sådan holder TDC styr på økonomien og finanserne Mobiltelefoner, internetforbindelser og TV-pakker er blot nogle af de mange ydelser, som TDC tilbyder sine kunder. Med hjælp fra Solitworks økonomi- og

Læs mere

Den bedste løsning er den som bliver anvendt

Den bedste løsning er den som bliver anvendt Den bedste løsning er den som bliver anvendt RISMA Vi er dedikeret til din succes Pålidelig rettidig information spiller en nøglerolle for succes i dagens omskiftelige forretningsverden. Samtidigt har

Læs mere

Bilag 4: Status på handleplan for en styrket kvalitetssikring af aktiveringstilbud

Bilag 4: Status på handleplan for en styrket kvalitetssikring af aktiveringstilbud Bilag 4: Status på handleplan for en styrket kvalitetssikring af aktiveringstilbud Nr. Handlinger Tema 1: Systematisk kvalitetstjek af tilbudsviften Forventet afslutningstidspunkt Status efterår 2011 Status

Læs mere

Kundeanalyse. Denne værktøjskasse indeholder følgende værktøjer:

Kundeanalyse. Denne værktøjskasse indeholder følgende værktøjer: Kundeanalyse Denne værktøjskasse indeholder følgende værktøjer: - User guide: Kundeanalyse - Formular 1: Potentielle kunder - Formular 2: Kunde profil - Formular 3: Prioritering af kunder 1 User guide

Læs mere

Håndtering af Kunderelationen Westergaard IT-Konference2014

Håndtering af Kunderelationen Westergaard IT-Konference2014 Håndtering af Kunderelationen Westergaard IT-Konference2014 Semler Gruppen Etablereti1917 Danmarksstørsteprivatejedebilimportør Harsolgtmere end 1.000.000 nyebilersiden 1948 Omsætning ca 9 Mia kr Supporterer144

Læs mere

KORTLÆGNING AF DIGITIALISERINGS- BEHOV I DANMARK HUMANOMICS RESEARCH CENTER

KORTLÆGNING AF DIGITIALISERINGS- BEHOV I DANMARK HUMANOMICS RESEARCH CENTER ANALYSERAPPORT KORTLÆGNING AF DIGITIALISERINGS- BEHOV I DANMARK HUMANOMICS RESEARCH CENTER Denne rapport samt bilag indeholder den endelige database af spørgeskemaet Anvendelsen af digitale ressourcer

Læs mere

Statistikudtræk. 1 Introduktion

Statistikudtræk. 1 Introduktion Statistikudtræk MADS MENU: RAPPORT STATISTIK STATISTIKUDTRÆK (D.4.1.) Revideret 20-09-2010 1 Introduktion I MADS kan statistiske data trækkes ud via enten statistikudtræk eller perioderapporter. I statistikudtræk

Læs mere

Politik. Synliggørelse af rammebetingelserne for socialøkonomiske virksomheder i Frederikshavn Kommune

Politik. Synliggørelse af rammebetingelserne for socialøkonomiske virksomheder i Frederikshavn Kommune Politik Synliggørelse af rammebetingelserne for socialøkonomiske virksomheder i Frederikshavn Kommune Indhold Hvad er en social økonomisk virksomhed? 3 Politikkens grundlæggende principper samt konkrete

Læs mere

Privatlivspolitik. Coverwise Limited deler en forpligtelse til at beskytte dit privatliv og holde dine personlige oplysninger sikre.

Privatlivspolitik. Coverwise Limited deler en forpligtelse til at beskytte dit privatliv og holde dine personlige oplysninger sikre. Privatlivspolitik Denne hjemmeside opererer internationalt og er i overensstemmelse med den lokale lovgivning og regler i de pågældende lande. Denne privatlivspolitik omhandler hvordan vi bruger og behandler

Læs mere

I denne rapport kan du se, hvordan du har vurderet dig selv i forhold til de tre kategoriserede hovedområder:

I denne rapport kan du se, hvordan du har vurderet dig selv i forhold til de tre kategoriserede hovedområder: - Mannaz Ledertest Dette er din individuelle rapport, som er baseret på dine svar i ledertesten. I rapporten får du svar på, hvilke ledelsesmæssige udfordringer der er de største for dig. Og du får tilmed

Læs mere

People Test 360 Et testværktøj til at vurdere lederperformance fra alle vinkler

People Test 360 Et testværktøj til at vurdere lederperformance fra alle vinkler People Test 360 Et testværktøj til at vurdere lederperformance fra alle vinkler People Test 360 - PT360 Performance PT360 måler fokuspersonens performance på fem ledelsesmæssige ansvarsområder. Fokuspersonens

Læs mere

HANS JAYATISSA, CTO, CSC NORDIC Computer Sciences Corporation

HANS JAYATISSA, CTO, CSC NORDIC Computer Sciences Corporation Nationale og internationale erfaringer Muligheder for forbedring af offentlig service og øget effektivitet med eksempler fra skat, undervisning og sundhed HANS JAYATISSA, CTO, CSC NORDIC CSC 2 November

Læs mere

VIDEN TO GO. Øget konkurrenceevne og mobilitet gennem målrettet voksen- og efteruddannelse

VIDEN TO GO. Øget konkurrenceevne og mobilitet gennem målrettet voksen- og efteruddannelse X Øget konkurrenceevne og mobilitet gennem målrettet voksen- og efteruddannelse Øget konkurrenceevne og mobilitet gennem målrettet voksen- og efteruddannelse Arbejdsmarkedet er i konstant forandring, og

Læs mere

IBM Power BI for CPG & Retail på Microsoft Surface TM. Klargjort af IBM Microsoft Solution Practice Canada

IBM Power BI for CPG & Retail på Microsoft Surface TM. Klargjort af IBM Microsoft Solution Practice Canada IBM Power BI for CPG & Retail på Microsoft Surface TM Klargjort af IBM Microsoft Solution Practice Canada Introduktion Løsningen Ressourcekrævende brancher som f.eks. dagligvarer og professionelle tjenester

Læs mere

Agenda. Kort om YouSee. Udfordringer & Vision. Setup & Dataflow. Dynamikken i løsningen. Resultater og femtiden

Agenda. Kort om YouSee. Udfordringer & Vision. Setup & Dataflow. Dynamikken i løsningen. Resultater og femtiden Agenda Kort om YouSee Udfordringer & Vision Setup & Dataflow Dynamikken i løsningen Resultater og femtiden Agenda Kort om YouSee Udfordringer & Vision Setup & Dataflow Dynamikken i løsningen Resultater

Læs mere

Danmarks Banker Udsnit af årsrapport for 2013

Danmarks Banker Udsnit af årsrapport for 2013 Danmarks Banker Udsnit af årsrapport for 2013 CEM Bank Intelligence Marked: Privatkunder 13. januar 2014 Voxmeter er et uafhængigt, danskejet analyseinstitut. Vi er specialister i interview, analyser og

Læs mere

VIDEN TO GO VOKSEN- OG EFTERUDDANNELSESSTRATEGI FOR VUC-SEKTOREN. Danske HF & VUC og VUC Bestyrelsesforeningen

VIDEN TO GO VOKSEN- OG EFTERUDDANNELSESSTRATEGI FOR VUC-SEKTOREN. Danske HF & VUC og VUC Bestyrelsesforeningen VIDEN TO GO VOKSEN- OG EFTERUDDANNELSESSTRATEGI FOR VUC-SEKTOREN Danske HF & VUC og VUC Bestyrelsesforeningen INDHOLD 04 VIDEN TO GO 08 VIGTIGSTE PRIORITERINGER 05 MARKEDER OG PRODUKTER 07 SUCCESKRITERIER

Læs mere

Afsluttende kommentarer

Afsluttende kommentarer KLUMMETITLER KOMMER SENERE 247 KAPITEL 11 Afsluttende kommentarer Videnregnskaber er interessante, fordi en af grundproblemstillingerne i den globale videnøkonomi er, hvorledes personer, virksomheder og

Læs mere

personoplysninger er: Galerie Mikael Andersen 1260 København K CVR: personoplysninger?

personoplysninger er: Galerie Mikael Andersen 1260 København K CVR: personoplysninger? PRIVATLIVSPOLITIK GALERIE MIKAEL ANDERSEN Galerie Mikael Andersen er som dataansvarlig forpligtet til at beskytte dine personoplysninger, når du som privat leverandør eller privat kunde kontraherer med

Læs mere

Kend dig selv og andre

Kend dig selv og andre KURSUSPROGRAM Kend dig selv og andre MÆGLEREN IDEALISTEN UDFORDREREN GENERALISTEN HJÆLPEREN UDRETTEREN LOYALISTEN TÆNKEREN INDIVIDUALISTEN Når du lærer at bruge ENNEAGRAMMET, får du et effektivt værktøj

Læs mere

af det pædagogiske arbejde dokumentation fokus på udvikling, og evaluering - en praksis guide

af det pædagogiske arbejde dokumentation fokus på udvikling, og evaluering - en praksis guide fokus på udvikling, dokumentation og evaluering af det pædagogiske arbejde SMTTe-modellen - en praksis guide Forord I Odense kommune finder vi det væsentligt at sikre en høj kvalitet i de forskellige pædagogiske

Læs mere

Empowerment 2010-2011

Empowerment 2010-2011 Empowerment 2010-2011 Introduktion Bygge- og anlægsbranchen har i mange år været kendetegnet af stigende efterspørgsel og heraf særdeles flotte omsætningstal. Ikke desto mindre har det vist sig, at rigtig

Læs mere

Tag Ansvar for Kunden

Tag Ansvar for Kunden Tag Ansvar for Kunden Hvordan bidrager kundeservice til toplinien i stedet for at minimere bundlinien Jens Aaløse, Koncerndirektør TDC Group 1 Tag Ansvar for Kunden 2 Kundetilfredsheden var faldet 13 kvartaler

Læs mere

Den eneste løsning der giver medarbejderne et naturlig incitament til at gøre tingene endnu bedre.

Den eneste løsning der giver medarbejderne et naturlig incitament til at gøre tingene endnu bedre. Den eneste løsning der giver medarbejderne et naturlig incitament til at gøre tingene endnu bedre. Loyalty Forum 2013 i samarbejde med det dansk-engelske handelskontor i London For alle kunder og partnere

Læs mere

Strategiudrulning. Ledelsens vejledning. DI-version

Strategiudrulning. Ledelsens vejledning. DI-version DI-version 2013-11-20 Ledelsens vejledning 1-1-1 - STU - Ledelsens Vejledning - 2013-11-2011-20 Alle rettigheder tilhører DI side 1 af 9 Instruktion til kaizenleder Rettigheder DI ejer alle rettigheder

Læs mere

Tips & ideer om kommunikation

Tips & ideer om kommunikation Tips & ideer om kommunikation Hvis du gerne vil vide Hvad du er gået glip af de sidste mange måneder, så fortvivl ej. Her er et uddrag af de (helt gratis og ultra nyttige) nyhedsbreve, der hver måned lander

Læs mere

SISCON GDPR I revisionsmæssigt perspektiv incl. præcisering vedrørned DPIA

SISCON GDPR I revisionsmæssigt perspektiv incl. præcisering vedrørned DPIA SISCON GDPR I revisionsmæssigt perspektiv incl. præcisering vedrørned DPIA Peter Kold, EY 15. September 2016 Præcisering vedr. DPIA - Konsekvensanalyse Til konferencedeltagerne: Spørgsmålet fra salen vedrørende

Læs mere

Microsoft Project 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi har lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere.

Microsoft Project 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi har lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere. Startvejledning Microsoft Project 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi har lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere. Værktøjslinjen Hurtig adgang Tilpasse dette område så dine

Læs mere

VSM. Værdistrømsanalyse. Ledelsens vejledning. DI version

VSM. Værdistrømsanalyse. Ledelsens vejledning. DI version DI version 2012-02-05 VSM Værdistrømsanalyse 2-1-1 - VSM - Ledelsens Vejledning - 2012-02-059 Alle rettigheder tilhører DI side 1 af 5 Instruktion til ledelsen Rettigheder DI ejer alle rettigheder til

Læs mere

Sådan kommer du i gang med Google Analytics. Mads Bloch Lemvigh

Sådan kommer du i gang med Google Analytics. Mads Bloch Lemvigh Sådan kommer du i gang med Google Analytics Mads Bloch Lemvigh Sådan kommer du i gang med Google Analytics Vil du gerne optimere din forretning og tjene flere penge på din webshop? Hvis ja, så læs videre

Læs mere

OnApplications. OnCall CTI. The missing link. Med OnCall CTI. drager din virksomhed fordel af at integrere telefoni og data

OnApplications. OnCall CTI. The missing link. Med OnCall CTI. drager din virksomhed fordel af at integrere telefoni og data OnCall CTI The missing link Med OnCall CTI drager din virksomhed fordel af at integrere telefoni og data kan dine medarbejderne håndtere den telefoniske kontakt til kunderne både professionelt og effektivt

Læs mere

Få endnu mere ud af SurveyXact. Fem værdifulde tilvalg du skal kende

Få endnu mere ud af SurveyXact. Fem værdifulde tilvalg du skal kende Få endnu mere ud af SurveyXact Fem værdifulde tilvalg du skal kende Der er mange grunde til at vælge SurveyXact her er fem af dem SurveyXact er Skandinaviens førende spørgeskemaværktøj og giver dig så

Læs mere

Har vi en tilstrækkelig balance imellem handlekraft og overblik? Er vi tilstrækkelig mange ledere og medarbejdere som kan

Har vi en tilstrækkelig balance imellem handlekraft og overblik? Er vi tilstrækkelig mange ledere og medarbejdere som kan Klar til vækst - spørgsmål Har vi en tilstrækkelig balance imellem handlekraft og overblik? Er vi tilstrækkelig mange ledere og medarbejdere som kan drive vækstinitiativer? Går vi den direkte vækstvej?

Læs mere

Værditilvækstseminaret - d. 20. november

Værditilvækstseminaret - d. 20. november Værditilvækstseminaret - d. 20. november Stampenborg Specialkonsulent William S. Andersen Deltagere 6 landmænd 9 DLBR 3 Landbrugsskolerne 7 VFL Deltagere fra VFL i dag Gustaf Bock Birgitte Wulff Mikaelsen

Læs mere

AI is not ROBOTS

AI is not ROBOTS AI is not ROBOTS Dataetik og AI Regeringens Ekspertgruppe om dataetik lancerede 22. november 2018 deres anbefalinger. Den praktiske anvendelse af AI spillede en fremtrædende rolle i mange af diskussionerne,

Læs mere

Hvilken ERP-løsning matcher bedst din forretning?

Hvilken ERP-løsning matcher bedst din forretning? Gæstetaler Herbert Nathan fra det uvildige rådgivningsfirma HerbertNathan & Co Hvilken ERP-løsning matcher bedst din forretning? Få viden om tre af markedets stærkeste ERPløsninger, så du kan fokusere

Læs mere

Knowledge Cube Nyhedsbrev

Knowledge Cube Nyhedsbrev Knowledge Cube Nyhedsbrev Vi er godt i gang med udrulningen af CatMan Solution version 3, og det er dejligt at opleve, at brugen af CatMan Solution breder sig ud til flere funktioner hos vores kunder.

Læs mere

Tjeklisten for bedre indtjening

Tjeklisten for bedre indtjening Tak fordi du har downloadet Den ultimative tjekliste for bedre indtjening. Manglende indtjening hænger ofte sammen med, at der er ting i dit workflow, du kan forbedre. En tjekliste er uvurderlig, for den

Læs mere

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat Indhold AFTALENS FORMÅL... 2 Hvilken service omfatter aftalen?... 2 Hvad betyder skattereduktion, kildereduktion og tilbagesøgning?... 2 Hvad er forskellen på den nye og den gamle aftale?... 3 Hvorfor

Læs mere

Dynamics AX hos Columbus

Dynamics AX hos Columbus Dynamics AX hos Columbus Dynamics AX er ikke længere bare Dynamics AX Stop lige op, før du vælger at opgradere Vejen til produktivitet er Rollecentre Henrik fortæller dig, hvordan det er at være kunde

Læs mere

Medarbejder udvikling og øget effektivitet i. Borgerservice centret

Medarbejder udvikling og øget effektivitet i. Borgerservice centret Medarbejder udvikling og øget effektivitet i Borgerservice centret God borgerservice er god forretning! Undersøgelse viser en direkte sammenhæng mellem oplevelsen af jeres Borgerservice, og borgernes vilje

Læs mere

Eksempel med målhierarkiet. Anvendelsen. Trin 1

Eksempel med målhierarkiet. Anvendelsen. Trin 1 Eksempel med målhierarkiet Anvendelsen Ofte er formålet givet af ledelsen eller opdragsgiver. Det er derefter projektgruppens opgave, at definere hvordan den vil opfylde formålet. I nogle tilfælde er der

Læs mere

Audit beskrivelser for PL

Audit beskrivelser for PL 3-4-1 V01 3-4-1 V02 3-4-1 V03 3-4-1 V04 3-4-1 V05 Er der etableret et system til regelmæssig kontrol af processerne? Punktet er opfyldt, hvis der er en synlig regelmæssig måling for processen med acceptgrænser.

Læs mere

> Et unikt medieoverblik.

> Et unikt medieoverblik. Et unikt medieoverblik. Mini-præsentation > Giv dit medie optimal opmærksomhed! Vær repræsenteret på Fagbladsguiden.dk - professionelle medieportal med 700 fagblade > En professionel medieportal indenfor

Læs mere

Ledelsen af Kundeoplevelsen

Ledelsen af Kundeoplevelsen Fra Kunde til Fan Ledelsen af Kundeoplevelsen Tilfredse og loyale kunder er din stærkeste markedsføringskanal Udnyt din kundeplatform optimalt Hvordan du skaber og fastholder flere loyale kunder med Ledelsen

Læs mere

MARKETINGCHEFENS KPI GUIDE

MARKETINGCHEFENS KPI GUIDE GUIDE 2016 MARKETINGCHEFENS KPI GUIDE EFFEKTMÅLING DOKUMENTATION GENNEMSIGTIGHED PRIORITERING 2 KPI OVERBLIK VI KAN IKKE KOMME UDEN OM KPI ER EFFEKTMÅLING, DOKUMENTATION, GENNEMSIGTIGHED OG PRIORITERING.

Læs mere

Den bedste løsning er den som bliver anvendt

Den bedste løsning er den som bliver anvendt Den bedste løsning er den som bliver anvendt RISMA Vi er dedikeret til din succes Pålidelig rettidig information spiller en nøglerolle for succes i dagens omskiftelige forretningsverden. Samtidigt har

Læs mere

Stillingsbeskrivelse. Senior Konsulent

Stillingsbeskrivelse. Senior Konsulent Stillingsbeskrivelse Senior Konsulent Virksomhedsbeskrivelse Mark Information har i mere end 30 år, udviklet og forfinet deres software løsning, og resultatet er, at virksomheden i dag er en af branchens

Læs mere

Optimer dit marketingbudget og få mere værdi for pengene

Optimer dit marketingbudget og få mere værdi for pengene INDLÆG 07 DYNAMICS CRM Optimer dit marketingbudget og få mere værdi for pengene Christian Cletus 6. og 11. november 2014 Christian Cletus Uddannelse Rolle Certificeringer Ingeniør (B), HD (A) Microsoft

Læs mere

LIFA Census VIDEN OM BORGERNE. i din kommune. Et stærkt strategisk værktøj til bedre beslutninger

LIFA Census VIDEN OM BORGERNE. i din kommune. Et stærkt strategisk værktøj til bedre beslutninger Ny VIDEN OM BORGERNE i din kommune Et stærkt strategisk værktøj til bedre beslutninger Ny viden om borgerne og et bedre beslutningsgrundlag Hvad tjener kommunens tilflyttere? Hvor bosætter de sig? Hvad

Læs mere

Eye tracking analyser din kommunikation, og sælg mere

Eye tracking analyser din kommunikation, og sælg mere Eye tracking analyser din kommunikation, og sælg mere 1 2 Skab iøjnefaldende information, og sælg mere Ser dine kunder det du virkelig ønsker at de skal læse på fakturaen, hjemmesiden eller appen? Eller

Læs mere

Infoblad. ISO/TS 16949 - Automotive

Infoblad. ISO/TS 16949 - Automotive Side 1 af 5 ISO/TS 16949 - Automotive Standarden ISO/TS 16949 indeholder særlige krav gældende for bilindustrien og for relevante reservedelsvirksomheder. Standardens struktur er opbygget som strukturen

Læs mere

CUSTOMER LIFETIME VALUE. Et værktøj, der undersøger livstidsværdien af dine kunder

CUSTOMER LIFETIME VALUE. Et værktøj, der undersøger livstidsværdien af dine kunder CUSTOMER LIFETIME VALUE Et værktøj, der undersøger livstidsværdien af dine kunder 1 Introduktion Med Customer Lifetime Value (CLV) kan du beregne den relative værdi af dine kunder. Ved at undersøge hvilke

Læs mere

understand society through data

understand society through data Enabling you to understand society through data OPERATIONEL SEGMENTERING DER VIRKER En praktisk introduktion til Geomatics segmenteringsmetode og til conzoom 1 FORDELE VED OPERATIONEL SEGMENTERING Segmentering

Læs mere

Investoranalysen 2014

Investoranalysen 2014 Danske investorers syn på rådgivning og information i forbindelse med investeringsbeviser. 1 Indhold Introduktion 3 Investorprofil.4 Investortyper.5 Information.6 Rådgivning..9 Sådan blev undersøgelsen

Læs mere

Lær jeres kunder - bedre - at kende

Lær jeres kunder - bedre - at kende Tryksag 541-643 Læs standarden for kundetilfredshedsundersøgelse: DS/ISO 10004:2012, Kvalitetsledelse Kundetilfredshed Overvågning og måling Vejledning I kan købe standarden her: webshop.ds.dk Hvis I vil

Læs mere

10 gode råd om. Strategisk salg

10 gode råd om. Strategisk salg 10 gode råd om Strategisk salg Strategisk salg - Vejen til bedre kundeløsninger Denne E-bog er tænkt som et inspirationsværktøj til at få en overordnet indsigt i fagområdet strategisk salg. For at få det

Læs mere

NNIT PLAYMAKER. PLAYMAKER Et redskab til aktiv refleksion over din holdsætning, din placering på banen og dine målchancer.

NNIT PLAYMAKER. PLAYMAKER Et redskab til aktiv refleksion over din holdsætning, din placering på banen og dine målchancer. NNIT PLAYMAKER PLAYMAKER Et redskab til aktiv refleksion over din holdsætning, din placering på banen og dine målchancer. FORMÅL NYE PERSPEKTIVER OG MULIGHEDER It-rollen er under stærk forandring, påvirket

Læs mere

Måltidsbarometeret i praksis

Måltidsbarometeret i praksis Måltidsbarometeret i praksis En drejebog til hvordan redskabet kan anvendes til at evaluere og forbedre kvaliteten af måltidssituationer for ældre borgere.. Kulinarisk kvalitet Samarbejde. og kommunikation

Læs mere

Sælgeruddannelsen Den bevidste sælger

Sælgeruddannelsen Den bevidste sælger Sælgeruddannelsen Den bevidste sælger Vindere i salget har en plan tabere har en undskyldning I arbejdet med salg og forbedring af performance er det vigtigt, at man holder sig de langsigtede mål for øje.

Læs mere

BibDok. Guide til BibDok. En metode til at dokumentere effekt af bibliotekets indsatser

BibDok. Guide til BibDok. En metode til at dokumentere effekt af bibliotekets indsatser BibDok En til at dokumentere effekt af bibliotekets er Guide til BibDok BibDok understøtter en systematisk refleksiv praksis. Det er derfor væsentligt, at I følger guiden trin for trin. 1. Sammenhæng mellem

Læs mere

Til vurderingen af en tjenestes indvirkning på markedet vil det være relevant at tage udgangspunkt i de følgende fem forhold:

Til vurderingen af en tjenestes indvirkning på markedet vil det være relevant at tage udgangspunkt i de følgende fem forhold: Værditest: Generelle retningslinier for vurdering af nye tjenesters indvirkning på markedet Denne vejledning indeholder retningslinier for den vurdering af en planlagt ny tjenestes indvirkning på markedet,

Læs mere