128. Kl Udvidelse af Rud Thygesen arkiv

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "128. Kl Udvidelse af Rud Thygesen arkiv"

Transkript

1 Referat af mødet i Udvalget for Kultur og Fritid den 2. november 2011 kl. 15:00 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Jens Riise Dalgaard forlod mødet kl og deltog i behandlingen af pkt. 128, 129, 134 og 140. Mødet sluttede kl Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 128 Kl Udvidelse af Rud Thygesen arkiv 129 Opsamling fra Budgetseminar 130 Månedlig økonomirapport pr. 30. september 2011 og 31. oktober Hvornum Lokalhistoriske Arkiv - Huslejestigning 132 Støtte til lokalarkiverne i Mariagerfjord Kommune 133 Tilskud til kulturelle foreninger m.v., institutioner m.v Oplæg 134 Forslag om at arbejde på at blive "Årets Idrætskommune" 135 Handleplan og fokusområder på baggrund af Sundhedsprofil Regnskaber på teaterområdet 2010/ Mødekalender Orienteringssager 139 Eventuelt Lukkede dagsordenpunkter 140 Hobro Vandrerhjem Åbne dagsordenpunkter G Kl Udvidelse af Rud Thygesen arkiv Resumé På udvalgets møde den 5. oktober 2010 godkendte udvalget at udvide aftalen omkring brug af dele af Brygger Bie s lejlighed til udstilling fra 3 år til 5 år.

2 Udvidelsen af aftalen blev begrundet med, at ARKIVET derved fik mulighed for at søge eksterne midler. Den 7. september 2011 har Fagenheden modtaget ansøgning fra ARKIVET Rud Thygesen for moderne møbelkunst og design med ønske om mulighed for at udvide deres aktiviteter med også at vise ung dansk design. Til dette arbejde ansøges der derfor om, at få bryggerens spisestue medinddraget i ARKIVET, som herefter således vil omfatte hele lejligheden. ARKIVET er i kontakt med møbelarkitekt Kasper Salto, der sammen med makkeren Thomas Sigsgaard vandt konkurrencen om, hvad der benævnes som "en af de mest prestigefylde opgaver i dansk møbeldesigns historie" (Politikken 11. juni 2011), nemlig at tegne nye møbler til FN-bygningens store sal til Formynderskabsrådet, den såkaldte Finn Juhl Sal. Dette vinderprojekt har ARKIVET fået tilsagn om at kunne udstille som de første med yngre designere. Møbelarkitekt Kasper Salto har i 4 år arbejdet på Rud Thygesens Tegnestue. Med baggrund i ovenstående ansøger ARKIVET om inddragelse af bryggerens spisestue, således at hele lejligheden kan benyttes fremadrettet. Udvalget for Kultur og Fritid, 4. oktober 2011, pkt. 113: Sagen udsættes til næste udvalgsmøde således, at Bestyrelsen for BieFonden inviteres ind for at orientere om deres ønsker og planer, der ikke er kendt af udvalget. Henrik Sloth og Direktøren indstiller sagen til drøftelse. Repræsentanter for Biefonden deltog i mødet og fremlagde deres ønsker for Bie Lejligheden. Udvalget finder, at det er et spændende projekt. Dog ønsker udvalget at fastholde, at Rud Thygesen ARKIVET fortsat forbliver i lejligheden i den allerede aftalte periode med inddragelse af spisestuen.

3 Rud Thygesen ARKIVETs projekt evalueres ultimo 2014, hvorefter udvalget vil tage stilling til den fremtidige disponering P Opsamling fra Budgetseminar Resumé I forlængelse af det såkaldte "knastnotat", samt forslag til drifts- og anlægsprioriteringer fra Byrådets budgetseminar er der foretaget en opsummering af arbejdsområder rettet til de forskellige fagudvalg. På ressortområdet for Udvalget for Kultur og Fritid er der foretaget følgende opsummering: Etablering af landsbypulje på kr. Skal ses i sammenhæng med sanerings/opgraderingspulje på 1,5 mio. kr. Etablere ungdomsbusordning i samarbejde med ungdomsskolen. I ungdomsskole regi arbejdes videre med transportmulighederne til aktiviteter i kommunen. Etablere ordning, hvor Kultur og Fritid årligt underviser i de store klasser vedrørende deltagelse i '' frivillighedsarbejdet''. Etablering af '' motionsredskaber'' i det åbne land. Finansieres evt. af en forøget landsbypulje. Der afsættes kr. til forprojekt vedrørende Den Gamle Biograf i Mariager. Udvalget anmodes om at drøfte, hvordan ovenstående indsatser skal udmøntes i praksis. Direktøren indstiller til drøftelse. Etableringspuljen på kr ønsker udvalget at arbejde videre med selv. Fagenheden tager initiativ til videre drøftelser. Motionsredskaber i det åbne land indgår i disse drøftelser. Arbejdet omkring ungdomsbusordning skal foregå i ungdomsskoleregi, der bedes udarbejde en handleplan for området til senere fremlæggelse. Frivillighedsarbejdet. Fagenheden vil arbejde videre på et oplæg i samarbejde med skoleområdet, idrætsrådet samt spejdersamrådet, til videre drøftelse.

4 Fagenheden tager initiativ til det videre arbejde med forprojektet på kr vedrørende Den Gamle Biograf Ø Månedlig økonomirapport pr. 30. september 2011 og 31. oktober 2011 Resumé Som led i budgetopfølgningen for budget 2011 forelægges en månedlig økonomirapport for udvalget. Økonomirapport pr. 30. september 2011 og pr. 31. oktober 2011 samt hovedoversigt pr. samme datoer forelægges udvalget. Bilag Økonomirapport pr. 30. september Detaljeret Økonomirapport pr. 30. september Hovedkonto og Funktion Økonomistatus pr 30. september 2010 Økonomirapport pr. 31. oktober måned Hovedkonto og Funktion Økonomirapport pr. 31. oktober Detaljeret Direktøren indstiller økonomirapporten og hovedoversigten til drøftelse. Taget til efterretning Ø Hvornum Lokalhistoriske Arkiv - Huslejestigning

5 Hvornum Lokalhistoriske Arkiv søger om forhøjelse af kommunens årlige tilskud fra kr til kr fra 2011 og fremover. Forhøjelsen skyldes stigende priser på el og gas. Herudover har arkivets mødeaktiviteter samt brug af forsamlingshusets store sal fået større omfang de senere år. Fagenheden har efterspurgt regnskab for 2010 samt budget for 2011 til fremlæggelse i mødet. Direktøren indstiller til drøftelse. Der bevilges kr af frie kulturelle midler i 2011 og fremadrettet Ø Støtte til lokalarkiverne i Mariagerfjord Kommune Resumé De lokalhistoriske arkiver i Mariagerfjord Kommune er efterhånden ved at få et godt og fasttømret samarbejde til gavn for bevarelsen af den lokale kulturarv og til glæde for de mange mennesker med lokal- og slægtshistoriske interesser. I tiden efter kommunalreformen har kommunens lokalarkiver afholdt mange møder, hvor de har udvekslet erfaringer og talt sig frem til en arbejdsdeling arkiverne imellem. De har brugt meget tid på at få styr på registreringen på de enkelte arkiver, og flere af arkiverne er kommet rigtig godt i gang med at registrere i Arkibas takket være Arkibas kommunelicens. I 2010 blev der for første gang overskud til også at lave noget mere udadrettet, idet arkiverne i forbindelse med Mariagerfjord Kommunes Festuge producerede en fotoudstilling med billeder fra alle kommunens sogne. De frivillige medarbejdere på arkiverne lagde arbejdskraft i at finde og beskrive billederne, mens arkivet i Hadsund stod for redigering, layout og produktion af plancherne. For alle var det en god oplevelse, at frivillige og lønnede arkivmedarbejdere kunne samarbejde på lige fod og nå et godt resultat sammen.

6 Udstillingen blev lavet i 11 eksemplarer, som stod på rådhuse og biblioteker i kommunen. Efter Festugen har nogle af udstillingerne været udlånt til banker, skoler o.lign., mens andre stadig vises på det lokale arkiv. Lokalarkiver i Mariagerfjord Kommune har lagt planer for Udover den stadige udveksling af erfaringer og nogle kurser i brugen af Arkibas (som holdes internt, så de mere erfarne arkiver hjælper de mindre erfarne) vil man fortsat gerne være mere synlige. Det skal bl.a. ske ved: 1. At lave en hjemmeside, med adresser, åbningstider, dækningsområder og med tiden gerne små sjove historier fra de forskellige sogne. 2. At starte en indsamling af billeder og oplysninger om kommunens gamle vand- og vindmøller. Indsamlingen ønsker vi at publicere i en lille bog, som sammen med en fotoudstilling om emnet skal være lokalarkivernes bidrag til Festugen i Da de enkelte arkiver bruger deres kontingentindtægter på materialer til arkivering og arrangementer for deres medlemmer, har lokalarkiverne i Mariagerfjord Kommune kun en beskeden kontingentindtægt på 600 kr. om året plus det vi kan søge hjem i tilskud andre steder fra. Derfor ansøges, i lighed med tidligere år, om et kommunalt tilskud til arkivernes fælles aktiviteter på kr. for Det skal overvejes, om arkiverne fremadrettet skal ydes et fast tilskud, der indarbejdes i budgettet. Økonomi Et evt. tilskud skal finansieres fra kontoen "Frie kulturelle midler". Restbudget: Kr ,00. Bilag Ansøgning fra Lokalarkiverne Direktøren indstiller sagen til drøftelse. Der bevilges kr af de frie kulturelle midler i 2011 og fremadrettet.

7 Ø Tilskud til kulturelle foreninger m.v., institutioner m.v Oplæg Resumé En række kulturelle institutioner tildeles årligt et fast kommunalt tilskud. Tilskuddet er som udgangspunkt bevilget for et år af gangen, med mindre der foreligger bindende langtidsaftaler på området, som fx Himmerlands Teater. En række foreninger indgår ligeledes i den faste tilskudsfordeling, der vurderes årligt efter fastæggelses af budgetrammerne. Fagenheden for Kultur og Fritid har i samrbejde med Økonomienheden udarbejdet forslag til tilskudsoversigt for I oversigten er der ligeledes indeholdt "frie midler", der kan anvendes af udvalget for Kultur og Fritid til ad hoc ansøgninger. Økonomi I alt indeholder rammen tilskud på kr. Bilag Tilskud til foreninger og institutioner 2012 Tilskud til foreninger og institutioner 2012 Direktøren indstiller sagen til drøftelse. Taget til efterretning A Forslag om at arbejde på at blive "Årets Idrætskommune"

8 Resumé Der er i Mariagerfjord Kommune godt gang i udviklingen af fritids- og idrætslivet. For at sætte lidt overskrifter fra de seneste år kan nævnes: 2006 Der oprettes Idrætsråd Idrætsrådet støttes med kr. årligt 2008 Der indføres Frikortsordning for børn, der ikke har råd til at betale foreningskontingent Der ansættes Fritids- og Idrætskonsulent med henblik på at udvikle området. Der igangsættes en proces mellem Idrætsråd, DIF og Fritids- og idrætskonsulent for at udvikle Idrætsrådet. Kuben-rapport omkring rentabilitet og stand af hallerne. Der arbejdes med mere handicapidræt og bedre forhold for handicapidrætsforeningerne. Bl.a. ændres tilskudsmodellen via FOU, således der bliver mere økonomi i handicapidræt. Statusrapport januar 2010 Frivillighed i Mariagerfjord Kommune udkommer. Der bygges en del idrætsfaciliteter i de selvejende faciliteter via kvalitetsfondsmidler. Der implementeres planbook i hallerne. Der oprettes som er en foreningsportal, der skal løbende udvikles. Mariagerfjord Kommune afholder DGI Festival Der udarbejdes midlertidig Folkeoplysningspolitik gældende frem til 1. januar Gennemgribende Folkeoplysningspolitik med et politisk ønske om at ryste posen. Derfor er arbejdsgruppen sammensat af meget unge og fremadstræbende foreningsfolk. Gennemgribende revision af haltilskudsordningen for at langtidssikre haltilskuddene og skabe gennemsigtighed for hallerne i, hvilke tilskud der kan forventes i fremtiden. Danmarks Idrætsforbund arbejder med en titel som årets idrætskommune, som både giver kommunen hæder, men også giver en pulje på kr. til idrætsformål. Kriterierne fra år til år er forskellige, men som udgangspunkt arbejdes der med at gøre det nemmere at være frivillig og udvikling af hele idrætsområdet. Danmarks Idræts-Forbund uddeler for sjette gang prisen Årets Idrætskommune 2011, som går til den kommune, der har gjort en særlig indsats for den lokale idræt i det forgangne år. Det er DIFs håb, at prisen kan sætte fokus på de lokale idrætsforeningers vilkår og inspirere andre kommuner i deres arbejde med idræt. De forrige års vindere er Fredericia

9 (2006), Ballerup (2007), Svendborg (2008), Gentofte (2009) og senest løb Høje-Taastrup Kommune med prisen i Formanden ønsker en drøftelse om Mariagerfjord Kommune skal gå efter at blive "Årets Idrætskommune" om 3-5 år som led i en langsigtet strategi. Direktøren indstiller til drøftelse. Udvalget er positive overfor det videre arbejde og finder, at det er en god ide, at der arbejdes strategisk med området. Dette skal også ses i sammenhæng med arbejdet med den nye folkeoplysningspolitik og arbejdet med kommunens sundhedsprofil G Handleplan og fokusområder på baggrund af Sundhedsprofil 2010 Resumé Mariagerfjord Kommune deltog i foråret 2010 i en landsdækkende spørgeskemaundersøgelse om sundhed, sygdom og trivsel borgere i kommunen har besvaret spørgeskemaet, og på den baggrund er der i foråret 2011 præsenteret en lokal sundhedsprofil. Mariagerfjord Kommunes sundhedspolitik bygger på det brede sundhedsbegreb, som også er fundamentet for den gennemførte sundhedsprofil. Altså hvor sundhed defineres som mere og andet end fravær af sygdom. Der arbejdes med sundhed både hvad angår livsstil, socialt og fysisk nærmiljø og trivsel, omsorg og netværk. Overordnet set er der grund til tilfredshed med resultatet fra spørgeskemaundersøgelsen, idet 84,9 % af de adspurgte vurdere deres helbred som værende fremragende, vældig godt eller godt.

10 Ved nærmere gennemgang af resultaterne er det dog også tydeligt, at der er nogle områder, hvor der med fordel kan iværksættes initiativer, som kan medvirke til endnu bedre sundhed blandt kommunens borgere. Sundhedsafdelingen peger på tre områder, hvor yderligere opmærksomhed er oplagt, nemlig; Social ulighed Overvægt Unge kvinders trivsel På baggrund af resultaterne af sundhedsprofilen har sundhedsafdelingen udarbejdet et notat og en handleplan. Her er de væsentligste overordnede resultater skitseret, og i forhold til nogle af de problemstillinger der viser sig, bliver det fra forvaltningens side foreslået, at der i hele kommunen arbejdes strukturelt med fysisk aktivitet som indsatsområde. Bilag Handleplan sundhedsprofil Direktørens indstilling til møde i Udvalget for Sundhed og Omsorg, 8. august 2011: Handleplanen drøftes, og der tages stilling til de foreslåede indsatsområder og handlinger. Handleplanen sendes til høring i de øvrige stående udvalg. Udvalget for Sundhed og Omsorg, 8. august 2011, pkt. 65: Udvalget godkendte indstillingen, således at planen sendes til høring i de øvrige udvalg. Udvalget finder, at der foreligger en god og fornuftig handleplan for sundhedsprofilen i Mariagerfjord Kommune. Udvalget tilkendegiver, at de gerne ønsker at samarbejde i tværfaglige projekter, især set i lyset af, at udvalget ønsker at arbejde på at blive idrætskommune ud i fremtiden samt, at der pt er igangsat arbejde med en ny folkeoplysningspolitik, hvor der netop er åbnet for etablering af puljer og partnerskabsaftaler.

11 S Regnskaber på teaterområdet 2010/2011 Resumé På Scenekunstområdet er der i Mariagerfjord Kommune 4 store aktører: Himmerlands Teater Placeret på Havnen i Hobro. Professionelt teater i.h.t. lovgivning om egnsteatre. Teatret leverer et antal egenproduktioner og gæsteforestillinger i.h.t. 4-årig driftsaftale. Nuværende driftsaftale udløber ultimo Genforhandling af evt. ny aftale påbegyndes ultimo 2011 og forventes afsluttet inden Teatret modtager desuden driftsstøtte fra Kulturministeriet (tid. amtsligt tilskud). Mariagerfjord Kommune hjemtager refusion fra Kulturministeriet på kommunens tilskud. Refusionen udgør ca. 40 %. Teaterkredsen Mariagerfjord Frivillig forening, der modtager driftstilskud fra Mariagerfjord Kommune. Foreningen køber årligt et antal professionelle turneforestillinger, der forevises på forskellige adresser i kommunen. Amatørteaterforeningen Fyrkatspillet Frivillig teaterforening, der årligt opsætter 2 amatørforestillinger med professionel instruktion. Fyrkatspillet i juni opføres ved Vikingeborgen på Fyrkat og Juleforestillingen i november/december opføres i Teaterbygningen i Hobro. Foreningen modtager et kommunalt tilskud. Børneteater Bibliotekerne organiserer et fast børneteatertilbud i de 4 biblioteksafdelinger. Børn (og forældre) får tilbudt åbne turneforestillinger med en mindre egenbetaling. Der foreligger regnskaber vedr. Scenekunstområdet fra alle 3 aktører (Himmerlands Teater og Teaterkredsen: Sæsonregnskaber). Økonomi Tilskud i 2011 Himmerlands Teater: Kr (netto efter refusion) Teaterkredsen: Kr Fyrkatspillet: Kr Børneteater: Kr (+ bibliotekernes medfinansiering)

12 Bilag Årsrapport Himmerlands Teater Teaterkredsen Mariagerfjord Årsregnskab 2010, Fyrkatspillet Regnskab 2010, Fyrkatspillet, Aktiver og passiver Årsregnskab 2010, Fyrkatspillets julespil Direktøren indstiller sagen til orientering. Fagenheden har aftalt dialogmøde med formanden for Himmerlands Teater omkring den fremtidige teateraftale. Der vil løbende blive orienteret herom. Regnskaberne blev taget til efterretning A Mødekalender 2012 Planlægning af møder i Udvalget for Kultur og Fritid i Der foreligger udkast fra Direktionen til mødedatoer i de stående udvalg i Udgangspunktet er, at følgende uger er mødefri: Uge 7, 14, og 42, samt 1. maj og 5. juni. Mødekalender 2012 for Udvalget for Kultur og Fritid er udarbejdet - ud fra samme principper - som er gældende i perioden frem til 31. december Det betyder, at udgangspunktet for de ordinære møder er, at udvalget holder møde tirsdage tre uger før byrådsmødet, dog med undtagelse af marts/april, hvor mødet foreslås afholdt tirsdag, 27. marts p.g.a. Påsken, august måned, hvor mødet foreslås afholdt tirsdag, 7. august 2012 (Byrådet holder møde 23. august 2012) og

13 august/september, hvor mødet foreslås afholdt tirsdag, 28. august (Byrådets ordinære møde er den 27. september, d. 20. september er der 1. behandling af budgettet). Møderne holdes på Rådhuset i Mariager i Mødelokale 4. Forslag til mødedatoer i 2012: Tirsdag, 03. januar, uge 1 Tirsdag, 31. januar, uge 5 Tirsdag, 28. februar, uge 9 Tirsdag, 27. marts, uge 13 Onsdag, 02. maj, uge 18 (1. maj er tirsdag, hvor der er lukket) Onsdag, 30. maj, uge 22 (p.g.a. Pinsen) Tirsdag, 07. august, uge 32 Tirsdag, 28. august, uge 35 Tirsdag, 02. oktober, uge 40 Tirsdag, 30. oktober, uge 44 Tirsdag, 27. november, uge 48 (årets sidste møde) Det ønskes drøftet om den samme procedure ønskes i år 2012 samt om tidspunktet for mødernes start fortsat skal være kl Bilag 1. udkast til mødekalender for byråd og udvalg 2012 Direktionen, 3. oktober 2011, pkt. 3: Forslaget fremsendes til fagudvalg til godkendelse. Udvalget ønsker fortsat at starte møderne kl. 15. Taget til efterretning G Orienteringssager

14 Fagenheden orienterede omkring arbejdet med folkeoplysningspolitikken og det videre forløb G Eventuelt Det er vedtaget, at Udvalget reserverer dagene april 2012 til en evt. Studierejse. Drøftelser vedr. studierejse genoptages på næste møde. Lukkede dagsordenpunkter S Hobro Vandrerhjem Bilag Økonomirapport pr. 30. september Detaljeret Økonomirapport pr. 30. september Hovedkonto og Funktion Økonomistatus pr 30. september 2010 Økonomirapport pr. 31. oktober måned Hovedkonto og Funktion Økonomirapport pr. 31. oktober Detaljeret Ansøgning fra Lokalarkiverne Tilskud til foreninger og institutioner 2012 Tilskud til foreninger og institutioner 2012 Handleplan sundhedsprofil Årsrapport Himmerlands Teater Teaterkredsen Mariagerfjord Årsregnskab 2010, Fyrkatspillet Regnskab 2010, Fyrkatspillet, Aktiver og passiver Årsregnskab 2010, Fyrkatspillets julespil 1. udkast til mødekalender for byråd og udvalg 2012

15

128. Kl. 15.30-16.00 Udvidelse af Rud Thygesen arkiv

128. Kl. 15.30-16.00 Udvidelse af Rud Thygesen arkiv Dagsorden til mødet i Udvalget for Kultur og Fritid den 2. november 2011 kl. 15:00 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 128 Kl. 15.30-16.00 Udvidelse

Læs mere

1. Økonomirapporter 2011

1. Økonomirapporter 2011 Dagsorden til mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 9. januar 2012 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 1 Økonomirapporter 2011 2 Indgået aftale til sikring af

Læs mere

77. Orientering om den månedlige økonomirapport - Arbejdsmarked

77. Orientering om den månedlige økonomirapport - Arbejdsmarked Dagsorden til mødet i Udvalget for Arbejdsmarked den 31. oktober 2011 kl. 16:00 i Mødelokale 2, 1. sal, Korsgade 2, Hobro Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 77 Orientering om den månedlige økonomirapport

Læs mere

77. Orientering om den månedlige økonomirapport - Arbejdsmarked

77. Orientering om den månedlige økonomirapport - Arbejdsmarked Referat fra mødet i Udvalget for Arbejdsmarked den 31. oktober 2011 kl. 16:00 i Mødelokale 2, 1. sal, Korsgade 2, Hobro Mødet sluttede kl. 18.25 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 77 Orientering om den månedlige

Læs mere

Forud for borgmesterens deltagelse i mødet bedes medlemmerne overveje følgende spørgsmål:

Forud for borgmesterens deltagelse i mødet bedes medlemmerne overveje følgende spørgsmål: Referat af mødet i Udvalget for Kultur og Fritid den 3. januar 2012 kl. 15:00 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Jens Riise Dalgaard deltog fra kl. 15.40 og pkt. 2. Mødet sluttede

Læs mere

Forud for borgmesterens deltagelse i mødet bedes medlemmerne overveje følgende spørgsmål:

Forud for borgmesterens deltagelse i mødet bedes medlemmerne overveje følgende spørgsmål: Dagsorden til mødet i Udvalget for Kultur og Fritid den 3. januar 2012 kl. 15:00 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 1 Kl. 15.00 Information til politikerne

Læs mere

227. Godkendelse af dagsorden

227. Godkendelse af dagsorden Dagsorden til mødet i Byrådet den 6. oktober 2011 kl. 18:00 i Byrådssalen, Hadsund Rådhus Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 22 Godkendelse af dagsorden 228 Kirkens budget 2012 229 Budgetforslag for 2012

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. Ekstraordinært møde 1. Meddelelser 2. Ansøgning fra Musikteatret Holstebro om tilskud til udvidelse

Læs mere

Sundhedsprofil for Mariagerfjord Kommune handleplan

Sundhedsprofil for Mariagerfjord Kommune handleplan Sundhedsprofil for Mariagerfjord Kommune handleplan J.nr. 16.20.02-G01-1-09 Om sundhedsprofilen I foråret 2011 kunne alle landets kommuner og regioner præsentere resultater og analyser fra en befolkningsundersøgelse

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

Formanden for Kultur og Fritid ønsker en drøftelse i udvalget om mulige fokuspunkter for budget 2012-2015.

Formanden for Kultur og Fritid ønsker en drøftelse i udvalget om mulige fokuspunkter for budget 2012-2015. Dagsorden til mødet i Udvalget for Kultur og Fritid den 31. maj 2011 kl. 15:30 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 70 Budget 2012-2015 - Kultur og Fritid

Læs mere

90. Kl Fremtiden for Søndre Skoles Pigekor

90. Kl Fremtiden for Søndre Skoles Pigekor Dagsorden til mødet i Udvalget for Kultur og Fritid den 16. august 2011 kl. 15:30 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 90 Kl. 16.00 - Fremtiden for Søndre

Læs mere

66. Månedlig økonomirapport pr. 31. juli 2011

66. Månedlig økonomirapport pr. 31. juli 2011 Dagsorden til mødet i Udvalget for Børn og Familie den 9. august 2011 kl. 17:00 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 66 Månedlig økonomirapport pr. 31.

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget Referat 9. november 2017 kl. 08:15 Udvalgsværelse 1 Indkaldelse Hanne Agersnap Finn Riber Rasmussen Søren P. Rasmussen Henrik Bang Ib Carlsen Mette Schmidt Olsen Dorthe la Cour

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

90. Kl. 16.00 - Fremtiden for Søndre Skoles Pigekor

90. Kl. 16.00 - Fremtiden for Søndre Skoles Pigekor Referat af mødet i Udvalget for Kultur og Fritid den 16. august 2011 kl. 15:30 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Mødet sluttede kl. 18.30. Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 90 Kl.

Læs mere

9. Kl. 16.00 Regnskab - Ungdomshus. Åbne dagsordenpunkter. Sagsfremstilling

9. Kl. 16.00 Regnskab - Ungdomshus. Åbne dagsordenpunkter. Sagsfremstilling Referat fra mødet i Udvalget for Kultur og Fritid den 31. januar 2012 kl. 16:00 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Fraværende: Ingen Mødet hævet kl. 19.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter

Læs mere

Driftsaftale om grundlag for drift i perioden

Driftsaftale om grundlag for drift i perioden Udkast version 6-23.10.12 Himmerlands Teater Driftsaftale om grundlag for drift i perioden 1.1.2013 31.12.2016. 1. Aftalepartnere: Den selvejende institution Himmerlands Teater Mariagerfjord Kommune 2.

Læs mere

Årshjul for KIF 2014

Årshjul for KIF 2014 Årshjul for KIF 2014 Januar 2014 (Afleveringsfrist 13. december 2013, kl. 8,00) 11/21667 Årshjul KIF 2014 Bilag 120387/13 Forslag til mødeplan for ØPU og fagudvalg Godkendelse af forretningsorden til KIF

Læs mere

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Side 1. Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

96. Månedlig økonomirapport pr. 30. september 2011

96. Månedlig økonomirapport pr. 30. september 2011 Dagsorden til mødet i Udvalget for Børn og Familie den 11. oktober 2011 kl. 15:30 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Mødet begynder kl. 15.30 med besigtigelse af Kridthuset og kl.

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 15 TORSDAG DEN 24. JANUAR 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 24. januar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6 Sundhedsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 16:45 MØDEDELTAGERE Jesper Wittenburg (A) Anne-Lise Kuhre (A) Jens Ross Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten

Læs mere

54. Hallernes samarbejdsudvalg

54. Hallernes samarbejdsudvalg 54. Hallernes samarbejdsudvalg Journalnummer: 04.04.00-A08-1-16 RESUME Hallernes Samarbejdsudvalg har blandt andet til formål at styrke dialogen og samarbejdet mellem idrætshallerne, fagenheden og Udvalget

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:25 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Dagsorden åben Mødedato 05. februar 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Kildeskovshallen, Mødesalen Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Kultur-

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: 20.01.05-P20-1-15

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. december 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:15 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne

Læs mere

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 4. marts 2015 Mødested: Mødelokale 620 Gothersgade 20, 7000 Fredericia Mødetidspunkt: Kl. 17:00-19:00 Medlemmer:

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget

Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: Onsdag den Mødetid: 18:00-18:55 Mødelokale: Mødelokale B105 Medlemmer: Daniel Donoso (F), Ekrem Günbulut (A), Frederik A. Hansen (V), Jesper Kirkegaard (C), Merete Scheelsbeck (C), Steffen

Læs mere

Kulturudvalget

Kulturudvalget - 3. Budgetforslag 2014-2017 Sagsnr.: 13/16079 Sagsansvarlig: Rasmus Gade SAGSFREMSTILLING Ved Kulturudvalgets sidste behandling af budgetforslag 2014-2017 drøftes følgende emner: - Forslag til driftsbudget

Læs mere

111. Kl. 16.00 Dialogmøde med Seniorrådet og Handicaprådet

111. Kl. 16.00 Dialogmøde med Seniorrådet og Handicaprådet Dagsorden til mødet i Udvalget for Kultur og Fritid den 4. oktober 2011 kl. 15:00 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 111 Kl. 16.00 Dialogmøde med Seniorrådet

Læs mere

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 1. Orientering ved formanden... 3 2. Budgetopfølgning pr. 31. august 2007... 4 3. Mødekalender 2008...

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 31-10-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 31-10-2018 17:00 1 (Åben) Regnskab

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger

Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger 1 of 5 Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger Sagsnr.: 15/1926 Sagen afgøres i: Udvalget for plan, udvikling og kultur (PUK) Resumé Syddjurs Kommune har modtaget andel i Landsbypuljen 2015

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 10-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Gentofte Rådhus- Mødelokale D Indholdsfortegnelse Børne- og Skoleudvalget 10-08-2015 17:00 1

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 7 ONSDAG DEN 22. AUGUST 2007, KL. 16.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 22. august 2007 Side: 2 Fraværende: Ingen.

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3 Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3 Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jeppe Mouritsen, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 8. januar Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 8. januar Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 8. januar 2018 Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering - januar...2 3. KF - Valg af formand...3

Læs mere

118. Månedlig økonomirapport pr. 30. november 2011

118. Månedlig økonomirapport pr. 30. november 2011 Dagsorden til mødet i Udvalget for Børn og Familie den 6. december 2011 kl. 17:00 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 118 Månedlig økonomirapport pr.

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 6 TORSDAG DEN 26. APRIL 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 26. april 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Aabenraa Kommunes politik for støtte til forebyggende og aktiverende tilbud til ældre efter Servicelovens 79

Aabenraa Kommunes politik for støtte til forebyggende og aktiverende tilbud til ældre efter Servicelovens 79 Aabenraa Kommunes politik for støtte til forebyggende og aktiverende tilbud til ældre efter Servicelovens 79 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund... 3 1.1. Lovmæssigt grundlag... 3 1.2 Værdigrundlag... 3 2.

Læs mere

Referat. Demokrati og Politisk Udvikling. Skælskør Bibliotek

Referat. Demokrati og Politisk Udvikling. Skælskør Bibliotek Referat Demokrati og Politisk Udvikling Mødedato 9. november 2009 kl. 17.00 Mødelokale Skælskør Bibliotek Fraværende Flemming Erichsen. Ole Quist deltog ikke i behandlingen af punkt 1 og 2. Henrik Brodersen

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 15. maj 2019 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: 213, Mødelokale Allan S. Andersen, Carsten Fuhr, Dorthe Hecht, Jan Jakobsen,

Læs mere

Referat af møde i Socialudvalget

Referat af møde i Socialudvalget Gentofte Kommune Referat af møde i Socialudvalget Referat åben Mødedato 04. december 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 18.35 Tilstede: Fraværende:

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 12-12-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 12-12-2018 17:00 1 (Åben) Udviklingspuljen

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-06-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Allan Emiliussen og Holger Mikkelsen

Læs mere

Egnsteateraftale vedr. Bornholms Teater

Egnsteateraftale vedr. Bornholms Teater Egnsteateraftale vedr. Bornholms Teater 1. Aftaleparter Den selvejende institution Bornholms Teater (herefter kaldt teatret) Teaterstræde 2 3700 Rønne CVR: 28179669 og Bornholms Regionskommune (herefter

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget 2018-2021 Dagsorden 4. september 2018 kl. 17:00 Rådhuset, udvalgsværelse 2, 2. sal Indkaldelse Morten Rauff Torben Sørensen Tom Nordvi Jensen Anders Ravn Sørensen Anni Frisk Carlsen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. november 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Referat. Udvalget for plan, udvikling og kultur (PUK) Udvalgsmøde PUK Tirsdag den 13. juni 2017 Kl. 13:00 ÛBERWERKE Adelgade 60, 8400 Ebeltoft

Referat. Udvalget for plan, udvikling og kultur (PUK) Udvalgsmøde PUK Tirsdag den 13. juni 2017 Kl. 13:00 ÛBERWERKE Adelgade 60, 8400 Ebeltoft Referat Udvalget for plan, udvikling og kultur (PUK) Udvalgsmøde PUK Tirsdag den 13. juni 2017 Kl. 13:00 ÛBERWERKE Adelgade 60, 8400 Ebeltoft Medlemmer Kirstine Bille (F) Ole Bjerregaard (V) Rønnaug Engstad

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Punkt 1 Valg af formand - Per Mortensen leder valget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Punkt 1 Valg af formand - Per Mortensen leder valget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 16-01-2018-16-01-2018 16.01.2018 kl. 13:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Musa Kekec (A) - Deltog Per Mortensen (A) - Deltog

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 17:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 04-12-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Fraværende: Alle mødt. Bemærkninger: Bent K. Andersen deltog til og med pkt.

Læs mere

Driftsaftale om grundlag for drift i perioden

Driftsaftale om grundlag for drift i perioden Udkast version 4-26.7.12 Himmerlands Teater Driftsaftale om grundlag for drift i perioden 1.1.2013 31.12.2016. 1. Aftalepartnere: Den selvejende institution Himmerlands Teater Mariagerfjord Kommune 2.

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Dagsorden Folkeoplysningsudvalget 28-11-2013 Dato 28. november 2013 Tid 16:30 Sted NB. Fraværende ML 0.23 (byrådslounge) Ordinært møde Pia Karlsen, Jens Porsborg, Peter Laigaard, Jørgen Tousgaard Stedfortræder

Læs mere

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 23. Orientering ved formanden 48 24. Orientering fra forvaltningschefen 49 25. Kommunale redegørelser vedrørende

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Fritids- og Kulturudvalget. Referat Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 13. august 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:00 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne Jensen (A)

Læs mere

Møde i Folkeoplysningsudvalget tirsdag den 15. februar 2005, kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE. 1... Meddelelser...

Møde i Folkeoplysningsudvalget tirsdag den 15. februar 2005, kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE. 1... Meddelelser... Møde i tirsdag den 15. februar 2005, kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1... Meddelelser... 2 2... Foreningsberetninger 2004... 2 3... Godkendelse af internt kursus for FDF Ballerup...

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 23-09-2008 Mødested: Haderslev Idrætscenter, Stadionvej 5, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:30 Afbud: Bent Steenberg

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Referat af møde i Kultur- og fritidsudvalget

Referat af møde i Kultur- og fritidsudvalget Gentofte Kommune Referat af møde i Kultur- og fritidsudvalget Referat åben Mødedato 05. februar 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Kildeskovshallen, Mødesalen Protokollen blev læst og mødet hævet kl.:

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

Afbud: Hanne Blankensteiner, Henning Christensen, Erik Petersen. Fraværende: Vicky Holst Rasmussen.

Afbud: Hanne Blankensteiner, Henning Christensen, Erik Petersen. Fraværende: Vicky Holst Rasmussen. Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 7, Onsdag d. 04.06.2014 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Onsdag d. 04.06.2014 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale 140, Stenløse

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Sundhedsudvalgets møde den 8. februar 2007 Kl. 16.30 Mødelokale 2 v. Kultur og Fritid Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Konstituering af Sundhedsudvalget

Læs mere

Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed

Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed Åben Referat Dato: Mandag den 8. januar 2018 Tidspunkt: 15:30 Sted: Seglet Hillerød Kommune Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed / 08-01-2018 Sagsoversigt: 1. Valg

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 25. oktober 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/81

Læs mere

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 20-11-2007 Mødested: Mødelokale Øst Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 20-11-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Norddjurs Fritidsråd REFERAT

Norddjurs Fritidsråd REFERAT Norddjurs Fritidsråd REFERAT Sted: Ok Djurs klubhus, Klitten 1, 8500 Grenaa Dato: Tirsdag den 5. september 2017 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 18:30 Medlemmer: Fraværende: Kai Hansen Tove Højlund Gunnar Thode

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011 Referat torsdag den 27. januar 2011 Kl. 18:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Allerslev Dato: Torsdag den 14. februar 2019 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem) (Medlem) Peter Rasmussen

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 21-04-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget PROTOKOL Onsdag den 21 april 2010 kl 08:30 afholder Kultur- og Fritidsudvalget møde i Byhistorisk Samling,

Læs mere

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30.

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Idrætsudvalget Møde nr. 31 Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. Medlemmer: Formand Flemming

Læs mere

Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalget

Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalget ØKONOMI OG STYRING Dato: 18. marts 2019 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Kathrine Dahl Marcussen Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for

Læs mere

REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 12. december 2007

REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 12. december 2007 Side 1 af 11 REFERAT fra Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 12. december 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Budgetopfølgning pr. 30. september 2007 - Musikteatret 3. Fremtidig driftsaftale for Tvis Sognegård

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 9 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 13 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 25. oktober 2007 kl. 14:00 Fraværende : Afbud fra Helle Frost INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 19:40 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Tønder Kommune Kultur- og Fritidsudvalget. Dagsorden. Mødedato: 4. september 2013. lokale 121. Starttidspunkt for møde: 15:00.

Tønder Kommune Kultur- og Fritidsudvalget. Dagsorden. Mødedato: 4. september 2013. lokale 121. Starttidspunkt for møde: 15:00. Mødedo: 4. september 2013 Mødelokale: Tønder Rådhus, lokale 121 Starttidspunkt for møde: 15:00 Fraværende: 4. september 2013 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side Åbne dagsordenspunkter 1 Anden placering

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden. Åbne dagsordenpunkter. Sagsfremstilling. Beslutning

1. Godkendelse af dagsorden. Åbne dagsordenpunkter. Sagsfremstilling. Beslutning Dagsorden til mødet i Seniorrådet den 24. januar 2012 kl. 09:00 i Skovgården i Hadsund, Timandsvej 25, Hadsund Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 1 Godkendelse af dagsorden 2 Årsberetning 2011 for Seniorrådet

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 39 ONSDAG DEN 10. JUNI 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 10. juni 2009 Side: 2 Fraværende: Benno Frandsen. Torben

Læs mere

Årshjul for KIF 2015

Årshjul for KIF 2015 Årshjul for KIF 2015 Onsdag den 14. januar 2015 (Afleveringsfrist 22. december 2014, kl. 8,00) 11/21667 Årshjul KIF 2015 Bilag: 125031/14 12/3893 skema over puljer til fremlæggelse Bilag under orienteringssager

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 28. november 2016 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl, Marianne Jensen og Helmut Madsen.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 28. november 2016 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl, Marianne Jensen og Helmut Madsen. Referat Mødelokale 2, Kl. 10:15 Medlemmer Flemming Pihl Marianne Jensen Lilly Meisner Pedersen Birthe Høfler Bodil Nielsen Helmut Madsen Karsten P. Smith Oda Petersen Jens Kierkegaard Bemærkning: Afbud

Læs mere

EGNSTEATERAFTALE VEDR. HAMLETSCENEN

EGNSTEATERAFTALE VEDR. HAMLETSCENEN EGNSTEATERAFTALE VEDR. HAMLETSCENEN 1. Aftaleparter Den selvejende institution HamletScenen (herefter kaldt teatret) Kronborg 13 3000 Helsingør CVR: 31 36 05 87 Og Helsingør Kommune (herefter kaldt kommunen)

Læs mere

111. Kl. 16.00 Dialogmøde med Seniorrådet og Handicaprådet

111. Kl. 16.00 Dialogmøde med Seniorrådet og Handicaprådet Referat af mødet i Udvalget for Kultur og Fritid den 4. oktober 2011 kl. 15:00 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Henrik Sloth var fraværende. Jens Riise Dalgaard deltog fra pkt. 118

Læs mere

1. Svendborghallerne... 1 2. DGI-hus i Svendborg - Juni 2007... 2

1. Svendborghallerne... 1 2. DGI-hus i Svendborg - Juni 2007... 2 Tillægsdagsorden Udvalget for Kultur og Planlægning's møde Mandag den 11-06-2007 Kl. 12:00 Udvalgsværelse 3 Deltagere: Morten S. Petersen, Niels Høite Hansen, Ulrik Sand Larsen, Per Ulrik Jørgensen, Bruno

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 14. januar 2014 kl. 16.00 i F 2 Mødet slut kl. 18.55 MØDEDELTAGERE Kenneth Jensen (A) Alice Linning Jens Jørgen Andersen Kristian Moberg (V) Søren Højlyng

Læs mere

Egnsteateraftale mellem Hvidovre Kommune Hvidovrevej Hvidovre (i det følgende kaldet kommunen)

Egnsteateraftale mellem Hvidovre Kommune Hvidovrevej Hvidovre (i det følgende kaldet kommunen) Egnsteateraftale 1.1.2017 31.12.2020 mellem Hvidovre Kommune Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre (i det følgende kaldet kommunen) Og Den selvejende institution Teater Vestvolden Høvedstensvej 49 2650 Hvidovre

Læs mere

Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd

Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Onsdag den 5. december 2012 kl. 16:00 18:00 Deltagere Bjarne Kruse, Cæsar Funch Jensen, Bjarne Westerdahl, Erik Eriksen, Marian Lundh, Gitte Goldschmidt

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. maj 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Referat fra mødet i Demokrati- og Borgerudvalget

Referat fra mødet i Demokrati- og Borgerudvalget Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 18. februar 2019 Mødested: Mødelokale 505 Mødetidspunkt: Kl. 16:00-19:00 Medlemmer: Formand: Christian Jørgensen (V) Bente Ankersen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. september 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-15,10 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/42 Motion

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Fritid & Fællesskab. Referat

Hedensted Kommune. Udvalget for Fritid & Fællesskab. Referat Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 6, Uldum Rådhus Deltagere:, Hans Vacker, Torsten Sonne Petersen, Claus Thaisen, Carsten Clausen Fraværende: Bemærkninger: Sidetal: 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Mandag den 5. maj 2014, kl

Mandag den 5. maj 2014, kl Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Den 7. maj 2014 Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde Mandag den 5. maj 2014, kl. 14-17 Afbud: Anni Stilling Christian Madsen Deloitte, deltog under punkt

Læs mere

[UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018

[UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018 [UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018 Indhold Budgetprocessen i 2018... 3 Fase 1: Forberedelse og budgetprocedure... 4 Fase 2: Fagudvalgenes budgetproces Nye ønsker og forslag

Læs mere