Brudstykker fra en landsbydegns gulvgrube citater fra danske stile 1. udgave, 2007

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Brudstykker fra en landsbydegns gulvgrube citater fra danske stile 1. udgave, 2007"

Transkript

1 Af almen interesse Brudstykker fra en landsbydegns gulvgrube citater fra danske stile 1. udgave, 2007 ISBN Forfatter(e) Steen Svava Olsen Til dig, som holder af sproget, dets muligheder, begrænsninger, faldgruber, krinkelkroge, særheder og snarer. 150,00 DKK Inkl. moms "Hvis man som politiker vil beholde magten, er man af og til nødt til at true nogle kameler." "Bliver man ramt af kedsomhed, kan det få frygtelige konsekvenser, man kan fx blive alkoholiker, narkoman, begå selvmord eller begynde at gå til psykolog." "For de fleste mennesker er den højeste form for lykke den der opstår, når de første gang sætter et barn til livs." "Ingen mennesker i dagens Danmark har tillid til hverken Gud eller andre politikere." Her er knap 1000 guldkorn som disse samlet i en bog, der kalder smilet frem hos selv den værste pessimist. Egil Fischer og Femmøller strand 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Lars Morell Egil Fischer ( ) byplanlægger, arkitekt og maler var en af de første til at erkende Mols store landskabelige og naturmæssige ressourcer. 175,00 DKK Inkl. moms Den naturpark og de fællesarealer ved Femmøller strand, som netop er under renovering, er en gave fra Egil Fischer i For at demonstrere, hvor langt man kan nå med byplanlægning, udstykkede han dele af sin egen jord, tegnede en byplan og skabte dermed Danmarks første sommerhusby. Til sommerhusbyen tegnede han selv nogle enkelte, helt unikke sommerhuse. De fleste har aldrig været i handel, men er gået i arv. De viser, hvor meget sommerhuset og dets indretning var med til at skabe det særlige præg, som modernismen fik i Skandinavien. En tilsvarende sommerhuskultur findes ikke i andre lande. Denne spændende historie er beskrevet af idehistoriker Lars Morell i Egil Fischer og Femmøller strand. Morell skrev i 1998 den første bog om emnet Egil Fischers Mols, som var med til at sætte den nuværende udvikling i gang. Han har nu skrevet den definitive bog om denne omstridte pioner i dansk arkitektur og byplanlægning.

2 Filmanalyse MÆRKK udgave, 2016 ISBN Forfatter(e) Jørgen Riber Christensen, Karen Hvidtfeldt Madsen, Helle Kannik Haastrup, Thomas Mosebo Simonsen, Steen Ledet Christiansen, Peter Allingham, Ole Ertløv Hansen, Lennard Højbjerg, Jakob Isak Nielsen, Kim Toft Hansen, Birger Langkjær, Gunhild Agger, Brian Russell Gr En introduktion af teori om filmanalyse gennem konkrete analyseeksempler, der spænder fra tidlig proto-filmteori til den seneste forskning som fx emotionsteori og post-film. 295,00 DKK Inkl. moms Filmanalyse er en introduktion af teori om filmanalyse gennem konkrete analyseeksempler. Udgivelsen omsætter filmteorier til analytisk praksis, hvor hvert kapitel kombinerer en metode med et filmværk. De enkelte kapitler redegør for en metode, hvorefter metoden eksemplificeres konkret i en analyse af et specifikt filmværk. Der indgår et historisk rids over metodens teoretiske ophav og dens vigtigste litteratur, og styrker og svagheder ved metoden indgår i kapitlets konklusion. Filmanalyse spænder fra tidlig proto-filmteori til den seneste forskning som fx emotionsteori og post-film. Ligeledes har de film, der analyseres i kapitlerne, en historisk spredning fra tidlige stumfilm til nye film. Med sine 19 kapitler bliver materialet også til et oversigtsværk over metoder. Bogens talstærke forfatterhold repræsenterer store dele af film- og medieforskningsmiljøerne på danske universiteter, og på den måde er bogen ikke kun vidtfavnende, hvad angår teorier, men den afspejler også filmvidenskaben som fagområde. Filmanalyse henvender sig til undervisningen i de forskellige film- og medieuddannelser, primært på universiteterne, og i film- og mediekurser i andre fag. Fra bogens fagfællebedømmelse: "Jag är övertygad om att boken blir värdefull för grundstudenter som ges en bred orientering i filmstudiet och ett flertal möjliga analytiska infallsvinklar. Enkelt sammanfattat, hade jag själv önskat läsa en motsvarande bok då jag en gång påbörjade mina filmvetenskapliga studier."

3 Flipped Classroom 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Henning Romme Lund En praktisk, overskuelig håndbog om brugen af Flipped Classroom i undervisningen. 195,00 DKK Inkl. moms Flipped classroom kom godt i gang giver inspiration til, hvordan du kan vende din undervisning på hovedet med video for at skabe mere elevaktivitet. Bogen giver dig svar på hvad flipped classroom er, og så giver bogen dig praktiske anvisninger til, hvordan du rent faktisk kan flippe" din undervisning. Flipped classroom kom godt i gang er skrevet af en underviser til undervisere. Den er skrevet som en hurtig læst praktisk brugsbog, der trin for trin gør dig i stand til at flippe din undervisning enten med egne eller andres videoer. Du kan læse udgivelsen sammenhængende eller meningsfyldt nøjes med at lave nedslag i de afsnit, som har din interesse. Flipped Classroom kom godt i gang redegør for teori, viser hvordan du opbygger lektier og lektioner, forklarer hvordan du opbygger en video samt viser de tekniske muligheder, du har. Udgivelsen handler også om, hvordan du og dine elever kan anvende video i lektioner, projektperioder, under opgaveskrivning og som repetition til eksamen. Flipped Classroom kom godt i gang er krydret med praktiske eksempler, billeder, fotos, illustrationer og figurer, der giver overblik og lynhurtigt sammenfatter de vigtigste pointer. Flipped Classroom 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Henning Romme Lund Boost elevaktiviteten i klassen med Flipped Classroom. 11 eksempler 26 videoeksempler 8 videoinstruktioner Flipped Classroom - 4 år 295,00 DKK Flipped classroom kom godt i gang giver inspiration til, hvordan du kan vende din undervisning på hovedet med video for at skabe mere elevaktivitet. Bogen giver dig svar på hvad flipped classroom er, og så giver bogen dig praktiske anvisninger til, hvordan du rent faktisk kan flippe" din undervisning. Flipped classroom kom godt i gang er skrevet af en underviser til undervisere. Den er skrevet som en hurtig læst praktisk brugsbog, der trin for trin gør dig i stand til at flippe din undervisning enten med egne eller andres videoer. Du kan læse udgivelsen sammenhængende eller meningsfyldt nøjes med at lave nedslag i de afsnit, som har din interesse. Flipped Classroom kom godt i gang redegør for teori, viser hvordan du opbygger lektier og lektioner, forklarer hvordan du opbygger en video samt viser de tekniske muligheder, du har. Udgivelsen handler også om, hvordan du og dine elever kan anvende video i lektioner, projektperioder, under opgaveskrivning og som repetition til eksamen. Flipped Classroom kom godt i gang er krydret med praktiske eksempler, billeder, fotos, illustrationer og figurer, der giver overblik og lynhurtigt sammenfatter de vigtigste pointer.

4 Grafisk præsentation og billedbehandling - med Office og GIMP 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Lars Ljungqvist Et komplet undervisningsmateriale til faget Grafisk Præsentation. 60 opgaver 50 eksempler 50 videopræsentationer Ordbog med beskrivelse af 25 grafiske begreber ebog Grafisk præsentation og billedbehandling - med Office og GIMP - 1 år Grafisk præsentation og billedbehandling - med Office og GIMP - 4 år 160,00 DKK 295,00 DKK Grafisk præsentation og billedbehandling er et komplet undervisningsmateriale til faget Grafisk præsentation. Samtidig er det en generel introduktion til grafisk arbejde, og hvordan man producerer pæne brochurer, plakater og lignende. Udgivelsen er opdelt i en teori- og øvelsesdel. Teoridelen giver en introduktion til grafisk præsentation efterfulgt af en gennemgang af de vigtigste emner. Undervejs præsenterer udgivelsen relevante grafiske udtryk og begreber. Øvelsesdelen indledes med Publisher. Dernæst følger en del med de grafiske muligheder i de øvrige Office-programmer. Excel er god til at vise tal i diagrammer, og PowerPoint kan fx lave organisationsdiagrammer. Ellers handler øvelsesdelen om billedbehandling i GIMP. GIMP er et gratis men professionelt program til billedbehandling. GIMP er samtidig et gratis alternativ til Adobes Photoshop. Der er video til alle eksemplerne i udgivelsen - sammenlagt mere end en times video. Grafisk præsentation henvender sig til version 2.6.x. af GIMP.

5 Grundtvig. Introduktion og tekster 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Anders Holm En grundig introduktion til Grundtvigs tænkning og aktuelle betydning. 250,00 DKK Inkl. moms Udgivelsen lægger både en historisk og nutidig vinkel på Grundtvig og hans politiske, kulturelle og samfundsmæssige betydning. Der er fokus på otte sider af Grundtvigs offentlige fremtræden: romantikeren historikeren politikeren folkeoplyseren mytologen præsten salmedigteren danskeren Materialet indeholder grundige introduktioner til de otte temaer og en lang række genremæssigt meget forskellige tekster. Hertil kommer en række illustrationer, der supplerer fremstillingen. Bogen kan bl.a. anvendes i fagene dansk, historie og religion, både i enkeltfaglige og tværfaglige forløb.

6 hf & vuc - målgrupper, pædagogik og udvikling 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Lene Trolle Schütter, Sophie Holm Strøm, Gunna Funder Hansen Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime Pædagogik og didaktik i praksis på hf- og vuc-området. 495,00 DKK Inkl. moms Udgivelsen giver avu- og hf- læreren redskaber til at håndtere de mange og nye pædagogiske udfordringer på hf- og vuc-området. HF & VUC - målgrupper, pædagogik og udvikling opfordrer og udfordrer læreren til didaktisk refleksion over egen undervisningspraksis uanset om man arbejder med kursister på fvu, obu, avu, hfe eller 2-årigt hf. Udgivelsen sætter fokus på praksis og giver konkrete eksempler på, hvordan man arbejder med fx Faglig læsning Skriftlighed Undervisningsdifferentiering Innovation Klasseledelse Ordblindeundervisning Inklusion. Bogen er et must for både den erfarne og den nyuddannede lærer, fordi hf- og vuc-området er under konstant forandring. Udgivelsen kan indgå som led i pædagogisk udvikling både for den enkelte lærer og for hf- og vuc-centret som helhed. Pædagogikumkandidater vil kunne bruge udgivelsen som øjenåbner for de særlige udfordringer hf-læreren står overfor og midt i. Bidragene til HF & VUC - målgrupper, pædagogik og udvikling er skrevet af forskere og erfarne praktikere såsom lærere, læse- og skrivevejledere og ordblindeundervisere. Jan Jensen - en maler til tiden 1. udgave, 2009 ISBN Forfatter(e) Rolf Dorset Et kunstnerportræt af maleren og skulptøren Jan Hartvig Jensen, der er kendt for sit moderne udtryk og energiske penselstrøg. 245,00 DKK Inkl. moms Denne bog tegner et portræt af kunstneren Jan Jensen, der voksede op i et hjem med tradition for landskabsmalerier, men allerede i sin ungdom vendte sig mod den ekspressionistiske Cobra-stil. Gennem sit liv har Jan Jensen også været under indflydelse af stilretninger såsom fotorealismen, kubismen, og pointilismen. Inspirationen til hans motiver hentes skiftesvis fra den samfundspolitiske scene i både Danmark og udland og fra det nære familieliv. Et gennemgående tema i især de yngre år i Jan Jensens liv og værker er provokationen af og opgøret med systemet og dets begrænsninger af kreativiteten. Med alderen skiftede hans fokus dog fra provokationen til menneskets fortælling, og i de senere år antog mange af hans værker et poetisk udtryk. Bogen viser også nogle af de skulpturer, Jan Jensen har lagt navn til gennem tiden.

7 Kierkegaard - lidenskabens tænker 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) John Rydahl, Pia Søltoft, Mette Berndsen En aktualiserende indføring i Kierkegaards tænkning. 225,00 DKK Inkl. moms Bogen fokuserer på fem centrale fænomener, som et menneske kun kan nærme sig og forstå gennem lidenskaben, nemlig angsten, friheden, skylden, kærligheden og troen. For at aktualisere Kierkegaards tænkning har fem kendte billedkunstnere givet hver deres kunstneriske fortolkning af et af de centrale temaer hos Kierkegaard: Peter Brandes (angsten) Erik A. Frandsen (friheden) Christian Lemmerz (skyld) Cathrine Raben Davidsen (kærligheden) Maja Lisa Engelhardt (troen). Bogen er opgavebaseret og indeholder en lettilgængelig introduktion til Kierkegaards tænkning, et alsidigt tekstuddrag fra hans værker og en række perspektiverende tekster og billeder. Udgivelsen lægger op til refleksion og selvstændig bearbejdning af Kierkegaards tanker og filosofi i en nutidig kontekst. Bogen kan anvendes i fagene dansk, filosofi, religion og billedkunst. Desuden vil den være velegnet til AT-forløb. Motiverende relationer. Lærer-elev-relationer i gymnasieundervisning 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Dorte Ågård Ph.d.-afhandling i let forkortet udgave. 198,00 DKK Inkl. moms Bogen undersøger sammenhængen mellem gymnasieelevers motivation og deres oplevelse af relationen til deres lærere. Den præsenterer ny pædagogisk teori og giver indsigt i, hvordan elever selv beskriver undervisningen og lærernes betydning for deres engagement. Bogen viser, hvordan stort set alt, hvad en lærer gør, tolkes relationelt af eleverne - oftest uden, at læreren er opmærksom på det. Relationsoptikken samler en lang række højaktuelle temaer i gymnasiedebatten, fx elevers "skoletræthed" og koncentrationsproblemer, klasseledelse, lærerstrategier i forhold til elevers computerbrug, indretning af undervisningsrum samt gymnasielærerrollens udvikling. Bogen henvender sig primært til lærere, studievejledere, uddannelsesledere, rektorer og pædagogikumkursister i gymnasiet, men også til undervisere og ledere fra andre skoleformer.

8 Motiverende relationer. Lærer-elev-relationer i gymnasieundervisning 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Dorte Ågård Ph.d.-afhandling i let forkortet udgave. Motiverende relationer. Lærer-elev-relationer i gymnasieundervisning - 4 år 148,00 DKK Bogen undersøger sammenhængen mellem gymnasieelevers motivation og deres oplevelse af relationen til deres lærere. Den præsenterer ny pædagogisk teori og giver indsigt i, hvordan elever selv beskriver undervisningen og lærernes betydning for deres engagement. Bogen viser, hvordan stort set alt, hvad en lærer gør, tolkes relationelt af eleverne - oftest uden, at læreren er opmærksom på det. Relationsoptikken samler en lang række højaktuelle temaer i gymnasiedebatten, fx elevers "skoletræthed" og koncentrationsproblemer, klasseledelse, lærerstrategier i forhold til elevers computerbrug, indretning af undervisningsrum samt gymnasielærerrollens udvikling. Bogen henvender sig primært til lærere, studievejledere, uddannelsesledere, rektorer og pædagogikumkursister i gymnasiet, men også til undervisere og ledere fra andre skoleformer. Online marketing - annoncering på søgemaskiner (AdWords) og søgemaskineoptimering (SEO) 1. udgave, 2017 ISBN Forfatter(e) Jakob Helnæs Jensen, Dennis K. Nielsen En temaudgivelse, som hjælper til at få styr på de grundlæggende begreber, inden for online marketing og søgemaskiner. Online marketing - annoncering på søgemaskiner (AdWords) og søgemaskineoptimering (SEO) - 1 år Online marketing - annoncering på søgemaskiner (AdWords) og søgemaskineoptimering (SEO) - 4 år 150,00 DKK 300,00 DKK Online marketing ibog er en temaudgivelse, som hjælper til at få styr på de grundlæggende begreber, inden for den fagre nye verden som er online marketing. Online marketing ibog har undertitlen AdWords og SEO, og det er lige præcis det udgivelsen handler om. De første to kapitler introducerer Online marketing og Online markedsføringskanaler, som danner afsæt for en gennemgang af AdWords og SEO. Den teoretiske fremstilling er krydret med gode eksempler og illustrationer. Materialet henvender sig primært til fagene afsætning og IT, men kan med fordel læses af alle der ønsker en kort og letlæst introduktion til emnet.

9 Online videoer - på sociale medie- platforme. MÆRKK udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Thomas Mosebo Simonsen, Steen Ledet Christiansen, Iben Bredahl Jessen, Ole Ertløv Hansen, Lennard Højbjerg, Jørgen Riber Christensen Online videoer eller p2p-videoer på sociale medieplatforme handler om, hvordan videoer distribueres og deles på internettet. 295,00 DKK Inkl. moms Med de sociale medieplatformes venne-netværk skabes opmærksomhed omkring audiovisuelle formater som: Viraler, Haul Vlogs, Remix og Mash Ups. Det er en kommunikation i nye formater, der overskrider den traditionelle broadcasting og skaber brugernes muligheder for at kommunikere med levende billeder uden de store medieagenturer eller statens indblanding. Den nye og frie kommunikation synes helt uden kontrol, men undgår man den markedsindflydelse, som i mange år har været den kontrollerende faktor? Og skabes der nye former for kommunikation, eller er de blot afledte af traditionelle og kendte kommunikationsformer med levende billeder? Online videoer på sociale medieplatforme sætter gennem en række artikler fokus på brugen og betydningen såvel som den æstetiske udformning af den audiovisuelle kommunikation til og fra brugere på internettet. Bogen er den anden i serien MÆRKK Æstetik og Kommunikation.

10 Oplevelsesstedet - tekstanalytiske tilgange til oplevelsesdesigns. MÆRKK udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Rasmus Grøn, Peter Allingham, Julie Bouchet, Sanne Dollerup, Nicolai Jørgensgaard Graakjær, Falk Heinrich, Sarai Løkkegaard, Kristina Skovgaard Pedersen, Tove Arendt Rasmussen, Christian Jantzen En bog om design af fysiske oplevelsessteder. 295,00 DKK Inkl. moms Oplevelsesstedet - tekstanalytiske tilgange til oplevelsesdesigns handler om design af fysiske oplevelsessteder. Det er en problemstilling, som bliver mere og mere påtrængende i takt med, at brugere af det offentlige rum det være sig borgere, turister eller forbrugere forventer, at private og offentlige instanser leverer andet og mere end funktionalitet og brugbarhed, når de optræder fysisk i bybilledet. Den kendsgerning, at handel i stigende grad flyttes fra det fysiske til det virtuelle rum, burde desuden gøre oplevelsesdesign til et strategisk ærinde for detailvirksomheder, hvis den fysiske butik fremover skal kunne klare sig i konkurrencen med nettet. Nogle servicevirksomheder behøver ikke frygte denne konkurrence, da de har et produkt, som skal forbruges på stedet, fx hoteller og restauranter. For disse erhverv gælder det imidlertid, at de må skille sig ud på andet end pris, hvis beliggenheden ikke af sig selv gør opholdet på stedet unikt. Servicedesign er en af måderne at gøre en forskel på. Dette design kan imidlertid kopieres og måske overgås af konkurrenten. Oplevelsesdesign er derfor et oplagt alternativ. Oplevelsesdesign er også et godt tilbud til kulturinstitutioner som biblioteker og museer, der skal leve op til krav om øgede besøgsog/eller udlånstal. Disse institutioner skal endvidere forholde sig til deres kunders forventninger om, at samlingerne præsenteres på en tidssvarende, mere sansenær og mere brugerinvolverende måde. Det er meget vel tænkeligt, at andre offentlige institutioner som fx sygehuse, plejehjem og skoler snart stilles over for samme udfordringer. De skal til at tænke på sig selv som potentielle oplevelsessteder. Hvordan undgår man, at der om føje år kun findes frisørsaloner, kaffebarer og en sporadisk bank i bymidten? Design af oplevelsessteder handler ikke kun om omsætning og overlevelse under nye konkurrencevilkår. Det handler også om at sikre et afvekslende, mangfoldigt og spændende offentligt liv, der tilbyder mulighed for både udfoldelse, adspredelse og indsigt. Oplevelsesstedet handler ikke om, hvordan designprocessen foregår. Bogen behandler steder, der er blevet designet, så de er oplevelsesrige. Oplevelsesstedet gennemgår eksempler på bemærkelsesværdige oplevelsessteder inden for detailhandlen, hotel- og restaurationsbranchen, folkebiblioteket og kunst dvs. kunst, der enten er stedsspecifik eller rokker ved forholdet mellem krop og sted. Hensigten er at analysere, hvad der virker, og eventuelt hvad det så bevirker. Tanken er at udlede principper for godt oplevelsesdesign ved at studere eksempler, der har haft succes. Det skulle gerne inspirere til mere godt oplevelsesdesign. Metoden beskrives nærmere i første kapitel, der også introducerer bogens øvrige kapitler. Oplevelsesstedet er skrevet af medlemmer fra MÆRKK, en vidensgruppe på Institut for Kommunikation (Aalborg Universitet). Alle bidragsydere på nær en tilhører sektionen Oplevelsesdesign.

11 Per Kirkeby Bind 1+2 (sampak) Dansk version 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Ane Hejlskov Larsen Sampak med Per Kirkeby. Malerier (Bind 1) og Per Kirkeby. Malerier (Bind 2) ,00 DKK Inkl. moms Per Kirkeby. Malerier (Bind 1) Registrant over Per Kirkebys malerier fra den første spæde begyndelse i 1957 til det år, hvor hans udenlandske karriere begyndte. Bogen består af gengivelse af samtlige billeder i farver. Teksten i de tolv kapitler analyserer Per Kirkebys kunstneriske udvikling og temaerne i hans billedværker. Per Kirkeby. Malerier (Bind 2) Udgivelsen omhandler Per Kirkebys internationale gennembrud, som fandt sted i perioden fra 1978 til Samtidig indeholder den en værkfortegnelse over kunstnerens malerier, overmalinger og tavler fra perioden. Per Kirkeby. Malerier (Bind 1) 1. udgave, 2002 ISBN Forfatter(e) Ane Hejlskov Larsen Registrant over Per Kirkebys malerier fra den første spæde begyndelse i 1957 til ,00 DKK Inkl. moms Registrant over Per Kirkebys malerier fra den første spæde begyndelse i 1957 til det år, hvor hans udenlandske karriere begyndte. Bogen består af gengivelse af samtlige billeder i farver. Teksten i de tolv kapitler analyserer Per Kirkebys kunstneriske udvikling og temaerne i hans billedværker. Et pragtværk for enhver, der interesserer sig for Kirkeby.

12 Per Kirkeby. Malerier (Bind 2) 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Ane Hejlskov Larsen Udgivelsen omhandler Per Kirkebys internationale gennembrud, som fandt sted i perioden fra 1978 til Samtidig indeholder den en værkfortegnelse over kunstnerens malerier, overmalinger og tavler fra perioden ,00 DKK Inkl. moms Den danske maler Per Kirkeby (f. 1938) har med sin omfattende og originale produktion siden begyndelsen af 1960 erne opnået international anerkendelse. Denne bog omhandler det internationale gennembrud, som fandt sted i perioden fra 1978 til Samtidig indeholder den en værkfortegnelse over kunstnerens malerier, overmalinger og tavler fra perioden. Bogen er en fortsættelse af kunsthistoriker Ane Hejlskov Larsens første værkkritiske udgivelse på 500 sider, der udkom i en dansk udgave på Borgens Forlag i 2002 og i en engelsk udgave på Verlag der Buchhandlung Walther König i Bind I rummede en værkfortegnelse over Kirkebys malerier, overmalinger og tavler i årene fra 1957 til Bind II dækker Kirkebys internationale gennembrud, og i bogens fem kapitler giver Ane Hejlskov Larsen et overblik over Per Kirkebys maleriske produktion i 10-året. I disse år bliver Kirkeby bl.a. professor ved kunstakademiet i Karlsruhe, får op igennem årtiet separatudstillinger på anerkendte europæiske udstillingssteder samt deltager i toneangivende gruppeudstillinger. Kirkeby forlader de kvadratiske masonitmalerier fra 1960 erne og 1970 erne til fordel for store lærreder og slår over i dramatiske figurkompositioner, som snart afløses af en konceptuel kubisme. Med inspiration fra den europæiske kunsthistorie og fra egne erfaringer med skulptur udvikler han nye motiver og faser i sit maleri. Kirkeby bliver en del af det kunstmiljø, der samler sig om den tyske gallerist Michael Werner i Køln. Han udvikler et særligt forhold til byen Aars i Vesthimmerland, hvor han op igennem 1980 erne giver danskerne mulighed for at følge med i hans kunst via en årligt tilbagevendende efterårsudstilling. Bogens anden del består af en række oversigter, der bygger på et omfattende kildemateriale fra danske og tyske arkiver. Den rummer bl.a. en billedfortegnelse over 630 malerier, 80 tavler og 34 overmalinger fra perioden. Dertil kommer et appendiks til bind I med malerier, der er dukket op efter udgivelsen i Billeddelen bliver suppleret af værkfortegnelsens oplysninger om billedernes udstillingshistorie og proveniens. I oversigten over de udstillinger, som Kirkeby har deltaget i, kan man læse, hvad pressen skrev, og hvordan hans kunst blev fortolket i forhold til tidens kunst- og modestrømninger. Overfor disse kuratoriske fortolkningsgreb sætter Ane Hejlskov Larsen Kirkebys egne indlæg og opfattelser i spil. Kirkebys syn på sin egen kunst og kunstscenen kan følges i oversigten over hans bogudgivelser og gennem citaterne fra hans dagbøger en biografisk oversigt. De seks oversigter opdeles visuelt af opslag med inspirerende tegnings- og fotomateriale fra perioden bl.a. fra Per Kirkebys egne arkiver.

13 Per Kirkeby. Paintings (vol. II) 01. udgave, 2016 ISBN Forfatter(e) Ane Hejlskov Larsen Per Kirkeby. Paintings (vol II) is about Per Kirkeby s breakthrough on to the international art scene, which took place between 1978 and In addition, the publication contains a complete catalogue of the paintings, the overpaintings and the blackboards from the period ,00 DKK Inkl. moms Since the early sixties, the Danish painter Per Kirkeby (born 1938) has been recognized globally for his extensive and original works. This book is about Per Kirkeby s breakthrough on to the international art scene, which took place between 1978 and In addition, the publication contains a complete catalogue of the paintings, the overpaintings and the blackboards from the period. This book is a continuation of the first 500-pages critical work by Ane Hejlskov Larsen, associate Professor in Art History and Museology. Per Kirkeby. Malerier (vol I) was published in Danish at Borgens Forlag in 2002 and in English at Verlag der Buchhandlung Walther König in Volume I contains a complete catalogue of Per Kirkeby s paintings, overpaintings and blackboards from 1957 till Volume II covers Per Kirkeby s international breakthrough. In five chapters, Ane Hejlskov Larsen provides an overview of Per Kirkeby s paintings from this period. During the decade Per Kirkeby becomes Professor at the Academy of Fine Arts in Karlsruhe, opens several solo exhibitions at renowned European galleries and museums and participates in a number of group exhibitions with leading artist groups. Kirkeby abandons the square shaped masonite paintings from the sixties and seventies and turns to large canvases and dramatic figure compositions, which is soon followed by a conceptual cubism. Inspired by European art history and his own experiences with sculptures, Per Kirkeby develops new motives and phases in his paintings. He becomes part of the art environment surrounding the German gallery owner Michael Werner in Cologne. In Denmark, Per Kirkeby develops a special relationship to Aars, a town in the northern part of the country. The local museum, Himmerlands Kunstmuseum, curates an annual exhibition during the 1980 ies. And from here Per Kirkeby s Danish audience is able to follow his work. The second half of the book contains six surveys based on the extensive source materials from Danish and German archives. Among the surveys is a complete catalogue of the 630 paintings, 80 blackboards and 34 overpaintings from the period. Furthermore, an appendix to Volume I is added with paintings turned up after the publication in The paintings are supplemented by information about each painting s exhibition history and provenance from the catalogue. Another survey accounts for each of Per Kirkeby s exhibitions in this period, including press coverage and the reception of his works into the contemporary view on art. Anne Hejlskov Larsen compares these curatorial interpretational approaches with Kirkeby s own views and perceptions. Kirkeby s perceptions of his own art and the art scene in general are indicated in the survey accounting for his publications and in various quotations from his dairies in the biographical survey. The six surveys are visually divided by pages with inspiring drawings and photographic materials from the period, some of it from Per Kirkeby s personal archives.

14 Per Kramers Hovedbog 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Jan Jensen, David Kramer Et bidrag til at bevare mindet om en af Danmarks betydelige kunstnere som mere eller mindre selvforskyldt blev overset af kunst-parnasset. 295,00 DKK Inkl. moms Denne bog er blevet til i et samarbejde mellem en række af Per Krames venner som efter hans død samlede hans efterladte arkiver fra det Jydske kulturministerium i hvilket han var selvbestaltet kulturminister. Per havde planlagt at skabe et selvbiografisk værk over sit livs arbejder i form af en bog, Hovedbog. Døden kom ham dog i forkøbet, som Per selv sagde Livet er en drøm døden vækker os af. Vi har valgt at lave bogen ud fra Pers materiale, teksterne er forfattet af den mangeårige kammerat og kunstnerkollega Jan Jensen, indsamlingen af billedmateriale af vennerne Keld Preuthun, Hans Krull og Pers søn David Kramer. Denne bog er vores bidrag til at bevare mindet om en af Danmarks betydelige kunstnere som mere eller mindre selvforskyldt blev overset af kunst-parnasset.

15 Reklame - eller hvordan sætter man sving i bevidstheden? MÆRKK udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Jørgen Riber Christensen, Iben Bredahl Jessen, Nicolai Jørgensgaard Graakjær, Ole Ertløv Hansen, Lars Pynt Andersen, Anders Bonde, Lennard Højbjerg, Jørgen Stigel I en række artikler ser forskere fra MÆRKK ved Aalborg Universitet ind på forskellige virkemidler i reklamernes univers. 295,00 DKK Inkl. moms Reklame - eller hvordan sætter man sving i bevidstheden? Hvorfor fanger nogle reklamer opmærksomheden, mens langt de fleste bliver ignoreret? I en række artikler ser forskere fra MÆRKK ved Aalborg Universitet ind på forskellige virkemidler i reklamernes univers. Alt det, der gør at reklamerne får fat i vores bevidsthed: Humor, metaforer og musik er nogle af de emner, der tages op. Antologien fokusere også på digitale medier - og hvordan de spiller sammen med mere traditionelle medier og deres udtryk. Reklame - eller hvordan sætter man sving i bevidstheden? indeholder et antal artikler, som med hver deres undgangspunkt er fælles om at sætte fokus på, hvad der skal til for at aktivere opmærksomhed, bevidsthed og adfærd i kraft af medieformidlede reklameproduktioners æstetik. Bogens kapitler omhandler: Sving i bevidstheden, sammenføjningens kunst og bogens artikler Reklame og rammer for dannelse af spillerum Reklamer med sjæl Udviklinger i morskaben i dansk tv-reklame Musik og levende billeder i reklameformatet. En empirisk undersøgelse af relationen Fra tv til net. Reklamer i et tværmedialt og æstetisk perspektiv Reklamefilmens digitale æstetik Virale reklamevideoer. Transgression, markedsføring og sociale medier. Jørgen Stigel er redaktør på Reklame - eller hvordan sætter man sving i bevidstheden? Reklame er første udgivelse i skriftserien MÆRKK - Æstetik og kommunikation

16 Selektion - om udvælgelse af medietekster til analyse. MÆRKK udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Jørgen Riber Christensen, Anker Brink Lund, Thomas Mosebo Simonsen, Iben Bredahl Jessen, Nicolai Jørgensgaard Graakjær, Mark Blach-Ørsten, Rasmus Burkal, Jannie Møller Hartley, Kate Kartveit, Stinne Gunder Strøm Krogager, Karen Klitgaard Povlsen, Ida Willig SELEKTION om udvælgelse af medietekster til analyse undersøger og giver svar på, hvordan man kan begrunde og diskutere udvælgelsen af medietyper, der skal danne grundlag for analyse. 295,00 DKK Inkl. moms Antologiens første kapitler præciserer medietekstperspektivet samt anskueliggør nytteværdien og nødvendigheden af, hvordan man netop reflekterer over og besvarer spørgsmålet: Hvordan kan man begrunde og diskutere udvælgelsen af de medietekster, der skal danne grundlag for analyse? De følgende kapitler giver eksempler på konkrete besvarelser med henvisning til en bred vifte af medier og medietekster. SELEKTION om udvælgelse af medietekster til analyse. MÆRKK ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION henvender sig til forskere og studerende på de universitære humanistiske og samfundsvidenskabelige fag- og studiemiljøer, hvor medietekstanalyse er på dagsordenen. Sprog og kultur 1. udgave, 2000 ISBN Forfatter(e) Laila Thim En grundlæggende introduktion til samspillet mellem to af grundpillerne i ethvert samfund nemlig sprog og kultur. 245,00 DKK Inkl. moms Sprog og kultur er en lærebog, hvis sigte er at give indblik i, hvilke forhold, der kan have betydning, når der handles på tværs af kulturer. Bogen fremmer derved elevernes forståelse for kulturforskellenes betydning for handel. Sproget er enkelt, og alle nye begreber er forklaret. Bogen indeholder opgaver i tilknytning til hvert kapitel samt tværgående opgaver, der tager udgangspunkt i virkeligheden. Den inkluderer desuden et bredt udpluk af gode web-steder, som kan bruges i forbindelse med opgaveløsning eller projektarbejde. Sprog og kultur er skrevet på dansk og kan bruges til fag, der tager fat i den kulturelle dimension af handel.

ISBN Forfatter(e) Ane Hejlskov Larsen Forlag: Systime

ISBN Forfatter(e) Ane Hejlskov Larsen Forlag: Systime Af almen interesse Per Kirkeby. Malerier 1957-1977 (Bind 1) 1. udgave, 2002 ISBN 13 9788721012250 Registrant over Per Kirkebys malerier fra den første spæde begyndelse i 1957 til 1977. 800,00 DKK Inkl.

Læs mere

Brudstykker fra en landsbydegns gulvgrube - 923 citater fra danske stile 1. udgave, 2007

Brudstykker fra en landsbydegns gulvgrube - 923 citater fra danske stile 1. udgave, 2007 Af almen interesse Brudstykker fra en landsbydegns gulvgrube - 923 citater fra danske stile 1. udgave, 2007 ISBN 13 9788761621955 Forfatter(e) Steen Svava Olsen Til dig, som holder af sproget, dets muligheder,

Læs mere

Brudstykker fra en landsbydegns gulvgrube - 923 citater fra danske stile 1. udgave, 2007

Brudstykker fra en landsbydegns gulvgrube - 923 citater fra danske stile 1. udgave, 2007 Af almen interesse Brudstykker fra en landsbydegns gulvgrube - 923 citater fra danske stile 1. udgave, 2007 ISBN 13 9788761621955 Forfatter(e) Steen Svava Olsen Til dig, som holder af sproget, dets muligheder,

Læs mere

Billedkunst - Metode, kronologi tema 1. udgave, 2006

Billedkunst - Metode, kronologi tema 1. udgave, 2006 Design og arkitektur Billedkunst - Metode, kronologi tema 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761611819 Forfatter(e) Ole Laursen, Henrik Scheel Andersen Et must i billedkunstundervisningen. Bogen giver anvendelige

Læs mere

Billedkunst - Metode, kronologi tema 1. udgave, 2006

Billedkunst - Metode, kronologi tema 1. udgave, 2006 Design Billedkunst - Metode, kronologi tema 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761611819 Forfatter(e) Ole Laursen, Henrik Scheel Andersen Et must i billedkunstundervisningen. Bogen giver anvendelige redskaber

Læs mere

Billedkunst - Metode, kronologi tema 1. udgave, 2006

Billedkunst - Metode, kronologi tema 1. udgave, 2006 Design Billedkunst - Metode, kronologi tema 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761611819 Forfatter(e) Ole Laursen, Henrik Scheel Andersen Et must i billedkunstundervisningen. Bogen giver anvendelige redskaber

Læs mere

At læse tegneserier - At lave tegneserier - Ina Korneliussen læser Persepolis 1. udgave, 2015

At læse tegneserier - At lave tegneserier - Ina Korneliussen læser Persepolis 1. udgave, 2015 Billedkunst At læse tegneserier - At lave tegneserier - Ina Korneliussen læser Persepolis 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788770855891 Forfatter(e) Ina Korneliussen Forlag: Cobolt At læse tegneserier - At lave

Læs mere

Flipped Classroom. Erfaringsoplæg: Henning Romme lundaringoplæg

Flipped Classroom. Erfaringsoplæg: Henning Romme lundaringoplæg Flipped Classroom Erfaringsoplæg: Henning Romme lundaringoplæg Henning Romme Lund Lektor i samfundsfag og historie Pædaogisk IT-vejleder Forfatter til Flipped classroom kom godt i gang, Systime 2015. http://flippedclassroom.systime.dk/

Læs mere

Vejledning og uddannelse

Vejledning og uddannelse Vejledning og uddannelse Fag og læsning (hf) 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761668905 Forfatter(e) En øvelsesbaseret udgivelse, der lægger op til at arbejde bevidst, klart og tydeligt med den faglige læsning.

Læs mere

At læse tegneserier - At lave tegneserier - Ina Korneliussen læser Persepolis 1. udgave, 2015

At læse tegneserier - At lave tegneserier - Ina Korneliussen læser Persepolis 1. udgave, 2015 Billedkunst At læse tegneserier - At lave tegneserier - Ina Korneliussen læser Persepolis 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788770855891 Forfatter(e) Ina Korneliussen Forlag: Cobolt At læse tegneserier - At lave

Læs mere

Informationsteknologi

Informationsteknologi Informationsteknologi Grafisk præsentation og billedbehandling - med Office og GIMP 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761642332 Forfatter(e) Lars Ljungqvist Et komplet undervisningsmateriale til faget Grafisk

Læs mere

Flipped Classroom. Organiser din undervisning med Flipped Classroom

Flipped Classroom. Organiser din undervisning med Flipped Classroom Flipped Classroom Organiser din undervisning med Flipped Classroom Henning Romme Lund Lektor i samfundsfag og historie Pædaogisk IT-vejleder Forfatter til Flipped classroom kom godt i gang, Systime 2015.

Læs mere

Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005

Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005 Kommunikation/it Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761609915 Forfatter(e) Hans Jensen En grundlæggende indføring i fortælleforhold og dramaturgiske

Læs mere

International økonomi

International økonomi International økonomi Fag og læsning (hhx) 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761668615 Forfatter(e) Henrik Wiwe Mortensen, Jeanette Hassing, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Mikkel Stampe Hjorth,

Læs mere

Informationsteknologi

Informationsteknologi Informationsteknologi Grafisk præsentation og billedbehandling - med Office og GIMP 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761642332 Forfatter(e) Lars Ljungqvist Et komplet undervisningsmateriale til faget Grafisk

Læs mere

Hurt igt overblik Introduktioner til elevøvelser 85 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer ca. 200 sider

Hurt igt overblik Introduktioner til elevøvelser 85 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer ca. 200 sider Teknologi Fag og læsning (htx) 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761668646 Forfatter(e), Signe Søndergaard Irminger, Thorleif Bundgaard, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Karin Kirkegaard Rasmussen,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin December 2017 Institution Horsens HF & VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hf/hfe Billedkunst C-niveau

Læs mere

LÆRING OG IT. kompetenceudvikling på de videregående uddannelser REDIGERET AF HELLE MATHIASEN AARHUS UNIVERSITETSFORLAG

LÆRING OG IT. kompetenceudvikling på de videregående uddannelser REDIGERET AF HELLE MATHIASEN AARHUS UNIVERSITETSFORLAG Læring og it LÆRING OG IT kompetenceudvikling på de videregående uddannelser REDIGERET AF HELLE MATHIASEN AARHUS UNIVERSITETSFORLAG LÆRING OG IT kompetenceudvikling på de videregående uddannelser Forfatterne

Læs mere

Eksempler på spørgsmål C + B niveau

Eksempler på spørgsmål C + B niveau Eksempler på spørgsmål C + B niveau Forbehold: 1. Det siger sig selv at spørgsmålenes udformning skal være i overensstemmelse med undervisningspraksis, som kan ses i undervisningsbeskrivelsen. 2. Eksaminanderne

Læs mere

Afsætning 1 (Læreplan 2010) 1. udgave, Hurtigt overblik Følger læreplanen og indeholder en gennemgang af afsætningsfagets kernestofområder.

Afsætning 1 (Læreplan 2010) 1. udgave, Hurtigt overblik Følger læreplanen og indeholder en gennemgang af afsætningsfagets kernestofområder. Afsætning Afsætning 1 (Læreplan 2010) 1. udgave, 2010 ISBN 13 9788761627940 Forfatter(e) Morten Haase, René Mortensen, Michael Bregendahl, Birte Ravn Østergaard Følger læreplanen og indeholder en gennemgang

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin December/ Januar 2017-18 Institution Nordvestsjællands HF og VUC Slotshaven 5 4300 Holbæk Uddannelse Fag og

Læs mere

Nedslag i børnelitteraturforskningen 3

Nedslag i børnelitteraturforskningen 3 Nedslag i børnelitteraturforskningen 3 Tom Jørgensen, Henriette Romme Thomsen, Emer O Sullivan, Karín Lesnik-Oberstein, Lars Bøgeholt Pedersen, Anette Øster Steffensen og Nina Christensen Nedslag i børnelitteraturforskningen

Læs mere

Indledning. Pædagogikkens væsen. Af Dorit Ibsen Vedtofte

Indledning. Pædagogikkens væsen. Af Dorit Ibsen Vedtofte Forord Pædagogik for sundhedsprofessionelle er i 2. udgaven gennemskrevet og suppleret med nye undersøgelser og ny viden til at belyse centrale pædagogiske begreber, der kan anvendes i forbindelse med

Læs mere

FRIDA KAHLO Kunst og iscenesættelse. Ved underviser Mette Rold, adjunkt www. SKAPOS.dk

FRIDA KAHLO Kunst og iscenesættelse. Ved underviser Mette Rold, adjunkt www. SKAPOS.dk FRIDA KAHLO Kunst og iscenesættelse Ved underviser Mette Rold, adjunkt www. SKAPOS.dk KUNST OG SELVISCENESÆTTELSE Hvad er identitet og hvordan iscenesætter du dig selv? Frida Kahlos (1907-1954) værker

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin MajJuni 2018 Institution VUC HolstebroLemvigStruer Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hf/hfe Billedkunst

Læs mere

Skovgaard Museet. Formidling 2013/2014

Skovgaard Museet. Formidling 2013/2014 Skovgaard Museet Formidling 2013/2014 Kalender 2013/2014 SÆRUdstillinger 30. maj - 1. september 2013 De ved, hvad de gør! Jørgen Haugen Sørensen Bidske hunde, ansigtsgrimasser og en grædende gris. Oplev

Læs mere

Billedkunst B stx, juni 2010

Billedkunst B stx, juni 2010 Billedkunst B stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Fagets primære genstandsfelt er billedkunst og arkitektur. Faget inddrager fænomener fra hele det visuelle felt. Kunst og arkitektur tjener

Læs mere

Uddannelse under naturlig forandring

Uddannelse under naturlig forandring Uddannelse under naturlig forandring Uddannelse under naturlig forandring 2. udgave Finn Wiedemann Syddansk Universitetsforlag 2017 Forfatteren og Syddansk Universitetsforlag 2017 Sats og tryk: Specialtrykkeriet

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin MajJuni 2019 Institution VUC HolstebroLemvigStruer Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hf/hfe Billedkunst

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE

UNDERVISNINGSMATERIALE UNDERVISNINGSMATERIALE Målgruppe: mellemtrinnet (eller 2-5. kl.) Undervisningsforløbet er tilrettelagt af Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum og HEART/ undervisning. Booking af undervisningsforløbet

Læs mere

Kapitel 1 Den mangfoldige psykologi

Kapitel 1 Den mangfoldige psykologi Undervisningsbeskrivelse Termin Sommereksamen 2018 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold Herning HF og VUC HF enkeltfag Psykologi C Lise Holck Jørgensen 17psc70, 17psc71, 17psc72 Oversigt over

Læs mere

Seks vandringer i fiktionens skov

Seks vandringer i fiktionens skov Umberto Eco Seks vandringer i fiktionens skov Oversat af Søren Søgaard Seks vandringer i fiktionens skov indgår i serien Læringsarenaer 2006 Alinea, København Original amerikansk titel: Six Walks in the

Læs mere

TEKNISK GYMNASIUM HTXHJØRRING HTX TEKNISK GYMNASIUM HJØRRING 2015. eucnord.dk

TEKNISK GYMNASIUM HTXHJØRRING HTX TEKNISK GYMNASIUM HJØRRING 2015. eucnord.dk TEKNISK GYMNASIUM HTXHJØRRING HTX TEKNISK GYMNASIUM HJØRRING 2015 eucnord.dk Velkommen til HTX Hjørring Studieforberedelse og almendannelse Teknisk Gymnasium tilbyder et fællesskab, hvor aktiviteterne

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj-juni 14/15 Hf

Læs mere

DORTE SKOT-HANSEN BYEN SOM SCENE

DORTE SKOT-HANSEN BYEN SOM SCENE DORTE SKOT-HANSEN BYEN SOM SCENE - kultur- og byplanlægning i oplevelsessamfundet BIBLIOTEKARFORBUNDET BYEN SOM SCENE - kultur- og byplanlægning i oplevelsessamfundet DORTE SKOT-HANSEN BYENSOMSCENE SCENE

Læs mere

En kommentar til Becks model

En kommentar til Becks model 74 KOMMENTARER En kommentar til Becks model Thomas Dyreborg Andersen, Institut for Skole og Læring, Professionshøjskolen Metropol Morten Philipps, Institut for Skole og Læring, Professionshøjskolen Metropol

Læs mere

Hvad er en bachelor?

Hvad er en bachelor? 8 hvad er en bachelor? Hvad er en bachelor? En universitetsuddannelse kan sammensættes på flere måder, men består typisk af to dele en bacheloruddannelse på tre år og en kandidatuddannelse på to år. Bacheloruddannelsen

Læs mere

UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING Målgruppe: Mellemtrin

UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING  Målgruppe: Mellemtrin UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING WWW.HEARTMUS.DK Målgruppe: Mellemtrin Lærervejledning Materialet er opbygget som et forløb med et før-under-efter

Læs mere

Spørgsmål til eksamen hf C2 forår 2014.

Spørgsmål til eksamen hf C2 forår 2014. Spørgsmål til eksamen hf C2 forår 2014. Spørgsmål 1 a) Udvælg en bygning du kender og gennemgå bygningen (eksteriør som interiør). Du skal anvende 3 analyseniveauer: b) Sammenlign den udvalgte bygning

Læs mere

Horsens Kunstmuseum. Museologi og kuratering Undervisningsmateriale til stx og hf

Horsens Kunstmuseum. Museologi og kuratering Undervisningsmateriale til stx og hf Horsens Kunstmuseum Museologi og kuratering Undervisningsmateriale til stx og hf Introduktion Horsens Kunstmuseum - et museum for nyere kunst Horsens Kunstmuseum fokuserer på den moderne kunst. Udgangspunktet

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING. Her finder du: Hvad er klatværket? Formål Afsender Brugssituation Klatværkets opbygning Faglige mål Trinmål Litteraturliste

LÆRERVEJLEDNING. Her finder du: Hvad er klatværket? Formål Afsender Brugssituation Klatværkets opbygning Faglige mål Trinmål Litteraturliste Udforsk billedkunsten og den visuelle kultur med dine elever gennem det digitale univers Klatværket. Oplev mange anerkendte kunstværker gennem fem fællesmenneskelige temaer. Lad eleverne gå på opdagelse

Læs mere

Indhold. Del 1 Kulturteorier. Indledning... 11

Indhold. Del 1 Kulturteorier. Indledning... 11 Indhold Indledning... 11 Del 1 Kulturteorier 1. Kulturbegreber... 21 Ordet kultur har mange betydninger. Det kan både være en sektion i avisen og en beskrivelse af menneskers måder at leve. Hvordan kultur

Læs mere

Den digitale revolution

Den digitale revolution datalogisk institut københavns universitet Den digitale revolution fortællinger fra datalogiens verden DIKU 1970 2010 Den digitale revolution fortællinger fra datalogiens verden Datalogisk Institut, Københavns

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin December 2018 Institution Horsens HF & VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hf/hfe Billedkunst C-niveau

Læs mere

Entreprenørship i EUD regi 1. udgave, 2011. Hurt igt overblik 3 videoer 10 tabeller 14 opgaver 49 illustrationer 14 ordforklaringer 70 sider ebog

Entreprenørship i EUD regi 1. udgave, 2011. Hurt igt overblik 3 videoer 10 tabeller 14 opgaver 49 illustrationer 14 ordforklaringer 70 sider ebog Innovation Entreprenørship i EUD regi 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761637956 Forfatter(e) Hans-Christian Keller Rix 3 videoer 10 tabeller 14 opgaver 49 illustrationer 14 ordforklaringer 70 sider ebog Entreprenørship

Læs mere

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum :

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum : Roskilde Bibliotekerne / Bibliotekspolitik I Roskilde Kommune er bibliotekerne en vigtig del af lokalsamfundet. Via sine aktiviteter og tilbud til borgerne understøtter bibliotekerne kommunens vision om,

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Ungdomsuddannelser Kaarina Kaikkonen You Remain In Me 29/05/2018 16/09/2018 Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Kaarina Kaiikonen

Læs mere

ARKITEKTUR KUNST. - En udvidelse af KUNSTEN - Museum of Modern Art Aalborg

ARKITEKTUR KUNST. - En udvidelse af KUNSTEN - Museum of Modern Art Aalborg ARKITEKTUR KUNST - En udvidelse af KUNSTEN - Museum of Modern Art Aalborg Præsentation. Arkitektur og Design. 2009 Aalborg Universitet. Arkitektur Ba5-9 Camilla Ulfkjær Ammitzbøll Dorte Skou Lauge Andersen

Læs mere

Guide til lektielæsning

Guide til lektielæsning Guide til lektielæsning Gefions lærere har udarbejdet denne guide om lektielæsning. Den henvender sig til alle Gefions elever og er relevant for alle fag. Faglig læsning (=lektielæsning) 5- trinsmodellen

Læs mere

forklare forskellen mellem forklare forskellen mellem Eleven bør være i stand til at skelne mellem sin egen subjektive smag inden for kunst og æstetik

forklare forskellen mellem forklare forskellen mellem Eleven bør være i stand til at skelne mellem sin egen subjektive smag inden for kunst og æstetik Billedkunst Faglige mål med kommentarer fra vejledningen 2017 B STX C STX Kommentarer undersøge en problemstilling gennem en vekselvirkning mellem praksis, analyse og teori undersøge en problemstilling

Læs mere

Inklusion gennem æstetiske læreprocesser

Inklusion gennem æstetiske læreprocesser Inklusion gennem æstetiske læreprocesser Projektarbejdsformen og skabende processer som udgangspunkt for inkluderende fællesskaber i dagtilbud Udviklingsprojekt i Aalborg Kommune 2012 Indledning Hvorfor

Læs mere

Når ledelse sker - mellem viden og væren 1. udgave 1. oplag, 2015

Når ledelse sker - mellem viden og væren 1. udgave 1. oplag, 2015 1 Når ledelse sker - mellem viden og væren 1. udgave 1. oplag, 2015 2015 Nyt Perspektiv og forfatterne Alle rettigheder forbeholdes Mekanisk, elektronisk, fotografisk eller anden gengivelse af eller kopiering

Læs mere

Konferencen finder sted mandag den 16. september kl. 10-16 på Syddansk Universitet, Campusvej 55, Odense

Konferencen finder sted mandag den 16. september kl. 10-16 på Syddansk Universitet, Campusvej 55, Odense Invitation til konferencen VUC deler viden 2013 VUC Videnscenters første konference VUC deler viden 2013 viser resultater og deler viden om vigtige udviklingstendenser og projekter i og omkring VUC. Konferencen

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 05/06 Selandia-CEU,

Læs mere

Informationsteknologi

Informationsteknologi Informationsteknologi Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761609915 Forfatter(e) Hans Jensen En grundlæggende indføring i fortælleforhold og

Læs mere

Hurt igt overblik En introduktion til erhvervsøkonomi på C-niveau.

Hurt igt overblik En introduktion til erhvervsøkonomi på C-niveau. Erhvervsøkonomi C Erhvervsøkonomi ISBN 13 9788761627032 En introduktion til erhvervsøkonomi på C-niveau. 176.00 DKK Inkl. moms Lærebogen C Erhvervsøkonomi er en fortsættelse af lærebogen FED Erhvervsøkonomi

Læs mere

En museumsudstilling kræver mange overvejelser

En museumsudstilling kræver mange overvejelser En museumsudstilling kræver mange overvejelser Forfatter: Michaell Møller, Cand. mag. Int. i Virksomhedskommunikation med specialisering i Dansk Indledning Når danskerne i dag går på museum skal det være

Læs mere

DEN STRESSEDE UNGDOM

DEN STRESSEDE UNGDOM DEN STRESSEDE UNGDOM HVOR STORT ER PROBLEMET? OG HVAD KAN VI GØRE VED DET? KONFERENCE ODENSE MØDECENTER GENERATOR KURSER OG KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK DEN STRESSEDE UNGDOM Jeg begyndte for

Læs mere

Lærerinformation og undervisningsmateriale i forbindelse med udstillingen Dyredamer på KunstCentret Silkeborg Bad 20. maj 18.

Lærerinformation og undervisningsmateriale i forbindelse med udstillingen Dyredamer på KunstCentret Silkeborg Bad 20. maj 18. 1 Lærerinformation og undervisningsmateriale i forbindelse med udstillingen Dyredamer på KunstCentret Silkeborg Bad 20. maj 18. september 2011 Generel information i forbindelse med besøg på KunstCentret

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin juni 2017 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Marie Kruses Skole, gymnasiet Stx Billedkunst

Læs mere

Bogen henvender sig til alle ungdomsuddannelser samt de videregående uddannelser. Anvendt psykologisk leksikon 1. udgave, 2009

Bogen henvender sig til alle ungdomsuddannelser samt de videregående uddannelser. Anvendt psykologisk leksikon 1. udgave, 2009 Psykologi Anvendt psykologi 5. udgave, 2007 ISBN 13 9788761619785 Forfatter(e) Bokforlaget Natur Och Kultur Bogen lægger vægt på en bred orientering i psykologien og skaber dermed overblik over de forskellige

Læs mere

Første del 1.1 Sådan begyndte mit praksisforløb

Første del 1.1 Sådan begyndte mit praksisforløb Første del 1.1 Sådan begyndte mit praksisforløb I maj måned 2008 tog jeg kontakt til uddannelsesinstitutionen Professionshøjskolen University College Nordjylland med et ønske om at gennemføre et to måneders

Læs mere

Den lærende pædagog. Pædagogiske kompetencer i praksis. Redaktion: Fl. Andersen og Klaus G. Henriksen. a r e n a e e r r

Den lærende pædagog. Pædagogiske kompetencer i praksis. Redaktion: Fl. Andersen og Klaus G. Henriksen. a r e n a e e r r Den lærende pædagog Pædagogiske kompetencer i praksis Redaktion: Fl. Andersen og Klaus G. Henriksen a r e n a e e r r Den lærende pædagog Pædagogiske kompetencer i praksis Redaktion: Flemming Andersen

Læs mere

Fagplan for billedkunst

Fagplan for billedkunst Formål for faget billedkunst Formålet med undervisningen i billedkunst er, at eleverne ved at skabe, opleve og analysere billeder bliver i stand til at iagttage, reflektere, bruge og forstå billedsprog

Læs mere

Emne og omfang: Steiner-HF Kompetencer og læringsmål: Grammatik og tale øves (løbende igennem hele skoleåret)

Emne og omfang: Steiner-HF Kompetencer og læringsmål: Grammatik og tale øves (løbende igennem hele skoleåret) STUDIEPLAN ENGELSK: 10. klasse (2 ugentlige timer = 51,75 timer) Emne og omfang: Steiner-HF Kompetencer og læringsmål: Grammatik og tale øves (løbende igennem hele skoleåret) Løbende og efter behov dykkes

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse / Studieplan

Undervisningsbeskrivelse / Studieplan Undervisningsbeskrivelse / Studieplan Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2017 Institution VUC Roskilde Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hf Billedkunst C Annie Truelsen

Læs mere

SOCIALT ARBEJDE I TEORI OG KONTEKST

SOCIALT ARBEJDE I TEORI OG KONTEKST SOCIALT ARBEJDE I TEORI OG KONTEKST En grundbog SOCIALT ARBEJDE I TEORI OG KONTEKST er oversat fra engelsk efter Social Work Theories in Context Creating Frameworks for Practice af Joachim Wrang Palgrave

Læs mere

Brug af Facebook til fælles fortolkning og analyse af skønlitteratur

Brug af Facebook til fælles fortolkning og analyse af skønlitteratur Brug af Facebook til fælles fortolkning og analyse af skønlitteratur DANSK, 8. - 9. KLASSE NÅR FACEBOOK DIDAKTISERES OG BRUGES SOM MIDDEL TIL FORTOLKNING AF SKØNLITTERATUR IT lærernetværk, region Nord

Læs mere

Skriv til en målgruppe

Skriv til en målgruppe #26 Opgaveark Dansk, 3.-5. klasse Omfang: 1-2 lektioner Skriv til en målgruppe Målgruppeøvelserne handler om at finde ud af, hvad en målgruppe er og at gøre eleverne dygtigere til at målrette emnevalget

Læs mere

Find og brug informationer om uddannelser og job

Find og brug informationer om uddannelser og job Find og brug informationer om uddannelser og job Uddannelse og job; eksemplarisk forløb 4. 6. klasse Faktaboks Kompetenceområder: Fra uddannelse til job Kompetencemål: Eleven kan beskrive sammenhænge mellem

Læs mere

Et eksempel. Det kan være en god ide at vise en oversigt over det du vil tale om, men du sammensætter selv programmet

Et eksempel. Det kan være en god ide at vise en oversigt over det du vil tale om, men du sammensætter selv programmet 1 Et eksempel. Det kan være en god ide at vise en oversigt over det du vil tale om, men du sammensætter selv programmet 2 Find evt. et par gode billeder der passer til! Kort indledende præsentation 3 4

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 2014 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Marie Kruses Skole, gymnasiet Stx Billedkunst

Læs mere

Pressemeddelelse: Sydslesvigudvalgets fordeling af projektstøtte 2015

Pressemeddelelse: Sydslesvigudvalgets fordeling af projektstøtte 2015 Sydslesvigudvalget Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5590 Fax 3392 5567 E-mail sydslesvigudvalget@uvm.dk www.sydslesvigudvalget.dk CVR nr. 20-45-30-44 Pressemeddelelse: Sydslesvigudvalgets

Læs mere

Den digitale verden er i dag en del af de fleste menneskers dagligdag. Når mennesker bruger

Den digitale verden er i dag en del af de fleste menneskers dagligdag. Når mennesker bruger Menneskers omgang med den digitale teknik Af redaktionen Den digitale verden er i dag en del af de fleste menneskers dagligdag. Når mennesker bruger deres mobiltelefon, ser tv, søger oplysninger på Wikipedia,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 2015 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Marie Kruses Skole, gymnasiet Stx Billedkunst

Læs mere

Baggrund for kampagnen om fælleskab, demokrati og medborgerskab

Baggrund for kampagnen om fælleskab, demokrati og medborgerskab Gymnasiet Baggrund for kampagnen om fælleskab, demokrati og medborgerskab Undersøgelser peger på, at danske unge nok har en stor viden om demokratiske processer, men at denne viden ikke nødvendigvis omsættes

Læs mere

Hurt igt overblik En kulturteoretisk og -analytisk grundbogen om mødet mellem forskellige kulturer.

Hurt igt overblik En kulturteoretisk og -analytisk grundbogen om mødet mellem forskellige kulturer. Kulturforståelse Det kulturelle møde 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761611178 Forfatter(e) Georg Bank-Mikkelsen, Anne Skaarup Rasmussen En kulturteoretisk og -analytisk grundbogen om mødet mellem forskellige

Læs mere

Årsplan 9 & 10 Klasse Dansk Skoleåret 2015/16

Årsplan 9 & 10 Klasse Dansk Skoleåret 2015/16 Hovedformål med faget De forskellige danskfaglige dimensioner skal i stigende grad integreres i arbejdet med sprog og alle typer tekster i afgangsklasserene, inden for de fire kompetenceområder: Læsning,

Læs mere

Naturvidenskabeligt grundforløb

Naturvidenskabeligt grundforløb Naturvidenskabeligt grundforløb Global opvarmning Isis - Arbejdsmappe 1. udgave, 2008 ISBN 13 9788761623331 Forfatter(e) Hans Birger Jensen Arbejdsmappe med arbejdsark og laboratorieforsøg til bogen Global

Læs mere

Lav en udstilling på skolen, på gangen eller i klassen om 1950'erne

Lav en udstilling på skolen, på gangen eller i klassen om 1950'erne Klassetrin: Undervisningsforløb: Opgavetitel Udskoling, 7.-10. klasse Farlig Ungdom Version: 200901 Forfatter: Lav en udstilling på skolen, på gangen eller i klassen om 1950'erne Linda Nørgaard Andersen

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Skoleåret 2017/2018 Institution Fag og niveau Lærer Teknisk Gymnasium, Esbjerg Kommunikation & it C Jane Larsen

Læs mere

Naturvidenskabelig grundforløb

Naturvidenskabelig grundforløb Naturvidenskabelig grundforløb Den naturvidenskabelige revolution 1500-1750 ISBN 13 9788761613813 Forfatter(e) Marie Sørensen, Nanna Dissing Bay Jørgensen Følger de fem videnskabsmænd Kopernikus, Brahe,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2016-2017 maj-juni Institution Horsens HF & VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HF Billedkunst C Eva

Læs mere

Forste / indtryk -ligeva e rd og fa ellesskab O M

Forste / indtryk -ligeva e rd og fa ellesskab O M Forste / indtryk -ligeva e rd og fa ellesskab T D A O M K E R I Indhold Vurderingsøvelse, filmspot og diskussion. Eleverne skal ved hjælp af billeder arbejde med deres egne forventninger til og fordomme

Læs mere

P.S. Krøyer - sikken fest!

P.S. Krøyer - sikken fest! Pædagogisk vejledning P.S. Krøyer - sikken fest! Tema: billedkunst, kulturhistorie, kunsthistorie, biografi Fag: Dansk, billedkunst som valgfag Målgruppe: 8-10. Klasse Hip, hip, hurra, billedet er fra

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 14 HTX

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

At slå op med en 7-årig - Eksemplarisk læsning

At slå op med en 7-årig - Eksemplarisk læsning At slå op med en 7-årig - Eksemplarisk læsning Jens Christensen (5,2 ns) En litterær selfie 5 Sofia Rasmussens essay, At slå op med en 7-årig, har et meget personligt udgangspunkt. Rasmussen fortæller

Læs mere

Musik i tv-reklamer. En tekstanalytisk undersøgelse. Bind 1

Musik i tv-reklamer. En tekstanalytisk undersøgelse. Bind 1 Musik i tv-reklamer - En tekstanalytisk undersøgelse Bind 1 Musik i tv-reklamer en tekstanalytisk undersøgelse Ph.D. afhandling af Nicolai Jørgensgaard Graakjær Vejledt af Christian Jantzen & Alf Björnberg

Læs mere

KØN I HISTORIEN. Agnes S. Arnórsdóttir og Jens A. Krasilnikoff. Redigeret af. Aar h u s Uni v e r sit e t s forl a g

KØN I HISTORIEN. Agnes S. Arnórsdóttir og Jens A. Krasilnikoff. Redigeret af. Aar h u s Uni v e r sit e t s forl a g KØN I HISTORIEN Redigeret af Agnes S. Arnórsdóttir og Jens A. Krasilnikoff Aar h u s Uni v e r sit e t s forl a g Køn i historien Køn i historien Redigeret af Agnes S. Arnórsdóttir & Jens A. Krasilnikoff

Læs mere

sisg GDE D T E T SK S R K I R V V DE D T E se s N E D N DDE D T E

sisg GDE D T E T SK S R K I R V V DE D T E se s N E D N DDE D T E sig DET SKRIV DET SEND DET Lærervejledning & Redaktion: Jakob Skov Øllgård Grafisk design: Marianne Eriksen Foto: Mette Frandsen INDHOLD Til læreren Mistanke om vold? - hvad gør du? Sådan kan materialet

Læs mere

Lærervejledning (STX og HF)

Lærervejledning (STX og HF) Lærervejledning (STX og HF) Uhørt Ungdom for ungdomsuddannelserne Titel Beskrivelse Faglige mål og kernestof Uhørt Ungdom for ungdomsuddannelserne Med udgangspunkt i udstillingen Uhørt Ungdom Forløbet

Læs mere

Workshop om digitale fortællinger og multimodal formidling

Workshop om digitale fortællinger og multimodal formidling Workshop om digitale fortællinger og multimodal formidling - Bedre læring for elever med ordblindhed og læsevanskeligheder Læringscenterets dag d. 29. august 2019 Du finder præsentationen her: http://kortlink.dk/ytgf

Læs mere

Trojka-katalog AFSÆTNING VIRKSOMHEDS ØKONOMI SAMFUNDSFAG. Gads Forlag NIVEAU C 1. UDGAVE NIVEAU A 3. UDGAVE BIND 2 NIVEAU B 3.

Trojka-katalog AFSÆTNING VIRKSOMHEDS ØKONOMI SAMFUNDSFAG. Gads Forlag NIVEAU C 1. UDGAVE NIVEAU A 3. UDGAVE BIND 2 NIVEAU B 3. Hans Henrik Jakobsen Jørgen Sauer SAMFUNDSFAG BIND 2 NIVEAU B Trojka-katalog 2015 Helle Borup Jakobsen Mette Bregendahl Kristensen Peter Manniche Riber ERHVERVS 1 Gads Forlag Nye udgivelser fra Trojka

Læs mere

FLIPPED CLASSROOM MULIGHEDER OG BARRIERER

FLIPPED CLASSROOM MULIGHEDER OG BARRIERER FLIPPED CLASSROOM MULIGHEDER OG BARRIERER Er video vejen frem til at få de studerendes opmærksomhed? Udgivet af Erhvervsakademi Aarhus, forsknings- og innovationsafdelingen DERFOR VIRKER VIDEO 6 hovedpointer

Læs mere

Tværfagligt projekt imellem Kom/IT og design der omhandlede Escape Rooms og en serie af benspænd.

Tværfagligt projekt imellem Kom/IT og design der omhandlede Escape Rooms og en serie af benspænd. Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni, 18/19

Læs mere

Hvad kan DIN skole bruge biblioteket til?

Hvad kan DIN skole bruge biblioteket til? Hvad kan DIN skole bruge biblioteket til? Besøg BIBLIOTEKET Besøg VANDREHALLEN Besøg BIBLIOTEKET Hvordan kan skolen bruge biblioteket? Hvorfor biblioteksbesøg? Tilbuddene veksler mellem kulturel oplevelse

Læs mere

TILBLIVELSER. Aktuelle kulturanalyser

TILBLIVELSER. Aktuelle kulturanalyser TILBLIVELSER Aktuelle kulturanalyser TILBLIVELSER Aktuelle kulturanalyser Redigeret af Erik Granly Jensen og Anne Scott Sørensen SYDDANSK UNIVERSITETSFORLAG 2018 Forfatterne og Syddansk Universitetsforlag

Læs mere

Mellem skole og praktik

Mellem skole og praktik Mellem skole og praktik 1 Vibe Aarkrog Mellem skole og praktik Fire teoretiske forståelsesrammer til belysning af sammenhængen mellem skole og praktik i erhvervsuddannelserne Ph.d.-afhandling Danmarks

Læs mere

Dansk som andetsprog

Dansk som andetsprog Dansk som andetsprog Alverdens dansk - dansk som andetsprog. Basis ISBN 13 9788761683861 Forfatter(e) Hanne Milling, Anne Weile Grundbog til dansk som andetsprog på avu - basis 195,00 DKK Inkl. moms Gennem

Læs mere