Møde nr.: 1 Mødedato: 21. februar 2011 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Center for Job og Afklaring, Norgesvej 2 Ulrik Kragh

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Møde nr.: 1 Mødedato: 21. februar 2011 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Center for Job og Afklaring, Norgesvej 2 Ulrik Kragh"

Transkript

1 REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 1 Mødedato: Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Center for Job og Afklaring, Norgesvej 2 Ulrik Kragh Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Orientering om Center for Job og Afklaring 2 BE Beskæftigelsesankenævnets praksisundersøgelse - Fradrag i kontanthjælp til dækning af børnebidrag 3 BE Status på Budget BE Status for aktiveringsstrategi i BE Sygedagpengeindsatsen BE Siden sidst - Udvalgsformanden og direktøren orienterer, samt orientering fra de øvrige udvalg.

2 Side 2/17 1 BE Orientering om Center for Job og Afklaring Resumé På mødet vil centerchef Mikael Eggert Jørgensen og beskæftigelsesdirektøren orientere om centerets udvikling fra kommunalreformen og frem til nu. Endvidere vil der blive orienteret om centerets aktuelle og evtuel kommende akiviteter blandt andet set i lyset af finanslovsforliget. Sagen afsluttes i Udvalget. Beslutning Vedtaget som indstillet. Ulrik Kragh deltog ikke i mødet.

3 Side 3/17 2 BE Beskæftigelsesankenævnets praksisundersøgelse - Fradrag i kontanthjælp til dækning af børnebidrag Resumé Horsens Kommune har deltaget i Beskæftigelsesankenævnets praksisundersøgelse vedrørende fradrag i kontanthjælp til dækning af børnebidrag efter lov om aktiv socialpolitik 96 a. Ud af 86 sager har Horsens Kommune deltaget med 14 sager. For Horsens Kommunes vedkommende har Beskæftigelsesankenævnet fundet, at 12 afgørelser samlet set er i overensstemmelse med regler og praksis. 2 afgørelser samlet set ville blive ændret eller sagen hjemvist, hvis det havde været en klagesag. Af vedhæftede bilag fremgår hvilke tiltag praksisundersøgelsen har givet anledning til i Horsens Kommune. Sagen afsluttes i Byrådet. Indstilling Direktionen indstiller, at orienteringen tages til efterrretning. Beslutning Indstillingen tiltrådtes. Ulrik Kragh deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Horsens Kommune har som én af syv kommuner deltaget i praksisundersøgelse vedrørende fradrag i kontanthjælp til dækning af børnebidrag efter lov om aktiv socialpolitik (LAS) 96 a. Da kommunen har deltaget i undersøgelsen, skal praksisundersøgelsen behandles af kommunalbestyrelsen jævnfør reglen herom i Retssikkerhedslovens 79 a. Praksisundersøgelsen har omfattet følgende syv kommuner: Favrskov, Horsens, Odder, Samsø, Skanderborg, Syddjurs og Aarhus. Undersøgelsen omfatter 86 sager, hvoraf Horsens Kommune har deltaget med 14 sager.

4 Side 4/17 I lovforarbejdet til LAS 96 a fremgår, at formålet med loven er at begrænse den fremtidige opbygning af bidragsgæld for personer, som modtager kontanthjælp, starthjælp og introduktionsydelse på forsørgersats. En gæld kan blandt andet betyde, at det ikke kan betale sig at arbejde, fordi gælden så kan tvangsinddrives gennem indeholdelse i løn. I løbet af 2008 havde ca modtagere af kontant- og starthjælp samt introduktionsydelse en bidragsgæld til det offentlige på ca kr. i gennemsnit. Det svarer til en samlet gæld til det offentlige på knap 430 mio. kr. Aktuelt har Horsens Kommune 139 kontanthjælpssager, hvor der sker fradag i kontanthjælp til dækning af børnebidrag, svarende til ca. 7 % af samtlige kontanthjælpssager. Den materielle vurdering Afgørelser efter aktivlovens 96 a beror hovedsageligt på en stillingtagen til de fem betingelser i stk. 1-3: 1. Kommunen skal forskudsvis udlægge børnebidrag. 2. Borgeren skal modtage hjælp efter én af følgende (udvalgte forsørgertakster) o 25, stk. 1, nr. 1 (personer fyldt 25 år med forsørgelsespligt over for børn) o 25, stk. 2, nr. 2 (personer under 25 år med visse psykiske lidelser og med forsørgelsespligt over for ikke-hjemmeboende børn o 25, stk. 13 (forsørgertillæg for starthjælpsmodtagere) 3. Borgeren må ikke forsørge eget barn i hjemmet. 4. Borgeren må ikke have forsørgerpligt over for flere end to børn under 18 år, der ikke bor i hjemmet. 5. Kommunen må ikke have fået underretning om en verserende sag ved fogedretten. Resultater fordelt på kommuner - Er afgørelsen samlet set rigtig? Kommunen JA Afgørelsen er i overensstemmelse med regler og praksis. NEJ Afgørelsen ville blive ændret eller sagen hjemvist, hvis det havde været en klagesag. Favrskov 7 7 Horsens 12 2 Odder 10 4 Samsø 0 3 Skanderborg 12 2 Syddjurs 0 14 Århus 12 1 I alt ud af de 86 sager (62 %) er - materielt set - korrekte, og 33 sager (38 %) er forkerte. Ud af de 33 forkerte afgørelser er 26 sager forkerte udelukkende på grund af manglende oplysnnger i sagerne.kun 7 sager ud af de 86 sager (8 %) er forkerte på grund af oplyste fejl.

5 Resultater vedr. delelementerne i ovenstående tabel fremgår af bilaget "Fradrag i kontanthjælp til dækning af børnebidrag", side 41, skema 2. Side 5/17 På baggrund af ovenstående konkluderer Beskæftigelsesankenævnet, at "generelt set har kommunerne således - i de tilstrækkeligt oplyste sager - godt styr på de grundliggende betingelser for at kunne foretage fradrag efter aktivlovens 96 a". Den formelle vurdering De væsentligste problemer har vist sig i forbindelse med overholdelsen af de forvaltningsretlige regler. I syv sager er afgørelsen meddelt mundtligt, og i tre sager er afgørelsen slet ikke meddelt til borgeren. Der har således været givet skriftlig meddelelse i 76 sager. Begrundelse: Kun 12 af sagerne (16 % af de 76 sager) har i høj grad opfyldt kravene til en begrundelse. Kun disse 12 sager indeholder således en gennemgang af samtlige betingelser for at foretage fradrag og en henvisning til de af borgerens konkrete forhold, der har været afgørende i sagen. 25 (33 %) af de øvrige sager vurderes kun at opfylde betingelserne "i nogen grad", idet der ikke i begrundelsen omtales betydning af en evt. fogedsag. De resterende 39 sager (51 %) opfylder således kun i ringe grad eller slet ikke kravene til en begrundelse. Dette dækker blandt andet over, at samtlige betingelser i aktivlovens 96 a ikke er omtalt, og at borgerens konkrete forhold heller ikke er omtalt. Resultater fordelt på kommuner fremgår af bilaget "Fradrag i kontanthjælp til dækning af børnebidrag", side 42, skema 3. Partshøring: I 13 ud af de 86 sager (15 %) er der ikke foretaget partshøring. Afgørelsens form: I 66 af sagerne er der givet skriftlig meddelelse om afgørelsen enten ved et selvstændigt brev eller i forbindelse med skriftlig meddelelse om kontanthjælpsbevilling. Klagevejledning: I 66 af sagerne er der i samtlige tilfælde vedlagt klagevejledning. Kun Horsens og Århus Kommuner har udarbejdet nedskrevne generelle retningslinier vedrørende aktivlovens 96 a. Af vedhæftede bilag fremgår hvilke tiltag praksisundersøgelsen har givet anledning til i Horsens Kommune. Beskæftigelsesankenævnet skal senest med udgangen af første kvartal 2011 orienteres om disse tiltag. Bilag Fradrag i kontanthjælp til dækn

6 Side 6/17

7 Side 7/17 3 BE Status på Budget Resumé Der er stadig stor usikkerhed omkring budget 2011 på beskæftigelsesområdet, da der ikke er kommet supplerende udmeldinger fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet omkring bloktilskuddet for Den fastlagte minimumsindsats sikrer, at driftsudgifterne holdes på et så lavt niveau som muligt, men det er først når den kommende udbudsrunde på tilbudene til de ledige er gennemført, at det er muligt at komme med en vurdering af udgiftsniveauet for Direktionen forventer stadig, at budgettet for 2011 fremlægges på Beskæftigelsesudvalgsmødet til april. Sagen afsluttes i udvalget. Indstilling Direktionen indstiller at, orienteringen tages til efterretning. Beslutning Vedtaget som indstillet. Ulrik Kragh deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Status medio december 2010 Med udgangspunkt i de refusionsændringer, som blev gennemført i forbindelse med Finansloven for 2011, blev der på Beskæftigelsesudvalgets møde den 21. december 2010, fremlagt en vurdering af budgetbehovet for Ifølge indenrigs- og Sundhedsministeriets beregninger ville Horsens Kommune miste cirka 52 mio. kr. i refusion ved omlægningen. Via overgangsordningen om, at den enkelte kommune kun kan miste 0,05 % af beskatningsgrundlaget i 2011 og 0,1 % i 2012, vil Horsens Kommune blive kompenseret med yderligere 46 mio. kr. i 2011 og 40 mio. kr. i Status medio februar 2011 Der er på nuværende tidspunkt ikke kommet supplerende udmeldinger fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet omkring bloktilskuddet for Derfor er det på nuværende tidspunkt ikke muligt at præcisere det tilskud, som Horsens Kommune modtager til beskæftigelsesområdet. For at minimere risikoen i forhold til et merforbrug på driftsudgifterne til driften af beskæftigelsesområdet i Horsens Kommune, fastholdes minimumsindsatsen overfor alle målgrupper i 1. kvartal Dette betyder, at der kun afgives tilbud, der overholder de

8 Side 8/17 frister for ret og pligt som fastlægges i lovgivningen. Udgifterne til disse tilbud kendes først præcis, når den kommende udbudsrunde er gennemført. KL har meddelt, at de inden for kort tid vil fremsende en model til beregning af de økonomiske konsekvenser for den enkelte kommune. Disse beregninger vil blive forelagt udvalget. Udviklingen i antallet borgere, der har modtaget ledighedsydelse i over 18 mdr. Siden vedtagelsen af budget 2011 er der sket en fortsat stigning i udgifterne til borgere, der har modtaget ledighedsydelse i over 18 måneder. Tabellen nedenfor viser udviklingen i de månedlige udgifter til borgere, der har modtaget ledighedsydelse i over 18. måneder Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep * Okt Nov Dec Kilde: Økonomisystemet * I september blev der foretaget en korrektion på ca kr. Byrådet vedtog den 27. april 2010 at oprette 50 særlige kommunale fleksjob, til særligt svage ledighedsydelsesmodtagere. Samtidig skulle der oprettes 25 fleksjob på det private arbejdsmarked.

9 Side 9/17 De 50 særlige kommunale fleksjob er ved at være oprettet. 25 særlige fleksjob er allerede oprettet, så 25 af de 115 borgere, der medio februar har modtaget ledighedsydelse i over 18 måneder, vil være ansat i et af de særlige kommunale fleksjob inden for de kommende måneder. Oprettelsen af de 25 private fleksjob er dog vanskelig, på grund af den eksisterende situation på arbejdsmarkedet. Dermed vil nogle af de langvarige sager blive afsluttet inden for kort tid. Tal fra KMD aktiv viser dog, at der er cirka 70 sager, som har en varighed mellem måneder. Ikke alle disse sager vil nå en varighed på over 18 måneder, men med den nuværende situation på arbejdsmarkedet vil en stor andel af sagerne blive langvarige.

10 Side 10/17 4 BE Status for aktiveringsstrategi i Resumé I forbindelse med finanslovsforliget for 2011 blev der vedtaget en refusionsomlægning på beskæftigelsesområdet. Omlægningen betyder, at beskæftigelsesindsatsen i mindre grad finansieres via refusion og i højere grad via bloktilskud og beskæftigelsestilskud. På mødet i december måned orienterede direktionen om, at indsatsen i første kvartal 2011 reduceres til minimumsindsats i forhold til lovgivningens krav. Der blev samtidig orienteret om, at der i løbet af 1. kvartal 2011 vil blive udarbejdet koncepter for den lovgivningskrævede indsats, der kan anvendes i forbindelse med fastlæggelsen af budgettet for 2011, der forventes at kunne forelægges for udvalget på april-mødet. Der foreligger nu koncepter for forsikrede ledige og kontanthjælpsmodtagere match 1 og match 2. De resterende koncepter forventes at kunne forelægges på mødet i marts måned 2011 Direktionen forventer endvidere på mødet i marts 2011 at fremlægge principper for konkurrenceudsættelse af de udarbejdede koncepter. Sagen afsluttes i Udvalget. Indstilling Direktionen indstiller at, orienteringen tages til efterretning Beslutning Vedtaget som indstillet. Ulrik Kragh deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Den 5. november 2010 indgik regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Kristendemokraterne aftale om at indføre en ny refusionsmodel. Aftalepartierne var enige om, at den jobrettede aktive indsats for at hjælpe ledige til-bage i job har været en succes. Aftalepartierne er derfor enige om at fortsætte med en jobrettet aktiv beskæftigelsespolitik. Samtidig konstaterer aftalepartierne, at de kommunale jobcentre i dag sender for mange ledige på kurser og i projekter uden tilstrækkeligt jobsigte og effekt. Erfaringerne viser, at de kommunale projekter og kurser ofte er den nemmeste løsning for kommunen, men ofte ikke den løsning, der hjælper ledige hurtigst tilbage i job.

11 Side 11/17 Det skal være slut med at sende ledige på kurser og i projekter uden tilstrækkelig jobfokus. De ledige skal i stedet have en indsats på det ordinære arbejdsmarked. Mange undersøgelser har vist, at den bedste vej tilbage i job er, når den ledige på offentlige og private arbejdspladser løser opgaver i et kollegialt fællesskab. Derfor er aftalepartierne enige om at iværksætte initiativer, der sikrer, at flere ledige får en individuelt tilrettelagt hjælp på det ordinære arbejdsmarked og i tilbud med ordinær uddannelse. Initiativerne vil både give ledige en mere jobrettet aktiv indsats og bedre chancer for at få fodfæste på arbejdsmarkedet og samtidig spare det offentlige omkring ½ mia. kr. årligt. I 2010 hjemtog kommunerne høj refusion for perioder med aktivering - uanset aktiveringstypen - og lav refusion i perioder med passiv forsørgelse. Refusionssatserne på a-dagpengeområdet var 75/50 pct. og 65/35 pct. på kontanthjælps-, ledighedsydelses- og sygedagpengeområdet. Refusionssatsen for revalidering var 65 pct. Det var aftalepartiernes opfattelse, at de tidligere refusionsprocenter gav en for stærk tilskyndelse for kommunerne til aktivering uden hensynstagen til, hvorfor, hvor meget og hvordan der aktiveres. Et flertal i Folketingen har derfor besluttet, at kommunerne fremover hjemtager 50% refusion af forsørgelsesudgifterne i perioder med virksomhedsrettet aktivering (virksomhedspraktik og ansættelse med løntilskud) samt ordinær uddannelse og 30% i perioder med øvrig vejledning og opkvalificering, 6 ugers selvvalgt uddannelse eller passiv forsørgelse. Refusionssatsen for revalidering er uændret 65% Hvis tilbuddet ikke påbegyndes rettidigt eller ikke har det foreskrevne omfang (varighed og timetal) kan kommunen ikke hjemtage refusion. Manglende rettidighed på a- dagpengeområdet betyder en øget kommunal udgift som følge af manglende refusion fra staten på ca kr. pr. uge. På kontanthjælpsområdet er den tilsvarende udgift ca. 700 kr. pr. uge. De økonomiske forudsætninger og rammer for aktiveringsindsatsen er således ændret ganske meget fra 2010 til På denne baggrund har jobcentret udarbejdet en ny aktiveringsstrategi med: hovedvægten på overholdelse af minimumsretten og rettidigheden, samt fokus på selvforsørgelse (eventuelt) via virksomhedsrettet aktivering. Strategien indebærer blandt andet, at der for alle målgrupper er såvel en plan A som en plan B og ofte også en plan C. Det sker for altid at have tilstrækkelig kapacitet til at overholde minimumsretten og rettidigheden, og hurtigt at kunne ændre indsatsen i forhold til altid at få den bedste effekt af indsatsen. Ved valg af aktør er der en række muligheder fra jobcentret selv over andre kommunale aktører, f.eks Center for Job og Afklaring (JAK), til helt eksterne aktører. Ved valg af andre

12 Side 12/17 aktører til at løse en bestemt opgave er der desuden mulighed for, at jobcentret kan indgå aftale med aktøren om at overtage myndighedsopgaven. Aktiveringsstrategien indebærer desuden, at betalingsmodellen i jobcentrets udbud vil komme til at bygge på enten den landsdækkende bonusmodel med 75% bonus og 25% drift (bonus gives for selvforsørgelse og ansættelse i private virksomheder med løntilskud) eller no cure no pay, hvor jobcentret kun betaler for perioder med selvforsørgelse, ansættelse med løntilskud, praktik og lignende virksomhedsrettet aktivering. Jobcentret har netop gennemført en prækvalifikation af aktørerne. Selve udbuddene forventes gennemført i løbet af 1. halvår 2011 med udbud for jobklare ledige (forsikrede og ikke-forsikrede) som det første udbud i rækken. Jobcentret har på et tidligere møde i Beskæftigelsesudvalget mundtligt orienteret om status for udarbejdelse af minimums-aktiveringsstrategien. På nuværende tidspunkt har jobcentret udarbejdet udkast til aktiveringsstrategi for følgende målgrupper (skemaer er vedlagt som bilag): A-dagpengemodtagere uden uddannelse eller med uddannelse til og med erhvervsuddannelse, dvs. inden for AMU-målgruppen, årige. A-dagpengemodtagere uden uddannelse, under 30 år. A-dagpengemodtagere med eller uden uddannelse, over 59 år. A-dagpengemodtagere med uddannelse udover erhvervsuddannelse, dvs. uden for AMU-målgruppen, årige. A-dagpengemodtagere med uddannelse, under 30 år. Kontant- og starthjælp med og uden uddannelse, årige - match 1. Kontant- og starthjælp med og uden uddannelse, årige - match 1. Kontant- og starthjælp, årige - match 1. Kontant- og starthjælp med og uden uddannelse, årige - match 2. Kontant- og starthjælp med og uden uddannelse, årige - match 2. Der bliver efterfølgende udarbejdet skemaer for bl.a.: Kontant- og starthjælp, årige - match 2. Integrationsydelse Ledighedsydelse Bilag

13 Side 13/17 Forsikrede ledige Kontant- og starthjælpsmodtagere

14 Side 14/17 5 BE Sygedagpengeindsatsen Resumé I forbindelse med finanslovsforliget for 2011 blev der vedtaget en refusionsomlægning på beskæftigelsesområdet. Omlægningen betyder, at beskæftigelsesindsatsen i mindre grad finansieres via refusion og i højere grad via bloktilskud og beskæftigelsestilskud. På mødet i december måned orienterede direktionen om, at indsatsen i første kvartal 2011 reduceres til minimumsindsats i forhold til lovgivningens krav. På sygedagpengeområdet er der ikke lovgivningsmæssige minimumskrav. Men da erfaringer fra arbejdet med sygedagpengestrategien viser, at en tidlig aktiv indsats er vigtig for at sikre de sygemeldte en fortsat tilknytning til arbejdsmarkedet, anbefalede direktionen på mødet i december, at videreføre nogle af de igangsatte aktiviteter overfor sygemeldte. Efter drøftelser med samarbejdspartneren omkring sygedagpengestrategien, har direktionen vurderet at følgende aktiviteter bør videreføres: 1. Alt i et tilbud for syge med behov for afklaring af diagnose, 2. Fastholdelseskonsulenter 3. Tilbud til stressramte. Denne prioritering tages op til revision i forbindelse med behandlingen af budgettet på mødet i april 2011 Sagen afsluttes i Udvalget. Indstilling Direktionen indstiller at, orienteringen tages til efterretning. Beslutning Vedtaget som indstillet. Ulrik Kragh deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Refusionsændringerne i forbindelse med Finansloven betyder, at der ikke længere i samme grad er muligt at finansiere en aktiv indsats overfor sygedagpengemodtagere. Da der i lovgivningen ikke er fastsat minimumskrav til afgivelse af tilbud til sygedagpengemodtagere, fastsætter Horsens Kommune selv i hvilket omfang der oprettes relevante tilbud. Langt de fleste tilbud i Horsens Kommune er blevet opsagt, men der er elementer i sygedagpengestrategien som er besluttet fastholdt indtil videre. Disse elementer er:

15 Side 15/17 Fastholdelseskonsulenter Indsatsen for de stress- og depressionsramte Samarbejdet med Falck Jobservice A/S Fastholdelseskonsulenterne Fastholdelseskonsulenterne sikrer en tidlig og virksomhedsrettet indsats overfor sygedagpengemodtagere, der er sygemeldte fra deres arbejde. Dermed øges chancerne for at den sygemeldte kan fortsætte i sit arbejde, evt. under ændrede betingelser eller ved brugen af hjælpemidler. Indsatsen for de stress- og depressionsramte Indsatsen overfor de stress- og depressionsramte fastholdes, pga. disse sager har en stor risiko for at blive langvarige. Samarbejdet med Falck Jobservice A/S Horsens Kommune indgik medio 2009 et samarbejde med Falck Jobservice A/S og samarbejdet fortsætter. Dermed vil der stadig foretages en tidlig afklaring af sygedagpengemodtagerne mellem 9-20 sygeuge og medarbejderressourcerne i Sygedagpengeafdelingen fastholdes. Dog foretages der indenfor rammerne af den eksisterende aftale en tilpasning af indsatsen, så indsatsen bl.a. bliver mere virksomhedsrettet Indsatsen efter 1. kvartal 2011 Erfaringer fra sygedagpengeområdet viser, at en tidlig indsats overfor de sygemeldte øger chancerne for, at de sygemeldte fastholdes på arbejdsmarkedet. På grund af usikkerheden omkring budget 2011 på beskæftigelsesområdet, er det vanskeligt at afgøre om der er finansiering til en yderligere indsats for de sygemeldte end den ovenstående.

16 Side 16/17 6 BE Siden sidst - Udvalgsformanden og direktøren orienterer, samt orientering fra de øvrige udvalg Beslutning Ingenting til orientering

17 Side 17/17 Ingerlise Thaysen Underskrift Per Schmidt Andersen Underskrift Per Løkken Underskrift Bjarne Sørensen, Byrådet Underskrift Saliem H. Bader Underskrift Charlotte Juhl Andersen Underskrift

Møde nr.: 4 Mødedato: 01. marts 2011 Mødetid: Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 4 Mødedato: 01. marts 2011 Mødetid: Mødested: Mødelokale 1 Dagsorden Økonomiudvalg Møde nr.: 4 Mødedato: 01. marts 2011 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Budgetopfølgning pr. 31. januar 2011 2 BE Beskæftigelsesankenævnets

Læs mere

Møde nr.: 4 Mødedato: 01. marts 2011 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 4 Mødedato: 01. marts 2011 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 4 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-16.15 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Budgetopfølgning pr. 31. januar 2011 2 BE Beskæftigelsesankenævnets

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 9 Mødedato: Mødevarighed: 16.30-18.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Tillæg til Beskæftigelsesplan 2011 2 BE Opfølgning

Læs mere

Møde nr.: 1 Mødedato: 21. februar 2011 Mødetid: 16.30 Mødested: Center for Job og Afklaring, Norgesvej 2

Møde nr.: 1 Mødedato: 21. februar 2011 Mødetid: 16.30 Mødested: Center for Job og Afklaring, Norgesvej 2 Dagsorden Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 1 Mødedato: 21. februar 2011 Mødetid: 16.30 Mødested: Center for Job og Afklaring, Norgesvej 2 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Orientering om Center for

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 4 Mødedato: 17. april 2012 Fraværende: Mødetid: 16.30 Charlotte Juhl Andersen Mødested: Mødelokale 3 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Aktiveringsstrategi

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget REFERAT Beskæftigelsesudvalget Møde nr.: 11 Mødedato: 09. december 2009 Mødevarighed: 17.00-18.05 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Charlotte Juhl Andersen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Status

Læs mere

I 2010 udgjorde refusionen hhv. 75 % eller 65 % i aktive perioder og 50 % eller 35 % i passive periode.

I 2010 udgjorde refusionen hhv. 75 % eller 65 % i aktive perioder og 50 % eller 35 % i passive periode. Økonomi- og lønafdelingen Notat af 3. august 2011 Refusionsomlægning på beskæftigelsesområdet i 2011 I forbindelse med den samlede aftale om finansloven 2011 blev der i november 2010 indgået en række aftaler

Læs mere

Nye rammer for sygefraværsindsatsen

Nye rammer for sygefraværsindsatsen Aftale mellem regeringen (Venstre og Konservative), Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Liberal Alliance Nye rammer for sygefraværsindsatsen Partierne bag sygefraværsaftalen er enige om, at der fortsat

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 16.30-18.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Virksomhedskontakten 2 BE Udkast til Beskæftigelsesplan

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 5 Mødedato: Mødevarighed: 16.30-17.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 3 Per Løkken, Ulrik Kragh Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Status på sygedagpengestrategien

Læs mere

Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden

Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 2 Mødedato: Mødevarighed: 16.30-18.15 Fraværende: Mødested: Horsens Industrimuseum, Foredragssalen Ingerlise Thaysen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Orientering

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT Mariagerfjord. Marts 2011

OPFØLGNINGSRAPPORT Mariagerfjord. Marts 2011 OPFØLGNINGSRAPPORT Mariagerfjord Marts 2011 Indledning Beskæftigelsesregion Nordjylland følger løbende op på resultaterne af jobcentrenes indsats. Dette gøres som udgangspunkt kvartalsvis. I denne rapport

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE Til arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE Til arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE Til arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK Opfølgning Marts 11 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune Denne rapport

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 5 Mødedato: Mødevarighed: 14.30-15.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 6 Ingerlise Thaysen, Per Schmidt Andersen Øvrige bemærkninger: Charlotte Juhl Andersen (Kom

Læs mere

I dette notat opridses ændringerne i refusionssystemet kort. Desuden beskrives de umiddelbare økonomiske konsekvenser for Svendborg Kommune.

I dette notat opridses ændringerne i refusionssystemet kort. Desuden beskrives de umiddelbare økonomiske konsekvenser for Svendborg Kommune. NOTAT Dato: 1. december 2010 Journal nr.: 10/40876 Init.: ejcjbl/spijek mail: ejcjbl@svendborg Dir. tlf.: 6223 3917 Aftale om nyt refusionssystem V, K, DF, LA og KD har indgået aftale om at ændre refusionssystemet

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 04. oktober 2010 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Gitte Krogh, Formand (V) Benny E. Karlsen (A) Ole Andersen (F) Adnan

Læs mere

Oprindeligt budget. Ny vurdering

Oprindeligt budget. Ny vurdering NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og analyse 1. Økonomisk Redegørelse 216. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger

Læs mere

Møde nr.: 6 Mødedato: 20. september 2011 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Per Løkken, Per Schmidt Andersen

Møde nr.: 6 Mødedato: 20. september 2011 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Per Løkken, Per Schmidt Andersen REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-14.40 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Per Løkken, Per Schmidt Andersen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Beskæftigelssplan

Læs mere

Beregnede byrdefordelingsmæssige konsekvenser af refusionsomlægningen

Beregnede byrdefordelingsmæssige konsekvenser af refusionsomlægningen N O T A T Beregnede byrdefordelingsmæssige konsekvenser af refusionsomlægningen 1. december 2010 J.nr. 2010-0015025 HMA/CSO/PKA Beregningen af de byrdefordelingsmæssige konsekvenser består dels af beregninger

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Aalborg. Marts 2011

OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Aalborg. Marts 2011 OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Aalborg Marts 2011 Indledning Beskæftigelsesregion Nordjylland følger løbende op på resultaterne af jobcentrenes indsats. Dette gøres som udgangspunkt kvartalsvis. I denne

Læs mere

Økonomiske temaer. v/ Klaus Christiansen. Hvordan påvirker overførselsområdet kommunens økonomi? Viborg Kommune

Økonomiske temaer. v/ Klaus Christiansen. Hvordan påvirker overførselsområdet kommunens økonomi? Viborg Kommune Økonomiske temaer v/ Klaus Christiansen Hvordan påvirker overførselsområdet kommunens økonomi? Emner 1. Finansiering af overførselsområdet 2. Forsørgelsesudgifter fordeling på typer 3. Udvikling i forsørgelsesudgifter

Læs mere

Omlægningen af refusionssystemet pr. 1. januar Oplæg, Jobcentre fra BREG Nordjylland, den 16. februar 2011

Omlægningen af refusionssystemet pr. 1. januar Oplæg, Jobcentre fra BREG Nordjylland, den 16. februar 2011 Omlægningen af refusionssystemet pr. 1. januar 2011 Oplæg, Jobcentre fra BREG Nordjylland, den 16. februar 2011 Refusionsomlægningen part II De økonomiske konsekvenser - 2011 De byrdefordelingsmæssige

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Thisted. februar 2011

OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Thisted. februar 2011 OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Thisted februar 2011 Indledning Beskæftigelsesregion Nordjylland følger løbende op på resultaterne af jobcentrenes indsats. Dette gøres som udgangspunkt kvartalsvis. I denne

Læs mere

Notat. Udvikling i jobcentrets målgrupper 2. kvartal 2012. Sygedagpenge

Notat. Udvikling i jobcentrets målgrupper 2. kvartal 2012. Sygedagpenge Notat Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Vedrørende: Udvikling i jobcentrets målgrupper 2 kvartal. Udvikling i jobcentrets målgrupper 2. kvartal. Notatet belyser udviklingen i jobcentrets målgrupper:

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg September 2017, data fra jobindsats.dk Målene i beskæftigelsesplanen for 2017 er opstillet ud fra budgettallene fra økonomisystemet for derved at koble beskæftigelsesplanens

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 212 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT JOBCENTER AALBORG. 2. kvartal 2008

OPFØLGNINGSRAPPORT JOBCENTER AALBORG. 2. kvartal 2008 OPFØLGNINGSRAPPORT JOBCENTER AALBORG 2. kvartal 28 September 28 INDHOLDSFORTEGNELSE MÅLGRUPPER FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN 3 Der er 1 ydelsesgrupper, der har relevans for jobcentrets beskæftigelsesindsats

Læs mere

Resultatrevision. Jobcenter Skive

Resultatrevision. Jobcenter Skive Resultatrevision Jobcenter Skive 2010 1 Indhold 1.0 Indledning...3 2.0 Ministermål 2010...4 2.1 Scorecard...5 3.0 Resultatoversigt...6 3.1 Resultater (ministerens mål)...6 3.1.1 Arbejdskraftreserven...6

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesudvalget Den samlede budgetramme 2013 for Beskæftigelsesindsatsen opgøres som følger: Hovedområde (1.000 kr.) Udgifter Indtægter Netto udgifter Beskæftigelsesindsats 496.191-172.911 323.280

Læs mere

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 01. december 2010 kl. 09:00 i Gæstekantinen, Jobcenteret

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 01. december 2010 kl. 09:00 i Gæstekantinen, Jobcenteret Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 01. december 2010 kl. 09:00 i Gæstekantinen, Jobcenteret Indholdsfortegnelse 113. Formanden orienterer 189 114. Orientering fra administrationen 190 115.

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-15:40 Gitte Krogh, Formand (V) Ole Andersen (F) Adnan Jedon (A) Peter Mølbjerg (V)

Læs mere

Notat. Borger & Arbejdsmarked Jobcenter/Stab/Udvikling. Økonomiske konsekvenser af finansloven indenfor beskæftigelsesområdet

Notat. Borger & Arbejdsmarked Jobcenter/Stab/Udvikling. Økonomiske konsekvenser af finansloven indenfor beskæftigelsesområdet Postadresse Exnersgade 33. 6700 Esbjerg Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 18. januar 2011 Sagsbehandler Anette Thede Telefon direkte 76 16 73 55 Sagsid 2011-52 Notat Økonomiske konsekvenser af finansloven

Læs mere

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter Egentlige tillægsbevillinger Finansieret fra/til andre områder/udvalg -479

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter Egentlige tillægsbevillinger Finansieret fra/til andre områder/udvalg -479 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2012 Udvalg: Beskæftigelsesudvalget Generelt: Forbrugsprocenten er på 19,44 %, lidt mindre end forventet på 25 % pr. 31.03.12. Note Område Beløb i 1.000 kr. Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

Bilag 2: Prognoser og analyse af beskæftigelsesindsatsen i 2014

Bilag 2: Prognoser og analyse af beskæftigelsesindsatsen i 2014 Bilag 2: Prognoser og analyse af beskæftigelsesindsatsen i Konjunkturerne på arbejdsmarkedet -2016 Prognose for hele landet 3 gange om året udarbejder Økonomi- og Indenrigsministeriet en prognose for udviklingen

Læs mere

Regnskab Vedtaget budget 2010

Regnskab Vedtaget budget 2010 Side 1 af 7 Økonomisk oversigt Serviceudgifter 30,5 39,1 38,9 38,6-0,3 Jobcenter 30,5 39,1 38,9 38,6-0, Overførselsindkomster 245,2 370,6 370,8 357,6-13,2 Beskæftigelsesindsats 11,3 21,4 21,4 25,8 4, Sociale

Læs mere

Refusion. Lovbog om refusion Fra december 2010: L 67, L 69, L 71

Refusion. Lovbog om refusion Fra december 2010: L 67, L 69, L 71 Refusion Lovbog om refusion Fra december 2010: L 67, L 69, L 71 Ændringer i: Sygedagpengeloven Arbejdsløshedsforsikringsloven Aktivloven Beskæftigelsesloven Udligningsloven Wiederquist ApS, 2011 Kontakt:

Læs mere

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter 4.177 Egentlige tillægsbevillinger 4.202 10.01 Berigtigelser af refusionsopgørelse for 2012-25

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter 4.177 Egentlige tillægsbevillinger 4.202 10.01 Berigtigelser af refusionsopgørelse for 2012-25 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2013 Udvalg: Beskæftigelsesudvalget Generelt: Forbrugsprocenten er på 44,53 %, lidt mindre end forventet på 50 % pr. 30.06.13. Note Område Beløb i 1.000 kr. Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 16.30-17.30 Fraværende: Mødested: Mødelokale 3 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Status på sygedagpengestrategien - samarbejdsperioden

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE - JOBCENTER SOLRØD. Resultatrevision 2010

SOLRØD KOMMUNE - JOBCENTER SOLRØD. Resultatrevision 2010 SOLRØD KOMMUNE - JOBCENTER SOLRØD Resultatrevision 2010 1. Indledning Denne Resultatrevision 2010 har til formål at give et overblik over resultaterne af beskæftigelsesindsatsen i Solrød Kommune i 2010.

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg November 2017, data fra jobindsats.dk Målene i beskæftigelsesplanen for 2017 er opstillet ud fra budgettallene fra økonomisystemet for derved at koble beskæftigelsesplanens

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg Maj 2017, data fra jobindsats.dk I forbindelse med udarbejdelsen af beskæftigelsesplanen for 2017 blev det besluttet, at måltallene i beskæftigelsesplanen skulle opstilles

Læs mere

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter Egentlige tillægsbevillinger Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter Egentlige tillægsbevillinger Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0 Budgetopfølgning pr. 30. september 2011 Udvalg: Beskæftigelsesudvalget Generelt: Forbrugsprocenten er på 67,26 %, lidt mindre end forventet på 75 % pr. 30.09.11. Note Område Beløb i 1.000 kr. Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

Aktive beskæftigelses- og uddannelsesforanstaltninger Forsørgelsesydelser Lægeerklæringer

Aktive beskæftigelses- og uddannelsesforanstaltninger Forsørgelsesydelser Lægeerklæringer områ debeskrivelse, områ de 722 Beskæftigelse 1. Indledning Hovedydelserne på budgetområde 722 Beskæftigelse omfatter: Aktive beskæftigelses- og uddannelsesforanstaltninger Forsørgelsesydelser Lægeerklæringer

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg Dagsorden Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 5 Mødedato: 15. maj 2012 Mødetid: 16.30 Mødested: Mødelokale 3 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Status på sygedagpengestrategien - samarbejdsperioden med

Læs mere

Møde nr.: 11 Mødedato: 21. december 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Per Løkken, Charlotte Juhl Andersen

Møde nr.: 11 Mødedato: 21. december 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Per Løkken, Charlotte Juhl Andersen REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 11 Mødedato: Mødevarighed: 16.30-18.30 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Per Løkken, Charlotte Juhl Andersen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Tidsfrister

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Thisted. november 2010

OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Thisted. november 2010 OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Thisted november Indledning Beskæftigelsesregion Nordjylland følger løbende op på resultaterne af jobcentrenes indsats. Dette gøres som udgangspunkt kvartalsvis. I denne rapport

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Referat fra ordinært møde 27.11.2012 Tirsdag 27.11.2012 kl. 7:30 Mødelokale D1 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Status på Akutpakken. 3 Kvalitetsstandard

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget, budgetbemærkninger Indledning

Arbejdsmarkedsudvalget, budgetbemærkninger Indledning Arbejdsmarkedsudvalget, budgetbemærkninger 2015 Indledning erne på beskæftigelsesområdet er i høj grad afhængige af udviklingen på arbejdsmarkedet. Forventningerne til konjunkturudviklingen er ifølge Økonomisk

Læs mere

Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet

Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet Indhold: Udvikling i borgere på offentlig forsørgelse Ledighedsprocent Ledige fordelt på A-kasser Opfølgning på Beskæftigelsesplan 20 Konkrete mål Supplerende

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget REFERAT Beskæftigelsesudvalget Møde nr.: 5 Mødedato: 19.05.2009 Fraværende: Mødevarighed: 16.00-16.35 Ole Pilgaard Andersen, Torben Engholm Mødested: mødelokale 2 Øvrige bemærkninger: Charlotte Juhl Andersen

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT FOR JOBCENTER SVENDBORG BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK

OPFØLGNINGSRAPPORT FOR JOBCENTER SVENDBORG BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK OPFØLGNINGSRAPPORT FOR JOBCENTER SVENDBORG BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK Opfølgningsrapport 3. kvartal 1 Indhold 1. Indledning...2 2. Opsummering...3 3. Resultater af beskæftigelsesindsatsen i jobcenter...5

Læs mere

Oprindeligt budget. Ny vurdering

Oprindeligt budget. Ny vurdering NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked Borgerservice Økonomi og Analyse 1. Økonomisk Redegørelse 215. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 46 Køge Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg November 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland Beskæftigelsestilskuddet beregnes på baggrund af udviklingen i Aalborgs andel

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg September 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland Beskæftigelsestilskuddet beregnes på baggrund af udviklingen i Aalborgs

Læs mere

Unge på uddannelseshjælp

Unge på uddannelseshjælp Kvantitative mål for beskæftigelsesindsatsen i 2015 Fastsættelse af kvantitative mål og tværgående indsatser Beskæftigelsesplan 2015 har hovedsageligt koncentreret sig om udfordringerne i beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

Orientering om status på implementeringen af besparelser på aktiveringsrammen i 2019

Orientering om status på implementeringen af besparelser på aktiveringsrammen i 2019 Punkt 6. Orientering om status på implementeringen af besparelser på aktiveringsrammen i 2019 2018-048371 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender en orientering til om status på implementeringen

Læs mere

Resultater af beskæftigelsesindsatsen. Jobcenter Bornholm. 4. status 2010

Resultater af beskæftigelsesindsatsen. Jobcenter Bornholm. 4. status 2010 Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Resultater af beskæftigelsesindsatsen Jobcenter Bornholm 4. status 2010 Oktober 2010 Resultaterne af indsatsen i Jobcenter Bornholm - 4. status 2010 Notatet

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT Hjørring. December 2011

OPFØLGNINGSRAPPORT Hjørring. December 2011 OPFØLGNINGSRAPPORT Hjørring December 2011 Indledning Beskæftigelsesregion Nordjylland følger løbende op på resultaterne af jobcentrenes indsats. I denne rapport følges op på følgende: Målgrupperne for

Læs mere

Resultatrevision for Varde

Resultatrevision for Varde Resultatrevision for Varde 2012 Område: Sammenligningsgrundlag: Varde Jobcentre med samme rammevilkår: Faxe, Køge, Lemvig, Thisted, Vejen Periode: 2012 Indhold Resultatrevision 2012 Jobcenter Varde har

Læs mere

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 02. april 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 02. april 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 02. april 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP Indholdsfortegnelse 013. Budgetopfølgning 28.02.2009 26 014. Forsøg med EGU-pladser på kommunale arbejdspladser

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst Marts 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus på,

Læs mere

Beskæftigelsesplan Målopfølgning 2. kvartal 2018

Beskæftigelsesplan Målopfølgning 2. kvartal 2018 Beskæftigelsesplan Målopfølgning 2. kvartal Mål i beskæftigelsesplanen 1. Overordnet effektmål: Forsørgelsestrykket i Halsnæs er ved udgangen af på niveau med landet 2. Det gennemsnitlige antal personer

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget kort fortalt!

Arbejdsmarkedsudvalget kort fortalt! Side 1 af 9 kort fortalt! s ansvarsområde omfatter drift af Jobcenter Svendborg samt overførselsindkomster på områderne Beskæftigelsesindsats, Sociale ydelser, Sygedagpenge og Forsikrede ledige. Kommunens

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Thisted. November 2009

OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Thisted. November 2009 OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Thisted November Indledning Beskæftigelsesregion Nordjylland følger løbende op på resultaterne af jobcentrenes indsats. Dette gøres som udgangspunkt kvartalsvis. I denne rapport

Læs mere

Udviklingen i tilgangen til førtidspensiom som andel af befolkningen. Seneste 13 måneder 0,32% 0,30% 0,30% 0,20%

Udviklingen i tilgangen til førtidspensiom som andel af befolkningen. Seneste 13 måneder 0,32% 0,30% 0,30% 0,20% Ministermål 2. Jobcentrene skal forebygge, at så mange personer førtidspensioneres Tilgangen af personer til førtidspension skal pr. december 213 ligge bedre end gennemsnittet for 6-byerne målt som andelen

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvartal 1 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Esbjerg Kommune 1 I denne rapport sættes

Læs mere

19. Arbejdsmarkedspolitik

19. Arbejdsmarkedspolitik 9. ( i kr..000) 2009 200 20 202 Overslagsår 0 - fremskrevet 55.753 54.24 54.24 54.24 Arbejdsskadeforsikring -945-945 -945-945 Indkøbsaftaler 0 0 0 0 Ny Løn 2 2 2 2 Besparelse godkendt i byrådet d. 26.02.08-373

Læs mere

NOTAT. 2. Økonomisk Redegørelse. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget

NOTAT. 2. Økonomisk Redegørelse. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og analyse 11. april -020973-6 2. Økonomisk Redegørelse. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget I 2. økonomisk redegørelse på Erhvervs-

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Udvalgets andel af de samlede nettodriftsudgifter i Norddjurs Kommune for budget 2014 Jobcenter Norddjurs Andre udvalg 77% Arbejdsmarkedsudvalget 23% Øvrige områder Arbejdsmarkedsudvalgets

Læs mere

Brønderslev Kommune. Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. juni 2008 Lokale: Jobcentret Tidspunkt: kl. 15.30-17.55 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/131 Jobsøgningskursus for

Læs mere

Aktiveringsstrategi 2011

Aktiveringsstrategi 2011 sstrategi 2011 Som konsekvens af aftalerne om finansloven for 2011, ændredes refusionssystemet således, at incitamentet til at oprette virksomhedsrettede aktiveringstilbud øgedes, samtidig med at vejlednings-

Læs mere

Beskæftigelsesområdet Politisk fokus på udvikling Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Beskæftigelsesområdet Politisk fokus på udvikling Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Beskæftigelsesområdet Politisk fokus på udvikling 2018 1 Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Resultatmåls setup Politisk fokus på ydelsesgrupper Jobbarometer Horsens Politisk fokus på praksisnøgletal

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK Opfølgning Marts 11 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT Mariagerfjord

OPFØLGNINGSRAPPORT Mariagerfjord OPFØLGNINGSRAPPORT Mariagerfjord December 20 1 Indledning Beskæftigelsesregion Nordjylland følger løbende op på resultaterne af jobcentrenes indsats. Dette gøres som udgangspunkt kvartalsvis. I denne rapport

Læs mere

Lokale mål: 1. Ungeledigheden skal bekæmpes 2. Der skal skabes flere fleksjob 3. Arbejdsstyrken skal øges

Lokale mål: 1. Ungeledigheden skal bekæmpes 2. Der skal skabes flere fleksjob 3. Arbejdsstyrken skal øges Notat om målfastsættelse i BP2015 Dette notat beskriver hvordan administrationen beregner og giver forslag til konkrete måltal for de politiske mål i beskæftigelsesplanen. Der tages udgangspunkt i tal

Læs mere

Udvikling i andelen af jobklare ledige

Udvikling i andelen af jobklare ledige Forslag til ny ledelsesinformation Bilag med fiktive tal Forslag til format for den fremtidige ledelsesinformation Del 1 nøgletal for udviklingen på arbejdsmarkedsområdet Formålet med de månedsvise nøgletal

Læs mere

Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget i 2017 på serviceudgifter og det lovbestemte område.

Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget i 2017 på serviceudgifter og det lovbestemte område. NOTAT Dato Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 1. Økonomisk Redegørelse 2017 - Erhvervs og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger

Læs mere

Bruttoudgifter - Statsrefusion = Nettoudgift Arbejdsmarkedsudvalget - Statstilskud (budgetgaranti, beskæftigelsestilskud,

Bruttoudgifter - Statsrefusion = Nettoudgift Arbejdsmarkedsudvalget - Statstilskud (budgetgaranti, beskæftigelsestilskud, Økonomi- og indkøb Marts 2013 Statens finansiering af udgifter på arbejdsmarkedsområdet Den aktive beskæftigelsesindsats finansieres delvist af staten og delvist af kommunerne. Statens finansiering sker

Læs mere

8. Arbejdsmarkedsudvalget

8. Arbejdsmarkedsudvalget 8. Arbejdsmarkedsudvalget 1.000 kr. 2013 p/l niveau Regnskab 2011 2012 overslag 2013 2014 2015 2016 Arbejdsmarkedsudvalget 411.035 452.895 454.512 461.616 469.910 477.569 Forsørgelsesydelser 299.150 313.250

Læs mere

Arbejdsmarked i tal maj Kilde: jobindsats.dk Side 1 af 12

Arbejdsmarked i tal maj Kilde: jobindsats.dk Side 1 af 12 Arbejdsmarked i tal maj 216 Kilde: jobindsats.dk Side 1 af 12 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Bruttoledigheden i Østdanmark...3 2. A-DAGPENGEMODTAGERE...4 Aktiveret A-dagpengemodtagere...4 3. Uddannelseshjælp...5

Læs mere

Resultatrevision Jobcenter Holbæk

Resultatrevision Jobcenter Holbæk Resultatrevision 20 Jobcenter Holbæk Område: Holbæk Sammenligningsgrundlag: Jobcentre med samme rammevilkår: Ballerup, Fredensborg, Frederikssund, Furesø, Gladsaxe, Glostrup, Greve, Herning, Hillerød,

Læs mere

RESULTATSTATUS 2. KVARTAL 2014

RESULTATSTATUS 2. KVARTAL 2014 Side 1 Læsevejledning til Resultatstatus: Denne statusrapport viser udviklingen i en række nøgletal vedrørende Københavns Kommunes beskæftigelsesindsats. I første del af resultatstatus (figur 1-3) følges

Læs mere

Notat. Job og Arbejdsmarked. Til: Sagsnr.: 2010/03452 Dato: Sag: Kommentarer til resultatrevision Sagsbehandler:

Notat. Job og Arbejdsmarked. Til: Sagsnr.: 2010/03452 Dato: Sag: Kommentarer til resultatrevision Sagsbehandler: Job og Arbejdsmarked Notat Til: Sagsnr.: 2010/03452 Dato: 19-03-2010 Sag: Kommentarer til resultatrevision 2009 Sagsbehandler: Martin Kristensen Arbejdsmarkedskonsulent Resultatrevision 2009 for Halsnæs

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget: Beskæftigelsesindsats

Beskæftigelsesudvalget: Beskæftigelsesindsats DRIFTSBEVILLING Beskæftigelsesudvalget er tildelt en række nettorammer på funktion 3. niveau. Den samlede budgetramme for 2011 kan opgøres som følger: Hovedområde (1.000 kr.) Udgifter Indtægter Netto udgifter

Læs mere

Korrigeret budget. Serviceudgifter Ungdommens Uddannelsesvejledning

Korrigeret budget. Serviceudgifter Ungdommens Uddannelsesvejledning NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og analyse 2. november -026793-10 4. Økonomisk Redegørelse. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Nedenstående

Læs mere

Grundlaget for denne statistik udgøres af data fra Arbejdsmarkedsstyrelsens portal jobindsats.dk.

Grundlaget for denne statistik udgøres af data fra Arbejdsmarkedsstyrelsens portal jobindsats.dk. GLADSAXE KOMMUNE Social- og sundhedsforvaltningen Arbejdsmarkedsafdelingen Beskæftigelses- og Integrationsudvalget kvartalsstatistik, 2. kvartal 21 NOTAT Dato 16. august 21 Af: Jesper Bøtker Mortensen

Læs mere

Resultater af beskæftigelsesindsatsen. Jobcenter Furesø. 1. statusnotat 2010

Resultater af beskæftigelsesindsatsen. Jobcenter Furesø. 1. statusnotat 2010 Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Resultater af beskæftigelsesindsatsen Jobcenter Furesø 1. statusnotat 2010 Marts 2010 Indholdsfortegnelse 1. Konklusioner...3 2. Udfordringer...4 3. Målgruppen

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK Opfølgning Marts Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune Denne rapport

Læs mere

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 06. juni 2012 kl. 14:00 i Lokale SDP Jobcenteret V. Boulevard Aars

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 06. juni 2012 kl. 14:00 i Lokale SDP Jobcenteret V. Boulevard Aars Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 06. juni 2012 kl. 14:00 i Lokale SDP Jobcenteret V. Boulevard 7 9600 Aars Indholdsfortegnelse 050. Orientering fra formanden... 92 051. Orientering fra administrationen...

Læs mere

Budget 2015 Budgetbemærkninger Syddjurs Kommune

Budget 2015 Budgetbemærkninger Syddjurs Kommune 1 of 8 Indholdsfortegnelse Arbejdsmarkedsudvalget...2 16.546 Tilbud til udlændinge...2 16.557 Kontante ydelser...2 16.558 Revalidering...5 16.568 Arbejdsmarkedsforanstaltninger...7 1 2 of 8 Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT JOBCENTER BRØNDERSLEV. 2. kvartal 2008

OPFØLGNINGSRAPPORT JOBCENTER BRØNDERSLEV. 2. kvartal 2008 OPFØLGNINGSRAPPORT JOBCENTER BRØNDERSLEV 2. kvartal 20 September 20 INDHOLDSFORTEGNELSE MÅLGRUPPER FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN 3 Der er 10 ydelsesgrupper, der har relevans for jobcentrets beskæftigelsesindsats

Læs mere

Nøgletal for beskæftigelsesområdet

Nøgletal for beskæftigelsesområdet Nøgletal for beskæftigelsesområdet Fuldtidspers. Ledighedsprocent Antal personer Bruttoledighed (sum) 1 (apr.'13) 2.285 5,5% Ledige under 25 år 10 (apr. '13) 877 Aktiverede forsikrede ledige 2 409 Aktiverede

Læs mere

Resultatrevision Ishøj Kommune

Resultatrevision Ishøj Kommune Resultatrevision 2010 Ishøj Kommune April 2011 Resultatrevision for Jobcenter Vallensbæk Ishøj kommune 2010 Indholdsfortegnelse 1. Opsummering om resultatrevision 2010... 3 2. Scorecard ministermål...

Læs mere

Dato: 23. maj Denne kvartalsvise statusopfølgning er den første status på beskæftigelsesplanen for 2017 og består af fire dele:

Dato: 23. maj Denne kvartalsvise statusopfølgning er den første status på beskæftigelsesplanen for 2017 og består af fire dele: Notat Dato: 23. maj 2017 Titel: Kvartalsvis statusopfølgning Sagsbehandler: Karsten Guldbæk Denne kvartalsvise statusopfølgning er den første status på beskæftigelsesplanen for 2017 og består af fire dele:

Læs mere

Økonomiske konsekvenser af ændrede refusionsregler og omlægning af beskæftigelsesindsatsen

Økonomiske konsekvenser af ændrede refusionsregler og omlægning af beskæftigelsesindsatsen Økonomiske konsekvenser af ændrede refusionsregler og omlægning af beskæftigelsesindsatsen 04-10-2018 18/21951 Indledning I november 2017 indgik Regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre en aftale

Læs mere

Økonomi og Aktivitetsrapport 1/2011. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Økonomi og Aktivitetsrapport 1/2011. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Økonomi og Aktivitetsrapport 1/211 Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Forord... 3 Økonomirapport... 3... 3 Økonomirapport 1... 5 Økonomirapport 2... 6 Aktivitetsrapport... 7 1 - Kontanthjælp... 7 2 -

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2015 Ballerup Kommune

Beskæftigelsesplan 2015 Ballerup Kommune Beskæftigelsesplan 2015 Ballerup Kommune 1. Indledning Beskæftigelsesplanen er Ballerup Kommunes plan for, hvordan kommunen vil arbejde med indsatsen for de ledige, og for virksomhederne. Bag Beskæftigelsesplanen

Læs mere

Kontanthjælp, jobparate

Kontanthjælp, jobparate Jobparate ledige Kontanthjælp, jobparate 35 3 25 15 1 5 Kontanthjælp, jobparate Budget efter BR-III, 343 358 366 367 352 36 355 339 334 329 324 319 355 Jobindsats, 343 358 366 367 352 36 355 339 355 Kontanthjælp

Læs mere

Beskæftigelsesområdet Politisk fokus på udvikling Februar. 1 Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Beskæftigelsesområdet Politisk fokus på udvikling Februar. 1 Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Beskæftigelsesområdet Politisk fokus på udvikling 2018 Februar 1 Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Politisk fokus på ydelsesgrupper Nøgletal for ydelsesgrupper i beskæftigelsessystemet 2018 Ændring

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Rebild. Marts 2012

OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Rebild. Marts 2012 OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Rebild Marts 2012 Indledning Beskæftigelsesregion Nordjylland følger løbende op på resultaterne af jobcentrenes indsats. I denne rapport følges op på følgende: Målgrupperne

Læs mere