6 PROJEKTIDEER: Solnedgangspladsen. Status Fanø Bad 8/ Spektrum Arkitekter

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "6 PROJEKTIDEER: Solnedgangspladsen. Status Fanø Bad 8/ Spektrum Arkitekter"

Transkript

1 Status Fanø Bad 8/ Spektrum Arkitekter 6 PROJEKTIDEER: Følgende 6 overordnede projektidéer (bortset fra idéen om Museet) er kommet frem under den seneste borgerinddragelse i Fanø Bad og har opnået enstemmig opbakning blandt de fremmødte borgere. Idéen om Museet har været længe undervejs og er blevet grundigt udviklet af en gruppe borgere udenfor borgerinddragelsens regi. Solnedgangsplads Stier i området Mødested(er) i byen Kurbad Strandvejen Museum Solnedgangspladsen Idéen er at skabe et mødested mellem by og strand. En plads der kan skabe sammenhæng mellem by og natur og blive et sted man kan mødes ikke mindst om aftenen for at nyde solnedgangen. Pladsen kan evt. være hævet over terræn og tilbyde tilgængelighed også for handicappede. Den eksisterende toiletbygning og ishuset foreslås renoveret og integreret som en del af pladsen og ligeledes integreret i klitterne. Pladsen kan skabe sammenhæng mellem by og natur og således binde byen bedre sammen med stranden. At skabe et samlingssted vurderes positivt, da byens borgere mangler sted at være sammen. At kunne samles om en naturoplevelse er i god tråd med borgenes betragtning af Fanø Bad nemlig at naturen og stranden er en af byens vigtigste kvaliteter. Der kan være udfordringer i forhold til ejerforhold, da jorden er privatejet. Kommunen er i dialog med ejer. Desuden kan der være restriktioner fra myndigheder: Naturfredningsforeningen, Naturstyrelsen, 3, Natura Kommunen undersøger hvilke restriktioner, der gør sig gældende. Det anbefales at gå videre med idéen ved at gå i dialog med ejerne og undersøge myndighedsforhold. Hvis ovennævnte viser sig positivt og lade-sig-gørligt, vurderes idéen egnet i Stedet Tæller regi.

2 Stier i området Idé: Idéen er at skabe et mere sammenhængende stisystem i området, til dels ved at skabe forbindelser parallelt med stranden og til dels igennem klitterne. Konkret blev det foreslået at skabe en videreførelse af badesti nr. 3, som lige nu ender i et sumpet vådområde på stranden. Idéen er her at skabe tilgængelighed over vådområdet, så man kan komme lettere til vandet og så man kan komme tæt på naturoplevelser i sumpområdet. Herunder dyrelivet i sumpen. Lige nu fører alle stier og veje vinkelret ned til stranden og der mangler således tværgående forbindelser. Sumpen i forlængelse af Badesti nr. 3 opfattes af mange som et problem, da den afskærer beboerne fra stranden i dette område. Idéens største potentiale er således at skabe større sammenhæng og tilgængelighed på tværs i området. En udfordring er at idéen ligger udenfor det oprindelige projektområde. Det betyder til dels at sommerhusejere og øvrige interessenter bør inddrages i videreudviklingen af idéen. Derudover betyder placeringen udenfor bykernen at man kan diskutere om idéen kan sætte en positiv udvikling i gang i Fanø Bad, da fokus er lidt langt fra selve byen. Der kan være udfordringer i forhold til myndigheder: Naturfredningsforeningen, Naturstyrelsen, 3, Natura Kommunen undersøger hvilke restriktioner, der gør sig gældende. Det anbefales at gå i dialog med sommerhusejere og øvrige berørte interessenter og i fællesskab videreudvikle og konkretisere idéen. Det anbefales at undersøge myndighedsforhold. Umiddelbart vurderes idéen ikke egnet som et Stedet Tæller projekt, men mere som et projekt borgere og evt. kommune kan gå videre med. Idéen bør der sammentænkes med en evt. helhedsplan for området. Mødested(er) i byen Idé: Idéen er at skabe et eller flere mødesteder/pladser i bykernen langs Strandvejen. Mødested(er) som kan blive et eller flere aktive byrum, hvor borgernes kan mødes om sociale arrangementer og aktiviteter som mad, musik, markedsboder o.l. Mødestederne foreslås enten placeret på mindre, tomme arealer foran og imellem bygningerne langs Strandvejen og/eller i forbindelsen med p-pladsen foran Victorias Palace. Potentialer: Potentialet er at skabe et hjerte i byen et sammenhængsskabende byrum (eller flere) der kan udgøre et centralt og bymæssigt samlingssted i byen. Et sted som er synligt og som kan opleves ved ankomsten til byen. Her kan foregå forskellige events og bidrage positivt til det sociale liv og de sociale relationer i byen.

3 Idéens primære udfordring er at finde en - eller flere egnede placeringer. Der er kun få (og små) umiddelbart tilgængelige arealer langs Strandvejen. P-pladsen foran Victorias Palace kan umiddelbart synes som den mest oplagte placering, men dette vil kræve ændrede p- forhold og velvillighed fra ejer. Såfremt udfordringerne med parkeringspladsen kan løses der bør tages kontakt til ejer og evt. ændres på lovgivning på området-, vil det være en spændende idé at etablere et mødested på noget af parkeringsarealet foran Victorias Palace. Hvis dette ikke viser sig muligt anbefales det at arbejde videre med at finde placeringsmuligheder for etablering af mindre mødesteder langs Strandvejen på andre matrikler. Dette vil også kræve dialog og velvillighed af ejerne af de forskellige matrikler. Idéen om at skabe centrale mødesteder er så god og vigtig for byen at den vurderes egnet til Stedet Tæller kampagnen. Kurbad/ badeland Idéen er at renovere det eksisterende, men ikke funktionsdygtige, badeland på Hotel Badeland. En renovering med vægt på både wellness: spa, sauna, dampbad, kur, saltvandsbad, massage etc., men også på et børnevenligt badeland (25m bane, udspring, rutsje etc) De to dele kan evt. være adskilt, så larm og leg holdes væk fra afslapning og forkælelse. Det er foreslået at arbejde både med en indendørs og en udendørs del. Potentialer: Fanø Bad er Danmarks første kurbadssted og der ligger et stort potentiale i at styrke Fanø Bads position som BADEby. Det vil derfor være i naturlig tråd med byens historie og kulturarv at styrke Fanø Bad som badeby. En revitalisering af badelivet i byen vil trække fine tråde tilbage til historien samtidig med at det vil tiltrække mange nye turister til stedet året rundt. Både børnefamilier og well-ness gæster. En renovering/ etablering opfattes af mange borgere som en central og afgørende nøgle til udviklingen af Fanø Bad og der er generel opbakning til projektet af ejerne på hotellet. En umiddelbar udfordring er at idéen er bekostelig både i anlægs- og driftsudgifter og derfor ikke er mulig indenfor Stedet Tæller kampagnens økonomiske mulighedsrum. Det anbefales at arbejde videre med idéen mhp at søge fondsmidler til realisering af projektet. Hvis der nedsættes en arbejdsgruppe blandt borgerne kan gruppen evt. ansøges om udviklingsmidler fra kommunen. Udviklingsmidlerne skal gå til at få videreudviklet idéen til et sådan niveau at det kan åbne dørene til fondsbevillinger til projektet.

4 Strandvejen Idéen er at gøre ankomsten og bykernen mere attraktiv ved at højne kvaliteten på og langs Strandvejen. Dette kan evt. gøres via trafikregulering, så farten dæmpes. Der kan arbejdes med facaderenoveringer, så der skabes en smukkere by-facade med større sammenhæng. Og ikke mindst kan der arbejdes med områderne mellem husene: udvikling af mellemrum og p-pladser. Eftersom Strandvejen er det første møde med Fanø Bad vil en renovering af og langs vejen skabe en stor værdi for det umiddelbare indtryk af Fanø Bad. At styrke bykernen vil have en stor effekt, da det også er her at byen pt. fremstår mest slidt og trænger til en kærlig hånd. Facaderenoveringer er bekostelige og umiddelbart svære at få finansieret via fondsmidler. Det kan derfor være en udfordring at skaffe midler til denne ide. Det anbefales at der på borger/ejer-niveau arbejdes videre med idéen om facaderenoveringer langs Strandvejen og bla. undersøge om der kan skaffes hjælp til finansieringen. Idéen om at udvikle mellemrummene hænger fint sammen med flere mødesteder centralt i byen og kan derfor evt. kobles på den idé. Idéen om trafikregulering kan evt. indgå som en del af Stedet Tæller kampagnen på idéniveau og kan evt. finansieres af kommunen. Museum En gruppe engagerede borgere har igennem længere tid arbejdet med en idé om at skabe et museum i Victorias Palace. Idéen er dels at indrette den eksisterende bygning som museumsbygning og dels at renovere facaden, i stil med fordums tid, fx i familie med den hedengangne bygning Kongen. Idéen er at museet også indeholder en café, en museumsbutik og mødelokaler. Det er en spændende idé at udvikle denne centralt beliggende bygning, så den kan blive et mødested for både lokale beboere og turister, muligvis med åbent året rundt. Der ligger et stort potentiale i at formidle Fanø Bads spændende kulturarv både via museets indhold og via facadeudtrykket.

5 Det kan være en udfordring at skabe kapital til projektet, som ligger udenfor Stedet Tællers økonomiske muligheder. Det kan også være en udfordring at skabe lokal opbakning til projektet, da projektet pt. møder både stor modstand som stor opbakning i byen. Det anbefales at arbejde videre med at konkretisere idéen i arbejdsgruppen. Det vil være en fordel for projektet at få skabt en større lokal opbakning via dialog med de lokale beboere. Det anbefales at undgå at kopiere Kongens facade, men derimod at udvikle en spændende fortolkning af den historiske byggeskik. En fortolkning som både respekterer fortiden, men som også er fremadsynet og nutidig i sin arkitektur. Dette anbefales for at undgå at facaden og bygningen fremstår som en kliché eller en kulisse. Sidst men ikke mindst anbefales det at undersøge relevansen/ markedet for etableringen af et museum: Vil der komme kunder i butikken? FOKUSOMRÅDER I løbet af borgerinddragelsen er der også blevet arbejdet med hvilke værdier, der kendetegner Fanø Bad og hvilke overordnede kvaliteter, der bør arbejdes med at styrke. Følgende værdier/fokusområder kan derfor betragtes som en fællesnævner, der bør tages i betragtning i videreudviklingen af alle ovenstående projektidéer. Det anbefales således at have fokus på følgende i den kommende udvikling af Fanø Bad: - Fred, ro og afslapning skal være i balance med aktiviteter og liv året rundt. - Naturen kan (evt. via klitterne og marhalm) trækkes ind i byen og understøtter byen som badeby lige ved vandet. - Kulturhistorien bør være til stede i byen, det kan være via formidling eller via et fortolket formsprog. Det må dog aldrig blive en tom kulisse. - Byens identitet som badeby bør styrkes. - Der kan evt. tænkes i både kortsigtede/ midlertidige og langsigtede planer. Konkrete idéer der kan understøtte ovenstående og betragtes som supplement til de 6 projektidéer: Tårn En borger har foreslået at undersøge mulighederne for at opføre et tårn et sted i byen. Et tårn, der måske kan bruges som radiomast og som fyrtårn for skibe på havet. Det primære i idéen er dog at skabe et vartegn for byen. Et vartegn, der kan give identitet, se flot ud i bybilledet og være et sted man kan opleve og hvorfra man kan betragte området. Badevogne I Fanø Bads storhedstid fandtes en række badevogne. Vogne som via heste fragtede badegæsterne ud i vadehavet, gav dem mulighed for privat omklædning og mulighed for at springe i vandet. Badevognene er unikke for Fanø Bad. En gruppe borgere har foreslået at

6 bringe nyt liv til ideen om badevogne ved at lade dem spille en ny rolle i nutidens Fanø Bad. Man kan tænke sig badevogne med funktion som mobile kaffevogne, sandwichvogne, infovogne, mobil sauna eller lignende. Vognene kan bo centralt i byen og køres til stranden eller andre steder hen efter behov. Røde teglsten Røde teglsten prægede engang bybilledet i Fanø Bad, men nu ligger nu de fleste steder skjult ca. 1 meter under jorden. I en fremtidig udvikling af Fanø Bad kan man med fordel grave nogle af de fine teglstensbelægninger frem i lyset og dels tænke i belægge nye pladser, stier, promenadeforløb med den historiske røde tegl. Midlertidige tiltag >< langsigtede visioner Det anbefales at tænke både i hurtige/ midlertidige tiltag som mere langsigtede og visionære idéer. En borger er fx kommet med idéen om at skabe muligheder for torvedannelse centralt i byen ved midlertidigt at spærre Strandvejen af og låne et par p-pladser foran Victorias Palace. Således kan nogle af byens store ambitioner evt. indfries periodevist og kan også fungere som en 1:1 test af om en realisering af en byplads er en god idé eller ikke. På den lange bane har flere borgere påpeget vigtigheden i at tænke i store armbevægelser og få skabt en helhedsplan/strategi for byen, så en helhed sikres, så der ikke kommer til at ske tilfældig knopskydning af forskellige idéer uden sammenhæng.

Opsummering fra borgerinddragelsesarrangement i Fanø Bad d. 11. og 12. April 2015

Opsummering fra borgerinddragelsesarrangement i Fanø Bad d. 11. og 12. April 2015 Opsummering fra borgerinddragelsesarrangement i Fanø Bad d. 11. og 12. April 2015 Arrangementet startede med en guidet gåtur på stranden ved Kultur- og naturvejleder Marco Brodde, hvorefter arrangementet

Læs mere

Konkurrenceprogram. Revitalisering af FANØ BAD. Danmarks første internationale Badested

Konkurrenceprogram. Revitalisering af FANØ BAD. Danmarks første internationale Badested Konkurrenceprogram Revitalisering af FANØ BAD Danmarks første internationale Badested 1 Revitalisering af FANØ BAD Danmarks første internationale Badested Forord 05 Introduktion 07 Fanø Bad 09 Vision 11

Læs mere

Konkurrenceprogram. Revitalisering af FANØ BAD. Danmarks første internationale Badested

Konkurrenceprogram. Revitalisering af FANØ BAD. Danmarks første internationale Badested Konkurrenceprogram Revitalisering af FANØ BAD Danmarks første internationale Badested 1 Forord 05 Introduktion 07 Fanø Bad 09 Vision 11 Opgave - helhedsgreb 13 Opgave - Torv 15 Eksisterende forhold 17

Læs mere

DET HOLDBARE PROJEKT DEN GODE PROJEKTBESKRIVELSE. Thomas Martinsen, Direktør, Dansk Bygningsarv Udviklingsworkshop, Vejle, 19.

DET HOLDBARE PROJEKT DEN GODE PROJEKTBESKRIVELSE. Thomas Martinsen, Direktør, Dansk Bygningsarv Udviklingsworkshop, Vejle, 19. e DET HOLDBARE PROJEKT DEN GODE PROJEKTBESKRIVELSE Thomas Martinsen, Direktør, Dansk Bygningsarv Udviklingsworkshop, Vejle, 19. april 2012 FORMALIA FOR ANSØGNING ØKONOMISK RAMME Den samlede økonomiske

Læs mere

Visionsplan for Hårlev

Visionsplan for Hårlev Visionsplan for Hårlev 1 2 VISION FOR FREMTIDENS HÅRLEV Hårlev er stationsbyen i Ådalen. I Hårlev har vi det hele. Skønne naturoplevelser i baghaven, boliger til alle aldersgrupper, et levende handelsog

Læs mere

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande Planstrategi 2019 Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande I forbindelse med udarbejdelsen af Planstrategi 2019 har Byrådet besluttet at sætte fokus på udviklingen af midtbyerne

Læs mere

Landsbyernes hus udarbejdelse af et skitseprojekt til en unik skulpturel bygning i Hedensted Kommune

Landsbyernes hus udarbejdelse af et skitseprojekt til en unik skulpturel bygning i Hedensted Kommune Ansøgningsskema til Hedensted Kommunes Lokal Udviklings Pulje Projektets titel Landsbyernes hus udarbejdelse af et skitseprojekt til en unik skulpturel bygning i Hedensted Kommune Formål/mål Glud Museum

Læs mere

FLOD BADET. sponsorprospekt

FLOD BADET. sponsorprospekt FLOD BADET sponsorprospekt VISIONEN Et unikt samlingssted i hjertet af Randers Visionen om Flodbadet bygger på en stor og inderlig ambition om at integrere byen og havnen på en måde, der skaber et helt

Læs mere

HERNING+ Sygehusgrunden i Herning

HERNING+ Sygehusgrunden i Herning HERNING+ Sygehusgrunden i Herning NYE MULIGHEDER MIDT I HERNING 55 1 ET PLUS I BYEN 2 nye gadeforløb føres gennem området og danner et stort plus. Der hvor hvor forbindelsesveje krydser, opstår det nye

Læs mere

Baggrund for Town Center Management TCM Hillerød Realisering af visionen fra Købstad til Mødestad

Baggrund for Town Center Management TCM Hillerød Realisering af visionen fra Købstad til Mødestad Baggrund for Town Center Management TCM Hillerød Realisering af visionen fra Købstad til Mødestad Baggrund Ifm. budgetaftale 2014 besluttede Byrådet, at der skulle udarbejdes en vision for Bykernen Det

Læs mere

R E M I S E N I T Ø L L Ø S E - BÆREDYGTIG HISTORIE OG RUMMELIG FREMTID REMISEN I TØLLØSE - SEP. 2009 - IDÉKATALOG TIL VIDERE PROJEKTUDVIKLING

R E M I S E N I T Ø L L Ø S E - BÆREDYGTIG HISTORIE OG RUMMELIG FREMTID REMISEN I TØLLØSE - SEP. 2009 - IDÉKATALOG TIL VIDERE PROJEKTUDVIKLING R E M I S E N I T Ø L L Ø S E - BÆREDYGTIG HISTORIE OG RUMMELIG FREMTID VISIONER OG FOKUS PUNKTER VISIONER I Remisen i Tølløse ligger et kæmpe potentiale. Alene bygningens særegne arkitektur og historie

Læs mere

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse Firskovvejområdet fornyelse - intensivering - omdannelse 07. november 2017 Temadrøftelse i Byplanudvalget 1 Program Velkomst v./ Bjarne Holm Markussen, LTK Firskovvej fornyelse og intensivering v./ Trine

Læs mere

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse Firskovvejområdet fornyelse - intensivering - omdannelse 07. november 2017 Temadrøftelse i Byplanudvalget 1 Program Velkomst v./ Trine Schreiner Tybjerg, LTK Firskovvej fornyelse og intensivering v./ Trine

Læs mere

Trylleskoven SOLRØD BEDRE SAMMENHÆNG MELLEM BY OG STRAND I SOLRØD KOMMUNE. Østre Strandvej. Lyngvej. Duevej. Staunings Ø

Trylleskoven SOLRØD BEDRE SAMMENHÆNG MELLEM BY OG STRAND I SOLRØD KOMMUNE. Østre Strandvej. Lyngvej. Duevej. Staunings Ø Trylleskoven SOLRØD BEDRE SAMMENHÆNG MELLEM BY OG STRAND I Østre Strandvej Lyngvej Duevej Staunings Ø Idéoplæg til bedre sammenhæng mellem by og strand i Solrød Kommune. Solrød Kommunes største attraktion

Læs mere

NY BYDEL I VORDINGBORG

NY BYDEL I VORDINGBORG NY BYDEL I VORDINGBORG OMDANNELSE AF STATIONSOMRÅDET/ UDGANGSPUNKT FOR HELHEDSPLAN OPLÆG TIL BORGERMØDE/ AARHUS ARKITEKTERNE/ 27.09.2016 Stationsområdet i Vordingborg er det første der møder den togrejsende,

Læs mere

Besøg Lolland, og få inspiration til udvikling i landdistrikter og yderområder

Besøg Lolland, og få inspiration til udvikling i landdistrikter og yderområder Besøg Lolland, og få inspiration til udvikling i landdistrikter og yderområder Få inspiration til de udfordringer, du står overfor lige nu: Læs om de 16 inspirerende projekter i vores publikationer Kom

Læs mere

FORNY DIN FORSTAD ROLLEBESKRIVELSER HØJE-TAASTRUP

FORNY DIN FORSTAD ROLLEBESKRIVELSER HØJE-TAASTRUP 1947 2007 2017 FORNY DIN FORSTAD R HØJE-TAASTRUP ADVISORY BOARD Er et uvildigt ekspertpanel bestående af forskere, der forsker og formidler byplanlægning og dens historie. Forskerne er interesseret i,

Læs mere

Hotel Bursztynowy Palac

Hotel Bursztynowy Palac Hotel Bursztynowy Palac Dette elegante og luksuriøse hotel er perfekt til en romantisk miniferie og I vil blive imponerede over hotellets mange smukke detaljer. Her er alt hvad I har brug for på et hyggeligt

Læs mere

STRATEGISK MIDTBYPLAN

STRATEGISK MIDTBYPLAN STRATEGISK MIDTBYPLAN RANDERS MIDTBY INDSATSER RANDERS MIDTBY FORANDRER SIG DETAILHANDEL Detailhandel er med til at skabe byliv og grundlag for andre funktioner fx restauranter og service. Hvor vil vi

Læs mere

Unikt erhvervslejemål centralt beliggende tæt på Rådhuspladsen i hjertet af København

Unikt erhvervslejemål centralt beliggende tæt på Rådhuspladsen i hjertet af København Unikt erhvervslejemål centralt beliggende tæt på Rådhuspladsen i hjertet af København H.C. Andersens Boulevard 9-11 1553 København V M. Goldschmidt Ejendomme A/S Indretningsforslag NU HAR I MULIGHED FOR

Læs mere

Bystrategi for Augustenborg

Bystrategi for Augustenborg Bystrategi for Indhold Byens identitet... side 3 Baggrunden for bystrategierne... side 3 Inddragelse af s borgere... side 4 Selve bystrategien... side 5 De fire fokusområder Natur og landskab Udfoldelse

Læs mere

TJEKLISTE TIL OPSTART AF EN BYGGESAG

TJEKLISTE TIL OPSTART AF EN BYGGESAG TJEKLISTE TIL OPSTART AF EN BYGGESAG KORT OM FASEN I denne fase skal der skabes et grundigt fundament for at træffe de rigtige beslutninger for udviklingen i jeres afdeling. I skal også have planlægt og

Læs mere

BILAG NR. 02 HELHEDSPLAN FOR CIRKUSPLADSEN

BILAG NR. 02 HELHEDSPLAN FOR CIRKUSPLADSEN BILAG NR. 02 HELHEDSPLAN FOR CIRKUSPLADSEN EKSISTERENDE FORHOLD UDFORDRINGER OG POTENTIALER Området mellem Kongskærskolen, Danchells Anlæg, Nordlandshallen, Domen og Kampeløkke Havn bliver i dagligt tale

Læs mere

NY BYDEL I VORDINGBORG

NY BYDEL I VORDINGBORG NY BYDEL I VORDINGBORG OMDANNELSE AF STATIONSOMRÅDET/ UDGANGSPUNKT FOR HELHEDSPLAN OPLÆG TIL BORGERMØDE/ AARHUS ARKITEKTERNE/ 27.09.2016 Stationsområdet i Vordingborg er det første der møder den togrejsende,

Læs mere

Friluftsstrategi

Friluftsstrategi Friluftsstrategi 2017-2024 3 5 6 8 9 10 11 Vision for friluftslivet Mål for friluftslivet Handlinger for friluftslivet Tilgængelighed og sammenhænge Regionale ruter og muligheder Friluftsliv i byen Formidling

Læs mere

Nyt liv ved Fjellerup Strand

Nyt liv ved Fjellerup Strand Nyt liv ved Fjellerup Strand Bygning fra fiskeriets storhedstid Norddjurs Kommune ansøger om deltagelse i Realdania-kampagnen Stedet tæller med projektet Nyt liv ved Fjellerup Strand. Projektet tager ud

Læs mere

Jacobsen hus i carlsberg byen

Jacobsen hus i carlsberg byen Jacobsen hus i carlsberg byen I det nordvestlige hjørne af Carlsberg Byen ud mod de grønne arealer i Søndermarken findes det arkitektonisk smukke Jacobsen Hus, tegnet af Henning Larsen Architects. Lejemålet

Læs mere

Potentialer i Hedehusenes industrikulturarv WORKSHOP 2

Potentialer i Hedehusenes industrikulturarv WORKSHOP 2 Potentialer i Hedehusenes industrikulturarv WORKSHOP 2 TIRSDAG D. 25. SEPTEMBER 2012 KL. 17-20 HEDEHUSENE STATION HOVEDGADEN 437 C 2640 HEDEHUSENE s.2 Forventningsafstemning Hvad er formålet med aftenen?

Læs mere

Idrætsfaciliteter på Nordre Strandvej Orientering om fremtidige muligheder

Idrætsfaciliteter på Nordre Strandvej Orientering om fremtidige muligheder Notat Idrætsfaciliteter på Nordre Strandvej Orientering om fremtidige muligheder Nærværende notat omhandler forskellige muligheder for en fremtidig udvikling af de nuværende idrætsfaciliteter beliggende

Læs mere

Tæt på hotellet, kun få minutters gang, findes der en række gode restauranter og caféer, og i forlængelse af selve hotellet ligger Florentz Café og

Tæt på hotellet, kun få minutters gang, findes der en række gode restauranter og caféer, og i forlængelse af selve hotellet ligger Florentz Café og 0 år gammel renoveret bygning med smuk facade og rokoko indretning. Zleep Hotel Roskilde Introduktion Det klassiske hotel i Roskilde byder på en historisk overnatning i elegante omgivelser. Det traditionsrige

Læs mere

Arkitekturprisen i Jammerbugt Kommune. Bestemmelser for præmiering af god arkitektur i Jammerbugt Kommune

Arkitekturprisen i Jammerbugt Kommune. Bestemmelser for præmiering af god arkitektur i Jammerbugt Kommune Arkitekturprisen i Jammerbugt Kommune Bestemmelser for præmiering af god arkitektur i Jammerbugt Kommune Arkitekturprisen i Jammerbugt Kommune Udgivet af Jammerbugt Kommune Udgivelsesdato: 1. maj 2009

Læs mere

OMRÅDEFORNYELSE SKÆRBÆK

OMRÅDEFORNYELSE SKÆRBÆK OMRÅDEFORNYELSE SKÆRBÆK porten til Rømø 08-10-2014 www.toender.dk 1 Aftenens forløb VELKOMMEN til alle v/ Tønder Kommune Trafikplan 2014 v/ Fagchef Lars-Erik Skydsbjerg Forslag til PROGRAM v/ Christel

Læs mere

Forslag til helhed for et område! ved Tanghavevej 5883 Oure!

Forslag til helhed for et område! ved Tanghavevej 5883 Oure! Forslag til helhed for et område ved Tanghavevej 5883 Oure Svømmehal, dykkercenter, spisehus, udstilling, spa, hostel, møde, lounge, værksteder, gymnastikhal, 40 til 60 boliger og en masse andet bare fordi

Læs mere

Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk

Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk Holbæk Kommune By og Landskab, Plan Rikke Welan Kamper J.nr. 14/59791 2. december 2014 Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk Oversigt over forslag og bemærkninger fra høringsfase

Læs mere

Til Langeland Kommune

Til Langeland Kommune Til Langeland Kommune Vedrørende byggeri på Daloon grunden Bellevue 6 Rudkøbing vil jeg gerne vide om der ikke findes plantegninger med mål på så man kunne se hvordan de forskellige bygninger placeres

Læs mere

Tidligere politiske beslutninger Denne indstilling bygger på følgende tidligere politiske beslutninger i Københavns Kommune:

Tidligere politiske beslutninger Denne indstilling bygger på følgende tidligere politiske beslutninger i Københavns Kommune: KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT Bilag 6: Politiske beslutninger om områdefornyelse i Kulbanekvarteret samt oversigt over projekter i Kvarterplanen Tidligere politiske

Læs mere

BLÅVAND NATURCENTER. Kvalitetsturisme ved Blåvandshuk

BLÅVAND NATURCENTER. Kvalitetsturisme ved Blåvandshuk BLÅVAND NATURCENTER Kvalitetsturisme ved Blåvandshuk Blåvandshuk, Danmarks vestligste punkt, er kendt for sit karakteristiske fyrtårn, det fantastiske fugletræk, de spændende klit- og hedelandskaber og

Læs mere

Notat. Naturskolen på Bågø. Forslag 1: Nyt naturcenter som barmarksprojekt. Til: KFU. Fra: Karen Mann

Notat. Naturskolen på Bågø. Forslag 1: Nyt naturcenter som barmarksprojekt. Til: KFU. Fra: Karen Mann Notat Til: KFU Fra: Karen Mann Naturskolen på Bågø På KFU mødet d. 8. august blev der præsenteret fire modeller for den fremtidige naturskole på Bågø. I dette notat redegøres kort for to af modellerne

Læs mere

Børs og katedral - museer som en investering. Trondheim 7 oktober 2013

Børs og katedral - museer som en investering. Trondheim 7 oktober 2013 Børs og katedral - museer som en investering Trondheim 7 oktober 2013 Vi lever i en tid som præges af en serie karakteristika: Vi lever i en tid som præges af en serie karakteristika: Globalisering som

Læs mere

UDBUD AF EJENDOMMEN HELLIGKORSVEJ 3. Salg på pris og projekt

UDBUD AF EJENDOMMEN HELLIGKORSVEJ 3. Salg på pris og projekt UDBUD AF EJENDOMMEN HELLIGKORSVEJ 3 Salg på pris og projekt UDBUD AF HELLIGKORSVEJ 3 Roskilde Kommune udbyder ejendommen Helligkorsvej 3, beliggende på Kildegårdsarealet centralt i Roskilde By. Der skal

Læs mere

Helhedsplan for Ærøskøbing by. Vores Ærøskøbing. - Inspirationskatalog. Vores. Ærøskøbing Værdier Velfærd Vækst

Helhedsplan for Ærøskøbing by. Vores Ærøskøbing. - Inspirationskatalog. Vores. Ærøskøbing Værdier Velfærd Vækst Helhedsplan for Ærøskøbing by Vores Ærøskøbing - Inspirationskatalog 2017 Vores Ærøskøbing Værdier Velfærd Vækst 1 Forord I forbindelse med Budgettet for 2017 besluttede Kommunalbestyrelsen at få udarbejdet

Læs mere

AMAGER ØST BYDEL. Dette er pixi-udgaven af Amager Øst Lokaludvalgs Bydelsplan Læs hele planen på aoelu.dk. Nordøstamager.

AMAGER ØST BYDEL. Dette er pixi-udgaven af Amager Øst Lokaludvalgs Bydelsplan Læs hele planen på aoelu.dk. Nordøstamager. 1 AMAGER ØST BYDEL Nordøstamager Prøvestenen Kløvermarken Amagerbro Kyststrækningen Sundbyøster Villakvartererne Dette er pixi-udgaven af Amager Øst Lokaludvalgs Bydelsplan 2017-2020. Læs hele planen på

Læs mere

Kulturmiljøet i landdistrikterne. Morten Stenak Konsulent, Ph.D.

Kulturmiljøet i landdistrikterne. Morten Stenak Konsulent, Ph.D. Kulturmiljøet i landdistrikterne Morten Stenak Konsulent, Ph.D. 19. juni 2013 SIDE 1 De stedbundne ressourcer Lokalt engagement Kyster Kulturarv Natur 19. juni 2013 side 2 Beliggenhed Lokale produkter

Læs mere

Opsamling fra borgermøde Midtvejsdialog 30. januar 2019

Opsamling fra borgermøde Midtvejsdialog 30. januar 2019 Opsamling fra borgermøde Midtvejsdialog 30. januar 2019 - i forbindelse med udviklingsplanen for Rungsted Kyst stationsområde Hørsholm Kommune 1 Introduktion Der blev afholdt borgermøde i Trommen onsdag

Læs mere

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL Overordnet vision og delvisioner På Hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige

Læs mere

HEI idrætsforening Ny sportshal og fintnesscenter

HEI idrætsforening Ny sportshal og fintnesscenter HEI idrætsforening Ny sportshal og fintnesscenter - Samlingssted i lokalområdet - Motion og sundhed for alle aldre - Fleksibilitet, åbenhed og inspiration - Identitet og fælleskab Adresse: Ny sportshal

Læs mere

HELHEDSPLAN FOR PLADSEN BAG FREDERIKSBERG RÅDHUS INDHOLD. 1 Om dialogmødet. 1 Om mødet 1. 2 Flow og forbindelser 2. 3 Trafik 3. 4 Byrum og byliv 4

HELHEDSPLAN FOR PLADSEN BAG FREDERIKSBERG RÅDHUS INDHOLD. 1 Om dialogmødet. 1 Om mødet 1. 2 Flow og forbindelser 2. 3 Trafik 3. 4 Byrum og byliv 4 FREDERIKSBERG KOMMUNE HELHEDSPLAN FOR PLADSEN BAG FREDERIKSBERG RÅDHUS ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk OPSAMLING AF DIALOGMØDE D.

Læs mere

Forsøgsordning for kyst- og naturturisme Projektforslag fra Hotel Christiansminde. 2. Juni 2015

Forsøgsordning for kyst- og naturturisme Projektforslag fra Hotel Christiansminde. 2. Juni 2015 Forsøgsordning for kyst- og naturturisme Projektforslag fra Hotel Christiansminde 2. Juni 2015 STATENS FORSØGSORDNING FOR KYST-OG NATURTURISME Vækstplan for dansk turisme: Styrke dansk kyst- og naturturisme

Læs mere

Helhedsplan for Marielyst fornyet oplæg til videre proces.

Helhedsplan for Marielyst fornyet oplæg til videre proces. Helhedsplan for Marielyst fornyet oplæg til videre proces. Baggrund for fornyet projektgrundlag: I August 2010 godkendte Teknik og Miljøudvalget og Erhverv og Turismeudvalget det overordnede 1. forslag

Læs mere

SENTRUMSKONFERANSEN 20. OKTOBER 2016 Å VELGE OG VILLE SENTRUM I BYEN VEJLE - DANMARK

SENTRUMSKONFERANSEN 20. OKTOBER 2016 Å VELGE OG VILLE SENTRUM I BYEN VEJLE - DANMARK SENTRUMSKONFERANSEN 20. OKTOBER 2016 Å VELGE OG VILLE SENTRUM I BYEN VEJLE - DANMARK Udviklingskonsulent Bodil Øllgaard, Vejle Kommune Arkitekt maa. Henrik Stjernholm, StjernholmArkitektur.dk DET VIL VI

Læs mere

SJÆLLANDS ODDE HAVNEBY

SJÆLLANDS ODDE HAVNEBY SJÆLLANDS ODDE HAVNEBY HAVNEHALLEN - den gode maritime oplevelse i et lokalt miljø Projektplan - Bilag til Ansøgningsskema Stedet Tæller 4.11.2015 HASLØV & KJÆRSGAARD I 1 Havnehallen Odden Havneby - den

Læs mere

Vejle Lystbådehavn Oplæg til placering af husbåde marts 2017

Vejle Lystbådehavn Oplæg til placering af husbåde marts 2017 Vejle Lystbådehavn Oplæg til placering af husbåde - 21. marts 2017 Vejle Lystbådehavn Oplæg til placering af husbåde Baggrund Vejle Lystbådehavn undersøger muligheden for at etablere et antal pladser til

Læs mere

= butikslejemål. i attraktivt multibrugerhus. Sturlasgade 1, stuen 2300 København S

= butikslejemål. i attraktivt multibrugerhus. Sturlasgade 1, stuen 2300 København S = butikslejemål i attraktivt multibrugerhus 2300 København S 1 Velbesøgt adresse med attraktive naboer Islands Brygge er en adresse med både udsyn og fremsyn. Midt i København, direkte til vandet, summer

Læs mere

Social bæredygtighed. Morten Ørsager KØBENHAVN VIBORG ÅRHUS AALBORG. Arkitekt maa / Partner / Master in Energy and Green Architecture

Social bæredygtighed. Morten Ørsager KØBENHAVN VIBORG ÅRHUS AALBORG. Arkitekt maa / Partner / Master in Energy and Green Architecture Social bæredygtighed Bellahøj KØBENHAVN VIBORG ÅRHUS AALBORG Generationernes hus Halden Fængsel Morten Ørsager Arkitekt maa / Partner / Master in Energy and Green Architecture Bellahøj - et ikon i København

Læs mere

Tak for ordet og tak til Riksforbundet Sveriges Museer, Norges Museumsforbund, Organisationen Danske Museer og alle øvrige partnere.

Tak for ordet og tak til Riksforbundet Sveriges Museer, Norges Museumsforbund, Organisationen Danske Museer og alle øvrige partnere. 1 Borgmester Pia Allerslevs oplæg ved Nordisk Museumskonference i Malmø onsdag den 1. april 2009 Emnet er: Museernes rolle i samfundet Tak for ordet og tak til Riksforbundet Sveriges Museer, Norges Museumsforbund,

Læs mere

Velkommen til borgerworkshop om områdefornyelsen i Hirtshals. Hirtshals Idrætscenter, 9. april 2016

Velkommen til borgerworkshop om områdefornyelsen i Hirtshals. Hirtshals Idrætscenter, 9. april 2016 Velkommen til borgerworkshop om områdefornyelsen i Hirtshals Hirtshals Idrætscenter, 9. april 2016 Program for borgerworkshop den 9. april 11.00 Velkomst v. Jørgen Christensen, medlem af Byrådet 11.05

Læs mere

Miljøvurdering/ Målstyring i Roskilde. Miljøvurderingsdagen 31. oktober 2012 Esben Haarder Paludan

Miljøvurdering/ Målstyring i Roskilde. Miljøvurderingsdagen 31. oktober 2012 Esben Haarder Paludan Miljøvurdering/ Målstyring i Roskilde Miljøvurderingsdagen 31. oktober 2012 Esben Haarder Paludan Det vil jeg fortælle.. Byudviklingsstrategi i Roskilde Proces Værktøj Roskilde har en klar vision! Roskilde

Læs mere

Spørgeskemaopsamling. Antal registrerede besvarelser: 281

Spørgeskemaopsamling. Antal registrerede besvarelser: 281 18.12.2012 Spørgeskemaopsamling Antal registrerede besvarelser: 281 Spørgsmål Antal svar Svar % Køn? 269 96 Alder? 266 95 Hvor bor du? 265 94 Nævn 3 gode ting ved Hedensted bymidte og beskriv hvorfor 231

Læs mere

ARKITEKTURPRIS 2015 VINDER KONGEHØJSKOLEN

ARKITEKTURPRIS 2015 VINDER KONGEHØJSKOLEN KONGEHØJSKOLEN Skolebygning Transformering og nybyggeri Tøndervej 90 Arkitema Architects og MOE Skolen har gjort brug af en tidligere lagerbygning, der er indrettet som et rum til leg og bevægelse. Parallelt

Læs mere

Kira Maria Svankjær, chefkonsulent. Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016

Kira Maria Svankjær, chefkonsulent. Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016 Kira Maria Svankjær, chefkonsulent Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016 Jyllinge nyt halområde og boligudbygning Strategi bliver til virkelighed - i byudviklingen! Fortætning og byomdannelse

Læs mere

LOMMEPARKER, TRÆER OG ANDET GRØNT. - strategi for et grønnere København

LOMMEPARKER, TRÆER OG ANDET GRØNT. - strategi for et grønnere København LOMMEPARKER, TRÆER OG ANDET GRØNT - strategi for et grønnere København Mål og visioner for et grønnere København I visionen for København som Miljømetropol har vi under overskriften En grøn og blå hovedstad

Læs mere

PRÆSTØ POTENTIALEANALYSE FOR VORDINGBORG KOMMUNE SEPTEMBER 2013

PRÆSTØ POTENTIALEANALYSE FOR VORDINGBORG KOMMUNE SEPTEMBER 2013 PRÆSTØ POTENTIALEANALYSE FOR VORDINGBORG KOMMUNE SEPTEMBER 2013 1 Lene Schaumburg arkitekt og indehaver 2 INDHOLD POTENTIALEANALYSE PRÆSTØ INDRE BY 2013 indledning 1 Baggrund og rammer 2 Præstø i dag 3

Læs mere

VELKOMMEN TIL HOTELS DESIGNED TO SAY YES!

VELKOMMEN TIL HOTELS DESIGNED TO SAY YES! VELKOMMEN TIL K Ø B E N H AV N RADISSON BLU ROYAL HOTEL Hammerichsgade 1, DK-1611 København V, Danmark T: +45 33 42 60 00 F: +45 33 42 61 00 copenhagen@radissonblu.com radissonblu.dk/royalhotel-koebenhavn

Læs mere

Området i dag. De nuværende rammebestemmelser. De fremtidige rammebestemmelser

Området i dag. De nuværende rammebestemmelser. De fremtidige rammebestemmelser Indholdsfortegnelse Beskrivelse 3 Rammer 5 Kommuneplanramme 600.3150.65 - Havneerhverv, Løkken 6 Kommuneplanramme 600.5119.72 - Rekreative arealer, Løkken 8 Kommuneplanramme 600.5190.73 - Rekreative arealer,

Læs mere

DE RØDE LØBERE. Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by?

DE RØDE LØBERE. Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by? DE RØDE LØBERE Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by? VINDERBYEN VORDINGBORG Vordingborg er nu en vinderby. Sådan

Læs mere

bringer dig hjem Lad op, nyd din tid på altanen med udsigt over Søndre Strand og Køge by.

bringer dig hjem Lad op, nyd din tid på altanen med udsigt over Søndre Strand og Køge by. Bo med havet på første klasse Du har nu muligheden for at bo, hvor der er højt til himlen, sand under fødderne, bølgebrus som sød musik. Og kort vej til byens puls og liv. Den saltfyldte duft af hav i

Læs mere

Øvrige input vedr. udviklingen af Rungsted Kyst stationsområde. Sendt til administrationen i juni 2018

Øvrige input vedr. udviklingen af Rungsted Kyst stationsområde. Sendt til administrationen i juni 2018 Øvrige input vedr. udviklingen af Rungsted Kyst stationsområde Sendt til administrationen i juni 2018 1 # 1 Afsender: Anne-Grethe Brings, Ulvemosen 18, st., 2960 Rungsted Modtaget d. 9. juni 2018 pr. mail

Læs mere

Idekatalog til området ved Hedeboskolen i Skagen

Idekatalog til området ved Hedeboskolen i Skagen Idekatalog til området ved Hedeboskolen i Skagen RKITEKTFIRMET KJER & RICHTER 2 Indhold Hedeboskolen - Eksist. forhold forslag 1a forslag 1b forslag 1c forslag 2 forslag 3 Oplevelses/aktivitetscenter Udnyttelse

Læs mere

- Fanøs Kulturhjerte S/I

- Fanøs Kulturhjerte S/I Til Fanø Kommune Skolevej 3-5 6720 Fanø Den 1. maj 2017 Realen har nu været drevet som selvejende institution siden 28.11.2016. På blot 5 måneder har Realens bestyrelse sammen med de frivillige formået

Læs mere

Notat om den videre proces efter afholdelse af tre Bilfri Dage i København i 2005 den 09. november 2005

Notat om den videre proces efter afholdelse af tre Bilfri Dage i København i 2005 den 09. november 2005 bilag 7 Notat om den videre proces efter afholdelse af tre Bilfri Dage i København i 2005 den 09. november 2005 I forbindelse med planlægningen af de Bilfri Dage i 2005 har der været nedsat en arbejdsgruppe

Læs mere

New Yorker-inspirerede kontorlejemål i Carlsberg Byen

New Yorker-inspirerede kontorlejemål i Carlsberg Byen New Yorker-inspirerede kontorlejemål i Carlsberg Byen Lejemål fra 130 m² til 2.878 m² Ny Carlsberg Vej 103C m.fl., 1799 København V SAG 17643 EJENDOMMEN KONTORLEJEMÅL I FLERE STØRRELSER I FLOT NYOPFØRT

Læs mere

Planstrategi som ny vækstskaber NIELS ÅGESEN

Planstrategi som ny vækstskaber NIELS ÅGESEN Planstrategi som ny vækstskaber NIELS ÅGESEN 02.04.2014 Men hvad skaber vækst? Men hvad skaber vækst? Hvordan bruger vi vores planstrategi? Men hvad skaber vækst? Hvordan bruger vi vores planstrategi?..så

Læs mere

Projektplan for Marielyst Helhedsplan

Projektplan for Marielyst Helhedsplan Projektplan for Marielyst Helhedsplan Formål med helhedsplanen for Marielyst Marielyst er et mere end 100 år gammelt ferieområde med afgørende betydning for turismeudviklingen i hele Guldborgsund kommune.

Læs mere

Torvet i varde. Skitseforslag 31. Januar s c h ø n h e r R 3 1. J A n u a r

Torvet i varde. Skitseforslag 31. Januar s c h ø n h e r R 3 1. J A n u a r Torvet i varde TORV, MØDESTED, BOD OG INFORMATIONER Skitseforslag 31. Januar 2017 IDÈEN Skitseforslaget beskriver muligheden for at etablere en et nyt sted på torvet i Varde. Projektet tager sit udgangspunkt

Læs mere

Mandø turisme på stedest præmisser

Mandø turisme på stedest præmisser Mandø turisme på stedest præmisser Hvorfor er projektet vigtigt? (hvad er målene) Stedets præmisser: - et godt sted at bo - sikre og forbedre eksistens grundlaget - tiltrække flere besøgende og forbedre

Læs mere

Grand Hotel Bernardin

Grand Hotel Bernardin Grand Hotel Bernardin Velkommen til Grand Hotel Bernardin! Introduktion På den slovenske sydvestkyst finder I en oase af velvære, fantastisk natur og spændende mad. Med udsigt over Middelhavet har Grand

Læs mere

Axel Towers. Bliv en del af Københavns nye landemærke

Axel Towers. Bliv en del af Københavns nye landemærke Axel Towers Bliv en del af Københavns nye landemærke Må vi invitere dig med op? Arkitekturen er geometrisk forførende. Facaden vil kun blive smukkere og smukkere med årene. Beliggen heden er enestående.

Læs mere

LIV PÅ AXELTORV. Disposition dominique + serena a r c h i t ecture studio. dominique + serena ApS frederiksborgvej copenhagen nv

LIV PÅ AXELTORV. Disposition dominique + serena a r c h i t ecture studio. dominique + serena ApS frederiksborgvej copenhagen nv LIV PÅ AXELTORV Disposition 03.06.2019 dominique + serena a r c h i t ecture studio dominique + serena ApS frederiksborgvej 64 2400 copenhagen nv www.studiods.dk info@studiods.dk tlf. 20979923 Liv på Axeltorv

Læs mere

Notat. Dato: 15-6-2015. Supplerende materiale om Gudenåsamarbejdets fremtid

Notat. Dato: 15-6-2015. Supplerende materiale om Gudenåsamarbejdets fremtid Natur og Vand Dato: 15-06-2015 Sagsnr.: 15/33599 Sagsbehandler: vpjojo Notat Dato: 15-6-2015 Supplerende materiale om Gudenåsamarbejdets fremtid Som supplement til dagsordenen om Gudenåsamarbejdets fremtid

Læs mere

Morhagen Fäbodhotell. Tæt på skove og søer i Dalarna. Morhagen Fäbodhotell. Hotellet tilbyder

Morhagen Fäbodhotell. Tæt på skove og søer i Dalarna. Morhagen Fäbodhotell. Hotellet tilbyder Morhagen Fäbodhotell Morhagen Fäbodhotell ligger i det flotte landskab i Dalarna og Bergslagen, i Sunnansjö nær Ludvika. Her kan I slappe af og nyde den svenske natur og kulturhistorie. I nærheden ligger

Læs mere

Aktivitetshuset i Sønderparken

Aktivitetshuset i Sønderparken Aktivitetshuset i Sønderparken Et unikt hus med unikke muligheder Der var næppe nogen, der havde forestillet sig så fantastisk et resultat, da helheds- planen for Sønderparken tog sin start. I dag står

Læs mere

VOLUMENSTUDIE AF BÅDEOPBEVARING I KLINTHOLM HAVN. Udarbejdet af Lykke & Nielsen Arkitekter for Vordingborg kommune 3. Maj 2011

VOLUMENSTUDIE AF BÅDEOPBEVARING I KLINTHOLM HAVN. Udarbejdet af Lykke & Nielsen Arkitekter for Vordingborg kommune 3. Maj 2011 VOLUMENSTUDIE AF ÅDEOPEVARING I KLINTHOLM HAVN X Udarbejdet af Lykke & Nielsen Arkitekter for Vordingborg kommune 3. Maj 2011 Placering af hal til reparation og opmarganisering både i Klintholm havn. 2

Læs mere

Egil Fischers Feriebys kvaliteter skal genskabes

Egil Fischers Feriebys kvaliteter skal genskabes Egil Fischers Feriebys kvaliteter skal genskabes Egil Fischers Ferieby og Femmøller Strand skal have genetableret de oprindelige værdier, som tidens tand i nogen grad har fjernet eller skjult. Stedets

Læs mere

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018 UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018 Fokusområder 2016-2017 UDVALGSPOLITIK FOR PLAN OG BOLIGUDVALGET 2014 BAGGRUND Denne udvalgspolitik for Plan- og Boligudvalget er skabt i fællesskab af

Læs mere

Mulighedernes Danmark

Mulighedernes Danmark Mulighedernes Danmark Stine Lea Jacobi Programchef Realdania 12. oktober 2017 Agenda Hvem er Realdania? Udfordringer og muligheder Tre tilgange til udvikling To nye indsatser Opsamling Realdanias mission

Læs mere

Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune

Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune Aalborg den 20. december 2016 Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune Indledning Aalborg Kommune er inde i en rivende udvikling og i kraftig vækst med en befolkningstilgang på ca. 2500

Læs mere

STRØBY EGEDE MED KYSTEN SOM NABO

STRØBY EGEDE MED KYSTEN SOM NABO STRØBY EGEDE MED KYSTEN SOM NABO BYENS PLACERING - situations diagram KYSTVEJEN - en unik strækning VEJEN TIL STRØBY EGEDE - Storyboard Tryggevælde Å Strand hotellet Kystvejen 1 Kystvejen 2 Entré til byen

Læs mere

Billede indsættes i størrelsen 14,86 x 25,41 cm

Billede indsættes i størrelsen 14,86 x 25,41 cm Billede indsættes i størrelsen 14,86 x 25,41 cm OMRÅDET I NUVÆRENDE STRUKTUR Anlægget Harboe Arena Slagelse Sports College Stadionområdet Tenniscenter UV hallen Frederikshøj Slagelse Svømmehal Spar Nord

Læs mere

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 30. april Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel?

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 30. april Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel? Projekt Social balance i Værebro Park 30. april 2014 Indsatsbeskrivelse 1. Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel? 2. Baggrund Hvad er baggrunden for at indsatsen iværksættes nu? eventuelle udfordringer

Læs mere

Konklusioner på spørgeskemaundersøgelse om lokalplanforslaget Ny Østergade / St. Regnegade.

Konklusioner på spørgeskemaundersøgelse om lokalplanforslaget Ny Østergade / St. Regnegade. Spørgeskemaundersøgelse Ny Østergade Gennemført 12.-18- september 2017 Konklusioner på spørgeskemaundersøgelse om lokalplanforslaget Ny Østergade / St. Regnegade. Spørgsmål 1-3. Baggrundsfakta: Spørgeskemaundersøgelsen

Læs mere

Landdistriktspolitik. Nordfyns Kommune

Landdistriktspolitik. Nordfyns Kommune Landdistriktspolitik Nordfyns Kommune 2017-2021 Forord Kære læser Det er med stor glæde, at vi præsenterer dig for Nordfyns Kommunes landdistriktspolitik. Der tales meget om land og by, hovedstad og provins,

Læs mere

Stephen Willacy, Stadsarkitekt:

Stephen Willacy, Stadsarkitekt: Stephen Willacy, Stadsarkitekt: Aarhus står over for en ganske overvældende udvikling, hvor byens fysiske rammer udvides, og bykernen fortættes. Det er helt unikt, og der ligger et stort arbejde i at sikre

Læs mere

Frederiks Plads. Projektstatus og gennemgang for Teknisk Udvalg

Frederiks Plads. Projektstatus og gennemgang for Teknisk Udvalg Frederiks Plads Projektstatus og gennemgang for Teknisk Udvalg 20130902 DAGSORDEN OMRAADETS POTENTIALE PROJEKT VISION BEVARINGS OVERVEJELSER KULTURHISTORISKE RELATIONER AARHUS C IDAG Området har med sin

Læs mere

Nyt kulturhus i Tingbjerg

Nyt kulturhus i Tingbjerg Nyt kulturhus i Tingbjerg Tingbjerg og Utterlevshuse skal have et nyt kulturhus og bibliotek. Huset er for alle beboere i Tingbjerg og Utterslevhuse. Her kan du læse mere om, hvordan huset kommer til at

Læs mere

vejledning til Ansøgningsskema

vejledning til Ansøgningsskema Side 1 af 2 Projektudvikling Beboergrupper og boligafdelinger kan søge om støtte til at udvikle et projektforslag, så det senere kan føres ud i livet. vejledning til Ansøgningsskema Realdania-kampagnen

Læs mere

HAVEJE-ATELLIERNE 27681

HAVEJE-ATELLIERNE 27681 HAVEJE-ATELLIERNE 27681 BESKRIVELSE HAVEJE-ATELLIERNE INTENTION En spændende udviklings proces er i gang( ) Variation, kreativitet og liv på gaden. Et sted der er rart at være for dem der bor der, og tiltrækker

Læs mere

Museumspolitik for Horsens Kommune

Museumspolitik for Horsens Kommune Museumspolitik for Horsens Kommune Museumsområdet er et bærende element i Horsens Kommunes kulturprofil. Det gælder det daglige tilbud til kommunens borgere i alle aldre, og det gælder museumsområdets

Læs mere

Charmerende ejendom ved Kongens Nytorv

Charmerende ejendom ved Kongens Nytorv Charmerende ejendom ved Kongens Nytorv Store Kongensgade 14, 2. sal 1264 København K Unik og eksklusiv placering i det indre København midt i det chamerende og pulsrende byliv og tæt på offentlig transport.

Læs mere

D. 17. november 2013 Høringssvar til Tillæg nr. 4 Stiplan til Kommuneplan 2013 Danmarks Naturfredningsforening i Slagelse Kommune afgiver høringssvar til Slagelse Kommunes forslag til Tillæg nr. 4 til

Læs mere

FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER!

FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER! FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER! VISION På hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige fremtidsløsninger

Læs mere