Justeringer i prisloftbekendtgørelsen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Justeringer i prisloftbekendtgørelsen"

Transkript

1 VAND /FIB Justeringer i prisloftbekendtgørelsen Dette papir indeholde en liste over emneområder, hvor det kan overvejes at justere reglerne i prisloftbekendtgørelsen. KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Listen er udarbejdet af Forsyningssekretariatet på baggrund af de informationer og problemstillinger, som sekretariatet er blevet forelagt og har konstateret i forbindelse med udarbejdelsen af prislofterne for FORSYNINGSSEKRETARIATET Sidst i papiret er der desuden en liste over problemstillinger, som Forsyningssekretariatet tidligere har peget på (i forbindelse med prislofterne for 2011), og hvor der fortsat kan overvejes justeringer i reglerne herom. Virkninger af metoden Iht. prisloftbekendtgørelsens 4 skulle driftsomkostninger i prislofterne for 2011 opgøres med udgangspunkt i de gennemsnitlige driftsomkostninger i perioden Forsyningssekretariatet har i forbindelse med prislofterne for 2012 fået oplysninger om selskabernes faktiske driftsomkostninger i 2010 og kan derfor nu konstatere, hvad virkningerne af opgørelsesmetoden har været: Det viser sig, at nogle selskaber har fået fastsat driftsomkostninger, som ligger meget langt under deres faktiske omkostninger. Det betyder, at nogle af de pågældende selskaber har fået hårde effektiviseringskrav fra første prisloft, som det kan være meget vanskeligt for selskaberne at indfri med det samme. Nogle selskaber vil derfor have behov for en lidt længere periode til at indfri effektiviseringskravene. Det kan derfor på kort sigt overvejes, om de selskaber, som har de største udfordringer med at kunne indfri effektiviseringskravene som følge af metoden, bør have adgang til en udvidelse af driftsomkostningerne (hvis der er hjemmel i reglerne til dette, kan det fx ske i form af ny bestemmelse herom i 8). Det vil i givet fald indebære, at disse selskabers effektiviseringspotentialer herefter skal indfries i samme takt som for øvrige selskaber ifm. krav baseret på den resultatorienterede benchmarking.

2 2/6 Ophævelse af bestemmelse om straksafskrivninger DANVA har udtrykt ønske om ophævelse af bestemmelserne om regulering af investeringstillæg med restafskrivningen, når anlæg tages ud af drift, jf. prisloftbekendtgørelsens 11, stk. 3-4 og 12, stk Baggrunden for dette ønske er, at når der er tale om betydelige investeringer, som tages ud af drift, vil det i det pågældende år give en stor restafskrivning og dermed en stor forhøjelse af et selskabs investeringstillæg. En udnyttelse af en sådan stor stigning i et enkelt år vil dog i praksis betyde tilsvarende stor stigning i taksterne, som selskaberne typisk ikke ønsker. Større straksafskrivninger vil derfor typisk ikke kunne udnyttes i praksis. Det kan overvejes at ophæve bestemmelserne herom i prisloftbekendtgørelsens 11, stk. 3-4 og 12, stk Modregning af salgssum Når selskaberne tager aktiver ud af drift, kan aktiverne i nogle tilfælde sælges. Da der er tale om aktiver, som er tidligere er betalt af forbrugerne over taksterne, bør salgssummen komme forbrugerne til gode i form af lavere takster. Det kan ske ved, at salgssummen enten medregnes i selskabets primære indtægter eller modregnes i selskabets udgifter til investeringer (som kan dækkes via taksterne). De nuværende bestemmelser herom i 11, stk. 4 og 12, stk. 4 bør ophæves, og en ny bestemmelse herom bør integreres i de kommende regler for kontrollen med overholdelsen af prislofterne. Driftsomkostninger ved reetablering og bortskaffelse Når et vandselskab skal nedlægge et eksisterende anlæg, vil udgifterne til bortskaffelse af de udslidte aktiver og reetablering af området være en del af selskabets almindelige driftsomkostninger. Der er imidlertid nogle selskaber, som i enkelte år har meget store ekstra driftsomkostninger ifm. fx nedlæggelse af renseanlæg, nedtagning af gamle vandtårne, reetablering efter slambede eller lignende. I disse tilfælde kan selskaberne have svært ved at afholde de pågældende omkostninger inden for de almindelige driftsomkostninger. Det kan overvejes, hvorvidt selskaberne skal have adgang til at finansiere sådanne ekstraomkostninger enten gennem selskabernes investeringstillæg eller gennem en midlertidig udvidelse af driftsomkostningerne i prisloftet (fx i form af en ny bestemmelse herom i 8). Nyt tillæg til innovation Prisloftreglerne indebærer blandt andet, at selskaberne gradvist skal blive mere effektive, og at det blandt andet skal ske ved procesorienteret benchmarking, som skal give mulighed for at dele viden og erfaringer om en effektiv tilrettelæggelse af arbejdsprocedurer, metoder og processer. Desuden fremgår det af prisloftbekendt-

3 3/6 gørelsens 26, at ekstraordinære effektivitetsgevinster kan anvendes til blandt andet teknologiudvikling. Reglerne lægger således op til, at selskaberne gradvist skal effektivisere sig, og at det blandt andet kan ske gennem innovation. Men der er dog også en risiko for, at nogle selskaber vil undlade at igangsætte relevante innovationsprojekter ud fra betragtninger om, at der ikke er plads til innovative fejlskud i processen, hvor der løbende skal ske effektiviseringer. Der kan derfor overvejes, om der evt. bør laves ny bestemmelse i prisloftreglerne, hvor der kan gives særligt tilskud til innovationsprojekter. Det vil fx kunne være en bestemmelse, som minder om bestemmelsen om servicemål, der som minimum forudsætter, at beslutningen om igangsættelsen af projektet er truffet i selskabets øverste ledelsesorgan. En sådan bestemmelse kunne evt. også samtænkes med fx Vandsektorens Teknologiudviklingsfond, så det ikke bliver Forsyningssekretariatet, som skal tage stilling til, hvilke typer af innovative projekter der kan udløse tillæg til prisloftet. Kontrolbestemmelse vedr. 8 udvidelser af driftsomkostninger Prisloftbekendtgørelsen indeholder i 8 adgang til udvidelser af selskabers driftsomkostninger i forskellige situationer. Det har i praksis vist sig, at de pågældende udvidelser af driftsomkostninger typisk bliver fastsat ud fra oplysninger om selskabernes forventede/budgetterede omkostninger. Efterfølgende vil det derfor kunne vise sig, at de faktiske omkostninger er enten højere eller lavere end de budgetterede omkostninger, som afgørelserne er baseret på. Det kan derfor overvejes at lave en bestemmelse, hvor der når de pågældende faktiske udgifter efterfølgende er afholdt foretages korrektioner for forskel mellem de budgetterede og faktiske beløb. Omkostninger, som kan være enten 1:1 omkostninger eller drift I nogle tilfælde kan en bestemt omkostning skifte karakter fra at være en 1:1 omkostning til i stedet at blive en driftsomkostning eller omvendt. Det har stor betydning for selskaberne, da 1:1 omkostninger kan finansieres fuldt ud i prislofterne, mens nye driftsomkostninger skal afholdes indenfor de almindelige driftsomkostninger, som er omfattet af effektiviseringskrav. Dette kan illustreres af følgende eksempler: Et spildevandsselskabs affaldsafgifter for askedepot indregnes i prisloftet som en 1:1 omkostning. Selskabet kan nu få eksterne selskaber til at genanvende asken til stort set uændret udgift for spildevandsselskabet. Men ved en overgang til genanvendelse af asken vil udgiften gå fra at være en 1:1 omkostning til i stedet at blive en driftsomkostning, som skal afholdes indenfor de almindelige driftsomkostninger.

4 4/6 Et andet spildevandsselskab bortskaffer slam ved at køre det ud på marker. Omkostningerne hertil på 400 kr. pr ton er almindelige driftsomkostninger. Selskabet overvejer i stedet at få slammet forbrændt hos et andet spildevandsselskab til en omkostning på 600 kr. pr. ton, som ønskes indregnet i prislofter som 1:1 omkostning (køb af ydelser fra andet selskab omfattet af prisloftreglerne). Det bør på baggrund af disse eksempler overvejes, om prisloftreglerne kan justeres, så selskaberne gives de rette incitamenter til at begrænse omkostningerne og genanvende restprodukter. Sammenligning af prislofter i kr. pr. m 3 Flere selskaber peger på, at der ofte i lokalsamfundet laves sammenligninger mellem flere af de lokale selskaber. I sådanne sammenligninger vil det være mere retvisende, hvis prislofterne i kr. pr. kubikmeter opgøres ekskl. de fleste 1:1 omkostninger, da der kan være betydelige forskelle på såvel afgifter til ledningsført vand (se nedenfor vedr. problemstillinger, som der tidligere er peget på) som fx hvorvidt selskaberne betaler skat mv. 1:1 omkostninger til køb af ydelser fra andet vandselskab bør dog medtages i en sådan opgørelse. Udlodning af fri egenkapital Et selskab har anført, at værdien af selskabernes aktiver i 1998 på tidspunktet for lovfæstelsen af hvile-i-sig-selv-princippet udgør en fri egenkapital, som kan trækkes ud af selskabet gennem fx stiftertilgodehavende. Det er Forsyningssekretariatets opfattelse, at der ikke er hjemmel til at foretage en sådan udlodning af en eventuel fri egenkapital i henhold til prisloftreglerne. Såfremt det har været lovgivers hensigt, at der skal kunne ske en sådan udlodning, bør det derfor overvejes at justere prisloftreglerne, så der skabes en klar hjemmel til dette.

5 5/6 Liste over problemstillinger, som FS tidligere har peget på Kontrol med overholdelse af prislofterne Prisloftbekendtgørelsen indeholder ikke bestemmelser, som fastsætter, hvordan selskaberne skal overholde prislofterne, eller hvordan Forsyningssekretariatet skal kontrollere dette. Forsyningssekretariatet har tidligere fremsendt notatet, som mere udførligt forklarer denne problemstilling. Udjævning af indtægter fra tilslutningsbidrag Der er ikke hjemmel til at lave en udjævning af indtægter fra tilslutningsbidrag i prislofterne det indebærer ujævne kubikmeterpriser ved variationer i indtægter fra tilslutningsbidrag. Problemstillingen kan løses som en integreret del af regler for kontrollen med overholdelse af prislofterne. Regler om efterregulering af forskelle mellem opkrævede takster til finansiering af investeringer og afholdte udgifter til investeringer Det fremgår af prisloftbekendtgørelsens 24, at vandselskaberne kun må anvende indtægter fra investeringstillæg til at betale faktiske udgifter til investeringer i prisloftåret. Der er her behov for regler, som fastsætter, hvad der skal ske, når selskabers indtægter fra takster til finansiering af investeringer er større eller mindre end de faktisk afholdte udgifter til investeringer. Problemstillingen kan løses som en integreret del af regler for kontrollen med overholdelse af prislofterne. Klare regler for driftsomkostninger til miljø- og servicemål Det ville være hensigtsmæssigt, at bekendtgørelsen indeholder klare regler om, hvad der kan kategoriseres som driftsomkostninger til miljø- og servicemål. Det vil således være hensigtsmæssigt, at Forsyningssekretariatets vurderinger vil kunne baseres på klare politisk fastlagte retningslinier herom. Som eksempel herpå kan nævnes, at det vil være hensigtsmæssigt med politisk fastlagte retningslinier for, hvilke aktiviteter ifm. grundvandsbeskyttelse der kan udløse tillæg for driftsomkostninger til miljømål (således at praksis herom ikke bliver fastlagt på baggrund af meget løse/sporadiske lovbemærkninger, hvor sådanne problemstillinger ikke er nøjere overvejet). I forbindelse med en justering af reglerne om driftsomkostninger til miljø- og servicemål kan det også overvejes ændre kategoriseringen af vandsamarbejder etableret i medfør af 48 i vandforsyningsloven som driftsomkostninger til miljø- og servicemål i stedet for 1:1 omkostninger.

6 6/6 Justeringer af mindre uhensigtsmæssigheder Det kan overvejes at holde afgiften af ledningsført vand uden for prisloftet. Efter de nuværende regler er afgiften på ledningsført vand kategoriseret som en 1:1 omkostning. Det betyder, at vandselskaberne ikke får incitament til at begrænse vandtabet. Desuden betyder de nuværende regler, at det udmeldte prisloft opgjort i kr. pr. m 3 ikke er nogenlunde retvisende for vandselskaber, som sælger betydelige mængder vand til andre vandselskaber. Forsyningssekretariatet har dog i forhold til denne problemstilling udmeldt prislofterne for 2012 opgjort i kr. pr. m 3 både med og uden afgiften for ledningsført vand. Tillægget for historiske investeringer udgør iht. 12 standardafskrivninger, som i iht. 3, stk. 7 alene fastsættes for anlægsaktiver omfattet af pris- og levetidskataloget. Afskrivninger på historiske investeringer, som ikke er omfattet af pris- og levetidskataloget (men som skal værdifastsættes særskilt iht. 23, stk. 4), skulle således i princippet ikke have været medregnet i tillægget for historiske investeringer. Det vil være hensigtsmæssigt, hvis 1, stk. 2, også kommer til eksplicit at omfatte salg til andre spildevandsselskaber. Desuden kan det overvejes også udtrykkeligt at nævne, at behandling af spildevand fra tømningsordninger også er primær aktivitet. Effektivitetskravet til investeringer gælder kun for gennemførte investeringer ( 11, stk. 2). Dvs. der kan ikke stilles krav om effektivitet ift. planlagte investeringer og ift. engangsregulering af forskel mellem investeringsplan og investeringsregnskab. Hvis konkrete afgifter ikke opfylder betingelserne for at blive kategoriseret som 1:1 omkostninger, vil selskaberne ikke kunne indregne stigninger i afgifter i prisloftet.

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Sydals Øst Vandforsyning Att.: Ejvind Thorstensen Gammelhave 14 B 6470 Sydals Den 24. september 2015 Sag nr. 15/02458 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Borup Vandværk Att.: Willy Larsen Stenhøjparken 41 4140 Borup Den 26. august 2014 Sag nr. 14/03992 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Sønderborg Vandforsyning A/S Att.: Erik Renner Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Den 17. september 2015 Sag nr. 15/02461 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Galten Vandværk Att.: Astrid Vølund-Regnskabsfører Låsbyvej 1 8464 Galten Den 10. september 2015 Sag nr. 15/02261 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 Skovlund/Ansager Vandværk Att.: Svend Aage Maden Lundvej 14 - Skovlund 6823 Ansager Den 29. januar 2016 Sag nr. 15/02441 (herefter benævnt selskabet ) Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE-

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Birkerød Vandforsyning a.m.b.a. Att.: Irene Weithaler Biskop Svanes Vej 16 3460 Birkerød Den 22. august 2014 Sag nr. 14/03985 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Verdo Vand A/S Att.: Jesper S. Sahl Agerskellet 7 8920 Randers NV Den 26. august 2014 Sag nr. 14/04385 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 VSK Att.: Camilla Kjær Jensen Vandværksvej 25 9280 Storvorde Den 21. december 2015 Sag nr. 15/10430 (herefter benævnt selskabet ) Indledning Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Ringsted Vand A/S Att.: Catharina Schulz Bragesvej 18 4100 Ringsted Den 1. oktober 2015 Sag nr. 15/02421 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Støvring Vandværk a.m.b.a. Att.: Kurt Rasmussen Højdedraget 107 9530 Støvring Den 22. august 2014 Sag nr. 14/04301 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Mariagerfjord Vand a/s Att.: Ida Jørgensen Islandsvej 7 9560 Hadsund Den 24. september 2015 Sag nr. 15/02391 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Svendborg Spildevand A/S Att.: Michael Jørgensen Ryttermarken 21 5700 Svendborg Den 25. september 2015 Sag nr. 15/02455 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Fonden Djurs Vand Att.: Tonny Sædam Frandsen Hans Winthers Vej 13 8400 Ebeltoft Den 1. oktober 2015 Sag nr. 15/02247 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 HALSNÆS VAND A/S Att.: Ivor Jørgensen Gjethusparken 3 1 3300 Frederiksværk Den 11. september 2015 Sag nr. 15/02307 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Hadsten Vandværk a.m.b.a. Att.: Bjarne Larsen Granvej 12a 8370 Hadsten Den 10. september 2014 Sag nr. 14/04191 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Holbæk Spildevand A/S Att.: Mette Hauge Tåstrup Møllevej 5 4300 Holbæk Den 3. oktober 2014 Sag nr. 14/03763 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Frederikshavn Vand A/S Att.: Lone Pedersen Knivholtvej 15 9900 Frederikshavn Den 10. september 2014 Sag nr. 14/04173 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Lejre Spildevand A/S Att.: Lars Thaulow Højbyvej 19 4320 Lejre Den 30. september 2014 Sag nr. 14/03779 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Vandfællesskabet Nordvestsjælland Att.: Jørgen Høj Vognserup 6 4420 Regstrup Den 24. september 2015 Sag nr. 15/02485 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om korrektion af prisloftet for 2014 med tillæg efter 8, stk. 2, nr. 1 i prisloftsbekendtgørelsen

Afgørelse om korrektion af prisloftet for 2014 med tillæg efter 8, stk. 2, nr. 1 i prisloftsbekendtgørelsen Hedensted Spildevand Att.: Ole Pedersen Ørumvej 48 8721 Daugård Den 17. april 2015 Sag nr. 14/12676 Afgørelse om korrektion af prisloftet for 2014 med tillæg efter 8, stk. 2, nr. 1 i prisloftsbekendtgørelsen

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Hedensted Vandværk Att.: Gitte Markussen Årupvej 16 8722 Hedensted Den 1. oktober 2015 Sag nr. 15/02312 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Nybrovejens Vandværk a.m.b.a. Att.: Max M. Christensen Nybrovej 15 3550 Slangerup Den 19. september 2014 Sag nr. 14/04263 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Solrød Vandværk a.m.b.a. Att.: Carsten Tornbo Engvangen 14 2680 Solrød Strand Den 28. september 2015 Sag nr. 15/02445 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Syddjurs Spildevand A/S Att.: Søren Lynge Pedersen Tyrrisvej 14 8410 Rønde Den 19. september 2014 Sag nr. 14/03825 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Bornholms Vand A/S Att.: Tommy Jensen Industrivej 1 3700 Rønne Den 10. september 2014 Sag nr. 14/03991 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 Brønderslev Spildevand A/S Att.: Thorkil Neergaard Virksomhedsvej 20 9700 Brønderslev Den 21. december 2015 Sag nr. 15/02566 (herefter benævnt selskabet ) Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE-

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2012

Afgørelse om prisloft for 2012 Ringkjøbing-Skjern Vand A/S Att.: Søren Jakobsen Østergade 130 6900 Skjern 14. september 2012 Sag 12/10270 KONKURRENCE- OG FORBRU- GERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Indledning Afgørelse om

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Kerteminde Forsyning Vand A/S Att.: Lisa Larsen Kohaven 12 5300 Kerteminde Den 3. oktober 2014 Sag nr. 14/ 04240 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Andelsselskabet Gørlev Vandforsyning Att.: Erling Rasmussen Kirkestien 3 A 4281 Gørlev Den 22. august 2014 Sag nr. 14/03846 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Aalborg Forsyning Kloak A/S Att.: Martin Bitsch Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Den 19. september 2014 Sag nr. 14/03842 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Glostrup Vand A/S Att.: Bo Nørbjerg Ørnebjergvej 7 2600 Glostrup Den 3. september 2014 Sag nr. 14/04186 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Att.: Erik Renner Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Den 1. oktober 2015 Sag nr. 15/02460 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Afløb Ballerup A/S Att.: Frank Bennetsen Ågerupvej 84-86 2750 Ballerup Den 5. oktober 2015 Sag nr. 15/02187 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2015

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2015 Andelsselskabet Marielyst Vandværk Att.: Neel Ploug Olsen Cypresvej 20 4873 Væggerløse Den 3. oktober 2014 Sag nr. 14/03971 (herefter benævnt selskabet ) Korrigeret afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE-

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Aarhus Vand A/S Att.: Asbjørn Vagner Rasmussen Bautavej 1 8210 Aarhus V Den 25. september 2015 Sag nr. 15/02514 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Samsø Spildevand A/S Att.: Per Even Rasmussen Slagterivej 28 Brundby Mark 8305 Samsø Den 5. oktober 2015 Sag nr. 15/02430 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Herning Rens A/S Att.: Lene Bach Kjær Ålykkevej 5 7400 Herning Den 1. oktober 2015 Sag nr. 15/02567 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 NK-Spildevand A/S Att.: Peter Hougaard Ved Fjorden 18 4700 Næstved Den 30. september 2014 Sag nr. 14/03803 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Vestforsyning Spildevand A/S Att.: Jette Fleng Christensen Nupark 51 7500 Holstebro Den 9. oktober 2015 Sag nr. 15/02495 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 HTK Vand A/S Att.: Kim Rene Hansen Lervangen 35 D 2630 Taastrup Den 28. september 2015 Sag nr. 15/02344 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Energi Viborg Spildevand A/S Att.: Mette Urup Bøssemagervej 8 8800 Viborg Den 19. september 2014 Sag nr. 14/03730 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2012

Afgørelse om prisloft for 2012 Hadsund Vandværk a.m.b.a. Att.: Dorthe Revsbæk Bonde Vandværksvej 17 9560 Hadsund 7. september 2012 Sag 12/10206 KONKURRENCE- OG FORBRU- GERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Indledning Afgørelse

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Greve Vandværk A.m.b.a. Att.: Lene V. Ravn Håndværkerbyen 1 2670 Greve Den 1. oktober 2015 Sag nr. 15/02272 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Frederikssund Vand A/S Att.: Jørgen Skaarup Marbækvej 2 3600 Frederikssund Den 3. oktober 2014 Sag nr. 14/04175 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013

Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013 Tarup Vandværk Att.: Jørgen Storm Pilevangen 2 D 5210 Odense NV Den 12. december 2013 Sag nr. 13/11777 Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013 Indledning Forsyningssekretariatet fastsætter prislofter

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Ringsted Centralrenseanlæg A/S Att.: Catharina Schulz Bragesvej 18 4100 Ringsted Den 25. september 2015 Sag nr. 15/02419 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Gl. Hørning Vandværk Att.: Steffen Dall Kristensen Møllevænget 45 8362 Hørning Den 28. september 2015 Sag nr. 15/02265 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Vandcenter Djurs a.m.b.a. Att.: Henrik Harregaard Jordalen Teknologivej 2 8500 Grenaa Den 3. september 2014 Sag nr. 14/04376 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Brønderslev Vand A/S Att.: Thorkil Neergaard Virksomhedsvej 20 9700 Brønderslev Den 10. september 2015 Sag nr. 15/02225 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Faxe Vandforsyning A/S Att.: Henning B. Andersen Jens Chr. Skous Vej 1 4690 Haslev Den 25. september 2015 Sag nr. 15/02243 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/6 2014 i sag nr. VFL-2013-030. mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/6 2014 i sag nr. VFL-2013-030. mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/6 2014 i sag nr. VFL-2013-030 Hjørring Vandselskab A/S (Spildevand) mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den

Læs mere

Bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren I medfør af 2, stk. 5, 4, stk. 4, 5, stk. 2 og 3, 7, stk. 2, 8, 11, stk. 4, 15, stk. 3, 20 og 30, stk. 2, i lov nr. 469 af 12. juni 2009 om vandsektorens

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 NK-Vand A/S Att.: Peter Hougaard Ved Fjorden 18 4700 Næstved Den 3. oktober 2014 Sag nr. 14/04845 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Rudersdal Forsyning A/S (Vand) Att.: Jane Britta Madsen Skovlytoften 27 2840 Holte Den 3. oktober 2014 Sag nr. 14/04281 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Tillæg for planlagte investeringer i 2012 og 2013 Tillæg for gennemførte investeringer i 2010 og 2011 Tillæg for historiske investeringer

Tillæg for planlagte investeringer i 2012 og 2013 Tillæg for gennemførte investeringer i 2010 og 2011 Tillæg for historiske investeringer Bilag E I Vejledning Prisloft 2013 er de overordnede principper for de tre tillæg for investeringer under prisloftet blevet gennemgået. De tre tillæg for investeringer under prisloftet er: Tillæg for planlagte

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Hjørring Vandselskab A/S Att.: Bjarne Træholt Sørensen Åstrupvej 9 9800 Hjørring Den 28. september 2015 Sag nr. 15/02319 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2013

Afgørelse om prisloft for 2013 Rebild Vand & Spildevand A/S (vand) Att.: Morten Aaby Nielsen Sverriggårdsvej 3 9520 Skørping 19. oktober 2012 Sag 12/06033 Indledning Afgørelse om prisloft for 2013 KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 HOFOR Vand Rødovre A/S Att.: Louise Isafold Ørestads Boulevard 35 2300 København S Den 26. august 2014 Sag nr. 14/04218 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Kalundborg Overfladevand A/S Att.: Susanne Lüthgens Holbækvej 189 B 4400 Kalundborg Den 26. august 2014 Sag nr. 14/04237 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Bilag A Til prisloft 2016

Bilag A Til prisloft 2016 Bilag A Til prisloft 2016 Indholdsfortegnelse Fane nr. 2 Fane nr. 3 Fane nr. 4 Fane nr. 5 Fane nr. 6 Fane nr. 7 Fane nr. 8 Fane nr. 9 Fane nr. 10 Fane nr. 11 Fane nr. 12 Fane nr. 13 Fane nr. 14 Samlet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 NÆSBY VANDVÆRK Att.: Henning Jensen Stærehusvej 100 5270 Odense N Den 1. oktober 2015 Sag nr. 15/02405 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Vejledning om opfølgning på indtægtsrammen. Forsyningssekretariatet

Vejledning om opfølgning på indtægtsrammen. Forsyningssekretariatet Vejledning om opfølgning på indtægtsrammen Forsyningssekretariatet Marts 2015 Vejledning om opfølgning på indtægtsrammen Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf.: +45 41

Læs mere

Revisionsinstruks for reguleringsregnskab 2013 Prisloft 2015

Revisionsinstruks for reguleringsregnskab 2013 Prisloft 2015 Revisionsinstruks for reguleringsregnskab 2013 Prisloft 2015 27. februar 2014 Indhold Kapitel 1 1.1 Formålet med instruksen... 3 1.2 Reguleringsregnskabets udformning.... 3 1.3 Indberetning af faktiske

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013

Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013 HOFOR Spildevand København A/S Att.: Louise Isafold Ørestads Boulevard 35 2300 København S Den 19. december 2013 Sag nr. 13/11845 Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013 Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2012

Afgørelse om prisloft for 2012 Odder Vandværk a.m.b.a. Att.: Lars Overgaard Lisberg Skovsdalsvej 8 8300 Odder 28. september 2012 Sag 12/10267 KONKURRENCE- OG FORBRU- GERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Indledning Afgørelse

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Esbjerg Spildevand A/S Att.: Flemming Andersen Ravnevej 10 6705 Esbjerg Ø Den 30. september 2014 Sag nr. 14/03731 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Hedensted Spildevand Att.: Ole Pedersen Ørumvej 48 8721 Daugård Den 3. oktober 2014 Sag nr. 14/03752 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Stevns Spildevand A/S Att.: Jesper Koziara Fægangen 8 Bjælkerup 4660 Store Heddinge Den 1. oktober 2015 Sag nr. 15/02449 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Revisionsinstruks for reguleringsregnskab 2014 Prisloft 2016

Revisionsinstruks for reguleringsregnskab 2014 Prisloft 2016 Revisionsinstruks for reguleringsregnskab 2014 Prisloft 2016 27. februar 2015 Indhold Kapitel 1 1.1 Formålet med instruksen... 3 1.2 Indberetning af faktiske indtægter i 2014... 3 1.3 Indberetning af faktiske

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2014

Afgørelse om prisloft for 2014 Klemensker Vandværk Att.: Ingvar Olsen Kapelvej 63 3700 Rønne Den 13. september 2013 Sag nr. 13/04773 Indledning Afgørelse om prisloft for 2014 Forsyningssekretariatet fastsætter prislofter for de vand-

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Solrød Spildevand A/S Att.: Jeanette Berg Fasanvej 18 2680 Solrød Strand Den 19. september 2014 Sag nr. 14/03820 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Forsyning Helsingør Vand A/S Att.: Morten Timmermann Haderslevvej 25 3000 Helsingør Den 3. oktober 2014 Sag nr. 14/04169 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013

Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013 Hillerød Spildevand A/S Att.: Alf Johansen Ægirsvej 4 3400 Hillerød Den 17. december 2013 Sag nr. 13/11842 Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013 Indledning Forsyningssekretariatet fastsætter prislofter

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 TÅRNBYFORSYNING Vand Att.: Jørn Leth-Espensen Gemmas Alle 39 2770 Kastrup Den 5. oktober 2015 Sag nr. 15/02474 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren BEK nr 122 af 08/02/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 28. december 2016 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Miljømin., Naturstyrelsen, j.nr. NST-4601-00234 Senere ændringer

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Egå Vandværk a.m.b.a. Att.: Bestyrelsen Egå Havvej 8250 Egå Den 3. oktober 2014 Sag nr. 14/04006 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloftet for 2013 som følge af spaltningen af Vordingborg Spildevand A/S

Afgørelse om prisloftet for 2013 som følge af spaltningen af Vordingborg Spildevand A/S Vordingborg Rens A/S Att.: Kristian Schou Brovejen 10 4760 Vordingborg 15. juli 2013 Sag 12/06519 Afgørelse om prisloftet for 2013 som følge af spaltningen af Vordingborg Spildevand A/S Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 HORSENS VAND A/S Att.: Jacob Knudsen Alrøvej 11 8700 Horsens Den 28. september 2015 Sag nr. 15/01960 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Ringkøbing-Skjern Spildevand A/S Att.: Mads Kjærstrup Østergade 130 6900 Skjern Den 14. oktober 2015 Sag nr. 15/02417 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2013

Afgørelse om prisloft for 2013 Langeland Spildevand ApS Att.: Peter Bøgebjerg Andreasen Nørrebro 207 A 5900 Rudkøbing 11. februar 2013 Sag 12/05996 Indledning Afgørelse om prisloft for 2013 KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Carl Jacobsens

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Esbjerg Vand A/S Att.: Eric Lauridsen Ravnevej 10 6705 Esbjerg Ø Den 3. oktober 2014 Sag nr. 14/04159 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 HOFOR VAND DRAGØR A/S Att.: Lise Tarp-Johansen Ørestads Boulevard 35 2300 København S. Den 11. september 2015 Sag nr. 15/02329 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE-

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 TÅRNBYFORSYNING Spildevand Att.: Raymond Skaarup Gemmas Alle 39 2770 Kastrup Den 1. oktober 2015 Sag nr. 15/02473 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 NK-Spildevand A/S Att.: Danijel Nedeljkovic Ved Fjorden 18 4700 Næstved Den 9. oktober 2015 Sag nr. 15/02401 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Faxe Spildevandscenter A/S Att.: Jette Walbum Jens Chr. Skous Vej 1 4690 Haslev Den 1. oktober 2015 Sag nr. 15/02242 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Bilag A. HOFOR Vand Dragør A/S. Indholdsfortegnelse

Bilag A. HOFOR Vand Dragør A/S. Indholdsfortegnelse Bilag A Indholdsfortegnelse Fane nr. 2 Fane nr. 3 Fane nr. 4 Fane nr. 5 Fane nr. 6 Fane nr. 7 Fane nr. 8 Fane nr. 9 Fane nr. 10 Fane nr. 11 Fane nr. 12 Samlet prisloft Driftsomkostninger Historiske investeringer

Læs mere

Vejledning om 1:1 omkostninger og nettofinansielle. Forsyningssekretariatet

Vejledning om 1:1 omkostninger og nettofinansielle. Forsyningssekretariatet Vejledning om 1:1 omkostninger og nettofinansielle poster i prisloftet Forsyningssekretariatet Vejledning om 1:1 omkostninger og nettofinansielle poster i prisloftet Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2013

Afgørelse om prisloft for 2013 Hedensted Vandværk Att.: Gitte Markussen Årupvej 16 8722 Hedensted 13. februar 2013 Sag 12/06127 Indledning Afgørelse om prisloft for 2013 KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej 35 2500

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Ishøj Spildevand A/S Att.: Erik Friis Baldersbækvej 6 2635 Ishøj Den 3. oktober 2014 Sag nr. 14/03770 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloftet for 2014 som følge Thisted Renseanlæg A/S fusion med Hanstholm Renseanlæg A/S og Øsløs, Tåbel, Vilsund Renseanlæg A/S

Afgørelse om prisloftet for 2014 som følge Thisted Renseanlæg A/S fusion med Hanstholm Renseanlæg A/S og Øsløs, Tåbel, Vilsund Renseanlæg A/S Thisted Renseanlæg A/S Att.: Helle Korsgaard Kirkevej 9 7760 Hurup 25.febriuar 2014 Sag 13/13616 Cga/Vand Afgørelse om prisloftet for 2014 som følge Thisted Renseanlæg A/S fusion med Hanstholm Renseanlæg

Læs mere

Afgørelse om prisloftet for 2013 som følge af spaltningen af Vejen Forsyning A/S (Spildevand) gældende for Vejen Rensningsanlæg A/S

Afgørelse om prisloftet for 2013 som følge af spaltningen af Vejen Forsyning A/S (Spildevand) gældende for Vejen Rensningsanlæg A/S Vejen Rensningsanlæg A/S Att.: Anja Myrhøj Nytofte-Bæk Grønhøjgade 45 6600 Vejen 16.april 2014 Sag 13/02607 Afgørelse om prisloftet for 2013 som følge af spaltningen af Vejen Forsyning A/S (Spildevand)

Læs mere

Overblik over pris- lofterne for 2012

Overblik over pris- lofterne for 2012 Overblik over pris- lofterne for 2012 Forsyningssekretariatet - 1. december 2011 1 Overblik over prislofterne for 2012 RESUME Forsyningssekretariatet har truffet afgørelser om prislofter for 2012 for 222

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Jyllinge Vandværk a.m.b.a. Att.: Vini Lindberg Kometvej 61 4040 Jyllinge Den 28. september 2015 Sag nr. 15/02358 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2014

Afgørelse om prisloft for 2014 Tistrup Vandværk Att.: Gert Christensen Askevej 7 6862 Tistrup Den 11. oktober 2013 Sag nr. 13/04884 Indledning Afgørelse om prisloft for 2014 Forsyningssekretariatet fastsætter prislofter for de vand-

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2013

Afgørelse om prisloft for 2013 Nyhuse Vandværk a.m.b.a. Att.: Anders K. Jensen Frejasvej 19 3400 Hillerød 14. februar 2013 Sag 12/05920 Indledning Afgørelse om prisloft for 2013 KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Roskilde Spildevand A/S Att.: Charlotte Vincents Betonvej 12 4000 Roskilde Den 7. oktober 2014 Sag nr. 14/03811 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Sagsfremstilling 2/17

Sagsfremstilling 2/17 Assens Spildevand A/S Att.: Bent Hvam Pedersen Skovvej 2B 5610 Assens 7. juli 2014 Sag 13/06287 Afgørelse om prisloft for 2013 som følge af spaltning af Assens Spildevand A/S Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Korrigeret statusmeddelelse efter fusion

Korrigeret statusmeddelelse efter fusion Thisted Drikkevand A/S Silstrupvej 12 7700 Thisted Den 20. december 2018 Sag nr. 18/19599 Korrigeret statusmeddelelse efter fusion KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN I har i år indberettet en række oplysninger

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2012

Afgørelse om prisloft for 2012 Nørre Alslev Vandværk Att.: Flemming Heintz Nr. Alslev Langgade 52 4840 Nørre Alslev 7. september 2012 Sag 12/10266 KONKURRENCE- OG FORBRU- GERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Indledning Afgørelse

Læs mere