Nedprioritering. Mindre udgift

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nedprioritering. Mindre udgift"

Transkript

1 Rammebesparelse - Idrætsområder Forslag nr kr priser Nuværende budget Mindre udgift Nettobesparelse kr.rammebesparelse på drift af idrætsområder - inklusiv besparelse på på nedlæggelse af fodboldbaner som i forvejen er indregnet i budget 2014 I 2012 besluttede Kommunalbestyrelsen at spare kr i budget 2014 ved nedlæggelse af et antal boldbaner/stadions. Dette vil betyde færre boldbaner til foreningslivet. Den øvrige besparelse vil blive hentet ved at løse flere driftsopgaver på udendørs idrætsanlæg med eget personale og materiel frem for eksterne leverandører. Endelig vil en segmentering af fodboldbaner give differentieret vedligeholdelsesnivea på baner i relation til aktiviteterne. Besparelsesforslaget vil betyde færre opgaver til Vej & Park. Bornholms Idrætsområder har de seneste 4 år intensivt arbejdet med effektivisering af driften. Dette har betydet, at der har været økonomi til at foretage flere større vedligeholdelsesopgaver især på idrætshaller. Omlægning af driften til en mere fleksibel model, hvor medarbejdere arbejder på tværs af hidtidige skarpe fagskel har givet markant øget effektivitet og bedre økonomi.

2 Tilskud til selvejende idræts- og svømmehaller Forslag nr kr priser Nuværende budget Mindre udgift Nettobesparelse Rammereduktion i budgettet til selvejende idræts- og svømmehaller. Reduktionen vil blive udmøntet efter gældende tilskudsmodel. Derudover er det indeholdt i forslaget, at Poulskerhallen trækkes ud af tilskudsmodellen til selvejende haller og i stedet støttes efter reglerne om lokaletilskud. Poulskerhallens årlige tilskud er forbundet med så mange undtagelser i tilskudsmodellen til haller, at det ud fra et lighedsprincip er mere retfærdigt at hallen modtager tilskud på samme vilkår som andre foreninger med egne eller lejede lokaler. De selvejende haller har ansvaret for drift og økonomi, hvor BRK kun yder et tilskud til driften. Det vil derfor være hallernes eget ansvar at tilpasse driften til et evt. mindre budget. Med 9 selvejende haller vil den gennemsnitlige årlige besparelse pr. hal udgøre kr. Hallerne har fået alægsmidler til energibesparende foranstaltninger de senere år, uden at driftstilskuddene er blevet reduceret. I forslaget ligger et forslag om konkret at konvertere Poulskerhallen til lokaletilskud i stedet efter reglerne om hal-tilskud. Der foreligger ikke en konkret beregning på de økonomiske aspekter af dette, men det vil formentlig indfri en del af besparelsen.

3 Drift af fritidshuse Forslag nr kr priser Nuværende budget Mindre udgift Nettobesparelse Rammebesparelse i Samtidig iværksættes en proces med henblik på at reducere antallet af fritidshuse, hvor brugere kan henvises til andre offentlige faciliteter i lokalområdet. Halvdelen af budgettet til fritidshuse anvendes til basisudgifter (el, vand, varme, forsikring og renovation). Restbeløbet anvendes til ordinær udvendig vedligeholdelse og vedligeholdelse af installationer i husene. En reduktion vil derfor på kort sigt betyde mindre vedligeholdelse af fritidshusene. Såfremt det på længere sigt lykkes at reducere antallet af huse, vil der frigøres flere midler til vedligehold på de tilbageværende. En reduktion af antal huse vil kræve et grundigt analysearbejde i dialog med brugerne. Samtidig foreligger der forpligtende driftsaftaler for de fleste af husene indtil udgangen af 2015.

4 Tilskud til kunstforeninger Forslag nr kr priser Nuværende budget Mindre udgift Nettobesparelse Der ydes tilskud til 3 kunstforeninger med i alt ca kr. Oversigt over tilskud: Galleri Rasch: kr. Bornholm Kunstforening: kr. Svanekegaardens Kunst- og Kulturforening: kr. En fjernelse af tilskuddene til kunstforeningerne indebærer en risiko for enten at foreningerne lukkes eller at aktivitetsniveauet reduceres. et har de seneste mange år sponsoreret et studie- og rejselegat på kr. til Svanekegårdens årlige censurerede påskeudstilling.

5 Frie midler - Kulturbus Forslag nr kr priser Nuværende budget Mindre udgift Nettobesparelse De frie midler inkluderer et tilskud på til kulturbussen, som har til formål at fremme skolernes brug af de bornholmske kulturinstitutioner. I skoleåret blev der brugt 124,5 kulturbustimer ud af 139. En besparelse af kulturbussen vil resultere i ophørelse af kulturbussens funktion. Ved ophørelse af kulturbussen kan det forventes, at skolerne i mindre grad vil benytte kulturinsitutionerne i deres undervisning på grund af transportmæssige vanskeligheder.

6 Dritstilskud - Museer Forslag nr kr priser Nuværende budget Mindre udgift Nettobesparelse Kontoen omfatter tilskud til mindre museer på i alt ca kr. Forslaget indebærer, at tilskud kun bibeholdes til museer, der har en særlig bornholmsk relation. Det betyder, at Gudhjem Museum, Nexø Museum og Teknisk Samlings tilskud fjernes. Nedsættelse af driftstilskud vil forringe museernes tilbud og kan medføre lukninger. Derudover er der 3 mindre institutioner/foreninger fra andre konti, der kan ses som tilknyttet museumsområdet og bevaringen af kulturarv. Det foreslås, at disse overføres til denne konto via en teknisk korrektion. Nedsættelse af driftstilskud til mindre museer vil forringe de berørte museers tilbud og kan medføre lukninger. Oversigt over tilskud inkluderet i besparelsesforslaget: Forsvarsmuseet : bibeholdes Gudhjem Museum : kr. spares væk Nexø Museum : kr. spares væk Oluf Høst Museet : kr. bibeholdes Stenbrudsmuseet Moseløkken : kr. bibeholdes Bornholms Tekniske Samling : kr. (se bemærkning) spares væk M.A.N. Mindestuer : kr. (se bemærkning) bibeholdes De bornholmske jernbaner : kr. (se bemærkning) bibeholdes Med henblik på at danne et overblik over tilskud til institutioner og foreninger med tilknytning til museumsområdet ansøger sekretariatet om at få følgende overført til kontoen for tilskud til museer: 1) Bornholmske Jernbaner fra kontoen tilskud til borgerforeninger = kr. 2) Bornholms Tekniske Samling fra kontoen andre kulturelle opgaver = kr. 3) M.A.N. Mindestuer fra kontoen andre kulturelle opgaver = kr. Dette betyder, at besparelsesforslaget omfatter tilskuddene til ovenstående og skal overføres til budgettallet for kontoen for museer.

7 Tilskud til borgerforeninger - Lokalpulje Forslag nr kr priser Nuværende budget Mindre udgift Nettobesparelse Kontoen omfatter Lokalpuljen inkl. tidligere tilskud til Det Maritime Hasle. Puljen har til formål at støtte udviklingsinitiativer i lokalområderne. Lokalpuljen administreres af Lokalrådet. En reduktion af puljens størrelse vil resultere i færre muligheder for at støtte nye initiativer i lokalområderne.

8 Tilskud til fritids- og kulturhuse Forslag nr kr priser Nuværende budget Mindre udgift Nettobesparelse Kontoen anvendes til at støtte foreningsejede fritids- og kulturhuse, for så vidt muligt at ligestille dem med tilsvarende kommunalt ejede fritidshuse i andre lokalområder. I alt støttes 13 fritids- og kulturhuse. En reduktion af kontoen på kan fordeles procentvis og vil omfatte forhandling med husene og i nogle tilfælde vil en besparelse først kunne træde i kraft i 2016 på grund af driftsaftaler. Konsekvensen af en reduktion vil medføre forringelse af fritidshusenes økonomi.

9 Folkeoplysning - lokaletilskud Forslag nr kr priser Nuværende budget Mindre udgift Nettobesparelse Reduktion af budgettet til lokaletilskud til folkeoplysende foreninger. Foreningerne vil dermed skulle betale en større andel af deres lokaleudgifter selv. Forslaget vil alt andet lige betyde mindre tilskud til foreninger med egne eller lejede lokaler. Kommunerne er forpligtet til at yde minimum 65 procent lokaletilskud til aktiviteter for børn og unge. Idet BRK opkræver gebyrer for brug af haller og stadions, er BRK forpligtet til at yde et lokaletilskud ud over lovens minimum - svarende til gebyrindtægten. Det er vurderingen, at lokaletilskuddet på den baggrund maksimalt kan reduceres med uden lovmæssige konflikter.

10 Folkeoplysning - medlemstilskud Forslag nr kr priser Nuværende budget Mindre udgift Nettobesparelse Reduktion af tilskudet til børn og unges aktiviteter i folkeoplysende foreninger. Aktuelt modtager folkeoplysende foreninger et årligt tilskud på cirka 100,- kr. pr. medlem under 25 år. En besparelse på vil svare til en nedsættelse af tilskuddet med cirka 20 procent. Kommunen er ifølge Folkeoplysninsloven forpligtet til at yde tilskud til børn og unges aktiviteter. Kommunen fastsætter dog selv beløbet.

11 Overnatning ved idrætsstævner Forslag nr kr priser Nuværende budget Mindre udgift Nettobesparelse Deltagere i idrætsstævner på Bornholm har mulighed for at overnatte (gratis) på kommunens skoler. Denne pulje anvendes til at støtte overnatninger andre steder - f.eks. i selvejende haller eller på private skoler - når det ikke er muligt at overnatte på kommunale skoler. Fjernes puljen, vil der fortsat kunne tilbydes stævne-overnatning på kommunale skoler, men overnatning andre steder, vil være uden tilskud. De kommunale skoler har tidligere fået tilført budgetmidler til at dække skolernes udgifter ved overnatning.

12 Bornholms Idrætsråd Forslag nr kr priser Nuværende budget Mindre udgift Nettobesparelse BRK støtter Bornholms Idrætsråd med kr årligt. Beløbet anvendes primært til aflønning af Idrætsrådets egen konsulent/sekretær samt til Idrætsrådets øvrige opgaver. En reduktion af tilskuddet til Idrætsrådet vil pålægge rådet at løse administrative opgaver via frivillig arbejdskræft og forventeligt forringe rådets muligheder for at igangsætte nye initiativer. Idrætsrådet kan principielt blive sekretariatsbetjent af sekretariatet for Fritid og Kultur på lige fod med andre råd under fagområdet.

13 Handicapidrætskonsulent Forslag nr kr priser Nuværende budget Mindre udgift Nettobesparelse BRK yder et årligt tilskud til Dansk Handicap Idrætsforbund. Tilskuddet anvendes til at opretholde en lokal handicapidrætskonsulent med 30 timers ansættelse om ugen. DHIF betaler cirka 2/3 af ansættelsen og BRK via tilskuddet cirka 1/3. Handicapidrætskonsulenten har en arbejdstid på 30 timer om ugen, som anvendes til opsøgende arbejde og servicering af handicappede og idrætsforeninger. Konsulenten arbejder både med handicapidrætsforeninger og integration af handicappede i rask-idrætsforeninger.

14 Tilskud til kulturelle råd Forslag nr kr priser Nuværende budget Mindre udgift Nettobesparelse Reduktion af budgettet til de fem kulturelle råd - rammebesparelse. Forslaget indebærer følgende reduktion i de enkelte råds årlige rammer: Musikrådet budget Reduceres med Kunstrådet budget Reduceres med Børne- og Ungekulturrådet budget Reduceres med Kulturhistorisk Råd budget Reduceres med Teaterrådet budget Reduceres med Rådene vil dermed have færre midler til at imødekomme ansøgninger. Det kan anbefales at ændre råds-strukturen - ét samlet kulturelt råd vil i højere grad have handlemuligheder på bagrund af et samlet budget. De enkelte råd har med den nuværende opdeling ikke økonomisk mulighed for at prioritere større beløb til særlige indsatsområder.

15 Skolekoncerter Forslag nr kr priser Nuværende budget Mindre udgift Nettobesparelse Skolekoncerttjenesten spares væk. Skolekoordinatoren arrangerer cirka 35 koncerter årligt på skolerne i henhold til kontrakt med "Levende Musik i Skolen". På grund af kontrakten, kan ordningen tidligst ophæves i sommeren Skolekoordinator-ordningen koster cirka årligt, hvoraf skolerne betaler omkring halvdelen. Børne- og Skoleudvalget har i maj 2013 anmodet om, at ordningen budgetomplaceres til Børne- og Skolesekretariatet. Såfremt dette godkendes, vil besparelsesforslaget ikke længere høre hjemme under Fritids-, Kultur- og Forebyggelsesudvalget.

16 Tilskud til borgerforeninger Forslag nr kr priser Nuværende budget Mindre udgift Nettobesparelse Rammebesparelse på tilskud til borgerforeninger. Tilskud til borgerforeninger fordeles mellem 29 lokale borgerforeninger efter nøgletal. Midlerne anvendes til lokale initiativer som f.eks. byfest, flagning, forskønnelse af byrum m.v. Ved reduktion af budgettet vil borgerforeningerne have tilsvarende færre midler at arbejde for.

17 Opprioritering NaturBonholm Forslag nr kr priser Nuværende budget Udgift Afledt mindreudgift Nettoudvidelse heraf Udvidelse på løn Naturbornholm har mistet næsten hele sin sponsorstøtte fra Østkraft, hvorfor Naturbornholm ønsker en forhøjelse af det kommunale driftstilskud. Det kommunale tilskud har betydning for NaturBornholms muligheder for at servicere gæster og forny udstillinger m.v.

18 Opprioritering En bornholmsk skoletjeneste Forslag nr kr priser Nuværende budget Udgift Afledt mindreudgift Nettoudvidelse heraf Udvidelse på løn Børne- og Skoleudvalget og et besluttede på et fælles møde i maj 2011 at nedsætte en arbejdsgruppe til at udarbejde et oplæg om en bornholmsk skoletjeneste til politisk behandling. Skoletjenesten har som mål at styrke og udvikle dels samspillet mellem de bornholmske kultur- og undervisningsinstitutioner, dels de bornholmske kulturinstitutioners undervisningstilbud rettet mod de mange lejrskolegrupper, som besøger Bornholm.Det foreløbige oplæg viser, at der vil være behov for et årligt budget på kr. til den løbende koordinering og udvikling af tilbud, supervisering af eksisterende tilbud samt til at sikre integrationen til Skoletjenesten i Regionerne København og Sjælland. Skoletjenesten vil forøge en pædagogisk benyttelse af øens kulturinstitutioner og tilsvarende læringsmiljøer samt medvirke til at understøtte læring og aktiviteter uden for skoler og institutioner. En skoletjeneste indgår i aktuelle tanker (maj 2013) om indgåelse af en kulturaftale med Regeringen.

19 Opprioritering Kultur- og naturhistorisk formidlingskursus Forslag nr kr priser Nuværende budget Udgift Afledt mindreudgift Nettoudvidelse heraf Udvidelse på løn Kulturhistorisk Råd har med stor succes støttet en opstart af kultur- og naturhistoriske formidlingskurser for øens formidlere. Der er behov for disse kurser på årlig basis. Kurserne medfører et kvalitetsløft af kultur- og naturformidlingen til øens gæster og har resulteret i et godt netværk for formidlerne. Formidlingskurset indgår i aktuelle tanker (maj 2013) om indgåelse af en kulturaftale med Regeringen.

20 Opprioritering Bornholms Museum Forslag nr kr priser Nuværende budget Udgift Afledt mindreudgift Nettoudvidelse heraf Udvidelse på løn Bornholms Museum har i flere år fremsendt ønske om en forhøjelse af driftstilskuddet for at kunne leve op til sine forpligtelser som et statsanerkendt museum på det kulturhistoriske område. Museet har pga. de specielle bornholmske forhold uforholdsvis mange opgaver på det arkæologiske område sammenlignet med det øvrige land. Dette forhold afspejler sig ikke i de offentlige tilskud til museets arbejde.desuden vil ønsket om en renovering af og modernisering af udstillingerne kræve flere faglige ressourcer. - Dette forslag har tilknytning til forslaget om en anlægspulje til Bornholm Museum tilrenovering og fornyelse af Bornholms Museum. Alternativt etablering af helt nyt museum.

21 Opprioritering Hammershus Fairtrade - underskudsgaranti Forslag nr kr priser Nuværende budget Udgift Afledt mindreudgift Nettoudvidelse heraf Udvidelse på løn På grund af underskud de senest 2 år fremsætter Hammershus FairTrade Festivalen ønske om en underskudsgaranti på kr. årligt. Ingen. Administrationen påpeger, at en underskudsgaranti som ønsket, vil kræve en grundig gennemgang af festivalens økonomiske og juridiske status, idet der er en række faktorer, som kan skabe tvivl om, hvorvidt økonomisk støtte vil falde ind under kommunalfuldmagten. Festivalen drives som en privat virksomhed, og kommunen har ikke indsigt i de økonomiske forhold omkring festivalen. I ansøgningen beskrives f.eks. at festivalen har givet underskud de seneste to år, mens festivalen på sin hjemmeside beskriver, hvordan der er doneret et overskud på i 2011 til projekter i Afrika.

22 Opprioritering Conventus Forslag nr kr priser Nuværende budget Udgift Afledt mindreudgift Nettoudvidelse heraf Udvidelse på løn Conventus er et fælles IT-system, som anvendes til booking af idrætsfaciliteter for foreninger. Systemet kan samtidig anvendes gratis af foreningerne til daglig administration i foreningslivet. Brugen af Conventus har i 2012 og 2013 været finansieret af Folkeoplysningsudvalgets overførte midler, hvilket udvalget ikke længere har mulighed for. En god digital løsning for booking og styring af faciliteter er en forudsætnig for at kunne arbejde med "åbne faciliteter". Conventus falder i god tråd med strategierne om digital forvaltning og borgerbetjening.

23 Opprioritering Musikhuzet - driftstilskud Forslag nr kr priser Nuværende budget Udgift Afledt mindreudgift Nettoudvidelse heraf Udvidelse på løn Musikhuzet overtog i 2013 erhvervslejemålene i forhuset ud til Store Torv. Musikhuset fik ved den lejlighed reduceret det kommunale tilskud med et beløb svarende til den forventede lejeindtægt på lejemålene. Nu er to erhvervslejemål i forhuset blevet ledige. Musikhuzets indtægter er dermed faldet, og Musikhuzet anmoder derfor om at blive kompenseret for den manglende indtægt. Driftstilskuddet indgår i Musikhuzets samlede drift, og en reduceret indtægt vil have betydning for Musikhuzets tilbud. Der er indgået en aftale med staten om Musikhuzet som regionalt spillested, hvor kommunen er forpligtet til at yde et tilskud af en bestemt størrelse til huset. De nævnte erhvervslejemål indgår her i en byttehandel for etindirekte tilskud via lejebetalingen. Størrelsen på det kommunale og statslige tilskud er propotionelt afhængige,men det er uklart, hvorvidt det har betydning for aftalen om regionalt spillested, at lokalerne ikke genudlejes, og at Musikhuzets indirekte tilskud via lejebetalingen dermed reduceres.

24 Opprioritering Skøjtebane Forslag nr kr priser Nuværende budget Udgift Afledt mindreudgift Nettoudvidelse heraf Udvidelse på løn Den årlige drift af skøjtebanen koster omkring kr. Cirka kr. finansieres via salg af bandereklamer. Driften af skøjtebanen er siden etableringen blevet finansieret af et tilskud fra Brdr. Larsens Legat, som oprindeligt forærede skøjtebanen til kommunen. Der er restbevilling på fra den oprindelse fondsgave. Uden en driftsbevilling, vil det ikke være muligt at drifte skøjtebanen fremover. Skøjtebanen blev oprindeligt doneret til kommunen af Larsens Legat inkl. en bevilling til drift de første tre år. Ved effektiv drift samt salg af bandereklamer, er det lykkedes at strække driftsbevillingen i nu 5 år. I 2014, vil der dog ikke være flere midler tilbage til driften.

25 Opprioritering Kulturaftale Forslag nr kr priser Nuværende budget Udgift Afledt mindreudgift Nettoudvidelse heraf Udvidelse på løn Der arbejdes p.t. (maj 2013) på rammerne for indgåelse af en kulturaftale med Regeringen. Rammerne er aktuelt meget uklare, hvorfor forslaget på nuværende tidspunkt ikke kan præciseres yderligere. Ukendt. Prioriteringsforslag og (skoletjeneste og formidlingskursus) indgår også i arbejdet omkring en kulturaftale.

26 Opprioritering Kultur på recept Forslag nr kr priser Nuværende budget Udgift Afledt mindreudgift Nettoudvidelse heraf Udvidelse på løn Fritid-, Kultur- og Forbyggelsesudvalget ønsker at iværksætte en bornholmsk version af det svenske pilotprojekt Kultur på recept. Projektets formål er at styrke den sundshedsfremmende indsats overfor langtidsygemeldte ved at inddrage kulturelle aktiviteter i rehabliteringen. Projektet lægger op til et tværfagligt samarbejde inden for Bornholms Regionskommune. Projektets tværfaglige karakter vil medføre en styrket kommunal indsats overfor målgruppen og kan bidrage til en øget viden om kulturelle oplevelsers betydning for hurtig rehabilitering. Kultur på recept indgår i aktuelle tanker (maj 2013) om indgåelse af en kulturaftale med regeringen.derudover arbejder Psykiatri og Handicap på et projekt under samme tema.

27 16. Biblioteker Rammebesparelse - Biblioteker Forslag nr kr priser Nuværende budget Mindre udgift Nettobesparelse Lukning af to lokale biblioteker. + Besparelse på udmeldelse af Danmarks Biblioteksforening En besparelse på kr. vil betyde lukning af 2 af øens lokale biblioteksfillialer og dermed en revision af bibliotekspolitikken. Det kan ikke på forhånd udpeges, hvilke afdelinger, der skal lukkes, idet reduktionen vil skulle ske på baggrund af en analyse af området. En lukning af 2 adresser kan give afledte besparelser hos Ejendomsservice, alt efter hvilke adresser der er tale om og hvorvidt disse overgår til anden benyttelse. Nogle af bibliotekerne står overfor væsentlige renoveringsudgifter i de kommende år, og dette kan blive et parameter i udvælgelsen af de adresser der kan komme på tale.

Administrativt sparekatalog

Administrativt sparekatalog Administrativt sparekatalog Budget 2014-2017 Budgetseminar 2 et Samlet af Økonomi og Analyse 7. juni 2013 Rammebesparelse - Idrætsområder Forslag nr. 15-01 1.000 kr. 2013-priser Nuværende budget 10.173

Læs mere

Politikområde 15: Fritid og kultur

Politikområde 15: Fritid og kultur Politikområde 15: Fritid og kultur Budget 2013-2015 Budgetområde 15.1: Fritid Politikområde 15: Fritid og kultur Politikområde 15 Fritid og kultur hører under et. Politikområdet omfatter 24 kommunale fritidshuse,

Læs mere

Bornholms Regionskommune Budget Besparelsesforslag. Nuværende budget Mindre udgift

Bornholms Regionskommune Budget Besparelsesforslag. Nuværende budget Mindre udgift Driftstilskud til Bornholms Idrætsråd Forslag nr. FKU2101 1.000 kr. 2016priser Nuværende budget 47 47 47 47 Mindre udgift 47 47 47 47 Nettobesparelse 47 47 47 47 heraf besparelser på løn Forslaget består

Læs mere

Idrætsrådet er enig i målet: Et godt og aktivt liv for alle. Samt at styrke forebyggelsesindsatsen på alle områder.

Idrætsrådet er enig i målet: Et godt og aktivt liv for alle. Samt at styrke forebyggelsesindsatsen på alle områder. Bornholms Regionskommune Fritids-, Kultur- og Forebyggelsesudvalget. Helsevej 4, 3700 Rønne Allinge den 07.08.2012 Bornholms Idrætsråds høringssvar vedr. budget forslag 2013: Idrætsrådet er enig i målet:

Læs mere

Bornholms Regionskommune Budget 2016 2019. Besparelsesforslag. Nuværende budget 103 103 103 103

Bornholms Regionskommune Budget 2016 2019. Besparelsesforslag. Nuværende budget 103 103 103 103 Tilskud til Wonderfestiwall Forslag nr. FKU-01 1.000 kr. 2015-priser Nuværende budget 103 103 103 103 Mindre udgift - 103-103 - 103-103 Nettobesparelse - 103-103 - 103-103, anlæg Forslaget omfatter en

Læs mere

Bevilling 21 Kultur og fritid

Bevilling 21 Kultur og fritid Bevilling 21 Kultur og fritid Bevilling 21 Kultur og fritid hører under Fritids- og kulturudvalget. Bevillingen omfatter afdelingerne Musik- og Billedskolen, Fritid, Kultur og Adm. Fritid & Kultur. Bevillingen

Læs mere

Resultatopgørelser 2011-2017

Resultatopgørelser 2011-2017 Version: Budgetforlig 2.9.2013 Beløb i mio. kr. - Løbende priser Resultatopgørelser 2011-2017 Regnskab 2011 Regnskab 2012 Budget 2013 Budgetforslag 2014 Budgetoverslag 2015 Budgetoverslag 2016 Budgetoverslag

Læs mere

Bornholms Regionskommune Budget Besparelsesforslag. Nuværende budget Mindre udgift

Bornholms Regionskommune Budget Besparelsesforslag. Nuværende budget Mindre udgift Bortfald af tilskud til Bornholms Idrætsråd Forslag nr. FKU-21-01 1.000 kr. 2017-priser Nuværende budget 48 48 48 48 Mindre udgift - 48-48 - 48-48 Nettobesparelse -48-48 -48-48 Forslaget består af en 100

Læs mere

Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget

Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget Nr. Kultur, fritids- og landdistriktsudvalget 2015 2016-> (1.000 kr.) Politikområde 4: Kultur-, fritid- og landdistrikter 4.1 Reduktion af lokaletilskud 1.000

Læs mere

Politikområde 15: Fritid og kultur

Politikområde 15: Fritid og kultur Politikområde 15: Fritid og kultur Politikområde 15 Fritid og kultur hører under Fritids-, Kultur- og Forebyggelsesudvalget. Politikområdet omfatter 24 kommunale fritidshuse, folkeoplysning samt to virksomheder:

Læs mere

Hjørring Kommune. Til Folkeoplysningsudvalget. Høring vedrørende mulige besparelser på Folkeoplysningsområdet

Hjørring Kommune. Til Folkeoplysningsudvalget. Høring vedrørende mulige besparelser på Folkeoplysningsområdet Hjørring Kommune Til Folkeoplysningsudvalget Plan og Udvikling Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Høring vedrørende mulige besparelser

Læs mere

Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab

Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab Mio. kr. Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab varetager opgaver inden for kultur og fritid, f.eks. biblioteker, idrætsfaciliteter og grønne områder, folkeoplysningsområdet,

Læs mere

Budget ,1 2,8 2,6 2,3 2,4 3,6 2,2

Budget ,1 2,8 2,6 2,3 2,4 3,6 2,2 Udgiftsandel af de samlede nettodriftsudgifter i procent Budget 211 3,1 2,8 2,6 2,3 2,4 3,6 2,2 Herning 3,1 Holstebro 2,8 Horsens 2,6 Randers Silkeborg 2,3 2,4 Skive 3,6 Viborg 2,2,,5 1, 1,5 2, 2,5 3,

Læs mere

Politikområde 15: Fritid og kultur

Politikområde 15: Fritid og kultur Politikområde 15: Fritid og kultur Politikområde 15 Fritid og kultur hører under Fritids-, Kultur- og Forebyggelsesudvalget. Politikområdet omfatter 24 kommunale fritidshuse, tilskud til 9 selvejende idræts-

Læs mere

Driftstilskud til lokaler

Driftstilskud til lokaler Driftstilskud til lokaler Retningslinjer for driftstilskud til lokaler til folkeoplysende aktiviteter for børn og unge under 25 år Godkendt af Folkeoplysningsudvalget i Hillerød den 12. januar 2012 og

Læs mere

:51:24. Budget Kultur- og Idrætsudvalget. Page 1 of 6

:51:24. Budget Kultur- og Idrætsudvalget. Page 1 of 6 13-08-2019 15:51:24 Budget 2020-2023 Kultur- og Idrætsudvalget Page 1 of 6 Kultur- og Idrætsudvalget Budgetforbedringsforslag 2101b Reducere lokaletilskud til +25-årige En halvering af støtteprocenten

Læs mere

Bevilling 55 Ejendomme og service

Bevilling 55 Ejendomme og service Bevilling 55 Ejendomme og service Bevilling Ejendomme og service hører under Teknik- og Miljøudvalget. Bevillingen, der administreres af Center for Ejendomme og Drift omfatter: Bygnings- og boliggruppen,

Læs mere

Bibliotek og Arkiv Lukning af afdelinger Osted og Gevninge

Bibliotek og Arkiv Lukning af afdelinger Osted og Gevninge Forslag nr. 2.10-01 Omstillings- og reduktionsforslag til Budget 2019-2022 Overskrift Center Bevilling Ændringen vedrører: Effektivisering Investering Besparelse Merindtægt Bibliotek og Arkiv Lukning af

Læs mere

Deltagere Carsten Hæstrup, Bjarne Kruse, Kai Dahl Andersen, Bjarne Westerdahl, Cæsar Funch Jensen, Marian Lundh, Gitte Goldschmidt (referent)

Deltagere Carsten Hæstrup, Bjarne Kruse, Kai Dahl Andersen, Bjarne Westerdahl, Cæsar Funch Jensen, Marian Lundh, Gitte Goldschmidt (referent) Referat fra bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Tirsdag den 26. juni 2012 kl. 16:00 18:00 på Helsevej i Rønne Deltagere Carsten Hæstrup, Bjarne Kruse, Kai Dahl Andersen, Bjarne Westerdahl, Cæsar Funch

Læs mere

Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune

Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune Introduktion Folketinget vedtog den 1. juni 2011 en række ændringer af folkeoplysningsloven. Et centralt punkt i den reviderede lov er, at alle kommuner

Læs mere

Effektiviserings- og prioriteringskatalog

Effektiviserings- og prioriteringskatalog 23. maj 2017 Effektiviserings- og prioriteringskatalog Indhold KF1. Musik & Billedskolen - reduktion af soloelevpladser IKKE MEDTAGET...3 KF2. Færre betjente åbningstimer på bibliotekerne MEDTAGET I BUDGETTET

Læs mere

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Pkt. Gældende aftale: Forslag fra ny aftale: Bemærkninger til forslagene: Tekst med sort: Bemærkninger til Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 3.

Læs mere

Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab

Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab Mio. kr. Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab varetager opgaver inden for kultur og fritid, f.eks. biblioteker, idrætsfaciliteter og grønne områder, folkeoplysningsområdet,

Læs mere

Skive-ordningen respekterer foreningernes forankring i de lokale miljøer, med respekt for foreningernes forskelligheder.

Skive-ordningen respekterer foreningernes forankring i de lokale miljøer, med respekt for foreningernes forskelligheder. Skiveordningen 2007 Formål 1. Skive-ordningens formål er i henhold til Lov om støtte til folkeoplysning at yde tilskud til foreninger, herunder idrætsforeninger, børne- og ungdomsorganisationer og andre,

Læs mere

Bornholms Regionskommune Budget Spareforslag. Nettobesparelse

Bornholms Regionskommune Budget Spareforslag. Nettobesparelse Nr.: 8 Emne: Nedskrivning af pulje til skolekoncertordning Børne- og Skoleudvalget 13 Undervisning Center for Skole Mindreudgift -55-55 -55-55 Nettobesparelse -55-55 -55-55 Fornyet aftale fra skoleåret

Læs mere

Vedr. Driftsforslag til budget Reduktion NR: R Reduktion af lokaletilskud

Vedr. Driftsforslag til budget Reduktion NR: R Reduktion af lokaletilskud Halsnæs Kommune, Rådhuspladsen 1, 3300 Frederiksværk, hoeringbudget@halsnaes.dk Att.: Høringssvar om budget 2019-2022 Hundested d. 25. september 2018 Vedr. Driftsforslag til budget 2019-2022 - Reduktion

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der viser vejen for, hvordan kommunens fritids- og kulturliv skal

Læs mere

Udvalget Kultur og fritid

Udvalget Kultur og fritid Udvalget Kultur og fritid Udvalget for Kultur og fritid er ansvarlig for et politikområde: Kultur og fritid. Politikområde 15. Kultur og fritid Udvalget for Kultur og fritid varetager opgaver indenfor

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2018

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2018 Udvalg: Hovedkonto: Hovedfunktion: Udvalg for Kultur og Fritid 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 & 32 Faste ejendomme og fritidsfaciliteter Samlet regnskab: 2017 Korrigeret budget 2.851.754

Læs mere

Favrskov Kommune Budget 2017 Driftsforslag

Favrskov Kommune Budget 2017 Driftsforslag Nr. R-601 Færre tilskud til kulturelle aktiviteter Politikområde 603 Det kulturelle område Der er i 2017 afsat et rammebeløb til Kulturinitiativer på 576.000 kr. og 106.000 kr. til Pulje til andre kulturelle

Læs mere

2009/1 LSF 61 (Gældende) Udskriftsdato: 15. marts Fremsat den 11. november 2009 af kulturministeren (Carina Christensen) Forslag.

2009/1 LSF 61 (Gældende) Udskriftsdato: 15. marts Fremsat den 11. november 2009 af kulturministeren (Carina Christensen) Forslag. 2009/1 LSF 61 (Gældende) Udskriftsdato: 15. marts 2017 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturministeriet, j.nr. 2004-24647-22. Fremsat den 11. november 2009 af kulturministeren (Carina Christensen)

Læs mere

Hjørring Kommune. Notat By, Kultur & Erhverv

Hjørring Kommune. Notat By, Kultur & Erhverv Hjørring Kommune Notat By, Kultur & Erhverv 31-08-2017 Side 1. Sag nr. 04.04.00-P00-4-15 Uddybende svar på de 6 spørgsmål i henvendelse fra Arbejdsgruppen for overdragelse af Højene Hallen fra kommunal

Læs mere

Budgetforslag

Budgetforslag Maj 2018 Indhold Samlet oversigt...3 Aktivitetsområde : Idræt og Sundhed...4 FF2019-001 Reduktion i tilskud til vedligeholdelse af 3 tennisbaner og rengøringstilskud til foreninger.4 FF2019-002 Reduktion

Læs mere

TILSKUDSORDNING FOLKEOPLYSENDE FORENINGER

TILSKUDSORDNING FOLKEOPLYSENDE FORENINGER TILSKUDSORDNING FOLKEOPLYSENDE FORENINGER Dette er en vejledende udgave af Randersordningen og dækker derfor ikke alle variationer og undtagelser. Læs den fulde tekst på www.foreninger.randers.dk. GODKENDT

Læs mere

Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune 2013

Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune 2013 Forslag til revision af Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune 2013 Forslaget er udarbejdet af Bornholms Idrætsråd 20-01-2013 1 Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune Det er Bornholms Regionskommunes

Læs mere

Prioriteringskatalog vedr. besparelsesforslag - Kultur- og Idrætsudvalget

Prioriteringskatalog vedr. besparelsesforslag - Kultur- og Idrætsudvalget Prioriteringskatalog vedr. besparelsesforslag - Kultur- og Idrætsudvalget Oversigt over forslag til budgetændringer I hele 1.000 kr. 2017 2018 2019 2020 Ramme 1. Generel besparelse på alle konti undtagen

Læs mere

Budgetforslag - Budget Tilpasning af budget til biblioteker (tilpasning til nøgletal) BESKRIVELSE AF PRIORITERINGSFORSLAG

Budgetforslag - Budget Tilpasning af budget til biblioteker (tilpasning til nøgletal) BESKRIVELSE AF PRIORITERINGSFORSLAG REDUKTION Sæt kryds ( X ) EFFEKTIVISERING ( ) Lb. Nr. PKU-F-01 Tilpasning af budget til biblioteker (tilpasning til nøgletal) Udvalg: Plan & Kulturudvalget Center: Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice

Læs mere

HALLER OG STADIONS. Ny ressourcetildelingsmodel for haller og stadions i Billund Kommune JULI 2017 BILLUND KOMMUNE

HALLER OG STADIONS. Ny ressourcetildelingsmodel for haller og stadions i Billund Kommune JULI 2017 BILLUND KOMMUNE HALLER OG STADIONS Ny ressourcetildelingsmodel for haller og stadions i Billund Kommune JULI 2017 BILLUND KOMMUNE Indholdsfortegnelse 1.0 Indledning / Baggrund... 2 2.0 Hvem er omfattet af modellen...

Læs mere

Bornholms Regionskommune Opprioriteringsforslag Budget 2015-2018

Bornholms Regionskommune Opprioriteringsforslag Budget 2015-2018 Bornholms Regionskommune Budget 2015-2018 Forslag nr Titel Udvalg Center BSU-04 Øgede driftsudgifter til IT i tilknytning til etablering af lærerarbejdspladser Børne- og Skoleudvalget 539 539 539 539 FKU-10

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2017

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2017 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 & 32 Faste ejendomme og fritidsfaciliteter budget 3.003.897 2.851.754 2.784.181 2.594.787 Forskel 219.716 256.967 Overført til kommende budgetår 270.064

Læs mere

Folkeoplysning Mads Kamp Hansen. // Fritid KBH

Folkeoplysning Mads Kamp Hansen. // Fritid KBH Folkeoplysning 2020 Mads Kamp Hansen // Fritid KBH 1 En vision for folkeoplysning år 2020 Tilvækst på 1.000 nye borgere om måneden skaber pres på byens kultur- og fritidsfaciliteter. Der skal være muligheder

Læs mere

SKIVEKOMMUNE Budget 2014. 8. Kultur- og Fritidsudvalget.

SKIVEKOMMUNE Budget 2014. 8. Kultur- og Fritidsudvalget. 8. Kultur- og Fritidsudvalget. 77 78 8. Kultur- og Fritidsudvalget Budget 2014 på politikområder, Drift: Politikområder U/I Budget 2014 Kultur U 8.036.400 I -144.000 Idræt U 10.162.900 I - 3.413.500 Folkeoplysning

Læs mere

Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget (KFIU) Selvejende institutioner 4 % reduktion (50)... 3

Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget (KFIU) Selvejende institutioner 4 % reduktion (50)... 3 Indhold Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget (KFIU)... 2 Selvejende institutioner 4 % reduktion (50)... 3 Reduktion af pulje til folkeoplysende voksenundervisning (51)... 4 Nedjustering af den betjente

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Revidering foretaget 8. november 2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 3 VISION 4 Formål 4 Vision 4 MÅLSÆTNINGER 6 Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 6 Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007 Referat fra møde i onsdag den 22. august 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden den 22.08.2007.... 3 2. FOU - Efterretningssager 22.08.07....

Læs mere

Resultatopgørelser 2013-2019

Resultatopgørelser 2013-2019 Budgetforlig 2016 Regnskab Regnskab Budget Budgetforslag Budgetoverslag Budgetoverslag Budgetoverslag 2013 2014 2015 Det skattefinansierede område Indtægter Skatter -1.605,9-1.641,4-1.666,8-1.685,0-1.713,1-1.745,8-1.780,7

Læs mere

Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, serviceudgifter

Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Korr. Budget 2018 Forbrug september 2018 3. FR 2018 Afvigelse 2018 Kultur- og Fritidsudvalget

Læs mere

PRIORITERINGSKATALOG BUDGET Forslagsnr. Tekst, der beskriver forslaget

PRIORITERINGSKATALOG BUDGET Forslagsnr. Tekst, der beskriver forslaget PRIORITERINGSKATALOG BUDGET 2018-2021 Forslagsnr. Tekst, der beskriver forslaget 2018 2019 2020 2021 4.01 Kultur 4.02 Fritid 402.08.01.18 Tilpasning af til Sportsrideklub 100 100 100 100 402.08.02.18 Greve

Læs mere

Lokaletilskud til frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde for børn og unge under 25 år

Lokaletilskud til frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde for børn og unge under 25 år Lokaletilskud til frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde for børn og unge under 25 år Driftstilskud til egne eller lejede lokaler jf. folkeoplysningsloven Indhold Tilskud til egne eller lejede lokaler...

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Erhvervs- og Kulturudvalget. Drift. Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice. Område/1.000 kr.

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Erhvervs- og Kulturudvalget. Drift. Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice. Område/1.000 kr. Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/5-2016 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse

Læs mere

Udvalget Kultur og Fritid varetager opgaver inden for kultur og fritid, f.eks. biblioteker, idrætsfaciliteter, folkeoplysningsområdet og musikskole.

Udvalget Kultur og Fritid varetager opgaver inden for kultur og fritid, f.eks. biblioteker, idrætsfaciliteter, folkeoplysningsområdet og musikskole. Mio. kr. Udvalget Kultur og Fritid Udvalget Kultur og Fritid varetager opgaver inden for kultur og fritid, f.eks. biblioteker, idrætsfaciliteter, folkeoplysningsområdet og musikskole. Tabel 1 Udgifter

Læs mere

Kulturministeriet, mindre sektoranalyse

Kulturministeriet, mindre sektoranalyse STRUKTURKOMMISSIONEN Sekretariatet Dato: J. nr.: Fil-navn: Kulturministeriet, mindre sektoranalyse Der er gode grunde til, at visse opgaver på Kulturministeriets område er lagt ud til amter og kommuner.

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 23-09-2008 Mødested: Haderslev Idrætscenter, Stadionvej 5, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:30 Afbud: Bent Steenberg

Læs mere

Opgørelse af budget 2019 og beregnet råderum. Råderum er beregnet med 2,7% af budgetbeløbene under de enkelte områder.

Opgørelse af budget 2019 og beregnet råderum. Råderum er beregnet med 2,7% af budgetbeløbene under de enkelte områder. Notat Til: Uddannelse, Børn og Familie Kopi til: Fra: Plan og Kultur, Bodil Christensen 12. februar 2019 Sags id: 19/3473 1. Fritidsområdet under UBF Notatet beskriver fritidsområdet under Uddannelse,

Læs mere

Notat om momsudligningsorden, den såkaldte positivliste.

Notat om momsudligningsorden, den såkaldte positivliste. Notat om momsudligningsorden, den såkaldte positivliste. Baggrund. I en skrivelse af 10. august 2007 til Norddjurs kommune anmoder Foreningen Grenaa Idrætscenter og Svømmehal om et øget driftstilskud på

Læs mere

biblioteker, som ventes etableret i 2013 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt.

biblioteker, som ventes etableret i 2013 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt. Fokusområder Kulturudvalget gennemfører i 2012 en temadrøftelse på kulturområdet, hvor der er fokus på en række temaområder: - udvikling af biblioteksområdet - evt. etablering af en kulturskole for børn

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 22. november 2018 Indhold 3 4 4 4 6 6 8 9 10 11 12 13 Forord Vision Formål Vision Målsætninger Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 17:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Vision 2020 Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der skal vise vejen for, hvordan kommunens fritids-

Læs mere

Konsekvenser af inddragelse af overførte midler 2014 til 2015 til understøttelse af udviklingsstrategien

Konsekvenser af inddragelse af overførte midler 2014 til 2015 til understøttelse af udviklingsstrategien Konsekvenser af inddragelse af overførte midler 2014 til 2015 til understøttelse af udviklingsstrategien Herunder følger en oversigt over fag- og stabschefernes forslag til reduktion af tidligere ansøgte

Læs mere

1. Budgetbemærkninger - Fritids og Kulturudvalg

1. Budgetbemærkninger - Fritids og Kulturudvalg NOTAT ØDC Økonomistyring 17-08- 1. bemærkninger - Fritids og Kulturudvalg -21 Udvalgets ansvarsområder og opgaver Udvalget består af tre politikområder: Fritid Kultur Integrationspulje Fritid Politikområdet

Læs mere

3. Principbeslutning omkring Højenehallen som selvejende institution

3. Principbeslutning omkring Højenehallen som selvejende institution 04.04.00-P00-4-15 3. Principbeslutning omkring Højenehallen som selvejende institution Resumé Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget skal tage stilling til Højenehallen som selvejende institution, og

Læs mere

Referat. Lokalrådet. Den 25. februar 2013, kl. 16:15 holdt Lokalrådet ordinært møde i mødelokale D, Ullasvej 23, Rønne.

Referat. Lokalrådet. Den 25. februar 2013, kl. 16:15 holdt Lokalrådet ordinært møde i mødelokale D, Ullasvej 23, Rønne. Referat Den 25. februar 2013, kl. 16:15 holdt ordinært møde i mødelokale D, Ullasvej 23, Rønne. Mødet slut kl. 17.05 Medlemmer: Bjarne Kristiansen Britta Hansen Jeanette Werner Lykke Jensen Poul Aksel

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune Initialer: bhh Sag: 306-2012-16511 Dok.: 306-2012-286990 Oprettet: 28. november 2012 Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Baggrund Byrådet fastsætter og fordeler jf. Folkeoplysningslovens

Læs mere

Referat. Musikrådet. Den 20. marts 2013, kl. 16:00 holdt Musikrådet ordinært møde i mødelokale G, Ullasvej 23, Rønne.

Referat. Musikrådet. Den 20. marts 2013, kl. 16:00 holdt Musikrådet ordinært møde i mødelokale G, Ullasvej 23, Rønne. Referat Den 20. marts 2013, kl. 16:00 holdt ordinært møde i mødelokale G, Ullasvej 23, Rønne. Mødet slut kl. 17.30 Medlemmer: Daniel Mühlendorph Jensen Erik Lund Hansen Frank K. Theilgaard-Mortensen Hattie

Læs mere

Justering af kriterierne for støtte fra Aalborg Kommunes kulturpulje.

Justering af kriterierne for støtte fra Aalborg Kommunes kulturpulje. Punkt 4. Justering af kriterierne for støtte fra Aalborg Kommunes kulturpulje. 2014-33295. Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller til, at udvalget drøfter og godkender forslag til justerede retningslinjer

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Mandag den 17. september 2012 kl. 16:30 19:00 på Helsevej

Referat fra bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Mandag den 17. september 2012 kl. 16:30 19:00 på Helsevej Referat fra bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Mandag den 17. september 2012 kl. 16:30 19:00 på Helsevej Helsevej 4, 3700 Rønne Deltagere Carsten Hæstrup, Bjarne Kruse, Bjarne Westerdahl, Kai Dahl Andersen,

Læs mere

Den samlede status for udvalgets område er gengivet nedenfor i tabel 1 og uddybes efterfølgende for de enkelte områder. Forbrug pr. 30.

Den samlede status for udvalgets område er gengivet nedenfor i tabel 1 og uddybes efterfølgende for de enkelte områder. Forbrug pr. 30. Hjørring Kommune Sag: 00.30.14-Ø00-22-16 Dato: 07-11-2016 Økonomirapport pr. 30. september 2016 for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Der foreligger økonomirapport for perioden 1. januar-30. september

Læs mere

Status på større projekter i Kultur og Fritid pr. august 2014

Status på større projekter i Kultur og Fritid pr. august 2014 Dato August 2014 Doknr. 98847-14 Sag. nr. 11-3121 på større projekter i Kultur og Fritid pr. august 2014 Projekter som Kultur og Fritid er ansvarlig for i 2014 1. Fritids-, Idræts- og Kulturpolitik Fritids-,

Læs mere

1. Forslagets samlede økonomiske konsekvenser 1000 kr p/l Styringsområde

1. Forslagets samlede økonomiske konsekvenser 1000 kr p/l Styringsområde Bilag 9 BUSINESS CASE Effektiviseringsstrategi 2017 Forslagets titel: Omlægning af tilskud 2017 Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Reduktion af tilskud med udgangspunkt i hvor forvaltningen ser et

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-06-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Allan Emiliussen og Holger Mikkelsen

Læs mere

Samlet for Kultur- og Fritidsudvalget

Samlet for Kultur- og Fritidsudvalget Center Tekst der beskriver forslaget 202 203 204 205 4.0 Kultur Greve Bibliotek 400 400 400 400 Portalen 0 200 200 200 4.02 Fritid Idrætshaller 600 600 600 600 Valhallen 200 400 400 400 Aftenskoleområdet

Læs mere

Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd

Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Onsdag den 5. december 2012 kl. 16:00 18:00 Deltagere Bjarne Kruse, Cæsar Funch Jensen, Bjarne Westerdahl, Erik Eriksen, Marian Lundh, Gitte Goldschmidt

Læs mere

Notat vedr. tilskud og puljer på kultur- og fritidsområdet

Notat vedr. tilskud og puljer på kultur- og fritidsområdet Notat vedr. tilskud og puljer på kultur- og fritidsområdet I følgende notat beskrives de puljer og ordninger på kultur- og fritidsområdet, der er søgbare af foreninger m.v. Kultursamvirket kulturpuljen

Læs mere

Budgetafsnittet omfatter Adelgade 26 (Bies Gård, Forhus, Bie Centeret). Forhuset (stueetagen) er udlejet til ABN Gardiner.

Budgetafsnittet omfatter Adelgade 26 (Bies Gård, Forhus, Bie Centeret). Forhuset (stueetagen) er udlejet til ABN Gardiner. 00.25.13 Bies Gård og Ishuset Udgifter 1.391 Indtægter -225 Netto 1.166 Budgetafsnittet omfatter Adelgade 26 (Bies Gård, Forhus, Bie Centeret). Forhuset (stueetagen) er udlejet til ABN Gardiner. Driftsudgiften

Læs mere

Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune

Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune » Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune Baggrund Kommunalbestyrelsen i Bornholms Regionskommune godkendte den 19. december 2013 en revideret idrætspolitik. Idrætspolitikken præciserer hvilke fokusområder

Læs mere

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Politiske bestillinger Beskrivelse af bestilling

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Politiske bestillinger Beskrivelse af bestilling Politiske bestillinger til Augustkonferencen, Budget 2015-2018 Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Politiske bestillinger NR. Titel Beskrivelse af bestilling Levering af

Læs mere

Kultur og Fritid. Budgetmæssige nøgletal

Kultur og Fritid. Budgetmæssige nøgletal Budgetmæssige nøgletal Kulturhuse (Kulturhuset Skanderborg, BioHuset) 2.600.000 Forsamlingshuse (22 huse) 416.000 Aktivitetscentre - (Vestermølle, Ejer Bavnehøj, Hørning Mølle, Skovbymosegård/Porskær og

Læs mere

Moderniserings- og Effektiviseringskatalog 2018 Sundheds- og Kulturforvaltningen

Moderniserings- og Effektiviseringskatalog 2018 Sundheds- og Kulturforvaltningen Click here to enter text. Dokument: Neutr al titel «ed ocaddressci vilcode» Moderniserings- og Effektiviseringskatalog 2018 Sundheds- og Kulturforvaltningen Procesforløbet Sundheds- og Kulturforvaltningen

Læs mere

KULTUR OG FRITIDSPOLITIK I SAMSØ KOMMUNE

KULTUR OG FRITIDSPOLITIK I SAMSØ KOMMUNE KULTUR OG FRITIDSPOLITIK I SAMSØ KOMMUNE INDHOLDSFORTEGNELSE Værdier 2 Overordnede Kulturpolitiske formål 3 FORMÅL FOR OMRÅDERNE 5 BIBLIOTEK 5 MUSEUMSOMRÅDET 5 MUSIK 6 TEATER 6 FILM OG BIOGRAF 7 LOKALRADIO

Læs mere

Folkeoplysningspolitik i Favrskov Kommune

Folkeoplysningspolitik i Favrskov Kommune Folkeoplysningspolitik i Favrskov Kommune Målsætning for folkeoplysningspolitikken Favrskov Kommunes målsætning for folkeoplysningspolitikken er, at foreninger udbyder et varieret og mangfoldigt fritidstilbud

Læs mere

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune Strategi for Fritid og Kultur Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende fællesskaber.

Læs mere

Center for Plan, Kultur og Erhverv Kultur og fritid

Center for Plan, Kultur og Erhverv Kultur og fritid Kultur og fritid 1. Kultur og Fritids primære opgaver Kultur og fritids primære aktiviteter Kultur- og fritidsaktiviteter, som omfatter samarbejde med det lokale foreningsliv, administration af tilskud

Læs mere

Job-, Udviklings- og fritidsudvalget - Budget 2019-2022 pr. 28. maj 2018 Beløb i 1.000 kr. i 2018-pl Umiddelbar implementering Evt. bemærkninger Job-, Udviklings- og fritidsudvalget Budgetforslag i alt

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 10.04.2012 i Borgmesterens Mødelokale Efterfølgende møde med Esbjerg Idrætsråd SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Fornyet behandling af ansøgning fra Kultur

Læs mere

MUSEUM NORDSJÆLLAND DRIFTS- OG SAMARBEJDSAFTALE MELLEM MUSEUM NORDSJÆLLAND OG HØRSHOLM, GRIBSKOV OG HILLERØD KOMMUNER. Godkendt d.

MUSEUM NORDSJÆLLAND DRIFTS- OG SAMARBEJDSAFTALE MELLEM MUSEUM NORDSJÆLLAND OG HØRSHOLM, GRIBSKOV OG HILLERØD KOMMUNER. Godkendt d. MUSEUM NORDSJÆLLAND DRIFTS- OG SAMARBEJDSAFTALE MELLEM MUSEUM NORDSJÆLLAND OG HØRSHOLM, GRIBSKOV OG HILLERØD KOMMUNER Godkendt d. 1 Denne aftale har til formål at beskrive vilkårene for drift og samarbejde

Læs mere

KULTURUDVALGETS BEMÆRKNINGER

KULTURUDVALGETS BEMÆRKNINGER HORSENS KOMMUNE BUDGET 217 1 KULTURUDVALGETS BEMÆRKNINGER Hovedoversigt 132.728.127 kr. Politikområde Biblioteker 37.587.23 kr. Museer 11.584.477 kr. Musikaktiviteter 6.76.65 kr. Idræt 23.47.342 kr. Fritidsaktiviteter

Læs mere

Besparelsesforslag - Økonomi-, Erhvervs- og Planudvalget - Budget pr. 25. juni Økonomi-, Erhvervsog Planudvalget

Besparelsesforslag - Økonomi-, Erhvervs- og Planudvalget - Budget pr. 25. juni Økonomi-, Erhvervsog Planudvalget - Økonomi-, Erhvervs- og Planudvalget - Budget 2019-2022 pr. 25. juni 2018 Beløb i 1.000 kr. i 2018-pl Umiddelbar implementering Evt. bemærkninger Økonomi-, Erhvervsog Planudvalget Årlig spareramme: 4.606.000

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget OPGAVEOMRÅDER ØKONOMI

Fritids- og Kulturudvalget OPGAVEOMRÅDER ØKONOMI 401 Fritid 401 Fritid OPGAVEOMRÅDER Serviceudgifter: Fritid og Kultur, projekt nr. 18. Overførselsudgifter: Brugerfinansierede udgifter: ØKONOMI Drift: Serviceudgifter, netto 32.113 32.298 32.031 32.031

Læs mere

Folkeoplysningspolitik for Hvidovre Kommune

Folkeoplysningspolitik for Hvidovre Kommune Udkast til Folkeoplysningspolitik for Hvidovre Kommune Folkeoplysningsudvalgets forslag af 10.11.11 1. Præsentation og målsætning 1 Det folkeoplysende arbejde, som foregår i kommunens foreningsliv aftenskolerne,

Læs mere

FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED

FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED KULTUR OG FRITID RETNINGSLINJER FOR TILSKUD TIL FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED GODKENDT I BYRÅDET DEN 27. NOVEMBER 2012 1 BAGGRUND Byrådet fastsætter og fordeler jf. Folkeoplysningslovens 6 en årlig beløbsramme

Læs mere

Nedenstående tabeller og figurer har til formål at illustrere udviklingen historisk og for budgetårene indenfor politikområdet.

Nedenstående tabeller og figurer har til formål at illustrere udviklingen historisk og for budgetårene indenfor politikområdet. Udvalget for Kultur og Fritid Politikområde 15. Kultur og Fritid, som omfatter, Lov om støtte til Folkeoplysning Drift og udvikling af kulturelle institutioner Drift og udvikling af grønne områder Samlet

Læs mere

Bosætning og erhverv 5. august 2015 J.nr 18.00.00-Ø40-1-14

Bosætning og erhverv 5. august 2015 J.nr 18.00.00-Ø40-1-14 Bosætning og erhverv 5. august 2015 J.nr 18.00.00-Ø40-1-14 Vedr. sag nr. 155 på Kommunalbestyrelsens møde d. 11. august 2015. Notat til Kommunalbestyrelsen vedr. justeringer af haltilskudsmodel i forbindelse

Læs mere

Kultur, Service & Events. v/direktør Lars Stentoft

Kultur, Service & Events. v/direktør Lars Stentoft Kultur, Service & Events v/direktør Lars Stentoft Kultur, Service & Events Kultur, Service & Events 10 lovområder kultur service, dvs. borgerservice events erhverv og turisme kommunikation og branding

Læs mere

Forslag til. Åben Skole Strategi for Køge Kommune

Forslag til. Åben Skole Strategi for Køge Kommune Forslag til Åben Skole Strategi for Køge Kommune 2018-2021 Skoleafdelingen og Kultur- og Idrætsafdelingen Juni 2018 Indhold Indhold... 2 Hvorfor en Åben Skole strategi?... 3 Om strategien... 3 Definition

Læs mere

Økonomiske konsekvenser i Budget 2017 og overslagsårene Budgetoverslag Budgetoverslag 2020 Udgifter

Økonomiske konsekvenser i Budget 2017 og overslagsårene Budgetoverslag Budgetoverslag 2020 Udgifter KFIU 3 Aftale med FOU: Øget fokus på aktiviteter for børn, unge og socialt udsatte samt effektivisering af facilitetsudnyttelsen og kommunalt støttede aktiviteter inden for kultur og fritidsområdet. Effektivisering

Læs mere

Tilskudsordninger for folkeoplysende virksomhed

Tilskudsordninger for folkeoplysende virksomhed Tilskudsordninger for folkeoplysende virksomhed Skanderborg Kommune Vedtaget af Skanderborg Kommune den 27. marts 2014 1 Tilskud til den folkeoplysende virksomhed Indledende bemærkninger Nærværende regelsæt

Læs mere

Seniorjob - orientering

Seniorjob - orientering 1 Nr. : Seniorjob - orientering Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 11/13708 Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget Indledning/Baggrund Lov om seniorjob har været gældende siden 1. januar 2008. Formålet

Læs mere

Prioritet Ark Omr. Nr Projektnavn

Prioritet Ark Omr. Nr Projektnavn Oversigt over udvidelsesforslag 28. juli 2015 Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalget Budget 2016 Pol. Basis Prioritet Ark Omr. Nr Projektnavn 2016 2016 2017 2018 2019 1 51 Kultur 1 Biografen 1 & 2,Tønder-øget

Læs mere

FORSLAG FRA KULTUR OG SUNDHEDSUDVALGET

FORSLAG FRA KULTUR OG SUNDHEDSUDVALGET HØRING AF BUDGET 2011 Oversigt: K01. Færre åbningstimer i hallerne (396.000 kr.)...2 K02. Foreningsopstregning af fodboldbaner (475.000 kr.)...2 K03. Søbadet i Skanderborg (85.000 kr.)...2 K04. Biblioteket

Læs mere