HANDLEFORSLAG VEDR. BØRNEUDVALGETS OMRÅDE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HANDLEFORSLAG VEDR. BØRNEUDVALGETS OMRÅDE"

Transkript

1 HANDLEFORSLAG VEDR. BØRNEUDVALGETS OMRÅDE Administrative forslag

2 BU1 Reduktion i støttepædagogkorpset med 4 fuldtidsstillinger Børneudvalget Dagtilbudsområdet Funktion: X Der er i dag reserveret midler til 16,24 stillinger på støtteområdet, som anvendes til bevilling af støtte til børn, som pga. deres fysiske og / eller psykiske vanskeligheder har brug for særlig støtte. Ansøgning om støtte skal godkendes i PPR og bevilges af visitationsudvalget for max. ½ år. Forslaget indebærer reduktion i støttekorpset på 4 fuldtidsstillinger. Der er i øjeblikket 39 børn, som er omfattet af enten støttepædagog eller støttetimer. Derudover er 16 børn indskrevet i et alment dagtilbud med specialgruppe og 8 børn er indskrevet i et alment dagtilbud med indsatsgruppe. I alt gives der pt. støtte til 61 børn, hvilket svarer til 2 % af det samlede antal børn, som er indskrevet i en almindelig daginstitution. Endvidere budgetteres der med 5 pladser i særlige dagtilbud, som omfatter børn med betydelig eller varigt nedsat funktionsevne. Forslaget indebærer en mindreudgift på i alt 1,163 mio. kr. Der forventes først fuld effekt i 2009, idet bevillingen først skal tilpasses det ændrede budget. Nettoudgift: Reduktion ift budget: Reduktion i støttekorpset på 4 stillinger vil betyde, at der i gennemsnit er mellem 8 og 10 børn færre, som har mulighed for at opnå særlig støtte i forhold til de vanskeligheder, som de har og at det almene dagtilbud i højere grad må håndtere børn med fysiske og eller psykiske vanskeligheder inden for dagtilbuddets normering.

3 BU2 Reduktion i normering på dagtilbudsområdet Børneudvalget Dagtilbudsområdet Funktion: X I forbindelse med harmonisering af serviceniveauet til budget 2007 blev gl. Køge Kommunes serviceniveau valgt, hvilket bevirkede et barn/voksen ratio på 4,80 i vuggestuer, 5,72 i småbørnsgrupper og 9,60 i børnehaver. I nærværende handleforslag forøges barn/voksen ratio til 4,89 i vuggestuer, 5,82 i småbørnsgrupper og 9,77 i børnehaver. Forslaget forventes først at få fuld gennemslag i Netto mindreudgift: Reduktion ift budget: -8, Eksempler: Den ugtl. personalenormering i en vuggestue med 42 pladser vil blive reduceret fra 491 til 483, eller 8 ugtl. timer. Den ugtl. personalenormering i en børnehave med 60 pladser vil blive reduceret fra 330 til 324, eller 6 ugtl. timer. Den ugtl. personalenormering i en integreret institution med 22 vuggestuepladser og 44 børnehavepladser vil blive reduceret fra 471 til 479, eller 8 ugtl. personaletimer. I alle eksempler er forudsat, at ingen børn er tilmeldt modulordning.

4 BU3 Tildeling af midler til små institutioner Børneudvalget Dagtilbudsområdet Funktion: I forbindelse med budget 2007 blev det drøftet, hvorvidt de mindre institutioner som standard skulle kompenseres ved en ekstra ressourcetildeling. Forslaget går ud på, at kommunale eller selvejende institutioner, som budgetteres med, eller hvis regnskabsresultat viser, at de har 40 enheder eller derunder tildeles yderligere 20 timer om ugen. I 2008 vil Køge Børneasyl og Idrætsbørnehaven være budgetlagt med 40 enheder eller derunder. Disse institutioner er allerede i forvejen tildelt en ekstra normering på 20 timer ugentligt grundet meget lavt deres lille børnetal, hvorfor forslaget ikke forventes at være udgiftsdrivende i Netto mindreudgift: Reduktion ift budget: Institutionerne som budgetteres med 40 enheder eller derunder eller hvis regnskabsresultat viser at der er indskrevet 40 børn eller derunder har større sikkerhed for at kunne levere god pædagogisk kvalitet, selvom antallet af børn i en periode er meget lavt.

5 BU4 Justering af det forventede valg af modulordning/justering af forventet udgift til økonomiske og socialpædagogiske fripladser Børneudvalget Dagtilbudsområdet Funktion: Ved budgetvedtagelsen til 2007 besluttede Sammenlægningsudvalget at tilbyde forældrene mere fleksible dagtilbudsordninger. Fleksibiliteten består i, at forældrene kan vælge mellem at have deres børn i dagtilbud i henholdsvis 48 timer, 34 timer eller 24 timer med reduceret forældrebetaling til følge. Der blev ikke ændret i dagtilbudenes samlede åbningstid. På dagtilbudsområdet udmåles personaletimerne i forhold til antal indskrevne børn samt institutionens åbningstid. Tilbuddet om valg af modulordning har derfor den konsekvens, at institutionen får personaletimer i forhold til, hvor mange børn der er på de forskellige moduler. Børn/voksen ratio reduceres dog ikke proportionelt i forhold til valg af modul. Eksempel: 1 vuggestue i et 48 timers modul udløser 10,83 ugtl. personaletimer 1 vuggestuebarn i et 34 timers modul udløser 8,83 ugtl. personaletimer 1 vuggestuebarn i et 24 timers modul udløser 6,83 ugtl. 1 børnehavebørn i et 48 timers modul udløser 5,42 ugtl. personaletimer 1 børnehavebarn i et 34 timer modul udløser 4,42 ugtl. personaletimer 1 børnehavebarn i et 24 timers modul udløser 3,42 ugtl. personaletimer På budgetlægningstidspunktet blev ca. 10 % af det samlede pladsantal beregnet til hhv. 34 eller 24 timers modul. Den beregnede andel tog udgangspunkt i andelen af forældre, som i daværende forsøgsordninger havde valgt et reduceret pasningsmodul. Pr. 1. april 2007 er andelen opgjort til, at 2,1 % har valgt et reduceret modul og pr. 1. maj 2007 er det opgjort til 2,45 %. Forvaltningens skøn er, at efterspørgslen fortsat vil øges dog til maksimalt ca. 5 %. Merudgiften i den forbindelse, kr., skønnes at kunne finansieres inden for Børneudvalgets samlede ramme ved en forventet mindreudgift til økonomiske og socialpædagogiske fripladser.

6 Nettoudgift: Modulordninger Økonomiske/soc.pæd.fripladser Reduktion ift budget: Forslaget har ingen økonomiske konsekvenser for serviceniveauet.

7 BU5 Pulje til opfyldelse af børnekulturplanen Børneudvalget Dagtilbudsområdet Funktion: Der afsættes en pulje til finansiering af børnekulturelle formål, herunder børnekulturplanen. Puljen finansieres af pulje til tværgående kulturelle arrangementer på Skoleudvalgets område. Derfor fremstår den som udgiftsneutral i dette handleforslag. Nettoudgift: Reduktion ift budget: Når puljen er afsat vil det være muligt at finansiere de henvendelser til udvalget, som angår det børnekulturelle område. Et eksempel på en sådan ansøgning kan være ansøgningen vedr. dækning af udgifter til fejring af Astrid Lindgrens 100 års fødselsdag, som netop er behandlet i Børneudvalget.

8 BU 6 Tilskud til privat pasning i kombination med at barnet har plads i et dagtilbud Børneudvalget Dagtilbudsområdet Funktion: Jf. lov om dagtilbud 80, stk. 4 kan kommunalbestyrelsen give tilskud til privat pasning i kombination med, at barnet har plads i et dagtilbud. Tilskuddet til privat pasning i kombination med et dagtilbud skal gives ud fra en konkret vurdering af, om forældrene har et pasningsbehov, der kan dækkes af et kombinationstilbud. Tilskuddet kan ikke overstige, hvad der svarer til en fuldtidsplads i et dagtilbud. Med budget 2007 blev der truffet beslutning om at indføre modulordninger i Køge Kommunes daginstitutioner, således at forældre kan vælge mellem et 24 timers modul, et 34 timers modul og et 48 timers modul. Sidstnævnte modul 48 timer - svarer til en fuldtidsplads. For at tilgodese forældre, som arbejder udenfor daginstitutionernes normale åbningstid foreslås det, at forældre kan kombinere en deltidsplads i en daginstitution med tilskud til privat pasning, dog således, at en kombination af de forskellige pasningsmuligheder maximalt svarer til et fuldtidsmodul på 48 timer og dermed til det tilskud som Køge Kommune giver til en fuldtidsplads i et dagtilbud. Tilskuddet til privat pasning skal reduceres forholdsmæssigt, alt efter hvilken kombination forældrene ønsker, dog kan tilskuddet maximalt udgøre 75 % af forældrenes egenbetaling. Tilskuddet til privat pasning udgør i Køge Kommune 85 % af den billigste nettodriftsudgift pr. plads eksklusive udgifter til støttepædagog, jf. dagtilbudsloven 4, stk. 2, i et dagtilbud til samme aldersgruppe i kommunen. (Jf. lovgivningen skal tilskuddet udgøre mindst 75 %). Nedenfor vises Køge Kommunes maximale udgift ved de forskellige kombinationer af daginstitutionsplads og privat pasning. Daginstitution Privat pasning I alt Timer Tilskud Max timer Tilskud 0 2 år

9 3 5 år Forvaltningen vurderer, at ordningen samlet se vil være udgiftsneutral, dog kan der komme øgede udgifter til administration i forbindelse med administration af ordningen og med at føre tilsyn med den private pasningsordning. Nettoudgift: Reduktion ift budget: Forslaget betyder et øget serviceniveau, idet forældre, som arbejder på forskudte tider både kan have deres barn i daginstitution og samtidig få tilskud til privat pasning på tidspunkter, hvor daginstitutionen er lukket.

10 BU7 Omlægning af ekstra normering til institutioner med udsatte børn F.eks. Børneudvalget F.eks. Dagtilbudsområdet Funktion: F.eks Forslaget indebærer en omlægning af ekstra normering til institutioner med tosprogede børn / udsatte børn og timer til modtagelse af flygtninge børn, således at tildeling af ekstra ressourcer til institutioner fremover sker administrativt efter følgende principper: 1. Institutioner, som er beliggende i områder med almennyttigt boligbyggeri og som pr. 1. august har mere end 10 % tosprogede børn tildeles ekstra normering til at støtte børnene i deres udvikling, udvikle et konstruktivt forældresamarbejde samt til at håndtere opgaven vedr. folkeskolelovens 4 a, sådan som det foreskrives af Køge Kommune. 2. Institutioner som pr. 1. august har mere end 4 tosprogede børn i alderen 3 5 år og som ikke er omfattet af ovennævnte tildeles 4 ugentlige timer til at løfte opgaven vedrørende folkeskolelovens 4 a, sådan som det foreskrives i Køge Kommune. 3. Institutioner, som modtager flygtningebørn eller som har 1 eller flere tosprogede børn i alderen 3 5 år med et særligt behov for sproglig stimulering kan søge om ekstra støtte til opgaven i en tidsbegrænset periode. Baggrund. Jf. debatoplæg fra integrationsafdelingen (maj 2007) bor 72 % af indvandrere og efterkommere i almennyttigt boligbyggeri. Indvandrere og efterkommere fra ikke vestlige lande er især bosiddende i Lejerbo, Karlemoseparken, Ellemarken og Hastrup Parken. Gruppen af ikke vestlige indvandrere og efterkommere i disse områder modtager i højere grad kontant og starthjælp og har en markant ringere tilknytning til arbejdsmarkedet end tilfældet er for ikkevestlige indvandrere og efterkommere i resten af kommunen. Derudover har gruppen et lavere uddannelsesniveau end i det ses i øvrige områder. Ifølge ny Pisa-undersøgelse (2007) 1 ved vi følgende: Ikke vestlige elever læser markant dårligere end deres danske klassekammerater uanset om der er få eller mange ikke vestlige elever på skolen. Elever med anden etnisk baggrund har glæde af at gå på skoler med meget få elever med ikke vestlig baggrund. Kommer andelen af elever med anden etnisk baggrund ned på 10 % eller derunder stiger læsefærdigheden markant. Koncentrationen af elever med anden etnisk baggrund skal være over 50 % før den skader de danske elevers læsefærdigheder. 1 Rockwool Fondens Forskningsenhed (maj 2007): Pisa etnisk 2005

11 Med forslaget målrettes ressourcerne til de institutioner, som har en særlig opgave i forhold til integration samt til sprogstimulering af tosprogede børn jf. folkeskolelovens 4 a. Samtidig bliver det muligt for institutionerne at søge om ekstra ressourcer til tosprogede børn, som har et helt særligt behov for støtte til deres sproglige udvikling. Endelig opretholdes muligheden for at institutioner kan søge om støtte til at modtage flygtningebørn. De ekstra ressourcer udgør jf. budget 2007 i alt 328 timer om ugen og er i dag fordelt således: timer pr. uge er tildelt institutioner med mange tosprogede børn og institutioner med socialpædagogiske opgaver timer pr. uge tildeles institutioner med over 4 tosprogede børn i alderen 3 5 år til at deltage i tosprogsnetværket samt til at udføre opgaven m. sprogstimulering jf. folkeskolelovens 4a timer pr. uge anvendes til modtagelse af flygtningebørn. Nedenfor ses oversigt over tildeling af ekstra normering i 2007 og 2008, samt antal tosprogede børn i institutioner beliggende i områder med almennyttigt boligbyggeri (opgjort pr. 1. maj 2007) Begrundelse Antal timer Antal tosprogede % tosprogede børn Antal timer 0 2 år 3 5 år 0-2 år 3 5 år Holmebæk Vuggestuen Maj Soc. pæd Holmebæk % 4 Børnehave Solsikken Soc. pæd % 2 % 0 Hastrup Lærken % 4 Valhalla % 17 % 15 Regnbuen % 17 % 15 Ellemarken Parkvejens Soc. pæd % 10 Vuggestue Blåbærparkens Vuggestue % 0 Blåbær Parkens % 10 Børnehave Parkvejens Sprog % 30 Børnehave stimulering Ellemarkens Sprog % 30 % 37 Børnehus stimulering Svalen % 4 % 0 Børnenes hus % 7 % 0

12 Karlemoseparken Kernehuset Soc. pæd % 33 % 37 indsats Moseengen Soc. pæd % 18 % 15 indsats Spiren % 9 % 4 Tigerbo % 9 % 4 Lejerbo Spilloppen % 30 Lejerbo Vuggestue % 13 Borup Møllehøj % 11 % 10 Tildeles i alt 238 Timer i alt 338 Pulje til at 90 imødekomme ansøgninger Oversigten viser, at der med budget 2008 i alt fordeles 238 timer / ugen til institutionerne. Der er 90 timer / ugen til administrativt at imødekomme ansøgninger om støtte til flygtningebørn og børn med særligt behov for sprogstimulering udgør i Der etableres en overgangsordning i 2008, således at Vuggestuen Maj og Solsikken som i 2007 var tildelt ekstra ressourcer til socialpædagogiske opgaver opretholder denne ekstra normering i Overgangsordningen finansieres af central pulje til belastede institutioner. Nettoudgift: Reduktion ift budget: Forslaget indebærer en omfordeling af ressourcerne og indebærer i sin helhed ikke ændringer i serviceniveauet.

13 HANDLEFORSLAG VEDR. BØRNEUDVALGETS OMRÅDE Høringsparter forslag

14 BU a. Reduktion af børnevariable midler til vuggestuer og integrerede institutioner begrundet i at forældrene medbringer egne bleer. Børneudvalget Dagtilbudsområdet Funktion: og X Fra Bestyrelsen i Børnehaven Lærken er modtaget et forslag om at reducere de børnevariable udgifter ved at forældrene i vuggestuer og integrerede institutioner selvmedbringer bleer til eget forbrug. Antallet af børn, som bruger ble i vuggestuer og integrerede institutioner, vurderes til at være 809. Børn vurderes gennemsnitlig til at have et fremmøde på 220 dage om året. Ved et gennemsnitligt forbrug af bleer på i alt 3 om dagen, vil besparelsen være i alt kr. Idet der er 25 % forældrebetaling på området vil dette betyde en nettobesparelse på i alt kr. Nettoudgift: Reduktion ift budget: Forslaget er en forringelse af det nuværende serviceniveau i vuggestuer og integrerede institutioner.

15 BU b. Opnormering på dagtilbudsområdet i de institutioner, der er beliggende på to eller flere fysisk adskilte bygninger. Børneudvalget Dagtilbudsområdet Funktion: Fra Bestyrelsen i Kridthuset er modtaget et handleforslag om at opnormere institutionen med en fuldtidsstilling, idet institutionen er fordelt i 2 huse beliggende ca. 100 meter fra hinanden. Bestyrelsen fremhæver, at den fysiske adskillelse har både positive og negative konsekvenser. Af positive konsekvenser fremhæves blandt andet at børnenes harmoniske alderssammensætning fremmer deres sociale udvikling og at de fysiske rammer matcher børnenes behov. Mens de negative konsekvenser ved den fysiske opdeling blandt andet vedrører sårbarhed på grund af spredning i forbindelse med fravær og lille bemanding samt ved indkøring af nye børn, dobbeltarbejde i forbindelse med praktiske opgaver af ikke-pædagogisk karakter eksempelvis rengøring af køleskabe, behov for dobbeltanskaffelser af eks. kaffemaskine, opvaskemaskine og dokumentationsmateriale (digitalkamera, lamineringsmaskiner) Forslaget om opnormering med en fuldtidsstilling skal kompensere for ulemperne af fordelingen af institutionen på to fysisk adskilte huse. Med udgangspunkt i ovenstående handleforslag har forvaltningen foretaget en gennemgang af samtlige institutioner med henblik på at identificere, hvilke institutioner, der er omfattet af samme vilkår. I alt 6 institutioner er fordelt på 2 bygninger: Møllehøj Kridthuset Dueslaget Ærtebjerghave Børnecenter Tigerbo / Spiren Holmebæk Børnehave / Vuggestuen Maj Forslaget betyder, at konsekvensen af handleforslaget er en opnormering på i alt 6 fuldtidsstillinger. Merudgiften er beregnet således: Lønudgift inkl. Vikardækning: kr % øget forældrebetaling kr. + øget udgift til fripladser kr. I alt kr. ================================== X

16 Nettoudgift: Reduktion ift budget: 4,8 4,8 4,8 4,8 Forvaltningen vurderer, at forslaget vil indebære et forøget serviceniveau i de institutioner, som berøres.

TILDELINGSMODEL PÅ 0-6 ÅRS OMRÅDET

TILDELINGSMODEL PÅ 0-6 ÅRS OMRÅDET TILDELINGSMODEL PÅ 0-6 ÅRS OMRÅDET Indhold Indledning... 3 Nuværende tildelingsmodel...4 Åbningstid...4 Enheder... 4 Vikar... 4 Ekstra tildelinger...4 Belastningsgrad...4 Overblik over nuværende ressourcetildeling

Læs mere

Den kommunale dagpleje.

Den kommunale dagpleje. Sagsnr. 28.06.00-P16-1-18 Cpr. Nr. Dato 21-10-2018 Navn Sagsbehandler Johnni Steen Helt Høringsnotat om deltidspladser i kommunens dagtilbud med generel information om deltidspladser, forældrebetaling,

Læs mere

Børneudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget

Børneudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget Børneudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget 2018-2021 Ændringer I 1000 kr. Regnskab 2016 Opr. 2017 Basisb 2018 BF 2018 BO 2019 BO 2020 BO 2021 Børneudvalgets beslutning - i alt 6.544 12.931 12.711

Læs mere

HANDLEFORSLAG VEDR. SKOLEUDVALGETS OMRÅDE

HANDLEFORSLAG VEDR. SKOLEUDVALGETS OMRÅDE HANDLEFORSLAG VEDR. SKOLEUDVALGETS OMRÅDE Administrative forslag SU 1 Ændring i modellen for lærerløntimetildeling. Folkeskoler Funktion: 03 22 01 Lærerløntimetildeling på grundlag af elevtallet reduceres

Læs mere

NOTAT: Kombinationstilbud til familier med skæve arbejdstider

NOTAT: Kombinationstilbud til familier med skæve arbejdstider Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 305600 Brevid. 2810528 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk NOTAT: Kombinationstilbud til familier med skæve arbejdstider 27. august 2018 I dette notat

Læs mere

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget 2019-2022 I 1000 kr. Regnskab 2017 Opr. 2018 Basisbudget 2019 BF 2019 BO 2020 Ændringer BO 2021 BO 2022 BUL s beslutning Dagtilbud til børn 3410

Læs mere

Børn - Dagtilbud. Børn - Dagtilbud. 05.25.10 Fælles formål

Børn - Dagtilbud. Børn - Dagtilbud. 05.25.10 Fælles formål Børn - Dagtilbud Den samlede budgetramme for Dagtilbud er opdelt på følgende områder: Funktion Hovedområde (beløb i 1.000 kr. netto) Budget 2015 05.25.10 Fælles formål 22.034 05.25.11 Dagpleje 53.863 05.25.13

Læs mere

NOTAT - KOMBINATIONSTILBUD INDLEDNING

NOTAT - KOMBINATIONSTILBUD INDLEDNING NOTAT - KOMBINATIONSTILBUD INDLEDNING Med den nye dagtilbudslov har forældre med arbejdstid udenfor normal åbningstid i dagtilbud ret til tilskud til fleksibel pasning hos en privat børnepasser. Kombinationstilbuddet

Læs mere

UDVALG FOR BØRN OG UNGE. 1.000 kr. 2009 2010 2011 2012

UDVALG FOR BØRN OG UNGE. 1.000 kr. 2009 2010 2011 2012 Dagtilbudsområdet: 1.000 kr. 2009 2010 2011 2012 1.Åbningstid på 50 t. -765.000-765.000-765.000-765.000 2. Udvidet åbning - private -116.000-116.000-116.000-116.000 3. Privat pasning u/24 uger -94.000-94.000-94.000-94.000

Læs mere

Børne og Ungeforvaltningen. Forslag til ny dagtilbudsstruktur i Køge Kommune

Børne og Ungeforvaltningen. Forslag til ny dagtilbudsstruktur i Køge Kommune Børne og Ungeforvaltningen Forslag til ny dagtilbudsstruktur i Køge Kommune 1 Hvorfor forslag om ny struktur? Køge Kommunes dagtilbudsområde skal over de næste år foretage besparelser svarende til ca.

Læs mere

Center for Børn & Undervisning

Center for Børn & Undervisning Center for Børn & Undervisning Dato 18-06-2018 j./sagsnr. 28.00.00-A00-212-18 Notat udarbejdet af: Anette Nygaard Bang Bilag 1 Kombinationstilbuddet skal tilrettelægges ud fra den enkelte families dokumenterede

Læs mere

BØRNEPASNINGSPOLITIK Drift, serviceudgifter

BØRNEPASNINGSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området administreres af Børneudvalget. Området omfatter udgifter til dagpleje, vuggestuer, børnehaver, integrerede daginstitutioner samt tilskud til privat pasning. Området omfatter både almindelige

Læs mere

65,5% af børnene i aldersgruppen forventes at gå i dagtilbud. Dette illustreres med den blå linje.

65,5% af børnene i aldersgruppen forventes at gå i dagtilbud. Dette illustreres med den blå linje. NOTAT Dato Børne- og Ungeforvaltningen Dagtilbudsdelingen Kapacitetsbehov frem mod 2028 Befolkningsprognosen for børn i alderen 0-5 år viser, at der er et faldende overskud pladser til og med 2020 set

Læs mere

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 25. oktober 2006 Mødelokale: Skærbæk Rådhus, Mødelokale 3 Starttidspunkt for møde 14:00 Sluttidspunkt for møde 18.30 Fraværende: Gruppemøder: 25. oktober 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Anm.: Regnskab 2018 er i 2018-prisniveau; budget 2019 er i 2019-prisniveau og budget er i er i prisnvieau. += udgift; -= indtægt.

Anm.: Regnskab 2018 er i 2018-prisniveau; budget 2019 er i 2019-prisniveau og budget er i er i prisnvieau. += udgift; -= indtægt. Bemærkninger til budget 2020 Politikområde Dagtilbud Politikområdet Dagpasning dækker al pasning af førskolebørn, og i denne sammenhæng skal pasning forstås som en sikring af det enkelte barns udvikling.

Læs mere

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Pkt.nr. 36 Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget, at

Læs mere

Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud

Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud HOLBÆK KOMMUNE Dato: 17. november 2016 Sagsnr.: 16/54566 Notat Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud Byrådet besluttede ved budgetlægningen for 2015 at forøge bevillingen

Læs mere

Optagelsesregler til dagtilbud for børn i Greve Kommune

Optagelsesregler til dagtilbud for børn i Greve Kommune Optagelsesregler til dagtilbud for børn i Greve Kommune Ifølge dagtilbudsloven skal Greve Kommune fastsætte og offentliggøre retningslinjer for ansøgning om optagelse i et dagtilbud. Nedenstående optagelsesregler

Læs mere

Administrationsgrundlag dagtilbud April 2019

Administrationsgrundlag dagtilbud April 2019 Administrationsgrundlag dagtilbud April 2019 Indhold Indledning... 2 Normeringsprincipper... 2 Normering til deltidspladser... 2 Almindelige deltidspladser... 2 Deltidspladser i forbindelse med barsel

Læs mere

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier.

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier. , Side 1 2. Åbent punkt - Beslutning om høring om principper for ny tildelingsmodel til de kommunale dagtilbud - Sag nr. 17/23502 Sagsgang og sagstype Udvalget Læring og Trivsel for Børn og Unge Beslutningssag

Læs mere

Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven

Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven Sagsnr. 28.00.00-P00-15-17 Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven Dato: 30.5.2018 Styrelsesvedtægten Delegations- og kompetencefordelingsplan Indhold Styrelsesvedtægten for dagtilbud i Horsens Kommune

Læs mere

BESLUTNINGSSAG: UDMØNTNING AF BESPARELSER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET

BESLUTNINGSSAG: UDMØNTNING AF BESPARELSER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET SIDE 1/5 BESLUTNINGSSAG: UDMØNTNING AF BESPARELSER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET INDSTILLING: Direktionen indstiller til Børn, Familie og Uddannelsesudvalget: 1. At der ikke foretages kapacitetsmæssige tilpasninger

Læs mere

Center for Børn og Undervisning. Frokostordning til børnehavebørn 2014. 16. juli 2013

Center for Børn og Undervisning. Frokostordning til børnehavebørn 2014. 16. juli 2013 Center for Børn og Undervisning 16. juli 2013 Frokostordning til børnehavebørn 2014 Som en del af budgetaftalen for 2013 blev det aftalt, at der udarbejdes oplæg til frokostordninger til børnehavebørn.

Læs mere

Socialudvalget den 21.09.2010, kl. 07:30 i Udvalgsværelse 2 Parkskolen M4 lok. 227

Socialudvalget den 21.09.2010, kl. 07:30 i Udvalgsværelse 2 Parkskolen M4 lok. 227 Socialudvalget den 21.09.2010, kl. 07:30 i Udvalgsværelse 2 Parkskolen M4 lok. 227 Ekstraordinært åbent møde Tilstede Ulrik Falk-Sørensen (F) - formand Jesper Würtzen (A) - næstformand Doris Børger (A)

Læs mere

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget 2019-2022 I 1000 kr. Regnskab 2017 Opr. 2018 Basisbudget 2019 BF 2019 BO 2020 Ændringer BO 2021 BO 2022 BUL s beslutning Dagtilbud til børn 310 Daginst.

Læs mere

Drøftelse af tilskud til pasning af egne børn

Drøftelse af tilskud til pasning af egne børn Punkt 2. Drøftelse af tilskud til pasning af egne børn 2017-036884 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Familie- og Socialudvalgets drøftelse, forslag fra Det Konservative Folkeparti

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget, den 11. november 2013, sag nr. 2 Godkendelse af takster, budget 2014.

Børne- og Skoleudvalget, den 11. november 2013, sag nr. 2 Godkendelse af takster, budget 2014. Børne- og Skoleudvalget, den 11. november 2013, sag nr. 2 Godkendelse af takster, budget 2014. Notat vedrørende tilskud til private og kommunale Nærværende notat beskriver følgende: 1. Tilskud til private

Læs mere

Notat vedr. privat dagpleje, private pasningsordninger og tilskud til privat pasning

Notat vedr. privat dagpleje, private pasningsordninger og tilskud til privat pasning Notat vedr. privat dagpleje, private pasningsordninger og tilskud til privat pasning Privat dagpleje Dagtilbudslovens 21 Dagtilbud kan etableres i private hjem eller i andre lokaler i børnenes hjemlige

Læs mere

Beskrivelse af principper og beregningsgrundlag i den reviderede tildelingsmodel for dagtilbud og SFH

Beskrivelse af principper og beregningsgrundlag i den reviderede tildelingsmodel for dagtilbud og SFH Beskrivelse af principper og beregningsgrundlag i den reviderede tildelingsmodel for dagtilbud og SFH Dette bilag beskriver de tildelingsprincipper og beregningsgrundlag, som danner grundlag for oplægget

Læs mere

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud.

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. Sagsbehandler: 03092014 / toje/cabu/sirk Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. På grund af det faldende antal børn i kommunens skoleklubber, har administrationen udarbejdet oplæg

Læs mere

Optagelse i dagtilbud

Optagelse i dagtilbud Optagelse i dagtilbud Indholdsfortegnelse 1. Generelle bestemmelser...2 1.1. Dagtilbud...2 1.2. Ét tilskud pr. barn...2 1.3. Pasningsgaranti...2 2. Venteliste...2 2.1. Opskrivning på venteliste...2 2.2.

Læs mere

Børne- og Uddannelsesforvaltningen, den 30. september Administrationsgrundlag for daginstitutioner i Kolding Kommune pr. 1.

Børne- og Uddannelsesforvaltningen, den 30. september Administrationsgrundlag for daginstitutioner i Kolding Kommune pr. 1. Administrationsgrundlag for daginstitutioner i Kolding Kommune pr. 1. januar 2009 1. Indledning Dette administrationsgrundlag beskriver principper for tildeling af løn- og driftsmidler til daginstitutioner

Læs mere

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august Stevns Dagskole. Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august Stevns Dagskole. Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning 12.03.19 April 2019 S. 1/11 Indhold 1 - Indledning...3 2 - Model 5 30/33 ugentlige timer

Læs mere

Projektkommissorium. Bedre fordeling af børn i daginstitutioner. Pia Elgetti, Centerleder i Center for Børn og Læring

Projektkommissorium. Bedre fordeling af børn i daginstitutioner. Pia Elgetti, Centerleder i Center for Børn og Læring Bedre fordeling af børn i daginstitutioner Projektkommissorium Projektejer Pia Elgetti, Centerleder i Center for Børn og Læring Projektleder Udviklingskonsulent, CBL Revideret 9.7. 2018 Gitte Hæsum Version

Læs mere

Godkendelse: Løft af dagtilbudsområdet - sociale normeringer

Godkendelse: Løft af dagtilbudsområdet - sociale normeringer Punkt 3. Godkendelse: Løft af dagtilbudsområdet - sociale normeringer 2014-45827 Familie- og Socialudvalget indstiller, at Magistraten/byrådet godkender, at de afsatte midler til sociale normeringer i

Læs mere

Indstilling. Ændring til privat børnepasning efter Frit valg-ordningen. Til Århus Byråd Via Magistraten. Magistratens 1. Afdeling

Indstilling. Ændring til privat børnepasning efter Frit valg-ordningen. Til Århus Byråd Via Magistraten. Magistratens 1. Afdeling Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Magistratens 1. Afdeling Den 14. oktober 2005 Århus Kommune Børn og Unge-afdelingen Magistratens 1. Afdeling Ændring til privat børnepasning efter Frit valg-ordningen

Læs mere

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Der er følgende dagtilbud til førskolebørn i Rebild Kommune jf. dagtilbudsloven: Børn under 2 år og 11 måneder: Kommunal dagpleje Kommunal vuggestue Privat daginstitution Herudover

Læs mere

Sammenfatning af høringssvar vedr. udmøntning af kvalitetsmidler

Sammenfatning af høringssvar vedr. udmøntning af kvalitetsmidler Sammenfatning af høringssvar vedr. udmøntning af kvalitetsmidler Regeringen har afsat 500 mio. til bedre normeringer og et kvalitetsløft i daginstitutioner til udmøntning i 2013, og Randers kommune har

Læs mere

Statistik og kapacitetsstatus for 0 6 års området til B&U møde den 17. september 2014.

Statistik og kapacitetsstatus for 0 6 års området til B&U møde den 17. september 2014. Statistik og kapacitetsstatus for 0 6 års området til B&U møde den 17. september. Opgjort august for perioden juli til september. Udarbejdet for Fagsekretariat Dagtilbud-Børn af Pladsanvisningen. STATISTIK

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Referat tillægsdagsorden Børne- og Kulturudvalget kl. 10:00 administrationsbygningen i Fjerritslev, lokale 1.01 Jammerbugt Kommune Børne- og Kulturudvalget Punkter på tillægsdagsorden åbent møde: 86. Status

Læs mere

Administrationsgrundlag for dagpleje-, daginstitutions-, SFO-, og klubområdet i Roskilde Kommune. Gældende fra 1. januar 2012

Administrationsgrundlag for dagpleje-, daginstitutions-, SFO-, og klubområdet i Roskilde Kommune. Gældende fra 1. januar 2012 Administrationsgrundlag for dagpleje-, daginstitutions-, SFO-, og klubområdet i Roskilde Kommune Gældende fra 1. januar 2012 Godkendt af SBU den 10. januar 2012 1 Nærværende administrationsgrundlag omfatter

Læs mere

Hans Thorup og Anne Honoré Østergaard anbefaler, at ordningen etableres som en tidsbestemt prøveordning.

Hans Thorup og Anne Honoré Østergaard anbefaler, at ordningen etableres som en tidsbestemt prøveordning. Punkt 24. Godkendelse af forslag fra Det Konservative Folkepartis byrådsgruppe vedr. indførelse i Aalborg af muligheden for tilskud til pasning af eget barn 2017-030401 Familie- og Socialudvalget indstiller,

Læs mere

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2014 2015 2016 2017 Balancekatalog Fællespulje - Børneudvalget 30.000 3.01 Provenu - Skolestruktur

Læs mere

BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (DAGTILBUD)

BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (DAGTILBUD) 141 BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (DAGTILBUD) BEMÆRKNINGER 142 05.25.10 til børn og unge, fælles formål Udgifter 17.277 Indtægter -1.630 Netto 15.647 Omfatter udgifter/indtægter til: Søskendetilskud Tilskud

Læs mere

BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (DAGTILBUD)

BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (DAGTILBUD) 141 BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (DAGTILBUD) BEMÆRKNINGER 142 05.25.10 til børn og unge, fælles formål Udgifter 11.699 Indtægter -1.701 Netto 9.998 Omfatter udgifter/indtægter til: Søskendetilskud Tilskud

Læs mere

Kalundborg kommunes retningslinjer for pladsanvisning, jf. Dagtilbudsloven. Dagpleje Vuggestue Integreret institution Børnehave

Kalundborg kommunes retningslinjer for pladsanvisning, jf. Dagtilbudsloven. Dagpleje Vuggestue Integreret institution Børnehave Kalundborg kommunes retningslinjer for pladsanvisning, jf. Dagtilbudsloven Dagpleje Vuggestue Integreret institution Børnehave Faglig enhed for småbørn, Algade 2D, 4281 Gørlev Mail: smaborn@kalundborg.dk

Læs mere

Indhold Sommerferielukning med 1 uge... 2

Indhold Sommerferielukning med 1 uge... 2 Reduktionsforslag for Dagpasning Indhold Sommerferielukning med 1 uge... 2 Der indføres yderligere 1 uges sommerferielukning (i alt 2 uger)... 3 Der indføres 3. uges sommerferielukning... 4 Tidligere effektiviseringsgevinster

Læs mere

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Der er følgende dagtilbud til førskolebørn i Rebild Kommune jf. dagtilbudsloven: Børn under 2 år og 11 måneder: Kommunal dagpleje Kommunal vuggestue Privat daginstitution Herudover

Læs mere

Kommunen har i henhold til retssikkerhedsloven både ret og pligt til at føre tilsyn med selvejende institutioner.

Kommunen har i henhold til retssikkerhedsloven både ret og pligt til at føre tilsyn med selvejende institutioner. DRIFTSOVERENSK0MST Driftsoverenskomst mellem Frederiksberg Kommune og bestyrelsen for: Den selvejende institution Elverhøj Institutionens vedtægt er godkendt af Frederiksberg Kommune (14.03.1996) Lovgrundlag

Læs mere

NOTAT. Analyse - Normering i dagtilbud

NOTAT. Analyse - Normering i dagtilbud NOTAT Børne- og Uddannelsesforvaltningen BUF-Sekretariat Analyse - Normering i dagtilbud Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Kort resume og hovedkonklusion Forældrebetalingen for brug af dagpleje-, vuggestue

Læs mere

Korrigeret årsbudget

Korrigeret årsbudget 97 05.25.10 til børn og unge, fælles formål Udgifter 14.530.000 10.343.000 12.296.900-1.953.900 Indtægter -1.800.000-1.300.000-1.659.402 359.402 Netto 12.730.000 9.043.000 10.637.498-1.594.498 Omfatter

Læs mere

1 INDHOLD. Kapacitetsudfordringer på dagtilbudsområdet

1 INDHOLD. Kapacitetsudfordringer på dagtilbudsområdet Kapacitetsudfordringer på dagtilbudsområdet 1 INDHOLD 2 Indledning... 3 3 Status på kapacitetsbehovet... 3 3.1 Dagpleje... 4 3.2 Skovbørnehaver... 4 4 Geografisk fordeling af kapacitet og efterspørgsel...

Læs mere

Bilag 6.3. Analyse af ½ behandlingsmæssigt fripladstilskud med henblik på vurdering af de økonomiske styringsmuligheder på området. 0.

Bilag 6.3. Analyse af ½ behandlingsmæssigt fripladstilskud med henblik på vurdering af de økonomiske styringsmuligheder på området. 0. Bilag 6.3 Den 23. august 2012 Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Analyse af ½ behandlingsmæssigt fripladstilskud med henblik på vurdering af de økonomiske styringsmuligheder på området 0. Resume MBA-Budget

Læs mere

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges neutral priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 15/2 FR 2013 R 13 2013

Læs mere

Strategisk blok - S05

Strategisk blok - S05 Fortsættelse af ordningen tidlig frivillig børnehavestart Forsættelse af ordningen tidlig frivillig børnehavestart -500-500 -500-500 I alt netto -500-500 -500-500 På baggrund i tallene for 2017 er der

Læs mere

NOTAT: Uddybende notat om ændring af dagtilbudsloven

NOTAT: Uddybende notat om ændring af dagtilbudsloven Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 306054 Brevid. 2822261 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk NOTAT: Uddybende notat om ændring af dagtilbudsloven 17. maj 2018 I juni 2017 indgik regeringen

Læs mere

(udkast/foreløbig/endelig) Godkendelse af den private daginstitution XX

(udkast/foreløbig/endelig) Godkendelse af den private daginstitution XX (udkast/foreløbig/endelig) Godkendelse af den private daginstitution XX Hermed gives godkendelse til drift af privat daginstitution efter bestemmelserne i dagtilbudslovens 19 stk. 5 Aktuel godkendelse

Læs mere

Mål og Midler Dagtilbud

Mål og Midler Dagtilbud Fokusområder i 2014 Fokusområder er de faglige og økonomiske mål/indsatsområder, som der sættes særligt fokus på i budgetperioden. De udvælges ud fra politiske målsætninger, ny lovgivning eller aktuelle

Læs mere

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Der er følgende dagtilbud til førskolebørn i Rebild Kommune jf. dagtilbudsloven: Børn under 2 år og 11 måneder: Kommunal dagpleje Kommunal vuggestue Private dag Herudover gives

Læs mere

Notat vedrørende pasningsformer etableret i Billund Kommune efter Dagtilbudsloven for børn i alderen 0 til 5 år.

Notat vedrørende pasningsformer etableret i Billund Kommune efter Dagtilbudsloven for børn i alderen 0 til 5 år. Grindsted d. 27. februar 2018 Notat vedrørende pasningsformer etableret i Billund Kommune efter Dagtilbudsloven for børn i alderen 0 til 5 år. Sagsbehandler: Lisbeth Østergaard Telefon: 79727607 Journalnummer

Læs mere

Bemærkninger til budget 2018 Politikområde Dagtilbud

Bemærkninger til budget 2018 Politikområde Dagtilbud Bemærkninger til budget 2018 Politikområde Dagtilbud Politikområdet Dagpasning dækker al pasning af førskolebørn, og i denne sammenhæng skal pasning forstås som en sikring af det enkelte barns udvikling.

Læs mere

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole S. 1/10 Indhold Indledning... 3 Model 1 Oprindelig tildeling...4 Model 2 30 ugentlige timer til undervisning/behandling SFO i Krudthuset...5

Læs mere

Politikområde Dagtilbud

Politikområde Dagtilbud Bemærkninger til budget 2017 Politikområde Dagtilbud Politikområdet Dagpasning dækker al pasning af førskolebørn, og i denne sammenhæng skal pasning forstås som en sikring af det enkelte barns udvikling.

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget. Dagtilbud - børn

Børne- og Undervisningsudvalget. Dagtilbud - børn Dagtilbud - børn Området kan opdeles i: Opgaver vedr. dagpasning kan opdeles i en række delområder. De enkelte delområder er oplistet herunder. Fælles formål Dagplejen Børnehaver Integrerede institutioner

Læs mere

Resultat af udvalgsbehandlingen politikområde Dagpasning OMPRIORITERINGER

Resultat af udvalgsbehandlingen politikområde Dagpasning OMPRIORITERINGER Resultat af udvalgsbehandlingen politikområde Dagpasning OMPRIORITERINGER Udvalg: Børneudvalget Politikområde: 11 Dagpasning Dato: 23. august 2010 Udfyldt af: Johnni Helt I 2011-priser i hele tusinder

Læs mere

1. Beskrivelse af opgaver indenfor dagtilbudsområdet

1. Beskrivelse af opgaver indenfor dagtilbudsområdet Bevillingsområde 30.50 Dagtilbud til 0-5 årige Udvalg Børne- og Skoleudvalget 1. Beskrivelse af opgaver indenfor dagtilbudsområdet Bevillingsområdet omfatter udgifter og indtægter vedrørende dagtilbud

Læs mere

Regler om optagelse i dagtilbud og tilskud til anden pasning

Regler om optagelse i dagtilbud og tilskud til anden pasning Regler om optagelse i dagtilbud og tilskud til anden pasning Gældende fra 1. januar 2019 Foto: Modelfoto Regler om optagelse af børn i dagtilbud og tilskud til anden pasning. Regler gældende fra 1. januar

Læs mere

Drøftelse af Budget 2017: Temadrøftelse flygtninge

Drøftelse af Budget 2017: Temadrøftelse flygtninge Punkt 3. Drøftelse af Budget 2017: Temadrøftelse flygtninge 2016-002127 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget drøfter temaemnet og tilkendegiver, i hvilket omfang konklusionerne skal indgå i

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT

FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT Dagsorden-skabelon Side 1 af 8 FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT Børn og Ungeudvalget 27. april kl. 18.00 i mødelokale 6 Mødedeltagere: Bente Nielsen, S e lim Y u m u k, A n e tte L a u g e Je n se n, J e

Læs mere

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Der er følgende dagtilbud til førskolebørn i Rebild Kommune jf. dagtilbudsloven: Børn under 2 år og 11 måneder: Kommunal dagpleje Kommunal vuggestue Privat daginstitution Herudover

Læs mere

Administrationsgrundlag. for. dagtilbudsområdet. i Halsnæs Kommune

Administrationsgrundlag. for. dagtilbudsområdet. i Halsnæs Kommune Administrationsgrundlag for dagtilbudsområdet i Halsnæs Kommune Dagpleje og Daginstitution, 20.11.2012 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1. INDHOLD I ADMINISTRATIONSGRUNDLAGET... 3 1.1. Organisering

Læs mere

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014 Økonomivurdering 1. kvartal 2014 Børn og Ungdomsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab ØKV1 ØKV2 ØKV3 Afv. ØKV1 Børn med særlige behov 76,2 69,2-7,0 Spec. soc. område - myndighed

Læs mere

Pasningsordninger for børn / Egenbetaling og tilskud KB 26.03.15: Godkendt (Sag nr. 347) 3.410 Pulje til mere personale i dagtilbud

Pasningsordninger for børn / Egenbetaling og tilskud KB 26.03.15: Godkendt (Sag nr. 347) 3.410 Pulje til mere personale i dagtilbud IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Børneudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget BF BO BO BO - serviceudgifter 2014 Ændr. udover vedtaget serviceniveau Pasningsordninger for børn

Læs mere

Regler om optagelse i dagtilbud og tilskud til anden pasning

Regler om optagelse i dagtilbud og tilskud til anden pasning Regler om optagelse i dagtilbud og tilskud til anden pasning - gældende pr.??. juni 2014 Gæ ldende fra 1. oktober 2014 Foto: Modelfoto Regler om optagelse af børn i dagtilbud og tilskud til anden pasning

Læs mere

Udvalg for skole og ungdomsuddannelse

Udvalg for skole og ungdomsuddannelse Udvalg for skole og ungdomsuddannelse BILAG 3d - USU 1.000 kr./-pl, netto Aktivitetsområde - Skole og FFO -2.228-2.204-1.449 1.696 1 Demografi skoleområdet -2.868-2.865-2.098 1.044 2 Demografi og styringsprincipper

Læs mere

Handleforslag på Skoleudvalgets område

Handleforslag på Skoleudvalgets område SU 1 Ledelsesstruktur Funktion Skoleområdet Det anbefales at serviceharmonisere ledelsesstrukturen på skolerne i ny Køge Kommune (side 10-11) som vedtaget i Køge Kommune, således at skoleledelsen på en

Læs mere

Kompenserende besparelser 2015 i Center for Dagtilbud og Skoler

Kompenserende besparelser 2015 i Center for Dagtilbud og Skoler Kompenserende besparelser 2015 i Center for Dagtilbud og Skoler Følgende poster forventes at udvise et merforbrug i 2015: Dagtilbud (flere børn end forudset i befolkningsprognosen) Skoler (flere udgifter

Læs mere

BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (DAGTILBUD)

BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (DAGTILBUD) 141 BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (DAGTILBUD) BEMÆRKNINGER 142 05.25.10 til børn og unge, fælles formål Udgifter 8.717 Indtægter -1.701 Netto 7.016 Omfatter udgifter/indtægter til: Afskaffelse af lokale seniordage

Læs mere

Spilleregler for brugen af åbningstid / moduler. Dette for at sikre et optimalt læringsmiljø for alle børn. Normering.

Spilleregler for brugen af åbningstid / moduler. Dette for at sikre et optimalt læringsmiljø for alle børn. Normering. Pixi udgave af høringssvarene vedr. ny resursetildelingsmodel i daginstitutionerne. Institution Model 1, med en fast ugentlig åbningstid, med mulighed for tilmelding fra 6 til 18. Valg af 5 moduler; 48,

Læs mere

Bilag 6. Budgettildeling til FU-områderne. Børn og Unge Dato

Bilag 6. Budgettildeling til FU-områderne. Børn og Unge Dato Bilag 6 Fra Børn og Unge Dato 10-06-2014 Budgettildeling til FU-områderne Det politiske forlig og de deraf følgende ændringer på FU-området er budgetneutralt, hvilket betyder at den samlede ramme er uændret.

Læs mere

Bilag 1. Teknisk gennemgang af nye bevillingsmodeller på fritidsområdet

Bilag 1. Teknisk gennemgang af nye bevillingsmodeller på fritidsområdet KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy og Administrativt Ressourcecenter BILAG 15-09-2015 Sagsnr. 2015-0081469 Dokumentnr. 2015-0081469-18 Bilag 1. Teknisk gennemgang af nye

Læs mere

Notat. Dato: 4. august Kopi til: Budgetudfordringer budget : Merudgifter til flygtninge

Notat. Dato: 4. august Kopi til: Budgetudfordringer budget : Merudgifter til flygtninge Erhverv og Udvikling Dato: 4. august 2016 Sagsbehandler: jote/bjha Notat Dato: 4. august 2016 Kopi til: Emne: Budgetudfordringer budget 2017-2020: Merudgifter til flygtninge Merudgifter på flygtningeområdet

Læs mere

I henhold til dagtilbudslovens 4 skal kommunen sikre, at der er det nødvendige antal pladser i dagtilbud til børn.

I henhold til dagtilbudslovens 4 skal kommunen sikre, at der er det nødvendige antal pladser i dagtilbud til børn. Anvisningsregler Generel information Dagtilbudsstruktur Venteliste til kommunalt dagtilbud Pasningsgaranti Anvisning af plads til 0-2 årige Anvisning af plads til 3-5 årige Udmeldelse (0-5 årige) Fravigelse

Læs mere

Bedre fordeling i daginstitutioner

Bedre fordeling i daginstitutioner Skole og Børn Sekretariatet Sagsnr. 307636 Brevid. 3039863 Ref. CHBJ Dir. tlf. 4631 4578 charlottebj@roskilde.dk Bedre fordeling i daginstitutioner 28. februar 2019 I dette notat beskrives forslag til

Læs mere

Regelsæt for plads i dagtilbud

Regelsæt for plads i dagtilbud Regelsæt for plads i dagtilbud Dragør Kommune Indholdsfortegnelse Indledning...2 Generelle bestemmelser...2 Opskrivning til en plads...2 Ønske om en specifik plads...3 Optagelse...3 Pasningsgaranti...3

Læs mere

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud.

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. Sagsbehandler: 01102014 / toje/cabu/sirk Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. På grund af det faldende antal børn i kommunens skoleklubber, har administrationen udarbejdet oplæg

Læs mere

I dette notat præsenteres et forslag til demografisk regulering af budget , der er udarbejdet på baggrund af befolkningsprognosen for 2013.

I dette notat præsenteres et forslag til demografisk regulering af budget , der er udarbejdet på baggrund af befolkningsprognosen for 2013. Forslag til demografiske beregninger til Budget 2014 og overslagsårene I dette notat præsenteres et forslag til demografisk regulering af budget 2014-2017, der er udarbejdet på baggrund af befolkningsprognosen

Læs mere

Børnepasning side 1. Indhold

Børnepasning side 1. Indhold Børnepasning side 1 Indhold 3.05 Skolefritidsordninger... 2 5.10 Fælles formål... 4 5.11 Dagpleje... 5 5.14 Daginstitutioner (institutioner kun for børn indtil skolestart... 6 5.17 Særlige dagtilbud og

Læs mere

Administrationsgrundlag. for. dagtilbudsområdet. i Halsnæs Kommune

Administrationsgrundlag. for. dagtilbudsområdet. i Halsnæs Kommune Administrationsgrundlag for dagtilbudsområdet i Halsnæs Kommune Børn, Unge og Læring 12.04.2017 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1. INDHOLD I ADMINISTRATIONSGRUNDLAGET... 3 1.1. Organisering

Læs mere

Beregninger på baggrund af indgået aftale - skolereform:

Beregninger på baggrund af indgået aftale - skolereform: Udgiftssiden - Almenområdet Flere undervisningstimer i almenundervisningen: Ifølge den indgåede aftale vil undervisningstimetallet blive udvidet med 14 lektioner mere om ugen i forhold til det nuværende

Læs mere

NOTAT: Deltidspladser til børn af forældre på barsels- eller forældreorlov

NOTAT: Deltidspladser til børn af forældre på barsels- eller forældreorlov Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 309331 Brevid. 2915737 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk NOTAT: Deltidspladser til børn af forældre på barsels- eller forældreorlov 20. august 2018 I

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og Vurderingen er lige nu et lille merforbrug særlige behov ungeområde

Læs mere

NOTAT: Kapacitetsredegørelse for dagtilbudsområdet 2018

NOTAT: Kapacitetsredegørelse for dagtilbudsområdet 2018 Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 303266 Brevid. 2775965 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk NOTAT: Kapacitetsredegørelse for dagtilbudsområdet 2018 17. april 2018 På baggrund af den seneste

Læs mere

Ny struktur for dagtilbud og skoler

Ny struktur for dagtilbud og skoler FAQ 2 om: Ny struktur for dagtilbud og skoler Børne- og Kulturforvaltningen d. 7. december 2010 I anden halvdel af høringsperioden har Børne- og Kulturforvaltningen svaret på følgende spørgsmål: Dagtilbudsområdet

Læs mere

NOTAT. Analyse - Inklusion og incitamentsstruktur

NOTAT. Analyse - Inklusion og incitamentsstruktur NOTAT Børne og Uddannelsesforvaltningen Analyse - Inklusion og incitamentsstruktur Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Kort resume og hovedkonklusion I 2014 og 2015, hvor inklusionsprocenten var meget høj,

Læs mere

Dagplejen 12 kommunale daginstitutioner - heraf 3 med vuggestuepladser 4 selvejende daginstitutioner 1 specialbørnehave 6 privatinstitutioner

Dagplejen 12 kommunale daginstitutioner - heraf 3 med vuggestuepladser 4 selvejende daginstitutioner 1 specialbørnehave 6 privatinstitutioner 11.1 Dagtilbud Opgaver og målsætninger/organisation: Dagtilbudsområdet består bl.a. af: Dagplejen 12 kommunale daginstitutioner - heraf 3 med vuggestuepladser 4 selvejende daginstitutioner 1 specialbørnehave

Læs mere

NOTAT RÅDHUSET. Børn & Velfærd Familie- og Dagtilbudsafdelingen Souschef: Flemming Lunde Østergaard Hansen. Sagsnr.: 16/16876 Doknr.

NOTAT RÅDHUSET. Børn & Velfærd Familie- og Dagtilbudsafdelingen Souschef: Flemming Lunde Østergaard Hansen. Sagsnr.: 16/16876 Doknr. NOTAT RÅDHUSET Dagtilbudskapacitet og behov i distrikt Nord/Midt Dette notat vedrører sammenhængen mellem kapacitet til børnepasning og det forventede behov i distrikt Nord/Midt i de kommende år. Det forventede

Læs mere

Der er kapacitetsudfordringer i områderne Nord, Sdr. Hastrup og Midt. Ventelistestatus samt mulige løsninger beskrives i nærværende notat.

Der er kapacitetsudfordringer i områderne Nord, Sdr. Hastrup og Midt. Ventelistestatus samt mulige løsninger beskrives i nærværende notat. NOTAT Børne- og Uddannelsesforvaltningen Dagtilbudsafdelingen Kapacitetsudfordringer status august 2018 Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Der er kapacitetsudfordringer i områderne Nord, Sdr. Hastrup og Midt.

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget

Børne- og Skoleudvalget Børne- og Skoleudvalget BØRNE- OG SKOLEUDVALGET Forslagsnr. Budget Budget Budget Hele 1.000 kr. Budget Korrektionsforslag, der kræver særlig politisk stillingtagen 16 Tildeling dagtilbud lavere beløb pr.

Læs mere

Ressourcestyringsmodel Muligheder for tilpasninger

Ressourcestyringsmodel Muligheder for tilpasninger Ressourcestyringsmodel Muligheder for tilpasninger På baggrund af børneudvalgets møder i december og januar samt de efterfølgende indkomne høringssvar har administrationen foretaget beregninger på en række

Læs mere