Nyheder om byggeri og udbud. Uge

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyheder om byggeri og udbud. Uge"

Transkript

1 Nyheder om byggeri og udbud Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Ministers Femern-håndtering kritiseres Der lyder stor kritik af transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) fra Region Sjællands regionsrådsformand Jens Stenbæk (V). Den ny transportminister kritiseres for at acceptere længere tysk sagsbehandling af klager om Femer-forbindelsen. "Han kunne absolut godt være mere offensiv. Det var en spand koldt vand, der blev hældt ud over vores landsdel og virksomhederne, som har investeret mange penge i Femernbælt-forbindelsen," siger regionsrådsformanden. Kilde: Artikel fra Flensborg Avis, side 12, d. 14. december 2016, af Sø. Pengemand trækker støtte grundet inhabilitetssager Et af Himmerlands mest optalte byggeprojekter, Himmerlandsgade 33-35, mister nu en stor pose penge, da en stor investor har valgt at trække sin støtte, fordi inhabilitetssager har skabt for meget ballade. Borgmester Knud Kristensen (K), siger: Jeg fik beskeden i går. Han henviste til den megen omtale, der har været her. Så jeg må ud at finde en anden investor. Himmerlandsgade i Aars skal derfor nu finde ny økonomisk støtte. Kilde: Artikel fra Nordjyske Stiftstidende Aalborg, side 6-7, d. 14. december 2016, af Knud Labohn. Femern-forbindelse forsinket Byggeriet af den faste Femern-forbindelse begynder tidligst i 2020 på grund af høringssvar og klager samt en grundig proces i Tyskland. Dermed er byggeriet

2 ét år forsinket i forhold til den oprindelige tidsplan. "Både regeringen og Femern A/S er klar til at sætte maskinerne i jorden, så snart den tyske godkendelsesproces er i hus, og derfor er det selvfølgelig ærgerligt, at byggeriet forsinkes af tyske godkendelsesprocedurer," siger trafikminister Ole Birk Olesen (LA). Kilde: Artikel fra Børsen, side 19, d. 13. december 2016, af Uffe Hansen og Morten Amtoft Rasmussen. Byggesagsgebyr indføres igen i Odsherred Kommune Fremover vil det ikke længere være gratis at få behandlet sin byggesag i Odsherred Kommune, det vil i stedet koste 473 kroner i timen. Byggeriet mener, det er ærgerligt, også selvom prisen ikke er høj. Formand for Dansk Byggeri Sjælland, Jesper Toftebjerg Andersen siger: Som udgangspunkt synes vi ikke, det er en god idé, men Center for Plan, Byg og Erhverv påpeger, at gebyret har vist sig at nedbringe behandlingstiden. Kilde: Artikel fra Licitationen, side 4, d. 12. december 2016, af Jane Schmidt Klausen. Motorvej til 200 millioner i udbud I forbindelse med motorvejsprojektet mellem Holbæk og Kalundborg søger Vejdirektoratet nu en totalentreprenør til strækningen på cirka seks kilometer mellem Ringstedvej og Dramstrup i Holbæk Kommune. "Vi håber på at få mange ansøgninger, men vi ved også, at det er en relativt stor opgave, som få danske entreprenører vil være i stand til at byde ind på alene. Jeg forventer derfor ikke, at vi får meget mere end fem ansøgere," siger projektleder Christian Tolderlund fra Vejdirektoratet. Kilde: Artikel fra Licitationen, side 3, d. 12. december 2016, af Morten Munk Andersen. Nu skal velfærden i fokus Ifølge det nye regeringsgrundlag, så vil nye ambitiøse måltal for konkurrenceudsættelse være i fokus, og det har fået Dansk Erhverv til at forvente en udlicitering af offentlige opgaver for 35 milliarder kroner yderligere end i dag. Ulf Hjelmar fra KORA siger: "Det kan ikke lade sig gøre at hæve konkurrenceudsættelsen, uden at der sker markant udlicitering på velfærdsområderne. Han mener også, at de kommuner, der allerede har udliciteret opgaver, har høstet de største gevinster. Kilde: Artikel fra Kommunen.dk, d. 11. december 2016, af Arne Ullum.

3 EU-udbud om Papirøens vandkulturhus Det meget populære Papirøen, som vi kender det i dag, har en bagkant, der hedder den 31. december Lejemålet udløber nemlig til den tid, og fremtiden byder på nye projekter. Projektplanen, som vandt, er tegnet af arkitektfirmaet COBE. I COBE s plan var der et vandkulturhus med, som Københavns kommune nu starter en konkurrence om, hvor hele 2,1 millioner kroner er afsat til projektet, i støtte. Konkurrencen er i et internationalt EUudbud, og derfor kan alle fra Europa deltage i konkurrencen. Kilde: Artikel fra Berlingske, side 5, d. 10. december 2016, af Gitte Holtze. Prestigebyggeri uden offentlig adgang på øverste etage Lokalplanen for et nyt højhus i Aarhus N er godkendt med bred politisk støtte, om end mange gerne så, at 31. etage havde offentlig adgang. Vi glæder os til at se det færdige byggeri. Men jeg er ked af, at det ikke er lykkedes med et offentlig rum i toppen af byggeriet. Det skyldes måske, at byrådet ikke tidligt nok har kommunikeret, at man ønsker offentlige rum i toppen af nye højhuse, sagde Steen B. Andersen (S). Kilde: Artikel fra Jyllands Posten, side 4, d. 9. december 2016, af Esben Larsen Mikkelsen. IT system sendes i udbud Region Syddanmark har forgæves forsøgt at forlænge en aftale med CGI Danmark om patientjournalsystemet Cosmic, men nu sendes opgaven i udbud. Jeg vil ikke lægge skjul på, at det er ærgerligt, at det ikke kunne lade sig gøre at forlænge kontrakten. Men vi har fået indikationer på, at det ikke behøver at blive dyrere på den lange bane, hvis udbuddet resulterer i, at der skal skiftes system, siger administrerende direktør for Odense Universitetshospital (OUH), Niels Nørgaard Pedersen. Kilde: Artikel fra Jyske Vestkysten Esbjerg, side 10, d. 9. december 2016, af Jonas Ancher Nyeng. Kritik af kommunale udbud Dansk Industri, Dansk Erhverv og Dansk Byggeri kritiserer kommunernes manglende gennemsigtighed i forbindelse med udbud. "Vi er bange for, at man ikke altid får medregnet alle de omkostninger, en kommune har ved en opgave. Det betyder, at konkurrencen og sammenligningen med de private virksomheder ikke er fair," siger Mette Rose Skaksen, branchedirektør hos Dansk Industri.

4 Kilde: Artikel fra Århus Stiftstidende, side 14-15, d. 9. december 2016, af Jens Holm. Byggemillioner til to børnehaver To byggeprojekter på børnehuse i Resenbro og Gjern har netop været i licitation og er begge efterfølgende justeret. Resenbro Børnehus er opjusteret med 1,2 millioner kroner, imens man i Gjern har overskredet budgettet med kroner. Søren Kristensen (S), formand for børne- og ungeudvalget siger: Vi kan godt se på de licitationer, der bliver holdt nu, at der er gang i hjulene. Det er godt, at det går godt for håndværkerne, men det betyder også, at priserne stiger. Kilde: Artikel fra Midtjyllands Avis, d. 9. december 2016, af Kenneth Husum. Kommuner fokuserer for meget på pris Dansk Erhverv giver de offentliges indkøbspolitik hård kritik, for at være for fokuseret udelukkende på pris. Kritikken kommer efter en analyse, som 84 virksomheder har deltaget i, der har erfaring med det offentlige. Danske virksomheder får ikke solgt de mest avancerede løsninger, det er gårsdagens produkter, der bliver efterspurgt i det offentlige, siger markedschef Jakob Scharff, Dansk Erhverv. Kilde: Artikel fra Randers Amtsavis, side 16, d. 8. december 2016, af Bruno Ingemann. Hobro-specialist vinder modulbyggeri Den nordjyske specialist i præfabrikeret modulbyggeri, BM Byggeindustri fra Hobro, har netop vundet en rammeaftale hos Lejerbo med mulighed for ordrer på op mod boliger over en periode på fire år, fortæller Building-Supply i en artikel. BM Byggeindustri er eneleverandør på rammeaftalen, men har ingen garanti for at aftalen udmønter sig i konkrete byggeopgaver. Kilde: Artikel fra Fjordavisen.dk, d. 7. december 2016, af Klaus Hansen. 104 konkurser i november Efteråret har været hårdt i forhold til konkurser i bygge- og anlægsbranchen. Oktober var slem, men november var næsten dobbelt så hård, med hele 104 konkurser. Med de 104 konkurser i november, når totalen for hele året op på er dermed det mest konkursrige år siden 2010, hvor hele virksomheder fra bygge- og anlægsbranchen måtte dreje nøglen om.

5 Umiddelbart virker de mange konkurser paradoksalt i et år, hvor flest byggeog anlægsvirksomheder ellers melder om fremgang. Kilde: Artikel fra Licitationen, side 2, d. 7. december 2016, af Stefan Buur Hansen. Regnedreng skal føre tilsyn med byggeprojekter I kølvandet på flere pinlige byggesager, som for eksempel Holløsebroen, der er løbet økonomisk amok, skal der fremover holdes nøje øje med byggeprojekterne i Næstved Kommune. Derfor har man ansat en medarbejder til udelukkende at føre tilsyn med regninger, kontrakter og entreprenører. "Lektien er, at man skal undersøge alle aspekter af en stor byggesag meget nøje," siger Søren Revsbæk (V), formand for Byrådets tekniske udvalg. Kilde: Artikel fra Sjællandske - Næstved, Faxe og Vordingborg, side 10, d. 7. december 2016, af Anna C. Møhl. Dialog med entreprenører I det kommende år inviterer Bygningsstyrelsen til entreprenørdage. Møderne skal kaste lys over, hvordan entreprenører kan byde på kommende udbud. For nyligt blev Bygningsstyrelsens egen byggepipeline opdateret og offentliggjort. Den indeholder en oversigt over styrelsens forventede udbud af byggeprojekter på over 39 millioner kroner. I øjeblikket indeholder oversigten 23 kommende byggeprojekter med en samlet volumen på over 3 milliarder kroner. Kilde: Artikel fra Ejendomswatch.dk, d. 6. december 2016, af Astrid Krysfeldt. Voldsom vækst i byggeriet Siden 2014 er antallet af byggesager i Faxe Kommune steget med 50 procent. "Med den generelle konjunkturudvikling forventer vi, at antallet af byggesager holder et højt niveau de næste par år, omkring de 550 nye sager," siger Thorkild Lauritsen, som er centerchef i Faxe Kommune. Han fortæller endvidere, at mange sager klares på få uger, mens der i komplicerede sager må gå op til otte uger. Kilde: Artikel fra Sjællandske - Næstved, Faxe, Vordingborg, side 9, d. 6. december 2016, af Nikolaj Rasch Skou. Svømmeby er igen sendt i prækvalifikation Svømmeby i Roskilde er nu igen sendt i prækvalifikation. I Licitationen fremgår det, at projektet står i 110,5 millioner kroner. Til det beløb skal lægges 30

6 millioner kroner til rådgivere og arkitekter. Dermed prøver kommunen at file cirka 25 millioner kroner af projektet, set ud fra de priser der blev indgivet ved den seneste licitation. Kilde: Artikel fra Sjællandske - Næstved, Faxe, Vordingborg, side 4, d. 3. december 2016, af Redaktionen. Kæmpeprojekt undersøges for ulovligheder Et forslag om ny lokalplan og kommuneplantillæg for Helsingør Hospital og arealerne omkring det på Esrumvej, der giver mulighed for byggeri af cirka 300 rækkehuse, boliger i punkthuse, et supermarked og liberalt erhverv, blev ikke som ventet vedtaget på det seneste møde i Teknik-, Miljø- og Klimaudvalget. I stedet kræver et flertal Freja Ejendommes ejerskab af Helsingør Hospital på Esrumvej undersøgt. Kilde: Artikel fra Frederiksborg Amts Avis, side 7, d. 3. december 2016, af norrie. Igen debat om OPP Debatten om, hvorvidt offentlig-privat partnerskab (OPP) er en god forretning, er igen blusset op på Christiansborg. Efter hvad vi har kunnet samle sammen, så har vi ikke kunnet finde eksempler på, at OPP har været billigere. Alle de eksempler, vi har fundet, viser, at OPP er dyrere. For eksempel blev Vildbjerg Skole i Herning så dyr, at det fik byens Venstreborgmester til at konkludere, at de ikke skulle have flere OPP-skoler i Herning, siger Finn Sørensen fra Enhedslisten. Kilde: Artikel fra Licitationen, side 10, d. 2. december 2016, af Liv Arnth Jørgensen. Pensiondanmark går all-in på 3D-modeller Selvom entreprenørerne i den danske byggebranche i stor stil er gået over til at samle alle informationer om et byggeri i en web-baseret 3D-model, har det haltet med bygherrerne og ejendomsforvalterne. Nu hopper en af Danmarks store bygherrer og ejendomsinvestorer, Pensiondanmark, dog med på vognen: "Vi ser mange fordele ved at få BIM ind tidligt i et projekt. Vi kan simulere lys, energiforbrug, og hvordan et byggeri skrues bedst sammen. Og det vil vi se på, når vi går ud og køber udviklingsprojekter," siger Marius Møller, som er ejendomsdirektør i Pensiondanmark. Kilde: Artikel fra Finans.dk, d. 30. november 2016, af Lotte Lund. NCC har fået kontrakt til 290 millioner kroner

7 NCC har indgået aftale om at bygge DGNB-certificerede boliger. En kontrakt til 290 millioner kroner. I NCC er vi meget optaget af at bidrage til den bæredygtige omstilling af vores samfund. Derfor er vi særligt stolte af at skulle bygge bæredygtige boliger for TDC Pensionskasse til de mange nye familier i København, som skal bo på Teglholmen, siger Palle Bjerre Rasmussen, landechef i NCC Danmark. Kilde: Artikel fra Dagens-byggeri.dk, d. 30. november 2016, af Kristian Troelsen. IT-system er fyldt med fejl ifølge regionen Region Syddanmark kan være på vej mod en ny udbudsskandale, samtidig med at Bios-sagen endnu ikke er afsluttet. Den nye sag drejer sig om det lønog vagtplansystem, som KMD har leveret. Mandag aften valgte regionen ikke at godkende det nye system, fordi de ifølge dem er fyldt med fejl og ikke lever op til de 600 krav, der var opstillet. Regionsdirektør Jane Kraglund siger: Der har været en lang række krav, vi mener, man ikke lever op til. Kilde: Artikel fra Fyens Stiftstidende, side 4, d. 1. december 2016, af Tore Bønke Jeppesen. Kilde: Kronik fra Arbejderen, side 3, d. 30. november 2016, af Peter Bøgh Kjærulff, Faglig Sekretær, 3F Frederiksborg. Forsvaret skal tænke mere grønt Forsvaret skal tænke mere i grønne økonomiske løsninger, og nye udbud kunne tyde på, at forandringerne er på vej. Forsvaret har for nylig sendt fire opgaver i udbud: Én samlet kontrakt på facility management af bygninger og udearealer landet over til en samlet værdi af 4,5 milliarder kroner over seks år samt tre udbud af grønne bygninger mv. på tre kaserner. Der er altså klare signaler om, at forsvaret nu tænker i stordriftsfordele og energibesparende løsninger, siger Torben Liborius, erhvervspolitisk chef, Dansk Byggeri. Kilde: Kronik fra Jyllands Posten, side 18, d. 13. december 2016, af Torben Liborius, erhvervspolitisk chef Dansk Byggeri. Staten skal ikke bygge for penge, den ikke har Professor advarer pensionsselskaber i at investere i infrastruktur som lån til staten. OPP er helt grundlæggende et offentligt lån, og der er stadig kun ét sæt lommer, pengene kan hentes fra, og det er skatteborgernes. Det er en udbredt illusion, at vi som samfund får flere penge ved at låne gennem OPP. Der er kun to måder at dække udgifterne til for eksempel en havnetunnel på:

8 gennem skat eller brugerbetaling, siger professor Ole Helby Petersen fra Roskilde Universitet. Kilde: Artikel fra Jyllands-Posten, side 7, d. 12. december 2016, af Martin Flink og Lars From. Vestre Landsret har dømt bygherre for sætningsskader Vestre Landsret har ved dom af 6. juli 2016 truffet afgørelse om erstatning for sætningsskader ved en mere end 100 år gammel ejendom, hvor der i år 2008 på nabogrunden blev påbegyndt byggeri af en større erhvervsejendom i Fredericia. Landsretten fastsatte herefter erstatningen skønsmæssigt til kroner. Dommen er udtryk for det betydelige ansvar, der er forbundet med som bygherre at påbegynde byggearbejder, der kan bevirke sætningsskader på naboejendomme. Kilde: Artikel fra Børsen, side 30, d. 10. december 2016, af Redaktionen. Pris er afgørende Det er prisen og ikke kvaliteten, der er det udslagsgivende parameter, når de private virksomheder slås om at vinde kommunale udbud. Det viser en gennemgang af danske udbud i EU's udbudsdatabase fra Problemet er, at man får leverandører, som ikke leverer en tilstrækkelig høj kvalitet. Man får simpelthen det, man betaler for, og vælger man det billigste, får man også det ringeste, fortæller Lene Faber Ussing, lektor ved Institut for Byggeri og Anlæg, Aalborg Universitet. Kilde: Artikel fra Fyens Stiftstidende, side 14-15, d. 5. december, af Jens Holm og Bruno Ingemann. Advokat: De brød reglerne om udbud Da skoleforvaltningen i Aalborg Kommune hyrede et konsulentfirma, lavede de et kæmpe fejlskøn og overtrådte reglerne for udbud af offentlige opgaver. Ved opgaver til kroner, skal en opgave sendes i udbud, men skoleforvaltningen delte en opgave op i to dele, og undgik dermed udbudsrunde, men det må man ikke, klarlægger Storm Advokatfirma. Hvis kommunen var blevet klaget over, så kunne de være blevet dømt til at betale erstatning. Kilde: Artikel fra Nordjyske Stiftstidende Aalborg, side 20-21, d. 2. december 2016, af Lone Beck.

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 49 50 2016 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Motorvej til 200 millioner i udbud I forbindelse med motorvejsprojektet mellem Holbæk og Kalundborg søger

Læs mere

Entrepriseforum. - Nyheder om byggeri og entrepriseret. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark)

Entrepriseforum. - Nyheder om byggeri og entrepriseret. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Entrepriseforum - Nyheder om byggeri og entrepriseret Uge 49-50 2016 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Ministers Femern-håndtering kritiseres Der lyder stor kritik af transport-, bygnings- og boligminister

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 13 14 2014

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 13 14 2014 Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 13 14 2014 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Økonom: Gerne mere udbud Der var glæde at spore hos cheføkonomen i den liberale tænketank Cepos, efter

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 9 10 2014 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Store krav til dyre udbud Der er nok nogle firmaer, der sidder og ærgrer sig lidt over, at de ikke er blevet

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 47 48 2016 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Erfaringer med udlicitering skal bruges konstruktivt Er det en mulighed, at vi, ved at være på forkant

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge uge

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge uge Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 51 2016 uge 2 2017 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Ny udbudsrunde om vandkulturhus i Næstved Det er ikke lykkedes for Næstved Kommune at finde en

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 3-4 2017 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Det lokale erhvervsliv skal styrkes med indkøbsportal Langeland Kommune opretter ny indkøbsportal for at

Læs mere

Entrepriseforum. - Nyheder om byggeri og entrepriseret. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark)

Entrepriseforum. - Nyheder om byggeri og entrepriseret. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Entrepriseforum - Nyheder om byggeri og entrepriseret Uge 11-12 2017 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Næste etape af Aarhus Ø klar Den næste etape af Aarhus Ø kommer til at trække forbindelsen

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 42 43 2015 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Små leverandører presset ud i kartelkaos Den lille danske rådgivervirksomhed Conmoto oplever en dybfølt

Læs mere

Nyhedsbrev om anlægsjura

Nyhedsbrev om anlægsjura Nyhedsbrev om anlægsjura Uge 31-34 2017 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Vejdirektoratet afviser beboeres klage over ekspropriering Damgårdsvej ved Brørup står overfor en udvidelse, men beboerne

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 11 12 2014

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 11 12 2014 Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 11 12 2014 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Udbudsmateriale skal være professionelt Hvis kritikken af, at udbudsmateriale i større projekter er mangelfuld

Læs mere

Nyheder om byggeri og udbud

Nyheder om byggeri og udbud Nyheder om byggeri og udbud Uge 19-20 2018 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Danmark højeste boligprojekt skal bygges i Aarhus 250 specialister og eksperter skal lave forarbejdet til Danmarks højeste

Læs mere

Observer Danmark A/S' Publicitetsrapport for Vej & Park

Observer Danmark A/S' Publicitetsrapport for Vej & Park Vej & Park Njalsgade 15 23 København S Att.: Gitte Hyldahl Nielsen København, november 24 Observer Danmark A/S' Publicitetsrapport for Vej & Park Ordre: 26362 Periode: September 24 Publicitetsrapporten

Læs mere

Oversigt over BL s indlæg og DN s svar

Oversigt over BL s indlæg og DN s svar Dato: 19. august 2015 Til: Afdelingerne og HB Skrevet af: Vibeke Lyngse, vl@dn.dk Oversigt over BL s indlæg og DN s svar Nedenstående er en samlet oversigt over de næsten 150 indlæg, Bæredygtigt Landbrug

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 5 og 6 2013

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 5 og 6 2013 Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 5 og 6 2013 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Ny politistation i udbud som OPP En ny politistation i Holstebro til Midt og Vestjyllands politi er sendt

Læs mere

Nyheder om udbud. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark)

Nyheder om udbud. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Nyheder om udbud Uge 9-10 2018 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Fusk og favorisering gav projekt til det forkerte firma Jørgen Aakjær, tidligere forretningsfører og direktør i Arkitektfirmaet Salling-

Læs mere

» Invitation. vækst og velfærd. I et højhastigheds samfund

» Invitation. vækst og velfærd. I et højhastigheds samfund » Invitation vækst og velfærd I et højhastigheds samfund » Mød Foto: Stig Stasig Tid Mandag den 26. april 2010 kl. 13 17.30 Hans Skov Christensen DI Jens Klarskov Dansk Erhverv Claus Hjort Frederiksen

Læs mere

Entrepriseforum. - Nyheder om byggeri og entrepriseret. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark)

Entrepriseforum. - Nyheder om byggeri og entrepriseret. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Entrepriseforum - Nyheder om byggeri og entrepriseret Uge 3-4 2017 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) 27 nye luksuslejligheder i Regina-bygning Erhvervslejemålene i den kendte Regina-bygning i Aarhus

Læs mere

Landsmesterskab 2014-2015. A-rækken

Landsmesterskab 2014-2015. A-rækken A-rækken A-rækken Hold Årgang Navn Haderslev GF Licens 1 2 Total Plac. I Maj 63 Erich Sønnichsen 020341 181 144 325 I Maj 80 Torben Breinbjerg 150859 150 165 315 I Juni 71 Jon de Taeje 171 133 304 I Jan

Læs mere

Offentlig-Privat Partnerskab Sikkerhed for kvalitet og god økonomi

Offentlig-Privat Partnerskab Sikkerhed for kvalitet og god økonomi Offentlig-Privat Partnerskab Sikkerhed for kvalitet og god økonomi OPP-udbudsformen sikrer en god og tæt dialog om byggeriets udformning og kvalitet mellem den offentlige bestiller og det private OPP-selskab.

Læs mere

Entrepriseforum. - Nyheder om byggeri og entrepriseret. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark)

Entrepriseforum. - Nyheder om byggeri og entrepriseret. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Entrepriseforum - Nyheder om byggeri og entrepriseret Uge 39-40 2017 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Fejlslagne projekter tynger installatørkoncern Efter tre års samlet driftsminus på 94 millioner

Læs mere

5. afdeling / Viborg Tirsdag den 28. februar 2017

5. afdeling / Viborg Tirsdag den 28. februar 2017 5. afdeling / Tirsdag den 28. februar 2017 Klasse 1 1 omg. 2 omg. 3 omg. 4 omg. 5 omg. 6 omg. 1 1 Rasmus Feldballe Silkeborg PI 0.11.19 0.12.08 0.23.27 0.12.05 0.35.32 0.12.15 0.47.47 0.12.13 1.00.00 0.12.45

Læs mere

Bro kan give bagslag

Bro kan give bagslag Bro kan give bagslag En Kattegatforbindelse kan blive til fordel for hovedstadsområdet, mens Østjylland kan miste arbejdspladser, lyder advarslen fra flere eksperter. Dette er indledningen til en artikelserie

Læs mere

Mange kommuner vælger at droppe gebyret på byggesagsbehandlingen

Mange kommuner vælger at droppe gebyret på byggesagsbehandlingen Notat April 215 Mange kommuner vælger at droppe gebyret på byggesagsbehandlingen Ny analyse fra Dansk Byggeri viser, at rekordmange kommuner har valgt at afskaffe gebyret på byggesager. Samtidig går størstedelen

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 16 17 2015 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Kommuner skal tvinges til at sætte opgaver i udbud ifølge Venstre Hvis blå blok vinder det kommende folketingsvalg,

Læs mere

Q1 Har I på sygehuset skriftlige retningslinjer for hvem posten vedrørende et barns indkaldelse til sygehuset stiles til?

Q1 Har I på sygehuset skriftlige retningslinjer for hvem posten vedrørende et barns indkaldelse til sygehuset stiles til? Q1 Har I på sygehuset skriftlige retningslinjer for hvem posten vedrørende et barns indkaldelse til sygehuset stiles til? 31,25% 5 50,00% 8 18,75% 3 1 / 23 Q2 Hvem stiles posten som udgangspunkt til vedrørende

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 7 og 8 2013

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 7 og 8 2013 Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 7 og 8 2013 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Lobbyopgave burde have været i udbud PR-bureauet Waterfront er sammen med Region Syddanmark blevet meldt

Læs mere

2017 DM orientering

2017 DM orientering 2017 DM orientering 210917 H21 9,75 km Startet : 10 Udgået : 0 Disk.: 0 1. Ole Andersen Slagelse 1:14:40 2. Christopher André Wiberg Helsingør 1:20:55 +06:15 3. Jørn Lind København 1:31:33 +16:53 4. Tore

Læs mere

DEBAT: HAR DANMARK OG DANSKE BYREGIONER RÅD TIL AT VÆRE GRØN FRONTLØBER?

DEBAT: HAR DANMARK OG DANSKE BYREGIONER RÅD TIL AT VÆRE GRØN FRONTLØBER? Program for DAC-Pavillon på Folkemødet 2014 Torsdag: 15:00-16:00 DEBAT: HAR DANMARK OG DANSKE BYREGIONER RÅD TIL AT VÆRE GRØN FRONTLØBER? Anker Boye, Borgmester, Odense Kommune. Lars Goldschmidt, tidl.

Læs mere

Byrådets konstituerende møde, 6. december 2017:

Byrådets konstituerende møde, 6. december 2017: Byrådets konstituerende møde, 6. december 2017: Punkt 2 For Jens Ejner Christensen som borgmester stemte 17 medlemmer: Jens Ejner Christensen, Christoffer Aagaard Melson, Peder Hummelmose, Niels Clemmensen,

Læs mere

Landsmesterskab A-rækken

Landsmesterskab A-rækken A-rækken A-rækken Hold Årgang Navn Høje Taastrup GF Licens 1 2 Total Plac. I Jan 70 Svend Clausen Beck 166 162 328 I Jan 70 Erik Høltermand 125 139 264 I Jun 84 René Poulsen 060664 186 206 392 I Mar 86

Læs mere

Resultater for DM Duathlon 2012

Resultater for DM Duathlon 2012 DM Duathlon 2012 Age Group Results May 06, 2012 Results By Race Management Systems, Inc. Female 18 to 39 1 369 Karina Louise Sørensen Ninjas 39:51.75 1:14.73 1:09:39.99 0:55.29 19:50.78 2:11:32.54 2 417

Læs mere

Nyheder om byggeri og udbud. Uge

Nyheder om byggeri og udbud. Uge Nyheder om byggeri og udbud Uge 33-34 2017 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Boliger i Ringsted genudbydes Nu genudbydes en totalentreprise på 56 millioner kroner. Det er en totalentreprise på familie-

Læs mere

Placering. Mesterskabsklasse Dame Orienteringsbane på 6,1 km med 15 poster. Placering. Klasse A Orienteringsbane på 6,1 km med 15 poster.

Placering. Mesterskabsklasse Dame Orienteringsbane på 6,1 km med 15 poster. Placering. Klasse A Orienteringsbane på 6,1 km med 15 poster. Danske Politi Mesterskaber i Orienteringsløb 2010. Mesterskabsklasse Herre. Orienteringsbane på 8,0 km med 23 poster Per Jessen Roskilde 0:57:35 Dansk Politi Mester Erik Olsen Helsingør 1:05:41 2 Jesper

Læs mere

Fire nye kommuner i top ti på Lokalt Erhvervsklima

Fire nye kommuner i top ti på Lokalt Erhvervsklima Thorbjørn Baum thob@di.dk, 2328 9685 SEPTEMBER 2019 Fire nye kommuner i top ti på Lokalt Erhvervsklima I år er tiende år, DI gennemfører undersøgelsen Lokalt Erhvervsklima. På de ti år, er andelen af virksomheder,

Læs mere

RESULTATLISTE FOR Byskyttestævne 2010

RESULTATLISTE FOR Byskyttestævne 2010 StævneProgram 24-08-2010 15:59 De Danske Skytteforeninger DDS SP v.2.4.21 Januar 2010 RESULTATLISTE FOR Byskyttestævne 2010 200m Gevær - Mesterskab Klasse BK 1 05-84400 Oliver Olsen 101-Randers Skyttekreds

Læs mere

Nyheder om udbud. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark)

Nyheder om udbud. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Nyheder om udbud Uge 17-18 2019 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Dansk byggeri mister milliarder på udbud I en leder skriver Licitationen: Det er fristende at fokusere på pris og enkel koordinering,

Læs mere

Medier 180Grader.dk 24timer Advokaten Aktionæren Appetize ArbejdsMarkedPolitisk Agenda AuClock AutoUpdate.dk Avisen.dk B.T. Benzin & kiosk Berlingske

Medier 180Grader.dk 24timer Advokaten Aktionæren Appetize ArbejdsMarkedPolitisk Agenda AuClock AutoUpdate.dk Avisen.dk B.T. Benzin & kiosk Berlingske Medier 180Grader.dk 24timer Advokaten Aktionæren Appetize ArbejdsMarkedPolitisk Agenda AuClock AutoUpdate.dk Avisen.dk B.T. Benzin & kiosk Berlingske Tidende - Business Berlingske Tidendes Nyhedsmagasin

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den 29.02.2016 kl. 16.00 Medborgerhuset

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den 29.02.2016 kl. 16.00 Medborgerhuset Referat AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Byrådet Mødet den 29.02.2016 kl. 16.00 Medborgerhuset Indholdsfortegnelse Lukket 10 Godkendelse af ansættelse af kommunaldirektør i Aalborg Kommune 1 Tid Mandag 29.

Læs mere

Fjordager Idrætsforenings Tempoløb 2011

Fjordager Idrætsforenings Tempoløb 2011 Fjordager Idrætsforenings Tempoløb 2011 Resultatliste rækkefølge Samlet KV3 36-45 år KV6 56-65 år 1 0-18 år 2 19-35 år 3 36-45 år 4 46-55 år 5 56-65 år 6 66-99 år LICENS Resultatliste samlet Placering

Læs mere

HVER TREDJE TAXI PÅ LANDET LUKKET PÅ FEM ÅR

HVER TREDJE TAXI PÅ LANDET LUKKET PÅ FEM ÅR Transportudvalget 2011-12 L 78 Bilag 5 Offentligt Bevarlandtaxaernes landsdækkende undersøgelse af land- og bytaxier i Danmark NY UNDERSØGELSE OM UDKANTSDANMARK: HVER TREDJE TAXI PÅ LANDET LUKKET PÅ FEM

Læs mere

Resultater for Feltskydningen på Fyns Hoved Lørdag den 24. august 2019 DAME SKYTTER

Resultater for Feltskydningen på Fyns Hoved Lørdag den 24. august 2019 DAME SKYTTER Resultater for Feltskydningen på Fyns Hoved Lørdag den 24. august 2019 DAME SKYTTER Kl. 11.00 Hold 29, med start på bane 4 Marianne Rasmussen 392 1 Kl. 11.00 Hold 27, med start på bane 3 Ann-Katrine Krogsgaard

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 23 og 24 2013

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 23 og 24 2013 Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 23 og 24 2013 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Danske entreprenører er blandt prækvalificerede metrokonsortier Blandt de prækvalificerede til anlægget

Læs mere

ANALYSENOTAT Konkurrenceudsættelsen stagnerer

ANALYSENOTAT Konkurrenceudsættelsen stagnerer ANALYSENOTAT Konkurrenceudsættelsen stagnerer AF CHEFKONSULENT MALTHE MUNKØE OG MARKEDSCHEF JAKOB SCHARFF Nye tal omkring Indikator for Konkurrenceudsættelse (IKU) der måler hvor stor en del af de konkurrenceegnede

Læs mere

Horsens Duathlon 2005 Forløbige resultater

Horsens Duathlon 2005 Forløbige resultater Horsens Duathlon 2005 Forløbige resultater GENERAL Plac Nr. 1. løb Plac. 1 løb Cykel 1.løb + cykel Plac 2. løb Sluttid Klasse Navn Klub Køn 1 305 00:23:10 1 00:44:49 01:07:59 1 00:12:21 01:20:20 Seniorer

Læs mere

Nyheder om udbud. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark)

Nyheder om udbud. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Nyheder om udbud Uge 25-26 2018 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Otte skyldige i Atea sag Dom i Atea-sag fastslår, at man kan dømme nogen for at bestikke offentligt ansatte med andre folks penge.

Læs mere

GARDERNES INDIVIDUELLE LANDSMESTERSKABER M LIGGENDE

GARDERNES INDIVIDUELLE LANDSMESTERSKABER M LIGGENDE GARDERNES INDIVIDUELLE LANDSMESTERSKABER 2013 KLASSE A 200 M LIGGENDE 1 149/7 Christian Lemmermann Horsens 2 148/5 Axel Vermehren København 3 147/6 Rasmus Fisker Viborg 4 145/3 Gert Østergaard Holstebro

Læs mere

1 af :49

1 af :49 Ultimate Sport Service: Resultater fra Politi 2012 http://results.ultimate.dk/smartres/?eventid=918 1 af 1 17-02-2012 13:49 Resultater: Politi 2012 nulstil Søg Deltager Vis Resultater 1 / 1 sider :: 35

Læs mere

Landsmesterskab A-rækken

Landsmesterskab A-rækken A-rækken A-rækken Hold Årgang Navn Høje Taastrup GF Licens 1 2 Total Plac. I Jan 70 Svend Clausen-Beck 185 203 388 I Jan 70 Erik Høltermann 170 179 349 I Jun 84 Rene Poulsen 060664 167 135 302 I Mar 86

Læs mere

Generalforsamling d. 5/2 2010

Generalforsamling d. 5/2 2010 Generalforsamling d. 5/2 2010 Valg af dirigent Formandens beretning Klubaften Januar/februar/Marts 15/2 2009 Havtur LF Waders Afd. Fyn Til premiere fiskeri i Odense å/fjord Sildetur til Aalborg havn Hornfisketur

Læs mere

Politimesterskab i Halvmarathon 2009

Politimesterskab i Halvmarathon 2009 Politimesterskab i Halvmarathon 2009 21,1 km 1 Torben Klose Odense PI 01:18:02 55 2 Jens Kirkegård Sørensen Kolding PI 01:20:23 9 3 Carsten Straszek Nordjyllands PI 01:23:16 20 4 Hans Jørgen Bach Nordjyllands

Læs mere

#split# Navn Post nr. Afstemningssted Beliggenhed. Politiker/ Ansat

#split# Navn Post nr. Afstemningssted Beliggenhed. Politiker/ Ansat #split# Politiker/ Ansat Navn Post nr. Afstemningssted Beliggenhed Politiker Formand Jan Thaibert 9330 Dronninglund Agersted Agersted Kro Politiker Morten Sloth 9330 Dronninglund Agersted Agersted Kro

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 3 4 2014

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 3 4 2014 Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 3 4 2014 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Transportministeren byder kinesiske entreprenører velkommen Et af Kinas store statsejede entreprenørselskaber,

Læs mere

Borgmesterens budgettale ved Byrådets 1. behandling af budget 2017

Borgmesterens budgettale ved Byrådets 1. behandling af budget 2017 Borgmesterens budgettale ved Byrådets 1. behandling af budget 2017 Den 2. september havde jeg fornøjelsen af at hilse på Nikolaj Mazur, som netop er flyttet til Odense for at læse til fysioterapeut. Nikolaj

Læs mere

Klimachef Jan Nielsen. NATUR OG MILJØ Teknik og Miljø Aarhus Kommune

Klimachef Jan Nielsen. NATUR OG MILJØ Teknik og Miljø Aarhus Kommune Klimachef Jan Nielsen Fokuspunkter CO2 Grøn Forsynings- Klima- vækst sikkerhed tilpasning s klimavision Intelligente klimaløsninger til gavn for miljø, borgere og erhvervsliv Aarhus vil gå forrest i klimaindsatsen

Læs mere

Klubbens Snit 119 7 0,973 34,5-74,5 2039 4307 0,473

Klubbens Snit 119 7 0,973 34,5-74,5 2039 4307 0,473 Person Antal Kampe H. S. Bedste snit Vundet - Tabt Score Indgange Gennemsnit Pierre Otkjær 2 5,645 2-8 38,579 Steffan Rasmussen 23 6,973 6-7 693 285,539 Ole Thomsen 2 5,625 5-7 45 878,472 Per Larsen 5

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 45 og 46 2012

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 45 og 46 2012 Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 45 og 46 2012 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Aabenraa sygehus omdannes Som en del af udvidelsen af Sygehus Sønderjylland Aabenraa, der fremover skal

Læs mere

Entrepriseforum. - Nyheder om byggeri og entrepriseret. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark)

Entrepriseforum. - Nyheder om byggeri og entrepriseret. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Entrepriseforum - Nyheder om byggeri og entrepriseret Uge 25-26 2018 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Grundejere vil af med byggegrunde Flere grundejere taler nu med Frederikssund Kommune om at

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 27 32 2014

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 27 32 2014 Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 27 32 2014 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Kommunes udbudspolitik kritiseres Kalundborg Kommune kritiseres nu for deres udbudspolitik af Venstres

Læs mere

Midtjyske virksomheder sætter aftryk

Midtjyske virksomheder sætter aftryk vækstjylland Tillæg til Børsen og Herning Folkeblad torsdag 9. januar 2014 Herning Ikast Brande Januar 2014 Midtjyske virksomheder sætter aftryk TEKSTILBRANCHEN BLOMSTRER SIEMENS-SUCCES SMITTER AF BYGGEBOOM

Læs mere

Startliste NJ Stafet D17-49

Startliste NJ Stafet D17-49 D17-49 03/05/2018 10:00:00 245Aalborg Orienteringsklub 1 hold 1 1 Anna Vang Bobach 200775 2 Marie-Louise Møller 501932 3 Helle Bobach 200699 246 Aalborg Orienteringsklub 2 hold 2 1 Maja Mærkedahl Lilleør

Læs mere

Medieanalyse af Danmark spiser sammen 1. januar maj 2019

Medieanalyse af Danmark spiser sammen 1. januar maj 2019 Medieanalyse af 1. januar - 10. maj 2019 2 Indhold og indledning Indledning Denne analyse baserer sig på omtale af kampagnen i perioden 01.01.2019 til og med 10.05.2019. Analysen tager udgangspunkt i alle

Læs mere

RESULTATLISTE FOR Byskyttestævne 2009

RESULTATLISTE FOR Byskyttestævne 2009 Side 1 af 8 StævneProgram 24-08-2009 16:54 De Danske Skytteforeninger DDS SP v.2.4.7 Juni 2008 RESULTATLISTE FOR Byskyttestævne 2009 200m Gevær - Mesterskab Klasse BK 1 05-79949 Mathias Nielsen 930-VBFs

Læs mere

,76 Ralph Køster,, Helsingør Firma Idræt ,93 Jan Dahl,, FKBU ,67 Erik Pedersen,, FKS-Odense

,76 Ralph Køster,, Helsingør Firma Idræt ,93 Jan Dahl,, FKBU ,67 Erik Pedersen,, FKS-Odense Herre M pulje 1 1 4 4 1750 83 21,08 Kim Jensen,, FFFIF 2 2 2 1354 83 16,31 Henrik Sørensen,, FKBU Herre A pulje 1 1 4 4 1184 77 15,38 Regner Sørensen,, Nykøbing Falster Firmasport 2 3 3 1170 67 17,46 Preben

Læs mere

Svag udvikling i kommunernes brug af private leverandører understreger behov for måltal

Svag udvikling i kommunernes brug af private leverandører understreger behov for måltal April 2016 Svag udvikling i kommunernes brug af private leverandører understreger behov for måltal Fortsat svag stigning i PLI'en 1. Sagen kort Med de netop offentliggjorte kommuneregnskaber har DI beregnet

Læs mere

VELKOMMEN. Anni Kær Pedersen Chefkonsulent KL s kontor for Teknik og Miljø akp@kl.dk

VELKOMMEN. Anni Kær Pedersen Chefkonsulent KL s kontor for Teknik og Miljø akp@kl.dk VELKOMMEN Anni Kær Pedersen Chefkonsulent KL s kontor for Teknik og Miljø akp@kl.dk Fokus på mødet mellem virksomhed og kommune PROGRAM 10.00-10.10 Velkommen v/ chefkonsulent Anni Kær Pedersen, KL 10.10-10.30

Læs mere

Dansk Skytte Union 50m Hjemmebaneturnering 2014 - Senior

Dansk Skytte Union 50m Hjemmebaneturnering 2014 - Senior 60 liggende 5. omgang total 1. division 1 Ballerup 1 1872,6 10 9378,1 50 2 Kolding 1 1865,0 7 9277,0 31 3 DSB/ASF 1 1865,2 7 7431,0 29 4 Viborg 1 1852,7 4 9247,6 22 5 Bredstrup-Pjedsted 1 1843,9 0 9195,7

Læs mere

Resultater for Feltskydningen på Fyns Hoved Søndag den 25. august 2019 DAME SKYTTER VETERAN SKYTTER

Resultater for Feltskydningen på Fyns Hoved Søndag den 25. august 2019 DAME SKYTTER VETERAN SKYTTER Resultater for Feltskydningen på Fyns Hoved Søndag den 25. august 2019 DAME SKYTTER Kl. 09.00 Hold 08, med start på bane 3 Ann-Katrine Krogsgaard 374 1 Kl. 11.00 Hold 30, med start på bane 4 Marianne Rasmussen

Læs mere

Afsnit Vigtige telefonnumre og adresser. a. 3F Afdelinger. b. Opmålerforeninger. c. Opmålere afsnit 2

Afsnit Vigtige telefonnumre og adresser. a. 3F Afdelinger. b. Opmålerforeninger. c. Opmålere afsnit 2 Afsnit 2 1. Vigtige telefonnumre og adresser a. 3F er b. Opmålerforeninger c. Opmålere Region Hovedstaden, Kampmannsgade 4, 2, 1790, København V, Tlf: 70 300 980 3F Bornholm 70 300 800 3F Bygge-, Jord-

Læs mere

Resultater fra vintercuppens 6 afdeling i Silkeborg den

Resultater fra vintercuppens 6 afdeling i Silkeborg den Resultater fra vintercuppens 6 afdeling i den 310315. Begynder 1 602 Bjarne Larsen Fyns PI 2 omgange 00:58:36 2 604 Jeppe Vestergaard Ålborg PI 2 omgange 01:02:05 3 605 Ulrik Madsen Ålborg PI 2 omgange

Læs mere

Vintercup afdeling / Assens Tirsdag den 6. december 2011

Vintercup afdeling / Assens Tirsdag den 6. december 2011 Vintercup 2011-2012 3. afdeling / Tirsdag den 6. december 2011 Klasse 1 1. Omg. 2. Omg. 3. Omg. 4. Omg. 1 26 Tim Chr. Jensen Østjylland PI 0:15:55 0:15:57 0:31:52 0:16:19 0:48:11 0:16:13 1:04:24 2 34 Hans

Læs mere

Birkerød: Mail: larskleiminger@gmail.com Tlf.: 30299629

Birkerød: Mail: larskleiminger@gmail.com Tlf.: 30299629 Klub/ Hold i 2012/13 Holdkaptajn: Amager Herrehold 1. herrehold, 3. div. Sjælland Thomas Christensen, tlf. 42207359, mail: thomas_filias@hotmail.com 2. herrehold, 4. div. Sjælland KBH Kristian Wilhøft

Læs mere

GARDERNES INDIVIDUELLE LANDSMESTERSKABER 2015 200 M LIGGENDE KLASSE A

GARDERNES INDIVIDUELLE LANDSMESTERSKABER 2015 200 M LIGGENDE KLASSE A GARDERNES INDIVIDUELLE LANDSMESTERSKABER 2015 KLASSE A 200 M LIGGENDE 1 148/8 Nicolai Henriksen Vestlolland 2 148/7 Rasmus Fisker Viborg 3 147/5 Ib Henriksen Vestlolland 4 145/2 Morten Olsen Frederiksborg

Læs mere

Lokal- og regionskonference. Den 15. januar 2015

Lokal- og regionskonference. Den 15. januar 2015 Lokal- og regionskonference Den 15. januar 2015 Status på Dansk Byggeris strategi Claus Bering, næstformand i Dansk Byggeri På kant med konkurrenceloven 25 virksomheder fik i okt. 2014 bødeforlæg på samlet

Læs mere

En verden i forandring

En verden i forandring En verden i forandring er der plads til bæredygtighed? Tirsdag den 24. april Tivoli Congress Center København Dansk Byggeris årsdag sponsoreres af Byggeriets forsikringsservice 1 INDHOLD SIDE 3 Program

Læs mere

Mails afslører Banedanmark-direktør: Nu er han politianmeldt - TV 2

Mails afslører Banedanmark-direktør: Nu er han politianmeldt - TV 2 SAMFUND Mails afslører Banedanmark-direktør: Nu er han politianmeldt 22. jan. 2016, 13:01 Opd. 22. jan. 2016, 13:33 af Niels Lykke Møller, niem@tv2.dk Nye oplysninger i sagen om muligt embedsmisbrug i

Læs mere

NOTAT: Mediestøtte til trykte medier

NOTAT: Mediestøtte til trykte medier NOTAT: Mediestøtte til trykte medier 2017 Notat: Mediestøtte til trykte medier 2017 Udgiver: Landsforeningen Danmark på Vippen, juni 2018 Forfatter: Martin Ø. Carstensen, tlf. 23 71 00 43 Intro I dette

Læs mere

Dagsorden. Byrådets temamøder. Byrådets temamøde Onsdag den 19. september 2018 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer.

Dagsorden. Byrådets temamøder. Byrådets temamøde Onsdag den 19. september 2018 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Dagsorden Byrådets temamøder Byrådets temamøde Onsdag den 19. september 2018 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft Medlemmer Ole Bollesen (A) Claus Wistoft (V) Kirstine Bille (F) Michael Stegger Jensen (A)

Læs mere

Erhvervsakademi Kolding iba@iba.dk. Udkast til afslag på godkendelse

Erhvervsakademi Kolding iba@iba.dk. Udkast til afslag på godkendelse Erhvervsakademi Kolding iba@iba.dk Udkast til afslag på godkendelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Erhvervsakademi Koldings ansøgning om godkendelse

Læs mere

InnoBYG -Innovationsnetværket for energieffektivt og bæredygtigt byggeri

InnoBYG -Innovationsnetværket for energieffektivt og bæredygtigt byggeri InnoBYG -Innovationsnetværket for energieffektivt og bæredygtigt byggeri Udvikling Innovation Viden Matchmaking Energi Samarbejde Netværk Bæredygtighed Velkommen til InnoBYG Byggebranchens nye innovationsnetværk

Læs mere

Navn Station Skydning M. tid Disciplin M.tid O- løbstid Måltid Samlet tid Placering Straftid Nr. 65 Straftid Nr. 67

Navn Station Skydning M. tid Disciplin M.tid O- løbstid Måltid Samlet tid Placering Straftid Nr. 65 Straftid Nr. 67 DPM Feltsport onsdag den 6. maj 2015 Mesterskabsklasse H21 O- bane på 6,8 km og 16 poster Christopher Wiberg Sønderborg 00.06.00 00.05.53 00.03.00 00.34.06 00.55.30 01.29.36 01.38.36 1 Peter Wihan Slagelse

Læs mere

Udbud af rammeaftaler for bygningsvedligehold Tildelingsresultat - Sorteret på Firmanavn Maj 2014

Udbud af rammeaftaler for bygningsvedligehold Tildelingsresultat - Sorteret på Firmanavn Maj 2014 Udbud af rammeaftaler for bygningsvedligehold Tildelingsresultat - Sorteret på Firmanavn Maj 2014 Adserballe & Knudsen A/S Tømrer 11 København -Høvelte 2 Aktieselskabet Trigon Jord-Kloak-Beton 1 Frederikshavn

Læs mere

Compound. Page 1. Har tilkendegivet

Compound. Page 1. Har tilkendegivet Compound klub Sonja Spedsbjerg Varde 430 3 518 2 578 1 6 Annisette Larsen Frederecia 455 2 425 2 463 1 5 Sisse Gram Aabenraa 396 1 342 1 587 2 4 x Tatjana Borne Frederiksværk 469 3 3 Tove Nielsen Vejen

Læs mere

Referat, Bestyrelsesmøde

Referat, Bestyrelsesmøde Referat, Bestyrelsesmøde Tid: 10. marts 2015 kl. 16:30-18:30 Sted: Forskerparken, mødelokale 2 Dagsorden 1. Velkomst, v/formanden 2. Underskrivning af referat fra bestyrelsesmødet den 11/11-14. Beslutning:

Læs mere

Kommuner og regioners køb af rådgivning

Kommuner og regioners køb af rådgivning Pernille Langgaard-Lauridsen, seniorchefkonsulent pel@di.dk, 3377 4611 Malene Gammelby, studentermedhjælper mgam@di.dk, 3377 4887 MAJ 2019 Kommuner og regioners køb af rådgivning Kommunernes direkte indkøb

Læs mere

Velkommen til Erhvervsrådets generalforsamling

Velkommen til Erhvervsrådets generalforsamling Velkommen til Erhvervsrådets generalforsamling 2014 Dagsorden for generalforsamling 1. Valg af dirigent 2. Fremlæggelse af beretning for det forløbne år til godkendelse 3. Forelæggelse af revideret regnskab

Læs mere

DANSKE POLITIMESTERSKABER I O-LØB 12. sept RESULTATLISTE.

DANSKE POLITIMESTERSKABER I O-LØB 12. sept RESULTATLISTE. DANSKE POLITIMESTERSKABER I O-LØB 12. sept. 2013. RESULTATLISTE. 7,4 km. 18 poster. BANE NAVN KLUB Tid PLAC Herre 21 Peter Wihan Slagelse 69.56 1 Herre 21 Anders Nyholm Roskilde 72.38 2 Herre 21 Jørn Lind

Læs mere

Kundeservice - Pon Equipment A/S

Kundeservice - Pon Equipment A/S Tlf.: 7025 2211 Kundeservice - - Brøndby, Park Allé 363, Brøndby - Skejby, Jens Olsens Vej 23, Aarhus N Salg og Salgssupport - Nyt og brugt Salg & Marketingdirektør Michael Bahn Jørgensen mobil: 2092 7878

Læs mere

Betalte hverdagsaviser

Betalte hverdagsaviser Betalte hverdagsaviser 2. halvår 2. halvår 2. halvår 2. halvår 2. halvår 2. halvår 2. halvår 2. halvår 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 Landsdækkende B.T. 111.795 101.882 96.240 92.735 88.214 82.024

Læs mere

NJ Stafet. 10/05/2018 Offisiell Resultatliste

NJ Stafet. 10/05/2018 Offisiell Resultatliste /5/28 D7-49 Rold Skov OK hold :32:9 247 Ida Riis Madsen 28:2 28:2 2 Laura Bobach 3:56 ::6 3 Gertrud Riis Madsen 3:53 :32:9 2 Aalborg Orienteringsklub hold :52:2 2:3 245 Anna Vang Bobach 35:2 3 7: 35:2

Læs mere

Kundeservice - Pon Equipment A/S

Kundeservice - Pon Equipment A/S Tlf.: 7025 2211 Kundeservice - - Brøndby, Park Allé 363, Brøndby - Skejby, Jens Olsens Vej 23, Aarhus N Salg og Salgssupport - Nyt og brugt Salg & Marketingdirektør Michael Bahn Jørgensen mobil: 2092 7878

Læs mere

Team Ballerup Orienteringsløbet to :07 Split resultater OE2003 Stephan Krämer 2007

Team Ballerup Orienteringsløbet to :07 Split resultater OE2003 Stephan Krämer 2007 Side 1 6.1 km 21 K Bane 1 (27) 1(42) 2(61) 3(43) 4(44) 5(51) 6(53) 7(31) 8(33) 9(46) 10(36) 11(57) 12(35) 13(34) 14(59) 15(38) 16(39) 17(48) 18(32) 19(40) 20(41) 21(100) M 1 15 Lars Hem Simonsen 31:13

Læs mere

INVESTER I ODENSE Følg Odenses udvikling på: Få løbende nyt om Odenses INFO byudviklingsprojekter i nyhedsbrevet:

INVESTER I ODENSE Følg Odenses udvikling på: Få løbende nyt om Odenses INFO byudviklingsprojekter i nyhedsbrevet: INVESTER I ODENSE ODENSE - Fra stor dansk by til dansk storby Odense er en by i rivende udvikling. Inden for de kommende 10-15 år vil investeringer for 24 mia. kr. transformere Odense fra stor dansk by

Læs mere

Hvad laver dine. skattekroner. i et uland? Debatkaravane om udviklingsbistand

Hvad laver dine. skattekroner. i et uland? Debatkaravane om udviklingsbistand Hvad laver dine skattekroner i et uland? Debatkaravane om udviklingsbistand Udgivet i forbindelse med Debatkaravanens rundtur i Danmark efteråret 2014 med støtte fra Danidas Oplysningsbevilling. AOF DANMARK

Læs mere

Notat 24. november 2017 SKH/JHA /J-nr.: / Jyske byer topper listen for urbanisering Sjællandske byer indtager sidstepladserne

Notat 24. november 2017 SKH/JHA /J-nr.: / Jyske byer topper listen for urbanisering Sjællandske byer indtager sidstepladserne Notat 24. november 2017 SKH/JHA /J-nr.: 211808 / 2449384 Jyske byer topper listen for urbanisering Sjællandske byer indtager sidstepladserne I mange kommuner foregår der en relativt øget tilflytning til

Læs mere

Til Trafikministeren og de trafikpolitiske ordførere, samt lederne at partierne i Togfondforliget. Jernbane Matador

Til Trafikministeren og de trafikpolitiske ordførere, samt lederne at partierne i Togfondforliget. Jernbane Matador Til Trafikministeren og de trafikpolitiske ordførere, samt lederne at partierne i Togfondforliget. Jernbane Matador Ved spillets begyndelse modtager hver spiller 150 milliarder fra Banken = Statskassen.

Læs mere

Dansk Skytte Union 50m Hjemmebaneturnering Senior

Dansk Skytte Union 50m Hjemmebaneturnering Senior 60 liggende 4. omgang total 1. division 1 Ballerup 1 1876,9 10 7505,5 40 2 Kolding 1 1842,3 4 7412,0 24 3 DSB/ASF 1 1846,9 6 5565,8 22 4 Viborg 1 1850,6 8 7394,9 18 5 Bredstrup-Pjedsted 1 1819,9 0 7351,8

Læs mere

Danske Politimesterskaber i 11- mands fodbold.

Danske Politimesterskaber i 11- mands fodbold. Danske Politimesterskaber i 11- mands fodbold. Finaleresultater Fodbold Unionsturneringen 2009. Semifinale: Sydøstjylland Station City 3 7 Semifinale: Sydjylland St. Bellahøj 2 3 Bronzekamp: Sydøstjylland

Læs mere

Medaljeoversigt for Århus 1900 Triathlon -opdateret september-2013

Medaljeoversigt for Århus 1900 Triathlon -opdateret september-2013 DM-kort Medaljeoversigt for Århus 1900 Triathlon -opdateret september-2013 Klubbens samlede medaljehøst ( tal i parentes er holdmedaljer) Guld Sølv Bronze 42 (8) 38 (9) 38 (9) TOP 10 Guld Sølv Bronze 1

Læs mere

TRENDS FOR BYGGEBRANCHEN

TRENDS FOR BYGGEBRANCHEN TRENDS FOR BYGGEBRANCHEN 2012-2014 FORDELT MÅNEDSVIS BYGGEPROJEKTER IGANGSAT 2012 OG 1. HALVÅR 2013 12.000 10.000 Alle tal er i millioner kroner Igangsat 2012 Igangsat 2013 (1. halvår) 8.000 6.000 4.000

Læs mere