Arbejdsark. til at drøfte og arbejde med værdier i MBUs lokalforeninger. marts 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Arbejdsark. til at drøfte og arbejde med værdier i MBUs lokalforeninger. marts 2014"

Transkript

1 Arbejdsark til at drøfte og arbejde med værdier i MBUs lokalforeninger marts 2014

2 Bilag: MBU s værdier januar 2014

3 Case materiale til at drøfte værdier i MBUs lokalforeninger Dette materiale er et supplement til MBU s værdier. Det er et oplæg som kan bruges i sin helhed eller som inspiration til at sætte gang i drøftelser om værdier og hvordan de kan gøre sig gældende i det levede liv i det lokale børne- og ungdomsarbejde. MBU s værdier MBU har januar 2014 offentlig gjort et sæt værdier. Værdierne er gældende for MBU s fælles arbejde: rådsarbejde, lejre, ledertræning og lign. MBU s værdier er ikke et reglesæt eller en tjekliste for om man kan blive ledere. De er retningsvisere, som skal danne grundlag for samtaler med ledere, samt undervisning og drøftelser for og med vores teenagere og unge. Vores arbejde i MBU har forskellige former og tilgange. Det er de enkelte råd (børneråd, ungdomsråd og spejderråd), der som ansvarlige for MBU s lejre, sørger for at værdierne afspejles i lejroplæg, samtaler med lejrchefer og lign. Reglerne er ikke gældende for den enkelte lokalforening. Det er er op til den enkelte lokalforening at drøfte og evt. blive enige om egne værdisæt i den lokale BUS og i samråd med det lokale menighedsråd. MBU s værdier og det lokale foreningsarbejde Det er vigtigt at lokalforeningerne er bekendt med værdierne, da de udpeger den retning vi sammen trækker i, når vi er sammen i det nationale fællesskab. Når vi udvælger ledere til lejre, undervisnings weekender og andre fælles MBU-aktiviteter er det vigtigt at vi sikrer os at ingen modarbejder de værdier som vi ønsker, skal være vores grundlag. Men er det også vigtigt at disse ledere i deres livsførelse og udtryk skjult såvel som synligt lever indenfor specifikke grænser eller regler? Kan vi som MBU og DDM leve med at bringe ledere fra forskellige menigheder med forskellige grænser og regler sammen? Er der en laveste eller en højeste fællesnævner som skal være opfyldt? Og hvis der er, hvad er den så? Uddybende bemærkninger til værdier fra BUS forretningsudvalg Vi anerkender at nogle menigheder og lokale B&U-styrelser i DDM/MBU vil kunne læse disse værdier og synes de ikke er vidtgående nok, mens andre vil synes de går for langt. Derfor ønsker vi også at værdierne i de kommende år må være genstand for debat og styrelsen er indstillet på at tilpasse værdierne over de kommende år, hvis arbejdet med dem viser at der er noget som skal ændres. Værdierne er udtryk for det som en enig styrelse for MBU har kunnet formulere anno 2013.

4 Vi skal arbejde med vores fælles forståelse af værdierne En vejledning til hvordan I lokalt kan gribe drøftelsen an i praksis Vel vidende at problemerne altid opstår, når de gode hensigter møder den virkelige verden har vi følgende plan for arbejdet med værdierne: 1) Vi (MBU s styrelse) vil gerne stille os til rådighed som deltagere i samtaler om værdierne lokalt i de forskellige menigheder og BUS-bestyrelser. 2) Vi har udarbejdet en række cases, som beskriver realistiske situationer, som kan forekomme eller er forekommet i gennem tiden i vores kirkehistorie. De forskellige cases er udarbejdet, så de kan bruges som oplæg til diskussion i nationale og lokale ledergrupper. For hver værdi er der beskrevet to til flere scenarier inden for de rammer som et oplæg som dette giver for at beskrive det almindelige liv som kristne lever i Danmark. Drøft værdierne meget gerne på baggrund af dette oplæg Som grundlag alle cases skal lægges, at alle de fiktive personer har læst og forstået de opsatte værdier og har nikket ja til at de mener det er optimale værdier, som de til enhver tid ville anbefale til andre som gode at efterleve til fuldkommenhed selvom det liv de aktuelt lever ikke nødvendigvis er indenfor rammen. For hvert scenarie skal du/i identificere og nedskrive de problemer der er i forhold til det optimale som værdien peger på. Vær så konkret som muligt vi skal gerne ende med at kunne forholde os til den virkelige verden. Lyt og tal husk at lytte Læs casen højt og sørg for at alle også har den på skrift. Det kan være en god idé at aftale rammer for drøftelsen. Når værdier drøftes, så er det vigtigt at alle lytter og alle får mulighed for at ytre sig. Det kan gøres ved at rammesætte tale og lytte positioner. F.eks. ved: F.eks. at I altid tager en runde, hvor hver enkelt for lov at dele sine umiddelbare tanker før drøftelsen går i gang. Det kan være godt at rammesætte lytte positioner. Tag et emne. Sæt jer sammen to og to. Den ene lytter til hvad den anden fortæller om emnet og gengiver det efterfølgende i pleneum. Ved næste emne byttes roller. Det har den virkning at den som skal lytte og gengive virkelig bliver nødt til at lytte. Et andet alternativ er at aftale hvilke domæner man taler ud fra. Start f.eks. med en runde hvor I taler ud fra det personlige domæne (egen holdninger, overbevisning, værdier og præferencer) og dernæst bevæger I jer alle over i at tale fra de mange forklaringers domæne. Her går I et skridt tilbage og ser det fra helikopteren og de mange sammenhænges vinkel. Ved at adskille om I taler ud fra personligt ståsted eller fællesskabets/samfundets/kirkens vinkel, så kan I muligvis undgå en del forviklinger i drøftelsen. I kan vælge at springe de første ark over, som har spørgsmål til det mere overordnede og gå til de deciderede og konkrete cases.

5 Når casen og problemstilling er identificeret og en ramme for drøftelsen er sat, så skal I bl.a. tage stilling til følgende: Hvad betyder det for aktiviteten (lejren, klubben, weekenden), dens deltagere og de forældre (kirkefremmede såvel som kirkevante), som sender deres børn til aktiviteten, at personen med den pågældende adfærd er leder? Hvad betyder det for den pågældende person, at blive afvist som leder? Og omvendt hvad betyder det for aktiviteten, deltagere, forældre, menighed osv. Hvis lederen bliver bedt om at stoppe? Hvad betyder det for personen hvis vedkommende får lov at fortsætte som leder? Når I har gjort det, så skal I tage stilling til om vedkommende kan være leder på aktiviteter i DDM/MBU fælles arrangement o Kan være leder med en praktisk rolle stå for sportsarrangement, madlavning, etc. JA eller NEJ o Kan være leder med en funktion som gruppeleder, mentor, forbeder eller lignende. JA eller NEJ o Kan være leder med en forkynder- eller lærer rolle. JA eller NEJ Muligheden ved ikke eller måske bør ikke vælges. Vi har brug for klare svar for at komme videre når mennesker spørger os kan vi jo kun svare ja eller nej. Det er dog vigtigt at sige, at et svar afgivet i denne proces ikke er bindende. Forhåbentlig vil denne proces, hvor meninger brydes og hvor vi ender med at bøje os mod hinanden. Sæt også gerne ord på om rangeringen af forskellige ledertyper er brugbar og hvis ikke hvorfor ikke? Tilbagemeldingerne til MBUs styrelse via svararkene sigter mod at hjælpe MBUs landsarbejde til at finde sine rammer eller grænser, (det har og vil som sådan blive brug af MBUs ledelse), men hvis du er leder i en lokal B&U-styrelse er du naturligvis velkommen til at anvende materialet i sin lokale afklaring af samme spørgsmål. I er også velkommen til at sende jeres svar og refleksioner til os via mbu@mbu.dk.

6 Svarark til værdi: Scenarie nr.: Hvad betyder godkendelse som leder for aktiviteten og for lederen: Hvad betyder afvisning som leder for den afviste og for aktiviteten: Vedkommende kan være leder? Lederniveau Praktisk rolle Gruppeleder/mentor Forkynder/lærer JA NEJ Kommentarer fx er der forskel på om det er spejder-, junior-, teen- eller ungdomslejr? Dato: Udarbejdet af:

7 Som ledere i MBU tror vi, at alle mennesker er elsket af Gud og at alle mennesker er skabt til livet igennem at komme tættere på Gud og på sig selv. Vi mener, at vi som mennesker er forpligtet til at tage vores liv, vores muligheder og vores valg alvorligt. Samtidig anerkender vi at adfærd, der adskiller os fra Gud (Rom. 3, 23) er et livsvilkår, hvorfor vi som konsekvens må leve med at have det idelle som mål og ikke som krav. Spørgsmål til generel refleksion og drøftelse: Er du enige i ovenstående? I så fald hvordan giver det sig i praksis udslag i: - dit liv? - i din aktivitet? - i jeres BUS-fællesskab? - i jeres menighed? Er vi som mennesker forpligtet til at tage vores liv mv. alvorligt?

8 Som ledere i MBU vil vi i fællesskab tjene og tackle de udfordringer, som kommer, med det formål: At give kundskab i Guds Ord, om kristen-tro og kristenliv. Derigennem vil vi føre børnene og de unge til personlig tro på Jesus Kristus, til den kristne menighed og til tjeneste for Kristus i verden. (Formålsparagraffen fra MBUs vedtægter) 1. sæt spørgsmål: Hvad betyder det i praksis at vi takler udfordringer? Hvilke udfordringer taler vi om? I MBUs styrelse lægger vi følgende betydning i det: Hvis det betyder at vi ikke vil tillade noget at blive hindringer for at opfylde formålet, må det betyde, at vi taler åbent og ærligt om livet, og at vi forholder os konstruktivt og pragmatisk til de konfliktområder og dilemmaer vi nødvendig vis vil ramme ind i, når vi har med hinanden at gøre. Det siges, at vi vil give kundskab dvs. reel undervisning af og indsigt i hvad der er Guds skabelses, frelses- og livsplan. Eller med andre ord: det der skal til for at leve det gode liv som kristen: Først en personlig relation til den levende Gud, dernæst et tilhørsforhold til det lokale fællesskab af kristne og endelig en tjeneste i den verden vi er en del af. Der står ikke at vi gør det gennem selv at leve det, tværtimod understreges det at vi takler udfordringer, dvs. vi vil prøve at navigere i det spændingsfelt, der opstår, når syndige mennesker, skal overlevere det ideelle billede af Guds plan. 2. sæt spørgsmål: Hvilke karaktertræk hos en leder er særligt vigtige for at kunne leve op til formålsparagraffen? Hvilke karaktertræk er uforenelige med en tjeneste der skal opfylde formålsparagraffen?

9 Som ledere i MBU vil vi fremhæve følgende værdier som Guds oprindelige og gode plan for sund livsførelse: Spørgsmål til refleksion og drøftelse 1. Hvordan kan MBU fremhæve disse værdier? 2. Hvordan kan I lokalt fremhæve jeres værdier?

10 Vi ser Bibelen som Guds vejledning ti mennesket. 1: Frederik er vokset op i en familie, hvor bibelen altid har stået stærkt. Gennem hele opvæksten er det Israels folk særlige udvælgelse og kaldelse, som har præget forståelsen af livet. Frederiks drivkraft er en stærk forståelse af at mennesker fortabes, hvis de ikke køber hele pakken om Jesus som eneste frelsesvej, Guds skabelse af jorden på 7 dage og en dæmonisk verden som er livets ledestjerne, hvis man ikke aktivt har valgt Jesus. Frederik har været på en bibelskole med en konservativ og bogstavelig tolkning af bibelen og har tilsluttet sig en global kirke med en stærk påvirkning fra konservative kristne fra USA s midtvesten. Samtidig er Frederik medlem af den lokale Missionsforbundskirke, da han vil være tro overfor sin egen opfattelse af at man skal være aktiv der hvor man lever, så der er sammenhæng mellem ens gøren og laden i såvel verdslig som kirkelig sammenhæng. Frederik er også leder i den lokale teen-klub. Frederik er vellidt af sine gymnasiekammerater (3. g), om end de synes at hans synspunkter, som han gerne og højlydt diskuterer, er noget ude på et skråplan. Han har hver uge systematisk en opdatering på sin Facebook-profil, der med et bibelvers stiller skarpt på et (for ham) relevant emne. Sidste uge var der et citat fra Salmernes bog: Fra moders live kendte du mig. og efterfølgende en udlægning, der sluttede med ordene: Altså må man konstatere at kvinder som har valgt en provokeret abort er at betragte som mordere! 2: Inge er en sød og måske lidt naiv pige. Hun er 21 år og i gang med at finde ud af hvad hun skal bruge livet til efter en gymnasieeksamen. Er i øjeblikket pædagogmedhjælper, men har også arbejdet i det økologiske kollektiv Svanholm i ½ år og har været på rundrejse i Sydamerika nogle måneder. Inge tænker kun godt om andre mennesker og har rigtigt svært ved at forstå, at nogle skal frelses og andre ikke skal. Hun tænker, at det vigtige i bibelen må være det Jesus sagde. Faktisk er den eneste historie hun sådan for alvor har forstået, den hvor en kvinde er grebet i hor og Jesus ender med at sige til hende: Gå bort og synd ikke mere. Jeg fordømmer dig ikke. Med sin familie har hun kommet i kirken, men i hjemmet var kristendom og bibel ikke noget man talte så meget om eller praktiserede i det daglige. Da hun var 14 og midt i konfirmationsundervisningen blev hendes forældre skilt efter et par opslidende års dysfunktionelt ægteskab. På konfilejren som lå nogle måneder efter forældrenes skilsmisse blev hun overvældet af Guds kærlighed og besluttede sig for at leve sit liv med Jesus som sin allerbedste ven og fortrolige. En af de unge pigeledere fra lejren havde nogle rigtig gode og omsorgsfulde samtaler med hende og har holdt kontakt med hende lige siden og fungeret som en værdifuld mentor for Inge, så hun har holdt fast i sin beslutning om at være Jesu efterfølger. Fra konfirmationsundervisningen i Missionsforbundets kirke i Y-købing har hun fået indsigt i hele Bibelen og den sammenhæng der er mellem skabelse, frelsesplan og endetids tænkning, men det er ikke noget der optager hende til daglig. Hun reflekterer imidlertid en del over det hun hører andre sige og bliver ked af det hver gang hun hører tale om fortabelse og dom. På hendes Facebook profil kan man efter en LEAD weekend, hvor hun var med som hjælpeleder læse: Nu er jeg ved at komme mig, men jeg var godt nok ked af det i flere dage efter at have hørt om hvordan mennesker fortabes hvis de ikke tror Jesus blev født af en jomfru og døde på korset for at opstå 3 dage efter. Kan det virkelig passe, at den fantastiske lærdom som Jesus gir os kun er for dem som køber hele pakken? Er det vigtigste ikke at vi praktiserer næstekærlighed?

11 Vi søger at være forbilleder i ord og handling for børn og unge. 1: Frederik har en passion - ud over at studere Bibelen. Han elsker at rode med biler og bygge dem om så de kan køre fra hvem som helst, når som helst. På vejen hjem fra sidste LEAD lejr blev Frederik stoppet med 158 i timen på motorvejen over Fyn. På Frederiks facebook kan man nu læse. SHIT jeg var heldig at jeg nåede at få farten lidt ned og at det var i 130 km zonen. Nu fik jeg kun mit andet klip så er jeg nødt til at holde mig lige under klippegrænsen de næste 3 år 2: Frederiks gode ven Per køber på ingen måde Frederiks konservative udlægning af evangeliet. På den anden side er han gennem gymnasieårene blevet meget interesseret i kristendom og især det med den personlige relation til Gud som skaberen, som Frederik taler så meget om fylder rigtig meget. Per læser Søren Kierkegaard og deltager i diskussionsgrupper arrangeret i den lokale folkekirke, for at blive klogere på livet og troen. Per har aldrig fortalt Frederik, at han har taget imod Jesus som sin frelser, men han anerkender Jesus som Guds søn og Gud som den universelle kraft der har skabt og opretholder universet, som han ynder at formulere sig. Per er en formidabel igangsætter og har et rigtig godt tag på at lave aktiviteter med børn og teenagere. Frederik synes det kunne være super at have Per med som leder på Crozzroad og det kunne måske også åbne hans øjne for den mere personlige relation med Jesus, siger Frederik. Per er en livsnyder, som elsker byture med gutterne i sidste uge blev han tagget på et billede som hans kammerat havde lagt på nettet. Med synligt røde øjne og en bajer i den ene hånd holdt han armen om en storgrinende og temmelig nedringet pige.

12 Vi vil fremme en god og sund adfærd over for og mellem børn og unge, hvorfor vi siger fra, hvis vi ser grænseoverskridende adfærd. Det betyer bl.a. at vi tager hensyn til hinanden, sådan at alle har det godt, samt at vi tager afstand fra bagtalelse og groft sprogbrug. 1: Bente på 21 er med som leder på Crozzroad. En rigtig varm sommerdag møder hun op på stranden, som alle andre af pigerne iført en bikini. Inge synes det er vældig morsomt, at der på trussen står græsset må ikke betrædes, men det er tydeligt, at en del af de årige drenge ikke finder det morsomt, om end særdeles interessant. 2: Bente er også med i koret i aftenens lovsangsband. Der er god varme i salen og derfor har Inge taget en løs bluse med store åbne ærmer, der, når hun svinger sig til lovsangstonerne og med løftede arme priser Gud, giver frit udsyn til en tynd blonde-bh som gør alt andet end at skjule herlighederne. 3: Thomas skal stå for en aktivitet med rapelling. Han er uddannet som friluftsinstruktør og har alle papirer i orden. Thomas mener at man skal presse lidt på for at få folk til at udvikle sig. Louise er med på crozzroad for første gang og er en stille pige, som dog har vist sig at være rimelig frisk og med på lidt af hvert. På toppen af siloen de skal rapelle fra får hun dog kolde fødder og vil ikke være med. Thomas presser hende maximalt og før hun ved af det hænger hun over kanten og er ved at dø af skræk. Hun kommer sikkert ned, men oplevelsen sidder i hende og er meget negativ for hende. 4: Torsdag aften på crozzroad er en karismatisk prædikant inviteret. I løbet af aftenen bygger han en stærkt følelsesladet stemning op og mange lader sig rive med. Emnet er profetiske gaver og prædikanten inviterer folk som tror de har profetiens gave til at række hånden op. Da de har gjort det presser han dem hårdt til at komme op foran. Da de står der fortæller han, at nu skal hele forsamlingen bede og bagefter skal de som er kommet frem en for en fortælle hvilken profeti Gud har givet dem. 5: En af de praktiske teamledere er rigtig god til at underholde og fyrer mange sjove bemærkninger af i løbet af dagen. Ofte ved godmodigt drilleri og brug af sjove øgenavne. Desværre har han ikke så megen pli og menneskekundskab og derfor kommer han tit til at være sjov på bekostning af de unges svage punkter. Det har før været et problem at han gjorde nogle kede af det. Her til morgen har han ved morgenbordet, hvor hele bordet var fyldt af teenagere, fyret en af sine dumme bemærkninger af til Ejner som har en del mindreværdskomplekser pga. af sine fregner. Alle børnene legede ude i solen undtagen Ejner han skulle passe på sine fregner. Gruppelederen bemærker, at Ejner er ked af det og får forklaringen.

13 Vi reflekterer over vores levevaner (f.eks. vores forhold til kost, rygning, alkohol, medier og andre mennesker) og vi er bevidste om hvordan de påvirker os. 1: Asta på 24 har et stort hjerte for andre. Hun er selv en sårbar pige og netop det betyder, at hun kan noget helt særligt med de unge, som kæmper lidt med livet og selvværdet. For 2 år siden var hun indlagt i et psykiatrisk behandlingsforløb pga. depression og lavt selvværd. I den forbindelse blev hun behandlet med lægemiddel, som betød at hun tog ca 30 kg på. Inge er nu i en god balance i sit liv og kæmper for at få smidt de overflødige kg, men der er stadig 20 kg tilbage før hun vil blive betegnet som normalvægtig. Det gør det ikke nemmere, at hun samtidig kæmper med at kvitte smøgerne. På lejren er Inge daglig aftager af 3 x ½ ltr cola i slikboden og hun må 2-3 gange om dagen uden for lejren for at snuppe en smøg. På hendes facebook står: Ingen skal fortælle mig, hvad en danskers normal vægt er bevares, jeg ville da gerne af med lidt af flæsket, men cola er nu en god ting. 2: Jonas er stolt af sin six-pack og viser den gerne frem. Ingen er i tvivl om at han har meget ringe respekt for mennesker, der ikke kan kontrollere deres krop og gør noget for at passe den. Han træner selv målrettet og bruger megen tid på at være fit. Han læser om træning og kost og taler rigtig meget om det personlige ansvar for krop og helbred. Jonas er lidt af en sport-aholic og hans prioritering af tidsforbrug styres ret meget af fjernsynets tour-de-france og superligafodbold og egen træning. Jonas Facebook profil er netop opdateret med bemærkningen: Patetisk at læse om diabetes, kolesterol og hjerte-kar sygdomme. Stop klynkeriet og gør noget ved det selv. 3: Hanna har været på det økologiske driftsfællesskab Svanholm i ½ år Hun er meget optaget af at maden hun spiser er økologisk, at hun får de rigtige og naturlige vitaminer og at man ikke belaster naturen og dyrene unødvendigt. I forbindelse med en planlægning af LEAD weekend har Hanna meldt sig på madteamet og det har medført nogle skarpe diskussioner om hvad der skal/kan købes ind for det skrabede budget. Problemet er, at de gamle garvede lejrtanter mener der vil være en del teenagedrenge der går sultne i seng, hvis ikke de får nogle kartofler med sovs og rigeligt med kød, mens Inge siger at de må da bare lære at spise lidt mindre og at er det et problem må vi da bare hæve prisen på lejren. Hannas Facebook profil opdateres efter et planlægningsmøde med: Du er hvad du spiser vil du så spise svin?

14 Vi forvalter vores penge og talenter efter bedste evne og sund fornuft. 1: Louise går meget op i mode og tøj. På LEAD lejren var hun med i en workshop om DDM s internationale mission og talte varmt om at støtte børn i Rumænien, Ghana og andre steder hvor DDM er engageret, med kontakt, forbøn og indsamlinger. En af DDM s IM-sekretærer var med og fortalte om hvordan det i virkeligheden ikke er vores gode viljer, men kolde kontanter, der for alvor er brug for hvis man skal hjælpe i disse lande. Workshoppen gjorde et stort indtryk på de unge som deltog og der blev samlet 2.400,- kr ind til støtte ved en efterfølgende kollekt. Weekenden efter kunne man på Louises Facebook læse: Fik lige et flip i går. Smed 15 bluser ud nogle har jeg ikke engang brugt - og brugte så 3.000,- i Fields på flotte nye bluser Uhmmm, jeg elsker at shoppe. 2: Niels er en dygtig og målrettet mand. I en alder af 35 har han bygget en stærk og solid elektrikerforretning op. Samtidig har han fastholdt sit engagement i kirkens børne- og ungdomsarbejde og er hvert år med på sommerstævnets ONE som leder. Niels parkerer sin spritnye BMW 530 D til +1 million på campingpladsen sammen med stævnets største og mest luksuriøse campingvogn. Det er velkendt, at Niels tager på mindst 3 skiferier, enten med familien eller med drengene og mindst 1 gang om året er han på en eksklusiv jagtrejse i udlandet. Niels er meget nøjeregnende med at indkassere kørepenge for alle aktiviteter han laver i MBU og forhandler hvert år om en særlig lavere pris for deltagelse i sommerstævnet nu da han er ONE-leder. 3: Niels taler gerne og længe om sine investeringer det spænder vidt. Mange af dem er indskud i fuldt lovlige selskaber, der betyder at han udskyder sine skattebetalinger ved at få større fradrag. Derudover laver han ret spekulative investeringer i rente-swaps og bruger megen tid på at handle aktier på nettet. Han har betinget sig, at han kan være uden ansvar for aktiviteter på ONE hver dag fra 13-14, fordi han skal tilpasse sine aktieinvesteringer til dagens hændelser. På sin Facebook står der: Kom ikke og sig det ikke kan betale sig at kigge på sine papirer i nat tjente jeg lige ,- på Vestas uden at røre en finger.

15 Vi løfter ægteskabet frem, som Guds gode ordning for samliv. 1: Efter Inge kom hjem fra Sydamerika sammen med kæresten Bent, som hun har boet sammen med i de sidste 2½ år, har der været lidt knuder i forholdet, fordi hun har haft det skidt. Nu - 1 måned efter har Inge netop konstateret, at årsagen til hendes ubehag ikke er en sygdom hun har erhvervet sig i Sydamerika, men skyldes at hun er blevet gravid. Sammen med Bent har hun været igennem nogle svære samtaler. Bent har presset på for at hun skulle få en abort, for det kommer ret meget på tværs af deres planer, men Inge har holdt fast i at det vil hun under ingen omstændigheder være med til. Inge skal være leder på crozzroad som hun har været det de sidste 3 år - og har på et ledermøde fortalt om sine lykkelige omstændigheder og har også sagt, at det vil betyde rigtig meget for hende at være med på lejren selvom hun måske ikke kan yde 100 %. Samtidig har hun med kernegruppen af ledere i fortrolighed fortalt, at hun simpelthen ikke ved om Bent vil deres forhold længere, nu da hun mod hans vilje har besluttet, at beholde barnet. 2: Kirsten er en af de gamle trofaste lejrtanter, der har været med i mange år. Hun elsker at skabe hygge i køkkenet og får mange gode samtaler med de lidt stille eller skæve unge, som ofte lister sig ind i køkkenet og får en sludder om livet, troen og det de hører til aftenmøderne. Kirsten var ikke med sidste år, fordi hendes mand gennem 18 år helt uden varsel havde forladt hende (og kirken) til fordel for en yngre model. Nu har hun fået styr på sit liv igen og er netop blevet kæreste med Jens fra kirken, som blev skilt for 7 år siden. På hendes Facebook kan man læse: tænk at der er lys på den anden side af sådan en omgang Jens har netop friet til mig og jeg har sagt ja. 3: Kenneth har i mange år kæmpet med sit forhold til piger. Han har netop erkendt, at hans problem formentlig er, at han er homoseksuel. Det er ikke noget han prøver at skjule, men heller ikke noget han ønsker at skilte med. Han har fortalt ledergruppen om det og har samtidig sagt, at han naturligvis ved det ikke er i overensstemmelse med Bibelens ord og derfor er ved at indstille sig på at skulle leve sit liv alene. 4: Emma på 32 har et barn på 9, der kommer i kirkens juniorklub. Hun har haft en del dårlige erfaringer med mænd og har derfor valgt at leve alene. Imidlertid vil hun gerne have flere børn og er derfor blevet insemineret for 6 måneder siden og er nu flot gravid. Hun tilbyder at være med på junior lejren for at støtte op om det store og vigtige arbejde som kirken gør for hendes datter. Emma er meget udadvendt og åben og datteren fortæller gerne og uopfordret at hendes kommende lillebror er lavet nede på klinikken fordi hendes mor ikke kan finde en mand der dur. 5: Alle har vel mere eller mindre kunnet se det, men nu er det blevet en virkelighed. Den mandhaftige Line, som i årevis har været en af yndlingslederne fordi hun altid var fuld af sjov og ballade, er sprunget ud som lesbisk og er netop blevet borgerligt viet med sin Ursula. Line kommer i kirken markens liljer, der samler sårede homoseksuelle som vil være tro både overfor deres seksuelle tilbøjelighed og deres tro på en levende Gud, som kirken ynder at beskrive det. Vi taler med rigtigt mange mennesker der for alvor er blevet såret i deres oprindelige kirke siger Markens liljer på deres hjemmeside. Line kan fint sige ja til at hendes livsførelse ikke er i overensstemmelse med den ideelle plan som Gud fra skabelsen havde tænkt. På sin Facebook skriver hun dog: Jeg har virkelig kæmpet imod og prøvet at blive forelsket i en mand, men er kommet til den erkendelse, at når Gud nu har skabt mig, så jeg tiltrækkes af kvinder, må jeg være tro overfor mig selv og kaste mig ud i den kærlighed som Gud har gjort mulig for mig.

16 Vi vil stræbe efter at være tilknyttet et lokalt menighedseller trosfællesskab. 1: Jens er familiefar og har i en del år været en af de bærende kræfter på konfi-lejrene. Han er en fantastisk formidler af det kristne budskab. Hjemme i sin menighed har der de sidste år været en konflikt, som betyder, at Jens og hans familie har set sig nødt til at melde sig ud af den lokale DDM-menighed. Familien kan ikke se sig selv som medlemmer af hverken folkekirken eller den lokale pinsekirke og da der er mere end 100 km til den nærmeste anden DDM-menighed giver det ikke rigtigt mening at melde sig ind der. Jens er derfor pt. kirkeløs kristen i alle fald på papiret og vel også i praksis. Godt nok kommer børnene i juniorklubben, men der går måneder mellem at hele familien tager til gudstjeneste en søndag. 2: Frank er i forbindelse med sin uddannelse flyttet fra København til Århus. Århus Valgmenighed samler rigtigt mange unge og derfor deltager Frank i denne menigheds liv. Han har ikke meldt sig ind endnu men han har meldt sig ud af Vanløse frikirke, hvor han ellers er vokset op og stadig har en del gode venner som også er med i lederstaben på diverse lejre. 3: Linus synes at kirke er spild af tid. For ham giver det fint mening at være en del af Guds universelle kirke. Man bliver vel ikke mere kristen af at være en del af et fællesskab siger han. Linus har modtaget den undervisning der skal til og melder klart ud at han ser sig selv som en vigtig del af et tjenende fællesskab på lejrene men at han absolut ikke ser nogen værdi i at være en del af et lokalt kirkefællesskab.

Nyt og inspiration fra Missionsforbundets Børn og Unge

Nyt og inspiration fra Missionsforbundets Børn og Unge uge 04 jan 2014 Nyt og inspiration fra Missionsforbundets Børn og Unge I dette nyhedsbrev - Børnestævne 2014? Hvem vil være MBU s KIDZ koordinator? - Værdier for fællesarbejdet i MBU. Hvad betyder det

Læs mere

11. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 31. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 15/434/436/151//582/439/681/122

11. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 31. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 15/434/436/151//582/439/681/122 1 11. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 31. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 15/434/436/151//582/439/681/122 Åbningshilsen Vi er i kirke på sensommerens sidste dag. Festugen er begyndt,

Læs mere

3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en

3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en 3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en Egentlig et fint og smukt lille puslespil. Ikke sandt. Der er bare det ved det, at der mangler en brik. Sådan som vores tema lyder i dag: der mangler en.

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 15-11-2015 Prædiken til 24.s.e.trinitatis 2015. Prædiken til 24.søndag efter trinitatis 2015 Tekst. Matt. 9,18-26..

Lindvig Osmundsen Side 1 15-11-2015 Prædiken til 24.s.e.trinitatis 2015. Prædiken til 24.søndag efter trinitatis 2015 Tekst. Matt. 9,18-26.. Lindvig Osmundsen Side 1 15-11-2015 Prædiken til 24.søndag efter trinitatis 2015 Tekst. Matt. 9,18-26.. Det var sådan lidt underligt at vælge første salme til gudstjenesten i dag. Jeg skulle måske have

Læs mere

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ...

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ... 1 Konfirmationer 2014.... Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 Gud, tak for, at du har vist os kærligheden, som det aller vigtigste i livet. Giv os troen og håbet og

Læs mere

død på korset for som en skrotsamler at samle alt og alle op, så intet og ingen bliver ladt tilbage eller i stikken.

død på korset for som en skrotsamler at samle alt og alle op, så intet og ingen bliver ladt tilbage eller i stikken. Gud, overbevis os om, at du er den, du er og lad din sandhed frigøre os, så vi bliver virkelig frie ved din elskede Søn, Jesus Kristus. Amen. Tekst: Joh 8.31-36 1 Reformatoren Martin Luther spurgte aldrig

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 30. marts 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 30. marts 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 30. marts 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække Salmer DDS 496: Af dybsens nød, o Gud, til dig DDS 289: Nu bede vi den

Læs mere

Prædiken til 3. s. efter helligtrekonger, Luk 17,5-10. 2. tekstrække

Prædiken til 3. s. efter helligtrekonger, Luk 17,5-10. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 26. januar 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. s. efter helligtrekonger, Luk 17,5-10. 2. tekstrække Salmer DDS 52: Du, Herre Krist, min frelser est Dåb: DDS 448:

Læs mere

OMVENDELSE Den samaritanske kvinde ved brønden Johannes evang. 4.5-26

OMVENDELSE Den samaritanske kvinde ved brønden Johannes evang. 4.5-26 2. s efter hellig tre konger 2014 ha. OMVENDELSE Den samaritanske kvinde ved brønden Johannes evang. 4.5-26 Jeg har altid syntes, at det var ærgerligt, at afslutningen, på mødet mellem den samaritanske

Læs mere

1. søndag efter trinitatis 7. juni 2015

1. søndag efter trinitatis 7. juni 2015 Kl. 9.00 Kl. 10.00 Ravsted Kirke Burkal Kirke (kirkekaffe) Tema: Barmhjertighed Salmer: 745, 696; 692, 372 722, 494, 685; 614, 671 Evangelium: Luk. 16,19-31 Gudsfrygt belønnes, og ugudelighed får sin straf.

Læs mere

DIALOG # 5 HVORDAN SKAL MAN FORHOLDE SIG TIL EN SJOV BEMÆRKNING, DER KAN VIRKE SÅRENDE PÅ ANDRE?

DIALOG # 5 HVORDAN SKAL MAN FORHOLDE SIG TIL EN SJOV BEMÆRKNING, DER KAN VIRKE SÅRENDE PÅ ANDRE? DIALOG # 5 HVORDAN SKAL MAN FORHOLDE SIG TIL EN SJOV BEMÆRKNING, DER KAN VIRKE SÅRENDE PÅ ANDRE? OM TRIVSEL PÅ SPIL EN GOD DIALOG De følgende sider er et redskab til at få talt om, hvordan I i fællesskab

Læs mere

appendix Hvad er der i kassen?

appendix Hvad er der i kassen? appendix a Hvad er der i kassen? 121 Jeg går meget op i, hvad der er godt, og hvad der ikke er. Jeg er den første til at træde til og hjælpe andre. Jeg kan godt lide at stå i spidsen for andre. Jeg kan

Læs mere

13. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 14. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 736/434/683/179//365/439/469/373

13. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 14. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 736/434/683/179//365/439/469/373 1 13. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 14. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 736/434/683/179//365/439/469/373 Åbningshilsen Efter højmessen sørger en af vore frivillige for kirkefrokost, så

Læs mere

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud Dåb: DDS 448: Fyldt af

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

Prædiken til rytmisk gudstjeneste, Matt 18,23-35. Tema: Guds nåde

Prædiken til rytmisk gudstjeneste, Matt 18,23-35. Tema: Guds nåde 1 Grindsted Kirke Søndag d. 29. september 2013 kl. 16.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til rytmisk gudstjeneste, Matt 18,23-35. Tema: Guds nåde 2 Liturgi Video Sl 23 PRÆLUDIUM: Amazing Grace på orgel Velkommen

Læs mere

Studie. Den nye jord

Studie. Den nye jord Studie 16 Den nye jord 88 Åbningshistorie Jens er en af mine venner. Jeg holder meget af ham, men han er tja nærig. Jeg bryder mig ikke om at sige det på den måde, men siden hans kone Jane sagde det rent

Læs mere

15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661

15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661 1 15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661 Åbningshilsen For en måned siden begyndte 21 nye konfirmander fra Forældreskolens

Læs mere

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11.

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 1 Juleaften hører vi om glæden for hele folket og så kan skeptikerne tilføje: - hvis man da ellers kan tro på nogle overtroiske hyrder. I fasten hører vi om Jesu

Læs mere

Sidste søndag i kirkeåret 23. november 2014

Sidste søndag i kirkeåret 23. november 2014 Kl. 10.00 Kl. 14.00 Burkal Kirke Tinglev Kirke Tema: Hvile hos Jesus Salmer: 403, 380, 603; 277, 430 403, 666; 66, 431 Evangelium: Matt. 11,25-30 Jesus priser sin himmelske far, fordi han har åbenbaret

Læs mere

2. søndag i fasten I. Sct. Pauls kirke 1. marts 2015 kl. 10.00. Salmer: 446/38/172/410//158/439/557/644. Åbningshilsen

2. søndag i fasten I. Sct. Pauls kirke 1. marts 2015 kl. 10.00. Salmer: 446/38/172/410//158/439/557/644. Åbningshilsen 1 2. søndag i fasten I. Sct. Pauls kirke 1. marts 2015 kl. 10.00. Salmer: 446/38/172/410//158/439/557/644 Åbningshilsen Vi er kommet til anden søndag i fasten. For at det kan blive forår, må vi gennemleve

Læs mere

Prædiken Frederiksborg Slotskirke Jørgen Christensen 30. august 2015 13.s.e. Trin. Lukas 10,23-37 Salmer: 750-69 v.1-4 -683 52-697 --- Godmorgen.

Prædiken Frederiksborg Slotskirke Jørgen Christensen 30. august 2015 13.s.e. Trin. Lukas 10,23-37 Salmer: 750-69 v.1-4 -683 52-697 --- Godmorgen. Prædiken Frederiksborg Slotskirke Jørgen Christensen 30. august 2015 13.s.e. Trin. Lukas 10,23-37 Salmer: 750-69 v.1-4 -683 52-697 Godmorgen. I Slotskirken står vi op, når vi synger salmer, vi sidder ned,

Læs mere

Kerneværdi 4 - Vi vil leve i kærlighed

Kerneværdi 4 - Vi vil leve i kærlighed Ledervejledning er et ledermateriale, som du som teenleder, konfirmandleder, forkynder, eller dig som har andet arbejde med teenagere, kan bruge og finde inspiration i. Vi har som mål for vores TeenTools,

Læs mere

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Case til punktet kl. 13.45: Det tværfaglige arbejde øves på baggrund af en fælles case, som fremlægges af ledelsen

Læs mere

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 2.s.e.hel3konger.2015.docx 18-01-2015 side 1. Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11.

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 2.s.e.hel3konger.2015.docx 18-01-2015 side 1. Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11. 18-01-2015 side 1 Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11. Moral eller evangelium. Evangelium betyder det glædelige budskab. En kinesisk lignelse fortæller om et andet bryllup.

Læs mere

Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække

Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 27. april 2014 kl. 10.00 Konfirmation Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække Salmer og sange DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud

Læs mere

Studie. Kirken & dens mission

Studie. Kirken & dens mission Studie 21 Kirken & dens mission 116 Åbningshistorie Seks personer stod tavse og kiggede på, da han i fuld fart kørte fra gerningsstedet. To kvinder var på vej ud af et stormagasin med tunge indkøbsposer

Læs mere

At forsage er at sige nej eller at afvise noget. Når vi forsager djævelen, siger vi dermed nej til alt det onde vi siger fra over for verdens

At forsage er at sige nej eller at afvise noget. Når vi forsager djævelen, siger vi dermed nej til alt det onde vi siger fra over for verdens At forsage er at sige nej eller at afvise noget. Når vi forsager djævelen, siger vi dermed nej til alt det onde vi siger fra over for verdens ondskab, selvom vi godt ved, at den findes. Djævelen er Guds

Læs mere

1. samling Hvorfor luthersk? Er det ikke nok at være kristen?

1. samling Hvorfor luthersk? Er det ikke nok at være kristen? 1. samling Hvorfor luthersk? Er det ikke nok at være kristen?»først og fremmest beder jeg om, at man vil tie med mit navn og ikke kalde sig lutherske, men kristne. Hvad er Luther? Læren er dog ikke min

Læs mere

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg Vi er en familie -4 Stå sammen i sorg Mål: Børn lærer, at det er godt at stå sammen, når tingene er svære. De opmuntres til at tage hensyn, vise omsorg for og til at trøste andre. De opmuntres også til

Læs mere

Jeg tror, vi er rigtig mange, der har prøvet sådanne reaktionsmønstre på egen krop, enten som offer eller som

Jeg tror, vi er rigtig mange, der har prøvet sådanne reaktionsmønstre på egen krop, enten som offer eller som Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 14. april 2017 Kirkedag: Langfredag/A Tekst: 1 Mos 22,1-18; Es 52,13-53,12; Mk 15,20-39 Salmer: SK: 195 * 189 * 191 * 188,1-2 * 192 LL: samme Nogle gange,

Læs mere

Du må være med! -2. Den, der ikke rigtig hører til

Du må være med! -2. Den, der ikke rigtig hører til Du må være med! -2 Den, der ikke rigtig hører til Mål: Det er ubehageligt at blive holdt udenfor. Men Jesus holder ingen udenfor. Han inkluderer hvert eneste menneske. Børnene må komme til den overbevisning,

Læs mere

Gruppeopgave til bibeltime 1

Gruppeopgave til bibeltime 1 Gruppeopgave til bibeltime 1 Opgave 1: Johannes pegede på Jesus! Hvordan ser du ham? (individuel opgave) 1. Hvilke af nedenstående ord passer på dit billede af Jesus? Sæt en ring omkring de ord, som passer

Læs mere

Prædiken til 18. søndag efter trinitatis, Matt. 22,34-46. 1. tekstrække

Prædiken til 18. søndag efter trinitatis, Matt. 22,34-46. 1. tekstrække 1 Urup Kirke. Søndag d. 29. september 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 18. søndag efter trinitatis, Matt. 22,34-46. 1. tekstrække Salmer DDS 2: Lover den Herre, den mægtige konge med ære

Læs mere

Prædiken til 2. pinsedag, Joh 3,16-21. 1. tekstrække

Prædiken til 2. pinsedag, Joh 3,16-21. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Mandag d. 20. maj 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 2. pinsedag, Joh 3,16-21. 1. tekstrække Salmer DDS 291: Du, som går ud fra den levende Gud DDS 20: Jeg ser dit kunstværk,

Læs mere

Referat DropIN Aarhus

Referat DropIN Aarhus Referat DropIN Aarhus Velkomst v/ René Bidstrup Ordstyrer: Cecilie Kuhr Introduktion og regler v/ Cecilie Kuhr Paneldebat og resultater af workshops Mig og min kirke SITUATION: Kirken er en bygning og

Læs mere

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om.

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om. 1 Prædiken til konfirmation 27. april kl. 11.00 749 I østen stiger solen op 17 Altmægtige og kære Gud (udvalgte vers) 70 Du kom til vor runde jord 439 O, du Guds lam 15 Op al den ting Hvor meget fik du?

Læs mere

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen 5 selvkærlige vaner - en enkelt guide til mere overskud Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen Birgitte Hansen Copyright 2013 Birgitte Hansen, all rights

Læs mere

Men det er samtidigt Guds svar. Bøn er på én gang at råbe sin glæde og sin fortvivlelse ud til Gud og samtidigt, i det, at høre hvad han har at sige.

Men det er samtidigt Guds svar. Bøn er på én gang at råbe sin glæde og sin fortvivlelse ud til Gud og samtidigt, i det, at høre hvad han har at sige. Søndag d. 10. maj 2015, kl. 10.00, Gottorp Slots Kirke, Slesvig 5. s. e. påske, Johs. 16, 23b-28 I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. Jeg vil bede Jer rejse Jer og høre evangeliet til i dag,

Læs mere

Sognepræst Christian de Fine Licht 11. s. e. Trin. 31/8 2014 - Haderslev Domkirke 10.00 745 396 482 / 151 472 518 Dette hellige evangelium skriver

Sognepræst Christian de Fine Licht 11. s. e. Trin. 31/8 2014 - Haderslev Domkirke 10.00 745 396 482 / 151 472 518 Dette hellige evangelium skriver Sognepræst Christian de Fine Licht 11. s. e. Trin. 31/8 2014 - Haderslev Domkirke 10.00 745 396 482 / 151 472 518 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas (Luk 7,36-50): En af farisæerne indbød

Læs mere

Pinsedag 4. juni 2017

Pinsedag 4. juni 2017 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Gud i os Salmer: 290, 287, 286; 291, 474, 309 Evangelium: Joh. 14,22-31 "Herre, hvordan kan det være at du vil give dig til kende for os, men ikke for verden?" Ja, hvordan

Læs mere

20. seftr Matt 22,1-14.Vigtigere end det vigtige

20. seftr Matt 22,1-14.Vigtigere end det vigtige 20. seftr Matt 22,1-14.Vigtigere end det vigtige Tonen er skarp i dag. Konflikten mellem Jødernes ledere og Jesus stiger i intensitet. Det er den sidste hektiske uge i Jerusalem. Jesus ved, hvordan det

Læs mere

Ledervejledning. God fornøjelse med materialet. IMU - Indre Missions Ungdom

Ledervejledning. God fornøjelse med materialet. IMU - Indre Missions Ungdom Ledervejledning TeenTools Katekismus er et ledermateriale som du som teenleder, konfirmandleder, forkynder eller dig som har andet arbejde med teenagere kan bruge og finde inspiration i. Vi siger forkyndelse

Læs mere

Prædiken til 16. s. e. trin. kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til 16. s. e. trin. kl. 10.00 i Engesvang 1 Prædiken til 16. s. e. trin. kl. 10.00 i Engesvang 754 Se nu stiger solen 448 - fyldt af glæde 33 Han som har hjulpet hidindtil - på Et trofast hjerte 245 - Opstandne Herre, du vil gå - på Det dufter

Læs mere

Gud taler til mennesker -1

Gud taler til mennesker -1 Gud taler til mennesker -1 Gud taler til børn Mål: Børnene opdager, at Gud taler til mennesker og deler sine hemmeligheder med dem, der søger ham, ærer ham og holder sig tæt til ham. Børnene får forståelse

Læs mere

ibelong Er vi fælles om at være alene?

ibelong Er vi fælles om at være alene? ibelong Er vi fælles om at være alene? Formål: Teenagerne skal se, at de ikke står alene midt i deres liv med både op- og nedture. De er en del af et kristent fællesskab på flere måder. Forslag til programforløb:

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Studie. Ægteskab & familie

Studie. Ægteskab & familie Studie 19 Ægteskab & familie 102 Åbningshistorie Det lille, runde morgenmadsbord var fanget midt mellem det vrede par. Selv om der kun var en meter imellem dem, virkede det som om, de kiggede på hinanden

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 16,19-31

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 16,19-31 1 1.søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 7. juni 2015 kl. 10.00. Koret Voices fra Sct. Pauli kyrka, Göteborg medvirker. Salmer: 745/434/685,v.4/614,v.1-5// 614,v.6-9/439/41/13. Åbningshilsen Hjertelig

Læs mere

Prædiken til 1. s. i fasten 2014 kl. 16.00

Prædiken til 1. s. i fasten 2014 kl. 16.00 1 Prædiken til 1. s. i fasten 2014 kl. 16.00 336 Vor Gud han er så fast en borg 698 Kain hvor er din bror 495 Midt i livet er vi stedt 292 Kærligheds og sandheds Ånd 439 O, du Guds lam 412 v. 5-6 som brød

Læs mere

Tekster: Sl 27,1-5, Rom 3,19-22a, Matt 2,13-23

Tekster: Sl 27,1-5, Rom 3,19-22a, Matt 2,13-23 Tekster: Sl 27,1-5, Rom 3,19-22a, Matt 2,13-23 Salmer: 122 Den yndigste 117 En rose så jeg 114 Hjerte løft 125 Mit hjerte altid vanker (438 Hellig) Kun i Vejby 109.5-6 (Som natten aldrig) 103 Barn Jesus

Læs mere

15. søndag efter trinitatis 13. september 2015

15. søndag efter trinitatis 13. september 2015 Kl. 9.00 Kl. 14.00 Burkal Kirke Tinglev Kirke Tema: Ubekymrethed Salmer: 750, 42; 41, 31 15, 369; 41, 31 Evangelium: Matt. 6,24-34 "End ikke Salomo i al sin pragt var klædt som en af dem" Der var engang

Læs mere

Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække

Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække 1 Nollund Kirke Torsdag d. 5. maj 2016 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække Salmer DDS 267: Vær priset, Jesus Krist, Guds lam DDS 251: Jesus, himmelfaren

Læs mere

endegyldige billede af, hvad kristen tro er, er siger nogen svindende. Det skal jeg ikke gøre mig til dommer over.

endegyldige billede af, hvad kristen tro er, er siger nogen svindende. Det skal jeg ikke gøre mig til dommer over. Mariæ Bebudelsesdag, den 25. marts 2007. Frederiksborg slotskirke kl. 10. Tekster: Es. 7,10-14: Lukas 1,26-38. Salmer: 71 434-201-450-385/108-441 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Læs mere

Trinitatis søndag 31. maj 2015

Trinitatis søndag 31. maj 2015 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: At komme ind i Guds rige Salmer: 723, 356, 416; 582, 6 Evangelium: Joh. 3,1-15 Mange har i tidens løb spekuleret på hvorfor Nikodemus kom til Jesus om natten. Nikodemus var

Læs mere

Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke. Salmer: 236 305 224 // 241 227 235. Maria Magdalene ved graven

Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke. Salmer: 236 305 224 // 241 227 235. Maria Magdalene ved graven Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke Salmer: 236 305 224 // 241 227 235 Maria Magdalene ved graven 1. Jeg har igennem årene mødt mange enker og enkemænd, men nok mest enker, som har fortalt

Læs mere

Søndag seksagesima 2015 Hurup

Søndag seksagesima 2015 Hurup Søndag seksagesima 2015 Hurup Markus 4, 1-20 Herre, lær mig at lytte til det, du vil med mig, og gør mig fri af det, som binder mig til mit eget. AMEN Moar! kaldte den ene af drengene. Mor var ude i køkkenet.

Læs mere

Bruger Side Prædiken til 11.s.e.trinitatis Prædiken til 11. søndag efter trinitatis Tekst. Lukas 18,9-14.

Bruger Side Prædiken til 11.s.e.trinitatis Prædiken til 11. søndag efter trinitatis Tekst. Lukas 18,9-14. Bruger Side 1 27-08-2017 Prædiken til 11. søndag efter trinitatis 2017. Tekst. Lukas 18,9-14. Vi sammenligner os med hinanden. Måske går vi ikke ligefrem i Kirken og gør det, vi gå på de sociale medier.

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Første søndag efter påske Prædiken af Lise Rind 1. TEKSTRÆKKE

Første søndag efter påske Prædiken af Lise Rind 1. TEKSTRÆKKE Første søndag efter påske Prædiken af Lise Rind 1. TEKSTRÆKKE I tirsdags lige efter påske, stod jeg og ventede på toget på Ålborg Station. Jeg havde forinden gået igennem Kildeparken og set en flok dranker

Læs mere

Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække. Nollund Kirke Søndag d. 6. marts 2016 kl. 11.00 Steen Frøjk Søvndal

Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække. Nollund Kirke Søndag d. 6. marts 2016 kl. 11.00 Steen Frøjk Søvndal 1 Nollund Kirke Søndag d. 6. marts 2016 kl. 11.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække Salmer DDS 736: Den mørke nat forgangen er (mel: Winding) Dåb DDS 448,1-3

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

Oversigt over temaer. 1. Lær hinanden at kende. 2. En Gud derude. 3. Gud hernede. 4. Hvorfor kom Jesus?

Oversigt over temaer. 1. Lær hinanden at kende. 2. En Gud derude. 3. Gud hernede. 4. Hvorfor kom Jesus? Oversigt over temaer 1. Lær hinanden at kende Målet med denne samling er at have det sjovt og lære hinanden at kende. For at både du og teenagerne skal få mest muligt ud af tiden med Teentro er det vigtigt,

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Tekst: Es 45,5-12;1. kor 1,18-25; Mark 4,26-32 Og Jesus sagde:»med Guds rige er det ligesom

Læs mere

Indledning. Lidelsens problem er nok den største enkeltstående udfordring for den kristne tro, og sådan har det været i hver eneste generation.

Indledning. Lidelsens problem er nok den største enkeltstående udfordring for den kristne tro, og sådan har det været i hver eneste generation. Indledning Lidelsens problem er nok den største enkeltstående udfordring for den kristne tro, og sådan har det været i hver eneste generation. John Stott Det var en dejlig søndag morgen lige efter gudstjenesten.

Læs mere

Anna Monrad, Ubberup Valgmenighed: Prædiken til 1. søndag i advent 2015

Anna Monrad, Ubberup Valgmenighed: Prædiken til 1. søndag i advent 2015 Anna Monrad, Ubberup Valgmenighed: Prædiken til 1. søndag i advent 2015 Advent handler som bekendt om forventning. De fleste af os kan godt lide, når alt går, som vi havde forventet. Så føler vi, at vi

Læs mere

Skærtorsdag. Sig det ikke er mig!

Skærtorsdag. Sig det ikke er mig! Skærtorsdag Sig det ikke er mig! Matthæus 26, 17-30 fra DNA Disciplene har lige sat sig til bords med Jesus, for at spise et festmåltid sammen. Det er højtid. Alle er fyldt med festglæde. Jesus rejser

Læs mere

teentro Oversigt over temaer 1. Lær hinanden at kende 2. En Gud derude 3. Gud hernede 4. Hvorfor kom Jesus? frikirkelig konfirmation

teentro Oversigt over temaer 1. Lær hinanden at kende 2. En Gud derude 3. Gud hernede 4. Hvorfor kom Jesus? frikirkelig konfirmation teentro frikirkelig konfirmation Oversigt over temaer 1. Lær hinanden at kende Målet med denne samling er at have det sjovt og lære hinanden at kende. For at både du og teenagerne skal få mest muligt ud

Læs mere

Prædiken til trinitatis søndag, Matt 28,16-20. 2. tekstrække

Prædiken til trinitatis søndag, Matt 28,16-20. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 15. juni 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til trinitatis søndag, Matt 28,16-20. 2. tekstrække Salmer DDS 356: Almagts Gud, velsignet vær DDS 289: Nu bede vi den Helligånd

Læs mere

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Joh 4,5-26. Bøn. Lad os bede. Kom til os, Gud, og giv os liv fra kilder uden for os selv! (DDS 367, v.1) Amen.

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Joh 4,5-26. Bøn. Lad os bede. Kom til os, Gud, og giv os liv fra kilder uden for os selv! (DDS 367, v.1) Amen. 2.søndag efter helligtrekonger II. Sct. Pauls kirke 19. januar 2014 kl. 10.00. Salmer: 123/31/138/596//441/439/326/308 Uddelingssalme: se ovenfor: 326 Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Joh 4,5-26

Læs mere

Suzettes Verden Test: Er du klar til date-med-succes? www.suzettesdatingguide.dk

Suzettes Verden Test: Er du klar til date-med-succes? www.suzettesdatingguide.dk Suzettes Verden Test: Er du klar til date-med-succes? www.suzettesdatingguide.dk Om du er klar til date-med-succes afhænger af om du har gjort dit hjemmearbejde! Nu ønsker Suzette ikke at optræde som din

Læs mere

Tekster: Sl 22,22b-32, ApG 10,34-41, Luk 24,13-35. Salmer:

Tekster: Sl 22,22b-32, ApG 10,34-41, Luk 24,13-35. Salmer: Tekster: Sl 22,22b-32, ApG 10,34-41, Luk 24,13-35 Salmer: Rødding 9.00 241 Tag det sorte kors 242 Hører I som græde 243 Luk øjne op, al kristenhed 249 Hvad er det at møde Lihme 10.30 241 Tag det sorte

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015.docx. 09-08-2015 side 1. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015 Luk. 19,41-48.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015.docx. 09-08-2015 side 1. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015 Luk. 19,41-48. 09-08-2015 side 1 Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015 Luk. 19,41-48. Teksten giver et billede hvor Jesus er placeret midt i datidens religiøse centrum. Der talte Jesus et Ord. Et ord som nu er gentaget

Læs mere

8.s.e.trin.A. 2015 Matt 7,15-21 Salmer: 402-300-336 390-398-666 Vogt jer for de falske profeter, siger Jesus. Så sidder I måske en forventning om, at

8.s.e.trin.A. 2015 Matt 7,15-21 Salmer: 402-300-336 390-398-666 Vogt jer for de falske profeter, siger Jesus. Så sidder I måske en forventning om, at 8.s.e.trin.A. 2015 Matt 7,15-21 Salmer: 402-300-336 390-398-666 Vogt jer for de falske profeter, siger Jesus. Så sidder I måske en forventning om, at jeg skal udpege den og den som falsk profet. Dér må

Læs mere

3. søndag efter påske

3. søndag efter påske 3. søndag efter påske Salmevalg Se, nu stiger solen, 754 I døden Jesus blunded, 221 Stat op, min sjæl, i morgengry, 224 En liden stund, 540 Nu takker alle Gud, 11 Dette hellige evangelium skriver evangelisten

Læs mere

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål.

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål. Omkring døbefonten Svar på nogle meget relevante spørgsmål. *** Og de bar nogle små børn til Jesus, for at han skulle røre ved dem; disciplene truede ad dem, men da Jesus så det, blev han vred og sagde

Læs mere

Jeg vil se Jesus -1. Johannes Døberen ser Jesus.

Jeg vil se Jesus -1. Johannes Døberen ser Jesus. Jeg vil se Jesus -1 Johannes Døberen ser Jesus. Mål: Vi vil skabe forventning i børnene. Forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Gennem undervisningen vil

Læs mere

Prædiken til 2.søndag efter trinitatis Tekst. Lukas 14,25-35.

Prædiken til 2.søndag efter trinitatis Tekst. Lukas 14,25-35. 05-06-2016 side 1 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2016. Tekst. Lukas 14,25-35. Det er en dårlig reklame tekst for kristendommen vi lige har læst. Ingen ville skrive sådan i en annonce eller i en

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

I Aastrup: 747: Lysets engel 291: Du, som går ud fra den levende Gud 331: Uberørt at byen travlhed 321: O kristelighed 29: Spænd over os

I Aastrup: 747: Lysets engel 291: Du, som går ud fra den levende Gud 331: Uberørt at byen travlhed 321: O kristelighed 29: Spænd over os 5. søndag efter trinitatis Læsninger: Jer 1, 4-9 1. Pet 2, 4-10 Matt 16, 13-26 Salmer: Kære jer Salmerne til søndag bliver: I Vonsbæk: 747: Lysets engel 448: Fyldt af glæde 674 v. 2 og 7: Sov sødt barnlille

Læs mere

Prædiken, d. 12/4-2015 i Hinge Kirke kl. 9.00 og Vinderslev Kirke kl. 10.30. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes:

Prædiken, d. 12/4-2015 i Hinge Kirke kl. 9.00 og Vinderslev Kirke kl. 10.30. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: Prædiken, d. 12/4-2015 i Hinge Kirke kl. 9.00 og Vinderslev Kirke kl. 10.30. Salmer; 403, 221, 218/ 248, 234, 634 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: Korsvar Om aftenen den samme dag,

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 6.s.e.trinitatis 2015.docx 12-07-2015. side 1. Prædiken til 6.s.e.trinitatis 2015. Tekst. Matt. 5,20-26.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 6.s.e.trinitatis 2015.docx 12-07-2015. side 1. Prædiken til 6.s.e.trinitatis 2015. Tekst. Matt. 5,20-26. side 1 Prædiken til 6.s.e.trinitatis 2015. Tekst. Matt. 5,20-26. Ord udgør en meget stor og vigtig del af vores liv. Man kan næsten sige det, at ord er liv. Nogen af os er snakker meget, andre snakker

Læs mere

Den, der ikke er med mig, er imod mig, og den, der ikke samler med mig, spreder.

Den, der ikke er med mig, er imod mig, og den, der ikke samler med mig, spreder. 1 Engang var Jesus ved at uddrive en dæmon, som var stum. Da dæmonen var faret ud, begyndte den stumme at tale, og folkeskarerne undrede sig. Men nogle af dem sagde:»det er ved dæmonernes fyrste, Beelzebul,

Læs mere

Prædiken til 9. søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke 2014. Salmer: 754 447 674 v. 583 // 588 192 v.7 697

Prædiken til 9. søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke 2014. Salmer: 754 447 674 v. 583 // 588 192 v.7 697 Prædiken til 9. søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke 2014 Salmer: 754 447 674 v. 583 // 588 192 v.7 697 Læsninger: 1. Mos. 18,20-33 og Luk. 18,1-8 I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden. Det er

Læs mere

nu titte til hinanden

nu titte til hinanden nu titte til hinanden Taget fra Børnetekstrækken, Bog 10 Udvalgt salme Nu titte til hinanden. ( Syng med, Lohse nr. 79 el. DDS nr. 750). Tekst Se Udvalgt salme Mark 10,14b. Huskeord (Vælg et af følgende

Læs mere

Bruger Side Prædiken til Påskedag 2015.docx. Prædiken til Påskedag Tekst: Markus 16,1-8.

Bruger Side Prædiken til Påskedag 2015.docx. Prædiken til Påskedag Tekst: Markus 16,1-8. Bruger Side 1 05-04-2015 Prædiken til Påskedag 2015. Tekst: Markus 16,1-8. Påskedag er dagen hvor vi kan slippe tøjlerne og springe ud i glæde over at det umulige er sket. Lade troen springe ud som blomsten,

Læs mere

11. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 19. august 2012 kl. 10.00. Salmer: 122/434/436/151//582/681 Uddelingssalme: 3

11. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 19. august 2012 kl. 10.00. Salmer: 122/434/436/151//582/681 Uddelingssalme: 3 1 11. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 19. august 2012 kl. 10.00. Salmer: 122/434/436/151//582/681 Uddelingssalme: 3 Åbningshilsen Skoleferien er slut, de fleste er ved at være tilbage fra

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 01-02-2015 Prædiken til septuagesima søndag 2015.docx

Lindvig Osmundsen Side 1 01-02-2015 Prædiken til septuagesima søndag 2015.docx Lindvig Osmundsen Side 1 Prædiken til septuagesima søndag 2015. Tekst. Matt. 20,1-16. Retfærdighed eller godhed? Vi mennesker tænker meget på hvad løn vi får for vores arbejde og indsats. Kan det svare

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 21-06-2015 Prædiken til 3.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 3.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 15,1-10.

Lindvig Osmundsen Side 1 21-06-2015 Prædiken til 3.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 3.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 15,1-10. Lindvig Osmundsen Side 1 21-06-2015 Prædiken til 3.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 15,1-10. Hvem elsker det sorte får? Hvem elsker den uregerlige dreng som aldrig kan gøre som han skal. Hvem

Læs mere

Prædiken til 2. pinsedag Johs. 3,16-21; Sl. 104,24-30; Apg. 10,42-48a Salmer: 290, 42, , 292 (alterg.) 725

Prædiken til 2. pinsedag Johs. 3,16-21; Sl. 104,24-30; Apg. 10,42-48a Salmer: 290, 42, , 292 (alterg.) 725 Prædiken til 2. pinsedag Johs. 3,16-21; Sl. 104,24-30; Apg. 10,42-48a Salmer: 290, 42, 298--283, 292 (alterg.) 725 Lad os bede! Kærligheds og sandheds ånd! Vi beder dig: Kom over os, nu mens vi hører ordet,

Læs mere

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 1 Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 Åbningshilsen Denne søndag, Julesøndag, søndag i julen, årets sidste søndagsgudstjeneste konfirmerer

Læs mere

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31.

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Påskens historie omfavner os, og bredes ud omkring os her efter påske. En vandring er begyndt gennem

Læs mere

Jeg kender Jesus -4. Jesus hører mig

Jeg kender Jesus -4. Jesus hører mig Jeg kender Jesus -4 Jesus hører mig Mål: Målet er, at børnene ved, at når de beder til Jesus, så hører Jesus dem. De behøver ikke være i tvivl, om Jesus nu også hører dem, for Jesus hører alle. Børnene

Læs mere

Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 17,20-26. 2. tekstrække

Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 17,20-26. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 1. juni 2014 kl. 9.30 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 17,20-26. 2. tekstrække Salmer DDS 722: Nu blomstertiden kommer DDS 299: Ånd over ånder DDS

Læs mere

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?)

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Jesus har undervist en masse i løbet af denne dag. Hvorfor tror du at Jesus foreslår, at de skal krydse over til den anden side af søen?

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Det er en konflikt som rigtigt mange mennesker vil kende til.

Det er en konflikt som rigtigt mange mennesker vil kende til. Tekster: Sl 84, Rom 12,1-5, Luk 2,41-52 Salmer: Evangeliet, vi lige har hørt åbner i flere retninger. Det har en dobbelttydighed, som er rigtigt vigtig ikke bare for at forstå dagens evangelium, men det

Læs mere