Indholdsfortegnelse samlet opsamlingsindsats

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indholdsfortegnelse samlet opsamlingsindsats"

Transkript

1 sfortegnelse samlet opsamlingsindsats Faktor X i øjenhøjde... 2 HELLE få hjælp til at fuldføre plan A... 3 Rolleskift vejen til at kunne, turde og ville... 4 Angsthåndtering... 5 Hjælp til selvhjælp lektieskriveværksted... 6 Opsamling fra starten... 7 Faglig hjælp for 2. HF dansk... 8 Forebyggelse af stress... 9 Forebyggende vejledningsindsats Erfamøder i praktiktiden Gruppe- og netværksdage for unge med rød obs Lektiefængsel Struktur på hverdagen Ekstra vejledning til frafaldstruede hf-kursister (opsamling) Genstart af IKKE-startere på EUD (kollektivt vejledningsforløb) Tvivlskursus for potentielle drop-out ere på HG og HHX Vi vil videre kursus til forebyggelse af drop-out fra EUD... 18

2 Faktor X i øjenhøjde UU og ungdomsuddannelserne i Odense ønsker at gennemføre en tværinstitutionel indsats gennem ansættelse af en unge-opsøger, der udgør et ikke-institutionelt bindeled mellem vejledning og frafaldstruede elever. Opsøgeren indgår i et vejlederteam på tværs af ungdomsuddannelsesinstitutionerne i Odense. Indsatsen retter sig primært mod de årige EUD elever, men også unge fra de almene ungdomsuddannelser kan visiteres til aktiviteten. Der deltager 200 unge i den nævnte aldersgruppe i perioden 1/ / Opsøgeren reagerer hurtigt og utraditionelt ved straks at tage kontakt til unge, som udebliver fra undervisningen pga. personlige problemer, eller som ikke har det nødvendige overskud til at følge undervisningen. Kontaktformer kan bl.a. være besøg på hjemadressen, telefon, sms, facebook m.fl. De frafaldstruede unge fastholdes via en relevant Faktor X-motivation, som opsøgeren er med til at afdække og fokusere på: Lyst til at lykkes både som person og som elev med en realistisk fortsættelse af nuværende uddannelsesplan el. med nye fastsatte faglige mål, båret af understøttende aktiviteter, såfremt dette er nødvendigt og viljen til at tage imod dem. Ved ansættelsen vil der blive lagt vægt på, at opsøgerpersonen har det nødvendige drive og engagement til ad utraditionelle veje at arbejde resultatorienteret med unge, der kommer fra uddannelsesfremmede miljøer. Et års ansættelse af en opsøger 37 timer pr. uge. Odense kommune bidrager med ressourcer i form af en fuldtids UU vejleder og en fuldtids socialfaglig ressource. Det forventes, at opsøgeren bidrager til, at der i projektperioden ad denne vej fastholdes ca. 200 ekstra elevårsværk i alderen år i perioden 1. april marts Kim Larsen, Tietgenskolen.

3 HELLE få hjælp til at fuldføre plan A VUC Fyn ønsker at etablere et opsamlingskursus for unge, der står i begreb med at falde fra deres ungdomsuddannelse. Kurset skal medvirke til at de kan fastholdes i deres nuværende ungdomsuddannelse (plan A). Hvis ikke det kan lykkes, skal de have støtte til en hurtig afklaring, så de umiddelbart kommer videre med en ny ungdomsuddannelse (plan B). Intentionen er at plan B kun iværksættes, hvis det er et velbegrundet fravalg af plan A. Kurset skal gennemføres på samtlige 10 afdelinger på VUC Fyn, og kurset er åbent for elever fra alle ungdomsuddannelser. Det ventes at HELLE omfatter ca. 120 unge frem til juni Modul 1: Afklaring og screening af faglige og studiemæssige kompetencer. Vejledning, faglige test i dansk, engelsk og matematik, ord- og talblindetest. Motivation. Modul 2: Intro med fag og læringsstile, studieparathed. Fælles bearbejdning af læreprocesser til at skabe overblik over, hvordan den unge kommer tilbage på sporet igen. Tilbage til oprindelig uddannelse eller Modul 3: Time-out, evt. med almenfaglige moduler på VUC. Der er mulighed for at få særlig støtte ved at følge de almene fag på HELLE. Man kan følge enkelte fag, hvor man har behov for særlig støtte, samtidig med at man følger sin oprindelige undervisning i resten af tiden, eller man kan følge HELLE på fuld tid, til man er parat til at vende tilbage/ starte på ny på sin oprindelige ungdomsuddannelse. FVU indgår i screeningen og vil kunne tilbydes som supplement under time-out opholdet, eller efter at kursisten har genoptaget sit oprindelige studieforløb. Ca. 450 timer til udvikling og etablering af samarbejde med UU og andre ungdomsuddannelser. At forebygge frafald og medvirke til, at frafald bliver til velbegrundede omvalg. Grethe Bjært, VUC Fyn.

4 Rolleskift vejen til at kunne, turde og ville Tietgenskolen oplever en stor gruppe af frafaldstruede elever, hvis energiniveau er dalende, når det gælder studieaktivitet og deltagelse i timerne. Skolen ønsker gennem et utraditionelt, fysisk og kreativt fokus at booste de svagere grundforløbselever i forhold til at turde udtrykke sig fysisk og verbalt med langt større selvtillid og tiltro til egen faglige og personlige evner. Indsatsen skal skabe en positiv scene hvor eleverne får mod og styrke til at træde op, iklæde sig en rolle/identitet, afklæde sig den og arbejde med sin faglige læring på en meget personlig og involverende facon. Engagement og medinddragelse er sammen med et stærkt fællesskab med til at fastholde og motivere de svagere elever og så skader det jo ikke at have det sjovt eller få pulsen op mens man lærer! Forløbet omfatter unge på HG flex grundforløbet. Der ansættes en motivations-driver, en skuespiller med kompetencer indenfor motivation, fysisk performance, holdning, mindfullness, præsentation og kropssprog, rollespil, kreativ idéudvikling mv. Skuespilleren skal medvirke til at engagere eleverne i deres arbejde med den praktiske side af grundfagsundervisningen. Den praksisnære arbejde handler om at kunne forstå, formidle og reflektere over tillært stof at gøre viden til handling. Det er derfor vort ønske at skabe et Action-Forum hvor meget er tilladt og hvor eleverne oplever sig selv og hinanden i nye roller og med nye identiteter i en faglig kontekst. Et års ansættelse af en skuespiller 35 timer pr. uge. et for indsatsen er at mindske frafaldet fra 37,5 % til 20 % på HG flexholdene. Anette lykke Jensen, Tietgenskolen.

5 Angsthåndtering VUC Fredericia ønsker at styrke kursister, der er frafaldstruede pga deres angst for at komme ind i klassen eller for en forestående eksamen. VUC kursister bærer ofte rundt på meget negative skoleerfaringer, som kan skabe blokeringer og/eller tilbagetrækning i forhold til udfordringerne på det nye uddannelsessted. Vi tror således på, at et tilbud om angsthåndtering kan stoppe et mønster med mange afbrudte ungdomsuddannelser. Indsatsen ventes at omfatte ca. 40 kursister. Indsatsen består dels i information om angst og angsthåndtering, dels i enkeltsessioner og gruppesessioner med øvelser i at bearbejde angst. Fokus ligger på eksamensangst. Det skønnes, at omkring 40 personer vil tage imod tilbuddet og at ca. 10 personer blandt disse kan indgå i individuelle og/eller gruppeforløb med øvelser til at slippe af med deres nedgroede angst. De øvrige ca. 30 personer skønnes at kunne blive hjulpet gennem information om symptomer og om, hvordan de selv kan bearbejde disse kroner At begrænse frafald og øge gennemførelsesprocenten: Informationer om årsager til angst og om værktøjer til at bearbejde angst skal fremme erkendelse af egne barrierer og egen indsats for at nedbryde disse barrierer. Dermed forventes større eksamensdeltagelse. At stoppe omvalg, afslutte ungdomsuddannelsen og komme i gang med videreuddannelse: Hf er for mange den 3. eller 4. station blandt ungdomsuddannelserne. Hvor barriererne skyldes angst for at møde andre eller angst for eksamen, skønnes forsøget at kunne afhjælpe disse barrierer foreever. De unge skal i gang med en videregående uddannelse og har større chance for at gennemføre den Det vurderes at ca. 25 % (ca. 50 personer) af alle drop outs skyldes social fobi eller eksamensangst. Det forventes at vi kan nedbringe gruppen til 5 % (10 personer). Studievejleder Margit Vestbjerg, VUC Fredericia.

6 Hjælp til selvhjælp lektieskriveværksted VUC Vejle oplever, at en stor del af kursisterne på Basis og G-niveau på AVU, mangler basale skrivefærdigheder og derfor har svært ved at følge undervisningen tilfredsstillende og svært ved at arbejde med de individuelle skriftlige opgaver. De kommer hurtigt bagud med hjemmearbejdet og begynder en negativ spiral i forhold til fremmøde og motivation for undervisning. En stor del af kursisterne er tosprogede, som typisk har kunnet klare sig mundtligt i folkeskolen og ikke har den nødvendig disciplin og øvelse i skriftligt arbejde. Skal de gennemføre et ungdomsuddannelsesforløb, skal de erhverver sig bedre skriftlige kompetencer samt gode arbejdsvaner med hensyn til hjemmearbejde og opgaveløsning. VUC Vejle ønsker at oprette et skriveværkssted, som kan medvirke til at skabe bedre vilkår for at fastholde disse kursister i deres uddannelsesforløb. Indsatsen omfatter ca. 60 kursister. I den ordinære undervisningstid bruges 3 dansktimer til at opdele holdet i mindre hold. SKRIVEHJÆLPEN etableres med 1 time 3 dage om ugen med intensiv skriveundervisning. Kursisterne inddeles i hold med 10 kursister på hvert hold. Undervisningen tilrettelægges med inspiration fra FVU. I samarbejde med værkstedet på VUC etableres LEKTIEKORTET. Lektiekortet indeholder tre klip til en fremadrettet lektietræning og - hjælp. Lektiekortet afvikles i løbet af de tre første måneder på uddannelsen. Mobilen inddrages som hjælpemiddel til at forbinde lektier, skriveværksted og undervisning. Erfaringer fra vores nuværende mobilprojekter anvendes til at etablere MOBILHJÆLPEN. Mobilhjælpen er et pædagogisk redskab både i forhold til at gøre skriveundervisningen mere hverdagsrelateret og til at få lektiehjælpen til at gå udover den fysiske tilstedeværelse på skolen. Ca. 290 timer. Et bedre studieforløb og et mindsket frafald (fra 20 % til 15 %). Ulrich Skytte og Rita Juul Petersen, VUC Vejle.

7 Opsamling fra starten Opsamling VUC Fredericia og IBC ønsker at afprøve, om en fastholdelseskonsulent på fuld tid vil kunne hindre et stort frafald ved starten af skoleåret. Indsatsen ventes at omfatte ca. 100 unge. Der ansættes en fastholdelseskonsulent i to måneder fra medio august medio oktober. Fastholdelseskonsulenten skal følge intensivt op på de unge, der ikke møder op på deres ungdomsuddannelse i de første 8 uger. På VUC visiterer studievejledningen de unge til fastholdelseskonsulenten, som derefter gennem samtaler, sms m.m. arbejder med den unges barrierer for fastholdelse. På IBC ringer fastholdelseskonsulenten til de unge, der ikke møder op om morgenen, og ringer evt. efter aftale og morgenvækker. Der udveksles erfaringer med EUC Lillebælt og Social- og sundhedsskolen i Fredericia. To måneders fuldtidsansættelse. Flere unge møder stabilt op fra starten og får stabilt fodfæste på deres ungdomsuddannelse. Projektet kan samtidig medvirke til at afdække den parathed/ manglende parathed, der findes på VU i forhold til at fastholde de unge, så det bliver muligt at arbejde med dette. Karsten Schultz, VUC Fredericia.

8 Faglig hjælp for 2. HF dansk Opsamling Sønderborg Statsskole oplever, at deres 2. HF klasse er svag i det skriftlige og venter en dumpeprocent på omkring 1/3 i skriftlig dansk. Skolen har allerede brugt mange ressourcer på værkstedstimer og vejledning, men mange elever har så dårlige forudsætninger eller er bealstet af andre problemer, så det er vanskeligt at hjælpe dem indenfor de normale rammer. Skolen ønsker derfor inden eksamen at yde en ekstra indsats overfor denne klasse for at se, om det kan være en metode til at sikre, at de gennemfører deres ungdomsuddannelse. Aktiviteten omfatter 26 elever. Eleverne skriver tre eksamensstile efter følgende fremgangsmåde: 1. Eleverne får valget mellem tre opgaver. Et danskmodul anvendes til at inddele dem i tre grupper, som diskuterer hvordan opgaven gribes an. 2. Eleverne skriver selv i et værkstedsmodul med vejledning fra 2 3 lærere. 3. Der gives lektiehjælp af 1 2 lærere i et modul i forbindelse med hver opgave. Efter terminsprøven bruges to værkstedsmoduler med tre lærere til efterbehandling og opsamling. I alt 84 timer. Ved starten er ca. 25 % truet af frafald på grund af dårlige dansk kundskaber. Det ventes at kun 10 % vil falde fra med baggrund i dårlige dansk kundskaber. Vicerektor Ellen Holt-Jensen, Sønderborg Statsskole.

9 Forebyggelse af stress Opsamling Rønde gymnasium oplever i stigende grad, at eleverne overfor studievejlederen tilkendegiver at de har stress. Gymnasiet ønsker at forebygge, at tilstanden udvikler sig til en egentlig depression, som kan bevirke, at eleverne er nødt til at afbryde skoleforløbet. Aktiviteten ventes at omfatte ca. 10 elever. Ti timer som holdaktiviteter opdelt som fem gange to timer, suppleret med en times individuel samtale pr. elev. Timerne gennemføres af en psykolog. Ca. 15 psykolog timer. Frafaldet for den gruppe elever skal mindskes fra 20 % til 10 %. Desuden ventes det et fald fra 30 % til 20 % elever fra denne gruppe, der må gå en klasse om. Niels Jørgen Skouboe, Rønde Gymnasium.

10 Forebyggende vejledningsindsats Social- og sundhedsskolen i Randers, Djursland afdeling, ønsker at afprøve, om en særlig vejledningsindsats vil kunne identificere elever, som måske vil forlade uddannelsen, på et så tidligt tidspunkt i grundforløbet, at frafaldet måske ikke sker, eller så frafaldet sker med et bevidst omvalg for øje. Indsatsen omfatter ca elever på grundforløbet. En dag om måneden gennemfører skolens mentor og uddannelsesvejleder undervisningsforløb de første tre timer. De vejleder om skolens uddannelser især med henblik på udvikling af elevernes personlige og sociale kompetencer. De inddrager bl.a. eksempler på, hvilke krav der stilles til elevernes fortsatte udvikling på skolen og efterfølgende uddannelse/arbejde. I de efterfølgende tre timer overtager en grundforløbslærer klassen, mens mentor og uddannelsesvejleder gennemfører individuelle samtaler efter behov. Mentor og uddannelsesvejleder tager initiativ overfor eleverne i et forsøg på at drøfte problemerne mens de endnu er små og ikke ødelæggende for eleverne. Forløbet skal hjælpe eleverne med at sætte ord på deres usikkerhed, tvivl m.v. Psykolog, læselærer og tosprogskoordinator kan inddrages, hvis det skønnes aktuelt. I alt ca. 100 timer. Frafald på grundforløbet nedbringes fra 25 % til 22 %. Steen Rasmussen, Social- og sundhedsskolen i Randers, Djursland afdelingen.

11 Erfamøder i praktiktiden Bygholm Landbrugsskole vurderer altid forud for praktikstart, hvilke elever der af faglige eller sociale årsager måtte være i risiko for ikke at klare kravene i praktikperioden. Disse elever holdes kontakt til i praktikperioden. Imidlertid er der andre elever, som får problemer i praktiktiden, som dropper ud, uden skolen har haft mulighed for at gøre noget. Skolen ønsker at forebygge dette gennem opbygning af netværk mellem eleverne og til kontaktlæreren. Indsatsen ventes at omfatte elever på grundforløbet. Eleverne opdeles i erfagrupper, som mødes med hinanden og med læreren mindst en gang i første praktikperiode. Ca. 40 timer At 95 % af eleverne går videre på 1. hovedforløb mod 90 % i dag. Jane Agermose Schütt, Bygholm Landbrugsskole.

12 Gruppe- og netværksdage for unge med rød obs På grundforløbene ses erfaringsmæssigt en gruppe unge, der tumler med usikker identitet og lavt selvværd. De har behov for støtte til at etablere tættere voksen- og elevrelationer for at klare de faglige krav. VIA Erhverv i Horsens ønsker at afprøve en metode, hvor man gennem faglige fællesskaber skaber et fundament, som forebygger at disse unge dropper ud i starten af uddannelsen. Indsatsen ventes at omfatte ca. 20 elever på maleruddannelsen. Eleverne testes med en PAS test, og den personlige profil fra testen anvendes til at sammensætte grupper. Temaet stilperioder udvælges som fokusområde, da dette tema erfaringsmæssigt volder faglige problemer for en stor gruppe af eleverne på grundforløbet for malere. Eleverne tager på en studietur med temaet stilperioder, hvor de gennem overnatning, fælles opgaver og samarbejde i grupperne skaber et fælles fundament, som kan medvirke til at hindre drop outs i starten af uddannelsen. 55 timer kroner til transport og fortæring til eleverne. Frafaldet på grundforløbet halveres fra 10 % til 5 %. Lone Ørsted, VIA Erhverv, Horsens.

13 Lektiefængsel Intro Tørring Gymnasium har en gruppe elever, der trods lektieværksted i store grupper ikke formår at aflevere deres skriftlige opgaver. Der er tale om elever, der har en rimelig faglig styrke, men som mangler styrke i forhold til selvdisciplin, og som mangler social og faglig støtte i deres bagland. Tørring Gymnasium ønsker at kunne idømme elever, som er på kanten af bortvisning på grund af forsømmelse, en tvungen tilstedeværelse med støtte fra en skrivementor, så de får afleveret de skriftlige opgaver. Indsatsen ventes at omfatte elever. Eleverne pålægges at anvende fritimer til at lave konkrete, manglende skriftlige opgaver. I lektiefængslet sidder op til 5 elever ad gangen med en lærer til rådighed. Eleverne har afleveringspligt efter forløbet. Ca. 50 timer i skoleåret Det forventes, at det ikke bliver nødvendigt at bortvise elever på grund af manglende afleveringer, samt at antallet af elever, der henvises til at aflægge eksamen på særlige vilkår, begrænses. Ole Nørregaard Hansen, Tørring Gymnasium.

14 Struktur på hverdagen Bygholm landbrugsskole ønsker at afprøve, om de hurtigere kan spotte elever, der har behov for øget støtte til bl.a. at skabe en øget struktur på hverdagen, så der er plads til det faglige, til fritid og plads til snak om alt det, der gør ondt, men hver ting til sin tid. Indsatsen ventes at omfatte ca. 5 8 elever. Den samlede lærergruppe skal være opmærksomme på at spotte signalerne og samle disse hos studievejlederen, der visiterer til indsatsen. Signalerne kommer bl.a. fra resultatet af ungepas, iagttagelser i hverdagen omkring lektievaner, behovet for voksenkontakt, kontakt til gruppen i stjerneløbet, historik om tidligere påbegyndte uddannelser m.m. De unge, der vurderes at have behovet, får tildelt en mentor, som har flere ressourcer (timer) end kontaktlæreren. Indsatsen indeholder individuelle samtaler, gruppesamtaler og gruppeaktiviteter som fælles lektier, samtaler, fritidsaktiviteter. Ca. 100 timer. Frafaldet skal falde fra ca. 12 % til ca. 2,5 %. Studievejleder Jane Agermose Schütt, Bygholm Landbrugsskole.

15 Ekstra vejledning til frafaldstruede hf-kursister (opsamling) VUC Holstebro-Lemvig-Struer og UU-Nordvestjylland ønsker at afprøve effekten af at afholde et ekstra fælles vejlednings-møde med hf-kursister, som er frafaldstruede, med deltagelse af kursisten, studievejleder, tutor og evt. UU-vejleder. Aktiviteten omfatter ca. 20 frafaldstruede hf-kursister Samtalen skal foretage en fælles afsøgning af alle muligheder for, at kursisten kan fastholde sit hf-studie eller direkte overgå til anden ungdomsuddannelse via et omvalg. 40 timer At fastholde deltagerne i hf-uddannelsen hvis muligt/ønskeligt, eller sikre deres fortsatte deltagelse i en anden ungdomsuddannelse via en revideret uddannelsesplan om et omvalg. Lisbeth Kromann, VUC Holstebro-Lemvig-Struer

16 Genstart af IKKE-startere på EUD (kollektivt vejledningsforløb) Opsamlingskursus Uddannelsescenter Holstebro og UU-Nordvestjylland ønsker at følge op omgående på ikke-fremmødte elever første uddannelsesdag, og gøre en indsats, så de rustes til at foretage et ny-valg og starte på uddannelse. Aktiviteten omfatter tilmeldte, men ikke startende/fremmødte på ungdomsuddannelse i august 2010 På første undervisningsdag efter sommerferien tages kontakt til de lokale erhvervsuddannelsesskoler, for at få navne på ikke fremmødte elever. Disse kontaktes af UU og inviteres til et 25 timers vejledningsforløb i UU-regi. Vejledningsforløbet vil være sammensat af flg. elementer: arbejde med egne personlige drømme og mål, orientering om lokale muligheder, besøg på uddannelsesstederne og produktionsskolen, undervisning i betydning af uddannelse set i et langt arbejds- og livsperspektiv. 100 timer kr. til bustransport og elevforplejning At 50 % af deltagerne optages på en ungdomsuddannelse og starter direkte efter forløbet Kirsten Skov Bertelsen, UU-Nordvestjylland

17 Tvivlskursus for potentielle drop-out ere på HG og HHX Opsamlingskursus Lemvig Handelsskole & Handelsgymnasium ønsker i samarbejde med UU- Nordvestjylland at sikre, at unge tvivlere får en afklaring og evt. foretager et omvalg i stedet for at falde fra til passivitet. Indsatsen omfatter ca. 12 deltagere. Der tilbydes et kollektivt vejledningsforløb (2x4 timer) for nystartede elever til afklaring af tvivl i forbindelse af den valgte uddannelse. Kurset er for de nye hg- og hhx-elever, hvor erfaringen viser at ca. 20 % har tvivlsspørgsmål i forbindelse med deres uddannelse og seriøst overvejer at stoppe i løbet af de første uger. Ved hjælp af gruppevejledning, individuelle samtaler og gensidig elevinspiration skal eleverne hjælpes til at foretage et godt og passende valg af uddannelse. Det er muligt at inddrage en UU-vejleder undervejs i forløbet til at bistå, hvis en elev ønsker at få revideret sin uddannelsesplan. 18 timer. Aktiviteten skal fremme afklaring og omvalg fremfor udskrivning til passivitet. Johannes Kjærgaard, Lemvig Handelsskole og Handelsgymnasium.

18 Vi vil videre kursus til forebyggelse af drop-out fra EUD Uddannelsescenter Holstebro, UCH ønsker i samarbejde med UU Nordvestjylland og Produktionsskolen Nordvestjylland at gøre en ekstra indsats for at fastholde den del af eleverne, der netop har påbegyndt deres erhvervsuddannelse, men er usikre i deres valg og har en lille parathed til at leve op til de krav, der stilles. Denne usikkerhed fremgår i forbindelse med opstartssamtaler, og kan mange gange ses i elevernes adfærd i form af fravær og manglende engagement i undervisningen. Indsatsen ventes at omfatte ca. 60 unge fordelt på 3 x 20 hold. De unge, der i forbindelse med samtaler og i deltagelse giver udtryk for usikkerhed i deres valg, tilbydes et 5 dages kursus hurtigt efter uddannelsesopstart. Ved hjælp af vejledningsindsatser, præsentation af muligheder og vilkår i erhvervsuddannelsessystemet samt forventningsafstemning vil der blive rettet fokus på elevernes egne indsatser og muligheder, ligesom der vil blive lagt vægt på samarbejdet med andre elever, kontaktlærere, vejledere, mentorer og evt. coaches. Også samarbejdet med UU vejleder og produktionsskolen vil blive præsenteret på kurset som yderligere en mulighed for at tilrettelægge et uddannelsesforløb, der tilgodeser den enkeltes behov. Kurset er en udbygning af skolens mange igangværende fastholdelsesaktiviteter, og som noget nyt lægges der op til at rette indsatserne på tværs af indgange med det for øje, at eleverne møder andre med samme udfordringer. Desuden vil der blive fokuseret på at gå i gang med uddannelse mere end valg af indgang, og der vil blive lagt vægt på det gode afsæt for at kunne gennemføre en uddannelse. Ca. 200 timer. En stor del af EUD-frafaldet har årsag i fortrudt uddannelse, manglende uddannelsesparathed og personlige forhold. et er at kunne reducere frafaldet fra 21 % til 18 % inden for EUD teknisk og fastholde det nuværende lave niveau på 10 % inden for merkantil. Jens Knudsen, Uddannelsescenter Holstebro.

Strategi for fastholdelse af kursister ved Nordvestsjællands HF og VUC.

Strategi for fastholdelse af kursister ved Nordvestsjællands HF og VUC. Strategi for fastholdelse af kursister ved Nordvestsjællands HF og VUC. Nordvestsjællands HF og VUC er i den samme situation som en række andre uddannelsesinstitutioner, nemlig at tilmeldingstallene ser

Læs mere

Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013

Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013 Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013 Indsats Formål Indhold Målgruppe Jobrotation og servicejob Arbejdserfaring og Ordinært arbejde i private og Unge ledige i match 1. kompetenceudvikling.

Læs mere

Forældremøde Rønde Efterskole November 2014

Forældremøde Rønde Efterskole November 2014 Forældremøde Rønde Efterskole November 2014 Uddannelsesvalg Hvad vil du være? Hvem vil du være? Hvad kan du styre efter, når du skal vælge uddannelse? God, grundig og rigelig uddannelse? Hvad du er god

Læs mere

Hvor kan jeg søge yderligere information?

Hvor kan jeg søge yderligere information? Hvor kan jeg søge yderligere information? Du kan læse mere om de forskellige tilbud på: ASV Horsens www.horsenskom.dk/institutioner/asv-horsens.dk Bygholm Landbrugsskole www.bygholm.dk Horsens Gymnasium

Læs mere

Fastholdelsesarbejdet på Campus Vejle Handelsgymnasiet

Fastholdelsesarbejdet på Campus Vejle Handelsgymnasiet Fastholdelsesarbejdet på Campus Vejle Handelsgymnasiet Indhold 1. Optagelse på handelsgymnasiet 2. Introduktionsforløb på handelsgymnasiet 3. Kontaktlærerfunktion 4. Fastholdelsesvejledning a. Generelt

Læs mere

Lærerkursus tirsdag. 27. oktober 2015. 9.15 Velkommen 9.30 Ungdomsuddannelsessystemet 10.00 Uddannelsesparathedsvurdering (skema +

Lærerkursus tirsdag. 27. oktober 2015. 9.15 Velkommen 9.30 Ungdomsuddannelsessystemet 10.00 Uddannelsesparathedsvurdering (skema + Program: Lærerkursus tirsdag 27. oktober 2015 9.15 Velkommen 9.30 Ungdomsuddannelsessystemet 10.00 Uddannelsesparathedsvurdering (skema + 10.30-10.45 Pause hæftet +Tidslinje vedr. UP/IUP) 10.45 11.45 IUP/UP

Læs mere

Kom godt i gang. Uddannelses- og vejledningsforløb for unge i Lemvig Kommune. Evaluering november 2013

Kom godt i gang. Uddannelses- og vejledningsforløb for unge i Lemvig Kommune. Evaluering november 2013 Kom godt i gang Uddannelses- og vejledningsforløb for unge i Lemvig Kommune Evaluering november 2013 1 Baggrund Det Lokale Beskæftigelsesråd bevilgede den 21/02 2012 111.500 kr. til projekt Kom godt i

Læs mere

HF og VUC Fredericia arbejder sammen med UU Lillebælt med det formål at få flere unge i gang med og igennem en uddannelse.

HF og VUC Fredericia arbejder sammen med UU Lillebælt med det formål at få flere unge i gang med og igennem en uddannelse. Maj 2017 1. Formål og mål med strategien Formålet med formulering og implementering af nærværende strategi er, at: Alle medarbejdere og ledere på HF og VUC Fredericia bliver bevidste om, hvordan de kan

Læs mere

Kvartalsstatistik for 4. kvartal Kvartalsstatistik. 1. Baggrund 2. Status årige 3. Fastholdelse på ungdomsuddannelserne

Kvartalsstatistik for 4. kvartal Kvartalsstatistik. 1. Baggrund 2. Status årige 3. Fastholdelse på ungdomsuddannelserne Kvartalsstatistik 1. Baggrund 2. Status 15-24 årige 3. Fastholdelse på ungdomsuddannelserne 1 Baggrund: Som et led i opfølgningen på ungepakkerne og Rebild Kommunes tidlige og intensive indsats for unge

Læs mere

Indholdsfortegnelse samlet IT & læringsindsats

Indholdsfortegnelse samlet IT & læringsindsats sfortegnelse samlet IT & læringsindsats Lektiehjælp via IT... 2 Multimediefremstilling som alternativ til skriftlig fremstilling på 10. klasse og HG... 3 Lettere tilgang til læring gennem PC-læsning...

Læs mere

Til elever og forældre. Information til elever og forældre om vurdering af uddannelsesparathed

Til elever og forældre. Information til elever og forældre om vurdering af uddannelsesparathed Til elever og forældre Information til elever og forældre om vurdering af uddannelsesparathed Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Aarhus-Samsø Januar 2011 Vurdering af uddannelsesparathed Når du forlader

Læs mere

Arbejdsbeskrivelse for vejledningen på Aalborg Katedralskole

Arbejdsbeskrivelse for vejledningen på Aalborg Katedralskole Arbejdsbeskrivelse for vejledningen på Aalborg Katedralskole Formål: Formålet med vejledningsindsatsen er: At hjælpe eleverne med at gennemføre deres uddannelse med det bedst mulige resultat. At bidrage

Læs mere

lyst til at lære arbejde

lyst til at lære arbejde efterskole engagement erhvervsuddannelse arbejde ung lyst til at lære praktik uddannelsesplan gymnasieuddannelse 3. KVARTAL 1 Kvartalsrapport 3. kvartal Kvartalsrapporten for 3. kvartal kan give et overblik

Læs mere

Håndværksrådet anbefaler, at folkeskolens vejledere udvikler deres samarbejde med både erhvervsskoler og lokale uddannelsesudvalg.

Håndværksrådet anbefaler, at folkeskolens vejledere udvikler deres samarbejde med både erhvervsskoler og lokale uddannelsesudvalg. 10 veje til flere dygtige faglærte - alle har et ansvar For at sikre høj faglighed og motivation skal den enkelte unge have netop det uddannelsestilbud, der passer ham eller hende, og mange aktører skal

Læs mere

Handleplan for lavere fravær

Handleplan for lavere fravær 2017 Handleplan for lavere fravær KBH SYD 01-08-2017 Handleplan for hvordan vi får lavere fravær på KBH SYD Ikrafttrædelse: 1. august 2017 Procedure til lærerne for at håndtere elever, der ikke retter

Læs mere

Opsamling fra UTA projektgruppemødet d. 8. december 2008

Opsamling fra UTA projektgruppemødet d. 8. december 2008 Opsamling fra UTA projektgruppemødet d. 8. december 2008 Tidspunkt: 8. dec. 13.00-15.30 Sted: mødelokale 240 i Rådmandshaven Deltagere: Berit, Bjørn, Charlotte, Ditte, Hannah, Inger, Jette, Lis, Morten,

Læs mere

Produktionsskolen På sporet Produktionsskolen Sandagergård

Produktionsskolen På sporet Produktionsskolen Sandagergård Produktionsskolen På sporet Produktionsskolen Sandagergård 11/6/2008 1 Samarbejdsaftale 2007-2008 Denne samarbejdsaftale er indgået mellem Grindsted Produktionshøjskole Grindsted Tekniske Skole Møllegården

Læs mere

Kvartalsrapport 2. kvartal erhvervsuddannelse. ung. engagement. efterskole. lyst til at lære. arbejde. praktik. gymnasieuddannelse

Kvartalsrapport 2. kvartal erhvervsuddannelse. ung. engagement. efterskole. lyst til at lære. arbejde. praktik. gymnasieuddannelse efterskole engagement erhvervsuddannelse arbejde Kvartalsrapport 2018 ung lyst til at lære praktik uddannelsesplan gymnasieuddannelse Kvartalsrapport 2018 1 Indholdsfortegnelse INDLEDNING/LÆSEVEJLEDNING...3

Læs mere

Ungdomsuddannelse til alle Samarbejdsaftale 2011-12

Ungdomsuddannelse til alle Samarbejdsaftale 2011-12 Ungdomsuddannelse til alle Samarbejdsaftale 2011-12 Samarbejde om fastholdelse og forebyggelse mod frafald Aftale mellem Skive Handelsskole, Skive Tekniske Skole, Skive Gymnasium/HF, Socialog sundhedsskolen,

Læs mere

FASTHOLDELSES- POLITIK

FASTHOLDELSES- POLITIK FASTHOLDELSES- POLITIK 2018-2019 INDHOLD Indledning... 1 Formål og mål... 1 Resultatmål og evaluering for fastholdelse... 1 Skolemiljø... 2 Undervisning... 2 Vejledning... 3 Procedure ved manglende studieaktivitet...

Læs mere

Opfølgningsplan. hhx. Frafald Overgang til videregående uddannelse

Opfølgningsplan. hhx. Frafald Overgang til videregående uddannelse Opfølgningsplan hhx Frafald Overgang til videregående uddannelse 2015 Opfølgningsplan Analyse Frafald Skolen har konstateret, at der har været et stort frafald for de seneste 3 årgange af HHX-elever. Der

Læs mere

Fastholdelsesstrategi

Fastholdelsesstrategi Fastholdelsesstrategi HF-afdelingen 2015-2016 Indholdsfortegnelse Indhold Støtte og fastholdelse... 3 Studiecentret... 3 Støtteforanstaltninger... 3 Læreren... 3 Studieaktivitet et element i fastholdelsesarbejdet...

Læs mere

Strategi. flere unge skal have en uddannelse 2015-2016

Strategi. flere unge skal have en uddannelse 2015-2016 Strategi flere unge skal have en uddannelse 2015-2016 Flere unge skal have en uddannelse Indledning Virksomhedernes krav til medarbejdernes kvalifikationer stiger, og antallet af stillinger, som kan udføres

Læs mere

FASTHOLDELSES- POLITIK

FASTHOLDELSES- POLITIK FASTHOLDELSES- POLITIK 2017-2018 INDHOLD Indledning... 1 Formål og mål... 1 Resultatmål og evaluering for fastholdelse... 1 Skolemiljø... 2 Undervisning... 2 Vejledning... 3 Procedure ved manglende studieaktivitet...

Læs mere

Jagten på 95% Odense 22. nov. 2010

Jagten på 95% Odense 22. nov. 2010 Jagten på 95% Odense 22. nov. 2010 Samarbejde kommune, ungdomsuddannelser og UU Carsten Bøtker / UU-Vestegnen Albertslund * Ballerup * Glostrup * Høje-Taastrup * Rødovre www.uu-vestegnen.dk 1 Workshop?

Læs mere

Indhold. Vesthimmerlands Kommune Himmerlandsgade 27 9600 Aars. UU Vesthimmerland Østre Boulevard 10 9600 Aars. 6. november 2014

Indhold. Vesthimmerlands Kommune Himmerlandsgade 27 9600 Aars. UU Vesthimmerland Østre Boulevard 10 9600 Aars. 6. november 2014 1 Indhold 1. Om Ungdommens Uddannelsesvejledning 2. Kollektive vejledningsaktiviteter 3. Uddannelsesparathed 4. Særlig vejledningsindsats 5. Forældreopgaver og optagelsesproceduren 6. Uddannelsesoverblik

Læs mere

Kvartalsstatistik. 1. Baggrund 2. Status årige 3. Unge på offentlig forsørgelse 4. Tema Uddannelsesparathedsvurdering

Kvartalsstatistik. 1. Baggrund 2. Status årige 3. Unge på offentlig forsørgelse 4. Tema Uddannelsesparathedsvurdering Kvartalsstatistik 1. Baggrund 2. Status 15-24 årige 3. Unge på offentlig forsørgelse 4. Tema Uddannelsesparathedsvurdering 1 Baggrund: Som et led i opfølgningen på ungepakkerne og Rebild Kommunes tidlige

Læs mere

Forældremøde 10. klasse

Forældremøde 10. klasse Forældremøde 10. klasse Dagsorden: Fokus på valg af uddannelse inden den 1. marts 2015 Nyt på erhvervsskoleområdet og uddannelsestendenser Informationer om uddannelsesmulighederne Brobygning i uge 47 og

Læs mere

Kvartalsrapport for 3. kvartal 2016

Kvartalsrapport for 3. kvartal 2016 Kvartalsrapport for 3. kvartal 2016 UU Rebild udarbejder hvert kvartal en rapport over den aktuelle vejledningsindsats, der ydes. Rapporterne vil kredse om de samme aspekter af vejledningen, men der vil

Læs mere

Baggrund bekendtgørelser

Baggrund bekendtgørelser Baggrund bekendtgørelser 10. Kommunalbestyrelsen skal etablere tilbud og særlige forløb til 15-17-årige unge. De særlige forløb skal have til hensigt at sikre, at unge bliver uddannelsesparate, Sønderborg

Læs mere

Ungdommens Uddannelsesvejledning, Bornholms Regionskommune. Målsætninger for UU Bornholm 2014/2015

Ungdommens Uddannelsesvejledning, Bornholms Regionskommune. Målsætninger for UU Bornholm 2014/2015 Ungdommens Uddannelsesvejledning, Bornholms Regionskommune Målsætninger for UU Bornholm 2014/2015 Gitte Hagelskjær Svart, UngePorten 18-09-2014 UU Bornholm er en uafhængig vejledningsinstitution, som har

Læs mere

Fastholdelsesstrategi for VUC Skive-Viborg Ver. 1.1

Fastholdelsesstrategi for VUC Skive-Viborg Ver. 1.1 Fastholdelsesstrategi for VUC Skive-Viborg Ver. 1.1 1 1. Indledning De uddannelsespolitiske målsætninger om uddannelse til flere (95- og 60-procent-målsætningerne) stiller uddannelsesinstitutionerne over

Læs mere

Eleven i centrum. Hvem er I? Hvad vil I? Hvem er vi? Hvad vil vi? Arbejdssted, arbejdsfunktion, forventninger til workshop

Eleven i centrum. Hvem er I? Hvad vil I? Hvem er vi? Hvad vil vi? Arbejdssted, arbejdsfunktion, forventninger til workshop Eleven i centrum Hvem er I? Hvad vil I? Arbejdssted, arbejdsfunktion, forventninger til workshop Hvem er vi? Hvad vil vi? Hvorfor er vi her, opbygning af workshop - VIDENDELING Eleven i centrum den perfekte

Læs mere

Nytårshilsen fra UU 2014

Nytårshilsen fra UU 2014 Nytårshilsen fra UU 2014 Med denne hilsen vil vi forsøge at give et indblik i vores arbejdsområder, beskrevet af UU-vejlederne og redigeret af UU-leder, Henry Hansen UU skal sikre, at de unges valg af

Læs mere

GØR ALLE NOGET VED FÆLLES INDSATS. Bedre trivsel og læring på ungdomsuddannelsen. Til læreren

GØR ALLE NOGET VED FÆLLES INDSATS. Bedre trivsel og læring på ungdomsuddannelsen. Til læreren ALLE GØR NOGET Til læreren VED FÆLLES INDSATS Bedre trivsel og læring på ungdomsuddannelsen Denne folder er et resultat af projektet Professionelle relationer rykker, som er finansieret af Region Syddanmarks

Læs mere

lyst til at lære arbejde

lyst til at lære arbejde efterskole engagement erhvervsuddannelse arbejde ung lyst til at lære praktik uddannelsesplan gymnasieuddannelse 3. KVARTAL 2014 Kvartalsrapport 3. kvartal 2014 Kvartalsrapporten for 3. kvartal kan give

Læs mere

Kvartalsstatistik for 2. kvartal Kvartalsstatistik. 1. Baggrund 2. Status årige 3. Tema Gennemførelse på ungdomsuddannelserne

Kvartalsstatistik for 2. kvartal Kvartalsstatistik. 1. Baggrund 2. Status årige 3. Tema Gennemførelse på ungdomsuddannelserne Kvartalsstatistik 1. Baggrund 2. Status 15-24 årige 3. Tema Gennemførelse på ungdomsuddannelserne 1 Baggrund: Som et led i opfølgningen på ungepakkerne og Rebild Kommunes tidlige og intensive indsats for

Læs mere

TILBAGE TIL FREMTIDEN. - et tilbud for unge kontanthjælps- og dagpengemodtagere i Nordjylland. Hovedresultater fra en virkningsevaluering foretaget af

TILBAGE TIL FREMTIDEN. - et tilbud for unge kontanthjælps- og dagpengemodtagere i Nordjylland. Hovedresultater fra en virkningsevaluering foretaget af TILBAGE TIL FREMTIDEN - et tilbud for unge kontanthjælps- og dagpengemodtagere i Nordjylland Hovedresultater fra en virkningsevaluering foretaget af HVAD ER TILBAGE TIL FREMTIDEN? Tilbage til Fremtiden

Læs mere

UU råd. 24. marts 2011 UU Nordvestjylland

UU råd. 24. marts 2011 UU Nordvestjylland UU råd 24. marts 2011 UU Nordvestjylland Ungepakken indeholder - på Undervisningsministeriets område (1 af 2) Tredobling af præmie og bonus til praktikvirksomheder (1.650 ekstra pladser) 1.500 ekstra skolepraktikpladser

Læs mere

Hvordan bliver eleverne parat til erhvervsuddannelse?

Hvordan bliver eleverne parat til erhvervsuddannelse? Hvordan bliver eleverne parat til erhvervsuddannelse? Reformen af erhvervsuddannelserne er et paradigmeskift, som lægger op til en ny kvalitetsdagsorden med fokus på folkeskolens uddannelsesparate elever,

Læs mere

ung erhvervsuddannelse engagement efterskole lyst til at lære arbejde praktik gymnasieuddannelse uddannelsesplan

ung erhvervsuddannelse engagement efterskole lyst til at lære arbejde praktik gymnasieuddannelse uddannelsesplan efterskole engagement erhvervsuddannelse arbejde ung lyst til at lære praktik uddannelsesplan gymnasieuddannelse Kvartalsrapport 4. kvartal 20 1 Kvartalsrapport 4. kvartal 20 Kvartalsrapporten for 4. kvartal

Læs mere

Indholdsfortegnelse den samlede mentorindsats

Indholdsfortegnelse den samlede mentorindsats sfortegnelse den samlede mentorindsats Unges fastholdelse i ungdomsuddannelse... 2 Ressourcestærke kursister giver tryg start til nye... 3 koordinering på tværs... 4 Klassetrivselsindsats og mentorordning

Læs mere

18/19.

18/19. 18/19 www.tieren.dk 10. KLASSE CENTER SKIVE ER IKKE BARE EN ALMINDELIG 10. KLASSE Velkommen til 10. Klasse Center Skive. Her kan du frit vælge, hvad du vil fokusere på i løbet af året - vi har projektforløb

Læs mere

Udskoling med fokus på overgang til ungdomsuddannelse

Udskoling med fokus på overgang til ungdomsuddannelse Samarbejdsaftale mellem Folkeskolen og UU Skive 2014: Udskoling med fokus på overgang til ungdomsuddannelse Formålet med denne beskrivelse At sikre et optimalt samarbejde mellem den enkelte folkeskole

Læs mere

Unge med særlige behov for. vejledningsindsats. vejledning/særlig. Projekt 2.1.a. og 2.1.b

Unge med særlige behov for. vejledningsindsats. vejledning/særlig. Projekt 2.1.a. og 2.1.b Unge med særlige behov for vejledning/særlig vejledningsindsats Projekt 2.1.a. og 2.1.b 1 Lov om vejledning (LBK 770) Vejledningen skal i særlig grad målrettes unge med særlige behov for vejledning om

Læs mere

Resultatlønskontrakt 2016 evaluering

Resultatlønskontrakt 2016 evaluering Resultatlønskontrakt 2016 evaluering Basisramme Emne Evaluering Vægtning Målopfyldelse 1. Fokus på uddannelserne og rekruttering Sikre at flere unge vælger uddannelsesområdet sundhed-, omsorg og pædagogik

Læs mere

Uddannelsesaften. På vej mod ungdomsuddannelse

Uddannelsesaften. På vej mod ungdomsuddannelse Uddannelsesaften På vej mod ungdomsuddannelse Program Velkomst Præsentation Forældrenes rolle Første fælles opgave Start på fremtiden Ungdomsuddannelser og adgangskrav E - Vejledningen Ansøgning og optagelse

Læs mere

Uddannelseskonsulenten = jeres vejleder

Uddannelseskonsulenten = jeres vejleder 1 Uddannelseskonsulenten = jeres vejleder VUC Erhverv - orientering om og tilrettelæggelse af undervisning på virksomheder, institutioner, jobcentre og andet ud af huset. Læse- og matematikscreeninger.

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem ungdomsuddannelserne, VUC Storstrøm, produktionsskolerne og UU Lolland-Falster September 2008

Samarbejdsaftale mellem ungdomsuddannelserne, VUC Storstrøm, produktionsskolerne og UU Lolland-Falster September 2008 Samarbejdsaftale mellem ungdomsuddannelserne, VUC Storstrøm, produktionsskolerne og UU Lolland-Falster September 2008-1 - INDLEDNING... - 3 - Aftalens parter... - 4 - Aftalen omfatter... - 4 - A Overgangsvejledning...

Læs mere

UTA-projektet, baggrund, forløb og resultater

UTA-projektet, baggrund, forløb og resultater UTA-projektet, baggrund, forløb og resultater WS 7 på konferencen Jagten på 95 pct. hvad virker? 22. november 2010 v/ Jan Bauditz, Chefkonsulent, KL, Kontoret for Arbejdsmarked og Uddannelse Dagsorden

Læs mere

Kvartalsrapport 4. kvartal erhvervsuddannelse. ung. engagement. efterskole. lyst til at lære. arbejde. praktik. gymnasieuddannelse

Kvartalsrapport 4. kvartal erhvervsuddannelse. ung. engagement. efterskole. lyst til at lære. arbejde. praktik. gymnasieuddannelse efterskole engagement erhvervsuddannelse arbejde Kvartalsrapport ung lyst til at lære praktik uddannelsesplan gymnasieuddannelse Kvartalsrapport 1 Kvartalsrapport Indholdsfortegnelse INDLEDNING/LÆSEVEJLEDNING...3

Læs mere

Oversigt over ansøgninger, der er bevilget tilskud

Oversigt over ansøgninger, der er bevilget tilskud Oversigt over ansøgninger, der er bevilget tilskud 1. Uddannelsescenter Herning i samarbejde med Herning HF og VUC Projekt: Forsøg med FVU-undervisning til unge under 18 år, som en integreret del af erhvervsuddannelserne

Læs mere

Rapport over vejledningsindsatsen for UU Rebild

Rapport over vejledningsindsatsen for UU Rebild Rapport over vejledningsindsatsen for UU Rebild 1. kvartal 2018 Rapporten fortæller om, hvordan uddannelsesvejledningen for unge i UU Rebild tilrettelægges, og hvilke målgrupper der er for vejledningen

Læs mere

Hvad karakteriserer de gode skoler?

Hvad karakteriserer de gode skoler? Hvad karakteriserer de gode skoler? Oplæg på Børnerådet og Dansk Erhvervs konference Unge på tværs i uddannelsesuniverset 25. november 2010 v. Torben Pilegaard Jensen, AKF Hvad karakteriserer den gode

Læs mere

nyborgungdomsskole.dk

nyborgungdomsskole.dk nyborgungdomsskole.dk Erhvervsfaglig Grunduddannelse er en toårig erhvervsuddannelse for unge under 29, som lærer bedst gennem praktiske aktiviteter og individuelt tilrettelagte forløb Praktiske oplysninger

Læs mere

Forsøget har fået navnet Hel Intro

Forsøget har fået navnet Hel Intro I forbindelse med forsøgsprojektet Nye veje i vejledning og fastholdelse udbyder UU-Djursland nu for 2. år i træk i samarbejde med ungdomsuddannelserne i Grenaa et anderledes introduktionsforløb for 8.

Læs mere

Kvartalsrapport 3. kvartal erhvervsuddannelse. ung. engagement. efterskole. lyst til at lære. arbejde. praktik

Kvartalsrapport 3. kvartal erhvervsuddannelse. ung. engagement. efterskole. lyst til at lære. arbejde. praktik Kvartalsrapport 3. kvartal 2018 efterskole engagement erhvervsuddannelse ung lyst til at lære arbejde praktik gymnasieuddannelse uddannelsesplan Kvartalsrapport 3. kvartal 2018 1 Indholdsfortegnelse INDLEDNING/LÆSEVEJLEDNING...3

Læs mere

INFORMATION OM UDDANNELSESPARATHEDSVURDERINGEN I 8. KLASSE

INFORMATION OM UDDANNELSESPARATHEDSVURDERINGEN I 8. KLASSE INFORMATION OM UDDANNELSESPARATHEDSVURDERINGEN I 8. KLASSE Uddannelsesparathedsvurdering? Alle elever i 8. klasse vil blive vurderet ud fra tre parametre: Personlige Sociale Faglige forudsætninger Det

Læs mere

Hvorfor uddannelse? Bedre muligheder for job Højere løn Personlig udvikling Selvtillid og selvværd. Uddannelse er vejen til en god fremtid

Hvorfor uddannelse? Bedre muligheder for job Højere løn Personlig udvikling Selvtillid og selvværd. Uddannelse er vejen til en god fremtid Hvorfor uddannelse? Bedre muligheder for job Højere løn Personlig udvikling Selvtillid og selvværd Uddannelse er vejen til en god fremtid Uddannelsessystemet Krav til unge i uddannelse Den unge skal: Ønske

Læs mere

Forældremøde Rønde Efterskole November 2013

Forældremøde Rønde Efterskole November 2013 Forældremøde Rønde Efterskole November 2013 Uddannelsesvalg Hvad vil du være? Hvem vil du være? Hvad kan du styre efter, når du skal vælge uddannelse? God, grundig og rigelig uddannelse? Hvad du er god

Læs mere

lyst til at lære arbejde

lyst til at lære arbejde efterskole engagement erhvervsuddannelse arbejde ung lyst til at lære praktik uddannelsesplan gymnasieuddannelse 3. KVARTAL 2013 1 Kvartalsrapport 3. kvartal 2013 Kvartalsrapporten for 3. kvartal kan give

Læs mere

EUD/EUX-linjen alt er muligt! - et samarbejde mellem Vestre Skole, Mercantec, Social- og Sundhedsskolen og Asmildkloster Landbrugsskole

EUD/EUX-linjen alt er muligt! - et samarbejde mellem Vestre Skole, Mercantec, Social- og Sundhedsskolen og Asmildkloster Landbrugsskole EUD/EUX-linjen alt er muligt! - et samarbejde mellem Vestre Skole, Mercantec, Social- og Sundhedsskolen og Asmildkloster Landbrugsskole EUD/EUX-linjen - et toårigt forløb EUD-linjen er en kobling mellem

Læs mere

ung erhvervsuddannelse engagement efterskole lyst til at lære arbejde praktik gymnasieuddannelse uddannelsesplan

ung erhvervsuddannelse engagement efterskole lyst til at lære arbejde praktik gymnasieuddannelse uddannelsesplan efterskole engagement erhvervsuddannelse arbejde ung lyst til at lære praktik uddannelsesplan gymnasieuddannelse Kvartalsrapport 4. kvartal 2014 Kvartalsrapport 4. kvartal 2014 Kvartalsrapporten for 4.

Læs mere

lyst til at lære arbejde

lyst til at lære arbejde efterskole engagement erhvervsuddannelse arbejde ung lyst til at lære praktik uddannelsesplan gymnasieuddannelse 3.KVARTAL 1 Kvartalsrapport 3. kvartal Kvartalsrapporten for 3. kvartal kan give et overblik

Læs mere

Indholdsbeskrivelse. 1. Projektkoordinator/medarbejder...2. 2. Baggrunden for pilotprojektet...2. 3. Formål...2. 4. Målgruppe...2

Indholdsbeskrivelse. 1. Projektkoordinator/medarbejder...2. 2. Baggrunden for pilotprojektet...2. 3. Formål...2. 4. Målgruppe...2 Indholdsbeskrivelse Indholdsbeskrivelse...1 1. Projektkoordinator/medarbejder...2 2. Baggrunden for pilotprojektet...2 3. Formål...2 4. Målgruppe...2 5. Metode og arbejdsbeskrivelse...3 5.1. Empowerment

Læs mere

Referat af møde i Uddannelsesudvalget hos VUC Syd mandag den 29. februar 2016 kl , VUC Syd, Campus Tønder, lokale HP.

Referat af møde i Uddannelsesudvalget hos VUC Syd mandag den 29. februar 2016 kl , VUC Syd, Campus Tønder, lokale HP. Dato: 25/01/2016 Referat af møde i Uddannelsesudvalget hos VUC Syd mandag den 29. februar 2016 kl. 10.00-12.00, VUC Syd, Campus Tønder, lokale HP. Deltagere Christian Bock, Henrik Mehlsen, Jens Egon Jørgensen,

Læs mere

Overordnet indstilling af projekter til Uddannelsespuljen 2017

Overordnet indstilling af projekter til Uddannelsespuljen 2017 Overordnet indstilling af projekter til Uddannelsespuljen 2017 Regionsrådet godkendte på sit møde den 29. november 2016 Udkast til Uddannelsesplanens fokusområder 2017-2018. Herunder blev det bl.a. vedtaget

Læs mere

Kvartalsrapport 2. kvartal erhvervsuddannelse. ung. engagement. efterskole. lyst til at lære. arbejde. praktik. gymnasieuddannelse

Kvartalsrapport 2. kvartal erhvervsuddannelse. ung. engagement. efterskole. lyst til at lære. arbejde. praktik. gymnasieuddannelse efterskole engagement erhvervsuddannelse arbejde ung lyst til at lære praktik uddannelsesplan gymnasieuddannelse Kvartalsrapport 1 Indholdsfortegnelse INDLEDNING/LÆSEVEJLEDNING.. 3 AFSNIT 2 - STATUS FOR

Læs mere

10. KLASSE. begyndelsen på noget nyt. 10. KLASSE Engagement, læring og afklaring

10. KLASSE. begyndelsen på noget nyt. 10. KLASSE Engagement, læring og afklaring 10. KLASSE begyndelsen på noget nyt 10. KLASSE Engagement, læring og afklaring KÆRE FORÆLDER Rigtig mange har svært ved at træffe et valg om, hvad de vil i så ung en alder. Med 10. klasse får de unge et

Læs mere

Ansøgningsskema. Oplevelse oplysning - afklaring- uddannelse. 1 Projektets titel. 2 Højskolen Navn: Vrå Højskole

Ansøgningsskema. Oplevelse oplysning - afklaring- uddannelse. 1 Projektets titel. 2 Højskolen Navn: Vrå Højskole 1 Ansøgningsskema 1 Projektets titel Oplevelse oplysning - afklaring- uddannelse 2 Højskolen Navn: Vrå Højskole 4 Baggrund fyldig beskrivelse påkrævet Vrå højskole har en del erfaring med at samarbejde

Læs mere

AFKLARING UDVIKLING UDDANNELSE Faglighed trivsel robusthed modenhed fællesskab

AFKLARING UDVIKLING UDDANNELSE Faglighed trivsel robusthed modenhed fællesskab AFKLARING UDVIKLING UDDANNELSE 2018 2019 Faglighed trivsel robusthed modenhed fællesskab Et år, der peger fremad Der er mange muligheder efter 9. klasse. Er valget svært for dig? 10. KlasseCentret, Brønderslev,

Læs mere

Virksomhedsplan 2014 - Bilag

Virksomhedsplan 2014 - Bilag Virksomhedsplan 2014 - Bilag Praktikdag i slagterafdelingen på Uddannelsescenter Holstebro i 7. klasse med UD & OP programmet UU-Nordvestjylland varetager ungdommens uddannelsesvejledning i Holstebro,

Læs mere

Situation Mål Handlingsplaner Evaluering

Situation Mål Handlingsplaner Evaluering AVU 2010 side 1 Mission Vision AVU/FVU/ordblindeundervisning tilbyder kortuddannede voksne borgere undervisning i almene fag med henblik på at - forberede adgang til fortsat uddannelse - opkvalificere

Læs mere

10. klasse er din vej fra folkeskolen til den rigtige ungdomsuddannelse for dig!

10. klasse er din vej fra folkeskolen til den rigtige ungdomsuddannelse for dig! 10. klasse er din vej fra folkeskolen til den rigtige ungdomsuddannelse for dig! # HVORFOR? Der kan være mange årsager til at gå i 10. klasse, før man vælger sin videre uddannelse. Det man for eksempel

Læs mere

Tværfaglighed i et ungeperspektiv. Uddannelsesparathed og frafald i Middelfart Kommune

Tværfaglighed i et ungeperspektiv. Uddannelsesparathed og frafald i Middelfart Kommune Tværfaglighed i et ungeperspektiv Uddannelsesparathed og frafald i Middelfart Kommune UU-Lillebælt, sept. 2012 Indledning På de følgende par sider kan du læse om uddannelsesparathedsvurderingerne i 2012,

Læs mere

Gennemførelsesprocedure for tekniske erhvervsuddannelser

Gennemførelsesprocedure for tekniske erhvervsuddannelser Gennemførelsesprocedure for tekniske erhvervsuddannelser Erhvervs Uddannelses Center Nord 16.12.2013 CBNI/JJ/etj Målet er At signalere, de krav vi stiller til eleverne, og hvordan vi vil følge op på disse.

Læs mere

Kvartalsrapport 4. kvartal ung. erhvervsuddannelse. engagement. efterskole. lyst til at lære. arbejde. praktik. gymnasieuddannelse

Kvartalsrapport 4. kvartal ung. erhvervsuddannelse. engagement. efterskole. lyst til at lære. arbejde. praktik. gymnasieuddannelse efterskole engagement erhvervsuddannelse arbejde Kvartalsrapport ung lyst til at lære praktik uddannelsesplan gymnasieuddannelse Kvartalsrapport 1 Kvartalsrapport Indholdsfortegnelse INDLEDNING/LÆSEVEJLEDNING..

Læs mere

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til. ungdomsuddannelserne

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til. ungdomsuddannelserne Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til ungdomsuddannelserne I medfør af 10 g i lov om vejledning om uddannelse og erhverv samt pligt til uddannelse, beskæftigelse m.v., jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Hel Intro. UU Djursland samarbejder med ungdomsuddannelserne i Grenaa om et anderledes introduktionsforløb for 8. klasse i skoleåret 2012/2013.

Hel Intro. UU Djursland samarbejder med ungdomsuddannelserne i Grenaa om et anderledes introduktionsforløb for 8. klasse i skoleåret 2012/2013. Hel Intro UU Djursland samarbejder med ungdomsuddannelserne i Grenaa om et anderledes introduktionsforløb for 8. klasse i skoleåret 2012/2013. Hvem deltager: Ungdomsuddannelserne: Grenaa Gymnasium Handelsgymnasium

Læs mere

Temadrøftelse: Unge uden for uddannelse og job

Temadrøftelse: Unge uden for uddannelse og job Temadrøftelse: Unge uden for uddannelse og job Disposition 1. De inaktive unge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, 2016 2. Hvem er de unge ledige? Center for Ungdomsforskning, 2011 3. Indsatser på folkeskoleområdet

Læs mere

LÆR AT TACKLE angst og depression til unge. Anbefalinger til kommuner der udbyder kurset

LÆR AT TACKLE angst og depression til unge. Anbefalinger til kommuner der udbyder kurset LÆR AT TACKLE angst og depression til unge Anbefalinger til kommuner der udbyder kurset LÆR AT TACKLE angst og depression til unge Anbefalinger til kommuner der udbyder kurset LÆR AT TACKLE angst og depression

Læs mere

Erhvervsuddannelserne som mål for brobygningsforløb

Erhvervsuddannelserne som mål for brobygningsforløb Erhvervsuddannelserne som mål for brobygningsforløb Beskæftigelsesregion - Syd, 7.-11. Nord, 8.-11. Midt, 9.-11. Hovedstaden og Sjælland, 12.-11. Hovedstaden og Sjælland, 16.-11. 1 Kvalitetspatruljen 3-årigt

Læs mere

Praktik. i social- og sundhedsuddannelsen. Maj 2015

Praktik. i social- og sundhedsuddannelsen. Maj 2015 Praktik i social- og sundhedsuddannelsen Maj 2015 2 Forord Social- og sundhedsuddannelsen er en vekseluddannelse, hvor skoleperiodernes teoretiske og praktiske undervisning sammen med praktikuddannelsen

Læs mere

Hvad med produktionsskolebaseret erhvervsuddannelse og kombinationsforløb?

Hvad med produktionsskolebaseret erhvervsuddannelse og kombinationsforløb? Spørgsmål og svar Af Kim Dehn Hvad med EUX-elever? Svar: EUX er en mulighed for at tage en studiekompetencegivende eksamen i forbindelse med en erhvervsuddannelse. EUX-eleverne indgår i opgørelserne på

Læs mere

Fastholdelsesstrategi, erhvervsgymnasiale uddannelser

Fastholdelsesstrategi, erhvervsgymnasiale uddannelser Fastholdelsesstrategi, erhvervsgymnasiale uddannelser EUC Nord har stort fokus på skolens fastholdelsesstrategi med det formål at forebygge og mindske fravær og frafald på erhvervsgymnasiet. Det har stor

Læs mere

Oplæg til udvikling og etablering af særlige forløb for 15 17 årige unge i Egedal og Frederikssund kommuner Efteråret 2010

Oplæg til udvikling og etablering af særlige forløb for 15 17 årige unge i Egedal og Frederikssund kommuner Efteråret 2010 Oplæg til udvikling og etablering af særlige forløb for 15 17 årige unge i Egedal og Frederikssund kommuner Efteråret 2010 Med baggrund i den ny lovgivning om Vurdering af uddannelsesparathed samt Pligt

Læs mere

Ungeområdet i krydsfeltet mellem jobcenter, UU, uddannelsesinstitutioner og forvaltninger

Ungeområdet i krydsfeltet mellem jobcenter, UU, uddannelsesinstitutioner og forvaltninger Ungeområdet i krydsfeltet mellem jobcenter, UU, uddannelsesinstitutioner og forvaltninger OCC, torsdag den 5.november 2009 v. Torben Pilegaard Jensen, AKF Ungeområdet i krydsfeltet mellem jobcenter, UU,

Læs mere

Studie-og ordensregler

Studie-og ordensregler Studie-og ordensregler På VUC Roskilde tager vi i studie- og ordensregler udgangspunkt i gældende lovgivning samt de 4 værdier, som er udgangspunkt for VUC Roskildes værdigrundlag. Mangfoldighed: Fordi

Læs mere

Hvad vil vi med 10. klasse i Halsnæs?

Hvad vil vi med 10. klasse i Halsnæs? Hvad vil vi med 10. klasse i Halsnæs? Formål: Løfte eleverne fagligt, personligt og socialt. Give oplevelsen af at det er fedt at gå i skole. Afklaring og uddannelsesparathed. Opleve glæden ved at gå i

Læs mere

STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016

STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 Maj 2016 Formål med uddannelsesplanen Uddannelsesplan 2016 skal: Bidrage til at flere unge gennemfører en erhvervskompetencegivende uddannelse, så uddannelsesniveauet i Holbæk

Læs mere

2020-plan for UU (Ungdommens uddannelsesvejledning)

2020-plan for UU (Ungdommens uddannelsesvejledning) 2020-plan for UU (Ungdommens uddannelsesvejledning) Dette notat beskriver visionen for UU sjælland syd (UUSS, som består af Næstved, Faxe samt Vordingborg) 2020. Notatet inddrager de officielle lovkrav,

Læs mere

10. KLASSE. begyndelsen på noget nyt. 10. KLASSE Engagement, læring og afklaring

10. KLASSE. begyndelsen på noget nyt. 10. KLASSE Engagement, læring og afklaring 10. KLASSE begyndelsen på noget nyt 10. KLASSE Engagement, læring og afklaring KÆRE FORÆLDER Rigtig mange har svært ved at træffe et valg om, hvad de vil i så ung en alder. Med 10. klasse får de unge et

Læs mere

UU-Frederiksberg. Ungdommens Uddannelsesvejledning Frederiksberg. Finsensvej 86, 2 sal. 2000 Frederiksberg

UU-Frederiksberg. Ungdommens Uddannelsesvejledning Frederiksberg. Finsensvej 86, 2 sal. 2000 Frederiksberg UU-Frederiksberg Ungdommens Uddannelsesvejledning Frederiksberg Finsensvej 86, 2 sal 2000 Frederiksberg www.uu-frederiksberg.dk Vejledning i 8.klasse Kollektiv orientering om uddannelsessystemet Uddannelsesmesse

Læs mere

Ungdommens Uddannelsesvejledning, Bornholms Regionskommune. Målsætninger for UU Bornholm 2016/2017

Ungdommens Uddannelsesvejledning, Bornholms Regionskommune. Målsætninger for UU Bornholm 2016/2017 Ungdommens Uddannelsesvejledning, Bornholms Regionskommune Målsætninger for UU Bornholm 2016/2017 Gitte Hagelskjær Svart, UngePorten 05-10-2016 UU Bornholm er en uafhængig vejledningsinstitution, som har

Læs mere

Statistik for skoleåret 2009-10

Statistik for skoleåret 2009-10 Ungdomsuddannelsernes Psykologiske Center Nordvestsjælland Statistik for skoleåret 2009-10 Indholdsfortegnelse Skoleåret 2009/10 statistik kort fortalt... 2 Sammenholdt med sidste års statistik... 3 Skoleåret

Læs mere

Uddannelsesinfo. På vej mod ungdomsuddannelse

Uddannelsesinfo. På vej mod ungdomsuddannelse Uddannelsesinfo På vej mod ungdomsuddannelse Program Klar til at træffe det overordnede valg EUD - GYM High School - 10. Klasse? Første overordnede valg Start på fremtiden Ungdomsuddannelser og adgangskrav

Læs mere

Opgavebeskrivelse for kontaktlærere

Opgavebeskrivelse for kontaktlærere Færdiggjort til høring d. 05. marts 2009 Revideret d. 17. juni 2009 Opgavebeskrivelse for kontaktlærere Denne opgavebeskrivelse tager sit udgangspunkt i de planer, regler og specifikationer, der er beskrevet

Læs mere

Informationsmøde om STEP 10. Tirsdag den 15. januar 2019 kl 19.00

Informationsmøde om STEP 10. Tirsdag den 15. januar 2019 kl 19.00 Informationsmøde om STEP 10 Tirsdag den 15. januar 2019 kl 19.00 STEP 10 - starten på din ungdomsuddannelse Dagsorden Politisk proces omkring udliciteringen Formålet med 10.klasse - generelt Profiler på

Læs mere

Hel Intro. UU Djursland samarbejder med ungdomsuddannelserne i Grenaa om et anderledes introduktionsforløb for 8. klasse i skoleåret 2011/2012.

Hel Intro. UU Djursland samarbejder med ungdomsuddannelserne i Grenaa om et anderledes introduktionsforløb for 8. klasse i skoleåret 2011/2012. Hel Intro UU Djursland samarbejder med ungdomsuddannelserne i Grenaa om et anderledes introduktionsforløb for 8. klasse i skoleåret 2011/2012. Hvem deltager: Ungdomsuddannelserne: Grenaa Gymnasium Handelsgymnasium

Læs mere

HVORDAN FASTHOLDER VI FLERE UNGE PÅ EUD?

HVORDAN FASTHOLDER VI FLERE UNGE PÅ EUD? HVORDAN FASTHOLDER VI FLERE UNGE PÅ EUD? HVAD SKAL VI TALE OM I DAG?» Forskningskortlægning kort fortalt» Hvad siger forskningen om fastholdelse? TAKE AWAYS» Brug forskning til serviceeftersyn» Tilpas

Læs mere