Energitilsynets sekretariats bemærkninger til de forskellige høringssvar

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Energitilsynets sekretariats bemærkninger til de forskellige høringssvar"

Transkript

1 ENERGITILSYNET Bilag 3 d. 11. juni 2010 Energicenter EL 4/ /LR Energitilsynets sekretariats bemærkninger til de forskellige høringssvar Høringssvar fra 1. høringsrunde ENERGITILSYNET sekretariatsbetjenes af KONKURRENCESTYRELSEN Centrene for Energi 1. Dansk Energi er i sit høringssvar af 19. maj 2010 til Energitilsynets sekretariat fremkommet med en række bemærkninger til Energitilsynets sekretariats opdatering af modellen for den økonomiske regulering af netselskabernes økonomi ved nødvendige nyinvesteringer, jf. bilag Dansk Energis bemærkninger relaterer sig til følgende 11 punkter: Estimaterne for drifts- og vedligeholdelsesomkostninger fordelt på forskellige aktivkategorier. Udviklingen i drifts- og vedligeholdelsesomkostninger over tid. De fastsatte standardlevetider for de forskellige aktivkategorier. Beregning af kassationsværdien for et erstattet anlæg. Sparede omkostninger til fornyelse. Levetidsforlængende investeringer efter år Pristalsregulering af nye drifts- og vedligeholdelsesomkostninger, eventuelle sparede drifts- og vedligeholdelsesomkostninger samt eventuelle nye indtægter. Forrentning af den nødvendige nyinvestering. Den økonomiske model. Vejledning og ansøgningsprocedure. Sammenhæng med benchmarking og effektiviseringskrav.

2 2/13 3. Energitilsynets sekretariat har indsat sine bemærkninger i Dansk Energis høringssvar for hvert af disse 11 punkter, jf. bilag 4 4. Energitilsynets sekretariat bemærker, at Dansk Energis bemærkninger har givet anledning til præciseringer i Tilsynsnotatet set i forhold til det udkast, som blev sendt i høring den 4. maj Dansk Energis bemærkninger har dog ikke givet anledning til en ændring i Energitilsynets sekretariats indstilling i Tilsynsnotatet.

3 3/13 6. DONG Energy Eldistribution er ved mail af 20. maj 2010 fremkommet med en række bemærkninger til den opdaterede model for nødvendige nyinvesteringer. Overordnede principper i den økonomiske model for nødvendige nyinvesteringer 7. DONG Energy Eldistribution tilslutter sig i sit høringsbrev af 20. maj 2010 de overordnede principper i regnearket for den opdaterede model for nødvendige nyinvesteringer. 8. Energitilsynets sekretariat har ingen bemærkninger hertil. Fejl i den økonomiske model for nødvendige nyinvesteringer 9. DONG Energy Eldistribution bemærker, at der var fejl i det regneark, som sekretariatet sendte i høring den 4. maj Energitilsynets sekretariat bemærker hertil, at der mere var tale om forhold, der skulle præciseres end egentlige fejl i regnearket. Energitilsynets sekretariat har løbende være i dialog med Dansk Energi omkring regnearket for den økonomiske model for nødvendige nyinvesteringer. Energitilsynets sekretariat og COWI foretog ud fra denne dialog derfor en række små justeringer i modellen. Ved mail af 26. maj 2010 blev den justerede model sendt i høring hos samtlige netselskaberne og Dansk Energi. Fordyrende rammevilkår 11. Dong Energy Eldistribution bemærker endvidere, at netselskabet er underlagt en række fordyrende rammevilkår, som medfører, at netselskabets drifts- og vedligeholdelsesomkostninger generelt er højere end for en række af branchens øvrige selskaber. 12. Energitilsynets sekretariat bemærker indledningsvis, at sekretariatet har fastsat gennemsnitlige drifts- og vedligeholdelsesomkostninger, jf. indtægtsrammebekendtgørelsens 15, stk Af bemærkninger til L386 ifølge betænkningen fremgår endvidere at: 14. Da der er tale om standardlevetider og gennemsnitlige omkostninger for kategorier af anlæg, vil der kunne være afvigelser herfra for konkrete anlæg. Sådanne afvigelser giver ikke anledning til at anvende andre værdier i beregningerne for konkrete anlæg 15. Såfremt et netselskabs drifts- og vedligeholdelsesomkostninger for et enkelt aktiv er højere end gennemsnittet, giver dette således ikke anledning

4 4/13 til, at netselskabet modtager en større forhøjelse af indtægtsrammen ved en nødvendig nyinvestering. 16. Energitilsynets sekretariat bemærker endvidere, at der kan anføres en lang række faktorer, som giver forskellige omkostningsforhold for forskellige netselskaber. F.eks. er huslejen formentlig højere i city end i land, hvilket medfører, at drifts- og vedligeholdelsesomkostninger for grunde og bygninger er højere i city end i land. Netselskaber i forskellige regioner vil dermed være underlagt forskellige rammevilkår. 17. Grundet mangelfuldt datagrundlag har det ikke været muligt at foretage en fyldestgørende analyse af de forskellige rammevilkårs effekt på netselskabernes drifts- og vedligeholdelsesomkostninger. 18. Ifølge tilkendegivelser fra branchen kan netselskaberne på nuværende tidspunkt f.eks. ikke opdele deres drifts- og vedligeholdelsesomkostninger i city, by og land. Energitilsynets sekretariat har således ikke kunne foretage en statistiks analyse af forskelle i drifts- og vedligeholdelsesomkostningerne mellem city, by og land. 19. Det er dog Energitilsynets sekretariats vurdering, at disse forskelligartede rammevilkår til en vis grad udligner sig mellem netselskaber, da forskellige netselskaber som nævnt er underlagt forskellige rammevilkår. DONG er endvidere et relativt stort selskab, der således udgør en betydelig del af datagrundlaget for fastsættelsen drifts- og vedligeholdelsesomkostningen for de forskellige aktivkategorier. 20. Det er derfor Energitilsynets sekretariat vurdering, at sekretariat har fastsat retvisende gennemsnitlige drifts- og vedligeholdelsesomkostninger for netselskabernes forskellige aktivkategorier, jf. indtægtsrammebekendtgørelsen, 15, stk DONG Energy Eldistributions bemærkninger har ikke givet anledning til en ændring i Energitilsynets sekretariats indstilling i Tilsynsnotatet.

5 5/ TRE-FOR El-net er ved mail af 20. maj 2010 fremkommet med to bemærkninger til den opdaterede model for nødvendige nyinvesteringer. Nødvendige nyinvesteringer med bindende økonomiske dispositioner før 8. oktober 23. TRE-FOR El-net udtrykker i sit høringsbrev af 20. maj 2010 til Energitilsynets sekretariat bekymring for at ubehandlede ansøgninger om nødvendige nyinvesteringer gennemført i perioden for vil blive behandlet efter den opdaterede model. 24. Energitilsynets sekretariat bemærker hertil, at nødvendige nyinvesteringer, som der er foretaget bindende økonomiske dispositioner for inden 8. oktober 2008 skal behandles efter bestemmelserne i den tidligere gældende indtægtsrammebekendtgørelse af 23. december 2004, nr TRE-FOR El-nets ansøgninger vedr. nødvendige nyinvesteringer idriftsat i løbet af vil dermed blive behandlet efter bestemmelserne i den nu erstattede indtægtsrammebekendtgørelse af 23. december 2004, nr Demonteringsomkostninger afholdt efter idriftsættelse af en nødvendig nyinvestering 25. TRE-FOR bemærker endvidere, at netselskabet i første omgang ofte kun fjerner en del af fundamenterne til luftledninger, når disse bliver erstattet af en nødvendig nyinvestering. TRE-FOR bemærker dermed, at de indberettede omkostninger til demontering ved en ansøgning om en nødvendig nyinvestering ikke indeholder den fulde omkostning til en total bortskaffelse af de erstattede fundamenter. TRE-FOR bemærker dog, at lodsejeren kan forlange fundamentet totalt fjernet senere. TRE-FOR fremhæver dermed, at selskabet på et senere tidspunkt skal kunne få yderligere kompensation for de resterende omkostninger til demontering af luftledningsnettet. 26. Energitilsynets sekretariat bemærker hertil, at demonteringsomkostninger er en del af en nødvendig nyinvesterings samlede beløb, der bliver afskrevet og forrentet med den lange byggeobligationsrente plus et procentpoint på idriftsættelsestidspunktet for den nødvendige nyinvestering, jf. indtægtsrammebekendtgørelsen 15, stk Ifølge bemærkninger til elforsyningslovens 70, stk. 2, til lov nr. 386 ifølge betænkning skal: Alle tillæg og fradrag opgøres på tidspunktet for idriftsættelsen af det nødvendige nyanlæg, der er tidspunktet for forhøjelsen af indtægtsrammen.

6 6/ Det samlede beløb for den nødvendige nyinvestering skal dermed være opgjort på idriftsættelsestidspunktet. Såfremt et netselskab ønsker kompensation for samtlige demonteringsomkostninger må netselskabet således afholde samtlige af disse demonteringsomkostninger før netselskabet ansøger om en forhøjelse af indtægtsrammen ved en nødvendig nyinvestering. 29. TRE-FOR EL-nets bemærkninger har således ikke givet anledning til en ændring i Energitilsynets sekretariats indstilling i Tilsynsnotatet.

7 7/ Energi Fyn er ved mail af 20. maj 2010 fremkommet med en bemærkning til den opdaterede model for nødvendige nyinvesteringer. Levetid for målere 31. Energi Fyn bemærker i sit høringssvar til Energitilsynets sekretariat, at den estimerede standardlevetid på 15 år for elektroniske målere er for høj, og at det vil være mere økonomisk fordelagtigt at udskifte målere tidligere. 32. Energitilsynets sekretariat bemærker hertil, at gennemsnittet af netselskabernes indberetninger vedr. levetiden for fjernaflæste elektroniske målere og ikke-fjernaflæste elektroniske målere er 22 år og 23 år. 33. Energitilsynets sekretariat har blandt andet på grundlag af betragtninger herom fra COWI dog vurderet, at elektroniske målere i høj grad kan sammenlignes med computere. Udover selve hardwaren indeholder elektroniske målere også software til databehandling, opsætning mv. Det er ikke realistisk, at levetiden for softwaren i de elektroniske målere overstiger 15 år. Energitilsynets sekretariat har derfor fastsat levetiden på elektroniske målere til 15 år, hvilket således er lavere end gennemsnittet af netselskabernes indberetninger. 34. Energitilsynets sekretariat er dermed ikke enig med Energi Fyn i, at levetiden for elektroniske målere kun er 10 år, og dermed endnu kortere end gennemsnittet af netselskabernes indberetninger. 35. Energi Fyns høringssvar har derfor ikke givet anledning til ændringer i Energitilsynets sekretariats indstillingen i Tilsynsnotatet.

8 8/ Energinet.dk er ved mail af 21. maj 2010 fremkommet med bemærkninger til den opdaterede model for nødvendige nyinvesteringer. 37. Energinet.dk bemærker i sit høringssvar til Energitilsynets sekretariat, at de sparede omkostninger til fornyelse ikke skal beregnes som nutidsværdien af de sparede afskrivninger på den levetidsforlængende investering, men derimod som nutidsværdien af selve den sparede levetidsforlængende investering. 38. Energinet.dk bemærker i sit høringssvar endvidere, at netselskaberne gennemfører en række mindre levetidsforlængende investeringer fordelt over en længere årrække i stedet for en stor levetidsforlængende investering i et år. 39. Energinet.dk foreslår derfor, at værdien af den levetidsforlængende investering som Energitilsynets sekretariat har beregnet, bliver delt op i en række mindre årlige levetidsforlængende investeringer spredt ud over aktivets levetid. 40. Energitilsynets sekretariat bemærker hertil, at sekretariatet har drøftet Energinet.dks høringssvar med COWI og Dansk Energi. Energitilsynets sekretariat har ud fra en revurdering af den fastsatte metode til fornyelse fundet Energinet.dks forslag til metode mere retvisende end de metoder, som Energitilsynets sekretariat har haft sendt i høring ved mail af 4. maj 2010 og ved mail af 25. maj Energitilsynets sekretariat har derfor valgt at anvende Energinet.dks metode til at opdele den levetidsforlængende investering i en række mindre årlige levetidsforlængende investeringer. 42. Energinet.dks høringssvar har dermed givet anledning til en ændring i den endelige opdaterede model. 43. Energinet.dk bemærker i sit høringssvar til Energitilsynets sekretariat, endvidere at: 44. Renoveringsomkostningerne ved forlængelse af en 132/150 kv luftlednings levetid med 40 år angives til 25 % af nyprisen. Umiddelbart virker dette som en meget lav værdi specielt, da den tilsvarende værdi for en 60 kv ledning er næsten det dobbelte. Der bør laves en nøjere undersøgelse af dette forhold. 45. Renoveringsomkostningerne ved forlængelse af et felts levetid med 40 år er angivet til 25 % af nyprisen. Dette er efter vores erfaringer meget lavt ansat. Prisforholdet mellem udendørs og indendørs felter har i øvrigt ændret sig, så indendørs felter nu er billigere end udendørs. Der bør laves en nøjere undersøgelse af disse forhold.

9 9/ Driftsomkostningerne for 132/150 kv kabler på kr./km er beregnet som gennemsnittet af 491 km kabel med en samlet omkostning på 19,5 mio. kr. Ser man dybere i tallene koster de 189 km. hos KE kr./km og de resterende 312 km kr. eller kr./km. Årsagen til denne forskel er sandsynligvis, at de københavnske kabler er meget gamle oliefyldte kabler, hvorimod de øvrige kabler nyere PEX kabler. Omkostningerne ved de oliefyldte bør ikke indgå i driftsækvivalenten, da denne alene skal benyttes ved nyanlæg af kabler, hvor man ikke mere bruger oliefyldte kabler. Hvis der er behov for det kunne man lave to kategorier. Der bør laves en nærmere undersøgelse af dette forhold. 47. Energitilsynets sekretariats bemærkninger til pkt. 44: Standardprisen på en reinvestering af et transmissionsnet 132/150 kv-luftledningssystem (2-system) er pr. km kr i 2000-priser. Den levetidsforlængende investering er beregnet til at udgøre 26,3 pct. af en komplet reinvestering. Den levetidsforlængende investering koster dermed kr i priser at gennemføre. 48. Sekretariatet har vurderet, at det er ca. 4 gange så dyrt at gennemføre en komplet reinvestering i et 132/150 kv-luftledningsanlæg (2-system) som i et kv-luftledningsanlæg. Samtidigt er det sekretariatets vurdering, at prisen for en levetidsforlængende investering i 132/150 kvluftledningsanlæg er ca. dobbelt så høj som en levetidsforlængende investering i et kv-luftledningsanlæg. 49. Dette stemmer således overens med, at Energitilsynets sekretariat med inddragelse af Dansk Energi har beregnet, at en levetidsforlængende investering udgør ca. 50 pct. af en komplet reinvestering for et kvluftledningsanlæg og ca. 25 pct. af en komplet reinvestering for et 132/150 kv-luftledningsanlæg. 50. Energitilsynets sekretariats bemærkninger til pkt. 45: Andelen er beregnet ud fra et omfattende datagrundlag. Energitilsynets sekretariat har ikke fundet grundlag for at konkludere, at den beregnede andel for felter er højere end ca. 25 pct. Energitilsynets sekretariat har i forbindelse med beregningen af de sparede omkostninger til fornyelse endvidere ikke fundet grundlag for at ændre på standardpriserne i åbningsbalancen fra år Energitilsynets sekretariat har dermed ikke fundet grundlag for at ændre prisforholdet mellem hhv. udendørs og indendørs felter. 51. Energitilsynets sekretariat bemærkninger til pkt. 46: Energitilsynets sekretariat er enig i, at det ville være muligt at opdele mange af de 38 anvendte aktivkategorier i en række yderligere aktivkategorier. Energitilsynets sekretariat har med bidrag fra COWI og med inddragelse af branchen imidlertid vurderet, at netselskabernes indberetninger ikke giver grundlag for yderligere at opdele de 38 anvendte aktivkategorier. Dette skyldes, at en lang række af aktivkategorierne dermed ville blive baseret på uhensigts-

10 10/13 mæssigt få observation, hvilket ikke ville medføre tilstrækkelig robusthed i estimaterne for drifts- og vedligeholdelsesomkostningerne. 52. Energitilsynets sekretariat bemærker endvidere, at sekretariatet for samtlige aktivkategorier har baseret beregningen af de gennemsnitlige drifts- og vedligeholdelsesomkostninger på indberetninger for netselskabernes eksisterende anlæg for de forskellige aktivkategorier. 53. Energitilsynets sekretariat bemærker, at de beregnede værdier omtalt i pkt. 44, pkt. 45 og pkt. 46 er fastsat ud fra et omfattende datagrundlag. Netselskabernes indberetninger, som er lagt til grund for de beregnede værdier, udgør således en meget stor andel af den samlede netvolumen på de forskellige spændingsniveauer. 54. Energitilsynets sekretariat har endvidere anmodet COWI om at kommentere på Energinet.dks høringssvar. COWI har overfor Energitilsynets sekretariat oplyst, at COWI fortsat vurderer, at beregnede drifts- og vedligeholdelsesomkostninger samt omkostninger til fornyelse giver et retvisende billede af de faktiske omkostninger, som netselskaberne har til drift, vedligeholdelse og fornyelse for de forskellige aktivkategorier. 55. Energitilsynets sekretariat har valgt at lægge resultatet af sekretariatets egne beregninger samt COWIs vurdering til grund. Energinet.dks bemærkninger har i dette tilfælde således ikke givet anledning til en ændring i den opdaterede model for nødvendige nyinvesteringer. 56. Energitilsynets sekretariat bemærker dog, at sekretariatet efter behov og mindst hvert tredje år skal vurdere om der grundet den teknologiske udvikling mv. er behov for at justere drifts- og vedligeholdelsesomkostningerne, omkostningerne til fornyelse mv. i den opdaterede model for nødvendige nyinvesteringer.

11 11/13 Høringssvar fra 2. høringsrunde 57. SEAS-NVE er ved mail af 27. maj 2010 fremkommet med to bemærkninger til de beregnede sparede omkostninger til fornyelse på de lavere spændingsniveauer. For høje omkostninger til fornyelse 58. SEAS-NVE finder de af Dansk Energi og Energitilsynets sekretariat beregnede værdier af sparede omkostninger til fornyelse bemærkelsesværdigt høje. 59. SEAS-NVE fremhæver således, at de sparede omkostninger til fornyelse bør sættes til nul på lavere spændingsniveauer. 60. Energitilsynets sekretariat bemærker hertil, at der ved en beregning af en forhøjelse af indtægtsrammen i forbindelse med en nødvendig nyinvestering skal ske fradrag af de sparede omkostninger til fornyelse af luftledningsanlæg, som et netselskab ville have haft, såfremt netselskabet skulle have drevet luftledningsnettet videre med uændret funktionalitet. 61. Energitilsynets sekretariat finder det ikke realistisk, at et netselskab ville kunne have drevet et eksisterende luftledningsanlæg videre med uændret funktionalitet uden på et eller andet tidspunkt at skulle gennemføre levetidsforlængende investeringer 62. Energitilsynets sekretariat er dermed ikke enig i SEAS-NVEs bemærkning om, at fornyelsesomkostningen bør sættes til nul på de lavere spændingsniveauer. Vedr. søkabler 63. SEAS-NVE udtrykker i sit høringssvar forbehold for estimaterne af de årlige drifts- og vedligeholdelsesomkostninger for søkabler. 64. Energitilsynets sekretariat bemærker, at netselskaberne generelt har indberettet drifts- og vedligeholdelsesomkostninger for søkabler, som er betydeligt lavere end de drifts- og vedligeholdelsesomkostninger på hhv. kr pr. år og kr pr. år, som netselskaberne får forøget deres indtægtsramme med for søkabler. 65. Energitilsynets sekretariat har på grundlag af rådgivning fra COWI således valgt at dele de forventede omkostninger til havari ud over søkablernes levetid. Netselskaberne får i år uden havari dermed en betydelig højere årlig drifts- og vedligeholdelsesomkostning end netselskabernes faktiske omkostning til søkabler. I enkelte år med havari vil omkostningen til havari på den andens side være betydeligt højere end den drifts- og vedligeholdel-

12 12/13 sesomkostning, som netselskaberne får forøget deres indtægtsramme med for søkabler. 66. Det er derfor Energitilsynets sekretariat vurdering, at der med de fastsatte drifts- og vedligeholdelsesomkostninger for søkabler er taget højde for samtlige af de forventede fremtidige omkostninger, jf. indtægtsrammebekendtgørelsens 15, stk.1. Energitilsynets sekretariat finder det derfor ikke retvisende at øge netselskabernes indtægtsramme yderligere ved havari, da netselskaberne således allerede har fået forøget deres indtægtsramme med den årlige drifts- og vedligeholdelsesomkostning for søkabler, der indeholder omkostninger til havari. 67. Energitilsynets sekretariat vil ud fra en konkret vurdering i enkelte sager vurdere SEAS-NVEs bemærkning vedr. søkabler i benchmarkingmodellen. 68. SEAS-NVEs bemærkninger har således ikke givet anledning til en ændring i Energitilsynets sekretariats indstilling i Tilsynsnotatet.

13 13/13 Høringssvar fra 3. høringsrunde 69. Dansk Energi er i sit høringssvar af 2. juni 2010 til Energitilsynets sekretariat fremkommet med bemærkninger til Energitilsynets sekretariats ændring af metoden til at beregne sparede omkostninger til fornyelse, jf. bilag Energitilsynets sekretariat har indsat sine bemærkninger i Dansk Energis høringssvar i bilag 4.

Opdateret økonomisk model til godkendelse af forhøjelser ved nødvendige nyinvesteringer

Opdateret økonomisk model til godkendelse af forhøjelser ved nødvendige nyinvesteringer ENERGITILSYNET Punkt 5 d. 23. juni 2010 Energicenter EL 4/0720-0200-0096 /LR Energitilsynets møde den 23. juni 2010 Opdateret økonomisk model til godkendelse af forhøjelser ved nødvendige nyinvesteringer

Læs mere

Bilag 4. Energitilsynets sekretariats bemærkninger til Dansk Energis høringssvar

Bilag 4. Energitilsynets sekretariats bemærkninger til Dansk Energis høringssvar Bilag 4. Energitilsynets sekretariats bemærkninger til Dansk Energis høringssvar Dansk Energi indgav høringssvar ved 1. høringsrunde, jf. bilag 5, og 3. høringsrunde, jf. bilag 11. Energitilsynet sekretariat

Læs mere

Energitilsynets sekretariats bemærkninger til de forskellige høringssvar

Energitilsynets sekretariats bemærkninger til de forskellige høringssvar ENERGITILSYNET d. 25. oktober 2010 Energicenter EL /LR, LVM og MBK Bilag 11 Høringsnotat Energitilsynets sekretariats bemærkninger til de forskellige høringssvar Energitilsynets sekretariat udsendte ved

Læs mere

Vejledende udtalelse vedrørende nødvendig nyinvestering

Vejledende udtalelse vedrørende nødvendig nyinvestering 21. januar 2014 Sag 12 /14378 Deres ref. LRN Vejledende udtalelse vedrørende nødvendig nyinvestering Sekretariatet for Energitilsynet har den 24. september 2012 modtaget en henvendelse fra SEAS-NVE Net

Læs mere

VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM GODKENDELSE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER

VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM GODKENDELSE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER VEJLEDNING, APRIL 2018 VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM GODKENDELSE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER ENERGITILSYNET VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM GODKENDELSE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER Side 1/1 INDHOLD INDLEDENDE

Læs mere

BILAG TIL PUNKT [X] BILAGS NR. SIDE INDHOLD. Opdateret økonomisk model til godkendelse af forhøjelser ved nødvendige nyinvesteringer

BILAG TIL PUNKT [X] BILAGS NR. SIDE INDHOLD. Opdateret økonomisk model til godkendelse af forhøjelser ved nødvendige nyinvesteringer BILAGSOVERSIGT ENERGITILSYNETS MØDE DEN 23. JUNI 2015 BILAG TIL PUNKT [X] 24. april 2015 Detail & Distribution 14/08902 LIC, AE BILAGS NR. SIDE INDHOLD 1. 2-3 Beregning af standardværdi for omkostninger

Læs mere

Etablering af 2,6 km 10 kv-kabelforbindelse, 1,9 km 0,4 kvkabelforbindelse,

Etablering af 2,6 km 10 kv-kabelforbindelse, 1,9 km 0,4 kvkabelforbindelse, DONG Energy Eldistribution A/S c/o DONG Energy Nesa Allé 1 2820 Gentofte 21. december 2015 Sag 12/05700 / KSB Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af DONG Energy Eldistribution A/S indtægtsramme Sekretariatet

Læs mere

VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM GODKENDELSE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER

VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM GODKENDELSE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER VEJLEDNING VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM GODKENDELSE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER ENERGITILSYNET VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM GODKENDELSE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER Side 1/1 INDHOLD INTRODUKTION... 1

Læs mere

Detaljeret opgavebeskrivelse for projektet:

Detaljeret opgavebeskrivelse for projektet: Detaljeret opgavebeskrivelse for projektet: 7. september 2009 / LR Opdatering og videreudvikling af økonomisk model for regulering af netselskabernes økonomi i forbindelse med nødvendige nyinvesteringer

Læs mere

BILAG TIL PUNKT [X] BILAGS NR. SIDE INDHOLD. Opdateret økonomisk model til godkendelse af forhøjelser ved nødvendige nyinvesteringer

BILAG TIL PUNKT [X] BILAGS NR. SIDE INDHOLD. Opdateret økonomisk model til godkendelse af forhøjelser ved nødvendige nyinvesteringer 1 af 93 BILAGSOVERSIGT ENERGITILSYNETS MØDE DEN 29. SEPTEMBER 2015 BILAG TIL PUNKT [X] 17. august 2015 Detail & Distribution 14/08902 LIC, AE BILAGS NR. SIDE INDHOLD 1. 2-3 Beregning af standardværdi for

Læs mere

Beregning af standardværdi for omkostninger til installation af elektronisk ikke-fjernaflæst måler

Beregning af standardværdi for omkostninger til installation af elektronisk ikke-fjernaflæst måler Side 1/101 BILAGSOVERSIGT ENERGITILSYNETS MØDE DEN 29. SEPTEMBER 2015 BILAG TIL PUNKT 5 29. september 2015 Detail & Distribution 14/08902 BILAGS NR. SIDE INDHOLD 1. 2-3 Beregning af standardværdi for omkostninger

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er den økonomiske model, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er den økonomiske model, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Syd Energi Net A/S Edison Park 1 6715 Esbjerg N 2. spetember 2016 Detail & Distribution 15/05700, 15/05701, 15/05702 og 15/05703 MSS AFGØRELSE FORHØJELSE AF SYD ENERGIS A/S REGULERINGS- PRIS SOM FØLGE

Læs mere

VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM GODKENDELSE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER

VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM GODKENDELSE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER VEJLEDNING VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM GODKENDELSE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER ENERGITILSYNET VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM GODKENDELSE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER Side 1/1 INDHOLD INTRODUKTION... 1

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er den økonomiske model, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er den økonomiske model, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Syd Energi Net A/S Edison Park 1 6715 Esbjerg N 2. september 2016 Detail & Distribution 15/05704, 15/05705 og 15/05706 MSS AFGØRELSE FORHØJELSE AF SYD ENERGIS A/S REGULERINGS- PRIS SOM FØLGE AF Sekretariatet

Læs mere

Vestjyske Net 60 kv A/S Ydunsvej Herning. Afgørelse om forhøjelse af Vestjyske Net 60 kv A/S indtægtsramme

Vestjyske Net 60 kv A/S Ydunsvej Herning. Afgørelse om forhøjelse af Vestjyske Net 60 kv A/S indtægtsramme Vestjyske Net 60 kv A/S Ydunsvej 35 7400 Herning 27. januar 2015 Sag 13/08585 / KSB Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af Vestjyske Net 60 kv A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er den økonomiske model, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er den økonomiske model, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Syd Energi Net A/S Edison Park 1 6715 Esbjerg N 2. september 2016 Detail & Distribution 15/05707, 1505709, 15/05710, 15/05711 og 16/06313 MSS AFGØRELSE FORHØJELSE AF SYD ENERGIS A/S REGULERINGS- PRIS SOM

Læs mere

Afgørelse om indtægtsrammeforhøjelse som følge af overtagelse af søkabler og søkabelprojekter

Afgørelse om indtægtsrammeforhøjelse som følge af overtagelse af søkabler og søkabelprojekter Afgørelse om indtægtsrammeforhøjelse som følge af overtagelse af søkabler og søkabelprojekter 2. april 2019 Detail & Distribution 18/06472 RESUMÉ Evonet A/S (herefter Evonet) har ansøgt om forhøjelse af

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet forhøjer derfor Videbæk Elnet A/S indtægtsramme med de årlige beløb, som er angivet i Tabel 4, kolonne 3.

Sekretariatet for Energitilsynet forhøjer derfor Videbæk Elnet A/S indtægtsramme med de årlige beløb, som er angivet i Tabel 4, kolonne 3. Videbæk Elnet A/S Godthåbsvej 3 6920 Videbæk 3. november 2015 Detail & Distribution 15/04534 KAAS AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF VIDEBÆK ELNET A/S IND- TÆGTSRAMME Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

Anlægsinvesteringen består af etablering af 135,5 km 0,4 kvkabelforbindelse, 349,2 km 10 kv-kabelforbindelse, 104 stk.

Anlægsinvesteringen består af etablering af 135,5 km 0,4 kvkabelforbindelse, 349,2 km 10 kv-kabelforbindelse, 104 stk. SEAS-NVE Net A/S Hovedgaden 36 4520 Svinninge 21. marts 2014 Sag 12/06279, 12/10409 og 13/09827 / CHN Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af SEAS-NVE Net A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Energi Fyn Net A/S Sanderumvej 16 5250 Odense SV CVR nr. 25605640 15. februar 2017 Detail & Distribution 16/00499, 16/00622, 16/00621 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF ENERGI FYN NET A/S REGULE- RINGSPRIS SOM

Læs mere

AFGØRELSE FORHØJELSE AF TREFOR EL-NET A/S REGULE- RINGSPRIS SOM FØLGE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER

AFGØRELSE FORHØJELSE AF TREFOR EL-NET A/S REGULE- RINGSPRIS SOM FØLGE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER TREFOR El-net A/S Kokbjerg 30 6000 Kolding CVR-nr. 20 80 63 97 AFGØRELSE FORHØJELSE AF TREFOR EL-NET A/S REGULE- RINGSPRIS SOM FØLGE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER Forsyningstilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

Forhøjelserne fremgår af vedlagte regnearksmodel som bilag 1, hvortil der henvises, og i Tabel 2 og 3 nedenfor.

Forhøjelserne fremgår af vedlagte regnearksmodel som bilag 1, hvortil der henvises, og i Tabel 2 og 3 nedenfor. Thy-Mors Energi Elnet A/S Elsøvej 107 7900 Nykøbing Mors CVR-nr. 21 08 52 00 2. juli 2018 Detail & Distribution 18/04652 BEVE AFGØRELSE FORHØJELSE AF THY-MORS REGULERINGSPRIS SOM FØLGE AF Sekretariatet

Læs mere

Afgørelse om forhøjelse af ELROs/EnergiMidt Net A/S indtægtsramme

Afgørelse om forhøjelse af ELROs/EnergiMidt Net A/S indtægtsramme EnergiMidt Net A/S Tietgensvej 2-4 8600 Silkeborg Dato: 12. september 2014 Sag: 13/13508 /KSB Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af ELROs/EnergiMidt Net A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet

Læs mere

Nord Energi Net A/S Ørstedsvej Hjørring AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF NORD ENERGI NET A/S IND- TÆGTSRAMME

Nord Energi Net A/S Ørstedsvej Hjørring AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF NORD ENERGI NET A/S IND- TÆGTSRAMME Nord Energi Net A/S Ørstedsvej 2 9800 Hjørring 27. maj 2015 Detail & Distribution 15/02653 AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF NORD ENERGI NET A/S IND- TÆGTSRAMME Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

Afgørelse om forhøjelse SEF Net A/S indtægtsramme. 1. Afgørelse. SEF Net A/S Fåborgvej Svendborg

Afgørelse om forhøjelse SEF Net A/S indtægtsramme. 1. Afgørelse. SEF Net A/S Fåborgvej Svendborg SEF Net A/S Fåborgvej 44 5700 Svendborg Dato: 25. november 2014 Sag: 12/04947 /KSB Deres ref. Afgørelse om forhøjelse SEF Net A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet en ansøgning

Læs mere

Afgørelse om forhøjelse af SEAS-NVE Net A/S indtægtsramme

Afgørelse om forhøjelse af SEAS-NVE Net A/S indtægtsramme SEAS-NVE Net A/S Hovedgaden 36 4520 Svinninge 7. november 2014 Sag 14/08046 / KBS Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af SEAS-NVE Net A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet forhøjer derfor Energi Fyn Net A/S reguleringspris med de årlige beløb, som er angivet i Tabel 4, kolonne 3.

Sekretariatet for Energitilsynet forhøjer derfor Energi Fyn Net A/S reguleringspris med de årlige beløb, som er angivet i Tabel 4, kolonne 3. Energi Fyn Net A/S Sanderumvej 16 5250 Odense SV 8. december 2015 Detail & Distribution 15/07863 KAAS AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF ENERGI FYN NET A/S IND- TÆGTSRAMME Sekretariatet for Energitilsynet har

Læs mere

Afgørelse Forhøjelse af Elektrus A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendige nyinvesteringer

Afgørelse Forhøjelse af Elektrus A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendige nyinvesteringer Elektrus A/S Haderslevvej 25 3000 Helsingør CVR-nr.: 32 65 42 15 Afgørelse Forhøjelse af Elektrus A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendige nyinvesteringer Forsyningstilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

Afgørelse om forhøjelse af ELROs/EnergiMidt Net A/S indtægtsramme

Afgørelse om forhøjelse af ELROs/EnergiMidt Net A/S indtægtsramme EnergiMidt Net A/S Tietgensvej 2-4 8600 Silkeborg 12. september 2014 Sag 13/13507 / KBS, AE Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af ELROs/EnergiMidt Net A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Energi Fyn Net A/S Sanderumvej 16 5250 Odense SV CVR nr. 25 58 79 87 15. februar 2017 Detail & Distribution 16/00626,16/00625, 16/00624, 16/00623 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF ENERGI FYN NET A/S REGULE-

Læs mere

Forhøjelserne fremgår af vedlagte regnearksmodeller som bilag 1, hvortil der henvises, og i Tabel 2 og 3 nedenfor.

Forhøjelserne fremgår af vedlagte regnearksmodeller som bilag 1, hvortil der henvises, og i Tabel 2 og 3 nedenfor. Thy-Mors Energi Elnet A/S Elsøvej 107 7900 Nykøbing Mors CVR-nr. 21 08 52 00 2. juli 2018 Detail & Distribution 18/04713, 18/04834, 18/05746 BEVE AFGØRELSE FORHØJELSE AF THY-MORS REGULERINGSPRIS SOM FØLGE

Læs mere

Høring af Energitilsynets udkast til afgørelse vedr. Opdateret økonomisk model til godkendelse af forhøjelser ved nødvendige nyinvesteringer

Høring af Energitilsynets udkast til afgørelse vedr. Opdateret økonomisk model til godkendelse af forhøjelser ved nødvendige nyinvesteringer NOTAT Dok. ansvarlig: MGA Sekretær: JBA Sagsnr: 10/102 Doknr: 18 19-05-2010 Høring af Energitilsynets udkast til afgørelse vedr. Opdateret økonomisk model til godkendelse af forhøjelser ved nødvendige

Læs mere

Energi Fyn Net A/S Sanderumvej Odense SV. Afgørelse om forhøjelse af Energi Fyn Net A/S indtægtsramme

Energi Fyn Net A/S Sanderumvej Odense SV. Afgørelse om forhøjelse af Energi Fyn Net A/S indtægtsramme Energi Fyn Net A/S Sanderumvej 16 5250 Odense SV 17. februar 2015 Sag 14/06475 / MFR Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af Energi Fyn Net A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet Carl Jacobsens

Læs mere

Anlægsinvesteringen består af 0,5 km 0,4 kv kabelforbindelse og 6 stk. kabelskabe. Der er i den forbindelse demonteret 0,5 km 0,4 kv luftledning.

Anlægsinvesteringen består af 0,5 km 0,4 kv kabelforbindelse og 6 stk. kabelskabe. Der er i den forbindelse demonteret 0,5 km 0,4 kv luftledning. Videbæk Elnet A/S Godthåbsvej 3 6920 Videbæk 2. juni 2015 Detail & Distribution 15/04533 & 15/04449 MFR AFGØRELSE FORHØJELSE AF VIDEBÆK ELNET A/S INDTÆGTS- RAMME Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

Verdo Randers El-net A/S Agerskellet Randers NV. Afgørelse om forhøjelse af Verdo Randers El-net A/S indtægtsramme

Verdo Randers El-net A/S Agerskellet Randers NV. Afgørelse om forhøjelse af Verdo Randers El-net A/S indtægtsramme Verdo Randers El-net A/S Agerskellet 7 8920 Randers NV 25. november 2014 Sag 14/00343 / KBS Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af Verdo Randers El-net A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet

Læs mere

Verdo Hillerød El-net A/S Askvang 4 3400 Hillerød. Afgørelse om forhøjelse af Verdo Hillerød El-net A/S indtægtsramme

Verdo Hillerød El-net A/S Askvang 4 3400 Hillerød. Afgørelse om forhøjelse af Verdo Hillerød El-net A/S indtægtsramme Verdo Hillerød El-net A/S Askvang 4 3400 Hillerød 2. januar 2014 Sag 12/04756 & 12/04946 / CHN Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af Verdo Hillerød El-net A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet

Læs mere

Denne afgørelse vedrører Konstants ansøgninger om kabellægning af luftledninger samt dertilhørende opsætning af kabelskabe i årene

Denne afgørelse vedrører Konstants ansøgninger om kabellægning af luftledninger samt dertilhørende opsætning af kabelskabe i årene Konstant Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N CVR-nr.: 21262498 12. juni 2018 Detail & Distribution 18/04698, 18/04704, 18/04863, 18/05388 BEVE AFGØRELSE FORHØJELSE AF KONSTANT NET A/S REGULE- RINGSPRIS SOM

Læs mere

Afgørelse forhøjelse af Nakskov Elnet A/S reguleringspris som følge af nødvendige nyinvesteringer

Afgørelse forhøjelse af Nakskov Elnet A/S reguleringspris som følge af nødvendige nyinvesteringer NAKSKOV ELNET A/S Stavangervej 13 4900 Nakskov CVR-nr. 29 60 30 81 Afgørelse forhøjelse af Nakskov Elnet A/S reguleringspris som følge af nødvendige nyinvesteringer Forsyningstilsynet (tidligere Energitilsynet)

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. NOE Net A/S Skivevej 120 7500 Holstebro CVR: 28855206 7. februar 2017 Detail & Distribution 15/09913, 15/10555, 15/10556 og15/10960 MSS AFGØRELSE FORHØJELSE AF NOE NET A/S REGULERINGSPRIS SOM FØLGE AF

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Aars-Hornum Net A/S Industrivej 91 9600 Aars CVR nr. 25 72 40 62 10. november 2016 Detail & Distribution 16/00620, 16/00619, 16/00618, 16/00498 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF AARS-HORNUM NET A/S REGULE-

Læs mere

Forhøjelserne fremgår af vedlagte regnearksmodel som bilag 1, hvortil der henvises, og i Tabel 2 og 3 nedenfor.

Forhøjelserne fremgår af vedlagte regnearksmodel som bilag 1, hvortil der henvises, og i Tabel 2 og 3 nedenfor. N1 A/S Over Bækken 6 9000 Aalborg CVR-nr. 28 33 18 78 4. juli 2018 Detail & Distribution 18/04905, 18/05745 BEVE AFGØRELSE FORHØJELSE AF N1 A/S REGULERINGSPRIS SOM FØLGE AF Sekretariatet for Energitilsynet

Læs mere

Anlægsinvesteringen består af etablering af 5 stk. 60 kv felter, 2 stk. 60/10 kv transformere, 15 stk. 10 kv felter og 1 stk. 60/10 kv station.

Anlægsinvesteringen består af etablering af 5 stk. 60 kv felter, 2 stk. 60/10 kv transformere, 15 stk. 10 kv felter og 1 stk. 60/10 kv station. Ravdex A/S Strandvangen 2 5300 Kerteminde 2. november 2015 Detail & Distribution 12/06451 KSB AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF RAVDEX A/S INDTÆGTSRAMME Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet ansøgningen

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Aars-Hornum Net A/S Industrivej 91 9600 Aars CVR nr. 25 72 40 62 10. november 2016 Detail & Distribution 16/00497, 16/00486 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF AARS-HORNUM NET A/S REGULE- RINGSPRIS SOM Sekretariatet

Læs mere

Denne afgørelse vedrører Energi Fyns ansøgning om kabellægning af luftledninger i 2015.

Denne afgørelse vedrører Energi Fyns ansøgning om kabellægning af luftledninger i 2015. Energi Fyn Net A/S Sanderumvej 16 5250 Odense SV CVR nr. 25 58 79 87 6. juni 2017 Detail & Distribution 16/06167 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF ENERGI FYN NET A/S REGULE- RINGSPRIS SOM FØLGE Sekretariatet

Læs mere

Afgørelse om forhøjelse af Ærø Elforsyning og Syd Energi Net A/S indtægtsramme

Afgørelse om forhøjelse af Ærø Elforsyning og Syd Energi Net A/S indtægtsramme Syd Energi Net A/S Edison Park 1 6715 Esbjerg N Dato: 10. februar 2015 Sag: 13/07012 og 12/15024 /KSB Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af Ærø Elforsyning og Syd Energi Net A/S indtægtsramme Sekretariatet

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. AURA El-net A/S Knudsminde 10 8300 Odder CVR nr. 25706900 1. december 2016 Detail & Distribution 15/11153, 15/11154, 15/11155 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF AURA EL-NET A/S REGULERINGS- PRIS SOM FØLGE AF

Læs mere

1,4 km 0,4 kv-kabelforbindelse, 83 kabelskabe, 8 netstationer og 9 transformere. Der er i den forbindelse demonteret 4,1 km 10 kv-luftledning, 0,3

1,4 km 0,4 kv-kabelforbindelse, 83 kabelskabe, 8 netstationer og 9 transformere. Der er i den forbindelse demonteret 4,1 km 10 kv-luftledning, 0,3 Syd Energi Net A/S Edison Park 1 6715 Esbjerg N 20. november 2014 Sag 12/05356, 12/15496 og 13/08194 / KSB Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af VOS Net A/S og Syd Energi Net A/S indtægtsramme Sekretariatet

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. AURA El-net A/S Knudsminde 10 8300 Odder CVR nr. 25706900 1. december 2016 Detail & Distribution 15/11156, 15/11157, 15/11158 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF AURA EL-NET A/S REGULERINGS- PRIS SOM FØLGE AF

Læs mere

Nyfors Net A/S Saltumvej Brønderslev AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF NYFORS NET A/S INDTÆGTS- RAMME

Nyfors Net A/S Saltumvej Brønderslev AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF NYFORS NET A/S INDTÆGTS- RAMME Nyfors Net A/S Saltumvej 22 9700 Brønderslev 30. juli 2015 Detail & Distribution 15/01225 BEJ AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF NYFORS NET A/S INDTÆGTS- RAMME Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

Forsyning Helsingørs ansøgning vedrører kabellægning af luftledninger som følge af forsyningssikkerheden.

Forsyning Helsingørs ansøgning vedrører kabellægning af luftledninger som følge af forsyningssikkerheden. Forsyning Helsingør El Net A/S Haderslev vej 25 3000 Helsingør 2. marts 2015 Detail & Distribution 13/07349 BEJ AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF FORSYNING HELSINGØR EL NET A/S Sekretariatet for Energitilsynet

Læs mere

EnergiMidts ansøgning vedrører kabellægning af luftledninger af hensyn til forsyningssikkerheden

EnergiMidts ansøgning vedrører kabellægning af luftledninger af hensyn til forsyningssikkerheden EnergiMidt Net A/S Tietgensvej 2-4 8600 Silkeborg 12. september 2014 Sag 14/00348 / AE Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af EnergiMidt Net A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

EnergiMidt Net A/S Tietgensvej Silkeborg. Afgørelse om forhøjelse af EnergiMidt Net A/S indtægtsramme

EnergiMidt Net A/S Tietgensvej Silkeborg. Afgørelse om forhøjelse af EnergiMidt Net A/S indtægtsramme EnergiMidt Net A/S Tietgensvej 2-4 8600 Silkeborg 12. september 2014 Sag 12/04944 / CHN Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af EnergiMidt Net A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

GEV Net A/S Tårnvej Grindsted AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF GEV NET A/S INDTÆGTSRAM- ME SOM FØLGE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER

GEV Net A/S Tårnvej Grindsted AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF GEV NET A/S INDTÆGTSRAM- ME SOM FØLGE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER GEV Net A/S Tårnvej 24 7200 Grindsted 18. november 2015 Detail & Distribution 13/00508, 13/12429 /KSB AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF GEV NET A/S INDTÆGTSRAM- ME SOM FØLGE AF Sekretariatet for Energitilsynet

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. AURA El-net A/S Knudsminde 10 8300 Odder CVR nr. 25706900 1. december 2016 Detail & Distribution 15/11159, 15/11160, 15/11161, 15/11645 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF AURA EL-NET A/S REGULERINGS- PRIS SOM

Læs mere

Energi Fyn Net A/S Sanderumvej Odense SV. Afgørelse om forhøjelse af Energi Fyn Net A/S indtægtsramme

Energi Fyn Net A/S Sanderumvej Odense SV. Afgørelse om forhøjelse af Energi Fyn Net A/S indtægtsramme Energi Fyn Net A/S Sanderumvej 16 5250 Odense SV 2. juli 2014 Sag 13/07000 / KBS Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af Energi Fyn Net A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

Forsyningstilsynet forhøjer derfor Evonets reguleringspris med de årlige beløb som angivet i Tabel 2.

Forsyningstilsynet forhøjer derfor Evonets reguleringspris med de årlige beløb som angivet i Tabel 2. Evonet A/S Edison Park 1 6715 Esbjerg N CVR-nr. 25 15 41 50 7. september 2018 Detail & Distribution 18/05754 MSS AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF Evonet A/S (herefter Evonet) har

Læs mere

Verdo Hillerød El-net A/S Askvang Hillerød. Afgørelse om forhøjelse af Verdo Hillerød El-net A/S indtægtsramme

Verdo Hillerød El-net A/S Askvang Hillerød. Afgørelse om forhøjelse af Verdo Hillerød El-net A/S indtægtsramme Verdo Hillerød El-net A/S Askvang 4 3400 Hillerød 27. august 2014 Sag 13/09344 / KBS Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af Verdo Hillerød El-net A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

Energi Fyn City Net A/S Sanderumvej Odense SV. Afgørelse om forhøjelse af Energi Fyn City Net A/S indtægtsramme

Energi Fyn City Net A/S Sanderumvej Odense SV. Afgørelse om forhøjelse af Energi Fyn City Net A/S indtægtsramme Energi Fyn City Net A/S Sanderumvej 16 5250 Odense SV 30. januar 2014 Sag 12/09101 / CHN Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af Energi Fyn City Net A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet har

Læs mere

AFGØRELSE FORHØJELSE AF L-NET A/S REGULERINGSPRIS SOM FØLGE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER

AFGØRELSE FORHØJELSE AF L-NET A/S REGULERINGSPRIS SOM FØLGE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER L-Net A/S Nupark 51 Måbjerg 7500 Holstebro CVR nr. 10 07 69 51 AFGØRELSE FORHØJELSE AF L-NET A/S REGULERINGSPRIS SOM FØLGE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER Forsyningstilsynet har færdigbehandlet ansøgningen

Læs mere

Afgørelse om forhøjelse af Syd Energi Net A/S indtægtsramme

Afgørelse om forhøjelse af Syd Energi Net A/S indtægtsramme Syd Energi Net A/S Edison Park 1 6715 Esbjerg N Dato: 18. december 2014 Sag: 12/05418 /KSB Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af Syd Energi Net A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

Verdo Hillerød El-net A/S Askvang Hillerød. Afgørelse om forhøjelse af Verdo Net A/S indtægtsramme

Verdo Hillerød El-net A/S Askvang Hillerød. Afgørelse om forhøjelse af Verdo Net A/S indtægtsramme Verdo Hillerød El-net A/S Askvang 4 3400 Hillerød 8. januar 2014 Sag 12/12088 / CHN Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af Verdo Net A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. AURA El-net A/S Knudsminde 10 8300 Odder CVR nr. 25 70 69 00 1. december 2016 Detail & Distribution 15/12007, 15/12008 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF AURA EL-NET A/S REGULERINGS- PRIS SOM FØLGE AF Sekretariatet

Læs mere

Afgørelse Forhøjelse af Videbæk Elnet A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendige nyinvesteringer

Afgørelse Forhøjelse af Videbæk Elnet A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendige nyinvesteringer Videbæk Elnet A/S c/o Videbæk Energiforsyning Godthaabsvej 3 6920 Videbæk CVR-nr.: 25 14 06 56 Afgørelse Forhøjelse af Videbæk Elnet A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendige nyinvesteringer

Læs mere

Afgørelse om forhøjelse af DONG Energy Eldistribution A/S' indtægtsramme

Afgørelse om forhøjelse af DONG Energy Eldistribution A/S' indtægtsramme DONG Energy Eldistribution A/S Teknikerbyen 25 2830 Virum 30. april 2015 Sag 12/04991, 12/13263, 13/09832 og 14/09085 / KSB Deres ref. Sekretariatet for Energitilsynet Afgørelse om forhøjelse af DONG Energy

Læs mere

Energi Fyn Net A/S Sanderumvej Odense SV. Afgørelse om forhøjelse af Energi Fyn Net A/S indtægtsramme

Energi Fyn Net A/S Sanderumvej Odense SV. Afgørelse om forhøjelse af Energi Fyn Net A/S indtægtsramme Energi Fyn Net A/S Sanderumvej 16 5250 Odense SV 30. januar 2014 Sag 12/09099 / CHN Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af Energi Fyn Net A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE (16/06353).

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE (16/06353). SEAS-NVE Net A/S Hovedgaden 36 4520 Svinninge CVR. NR.: 28113285 12. december 2016 Detail & Distribution 16/06353 MSS AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF SEAS-NVE Net A/S (herefter SEAS-NVE)

Læs mere

Østjyst Energi A/S Knudsminde Odder. Afgørelse om forhøjelse af Østjysk Energi A/S indtægtsramme (delafgørelse 1 af 2)

Østjyst Energi A/S Knudsminde Odder. Afgørelse om forhøjelse af Østjysk Energi A/S indtægtsramme (delafgørelse 1 af 2) Østjyst Energi A/S Knudsminde 10 8300 Odder 23. januar 2014 Sag 12/04933 / CHN Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af Østjysk Energi A/S indtægtsramme (delafgørelse 1 af 2) Sekretariatet for Energitilsynet

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er den økonomiske model, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er den økonomiske model, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Forsyning Helsingør Elnet A/S Haderslevvej 25 3000 Helsingør CVR nr. 32 65 42 15 13. marts 2017 Detail & Distribution 15/05359 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF FORSYNING HELSINGØR ELNET A/S REGULERINGSPRIS

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Forsyning Helsingør Elnet A/S Haderslevvej 25 3000 Helsingør CVR nr. 32 65 42 15 13. marts 2017 Detail & Distribution 15/05361, 15/06341 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF FORSYNING HELSINGØR ELNET A/S REGULERINGSPRIS

Læs mere

EnergiMidt Net Vest A/S Tietgensvej Silkeborg. Afgørelse om forhøjelse af EnergiMidt Net Vest A/S indtægtsramme

EnergiMidt Net Vest A/S Tietgensvej Silkeborg. Afgørelse om forhøjelse af EnergiMidt Net Vest A/S indtægtsramme EnergiMidt Net Vest A/S Tietgensvej 2-4 8600 Silkeborg 12. september 2014 Sag 12/04943 / CHN Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af EnergiMidt Net Vest A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet

Læs mere

Afgørelse Forhøjelse af Vestjyske Net 60 KV A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendig nyinvestering

Afgørelse Forhøjelse af Vestjyske Net 60 KV A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendig nyinvestering Vestjyske Net 60 KV A/S Sandagervej 20 7400 Herning CVR-nr.: 28 10 65 48 Afgørelse Forhøjelse af Vestjyske Net 60 KV A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendig nyinvestering Forsyningstilsynet

Læs mere

Denne afgørelse vedrører Videbæk Elnets ansøgning om kabellægning af luftledninger

Denne afgørelse vedrører Videbæk Elnets ansøgning om kabellægning af luftledninger Videbæk Elnet A/S Godthåbsvej 3 6920 Videbæk CVR nr. 25140656 22. november 2016 Detail & Distribution 16/05225 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF VIDEBÆK ELNET A/S REGULE- RINGSPRIS SOM FØLGE Sekretariatet for

Læs mere

AFGØRELSE FORHØJELSE AF L-NET A/S REGULERINGSPRIS SOM FØLGE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER

AFGØRELSE FORHØJELSE AF L-NET A/S REGULERINGSPRIS SOM FØLGE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER L-Net A/S Nupark 51 Måbjerg 7500 Holstebro CVR nr. 10 07 69 51 AFGØRELSE FORHØJELSE AF L-NET A/S REGULERINGSPRIS SOM FØLGE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER Forsyningstilsynet har færdigbehandlet ansøgningen

Læs mere

Denne afgørelse vedrører Forsyning Helsingørs ansøgninger om kabellægning af luftledninger i

Denne afgørelse vedrører Forsyning Helsingørs ansøgninger om kabellægning af luftledninger i Forsyning Helsingør Elnet A/S Haderslevvej 25 3000 Helsingør CVR nr. 32 65 42 15 13. marts 2017 Detail & Distribution 15/05362,15/05363, 15/05364,15/05365, 16/06515 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF FORSYNING

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Nord Energis bagudrettede reguleringspris er 17,92 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Nord Energis bagudrettede reguleringspris er 17,92 øre/kwh i 2015. Nord Energi Net A/S Ørstedsvej 2 9800 Hjørring 26. juli 2016 Detail & Distribution 16/06114 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR NORD ENERGI NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af den

Læs mere

SEF Net A/S Fåborgvej Svendborg. Afgørelse om forhøjelse af SEF Net A/S indtægtsramme

SEF Net A/S Fåborgvej Svendborg. Afgørelse om forhøjelse af SEF Net A/S indtægtsramme SEF Net A/S Fåborgvej 44 5700 Svendborg 18. august 2014 Sag 14/07344 / KBS Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af SEF Net A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet en ansøgning

Læs mere

Energitilsynets administrations- og dokumentationskrav i forbindelse med begrebet nødvendige nyinvesteringer i indtægtsrammebekendtgørelsen Resumé

Energitilsynets administrations- og dokumentationskrav i forbindelse med begrebet nødvendige nyinvesteringer i indtægtsrammebekendtgørelsen Resumé ENERGITILSYNET 16. februar 2005 Punkt 4 Notat til beslutning 3/1320-0200-0079 HTH Energitilsynets møde den 28. februar 2005 ENERGITILSYNET Energitilsynets administrations- og dokumentationskrav i forbindelse

Læs mere

Tillægsafgørelse om ændring af DONG Energy Nord Elnet A/S og DONG Energy Eldistribution A/S indtægtsramme

Tillægsafgørelse om ændring af DONG Energy Nord Elnet A/S og DONG Energy Eldistribution A/S indtægtsramme DONG Energy Eldistribution A/S Kraftværksvej 53 Skærbæk 7000 Fredericia Dato: 23. april 2014 Sag: 12/10277 & 14/03127 /CHN Deres ref. Tillægsafgørelse om ændring af DONG Energy Nord Elnet A/S og DONG Energy

Læs mere

FFV El er pr. januar 2016 opkøbt af Energi Fyn Net A/S (herefter Energi Fyn Net).

FFV El er pr. januar 2016 opkøbt af Energi Fyn Net A/S (herefter Energi Fyn Net). Energi Fyn Net A/S Sanderumvej 16 5250 Odense SV 6. oktober 2016 Detail & Distribution 16/06069 KSB AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR ENERGI FYN FAABORG NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse

Læs mere

NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N. Vejledende udtalelse til NRGi Net A/S om den regulatoriske behandling af et nyt, kollektivt forsyningsanlæg

NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N. Vejledende udtalelse til NRGi Net A/S om den regulatoriske behandling af et nyt, kollektivt forsyningsanlæg NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N 27. maj 2014 Sag 13/09826 Deres ref. LRN Vejledende udtalelse til NRGi Net A/S om den regulatoriske behandling af et nyt, kollektivt forsyningsanlæg 1. Sagsfremstilling

Læs mere

Afgørelse Forhøjelse af Thy-Mors Energi Elnet A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendige nyinvesteringer

Afgørelse Forhøjelse af Thy-Mors Energi Elnet A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendige nyinvesteringer Thy-Mors Energi Elnet A/S Elsøvej 107 7900 Nykøbing Mors CVR-nr. 21 08 52 00 Afgørelse Forhøjelse af Thy-Mors Energi Elnet A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendige nyinvesteringer Forsyningstilsynet

Læs mere

Denne afgørelse vedrører AURA El-nets ansøgning om kabellægning af luftledninger

Denne afgørelse vedrører AURA El-nets ansøgning om kabellægning af luftledninger AURA El-net A/S Knudsminde 10 8300 Odder CVR nr. 25 70 69 00 1. december 2016 Detail & Distribution 16/04586 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF AURA EL-NET A/S REGULERINGS- PRIS SOM FØLGE AF Sekretariatet for

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Hammel Elforsyning Net A/S Industrivej 7 8450 Hammel CVR nr. 32479243 3. november 2016 Detail & Distribution 15/09898, 15/09899, 15/09903 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF HAMMEL ELFORSYNING NET A/S REGULERINGSPRIS

Læs mere

TREFOR El-net A/S Kokbjerg Kolding. Afgørelse om forhøjelse af TREFOR El-net A/S indtægtsramme

TREFOR El-net A/S Kokbjerg Kolding. Afgørelse om forhøjelse af TREFOR El-net A/S indtægtsramme TREFOR El-net A/S Kokbjerg 30 6000 Kolding 5. januar 2015 Sag 13/12388 / KSB Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af TREFOR El-net A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet en

Læs mere

Afgørelse Forhøjelse af Evonet A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendige nyinvesteringer

Afgørelse Forhøjelse af Evonet A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendige nyinvesteringer Evonet A/S Edison Park 1 6715 Esbjerg N CVR-nr.: 25 15 41 50 Afgørelse Forhøjelse af Evonet A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendige nyinvesteringer Forsyningstilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

SAGSFREMSTILLING Af NRGis anmodning af 2. juli 2015 fremgår, at virksomheden ønsker en vejledende udtalelse omkring følgende forhold:

SAGSFREMSTILLING Af NRGis anmodning af 2. juli 2015 fremgår, at virksomheden ønsker en vejledende udtalelse omkring følgende forhold: NRGi Net A/S Bjerrevej 139 8700 Horsens 1. september 2015 Detail & Distribution 15/06596 AE VEJLEDENDE UDTALELSE PRAKSISÆNDRING FOR INDTÆGTSFØ- RING AF NRGi Net A/S (herefter NRGi ) har ved mail af 2.

Læs mere

EnergiMidt Net A/S Tietgensvej Silkeborg. Afgørelse om forhøjelse af EnergiMidt Net A/S indtægtsramme

EnergiMidt Net A/S Tietgensvej Silkeborg. Afgørelse om forhøjelse af EnergiMidt Net A/S indtægtsramme EnergiMidt Net A/S Tietgensvej 2-4 8600 Silkeborg 12. september 2014 Sag 12/05533 / AE Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af EnergiMidt Net A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

Afgørelse Forhøjelse af L-Net A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendige nyinvesteringer

Afgørelse Forhøjelse af L-Net A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendige nyinvesteringer L-Net A/S Nupark 51 Måbjerg 7500 Holstebro CVR-nr.: 10 07 69 51 Afgørelse Forhøjelse af L-Net A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendige nyinvesteringer Forsyningstilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE (16/06431).

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE (16/06431). Nord Energi Net A/S Ørstedvej 2 9800 Hjørring CVR. NR.: 25399269 20. januar 2017 Detail & Distribution 16/06431 MSS AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF Nord Energi Net A/S (herefter

Læs mere

SEAS-NVE Net A/S Hovedgaden Svinninge AFGØRELSE FORHØJELSE AF SEAS NVE S REGULERINGSPRIS SOM FØLGE AF ETABLERING AF RINGFORBINDELSER

SEAS-NVE Net A/S Hovedgaden Svinninge AFGØRELSE FORHØJELSE AF SEAS NVE S REGULERINGSPRIS SOM FØLGE AF ETABLERING AF RINGFORBINDELSER SEAS-NVE Net A/S Hovedgaden 36 4520 Svinninge 2. september 2016 Detail & Distribution 16/00628, 16/00629 og 16/00630 MSS AFGØRELSE FORHØJELSE AF SEAS NVE S REGULERINGSPRIS SOM FØLGE AF Sekretariatet for

Læs mere

AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR STRUER FORSYNING ELNET A/S FOR REGULERINGSÅRET 2016

AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR STRUER FORSYNING ELNET A/S FOR REGULERINGSÅRET 2016 Struer Forsyning Elnet A/S CVR-nr. 21 59 91 82 Jyllandsgade 1 7600 Struer 1. marts 2018 Detail & Distribution Sags nr. 17/06899 MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR STRUER FORSYNING ELNET A/S FOR Denne afgørelse

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet forhøjer EnergiMidt Net A/S reguleringspris med de årlige beløb, som er angivet i Tabel 4, kolonne 3.

Sekretariatet for Energitilsynet forhøjer EnergiMidt Net A/S reguleringspris med de årlige beløb, som er angivet i Tabel 4, kolonne 3. EnergiMidt Net A/S Tietgensvej 2-4 8600 Silkeborg 23. oktober 2015 Detail & Distribution 14/13276 /BEJ AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF ENERGIMIDT NET A/S IND- TÆGTSRAMME SOM Sekretariatet for Energitilsynet

Læs mere

NKE Elnet A/S Ærøvej Næstved AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF NKE ELNET A/S INDTÆGTS- RAMME

NKE Elnet A/S Ærøvej Næstved AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF NKE ELNET A/S INDTÆGTS- RAMME NKE Elnet A/S Ærøvej 2 4700 Næstved 3. juni 2015 Detail & Distribution 13/07896 BEJ AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF NKE ELNET A/S INDTÆGTS- RAMME Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet en ansøgning

Læs mere

Høringssvar vedr. omkostningsækvivalenter for drift af netaktiver

Høringssvar vedr. omkostningsækvivalenter for drift af netaktiver Dok. ansvarlig: MFR Sekretær: Sagsnr: s2019-146 Doknr: d2019-18565-13.0 17. september 2019 Høringssvar vedr. omkostningsækvivalenter for drift af netaktiver Dansk Energi kvitterer for muligheden for at

Læs mere

Thy-Mors Energi Elnet A/S Elsøvej Nykøbing Mors

Thy-Mors Energi Elnet A/S Elsøvej Nykøbing Mors Thy-Mors Energi Elnet A/S Elsøvej 107 7900 Nykøbing Mors 16. december 2015 Detail & Distribution 12/05812 /BEJ, NOJ AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF THY-MORS ENERGI ELNET A/S IND- TÆGTSRAMME Sekretariatet for

Læs mere

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE (16/05537).

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE (16/05537). NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N CVR. NR.: 21262498 26. januar 2017 Detail & Distribution 16/05537 MSS AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF NRGi Net A/S (herefter NRGi) har ansøgt

Læs mere

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE.

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE. Energi Fyn Net A/S Sanderumvej 16 5250 Odense SV CVR-nr. 25 58 79 87 2. marts 2018 Detail & Distribution 16/06905 og 17/07173 MSS AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF Energi Fyn Net A/S

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at HEF Nets bagudrettede reguleringspris er 18,57 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at HEF Nets bagudrettede reguleringspris er 18,57 øre/kwh i 2015. HEF Net A/S Over Bækken 6 9000 Aalborg 7. oktober 2016 Detail & Distribution 16/06423 KSB AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR HEF NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af den bagudrettede

Læs mere

Vestjyske Net 60 kv A/S Ydunsvej Herning. Afgørelse om forhøjelse af Vestjyske Net 60 kv A/S indtægtsramme

Vestjyske Net 60 kv A/S Ydunsvej Herning. Afgørelse om forhøjelse af Vestjyske Net 60 kv A/S indtægtsramme Vestjyske Net 60 kv A/S Ydunsvej 35 7400 Herning 13. marts 2015 Sag 13/08953 og 13/08758 / KSB Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af Vestjyske Net 60 kv A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet

Læs mere

VEJLEDNING TIL INDBERETNING AF TIL- OG AFGANG AF NETKOMPONENTER OG ANSKAFFELSESVÆRDIER I 2019

VEJLEDNING TIL INDBERETNING AF TIL- OG AFGANG AF NETKOMPONENTER OG ANSKAFFELSESVÆRDIER I 2019 APRIL 2018 VEJLEDNING TIL INDBERETNING AF TIL- OG AFGANG AF NETKOMPONENTER OG ANSKAFFELSESVÆRDIER I 2019 VEDRØRENDE REGNSKABSÅRET 2018 Side 2/9 ENERGITILSYNET TIL- OG AFGANG AF NETKOMPONENTER OG ANSKAFFELSESVÆRDIER

Læs mere